Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Budiey Mencari 30 Pembaca ke Majlis Tayangan Eksklusif Filem AL-HIJAB

Posted: 15 Sep 2011 09:31 AM PDT

Hadiah Bonus Untuk Korang! Jadilah 30 orang penonton pertama Filem AL-HIJAB lakonan Pierre Andre & Nur Fathia.

Yuhuuuuu! Korang mahu menghadiri Majlis Tayangan Eksklusif Filem AL-HIJAB bersama para Pierre Andre & Nur Fathia tak? Kalau anda boleh hadir, nah! Inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem seram terbaru yang pasti mendebarkan ini.

Filem ini dikatakan adalah sentuhan Pierre yang paling seram berbanding filem-filem seram yang pernah dihasilkan beliau sebelum ini. Menerapkan segala pengalaman yang dilalui oleh Pierre sendiri, filem ini seolah-olah mempunyai nyawa yang mampu memberi impak kepada penonton. Takut, cemas dan mendebarkan adalah lumrah perasaan yang dirasai ketika menonton filem bergenre seram, namun sedikit kelebihan Al-Hijab, ia mungkin mempengaruhi minda penonton tentang sesuatu yang tidak pernah terlintas untuk dilakukan!

Filem Al-Hijab

Filem Al-Hijab yang diterbitkan oleh Empat Semudra ini mengisahkan Rafael yang ingin membuka hijabnya untuk melihat makhlus halus. Namun hanya seorang mampu melaksanakan cita-citanya. Tetapi bersediakah Rafael untuk menghadapi risikonya? Semuanya terjawab bermula 6 Oktober ini!

Sensasi Selebriti ingin memberikan 30 pass PERCUMA untuk pembaca yang boleh menghadirkan diri di majlis ini yang akan diadakan pada:

Hari & Tarikh:
Hari Selasa – 20 September 2011

Masa:
7.30 malam

Tempat:
Cathay Cineleisure, Mutiara Damansara

BAGAIMANA CARANYA?

Sila lengkapkan slogan ini tidak melebihi 15 patah perkataan:

Saya ingin hadir di Majlis Tayangan Eksklusif Filem AL-HIJAB kerana… (tidak lebih dari 15 patah perkataan)

Sertakan juga maklumat peribadi:
Nama:
Alamat surat menyurat:
Email:
Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

Tarikh tutup peraduan:

17 September 2011

Tajuk Email: Jemputan Majlis Tayangan Eksklusif Filem AL-HIJAB – Budiey.com

SYARAT & PERATURAN:

  1. Penyertaan ini terbuka kepada semua pembaca Sensasi Selebriti yang menetap di Semenanjung Malaysia sahaja.
  2. Semua pemenang akan dihubungi melalui email.
  3. Setiap orang hanya dibenarkan menghantar satu penyertaan. Mereka yang menghantar lebih dari satu akan dibatalkan kelayakan.
  4. Hadiah tidak boleh ditukar dengan wang tunai dan pihak penganjur mempunyai hak untuk menukar hadiah dengan sesuatu yang mempunyai nilai yang sama tanpa notis terdahulu.
  5. Keputusan juri adalah muktamad.
  6. Dengan menyertai peraduan ini, pembaca bersetuju terikat dengan Syarat dan Peraturan serta keputusan Sensasi Selebriti.

Terima kasih kepada pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Semua pembaca Budiey.com dijemput untuk LIKE fan page Al-Hijab : http://www.facebook.com/FilemAlHijab

Jom sama-sama kita saksikan trailer filem Al-Hijab

Filem Al-Hijab

Filem Al-Hijab

Filem Al-Hijab

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Filem Al-Hijab Lakonan Pierre Andre & Nur Fathia
  • Penerbit Tidak Jemput Pengarah Filem di Majlis Prebiu?
  • Gambar Puteri Sarah Liyana di Prebiu Media Lu Fikirlah Sendiri
  • Duit Raya RM500 Dari Tayangan Unggul Astro Shaw
  • Eja, Arash mohd Drama Hijab di Kalbu
  • Senarai Pembaca ke Majlis Pra Tonton I'm Not Single 8 Julai Ini
  • Promo: Movie Day Out Bersama Aizat AF5
  • Budiey Belanja Tengok Wayang & Sambut Tahun Baru 2009
  • Sneak Preview Filem Maut Scene Neraka
  • Trivia: Belakang Siapa Ini?
  • Teater Juta Juta di Stor DBP

    Posted: 15 Sep 2011 09:05 AM PDT

    PEMENTASAN TEATER JUTA JUTA DI STOR DBP (DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA) 21 HINGGA 25 SEPTEMBER 2011

    MASK Team dengan kerjasama Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) bakal mementaskan sebuah teater bajet Teater Juta – Juta di Stor DBP, Kuala Lumpur dari 21 September hingga 25 September 2011 jam 8.30 malam.

    Teater yang mengisahkan mengenai perjalanan seni tiga orang kawan baik yang bercadang mementaskan di sebuah panggung terhebat tanah air iaitu Keraton Seni. Mereka membuat sesi pembentangan untuk mendapatkan sokongan dan tajaan banyak pihak. Walau bagaimanapun, perjalanan seni mereka tidaklah semudah yang disangka.

    Teater Juta Juta

    Sedang membuat pembentangan idea di hadapan Pengarah Keraton, bakal penaja dan juga pengkritik teater terhebat tanah air, mereka mengimbau kembali bagaimana mereka bergelumang dengan senario teater tanah air sewaktu zaman belajar dahulu.

    Mereka meneruskan perbincangan untuk mementaskan teater sehingga bertikam lidah dan menyalahkan pihak lain. apakah yang terjadi kepada tiga sekawan ini? berjayakan mereka membuat persembahan di Keraton? Berapakah nilai tajaan yang diberikan oleh para penaja? Muzikal apakah yang mereka pentaskan di Keraton? bersama-sama kita saksikan kesudahannya.

    Bagi sesiapa yang meminati seni teater tanah air tentunya akan menanti-nanti karya terbaharu daripada Fasyali Fadzly. Beliau sebelum ini pernah mengarah dan menulis beberapa buah teater. Paling terkini adalah teater KOTAK HITAM (sebuah monodrama) yang dipentaskan di Stor Teater DBP baru baru ini. Selain itu beliau turut pernah mengarah beberapa karya lain seperti Berani Mati (2009), Oedipus (2010) dan banyak lagi.

    Aloy Paradoks pula adalah aktivis teater dan seni indiependent tanah air yang sedang mencipta nama. Beliau kini sedang giat menyiapkan sebuah novel bertajuk Nurul Asyikin. Selain itu, beliau turut pernah mengarah dan menulis karya teater seperti Hegemoni, Merocok-rocok dan Nautika juga sebuah filem bertajuk Kontradiksi untuk tayangan 2012. Juga aktif menganjurkan event seni sekitar Kuala Lumpur.

    Fazleena Hishamuddin adalah seorang gadis yang tidak peru diperkenalkan lagi. Beliau digelar Ratu Indie Malaya yang telah banyak terlibat dalam kegiatan seni indie sekitar Kuala Lumpur. Dari bacaan puisi, penulisan cerpen, lakonan, penerbitan dan banyak lagi. Antara pembikin filem pendek wanita yang aktif malah beliau turut mengatur beberapa kegiatan seni di sekitar Kuala Lumpur.

    Anas Ridzuan adalah seorang pelajar dari Fakulti teknologi Kreatif dan Artistik, UiTM dalam bidang teater. sebelum ini beliau banyak terlibat dalam bidang nyanyian dan juga lakonan di dalam kampus. Beliau yakin kini adalah masa yang sesuai untuk beliau menembusi pasaran luar untuk memajukan diri dalam bidang lakonan dan pengarahan.

    Teater berkonsepkan satira yang berdurasi 1 jam 15 minit ini membariskan para pelakon teater yang berpengalaman seperti Fazleena Hishamuddin, Aloy Paradoks dan Anas Riduan.

    Pas pas masuk berharga RM20 boleh didapati pada hari persembahan dan untuk tempahan individu mahupun berkumpulan boleh menghubungi Cik Ajune di talian 012 – 2789352

    Maklumat lanjut boleh layari facebook.com carian teater Juta Juta.

    Teater Juta Juta

    Teater Juta Juta

    Teater Juta Juta

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Bayaran Artis Wanita Paling Tinggi di Hollywood
  • Teater Malam 7 Drama 7 Duri di Stor DBP
  • Teater Lorong Blues
  • GAMBAR KEKASIH HATI AVAA VANJA
  • Filem Malaysia's Sweetheart: Apa Ada Di Nollywood?
  • Filem Congkak Lakonan Erynne Erynna Akan Kaut RM 10 Juta?
  • Hantu Bonceng Kutip RM5 Juta Dalam 5 Hari Tayangan
  • Saki Baki Foto & Gambar Selebriti Anugerah Bintang Popular 2006
  • Berapakah Nilai 'Box Office' Sebenar Untuk Filem Malaysia?
  • 2.3 Juta Tonton Perkahwinan DiRaja di ntv7
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Ini cincin khas untuk orang yang dah bercerai

    Posted: 15 Sep 2011 10:00 PM PDT


    SETIAP orang yang ingin bertunangan atau menikah tentu akan mencari cincin sebagai simbol. Namun, tidak ada seorang pun yang membeli cincin cerai. Padahal, jika Anda ingin berpisah dengan pasangan, telah ada cincin khusus sebagai penanda simbol perceraian.

    Sebuah perusahaan perhiasan dari New York, Spritzer and Furman telah menciptakan cincin untuk perceraian. Cincin tersebut terbuat dari emas 18 karat dan dihiasi empat butir berlian.

    Sebagai simbol perceraian, cincin unik ini memiliki bentuk hati yang terbelah dua. Pada celah di antara retakan, tersemat berlian dengan kilauan yang indah sehingga bila dilihat sekilas, nampak seperti sambaran petir yang membelah hati tersebut.

    Cincin tersebut dijual Spritzer and Furman dengan harga USD3.200 . Demikian yang dikutip dari Time, Ahad(11/9/2011).

    Cincin dengan rekaan hati yang terbelah telah menerima banyak kritikan dan menyebutnya murahan. Ada pula yang bertanya-tanya, apa sebenarnya manfaat memakai cincin perceraian. Sebagai pengumuman kalau pernikahannya kandas, atau memberitahu ketika ini seseorang tengah singel.

    Meski menerima banyak kritik, namun tak sedikit juga yang berminat memilikinya. Cincin perceraian atau disebut juga cincin anti-pernikahan termasuk item cukup laku di pasaran negara Barat.

    Opps, Payudara IstEri Ice-T Menyembul di Runway

    Posted: 15 Sep 2011 09:00 PM PDT


    MAKSUD hati ingin membetulkan rambut yang tak terurus, payudara kanan isteri rapper dan aktor Ice-T, Coco, malah tersingkap. Kejadian memalukan itu dialami Coco di atas pentas runway milik desainer Richie Rich, di acara "Poplex Fashion Show" di kelab malam Lavo, 14 September .

    Wanita 32 tahun ini memang dikenal memiliki ukuran payudara jumbo. Dan "kecelakaan" itu memang hanya menunggu waktu, sebab Coco terlihat mengenakan tube dress superpendek berbahan halus.

    Rambut extension warna merah mudanya juga nampak berantakan di bahagian dada. Itu terjadi ketika Coco bermaksud membenarkan posisi rambut, bahan gaun halus yang dikenakannya malah ikut "turun". Dalam keadaan terkejut, Coco langsung menutupi payudara kanannya menggunakan rambut extension. Demikian seperti dilansir Dailymail, Khamis (15/9/2011).

    10 minit sebelum naik pentas, Coco cuba menjelaskan bahawa dirinya tidak sempat fitting, dan sadar bahawa gaun yang akan dikenakan sangat pendek.

    "Bahan gaunnya sangat licin. Saya tahu akan ada kejadian seru nanti. Oh baiklah, itulah hidup. Apa yang boleh kita lakukan? Hari ini ialah hari menggoda. Tapi di rumah saya memang sudah terbiasa bertelanjang. Saat bertelanjang saya merasa bebas," jelasnya kepada Celebuzz.

    Nampak di bangku deretan pertama suami Kim Kardashian, Kris Humpries, dan aktris Kirstie Alley.
    (nsa)

    Sekumpulan isteri tandatangani satu petisyen halang pelayan daripada bekerja kerana terlalu seksi

    Posted: 15 Sep 2011 08:45 PM PDT


    CADELBOSCO SOPRA, Itali - Sekumpulan isteri yang cemburu menandatangani satu petisyen bagi menghalang seorang pelayan seksi daripada terus bekerja di sebuah bar di bandar ini, lapor sebuah akhbar semalam.

    Para isteri itu mendakwa pelayan berkenaan, Loredana Popesciue sebagai terlalu seksi untuk bekerja di bar yang menjadi tumpuan suami mereka.

    Popesciue, 27, yang berasal dari Romania beberapa kali disiasat pihak berkuasa tempatan kerana melakukan tarian seksi dengan cuma memakai pakaian dalam.

    "Kini saya terpaksa berdepan dengan petisyen pula. Isteri-isteri mereka tidak habis-habis cemburu. Apa salahnya saya gemar menari kerana saya berketurunan Brazil," katanya.

    Ramai lelaki datang ke premis berkenaan untuk menonton tariannya dan memberikannya wang tunai sebagai tip kepada wanita itu.

    Majikannya yang mendapat keuntungan besar dengan menggaji Popesciue bertindak menamakan bar tempatnya bekerja Lory Pink Bar sempena nama wanita tersebut. - Agensi

    Hebat..Wanita ini ubah Volkswagen Beetle jadi Porsche 356

    Posted: 15 Sep 2011 07:50 PM PDT

    SALISBURY - Seorang pegawai kejuruteraan Tentera Laut Diraja Britain, Megan Ashton, 26, mengambil masa selama enam tahun untuk mengubahsuai sebuah kereta Volkswagen Beetle untuk kelihatan seperti Porsche 356, lapor sebuah akhbar semalam.

    Kereta Porsche 356 itu dicipta oleh Ferdinand Porsche yang merupakan anak lelaki pengasas syarikat Porsche yang telah mereka bentuk Volkswagen Beetle.

    Kereta Volkswagen Beetle berkongsi banyak peralatan dengan Porsche 356 menyebabkan mudah buat Ashton untuk melakukan kerja-kerja pengubahsuaian.

    KERETA Volkswagen Beetle sebelum ia diubahsuai oleh Megan Ashton.

    MEGAN ASHTON berdiri dekat kereta Volkswagen Beetle yang diubahsuai menjadi Porsche 356.

    Ashton membelanjakan £200 (RM978) untuk membeli kereta Volkswagen yang berusia 40 tahun itu dan menanggalkan kepingan badannya.

    Dia turut menggunakan enjin kereta 1776cc untuk menggantikan enjin lama yang berkuasa 1285cc.

    Ashton membeli kereta itu ketika dia menjadi pelajar.

    Kos untuk menyiapkan keseluruhan kenderaan itu ialah £4,000 (RM19,548).

    Kereta itu mempunyai tempat duduk kulit dan ia boleh bergerak lebih 160 kilometer sejam dan kini bernilai £25,000 (RM122,276). - Agensi

    sumber : kosmo online

    Pak Ku OKU super pandu kereta 100km setiap hari

    Posted: 15 Sep 2011 06:40 PM PDT


    KOTA BHARU: Seorang lelaki orang kelainan upaya (OKU) yang kudung kedua-dua tangan dan kaki layak digelar 'OKU Super' berikutan kemampuannya hidup seperti manusia normal termasuk memandu kereta sejauh hampir 100 kilometer setiap hari.

    Tuan Man Tuan Wel, 50, dari Kampung Banggol Pak Esah, Pasir Puteh, cacat sejak lahir dengan keadaan tangan paras siku dan kaki setakat lutut.


    "Cacat bukan halangan untuk saya meneruskan hidup. Melihat keadaan saya yang begini mungkin ramai tidak percaya saya mampu memandu kereta dan memanjat anak tangga ke tingkat dua tempat saya bekerja.


    "Namun, itu yang saya lalui sejak bertahun lalu," katanya yang juga pembantu tadbir di Jabatan Kerja Raya (JKR) Kelantan sejak 2002.


    Tuan Man berkata, dia juga tiada masalah membawa isteri dan anak makan angin dengan memandu dari Pasir Puteh, Kelantan ke Cameron Highlands.


    Tuan Man atau mesra dengan panggilan Pak Ku, berkahwin dengan Robiah Abdullah, 41, dan dikurniakan tiga anak, Tuan Nur Qurratu Ainy Mardiah, 14, Tuan Nur Azim Qoyyum, 10 dan Tuan Nur Qasrina Amaniey Mardiah, 5.



    Dia memandu Perodua Kancil yang diubah suai dengan kebenaran Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) selepas memperoleh lesen memandu kereta pada 2004.


    Setiap hari bekerja, rutinnya ialah memandu dari rumah mereka di Pasir Puteh ke Kota Bharu untuk menghantar isterinya yang juga pembantu tadbir di Jabatan Akauntan Negara Kelantan, sebelum dia ke tempat kerjanya dan mengambil semula isterinya untuk pulang ke rumah pada petang.


    "Bagi saya, kehidupan yang saya lalui sekarang kurang cabaran kerana sudah banyak kemudahan disediakan kerajaan kepada OKU.


    "Bagaimanapun, saya masih berharap kerajaan membuka lebih banyak peluang kepada golongan seperti saya kerana masih ramai beranggapan OKU tidak berkemampuan menyumbang tenaga serta buah fikiran meskipun ramai yang berkelulusan tinggi," katanya.


    Tuan Man yang berkelulusan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) berkata, dia mula bekerja pada 1991 termasuk di Putrajaya dan menempuh pelbagai cabaran, tetapi semangatnya tidak pernah pudar.


    "Dulu ada yang tidak yakin dengan kemampuan saya, tetapi dengan usaha gigih dan kesungguhan, saya diserap ke jawatan tetap dan berpencen," katanya yang mempunyai ketinggian 126 sentimeter.


    Menurut Tuan Man, meskipun ada pihak sudi menyumbangkan kaki palsu, dia menolak secara baik kerana lebih senang menggunakan kakinya yang asal.


    "Bagi saya, menggunakan kaki yang separas lutut ini lebih memudahkan saya memanjat atau menuruni tangga di pejabat.


    "Saya tidak memakai kasut kerana tidak selesa dan sakit," katanya yang aktif sebagai ahli Persatuan Insan Istimewa Kelantan (Insani).

    sumber : myMetro

    Buat Panggilan Palsu Ancaman Bom untuk Cegah Ibu Naik Pesawat

    Posted: 15 Sep 2011 05:30 PM PDT


    NEW YORK, KOMPAS.com — Seorang perempuan yang khuatir ibu dan saudaranya naik pesawat pada malam peringatan serangan 11 September menyampaikan ancaman palsu mengenai bom ke lapangan terbanag udara Arizona dengan harapan pihak berwenang akan mendaratkan pesawat itu, kata jaksa penuntut, Selasa (13/9/2011).

    Mary Purcell (37) ditangkap petugas FBI di rumahnya di Lake Ronkonkoma, New York, Isnin (12/9/2011), kata jaksa federal di Brooklyn. Ia dituntut kerana ia melalui telefon telah menyampaikan ancaman palsu dan menghadapi ancaman hukuman sampai 10 tahun penjara.

    Polisi Bandar Udara Tucson menerima dua pemberitahuan melalui telefon pada 10 September dari seorang perempuan yang mengatakan bahawa ia "kebetulan telah mendengar" pembicaraan kekasihnya dengan orang lain tentang ancaman terhadap satu pesawat Southwest Airlines tujuan Albuquerque, New Mexico, demikian isi penyataan yang diungkapkan di pengadilan federal Brooklyn.

    Para petugas lapangan terbang menelefon unit pengesan bom dan memberitahu Biro Penyelidik Federal (FBI). Pesawat itu diperiksa dengan mengerahkan anjing pengesan bom, tetapi tak menemukan apa-apa dan pesawat tersebut tetap terbang meski terlambat 15 minit.

    FBI memeriksa saluran telefon itu sampai ke Long Island, New York. Nombor telefon tersebut terdaftar atas nama Margaret Meyer, yang dijadualkan terbang naik pesawat itu bersama putranya, William Meyer.

    Purcell, yang saat itu berada di rumah, mulanya memberitahu polis bahwaa ia menelefon untuk bertanya mengapa pesawat tersebut ditunda, tetapi belakangan ia mengakui menyampaikan ancaman palsu tersebut, demikian isi pernyataan polis. Menurut laporan polis, motif Purcell adalah ia "tak ingin saudara dan ibunya terbang tepat pada peringatan serangan 11 September".

    Siapa yang berani curi beg tangan ni?

    Posted: 15 Sep 2011 11:30 AM PDT

    tas1gtas2u

    tas3dtas4r

    5 Tahun Hilang di Colorado, Kucing Ini Ditemukan di Manhattan

    Posted: 15 Sep 2011 10:45 AM PDT


    TEMPO Interaktif, Denver - Seekor kucing berhasil ditemukan kembali di Manhattan setelah lari selama lima tahun dari rumahnya di Rocky Mountains, Colorado.

    Haiwan peliharaan bernama Willow itu segera diterbangkan dengan pesawat ke pemiliknya. Demikian keterangan juru bicara lembaga penyayang binatang kepada wartawan, Rabu, 14 September 2011.

    Setelah dilakukan pemeriksaan, jelas Richard Gentles dari Animal Care & Control of New York City, Willow yang berwarna kombinasi hitam, kuning, dan putih itu akan dikembalikan ke sebuah keluarga di Colorado sesuai dengan microchip yang tertampal di leher kucing.

    Penemuan Willow bermula dari perhatian seorang warga setempat yang melihat kucing "warna-warni" itu berkeliaran di jalan-jalan di East Side of Manhattan. Setelah ditangkap, kucing itu dititipkan ke pusat penyayang binatang.

    Gentles menjelaskan semula para pekerja perawatan haiwan tidak tahu siapa pemilik kucing tersebut. "Kerana tak mungkin seekor kucing sanggup melakukan perjalanan antarnegara bahagian," ucapnya.

    Jarak antara Manhattan dan New York adalah 1.600 mil atau sekitar 2.570 kilometer. Dalam keadaan hidup bebas di jalan tanpa makan dan perawatan yang layak, kata Gentles, rasanya mustahil kucing sanggup hidup.

    "Kenyataannya, kucing ini dalam keadaan bagus, bersih, sedikit chunky sehingga hampir semua orang berebut ingin merawatnya," papar Gentles.

    Sang pemilik kucing, Jamie Squires, dan suaminya, Chris, sangat terkejut mendengar khabar dari Animal Care & Control bahawa haiwan kesayangannya telah ditemukan di New York setelah lima tahun menghilang.

    Willow ditemukan oleh seorang lelaki di East 20th Street yang kemudian menyerahkannya ke kelompok penyayang binatang. "Jangan katakan sesuatu tentang haiwan kita, kata suami saya. Kami harus percaya bahawa khabar penemuan kucing tersebut benar," ujar Squires.

    Menurut pengakuan keluarga pemilik Willow, tambah Gentles, haiwan ini lari sejak lima tahun lalu saat pemiliknya sedang mengubah suai rumah. "Animal Care & Control segera menerbangkan kucing ini ke Squires setelah luluss tes screening dari penyakit dan dinyatakan sihat," kata Gentles.

    Mati diitikam kerana sebut nama lelaki lain semasa berhubungan seks

    Posted: 15 Sep 2011 09:48 AM PDT


    Seorang perempuan bernama Joanne Kitchen (41) mati ditikam saat berhubungan seks dengan sang kekasihnya kerana menyebut nama lelaki lain. Demikian dilapor Daily Mail

    Sang kekasih yang dikenalnya melalui permainan poker di Facebook bernama Gary Higgs (44) berang dan segera mengambil pisau dari dapur menikam dada dan punggungnya dua kali serta menggunakan jam elektrik untuk menghentam luka di dada sang kekasih.

    Ketika itu, semuanya berjalan lancar saja. Pasangan yang tinggal Radcliffe, Inggris ini, mulai bercinta dan ketika sedang asyik, Kitchen berteriak histeria," Chris, harder!". Higgs sangat terkejut. Ia mulai meyelidiki sang kekasih dan sang kekasih mengaku jika itu hanya kebetulan saja.

    "Saya bertanya, mengapa ia mengatakan Chris dan ia mengatakan dirinya sedang memikirkan kekasih anaknya yang sebelumnya sempat memberikan pertolongan kepadanya," ujarnya kepada polis. Higgs yang tidak mempunyai pekerjaan tetap itu tak boleh menerima alasan tersebut.

    "Ini tak masuk akal. Mengapa ia memikirkan kekasih anaknya ketika kami sedang berhubungan seks. Saya tidak boleh menerima ini dan saya kemudian mengambil pisau dan ke bilik tetapi saya tak ingin menyakiti Jo (Joanne) dengan cara ini tetapi saya sangat marah," katanya kepada polis. Higgs mendapat hukuman 15 tahun penjara atas perbuatannya. Setelah Higgs menikam, Kitchen yang memiliki dua anak perempuan berusia 21 dan 22 tahun ini sempat bercakap," Kamu membunuhku!"

    Daily mail

    PM Australia Diusir Pemandu Bas

    Posted: 15 Sep 2011 08:49 AM PDT


    AUCKLAND - Pemerintah New Zealand secara rasmi mengajukan permintaan maaf kepada Perdana Menteri Australia Julia Gillard setelah seorang pemandu menolak keberadaannya di dalam sebuah bas ketika forum Kepulauan Pasifik di Auckland sedang berlangsung minggu lalu.

    Pemandu tersebut menyuruh Julia untuk pindah ke bas lainnya ketika dia bersama pemimpin lain menaiki bas yang dipandunya.

    Hal ini terjadi miskomunikasi antara pemandu, panitia penyelenggara dan pasukan PM Australia sendiri.

    Insiden itu terjadi ketika para pemimpin asing dan mitranya hendak pergi ke pantai dari Sky City Grand Hotel pada Khamis minggu lalu, demikian lansir Stuff.co.nz, Khamis (15/9/2011).

    Seorang juru cakap dari Jabatan Dalam Negeri mengatakan pemandu bas segera diberitahu tentang kesalahannya dan Gillard naik bas seperti yang direncanakan.

    Walaupun Gillard tidak tersinggung dan mempermasalahkan hal tersebut, kini pemandu yang bersangkutan tidak dipekerjakan lagi selama forum itu berlangsung.(rhs)

    Anjing yang menyangka dirinya gajah

    Posted: 15 Sep 2011 07:45 AM PDT

    "X" Jenis Kelamin Baru Pada Pasport Australia

    Posted: 15 Sep 2011 06:30 AM PDT


    VIVAnews - Lazimnya, jenis kelamin yang tertera di berbagai dokumen termasuk pasport cuma ada dua, lelaki dan perempuan. Namun pemerintah Australia kini menetapkan jenis kelamin baru yang diletakkan secara rasmi di pasport, yaitu "X".

    Seperti diberitakan pejabat berita Associated Press, Khamis 15 September 2011, gender X ini diletakkan untuk transgender atau mereka yang masih meragukan orientasi seksualnya.

    Khusus bagi transgender yang memilih jenis kelamin X, perlu pernyataan dari doktor yang menunjukkan mereka telah melakukan operasi kelamin. Keputusan ini diambil sebagai upaya pemerintah Australia untuk menghilangkan diskriminasi terhadap para transgender.

    "X sangat penting, kerana terdapat orang-orang yang secara genetis tidak jelas jenis kelaminnya atau merasa tidak sesuai dengan jenis kelamin yang mereka dapat ketika lahir," kata Senator Louise Pratt, yang menikah dengan seorang lelaki yang dulunya adalah wanita.

    Dia mengatakan jenis kelamin ketiga ini juga dapat menghindarkan seseorang ditahan atau diinterogasi di lapangan terbang kerana ketidaksesuaian penampilan dengan gender yang tertulis di pasport. "Jenis kelamin baru ini juga penting untuk pengakuan hak-hak dasar manusia," tambah Pratt lagi.

    Menteri Luar Negeri Australia, Kevin Rudd, mengatakan keputusan baru pemerintah ini selain menghapuskan diskriminasi juga akan mempermudah para transgender dalam mengurus dokumen perjalanan. "Amandemen ini membuat hidup lebih mudah dan menghilangkan beban bagi mereka yang ingin agar orientasi seksual dan penampilannya dapat terwakili dengan gender."
    • VIVAnews

    Adakah anda segila awek ni?

    Posted: 15 Sep 2011 05:35 AM PDT

    Awek ni betul-betul gila..dia begitu fsnatik dengan pokemon.Segala barangan yang berkaitan dengan pokemon di kumpulnya.Bahkan kereta Volkswagon Beattlenya juga dihias dengan POKEMON.Cuba lihat gambar di bawah ini :

    Hardcore_Pokemon_Fan_Ever_13

    Hardcore_Pokemon_Fan_Ever_16

    Hardcore_Pokemon_Fan_Ever_12

    Hardcore_Pokemon_Fan_Ever_8

    Hardcore_Pokemon_Fan_Ever_5

    Hardcore_Pokemon_Fan_Ever_17

    Hardcore_Pokemon_Fan_Ever_18

    Bilik-bilik pelacur di Jerman

    Posted: 15 Sep 2011 04:00 AM PDT




    Kanak-kanak Lelaki 10 Tahun Ini Merasa Dirinya Seorang Perempuan

    Posted: 15 Sep 2011 03:30 AM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Seorang anak laki-laki berusia 10 tahun mengakui dirinya seorang anak perempuan. Anak bernama Livvy ini bertingkah laku seperti anak perempuan sejak dia berusia dua tahun. Demikian diberitakan The Sun, Rabu (14/9/2011).

    "Ini sesuatu yang sangat sederhana. Di otaknya, ia seorang anak perempuan namun ia memiliki tubuh laki-laki," kata sang ibu berusia 36 tahun asal Worcester, Inggris, saat diwawancara di BBC Radio 5 Live.

    "DIa mula memiliki mainan, rias wajah, dan berdandan tidak seperti stereotipe seorang anak laki-laki," kaTa sang ibu yang mulai melakukan diagnosis dengan melakukan pencarian di mesin Google setelah mengetahui hal itu.

    "Kami kemudian melakukan Birmingham Children's Hospital dan mereka kemudian mengatakan ia mengalami gender dysphoria atau kebingungan. Mereka tidak tahu banyak soal itu," kata sang ibu. Namun, masalah timbul ketika orangtua pelajar tempat Livvy sekolah memperlihatkan video operasi pergantian kelamin.

    Dalam video yang dibuat untuk situs lembaga kesihatan Inggris, NHS, menceritakan kisah Ruth yang mengaku lahir sebagai lelaki namun pada usia 16 tahun ia ingin menjadi wanita. "Kami tidak mendiskreditkan anak itu namun memperlihatkan video itu sungguh tak masuk akal kerana tanpa persetujuan orangtua," kata orangtua dari pelajar di sekolah bersangkutan.

    Inilah foto berwarna Adolf Hitler yang akan dilelong

    Posted: 15 Sep 2011 02:45 AM PDT

    Gambar-gambar berwarna Adolf Hitler di tahun-tahun menjelang Perang Dunia kedua diharapkan mendapatkan penawaran sengit diantara kolektor ketika foto-foto ini di lelong.

    Satu satu foto yang akan dilelong ini menunjukkan Hitler dan Kanselir Reich disambut di tempat perlindungannya yang paling terkenal yakni Eagle Nest (Sarang Helang) di Berchtesgaden, Bavaria (Jerman) pada tahun 1932, oleh anggota Sturm Abteilung (Baju Cokelat) miliknya.

    Sedangkan gambar yang lain menunjukkan Hitler dalam pakaian jaket biru dan tali leher, bersama dengan empat orang dengan kostum tradisional di Bavaria, dalam sebuah pesta berburu.



    Foto-foto berwarna ini diambil antara tahun 1932 dan 1935. Dan akan dijual dibawah bawah ketukan tukul pada lelong militer besar oleh Dreweatts di London Selasa depan.

    Pakar tentera Dreweatts, Malcolm Claridge mengatakan bahawa sangat jarang menemukan koleksi gambar berwarna milik Hitler.

    Sumber : dailymail

    Kemalangan IbujariTangan Lelaki Ini Diganti Dengan Ibujari Kaki

    Posted: 15 Sep 2011 01:40 AM PDT


    INILAH.COM, London – Seorang lelaki secara tak sengaja memotong ibujari tangannya. Kini ia mendapat ibujari tangan baru yang sebenarnya adalah ibujari kakinya sendiri. Seperti apa?

    James Byrne (29) mengalami kesakitan luar biasa setelah ia melukai ibujari tangan kirinya Disember lalu saat menggergaji sepotong kayu.

    Setelah upaya menyatukan kembali ibujarinya gagal, doktor bedah plastik Umraz Khan di Frenchay Hospital, Bristol, Inggris, mentransplantasi ibujari besar kaki kirinya ke tangannya.

    Sebelumnya Byrne mengaku tak bisa efektif bekerja kerana ibujari tangannya hilang kerananya ia memutuskan melakukan operasi ini. Saat operasi, Khan memimpin dua pasukan bedah dan anestesi yang bekerja pada ibujari kaki dan tangan Byrne di waktu bersamaan.

    Operasi pada 8 September lalu itu memakan waktu lapan jam. "Suatu hal yang jarang dilakukan dan operasi ini merupakan prosedur operasi mikro yang sangat rumit kerana berkait penyatuan kembali tulang, saraf, pembuluh darah, otot, ligament dan kulit kaki ke tangan," paparnya.

    Menurut Khan, Byrne akan belajar mengimbangkan kembali dirinya dan nantinya ia akan boleh berjalan dan berlari seperti biasa.

    "Kehilangan ibujari kaki tak semelumpuhkan kehilangan ibujari tangan," katanya seperti dikutipDailymail.

    Pelacur 50 tahun dibayar 1,75 juta dollar poundsterling oleh Direktor Toys R Us untuk khidmat seks

    Posted: 15 Sep 2011 12:45 AM PDT

    Seorang pelacur yang sudah berusia 50 tahun bernama Dawn Dunbar muncul di depan pengadilan Reading Crown Court, Inggris, setelah terungkap jika boss perusahaan mainan ternama Toys R Us menggunakan wang perusahaan untuk membayarnya.

    Dawn Dunbar

    Dilapor The Sun, Rabu (14/9/2011), hakim di Reading Crown Court bernama Stephen John menanyakan Dunbar mengapa ia meminta imbalan wang untuk seks kepada Direktur Toys R Us Paul Hopes. Namun ia mengatakan jika bukan dirinya yang menetapkan harga melainkan Hopes.

    Pengadilan ini menghadirkan Dunbar sebagai saksi atas kes penggunaan wang perusahaan sebanyak 3,7 juta poundsterling yang sebhaagian digunakan untuk membayar pelacur. Bahkan, Dunbar dikhabarkan menerima 1,75 juta dollar poundsterling sebagai bayaran setelah Hopes yang berusia 59 tahun itu ketagihan mengenakan khidmat pelacur untuk pemuas hasrat birahinya.

    Kebanyakan wang itu berada dalam bentuk barang seperti kerata antara lain Lexus GS300,Toyota Landcruiser, dan Lexus RS400h 4x4, yang diberikan Hopes kepada Dunbar sebagai hadiah. Hopes juga memberikan Bentley Continental setelah Dunbar mengatakan kepada Hopes jika setiap perempuan ingin Bentley.


    "Saya adalah simpanannya dan dalam beberapa hal saya perlu katakan bahawa ia akan memanggil saya simpanan jika ia ingin saya memukulinya, menlibasnya, dan memperlakukan dirinya sangat buruk," kata Dunbar. Kejahatan ini baru terungkap setelah tetangga Dunbar melihat gaya hidup Dunbar yang sangat extravaganza. Ia mengaku jika dirinya tak tahu Hopes mengambil wang perusahaan kerana selalu diberitahu jika wang itu hasil penjualan saham.

    Aktor ini memaksa isterinya memakai seluar dalam lelaki Demi memiliki anak laki-laki

    Posted: 14 Sep 2011 11:30 PM PDT


    Ada-ada saja kelakuan Ben Affleck. Demi memiliki anak laki-laki, aktor ini memaksa isterinya, Jennifer Garner, memakai seluar dalam lelaki.


    Jennifer sedang hamil anak ketiga. Pasangan tersebut ingin segera menimang anak laki-laki setelah memiliki dua puteri.

    Ben sangat berharap kehamilan Jennifer kali ini akan membuahkan kehadiran seorang bayi laki-laki. Bekas kekasih Jennifer Lopez itu ingin kelak, anak laki-lakinya akan memiliki ikatan yang kuat dengan dirinya dalam bidang olahraga.

    "Ben mencintai gadis kecil, tapi dia benar-benar ingin anak laki-laki agar boleh berolahraga dengannya," tutur sumber yang dilansir Showbizspy, Sabtu (10/9/2011).

    "Mimpinya adalah duduk bersama anaknya di Fenway Park dan berbagi keceriaan di Boston Red Sox kesayangannya," imbuh sumber.

    Ben bahkan mendorong Jennifer untuk melakukan hal-hal tertentu untuk meningkatkan kemungkinan memiliki anak laki-laki sebelum dia hamil.

    Dia meminta isterinya untuk mengenakan pakaian dalam laki-laki sebanyak mungkin dan juga diharuskan untuk memasak daging merah untuk berpesta.

    "Ben begitu serius memiliki anak laki-laki," tegasnya

    sumber : xpose artis

    Remaja sebar gambar bogel bekas kekasih melalui handphone ke kawan-kawan di tiga sekolah berbeza

    Posted: 14 Sep 2011 10:45 PM PDT


    WASHINGTON - Seorang remaja berusia 14 tahun ditahan anggota polis Washington kerana menyebarkan foto bogel.Remaja yang baru naik tersebut menyebarkan foto telanjang bekas kekasihnya ke semua handphone teman-teman sekolahnya.

    Selain rakan-rakan satu sekolah, ia juga menyebarkannya ke teman-teman di luar sekolahnya. Demikian dilapor Cellular-News,

    Foto yang disebarkan adalah milik bekas kekasihnya yang masih berusia 13 tahun. Diketahui pasangan tersebut merupakan pelajar Chinook Middle School, Amerika Syarikat.

    Menurut anggota polis Lacey, Washington, foto-foto telanjang itu telah tersebar ke puluhan murid di tiga sekolah yang berbeza. Keduanya, baik penyebar mahupun bekas kekasihnya akan dikenai tuduhan terkait pornografi.

    Anak-anak tersebut kembali dilepaskan dan diserahkan kepada orang tuanya hingga proses penyelidikan selesai. (ugo)

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS