Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Mamee Raikan Anak-Anak Yatim Sambil Berbuka Puasa

Posted: 22 Aug 2011 07:41 PM PDT

Sedar tak sedar, hari ini kita dah pun sampai ke hari 18 dalam bulan Ramadan al Mubarak. Cepat betul masa berlalu. Macamana puasa korang semua setakat ni? Okay ke tak ni? Maklumlah, bulan Ramadan memang banyak dugaan dan cabaran yang kita akan tempuh. Harapan Budiey korang semua dapat bertahan dan bersabar sehingga ke hari terakhir Ramadan. Barulah boleh seronok untuk beraya.

Sentuh pasal puasa ni, teringat Budiey dengan kenangan masa belajar di asrama dulu. Kalau tiada juadah untuk bersahur, biasanya Budiey makan snek Mamee je. Kadang-kadang, selalu sangat makan nasi masa bersahur pun naik bosan dan muak jugak, kan? Sekali sekala bertukar selera dengan makan snek Mamee pun kira ok gak lah. Alhamdulilah syukur sebab tu pun rezeki gak namanya. Bagi Budiey, snek Mamee senang nak sediakan, dan memang cepat dihidangkan. Taklah membazir masa untuk dihidangkan.

Mamee Sllrrrp Cup-Ayam 3D

Untuk info pembaca, produk Mamee ni dah lebih 40 tahun berada di pasaran. Siapa yang tak tahu dengan produk snek ni tak tahu la kan. Memang popular, sebut je nama Mamee ni, semua orang kenal. Yang penting sekali, produk ini tak perlu diragui kerana ia dah diperakui sebagai produk yang HALAL oleh JAKIM.

Buktinya, korang boleh buka LAMAN WEB JAKIM. Di situ, korang boleh buat carian dengan menaip: PACIFIC FOOD PRODUCTS SDN BHD. Pergi ke tab SYARIKAT. Kemudian, klik ikon sebelah tarikh tu untuk melihat senarai produk MAMEE yang ditelah disahkan HALAL oleh JAKIM. Sangat mudah.

mamee

Masa kat supermarket hari tu, Budiey ada jumpa beberapa perisa terbaru Mamee Monster and Sllrrrp. Mmm, packeging pun dah lain dengan reka bentuk yang lain.

MameeMonster-Chicken

Mamee Monster

MameeMonster-BBQ

Perisa Barbeque. Enak dimakan begitu sahaja.

Antara perisa yang Budiey rasa best sangat ialah Kari Xtra Pedas. Sesuai untuk makan sahur. Selain mengenyangkan, perisa ni memang lazat habislah. Tak caya, korang boleh rasa sendiri. Sekali makan mesti korang nak makan lagi.

Terbaru, Budiey dapat info yang mana Mamee Double Decker Group juga turut menawarkan pelbagai perisi dari snek kepada minuman seperti Mamee Instant Noodle, Mister Potato, Corntoz, Mamee Monster, Double Decker, Smax, Funkees, Cheers Asian Drink, Cheers Carbonated Drink, Fruit Nation, Liteyo Yogurt Drink & Nutrigen.

Apa-apa pun, syukurlah dengan nikmat yang Tuhan kasi. Kat negara kita ni, memang banyak makanan lazat-lazat. Cuba korang tengok kat Somalia sana, anak-anak kurus kering sebab tak cukup zat makanan. Kesian betul kat diorang. Kemarau kat sana makin lama makin teruk sehingga menjejaskan mutu makanan dan menyebabkan orang di sana jadi kebuluran.

Jadi, bagi Budiey apa yang kita makan di bulan puasa ni biarlah sederhana dan berpada-pada. Sekaligus, di bulan puasa ni, menginsafkan dan menyedarkan kita bahawa jika kita susah, rupanya ada lagi yang susah dari kita. Kalau kita lapar, maka ada lagi orang yang lebih lapar dari kita.

Bertepatan dengan itu, Mamee juga telah bersetuju untuk bersama-sama dengan budiey.com bagi mengadakan satu majlis amal dengan menganjurkan Majlis Berbuka Puasa bersama Anak-Anak Yatim dari Madrasah Anak Yatim dan Tahfiz Quran Hashimiah yang beralamat di No 111-3, Kompleks Pasar Borong, Jalan 2/3 A, km12 Jalan Ipoh Selayang, 68100 Batu Caves, KL pada 23 Ogos ini. Tak sabar rasanya nak berbuka bersama anak-anak yatim ni.

Terima kasih Mamee!

Di sini Budiey nak mengucapkan berbanyak terima kasih kepada Mamee kerana sudi menaja dan yang lebih penting dapat berkongsi kegembiraan bersama insan yang lebih memerlukan. Selain menyediakan juadah berbuka puasa, Mamee juga akan menghulurkan goodies hari raya untuk anak-anak yatim yang bakal diraikan nanti. Budiey harap sangat majlis amal ini sikit sebanyak memberikan sinar bahagia dan yang penting sekali diorang happy.

Pastinya selepas majlis berbuka puasa nanti, Budiey akan kongsikan pengalaman berbuka bersama anak-anak yatim di blog ni.

Untuk semua, selamat berpuasa!

IMG_6950

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Lirik Lagu Raya Nubhan Aidilfitri Limpah Kurniaan Ilahi
  • Jom Berbuka Puasa Bersama Tv9
  • Selebriti Raikan Anak Yatim di Hotel Coronode KL
  • Majlis Berbuka Puasa Warga Emas dan Anak-Anak Yatim anjuran KL FM di The Legend Hotel
  • Gambar Dato' Siti Nurhaliza di Majlis Berbuka Puasa Yayasan JUSCO Malaysia
  • Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Tahun 1428H / 2007M
  • Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia
  • Sekitar Majlis Berbuka Puasa Aquila Emas di Hotel Federal
  • Shamsul@Bazaar Ramadan TV3
  • Gambar Mawi dan Ekin di Majlis Berbuka Puasa Astro
  • Drama Bersiri Bola Cinta Musim Ke-2

    Posted: 22 Aug 2011 10:59 AM PDT

    DRAMA BERSIRI BOLA CINTA MUSIM KE-2 MULAI 6 SEPTEMBER 2011 DI TV2

    Setelah berjaya mengutip jumlah rating lebih 900,000 orang menerusi musim pertamanya, drama bersiri Bola Cinta yang berkongsi kegilaan remaja terhadap bola sepak dan pada masa sama melalui momen pergolakkan cinta kembali lagi untuk musim kedua mulai 6 September depan, setiap Selasa, jam 9.00 malam juga menerusi saluran sama, TV2.

    Pembikinan drama bersiri 13 episod itu pastinya menjanjikan keistimewaan yang tersendiri kerana menampilkan kesinambungan plot cerita dalam diri watak utama Haziq (Ryzal Jaafar) yang sedang pulih dari kecederaan mula berfikir tentang masa depannya. Adakah bola sepak boleh menjanjikan masa depan yang cerah untuknya? Ibunya mencadangkan Haziq menyertai Gemilang FC kerana pasukan bola sepak Gemilang FC bukan sahaja menawarkan Haziq mengejar impiannya tetapi juga memberi peluang kepada Haziq untuk melanjutkan pelajarannya.

    Ryzal, Memey dan Aidil merupakan pelakon utama bagi drama Bola Cinta musim kedua

    Semasa Haziq di kampung, Reena (Ainul Aisyah) yang begitu sayang pada Haziq sentiasa menelefon Haziq dan bertanyakan khabarnya. Ini menimbulkan rasa cemburu di hati Puteri Syakilla (Nuremy Ramli). Tetapi Puteri Syakilla masih dapat menyembunyikan perasaan cemburunya kerana sedar yang selama ini Haziq hanya menganggapnya sebagai kawan.

    Fiza (Memey Suhaiza) pula yang pulang dari luar negara telah memutuskan hubungannya dengan Jamal (Aidil Azizi) kerana tidak tahan dengan sikap baran dan cemburu Jamal.  Kini Fiza mencari cinta dan Haziq adalah jejaka yang menjadi idamannya.  Namun demikian, dia menghadapi persaingan apabila Reena semakin berani meluahkan perasaan cintanya terhadap Haziq.  Bahkan Fiza menganggap Reena telah menikam belakangnya apabila dia juga mencintai Haziq.

    Jamal yang kecewa kerana Fiza memutuskan hubungan, terus menjadi semakin liar dan kelakuannya sukar dikawal oleh ibu bapanya.  Bahkan prestasi Jamal di padang bola juga telah terjejas hinggakan dia sentiasa bergaduh dengan jurulatih dan juga rakan-rakan sepasukannya. Jamal mahu berhenti daripada Wira FC dan mahu menyertai pasukan lain.

    Ayah Haziq, Kamal ingin kembali bersama ibu Haziq dan telah bertemu dengan Haziq. Namun Haziq masih tidak boleh memaafkan ayahnya yang telah meninggalkan dia dan ibunya.  Kamal tidak berputus asa, bahkan ingin menyelesaikan beberapa lagi masalah yang dialaminya.

    Haziq kembali cergas dan disebabkan desakan ibunya, kini dia menyertai Gemilang FC. Haziq menimba pengalaman sebagai pelajar kolej dan pada masa yang sama cuba untuk mencipta nama dalam bola sepak. Haziq perlu fokus untuk berjaya dalam pelajaran dan juga bola sepak. Haziq juga terpaksa berpuas hati menjadi pemain simpanan sahaja.  Apatah lagi Haziq sentiasa berhadapan dalam dilema apabila Reena dan Fiza cuba memenangi hatinya.  Manakala kemunculan Kamal, ayahnya dalam hidupnya semakin merumitkan lagi keadaan.

    Dari segi percintaan pula, Haziq baru sedar yang hanya seorang sahaja gadis yang benar-benar mencintainya, iaitu Puteri Syakilla. Haziq menghadapi kesukaran menolak cinta Fiza dan Reena hinggakan persahabatan Fiza dan Reena terjejas.

    Dan ketika Haziq memikirkan yang semuanya berjalan lancar, tiba-tiba Kamal memberitahu rahsia yang benar-benar mengejutkan Haziq. Haziq dan Jamal adalah adik-beradik. Haziq dan Jamal terkejut. Masing-masing tidak mahu menerima hakikat yang mereka berdua adalah adik-beradik. Jamal keluar dari rumah tanpa pesan.  Dan ironinya mereka bertemu dalam perlawanan akhir sebagai lawan.

    Lalu bagaimanakah kesudahan drama penuh konflik ini? Dapatkah Haziq dan Jamal berdamai semula dan menerima kenyataan mereka adik-beradik? Siapakah yang terpilih menjadi kekasih hati Haziq? Segalanya terjawab apabila anda menyaksikan Bola Cinta 2 hanya di TV2.

    Turut membintangi drama ini Maria Fariza, Shahruddin Thamby, Redzuan Hashim, Rosnah Johari dan Kazar.

    Bola Cinta 2_front

    Tags: , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • One Three Hill Musim Ke-5
  • Drama Criminal Minds
  • NCIS Musim Ke 7 Kembali di 8TV
  • Drama Ohh… Bola Lakonan Ezani & Amyza Adnan
  • One Tree Hill Season 6
  • Drama Duyong Aridinata
  • Program Ceria Sempena Tahun Baru di TV2
  • Brilliant Legacy Han Hyo Ju, Lee Seung Ki
  • Ujibakat Mencari Pelakon Drama Bersiri TARI TIRANA
  • Pengarah Yusuf Haslam & Gerak Khas Hina Mahkamah?
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    Kumpulan K-Pop Cuba Promosi Di Majlis Raikan Anak Yatim

    Posted: 22 Aug 2011 11:39 PM PDT

    Baru-baru ini, sebuah portal online bersama 50 selebriti telah berganding bahu untuk meraikan sebuah rumah kebajikan anak yatim sempena program bersahur. Selain selebriti, program berkonsep amal ini turut mendapat sokongan ramai media yang hadir bersama untuk memeriahkan majlis.

    Kebanyakan selebriti popular amat seronok bertemu & melayan kerenah kanak-kanak ini. Ada juga selebriti yang memberikan pengalaman istimewa buat kanak-kanak ini dengan persembahan nyanyian kegemaran mereka. Walau bagaimanapun, majlis meraikan anak yatim ini telah dicemari dengan insiden yang menjelikkan mata.

    Al-kisahnya, sebuah kumpulan feeling K-Pop yang terdiri daripada 12 orang nampaknya tidak memahami erti "meraikan anak yatim". Ketika selebriti lain sibuk melayan kerenah kanak-kanak ini, kumpulan K-Pop ini duduk mendiam diri di belakang menonton sahaja gelagat orang ramai. Macam tengok drama swasta pula!

    Ramai selebriti lain termasuk pihak media sekadar minum air kerana mengenangkan perihal kanak-kanak ini yang mungkin sekadar menjamah makanan bertaraf hotel setahun sekali. Tetapi, kumpulan K-Pop ini macam tak segan beratur bersama dengan kanak-kanak untuk menikmati juadah bersahur. Adoi, bagi'lah can dekat budak-budak tu, itu pun nak kena ajar ke?

    Dan yang paling meluat, majlis ini sebenarnya telah disusun atur dengan persembahan selebriti-selebriti terpilih. Namun, kumpulan K-Pop ini bermuka tebal meminta kebenaran daripada pihak penganjur untuk membuat persembahan, macam nak ambil kesempatan promosi diri pula, kan? Nasib baik niat kumpulan K-Pop itu tak dibenarkan oleh pihak penganjur. Kalau tak, memang tak dapat nak bayangkan macam mana!

    Nasihat kami, tak salah kalau persembahan atau nyanyian tak sedap. Tapi, janganlah sampai perangai pun jadi buah mulut orang, faham?

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Leonardo DiCaprio Belikan Kereta Untuk Teman Wanita, Blake Lively.

    Posted: 22 Aug 2011 11:28 PM PDT

    Ya, kami pun inginkan teman lelaki sebegini, senang-senang saja dah dapat kereta sebiji terus. Tapi sayangnya, kami bukan gay dan tidak sesekali. Khabar terbaru mengatakan yang bintang utama filem box-office Titanic telah menghadiahkan teman wanitanya, Blake Lively yang membintangi  drama bersiri Gossip Girl sebuah kereta hybrid, iaitu Toyota Prius!

    Itu satu komitmen yang tinggi dari Leonardo kerana 40,000 Dolar bukanlah satu jumlah yang sedikit untuk seorang wanita! Sebab beliau menghadiahkan kereta ini adalah kerana dia kurang selesa apabila Blake Lively hanya menggunakan kereta Range Rover yang tidak mesra alam.

    Bayangkan teman lelaki anda tiba-tiba hadiahkan anda sebiji Mini Cooper, alasan dia sebab kereta anda tak mesra alam? Pergh.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    Nabila Huda Mohon Cerai Selepas 3 Tahun Berkahwin

    Posted: 22 Aug 2011 11:28 PM PDT

    NABILA HUDA BERCERAI

    Agak mengejutkan kami bila mendapat tahu yang anak kepada penyanyi rock, Amy Search iaitu Nabila Huda ingin bercerai dengan suaminya, Zaidy Zailani. Bukan apa, selami ni kami tengok Nabila dan suaminya begitu bahagia. Tup-tup keluar berita yang Nabila mohon cerai. Itu yang mengejutkan kami.

    Ikuti apa kata Nabila ketika dia ditemui di Pejabat Kadi Bahagian Perkahwinan, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi), Kuala Lumpur semalam.

    "Saya ke sini untuk membuat permohonan cerai kerana suami tidak mahu menceraikan saya. Saya sudah tidak mampu meneruskan perkahwinan yang berusia lebih tiga tahun ini.

    "Saya tidak nafikan suami saya seorang yang baik cuma ada beberapa perkara yang menghalang saya meneruskan hidup bersamanya,"

    "Apabila melahirkan anak (Keisha) saya harapkan ada perubahan dalam perhubungan kami. Bukan itu saja, memikirkan kesihatan juga membuatkan saya menangguh hasrat hati.

    Kami tidak tahu apa sebenarnya yang berlaku terhadap rumah tangga mereka. Tapi menurut Nabila, dia mahu menyelesaikan kemelut rumah tangganya secepat mungkin kerana masalah yang membelenggu dirinya dan suami sudah berlarutan lebih dua tahun sebelum disahkan hamil lagi. Bapak lama tu?

    Psstt: Maksud Beatles dalam bahasa Melayu ialah…

    Related Posts with Thumbnails

    (Gambar) Marion Caunter Mengandung Lima Bulan, Tahniah!

    Posted: 22 Aug 2011 10:47 PM PDT

    GAMBAR MARION CAUNTER MENGANDUNG
    Pic credit to Coko

    Belum terlambat rasanya untuk kami mengucapkan tahniah kepada Marion Caunter dan suaminya, SM Nasarudin kerana perkahwinan yang dibina pada tanggal 15 Oktober tahun lalu akan diserikan dengan kehadiran cahaya mata pertama tidak lama lagi. Ini kerana, Marion Caunter telah disahkan mengandung lima bulan. Tengok sajalah gambar kat atas tu, memang jelas kelihatan yang Marion Caunter sedang berbadan dua.

    Tahniah sekali lagi dan semoga kesihatan Marion Caunter dan bayi dalam kandungan tu baik-baik saja. Kalau boleh, jangan buat kerja-kerja berat dan banyakkan berehat.

    Psstt: Sape suruh degil, kan dah hancur tangan tu. Nasiblah..

    Related Posts with Thumbnails

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Sinopsis Filem Legend of a Rabbit

    Posted: 22 Aug 2011 12:03 AM PDT

    Sensasi minat tengok filem animasi,bestt...and kdg2 comel sgt..
    terbaru filem "Legend of a Rabbit" adalah film animasi dari china,jadi sensasi rasa bahasa Cina yang digunakant of cos kalau tgk wayang ada lah subtitle..

    Dengar cerita teknologi 3 yang digunakan adalah setanding filem Kungfu Panda 2.
    Filem nie pun berkisar Kung Fu jugak..So siapa yang nak tengok Animasi boleh lah tengok Filem nie..Sensasi pun tak tengok lagi,nanti dah tengok baru boleh kasik komen best ke tak..

    Menggunakan khidmat suara dari artis-artis yang terkenal seperti Hanjin Tan,Kay Tse,Ekin Cheng dan Teddy Robin.

    Filem 'Legend of a Rabbit' mengisahkan tentang Kebenaran, ini adalah hasil karya Chujing. Seekor arnab bernama Tu Er (suara oleh Hanjin Tan) yang tidak memiliki kemahiran seni bela diri telah diwasiatkan oleh sifunya yang sedang nazak (suara oleh Teddy Robin) agar mengembalikan sekeping Tablet Akademi Kungfu kepada anak gadisnya Peony (suara oleh Kay Tse). Sejurus tiba di kota, dia mendapati bahawa akademi tersebut telahpun ditawan oleh seekor panda jahat bernama Slash (suara oleh Ekin Cheng). Demi mengotakan janjinya kepada Sifu, dia tidak mempunyai pilihan lain selain menetap di akademi tersebut dan merasai kesengsaraan akibat ditindas. Akhirnya, Tu mengingati semula rahsia sebenar seni bela diri yang diajari oleh Sifu. Dia berjaya menewaskan Slash dan mengembalikan tablet tersebut kepada Peony.

    Filem 'Legend of a Rabbit' telah pun ditayangkan di pawagam bermula pada 18 Ogos 2011.










    Sazzy Falak teruja Beraya tahun ini sebagai Ibu Baru

    Posted: 21 Aug 2011 11:47 PM PDT

    "Sazzy rasa Excited sangat dan ceria sebagai ibu baru. Saat yang paling seronok ketika memilih baju raya untuk mereka," ujarnya.

    Di tanya tentang persiapan raya untuk anak- anak dan suami, Sazzy menjawab, "Sazzy dah tempah baju raya untuk suami dan anak-anak. Kami akan pakai baju sama warna iaitu hijau pudina".

    Sazzy yang akan beraya di rumah keluarganya di Kuala Lumpur ini turut menceritakan tentang juadah hari raya yang menjadi pilihannya. Ayam Calio (ayam rendang berkuah) yang merupakan resepi nenek Sazzy adalah menu wajib ketika menyambut Hari Lebaran.

    Meminati lagu Raya nyayian Anuar zain dan Elina iaitu "Seloka Hari Raya", Sazzy memberitahu bahawa sepanjang bulan Ramadhan ini, dia sibuk dengan sesi photoshoot raya dan menghadiri undangan majlis berbuka puasa dan beramal di bulan yang penuh dengan keberkatan ini.


    Perang Twitter Azwan Ali gelarkan Didie Alias Cimpanzi, dan dibalas Didie Alias

    Posted: 21 Aug 2011 11:35 PM PDT

    Hm.. apa nak jadi dengan mereka nie.. Azwan Ali mencetuskan masalah nie dengan menggelarkan hos rancangan gameshow sebagai dua ekor Chimpanzi..

    Sensasi ingatkan Azwan Ali nie dah insaf,rupanya propa je lebih..dlm tv bukan main lagi dah kembali ke jalan yg benar..

    Teringat pepatah,kerana mulut badan binasa...kerana mulut ,mcm2 boleh terjadi,pergauhan,peperangan,pembunuhan,benci membenci,hina menghina..

    So jagalah mulut masing2 kerana apa yg keluar dari mulut anda mencerminkan hati dan keperibadian diri..










    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Boto... Ikan Lumba-Lumba Berwarna Pink Dari Sungai Amazon

    Posted: 22 Aug 2011 09:00 PM PDT




    Boto... ikan Lumba-Lumba air tawar berwarna pink ini, disebut juga Bufeo, Bufeo Colorado, Boto, Boto Rosa, Boutu, Nay, Tonina, dan bernama latin "Inia Geoffrensis".

    Berhabitat di sungai-sungai besar Orinoco, Amazon, Araguaia/Tocantins Brazil, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia dan Venezuela.Merupakan spesies yang jinak,pintar,dan bersahabat terhadap manusia.Mereka boleh menekuk leher mereka hingga 90 darjah,tidak seperti lumba-lumba yang hidup di laut...dan mereka juga terkenal kerana kehebatan dalam berburu ikan sebagai mangsa,walaupun di perairan Amazon yang keruh

    Polis China guna patung monyet untuk cegah pemanduan laju

    Posted: 22 Aug 2011 08:00 PM PDT


    CHANGSA - Polis China menggunakan patung-patung monyet yang dipakaikan dengan jaket pemantul cahaya sebagai usaha untuk menghalang pemandu memandu kenderaan dengan laju, lapor sebuah akhbar kelmarin.

    Patung-patung itu diletakkan di tepi jalan raya di bandar ini.

    Beberapa pegawai undang-undang di bandar ini berharap patung yang ganjil itu akan dapat memberi peringatan kepada pemandu supaya jangan melanggar undang-undang.

    Salah satu daripada idea unik itu dilaksanakan di sebatang pokok.

    Beberapa patung monyet yang memakai jaket tersebut berlonggok di pokok tersebut.

    Salah satu patung tersebut dilihat bergayut pada dahan pokok itu. - Agensi

    sumber: kosmo online

    Lamborghini tersangkut di padang golf

    Posted: 22 Aug 2011 07:00 PM PDT


    MONTEREY, California - Sebuah kereta sport mewah Lamborghini tersangkut di kawasan berpasir di sebuah padang golf di sini, lapor sebuah akhbar kelmarin.

    Kejadian itu berlaku pada Jumaat lalu semasa satu pameran kereta dari Itali sedang berlangsung.

    Salah seorang pemandu Lamborghini itu memandu kereta tersebut ke padang golf.

    Namun, dia tidak menyedari terdapat kawasan berpasir yang mempunyai cerun.

    Ramai orang yang mengerumuni kereta itu selepas ia tersangkut.

    Sebuah trak tunda kemudian tiba untuk membantu mengeluarkan kereta tersebut dari kawasan tersebut dengan menggunakan peralatan mengangkat kenderaan. - Agensi

    sumber : kosmo online

    Anak Al Pacino mengaku kesilapan

    Posted: 22 Aug 2011 06:00 PM PDT


    LOS ANGELES - Anak perempuan pelakon terkenal, Al Pacino mengaku dia melakukan kesilapan, lapor sebuah akhbar semalam.

    Julie Marie Pacino membuat pengakuan itu berhubung penangkapannya semasa dia ditahan polis kerana memandu dalam keadaan mabuk.

    Anak Pacino itu memberitahu polis ketika ditangkap di Manhattan pada 30 Julai lalu bahawa dia meminum minuman bir dan menghisap ganja.

    Julie memberitahu akhbar New York Post bahawa dia tidak mahu kejadian tersebut berulang lagi. Semasa kejadian, dia memandu sebuah kereta Mercedes tahun 2009.

    Wanita itu yang berusia 21 tahun diberikan ujian akohol selepas beberapa pegawai polis mencium bau minuman keras pada nafasnya. - Agensi

    Kereta Ini Hampir Jatuh dari Ketinggian 16 Meter

    Posted: 22 Aug 2011 05:00 PM PDT


    HUNAN - Pasangan dari China ini sangat beruntung terlepas dari maut yang hampir meragut nyawa mereka, kereta kmereka tersangkut di ketinggian 16 meter.

    Mobil tersebut melanggar pembatas gedung parking kerana pemandu salah ketika ingin memijak brek, dia malah memijak pedal minyak.

    Petugas keamanan mengatakan bahawa keduanya bekerja di salah satu perusahaan di wilayah tersebut.

    Pada saat itu keduanya seperti biasa datang ke pejabat dan berusaha untuk meletakkan kendaraannya. Namun tiba-tiba saja, Chevrolet hitam mereka langsung berjalan ke belakang.

    Kerata itu akhirnya melanggar tembok pembatas dan setengah badan kereta tersebut menggantung di tepi bangunan.

    "Keduanya terlihat sangat ketakutan dan mereka merangkak perlahan keluar dari kereta, kerana pada saat itukereta itu boleh jatuh ke bawah," ujar petugas keamanan seperti dilapor Orange,(22/8/2011).

    Keduanya selamat tanpa mengalami luka, tapi sayangnya ada seorang pemuda yang harus dilarikan ke hospital kerana kakinya tertimpa batu.(rhs)

    Idea yang bijak..cuba lihat

    Posted: 22 Aug 2011 02:30 PM PDT


    Gila..Jual anak cuma USD2.000

    Posted: 22 Aug 2011 10:35 AM PDT


    LARGO - Seorang perempuan ditahan kerana menjual anak lelakinya yang berusia lima tahun. Anaknya dijual seharga USD2.000 ke seorang lelaki dari Tampa, Florida, Amerika Syarikat.

    Jessica Marie Beers, dari Seminole, Florida, menjual putranya ke James Gardner dan isterinya yang merupakan teman satu gereja dengan Jessica. Lelaki berusia 58 tahun dan isterinya ini sebelumnya juga sempat mengasuh anak Jessica.

    Setelah itu, Gardner terus menelefon polis dan menyatakan, Jessica yang kecanduan ubat-ubatan ingin menjual putranya. Demikian seperti diberitakan NewsCore, Isnin (22/8/2011).

    Jessica didakwa atas tuduhan penjualan hak asuh. Menurut catatan pengadilan Pinellas County, Jessica sempat mengaku bersalah atas ke pencurian besar pada April 2010 lalu.

    Dia diharuskan membayar ganti rugi sebanyak USD500 ke perusahaan makanan Burger King.

    Kes yang hampir sama juga terjadi di Florida. Seorang perempuan, Patty Bigbee, juga menjual cucunya dengan harga USD30 ribu . Dia ditahan pada Ogos ini selama lima tahun di penjara.(rhs)

    Nilke dah lancar kasut khas untuk aktiviti berhubungan seks

    Posted: 22 Aug 2011 09:40 AM PDT


    Nike, kasut olahraga ternama dunia, telah melancarkan Air Fornificator, kasut yang dirancang khusus untuk mengoptimalkan aktiviti tempat tidur.

    Try 'em on treadmills too.


    "Dengan bangga, Nike tetap melanjutkan komitmennya terhadap produk-produk baru yang inovatif dengan kasut olahraga pertama di dunia yang dibuat khusus untuk urusan seks," demikian Presiden dan CEO Mark Parker. "Rancangan yang hebat dan canggih yang dibuat sedemikian rupa agar nyaman dipakai, Air Fornicator yang seringan bulu ini memberikan energi baru yang dahsyat untuk mengurangi kelelahan dan meningkatkan libido."


    "Dengan sepatu ini, Anda akan bertahan lama, seks lebih terasa nikmat," tambah Parker.


    Bagaimana mungkin? Menurut Press Release Nike, Air Fornicator memberikan stabiliti pada kaki, yang pada gilirannya akan membantu agar posisi coitus Anda benar, meningkatkan stimulasi pada klitoris, dan penetrasi lebih dalam.


    Dan katanya, komponen midsole yang khusus akan beradaptasi dengan gerakan pinggul dan meredam gerakan langkah menghentak yang berulang-ulang.


    Tambahan lagi, bahagian tumit yang berisi udara (yang dikasih nama CliMax) memfasilitasi penetrasi yang lebih efisien dan walaupun Anda menghentak-hentak, posisi Anda tetap stabil. Yup, katanya dengan sepatu ini Anda boleh melakukannya di berbagai permukaan: karpet, lantai batu, lantai kayu, sutra, dan wallpaper .


    Kasut yang berharga US$175 ini sesuai denagn kemampuannya? Satu penyesuaian fisik sudah dibuat kerana ternyata pada saat uji-coba dan pasangan yang menjadi perubaannya sedang asyik-asyiknya, sepatu ini malah melayang, lepas dari kaki, sehingga pola tali sepatu harus diperbaiki. Sementara seorang pengguna lain yang menghadiahi kasut ini untuk isterinya mengeluh ia sampai kelelahan dan ngilu, dan bahkan sampai tidak kepingin ML lagi.

    Source: The Onion
    [sumber]

    Tiga 'Pembunuh Setan' Bebas Kerana Ujian DNA

    Posted: 22 Aug 2011 08:25 AM PDT


    Tiga laki-laki yang dituduh membunuh tiga anak berusia 8 tahun di Memphis Barat, Arkansas, Amerika Syarikat, dibebaskan pada Jumaat 19 Ogos 2011. Hakim memerintahkan pembebasan ketiga pemuda itu kerana bukti DNA tak ada yang merujuk kepada ketiga orang yang dipenjara sejak 18 tahun lalu itu.

    Ketiga pemuda itu, Damien Echols, Jason Baldwin dan Jessie Misskelley sepakat mengubah pernyataan tak bersalah menjadi bersalah atas pembunuhan yang disebut "satanic" pada 1993 itu. Sebelumnya mereka mengaku tidak bersalah. Dengan manuver ini, mereka bisa bebas bersyarat.

    Baldwin mengungkapkan, perubahan pengakuan ini juga untuk menolong Echols yang terancam hukuman mati sehingga dengan manuver itu, jaksa penuntut boleh bekerja untuk mengumpulkan bukti-bukti lebih lanjut. Echols sendiri menyebut penjara selama 18 tahun seperti "benar-benar hidup di neraka."

    Bebas percubaan ini selama 10 tahun. Jika melakukan tindakan melawan hukum lagi, boleh dipenjarakan lagi selama 21 tahun, kata jaksa Scott Ellington. "Saya percaya kes ini ditutup," kata Ellington seperti dilansir MSNBC.

    Ketiga pemuda ini dituduh membunuh tiga anak yakni Steve Branch, Christopher Byers dan Michael Moore pada tahun 1994. Ketiga anak ini ditemukan mati di sebuah parit di Memphis dan diduga berkait ritual pemujaan setan.

    Tuduhan atas ketiga orang ini banyak dikecam kerana dinilai tidak berdasarkan bukti kuat. Sejumlah selebriti seperti Eddie Vedder dari band Pearl Jam turut membela ketiga pemuda itu.

    Tahun lalu, Mahkamah Agung Arkansas memerintahkan penyelidikan baru setelah peguam terdakwa menyatakan bukti DNA boleh membebaskan mereka. Namun Jumaat kelmarin, Hakim David Laser mengadakan sidang membahas penemuan itu.

    Hasil ujian DNA terbaru yang diambil dari lokasi kejahatan itu tidak satu pun terkait pada tiga pemuda itu. Bahkan ditemukan DNA orang-orang lain yang belum dikenali. [vivanews.com]

    Golkeeper pengsan terkena patung dilapangan

    Posted: 22 Aug 2011 07:50 AM PDT

    Ketika Sporting Kansas City bertandang pada pertandingan Liga Denmark, mereka jelas tidak mengetahui bahawa kepala boneka Omar dapat digunakan sebagai rudal yang mematikan.

    Sekitar 10.000 sporter yang menyaksikan di pertandingan MLS Kansas City VS Timbers Portland. Pertandingan berjalan panas,masing-masing pasukan menujukkan permainan menyerang.

    Nielsen terbaring di lapangan selama sekitar empat menit, tapi kemudian mampu melanjutkan pertandingan setelah diperiksa oleh personel medis. Kepala boneka Omar tersebut disingkirkan dari Lapangan permainan dan dibawa menggunakan tandu kecil.

    "Kepala saya terasa sangat sakit," Kata Nielsen." saya harus berbaring sejenak. Lalu aku melihat aku mengalami perdarahan, dan hanya menunggu tim medis untuk datang dan mengobati sehingga saya bisa bermain lagi. " lanjutnya.

    Tentu saja melemparkan benda pada atlet adalah tindakan yang tidak terpuji, terutama ketika atlet bertanding di lapangan, Kansas City Akhirnya memenangkan pertandingan dengan skor 3-1.[ada-sih]

    Seorang Perompak di Texas 'Menyembunyikan' Wajahnya dari CCTV dengan Seluar dalam

    Posted: 22 Aug 2011 06:45 AM PDT

    Kejadian ini berlangsung pada pukul 17.30 waktu setempat di toko Exxon Tigermart. Dalam video terlihat tersangka memasuki toko dengan seluar dalam laki-laki di kepalanya untuk menyembunyikan wajah dari pengawasan CCTV.
    Dia kemudian mendekati juruwango dan meminta wang. Tidak hanya itu, dia juga meminta para pelanggan di dekatnya untuk menyerahkan wang mereka sebelum dia melarikan diri.

    Para petugas terkait meyakini tersangka mungkin bersenjata kerana terlihat dia sedang memegang sebuah benda di bawah pakaiannya.


    Inilah Tanaman Yang Paling Kesepian Di Dunia

    Posted: 22 Aug 2011 05:45 AM PDT


    Bagaimana rasanya menjadi spesies satu-satunya yang tersisa di dunia tanpa teman dan pasangan untuk kahwin? Tanyakan saja pada tanaman ini, Cycad, yang merupakan satu-satunya tanaman terakhir yang tersisa dari jenisnya di muka bumi.

    Cycad di KEW Royal Botanical Garden. Foto: Andrew McRobb / RGB Kew

    Tanaman super duper aneh dan sebatang kara ini pertama kali ditemukan oleh Dr, John Medley Wood pada tahun 1895 di Zululand, Afrika bahagian selatan.

    Meskipun tampangnya sulit dibezakan dengan tanaman palm biasa dari jauh, Dr. Wood yang menghabiskan hidupnya untuk mengoleksi tumbuhan langka dari seluruh dunia menyedari keunikan tanaman tersebut diantara pepohonan lainnya. Ia lalu mengirim batang pohon tersebut ke London.

    Untuk menghargai usaha Dr. Wood, tanaman itu dinamakan E. woodii. E. woodii sendiri merupakan sebuah tanaman yang dikenal dengan nama cycad. Kini batang itu disimpan dan tumbuh sebagai pohon dewasa - dan kesepian - dalam Royal Botanical Gardens yang bertempat di Kew, Inggris.

    Cycad sendiri bukan tanaman biasa, cycad telah hidup semenjak dua juta tahun yang lalu, dizaman ketika dinosaurus masih ada, ketika zaman itu, tumbuhan ini tersebar secara luas di antara dataran Greenland hingga Antartika. Diperkirakan tumbuhan ini pernah menguasai 20% populasi tumbuhan dunia.


    Kini tanaman Cycad yang berada di Kew diperkirakan adalah satu-satunya cycad asli yang tersisa dari spesiesnya. Dan sialnya, Cycad adalah tumbuhan dioecious, yang artinya mereka perlu pasangan untuk terus menghasilkan keturunan mereka (sebagian tumbuhan dapat memiliki 2 bagian kelamin jantan dan betina). Tapi berkat teknologi yang ada saat ini, Cycad tersebut setidaknya memiliki puluhan klon yang tersebar di berbagai belahan bumi. Namun tetap saja, para klon-klon itu tak akan pernah bertemu dengan pasangan lawan jenisnya untuk jangka waktu yang mungkin selamanya..


    sumber: www.nrp.org

    Stupid Helicopter Pilot

    Posted: 22 Aug 2011 04:45 AM PDT






    Lihat Bagaimana Cewek Ini Mengendalikan Bola Dari Posisi Paling Gila [Video]

    Posted: 22 Aug 2011 03:45 AM PDT

    Ini adalah pertunjukan gimnastik berirama menggunakan bola paling gempak yang pernah saya lihat, inilah pertunjukan menakjubkan dari Boyanka Angelova dalam pertadingan di Torino, Eropah, tahun 2008 lalu.

    Wow,Kanak-kanak Tujuh Tahun Jadi Usahawan Aplikasi iPhone

    Posted: 22 Aug 2011 02:35 AM PDT


    TEMPO Interaktif, Ohio – Saat anak-anak sibuk memainkan game pada iPhone orang tua mereka, Connor Zamary, seorang kanak-kanak tujuh tahun dari Ohio, Amerika Syarikat mengambil langkah raksasa dengan menyalip rakan sebayanya. Dia membuat perusahaan aplikasi iPhone sendiri. Toaster Pop, sebuah game yang ditujukan pada anak-anak, merupakan karya pertamanya.

    Bukan hanya sebagai pencetus idea, siswa kelas satu SD ini melakukan sendiri tugasnya sebagai entrepreneur, mulai dari melakukan pendekatan terhadap para investor, membuat presentasi, menyelesaikan berkas-berkas hukum, hingga melakukan conference call dengan pengembang dari West Coast.

    Hanya saja, ada satu hal yang belum boleh dilakukannya, yaitu mengirim email dari alamat peribadinya. Kerana belum cukup umur, ia masih menumpang alamat email ayahnya untuk menjalankan bisnisnya.

    Craig Zamary, ayah Connor yang merupakan pendiri sekaligus direktur GreenEnergy TV mengatakan ia memang ikut membantu Connor, namun sebagian besar pekerjaan dilakukan secara mandiri oleh puteranya. "Ini adalah bisnisnya, apa yang ingin ia lakukan. Bila dia melakukan kesalahan, itu adalah kesempatan baginya untuk belajar," ujarnya seperti dikutip Cnet, Jum'at, 19 Ogos 2011.

    Idea permainan ini ternyata juga datang dari ayahnya sendiri. "Ayahku bercerita tentang pemanggang roti kuno yang belum pernah kulihat," ujar Connor. Dari cerita ayahnya itu, ia mendapatkan idea untuk membuat aplikasi permainan dimana roti yang keluar dari pemanggang kemudian mendarat di piring dan harus segera diolesi dengan mentega atau selai. Toaster Pop mendapat sambutan baik oleh pengguna iPhone dengan rating lima bintang.

    Connor mengatakan, bahagian yang paling menantang selama menjalani bisnisnya ini adalah saat mendekati para investor. "Aku gugup sekali," ujarnya. Saat ini Connor sedang mempersiapkan rilis terbaru dari aplikasi yang dijualnya dengan harga 99 sen ini.

    Di keluarganya, nampaknya Connor tidak akan sendirian lagi dalam menjalankan usahanya. Annabelle, adiknya yang berumur tujuh tahun juga memiliki idea untuk aplikasi iPhone. Bila idea ini dapat terealisasi, Connor rencananya akan menjadi investor dalam perusahaan adiknya.

    Pemancing Tak Sengaja Menangkap Seorang Penyelam Di Mata Kailnya

    Posted: 22 Aug 2011 01:40 AM PDT


    Semua pemancing pasti senang apabila ada seekor ikan besar yang tersangkut dalam kailnya, namun ketika yang muncul dipermukaan bukan ikan melainkan seorang penyelam, tentu ini menjadi momen yang membuat kita antara ingin ketawa dan merasa kasihan, apalagi ketika kail itu tersangkut di kelangkangnya.

    Itulah yang dirasakan oleh pemancing John Goldfinch, 61, ia mengatakan tidak mampu mempercayai penglihatannya ketika seorang penyelam (diver) muncul di permukaan sekitar 50 kaki dari garis pantai di Budleigh Salterton, Devon.

    Sebelum ia menyedari sepenuhnya apa yang terjadi, seorang penyelam lain yang nampaknya adalah kekasih penyelam tadi muncul ke permukaan dan dengan hati-hati mencabut kail tersebut dari kekasihnya, wanita itu lalu mengembalikan kailnya ke John yang masih kebingungan.

    Kedua penyelam itu lalu dilaporkan kembali menyelam tanpa safety buoy (pelampung yang digunakan agar orang lain tahu bahwa ada penyelam di situ).

    John yang ketika itu memancing bersama dua orang temannya mengatakan bahawa ia senang si penyelam berhasil melepaskan diri dari kailnya, kerana ia tak yakin jaringnya akan cukup untuk mengangkat tubuh si penyelam itu.


    sumber: newslive.tv

    Buku Biografi Nabi Muhammad Akan Pecahkan Rekod Dunia

    Posted: 22 Aug 2011 12:35 AM PDT

    Buku Terbesar Di Dunia saat ini from gulfnes.com

    Dubai- Sebuah perusahaan di Dubai berencana untuk mengalahkan rekor dunia untuk penerbitan buku terbesar dengan 1.500 kg sebuah buku tebal bercerita tentang kehidupan Nabi Muhammad SAW sebagaimana dilansir situs berita www.gulfnes.com kelmarin.

    Halaman-halaman dalam buku ini akan memiliki tinggi lima meter atau setara dengan ketinggia tiga orang, diperlukankan 4 sampai 5 orang untuk memindahkan halaman demi halaman. Pencetakan buku ini akan dilakukan di Jerman tetapi untuk seluruh komponen akan dibawa ke Dubai dalam proses penyelesaiannya

    "Idenya adalah untuk membawa perhatian dunia kepada Islam," kata Hatem Mustafa, manager operasi Perusahaan Mashahad, perusahaan investasi yang berada di belakang proyek tersebut. Versi normal akan dijual setelah buku raksasa dilancarkan di Dubai segera setelah Idul Fitri.


    Buku Biografi ini telah terdaftar dalam Guinness Book of World Records. Buku Biografi komprehensif ini ditulis oleh penulis Saudi Dr Abdullah Bin Abdul Aziz Al Muslah. Rincian buku tersebut belum pernah dirilis dan masih dirahsiakan pasukanpenyelenggara sampai lounching di Dubai nanti. Tapi sumber mengatakan perusahaan berencana untuk mengalahkan rekor dunia dengan halaman 4m x 5m dan kemungkinan dengan berat lebih dari 1.500 kg serta dengan kertas termewah yang pernah ada. Buku ini akan memiliki 420 halaman. Proses percetakannya akan memakan waktu sembilan bulan.


    Buku terbesar di dunia saat ini ada di Hongaria dengan ukuran 3,6 meter dan berat 1.420 kg. Itu dibuat oleh 26 orang dan berfokus pada Aggtelek Taman Nasional di Hungaria. Pembuatan buku ini memakan waktu lima bulan untuk menyelesaikan. Saat ini Buku tersebut dipajang di Szinpetri, Hongaria dalam watermill di Taman Nasional.



    Mahu tahu kenapa ular ni segan nak gigit tikus

    Posted: 21 Aug 2011 11:40 PM PDT

    Kenapa boleh jadi begini?Biasa ular pantang nampak tikus...
    agaknya kenapa?


    v




    v




    v





    v





    v
    ooo..rupanya gigi kena repair....

    Nenek sambut kelahiran bayi wanita muda ini di taman

    Posted: 21 Aug 2011 10:00 PM PDT


    LIMMARED, KOMPAS.com - Seperti biasa, nenek Kirsi Pulkkinen membawa cucunya yang berusia empat tahun bersama dengan anjingnya berjalan-jalan di taman di Limmared, Sweden Pada Rabu (17/8), mereka bertemu seorang ibu muda yang hendak melahirkan di semak-semak taman.


    Pulkkinen—yang mengatakan pernah bertemu dengan perempuan itu—langsung pergi ke tempat perawatan terdekat dan membawa selimut. Dia juga memanggil ambulans. Ternyata, ibu muda itu melahirkan sebelum dibawa ke hospital. Nenek itu mengatakan, dia "menyambut" si bayi sebelum paramedik tiba di taman.

    Si nenek juga membantu memberikan pernafasan buatan kerana bayi terlilit tali pusatnya sendiri. "Bayi ini mendapatkan tempat khusus di dalam hati saya," ujarnya. Syukurlah ibu dan anaknya sihat walaupun terlahir di taman.(UPI/Joe)

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS