Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


(Tahniah) Zahiril Adzim & Shera Aiyob Kini Bergelar Suami Isteri

Posted: 19 Nov 2011 06:32 PM PST

GAMBAR PERNIKAHAN ZAHIRIL ADZIM DAN SHERA AIYOB
Pic ehsan @sultanmuzaffar

Dengan hanya sekali lafaz, pelakon dan juga penulis buku Bogel Menuju Tuhan iaitu Zahiril Adzim telah sah menjadi suami kepada Shera Aiyob dalam majlis akad nikah yang berlangsung di kediaman pihak perempuan di Taman Tasek Indra, Perak, sekitar jam 10.30 pagi tadi. Mereka dinikahkan oleh bapa Shera sendiri iaitu Aiyob Bin Shaharuddin.

GAMBAR PERNIKAHAN ZAHIRIL ADZIM DAN SHERA AIYOB

Di majlis pernikahan tersebut, Shera menerima mas kahwin berjumlah RM1001.00 dan wang hantaran sebanyak RM18 ribu berserta 11 dulang hantaran daripada pihak lelaki dan dibalas dengan 13 dulang daripada pihak perempuan.

GAMBAR PERNIKAHAN ZAHIRIL ADZIM DAN SHERA AIYOB

Tahniah kami ucapkan kepada Zahiril dan Shera kerana sudah sah bergelar suami isteri. Selamat berbahagia dan selamat menempuhi alam rumah tangga. Kami doakan semoga ikatan yang tersimpul ini akan berkekalan selamanya.

Psstt: Gambaran venue untuk World Cup 2022 yang sungguh amazing

Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

(Gambar) Sekitar Majlis Resepsi Eira Syazira & Azad Jazmin

Posted: 19 Nov 2011 04:36 PM PST

GAMBAR KAHWIN EIRA SYAZIRA DAN AZAD JAZMIN

Jumaat lepas (18 November 2011), telah berlangsung majlis resepsi perkahwinan Eira Syazira dan Azad Jazmin yang mana ianya bagi pihak perempuan. Majlis resepsi tersebut dibuat di Dewan Kampo, International Youth Centre, Cheras yang turut dihadiri oleh beberapa rakan artis antaranya Fara Fauzana dan Shaheizy Sam. Kat bawah ni beberapa gambar Eira Syazira & Azad Jazmin yang diambil sekitar majlis resepsi tersebut. Jom saksikan.

GAMBAR KAHWIN EIRA SYAZIRA DAN AZAD JAZMIN

GAMBAR KAHWIN EIRA SYAZIRA DAN AZAD JAZMIN

GAMBAR KAHWIN EIRA SYAZIRA DAN AZAD JAZMIN

GAMBAR KAHWIN EIRA SYARIZA DAN AZAD JAZMIN

GAMBAR KAHWIN EIRA SYAZIRA DAN AZAD JAZMIN

GAMBAR KAHWIN EIRA SYAZIRA DAN AZAD JAZMIN

GAMBAR KAHWIN EIRA SYAZIRA DAN AZAD JAZMIN

Kesemua gambar kredit penuh kepada Phosgraphis Photography.

Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Aishwarya Rai selamat Melahirkan Bayi perempuan untuk suaminya Abishek Bachan

Posted: 19 Nov 2011 04:02 AM PST

Suatu ketika dulu Filem hindustan memang menjadi kegemaran ramai rakyat Malaysia sebab jalan cerita yang kelakar,heroin yang cantik-cantik dan lagu yang menarik. Tapi makin lama makin tak berapa best sebab citer hindustan zaman skrg terlalu banyak menyelitkan dan menggunakan unsur seks...heroin mesti pakai terdedah2 ...

Aishwarya Rai merupakan salah satu heroin kegemaran Sensasi dulu,dengan wajah yang jelita pandai menari dan sgt graceful. Terbaru Aish dah jadi seorang ibu kepada bayi perempuan..nama tak tahu lagi..






Information Of Aishwarya Rai Bachchan's Baby

Date/Time of Born: Wednesday 16th Nov 2011, 10:30 am.
Weight: Six and Seven Pounds
Doctor Name: Dr Vinita Salve
Hospital Name: Seven Hills hospital which is situated in western Mumbai
Mother Name/Age: 38 year old
Father Name/Age: 35 year old
Grand Father:
Grand Mother:

Aishwarya Rai Bachchan's Born Baby Girl (Pictures & Video)

Amitabh Bachchan Tweeted on Wednesday:

"I AM DADA [Grandpa] to the cutest baby girl !! Ecstatic! Thank you all for your prayers and good wishes. Both Aishwarya and the baby are doing great and taking some much needed rest . And I'm trying my level best to get rid of this caffeine high and get some sleep too. Don't think it'll work . TOO EXCITED !!!!"

Further Added on Twitter:

"As I travel back from the hospital I need to thank the media for keeping their word of not intruding our privacy. Deeply obliged !"

Abhishek Bachchan Tweeted:

"Thank you all for your prayers and good wishes. Both and the baby are doing great and taking some much needed rest."

Fauzi Nawawi mahu saman blog yang menfitnah dengan screenshot BBM Palsu

Posted: 19 Nov 2011 02:12 AM PST

Dah banyak kali kita dgr kisah tentang Fauzi nawawi satu persatu namun semuanya dinafikan keras oleh Fauzi dan isterinya yang tetap setia dan mempercayai suaminya.Sensasi pun tak faham kenapa org berusaha memporak perandakan rumahtangga mereka?

Dulu pernah dikaitkan dengan Ida Nerina,kemudian pergaduhan antara Rita dan Lisdawati,kemudian Zarina yang memberitahu bahawa Fauzi mengajaknya ke ranjang dan kini kononnya Fauzi memiliki kekasih gelap,ingin berkahwin lagi dan mengadu perihal isterinya.

Screenshot BBM turut disertakan..Tapi memanglah Sensasi tahu benda nie semua boleh di Fake kan...Sesiapa pun boleh menyamar di BBM..bahkan boleh tukar nama org sesuka hati.
Kebenaran cuma boleh didedahkan sekiranya BBM pin Fauzi Nawawi dijadikan bahan bukti,sebab BB pin je yang boleh menentukan samada memang betul BBM Fauzi atau pun tak.


Komen Fauzi:

"Apa nombor BB pin saya? Sebab setahu saya, hanya orang-orang tertentu sahaja yang mengetahui BB pin saya. Kalau sekadar gambar tertera wajah saya ianya belum dapat membuktikan itu adalah saya."

"Saya menafikan sekeras-kerasnya dakwaan tersebut. Dari segi gaya perbualan / tulisan dalam mesej itu jelas sekali membuktikan ia sama sekali bukan saya. Kalau sekadar gambar, sesiapa pun boleh menyamar sebagai saya. Sebelum ini pernah juga terjadi di mana saya pernah join BB group, dan salah seorang teman bertanya sama ada benarkah ini 'Fauzi Nawawi', dan saya mengiyakan dan bertanya kenapa, lalu teman tersebut memberitahu bahawa sebelum ini ada individu dengan nama yang sama mengaku dirinya adalah 'Fauzi Nawawi' (menyamar). Jadi jelas di sini siapapun boleh menyamar," ujar Fauzi Fauzi dalam nada tegas.

Fauzi menganggap apa yang terjadi ini sebagai satu 'game' buat dirinya, sambil memerli pihak terbabit agar terus menyebarkan fitnah kerana hakikatnya, dia dan isterinya (Lisdawati) bahagia.

Menyentuh semula tentang kandungan mesej tersebut yang turut menyatakan 'Fauzi' meluahkan masalah keluarga kepada individu (dipercayai skandal) tersebut sehinggakan menyatakan keinginan berumahtangga sekali lagi, Fauzi ada jawapannya.

"Saya tidak pernah bercerita masalah keluarga saya sama ada dengan ibu saya sendiri waima ibu mertua saya, inikan lagi bercerita meluah segala masalah kepada orang luar, tidak sama sekali."

"Ingin saya tegaskan sekali lagi bahawa saya tidak akan meninggalkan isteri saya, walau apa terjadi sekalipun, Insyaallah. Dan saya akan sedaya upaya cuba cari jalan untuk menyaman laman gosip tersebut kerana apa yang terjadi ini adalah satu fitnah melampau yang mengaibkan saya dan boleh menjejaskan rumah tangga saya. Walau apa cara sekalipun saya tetap akan membuat tindakan terhadap mana-mana pihak yang terbabit dalam usaha menyebar gosip berunsur fitnah ini. Saya akan menegakkan kebenaran walau hingga ke lubang cacing!" akhiri Fauzi


Screenshot yang disebarkan di blog hiburan tempatan tersebut,

Kami berjaya menemui beberapa orang dalam industri untuk mengesahkan identiti BBM Fauzi Nawawi dan 99% bersetuju ini memang akaun BBM milik pelakon terkenal itu.

Screenshot di'atas di'katakan di'ambil ketika Fauzi Nawawi cuba untuk keluar rumah bertemu dengan kekasih gelap beliau tetapi tiba tiba saudara mara datang ke rumah untuk berkunjung — di hari raya Aidiladha.

Gambar Elyana dengan anaknya,Cinta Sumayyah yang berusia 3 bulan

Posted: 19 Nov 2011 02:35 AM PST

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Lirik Lagu Tema Nilapura Atas Sebuah Janji Farah Asyikin

Posted: 19 Nov 2011 08:11 PM PST

Korang mesti ada yang dah tonton drama epik fantasi Nilapura yang bersiaran di TV3 jam 9 malam, kan? Apa pendapat korang dengan drama ini?

Pengambaran drama ini dah pun selesai. Tahniah untuk KL Motion Pictures. Namun, ramai yang kata drama ini terlalu pelik kerana ada yang tak kena dengan cerita. Ramai gak yang tak tahu drama ini sebenarnya bergenre epik fantasi. Ia bukannya sebuah drama berkaitan dengan mana-mana fakta sejarah.

Apabila dikatakan sebuah drama fantasi, semestinya ia nampak macam ditokok tambah dari segi penceritaan, prop, kostum dan sebagainya. Jadi, drama ini tidak ada kena mengena dengan fakta sejarah.

Sebuah lagu yang berirama melo juga turut diperkenalkan dalam drama ini. Lagu nyanyian Farah Asyikin berjudul Atas Sebuah Janji ini juga tidak mencerminkan drama ini sebuah drama epik. Namun begitu, mesej lagu ini memang kena dengan jalan cerita Nilapura.

Atas Sebuah Janji (Ost Nilapura – Penyanyi: Farah Asyikin)

Bila cinta jadi pertaruhan
Ku berlabuh di singgahsana
Ku relakan satu ikatan
Atas nama pengorbanan

Sempat diri tiada hati
Sempat enggan mendekati
Saling menuntut yang tak dimiliki
Tak bisa mendustai takdir

c/o
Kan ku ikat janji untuk kenalimu lagi
Akan ku terus mencari
Walau kau telah disisi
Ku mohon padanya
Ditempatkan semula kasihku
Agar dia tahu ku kan selalu ada

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Busana Farah Asyikin di Festival Filem Malaysia 23
  • Gambar Farah Asyikin di Karpet Merah FFM23
  • Farah Asyikin Duta Baru Jenama Jam Tangan Roscani
  • Lirik Lagu Hati Siti Nurhaliza Hadiah Dari Hati
  • Farah Asyikin di Pelancaran Koleksi Jam Roscani Trouvaille Ceramic
  • Audition Ujibakat One In A Million Musim Kedua (OIAM 2)
  • Farah Asyikin Ajak Setiausaha & Peminat Santai di Scrumptious Restaurant
  • Gambar Siti Saleha di The Blue Kebaya Showcase
  • Lirik Lagu Ku Mahu Siti Nurhaliza dari Drama Akasia Spa Q
  • Farah Asyikin & Dayang Nurfaizah Jayakan Diva 2 Era
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Little Red Dress Make Your Presence Felt

    Posted: 19 Nov 2011 06:25 PM PST

    Little Red Dress: Make Your Presence Felt

    Some would say that every woman should have a little black dress in her closet. But why stop with just the iconic black dress? Women can stand out and steal the show just as stunningly in a provocative red dress. This alluring and captivating sense of style now comes bottled in Little Red Dress, the newest fragrance from Avon.

    Little Red Dressstarts its slow dance of enticement with the combined appeal of berry and citrus scents. It courts the senses with luscious raspberry and titillates with saccharine plum nectar and sparkling citrus. Its mid notes caress the senses with an enchanting mix of floral scents. Hidden attractions are set ablaze with its unique concoction of Bulgarian Rose, Crimson Jasmine, and White Muguet. Little Red Dress sends the senses to a blissful trance with its warm base notes of Red Sandalwood, Vanilla-infused Amber, and Elegant Musk.

    Little Red Dressstarts

    With a fragrance that speaks its own language, heads will definitely turn for the woman in the Little Red Dress. She commands attention wherever she may be, whether during a casual dinner with friends or at a red carpet event.

    How does an empowered woman make her presence felt? Weel, it's easy ! With meticulous attention to detail, a bit of creativity, and a wild imagination, a woman is able to make any man and any one for that matter take a closer, more intimate look. It all boils down to what she's wearing—including her fragrance. Little Red Dress sets the pace, the mood by which she shows both coy flirtation and sheer dominance !

    Little Red Dress (Eau de Parfum Sprat 50ml) is available through Avon Representatives nationwide at RM69.90 / RM80.40 only for Sabah & Sarawak from 1st to 31st December 2011 and regular price is RM89.90 / RM103.40 for Sabah & Sarawak (after 31st December 2011).

    Don't have an Avon Lady yet? Call the Avon Toll Free at 1800-22-AVON (2866) or log on to www.my.avon.com to find out more!

    Little Red Dressstarts

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Photos Cate Blanchett 2011 Oscars Red Carpet
  • Amy Winehouse & Tony Bennett Single Body and Soul
  • Video Youtube Paris Hilton at The Late Show David Letterman
  • Mr Gambus Farid Ali Album
  • Photos Lady Gaga Inside An Egg 53rd Annual Grammy Awards
  • Gwyneth Paltrow's Night to Benefit Raising Malawi
  • Konsert Supergig GUAMUZIK 08 Hari Ini
  • Gambar Selebriti di Anugerah Skrin 2010
  • Comment Judges Magic Top 5 Showdown
  • Photo Anne Hathaway @ Oscars 2007
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Gila..doktor tak berlesen suntik pesakit dengan implan bercampur simen dan tutup sayatan bedah dengan gam super

    Posted: 19 Nov 2011 09:00 PM PST

    Seorang dokto tak berlesen gyang menyuntikan implan bercampur semen dan gam super pada punggung pesakit untuk memberinya punggung yang indah ​​telah ditangkap oleh pihak polis.

    Oneal Ron Morris (30), seorang wanita transgender, dituduh melakukan prosedur medik berbahaya yang sangat mematikan, dan telah membunuh seorang mangsa.


    Dalam gambar ini jelas terlihat bahawa Morris juga melakukan prosedur 'mengerikan' itu pada tubuhnya.

    Seperti yang diberitakan mail online, pihak polis mengatakan bahawa Morris ditahan di Florida Jumaat (18/11) kelmarin untuk atas insiden yang dituduhkan kepadanya pada Mei 2010.

    Jabatan Polis Miami Gardens, Sarjan William Bamford mengatakan bahawa Morris pertama kali bertemu dengan mangsa yang belum dikenali untuk berbincang tentang prosedur tersebut, dan mereka sepakat pada harga 700 dolar , yang dimaksudkan untuk tujuan kosmetik.

    Namun menurut polis sang korban diberi serangkaian suntikan yang mengandung semen dan minyak mineral, dan menutup sayatan operasi dengan gam super, dan tak lama setelah operasi dilakukan ia menderita komplikasi yang berat.

    "Beberapa waktu kemudian, dia menderita rasa sakit yang sangat serius, pada perut dan seluruh tubuhnya. Dia tahu ada sesuatu yang salah." kata Bamford kepada WPLG.

    Doktor di hospital khuatir itu adalah hasil perbuatan seorang doktor yang tidak berlesen, dan melaporkan kes ini ke Jabatan Kesihatan Florida. Namun ketika penyelidikan mulai dilakukan, mangsa telah meninggalkan daerah tersebut.

    Inilah Daftar Password Terburuk 2011

    Posted: 19 Nov 2011 08:00 PM PST


    INILAH.COM, California – Ramai orang ketika berada di internet sering tidak aman, kerana buruknya password mereka.

    Seperti yang dikutip dari Mashable, SplashData, sebuah penyedia aplikasi management, mengungkap daftar password internet terburuk untuk 2011. Cuba lihat daftarnya di bawah ini:

    01. password
    02. 123456
    03. 12345678
    04. qwerty
    05. abc123
    06. monkey
    07. 1234567
    08. letmein
    09. trustno1
    10. dragon
    11. baseball
    12. 111111
    13. iloveyou
    14. master
    15. sunshine
    16. ashley
    17. bailey
    18. passw0rd
    19. shadow
    20. 123123
    21. 654321
    22. superman
    23. qazwsx
    24. michael
    25. football

    Daftar di atas didapat berdasarkan pada jutaan password yang tercuri, dan di-posting online oleh para hackers.

    "Para pencuri online dengan mudah masuk apabila password-nya terlalu umum seperti ini," ujar Morgan Slain, CEO dari SplashData.

    "Para pengguna sangat disarankan untuk membuat password yang kuat, yang cukup panjang dan tidak mudah diiiru atau dijangka oleh orang lain," tegas Slain

    Tabik! Akibat Anak Buah Salah, Menteri Jepun ini Rela Selama Menjawatan Menteri Tak Digaji

    Posted: 19 Nov 2011 07:00 PM PST

    Tokyo - Menteri Lingkungan Hidup Jepun Goshi Hosono menolak untuk dibayarkan gajinya selama menjawat sebagai menteri. Penolakan itu dilakukan setelah stafnya membuang sampel radioaktif ke lahan milik warga.

    Seperti diberitakan AFP, Jumaat (18/11/2011), Hosono mengatakan, dirinya akan terus menolak gaji sebesar 1,5 juta yen setiap bulannya hingga masa jawatannya berakhir nanti. Hal itu dilakukannya untuk menebus kesalahan yang dilakukan oleh bawahannya.

    "Saya memiliki tanggung jawab yang berat sebagai ketua department ini," kata Hosono, yang juga menjawat sebagai hujung tombak pemerintah dalam pembersihan nuklear.

    Keputusan Hasono ini diambil setelah bawahannya membuang sejumlah tanah yang mengandung radioaktif ke lkawasan seorang penduduk kota Fukushima. Kawasan tersebut berjarak 60 kilometer dari tanaman yang mengandung radioaktif di dekat reaktor nuklear Fukushima.

    Setelah dilakukan diskusi, salah satu anggota staf mengambil kembali tanah tersebut dan membuangnya ke wilayah Saitama, Tokyo. Kepada pegawai yang terlibat akan dikenai tindakan disiplin termasuk pemotongan gaji sementara, mutasi dan peringatan.

    Tidak disebutkan mengapa staf Hosono membuang sampel radioaktif ke kawasan milik warga. Padahal tanah yang dibuangnya itu hanya mengandung sedikit radioaktif. Kementerian terkait menyebutkan, berdasarkan analisa tanah yang dibuang staf tersebut mengandung radiasi 0,18 microsieverts per jam, kira-kira sama dengan tanah di area sekitar Tokyo.

    Demi Moore rupanya biseksual

    Posted: 19 Nov 2011 06:00 PM PST

    HOLLYWOOD: Aktres Demi Moore mengakhiri perkahwinan enam tahunnya bersama Ashton Kutcher, kelmarin selepas laporan mengenai kecurangan suaminya itu terbongkar tetapi terdapat kisah sebenar yang lebih rumit di sebalik perkahwinan mereka.

    Dipercayai Demi dan Kutcher menjalani perkahwinan secara terbuka apabila Demi, 49, dikatakan mengamalkan biseksual. Satu sumber memberitahu Star: "Demi tertarik kepada wanita sama seperti dia sukakan lelaki, jadi dia tidak mendapat kepuasan daripada Kutcher." Bercakap mengenai persetujuan mereka menjalankan perkahwinan terbuka, sumber itu turut berkata: "Semua orang di Hollywood tahu mengenai persetujuan itu, tetapi mereka berjaya menyembunyikannya daripada pengetahuan umum.


    "Dia tidak kisah Kutcher mempunyai hubungan sulit. Namun, mereka berjaya menyembunyikan hal itu daripada umum dan menjalani kehidupan suami isteri seperti biasa. Kedua-duanya saling menghormati kerana mereka seronok dengan cara demikian. Bagaimanapun, semuanya berubah apabila hubungan sulit Kutcher terbongkar.


    Pelawak Chelsea Handler seolah-olah turut mengiyakan kenyataan itu dalam wawancara program Simply Shocked bersama Piers Morgan di CNN.


    Walaupun dia mengakui tidak mengenali Demi dan Kutcher secara peribadi tetapi menurutnya, Demi dan Kutcher adalah pasangan yang mengamalkan perkahwinan terbuka.


    "Saya rasa sudah banyak kali mereka berseronok dengan seorang lagi wanita...jelas mereka melakukan hubungan seks bertiga. Mungkin apabila Demi tiada, Kutcher hanya melakukannya bersama orang lain dan ia mengundang kepada perceraian mereka," katanya. Sementara itu, wanita yang dikatakan mempunyai hubungan sulit dengan Kutcher pada September tahun lalu, Brittney Jones turut mendakwa pasangan pelakon terbabit mengamalkan perkahwinan terbuka. Brittney semalam memberitahu TMZ: "Walaupun perceraian adalah sesuatu yang menyedihkan tetapi saya rasa ia wajar dilakukan. "Selama ini, orang ramai menyangka saya berbohong dan mereka cerita mengenai hubungan intim bersama Kutcher, tetapi sebenarnya saya hanya diperalatkan. "Kutcher memberitahu saya, dia dan Demi mengamalkan hubungan seks terbuka dan dia tidak berbohong mengenainya," katanya.



    Brittney sebelum ini, mengakui melakukan hubungan intim bersama Kutcher. Bagaimanapun, aktor itu mengancam akan menyamannya dan menjelaskan dakwaan Brittney itu tidak benar sama sekali.


    Kutcher dan Demi berkahwin pada September 2005. Rumah tangga pasangan itu dilaporkan mula mengalami keretakan selepas Kutcher dikatakan mengadakan hubungan seks bersama Sara Leal, 22, di Hotel Hard Rock San Diego. - LT

    sumber : myMetro

    Pelancong asing ajak masuk bilik

    Posted: 19 Nov 2011 05:00 PM PST

    PULAU TIOMAN: Berwajah unik, muda, seksi, sasa dan mampu berkomunikasi dalam pelbagai bahasa, itulah kelebihan pekerja pantai khususnya golongan lelaki sekitar pulau ini hinggakan ada pelancong wanita yang cair dengan penampilan mereka.

    Digelar beach boy atau budak pantai, kehadiran golongan itu nyata menjadi daya penarik kepada pelancong asing terutama wanita namun ada kalanya kurang disenangi penduduk setempat yang melihat ia ancaman kepada budaya dan sosio ekonomi masyarakat di situ.


    Seorang budak pantai yang hanya mahu dikenali sebagai Aju, 20, berkata sejak tiga tahun terbabit dalam aktiviti pelancongan di pulau itu, sudah dua wanita meminta dia menjadi teman di bilik tidur mereka dan kedua-duanya pelancong asing.


    "Sebelum ini saya hanya mendengar cerita rakan mengenai perkara itu namun selepas ia benar-benar berlaku depan mata, saya tidak dapat menolak, tambahan pula mereka yang meminta saya ke bilik.


    "Apapun perkara itu sebenarnya berlaku kerana saya berada dalam keadaan antara sedar atau tidak kerana pengaruh alkohol, kami sebenarnya bertemu kali kedua di sebuah restoran yang menyediakan minuman keras. "Ia bukannya pesta atau majlis tertentu sebaliknya restoran biasa yang tiba-tiba menjadi seakan pesta apabila semakin ramai pengunjung tiba," katanya.


    Ditanya mengapa dia mengunjungi restoran berkenaan, Aju berkata, dia hanya menemani pelanggan sebelum diajak minum bersama malah restoran itu sememangnya menjadi pilihan pelancong dari luar negara.



    "Ia adalah tuntutan kerja dan pada masa sama ia memberi ruang untuk golongan seperti saya bergaul dengan masyarakat luar khususnya pelancong asing," katanya.


    Seorang lagi budak pantai yang hanya mahu dikenali sebagai Din Lanun, 24, berkata kebanyakan pelancong yang sudi menjadi teman mereka biasanya mempunyai sebab atau agenda tersendiri kerana golongan itu biasanya membabitkan pelancong bajet atau backpacker.


    "Mereka biasanya ingin tinggal lebih lama dan untuk menjimatkan wang, mereka sanggup bermalam di rumah atau hotel bersama budak pantai yang kebanyakannya akan membiayai sewa hotel dan makan minum sepanjang mereka menginap.


    "Biasalah jika mereka memberikan sesuatu mestilah mereka hendakkan sesuatu, bak kata orang situasi menang-menang," katanya.


    Sementara itu, orang lama yang pernah bertugas sebagai budak pantai di situ yang mahu dikenali Lan Tatu, 40-an, berkata amalan gaya hidup Barat dalam kalangan budak pantai tidak sehebat zamannya kerana pelbagai agensi kini memantau aktiviti golongan itu.


    "Dulu aksi ghairah pasangan boleh dilihat di mana-mana termasuklah di bandar Tioman, iaitu Kampung Tekek, selain pelbagai pesta tari di tepi pantai namun kini aktiviti itu tidak lagi wujud di sini kerana ada agensi yang memantau.


    "Memang masih ada pesta tari menari dengan minuman memabukkan terutama ketika musim kehadiran pelancong ramai (Mac-Ogos) tetapi ia diadakan di kawasan terpencil terutama di Salang (kampung).


    "Kebanyakan budak kita hanyut kerana kedudukan kampung itu yang agak terlindung selain harga minuman keras yang murah berikutan status pulau sebagai pulau bebas cukai," katanya.


    Sementara itu, seorang pelancong, Deborah Ghinjo, 25, berkata tidak semua pelancong asing mengambil kesempatan dengan mencari teman semata-mata untuk menetap di sesuatu tempat secara percuma atau murah.


    "Ia sebenarnya atas kehendak sendiri kerana ada kalanya seseorang itu akan tertarik dengan cara hidup atau penampilan seseorang yang jarang dilihat di tempat asalnya di Barat, adalah perkara biasa apabila perkenalan antara lelaki perempuan dibawa ke bilik tidur. "Itupun berlaku atas dasar suka sama suka dan bukannya atas kehendak satu pihak saja, apapun saya faham adat dan budaya hidup masyarakat sesebuah negara berbeza dan sebagai pelancong kita cuba memahami sebanyak mungkin perkara itu untuk mengelak kesulitan di masa depan," katanya.

    sumber : myMetro

    Anak kecil terperangkap didalm kereta selama 2 hari bersama jasad ayahnya

    Posted: 19 Nov 2011 04:01 PM PST

    INILAH.COM, North Carolina – Gadis cilik berusia sembilan tahun terjebak di dalam kereta selama dua hari, bersama jasad ayahnya. Keduanya mengalami kecelakaan lalu lintas dan tak ada yang menolong.

    Jeritan Jordan (9) tak terdengar kerana kereta yang dipandu oleh ayahnya, Doug Landon (39) masuk ke dalam parit yang sangat dalam. Jordan terjebak di talipinggang keledar dan tak boleh membukanya.

    Polii meyakini, kecelakaan terjadi di daerah pedalaman Craven County, North Carolina, sekitar Jumaat (11/11) pukul 10 malam waktu setempat.

    Selama dua hari, Jordan bertahan hidup dengan makan Pop-Tarts, snack yang cukup untuk bertahan hidup serta minuman energi Gatorade.

    Ibunda Jordan yang kekasih ayahnya selama 20 tahun, Claudette Leohmann telah mencari keduanya ketika mereka tak pulang. Ia melapor ke polis.

    Akhirnya pada Minggu (13/11), ia diselamatkan kerana seorang pejalan kaki melihat kereta Chevrolet Monte Carlo 1995 yang terbalik itu.

    Mulanya paramedis mengira Jordan dan ayahnya tewas. Namun gadis kecil itu mengerang dan sejam kemudian, ia diselamatkan dari kereta tersebut.

    "Luar biasa untuk anak berusia sembilan tahun, ini heroik. Ia tenang, meski anggota keluarga tewas di sebelahnya. Apalagi, gelap luar biasa saat malam," ujar Sersan David Clifton. (DLM)

    Agaknya ini rupa angry birds didunia sebenar

    Posted: 19 Nov 2011 10:01 AM PST


    INILAH.COM– Game telefon 'Angry Birds' menghipnotis dunia. Namun tahukah anda seperti apa wujud asli karakternya?

    Karakter 'Angry Birds' ini memang tak nyata. Namun seorang penggemarnya dari Kerala, India, mereka-reka seperti apa jika burung-burung yang marah itu benar-benar hidup.

    "Saya mendapat idea ini saat mencari gambar Angry Birds dengan Google dan membandingkan dengan spesies apa mereka sebenarnya. Saya mengira mereka nyata," kata Mohamed Rauf.

    Tak puas, ia memutuskan untuk menciptakan sendiri menggunakan komputernya. Gambar pertama selesai tak sampai sejam.

    Reaksi kawan-kawannya luar biasa, membuat Rauf memutuskan untuk membuat gambar-gambar karakter lainnya.

    "Saya cuba menyesuaikan dengan warna aslinya. Dari yang merah, hingga yang hijau. Saya merasa sudah menggambarkannya dengan jelas," paparnya.

    Game ini termasuk paling populer. Baru-baru ini baru saja mengumumkan sudah mencapai 500 juta downloads, tak sampai dua tahun setelah dilancarkan.

    Di China saja, pengdownloadnya mencapai 50 juta. Pengembangnya, Rovio asal Finlandia, sudah mengirimkan 10 mainan Angry Birds ke seluruh dunia.

    "Ini pencapaian luar biasa. Kami amat gembira melihat begitu banyak orang memainkannya," ujar CEO Rovio, Mikael Hed. (Dailymail)

    Wow! Bintang Porno Ingin Mendirikan Kelab Bolasepak

    Posted: 19 Nov 2011 09:01 AM PST

    Apa jadinya jika seorang bintang filem porno mendirikan sebuah kelab bola sepak? Setidaknya hal tersebut terfikir di benak salah satu bintang porno ternama.

    Bintang porno dari Chezkolovakia, Klarisa Leone yang mendambakan untuk mendirikan sebuah kelab bolasepak. Ia mengaku ingin bersaing dengan para pemilik kelab bolasepak yang didominasi oleh lelaki.

    Leone, yang sudah membintangi banyak filem porno mengaku ingin menamai kelabnya dengan nama Inter Prague, sama dengan nama kelub favouritenya, Inter Milan. Hanya, bezanya adalah Inter Prague berasal dari Chzekolovakia.

    "Saya menikmati karier sebagai bintang porno, tapi saya selalu mendambakan memiliki kelab bola sepak sendiri dan itu akan membuat saya lebih terkenal. Saya yakin para penggemar saya di filem porno akan menyukai idea ini. Saat ini banyak wanita yang main bola sepak," tutur Leone seperti dilapor The Sun.

    Sebelum itu, bekas cover majalah Playboy, Sybil Danning ikut serta dalam penawaran untuk mengambil alih kelab Inggris, Sheffield Wednesday

    Pak Cik dan Mak Cik projek tepi tasik sehingga terpaksa dihentikan oleh polis

    Posted: 19 Nov 2011 08:30 AM PST





    Pak cik dan mak cik ni memang tak agak-agak nak buat projek....
    nafsu punya pasal....Tapi yang pelik kenapa kita selalu kalah dengan nafsu
    sehingga sanggup mengenepikan soal maruah dan harga diri?????

    Dart Vader tuntuk sebidang tanah untuk parking pesawatnya di Ukraine

    Posted: 19 Nov 2011 07:00 AM PST

    Seorang fans berat filem Star Wars dengan berpakaian Dart Vader mendatangi pejabat datuk bandar di kota Odessa, Ukraine, menuntut sebidang tanah untuk meletakkan pesawat ruang angkasa nya, dimana pihak berwenang setempat nampaknya akan memerlukan suatu solusi yang dramatik.


    Fans yang berdandan bak penjahat di siri Star Wars ini mengutip undang-undang baru negara tersebut bahawa setiap warga negara memiliki hak tanah seluas 1.000 meter persegi.

    "Aku Darth Vader, tangan kanan Kaisar Palpatine. Mengetahui bahawa banyak deputi dan dartuk bandar telah beralih ke sisi gelap …Aku datang untuk sebidang tanah … untuk pesawat ruang angkasa saya.' kata lelaki tersebut.


    Para pegawai setempat tak mampu menyembunyikan kegelian mereka saat menerima tuntutan lelaki tersebut sesetelah ia menunjukkan pasport dan membuka helmetnya.

    "Permohonan ini telah terdaftar dan akan dipertimbangkan. Kami tidak berada pada sisi gelap, kita adalah orang-orang dalam terang." kata seorang juru cakap pejabat datuk bandar.

    Metode Mengajar Unik yang Menggabungkan Video dan Live Action

    Posted: 19 Nov 2011 06:00 AM PST

    Ada begitu banyak metode yang dilakukan guru untuk membuat murid lebih memahami apa yang ia ajarkan dan berusaha agar mereka gembira didalam kelas, dan beberapa diantara metode itu sangat unik dan dijamin membuat murid enggan bangun dari kerusinya.


    Matthew Weathers, seorang guru matematik di Universiti Biola di California Selatan misalnya, yang mengajari murid-muridnya dengan cara sedikit agak aneh, yaitu menggabungkan video dengan live action dalam menyampaikan materinya.

    "Saya suka melakukan percubaan dengan mengabungkan video dan aksi nyata, dan ini adalah suatu trik yang aku lakukan di kelas, dan kali ini dengan tema thanksgiving," terang Weathers.

    Jahanam..peniaga berpakat dengan penyeluk saku untuk ambil wang pelanggannya (full pic)

    Posted: 19 Nov 2011 05:00 AM PST

    Betul-betul jahanam peniaga ni ...sanggup dia berpakat dengan penyeluk saku
    untuk mengambil wang pelanggannya sendiri....






    "Losers": Video yang Membuat Kamu Sedar Akan Impak Negatif Bullying [Video]

    Posted: 19 Nov 2011 04:00 AM PST

    Bagaimana cara mengatasi masalah bullying yang semakin marak terjadi kalangan remaja? Saat ini, sering kali kita lihat video di Internet yang menangkap momen ketika seseorang sedang dipukul atau ditendang oleh temannya sendiri hanya kerana mereka berbeza.

    Salah satu cara untuk menghentikan bullying adalah membuat semua orang sedar akan besarnya impak negatif dari tindakan tersebut. Video dengan judul "Losers" atau "Pecundang" yang dibuat oleh pengguna Vimeo, Everynone di bawah ini memiliki kekuatan yang sangat besar untuk membuat kamu semua sedar akan buruknya bullying.


    Aksi arnab buka sampul surat

    Posted: 19 Nov 2011 03:00 AM PST



    memang bijak arnab ni....

    Poster-poster Filem Yang Serupa Tapi Tak Sama [Pics]

    Posted: 19 Nov 2011 02:00 AM PST

    Orang kata industri perfileman adalah industri kreatif, apa benar begitu? Tentu saja! Asal kamu tidak menghitung desain poster filem mereka sebagai sebuah ukuran kekreatifi. Mengapa? Lihat gambar ini dan kamu akan tahu mengapa.








    sumber : http://christophecourtois.blogspot.com

    Mengerikan!! Beginilah Keadaan Manusia Ketika Terlindas TRAKTOR

    Posted: 19 Nov 2011 01:00 AM PST




    Pengedar dadah di sembelih guna Chinshaw dan pisau

    Posted: 19 Nov 2011 12:00 AM PST


    Dua orang penyeludu dadah ini telah di sembelih.Seorang telah disembelih menggunakan Chainshaw dan seorang lagi menggunkan pisau....Hukuman bunuh yang paling brutal

    sumber : bestoneoffour.wordpress.com

    Kerana tak karuan pengacara talk show ini raba dan cium bintang jemputannya

    Posted: 18 Nov 2011 11:00 PM PST

    Ini..acara talk show-nya orang latin,Di acara ini bintang tamunya Si model panas Larissa Riquelme yang sempat menghebohkan seketika dulu.(kes sanggup berbogel )

    Yang terjadi di acara ini si model panas benar-benar membuat pembawa acara tak karuan. Beberapa bahagian tubuh si larissa di raba, bahkan sampai di cium dan kelakuan itu berlaku di hadapan penonton..

    (Full pic)..wanita yang maut dilubang lift

    Posted: 18 Nov 2011 10:00 PM PST

    Entah bagaimana boleh terjadi..Sungguh mengerikan




    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS