Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Akim & Stacy Dilantik Jadi Duta Walls Cornetto

Posted: 17 Feb 2011 04:14 PM PST

Akim, Stacy Dilantik Duta 'Cornetto' Perkukuh Hubungan Cinta?

Pada jam 3 petang 17 Februari 2011, Walls Cornetto telah mengadakan satu sidang media Pelancaran Duta Terbarunya dan Kempen Lafazkannya dengan Stail Cornetto.

Maka terjawab sudah teka teki siapakah duta terbaru Walls Cornetto. Kerana sebelum ini Akim dan Stacy pernah digosipkan mempunyai hubungan istimewa dan kali ini mereka bertuah dilantik sebagai duta terbaru aiskrim Wall's Cornetto bagi kempen 'Lafazkannya dengan stail Cornetto'.

Pelantikan ini dilihat lebih menguatkan gosip bahawa mereka benar-benar bercinta.

Bagaimanapun kedua-duanya menafikan dakwaan tersebut sebaliknya mengaku hanya akrab sebagai kawan dan hubungan itu profesional sebagai rakan sekerja.

Malah Akim yang dua tahun berturut-turut dipilih sebagai duta aiskrim itu menolak desas-desus kononnya dia yang mencadangkan nama Stacy untuk sama-sama menjadi duta aiskrim itu.

"Saya tidak pernah mencalonkan nama Stacy dan tidak tahu dapat menyambung kontrak buat kali kedua sebagai duta Wall's Cornetto bersama-sama Stacy. Jadi apabila mendapat tahu nama Stacy disebut untuk bergandingan dengan saya, sudah pasti saya gembira kerana kami berkawan baik. Mungkin juga pemilihan kami ini sedikit-sebanyak disebabkan gosip bercinta sebelum ini," kata Akim, pemenang tempat ketiga Akademi Fantasia muzik ketujuh (AF7).

Pasangan itu ditemui pada majlis sidang media dan pengumuman rasmi pelantikan mereka sebagai duta Wall' Cornetto untuk kempen 'Lafazkannya dengan stail Cornetto'.

Kedua-duanya turut menyampaikan lagu tema kempen tersebut berjudul Jahatnya Cinta gubahan Edry Abdul Halim hasil gabungan lagu Inilah Cinta oleh Akim dan Jahat oleh Stacy yang diberi sentuhan remix baru dan bertenaga.

Sebagai duta produk tersebut, Akim dan Stacy menggalakkan para remaja menyertai peraduan meluah perasaan melalui lagu merdu dan lirik yang kreatif mulai 14 Februari hingga 30 April ini.

Untuk menyertai, layari www.facebook.com/iluvcornetto dan kumpul mata daripada penutup Cornetto untuk membida artis pilihan di samping memenangi hadiah harian dan bulanan seperti iPhone 4, iKaraoke, iPod Shuffle, thumb drive, rantai kunci serta cakera padat istimewa Cornetto.

Para peminat aiskrim Wall's Cornetto perlu membeli aiskrim jenama tersebut dan hantar khidmat pesanan ringkas (SMS) nombor kod yang tertera pada penutup kon minuman itu ke 36322. – via Mstar Online

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Stacy Juara AF6 @ Press Conference Konsert Cornetto Love Sparks
  • Show Your Love, Pass Your Cornetto
  • Peraduan Cornetto Show Your Love – Makan & Menang
  • Sekitar Sidang Media dan Pelancaran Konsert Cornetto Love Sparks
  • Shila Amzah Dilantik Duta Produk Terbaru Safi Balqis Perfect 10
  • Selamat Hari Jadi Ke 20 Akim Ahmad
  • Maya Karin Dilantik Jadi Duta Produk InnerShine Prune Plus
  • Akim dan Juliana Evans Bercinta?
  • Stacy Duta Clinelle Kereta Peugeot 307 Kemalangan
  • Menangi iPad dalam Peraduan Cornetto Show Your Love
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Penganjur Teater Siti Zulaikha Tubuh Kumpulan Baru

    Posted: 17 Feb 2011 03:10 AM PST

    Raja Azri Persoal Penganjur Teater 'Siti Zulaikha'

    Pada jam 8.30 malam 16 Februari 2011, satu sidang media tergempar dibuat secara mengejut oleh Raja Azrey, pengarah teater bangsawan Siti Zulaikha di Pejabat Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara, Tingkat 24, Bangunan MAS, Jalan Sultan Ismail.

    Pengarah teater bangsawan Siti Zulaikha, Raja Azri Kamaruzzaman, 33, mempersoalkan tindakan penganjur teater itu yang dianggap tidak profesional kerana dipercayai menubuhkan sebuah kumpulan baru untuk menggerakkan produksi teater tersebut.

    IMG_0607

    Raja Azri

    Pertubuhan 1Malaysia adalah pihak yang bertanggungjawab menganjurkan teater itu yang akan dipentaskan pada 26 dan 27 Februari depan di Auditorium Taman Budaya Negeri Melaka dengan kerjasama Pertubuhan Teater Klasik Perak dan Pertubuhan Rumpun Seni dan Teater Shah Alam (Resam).

    Azri berkata dia bersama para pelakon yang merupakan kumpulan asal pementasan berkenaan tertanya-tanya sama ada mereka masih lagi diperlukan untuk menjayakan teater itu ataupun pihak produksi memerlukan kumpulan baru yang diwujudkan.

    "Kami ingin tahu apa status kami? Adakah kami akan dihantar ke Melaka atau tidak bagi menjayakan pementasan berkenaan? Kalau tidak, beritahulah kami dengan memberikan surat rasmi dan nyatakan sebab-sebabnya. Dan selesaikanlah bayaran kepada pelakon-pelakon saya kerana kebanyakan mereka mencari rezeki menerusi bidang ini (berlakon). Bayangkan kami sudah membuat latihan selama sebulan dan penganjur seperti tidak mengendahkan kami. Mereka langsung tidak bertanyakan perkembangan latihan teater ini sehinggalah ada khabar angin kononnya penganjur mempunyai kumpulan teater baru."

    Pelakon-pelakon teater Siti Zulaikha tertanya-tanya adakah khidmat lakonan mereka masih lagi diperlukan atau tidak.

    Tambah Azri apa yang merunsingkannya, apabila dia mendapat tahu terdapat sebuah lagi kumpulan produksi yang sedang giat menjalani latihan teater yang sama sehingga 15 ahli daripada kumpulannya itu telah ditarik ke kumpulan baru itu.

    "Saya tak tahu adakah benar kewujudan sebuah lagi kumpulan baru. Tetapi berdasarkan apa yang saya tahu, beberapa ahli kumpulan saya telah ditarik untuk menyertai kumpulan baru.

    "Malah, salah seorang daripada pelakon saya menerima mesej sistem khidmat pesanan ringkas (SMS) daripada rakannya (pelakon yang sudah ditarik ke kumpulan baru) yang mengajak pelakon saya itu turut serta dalam kumpulan berkenaan.

    "Saya juga difahamkan, latihan daripada kumpulan tersebut sudah lebih dua minggu dijalankan," ujarnya.

    Bagaimanapun, Azri berharap agar kemelut itu dapat dileraikan dengan mengetahui status sebenar kumpulan produksinya agar tidak menyusahkan pelakon-pelakon lain yang bertungkus lumus untuk menjayakan teater tersebut.

    Antara pelakon utama yang menjayakan teater ini adalah Ani Mayuni (Siti Zulaikha), Dj Pool (Sultan Zainal Ulung), Azza (Putri Nurmanjalela), Khaty Azean (Permaisuri Tua), Syukor Yon (Sultan Arman Ulung) dan Eida Moin (Mak Inang) dengan membabitkan sebanyak 80 pelakon termasuklah penari dan pemuzik orkestra. – Mstar Online

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Isu Penganiayaan Penganjur Teater Bangsawan Siti Zulaikha
  • Pelakon Remaja Zulaikha Kini Makin Matang
  • Sinopsis Teater Bangsawan Siti Zulaikha
  • Sinopsis Filem Cinta Yang Satu
  • Pemenang Peraduan Mari Menonton Teater Muzikal Kanak-Kanak Aladdin
  • Gambar Siti Nurhaliza & Datuk Khalid @ Malam Gala Teater Patung Kertas
  • Gambar Siti Nurhaliza Canteq ke Berlakon Jadi Azizah Awek P. Ramlee?
  • Siti Nurhaliza Janji Akan Bertudung Selepas Naik Haji?
  • Siti Nurhaliza Berlakon Watak Azizah Dalam Teater Remy… P Ramlee
  • Peraduan Menangi Terapi Kesihatan Tubuh AsterSpring
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Honda Malaysia memanggil balik Honda City dan Jazz keluaran 2009 dan 2010 supaya segera dihantar ke pusat Servis Honda

    Posted: 17 Feb 2011 10:26 PM PST

    Dunia automotif di seluruh dunia tidak pernah terlepas dari situasi memanggil balik kenderaan akibat kerosakan, terkini Honda Malaysia telah mengumumkan mereka memanggil balik 21,956 unit model City 2009 dan 1,680 unit model Jazz 2009 dan 2010, bagi menggantikan "lost motion springs" dan "retainers" bagi kesemua kenderaan terbabit. Honda Malaysia akan menghubungi semua pemilik kenderaan yang terlibat supaya menghantar kenderaan mereka ke pusat servis Honda yang bertauliah secepat yang mungkin setelah menerima notis yang dihantar.

    Menurut pihak Honda, "lost motion spring" yang dimampat oleh "rockers arms" dalam enjin biasa, mungkin bengkok atau pecah menyebabkan bunyi enjin yang bising dan berpotensi menyebabkan enjin terhenti. Setakat ini belum ada laporan mengenai kemalangan atau kecederaan bersabit isu tersebut. Caj pemeriksaan dan penggantian alat ganti akan ditanggung sepenuhnya oleh syarikat, menurut kenyataan dari Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Honda Malaysia, Yoichiro Ueno.

    Ifa Raziah bergaduh dengan peminat di Twitter kerana dia digelar Diva perasan

    Posted: 17 Feb 2011 09:40 PM PST

    Dalam beberapa minggu lepas ,Sensasi pasti ramai yang tahu kisah Ifa Raziah bermulut laser yang pada mulanya menyemburkan kata-kata kesat terhadap Safura,dan kemudian mengamuk pula pada peminatnya.

    Sehingga Ifa Raziah digelar artis mulut cili.

    Apakah punca sebenar Ifa begitu marah sehingga sanggup bergaduh dengan peminat di Twitter?


    Pada keesokkan hari (selepas isu Twitter yang menyembur Safura), saya pergi makan bersama rakan artis, yang kebetulan mengambil gambar kami dan muatnaikkan ke dalam Twitter. Dengan meletakkan judul gambar makan bersama diva-diva, ada pula peminat yang memberi komen dengan mengatakan 'Diva perasan, diva suam-suam kuku'.

    Secara elok saya bertanyakan kepada peminat tersebut kepada siapa ayat tersebut dirujuk dengan mengatakan tidak perlu biadab sangat. Jawabnya, pada kami semua peminat-peminat yang layak digelar diva adalah Datuk Siti Nurhaliza sahaja, Ifa Raziah tidak layak!

    Saya pun balasnya dengan mengatakan saya tidak minta segala gelaran yang diberikan. Apabila saya bertanyakan apa masalah dia dengan saya, dia menjawab dengan biadab.

    Ramai rakan artis yang turut memberi komen dengan bertanyakan kemarahan saya tersebut. Saya menyatakan yang saya mahu ajar peminat supaya jangan biadab dengan artis Malaysia, walaupun mereka tidak suka dengan artis tersebut.

    Saya pun membuat rumusan supaya suka hati mereka sama ada mahu gelar saya ratu suntik atau sebagainya. Setelah itu, semuanya menjadi elok semula dan itu sahaja isu sebenarnya. Kami saling bermaaf-maafan dan dia pula telah menjadi pengikut saya di Twitter. Pada mulanya kami bergaduh, kini diakhiri dengan kemaafan. Itu tidak pula ditunjukkan di media massa.


    Well,apa yang Sensasi boleh rumuskan kadang-kadang manusia nie bila dia bermulut laser dengan org dia tak berfikir panjang dan tak menghiraukan perasaan org sekelilingnya,tapi bila org yang laser sikit dengan dia,dia cukup terasa dan akan marah-marah dan nak menyumpah org sampai tujuh keturunan..ish3..

    Remy Ishak cedera kerana ditendang

    Posted: 17 Feb 2011 09:10 PM PST

    Gambar kenangan Remy dengan ummi Nazeera yang mempunyai "Ending" yang kontroversi
    Kesian Remy,terbaru Remy tekah ditendang sehingga menyebabkan dia tidak boleh bangun dan mengalami lebam di rusuknya.

    Nak kata nie pertama kali Remy kena belasah ,tidak,sensasi rasa pasti semua masih ingat lagi kisah kecoh Remy dipukul sekumpulah lelaki,iaitu abang Ummi nazeera dan bodyguard.

    Cuma bezanya kali nie Remy ditendang kerana tuntutan kerja... :P

    "Saya mengalami kecederaan di tulang rusuk kanan ketika menjayakan satu babak pergaduhan dalam filem terbaru saya berjudul 'Barajiwa'. Ketika melakukan babak itu, saya telah ditendang sehingga menyebabkan tulung rusuk saya lebam.

    "Selepas ditendang, saya tak boleh bangun dan telah dibawa ke klinik untuk menjalani ujian x-ray. Ia cedera kecil saja, tapi sebab ia melibatkan bahagian dalam, jadi agak merisaukan juga. Nasib baiklah insiden ini berlaku pada hari terakhir penggambaran," kata Remy ketika ditemui di majlis ramah mesra bersama pelakon filem 'Cun!'

    Sam kecoh dikatakan keluar Bunkface tubuh kumpulan baru The Azender

    Posted: 17 Feb 2011 08:50 PM PST

    Bunkface


    Vokalis kumpulan Bunkface, Sam atau nama sebenarnya Shamsul Annuar Bahrom dikhabarkan bakal menarik diri daripada kumpulan tersebut dan menubuhkan sebuah kumpulan baru iaitu The Azenders.

    Menurut sumber, keputusan tersebut dibuat kerana Sam mempunyai beberapa masalah dalaman dengan Bunkface selain tidak gemarkan publisiti dan dunia glamor.

    Justeru itu, tempat Sam akan digantikan oleh Myo, salah seorang daripada ahli kumpulan Oh Chentaku.

    "Myo sudah pun mula berlatih dan membiasakan diri dengan lagu-lagu Bunkface dan mereka bakal mengadakan sebuah persembahan khas sempena penghijrahan Sam dalam kumpulan The Azenders sekitar bulan April depan," kata sumber tersebut.

    Bagaimanapun, Bunkface tidak menghasilkan sebarang lagu baru dan hanya memberi fokus kepada perniagaan syarikat mereka, Bunkface Production di mana mereka sedang dalam proses membuka sebuah studio rakaman baru serta mengeluarkan barangan cenderahati kumpulan itu.

    Difahamkan ahli kumpulan Bunkface iaitu Paan dan Youk pula masing-masing turut dirisik untuk menjadi gitaris kumpulan Hujan dan One Buck Shot.


    Memang dah beberapa kali dah Sensasi dengar perkhabaran yang Sam Bunkface nie akan keluar dari kumpulan tersebut,tapi apabila ditanya Sam ckp memang betul dia ada kumpulan baru The Azender,dan jugak memang Sam ada masalah dengan Bunkface tapi dia masih bersama Bunkface,jadi cerita dia keluar bunkface tue hanya khabar angin.


    "Memang saya akui ada beberapa masalah antara saya dalam Bunkface, tetapi saya tidak menarik diri. Cuma saya lebih memberi perhatian kepada The Azenders kerana ia sebuah kumpulan yang baru.

    "Ahli-ahli kumpulan baru saya terdiri daripada Kudut (dram), Izal (bass) dan Ajam (keyboard) juga mempunyai kumpulan mereka masing-masing.

    "Penubuhan The Azenders ini sekadar projek sampingan saya di mana konsep muzik yang dibawakan lebih segar dan lain daripada muzik-muzik yang ada di negara kita," katanya.




    Kumpulan baru Sam "The Azender" bakal membawa music baru yang berbeza


    Tapi okey apa lagu Bunkface skrg nie kan,menarik dan keremajaan je..tak tahulah mcm mana pulak lagu The Azender.kita tunggu~

    Justin Bieber terlupa tutup zip seluar semasa Grammy's award ,dan gaya rambut pacak bieber

    Posted: 17 Feb 2011 02:18 AM PST



    Pada Grammy's award yang berlangsung baru-baru nie Justin Bieber telah memakai suit putih dengan kasut putih.Nampak smart dan bersih je,tetapi biasalah paparazzi kat sana memang suka sgt kalau ada bab2 zip seluar yang lupa ditutup.

    Bieber yang baru je keluar dari bilik air,lepas tue diambil gambar oleh jurugambar,dan keluarlah gossip Justin Bieber lupa tutup zip seluar lepas masuk toilet.nasib baik tak nampak apa-apa..hehe.

    Terbaru dalam majalah rollingstone ,rambut JB telah diubah menjadi pacak-pacak mcm gambar kat bawah nie..amacam ok tak?Tp sensasi rasa agak serabaila..mungkin sebab rambut die panjang,jadi bila dipacakkan nampak mcm serabut je.

    Skrg nie suara JB berada dalam situasi peralihan suara dimana suara kanak-kanaknya sdg ditransformasi menjadi suara lelaki dewasa,maknanya suara JB skrg nie tgh pecah2,tp oleh kerana beliau seorang penyanyi JB telah mengupah Vocal speccialist utk membantu mengurangkan suara pecah.

    Namun peminat Justin Bieber di Malaysia kemungkinan besar bakal dikejutkan dengan suara JB yang berbeza pada konsert nya pada bulan April nie.

    Komik: Pandangan manusia berubah apabila mabuk

    Posted: 17 Feb 2011 01:50 AM PST

    Apa itu mabuk?Mabuk tue ada mcm2 jenis mabuk..antaranya mabuk cinta,mabuk kuasa dan mabuk arak.

    Bila mabuk kadang-kadang sesuatu benda tue kelihatan lain drpd realiti sebenarnya.

    Kali ini kita manyingkap misteri mabuk arak yang diketahui umum banyak membawa bencana.

    Kisah sadis seorang jejaka yang akhirnya telah mabuk dan melakukan dot3 yang songsang.









    X-MEN: FIRST CLASS Trailer Movie

    Posted: 17 Feb 2011 01:14 AM PST



    Filem ini mengisahkan permulaan X-Men saga, sebelum Charles Xavier dan Erik Lensherr dikenali sebagai Profesor X dan Magneto. "X-Men: First Class" dibarisi pelakon James McAvoy, Michael Fassebender, Nicholas Hoult, January Jone dan Rose Byrne. Filem ini dijadualkan menemui peminat di Malaysia pada 2 Jun 2011.




    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    (Video) Behind The Scene Hikayat Merong Mahawangsa.

    Posted: 17 Feb 2011 08:22 PM PST

    Macam menonton Dvd blue-ray pula sebab ada footage behind the scene & commentary daripada pelakon-pelakon Hikayat Merong Mahawangsa terbitan KRU ini. Filem ini akan ditayangkan secara serentak di 34 buah negara pada 10 Mac 2011 menelan kos produksi sekitar RM8 juta. Kalau sambutan yang diberikan memang champion, Hikayat Merong Mahawangsa mungkin menjadi filem pertama yang berpotensi mencecah kutipan RM10 juta.

    Anda akan dibawa secara mendalam dengan fakta ringkas pembikinan Hikayat Merong Mahawangsa serta kisah suka-duka pelakon yang menjayakan filem tersebut. Dikatakan, set perkampungan Melayu hancur sehari sebelum penggambaran bermula dan terpaksa dibina semula dan seluruh kampung dibina semula dalam masa 3 hari.

    Fakta lain pula, 105 pemain muzik orkestra antarabangsa di bawah bimbingan Malaysia Philharmonic memainkan lagu latar serta efek bunyi untuk filem ini.

    Nak lebih banyak spoiler lagi? Lebih baik anda tonton sendiri. Baru feeling, oh yeah! Video selepas ini.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Russell Simmons, Produser New York Terpukau Dengan Yuna!

    Posted: 17 Feb 2011 01:54 PM PST

    Bukan mudah untuk seorang penyanyi Asia, terutamanya Malaysia memukau produser label Hollywood. Namun, Yuna akhirnya berjaya memecahkan tembok pemisah tersebut apabila dia mendapat pujian daripada Russell Simmons, seorang ahli perniagaan, pemilik syarikat label hip hop Def Jam, dan perintis jenama pakaian Phat Farm, Argyleculture, dan American Classics. Russell Simmons, memiliki lebih 600 ribu followers mempunyai nilai harta sekitar $USD 340 juta, merupakan pendokong muzik hip hop ketiga yang terkaya di sana.

    Yuna, memberikan kunjungan khas di pejabat Russell Simmons dan memukau pemilik syarikat label Def Jam dengan lagu-lagu nyanyiannya. Russell Simmons berkata di twitter, 'an amazing new singer @yunamusic just came by my office & blessed me w/ her music – follow her, her music is incredible!'

    Ironi, orang luar lebih menghargai muzik Yuna. Ehem, teringat pula kisah AJL 25 yang lepas. Trauma beb!

    Mungkin, satu hari nanti Yuna berjaya mencipta nama di sana & mengharumkan nama negara. Nanti jangan lupa pada kami ye Yuna! We love you!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Dendam Membara 20 tahun.. Guru Besar Sekolah Dipukuli Bekas Muridnya Sampai Hampir Mati..

    Posted: 17 Feb 2011 09:30 PM PST

    Dendam Membara 20 tahun.. Guru Besar Sekolah Dipukul Bekas Muridnya Sampai Hampir Mati.. Seorang guru besar telah menjadi tuli dan meninggalkan bekas luka seumur hidup setelah dipukul oleh bekas murid yang menyimpan dendam selama 20 tahun kerana pernah dihukum pukul dengan rotan semasa dia anak kecil. Kieran Heakin, 58, menderita luka wajah  ketika dia diserang di sebuah restoran India.

    Bekas muridnya Jermaine Bullen, 26, mendekati dia dan berkata: "Apakah kamu masih ingat saya? Anda memukul saya ketika saya berumur enam tahun dan saya telah menunggu bertahun-tahun untuk bertemu dengan Anda." Bullen seorang buruh, kemudian melancarkan serangan di restoran itu, memukul dan menendang kepala guru itu ke tanah.Dia berdendam terhadap Mr Heakin selama dua dekad setelah dia meronta-ronta dipukul gurunya kerana nakal di sekolah.


    Bullen dipenjarakan selama tiga tahun setelah dia mengaku bersalah  dengan maksud membalas dendam. Serangan itu terjadi  setelah dia melihat Mr Heakin menunggu  makanan kari yang dipesan di Kabana di Rochdale, Greater Manchester.

    Mr Heakin, guru besar sekolah St John's RC Primer, di Burnley, menderita patah hidung, sebuah tulang pipi patah dan tulang rusuk, soket mata retak dan patah rahang. Isterinya Angela, 57, mengatakan wajah suaminya tidak dikenali lagi .Dia dan anak-anak mereka Rebecca, 36, Damien, 31, dan Edward, 22, telah terkejut oleh serangan balas dendam yang dahsyat ini dan  bekas luka-lukanya.

    Bekas Walikota Whitworth, dekat Rochdale, yang telah mengajar selama 34 tahun, menghabiskan dua minggu di hospital dan dua bulan memulihkan diri di rumah. Empat plat logam dimasukkan ke dalam tengkoraknya dan kini pekak di satu telinga dan kehilangan indra ciuman dan rasa.

    Tapi Mr Heakin berkata: "Meskipun cedera saya, saya telah memaafkan Jermaine dan aku tidak ingin ada dendam. "Dia kehilangan kawalan diri sejenak dan akan membayar untuk itu selama bertahun-tahun mendatang. "Aku ingat dia sebagai bayi tapi saya tidak melihatnya selama 19 tahun.

    "Dia dikeluarkan dari sekolah berkali-kali. Aku tidak suka memikirkan insiden atau kesan. Sebagai seorang insan saya telah memutuskan untuk memaafkannya. Itulah pekerjaan saya – saya menghabiskan banyak waktu menceritakan anak-anak tentang pengampunan."

    Sebelumnya Bolton Crown Court mendengar bagaimana Bullen dihadapan Mr Heakin, mengatakan: "Anda akan ingat saya dan Anda akan ingat ayah saya – yang digunakan untuk menggertak saya di sekolah."

    Bullen, yang ditahan , memiliki serangkaian kesalahan dalam catatannya termasuk perkelahian di depan umum, GBH dan biaya ubat-ubatan. David Farley, membela, berkata: "Ketika serangan itu terjadi, katanya semua boleh dia lakukan adalah menggambarkan diri pada usia itu dan dia kehilangan kawalan."

    sumber : daily mail

    [KERJA GILA] Sepasang remaja ditangkap sedang berzina di bilik mandi masjid

    Posted: 17 Feb 2011 08:35 PM PST

    Selain di Tandas Masjid Mereka Juga Lakukan di Atas Kubur.

    Sungguh Keterlaluan kelakuan dua remaja ini berulang kali membuat warga Tanjungpura mengucap. Betapa tidak. Sepasang kekasih, Sya (19) dan Jam (18), yang sedang dimabuk cinta tertangkap tengah berbuat zina di bilik mandi masjid. Kekesalan warga Kel. Pekan Tanjung Pura, Kec. Tanjung Pura, Langkat, Rabu (16/2) malam nyaris membakar keduanya. Beruntung kemarahan penduduk yang beberapa kali melayangkan pukulan cepat diredakan. Kedua remaja ini pun dibawa ke Polsek Tanjung Pura untuk ditahan.

    gambar hiasan

    Menurut keterangan yang berhasil dihimpun Pos Metro  mengungkapkan tertangkapnya kedua insan  tadi berawal dari kedatangan seorang warga yang singgah ke rumah ibadah ini untuk beribadah. Warga yang mengaku penduduk Kecamatan datang ke Mesjid terbesar di Tanjungpura itu sekira pukul 22.15 wib.

    Sebelum masuk ke dalam untuk mengerjakan ibadah, lelaki ini lebih dulu membersihkan diri di bilik kecil, di bahagian belakang masjid. Waktu mendekati bilik kecil tadi, lelaki separuh baya ini melihat sebuah motosikal parking  tak jauh dari bilik mandi. Selain itu, dia melihat dua pasang selipar di depan pintu bilik mandi perempuan.

    Merasa ada yang aneh, dia lantas mendekati pintu bilik mandi. Ketika berdiri di depan pintu bilikr mandi, dia mendengar suara meringit dari dalam bilik mandi tersebut. Yakin ada yang tak kena terjadi di dalam, lelaki ini lantas mendorong pintu bilk mandi. Tapi pintu bilik mandi terkunci dari dalam. Selanjutnya, lelaki yang mengaku ahli majlis taklim ini pun mendorong pintu bilik mandi yang bersebelahan dengan bilik mandi itu.

    Kerana yang ini tidak terkunci, dia lalu masuk ke dalam bilik mandi tersebut. Bukan main terkejutnya dia begitu menyaksikan dua anak manusia tanpa pakaian berbuat hubungan seks. Malu dengan kelakuan keduanya, lelaki ini pun langsung menangkap keduanya.

    Tanpa melawan Sya dan Jam, hanya boleh pasrah ketika ditangkap. Untuk mempertangung jawabkan perbuatanya, keduanya disuruh bersuci dan melakukan solat taubat.

    Kemudian, penduduk sudah mendengar khabar tersebut dan berkerumun. Warga yang geram spontan melayangkan tamparan dan pukulan kepada pelaku. Selang tidak berapa lama kemudian, warga menghubungi salah seorang tokoh masyarakat H.Basyarudin. Oleh tokoh masyarakat ini kedua pelaku lalu dibawa ke balai Polis untuk dijauhkan dari amukan penduduk.

    M.Addin (30), Ketua Persatuan Remaja (Prima), Tanjung Pura, mengaku kalau ketika ditahan kedua pasangan sejoli mengakui segala perbuatannya. Bahkan, mereka secara terang-terangan mengakui telah 6 kali melakukan perzina  serupa. "Kalau menurut pengakuan mereka, mereka telah melakukan hubungan intim sebanyak 6 kali di tempat yang berbeza. Tempat yang pernah dijadikan lokasi iaitu Perkuburan KristianTanjung Pura, Kuburan Cina, di rumah mereka dan yang terakhir di bilik mandi masjid ini," ungkap Addin yang mengaku ikut mengiring keduanya ke balai polis malam itu.

    Kedua orangtua pelaku pun dipanggil ke balai polis dan berjanji akan menikahkan keduanya. "Kedua orang tua pasangan sejoli itu, sudah datang ke balai polis dan berjanji akan menikahkan keduanya. Tapi perbuatan keduanya sudah sangat keterlaluan dan sulit dimaafkan," sambung Addin lagi seraya mengaku yang telah dinodai oleh keduanya masjid terbesar kebanggaan warga Langkat.

    Addin juga mendesak pihak berkuasa hukum agar menghukum keduanya dengan hukuman yang setimpal. "Saya meminta agar pihak berkuasa hukum dapat memproses keduanya sesuai hukum yang berlaku. Supaya, kejadian serupa tidak terulang lagi dikemudian hari. Sebab, ini sudah menyangkut harga diri, kenapa masjid dijadikan lokasi melakukan penzinaan," kata Addin kesal.

    Sementara Kanit Reskrim Aiptu Jamal ketika memberi kepastian perihal kejadian tadi membenarkan kalau pihaknya mengamankan dua pasangan mesum yang ditangkap warga dari rumah ibadah. "Kejadianya tadi malam itu. Warga yang menghantarkannya ke Polsek. Kerana kedua orang tua pelaku sepakat menyelesaikan masalah ini secara kekeluargaan. Makanya kedua pelaku kita lepas, katanya mereka akan segera dinikahkan. Mereka dijemput orang tua masing-masing disaksikan tokoh masyarakat di sini," ujar Jamal mengaku keduanya masih tercatat sebagai pelajar .

    Didenda Beri Makan Anak Yatim

    Perbuatan kedua pelaku yang mencoreng nama baik keluarga dan warga ini. Pasangan sejoli yang ketangkap mesum itu langsung dinikahkan. Pernikahan mendadak tersebut digelar di pejabat urusan agama (KUA) Kecamatan Gebang, Rabu (16/2) petang. Pernikahan hanya dihadiri sanak saudara terdekat keduanya. Tuan Kadi yang menikahkan pasangan zina ini adalah Aman Syakban, petugas P3N.

    Selain dinikahkan, kedua pasangan ini juga diwajibkan membayar denda yakni memberi makan 80 orang anak yatim piatu. "Setelah dinikahkan mereka didenda memberi makan anak yatim, sebanyak 80 orang. Mudah-mudahan semua ini boleh dijadikan pelajaran bagi kita semua," ungkap salah seorang petugas KUA yang dihubungi wartawan. -ruang hati.com


    bk-bila nafsu dah menguasai diri ,dah tak kenal mana satu masjid ,kubur...janji dapat puaskan nafsu



    Guru sembur penyegar udara kearah murid kerana berbau kari

    Posted: 17 Feb 2011 07:45 PM PST

    Mungkin guru ini jenis manusia yang tak tahu
    jaga perasaan orang.....
    saya petik dari Berita Harian...


    LONDON: Seorang guru tadika di Britain dilarang mengajar selama dua tahun selepas dia didapati menyembur penyegar udara ke arah sekumpulan murid Asia termasuk dari India dan Bangladesh dengan alasan mereka berbau kari. 

    Majlis Guru Am Bagi Wales (GCTW) diberitahu bahawa Elizabeth Davies, 50, menyembur penyegar udara setiap pagi ke arah murid terbabit selepas mendakwa mereka berbau 'kari atau bawang'. 

    "Perbuatan beliau tidak mencerminkan sikap seorang guru selain menjejaskan maruah kanak-kanak berkenaan yang mesti sentiasa dilindungi," kata Pengerusi GCTW, Peter Williams. – Agensi

    Sanggup gadai nyawa demi kereta

    Posted: 17 Feb 2011 06:30 PM PST

    Kereta lebih penting daripa nyawanya sendiri....
    saya petik daripada kosmo online

    BEIJING - Seorang lelaki, Lin Fu sanggup menggadai nyawanya sendiri apabila dia berdiri di atas keretanya yang terjunam ke dalam sebatang sungai di Shuangxiu, China, lapor sebuah akhbar semalam.

    Fu enggan meninggalkan kereta miliknya itu sejam sebelum ketibaan anggota-anggota bomba.

    Anggota-anggota bomba tiba untuk menarik kereta itu dengan menggunakan kren, baru-baru ini. 

    Kereta yang dipandunya itu hilang kawalan sebelum terjunam ke dalam sungai tersebut dari sebuah jambatan.

    Menurut Fu, jika dia tidak bertindak dengan menunggu kereta tersebut, anggota-anggota bomba akan membiarkan kenderaannya itu di dalam sungai tanpa menariknya keluar. - Agensi

    Kucing curi 600 barang daripada jiran

    Posted: 17 Feb 2011 05:25 PM PST

    Agaknya kucing ini dah tak ada kerja..
    saya petik dari myMetro

    LOS ANGELES: Aksi seekor kucing yang mencuri lebih 600 barang dari kediaman jiran-jirannya di sebuah bandar di California dirakam kamera pengawasan, semalam.

    Aksi Dusty yang mengambil barang daripada span mandi dan mainan dinosaur hingga kepada pakaian renang dirakam kamera pengawasan di sebuah kediaman di San Mateo, selatan San Francisco. "Tuala, sarung tangan, kasut, stokin dan permainan kanak-kanak antara barang yang dibawa kucing peliharaan saya," kata Jean Chu, pemilik Dusty kepada sebuah syarikat televisyen tempatan ABC News.


    "Dusty mengambil pakaian renang ibu saya," ujar seorang jiran cilik berusia lima tahun selepas kucing itu dikenal pasti mencuri lebih 600 barangan di kawasan kejiranan berkenaan sejak tiga tahun lalu. Rakaman video menunjukkan Dusty membawa beberapa barangan yang dicuri di mulut, termasuk satu pakaian labuh hingga membelit kakinya dan menyebabkan ia terincut-incut mengheret pakaian itu. - AFP



    Aneh, Ditemukan Ikan Bermulut Seperti Itik

    Posted: 17 Feb 2011 04:40 PM PST

    GUANGXI – Para penduduk di China tengah dihebohkan dengan penemuan ikan dengan bentuk yang aneh. Ikan itu ditemukan di gua dalam danau pada kedalaman 1.000 m di bawah tanah.

    Para ahli pun belum dapat memastikan jenis ikan yang ditemukan di Desa Daluo, Kota Bama, sebelah selatan daerah Guangxi, China. Demikian diberitakan oleh ananova.com.

    Ikan tersebut memiliki mulut lebar dan tipis seperti itik, dengan didominasi warna merah, bentuknya panjang, kumis tipis, dan mata yang terletak di dekat dengan mulut.

    Kepala desa Li Zuneng mengatakan, orang=orang tua desa pernah membicarakan tentang ikan tersebut. Akan tetapi, generasi muda belum pernah ada yang melihat ikan itu. Mereka menganggap ikan itu hanya sekadar dongeng. Hingga pada akhirnya, ikan yang diberi nama Fu Yuan Dong yang bererti gua keberuntungan itu, terbukti kewujudannya

    Kini spesimen ikan tersebut telah dikirimkan ke kota Bama dan badan penelitian di Guangxi, untuk diteliti lebih jauh. Akan tetapi hingga kini belum ada ahli yang dapat mengetahui jenis ikan tersebut.

    Di wilayah pegunungan terpencil itu, hasil sensus menunjukkan adanya 74 orang tercatat berusia lebih dari 100 tahun. Jumlah total penduduk di desa itu seramai 238 ribu orang.

    Sumber : http://www.okezone.com/

    Pencuri paling nekad masuk kereta curi barang depan tuannya

    Posted: 17 Feb 2011 10:01 AM PST

    Kumpulan foto aksi pencurian yang paling nekad.. langsung dilakukan di depan mangsanya. Berikut ini salah satu monyet nakal pasti membutuhkan suatu Asbo (that's an Anti-Social Baboon Order). Monyet jantan dewasa ini licik, yang dikenal sebagai Fred, berjalan ke kereta membuka pintu dan melompat di belakang sebelum mengambil beg tangan untuk mengejutkan pelancung Inggris dalam kereta.

    Beg milik Hazel Murray 71,, yang sedang bercuti dengan abangnya George Cox dan isterinya Jacqueline di Afrika Selatan. Mereka mengunjungi Miller's Point, dekat Cape Town, ketika Fred yang sering mengejutkan manusia memperlihatkan bagaimana dia telah belajar bagaimana masuk ke kendaraan mereka mencari makanan berayun dan beraksi.

    'Aku melihat di cermin dan monyet besar ini sedang duduk di kerusi belakang samping adik saya, "kata Mr Cox, 60, dari Bridport, Dorset. Besar dengan gigi yang sangat besar." Beruntung bagi  Murray, begnya dikembalikan setelah Fred memeriksa isinya dan kemudian dibuang setelah memutuskan tidak ada yang boleh makan.




    [Pelik] Patung Mc Donald diculik dan kepalanya dipenggal

    Posted: 17 Feb 2011 09:01 AM PST

    Sebuah kumpulan aneh yang menamakan diri FLA, 'Food Liberation Army' (Tentara Pembebas Makanan ?) telah menculik patung ikon Mc Donald di sebuah restoran cepat saji di Helsinki, Finland dan mengancam akan memenggal kepalanya.

    Beberapa hari kemudian mereka membuat video dengan segala tuntutan yang harus ditebus oleh pihak Mc Donald dan menguploadnya di Youtube. Video yang mungkin terinspirasi dari gerakan teroris ini membuat  banyak pihak terkejut di Helsinki.

    Berikut ini potongan gambar dari video yang mereka upload disertai dengan tuntutan tertulis di bahagian bawah.







    Seorang juru cakapMc Donald berkata, "Kami selalu melayani pertanyaan para pelanggan dan media tentang standard pengolahan makanan. Tapi tidak dengan cara yang seperti ini." Dia juga membantah telah menutup-nutupi  rincian tentang kualiti makanan dan proses manufakturnya.

    Beberapa hari kemudian pihak polis menangkap Leinonen Jani, salah satu anggota FLA, dan memaksanya untuk menunjukkan tempat di mana Mc Donald disekap. Akhirnya patung ditemukan di sebuah apartment kosong dengan keadaan kepala yang sudah terpenggal pisau guillotine (pisau pemenggal kepala yang digunakan pada jaman Napoleon).


    Apakah proyek berikutnya FLA akan menculik patung Liberty dan memenggalnya? Ada ada aja!

    [Gambar] Inilah dia wajah ibu yang sanggup rakam video telanjang anaknya

    Posted: 17 Feb 2011 08:47 AM PST

      inlah dia ibunya
    dan ni aksi-aksi gambar video anak yang dirakamnya.....









    sumber gambar : stomp.com.sg

    untuk mengetahui kisahnya sila klik sini

    22 tahun Simpan Rambut.. Dipotong Disumbangkan ke Badan Amal

    Posted: 17 Feb 2011 07:15 AM PST

    WOW!!.. 22 tahun Simpan Rambut.. Dipotong Disumbangkan ke Badan Amal..Rambutnya telah dibiarkan tumbuh memanjang selama 22 tahun lamanya, tapi hilang hanya dalam beberapa minit. Penggemar Reggae Paula Jamison rambutnya mulai dibiarkan memanjang sejak usia 17 sepanjang 4ft 9in, hampir setinggi badannya.


    Tapi ibu dari satu anak tersebut senang berpisah dengannya setelah disumbangkan untuk amal kerana inspirasi oleh teman yang berjuang melawan kanser.  Jamison, dari Stockport, Greater Manchester, melelongnya dan dapat sebanyak £ 1.600 untuk mengingati Anita Swan temannya, yang meninggal kerana leukemia.

    "Ketika Anita masih hidup kami bercakap dan dia berkata aku tidak pernah memotong rambut untuk siapa pun kecuali untuknya," kata dia. "Dia benar-benar mengilhami saya jadi saya melakukannya untuk dirinya dan juga bagi saya. Saya fikir dia akan sangat senang. "

     Jamison, 39, mengatakan dia masih menyesuaikan diri dengan perubahannya. "Aku selalu suka memiliki rambut gimbal panjang tetapi pada musim panas kepala saya terasa sangat panas dan berat," katanya.


    "Rambutku sering terjebak dalam pintu mobil bahkan membuatku tersandung jika Aku membongkok tapi aku takut memikirkan kehilangan mereka."

    "Rasanya aneh. Aku merindukan mereka sekarang tapi kepala saya jauh lebih ringan dan saya memiliki reaksi lebih cepat dari semua orang. "  Jamison berharap untuk mengumpulkan wang lebih banyak dengan melelong rambutnya.

    sumber : daily mail

    Inilah akibat pemandu bas lupa dia bawa bas dua tingkat

    Posted: 17 Feb 2011 06:45 AM PST

    Kecelakaan Paling Bodoh.. Pemandu Bas Terlupa dengan Tingkat Atasnya.. Seorang pemandu bas merobek atap bas tingkat yang dikemudikannya setelah melelalui jambatan yang rendah dan gilanya dia ternyata lupa ketinggian kendaraannya. Dia lupa mengemudikan bas tingkat. Bas hijau seperti dirobek dan tingkap atasnya benar benar  tertinggal di bawah jembatan dekat stesenn kereta api.




    Lelaki yang berusia 49 tahun, terus memandu dengan kelajuan 100km/j sebelum akhirnya berhenti. Ketika dia keluar dari kendaraan, dia menemukan atapnya tertinggal di belakang terletak di jalan di bawah jembatan.

    Dia mengaku dia hanyat terlupa betapa besar kendaraan itu dan kemudian menelefon majikannya untuk mengatakan bahawa kendaraannya mengalami kecelakaan.

    Saksi Zed Mahmood, 25, berkata: "Dia biasanya membawa bas satu tingkat dan dia lupa dia mengemudi kendaraan lebih tinggi. "Dia sangat terkejut. Ada paramedik di lokasi memeriksa dia. Dia tidak nampak terluka namun terkejut dengan apa yang telah terjadi.

    Di pecat kerana kerja 15 minit awal

    Posted: 17 Feb 2011 05:46 AM PST

    Seorang remaja , Sam Green Jeffries (15 tahun), bergegas bangun untuk melakukan pekerjaannya sebagai penjual suratkhabar. Jam 6.45 dia sudah berkeliling dengan sepeda kesayangannya, melempar surat khabar di depan rumah pelanggan-pelanggan setianya. Kegiatan ini dilakukan Sam sebelum berangkat ke sekolah.



    Suatu hari, Nyonya Green Jeffries (ibu Sam) mendapat surat panggilan dari Pejabat Tenaga Kerja Anak di Worcestershire County Council. Beliau terkejut kerana mendapat teguran keras: mengizinkan salah seorang anaknya - Sam - bekerja 15 minit lebih awal dari waktu yang dijadualkan / diperbolehkan oleh undang-undang ketenaga kerja khusus anak-anak.

    "Saya sudah mendidik anak-anak saya untuk bekerja keras dan menghargai waktu sedari usia begini. Saya tidak ingin mereka kelak menjadi seperti remaja-remaja zaman sekarang yang hanya boleh menimbulkan masalah bagi keluarga dan orang lain..." Alasan yang sangat masuk akal.

    Namun undang-undang (UU) tetap melarang Sam untuk bekerja sebelum jam 07.00 pagi. Sam menyerah, kerana kalau dia mula bekerja jam 07.00 bererti dia akan terlambat tiba di sekolah. Dia pun dipecat kerana mula kerja 15 minit lebih awal.

    Banyak pelanggan Sam yang akhirnya mengajukan protes ke Pejabat Tenaga Kerja, meminta agar undang-undang tersebut ditinjau kembali dan disesuaikan dengan akal sihat. Mereka berpendapat, Sam akan memberikan contoh dan teladan bagi anak-anak lain seusianya; bekerja keras, menghargai waktu dan disiplin.

    Dewan Kota akan mempertimbangkan untuk melakukan kajian semula, hanya saja, hasilnya baru akan muncul pada tahun 2012 atau 2013.

    Berikut UU yang harus dipatuhi bagi anak-anak yang ingin bekerja di usia dini:

    Setiap perusahan mempekerjakan anak di bawah 16 harus mengetahui undang-undang ketenaga kerja anak.
    Usia anak yang dipekerjakan harus 13 tahun atau lebih, dan disahkan dari ketua RT setempat (ketua RT adalah terjemahan bebas)
    Anak harus mengajukan permohonan izin kerja dari ketua RT setempat dan surat keterangan sihat dari hospital
    Anak usia di bawah 16 tahun hanya boleh bekerja pada waktu 07:00 - 19:00.
    Anak usia di bawah 16 tahun berhak mendapatkan 2 minggu cuti di musim panas

    Di satu sisi, UU ini bagus untuk perkembangan anak, di sisi lain, mungkin benar kata pelanggan Sam... B

    Buka bra dengan tepuk tangan sahaja

    Posted: 17 Feb 2011 04:45 AM PST

    Seorang pensyarah dari San Fransisco, Amerika, bernama Randy Sarafan terinspirasi dengan 'celana musik' yang pernah ditemuinya di Suriah dan dengan itu dia menciptakan bra (penutup payudara) elektronik.



    Randy yang pernah menulis buku berjudul '62 Idea yang boleh dibuat dari   Sebuah Komputer Mati' ini ternyata punya pengalaman  dengan pasangannya. Suatu ketika, mereka akan bercinta namun resleting bra pasangannya rosak dan dari pengalaman ini serta 'seluar muzik' dari Suriah akhirnya dia menciptakan sebuah penutup payudara (bra) yang dijamin nantinya tidak akan menyulitkan pemakainya (dan pasangan).





    The Clap-Off Bra from Randy Sarafan on Vimeo.

    bk-jangan dipakai bra ini ketika berada ditempat ramai orang bertepuk
    tangan

    Ganas! pembunuh yang berdarah dingin

    Posted: 17 Feb 2011 03:47 AM PST










    Tumor 'alien' tumbuh di dalam badan lelaki ini.

    Posted: 17 Feb 2011 02:30 AM PST


    VIVAnews - Selama 36 tahun usianya, Josh Abken tak pernah sakit parah. Namun, sakit punggung yang dialami sepanjang 2010 membuatnya memberanikan diri ke hospital dan menjalani pemeriksaan serta di X-ray.

    Hasilnya mengejutkan. Gambar xray menunjukkan sebuah tumor raksasa tumbuh dalam tubuh lelaki berasal California tersebut.

    "Saya hanya berfikir memiliki gangguan otot serius. Tetapi doktor menyatakan tidak mengetahui tumor apa yang bersarang pada tubuhku ketika memperlihatkan gambarnya," katanya seperti dilaporkan CBS 13.

    Naib pengatua Sekolah di wilayah Chico ini memiliki tumor raksasa sebesar ukuran bola sepak. Anehnya lagi, tumor 'alien' tersebut sekukuh batu dengan tentakel yang tumbuh di sekelilingnya.

    Tumor yang dijuluki 'Kill Gill' ini mulai tumbuh selama satu dekad terakhir. Tumor mulai menekan jantung dan mendesak paru-parunya keluar dari posisi normal. Akibatnya, perut terdorong ke bawah dan menyebabkan sakit punggung kroniK.

    Para doktor pun bertaruh dengan mengoperasi Abken . "Melakukan bedah terhadap tumor yang seperti batu, adalah pengalaman bedah yang sangat sulit. Pembedahn maraton selama beberapa jam mengeluarkannya," ujar doktor ahli bedah yang memimpin operasi Costanzo Di Perna seperti dimuat Aol Health.

    Operasi sukses dilakukan dan Abken seperti kehidupan baru. "Anda bagaikan memiliki kesempatan hidup yang sama sekali berbeza untuk sisa hidup Anda. Sekarang saya mensyukuri apa yang saya miliki," ia menanambahkan.

    Untuk memonitor perkembangannnya, selepas pembedahan Abken menjakani CT scan agar melihat kemungkinan kembalinya tumor aneh tersebut.

    Tikus disaman 1 juta dollar sebabkan kebakaran

    Posted: 17 Feb 2011 01:30 AM PST

    Tikus adalah binatang suka mengigitt. Dia akan menggigit apa saja dengan giginya yang kuat. Bahkan kabel elektrik sekalipun.


    Timbalan Ketua Kebakaran, Marsekal Ron Melcher mengatakan seekor tikus telah menggigit kabel elektrik dan menyebabkan terjadinya kebakaran dan menghanguskan sebuah gedung veteran terkenal bernama Veteran of Foreign Wars Post 379.

    "Seekor tikus yang telah lama bersarang di dalam sebuah piano tua ini menggigit kabel l yang menghubungkan jukebox dan menyebabkan kebakaran besar di ruangan ini," kata Ron setelah menemukan seekor tikus gosong di dekat titik sumber api.

    "Jika dia masih hidup, dia boleh disaman 1 juta dollar atas kerusakan ini!" katanya.-cahayaku-cahayamu.blogspot.com/

    Berikut ini foto-foto akibat kesalahan si tikus.






    bk-nasib baik tikus tu dah mati,kalau tak kat mana
    dia nak cari duit bayar saman....

    Mahu Lihat 'Burungku'? Bayar dulu £ 5

    Posted: 17 Feb 2011 12:35 AM PST

    Ratusan orang sudah berbaris sejak pukul 06:30 pagi di depan sebuah rumah yang berlokasi di Chipping Norton, Oxfordshire - England. Mereka semua berbaris untuk melihat 'burung' si pemilik rumah, Steve Akers (56 th)

    Tulisan ini mengundang para pengamat burung langka yang bersenjatakan kamera terkini untuk datang dan mengambil gambar 'burung' yang kebetulan ada di belakang rumah Steve.


    Mahu Lihat 'Burungku'? Bayar dulu £ 5

    Burung apa yang ditawarkan untuk dilihat?

    Adalah jenis burung 'oriental turtle dove' yang biasanya banyak ditemukan di daerah Russia dan Siberia. Ini merupakan yang kedua kalinya di mana jenis burung  ini muncul di England.



    Setelah membayar £ 5 per orang, setiap kelompok kecil 10 orang dipersilakan masuk ke dapur dan  hanya 5 minit saja diberikan untuk mengambil gambar burung ini.

    "Ini suatu pengalaman sekali untuk seumur hidup saya," kata Steve, yang merencanakan untuk menyumbangkan semua hasil dari tiket masuk ini ke yayasan perlindungan burung RSPB (Royal Society of Protection of Birds).

    "Ketika (Sabtu 12Feb) itu kami sekeluarga sedang menikmati sarapan sekeluarga di belakang rumah," ayah kepada dua anak ini bercerita. "Tiba-tiba datang seekor burung bermata merah dan memakan sisa roti di bawah meja. Saya langsung menelpon RSPB."


    Burung Oriental Turtle Dove, juga dikenal sebagai Rufous Turtle Dove, ini  sering ditemukan di negara-negara seperti Russia, Siberia dan Afghanistan. Di musim dingin burung-burung bermigrasi menyeberang ke Pakistan dan India, Asia Tenggara dan Jepun di bahagian selatan.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS