Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Khairul Fahmi Che Mat & Leuniey Nikah 28 Disember 2012

Posted: 21 Nov 2012 02:30 AM PST

Sebelum ini Khairul Fahmi Che Mat atau lebih sinonim dengan gelaran Apek ada menyatakan yang dia dan Nur Eilunie Natasha Nazri atau Leuniey akan melangsungkan pernikahan pada bulan Disember ini, namun tidak menyatakan tarikh tepat sehingga ramai yang tidak sabar untuk mengetahuinya.

KHAIRUL FAHMI CHE MAT NIKAH

Namun hari ini segala-galanya terjawab apabila Apek pada sidang media yang diadakan di Hotel Royale Bintang, Petaling jaya kira-kira pukul 1 petang tadi mengumumkan yang dia dan Leuniey akan melangsungkan pernikahan pada 28 Disember depan di kediaman Leuniey di Pasir Pekan, Tumpat, Kelantan.

Dalam pada itu, Apek turut memaklumkan yang mereka akan melangsungkan tiga majlis resepsi pada tarikh dan tempat yang berbeza. Majlis pertama (sebelah perempuan) akan diadakan di Hotel Renaissance, Kota Bharu pada 30 Disember. Manakala resepsi kedua (sebelah Apek) pula akan berlangsung di kediaman keluarganya di Kampung Chenang, Kota Bharu pada 5 Januari 2013.

Majlis resepsi yang ketiga pula akan dilangsungkan di Hotel Royale Bintang, Mutiara Damansara, Petaling Jaya pada 13 Januari 2013. Pada majlis resepsi ketiga itu nanti, difahamkan ianya akan dihadiri oleh beberapa teman selebriti antaranya Datuk Siti Nurhaliza dan suami serta Adibah Noor. Kelas!

Related Posts with Thumbnails

Usop Wilcha Tinggalkan Hot FM

Posted: 21 Nov 2012 01:42 AM PST

Usop Wilcha Tinggalkan Hot FM

Straight to the point! Pelakon komedi Shy8 atau nama sebenarnya Syed Mohammed Asri Syed Osman Jamalulail yang terkenal dengan gelaran Usop Wilcha telah mengumumkan bahawa beliau akan mengundurkan diri sebagai penyampai radio Hot FM pada hujung bulan ini.

Menurut Usop Wilcha yang kini berusia 47 tahun, keputusan mengundurkan diri secara mengejut ini dibuat walaupun masih mempunyai baki kontrak kira-kira enam bulan yang sepatutnya berakhir pada 16 Jun tahun hadapan adalah kerana faktor pengurusan masa dan usia.

"Umur saya semakin meningkat, sudah 47 tahun. Saya sudah tidak larat untuk melakukan kerja lain pada waktu malam dan terpaksa bangun awal pagi untuk ke studio. Keputusan ini perlu saya ambil juga sama ada sekarang atau kemudian hari demi komitmen masa untuk keluarga dan cabang seni yang lain,"

Dalam pada masa yang sama, Usop Wilcha turut menafikan yang pengundurannya ini bukan disebabkan oleh popularitinya yang dikatakan merudum. Malah dia juga tidak kisah dengan apa jua persepsi yang bakal timbul ekoran pengundurannya secara mengejut ini.

"Saya tidak kisah dengan persepsi yang mendakwa kegagalan saya meningkatkan peratus pendengar radio menyebabkan saya berundur. Orang boleh cakap apa sahaja tetapi mereka tidak tahu keadaan sebenar yang saya lalui sejak setahun setengah bergelar penyampai radio."

Related Posts with Thumbnails

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Peraduan Parti 20 Yang Anggun & Disenangi 2012 Budiey.com

Posted: 21 Nov 2012 08:46 PM PST

Salam semua pembaca,

Budiey rasa ramai yang selalu baca Majalah EH; majalah muda mudi yang membicarakan pasal fesyen, kecantikan, acara event di Malaysia serta hiburan dan gaya hidup terkini. Betul tak? Ramai yang cakap, Party EH! memang happening sebab ada selebriti yang HOT!

Kalau korang adalah pembaca setia ! pasti korang tahu event tahunan yang happening anjuran EH! ni iaitu P & Disenangi ni, sila like entri ini jika korang tahu dan mahukan tiketnya.

logo-20-yg-anggun
 

Terbaru, Budiey dikhabarkan Majalah EH! akan mengadakan Parti 20 Yang Anggun & Disenangi 2012 di The Pool, Jalan Ampang Kuala Lumpur pada 24 November 2012 (Sabtu) bermula jam 7 malam hingga 10 malam.

Tahun ini party tahunan yang gempak ini kembali dengan jiwa yang ceria dan lebih hebat dari tahun sudah. Jadi, jangan lepaskan peluang ini kerana dapat berhibur dan beramah mesra dengan selebriti pujaan anda!

Party EH

Sebanyak 20 selebriti wanita cantik jelita lagi anggun akan diraikan bak bintang bergemerlapan pada parti tahunan majalah kegemaran ramai ini.

Antara bintang jelitawan dan selebriti kacak menawan bakal memperagakan keanggunan dengan fesyen dari pereka handalan. Antaranya, , , Pekin Ibrahim, Dayang Nurfaizah, Diana Danielle, Elfira Loy, Fahrin Ahmad, Nur Fathia Latiff, , , Hafiz Iedil Putra, Intan Ladyana, , Misha Omar, , , , dan ramai lagi.

Untuk keterangan lanjut, sila dapatkan majalah EH! bulan ini sekarang!

Party EH

Jom Sertai Peraduan Parti 20 Yang Anggun & Disenangi 2012 Budiey.com

Sebagai hadiah untuk pembaca Sensasi Selebriti, Budiey akan memberikan 20 keping tiket percuma bernilai RM15 setiap satu kepada pembaca yang betul-betul ingin hadir ke Parti 20 Yang Anggun & Disenangi 2012  ini dengan menjawab slogan dibawah:

Saya ingin hadir ke Parti 20 Yang Anggun & Disenangi 2012  bersama Budiey kerana… (tidak lebih 20 patah perkataan)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:
Twitter:
Alamat surat menyurat:
Email:
Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Parti 20 Yang Anggun & Disenangi 2012 Budiey.com

Tarikh tutup peraduan:
23 November 2012 jam 8 pagi

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih Majalah EH! atas kesudian menjemput pembaca budiey.com.

Jumpa di sana!

Party EH

Party EH

Facebook Komen

Facebook Komen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

TV3 Tayang Merlin Musim Ke-5

Posted: 21 Nov 2012 08:05 PM PST

MERLIN 5: TAKDIR SEBENAR CAMELOT
Ikuti Pengembaraan Merlin & Arthur
Setiap Isnin Jam 10.00 malam Di

Kembali untuk musim ke-5, drama bersiri pengembaraan epik fantasi yang berdasarkan kisah lagenda Arthurian iaitu Merlin terus mempesonakan para peminatnya dengan mengetengahkan 'The Die Is Cast' sebagai tema utama pergolakan di Camelot.

Sejak diperkenalkan pada tahun 2008, para penonton telah mengikuti perjalanan hidup seorang Putera Raja, Arthur bersama seorang pemuda kampung, Merlin yang mempunyai kuasa luar biasa. Di Camelot, penggunaan kuasa magis adalah satu larangan dan Merlin terpaksa menggunakan ilmu dan kuasa sihirnya secara rahsia untuk membantu Arthur. Sudah pasti para peminat Merlin tidak sabar untuk mengetahui sama ada identiti sebenar Merlin sebagai ahli sihir akan terbongkar dan seterusnya diterima oleh Raja Arthur?

Diterbitkan oleh Shine TV dan , siri pengembaraan ini berjaya menambat hati penonton melebihi 180 buah negara dari seluruh dunia. Merlin musim ke-5 masih mengekalkan barisan pelakon yang asal iaitu Colin Morgan (Merlin), Bradley James (Raja Arthur), Angel Coulby (Pemaisuri Guinevere / Gwen), Katie McGrath (Morgana), Richard Wilson (Gaius), Adetomiwa Edun (Sir Elyan), Eoin Macken (Sir Gwaine), Tom Hopper (Sir Percival), Rupert Young (Sir Leon), John Hurt (suara latar sang Naga Hikmat) dan memperkenalkan watak baru, Alexander Vlahos (Mordred).

Merlin 5 kini bersiaran pada setiap hari Isnin jam 10.00 malam, penonton TV3 boleh menyaksikan 2 episod berturut-turut selepas tayangan perdana episod pertama dan kedua pada 16 November 2012. Babak baru bermula dengan zaman kegemilangan kerajaan Camelot di bawah pemerintahan Raja Arthur yang baru mewarisi takhta selama 4 tahun. Kini, Arthur sudah semakin matang dan menjalankan tugasnya sebagai seorang raja yang berwibawa di sisi Pemaisuri Guinevere, para satria yang setia dan juga Merlin yang merupakan kawan karibnya.

Morgana, sebuah nama yang ditakuti oleh rakyat Camelot sudah tidak kedengaran selama 3 tahun. Walaupun begitu, ia tidak bermaksud bahawa Raja Arthur boleh menarik nafas lega kerana kejadian misteri mula berlaku di sempadan utara. Kesemua satria yang ditugaskan ke sana telah hilang. Justeru, Arthur berangkat ke sana untuk menyiasat apakah yang berlaku sebenarnya.

Bersama Merlin dan rakan-rakan seperjuangannya (knights of the round table), Arthur menuju ke destinasi yang penuh dengan cabaran dan tipu muslihat. Kuasa Morgana semakin kuat dan bijak mengaturkan rancangannya untuk menghancurkan Arthur dan Merlin. Kemunculan Mordred, seorang ahli sihir muda yang kesetiaannya tidak diketahui sama ada kepada Arthur ataupun Morgana mampu membawa maut kepada Arthur.

Kemahiran Mordred dalam penguasaan pedang telah mendapat kepercayaan daripada Arthur dalam masa yang singkat sehingga Mordred dilantik sebagai satria. Merlin yang tahu tentang latar belakang Mordred meragui kesetiaan Mordred terhadap Arthur. Malah, Merlin rasa kurang senang hati dengan keakraban Arthur dan Mordred.

Bakal memasuki episod ke-5 & ke -6 pada 26 November 2012, kewibaaan Raja Arthur sebagai seorang pemerintah diuji dengan desakan daripada The Disir untuk kembali kepada cara pemerintahan lama. Sekiranya Arthur inginkan keamanan untuk Camelot, baginda perlu akur dengan permintaan Osgar dan The Disir. Arthur yang mahu membuktikan kemampuan baginda enggan menerima syarat-syarat yang dikenakan oleh The Disir.

Justeru, tindakan Arthur telah membangkitkan kemarahan The Disir sehingga meletakkan Camelot dalam keadaan yang bahaya. Hanya pengorbanan nyawa yang mampu menyelamatkan keadaan. Apakah Arthur sudah sedia untuk menandatangani konflik ini?

Mampukah Merlin menghalang malapetaka yang akan menimpa Camelot kerana maut sudah semakin hampir dan mengatasi kuasa gelap yang semakin meluas di Camelot? Apakah takdir yang tertulis buat Camelot? Saksikan Merlin musim ke-5 di TV3, setiap hari Isnin jam 10.00 malam. Layari Facebook & Twitter TV3MALAYSIA untuk mendapatkan berita terkini.

Poster Merlin

Merlin

Merlin

Merlin

Merlin

Merlin

Merlin

Merlin

Facebook Komen

Facebook Komen

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Funny Video: Bella and Edward Twilight Parody

Posted: 21 Nov 2012 08:25 AM PST

Memang terror kan,sebab mulut dia sama sebijik macam skrip dalam video nie..hehe Memang kelakar dan sesuai dengan mimik muka derang..haha enjoyz..

Gambar Nora Danish bersama Anuar Zain

Posted: 21 Nov 2012 08:17 AM PST

Sama padan dan cantik.Nora Danish makin cantik dan comel walaupun sudah bergelar ibu.Patutlah Anuar Zain sampai memberi kenyataan yang Nora Danish mempunyai ciri wajah isteri idamannya.

Izreen Azminda hamil 5 minggu

Posted: 21 Nov 2012 08:07 AM PST

Tahniah tahniah Sensasi ucapkan kepada pelakon hebat Izreen Azminda yang kini hamil 5minggu. Sensasi suka tengok Izreen berlakon watak mengamok,psiko,penagih..memang tak nampak kayu la macam sesetengah artis baru harapkan muka lawa tapi berlakon kayu je.. Makin ramai selebriti mengandung sekarang ni..musim kata orang.


Aliff Aziz mengaku bersedih dengan pertunangan Anne Ngasri dan menganggapnya kenangan terindah

Posted: 21 Nov 2012 07:57 AM PST


Semasa di sidang media Anugerah Bintang Popular yang ke 26,Aliff Aziz ditanya soalan mngenani pertunangan bekas kekasihnya Anne Ngasri..
"Saya kini lebih fokus kepada kerja. Memang sedikit sebanyak saya merasa sedih tetapi saya luangkan masa dengan keluarga untuk cuba melupakan semuanya — juga ke gym"
Aliff Aziz berkata beliau bersyukur Tuhan pernah hadirkan Anne Ngasri dalam hidup beliau dan tidak pernah rasa menyesal berkenalan dengan bekas kekasih'nya itu selama ini.
"Dia seorang wanita yang sempurna dan secara jujur bersama Anne Ngasri merupakan perasaan yang betul betul cinta," ujar Aliff Aziz lagi mengulas kisah cinta beliau.
"Anne (Ngasri) tidak pernah buat apa apa kesalahan pada saya — dia menjaga saya dari atas sampai bawah dan ini satu kehilangan yang besar buat saya pada mulanya"
Aliff Aziz turut mendedahkan yang beliau kini sudah tidak lagi berhubungan dengan pihak keluarga Anne Ngasri seperti dahulu dan berterima kasih kerana selama ini ada menyokong.

"Orang label saya playboy? Orang lain tidak tahu apa yang saya lalui dan 8 bulan bersama Anne Ngasri merupakan yang terindah dalam hidup saya — bakal suami dia seorang yang bertuah," ujarnya lagi.




Wah,ayat bukan main romantik,tentu Anne akan rasa bersedih apabila baca kenyataan Aliff nie.
Apepun jodoh ditangan tuhan,Nak buat camana kalau bercinta nak rak,last2 kecundang..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


(Foto) Kemakmuran Palestine Di Tahun 1900 Sebelum Penjajahan Israel

Posted: 21 Nov 2012 09:30 PM PST


Dunia kini sedang ramai mengutuk dan dihebohkan oleh aksi serangan Israel kepada rakyat Palestine yang banyak memakan korban nyawa manusia, khususnya anak-anak. Serta banya bangunan-bangunan yang hancur menjadi puing-puing akibat serangan Israel.



Palestine pada tahun 1900

Jauh sebelum penjajahan Israel, kehidupan di Palestine makmur dan damai. Dari foto-foto yang diambil pada tahun 1900 ini terlihat bangunan-bangunan bersejarah disana masih utuh, tidak seperti sekarang yang telah dimusnahkan dan dihancurleburkan oleh Israel. Dan wilayahnya makin menyempit dari tahun ke tahun (boleh dilihat pada gambar di bagian atas).
(dari berbagai sumber)

Lagi - Lagi Madonna Berpose ‘Nak*d’ Untuk Iklan Parfume Barunya

Posted: 21 Nov 2012 09:00 PM PST


Sudah tepat 20 tahun Madonna merilis bukunya, yang berjudul Sex. Dua dekad kemudian, bintang pop mendapat inspirasi dari tome kontroversial untuk Truth parfum baru nya atau Dare: Naked.
Penyanyi 54 tahun ini berpose bugil dalam iklannya, memang sang diva identik dengan berpose seperti  itu yang dia lakukan sejak  bertahun-tahun yang lalu.
Kali ini untuk kampanye parfum nya Madge hanya memakai  bar hitam di payudaranya dengan kata-kata 'Naked: aroma baru' terpampang di bagian depan.
Tapi yang paling mencolok tentang gambar adalah bahwa Ratu Pop ini tampaknya belum berusia satu bit. Tidak ada kerutan di wajahnya, jelas dengan bantuan editan airbrushing.
Gambar baru juga terlihat di bagian depan kotak untuk botol wewangian tersebut. Parfum baru Madonna adalah yang kedua dalam koleksi Darenya.
Aroma woody floral dengan catatan honeysuckle, peach blossom, neroli, vanili anggrek, bunga kakao, lily dari lembah, cedar, benzoin, oud dan Sandlewood.

  
• Madonna dalam iklan parfum barunya Naked: Truth or Dare


 
• Madonna minggu lalu pergi mengunjungi daerah-daerah yang dilanda Superstorm Sandy

 
• Pada usia 54, Madonna masih melakukan aksinya ini agar produknya boleh dijual 

Video

(Mail | YhWp)

Wow.. Charlize Theron Jadi Botak!

Posted: 21 Nov 2012 08:30 PM PST


Seorang aktor dan aktris memang harus profesional dalam memainkan perananya. Bahkan saking profesionalnya, Charlize Theron sampai rela menggunduli kepalanya!

Aktris ini sangat menjunjung totalitas. Untuk tampil di di film terbarunya yang berjudul Mad Max: Fury Road, Charlize rela memotong rambut indahnya menjadi cepak hampir botak. Untuk memainkan peranan sebagai Furiosa ini, Charlize mengalahkan Natalie Portman dan Demi Moore.

Inilah gambar terbarunya!

1

2

3

4
(FOTO: Getty Images via Gossip Cop)

Seorang Pekerja Apple Store Vancouver Bernama Sam Sung (Foto)

Posted: 21 Nov 2012 08:00 PM PST


Ini benar, dan ini sangat gila.

Business Insider merilis gambar kad nama seorang karyawan (pekerja) Apple Store yang bernama "Sam Sung.". Kita semua tahu, Apple dan Samsung adalah seteru besar dsalam industri smartphone dan tablet.

Apple Store The Pacific Centre, Vancouver

Apple Store yang dimaksud adalah yang berlokasi di The Pacific Centre di Vancouver, British Columbia.

Kad nama sang karyawan

Nombor telepon dan alamat karyawan ini memang benar. Dan juga ditemukan akaun LinkedIn atas nama yang bersangkutan dan berdomisili di Vancouver.
(Softpedia, Business Insider)

China Akan Membangun Bangunan Tertinggi Di Dunia Hanya Dalam Waktu 90 Hari

Posted: 21 Nov 2012 07:30 PM PST


Tak hanya bangunan ini nantinya akan sedikit lebih tinggi dibandingkan bangunan Burj Khalifa di Dubai, waktu pembangunannya pun sangat sangat gila, cuma 90 hari!
Dalam waktu 90 hari (rencana selesai March 2013), sebuah bangunan 220 tingkat rencananya akan segera berdiri di kota Changsha, di sisi sungai Xiangjiang. Calon bangunan terjangkung di dunia ini akan diberi nama Sky City.
Dibangun oleh Broad Sustainable Building, perusahaan yang sama yang membangun bangunan 30 tingkat  dalam waktu 15 hari sebelumnya, Sky City akan menjulang setinggi 838 meter. Itu artinya lebih tinggi 9 meter dibandingkan bangunan tertinggi di dunia saat ini, Burj Khalifa. Jumlah tingkatnya pun terpaut cukup banyak, kerana Bufj Khalifa 'hanya' memiliki 163 lantai. Untuk memudahkan penghuninya, sebanyak 104 elevator siap hilir mudik ke atas dan ke bawah.
Untuk menghasilkan bangunan yang 83%nya nanti dipakai untuk tempat tinggal, sisanya pejabat, sekolah, rumah sakit, kedai dan rumah makan, Sky City diperkirakan akan menghabiskan sebanyak 220.000 ton besi baja!
Biayai pembangunannya pun diperkirakan jauh lebih sedikit daripada pembangunan Burj Khalifa. Jika mahkota Dubai itu menghabiskan $15.000 per meter persegi bangunan ini, berkat teknologi prefab yang mereka gunakan, cuma menghabiskan sepersepuluhnya, iaitu $1500 per meter persegi.
Tapi jangan pesimis dulu melihat biayainya yang jauh lebih rendah, plus waktu pembangunannya yang super cepat, plus faktanya bahwa bangunan ini made in china, kerana ketahanan bangunanbuatan perusahaan tersebut setidaknya sudah cukup terbukti oleh bangunan 30 tingkat yang mereka dahulu kerjakan, yang sampai saat ini masih berdiri secara vertikal di atas tanah. Bangunan ini juga dikkatakan mampu menahan guncangan gempa skala 9 dan tahan terhadap api hingga selama 3 jam.
Timelapse pengerajaan bangunan sebelumnya yang dikerjakan hanya dalam waktu 15 hari.
Jika semua sesuai rencana, pembangunan Sky City akan segera dimulai pada akhir bulan ini dan selesai pada bulan Maret tahun depan. Presdir perusahaan Broad Group, Juliet Jiang, sudah memastikan bahwa mereka akan serius membangun bangunan ini dalam waktu 90 hari, 5 tingkatper harinya. Terdengar cukup gila memang.

Anakin, Kucing Tak Berkaki Belakang

Posted: 21 Nov 2012 07:00 PM PST




The force is strong with this one.' Anak kucing jantan yang bernama Anakin ini dilahirkan tanpa pelvis dan kaki belakang. Anakin dijumpai oleh tuannya Carrie Hawks,36 dari Florida, sedang mengengsot mencari makan di tepi jalan. Berasa kasihan, Carrie mengambil keputusan untuk membela Anakin.

Carrie telah membawa Anakin berjumpa dengan veterinar dan menurut doktor, x-ray badan Anakin menunjukkan ia memang tiada pelvis dan kaki belakang. Walaupun begitu, organ dalaman Anakin adalah normal dan sihat seperti kucing biasa.

Anakin bergerak dengan menolak kebelakang kaki depannya. Jika perlu, ia menggunakan ekornya untuk mengimbangkan badan. Untuk membuang air pula, Anakin mengalami sedikit kesukaran. Oleh itu Carrie menyediakan litter box khas dah cecair enema untuknya.

Anakin juga mempunyai akaun
Facebook dan juga Twitter yang menerima sumbangan untuk bil perubatannya.




p/s : Comel je kucing ni.. 



Dadah RM753 juta dalam penggelek jalan

Posted: 21 Nov 2012 06:30 PM PST



PENGGELEK jalan yang diimport dari China digunakan untuk menyembunyikan 350 kilogram dadah.


SYDNEY - Polis Australia menyatakan pihaknya berjaya merampas dadah jenis kokain dan methamphetamine bernilai AS$246 juta (RM753 juta) yang disembunyikan di dalam sebuah jentera penggelek jalan.
Jentera berkenaan dibawa masuk dari China.
Menurut polis, penemuan dadah seberat 350 kilogram (kg) itu membawa kepada penahanan seorang lelaki warganegara Kanada dan Amerika Syarikat di sini.
Kedua-dua lelaki berkenaan didakwa kerana mengimport dadah dan bakal berdepan hukuman penjara seumur hidup jika didapati bersalah.
Ini merupakan rampasan kedua terbesar di Australia dalam tempoh seminggu.
Pada Jumaat lalu, polis negara itu berjaya menumpaskan cubaan menyeludup masuk kokain seberat 200kg menggunakan sebuah bot ke Australia. - Agensi
sumber : kosmo online

Telefon pintar boleh lipat

Posted: 21 Nov 2012 06:00 PM PST


SEOUL: Kedatangan tahun baru tidak lama lagi mungkin turut menampakkan peralihan terkini kepada evolusi telefon pintar.
Syarikat Samsung dilaporkan semakin gigih menghasilkan telefon bimbit menggunakan skrin fleksibel dan tahan pecah sehingga ia boleh dilentur, digulung atau dilipat untuk disimpan dalam dompet. Menurut media, syarikat teknologi gergasi Korea Selatan itu kini dalam peringkat akhir pembangunan telefon pintar fleksibel itu dan dijangka sedia untuk dipasarkan tahun depan. Penemuan terbaru itu dibuat hasil penggunaan diod pemancar cahaya organik (OLED) yang amat nipis dan boleh dipasang pada bahan seperti plastik atau lingkaran tembaga. Sambung bukan satu-satunya syarikat yang membuat pelaburan besar dalam penyelidikan menghasilkan skrin menggunakan OLED.

Selain Samsung, syarikat dari Jepun, Sony, serta LG Display - juga dari Korea Selatan - turut melancarkan prototaip seumpama itu. Bagaimanapun, Sambung menjadi syarikat pertama menjanjikan tarikh pengeluarannya dengan sumber yang rapat dengan syarikat itu memberitahu Wall Street Journal, produk berkenaan akan dipasarkan pada separuh pertama 2013.


Melihat kepada tarikh pelancaran produk penting dalam siri S Samsung itu, pemerhati berpendapat, produk teknologi skrin fleksibel berkenaan mungkin dinamakan S4. Penghasilan itu dibuat ketika pengeluar telefon pintar dan tablet mencari jalan mencipta produk berbeza daripada apa yang ada di pasaran. Pengarah Telefon Bimbit dan Paparan Baru IHS Electronics and Media, Vinita Jakhanwal, berkata AMOLED fleksibel boleh membantu Sambung menghasilkan produk unik di pasaran. - DM

sumber : mymetro

Polis guna Facebook cari kaki pecah rumah

Posted: 21 Nov 2012 05:30 PM PST


KUALA LUMPUR – Polis Kuala Lumpur mencari 16 lelaki pelbagai keturunan bagi membantu siasatan kira-kira 200 kes pecah rumah yang berlaku di ibu negara dalam tempoh tiga tahun lalu.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah berkata, selain terlibat dalam kes-kes pecah rumah, ada dalam kalangan mereka yang dicari itu mempunyai rekod jenayah berkaitan kes-kes dadah.
"Jenayah pecah rumah boleh disifatkan menjadi kerja harian sebahagian daripada orang yang dicari itu malah ada antara mereka itu mempunyai 14 kes jenayah pecah rumah," kata beliau pada sidang akhbar di Balai Polis Jalan Travers di sini.
Menurut beliau, kesemua orang yang dicari itu bergerak secara bersendirian dan ada sebahagian daripada mereka tinggal di luar Kuala Lumpur tetapi menjadikan rumah-rumah di ibu negara sebagai sasaran jenayah.
Chin Wah memberitahu, wajah-wajah penjenayah ini turut dimuat naik ke laman rasmi Facebook Polis Kuala Lumpur bagi memudahkan orang ramai menyalurkan maklumat mengenai mereka yang dicari.

sumber : kosmo online

4majlis kahwin Apek

Posted: 21 Nov 2012 05:15 PM PST

PETALING JAYA: Perkahwinan penjaga gol skuad bola sepak kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat, 23, dan pasangannya, Nur Eilunie Natasha Nazri, 21, bakal berlangsung penuh gemilang dalam empat majlis dengan tema berbeza, bermula 28 Disember ini dan terakhir pada 13 Januari tahun depan.
Perkara itu diumumkan Khairul Fahmi atau lebih dikenali sebagai Apek pada sidang media di sini, semalam dan beliau turut memaklumkan, setakat ini pihaknya menerima tajaan bernilai lebih RM300,000 untuk majlis perkahwinan yang dirancang. 
Apek berkata, majlis pertama ialah upacara akad nikah yang akan diadakan pada 28 Disember iaitu selepas berakhirnya Kejohanan Bola Sepak Piala AFF Suzuki yang bermula Ahad ini.

Menurutnya, majlis akad nikah itu bakal berlangsung di rumah Nur Eilunie Natasha atau Leuniey di Pasir Pekan, Tumpat, Kelantan sebelum disusuli majlis resepsi di pihak pengantin perempuan pada 30 Disember di Hotel Renaissance, Kota Bharu, bertemakan Melayu Kontemporari.



"Majlis resepsi sebelah lelaki pula akan diadakan pada 5 Januari di rumah saya di Kampung Cherang, Kota Bharu dengan tema Ala Kampung dan satu lagi majlis resepsi akan berlangsung di Kuala Lumpur pada 13 Januari di Hotel The Royale Bintang, Damansara bertemakan Gaya Inggeris," kata Apek.


sumber : mymetro

Pengantin budak,nikah usia 13 tahun

Posted: 21 Nov 2012 05:00 PM PST


KULIM: "Saya akan bertanggungjawab malah sudah bersedia untuk menjadi seorang suami yang baik," kata Mohd Fahmi Alias, 19, yang berkahwin dengan Nor Fazira Saad, 13, di Masjid Kampung Padang Cina, di sini, pada 17 November lalu.
Mohd Fahmi berkata, dia dan isterinya akan berdikari selain menumpukan perhatian kepada perniagaan keluarga untuk melalui kehidupan sebagai suami isteri.

Menurutnya, atas persetujuan kedua-dua ibu bapa mereka dan untuk mengelak berlaku maksiat adalah lebih baik mereka berdua berkahwin walaupun pasangannya itu masih muda remaja.


"Saya mengambil keputusan itu selepas mengadakan perbincangan dengan Nor Fazira serta keluarganya dan keluarga saya sendiri.

"Kedua-dua ibu bapa kami bersetuju untuk mengahwinkan kami, malah Nor Fazira sendiri sanggup mengalas tanggungjawab dan sudah bersedia menjadi seorang isteri.


"Daripada bergelumang maksiat dan melakukan perkara yang dilarang, jalan terbaik ialah kami berkahwin, walaupun pada pandangan masyarakat ia agak janggal pada zaman sekarang ini kerana berkahwin pada usia terlalu muda.



"Malah saya tidak menghalang sekiranya isteri ingin melanjutkan pelajaran, semua bergantung kepada kepada kemahuannya," katanya yang ditemui di rumahnya di Kampung Naga Lilit, di sini, semalam.

Katanya, mereka akan mengadakan majlis kenduri di sebelah lelaki pada Sabtu ini di rumah keluarganya.


Mohd Fahmi yang juga anak sulung daripada empat beradik berkata, dia sudah bersedia bergelar suami dan tidak kisah pandangan rakan-rakan seusia.

Isterinya, Nor Fazira tidak mengganggap usia mudanya menjadi penghalang untuk menjadi isteri isteri dan sudah bersedia menjalankan tanggungjawabnya itu.


"Yang penting kami mendapat restu kedua-dua ibu bapa kami dan saya banyak menerima tunjuk ajar daripada keluarga mentua.


"Saya tidak kisah apa orang lain kata, penting perbuatan kami tidak salah, malah adalah lebih baik daripada kami terbabit gejala sosial," katanya yang tidak bersekolah sejak menduduki peperiksaan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR), tahun lalu.


Sementara itu, bapa Nor Fazira, Saad Mustaffa, 43, berkata, tindakannya mengahwinkan anak di usia muda kerana mahu menjaga nama semua pihak dan tidak mahu anaknya terjebak maksiat.


Katanya, dia membenarkan anak gadisnya itu berkahwin kerana Nor Fariza enggan pulang ke rumah dan mahu tinggal di rumah teman lelakinya. "Siapa tak sayangkan anak dan sanggup untuk mengahwinkan mereka dalam usia terlalu muda, namun saya terpaksa juga mengahwinkan anak saya walaupun usianya baru 13 tahun bulan depan.


"Hanya Allah tahu perasaan saya... walaupun pahit demi untuk menjaga nama baik keluarga saya dan keluarga besan lebih baik saya mengahwinkan anak dengan lelaki pilihannya.


"Anak saya bernikah pada 17 November lalu selepas mendapat perintah kebenaran untuk bernikah di bawah umur daripada Mahkamah Rendah Syariah Kulim pada 7 November lalu," katanya.


Dia berkata, majlis pernikahan mereka berlangsung di Masjid Kampung Padang Cina, di sini, pada 17 November lalu dengan wang hantaran RM4,552 serta mas kahwin RM1,500.


"Saya berharap menantu serta keluarganya membimbing anak saya menjadi anak dan isteri yang baik," katanya.


Sementara itu, Pegawai Agama Daerah Kulim, Sheikh Radzi Abdul Mutalib, berkata, bagi perempuan berusia 16 tahun ke bawah dan lelaki berusia 18 tahun ke bawah, mereka perlu mendapatkan perintah mahkamah untuk kebenaran bernikah di bawah umur dari Mahkamah Rendah Syariah Kulim.


"Ia mengikut seksyen 18 (1)(a) Enakmen Undang Undang keluarga Islam Kedah 2008," katanya.


sumber : mymetro

Dijengah tedung

Posted: 21 Nov 2012 04:30 PM PST


ALOR GAJAH: Dua beradik melalui pengalaman menakutkan apabila tidur bertemankan seekor ular tedung yang menyusup masuk ke dalam bilik mereka di Taman Kebaya, Paya Datuk, di sini, semalam.
Kejadian pada jam 12.25 tengah malam itu disedari bapa mereka, Norahilman Baba, 41, yang kebetulan ke bilik air sebelum terserempak ular di pintu bilik anaknya iaitu, Muhammad Haikal Mustafa, 11, dan Muhammad Amir Hakim Mustafa, 5. 
Norahilman berkata, dia terkejut melihat kelibat reptilia berbisa itu yang menegakkan badan di depan pintu bilik kedua-dua anaknya seperti hendak menyerangnya.

"Saya berlari ke ruang tamu dan memanggil isteri, Norzihan Mohd, 44, memaklumkan perkara itu. Reptilia itu kemudian masuk ke bawah katil dalam bilik tidur dua anak lelaki saya.



"Saya meminta isteri segera menghubungi talian kecemasan memaklumkan perkara itu," katanya.


sumber : mymetro

Foto Duka Palestine

Posted: 21 Nov 2012 04:00 PM PST













Trend Potong Jari Kaki Demi Selesa Pakai High Heels

Posted: 21 Nov 2012 03:00 PM PST


  • detail berita





Sumber

Inilah Rekod Dunia Untuk Bermain Game Online Call Of Duty

Posted: 21 Nov 2012 08:45 AM PST


Seorang fanatik game komputer sedang mencoba untuk memecahkan rekor dunia baru dimana dia bermain game 'Call of Duty Black Ops 2' selama lebih dari lima hari non stop.
Okan Kaya 28, Bertekad untuk memainkan permainan hit tersebut  untuk total 135 jam dan 50 menit. Okan, dari Sydney  Australia memecahkan rekor sebelumnya untuk bermain game terus menerus hingga  mencapai 120 jam dan tujuh menit.
Ia memulai sesi epik pada Selasa dan diizinkan untuk mengambil sepuluh menit istirahat setiap jam untuk  minuman, olahraga ringan dan makanan ringan.
Okan, seorang manajer penjualan untuk pengecer 4Cabling online, mengatakan "Tangan saya kram dan saya telah menghabiskan banyak perban. Aku bahkan mencoba untuk 'pad up' controller ke tangan saya. '
Guinness World Record memungkinkan dia mengumpulkan istirahat untuk disimpan dan diambil sekaligus sehingga Okan bisa tidur selama beberapa jam.
Permainan juga sekarang memegang catatan untuk uang paling banyak dihasilkan dalam sehari untuk setiap rilis hiburan ini,  termasuk Harry Potter dan Star Wars rilis film.


• Okan Kaya berjuang sampai akhir untuk memecahkan rekornya dalam permainan Call of Duty yang berlangsung selama 135 jam

 
• Okan ingin memecahkan rekor sebelumnya yang mencapai 120 jam dan tujuh minit

 
• Para pemecah rekor diizinkan sepuluh minit istirahat setiap jam selama permainan

 
• Okan Kaya santai dengan seorang teman setelahmemecahkan rekor dunia

(Mail | YhWp)

Foto spy Israel dibunuh dan diseret

Posted: 21 Nov 2012 08:30 AM PST





 Events in the Sheik Radwan neighborhood in Gaza City. According to witnesses, six men are suspected to work in Israel have been masked gunmen shot and killed, some of the crowd stampede corpse and spat at large toward the corpse. The militants also tied a body publicly paraded through the streets after the motorcycle.

Gaun Lindsay Lohan Dianggap Gagal?

Posted: 21 Nov 2012 08:15 AM PST




DAILYMAIL.CO.UK - -Namanya identik dengan keindahan, rahmat dan keanggunan. Tapi upaya Lindsay Lohan untuk menyadur gaya Elizabeth Taylor untuk makan malam pribadi pada perayakan perdana Lifetime of Liz & Dick pada Selasa malam hanya dapat digambarkan sebagai kegagalan.

Aktris 26 tahun, yang telah diberi komen mengerikan seputar penampilannya bermain sebagai legenda Hollywood di layar film biografi Lifetime barunya, melangkah keluar dengan gaun emas norak saat ia menghiasi karpet merah-di hotel Beverly Hills.

 
Sepintas gaun emas Lindsay boleh lulus standard fashion, tetapi pada pemeriksaan lebih dekat permata merah yang menjuntai strategis ditempatkan di lubang cut-out membuat tampilanya menjadi norak. Aktris ini memasangkan pakaian dengan stola bulu, yang ia mati-matian berusaha secara seksi untuk tergantung di bahunya, seperti yang pernah dilakukan Liz. Perhiasan Lindsay juga gagal untuk membuat Taylor terkesan, yang mana pernah dikenal sebagai pemerian hadiah dari Richard Burton yaitu cincin berlian  Cartier 68-karat .


Satu hal yang bagus dari penampilannya adalah make-up. Bibir merahnya dan pipi nuansa bronze sesuai dengan rambut kemerahannya.

Dalam filem ini kritikus  The Hollywood Reporter, Tim Goodman menyamakan akting Lohan dengan 'setengah kecelakaan kereta, setengah drama komedi SNL' di review pedasnya baru-baru ini. Akting melodramatis dengan lawan main Grant Bowler, sebagai sang suami, Burton, mendapat review tajam iaitu sebagai 'spectacularly bad' hampir tidak boleh dipercayai penontonnya boleh menganggapnya serius.

(Foto) Bencana Harga Diri: Wanita Sekarang Memang Sengaja Pamer Aurat Tak Tahu Malu

Posted: 21 Nov 2012 08:00 AM PST


Luar negeri khususnya dunia barat memang menganut gaya hidup bebas. Apapun tidak dilarang asalkan tidak melanggar kepentingan orang lain dan hukum. Begitu pula dalam hal berpakaian. 

Yang ini pamer pakaian dalam

Yang ini pamer belakangnya yang "sexy"

Bagi masyarakat sana, hal tersebut dikatakan sexy dan unik. Tetapi kita di sini akan mengatakan bahwa hal tersebut adalah sangat memalukan dan merupakan sebuah bencana bagi harga diri. Semoga tidak dicontoh oleh wanita kita.

(Foto) Para Selebriti Hollywood Ini Dulunya Bergigi Jonggos

Posted: 21 Nov 2012 07:00 AM PST




Sumber 

Foto Ini Simple, Tapi Catchy…

Posted: 21 Nov 2012 06:00 AM PST


Seri foto kreatif ini dikreasikan oleh seorang seniman sekaligus fotografer berbakat Adele Enersen. Adele mengeksplorasi foto anaknya, Vincent, yang sedang tertidur pulas dengan beberapa pose lucunya. Lalu, Adele pun membuat ilustrasi di foto itu dengan ide jahilnya.
 









Alhasil, gambarnya pun tampak hidup. Meskipun Adele hanya menambahkan beberapa coretan khas yang menggambarkan tema mimpi di beberapa foto pilihannya .
 

Ikan Paling Cerdas Di Dunia

Posted: 21 Nov 2012 05:00 AM PST

Inilah  ikan paling cerdas sedunia, boleh main sepak bola, basket, dan tari limbo yang unik. Namanya Comet, dilatih oleh pemiliknya untuk melakukan serangkaian atraksi sesuai permintaan pemiliknya.
Kita lihat saja fotonya di bawah ini :


Sumber

Wow,, Lelaki Ini Dua Bulan Terjebak Salji di Dalam Mobil

Posted: 21 Nov 2012 04:00 AM PST


  • detail berita





Sumber 

Hebat, helikopter portabel

Posted: 21 Nov 2012 03:00 AM PST


Pernahkah Agan bayangkan ? suatu saat membawa sebuah helikopter kemana-mana dan siap membawa Agan kemanapun tujuan yang diinginkan ? Di negara Russia ada telah dikembangkan sebuah helikopter portabel yang boleh di pack dan unpack sangat praktis dari jenis K1-56 sebuah helikopter Wasp , dengan fungsional penuh yang hanya boleh membawa satu awak saja sekaligus penumpang, boleh dilipat dan ditaruh pada sebuah tempat yang berbentuk tabung , sayang belum dicantumkan berapa harganya , sepertinya yang satu ini agak mengkhuatirkan , akan tetapi bagaimanapun itu merupakan salah satu bentuk inovasi yang revolusioner(wicak)
pocket helicopter
future pocket helicopter
futuristic helicopter
russian pocket helicopter
pocket helicopter


Unik, Desain Rumah Ini

Posted: 21 Nov 2012 02:00 AM PST


Rumah modern ini di desain oleh perusahaan arkit bernama Naf. Jika dilihat sekilas, rumah modern ini memang tampak serupa dengan rumah berkonsep minimalis lainnya. Tetapi ada satu fitur pembeda di salah satu sudut rumah ini, yaitu adanya dinding khusus yang dipenuhi dengan pijakan-pijakan khas panjat dinding. Pengaplikasian fitur itu bukanlah tanpa sebab, kerana selain si pemilik rumah hobi berolahraga panjat dinding, ternyata fitur tersebut juga bisa berfungsi sebagai jalur alternatif menuju setiap lantai layaknya tangga di rumah ini. Rumah yang berlokasi di Tokyo, Jepun ini memberikan nuansa baru bagaimana cara kita membuat kreasi unik di rumah yang kita diami saat ini. So, gimana, kalian mahu buat apa di rumah kalian??
 







 








 









 









 

Mouse yang boleh ditiup seperti bola plastik

Posted: 21 Nov 2012 01:00 AM PST


Masih menyusahkan untuk membawa mouse notebook anda walaupun ukurannya sudah cukup kecil? Well, walaupun ini baru sebatas desain tapi mungkin mouse seperti ini yang anda butuhkan.

Jelly-Click adalah mouse dengan sistem tiup untuk digunakan seperti layaknya ban renang atau bola plastik.

Bila ingin menggunakannya, anda harus meniupnya terlebih dahulu sampai mouse ini berbentuk seperti mouse pada umumnya dan bila selesai, anda boleh mengempiskannya dan anda boleh menaruhnya dimanapun bahkan di dompet anda






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS