Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Zizan Nin Bahagia Tinggal Di Rumah Baru

Posted: 31 Aug 2012 06:08 PM PDT

Teruja & Bahagia Tinggal Di Rumah Baru. Pelakon memberitahu dia dan isterinya, Fazilah Hani Harun teruja kerana dapat berpindah ke rumah baru mereka di , dekat sini sejak awal Ramadan lalu.

Zizan Nin Kahwin

Zizan Nin Bersama isterinya semasa

Zizan berkata, mereka yang sebelum ini menetap di di sini masih lagi dalam proses menghias kediaman itu yang akan mengenakan konsep moden.

"Akhirnya impian untuk memiliki kami berdua terlaksana dan kami cukup gembira akhirnya dapat berpindah ke rumah baru,"

Dalam pada itu, Zizan memberitahu walaupun mereka berdua gemarkan konsep moden tetapi isterinya menyerahkan kerja-kerja tersebut kepadanya.

"Isteri sentiasa sibuk dengan kerjayanya dan saya pula jika tiada sebarang penggambaran akan menghabiskan masa untuk menghias rumah," katanya.

Sementara itu, Zizan berkata, jika tiada aral melintang dia dan isteri ingin mengadakan buat sahabat dan rakan media dalam masa terdekat ini.

"Dulu rumah di Kota Damansara tidak begitu selesa untuk menjemput rakan-rakan datang ke rumah. Jadi tahun ini kami suami isteri berhasrat untuk menjemput sahabat handai dan rakan media dalam sebuah majlis rumah terbuka," ujarnya.

Bercerita tentang perkembangan terbarunya Zizan berkata dia sedang meneliti beberapa tawaran lakonan dan menjangkakan akan kembali sibuk di lokasi penggambaran selepas Syawal.

Tags: , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Fashion Showcase 20 By Two

Posted: 31 Aug 2012 07:18 AM PDT

Malaysian and Singapore designers debut Fall/Winter 2012 collection at pilot fashion showcase 20 By Two – Fashion Beyond Borders

Malaysia's Joe Chia, Alia Bastamam and Thirtyfour and Singapore's AL&ALICIA, Lauren Jasmine and By Invite Only to exhibit from 14 Sept to 16 Sept at Publika, Solaris Dutamas

20 By Two – Fashion Beyond Borders, a Malaysian-Singaporean cross-cultural fashion exchange platform, is set to launch its debut twin retail events this September, showcasing the debut Fall/Winter 2012 collections of 18 well-known and emerging fashion brands from the two countries.
Designs will be available for purchase at the retail event held at:

The Boulevard, Publika, Malaysia
DATE: 14 Sept to 16 Sept
ADDRESS: 1 Jalan Dutamas 1, Solaris Dutamas, Kuala Lumpur
OPENING HOURS: 4 pm to 10 pm (14 Sept) & 10 am to 10 pm (15 & 16 Sept)

Red Dot Design Museum, Singapore
DATE: 6 Sept to 8 Sept
ADDRESS: 28 Maxwell Road, Singapore 069120
OPENING HOURS: 12 pm to 12 am (7 Sept) & 12 pm to 7 pm (8 Sept)

20 By Two is a collaboration between Malaysia and Southeast Asia fashion portal Tongue in Chic and Singaporean social publishing platform FashionSpace. The project hopes to cultivate relationships and further opportunities for collaboration, whether between fashion houses in the region.

As part of the exchange, Malaysian designers will be flown to attend the event in Singapore to talk about their work and vice versa. Tongue in Chic CEO Loo Jia-Wei said: "Urban markets in Kuala Lumpur and Singapore are so small, I think it's a great opportunity to look at fashion beyond our local markets, and into regional markets. Plus, it will be a great opportunity for the Malaysian designers to connect with their existing and new fans and expand beyond just Kuala Lumpur," Loo said.

To offer a fashion experience that truly goes beyond borders, 20 By Two will run an online pop-up store in tandem with the two showcase events. The collections, including online-exclusive pieces, will be available for sale from 6 Sept to 20 Oct at 20bytwo.com. International shipping is available.
Participating labels and designers include:

MALAYSIA

1. Alia Bastamam
2. Chic Yamada
3. Joe Chia
4. Justin Yap
5. KLutched Chic Yamada
6. Thirty Four
7. Yadotsa 1. 365
2. Al & Alicia
3. Amen
4. Lauren Jasmine
5. Hmuse
6. By Invite Only
7. For Insane Human
8. Skye
9. Triologie
10. Trioon

SINGAPORE

1. Al & Alicia
2. Amen
3. By Invite Only
4. Coupe-Cousu
5. For Insane Humans
6. H'muse
7. –J-A-S-0-N-
8. Lauren Jasmine
9. Skye
10. Triologie
11. Trioon

FASHION MEETS ART
The 20 By Two – Fashion Beyond Borders retail events are a conceptual blend of fashion, art, and technology. Visitors will not only experience the latest collections exhibited as works of art, but will also be able to purchase from these new collections using state-of-the-art retail technology.

The fashion collections, which includes menswear, womenswear, jewellry and accessories will be presented as art installations in the spirit of bricolage, a postmodern assemblage of signs and symbols.

The exhibit will take place in an unexpected space for as few as three days, thus reflecting the transient qualities of fashion. At the same time, these spaces, typically suited to housing works of high art and design, emphasise fashion's ties with not only other fields of design, but also its pervasiveness in the way we live.

A NEW RETAIL EXPERIENCE
20 By Two promises to offer a new kind of retail experience. Using the format of the pop-up store, each 20 By Two event seeks to introduce fashion shoppers to the latest in fashion retail technology.

• How do you receive discounts with your mobile phone?
• How do you get the right fit when shopping online?
• Love shopping, but hate the crowds? How do you shop for your favourite brands online?

20 By Two has enlisted the help of partners from around the globe to showcase the latest in fashion retail technology, whether it means shopping with a QR code or getting your clothing size using algorithms.

FashionSpace Founder and CEO Danielle Siauw said: "As Asia's first fashion affiliate programme, we are always seeking to push the boundaries of what is possible for our local and indie fashion brands. Our brands often tell us that they struggle to take their brands to the next level and to go international. We have a great deal of talent here, but at some point, we felt that we needed to step in, and to use our technological savvy to help these local talents reach their full potential."

visit 20bytwo.com

About Tongue in Chic
Based in Kuala Lumpur, Malaysia, Tongue in Chic is a platform for fashion news, trends, talent, shopping and beauty from around the World. Founded in 2008 by Joyce Wong of Kinkybluefairy and Adrian Yap of Freeform, Tongue in Chic has grown into the definitive voice of fashion in South East Asia.
We hope to create a buzz for young fashion designers, photographers, makeup and hair artists, stylists, illustrators and talents all trying to make their mark, and provide real information to those who want to get to know South East Asia through fashion.
For more info, visit tonguechic.com

About FashionSpace
FashionSpace is a social publishing platform that lets you:
• Discover emerging designers and fashion trends
• Monetise your blog and social networks with Asia's First Fashion Affiliate Programme
• Create lookbooks on the World's First Social Magazine
FashionSpace brings to you the best brands from around the world under one roof. From Depression to Prada, aggregate fashion products from both independent and established brands so that you can shop from the comfort of your keyboard, tablet or iPhone. Enjoy the thrill of the hunt, finding that new fashion addition or your next shoe crush, with our thousands of retail partners and fashion curators.

For more info, visit fashionspace.com

No tags for this post.

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Didakwa Sebar Gosip, Rita Rudaini Cabar Jue Aziz Kemuka Bukti

Posted: 31 Aug 2012 08:38 AM PDT

RITA RUDAINI BERTUDUNG

Straight to the point. Jika anda masih ingat pada post sebelum ini, Jue Aziz ada menyebut Rita Rudaini sebagai orang yang mengaitkannya bercinta dengan Aidil Zafuan. Mungkin anda belum membaca atau malas nak baca post tu, ini kami highlight'kan sedikit:-

"Saya rasa Rita pun tahu yang suaminya ada berkenalan dengan perempuan lain, tetapi kenapa dia perlu kaitkan suaminya dengan saya pula. Adakah sebab saya dikenali ramai maka saya yang dijadikan mangsa dengan sesuka hati menuduh saya ada hubungan dengan suaminya untuk meraihkan simpati masyarakat.

Ekoran dakwaan yang dibuat oleh Jue Aziz itu, Rita Rudaini tidak menunggu lama meminta Jue Aziz untuk mengemukakan bukti kerana bagi Rita dakwaan yang dibuat oleh Jue Aziz itu dengan jelas menuduh dirinya sebagai penyebar gosip mereka berdua. Kata Rita:-

"Saya cabar dia untuk kemukakan bukti apabila dia mendakwa saya menuduhnya mempunyai hubungan dengan suami saya. Jika dia tidak dapat membuktikan tuduhan itu, saya mahu dia membuat permohonan maaf secara terbuka.

Rita turut menyatakan yang dia sendiri mengetahui tentang gosip tersebut menerusi rakan media yang menghubungi untuk mendapatkan reaksinya berkaitan isu tersebut. Rita telah mengetahui tentang hal tersebut semenjak Mac lalu dan tidak pernah menyebarkannya.

Pertanyaan itu datang daripada seorang wartawan sebuah majalah sekitar Mac lalu dan sebaik mendengar hal berkenaan, saya terus bertanyakan kepada Aidil, tetapi dia kata langsung tidak mengenali Jue. Saya bertanya kepada Aidil bukan sebab saya cemburu atau tidak senang dengan hubungan mereka berdua seperti dimaklumkan wartawan berkenaan. Sebaliknya berkata kepada Aidil jika mahu mempunyai skandal sekalipun jangan sampai menyusahkan saya.</>

Gosip mereka berdua membuatkan wartawan mencari saya untuk mendapatkan komen. Kalau saya jahat sangat sampai ingin menyebarkan hal ini, dari Mac lalu hal ini sudah sampai ke pengetahuan umum. Tetapi kerana saya sudah tidak mahu ambil tahu apa yang Aidil ingin lakukan, saya biarkan saja gosip itu masuk telinga kanan dan keluar telinga kiri.

Jika kami berada di pihak Rita dan tuduhan yang dibuat oleh Jue Aziz sememangnya tidak benar, pastinya kami akan melakukan perkara yang sama seperti yang dilakukan oleh Rita ini. Kebenaran harus ditegakkan. Kepada Jue Aziz, bukti please. Kami sedia kongsikannya.

Related Posts with Thumbnails

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Aneh Tapi Nyata, Nenek yang Melahirkan Cucu dari Rahimnya Sendiri

Posted: 31 Aug 2012 09:00 PM PDT

Linda Sirois baru saja melahirkan seorang bayi lucu beberapa minggu yang lalu. Namun yang dilahirkan dari rahimnya bukanlah anaknya, melainkan cucunya sendiri. Kok bisa?

Linda Sirois (49 tahun) melahirkan Madden Brian Hebert pada 17 Ogos yang lalu. Madden tampak seperti bayi pada umumnya, lucu dan menggemaskan. Hanya saja bayi munggil itu lahir dari rahim sang nenek, bukan ibunya.

Orangtua kandungnya adalah Angel Hebert (25 tahun) dan Brian Hebert (29 tahun). Sang bunda, Angel, menderita gangguan jantung yang membuat kehamilan tidak mungkin baginya.

Linda pun sudah menawarkan diri selama bertahun-tahun bahawa ia siap menjadi ibu pengganti bagi putrinya sendiri. Tapi Angel tak pernah menganggapnya serius. Barulah pada akhir tahun lalu, Angel dan suaminya memutuskan ingin memiliki anak dengan bantuan ibu pengganti.

Mereka pun mulai melakukan pemeriksaan di klinik kesuburan. Beberapa diantaranya menolak dengan alasan usia. Usia Linda memang sudah cukup tua untuk menjadi ibu pengganti, namun Reproductive Science Center di Lexington akhirnya menyetujui untuk melakukan proses bayi tabung, mengingat faktor kesihatan Linda yang cukup baik.

Linda mengatakan yang ia lakukan bukanlah hal yang luar biasa. Menurutnya, pernah ada wanita berusia 60 tahun yang juga melakukan hal serupa.

"Saya tidak boleh melihat mereka menjalani kehidupan tanpa anak, sementara saya mampu membantu mereka," ujar Linda Sirois kepada Bangor Daily News, seperti dilansir Medicaldaily, Jumaat (31/8/2012).

November lalu, dokter menciptakan embrio dengan menggunakan telur dan sperma dari pasangan Angel dari Briandson. Embrio pun ditanamkan pada rahim Linda melalui proses in vitro fertilization (IVF) alias bayi tabung.



Pada 14 Disember 2011, Linda dinyatakan positif hamil. Untuk pertama kalinya dalam 20 tahun terakhir ia hamil lagi dan mengatakan bahwa ini adalah kehamilan yang termudah baginya. Tidak ada komplikasi bahkan morning sickness.

Menariknya, putri sulung Linda, Kristal Duval (26 tahun) juga sedang hamil anaknya sendiri di waktu yang bersamaan. Dan cucu pertama Linda lahir pada 9 Jun 2012, sedangkan cucu kedua lahir dari rahimnya sendiri.

Awal bulan ini, sang cucu yang dilahirkannya, Madden Brian Hebert, lahir melalui operasi caesar dan semua anggota keluarga baik-baik saja.

"Saya melihatnya seolah saya sedang menjaga bayi selama beberapa bulan. Ini seperti menyewakan ruangan," tutup Linda.


sumber: detikcom

Penis Kekasih Dipotong Lalu Dibuang ke Toilet

Posted: 31 Aug 2012 08:45 PM PDT


TRIBUNNEWS.COM, AUSTRALIA - Rasa cemburu nampaknya boleh membuat orang nekad melakukan apapun.
Itu pula yang dialami Jian Chen (47). Ibu dua anak menikam kekasihnya, Jin Xiang Peng (48), memotong bahagian penisnya, lantas membuangnya ke dalam toilet
 
Seperti diwartakan The Mirror, Jumaat (31/8/2012), Chen melakukan itu kerana terbakar api cemburu. Sebelumnya, Chen mencampur ubat tidur ke dalam sup Peng.
Chen kemudian mengikat korban dan menyerangnya hingga tewas. Peristiwa itu terjadi pada Februari 2012. Chen menuduh Peng berselingkuh dan mencuri wang ribuan dolar miliknya.
Chen menyebut Peng sebagai 'predator seks'. Peng dituding mendekati wanita kaya yang sedang hamil, lalu menipunya.
Chen juga curiga bahawa Peng telah memukul anak mereka, yang dikirim ke sekolah asrama di China, kampung halaman mereka.
"Sesuatu dalam diriku berkata, hancurkan 'senjatanya', jangan biarkan dia menyakiti wanita dan anak-anak lain," kata Chen kepada psikiater.
Chen kini ditahan Ia dihukum tiga tahun sembilan bulan penjara. Pengadilan menyatakan Chen tak sedar saat melakukan perbuatannya. Ia diangap melakukan pembunuhan tanpa disengaja.(*)

Pelakon Resident Evil Mengaku Curi Tea Set dari Hotel

Posted: 31 Aug 2012 08:30 PM PDT


Pelakon Resident Evil, Milla Jovovich mengakui bahawa dirinya telah mencuri Tea Set dari Lanesborough Hotel di Park Lane, London.
Seperti yang dilansir Digital Spy, aktris yang menikah dengan sutradara Paul WS Anderson ini mengaku dan mengatakan bahwa : "Suami saya yang gay, -bukan Paul, tapi aku punya suami gay lain di atas suami saya-, kami berhasil mencuri satu set peralatan teh dari Hotel Lanesborough."
"Kami berhasil mendapatkan empat cangkir dan piring, teko gula, teko untuk krim dan satu-satunya yang tidak kami dapatkan adalah teko teh." jelasnya.
"Ini semua kami ambil dalam beberapa perjalanan yang berbeza Tapi kerana kami mencurinya, semua peralatan teh itu pecah.." tambah Jovovich.
Pemeran Alice dalam seri film horor adaptasi game Resident Evil ini memiliki seorang putri berusia 4 tahun, mengaku bahwa sering merujuk dirinya sebagai seorang 'gadis bengal' kerana sering mendapatkan masalah dengan polis ketika ia masih muda.
"Kami melanggar hukum sepanjang waktu, naik bus tanpa membayar. Pernah kami menemukan sebuah dompet dan menggunakan kad kreditnya n, namun akhirnya ditangkap ditangkap kerana itu." tuturnya kepada majalah Empire.

Parah...atuk tengok filem porno dalam bas

Posted: 31 Aug 2012 08:15 PM PDT






STOMPer Darryl was appalled to see this old man openly watching a pornographic movie on a packed bus.

Said the STOMPer:

"This old guy was sitting on Bus Service 28 watching porn.

"The bus was packed but he just openly watched the movie. 

"I could see a naked woman in the movie."

sumber : stomp.com.sg

Be Water My Friend! Lagu Remix Dari Ucapan-ucapan Bruce Lee [Video]

Posted: 31 Aug 2012 08:00 PM PDT


Satu lagu remix yang digarap dengan apik oleh user YouTube melodysheep. Lagu ini mengambil lirik serta suara instrumen dari ucapan-ucapan terkenal dan efek suara sang legenda seni bela diri.
Lirik:
Empty your mind
Be formless, shapeless
Like Water
Water can flow
Or it can crash
Be water my friend
Running water never goes stale
So you gotta just keep on flowing
You have to train
You have to keep your reflexes
So that when you want it, it's there
When you want to move, you're moving
I mean you gotta put the whole hip into it
Snap it, snap it
Become one with the *
You better train every part of your body
Running water never goes stale
So you gotta just keep on flowing
Under the sky
Under the heaven
There is but one family
Do not believe in styles
Styles separate man
It's a process of continuing growth

Pembunuh remaja Facebook dihukum

Posted: 31 Aug 2012 07:45 PM PDT


SYDNEY: Seorang lelaki yang berkenalan dengan seorang remaja perempuan di laman media sosial Facebook sebelum memperdayanya pergi ke tempat terpencil dan membunuhnya, dipenjara sekurang-kurangnya 21 tahun, semalam.
Christopher Dannevig, 22, mengaku bersalah membunuh Nona Belomesoff, 18, pada Mei 2010 selepas mengenalinya di Internet menggunakan identiti palsu.

"Penyerang melaksanakan strategi membabitkan penipuan bagi menemui mangsa dan memperdayanya pergi ke tempat di mana serangan itu dilakukan," kata Hakim Peter Hall ketika menjatuhkan hukuman.


Mengetahui mangsa sayangkan haiwan daripada laman Facebooknya, Dannevig berpura-pura bekerja untuk kumpulan penyelamat hidupan liar dan mendorong remaja terbabit, yang menemuinya beberapa kali sebelum kematian mangsa untuk meyakinkannya bahawa dia dapat membantu mangsa mencari kerja. - AFP

sumber : mymetro

Pelajar rakam aksi seks

Posted: 31 Aug 2012 07:30 PM PDT


SINGAPURA: Seorang pelajar berusia 15 tahun dihadapkan ke mahkamah kerana merakam dirinya sendiri mengadakan hubungan seks dengan rakan sekolah berusia 13 tahun dan memuat naik klip itu di internet.
Remaja dan pasangannya tidak dinamakan. 
Mahkamah diberitahu, remaja itu, kini berusia 17 tahun, bertemu pelajar perempuan itu ketika aktiviti sofbal pada Januari 2009.

Mereka kemudian mengadakan hubungan seks tiga bulan selepas itu dan pada Februari 2010, dia memujuk remaja perempuan itu mengadakan hubungan seks oral.



Remaja lelaki itu meminta mengadakan hubungan seks oral beberapa kali dan merekod satu sesi tanpa pengetahuan remaja perempuan itu dan menyimpan klip itu dalam fail bertanda "B****".


Remaja itu kemudian memuat naik klip itu di internet dengan tajuk "Singapore teen b****". Dia turut mendedahkan nama dan nombor telefon pelajar perempuan itu pada klip video itu.

Pada Julai 2010, dia mengugut memuat naik video di internet sekiranya pelajar perempuan itu enggan melakukan seks oral terhadapnya. Tanpa mengetahui yang video itu telah dimuat naik, pelajar perempuan itu bersetuju melakukan seks oral.

Keadaan bertambah buruk apabila remaja perempuan itu mula menerima panggilan telefon meminta dia melakukan seks oral daripada orang tidak dikenali.

Pelajar perempuan itu bersemuka dengan teman lelakinya tetapi dia menafikan memuat naik video itu. Mereka memutuskan hubungan tetapi bertemu kembali pada Disember 2010 di mana pelajar lelaki itu memujuknya melakukan hubungan seks sekali lagi.

Mangsa kemudian memberitahu gurunya dan laporan polis dibuat.

Remaja lelaki itu mengaku bersalah atas 21 tuduhan kerana mengadakan hubungan seks dengan gadis di bawah umur, menghina kehormatannya, mengugut dan menyimpan klip video serta mencuri tiga buah basikal. - Straits Times


sumber : mymetro

Presiden Korea Selatan minta maaf kes budak dirogol

Posted: 31 Aug 2012 07:15 PM PDT


SEOUL: Preisden Korea Selatan, Lee Myung-Bak semalam meminta maaf selepas seorang kanak-kanak perempuan berusia tujuh tahun diculik daripada kediamannya dan diperkosa hingga menimbulkan bantahan umum.
Polis menahan seorang lelaki berusia 25 tahun selepas mangsa dilarikan di bandar raya Naju di barat daya negara itu ketika dia sedang tidur. Dia diperkosa dan kemudian ditemui dalam keadaan bogel di sebatang jalan raya tepi sungai. "Bagi pihak kerajaan, saya meminta maaf kepada rakyat," katanya ketika lawatan mengejut ke ibu pejabat polis nasional. Ia adalah beberapa siri serangan seksual terbaru terhadap wanita dan kanak-kanak yang mendorong gesaan kepada hukuman lebih tegas ke atas penyerang. - AFP

sumber : mymetro

Guru akui laku seks dengan 3 pelajar

Posted: 31 Aug 2012 07:00 PM PDT


READING: Seorang guru wanita berdepan dengan hukuman penjara semalam selepas mengaku mengadakan seks dengan tiga pelajar lelaki.
Emma Webb, ibu dua anak, menangis ketika mengaku bersalah terhadap 16 tuduhan membabitkan pelajar berusia 15 dan 17 tahun. 
Mahkamah sebelum ini diberitahu, guru berusia 41 tahun itu tidur bersama dengan seorang pelajar hingga 12 kali dan melakukan seks dengannya dan seorang lagi pelajar.

Mahkamah juga diberitahu, Emma yang mempunyai suami, mencium dan memeluk pelajar ketiga serta menghantar imej lucah yang dirakamnya ketika melakukan perbuatan memberahikan pada dirinya sendiri kepada pelajar lain.



Guru itu ditangkap pada Jun lalu selepas seorang pelajar mendedahkan perkara itu kepada ibu bapanya.


Nama pelajar dan sekolah terbabit tidak boleh disiarkan kerana alasan undang-undang.

Hukuman terhadap Emma yang berasal dari Woodley, Berkshire akan dijatuhkan bulan depan.

Hakim, John Reddihough memberitahunya di Mahkamah reading: "Hanya kerana kamu mengaku bersalah terhadap tuduhan itu tidak bermakna kami tidak akan dikenakan hukuman." - DM


sumber : mymetro

Panjat atap raih simpati

Posted: 31 Aug 2012 06:45 PM PDT


SHAH ALAM: Seorang lelaki yang mendakwa dikejar 'seseorang' nekad memanjat bumbung sebuah apartmen untuk mendapat simpati orang ramai dalam kejadian di Seksyen 25, di sini, Isnin lalu.
Dalam kejadian kira-kira jam 5 pagi, tindakan lelaki berusia 26 tahun itu memanjat bumbung tingkat lima apartmen menyebabkan penduduk terkejut sebelum menghubungi bomba. 
Sumber bomba berkata, sebaik menerima panggilan, dua jentera bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat Shah Alam dan Bukit Jelutong bergegas ke lokasi kejadian untuk menyelamat lelaki terbabit.

Katanya, bomba yang tiba kemudian menyiapkan peralatan menyelamat bimbang sekiranya lelaki terbabit hilang pertimbangan dan bertindak nekad untuk terjun


sumber : mymetro

‘Mak Datin’ kebas RM30,000

Posted: 31 Aug 2012 06:30 PM PDT


BATU KURAU: Sekumpulan empat wanita dikesan terbabit kegiatan mencuri barang kemas di beberapa majlis perkahwinan membabitkan nilai kerugian hampir RM100,000.
Suspek wanita berusia 40-an yang tampil persis 'mak datin' memakai cermin mata hitam itu dikesan melakukan jenayah terbabit di beberapa rumah pengantin di Teluk Intan, Ipoh dan Batu Kurau, di sini, sejak seminggu lalu dengan taktik menyamar ahli keluarga mangsa.

Dalam kes terbaru Sabtu lalu, suspek melarikan empat beg tangan milik pengantin dan tiga ahli keluarga pengantin berkenaan di Kampung Sungai Ara, di sini.


Saksi kejadian, Salina Shamsudin, 21, berkata, kecurian berlaku ketika sepupunya, Nur Shuhada Zaman Zahari, 22, melangsungkan majlis persandingan di rumah keluarga mereka di sini.

Menurutnya, empat suspek wanita terbabit yang memakai baju kurung muncul sebaik pasangan pengantin diarak untuk disandingkan dalam rumah jam 12 tengah hari.


"Suspek bersikap pelik apabila tidak bercakap dengan tetamu lain sebaliknya hanya memerhatikan keadaan sekeliling penuh curiga. Ada antara saudara-mara yang menegur kumpulan wanita terbabit namun suspek hanya berdiam diri," katanya.



Menurutnya, dua dari penjenayah kemudian masuk dalam kamar pengantin bersama ahli keluarga lain yang sibuk memindahkan barang hantaran perkahwinan.

Menurutnya, wanita terbabit memberi alasan mahu menggunakan tandas sebelum masuk dalam bilik berkenaan.


"Suspek mengambil empat beg tangan milik pengantin, kawan dan kakak pengantin serta kakak ipar pengantin perempuan.

"Beberapa saudara pengantin perempuan yang melihat tindakan suspek mengambil semua beg tangan itu seolah-olah dipukau apabila gagal menjerit dan membiarkan suspek melarikan semua barangan berharga itu," katanya.


Menurutnya, suspek memasukkan semua beg tangan dicuri dalam satu beg tangan besar sebelum meninggalkan rumah pengantin.


"Keempat-empat beg tangan itu mengandungi lapan telefon bimbit, wang tunai dan barang kemas yang semuanya dianggarkan RM30,000," katanya.


Dia berkata, Shuhada bagaimanapun terkejut apabila seorang pegawai bank menghubungi dan meminta pengesahan berhubung tindakan dua wanita mahu membeli dua telefon bimbit di sebuah pusat beli-belah di Taiping menggunakan kad kredit miliknya.


Urusan pembelian itu, bagaimanapun dihalang pihak bank berikutan identiti suspek yang mencurigakan selain berjaya dirakam kamera litar tersembunyi (CCTV).


Sementara itu Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Datuk Mohd Dzuraidi Ibrahim yang dihubungi mengesahkan pihaknya menerima laporan mangsa dan giat memburu penjenayah terbabit.



sumber : mymetro

Cuba pukul pengawal

Posted: 31 Aug 2012 06:15 PM PDT


PETALING JAYA: Dua lelaki warga Nigeria nyaris dibelasah penduduk Apartmen Lagoon Perdana, Bandar Sunway apabila mereka cuba memukul pengawal keselamatan selepas tidak dibenarkan memasuki kawasan kediaman itu kerana enggan mendaftar nama sebagai pelawat, kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira jam 5.30 petang itu, lelaki warga Nigeria terbabit berusia 20-an dikepung penduduk yang berang apabila kedua-duanya enggan beralah daripada mematuhi peraturan apartmen berkenaan.

Bagaimanapun, kedua-dua lelaki terbabit bernasib baik apabila penduduk yang marah dengan tindakan mereka menimbulkan kekecohan dapat ditenteramkan anggota peronda Skim Rondaan Sukarela (SRS).


Pengerusi Rukun Tetangga (RT) dan SRS apartmen itu, Mohd Zuki Mohd Akhir berkata, kejadian berlaku apabila kedua-dua lelaki warga Nigeria itu datang dengan menaiki kereta kononnya mahu menemui rakan mereka yang menetap di apartmen berkenaan.

"Pengawal kemudian meminta mereka mendaftar nama dalam buku pelawat, tetapi arahan itu tidak diendahkan, sebaliknya mereka memaki-hamun pengawal berkenaan termasuk mengeluarkan perkataan kesat.


"Malah, kedua-dua lelaki warga Nigeria itu juga bertindak nekad masuk ke dalam kawasan apartmen dengan merempuh pagar palang automatik," katanya.



Menurutnya, ini mencetuskan perang mulut antara kedua-dua pihak hingga berlaku tolak-menolak dan keadaan terus menjadi tegang apabila kekecohan itu turut menarik perhatian penduduk.

Beliau berkata, penduduk mula menghampiri kedua-dua lelaki warga Nigeria itu dan mempersoalkan tindakan mereka yang tidak menghormati peraturan.


"Kedua-dua lelaki warga Nigeria ini semakin bersikap biadab apabila melakukan provokasi lisan menyebabkan penduduk naik berang dan mengepung mereka.

"Mujur ada anggota SRS di tempat kejadian menenangkan keadaan dan menasihatkan penduduk supaya menyerahkan kes itu kepada pihak berkuasa," katanya.


Katanya, sepasukan anggota peronda polis dari Balai Polis Sunway tiba selepas dihubungi dan menahan kedua-dua lelaki warga Nigeria itu untuk tindakan lanjut.


sumber : mymetro

Gila..‘Jual’ anak untuk rokok

Posted: 31 Aug 2012 06:00 PM PDT


BATU PAHAT: Bagi memastikan bekalan rokoknya sentiasa cukup serta tidak perlu dibeli, seorang bapa menawarkan empat anak perempuannya berusia 17 hingga 25 tahun tidur bersama lelaki hidung belang sebagai tukaran.
Lebih menjijikkan, kegiatan itu dilakukan di rumahnya di sebuah kampung di daerah ini, malah ketika anaknya tidur bersama lelaki, bapa durjana berusia 53 tahun terbabit berada di situ sambil merokok.
Kegiatan itu yang berlarutan sejak dua bulan lalu itu, bagaimanapun hanya membabitkan rakan bapa durjana itu, tetapi tidak dapat dipastikan sama ada keempat-empat anaknya akur perkara itu atau terpaksa melakukannya.

Bagaimanapun, kegiatan keji itu berakhir malam kelmarin, selepas rumah lelaki terbabit diserbu anggota penguat kuasa Jabatan Agama Islam Daerah Batu Pahat sempena Ops Ambang Merdeka.


sumber : mymetro

Merengek perut membusut

Posted: 31 Aug 2012 05:45 PM PDT


ALOR SETAR: Seorang bayi perempuan berusia 20 bulan hidup menderita apabila perutnya membesar akibat penyakit hati menyebabkan dia kini lemah dan sering menangis kerana tidak selesa.
Nur Dayana, anak tunggal pasangan Shaharudin Mat Salleh, 26, dan Siti Kamariah Abu Samah, 26, yang dilahirkan normal dijangkiti demam kuning sehingga ujian darahnya ke tahap 300 bilirubin dan terpaksa dirawat sepenuhnya selama tiga hari di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB), di sini.

Ibunya, Siti Kamariah berkata, anaknya sebelum ini disahkan menghidap masalah hempedu kronik menyebabkan Nur Dayana terpaksa dibedah ketika berusia dua bulan.


Katanya, disebabkan itu, dia kerap berulang-alik ke HSB untuk membuat pemeriksaan lanjut selepas itu dan lega selepas anaknya disahkan semakin sihat.

"Bagaimanapun, ketika masuk Ramadan lalu, saya dapati perutnya membengkak sedikit, tetapi kecil menyebabkan saya mulai risau dengan keadaan dirinya.


"Bengkak di perutnya itu terus membesar sebesar belon hingga menyebabkan dia tidak selesa dan kerap merengek sehingga saya terpaksa duduk bersamanya setiap hari untuk menemaninya kerana mungkin dia sakit," katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Pantai Jamai, Langgar, di sini, semalam.



Siti Kamariah berkata, seluruh badan serta mata putih Nur Dayana sebelum ini kuning sehingga dia tidak mampu berbuat apa-apa dan hanya membawa anaknya itu ke hospital untuk membuat pemeriksaan.

Beliau berkata, doktor memberitahu yang bahagian dalam perut anaknya itu penuh dengan air menyebabkan ia membesar dan perlu dibuang segera untuk mengelakkan bengkak itu terus membesar.


"Bagaimanapun, kuning di badan anak saya kini berkurangan dan dia juga nampak lebih sihat berbanding sebelum ini, tetapi saya hanya bimbangkan perutnya akan terus membesar jika dibiarkan.

"Doktor mengesyorkan anak saya menjalani pembedahan di Hospital Selayang, Selangor, tetapi tarikh dan kos pembedahan itu belum dimaklumkan.


"Namun, saya dan suami berharap sangat pembedahan itu dilakukan segera kerana tidak tahan melihat penderitaan yang ditanggung Nur Dayana yang sering menangis dan tidak selesa ketika bernafas," katanya.


Menurutnya, pendapatan suaminya yang bekerja sebagai pemandu lori tanah juga tidak menentu iaitu sekitar RM500 hingga RM600 sebulan untuk menampung keluarga, malah terpaksa membeli susu khas untuk Nur Dayana yang berharga RM60 setin.


Beliau berkata, dia yang tidak bekerja pula terpaksa menjaga makan minum anaknya itu, namun sangat bersyukur apabila Nur Dayana boleh makan nasi seperti biasa dan membuang air kecil serta besar dengan baik.


Sehubungan itu, katanya, orang ramai yang bersimpati dengan nasib menimpa Nur Dayana boleh menghubungi bapanya di talian 012-5588094.



sumber : mymetro

Pelangi ‘Senyum’ Menakjubkan Muncul

Posted: 31 Aug 2012 05:30 PM PDT

INILAH.COM, London – Fenomena 'senyum di langit' menakjubkan ini sangat jarang terjadi. Keadaan cuaca tak biasa menjadi 'dalang' kemunculan pelangi di Leicestershire, Inggris, ini. Seperti apa?

Beruntungnya, pedagang barang antik William Freeman (35) berhasil mengabadikan fenomena ini. Pelangi ini muncul akibat cahaya melewati kristal ais di awan yang dipadukan keadaan atmosfera yang tak biasa.

Menurut pengakuan warga setempat, pelangi menakjubkan ini muncul beberapa minit di langit kota itu Jumaat lalu.

"Ketika saya melihat pelangi menakjubkan ini, saya baru saja selesai makan," ujar Freeman.

Menurut pengakuan pedagang barang antik itu, orang ramai terpesona melihat fenomena tersebut. "Pemandangan aneh ini berlaku dipetang tak berhujan," ujarnya lagi.

Lengkungan warna-warni ini hanya muncul ketika sinar matahari melewati awan cirrus yang terbuat dari kristal ais di ketinggian 6.000-7.700 meter.

Ahli meteorologi mengatakan seperti ditulis dailymail, awan yang berisi partikel ais ini cembung ke matahari dan membiaskan cahaya yang menghasilkan pelangi menakjubkan ini.

Renungan untuk manusia yang bergelar anak.

Posted: 31 Aug 2012 05:15 PM PDT





Orang kata aku lahir dari perut mak..
(bukan org kata...memang betul)
     
 
Bila dahaga, yang susukan aku....
mak                            
Bila lapar, yang suapkan aku....
mak                              
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ..
mak                    
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut....
Mak                      
Bila bangun tidur, aku cari....
mak                              
Bila nangis, orang pertama yang datang ....
mak                        
Bila nak bermanja, aku dekati....
mak                            
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah....
mak                          
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya....
mak                        
Bila nakal, yang memarahi aku....
mak                            
Bila merajuk, yang memujukku cuma....
mak                          
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah....
mak                  
Bila takut, yang tenangkan aku....
mak                            
Bila nak peluk, yang aku suka peluk....
mak                          
Aku selalu teringatkan ....
mak                                
Bila sedih, aku mesti talipon....
mak                            
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu.....
mak                      
Bila bengang.. aku suka luah pada..
mak                            
Bila takut, aku selalu panggil...
"mmaaakkkk! "                        
Bila sakit, orang paling risau adalah....
mak                        
Bila nak exam, orang paling sibuk juga....
mak                        
Bila buat hal, yang marah aku dulu....
mak                          
Bila ada masalah, yang paling risau....
mak                          
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni..
mak                      
Yang selalu masak makanan kegemaranku....
mak                        
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk.....
mak              

Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku....
mak                  
Yang selalu berleter kat aku...
mak                              
Yang selalu puji aku....
mak                                  
Yang selalu nasihat aku....
mak                                
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.....
mak



Aku ada pasangan hidup sendiri....      
                       
Bila seronok, aku cari....pasanganku                            
Bila sedih, aku cari....
mak
                                 
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku                        
Bila gagal, aku ceritakan pada....
mak    
                         

Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku                          
Bila berduka, aku peluk erat....
emakku  
                         
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku                          
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....
mak  
                       
Bila sambut valentine. Aku bagi hadiah pada pasanganku                  
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
             
Selalu... aku ingat pasanganku

Selalu... mak ingat kat aku
                                 
Bila-bila... aku akan talipon pasanganku  
Entah bila... aku nak talipon
mak
                             
Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku                        
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk
emak      
                 
Renungkan:  
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk mak?      
mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".
             
Berderai air mata jika kita mendengarnya........  

                   

Tapi kalau mak sudah tiada.....
.......
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....
       
Berapa ramai yang sanggup
menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup
mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup
mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup
membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup
membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....  
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....
dan akhir sekali  berapa ramai yang sembahyangkan JENAZAH ibunya......

Hadiah khas yang lelaki dewasa idamkan

Posted: 31 Aug 2012 05:00 PM PDT

Jika seorang lelaki itu normal,ane yakin 1000 peratus, pasti ingin dapat hadiah seperti ini:




JOM KITA LIHAT HADIAHNYA:








Baru 16 tahun dah jadi pensyarah

Posted: 31 Aug 2012 04:45 PM PDT


Carina Lämmle, Seorang remaja berusia 16 tahun dari Jerman, setiap harinya pergi ke kampus di Universit Ilmu Sains Terapan di Biberach, Jerman. Lämmle datang ke kampus bukan untuk kuliah, tetapi untuk mengajar Bioteknologi. 

Di usianya yang baru 16 tahun, ia dianggap sebagai pensyarah termuda di Jerman, walaupun secara fisik ia terlihat lebih dewasa. Pada kenyataannya Lämmle, masih bersekolah kelas 11 di sekolah tinggi Biberach Pestalozzi Gimnasium. Ini akan menjadi setengah tahun terakhir sebelum kelulusannya. Berkat kecerdasannya, ia diberikan kepercayaan mengajar oleh professor Profesor Chrystelle Mavoungou, salah satu professor di universiti tersebut.

Pada hari Lämmle memberikan kuliah perdananya, auditorium penuh. Menurut Profesor Mavoungou mengatakan, Lämmle adalah remaja memiliki bakat alami sebagai ilmuwan yang tidak hanya tahu pelajaran, tetapi juga memiliki pengetahuan mengajar.

Lämmle, yang berasal dari wilayah Upper Swabia, Jerman, dipastikan sebagai profesor termuda di Jerman. Dia sangat tertarik dalam biologi, fisik, dan kimia sejak di sekolah menengah. Namun kecerdasannya itu tidak membuatnya pasif dalam pergaulan dan hobinya. Ia juga ahli dalam olahraga senam, tenis, dan bermain piano.

Ia bahkan sedang fokus mendalami spektrometer massa yang mana hanya sedikit orang yang memahami disiplin ilmu tersebut. Spektrometer massa adalah cara mengukur rasio massa untuk mengetahui seberapa besar jumlah massa untuk partikel bermuatan.

Inilah Foto Lucu Tupai Yang Menirukan Tingkah Manusia

Posted: 31 Aug 2012 04:30 PM PDT


Kedua tupai abu-abu ini telah naik skateboard, bermain piano dan bahkan mendorong kursi roda di Tampa, Florida.
Pose-pose lucu kedua tupai ini diambil oleh Kathy Pruyn, seorang bekas tukang pos yang mengatur adegan-adegan lucu ini dengan menempatkan kacang dan selai kacang di antara mainan untuk memujuk tupai-tupai ini melakukan hal-hal tertentu, seperti bermain piano, slam dunk sampai ber-karaoke.









[Video] pergerakkan bayi dalam perut yang menjadi sensasi di internet

Posted: 31 Aug 2012 04:15 PM PDT

Bayi bergerak dalam kandungan adalah hal biasa. Namun, bayi yang bergerak seperti memukul perut ibunya seperti alien, kini menjadi sensasi internet.

Bayi itu tampak mendorong perut  ibunya seakan melakukan kekerasan. Video yang tersebar di internet ini menampilkan seorang ibu yang sedang berbaring telentang dan nampak bayi dalam kandungan itu menggerakkan kaki dan tangan dalam rahim seperti upaya untuk keluar dari perut.

Perempuan ini dan suaminya terlihat tertawa dengan gugup saat anak itu membentangkan kulit ibunya sehingga membentuk sebuah garis di perut. Biasanya, pada 3 bulan bayi dalam kandungan bayi ini dapat bergerak 360 darjah serta berputar. Video itu telah menarik minat pengguna internet.



lihat video dibawah ini..







Bunuh isteri kerana salah buat sarapan

Posted: 31 Aug 2012 04:00 PM PDT



Stanley Neace 47 tahun membunuh keluarga yang terdiri daripada isterinya Sandra Neace, 54, anak perempuannya Sandra R. Strong 28, jirannya Dennis Turner 31, Teresa Fugate, 30 dan Tammy Kilborn, 40 hanya kerana silap membuat sarapannya iaitu telur.




Dia kemudiannya telah menembak dirinya sendiri dengan senapang patah yang menembak mangsanya.(link)

Kisah Cinta Sejati Ini Akan Membuat Anda Menangis

Posted: 31 Aug 2012 11:00 AM PDT

Jamie Amos merasa sangat sedih saat doktor mengatakan ada tumor sebesar bola golf di otaknya. Namun kesedihan itu buru-buru dihapusnya dengan kebahagiaan. Jamie dinikahi kekasihnya, Jonathan Tafoya, dua hari sebelum menjalani operasi otak.

Pernikahan tersebut diadakan di Providence St. Vincent Medical Center, Oregon. Jamie menjalani operasi untuk mengeluarkan tumor yang ada di otaknya. 

"Aku ingin masuk ke dalam ruang operasi dan keluar untuk bertemu suamiku. Dia boleh jadi kekuatanku," katanya pada Oregon Live, dikutip Huffington Post.

Keinginannya untuk menikah di rumah sakit itu kemudian disampaikan Jamie pada seorang jururawat. Setelah itu berita cepat menyebar. Undangan pun dikirim melalui pesan teks dan Facebook.

Ketika kabar sudah menyebar, bantuan untuk Jamie dan Jonathan mengalir. Seorang staf rumah sakit menawarkan untuk memberikan veil, seorang lainnya bersedia menjadi pemain harpa, dan seorang lagi mahu mendadani Jamie.

Bukan hanya pihak rumah sakit saja yang sigap memberikan bantuan. Kedai bunga juga bersedia membuatkan dekorasi meski mendadak. Beberapa jam sebelum pernikahan, sebuah butik gaun bersedia meminjamkan salah satu koleksinya untuk Jamie.



Di tengah persiapan pernikahan tersebut, Jamie tetap harus menerima khabar dari doktor soal proses operasi yang harus dijalaninya. Menurut dokter, operasi akan berjalan selama 5-6 jam. Setelah itu perawatan intensif harus dijalaninya selama berhari-hari atau bahkan lebih. Untuk rehabilitasi juga diperlukan waktu berbulan-bulan. Doktor pun masih harus menentukan tipe kanser apa yang sudah menyerang paru-paru Jamie tersebut dan bagaimana pengubatan terbaiknya.

Terlepas dari khabar tersebut, Jamie dan Jonathan tetap antusias dengan rencana pernikahan mereka. "Aku tahu aku selalu boleh bersamanya dan dia akan selalu bersamaku," kata Jamie. "Bahwa kami akan tua bersama. Hanya itu yang aku inginkan," tambah Jonathan.

Hari bahagia itu kemudian datang. Jamie mengganti baju rumah sakitnya dengan gaun strapless berwarna putih. Tiara dan veil menghiasi kepalanya. Dia duduk di kerusi roda yang sebelumnya sudah diberi berbagai hiasan oleh perawat. Jonathan pun kemudian mendorong kerusi roda itu ke salah satu ruangan di rumah sakit tersebut. Di sana keluarga, teman dan staf rumah sakit sudah berkumpul untuk melihat pernikahan mereka.

Tepat pukul 17.30, lagu yang mengiringi pengantin berjalan ke altar mengalun. Jamie dan Jonathan kemudian saling mengucap janji pernikahan mereka. Bersumpah untuk selalu ada dalam suka-duka, sehat maupun sakit selamanya.

sumber: wolipop

Aduh,makan batu untuk sembuhkan penyakit

Posted: 31 Aug 2012 10:30 AM PDT

PAMEKASAN- Buat sebahagian besar orang batu merupakan benda keras yang biasa digunakan untuk membangunk. Namun di Pamekasan, Madura, Jawa Timur, batu  dijadikan santapan sampingan.

Iya itulah yang dilakukan oleh Syafii (39). Warga Desa Toronan, Kecamatan Kota Pamekaskan, memiliki kebiasan memakan batu berukuran kecil sebagai makanan sambilan.

Ketika ditemui di rumahnya, Syafii mengaku melakukan kebiasaan unik ini sejak beberapa tahun lalu. Dia menceritakan, awal mula memakan batu kerana memiliki penyakit yang tak kunjung sembuh.

"Seperti mendapat mimpi, saya diharuskan memakan batu yang berada di sungai belakang rumah," kata Syafii.

Sejak ketika itu, hampir setiap hari Syafii berada di sungai untuk mencari batu dan dimakannya. Sebelum dimakan, setelah batu yang sudah didapat kemudian dihancurkan menjadi potongan kecil.

Setelah itu, batu harus dibakar sampai kering dan keras. Dalam pembakaran tersebut diperlukan waktu sekira 2 jam, dan setelah itu batu diletakkan ke dalam wadah dan dibawa pulang ke rumah.

Batu tersebut akan dimakan Syafii di  waktu lapangnya. Hingga kini Syafii mengaku tidak mengalami sakit seperti yang pernah diderita sebelumnya.

Sumber : http://www.okezone.com

Kesian kakak ni,nasib ada abang jadi penyelamat

Posted: 31 Aug 2012 10:15 AM PDT




Tragis! Wanita Muda Tewas Tertembak Saat Berdansa dengan Polis

Posted: 31 Aug 2012 10:00 AM PDT


Tragis! Seorang wanita muda di Amerika Syarikat tanpa disengaja tertembak ketika sedang berdansa dengan seorang polis dalam sebuah pesta. Wanita berumur 24 tahun itu tewas!

 Adaisha Miller meninggal akibat luka tembakan di dadanya setelah insiden tragis yang terjadi Minggu, 8 Julai waktu setempat di rumah  polis bernama Issac Parrish di Detroit.

 Menurut polis setempat, ketika berdansa, korban memeluk polis tersebut dari belakang. Saat itulah wanita tersebut tak sengaja menyentuh pistol yang berada dalam sarung pistol yang dipasang di pinggang polis tersebut. Sentuhan ini diduga menyebabkan pistol meletus tanpa sengaja.

 Otoritas setempat tengah menyelidiki insiden ni. Namun penyelidikan awal menunjukkan, penembakan ini satu kecelakaan. "Tak ada indikasi polis tersebut menaruh tangannya di senjatanya," kata Ketua polisDetroit Ralph Godbee Jr seperti diberitakan media tempatan Detroit Free Press dan dilansir News.com.au, Selasa (10/7/2012).

 Dijelaskannya, senjata api tersebut berjenis semi auto kaliber-40 Smith & Wesson M&P.
 "Untuk keluarga Adaisha Miller atas nama Jabatan Polis Detroit dan saya sendiri sebagai seorang ayah, menyampaikan dukacita mendalam kami atas apa yang diindikasikan dalam penyelidikan awal sebagai insiden yang sangat tragis dan disayangkan," tutur Godbee.

 Ibunda korban, Yolanda McNair sangat hancur atas kematian putrinya. "Kejadian yang menimpa dia, apakah mereka menyebutnya kecelakaan aneh ataupun kesalahan, ini seharusnya tak terjadi pada anak saya, dan tak ada yang boleh saya lakukan untuk mengembalikannya," cetus McNair.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS