Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


(Gambar) Kad Jemputan Perkahwinan Fasha Sandha & Jejai, Nikah 27 April?

Posted: 08 Apr 2012 07:30 PM PDT

GAMBAR KAHWIN FASHA SANDHA DAN JEJAI

Walaupun belum disahkan, tapi hampir pasti bahawa gambar yang menunjukkan kad jemputan kahwin ini merupakan kad jemputan perkahwinan Fasha Sandha dan Jejai kerana pada kad jemputan tersebut jelas tertulis nama mereka berdua. Nampak kan?

Pada kad jemputan itu juga, walaupun kurang jelas, tapi kami nampak tercatat tarikh 27 April 2012. Mungkinkah ini sudah cukup mengesahkan bahawa Fasha Sandha dan Jejai akan melangsungkan pernikahan pada 27 April ini? Sama-sama kita nantikan'nya.

+Foto: Media Hiburan

Related Posts with Thumbnails

Aaron Aziz Bintang Paling Popular ABPBH 2011

Posted: 08 Apr 2012 09:59 AM PDT

Aaron Aziz Bintang Paling Popular ABPBH 2011

Nampaknya jangkaan awal kami mengatakan bahawa Bintang Paling Popular ABPBH 2011 akan dimenangi sekali lagi oleh Shahiezy Sam untuk tahun ke-2 berturut-turut nyata meleset apabila nama Aaron Aziz diumumkan sebagai penerima trofi Bintang Paling Popular ABPBH 2011 dengan jumlah undian sebanyak 87,669 undi. Tahniah Aaron Aziz.

Bagi yang tak sempat menyaksikan ABPBH 2011 yang disiarkan secara langsung menerusi TV3 mahupun live streaming sebentar tadi, kat bawah ni kami senaraikan keputusan penuh bagi setiap kategori. Puas hati atau tidak, terima sajalah ia dengan hati yang terbuka:-

01) Artis Duo/Berkumpulan Popular: Jaclyn Victor/Ning Baizura/Shila Amzah

02) Artis Baru Lelaki Popular: Johan Ariff As'ari

03) Artis Baru Wanita Popular: Tasha Shila

04) Penyampai Radio Lelaki Popular: Faizal Ismail

05) Penyampai Radio Wanita Popular: Fara Fauzana

06) Artis Komedi Lelaki Popular: Johan (Raja Lawak)

07) Artis Komedi Wanita Popular: Didie Alias

08) Pengacara TV Lelaki Popular: Zizan Razak

09) Pengacara TV Wanita Popular: Fara Fauzana

10) Pelakon TV Lelaki Popular: Fizz Fairuz

11) Pelakon TV Wanita Popular: Fasha Sandha

12) Penyanyi Lelaki Popular: Hafiz

13) Penyanyi Wanita Popular: Yuna

14) Pelakon Filem Lelaki Popular: Aaron Aziz

15) Pelakon Filem Wanita Popular: Maya Karin

Anugerah khas:-

1) Pencapaian Sepanjang Hayat: Datuk Sheila Majid

2) Anugerah Sri Perak: Dato' Siti Nurhaliza

Related Posts with Thumbnails

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


[Bacalah] Surat terbuka anak yang digugurkan kepada ibunya

Posted: 08 Apr 2012 09:15 PM PDT

Untuk


Bondaku tersayang...


 Bonda...


Bagaimana khabar bonda hari ini? Semoga bonda baik-baik saja...nanda juga di sini baik-baik saja bonda... Allah sayang sangat sama nanda. Nanda menulis surat ini untuk bonda, sebagai bukti cinta nanda sama bonda....


Bonda, ingin sekali nanda menyapa perempuan yang telah merelakan rahimnya untuk nanda diami walaupun hanya sesaat...


Bonda, sebenarnya nanda ingin lebih lama hidup di rahim bonda, ruang yang kata Allah paling kukuh dan paling aman di dunia ini... tapi rupanya bonda tidak menginginkan kehadiran nanda, jadi sebagai anak yang baik, nanda pun rela menukarkan kehidupan nanda demi kebahagiaan bonda. Walaupun dulu, waktu bonda meluruhkan nanda, sakit SANGAT bonda....badan nanda rasanya seperti tercabik-cabik... dan keluar sebagai gumpalan darah yang menjijikan apalagi hati nanda, ngeri, merasa seperti aib yang tidak dihargai dan tidak diinginkan.


Tapi nanda tidak kecewa  bonda... kerana dengan begitu, bonda telah menghantarkan nanda untuk bertemu dan dijaga oleh Allah bahkan nanda dirawat dengan penuh kasih sayang di dalam syurga Nya.


Bonda, nanda mahu cerita, dulu nanda pernah menangis dan bertanya kepada Allah, mengapa bonda menggugurkan nanda saat nanda masih berupa wujud yang belum sempurna dan membiarkan nanda sendirian di sini? Apa bonda tidak sayang sama nanda? Bonda tidak ingin mencium nanda? Atau jangan-jangan kerana nanti nanda nakal dan suka membuat sembarangan? Lalu Allah beritahu, bonda kamu malu sayang... kenapa bonda malu? Kerana dia takut kamu dilahirkan sebagai anak haram... anak haram itu apa ya Allah? Anak haram itu anak yang dilahirkan tanpa ayah... Nanda bingung dan bertanya lagi sama Allah, ya Allah, bukannya setiap anak itu pasti punya ayah dan ibu? Kecuali nabi Adam dan Isa? Allah yang Maha Tahu menjawab bahawa bonda dan ayah memproses nanda bukan dalam ikatan pernikahan yang sah dan Allah Redhai. Nanda semakin bingung dan akhirnya nanda putuskan untuk diam.


Bonda, nanda malu terus-terusan bertanya kepada Allah, walaupun Dia selalu menjawab semua pertanyaan nanda tapi nanda mahu bertanya kepada bunda saja, pernikahan itu apa ? Kenapa bonda tidak menikah saja dengan ayah? Kenapa bonda membuat nanda menjadi anak haram dan mengapa bonda mengusir nanda dari rahim bonda dan tidak memberi kesempatan nanda hidup di dunia dan berbakti kepada bunda? Maaf ya bonda, nanda banyak bertanya... nanti saja bonda beritahu bila kita bertemu.


Oh ya Bunda, suatu hari malaikat pernah mengajak jalan-jalan nanda ke tempat yang katanya bernama neraka. Tempat itu sangat menyeramkan dan sangat jauh berbeza dengan tempat tinggal nanda di syurga. Di situ banyak orang yang dibakar pake api ..minumnya dengan nanah dan makannya buah-buahan aneh, banyak durinya...yang paling parah, ada perempuan yang ditusuk dan dibakar seperti satay, ngeri sungguh nanda melihatnya.


Tiba-tiba malaikat berkata sama nanda, Nak, kalau bonda dan ayahmu tidak bertaubat kelak di situlah tempatnya...di situlah orang yang berzina akan tinggal dan disiksa selamanya. Seketika itu nanda menangis dan berteriak-teriak memohon agar bonda dan ayah jangan dimasukkan ke situ.... nanda sayang bonda... nanda rindu dan ingin bertemu bunda... nanda ingin merasakan lembutnya belaian tangan bonda dan nanda ingin kita tinggal bersama di syurga... nanda takut, bonda dan ayah kesakitan seperti orang-orang itu...


Lalu, dengan lembut malaikat berkata... nak,kata Allah kalau kamu sayang, mahu bertemu dan ingin ayah bundamu tinggal di syurga bersamamu, tulislah surat untuk mereka... sampaikan berita baik bahawa kamu tinggal di syurga dan ingin mereka ikut, ajaklah mereka bertaubat dan sampaikan juga khabar buruk, bahawa jika mereka tidak bertaubat mereka akan disiksa di neraka seperti orang-orang itu.


Saat mendengar itu, segera saja nanda menulis surat ini untuk bunda, menurut nanda Allah itu baik bonda.... Allah akan memaafkan semua kesalahan makhluk Nya asal mereka mahu bertaubat nasuha... bunda taubat ya? Ajak ayah juga, nanti biar kita boleh berkumpul bersama di sini... nanti nanda jemput bonda dan ayah di padang Mahsyar ... nanda janji mahu bawa minuman dan payung buat ayah dan bonda, soalnya kata Allah di sana panas sangat bonda... barisannya juga panjang, semua orang sejak zaman nabi Adam kumpul disitu... tapi bonda jangan khuatir, Allah janji, walaupun ramai kalau bonda dan ayah benar-benar bertaubat dan jadi orang yang baik, pasti nanda boleh bertemu bonnda dan ayah.


Bonda, kasih kesempatan buat nanda ya.... biar nanda boleh merasakan nikmatnya bertemu dan berbakti kepada orang tua, nanda juga mohon  sama bonda...jangan sampai adik-adik nanda mengalami nasib yang sama dengan nanda, biarlah nanda saja yang merasakan sakitnya dipersia-siakan . Tolong ya bunda, kasih adik-adik kesempatan untuk hidup di dunia menemani dan merawat bunda saat bunda tua kelak.


Sudah dulu ya bonda... nanda mahu main-main dulu di syurga.... nanda tunggu kedatangan ayah dan bunda di sini... nanda sayang sangat sama bonda....muach!


sumber : http://gratisanlounge.blogspot.com




bk-pertama kali aku baca surat ini..aku menangis..kalau benarlah surat begini boleh dihantar,aku pasti siibu akan berteriak akibat menyesal keatas perbuatannya.

Tiffany “SNSD” Seksi Elegan di Seoul Fashion Week

Posted: 08 Apr 2012 09:00 PM PDT


Para Personil SNSD memang selalu menjadi perbincangan oleh para penggemarnya tidak hanya muziknya namun juga gaya berpenampilan mereka. Seperti yang dilakukan oleh Tiffany, salah satu personil SNSD yang membuat sensasi dengan mengenakan pakaian yang mempamerkan perut indahnya saat menghadiri Seoul Fashion Week 2012. Dalam acara tersebut Tiffany "SNSD" tampil Seksi Elegan dengan pakaiannya.


Dari sekian tampilan yang membuat kemeriahan dalam acara Seoul Fashion Week 2012, Tiffanny "SNSD" adalah salah satu di antaranya. Tiffany datang dengan busana yang seksi serta menakjubkan yang membuat penampilannya sedap dipandang. Tiffany menghadiri Seoul Fashion Week 2012 dengan mengenakan atasan panjang warna putih yang sedikit menjuntai longgar hingga memperlihatkan perutnya.


Tampilannya terlihat chic kerana perpaduan rok mini dan kasut wedges dengan pilihan warna pastel yang serasi. Untuk melengkapi penampilan tersebut, Tiffany mempamerkan keindahan beg animal print yang menyilang di tubuhnya sehingga terlihat ramping. Dengan penampilannya itu, Tiffany terlihat sangat ramping dan sangat memukau.

Dinyatakan Meninggal, Mangsa Langgar Hidup Lagi Setelah 2 Jam

Posted: 08 Apr 2012 08:45 PM PDT


Seorang mangsa langgar kereta di Australia dinyatakan meninggal oleh paramedis sebelum akhirnya ditemukan masih hidup 2 jam kemudian ketika si mangsa hendak di bawa di van koroner.

Ambulance Victoria regional manager, Simon Thomson mengatakan kepada ABC : "Jelas ini merupakan insiden yang sangat serius dan pasukan paramedic kami terkejut dengan apa yang terjadi.

Mereka – berdasarkan informasi yang mereka miliki saat itu – mengatakan tak ada tanda-tanda kehidupan, dan nampaknya merefleksi dari hal itu ada sebuah kekeliruan."

Orang itu masih dalam keadaan kritikal di rumah sakit , tapi pemimpin ambulans akan melakukan investigasi penuh berkait kejadian itu. 

Jururawat dituduh curi seluar dalam

Posted: 08 Apr 2012 08:30 PM PDT


KOTA BHARU-Hanya kerana mencuri sekotak seluar dalam, seorang jururawat sebuah hospital dihadapkan di Mahkamah Majistret di sini semalam atas tuduhan mencuri satu kotak seluar dalam lelaki dan beberapa barangan lain di sebuah pasar raya, minggu lalu.
Tertuduh Zubaidah Yaacob, 26, mengaku tidak bersalah ketika dihadapkan di hadapan Majistret Mohd. Hafiz Mohd. Noor.
Mengikut pertuduhan, Zubaidah didakwa mencuri satu kotak seluar dalam lelaki jenama Edwin, dua helai baju T lelaki jenama Polo, sehelai baju perempuan jenama LD Mat, satu tali pinggang kulit, satu selipar dalam rumah jenama G-Style, satu getah pengikat rambut jenama G-Style dan satu klip rambut jenama G-Style di pasar raya tersebut pada jam 2.30 petang.
Zubaidah dari Kampung Padang Lati Bekelam, Bachok, didakwa mengikut Seksyen 380 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 10 tahun dan juga dikenakan denda jika sabit kesalahan.
Timbalan Pendakwa Raya Noor Dayana Mohamad yang mengendalikan pendakwaan menawarkan tertuduh dengan jaminan sebanyak RM4,500.Bagaimanapun Zubaidah yang berada di kandang tertuduh memohon supaya wang jaminannya dikurangkan.
Mahkamah membenarkan tertuduh diikat jamin sebanyak RM3,800 dan 30 April ini untuk sebutan kes.

sumber : sinar harian

Datuk 79 Tahun Membunuh Isteri dan Memakan Dagingnya

Posted: 08 Apr 2012 08:15 PM PDT


TRIBUNNEWS.COM - Seorang datuk berusia 79 tahun di Inggris, sanggup menghabisi nyawa isterinya sendiri, dan memakan dagingnya. Atas perbuatannya, Jieming Liu ditahan oleh polis di apartmentnya yang terletak di Kota Shrewsbury, Massachusetts, New England, Inggris, dan kini menghadapi persidangan.
Menurut polisi, istrinya, Yuee Zhou (73), ditemukan di kamar tidur belakang rumah terbaring dalam genangan darah, dengan luka parah pada lengannya, di hari Khamis, sekitar pukul 4.30 pagi waktu setempat.
Ketika petugas polis tiba di lokasi kejadian, ungkap Asisten Jaksa, Michael D. McHugh, mereka menemukan Liu, imigran asal China itu, bersimbah darah dan dikelilingi oleh potongan-potongan daging istrinya. "Ia kemungkinan memakan dagingnya," ujar Michael dalam sidang, seperti diberitakan Dailymail, Minggu (8/4/2012).
Jaksa Distrik Worcester, Joseph D. Awal Jr, mengatakan Yuee kehilangan sebahagian besar dagingnya pada lengan kirinya, yang kemungkinan dimutilasi. Polis juga menemukan beberapa potongan jari manusia yang tersebar di sekitar apartment.
"Pemandangan di lokasi kejadian sangat mengerikan, untuk melihatnya," tuturnya.
Hingga kini belum diketahui motif Jieming menghabisi isterinya hingga sedemikian rupa, namun ia berkilah harus melakukan hal tersebut, untuk membela dirinya.
Peguamnya, Michael Hussey, mengatakan kepada pengadilan bahawa kliennya kemungkinan menderita Alzheimer atau demensia.
"Tuan Liu tampaknya tidak memiliki pengakuan atas apa yang terjadi di sini. Dia benar-benar bingung, saya bahkan tidak berfikir bahwa ia memiliki pemahaman yang baik bahawa polis membawa dia di sini dan untuk alasan apa," ucapnya.
Berdasarkan pemberitaan Boston Herald, Jieming dikirim ke Rumah Sakit Daerah Bridgewater untuk menjalani ujian mental.
Jieming dan isterinya pindah ke kota yang terletak di pinggiran Inggris itu dari Provinsi Hunan China, sekitar 50 tahun yang lalu. (*/Dailymail/Samuel Febriyanto)

Remaja kesal bercinta dengan bekas gurunya

Posted: 08 Apr 2012 08:00 PM PDT


MODESTO, Amerika Syarikat (AS) - Seorang remaja, Jordan Powers menamatkan hubungannya dengan bekas guru lelakinya, Christopher Hooker.
Powers, 18, sebelum ini menjalin hubungan dengan Hooker, 41, semasa mereka masih menjadi pelajar dan guru di sebuah sekolah tinggi di sini.
Mereka tinggal bersama pada Februari lalu apabila Powers tidak meneruskan persekolahan manakala Hooker berhenti bertugas sebagai guru.
Hooker turut meninggalkan isteri dan tiga anaknya untuk tinggal bersama remaja itu.
Semasa mereka menjalin hubungan, kedua-duanya muncul dalam beberapa program bual bicara.
Dalam satu wawancara, mereka menyatakan tidak akan melakukan hubungan seks sehingga Powers berusia 18 tahun.
Namun, Powers memberitahu saluran ABC News dalam satu wawancara pada Sabtu lalu bahawa hubungan mereka sudah berakhir.
Hubungan itu berakhir setelah Hooker ditangkap polis pada Jumaat lalu kerana disyaki melakukan penderaan seks terhadap seorang wanita yang ketika itu merupakan seorang pelajar lebih sedekad lalu.
Dalam wawancara itu, Powers berkata: "Saya kehilangan semua perkara kerana lelaki itu. Saya kehilangan tahun senior (sekolah tinggi) saya. Saya meninggalkan semua rakan saya di sekolah tinggi kerana mereka tidak bersetuju dengan saya."
Ibu remaja tersebut, Tammie Powers menyatakan selepas Hooker ditangkap, dia membantu anak perempuannya keluar dari sebuah apartmen kecil yang menjadi tempat tinggalnya bersama bekas guru itu.
Hooker dibebaskan dari penjara selepas dia diikat jamin AS$50,000 (RM152,925). - Agensi
sumber : kosmo online

Pengacara dibaling dengan telur

Posted: 08 Apr 2012 07:45 PM PDT


ATHENS - Seorang pengacara stesen televisyen swasta, Epiros TV1, Panagiotis Vourhas dibaling dengan telur dan yogurt oleh sekumpulan penceroboh di bandar Ioannina, utara Greece pada Jumaat lalu.
Menurut pihak pengurusan televisyen itu, seramai 17 orang menceroboh masuk dengan sebahagian muka mereka ditutup dengan sapu tangan.
Ketika kejadian, Vourhas sedang mewawancara seorang ahli politik tempatan di studio televisyen itu.
Baju dan muka pengacara tersebut terkena balingan telur dan yogurt itu.
Para penceroboh itu merupakan sebuah kumpulan dari tenggara Greece yang marah kerana Vourhas mewawancara jurucakap parti Golden Dawn yang menyokong Nazi baru-baru ini.
Jurucakap itu diwawancara Vourhas dalam program bual bicaranya. - Agensi

sumber : kosmo online

Bilionair suka hidup secara nomad

Posted: 08 Apr 2012 07:30 PM PDT


LONDON: Seperti nomad lain Nicolas Berggruen juga sering berpindah-randah. Dia tidak mempunyai kediaman, kereta atau, malah jam tangan dan beberapa barangan yang dia miliki dibawa dalam beg kertas.
"Barang tidak bererti dalam penampilan anda. Tindakan kita yang mempunyai nilai sebenar," katanya.


Namun, apa yang membuatkan lelaki berusia 50 tahun itu berbeza dengan golongan merempat ialah hartanya yang bernilai 1.5 bilion pound (RM7.5 bilion).
Berggruen meninggalkan pulau peribadi yang dilengkapi landasan helikopter di New York 12 tahun lalu. Rumah baginya kini hanya persinggahan.


Hidup baginya adalah pergi ke serata dunia, berseronok dengan wanita cantik dan tinggal di hotel mewah kadangkala di 14 bandar raya berbeza dalam masa sebulan sementara dia membina empayar perniagaannya. Harta terbarunya ialah saham Burger King bernilai 881 juta pound (RM4.4 bilion). Namun, di sebalik kekayaannya itu taikun berketurunan Perancis-Jerman itu menegaskan dia tidak perlu atau mahukan benda material.


"Memiliki sesuatu bukannya seronok. Tinggal di persekitaran hebat untuk menunjukkan diri sendiri dan orang lain yang saya ada banyak harta tidak bererti," katanya kepada Daily Mirror.


Berggruen adalah seorang daripada lebih 50 bilionair yang bersetuju menyumbang sekurang-kurangnya separuh harta mereka. Dia berbelanja jutaan dolar membeli lukisan oleh Andy Warhol dan Damien Hirst hanya untuk diserahkan kepada muzium secara percuma. - DM


SUMBER : MYmetro

Kantung zakar koyak disambar, dipicit bekas teman wanita

Posted: 08 Apr 2012 07:15 PM PDT


INDIANA: Kerana marahkan tindakan kekasihnya memutuskan hubungan, seorang wanita bertindak ganas hingga menyebabkan kantung zakar bekas teman lelakinya koyak.
Christina Reber, 43, bergegas ke kediaman bekas teman lelakinya Jumaat lalu sebelum menyambar dan memicit organ sulit kekasihnya itu sekuat tenaga. Mangsa, 57, ditinggalkan dalam kesakitan apabila kantung zakar itu terkoyak akibat serangan yang berlaku di rumah mangsa di Muncie, Indiana. Lelaki itu mengakhiri hubungan lapan bulan mereka beberapa hari sebelum itu menyebabkan wanita terbabit menyerangnya. Christina ditahan kerana disyaki melakukan serangan itu dan dibebaskan dari penjara semalam selepas membayar ikat jamin AS$10,000 (RM30,000). - DM


sumber : myMetro

Lelaki tak sedar bunuh isteri

Posted: 08 Apr 2012 07:00 PM PDT


MASSACHUSETTS: Seorang lelaki berusia 79 tahun yang berhijrah dari China baru-baru ini mengaku tidak bersalah semalam atas tuduhan membunuh isterinya.
Khamis lalu, polis di pinggir bandar New England, Shrewsbury di Massachusetts menemui Jieming Liu duduk di kerusi goyang dengan darah di tangan, mulut dan mukanya dalam kondominiumnya.

Menurut polis, isterinya yang berusia 73 tahun, Yuee Zhou ditemui di bilik tidur bersebelahan dalam keadaan cedera parah dan berlumuran darah di lengannya. Anak lelaki Liu memberitahu polis bapanya yang berketinggian 155 sentimeter dan seberat 35 kilogram tidak sedar apa yang telah dilakukan ketika itu dan berulang kali menyebut: "Ini bukan ibu kamu." Di mahkamah Shrewsbury semalam, Penolong Pendakwa Raya, Michael D McHugh memberitahu, polis mendapati wanita tua itu sudah tidak bernyawa ketika polis tiba kira-kira jam 4.30 petang di kediaman itu, Khamis lalu.


Ketika polis tiba di kondominium itu mereka mendapati Liu berlumuran darah dan di kelilingi cebisan daging isterinya.

Rekod mahkamah menyebut dia memberitahu anak lelakinya, "Ini bukan ibu kamu" dalam bahasa Mandarin.


Liu didakwa melakukan pembunuhan kejam itu.



McHugh memberitahu mahkamah: "Dia mungkin memakan daging isterinya." Pendakwa Raya Worcester Joseph D Early Jr turut berkata kebanyakan daging di lengan kiri Yuee hilang. Polis turut menemui beberapa jari bertaburan di sekitar kondominium itu. Early menyifatkan keadaan di kondominium itu sebagai 'menggerunkan, pemandangan yang sukar dan sangat menakutkan,' lapor telegram.com. Menurut pendakwa raya, Liu mendakwa dia bertindak mempertahankan diri.

Peguam belanya Michael Hussey memberitahu mahkamah Liu mungkin hidap alzheimer atau demensia.




Hussey berkata: "Liu kelihatannya tidak menyedari apa yang telah berlaku.

"Dia benar-benar bingung. Saya tidak fikir dia faham mengapa polis membawanya ke sini dan untuk apa." Menurut Boston Herald, Liu dihantar ke Hospital Bridgewater untuk penilaian psikiatrik. - DM



sumber : myMetro

Perguna ‘kekasih’ untuk kerakyatan

Posted: 08 Apr 2012 06:45 PM PDT


KUALA LUMPUR: Niat baik seorang pemandu teksi untuk membantu seorang wanita warga Vietnam dibalas 'racun' apabila wanita itu bukan sahaja menyembunyikan pekerjaannya sebagai pelacur, malah mempergunakan mangsa semata-mata untuk mendapatkan taraf kewarganegaraan.
Wanita warga Vietnam yang memperkenalkan dirinya sebagai Aishah, 20-an, itu turut berjanji memeluk Islam untuk mengahwini mangsa demi membalas budi lelaki terbabit sejak hari pertama perkenalan mereka di sebuah pusat beli-belah di Jalan Peel, awal tahun lalu. Menceritakan kembali kejadian itu, mangsa yang mahu dikenali sebagai Hariz, 30, berkata dia menemui wanita berkenaan di pusat beli-belah berkenaan sebelum perkenalan itu bertukar percintaan selepas wanita itu sering menggunakan perkhidmatan teksinya.

"Bagaimanapun, pada 3 April lalu, saya menerima kejutan apabila ternampak dia keluar dari sebuah hotel di kawasan Bukit Bintang," katanya, semalam.


Menurutnya, selepas menanyakan pihak hotel mengenai wanita berkenaan, baru dia tahu, kekasihnya itu pelacur.

Katanya, dia kecewa selepas mengetahui identiti kekasihnya itu dan apabila bersemuka untuk mengetahui kebenaran, wanita terbabit mengakui menipunya semata-mata untuk mendapatkan taraf kewarganegaraan.


"Saya yang yakin diri saya tertipu membuat laporan di Balai Polis Jalan Tun HS Lee untuk tindakan lanjut," katanya.



Sementara itu, Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Zulkarnain Abdul Rahman mengesahkan menerima laporan kejadian.


sumber : myMetro

Gerun tatap jenazah anak

Posted: 08 Apr 2012 06:30 PM PDT


KUALA TERENGGANU: "Saya dan ibu tidak berani menatap wajah jenazah adik, kami berdua tabahkan hati memandangnya dari jauh," kata Ahmad Mustaqin Mohamad Ghani, 25, abang Mohammad Izzat, 21, yang maut dalam kemalangan membabitkan dua kereta dan dua motosikal di jalan Kampung Pasir Panjang, di sini, malam kelmarin.
Difahamkan dalam kejadian jam 9.30 itu, mangsa dan rakannya, Mohamad Zaki Said, 21, dalam perjalanan dari pusat bandar ke rumahnya di Kampung Padang, Gelung Bilal, di sini, kira-kira 200 meter dari tempat kejadian.

Bagaimanapun, kedua-dua penunggang berkenaan gagal mengawal motosikal mereka apabila sebuah kereta Nissan Grand Livina dari arah bertentangan membelok ke kanan jalan secara tiba-tiba.


Mohammad Izzat tidak sempat membrek motosikal merempuh bahagian sisi kereta Nissan Grand Livina dinaiki tiga beranak dan mangsa yang tercampak bertembung pula dengan sebuah kereta Nissan Sentra dari belakang kereta berkenaan.

Mohammad Izzat parah di muka dan badan meninggal dunia di tempat kejadian manakala Mohamad Zaki yang mengelak ke kanan jalan pula bertembung Nissan Grand Livina sebelum tercampak beberapa meter dari tempat kejadian.


Mohamad Zaki yang koma akibat cedera di kepala dan badan dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), di sini.



Sementara itu, Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Zamri Shamsuddin yang dihubungi di sini, semalam mengesahkan menerima laporan kejadian berkenaan dan berkata, kemalangan itu masih dalam siasatan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.


sumber : myMetro

Sorok tin susu celah kangkang

Posted: 08 Apr 2012 06:15 PM PDT


KANGAR: Kumpulan wanita berjubah yang aktif mencuri susu di pasar raya di beberapa lokasi seluruh negara muncul di bandar ini dengan taktik lebih agresif sebelum dicekup polis selepas perbuatan mereka dirakam kamera litar tertutup (CCTV).
Dalam kejadian di sebuah pasar raya di Jalan Kaki Bukit, di sini, Khamis lalu, lima wanita terbabit dikesan mencuri puluhan susu tepung berjenama yang bernilai kira-kira RM10,000 dengan cara menyorokkan barangan itu di celah kangkang mereka.
Melalui rakaman CCTV, mereka yang bertudung labuh, berbaju kurung dan berjubah dilihat keluar masuk premis pasar raya itu sebanyak empat kali dan dengan selamba menyorokkan tin serta kotak susu yang dicuri di dalam pakaian masing-masing.

Pihak pengurusan pasar raya yang menyedari perbuatan itu selepas melihat rakaman CCTV terus membuat laporan polis.



Siasatan polis kemudian mendapati lima wanita terbabit turut dibantu enam lelaki dan polis menahan enam daripada mereka termasuk dua wanita di Klang, Selangor dan Bukit Jalil, Kuala Lumpur, pada Jumaat lalu.



sumber : myMetro

Pagar berkaran ragut nyawa jiran

Posted: 08 Apr 2012 06:00 PM PDT


MERSING: Tindakan seorang penduduk memasang pagar elektrik secara haram bagi menghalang babi dan gajah merosakkan kebun kelapa sawit miliknya di Kampung Gajah Mati, dekat sini, meragut nyawa jirannya sendiri.
Mayat Mohd Azri Che Yusoff, 29, ditemui dalam keadaan tangannya tersangkut pada pagar dawai elektrik berkenaan jam 9 pagi kelmarin selepas dia dilaporkan tidak pulang ke rumah sejak keluar pada jam 8 malam sebelumnya.
Bapa mangsa, Che Yusoff Che Ahmad, 66, berkata, anaknya bersiar-siar di kawasan kejadian yang terletak 100 meter dari rumahnya jam 8 malam Jumaat lalu sebelum tidak pulang ke rumah.

"Kami amat bimbangkan keselamatannya dan segala persoalan terjawab apabila jiran memaklumkan menemuinya di kawasan berhampiran pagar elektrik itu pagi semalam (kelmarin)," katanya ketika ditemui, semalam.



Che Yusoff berkata, ketika itu dia berada di luar kampung dan bergegas pulang ke rumah sejurus diberitahu mengenai kematian anak keenam daripada tujuh beradik itu menerusi panggilan telefon oleh isterinya, Rahmah Ag Ahmad, 62.



sumber : myMetro

15 pelajar dipanah petir

Posted: 08 Apr 2012 05:45 PM PDT


MELAKA: "Saya jatuh terlentang selepas terkena renjatan akibat panahan petir pada pokok berdekatan," kata Mohd Faisal Othman, 14, antara 15 pelajar yang menjadi mangsa panahan petir di Kem Pengakap Bukit Katil di sini, petang semalam.
Menurutnya, ketika kejadian dia bersama dua rakan yang berada dalam khemah kecil, keluar untuk ke khemah besar yang terletak tidak jauh dari situ.

"Sebaik keluar, saya nampak petir menyambar pokok berdekatan sebelum tiba-tiba saya jatuh terlentang.


"Ketika itu saya nampak beberapa lagi rakan turut terkena renjatan akibat panahan petir itu," katanya ketika ditemui di Hospital Melaka, di sini, malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 5.30 petang, seramai 15 pelajar Sekolah Menengah St Francis di sini, cedera akibat terkena renjatan kesan panahan petir.


Rakannya, Mohd Danish Azilan, 15, berkata ketika kejadian dia berada atas katil dalam khemah bersama beberapa lagi pelajar sedang berehat kerana hujan berserta ribut.



"Tiba-tiba kaki saya berasa kebas dipercayai akibat renjatan petir," katanya yang mempunyai kesan kemerahan di paha kanan.

Mereka yang juga ahli Persatuan Kadet Bersatu Malaysia (PKBM) dikatakan hari pertama berada di kem itu untuk menjalani kursus selama seminggu.




Selain 15 pelajar berkenaan, lebih 400 pelajar dari 17 sekolah di seluruh negeri berada di situ untuk menghadiri kursus berkenaan.

Semua pelajar yang cedera itu kemudian terus dikejarkan ke Hospital Melaka untuk rawatan dan keadaan mereka dilaporkan stabil tanpa kecederaan serius.



sumber : myMetro

Sempat lagi akak ni salin baju celah pokok

Posted: 08 Apr 2012 05:30 PM PDT



Budak kecik tak sepatutnya berada di sini

Posted: 08 Apr 2012 05:15 PM PDT

salah masuk tempat adik ni...

Remaja ini cuba pukul bapanya hanya kerana tak pam toilet

Posted: 08 Apr 2012 05:00 PM PDT












sumber : stomp.com.sg

This youth spewed vulgarities and threatened his father with violence because he apparently did not flush the toilet at home. He then storms out of the house in a rage.

STOMPer Michael commented on the video:

"This son wanted to hit his father just for not flushing the toilet!

"I saw this video and it really makes my blood boil.

"At the same time it really makes me feel sad for his parents!"

Pelik..gadis Korea ini tak bersihkan make-up selama 2 tahun

Posted: 08 Apr 2012 04:45 PM PDT

Pakar kecantikkan menyarankan wanita membersihkan make-up setiap malam sebelum mereka pergi tidur, untuk mencegah kerosakan pada kulit mereka, tetapi seorang gadis muda Korea Selatan memilih untuk memakai make-up sepenuh waktu, selama dua tahun .



Bae Dal mi 20 tahun pertama kali memakai make-up ketika dia berusia 14 tahun dan cinta terus jatuh cinta pada make -up. Sejak 2 tahun kebelakangan ini ,dia menjadi sangat bergantung pada make up dan dia tidak ingin membersihkannya lagi. Ketika dia terus menerapkan lapisan pernah-tebal make-up di wajahnya, cermin menjadi item yang paling penting dalam hidup Bae dan dia menyatakan "Saya ingin terlihat sempurna setiap saat, aku tidur dengan make-up tanpa membersihkannya supaya kelihatan cantik." Shae tidak puas dengan penampilannya, dan mengatakan dia ingin menjalani pembedahan plastik di 10 tempat yang berbeza.

Selama dua tahun gadis muda tidak pernah menggunakan make-up remover, maka ibunya berasa meluat dengan perilaku Bae, menghubungi stesen TV dan mengatakan kepada mereka kisah luar biasa Bae. Selama variety show, dermatologists berhasil meyakinkan Bae Dal-mi dan akhirnya menghilangkan lapisan make-up. Setelah check up khusus mereka menemukan kulitnya dua kali lebih tua dari usia sebenarnya. Semua kerana obsesi dengan keindahan dan kecantikkan.

Hebat…Blackberry dijadikan tempat habuk rokok

Posted: 08 Apr 2012 04:30 PM PDT

image
Canggih..ada sesiapa yang berani buat begini???

Dunia semakin pelik kurikulum pelajaran gay dan lesbian akan diajar

Posted: 08 Apr 2012 04:15 PM PDT


SACRAMENTO - Dewan legislatif di Californa, Amerika Syarikat (AS), mengajukan rancangan undang-undang (RUU) kepada gabernor untuk memasukkan kurikulum pelajaran gay dan lesbian.

RUU tersebut disepakati bahawa kaum lesbian, gay, biseksual dan transgender dikategorikan sebagai orang yang memiliki kekurangan sehingga harus dimasukkan ke dalam mata pelajaran. Nantinya tidak diperkenankan materi yang diberikan memberikan gambaran negatif mengenai kaum gay.

Anggota parlimen Tom Ammiano dari parti Demokrat mengatakan bahawa UU tersebut nantinya diperlukan kerana banyaknya para siswa yang memiliki perilaku seks menyimpang selalu jadi bahan ejekan. Sementara anggota dari parti Republik ini mengatakan baahwa RUU tersebut tidak bertujuan dan hanya membuat kekhuaatiran bahwa anak-anak harus menerima homoseksual.

Kini RUU tersebut telah diserahkan kepada Gubernur Jerry Brown, yang masih belum diketahui apakah akan menyetujuinya atau tidak.

Seperti dilansir Associated Press, bekas gabernor California sebelumnya Arnold Schwarzenegger, mengajukan RUU yang sama pada 2006.(rhs)

Lelaki berbadan sasa dan bertato ini menangis gara-gara anjing kecil

Posted: 08 Apr 2012 04:00 PM PDT


ILLINOIS - Marvin Cruz, adalah seorang lelaki dengan berat badan 100 kilogram, bertubuh kekar, dan bertato. Namun jangan salah,lelaki ini sangat takut dengan anjing, dirinya bahkan sempat menangis gara-gara anjing kecil.

Cruz memiliki ketakutan yang cukup tinggi terhadap anjing kerana dirinya sempat menyaksikan tetangganya dibantai oleh seekor anjing pit bull.

"Ketika saya masih kecil, anjing pit bull menyerang tetangga saya. Setiap saya melihat anjing itu, saya langsung mengalami ketakutan yang amat sangat," ujar Cruz.

Lelaki berusia 47 tahun ini bahkan tidak mengunjungi taman di dekat rumahnya selama 40 tahun. Cruz pun akhirnya masuk dalam acara "My Extreme Animal Phobia" yang ada di siaran televisyen Amerika Syarikat (AS). Demikian seperti diberitakan Daily Mail, Minggu.

Cruz akhirnya menjalani terapi selama lima hari dengan bantuan seorang psikolog Dr. Robin Zasio.
Lelaki kekar ini akhirnya mulai berjalan ke sebuah taman yang terdapat di Romeoville, Illinois dan seorang yang membawa anjing pit bull kecil ini berjalan dengan santai di belakangnya.

Ketika menyedari ada anjing di belakangnya, Cruz langsung berlari dan akhirnya lelaki ini pun menangis. Lelaki itu pun langsung ditenangkan dan akhirnya dia dapat menyentuh anjing pit bull tersebut.

Cruz muncul dalam sesi terakhir dalam acara My Extreme Animal Phobia dan Dr. Zasio pun mengatakan, ketika ada sesuatu yang benar-benar menakutkan Anda, dan Anda terganggu akan hal itu, ini akan menjadi masalah serius yang harus segera diatasi.(rhs)

Sejuk-sejuk pun dia masih tunjuk skill

Posted: 08 Apr 2012 11:00 AM PDT







Dia ini sebenar seorang 'street performence'..dia sedang menunjukkan kebolehannya
walaupun sejuk persembahan tetap dijalankan biarpun tiada orang yang menonton....


Gila..ada syarikat yang nak ambil cetakan kemaluan Lindsay Lohan untuk dijadikan sex toys

Posted: 08 Apr 2012 10:30 AM PDT


LOS ANGELES- Setelah menjalani sesi pengambaran foto dengan majalah Playboy, Lindsay Lohan semakin laris. Bintang Mean Girls itu ditawari sebuah perusahaan yang meminta izin membuat sebuah mainan seks atau sex toys.

Perusahaan khusus hiburan dewasa, Fleshlight sedang giat melobi agar boleh mengambil cetakan alat vital milik Lindsay untuk dijadikan mainan seks. Kemungkinan besar mainan seks itu berupa boneka yang mirip Lindsay.

Sebagai bukti keseriusan mereka, Fleshlight berani memberikan harga USD1 juta. Namun, niat itu sepertinya akan disulit dilakukan lantaran Lindsay tak tertarik. Menurut laporan TMZ, yang dikutip dari Hollyscoop, Jumaat (28/10/2011).

"Lindsay sepertinya tidak akan menerima tawaran itu meski ditawari wang yang banyak," kata sumber yang dekat dengan Lindsay.(rik)

sumber : http://celebrity.okezone.com

[Foto] Budak Ini Mempunyai Gigi Yang Sangat Aneh

Posted: 08 Apr 2012 10:15 AM PDT


image

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS