Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Nombor Plat KCT 1 Digunakan Pada Harley Davidson

Posted: 13 Apr 2011 04:42 PM PDT

GAMBAR MOTOSIKAL HARLEY DAVIDSON DATO' SITI NURHALIZA

Terjawablah sudah persoalan dimana letaknya nombor plat KCT 1 yang dibida oleh Datuk K dan Dato' Siti Nurhaliza pada harga RM66.550 itu (KCT 1 Jadi Milik Datuk K Dan Dato' Siti Nurhaliza). Ya, ianya digunakan pada motosikal berkuasa tinggi, Harley Davidson seperti gambar di atas.

GAMBAR MOTOSIKAL HARLEY DAVIDSON DATO' SITI NURHALIZA

Tapi macam tak berbaloi je nombor plat secantik dan semahal itu diletakkan pada sebuah motosikal. Kalau guna kat Ferrari, Porsche, Lamborghini atau paling kurang Fairlady barulah ada class. Tapi dah Tok Ti nak guna kat motosikal, dia punya suka la kan. Duit dia.

Kredit: KCT 1 Untuk Harley Davidson

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

(Gambar) Adakah Ini Kekasih Wafi, Bekas Suami Anne Ngasri?

Posted: 13 Apr 2011 11:47 AM PDT

GAMBAR KEKASIH WAFI, BEKAS SUAMI ANNE NGASRI

Dengarnya, bekas suami Anne Ngasri, siapa lagi kalau bukan Wafi sudah mempunyai kekasih baru dan kekasih baru yang dimaksudkan itu adalah wanita pada gambar di atas. Dari info yang kami perolehi, nama wanita itu ialah Shasha Aziz, berumur 20 tahun dan merupakan seorang pramugari Air Asia.

Tapi kami masih tertanya-tanya, benarkah Shasha Aziz merupakan kekasih Wafi atau sekadar teman tapi mesra je? Lagi gambar Shasha Aziz kat bawah ni.

GAMBAR KEKASIH WAFI, BEKAS SUAMI ANNE NGASRI

GAMBAR KEKASIH WAFI, BEKAS SUAMI ANNE NGASRI

GAMBAR KEKASIH WAFI, BEKAS SUAMI ANNE NGASRI

GAMBAR KEKASIH WAFI, BEKAS SUAMI ANNE NGASRI

Lebih banyak gambar HOT di Facebook Shasha Aziz. Itupun kalau ada lagi ler.

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


(Video) Apa Perasaan Anda Jika Awek Anda Lebih Pandai Main Gitar?

Posted: 13 Apr 2011 10:09 PM PDT

Mana mau letak water face der? Prisa Adinda Arini Rianzi, gadis warganegara Indonesia yang berumur 23 tahun ini bukan sahaja mempunyai wajah yang comel, malah dia mempunyai skil gitar yang boleh menapaukan mana-mana jantan di luar sana. Alah, setakat strumming chord (E,A,D,G) lepas tu bajet comel, itu biasa-biasa sahaja. Tetapi, salah satu video Prisa menampilkan dia bermain lagu "Drifting – Andy Mckee" yang memang memerlukan skil gitar yang hebat!

Prisa, pernah menganggotai kumpulan Vendetta grup band heavy metal sebagai gitaris & pernah muncul dengan album solonya sendiri, dengan lagu hit berjudul Muka Dua. Apa pun, layankan koleksi gambar Prisa yang super cun melecun & video dia bermain gitar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

(Video) Kepala Lady Gaga Terhentak Piano, Ouch!

Posted: 13 Apr 2011 09:19 PM PDT

Ini cerita Lady Gaga yang hyperactive sampai tergolek bak nangka busuk ketika melangsungkan konsert di Houston, Isnin lepas. Lady Gaga yang hilang keseimbangan telah terjatuh & kepalanya terhentak pada piano. Namun, sebagai seorang superstar, dia kekal kool & terus menghabiskan nyanyian. Sure, pening kepala tahap champion.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gosip Awal Hadiah Kereta Audi Untuk Scha Tak Benar

Posted: 13 Apr 2011 05:52 PM PDT

Quotes of the Day – 'Kereta Dibeli Scha Guna Duit Sendiri' - Awal Ashaari

Semasa sidang akhbar Tiger Futbol Starz musim kedua di Restoran Ecoba, PJ Trade Center, semalam, pelakon Awal Ashaari telah mengeluarkan kenyataan tentang isu dan gosip yang disebarkan dari sebuah akhbar tabloid minggu lalu. Isu ini berkaitan dengan gosip yang mengatakan Awal Ashaari telah menghadiahkan sebuah sebuah kereta Audi QS kepada kekasihnya, Scha Alyahya. Ternyata, menurut Awal Ashaari, gosip ini tidak benar sama sekali kerana kereta tersebut dibeli oleh Scha sendiri.

Lebih mendukacitakan Scha Alyahya, nombor plat kereta Scha telah turut disebarkan. Hati mana yang tak marah kan?

Menurut Awal, isu ini tidak perlu diperbesarkan. Harap Awal dan Scha bersabar atas dugaan ini.

Awal Ashaari

PETALING JAYA: Pelakon dan pengacara, Awal Ashaari menjelaskan kereta mewah jenis Audi Q5 yang bernilai lebih RM300,000 dibeli sendiri oleh kekasihnya, Scha Al-Yahya.

Awal berkata, dia tidak mampu memberikan kereta itu sebagai hadiah untuk seorang kekasih kerana harganya yang mahal.

"Saya tidak mampu menghadiahkan sebuah kereta mewah seperti itu. Hal ini hanyalah spekulasi semata-mata dan ia tidak patut diperbesarkan kerana boleh membahayakan diri Scha sendiri. Dalam masa yang sama ia menunjukkan saya seorang pelakon yang hidup sedangkan rasanya, Scha lebih berkemampuan daripada saya. Saya harap penjelasan ini dapat menutup spekulasi yang dilemparkan," katanya yang ditemui di

Awal membuat penjelasan tersebut berikutan tersiarnya gosip di sebuah akhbar tabloid harian yang mengatakan Scha menerima sebuah kereta Audi Q5 yang diberikan oleh Awal sebagai hadiah dengan menggunakan nombor pendaftaran empat digit.

Bagaimanapun, jelas Awal lagi, Scha sedikit terkilan apabila laporan gosip berkenaan turut menyiarkan nombor plat kereta tersebut.

Inilah model kereta Audi Q5

"Dia agak marah kerana nombor plat disiarkan. Saya faham perasaannya kerana paparan nombor plat itu seperti kita memaparkan nombor telefon kepada umum. Maklumlah, sekarang ini macam-macam perkara buruk boleh terjadi dan spekulasi ini boleh membahayakan Scha. Manalah tahu kalau ada yang mengekorinya daripada belakang kereta tanpa sedar. Lagipun siapa yang tidak sakit hati apabila sesebuah benda itu dibeli hasil daripada titik peluh sendiri yang kemudiannya disensasikan?" ujarnya

Sementara itu, kata Awal, dia sedang merancang untuk berkahwin dengan Scha pada tahun ini atau pada tahun depan.

"Setakat ini ada perancangan untuk mempercepatkan perkahwinan kami. Tetapi buat masa ini, jadual kami agak padat dengan karier masing-masing. Tambah pula, kedua-dua belah keluarga mahu ikatan perkahwinan ini mengikut adat. Pastinya ia mengambil sedikit masa," tuturnya. – Mstar Online

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Karpet Merah ABP2010
  • Sazzy & Nazril Kalah Sein & Nana Juara Sehati Berdansa Musim Ke-3
  • Gossip Datuk K & Rozita Che Wan Dirungkai @ Sehati Sejiwa Siti Nurhaliza
  • Gambar Scha Alyahya di Anugerah Skrin 2010
  • Gossip Mawi Hadiah Rumah Mewah dan Kereta Toyota Alphard Kepada Bapa Ekin?
  • Trivia: Kereta Selebriti Ke?
  • Mila dan Akim Bercinta?
  • Fahrin Ahmad Jadi Pembantu Scha Dalam Sehati Sejiwa
  • Awal Ashaari Mahu Cepat Kahwin
  • Gambar Ibu Fouziah Gous Pelakon Sifu & Tongga
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    KL Tower International Night Towerthon Challenge 2011

    Posted: 13 Apr 2011 04:58 PM PDT

    KL TOWER INTERNATIONAL NIGHT TOWERTHON CHALLENGE 2011

    Menara Kuala Lumpur akan menganjurkan Larian "KL TOWER INTERNATIONAL NIGHT TOWERTHON CHALLENGE 2011" pada hari Sabtu, 7 Mei 2011.

    Buat julung kalinya acara yang merupakan acara tahunan Menara Kuala Lumpur yang telah masuk ke tahun ke 10 ini akan di adakan pada waktu malam.

    KL Tower International Night Towerthon Challenge 2011

    Rebutlah peluang untuk memenangi RM100,000.00 secara keseluruhan di dalam cabaran mendaki bukit sejauh 800 meter dan anak tangga sebanyak 2,058 di ketinggian 288 meter di Mega View (TH03).

    Sebanyak 12 kategori akan dipertandingkan antaranya ialah:-

    1. Lelaki Terbuka (18-39 tahun)
    2. Lelaki Veteran Junior ( 40-49 tahun)
    3. Lelaki Veteran Senior (50 dan ke atas)
    4. Wanita Terbuka (18-34 tahun)
    5. Wanita Veteran (35 dan ke atas )
    6. Lelaki & Perempuan Junior (13-17 tahun)
    7. Kakitangan Telekom Malaysia kategori Lelaki & Wanita (18 dan ke atas)
    8. Kategori Media / Selebriti (Lelaki & Wanita) (18 dan ke atas)
    9. Kategori Kurang Upaya (18 dan ke atas)

    Yuran pendaftaran sebanyak RM 45 untuk Kategori Lelaki & Wanita Terbuka dan Veteran, RM 20 untuk Kategori Lelaki & Perempuan Junior dan RM 100 untuk bukan warganegara Malaysia. Terdapat diskaun yuran pendaftaran.

    Borang penyertaan boleh didapati di Menara Kuala Lumpur, Muzium Telekom atau muat turun di www.menarakl.com.my. Peserta boleh juga mendaftar dalam talian di www.themarathonshop.com.my/events/towerthonrun2011

    Tarikh tutup penyertaan ialah pada 1 Mei 2011, jam 6.00 petang. Larian Percubaan akan di adakan pada 4 Mei 2011 mulai jam 10.00 pagi hingga 6.00 petang.

    Untuk keterangan lanjut sila hubungi talian 03 – 2020 5444 / 03-2020 6850 atau layari laman web www.menarakl.com.my

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • KL Tower International Forest Towerthon Challenge 2009
  • Monumental Challenge
  • U.S. EMBASSY LAUNCHES DEMOCRACY VIDEO CHALLENGE
  • Tanaka Chie & Yu Chen Fan aka Van Fan at KL International Film Festival 2008
  • Universal Networks Enters Licensing Agreement NBC Universal International
  • CellLabs Sheep Placenta The Revitalising Capsule
  • Matta Fair 2011 Malaysia Largest Travel Fair at PWTC
  • Synopsis Film Naraka 19
  • Inspirasi Warna Untuk Rumah Sayangan
  • Airasia X To Appoint Y.B. Tan Sri Rafidah Aziz As Chairman
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Wanita Mengaku Warga Iran Bakar Al-Quran dan Post Aksinya ke YouTube

    Posted: 13 Apr 2011 09:00 PM PDT

    Aksi pembakaran kitab suci Al-Quran yang baru-baru ini terjadi di Florida AS yang dilakukan paderi kristian, kini ditiru oleh beberapa orang yang mengaku sebagai orang Iran.

    Situs sunni-news.net memberitakan adanya sebuah video yang dipostkan ke web video YouTube yang memperlihatkan aksi pembakaran kitab suci Al-Quran yang dilakukan oleh beberapa orang yang berbicara dalam bahasa Parsi Iran.

    Dalam video diperlihatkan seorang gadis (yang tidak kelihatan wajahnya) berbicara dalam bahasa Parsi serta mengaku orang Iran menghina Islam serta Al-Quran dan juga menghina orang Arab sebelum akhirnya ia membakar kitab suci Al-Quran tersebut.

    Video berlanjut dengan aksi pembakaran Al-Quran yang dilakukan oleh pemuda yang dalam aksinya membakar Al-Quran juga berbicara dalam bahasa parsi.



    Perempuan Diperkosa di Lapangan Terbang Ketika Tunggu Pesawat

    Posted: 13 Apr 2011 08:35 PM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang lelaki ditahan setelah diduga memperkosa perempuan muda ketika dia sedang menunggu pesawat transit. Demikian dilapor FoxNews, Rabu (13/4/2011).

    Si perempuan yang berusia 22 tahun ini ketinggalan pesawat menuju ke Illinois, Amerika Syarikat (AS). Tersangka bernama Alexander Bertrand (26) asal Oregon ini mengenal mangsa di bar lapangan terbang ketika tengah malam. Mereka kemudian melanjutkan pembicaraan di kerusi menunggu setelah bar tutup.

    "Ia bertanya jika dia boleh mencium saya dan saya mengatakan tidak," katanya. Namun, si lelaki tak berputus asa. Ia kemudian mendorong si perempuan dan menjatuhkannya ke lantai. Si lelaki kemudian menarik seluarnya dan memperkosanya selama 10 minit.

    "Ia menarik rambut saya dengan tangannya kemudian menengadahkan kepala saya. Setelah itu, ia kemudian menghentak kepala saya ke lantai," kata si mangsa Malangnya lagi, dua orang yang lalu tak melakukan apapun.

    "Saya menderita dan dua orang itu tetap jalan. Tak ada petugas pengamanan di sana. Ini berlangsung selama 10 minit dan tak ada yang boleh menolong saya," jelasnya. Dua petugas kapal terbang kemudian melihat insiden itu dan menelefon polis.

    Juru bicara lapangan terbeng Jenny Schiavone mengatakan seorang petugas menelefon 911 dan menahan Bertrand sampai polis tiba. Perempuan ini menghabiskan semalam di hospital kerana mengalami cedera termasuk lebam di mata dan kakinya.

    Kereta sport RM1.35 juta bapa remuk angkara anak

    Posted: 13 Apr 2011 07:45 PM PDT

    Apa nak buat anak sendirikan???
    saya petik dari kosmo online



    BROKDORF, Jerman - Seorang remaja berusia 20 tahun hilang kawalan menyebabkan kereta sport bapanya yang berharga £275,000 (RM1.35 juta) remuk akibat terbabas di sebatang jalan raya di sini, lapor sebuah akhbar semalam.

    Namun, remaja tersebut dan seorang penumpang wanita berumur 19 tahun hanya mengalami cedera ringan selepas kereta sport Gumpert Apollo itu terbabas baru-baru ini.

    Seorang jurucakap polis berkata: "Kereta itu remuk sepenuhnya dan hanya bahagian penumpang yang masih berada dalam keadaan baik."

    Pihak berkuasa kini melakukan siasatan bagi mengetahui sama ada remaja itu memandu dengan laju di kawasan yang mempunyai had kelajuan 80 kilometer sejam.

    Kereta sport itu merupakan salah sebuah kereta yang paling laju di dunia.

    Ia mampu memecut dari 0 hingga 100 kilometer sejam dalam tempoh 2.8 saat. - Agensi

    BEN ASHAARI GEGAR LAGI

    Posted: 13 Apr 2011 07:42 PM PDT

    kita kasi gegar...sila klik untuk lebih detail

    Wow! Jutawan di China hampir 1juta orang

    Posted: 13 Apr 2011 06:30 PM PDT

    INILAH.COM, Shanghai – Jumlah orang kaya di China telah mencapai hampir satu juta orang. Tepatnya, 960 ribu orang yang memiliki kekayaan di atas 10 juta yuan. Wow!

    Berdasarkan laporan kekayaan tahunan yang baru dilapor, tanah utama China memiliki 960 ribu orang kaya yang harta peribadinya mencapai 10 juta yuan . Jumlah yang tercantum dalam laporan Hurun Wealth Report 2011 dari GroupM Knowledge, naik 9,7% dibandingkan tahun lalu.

    Kenaikan harga properti dan Produk Domestik Bruto (PDB) yang tumbuh dengan amat cepat, merupakan pendorong terbesar dalam kenaikan jumlah orang kaya di China. Sebanyak 55% jutawan, mendapatkan kekayaan mereka dari bisnis peribadi.

    Sebanyak 20% lainnya adalah spekulator properti yang menikmati kenaikan harga rumah. Sekitar 15% lagi, seorang ahli bursa saham dan  10% adalah eksekutif bergaji besar. Laporan Hurun Report ini merupakan ketiga kalinya dirilis, bekerja sama dengan GroupM Knowledge.

    Seorang warga Australia mati ditanduk lembu ketika cuba menghantarnya

    Posted: 13 Apr 2011 05:00 PM PDT

    MELBOURNE – Seorang warga Australia meninggal dunia setelah ia ditanduk lembu tepat di bahagian dada.

    Menurut penjelasan polis, pada ketika itu ia sedang cuba untuk menghantarkan lembu tersebut untuk dilakukan penyuntikan.

    Lelaki, berusia 50 tahun itu lantas terlempar dan menghentam sebuah gerbang baja di peternakan lembu susu di pedesaan Victoria, Selasa , demikian dilapor Strait Times, Rabu (13/4/2011).

    "Setelah kecelakaan itu, lelaki itu masih dapat berjalan menjauhkan diri dari lembu, namun tak lama ia jatuh ," ujar polisi.

    Lantas lelaki tersebut dilarikan ke hospital sebelum akhirnya dia meninggal di Royal Melbourne Hospital, tadi malam.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Restoran Angker dihuni 1000 Hantu

    Posted: 13 Apr 2011 11:01 AM PDT

    Sebuah restoran di Belgium dikenal sebagai restoran angker yang dihuni oleh 1000 hantu.

    Pemilik restoran– disamping memikirkan rasa masakan - juga membuat design restoran dengan pemandangan yang boleh menambah nafsu makan, sehingga nantinya pengunjung boleh kembali lagi makan di sana.

    Tapi apa jadinya jika sebuah restoran didesign menjadi sebuah rumah hantu dengan memberikan rasa takut?

     T'Spookhuys Restaurant & Bar yang dikenal dengan sebagai restoran t angker dan rumah dari 1000 hantu (weirdpalace.com).











    Konon restoran ini dibangun hanya sekadar untuk menyenangkan hati si pemilik yang memang gemar akan hal-hal yang bersifat ghaib. Namun restaurant ini akhirnya ditinggalkan pada tahun 2008 kerana baik pekerja mahupun pengunjungnya sering digoda hantu sebenar.

    Video Kanak-kanak 4 Tahun Merokok Di Dalam Keretapi Gegarkan China

    Posted: 13 Apr 2011 10:01 AM PDT

    TEMPO Interaktif, Beijing – Sebuah rakaman video yang memperlihatkan dua kanak-kanak lelaki berusia 3-4 tahun sedang merokok menggegarkan China. Muncul perdebatan sudah seberapa buruk kebiasaan merokok melanda Negeri Panda itu.

    Sambil tertawa, kedua asyik mengisap rokok. Bahkan yang satunya dengan bercanda meniupkan asap rokok ke wajah temannya. Mereka tertangkap kamera merokok di dekat pintu yang menghubungkan antara dua gerbong. Di sanalah para penumpang biasa merokok.

    Ketika ditanya seorang penumpang yang terkejut, apakah ia tahu cara merokok, salah satunya menjawab, "Iya, Anda lihat saja ia dapat menghirup," katanya seperti dikutip dari behindthewaal.com

    Rokok merupakan persoalan besar di China.Perbelanjaan perawatan akibat merokok tahun lalu saja US$ 70 miliar . Satu juta orang di negeri komunis itu  saban tahun terbunuh kerana kebiasaan merokok.

    Sekitar sepertiga dari 1,3 miliar penduduk China gemar merokok. Ini termasuk 53 peratus lelaki dewasa. Pemerintah China sejatinya telah mengeluarkan larangan merokok sejak 1995, namun selalu ditentang.

    Bulan lalu, larang merokok di seluruh fasiliti umum tertutup dikeluarkan. Aturan ini mulai berlaku 1 Mei akan datang.


    Oops…Ajarkan Etika Bisnis, Pensyarah Undang Penari Bogel

    Posted: 13 Apr 2011 09:30 AM PDT

    TEMPO Interaktif, Philadelphia –Seorang pensyarah mengundang sejumlah penari bogel untuk tampil di ruang kuliah di kelasnya di Universitas La Salle, Philadelphia, Amerika Syarikat. Jika mahasiswa tertarik, pensyarah bernama Jack Rappapor memungut bayaran US$ 150.

    Dalam kelas yang mengajarkan mata kuliah etika bisnis itu, penari memakai bikini dan menari di atas pangkuan mahasiswa yang majoritinya lelaki. "Saya terkejut ketika penari menari di atas pangkuan," kata salah seorang mahasiswa, seperti yang dikutip oleh Daily Mail, Rabu 13 April 2011.

    Para penari itu diminta mempertunjukkan tarian erotik baik kepada pensyarah mahupun muridnya. Jack yang telah mengajar selama 22 tahun di kampus La Salle, memang dikenal suka memberikan kelas yang aneh.

    Ia pernah mengajak mahasiswanya bertaruh dalam lumba kuda untuk mendemonstrasikan mata kuliah statistik.

    Sedangkan pertunjukan penari striptis dimaksudkan untuk mempresentasikan teori filsul Yunani Plato tentang platonik dalam mata kuliah etika bisnis.

    Namun, kelas itu dibubarkan setelah dekan sekolah bisnis Paul Brazina memasuki kelasnya. Pihak kampus pun segera melakukan siasatan tentang apa yang sebenarnya terjadi dan siapa yang bertanggungjawab. Pihak kampus juga segera mengganti Jack dengan pensyarah lain.

    Mahasiswa Dipukul Akibat Curi Duit Dari Kotak Amal Masjid Buat Biayai Kuliah

    Posted: 13 Apr 2011 08:00 AM PDT

    Seorang mahasiswa di salah satu perguruan tinggi swasta di Banda Aceh, tertangkap ketika sedang mencuri wang dari kotak tabungan amal di Masjid Baitussalihin, Ule Kareng, Banda Aceh, Selasa (12/4). Akibatnya, YN di pukul orang ramai Beruntung beberapa anggota polisi segera mengamankan mahasiswa yang mengaku anak asrama ini.

    Ilustrasi 

    Kaetua Polis Murthala Abdullah mengatakan, aksi YN mencuri wang dari kotak tabungan infak dilakukan saat warga sedang melaksanakan soat Zuhur berjamaah. "Saat warga sedang solat, pelaku mencongkel kotak sumbangan dengan menggunakan dawai" kata Kapolsek.

    Kini, polii menahan YN serta wang senilai Rp110.000 yang diambil dari tabungan amal. Polis juga menyita dua utas dawai yang digunakan pelaku untuk menarik wang dari kotak sumbangan itu. Kepada polis, YN mengaku menyesal atas perbuatannya. Dia mengaku nekad mengambil wang kerana desakan ekonomi untuk membayar wang kuliah. "Saya sangat menyesal, Pak," sebut YN dengan kepala tertunduk malu. (Sumber)

    Kurang ajar..Menteri Israel Layani Wawancara Sambil Buang Hajat

    Posted: 13 Apr 2011 07:00 AM PDT

    TEMPO Interaktif, Yerusalem – Menteri Luar Negeri Israel Avigdor Lieberman yang terkenal kontrovers kembali membuat onar. Ia melayani wawancara Isnin pagi lalu dengan Radio Reshet Bet ketika sedang buang hajat di rumahnya. Namun tidak disebutkan apakah buang hajat besar atau kecil.

    Wawancara itu mengenai pertempuran antara militer Israel dan pejuang Hamas yang kembali meletup. Konflik kembali memanas lantaran jet-jet tempur negara Zionis itu mengebom Hamas di Jalur Gaza. Ini sebagai balasan atas serangan roket ke wilayah selatan Israel.

    Di tengah perbincangan, tiba-tiba terdengar jelas bunyi air membasuh toilet. Suara latar itu muncul setelah Lieberman mengucapkan," Kita tahu siapa yang sedang kita hadapi.". Insiden bilik mandi itu langsung menjadi perbincangan hangat. Ada yang mengecam, tak sedikit pula yang setia mendukung Lieberman.

    Lieberman dikenal anti-Arab dan menentang berdirinya negara Palestina. Ia bahkan pernah mengusulkan rancangan beleid yang meminta warga Israel keturunan Arab bersumpah setia terhadap Israel. Namun Knesset (parlemen Israel) menolak gagasan itu.

    Partai Yisrael Beitenu yang dipimpin Lieberman merupakan ketiga terbesar di Knesset, dengan 15 dari 120 kerusi di parlimen. Sebuah jajak pendapat terakhir menyebutkan jika pemilihan umum digelar sekarang partai itu boleh menambah dua kerusi lagi.

    Alamak, Terkurung di Kontainer Yang Datang Dari Bangladesh Selama 3 Minggu

    Posted: 13 Apr 2011 06:00 AM PDT

    SINGAPURA – Kelaparan, kehausan dan dehidrasi, itulah yang dialami oleh Din Islam, warga Bangladesh yang terperangkap di dalam kontainer selama tiga minggu.

    Pada Minggu malam, para pekerja di Terminal Pasir Panjang menemukan Din (30) dan seorang lelaki lainnya yang sudah meninggal di dalam sebuah kontainer, yang datang dari Bangladesh.

    Polis mengatakan keduanya merupakan pegawai pelabuhan di Bangladesh yang terperangkap di dalam kontainer tersebut ketika mereka sedang beristirahat.

    Seperti dilapor Straits Times, Rabu (13/4/2011), Din dan rakannya Alamgir (30) merupakan pegawai pelabuhan di Chittagong, Bangladesh.

    Pada 21 March, keduanya baru menyelesaikan pekerjaannya sebagai petugas kebersihan di pelabuhan, mereka pun berniat untuk melepaskan lelah dan beristirahat di dalam sebuah kontainer.

    Ketika mereka terbangun, mereka tersedar masih berada di dalam kontainer yang saat itu sudah gelap dan pintunya tertutup. Mereka cuba berteriak dan memukul dinding kontainer untuk menarik perhatian. Tapi kontainer tersebut berada di antara ribuan kontainer lainnya yang ada di pelabuhan, sehingga tidak ada yang mendengar mereka.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Ajaib! Gigi Dipasang Sebagai Pengganti Mata!

    Posted: 13 Apr 2011 05:00 AM PDT

    VIVAnews.com |  Martin Jones 12 tahun, dia mengalami kebutaan. Bahkan selama itu,lelaki 42 tahun ini tak pernah melihat wajah isteri yang dinikahinya empat tahun lalu.

    "Aku bertemu dengan isteriku saat buta. Ketika aku tahu ada kesempatan untuk boleh mengembalikan penglihatan, isteriku adalah orang yang pertama ingin aku lihat," kata Jones seperti dikutip dari laman Telegraph.





    Lelaki yang berkerja sebagai tukang bangunan ini mengalami kebutaan akibat ledakan  aluminium putih ketika sedang bekerja. Ia menderita luka terbakar 37 peratus. Matanya buta dengan keadaan mata kiri hancur.

    Jones baru boleh melihat kembali setelah melakukan transplantasi gigi. Melalui operasi yang memakan waktu selama lapan jam, satu gigi depan Jones dicabut untuk digunakan sebagai lensa di mata kanannya.

    "Aku merasa sangat bahagia penglihatanku boleh kembali. Aku tidak boleh menggambarkannya, tidak bisa dilukiskan dengan kata-kata. Aku buta selama 12 tahun, saat penglihatanku kembali semuanya berubah," Jones menambahkan.

    Christopher Lui, ahli bedah kornea, Sussex Eye Hospital, Brighton, yang melakukan transplantasi gigi revolusioner itu. Ia mengambil satu gigi taring Jones yang diubah menjadi dudukan  lensa optik, dengan pengeboran lubang di dalamnya.

    Lui kemuian memasukkan gigi itu ke dalam pipi selama tiga bulan untuk menumbuhkan jaringan baru dan pembuluh darah. Prosedur selanjutnya adalah melakukan operasi rumit untuk memasukkan 'gigi' itu ke bola mata Jones.

    "Saat aku dengar pertama kali teknik tersebut aku tidak percaya. Begitu juga teman-temanku. Tetapi ketika aku melepaskan kacamata, Oh Tuhan, mataku seperti dalam filem sains fiksyen, mereka pun percaya aku boleh melihat," ujar Jones.

    Lihat cara pemuda ini menipu untuk meminta simpati

    Posted: 13 Apr 2011 04:00 AM PDT

    13026547222817129

    13026547226883400

    Bila kita lihat seimbas lalu kita akan merasa simpati kepada pemuda tetapi bila diselidiki
    rupanya dia menipu seolah-olah kelihatan cacat.Sampai macam ini sekali manusia menipu untuk
    hidup..CUBA PERHATIKAN GAMBAR DIBAWAH INI :

    Untitled

    Perhatikan bulatan merah itu.Kaki yang satu disoraokkan didalam seluar…

    Potongan rambut awek yang buat lelaki binggung

    Posted: 13 Apr 2011 03:00 AM PDT

    Rambut merupakan salah satu mahkota yang amat dijaga
    oleh kaum wanita..tetapi ada juga diantara mereka yang sanggup 
    berfesyen dengan gaya rambut begini ....







    ada tak yang sanggup mengayakan fesyen rambut begini???

    Cuba teka ini lukisan atau foto ?

    Posted: 13 Apr 2011 02:00 AM PDT






    Sebenarnya ini lukisan bukan foto dan di lukis oleh pelukis Iran bernama Iman Maleki yang lahir pada 1976 di Teheran. Dia telah terpesona oleh seni Lukisan sejak ia masih kecil. Pada usia 15, dia mula belajar melukis di bawah penguasaan guru pertama dan hanya - Morteza Katouzian - yang merupakan pelukis realiti terbesar Iran. Sementara itu, dia mulai melukis secara profesional. Pada tahun 1999 dia lulus dari Design Grafik Seni Universiti Teheran. Sejak tahun 1998, ia telah mempamerkan lukisannya dalam beberapa pameran. Pada tahun 2000, dia menikah dan pada tahun berikutnya ia mendirikan ARA Lukisan Studio dan mulai mengajar melukis, memperhitungkan nilai klasik dan tradisional.

    Pameran yang paling penting ia telah buat, adalah: Pameran pelukis Realiti Iran di Teheran Kontemporer Museum of Art (1999) dan Pameran Kelompok Pelukis KARA Studio di Sabz Gallery (1998) dan pada Abad Sa'ad Palace (2003 ). Pada tahun 2005, Iman menerima penghargaan William Bouguereau dan penghargaan Choice Ketua di salon ARC kedua kompetisi internasional.

    [Video] Aksi Presiden Czechoslovakia mencuri ballpen milik Istana Presiden Chile

    Posted: 13 Apr 2011 01:45 AM PDT

    Presiden Republik Czechoslovakia , Vaclav Klaus, didapati mengambil ballpen milik Istana Presiden Chile ketika berkunjung ke negeri Amerika Latin itu. Menariknya, aksi Klaus itu ibarat dia sedang mencuri sesuatu, kerana dilakukan diam-diam.

    Rakaman aksi Klaus tersebut dipublikasikan ke laman jejaring sosial YouTube dan pengunjung ke akses rakaman itu terus bertambah. Dalam bahasa Inggris rakaman itu berjudul "President of Czech Republic steals pen."






    Menurut Associated Press, stesen berita televisyen Czechoslovakia  pertama kali menayangkan berita kenakalan presidennya itu minggu lalu. Klaus ketika itu mengikuti perjumpaan bersama wartawan bersama Presiden Chile, Sebastian Pinera, sebagai tuan rumah.

    Berdasarkan tayangan rakaman itu, Klaus rupanya tertarik dengan ballpen di atas meja milik istana kepresidenan Chile, yang biasa digunakan untuk menandatangani perjanjian. Ketika Pinera, yang berada di sebelahnya, sibuk memberi sambutan, Klaus pun bertindak cepat. Keduanya ketika itu sama-sama duduk.

    Dengan tangan kanan, Klaus mengambil ballpen itu dari dalam kotaknya dan langsung disembunyikan di bawah meja. Setelah itu dia tampak memindahkan ballpen tersebut dari tangan kanan ke tangan kiri sebelum memasukannya ke poket seluar.

    Selama beraksi, Klaus selalu tersenyum di depan hadirin, seolah tidak ada sesuatu yang istimewa. Kotak ballpen yang sudah kosong itu dia tutup lagi.

    Ballpen itu istimewa, terbuat dari batu lapis lazuli khas Cile. "Itu bukan sembarang ballpen, tapi pena stylus," kata Klaus Selasa lalu, seperti dikutip harian The Guardian.

    Juru bicara kepresidenan Czechoslovakia , Radim Ochvat mengatakan bahawa ballpen khas itu memang disediakan khusus untuk tamu negara Chile. Juru bicara presiden Chile, Constanza Cea, juga membenarkan bahawa tamu presiden boleh mengambilnya tanpa harus minta izin tuan rumah.

    Wow!! Pall Arason Sumbangkan Alat Kelaminya untuk Muzium Penis

    Posted: 13 Apr 2011 12:30 AM PDT

    LONDON, RIMANEWS – Semasa hidupnya, selebriti, Pall Arason, terkenal "rajin" mencari perhatian. Setelah kematiannya pun, dia masih mencuri perhatian. Tepatnya, melalui Phallalogical Museum, seniman 95 tahun ini menderma — bukan koleksi seninya — alat kelaminnya yang telah diawetkan.

    Sigurdur Hjartarson, yang menjalankan muzium  itu di kota nelayan kecil Husavik di Ireland mengatakan, organ peribadi Arason akan membantu melengkapi koleksi muzium. Semasa hidupnya, Arason memang pernah berjanji akan menderma bahgian peribadinya itu. "Saya  menunggu orang ini selama 15 tahun," kata Hjartarson pada The Associated Press dalam sebuah wawancara.

    Di muzium yang dianggap aneh namun ramai dikunjungi para pelancong ini, memang khusus nyajikan berbagai jenis alat kelamin lelaki. Sebelumnya, mereka telah memiliki koleksi alat kelamin  ikan paus, anjing laut, beruang, dan mamalia lainnya.

    Beberapa orang juga menyatakan telah berjanji untuk menyerahkan organ vital mereka setelah kematiannya,  termasuk seorang Amerika, seorang warga Inggris, dan Jerman.

    Muzium itu semula dibangun di Reykjavik tapi sejak beberapa tahun lalu pindah ke Husavik, sebuah kota kecil yang lebih dikenal untuk menonton ikan pausnya. Museum Phallological adalah bahagian penting dari industri pelancongan di kawasan Ireland saat ini, membawa ribuan pengunjung setiap musim panas.

    Ikhtisar koleksi muzium termasuk 170 sentimeter (67 inci) alat kelamin paus berikut sperma yang diawetkan dengan formalin, penutup lampu yang terbuat dari testis lembu dan alat kelamin dari walrus Kanada.

    Hjartarson, 69 tahun, mulai membuka muzium dengan 62 koleksi saja. Kini, jumlah koleksi muziumnya telah mencapai 276 buah.

    Bayi 15 bulan mabuk kerana terminum jus apple beralkohol di restoran

    Posted: 12 Apr 2011 11:00 PM PDT

    TEMPO Interaktif, Michigan -Dominic Wilson Jr, bayi berusia 15 bulan didapati meminum minuman beralkohol hingga membuatnya mabuk. Akibatnya, bayi itu harus dilarikan kehospital setelah minuman yang mengandung alkohol yang dihidangkan restoran Applebee di Michigan, Amerika Serikat.

    "Ia berkata 'hi' dan 'bye' pada tembok," kata Taylor Dill-Reese, ibu Wilson, seperti yang dilaporkan oleh CNN, Selasa 17 April 2011.

    Selepas minum minuman yang mengandung alkohol itu, kanak-kanak itu berkel;akun aneh. Ia menundukkan kepala seperti merasa ngantuk, lalu terbangun dan bertingkah hyper ketika ia bersama orang tuanya sedang makan di restoran.

    Awalnya Dill-Reese menduga tingkah anaknya itu akibat kurang tidur. Tapi, ayahnya terkejut apabila merasa jus apple yang dipesan untuk Wilson. Ayahnya mencium bau alkohol yang menyengat dari mulut anaknya itu.

    Orang tua Wilson pun langsung melarikan anaknya ke hospital dan melaporkan restoran itu kepada polis.

    Menurut polis, minuman alkohol dimasukkan ke botol berlabel jus. "Botolnya berlabel jus, tapi isinya mengandung margarita," kata Dill-Reese.

    Menurut doktor, darah Wilson mengandung alkohol 1,10, dan keadaannya beransur pulih tetapi dia jadi sulit untuk makan.

    Inilah Parfume Beraroma Daging Babi Khusus Untuk Lelaki

    Posted: 12 Apr 2011 10:46 PM PDT

    VIVAnews - Orang biasanya menggunakan parfume untuk menyegarkan tubuh dan meningkatkan rasa percaya diri. Di tengah beragam jenis wewangian beraroma bunga, buah, dan rempah, seorang lelaki asal Chicago, Amerika Syarikat, membuat wangian dengan pilihan parfume beraroma daging.

    Melalui perusahan Gold and Classic, John Leydon menciptakan parfum khusus untuk lelaki dengan aroma daging babi asap tebal dan daging asap halus. Sesuai aroma yang ditawarkan, Leydon menamai produknya 'Bacon'.

    Lelaki berusia 44 tahun itu terinspirasi membuat 'Bacon' dari kisah tukang daging yang didengarnya di Paris. "Saya menggabungkan bacon (daging punggung babi), cologne, dan parfume," ujar Leydon, seperti dikutip dari Aol News.

    Produk ini segera beredar di seluruh department store Amerika Syarikat dalam botol ukuran 30 ml. Harganya US$36 .

    Sejak seminggu lalu, 'Bacon' mulai memasuki pasar parfume. Leydon mengaku menerima pesanan dari para distributor. "Banyak pengedar yang mahu  memasarkan produk ini," ujar lelaki yang selama 10 tahun bekerja di lapan parfume house.

    Direktor pemasaran di Davenport, Iowa, parfume ini boleh menjadi pertimbangan untuk mereka alergi terhadap parfume beraroma bunga dan sejenisnya.

    Populariti 'Bacon' membuat sejumlah pembuat perfume berniat memasarkan produk lain beraroma sama seperti pasta gigi, benang gigi, tusuk gigi, lip balm, permen dan permen getah.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS