Nuffnang

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Advertorial :U Mobile raya…Eratkan silaturahim dengan yang tersayang

Posted: 13 Aug 2012 05:30 AM PDT

Setiap hari kita seringkali sibuk dengan urusan masing-masing.Yang masih "single" pasti sibuk dengan kerjaya,kawan-kawan,kekasih,sibuk menguruskan kehidupan seharian.Yang dah bekerluarga pula,sibuk dengan anak dan suami/isteri.Menguruskan rumahtangga ,mencari nafkah dan menyelesaikan masalah masing-masing.

Seringkali terjadi ,"hubungan rapat' dengan keluaga mahupun kawan semakin jauh,apatah lagi sekiranya ada selisih faham yang tidak di selesaikan sebab masing-masing sibuk dan takda masa..


Sensasi pun melalui hal yang sama ,hidup di KL nie,memang sibuk memanjang,dengan kerjaya,kucing-kucing ,kawan-kawan,kekasih…sampai lupa menghubungi keluarga tersayang…Kadang-kadang mak merajuk sebab dah lama tak pulang ke kampung..

Sensasi ada seorang adik bungsu yang rapat dengan Sensasi..Dia lah yang paling merajuk apabila Sensasi lupa nak wish birthday.bukan lupa,sebenarnya dah wish,tp SMS tak delivered pulak..

Bila tiba bulan ramadhan,mula teringat kampung dan keluarga tersayang.rindu dengan kenangan ketika menyambut raya bersama.Banyak memori manis,kelakar dan gembira bersama keluarga.Rindu sangat dengan mak dan adik-adik.


Hari Raya bukan sahaja menjadi hari kemenangan umat islam,bahkan menjadi hari yang sangat istimewa untuk menyambung kembali silaturahim diantara keluarga,saudara mara,dan kawan–kawan yang dah lama tak contact kerana kesibukan masing-masing.Ketika inilah,kita mengambil masa untuk bermaaf maafan,menghubungi rakan-rakan lama dan mengeratkan lagi hubungan.



Lagi seronok apabila dapat mengunjungi mereka semasa hari raya.Sensasi dah ambik cuti seminggu untuk Raya..Korang pulak mcm mana? Entah-entah sampai dua minggu..

Istimewanya Raya tahun ini,U Mobile membawakan satu Webisode (drama pendek) tentang bagaimana hubungan diantara seorang jejaka yang bernama Aliff dengan pak Longnya yang berselisih faham bertahun lamanya,melalui panggilan telefon ,adakah hubungan mereka dapat kembali jernih.Aliff hendak memberitahu satu berita baik namun bunyi deruman motorsikal telah mengganggu…


Panggilan Aliff tersebut menjadi satu titik permulaan kembalinya erat hubungan –hubungan lain.
Akibat pergaduhan Aliff dan pak long nya dulu,ibunya dan Pak Long juga sudah lama tidak berhubung,setelah Aliff meminta maaf daripadan Pak Long, mereka mula berhubung semula. ..Nak tahu apa yang berlaku dan kesudahan cerita ini,…

Jom tonton Webisode ini di http://www.ueratkanlagi.my/









Ada lagi yang menarik di website http://www.ueratkanlagi.my/ anda dapat menghantar SMS, Pesanan Suara dan juga Video kepada yang tersayang dengan cara yang istimewa.


Caranya mudah..gunakan applikasi Eratkan lagi ,login facebook anda..kemudian pilih rakan yang ingin anda sampaikan pesanan…,dan pesanan anda akan dihantar kepada yang tersayang mahupun keluarga…
Like facebook U mobile untuk lebih informasi dan pelbagai hadiah menarik…
https://www.facebook.com/umobilesb
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Neelofa Syak Teguran Yusof Haslam Sengaja Dibesarkan Pihak Ketiga

Posted: 13 Aug 2012 11:10 AM PDT

Ahad lepas, sebuah ruangan pojok di sebuah akhbar tempatan telah menyiarkan sebuah artikel yang mana menulis Datuk Yusof Haslam telah menegur Neelofa kerana dikatakan "telah lupa diri".

Artikel ini telah menimbulkan banyak  spekulasi dari peminat disebabkan sikap Neelofa dan tidak kurang juga yang menyokong kata-kata Datuk Yusof Haslam. Namun, mStar Online hari ini melaporkan bahawa Neelofa ketika ditemubual hanya menganggap teguran itu sebagai teguran antara bapa dan anak.

"Ramai yang tidak tahu bahawa keluarga saya dan uncle (panggilan buat Yusof) saling kenal mengenali dan kami mempunyai hubungan yang agak rapat. Selama ini pun saya banyak minta tunjuk ajar daripadanya dan apa saja teguran atau nasihat yang diberi, saya terima kerana dah anggap beliau macam bapa sendiri. Sebab itu saya selesa memanggilnya uncle." – Neelofa dipetik dari mStar Online.

Neelofa turut memberitahu bahawa dia syak ada pihak ketiga yang sengaja membesar-besarkan hal ini.

"Rasanya, berita tentang teguran uncle yang dikeluarkan Ahad lalu sengaja diperbesarkan oleh pihak ketiga,"

Dalam artikel tersebut, Neelofa turut dikatakan sengaja tidak mahu menghadiri majlis pelancaran filem S.A.M (Saya Amat Mencintaimu). Tetapi, selebriti jelita ini menjelaskan bahawa ketika majlis itu berlangsung, dia sedang berada di Tanah Suci Mekah untuk menjalani sesi penggambaran drama terbarunya, "Kau Yang Terindah".

Suami Suka Saya Bertudung – Ayu Raudhah

Posted: 13 Aug 2012 10:55 AM PDT

Mungkin tahun ini telah menjadi tahun dimana ramai selebriti-selebriti kita berhijrah. Bukan setakat Abby Abadi, malah selebriti seperti Diyana Amir dan juga Irma Hasmie turut memilih tahun ini untuk memakai tudung.

Terbaru, isteri kepada Zaquan Adha iaitu Ayu Raudhah telah mengesahkan bahawa dia sudah mula bertudung. Menurut laporan Media Hiburan hari ini, Ayu Raudhah sebenarnya sudah lama mahu bertudung. Namun hatinya betul-betul terdetik pada Ogos lalu selepas pulang dari mengerjakan umrah.

"Alhamdulillah, saya selesa dengan penampilan terbaru ini. Kehidupan saya seperti biasa dan tiada bezanya. Suami pula suka dan menyokong perubahan saya ini." – dipetik dari Media Hiburan

Mungkin ini salah satu dari berkat bulan Ramadhan yang mulia. Semakin hari, semakin ramai selebriti yang memilih untuk memakai tudung. Sebagai selebriti, mereka memberikan contoh yang baik kepada para orang ramai samada peminat mahupun penonton sahaja.

Dalam pada itu, beberapa hari lepas kita turut dikejutkan dengan berita Nurul Syuhada Nurul Ain yang juga telah mula berhijab. Untuk pengetahuan, Nurul Syuhada Nurul Ain adalah pengacara untuk stesyen televisyen tempatan, TV3.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Anak Rini Kritikal Kerana Lemas

Posted: 13 Aug 2012 01:00 AM PDT

Belum pun seminggu menerima kehadiran anak sulungnya, Maryam Joanna binti Johanis, bekas pelajar Akademi Fantasia, Rini berdepan dengan dugaan apabila anaknya itu difahamkan lemas akibat tertiarap terlalu lama ketika tidur, awal pagi tadi.

"Anak kami sekarang berada di Hospital Kajang. Keadaan masih kritikal dan saya berharap agar semua mendoakan yang terbaik untuk anak sulung kami."

Perasaan gembira menimang puteri sulung berubah menjadi sedih buat bintang Akademi Fantasia 7 (AF7), Rini apabila bayi perempuannya yang diberi nama Maryam Joanna dilaporkan jatuh katil pada 11 Ogos lalu.

anak rini hampir mati lemas

Berita ini disahkan Rini yang tatkala ini baru saja pulih dari trauma selepas berdepan dengan insiden yang tragik itu.

"Saya selamat melahirkan anak saya, Maryam Joanna di Hospital Putrajaya pada jam 9.34 pagi Khamis lalu. Saya terpaksa melahirkannya secara pembedahan kerana anak saya seberat 4.25 kg. Waktu itu, suami saya ada bersama saya tetapi dia tidak dibenarkan masuk ke dalam bilik pembedahan.

"Saya betul-betul sedih kerana anak saya kini berada dalam keadaan kritikal di hospital Kajang. Baby saya tidak sedarkan diri dan perlu menggunakan alat bantuan pernafasan.

"Ini semua kuasa Allah dan saya hanya mampu berdoa agar anak saya cepat sembuh dan selamat. Apatah lagi, hanya tinggal beberapa hari saja nak menyambut Syawal. Saya harap, semua doakan yang terbaik untuk anak saya. Saya juga akan lakukan yang terbaik untuk anak saya itu," katanya dalam sedih ketika dihubungi murai.com.my.

Menjelaskan lanjut kejadian yang menimpa anaknya itu, penyanyi lagu Apa Sebenarnya memberitahu anaknya itu lemas selepas terjatuh dari katil di rumahnya.

"Pada malam saya pulang ke rumah dari hospital (10 Ogos), saya menyusukan dia kemudian meletakkan dia di atas katil. Apabila bangun pagi, baru saya sedar anak saya sudah terjatuh di tilam yang berada di sebelah bawah.

"Waktu itu, saya dapati anak saya sudah lemas dan tidak sedarkan diri. Alhamdulillah, sekarang saya sudah okay walaupun sebelum ini saya seakan tidak boleh menerima hakikat apa yang berlaku.

"Saya memang sedih sebab dia adalah cahayamata pertama saya. Saya mengandungkan dia selama 10 bulan. Saya menjalani pembedahan apabila sudah cukup tarikh untuk dia dilahirkan," jelasnya.

Warga murai.com.my mendoakan anak Rini cepat kembali seperti sediakala dan berharap Rini sekeluarga bersabar menerima dugaan di bulan ramadan ini.

Budiey doakan semoga Rini dan suami tabah dan sabar menghadapi dugaan dari Allah. via Portal Murai

Rini anak rini lemas kritikal

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Expedia Official Sponsor of Professional Referees Match Officials

Posted: 13 Aug 2012 12:52 AM PDT

Expedia signs up as Official Sponsor of Professional Referees and Match Officials

Expedia, the world's largest online travel company , has signed a deal to become the Official Sponsor of Professional Game Match Officials Limited (PGMO). The deal will see the Expedia brand appear on the shirts of match officials at the Barclays Premier League, the npower Football League, The FA Cup with Budweiser, the Capital One Cup and other domestic, professional matches.

Expedia signs up as Official Sponsor of Professional Referees and Match Officials

The one year sponsorship kicked off this Sunday, at the Community Shield at Villa Park. The partnership gives Expedia access to over 2,500 professional football matches, with an estimated cumulative global TV audience in excess of five billion.

Dan Lynn, CEO of Expedia in Asia said: "Sports and travel connect people and bring cultures together. Football fans are immensely passionate about the game and they will travel anywhere to support their teams. At Expedia, we understand the passion and inspiration behind these trips and there is no better opportunity to showcase the breadth of Expedia's offerings than on English football's greatest stage, a global sport that attracts over 1.2 billion viewers across Asia. It is through such strong collaborations that we can connect with our customers across our local sites in Asia, such as Expedia.com.sg, Expedia.co.th, and the soon-to-launch, Expedia.com.my."

Andrew Warner, Senior Marketing Director of Expedia EMEA said: "Travel represents one of the biggest online purchases an individual will make and both sporting and travel decisions can carry huge financial and emotional implications. At Expedia we have helped travellers make good decisions for over fifteen years and welcome the newly formed association with some of the highest profile decision makers and role models from the world of sport."

PGMO General Manager Mike Riley said: "We are very pleased to welcome Expedia as PGMO's new official sponsor, the support of partners significantly helps in the training and development of officials at all levels of the game. We have a world class team of decision makers in the Select Group, which is why there have been over 80 FIFA and UEFA international appointments for Select Group referees in the past year. We are also one of only three European nations with three Elite FIFA referees: Howard Webb and Martin Atkinson have respectively taken charge of UEFA Champions League and Europe League semi- finals, and now we have Mark Clattenburg officiating the Olympic Men's Final. With the standard of officiating improving season on season, it's a good time for Expedia to partner with us."

Expedia, which offers access to over 400 airlines and almost 150,000 hotels together with advanced tools to help travellers make the right decisions, will use additional marketing spend to reinforce the positive impact of good decision making, highlighting how online travel technology has empowered people to take control of their own travel experiences.

Through the partnership Expedia hopes to connect with customers and highlight how it can help people to make the right travel decisions for their unique needs.

The partnership delivers a range of designation and promotional rights, including shirt and training-wear branding on all professional match referees, assistant referees and fourth officials, branding and accreditation on all publicity material, PGMO and all governing body websites, as well as match official and refereeing inventory.

### ENDS ###

About Expedia.com.my
Expedia, Inc. (NASDAQ: EXPE), the world's leading online travel company, operates Expedia.com.my™ in Malaysia, a full service business helping travellers plan and book their travel by providing a personalised service, the latest technology and a wide selection of almost 150,000 hotels and 400 airlines of holiday packages, cheap flights and hotel bookings to suit their travel needs. In addition, Expedia also has hotel-only sites operating in Indonesia, Philippines, Vietnam, Taiwan, Hong Kong and Korea, along with its established businesses in Singapore, Thailand, Japan and India.

Expedia, Expedia.com.my, the Airplane logo and Where You Book Matters are either registered trademarks or trademarks of Expedia, Inc. in the US and/or other countries. Other logos or product and company names mentioned herein may be the property of their respective owners. © 2012 Expedia, Inc. All rights reserved.

About PGMO
Formed in 2001 to improve refereeing standards, PGMO is run by former referee Mike Riley whose team of managers and coaches are responsible for the training, development and mentoring of 77 referees and 231 assistant referees. The most high profile officials are the 16 full-time professional PGMO Select Group Referees.

The Select Group Referees are continually monitored at games and attend fortnightly training days where their performance, technique and fitness is monitored. They are supported by a team of full-time sports scientists who deliver a tailored fitness and nutrition programme, sprint coaches who improve running techniques, sports psychologists, podiatrists and vision scientists who measure reaction times and peripheral vision and work with each official to improve their viewing angles and help them anticipate moving into the right area for the best view of the match action.

PGMO plays an active role in developing refereeing standards across the world of football. Currently PGMO has a knowledge transfer programme that benefits entire confederations, such as the Asian Football Confederation who have a future referees project supported by PGMO, as well as individual football associations in Japan, Australia, Iceland, New Zealand, Canada and Major league Soccer in the United States, who work in partnership with PGMO to improve the performance of their own officials. PGMO also works with the British Council on the Premier Skills coaching initiatives and has provided coaches to train over 300 grassroot referees and assistant referees in 14 countries across Africa, China, South East Asia and Mexico.

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Abby Abadi Akui Dapat Banyak Publisiti Juga Fitnah Selepas Berhijrah

Posted: 13 Aug 2012 12:03 PM PDT

ABBY ABADI KAHWIN EXCO KELANTAN

Semenjak berhijrah dan menyertai Pas, Abby Abadi mengakui terlalu banyak publisiti dan fitnah yang dilemparkan kepadanya berbanding semasa bergiat aktif dalam industri hiburan. Abby Abadi turut menyatakan, ramai pihak mempertikaikan penghijrahan yang dibuat kepada imej bertudung adalah disebabkan oleh Pas dan bukan kerana ALLAH.

"Pelbagai fitnah dilemparkan kepada saya termasuk saya telah berkahwin dengan seorang ahli politik parti Pas dan saya tidak faham kenapa penghijrahan saya dilihat dari sudut negatif?"

Abby Abadi juga berkata, perubahan imejnya (daripada tidak bertudung kepada bertudung) juga banyak memberi cabaran terutama daripada rakan seperjuangan yang memandang sinis terhadapnya malah tidak kurang juga ada yang menganggap perubahannya sekarang tidak secara keseluruhan atau untuk mendapat publisiti murahan sahaja.

Zon Artis: Sebagai pihak berkecuali, ini buat Abby Abadi…

ABBY ABADI BERTUDUNG
SUMBER

Related Posts with Thumbnails

Rita Rudaini Terima SMS Ugutan Daripada Aidil Kerana Melodi

Posted: 12 Aug 2012 10:20 AM PDT

Ini panas! Kerana kenyataan yang dibuat oleh Rita Rudaini dalam Melodi yang disiarkan pada Ahad lepas, dia telah menerima SMS berbaur ugutan daripada suaminya, siapa lagi kalau bukan Aidil Zafuan. Menurut Rita, menerusi SMS tersebut, suaminya mengugut untuk memalukan Rita menerusi rancangan Melodi juga sebaik sahaja dia pulang daripada latihan di luar negara.

RITA RUDAINI TERIMA SMS UGUTAN DARIPADA AIDIL

Jika anda terlepas menyaksikan siaran Melodi tersebut, ini sedikit highlight buat anda dimana Rita yang ditemu bual wartawan Azmi Jamsari mendedahkan hatinya sudah tertutup terhadap Aidil selain kecewa dengan sikap suaminya yang dilihat tidak matang dalam menguruskan rumah tangga.

Dalam pada itu, Rita juga memberitahu yang suaminya sudah termakan hasutan pihak ketiga sehingga menyebabkan rumah tangga mereka semakin parah dan tidak dapat diselesaikan dengan baik. Walau bagaimanapun, Rita tidak menyatakan siapakah pihak ketiga yang dimaksudkannya.

RITA RUDAINI TERIMA SMS UGUTAN DARIPADA AIDIL

Berikut kata Rita mengenai SMS ugutan yang diterimanya:-

"Dia ada hantar mesej kepada Rita melahirkan rasa tidak puas hati dengan kenyataan Rita dalam Melodi hari ini (Ahad). Dia ugut nak malukan Rita dalam rancangan itu juga sebaik sahaja dia pulang daripada menjalani latihan bola sepak di luar negara,"

Zon Artis: Hurm… Kalau macam ni la keadaannya, nampak gayanya kemelut rumah tangga Rita dan Aidil sudah berada di landasan yang sukar diselamatkan lagi. Jika penceraian adalah jalan terbaik supaya masing-masing boleh memulakan hidup baru, adalah baik jika ianya dipercepatkan. Selesai.

Related Posts with Thumbnails

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Trik Make Up bagi si Kulit Gelap

Posted: 13 Aug 2012 09:00 PM PDT

SIAPA kata kulit gelap tak boleh tampil cantik? Dengan penerapan make up yang tepat, kulit gelap justru dapat memancarkan kecantikan yang alami.

Memiliki kulit yang gelap terkadang dirasa membuat pemiliknya tidak cantik. Padahal, kulit gelap memilki keunikan dan kecantikan tersendiri. Kuncinya, dengan memakai make up yang tepat.

Berikut ini trik make up bagi Anda yang berkulit gelap, seperti dilapor Mag for Women.
Kenakan foundation yang natural
Memilih tone atau shade alas bedak bagi warna kulit gelap harus dilakukan dengan cermat. Sebab, warnanya harus benar-benar match dengan warna kulit asli agar hasilnya sempurna. Pakailah bedak transparan pada seluruh wajah, kemudian sapukan foundation yang mengandung pelembap di atasnya. Warna foundation harus satu tingkat lebih cerah dari warna kulit. Gunakan pelembap cair untuk menampilkan kesempurnaan kulit Anda.

Pemulas bibir
Gunakan lip brush atau lip pencil sebelum memakai lipstik. Warna seperti merah dan oranye sebaiknya dihindari oleh pemilik kulit gelap. Sementara warna seperti cokelat keemasan akan terlihat sesuai di kulit seperti ini. Untuk pemakain sehari-hari, pilihlah warna plums dan berries.

Eyeliner
Mulailah dengan menaburkan bedak pada kelopak mata. Kemudian pilihlah warna yang tepat untuk pensil eyeliner Anda. Warna abu-abu dan charcoal disarankan bagi kulit gelap. Untuk kesan lebih kuat, gunakan eyeliner hitam. Jangan lupa untuk memakai maskara untuk menyempurnakan mata Anda.

Eye shadow
Hindari memakai warna cerah untuk eye shadow, namun pakailah dua warna yang dikombinasikan. Untuk warna gelap, pilihlah cokelat atau tembaga. Jangan lupa untuk memakai bedak terlebih dahulu agar menyerap minyak di mata. (tty)

Kaum bogel tubuh kelab renang rahsia

Posted: 13 Aug 2012 08:45 PM PDT


Pasangan Ini Nekat Menikah di Tengah Banjir

Posted: 13 Aug 2012 08:30 PM PDT


Cikgu posting gambar seksi dan komplen murid di facebook

Posted: 13 Aug 2012 08:15 PM PDT




STOMPer Jane came across the facebook account of a teacher, who had posted a sexy picture of herself and her husband online. 

The STOMPer felt that this was not right for the teacher to do that as the students might come across her facebook profile.

Said the STOMPer:

"I came across the Facebook page of a teacher who has recently joined NIE as a student teacher. 

"Initially, I was laughing at her lousy English that is full of grammatical errors like writing "price" instead of "prize".

"I was wondering how such a person can teach our future generation? 

"However, things got more exciting when she started posting complaints about parents, followed by sexy photos of herself with her husband. 

"She proudly shared these pictures with the world. 

"There are students in her Facebook account, and is it alright for the 8-year-olds to look at her half-naked body? 

"I don't think so. 

"Who would expect a studious looking teacher to be so daring to take such photos and then post it online."


sumber : stomp.com.sg

Proses Operasi Memperbesar Payudara dan Meratakan Perut

Posted: 13 Aug 2012 08:00 PM PDT


Demi terlihat cantik dan sexy, banyak orang yang melakukan operasi. Baik itu yang terlihat maHupun tidak terlihat oleh mata. Tanpa memandang resiko, mereka akan terus melakukannya kerana sudah merupakan nafsu. Seperti wanita yang sedang dioperasi perut dan payudaranya pada gambar di bawah ini. Ia ingin terlihat sexy di depan teman-temannya.












Bolt kuasai Twitter

Posted: 13 Aug 2012 07:45 PM PDT


LONDON - Pelari pecut Jamaica, Usain Bolt menguasai Twitter semasa Sukan Olimpik berlangsung, menurut pihak pengurusan laman sosial itu semalam.
Kejayaan Bolt memenangi pingat emas dalam acara 200 meter (m) telah menyebabkan pengguna-pengguna Twitter menghantar sebanyak 80,000 mesej setiap minit.
Ketika dia berjaya memenangi pingat emas dalam acara 100m, sebanyak 74,000 mesej dihantar bagi setiap minit.
Laman tersebut membuat pendedahan itu selepas Sukan Olimpik ditutup kelmarin.
"Kami mendapati lebih 150 juta mesej tentang Olimpik selama 16 hari," kata kenyataan Twitter di sebuah laman blog.
Sebelum ini laman tersebut mendedahkan semasa pembukaan Sukan Olimpik, terdapat 9.66 juta mesej di Twitter.
Sukan bola sepak adalah yang paling popular dalam kalangan peminat sukan di Twitter dengan lima juta mesej. - AFP

Bakal suami ditikam mati

Posted: 13 Aug 2012 07:30 PM PDT


LEHIGH COUNTY: Seorang bakal pengantin perempuan dituduh membunuh selepas didakwa menikam tunangnya beberapa jam sebelum perkahwinan mereka di Whitehall, Philadhelpia, Amerika Syarikat.
Na Cola Darcel Franklin, 31, dan tunangnya, Billy Rafael Brewster, 36, merancang berkahwin pada jam 10 pagi Sabtu lalu.

Mereka dilapor bergaduh malam sebelumnya, kata Timbalan Pendakwa Raya Daerah Lehigh County, Steve Luksa kepada wartawan, semalam.


Dalam pertengkaran itu, Na Cola didakwa menikam Brewster dua kali dengan pisau.

"Satu tikaman itu terkena jantung mangsa." kata Luksa.


Apabila polis tiba di tempat kejadian sejurus jam 2 pagi, mereka menemui Brewster dengan kecederaan di dada. Dia dihantar ke Pusat Trauma Lehigh County dan disahkan mati pada jam 3.24 pagi, kurang tujuh jam sebelum majlis perkahwinan mereka berlangsung. - Agensi


sumber : myMetro

Lelaki paling bahaya diburu

Posted: 13 Aug 2012 07:15 PM PDT


BEIJING: China semalam melancarkan gerakan memburu besar-besaran terhadap seorang perompak bersenjata yang dituduh membunuh sembilan orang dengan mangsa terbarunya anggota polis.
Suspek berusia 42 tahun itu yang digelar 'orang paling berbahaya di China' oleh media kerajaan, menyasarkan mangsa yang mengeluarkan wang dari bank sejak 2004.

Menurut laporan akhbar China Daily, dia menembak mati seorang wanita di luar sebuah bank di bandar Chongqing, di barat daya negara itu Jumaat lalu, mencederakan dua yang lain sebelum menembak mati anggota polis pada hari yang sama.


"Sejumlah besar anggota polis mengepung sebuah gunung di Chongqing tempat suspek, Zhou Kehua, dipercayai bersembunyi selepas pembunuhan itu," lapor akhbar berkenaan.

Pegawai polis di Chongqing yang dikenali sebagai Zhan memberitahu AFP menerusi telefon: "Kami masih memburu Zhou Kehua. Saya tidak boleh memberi maklumat lain." Jenayah Zhou bermula apabila dia menembak dan membunuh seorang wanita dalam rompakan 70,000 yuan (RM33,000) di sebuah bank Chongqing pada 2004, lapor agensi berita rasmi, Xinhua.


Polis percaya dia juga bertanggungjawab dalam kejadian di Changsha, di wilayah Hunan, tengah China dan di Nanjing di timur negara itu.



Pihak berkuasa Chongqing menawarkan hadian 500,000 yuan kepada mereka yang memberi maklumat sehingga tertangkapnya Zhou. Mereka juga memberi amaran kepada penduduk supaya tidak cuba menangkap suspek memandangan dia 'amat kejam dan berbahaya, lapor Xinhua. - AFP

sumber : myMetro

Ayam hasilkan telur luar biasa

Posted: 13 Aug 2012 07:00 PM PDT


LONDON: Ketika Annie Egginton meraikan ulang tahun kelahirannya yang ke-59 baru-baru ini, dia terkejut mendapat 'hadiah' luar biasa berbentuk telur ayam yang sangat besar, lapor media semalam.
Memelihara ayam betina berusia setahun, Annie dan suaminya, Steve Egginton, bagaikan tidak percaya apabila melihat telur seberat 170 gram berbanding telur biasa 57 gram.

Menetap di Chew Magna, Somerset, pasangan suami isteri itu mendapat kejutan istimewa pada hari pembukaan Sukan Olimpik 2012 baru-baru ini. Menurut Egginton, 60, dia tidak pernah melihat telur sebesar itu walaupun mula memelihara ayam lebih tiga dekad lalu. Ketika ini, mereka memelihara tiga ayam bernama Jessica, Doris dan Henryetta untuk membekalkan telur bagi kegunaan harian. Walaupun mempunyai keistimewaan begitu, Egginton tidak bercadang menyimpan telur dihasilkan Jessica itu, sebaliknya ia dijadikan hidangan sarapan. "Ia sangat lazat dan mengenyangkan," katanya. - TS


sumber : myMetro

Maut kerana meja usang

Posted: 13 Aug 2012 06:45 PM PDT


SERDANG: Hanya kerana meja usang, seorang peniaga minuman mati dibelasah sekumpulan lelaki dalam kejadian di sebuah tapak perniagaan di Seri Kembangan, di sini, awal pagi semalam.
Difahamkan, kejadian berlaku selepas mangsa, Azhari Sidek, 44, mengambil sebuah meja usang ditinggalkan di kaki lima tempat kejadian sebelum diletakkan berhampiran gerai miliknya.

Bagaimanapun, tindakan mangsa itu tidak disenangi seorang lelaki yang mendakwa meja berkenaan miliknya hingga berlaku pergaduhan kira-kira jam 2 pagi.


Lelaki terbabit dikatakan menjalankan perniagaan di kawasan sama.

Adik angkat mangsa yang enggan dikenali ketika ditemui Harian Metro di pekarangan Bilik Mayat Hospital Serdang, di sini, berkata akibat rasa tidak puas hati itu, lelaki terbabit memanggil beberapa rakannya untuk membelasah abangnya.


"Abang saya dibelasah lebih 12 lelaki. Ketika itu, ramai peniaga dan pengunjung menyaksikan kejadian itu namun tiada sesiapa yang berani membantu.



"Melihat keadaan abang yang sudah longlai dan tidak sedarkan diri, semua mereka melarikan diri. Orang ramai kemudian menghubungi ambulans sebelum abang dihantar ke Hospital Serdang," katanya.

Bagaimanapun, abangnya meninggal dunia ketika dalam perjalanan.


Adik mangsa, Hamizi Sidek, 40, berkata dia menerima panggilan daripada pihak hospital memaklumkan abangnya sudah meninggal dunia dan memintanya datang ke hospital.

"Saya tidak tahu apa berlaku tetapi mengikut laporan polis abang saya dipukul sekumpulan lelaki. Abang saya sudah menjalankan perniagaan di tapak perniagaan itu sejak lima tahun lalu.


"Hasil bedah siasat, abang saya dimaklum meninggal kerana serangan jantung akibat dipukul dengan teruk. Saya menyerahkan kepada polis untuk menjalankan siasatan dan menahan mereka yang bertanggungjawab," katanya.


Bekas isteri mangsa dan tiga anak lelakinya masing-masing berusia 15 tahun dan kembar mereka berusia 12 tahun kelihatan tiba di bilik mayat hospital itu kira-kira jam 5 petang selepas dimaklumkan kematian mangsa.


Tiga anak lelaki arwah hanya mampu menitiskan air mata sebaik menatap wajah bapa mereka buat kali terakhir sebelum dikafankan dan dibawa menaiki van jenazah.


Difahamkan, jenazah akan dibawa pulang ke kampung halaman di Mengkarak, dekat Temerloh, Pahang dan dikebumikan di tanah perkuburan Islam kampung berkenaan.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Serdang, Asisten Komisioner Abd Razak Elias ketika dihubungi mengesahkan kejadian berkenaan dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan malah pihaknya sedang berusaha mengesan suspek.


SUMBER : MYmetro

Cuba perkosa anak rakan

Posted: 13 Aug 2012 06:30 PM PDT


KUALA LUMPUR: Seorang lelaki didakwa di Mahkamah Sesyen di sini, semalam terhadap tuduhan cuba merogol anak perempuan rakannya berusia lapan tahun dua bulan, bulan lalu.
Choong Kong Yew, 45, bagaimanapun mengaku tidak bersalah dan meminta dibicarakan di depan Hakim Zulhazmi Abdullah. 
Dia didakwa cuba merogol kanak-kanak itu di depan tandas ruang dapur sebuah rumah di Taman Sri Segambut Indah, Batu 5, Jalan Ipoh di sini, jam 5.30 petang, 29 Julai lalu.

Bagi perbuatan itu, dia didakwa mengikut Seksyen 376(2)(e)/511 Kanun Keseksaan dan memandangkan ia membabitkan mangsa berusia bawah 12 tahun, tertuduh berdepan hukuman penjara maksimum 30 tahun dan sebat jika sabit kesalahan.



Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya, N Jayanthi membantah sebarang jaminan, namun dibantah peguam mewakili tertuduh, S Narasimhan.


SUMBER : MYMETRO

Samun ibu sendiri

Posted: 13 Aug 2012 06:15 PM PDT


PETALING JAYA: Anak setan. Itulah gelaran layak diberikan kepada seorang remaja berusia 18 tahun apabila bukan saja mengugut untuk membakar rumahnya sendiri sebaliknya memecah masuk bilik ibunya sebelum 'menyamun' barang kemas dan wang tunai dianggarkan lebih RM2,000 dalam kejadian di rumah mereka di Seksyen 6, di sini Sabtu lalu.
Remaja terbabit bertindak demikian selepas keengganan ibunya berusia 53 tahun memberikan wang kepadanya yang mahu digunakannya untuk berjoli bersama rakan-rakannya.

Dalam kejadian kira-kira jam 10.30 pagi itu, remaja terbabit masuk ke bilik ibunya bagi meminta wang.


Menurut sumber, remaja terbabit memberitahu mahu keluar dan pergi membeli baju raya, namun ibunya mengesyaki anaknya itu mahu berjoli bersama rakannya.

"Disebabkan itu, wanita terbabit tidak memberikan wang kepada anaknya itu," katanya.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan.


SUMBER : MYMETRO

RM6,450 UNTUK UPAH JIN

Posted: 13 Aug 2012 06:00 PM PDT



JOHOR BAHRU: Seorang wanita yang mengaku pengamal perubatan tradisional kononnya menyediakan rawatan Islam berasaskan al-Quran, mengenakan syarat pelik iaitu perlu meminjam wang pelanggannya secara ghaib bagi mengupah jin untuk memulihkan rumah mereka daripada gangguan makhluk halus.
Lebih pelik, wanita berusia 48 tahun terbabit menyatakan wang RM6,450 itu muncul kembali dalam al-Quran yang dibalut dan dijahit dengan kain kuning pada hari raya nanti di rumah pelanggannya di sebuah perkampungan di Ayer Baloi, Pontian, dekat sini.
Menceritakan helah wanita berketurunan Orang Asli itu, Juminah Basir, 57, berkata pada awalnya pengamal perubatan terbabit meminta keluarganya menyediakan wang berkenaan untuk memenuhi syarat bagi upacara di rumah mangsa.

Menurutnya, wanita terbabit berjanji akan memulangkan wang itu selepas selesai upacara membersihkan rumahnya daripada gangguan makhluk halus.



"Pada 11 pagi pada 25 Julai lalu, saya bersama suami dan adik perempuan membawa wanita itu dari rumahnya di Kampung Parit Asam Kumbang Laut di Benut, Pontian, ke rumah kami di Kampung Ayer Baloi.



sumber : myMetro

Dicekup curi susu

Posted: 13 Aug 2012 05:45 PM PDT


CHUKAI: Helah seorang lelaki berpura-pura mencari barangan makanan bayi dan keperluan kesihatan sebelum mencuri beberapa paket susu jenama Anlene bernilai RM127, terbongkar apabila dia dicekup kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira jam 11 pagi itu, pemilik kedai runcit berusia 52 tahun itu berasa curiga melihat suspek yang berlegar-legar beberapa kali di bahagian makanan bayi dan produk kesihatan dengan menggalas sebuah beg sandang.

Sumber berkata, tidak lama selepas itu, mangsa yang berasal dari Taman Haji Wan Ngah, dekat sini, mendapati suspek bergerak keluar dari kedainya di bandar Chukai dengan keadaan beg sandangnya yang mencurigakan.


Katanya, pemilik kedai runcit itu terus menangkap suspek berusia 34 tahun berasal dari Kampung Binjai.

sumber : myMetro

Video Kanak-kanak 4 Tahun Merokok Di Dalam Keretapi Gegarkan China

Posted: 13 Aug 2012 05:30 PM PDT

TEMPO Interaktif, Beijing – Sebuah rakaman video yang memperlihatkan dua kanak-kanak lelaki berusia 3-4 tahun sedang merokok menggegarkan China. Muncul perdebatan sudah seberapa buruk kebiasaan merokok melanda Negeri Panda itu.

Sambil tertawa, kedua asyik mengisap rokok. Bahkan yang satunya dengan bercanda meniupkan asap rokok ke wajah temannya. Mereka tertangkap kamera merokok di dekat pintu yang menghubungkan antara dua gerbong. Di sanalah para penumpang biasa merokok.

Ketika ditanya seorang penumpang yang terkejut, apakah ia tahu cara merokok, salah satunya menjawab, "Iya, Anda lihat saja ia dapat menghirup," katanya seperti dikutip dari behindthewaal.com

Rokok merupakan persoalan besar di China.Perbelanjaan perawatan akibat merokok tahun lalu saja US$ 70 miliar . Satu juta orang di negeri komunis itu  saban tahun terbunuh kerana kebiasaan merokok.

Sekitar sepertiga dari 1,3 miliar penduduk China gemar merokok. Ini termasuk 53 peratus lelaki dewasa. Pemerintah China sejatinya telah mengeluarkan larangan merokok sejak 1995, namun selalu ditentang.

Bulan lalu, larang merokok di seluruh fasiliti umum tertutup dikeluarkan. Aturan ini mulai berlaku 1 Mei akan datang.



Beginilah rupa kalau nenek pakai silikon payu dara

Posted: 13 Aug 2012 05:15 PM PDT

Dia tak ingat lansung dia dah tua...
selamba je pakai bikini di tepi pantai...
sebab apa?
sebab dia nak tunjuk gunakan  silikon payudara...
kulit mungkin boleh expired tapi silikon
tidak......tak caya cuba tengok...




nasib baik ini nenek-nenek kat negara luar..
kalau nenek-nenek kat negara kita..
tak tahu nak kata....


Hasil Karya Yang Menakjubkan Dari Mesin Jahit Seorang Nenek Tua

Posted: 13 Aug 2012 05:00 PM PDT







Inilah foto separuh telanjang yang diseludup kedalam kapal angkasa Apollo 12

Posted: 13 Aug 2012 04:45 PM PDT

Sebuah foto model perempuan separuh telanjang yang diseludup ke misi luar angkasa Apollo 12 , dilelong untuk pertama kalinya. Foto itu menampilkan model kalender Playboy tahun 1969.

Foto yang menunjukan model DeDe Lind pada kalender bulan November di Playboy tersebut, sebelumnya diseludup ke Apollo 12 sebagai bahan lawak.

Gambar DeDe Lind yang tidak mengenakan pakaian di bahagian atasan ini, dimasuk kedalam pintu sebuah panel pesawat ruang angkasa itu. Apollo 12 sendiri sedang dalam misi mengirimkan manusia kedua ke bulan.

Ketika Komandan Charles Conrad dan pilot modul bulan Alan Bean berada di bulan dan membuka pintu tersebut, tersingkaplah foto dari DeDe. Para kru di bumi yang menyelundup foto tersebut dan menuliskan "Peta Tubuh di Surga".

Akibat kejadian tersebut, Apollo 12 disebut sebagai "The Flight of the Playboy Bunnies". Foto DeDe sendiri ketika ini dikatakan akan terjual pada harga 10 ribu poundsterling .

Sammy Hori, Kanak-kanak Yang Tidak Mati Meski Jantungnya Hanya Separuh

Posted: 13 Aug 2012 04:30 PM PDT

Sammy Hori lahir dengan keadaan jantung setengah. Hasil foto x-ray menunjukkan, kanak-kanak itu hanya memiliki satu pam ventrikel. Bukan dua seperti manusia normal. Menurut hitungan medik, ia hanya boleh hidup beberapa hari. Nyatanya,kanak itu tumbuh sihat memasuki usia tujuh tahun.

"Sangat menakjubkan menontonnya bermain bola sepak dengan teman-temannya. Kami tidak pernah memprediksi dia akan hidup lebih dari seminggu," ujar bunda, Eileen, seperti dikutip dari laman The Sun.


Wanita 41 tahun itu tidak menyangkaanak lelakinya mampu bertahan hidup, setelah mendengar penjelasan dokter selepas persalinan. "Doktor mengatakan hal tersebut adalah keadaan yang paling serius yang pernah dilihatnya. Dia pun mengatakan hal tersebut tidak menunjang kehidupan," ujarnya.


Eillen dan Ken, suaminya, diminta mempertimbangkan berbagai alternatif medis yang ditawarkan untuk menyelamatkan Sammy. Tak ingin menyerah pada takdir, pasangan yang tinggal di Cambridge ini menempuh segala risiko atas tindakan medik yang diperlukan.


Sammy menjalani sejumlah penelitian medik untuk menentukan jenis tindakan yang paling tepat. Setelah melakukan analisis data medik dan melihat hasil foto perkembangan jantungnya, Sammy menjalani operasi pertama ketika usia enam minggu. Tindakan ini diikuti dua operasi lain saat usia empat tahun.


Setelah melewati tiga operasi dengan tingkat risiko cukup tinggi, Sammy pulih. Kanak-kanak ini membesar ceria dan tangkas seperti kanak-kanak seusianya. "Dia memiliki kehidupan normal. Suka bermain bolasepak. Walaupun terkadang harus menghindari cuaca dingin kerana memiliki sirkulasi pernafasan yang buruk, dia mampu berjalan dan berenang seperti anak normal," ujar Eileen.

Jambatan gulung

Posted: 13 Aug 2012 04:15 PM PDT

Inilah jambatan gulung yang sangat unik...







Pakaian yang ini memang dicipta untuk buat lelaki terbeliak biji mata

Posted: 13 Aug 2012 04:00 PM PDT




sumber gambar : www.klikunic.com

Pesaing Starbucks yang sebenar

Posted: 13 Aug 2012 11:00 AM PDT

starbucks-coffe
Agaknya inilah pesaing Starbucks yang sebenar….

Adegan Ini Sungguh Berbahaya, Beranikah Anda Menerima Cabaran Ini? (Foto)

Posted: 13 Aug 2012 10:30 AM PDT

Ini adalah hobi yang sungguh berbahaya. Dengan menentang air terjun paling berbahaya di dunia, Steve Fisher dari Afrika Selatan dan Jarred Meehan serta Ben Brown dari New Zealand, berkeliling dunia untuk mencari tantangan baru. Dalam foto, mereka bertiga mencuba menantang air terjun di Iceland dan Norway. Sungguh mengerikan.











[Video] Kucing marah kerana kekasih berlaku curang

Posted: 13 Aug 2012 10:00 AM PDT

Agaknya inilah yang di bual kan oleh kucing apapbila mengetahui
kekasihnya berlaku curang...





Lelaki ini mengenakan 100 LAPIS underwear awek

Posted: 13 Aug 2012 09:45 AM PDT


teruk amat mamat ni...
Mari kita hitung ya.... ini yang PERTAMA





Akhirnya 100 juga.... loh, mana orangnya??

Kenang-kenangan di kulit... :D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS