Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


(Tahniah) Dira Abu Zahar Sah Bergelar Isteri Helmi

Posted: 11 Nov 2011 03:38 AM PST

GAMBAR PERNIKAHAN DIRA ABU ZAHAR DAN HELMI

Tarikh cantik pada hari ini iaitu 11.11.11 menjadi tarikh bersejarah buat pelakon yang kini juga sebagai pengacara Melodi iaitu Dira atau nama penuhnya Khaidhirah Abu Zahar kerana kini sudah sah bergelar isteri kepada pengarah fotografi Mohd. Helmi Mohd. Yusof atau Helmi dengan tiga kali lafaz.

Mereka dinikahkan oleh Imam Masjid Kampung Merlimau iaitu Haji Md Yamin Bin Long sekitar pukul 4.15 petang tadi dengan mas kahwin RM7777.77.

GAMBAR PERNIKAHAN DIRA ABU ZAHAR DAN HELMI

Pada majlis pernikahan tersebut, Dira menerima wang hantaran sebanyak RM17,171.71 dengan sembilan dulang hantaran berupa iPad 2, beg tangan, kek, helmet berjenama X-Lite, telekong, sejadah, sirih junjung, mas kahwin, cincin dan wang hantaran.

Manakala Helmi pula menerima balasan dengan 11 dulang hantaran antaranya coklat, jam tangan Tag Heuer, kek, helmet berjenama X-Lite, Al-Quran, sejadah, laptop Macbook Air, kurma, buah-buahan, kasut, baju, sirih junjung dan set kelengkapan diri.

GAMBAR PERNIKAHAN DIRA ABU ZAHAR DAN HELMI

GAMBAR PERNIKAHAN DIRA ABU ZAHAR DAN HELMI

Pada malam ini turut berlangsungnya majlis resepsi bagi pihak perempuan yang diadakan di kediaman keluarga Dira. Resepsi sebelah pihak lelaki pula akan diadakan di Lanai@Matic, Jalan Ampang pada 13 November ini.

GAMBAR PERNIKAHAN DIRA ABU ZAHAR DAN HELMI

Dengan ini, tahniah kami ucapkan kepada Dira dan Helmi kerana kini sudah bergelar suami isteri. Kami doakan agar penyatuan ini akan berkekalan buat selama-lamanya dan selamat berbahagia.

Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Samsung Galaxy Note Kini Di Pasaran Malaysia

Posted: 11 Nov 2011 10:28 PM PST

Tiba masanya, telefon bimbit yang Budiey gunakan sekarang dah uzur sangatlah, asyik-asyik 'kong' bateri… asyik-asyik 'hang' dan keadaan fizikal pun nampak calar balar sana sini. Jadi, dah tiba masanya, telefon lama yang dah 3 tahun digunakan ini memang nak kena ditukar kepada telefon baru. Sekarang ni, Budiey tengah fikir-fikir dan buat survey, telefon apa yang nak dibeli.

Betul juga orang kata, patah tumbuh hilang berganti. Dan sekarang, Budiey tercari-cari telefon bimbit tercanggih dan yang terkini yang tengah IN dan tengah diperkatakan ramai untuk menggantikan telefon bimbit yang lama. Korang rasa gadget yang mana eh? Dalam kepala sekarang ini ada dua – tiga model telefon bimbit yang tengah bermain-main dan semuanya baru sahaja dilancarkan.

Semasa jari jemari Budiey tengah rancak menari di keyboard ni, ramai kawan-kawan kat Twitter tengah tweet update tentang satu lagi telefon bimbit yang ditunggu-tunggu iaitu Samsung Galaxy Note. Bukan main meriah dan excited lagi korang eh. Maklumlah, Budiey dapat tahu yang gadget terbaru ini antara yang paling power dengan teknologi yang sungguh berinnovasi. Dikhabarkan, bermula semalam, telefon terbaru keluaran Samsung ini telah berada di Malaysia di mana roadshow anjuran Samsung diadakan untuk sesiapa yang mahu mendapatkan Samsung Galaxy Note ini diadakan di Pavillion KL Bukit Bintang, Kuala Lumpur, Queensbay Mall, Penang dan AEON Tebrau, Johor Bahru dari 11 November hingga 13 November.

samsung galaxy note

Pastinya ramai yang suprise, maklumlah bagi yang terliur sangat nak beli, dan bagi yang tunggu hadiah bulan Disember ni. A' ah, lupa la, bonus akhir tahun ni, pasti korang dah cadang-cadang nak beli hadiah untuk seseorang atau pun setidak-tidak untuk diri sendiri.

Yang paling suprise, Budiey rasa la kan, Samsung Galaxy Note ni memang gadget paling perfect dan sangat unik, tak sama dengan telefon bimbit yang berada kat pasaran sekarang. la untuk korang-korang remaja kat luar sana atau eksekutif yang selalu sibuk memanjang sebab telefon bimbit ini menggabungkan ciri-ciri smart phone yang sama dengan kecanggihan beberapa telefon bimbit dengan skrin lebar 5.3 inci dan ianya senang untuk view.

117164_GT-N7000_ADImage_Large

Ramai pembaca yang tertanya kepada Budiey, apakah yang menarik sangat dengan Samsung Galaxy Note ini.

Okay, kepada yang nak tahu, Budiey akan senaraikan secara ringkas featured yang best yang ada pada Samsung Galaxy Note ni.

Ada S Memo dan Smart Pen

Ciri yang paling Budiey suka dan sesuai untuk korang yang bekerja sebagai jurnalis dan blogger di mana korang boleh menulis dan juga melakar imej, secara multimedia termasuklah video link, url dan menambah imej yang lain di dalam nota harian anda. Samsung Galaxy Note ni ada fungsi atau keistimwaan boleh mengecam lakaran tulisan tangan dan akan menukar kepada format teks dengan software komputer terkini.

Untuk info lanjut, sila tonton video di bawah ini:

Dengan Samsung Galaxy Note, Budiey rasa kehidupan akan menjadi lebih senang, samada semasa menyelesaikan tugasan kerja atau pun semasa bersantai atau mahu bermain permainan di telefon bimbit. Korang boleh melakar dan menulis dan seterusnya menukar penulisan anda itu kepada bentuk digital di komputer. Lebih senang lagi bila korang boleh edit presentaion, dokumen dan pendek kata, semua yang korang buat di komputer biasa boleh dibuat dengan Samsung Galaxy Note.

Jadi, bukan hanya sesuai untuk teman wartawan atau penulis blog je, tapi sesuai juga untuk bisnes man, pereka fesyen, pengarah kreatif, penulis skrip, arkitek dan juga pelajar.

Samsung Galaxy Note dilengkapi dengan fungsi multi-tasking dan berkebolehan dalam 'content creation capabilities'. Menariknya, Samsung Galaxy Note ini dihasilkan berdasarkan kajian yang dibuat oleh Samsung pada April 2010 melibatkan 12 ribu telefon pintar di 9 buah negara iaitu USA, UK, Perancis, Jerman, Itali, Korea, China, Hong Kong dan Singapura. Daripada pemnerhatian dan hasil kajian itu, Samsung mendapati ramai pengguna telefon yang mahu melayari laman web, membaca email, bermain games, mendengar muzik, melihat gambar-gambar dengan konsep do-in-one dan rata-ratanya mahukan sebuah telefon bimbit yang lengkap dengan penulisan nota dengan tulisan tangan.

Korang bayangkan sendiri, membawa sebuah komputer di tangan yang membolehkan korang buat kerja seperti di sebuah komputer di rumah. Kalau korang tengok gambar di bawah ini, nipisnya Samsung Galaxy Note ni hanya senipis 9.65mm dan beratnya pula 178g sahaja. Memang senang sangat dibawa ke mana sahaja.

117148_GT-N7000_ADImage_Large

Sebagai tambahan, Samsung Galaxy Note ini dikuasakan dengan 1.4GHz dual core processor dan HSPA+ conectivity. Dengan fungsi kelengkapan ini, pastinya akan mempercepatkan lagi penggunaan telefon tercanggih ini semasa berhubung dengan kawan-kawan walaupun korang sedang bercuti dan jauh dari mereka.

Paling gempak lagi bila ianya menggunakan skrin sentuh sepenuhnya dan 5.3 HD Super AMOLED screen menjadikan pandangan yang sangat jelas dan sangat terang.

Jadi, kepada korang yang dah tercari-cari telefon bimbit yang memang best giler, tunggu apa lagi, korang dah pun boleh dapatkan Samsung Galaxy Note di pasaran yang berdekatan mulai hari ini.

Layari laman facebook Samsung: www.facebook.com/#!/SamsungUnivez dan juga laman web rasmi Sansung: www.samsung.com/my

117156_GT-N7000_ADImage_Large

117148_GT-N7000_ADImage_Large

117140_GT-N7000_ADImage_Large

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Samsung GALAXY S II Price Malaysia
  • Samsung Bags The Most Gold Awards at GoMobile 2010
  • Samsung GALAXY S II Reaching 10 Million in Global Sales
  • 30 Million Global Sales of GALAXY S and GALAXY SII
  • Samsung GALAXY Tab 10.1 Celcom Consumer Launch Event
  • Samsung GALAXY S II Reaches 5 Million Global Sales
  • Samsung GALAXY Note
  • Win Samsung GALAXY Tab with Top Up Just RM30
  • The Smartphone Rocked the Tech Universe Hits Malaysia
  • Winner Samsung Apps Top Downloader Contest
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Gambar Seksi Fasha Sandha di Pelancaran Majalah Lisa

    Posted: 11 Nov 2011 09:50 AM PST

    Gambar Seksi Fasha Sandha di Pelancaran Majalah Lisa

    Budiey tak dijemput ke Majlis Pelancaran Majalah Lisa yang diadakan semalam. Jadi tak dapat nak sediakan gambar-gambar selebriti ternama yang hadir. Namun, Budiey ada menerima kiriman daripada pembaca beberapa gambar menarik antaranya gambar Fasha Sandha yang dikatakan mengenakan dress yang sangat seksi. Wow, berani betul. Pastinya, sekali lagi Fasha Sandha akan mendapat perhatian dari media dan Budiey rasa gambar seksi ini sudah tersebar di blog dan internet.

    Eh betul ke majalah Lisa ni dipelopori atau diasas oleh Lisa Surihani, oh ye ke ni? Kalau betul majalah Lisa ni Lisa Surihani yang punya. Mmmm… syabas diucapkan, jika tidak pun pastinya majalah Lisa ini secara tak langsung menjadikan Lisa Surihani lebih popular.

    pasa (3)

    pasa (2)

    pasa (1)

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Seksi Fasha Sandha
  • Photo of the Day: Manjanya Fasha Sandha Eh Yang Anggun
  • Gambar Fasha Sandha di Karpet Merah Anugerah Skrin 2011
  • Gambar Fasha Sandha di Karpet Merah Anugerah Skrin 2010
  • Fasha Sandha Menang Pelakon TV Wanita Popular ABPBH2010
  • Gambar Fasha Sandha Berkemban Dalam Filem Skrip 7707
  • Biodata Fasha Sandha
  • Betulkah Ini Gambar Kekasih Sebenar Fasha Sandha?
  • Gambar Fasha Sandha Hisap Rokok?
  • Fasha Sandha Pelakon Anak Halal Bercinta Dengan Ariel Peterpan?
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Bra super jumbo untuk kempen kanser

    Posted: 11 Nov 2011 09:00 PM PST

    Jika selama ini kamu menemui kesulitan menemui BRA ber-cup 1222B, tak perlu cemas, kini sudah ada perusahaan yang menciptakan BH sebesar itu.

    BRA jumbo berwarna merah jambu itu saat ini sedang dipamerkan di bagunan ITV Southbank Tower, Inggris. Dibuat sebagai alat promo sebuah kempen kanser payudara.

    Ukuran cup-nya 1222B dan dapat melingkari ukuran lingkar dada 31 meter. Yang boleh dipakai para brontosaurus.

    Dengan ukuran sebesar itu, bra ini telah tercatat di buku rekor sebagai bra terbesar di dunia.


    sumber: huffingtonpost

    Atlet China Kecewa Kerana Hadiah Emas Yang Ia Peroleh Ternyata Palsu

    Posted: 11 Nov 2011 08:00 PM PST

    Tahun 1992, atlet judo peraih medal emas dari China, Zhuang Xiaoyan, merasa gembira kerana mendapat hadiah mewah berupa tin emas seberat 200 gram dari perusahaan minuman ternama di China. Namun fakta yang terungkap baru-baru ini telah membuat ia kecewa.

    Tin minuman tersebut, yang dikatakan oleh perusahaan minuman tin Jianlibao adalah emas murni seberat 200 gram, ternyata tidak semurni yang perusahaan tersebut katakan.

    Zhuang sebelumnya tidak memiliki perasaan curiga sedikitpun terhadap hadiah penghargaan tersebut. Ia menyukainya, menjaganya bagaikan sebuah harta karun dan bahkan menyimpannya didalam kotak penyimpanan di Bank selama 3 tahun. Baru ketika pada bulan Julai kelmarin ia melihat terdapat sedikit bahagian yang menggelembung di permukaan tin tersebut, ia periksa dan menemukan bahawa dibawah permukaan berwarna emas itu ternyata berwarna perak.

    Foto: Chinasmack

    Zhang kemudian memeriksanya ke sebuah penjual emas skala besar di Shenyang. Hasilnya sangat mengejutkan. Harta karun miliknya itu ternyata cuma dihargai senilai 50 yuan. Padahal dengan rate saat ini, emas 200 gram seharusnya sudah bernilai lebih dariipada itu.

    Saat kejadian ini terekspos di media, Jianlibao dan kesatuan olahraga di China mendapat kecaman keras oleh warga China.

    Jianlibao mengatakan perusahaan mereka telah mengambil langkah rasmi untuk menyiasat kejadian ini.-idbite.com


    sumber: Chinasmack

    Foto Termahal di Dunia Ternyata Tidak Semenarik Yang Kamu Fikirkan

    Posted: 11 Nov 2011 07:00 PM PST

    Objek apa yang dapat kita temukan dalam sebuah fotografi termahal di dunia? Jawabnya langit, sungai, rumput, dan jalanan. Hmm...ada lagi? Nope, cuma itu.


    Rhein II, Andreas Gursky

    Foto diatas adalah Rhein II karya fotografer Andreas Gursky. Teka berapa harganya? 4,3 juta dollar!.Wang sebesar itu telah membuat foto ini menjadi yang termahal di dunia. Bertajuk Rhein II, gambar warna itu dijual pada Selasa lalu dalam satu lelongan oleh firma Christie.

    Agensi lelongan berkenaan bagaimanapun enggan mendedahkan identiti pembeli tersebut.

    Untitled #96, Cindy Sherman

    Rekod gambar termahal yang pernah dijual dalam lelongan sebelum ini ialah sekeping gambar yang dirakam oleh Cindy Sherman bertajuk Untitled.

    Foto berkenaan dijual pada harga AS$3.8 juta (RM11.9 juta) oleh firma lelongan Christie pada Mei lalu.

    Wajah Baru Minhaj, Kanak-kanak Somalia yang Hampir Maut Kerana Kelaparan

    Posted: 11 Nov 2011 06:00 PM PST

    Dadaab, Kenya, Minhaj Gedi Farah adalah kanak-kanak yang menderita kerana wabak kelaparan di Somalia. Ibunya berjuang berjalan kaki selama seminggu demi boleh menyelamatkan kanak-kanak malang itu. Setelah dirawat intensif oleh badan amal selama 3 bulan, Minhaj kini terlihat segar, bugar dengan pipi yang tembam.

    Saat pertama kali dibawa ibunya ke sebuah hospital di kota Dadaab, Kenya pada Julai 2011, tubuh Minhaj Gedi Farah sangat kurus. Matanya terbeliak, mukanya amat tirus dan cekung, kepalanya besar tapi tubuhnya amat kecil dengan tulang belulang yang menonjol.

    Seperti diberitakan sebelumnya, pada saat berusia 7 bulan Minhaj Gedi Farah hanya memiliki berat 7 pound atau sekitar 3,17 kg. Matanya tersembul, tampak besar dibandingkan lebar wajah dan ukuran tubuhnya secara keseluruhan yang kurus kering mirip jerangkong (tulang kerangka) hidup.
    (Foto: Minhaj pada Julai 2011)

    Perjuangan sang ibu, Asiah Dagane membawanya jauh-jauh dari Kismayo, sebuah wilayah di Somalia yang jaraknya harus ditempuh dengan berjalan kaki selama seminggu akhirnya berbuah manis. Asiah rela melakukannya demi menyelamatkan sang buah hati dari bencana kelaparan yang membuatnya hampir maut kerana kurang gizi. Peluang Minhaj untuk bertahan hidup kala itu dikatakan tinggal 50 peratus, itupun dengan syarat berat badannya harus naik 3 kali ganda dari sekarang.

    Minhaj didiagnosis dengan anemia dan kekurangan gizi yang parah. Ia memerlukan transfusi darah sebelum juga harus menjalani pengubatan untuk tuberkulosis (TB). Namun International Rescue Committee (IRC) berhasil membawa kanak-kanak Somalia kurus itu keluar dari 'tepi jurang' kematian. Selama 3 bulan ia diberi makan secara intensif hingga kini berat badannya sudah naik dan nampak gemuk.
    (Foto: Minhaj pada Ogos 2011)

    Setidaknya 3 bulan setelah Minhaj difoto di kem pengungsi Dadaab, kini ia terlihat memiliki pipi yang gemuk dan senyum ceria khas balita saat mendekati ulang tahun pertamanya, seperti dilansir news.com.au, Jumaat (11/11/2011). Dengan diberi makan intensif Plumpynut (pasta kacang bergizi), kini berat badan Minhaj telah mencapai 8 kg, yang mendekati berat normal untuk anak seusianya.

    (Foto: Minhaj pada Oktober 2011)

    Minhaj mendapatkan bantuan dari International Rescue Committee, sebuah badan amal yang masih sangat berusaha untuk menjaga anak-anak lain seperti Minhaj untuk hidup.

    Sumber : detikhealth.com

    Wow hebat..diTaiwan siapa yang abaikan ibubapa boleh dipenjara

    Posted: 11 Nov 2011 05:00 PM PST

    TAIPEI: Orang dewasa di Taiwan yang gagal menjaga ibu bapa mereka yang sudah tua boleh dipenjarakan di bawah undang-undang baru ekoran kes warga emas terbiar semakin meningkat, kata pengamal undang-undang, semalam.

    Di bawah kata baru itu, mereka yang mengabaikan ibu bapa yang sudah tua boleh dipenjarakan setahun atau didenda maksimum AS$6,600 (RM21,120), kata pejabat Ahli Parlimen Lai Shyh-bao yang mengusulkan akta itu. Mereka juga perlu membayar perbelanjaan hidup ibu bapa dengan potongan wajib daripada gaji bulanan atau membuat bayaran sekali gus atau menyimpan wang itu dalam tabung amanah.


    Dianggarkan kira-kira 2,000 warga tua berusia 65 dan ke atas diabaikan oleh anak mereka setiap tahun dan bilangan kes itu meningkat 30 peratus setahun sejak beberapa tahun kebelakangan ini. "Ini keadaan yang membimbangkan dan tidak boleh dibiarkan saja kerana ia akan menyebabkan lebih banyak masalah sosial kerana ramai rakyat Taiwan semakin menuju ke usia sedemikian," kata kenyataan pejabat itu. - AFP

    sumber : myMetro

    Foto Dewasa sebelum waktunya

    Posted: 11 Nov 2011 04:00 PM PST

    Istilah dewasa menggambarkan segala organisme yang telah matang, tapi lazimnya merujuk pada manusia: orang yang bukan lagi anak-anak dan telah menjadi lelaki atau wanita dewasa. kemudian, kata dewasa memiliki saingan iaitu dewasa sebelum waktunya,bagaimanakah hal itu boleh terjadi, dan bagaimana ciri-cirinya, mungkin gambar-gambar berikut boleh menunjukkan teori diatas.






    Gila..orang meninggal di ucap selamat dan sukses

    Posted: 11 Nov 2011 10:01 AM PST

    Pemuda dibelasah penduduk kerana berhubungan seks dalam kereta dekat masjid

    Posted: 11 Nov 2011 09:01 AM PST

    Seorang pemuda jadi bahan pukulan warga kerana tertangkap berbuat perkara tak senonoh dengan pasangannya dalam kereta di Kota Baru, Ternate Tengah.

    Kejadian bermula ketika sejumlah warga menaruh curiga dengan sebuah kereta jenis Avanza hitam yang terletak tak jauh dari masjid.

    Keadaan kereta yang bergoyang-goyang, lantas menarik perhatian pemuda kampung yang tengah berbual tak jauh dari lokasi. Penasaran, Setelah dicek didapati sepasang kekasih tengah asik melakukan adegan layaknya suami istri (berhubungan seks).

    "Orang ramai pun kemudian mengetuk kaca kereta Si lelaki keluar dan kabur meninggalkan pasangannya lalu dikejar orang ramai Dia kemudian dikerjalan setelah berhasil ditangkap kerana dikira dia pencuri," kata saksi , Adriansyah kepada okezone di lokasi kejadian, Minggu (6/11/2011).

    Beruntung kejadian ini cepat diketahui polis yang sedang melakukan rondaan. Pemuda tersebut kemudian berhasil diamankan.

    Sementara itu, teman kencan lelakitersebut mengaku bahawa mereka adalah pasangan suami isteri. Massa pun kemudian melepas keduanya. (tri)

    Gadis James Bond Baru 'Berenice Marlohe' Bogel,fotonya tersebar di internet

    Posted: 11 Nov 2011 08:51 AM PST

    Berenice Marlohe gadis baru James Bond di filem terbaru heboh dengan akting bogelnya di sebuah tayangan televisyen di Perancis. Dan Foto-fotonya kini tersebar di internet.

    Nama Berenice Marlohe kini banyak ditunggu setelah ia berperanan sebagai awek James Bond yang terkenal seksi di sesi filem terbaru James Bond. Namun sebelum berperanan dalam filem terkenal tersebut, Berenice sedikit menunjukkan tubuhnya di sebuah siri di televisyen Perancis.

    Nampak dalam satu foto potongan dari tayangan tersebut terlihat payudaranya, bahkan ada pula yang terlihat seperti sedang beradegan seks.

    Syarikat Penerbangan Ryanair Akan Memutar Filem Porno Dalam Penerbangannya

    Posted: 11 Nov 2011 07:40 AM PST

    Bos Ryanair , Mr O'Leary menegaskan bahawa filem erotik akan menjadi fasiliti peribadi di setiap bangku penumpang, bukan diputar di bahagian belakang kerusi pesawat Ryanair
    Bos Ryanair ingin melancarkan layanan-filem porno kepada penumpang dengan cara membayar jika ingin menonton selama penerbangan berlangsung.

    Michael O'Leary mengatakan ia juga berharap untuk melancarkan sebuah aplikasi baru untuk penerbangan dimana pelancung dapat menonton adegan seks di iPads mereka atau smartphone yang disediakan saat di udara. Selain itu juga dimungkinkan untuk berjudi dan bermain game online.

    Ryanair mengatakan rencana pornografi pad penerbagnan akan mengambil setidaknya satu tahun untuk memperkenalkan pada masyarakat dan membangun koneksi jaringan internet di pesawat.

    Ini bukan usulan kontroversi, bulan lalu Ryanair mengatakan akan menghilangkan semua toilet dan meninggalkan hanya satu toilet di setiap pesawat untuk menambah kerusi penumpang.

    Inilah Medvedev Girls, Cheerleaders Presiden Rusia Yang Cun

    Posted: 11 Nov 2011 06:00 AM PST

    Kita semua pasti mengenal apa Cheerleaders, yang adalah suatu kumpulan pasukan sorak dari perempuan-perempuan muda cantik dalam pakaian ketat dan skirt pendek, dan biasanya kita lihat dalam sebuah acara olahraga. Namun bagaimana jika seorang Presiden mempunyai Cheerleaders-nya sendiri?

    Presiden Rusia Dmitry Medvedev ternyata mempunyai pasukan sorak sendiri iaitu Medvedev Girls, sebuah organisasi aktivis online yang benar-benar mencintai sang Presiden tersebut.








    Anak Muda Ini Menang Bermain Poker 8,72 Juta Dollar

    Posted: 11 Nov 2011 05:00 AM PST


    berita2.com: Luar Biasa! Seorang anak muda dari Jerman bernama Pius Heinz berusia 22 tahun memenangkan $ 8.720.000 dalam final World Series. Dalam pertandingan ini, Pius mengalahkan Martin Staszko dari Republik Chez.

    Sebelumnya, Heinz mengutarakan keinginannya untuk berhenti bermain poker dan kembali menimba ilmu di perguruan tinggi. Sungguh keberuntungan tengah berpihak padanya. Sebelum mundur, Heinz memenangkan pertandingan ini dan mendapatkan hadiah dengan nominal yang besar. Dan nampaknya kemenangan ini semakin membuat Heinz yakin untuk segera meninggalkan poker.

    Menurut The Washington Post, Heinz mengatakan setelah kemenangannya: "Sejujurnya aku tidak yakin apa yang akan aku lakukan dengan wang itu. Mungkin keluarga saya akan mendapatkan beberapa hadiah."

    Ia menambahkan: "Ini harus menjadi hari paling bahagia dalam hidupku. Aku tidak percaya apa yang terjadi ."
    "Kekaguman" juga muncul dari salah seorang professional poker, Ben Lamb. Menurutnya: "Aku boleh merasakan dia tidak seperti super kuat, tapi ia sebenarnya kuat daripada yang saya fikir."

    Gila..35% lelaki di desa Brazil melakukan hubungan seks dengan haiwan

    Posted: 11 Nov 2011 04:00 AM PST

    Sebuah kajian baru menemukan kalau 35% lelaki dari pedesaan Brazil pernah melakukan hubungan seks dengan binatang termasuk kuda, lembu, babi dan ayam. Dan kajian ini juga menemukan bahawa lelaki yang berhubungan seks dengan haiwan dua kali lebih rentan terkena kanser penis.


    Dari sebanyak 492 orang mengambil bahagian dalam kajian mulai usia 18-80 tahun. Dan pasukan ahli urologi dari Brazil yang terlibat dalam projek penelitian, melihat adanya faktor risiko untuk kanser penis pada lelaki.Dan lelaki yang berhubungan seks dengan binatang selama hidup mereka dua kali atau lebih mungkin terkena kanser penis. Selain itu indikator tinggi terkena penyakit kelamin yang menular akibat kebiasaan menjijikan ini.

    Dari 492 lelaki yang mengambil bahagian dalam studi ini, 118 adalah pesakit kanser penis. Sebanyak 45 peratus dari mereka yang menderita kanser menceritakan bagaimana mereka telah berhubungan seks dengan binatang. Cuba bandingkan dari kajian pada 32 peratus dari lelaki sihat. Sebanyak 59 peratus lelaki yang berhubungan seks dengan binatang melakukannya selama satu sampai lima tahun, sementara 21 peratus melanjutkan perilaku, juga dikenal sebagai zoophilia, selama lebih dari lima tahun.

    Subjek melaporkan frekuensi untuk tindakan seks mereka, mulai dari bulanan hingga harian.
    Seorang ahli bernama Stjnio de Cassio Zequi, seorang urologi di Sao Paulo, mengatakan pada kajianya adalah yang pertama untuk menghubungkan perilaku zoophilia untuk kanser kelamin laki-laki.
    Dia mengatakan bahawa jika seorang lelaki memiliki hubungan seks dengan haiwan itu boleh menghasilkan trauma pada jaringan penis manusia. "Selaput lendir kelamin haiwan dapat memiliki karakteristik yang berbeza dari alat kelamin manusia, dan sekresi haiwan berbeza dari cairan manusia. Mungkin jaringan haiwan kurang lembut dari kita, sekresi haiwan ini akan menjadi racun bagi kita."

    FOTO Obsesi Awek Gendut Untuk Jadi Langsing

    Posted: 11 Nov 2011 03:00 AM PST

    FOTO Obsesi Awek Gendut Untuk Jadi Langsing
    satu kata yang telintas dibenak fikiran sewaktu ketika melihat foto ini, "jangan pernah menyerah untuk mencapai cita-cita mu >> menjadi langsing!!"

    Hacker Temukan Fitur Tersembunyi iPhone

    Posted: 11 Nov 2011 02:00 AM PST

    Seorang hacker iPhone telah menemukan bahawa iPhone yang berjalan dengan sistem operasi IOS 5 memiliki modus kamera panorama tersembunyi .

    Setelah diaktifkan, pengguna dapat mengambil foto secara kontinyu sementara menjalankan kamera dari kiri ke kanan.


    Ini sangat bagus untuk para pengguna iPhone, namun Apple mungkin tidak begitu senang kerana ini adalah fungsi yang belum rasmi siap untuk digunakan.

    Fitur tersembunyi ini ditemukan oleh Conrad Kramer, yang menggambarkan dirinya pada profil Twitter-nya sebagai Programmer iPhone hacker.

    Untuk menyalakannya, iPhone anda harus terlebih dulu di Jailbreak, atau anda akan perlu memiliki akses dari pengembang.

    Apple tidak pernah merekomendasikan jailbreaking, dimana file sistem telepon dibuka untuk memungkinkan modifikasi, yang digunakan beberapa pengguna sehingga mereka dapat men-download aplikasi yang tidak tersedia di iTunes.

    "Seperti yang telah kami katakan sebelumnya, sebagian besar pelanggan tidak men-jailbreak iPhone mereka kerana hal ini dapat melanggar guanratee dan dapat menyebabkan iPhone menjadi tidak stabil dan tidak bekerja handal." menurut pernyataan Apple.

    Diperkirakan modus kamera panorama tersebut saat ini sementara menjalani pengujian sebelum diaktifkan untuk penggunaan secara umum.

    Sumber : dailymail

    Cuba teka umur awek ni berapa tahun?

    Posted: 11 Nov 2011 01:00 AM PST





    Masako is a Japanese housewife who believe it or not was born in 1968, which makes her an incredible 43 years old. She has two children, one of them being a 20-year-old daughter. Following multiple appearances in various women's magazines, other middle-aged Japanese women started to idolize Masako. She also posts skin care tips and products, along with accessory and clothing suggestions on her blog. Not surprisingly, Masako spends five hours per day on her personal skin care.

    Akibat ghairah nak bercium dengan jantan handsome,awek ni terkena

    Posted: 11 Nov 2011 12:25 AM PST

    Mana-mana perempuan yang melihat lelaki handsome ni pasti terpikat..
    apalagi kalau disuruh bercium...pasti tak menolak....
    tapi yang pasti dalam video ni awek-awek ni terkena....




    sumber : bestoneoffour.wordpress.com

    Lagi..!! Seorang Lelaki Di China Jatuh Dari Jambatan Dan Tak Ada Orang Yang Menolong (Video)

    Posted: 10 Nov 2011 11:40 PM PST

    Mungkin di China ketidakpedulian adalah sebuah budaya, setelah beredar video web yang menunjukkan bagaimana seorang lelaki jatuh dari jembatan dan tak ada siapa yang mahu menolongi mangsa tersebut.



    Seperti yang ditunjukkan di rakaman ini, seorang lelaki jatuh dari jambatan di jalan raya dan dibiarkan di sana. Sebuah kereta hampir melanggar, tapi sempat menghentikan keretanya.

    Namun, tidak ada yang berhenti untuk membantu, begitu juga orang yang merakam kejadian ini. Lelaki itu terluka parah dengan darah di sekelilingnya.

    Sumber

    Dituduh Mandul Oleh Bekas Kekasihnya, Edison Chen Ancam Sebar Video Seks

    Posted: 10 Nov 2011 10:00 PM PST

    HONG KONG - Dituduh bekas kekasih Cammi Tse, lelaki impoten alias mandul, Edison Chen marah-marah ditelefon.

    Menurut sumber, Setelah pernyataan Cammi pada media, lelaki berusia 31 tahun itu langsung mencaci maki Cammi Tse melalui nombor telefon yang tak dikenal. Padahal, Edison masih menyukai Cammi dan ingin melanjutkan hubungan asmaranya yang sempat putus kerana media

    Namun dengan kejadian itu, membuat bekas selingkuhan Cecilia Cheung itu berfikir ribuan kali untuk kembali ke pelukan Cammi.

    Selain meminta Cammi untuk tutup mulut, Edison juga mengancam akan menyebarkan video seksnya bersama model berusia 16 tahun itu. Demikian seperti dilanpor Xi Msn, Khamis (10/11/2011)

    Ketika kabar amukan Edison dikonfirmasikan, Cammi hanya bisa mengangguk-anggukkan kepada. "Babe sangat marah dan kesal kepadaku. Dan sekarang dia memusuhiku," tandasnya.
    (efi)

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS