Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


“Suka Tengok Johan Senyum” – Farah AF2 Bercerita Detik Pertemuan Bersama Suaminya..

Posted: 15 Jul 2011 08:59 PM PDT

Detik pertemuan Farah (26) & Johan (26) telah ditakdirkan oleh tuhan. Walaupun pernah bertembung beberapa kali, atau sekadar melemparkan senyuman ketika terserempak, namun mereka berdua tidak bertegur sapa. Farah & Johan dalam temubual eksklusif bersama OHBULAN! berceritakan saat permulaan pertemuan mereka, sehingga berakhir di jinjang pelamin, hari ini.

"Pada satu malam, saya terserempak dengan Johan tengah bersembang dengan abah. Saya pun tertanya-tanya juga, "Eh, berani juga mamat ni kan?" Bukan apa, kebiasaannya lelaki lain tak berani apabila bertemu dengan orang tua, tapi saya tengok Johan macam okay.

"Walaupun time tu kami tak berkenalan, tapi Johan boleh menyesuaikan diri dengan abah. Kemudian, abah ambil nombor telefon Johan, dan saya pula curi nombor tu daripada telefon abah. Saya pun tak tahu kenapa, saya rasa macam nak sangat berkawan dengan Johan," cerita Farah yang tersenyum riang berceritakan saat pertemuan bersama suaminya, satu ketika dahulu.

"Pada mulanya, kami sekadar bertukar-tukar mesej. Sehinggalah pada malam tahun baru 2006, itulah pertama kali saya mendapat panggilan telefon daripada Johan. Apabila contact & call, rasa ngam pula. Selepas 4-5 bulan berkawan, tiba-tiba kami berdua dah "I miss you", "I love u", " jelas Farah lagi.

ON AIR – Farah Wedding Part 2 from lhmediatv.

"Kalau diikutkan, sebenarnya kami bercinta jarak jauh. Saya berada di Kuala Lumpur, manakala Johan berada di Pulau Pinang. Mula-mula saya tak percaya percintaan jarak jauh setelah mendengar banyak cerita kurang enak daripada kawan. Namun, saya mempunyai perasaan untuk mencuba, nak tahu juga macam mana rasanya komitmen apabila bercinta jarak jauh.

"Yang membuatkan Farah yakin dengan hubungan ini sebab Johan sentiasa utamakan Farah. Jadi, apabila Johan nampak jujur & ikhlas, Farah yakin," kata Farah yang ditemui di Masjid Besi, Putrajaya, semalam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Gambar Eksklusif: Majlis Pernikahan Farah AF2 & Johan Atas Cruise!

Posted: 15 Jul 2011 07:03 AM PDT

Kata Farah, dia teringin nak bergambar ala filem Titanic ketika majlis pernikahannya. Bersaksikan latar belakang bandar raya Putrajaya yang serba indah, pihak majlis merealisasikan impian Farah.

Ciuman tanda kasih sayang seorang suami kepada isteri selepas diijabkabulkan. Sangat indah, meruntunkan hati sesiapa sahaja yang single mingle.

Sesi bergambar bersama sejurus diijabkabulkan sebagai pasangan suami isteri. Kamera & flash, jangan cakaplah. Menimbun!

Farah cium & salam tangan Johan sebagai tanda taat & sopan seorang isteri kepada suami.

Saat ini, Farah berdebar-debar menanti Johan melafazkan akad nikah bersama tok kadi. Tampak serius, tapi dalam hati siapa yang tahu, kan?

Farah menandatangi 'kontrak' sebagai seorang isteri seumur hidup.

Galeri gambar selepas ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Album Imam Muda Memecah Tradisi Kini Di Pasaran

Posted: 15 Jul 2011 08:08 PM PDT

Album Imam Muda 'Memecah Tradisi' Kini Di Pasaran.

Penantian lebih 10 minggu akhirnya terjawab apabila pensyarah berusia 26 tahun, Mohd Hassan Adli Bin Yahaya @ Yahuza diumumkan sebagai Imam Muda Terunggul di malam Kemuncak Imam Muda Musim Kedua yang turut disiarkan secara langsung di Astro Oasis saluran 106. Susulan daripada sambutan dan respon baik yang telah diberikan umum, KRU Studios dengan kerjasama Astro Oasis mengambil langkah strategik dengan menerbitkan album kompilasi Imam Muda 'Memecah Tradisi'.

imam-muda

Album yang julung kali diterbitkan ini mengandungi 8 buah lagu yang terdiri daripada 2 buah lagu baru ciptaan sepenuhnya komposer terkenal Edry Abdul Halim iaitu `Pejuang Agama' nyanyian Imam Muda 2 dan `Ujian Hidup' nyanyian Imam Muda 1 pada musim yang pertama. Istimewanya album ini turut memuatkan sebuah lagu bonus yang juga merupakan lagu tema Imam Muda, dinyanyikan secara berduet oleh penyanyi-penyanyi yang diminati ramai iaitu Mawi dan Akhil Hayy. Selain itu terdapat 'Zikir' dan 'Selawat Ke Atas Nabi S.A.W ' yang didendangkan oleh Imam Muda 1. Khas buat penggemar yang menggemari muzik instrumental, album ini tidak ketinggalan menampilkan lagu-lagu bonus instrumental seperti `Pejuang Agama',`Ujian Hidup' & `HambaMu'.

album-imam-muda

Kemuncak Imam Muda Musim Kedua telah menampilkan 2 Imam Muda iaitu Imam Muda Hassan dan Imam Muda Nazrul sebagai 2 calon Imam Muda yang terpilih ke Kemuncak Imam Muda. 8 Imam Muda yang lain iaitu IM Ali, IM Azlan, IM Fadli, IM Fattah, IM Najdi, IM Ammar, IM Mujahid dan IM Fakhrul telah menamatkan pengajian mereka di Imam Muda terlebih dahulu. Imam Muda Musim Kedua ini juga telah menampilkan 2 peserta dari Brunei dan Singapura iaitu Imam Muda Fadhli dari Brunei dan Imam Muda Mujahid dari Singapura.

Imam Muda adalah sebuah program siri pencarian remaja lelaki Islam yang dipilih menerusi uji bakat. Pogram ini diterbitkan oleh Astro dengan bantuan dan kerjasama Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI). Pogram ini bertujuan mencari IMAM muda yang terbaik di Malaysia, mencari pelapis dan melahirkan pemuda berwibawa, berintegriti dan berkredibiliti bagi memikul tanggungjawab bukan sahaja sebagai Imam malah sebagai pemimpin yang versatil dan relevan kepada komuniti.

Album Imam Muda 'Memecah Tradisi' kini dipasaran dan boleh didapati di rangkaian Giant, Rock Corner dan Speedy yang berhampiran dengan harga RM19.90 atau anda boleh melayari ke Facebook United Studios untuk membuat pembelian secara online.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.krustudios.com

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Aran, Azhar & Asyraf Hos Khabar Haji Musim Kedua
  • Senarai Peserta Imam Muda Astro Oasis
  • Astro Mencari Imam Muda Terbaik di Malaysia
  • Jemputan Astro Oasis ke Program Qiamullail Perdana Imam Muda
  • Senarai Nama Peserta Calon Imam Muda 2
  • Ustazah Pilihan Astro Oasis
  • Imam Muda Perkenal Mursyid Baru
  • Hizbur & Asyraf Siapa Juara Imam Muda Musim Pertama
  • Senarai Murshid Imam Muda Musim 2
  • Asyraf Juara Imam Muda Musim 1
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Maxis Perkenal Blackberry Playbook di Malaysia

    Posted: 15 Jul 2011 08:02 PM PDT

    MAXIS MEMPERKENALKAN BLACKBERRY PLAYBOOK KEPADA PELANGGAN DI MALAYSIA
    Pelanggan boleh mendapatkan BlackBerry PlayBook digabungkan bersama Pelan Perkhidmatan Internet BlackBerry (BIS) untuk telefon pintar BlackBerry mereka serendah RM990

    Para pelanggan Maxis akan berupaya menikmati peranti tablet ultra-mudah alih pertama di Malaysia berikutan pelancaran BlackBerry® PlayBook™. Maxis Berhad ('Maxis'), peneraju penyedia telekomunikasi bersepadu Malaysia, telah melancarkan tablet tersebut di sebuah majlis eksklusif yang berlatarkan pemandangan Kuala Lumpur di The View di Aras 29, G Tower. Acara eksklusif itu menyaksikan seramai 300 ahli-ahli media dan juga para pelanggan berkumpul bersempena satu malam yang bertemakan peranti-peranti terbaru, makan malam, tarian serta cabutan bertuah. Sebanyak 20 tetamu bertuah turut membawa pulang pelbagai peranti dari BlackBerry.

    photo 1

    Jean-Pascal Van Overbeke, Ketua Pegawai Operasi Maxis berkata, "Maxis sentiasa giat dalam membawa masa depan kepada pelanggan kami; dan menghiburkan mereka dengan pelbagai pengalaman komunikasi yang mantap. Kami telah melabur ke arah pembinaan satu ekosistem yang memenuhi keperluan komunikasi mereka – dengan membekalkan mereka dengan peranti-peranti, pelan, liputan rangkaian dan perkhidmatan pelanggan yang terbaik. Kami amat berbangga pada hari ini kerana dapat melancarkan tablet terbaru yang sofistikated ini, iaitu BlackBerry PlayBook, secara julung-julung kalinya, eksklusif buat para pelanggan kami. Selain itu, kami juga memberikan tawaran istimewa bagi Pelan Perkhidmatan Internet BlackBerry (BIS) kepada para pelanggan kami dalam usaha membekalkan suatu pengalaman komunikasi yang bermakna kepada mereka. Pada hari ini, pelanggan Maxis menikmati rangkaian jalur lebar tetap dan tanpa wayar yang terluas di Malaysia. Komponen yang penting dalam perkhidmatan Maxis ini membekalkan para pelanggan dengan kelajuan yang lebih tinggi serta liputan yang lebih meluas; yang semestinya akan membekalkan suatu pengalaman BlackBerry yang optimum, dan membolehkan mereka menikmati penyambungan yang lancar walaupun ketika dalam perjalanan."

    Jean-Pascal menambah, "Maxis secara konsistennya merupakan peneraju telekomunikasi pertama yang menawarkan pelbagai peranti canggih dan yang terbaru kepada pelanggan kami, dan kami juga amat berbangga untuk menjadi peneraju telekomunikasi pertama di Malaysia yang melancarkan pelbagai variasi telefon bimbit, peranti, serta penyelesaian tanpa wayar BlackBerry di Malaysia pada tahun 2004. Sejak itu, kami terus memperkembangkan pilihan peranti BlackBerry kami; sekaligus menawarkan suatu variasi pilihan yang tiada bandingannya bagi para pelanggan kami yang amat mementingkan penggunaan data. Kami juga menawarkan pilihan peranti Android yang terluas di pasaran pada hari ini. Kami amat berbesar hati di atas sokongan lebih 14 juta pelanggan kami di seluruh negara, yang telah membolehkan kami menjadi peneraju utama bidang telekomunikasi negara ini. Acara pada hari ini adalah suatu tanda penghargaan Maxis diatas sokongan mantap yang telah kami terima dari para pelanggan dan juga ahli media selama ini."

    Maxis menawarkan BlackBerry Playbook pada harga yang berpatutan iaitu RM1,599 untuk 16GB, RM1,899 untuk 32GB dan RM2,199 untuk 64GB. Lebih baik, pelanggan Perkhidmatan Internet BlackBerry (BIS) Maxis yang sedia ada boleh mendapatkan tablet PlayBook ini dari serendah RM990 apabila mereka mengambil pelan data PlayBook 3GB bersama telefon pintar BlackBerry mereka.

    "BlackBerry PlayBook adalah suatu tablet yang berkuasa tinggi serta kaya dengan pelbagai ciri-ciri yang amat bersesuaian untuk kegunaan bisnes mahu pun peribadi," kata Dany Bolduc, Naib Presiden, Malaysia di Research In Motion (RIM). "Kami amat gembira kerana dapat bekerjasama dengan Maxis dalam membawa BlackBerry Playbook ke Malaysia," tambahnya lagi.

    Tablet BlackBerry PlayBook, iaitu penerokaan pertama Research In Motion (RIM) ke dalam arena perkomputeran dan peranti tablet, merupakan salah satu peranti yang paling dinanti-nantikan pada tahun 2011 di pasaran Malaysia. Antara ciri-ciri menarik tablet ini termasuk berbilang tugas (multi tasking), pengalaman media terbaik, pelayaran web tanpa batasan dengan sokongan Adobe® Flash®, prestasi kelajuan terbaik di dalam industri, serta akses selamat ke data perniagaan (enterprise). Tablet ini juga merupakan suatu peranti sahabat yang baik bagi para pengguna telefon pintar BlackBerry yang mementingkan nilai yang ekonomikal, kebolehpercayaan serta kaya dengan pelbagai fungsi. Ianya bertindak sebagai suatu pintu yang selamat ke dalam data pengguna telefon pintar BlackBerry yang membolehkan mereka mengakses emel, BBM™ (BlackBerry® Messenger), dan pelbagai data lain di dalam telefon pintar mereka.

    Pada awal 2011, Maxis telah menyelesaikan beberapa percubaan untuk teknologi Evolusi Jangka Panjang Generasi Seterusnya ("LTE"), yang meningkatkan kelajuan data serta kapasiti rangkaian sebanyak empat kali ganda. Rangkaian IP Berkelajuan Tinggi Maxis kini telah bersedia untuk menampung lebih banyak lagi perkhidmatan terbaru. Maxis kini bersedia dan komited sepenuhnya untuk mula membuka tirai kepada rangkaian LTE sebaik sahaja Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) mengumumkan pengagihan spektrum LTE. Melangkah ke hadapan, Maxis akan terus memperkenalkan teknologi rangkaian dan kandungan yang akan meningkatkan kebolehan para pelanggan untuk menikmati pelbagai pilihan perkhidmatan Internet mudah alih pada peranti pintar mereka; yang meliputi pelbagai bidang termasuk hiburan, bisnes, kesihatan dan pendidikan – perkhidmatan yang akan memperkayakan kehidupan rakyat Malaysia.

    Photo 2

    Ciri-ciri prestasi tinggi utama tablet BlackBerry PlayBook termasuklah:

    • 7" 1024×600 WSVGA skrin sentuh LCD kapasitif
    • Ultra-mudah alih dengan berat kurang satu paun dan ketebalan kurang satu inci setengah: 0.9 lbs (425g) dan 5.1" x 7.6" x 0.4" (130mm x 194mm x 10mm)
    • Pemproses 1 GHz dual-core
    • Sistem operasi (OS) Tablet BlackBerry® dengan sokongan multi-pemprosesan simetrik
    • Pemain semula (playback) audio MP3, AAC dan WMA
    • Sokongan untuk pemain semula (playback) video resolusi tinggi (H.264, MPEG4, WMV) output 1080p HDMI
    • Kamera-dual HD 1080p untuk persidangan video dan rakaman video (3MP depan dan 5MP belakang)
    • Memori 1 GB RAM
    • Kapasiti simpanan dalaman sehingga 64 GB (model 16, 32 dan 64 GB)
    • GPS, Sensor Orientasi (Accelerometer), Sensor Pergerakan 6-Paksi (Giroskop), Kompas Digital (Magnetometer)
    • Pembesar suara dan mikrofon stereo
    • Sambungan Wi-Fi® (802.11 a/b/g/n)
    • Bluetooth® 2.1+sokongan EDR

    Tablet BlackBerry PlayBook boleh didapati di semua cawangan Maxis Center serta cawangan-cawangan Rakan Eksklusif Maxis di seluruh negara mulai 17 Julai 2011. Pelanggan Maxis boleh mendail 123 dari telefon bimbit Maxis mereka atau layari www.maxis.com.my/playbook untuk maklumat lanjut mengenai BlackBerry PlayBook dan pakej-pakej yang berkaitan dari Maxis.

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • The BlackBerry is More Affordable with Hotlink
  • Maxis Delivers Revolutionary BlackBerry® Storm™ in Malaysia
  • Maxis Offers The Blackberry® Curve™ 8900 Smartphone In Malaysia
  • MAXIS TO OFFER FIRST BLACKBERRY PEARL FLIP SMARTPHONE IN MALAYSIA
  • Maxis to Bring iPhone 3GS to Malaysia on 31 July
  • Celcom Rewards Its 100,000th Blackberry Customer
  • Maxis Launches The First White Beauty Blackberry
  • The XBerry Party Celcom di Republic Sunway Pyramid
  • Maxis Lancar Google Nexus S Keluaran Samsung
  • PRICE MAXIS IPHONE 3G LAUNCH KUALA LUMPUR CONVENTION CENTRE
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Wah,Datuk Ini Telah Meminum Minyak Selama 42 Tahun

    Posted: 15 Jul 2011 09:00 PM PDT


    Liputan6.com, Beijing: Siapa yang tak kenal minyak salah satu bahan bakar kendaraan bermotor ini merupakan media penting yang digunakan kendaraan bermotor agar boleh bergerak kembali. Uniknya lelaki 71 tahun asal Beijing ini menggunakan cairan ini agar tubuhnya kembali terasa sihat kerana boleh menghilangkan rasa sakit pada tubuhnya.

    Chen Dejun, penduduk tempatan ini dikenal sebagai seorang pemahat batu dan ahli penenun bambu di wilayahnya yang memiliki usaha bagus dan sedar akan ketagihannya pada minyak. Lelaki yang sering sakit-sakitan ini tinggal sendiri di tempat kotor di atas bukit Shuijian,wilayah barat daya China kotamadya Chongqing. Lelaki tua yang terlihat kurus ini meminum 3 hingga 3,5 Kg minyak tiap bulannya yang ia beli dari pam minyak di kaki bukit.

    Tahun 1969 adalah awal mula Chen memulai kebiasaannya meminum bahan bakar, ketika itu ia batuk dan sering merasa sakit pada dadanya. Setelah cuba berbagai macam ubat-ubatan, dia masih merasa tidak ada perubahan dalam dirinya. Kemudian Chen menjalani pengubatan trasdisional dengan meminum minyak tanah. Keadaannya mulai membaik, namun ia menjadi ketagihan akan minyak tanah dan kemudian beralih pada minyak kereta.

    Chen sendiri tak boleh menghitung berapa banyak minyak yang telah ia habiskan untuk dirinya minum. Menurut informasi dari media setempat, Chen telah meminumi lebih kurang 1.5 ton minyak selama 42 tahun kecintaannya pada cairan ini.

    Menurut sumber dari hospital Honglou di Chongqing, meskipun kesihatan Chen diduga memiliki gejala pembengkakan pada paru-paru, namun Chen menolak untuk menyiasat keadaan kesihatannya walaupun secara gratis.

    Seorang professor dari sebuah asosiasi yang bergabung dengan universiti kedoktoran Chongqing mengatakan bahawa Chen mungkin memiliki kekebalan terhadap minyak. Di sisi lain ,Feng mengatakan tidak mungkin adanya kemungkinan untuk Chen hidup lebih lama. Dia juga berpendapat bahwa sebenarnya bensin itu mungkin hanya bekerja sebagai ubat penenang bukan sebagai pengubatan bagi penyakitnya.

    Dapat AS$90,000 setahun kerana ingin jadi ibu paling gemuk

    Posted: 15 Jul 2011 08:00 PM PDT


    NEW JERSEY, Amerika Syarikat - Seorang wanita yang mahu menjadi ibu yang paling gemuk di dunia, Donna Simpson memperoleh pendapatan sebanyak AS$90,000 (RM269,910) setahun daripada para peminat yang membuat bayaran di online untuk menyaksikan dia makan, lapor sebuah akhbar semalam.

    Ibu itu, Donna Simpson, 44, yamg mempunyai dua anak kini memiliki berat 317.51 kilogram (kg) dan dia perlu menambah berat badan untuk menjadikan ibu paling gemuk di dunia. Donna perlu menambah berat badan sehingga 457.22kg untuk menjadi ibu paling berat di dunia.

    Keuntungan daripada laman online yang menyiarkan imej dia makan membolehkannya menyimpan wang untuk membeli makanan yang dianggarkan AS$805.35 (RM2,415.24) seminggu.

    Para peminatnya menyaksikan dia makan burger, piza, kek, kentang goreng, daging dan minuman berkarbonat di laman webnya dengan kadar bayaran AS$20 (RM60.14) untuk tempoh 30 hari.

    Donna yang menghidap diabetes, jantung dan tekanan darah tinggi kini menaiki skuter khas untuk bergerak selain memakai pakaian saiz XXXXXXXL. - Agensi

    sumber : kosmo online

    Kedai untung besar,pekerja dapat RM208,079 sebagai bonus

    Posted: 15 Jul 2011 07:00 PM PDT


    LONDON – Seramai 2,000 kakitangan sebuah rangkaian kedai menjual pelbagai barang sukan, Sports Direct bakal mendapat bonus berjumlah AS$70,643 (RM212,458.83) setiap seorang dalam bentuk saham, lapor sebuah akhbar semalam. Bonus tersebut diberikan selepas kedai rangkaian barangan sukan terbesar Britain itu mencatat keuntungan besar selama dua tahun berturut-turut, Kedai itu, Sports Direct diasaskan oleh bekas jurulatih skuasy, Mike Ashley 29 tahun lalu.

    Ia berjaya mencapai sasaran jualannya dengan keuntungan meningkat sebanyak 25 peratus pada tahun ini. Jumlah itu dipercayai saham terbesar yang pernah diberikan kepada pekerja kedai di Britain. Purata gaji tahunan kakitangan di kedai tersebut cuma AS$32,219 (RM96,898.65). Ashley mula membuka kedai itu di Maidenhead, Berkshire pada 1982.

    Kira-kira 29 tahun kemudian, dia menguasai perniagaan runcit sukan di United Kingdom. Bonus itu layak diterima oleh pekerja yang sudah bekerja sekurang-kurangnya selama dua tahun. Namun, kakitangan kedai itu perlu menunggu sehingga Julai tahun depan jika mahu menebus saham tersebut. Kedai peruncitan Sports Direct kini merupakan syarikat senaraian awam di bursa saham dengan pendapatan tahunan AS$2.41 bilion (RM6.31 bilion) manakala Ashley memegang 71 peratus saham menjadikannya salah seorang lelaki paling kaya di Britain. Ashley juga pemilik kelab bola sepak Newcastle United. – Agensi

    sumber : kosmo online

    Atuk rela teman kekasih masuk penjara

    Posted: 15 Jul 2011 06:00 PM PDT


    BALIK PULAU: Demi cinta, seorang lelaki warga emas yang ditahan kerana tuduhan berkhalwat sanggup meringkuk di dalam lokap selama lebih dua bulan kerana anaknya tidak mahu membayar wang ikat jamin kekasihnya.

    Dalam perbicaraan di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Barat Daya di sini, kira-kira jam 11 pagi kelmarin, lelaki itu 70-an yang bercucu dihadapkan ke mahkamah bersama teman wanitanya berusia 29 tahun atas tuduhan berkhalwat yang dilakukan mereka, Mei lalu.

    Pendakwa Syarie, Mohd Saifullah Hamzah berkata, pertuduhan kes dibacakan di hadapan Hakim Zaini Abdul Rahim dan kedua-duanya faham serta mengaku bersalah atas kesalahandilakukan.

    Menurutnya, lelaki itu memohon kepada mahkamah agar dilepaskan dengan jaminan selepas mengaku bersalah dan selepas menimbangkan rayuan tertuduh, mahkamah membenarkan kedua-duanya diikat jamin RM500 setiap seorang.



    "Empat anak lelaki itu yang hadir sepanjang perbicaraan bersedia menjamin bapa mereka. Pada mulanya keadaan agak tenang, namun bertukar tegang apabila tertuduh meminta anaknya turut menjamin teman wanitanya.

    sumber : myMetro

    Chelyabinsk,Kota Yang Paling Sering Diserang Hacker

    Posted: 15 Jul 2011 05:00 PM PDT


    VIVAnews - Boleh jadi Amerika Syarikat dan China adalah negara dengan serangan internet terbanyak di dunia. Namun, kalau bicara soal kota terbanyak diserang hacker, maka sebuah kota di Russia pemenangnya.

    Menurut hasil kajian Pusat Telematika Universiti Twente, Belanda, bekerja sama dengan perusahaan keamanan internet Quarantainenet pada minggu ini, kota Chelyabinsk di Russia paling banyak diserang hacker. Penghitungan didasarkan pada serangan per satu juta penduduk.

    Berdasarkan hasil penelitian, dilansir dari lamanPhysorg, kota Chelyabinsk menempati posisi pertama dengan 120 serangan per satu juta penduduk. Posisi kedua ditempati oleh Kuala Lumpur, Malaysia, sementara posisi ketiga ditempati oleh Buenos Aires, Argentina.

    Perhitungan serangan berbasis kota dilakukan dengan pertimbangan radius yang lebih kecil di bandingkan penghitungan berbasis negara, yang kebanyakan posisi pertama ditempati AS atau China. Menurut pernyataan dari Universiti Twente, dengan penghitungan basis kota, maka aparat dapat dengan mudah mendapatkan informasi yang akurat lokasi utama sarang hacker.

    Sebelumnya, divisi cybercrime polis Rusia, atau yang dikenal dengan Departemen K, mengatakan hacker Russia adalah yang tercerdik di dunia. Hal ini disampaikan oleh Boris Miroshnikov, ketua jabatan K pada Kongres e-Crime di London, Inggris, beberapa bulan lalu.

    "Semua orang tahu warga Russia jaguh matematik. Pembuat software kami terbaik di dunia, itulah mengapa hacker kami tercerdik di antara hacker lainnya," kata Boris.

    Hacker dari Russia sering melakukan serangan terhadap berbagai situs judi di Inggris. Serangan hacker ke Inggris ini merugikan negara itu sebesar 2,4 miliar poundsterling pada tahun 2010.

    Untuk kaki botol..banyak gila

    Posted: 15 Jul 2011 11:01 AM PDT

    Lelaki Mexico Ditahan Setelah Membagikan Sampel Yoghurt yang Berisi Air Mani

    Posted: 15 Jul 2011 10:30 AM PDT


    Seorang lelaki dari Albuquerque, New Mexico, didakwa atas tuduhan telah membahagi-bahagikan sampel yoghurt yang tercemar dengan air mani di kedai Sunflower Market, pada bulan Januari silam. Dia juga didakwa atas tuduhan telah membuat pernyataan palsu kepada penyelidik federal.

    Anthony Garcia yang berumur 32 tahun berada dalam tahanan sambil menunggu sidang penahanan hari Jumaat mendatang dan belum memiliki pengacara yang jelas untuk membelanya.

    Polis segera memberikan respon setelah adanya telefon dari seorang wanita yang melaporkan sampel yoghurt yang diterimanya dari seorang pegawai kedai dia yakini berisi cairan yang berasal dari tubuh manusia.

    Polis mengatakan mereka telah menguji yoghurt tersebut dan menemukan air mani di dalamnya. Mereka mengetahui bahwa cairan itu berasal dari Garcia setelah melakukan ujian DNA.


    Sumber: huffingtonpost

    Oops…Tertangkap CCTV, Datuk Sodom Kuda

    Posted: 15 Jul 2011 09:45 AM PDT


    huffingtonpost

    INILAH.COM – Polis Michigan menangkap lelaki 62 tahun. Datuk ini tertangkap kamera CCTV sedang berhubungan seks dengan seekor kuda.

    Aksi ini menjadi kali kedua datuk ini melakukan perilaku anehnya dalam 10 tahun terakhir. "Saya menjadi penegak hukum selama 30 tahun dan kes ini benar-benar aneh," ujar Sarjan Fritz Sandberg dari Clinton County Sheriff's Office.

    Menurut Sandberg, John Robert Mester didakwa atas aksi sodomi dan aksi tidak senonoh. Pihak polis mulai fokus pada Mester sejak Jun setelah wanita pengurus kandang kuda Cindy Heistand di Riley Township melaporkan perihal ini.

    Heistand mengaku curiga saat ada pelanggan memberi makan kudanya. Khuatirkan keselamatan kudanya, Heistand pun membeli kamera CCTV dan menempatkannya di kandang kuda. Heistand mengaku terkejut mendapati rakaman datuk itu.

    Menurut polis, awalnya datuk ini memberi makan kuda dari besen kemudian besennya dibalik untuk dijadikan pijakan dan datuk itu mulai melakukan aksi untuk memuaskan nafsunya.

    "Saat pertama melihat video ini kami sangat hairan. Tak pernah terlintas dalam fikiran saya ada orang mahu melakukan hal ini," ujar Heistand seperti ditulis The Lansing State Journal.

    Mester terus menyangkal melakukan perbuatan itu meski bukti menyatakan sebaliknya.

    "Aksi sodomi akan diganjar 15 tahun dan jika terbukti, penalti dua tahun atau denda US$2.000 (Rp17 juta) akan ditambahkan," ujar Sandberg.

    Lebih hebat daripada 'sotong'..hancus..hancus

    Posted: 15 Jul 2011 08:45 AM PDT


    sumber : stomp.com.sg

    STOMPer Walla was disgusted by this couple who not only cuddled intimately on the train yesterday (July 14) but also hogged the reserved seat, when there were elderly passengers around.

    Commuters have also spotted various couples with their limbs all over one another in other incidents, doing the 'octopus'.

    'Octopus' is a term coined by STOMPers for couples who have their limbs intimately draped over each other in public, particularly on public transport.

    The STOMPer said:

    "Basically, this guy had his legs wrapped around his girlfriend's knees throughout the train ride.

    "They kept cuddling in that position despite the stares of other commuters.

    "This is obviously unacceptable behaviour in the public, can't they get a room or something?

    "Even when two elderly men got on the train, they did not bother giving up their seats.

    "I just wish these people would learn some decency and manners."

    Kurang ajar...pak cik ni kaki raba

    Posted: 15 Jul 2011 07:45 AM PDT



    memang gila betul pakcik ni...mungkin sakit mental
    dia ni...pak cik-pakcik memang ko gila seks....

    YouTube Gempar Lelaki Lempang Penunggang Basikal di Jalan

    Posted: 15 Jul 2011 06:00 AM PDT


    INILAH.COM, London – Seorang penunggang basikal dipukul hingga jatuh tersungkur oleh pemandu kereta yang tak sabar. Video kejadian ini pun tak perlu waktu lama menjadi 'virus' di dunia maya.

    Saat itu, Simon Page berbasikal bersama tujuh temannya dari Dover ke London. Nahasnya, ia dipukul pemandu kereta di luar restoran di Bexley Village pada Mei lalu. Video kejadian ini pun langsung dipostkan ke YouTube oleh teman Page.

    Peguam Page mengatakan, "Saat kami berbasikal di tenggara London yang jalannya sempit, sebuah kereta berusaha menyelip. Kami memprotes dan meneriaki kereta itu. Kereta itu kemudian berhenti dan pemandunya keluar dan mulai menggunakan bahasa kasar. Mereka melihat saya membaca plat nombor keretanya."

    "Pemandu itu sudah pergi namun berhenti lagi dan memukul saya," lanjutnya.

    Page kemudian melaporkan hal ini ke polis. Namun ia menyayangkan polis tak boleh berbuat apa-apa meski ada bukti video.

    Serangan ini membuat ramai penunggangbasikal ketakutan. Michael Jones mengunggah komentarnya di road.cc mengatakan, "Perilaku semacam ini pada penunggang basikal dan pejalan kaki harus diubah".

    Juru biacara Met Police mengatakan seperti ditulis Dailymail, "Kami yakin serangan ini di Bexley High Street dan sedang menyelidikinya."


    Waduh…Remaja Ini Dilarang Sekolah Gara-gara Berjanggutt

    Posted: 15 Jul 2011 05:25 AM PDT


    VIVAnews - Harrison Cerami, 15 tahun dari Inggris dilarang masuk kelas gara-gara membiarkan janggutnya memanjang. Ia ditempatkan di sebuah ruang lain di sekolahnya agar segera mencukur janggutnya.

    Seperti dikutip dari mirror.co.uk, ia sengaja membiarkan janggutnya memanjang kerana pisau cukur akan membuat masalah jerawat di kulit wajahnya.

    Sang ibu pun protes atas perlakukan sejumlah guru terhadap Harrison. "Saya boleh memahami hukuman ini untuk sesuatu yang lebih serius, tetapi dimasukkan ke dalam sebuah ruangan kecil seharian untuk kes semacam Harry menurut saya menyedihkan," kata sang ibu.

    Sang ibu melarang Harrison masuk sekolah sampai ada perubahan peraturan yang mendiskriminasikan anaknya. "Di sekolah ada banyak anak laki-laki yang menggunakan anting, tindik hidung, tinding alis, dan kebetulan Harry satu-satunya yang memanjangkan janggutnya," kata sang ibu.

    Kepala Sekolah Ribblesdale High School, Simon Smith, mengatakan, tak akan mengubah peraturan yang ada. Sudah menjadi peraturan bahawa murid laki-laki dilarang memanjangkan janggut selama sekolah. "Harrison boleh kembali sekolah jika sudah mencukur janggutnya."


    Mari Berkunjung ke Muzium Penis di Ireland

    Posted: 15 Jul 2011 04:00 AM PDT




    Apa yang unik dari muzium ini? Icelandic Phallological Museum yang berdiri di kota nelayan sebelah utara dari Húsavík, Ireland, menawarkan sesuatu yang menarik bagi para pengunjungnya, iaitu koleksi terbesar dari berbagai jenis penis di dunia.

    Berbagai tabung uji dan wadah kaca dari segala bentuk dan ukuran menyimpan penis yang direndam dalam cairan formaldehyde. Bahkan ada yang digantung di dinding seperti gantung kepala rusa. Koleksi tersebut terdiri dari segala bentuk dan ukuran, berjumlah lebih dari 200 spesimen.


    Terdapat sebuah batu berbentuk penis berdiri di depan muziu
    m. Muzium ini didedikasikan untuk menunjukkan penis dari berbagai mamalia di sekitar Ireland

    Para pengunjung juga dapat melihat penis manusia bersama dengan berbagai penis dari spesies lain, seperti penis tikus hingga ikan paus raksasa yang berukuran 170 cm.Penis manusia ini berasal dari Páll Arson yang mendermakan penis miliknya setelah ia meninggal untuk dijadikan sebagai salah satu koleksi museum.

    Muzium ini juga menampilkan berbagai karya seni dan artifak, mulai dari lukisan penis sampai tudung lampu yang terbuat dari kantung kemaluan lembu.

    Restoran Ini Anti Anak-anak

    Posted: 15 Jul 2011 03:25 AM PDT


    VIVAnews - McDain's, sebuah restoran di Amerika Syarikat, menimbulkan kontroversi setelah melarang anak-anak di bawah usia enam tahun makan di tempat tersebut. Pengurusan restoran merasa teriakan anak-anak sulit dikawal sehingga mengganggu pengunjung lain.

    "Restoran ini memang bukan untuk anak-anak," kata Mike Vuick, pemilik McDain's, restoran yang berlokasi di Monroeville, Pennsylvania, seperti dikutip dari laman Orange.

    Pengurusan restoran telah menyebar pengumuman kepada para pelanggan setia tentang peraturan itu, seperti dilaporkanPittsburgh Post-Gazette. "Teriakan dan suara anak-anak tak dapat dikontrol, dan seringkali mengganggu pelanggan lain," katanya.

    Di situsnya, McDain's mendeskripsikan diri sebagai tempat untuk 'cocktails dan makan malam santai' berbalut suasana 'mewah, tenang, dan santai'. "Memang tidak ada yang salah dengan bayi dan anak-anak, tapi faktanya Anda tetap tidak bisa mengawal suara mereka."

    Menurut Vuick, kegaduhan yang muncul dari teriakan anak-anak menjadi hal tidak sopan bagi tamunya yang ingin menikmati suasana tenang. Membiarkan kebisingan terjadi menjadi semacam membiarkan keegoisan. Ia yakin masih banyak restoran yang memperbolehkan teriakan anak-anak. Yang pasti, bukan di restorannya.

    Rob, seorang blogger kuliner, melihat peraturan itu sebagai idea yang baik. "Saya fikir kita hidup di zaman pengasuhan anak yang buruk, dan banyak orangtua tidak boleh menjaga anak-anak mereka di bawah kawalan," kata Rob.

    Sementara Amy, blogger lain menentang dengan sindiran, "Orang-orang yang datang dengan anak-anak yang berlari dan berteriak di restoran adalah orang-orang yang sama yang akan menjawab dering ponsel keras di meja dan melanjutkan untuk chatting. Seharusnya ini peraturan untuk orang-orang kasar, bukan anak-anak."

    Peraturan serupa pernah diterapkan Olde Salty, sebuah restoran di Carolina Utara. Tidak seekstrim McDain's, restoran ini hanya melarang anak-anak menangis saat makan. "Ini demi kelangsungan bisnis, agar lebih banyak mendatangkan pelanggan," katanya kepada jaringan NBC, seperti dikutip dari laman Shine.

    Sementara di Brooklyn, New York, sebuah restoran bernama Union Hall membuat berang sejumlah orang yang datang dengan anak kecil, lantaran melarang adanya kereta bayi masuk ke dalam.

    Sejumlah larangan tersebut menuai kritik tajam dari sejumlah komuniti orangtua yang memiliki anak. Keadaan ini menurut mereka menunjukkan lemahnya toleransi orang dewasa terhadap sikap semulajadi anak-anak.

    Ditemukan, Cara Jimat Bateri Hp dan Laptop

    Posted: 15 Jul 2011 02:00 AM PDT


    VIVAnews - Seorang mahasiswa Duke University, North Carolina, Amerika Syarikat di bawah panduan penolong profesor bidang electrical and computer engineering berhasil menemukan sistem yang mampu melipatgandakan masa aktif bateri handset.

    Menurut Justin Manweiler, mahasiswa itu, sistem yang disebut SleepWell memungkinkan telefon dan laptop bekerja lebih lama dengan melakukan perubahan di teknologi WiFi.

    Manweiler menyebutkan, energi milik gadget cepat habis jika ada perangkat WiFi lain yang aktif di sekitarnya. Dalam kes tertentu, setiap perangkat harus 'tetap terjaga' sebelum dia mulai melakukan download terhadap informasi yang diinginkan.

    Sebagai contoh, Manweiler menyebutkan, saat mendownload sebuah filem di kawasan bandar, bateri akan habis jauh lebih cepat dibandingkan jika mendownload filem yang sama di kawasan pertanian yang sepi.

    Software yang dikembangkan oleh Manweiler mengatasi masalah ini dengan memungkinkan perangkat mobile itu masuk ke posisi 'sleep' saat perangkat yang ada di sekitarnya sedang mendownload lewat WiFi. Ini tidak hanya menghemat energi perangkat itu, tetapi juga perangkat lain yang ada di sana.

    "Kota besar menghadapi jam sibuk dan pekerja datang serta pulang di waktu yang kurang lebih sama," kata Manweiler, dikutip dari MedIndia, 7 Julai 2011. "Jika jam kerja lebih fleksibel, perusahaan boleh mengubah jam kerjanya dan mengurangi kepadatan di jam sibuk. Dengan berkurangnya kepadatan, akan lebih banyak waktu luang meski jumlah jam kerja tetap sama," ucapnya.

    Hal serupa, kata Manweiler, juga terjadi pada perangkat mobile yang berusaha mengakses Internet di waktu yang sama. "SleepWell memungkinkan perangkat WiFi menggeser siklus aktiviti mereka, meminimal overlap dengan yang lain, dan akhirnya menghasilkan penjimatan energi tanpa pengurangan kinerja yang terasa," ucapnya.

    Sistem SleepWell yang dikembangkan Manweiler diperkenalkan di pameran Conference on Moblie Systems, Applications and Services yang digelar oleh Association for Computing Machinery di Washington D.C.

    Wah,11 Tahun Potongan Penyepit Bersarang di Mata Wanita Ini

    Posted: 15 Jul 2011 01:00 AM PDT


    SICHUAN - Seorang doktor di China baru saja mengeluarkan sebuah penyepit sepanjang enam sentimeter dari rongga mata seorang perempuan yang telah tertanam di dalamnya selama 11 tahun.Ci datang ke rumah sakit mengeluh sakit dan infeksi pada matanya.


    Dokter Xu Zhe dari Hospital Hua Xi di Chengdu, Sichuan, China, mengatakan mata warga Tibet itu mengalami pembengkakan cukup parah.

    Dokter melihat ada benda berwarna seperti tulang pada sudut mata Ci.

    "Saya melakukan scan pada matanya dan menemukan ada benda asing sepanjang enam sentimeter di sudut kanan mata kanannya," ujar dr Xu.

    Ci langsung menjalani operasi pada hari itu dan benda asing itu berhasil dikeluarkan. Ternyata benda asing yang dimaksud adalah potongan penyepit plastik.

    Setelah operasi Ci ingat, 11 tahun lalu dia menyelinap masuk ke rumah dan tidak sengaja wajahnya terhantuk di meja makan.

    "Mata kanan saya terluka sedikit. Tapi setelah pengobatan anti-inflamasi mata saya sembuh tanpa masalah," ungkap Ci seperti dikutip Orange, Khamis (14/7/2011).

    Sesekali mata kanan Ci mengeluarkan nanah namun dia pernah mengambil tindakan serius untuk mengubatinya. Ci hanya membeli ubat penghilang rasa sakit sementara.

    Sementara dr Xu mengaku korban sangat beruntung kerana penyepit tidak menembus celah antara mata dan rongga sehingga tidak mempengaruhi pengelihatannya.
    Sumber :http://www.okezone.com/

    Curi Wi-Fi Tetangga, Lelaki Ini Di Tahan 18 Tahun

    Posted: 15 Jul 2011 12:00 AM PDT


    VIVAnews - Seorang lelaki di Amerika Syarikat dijatuhi hukuman 18 tahun penjara lantaran menggunakan jaringan internet nirkabel (Wi-Fi) milik tetangga. Kemudian, dengan Wi-Fi itu, dia berbuat tidak senonoh agar semua kesalahan ditimpakan kepada tetangganya.

    Menurut stesen berita CNN, 13 Julai 2011, lelaki bernama Barry Ardolf berkali-kali mencuri koneksi WiFi tetangga sebelah rumahnya pada 2009. Ardolf, yang diketahui menyalahgunakan internet tetangganya untuk membuka pornografi anak, pelecehan seksual, dan pengiriman surel teror kepada sejumlah ahli politik termasuk Wakil Presiden AS Joe Biden.

    Tertuduh berusia 46 tahun itu mengaku melanggar hukum untuk membalas pasangan Matt dan Bethany Kostolnik, tetangga yang melaporkannya ke polis atas tuduhan mencium putera mereka yang berusia empat tahun di bibir saat mereka baru pindah. Tidak terima dilaporkan, ia memutuskan untuk membalas dengan menggunakan internet pasangan tersebut.

    Awalnya ia membuat profil jejaring sosial palsu dengan muatan pornografi anak dengan mengatasnamakan Matt. Lantas, Ardolf mengirimkan email berisi muatan yang sama pada setiap hubungan email itu.

    Sang korban yang tidak tahu menahu jelas terkejut ketika dikomplain kawan-kawannya. Melalui penelusuran yang kemudian dilakukan bersama Secret Service, Matt mendapati adanya akses ilegal terhadap koneksi WiFi rumahnya.

    "Barry Ardolf telah membuktikan bahawa dia adalah lelaki yang berbahaya melalui tindakannya ini. Jika dia marah pada tetangganya, maka ia akan membalas mereka dengan melakukan teror yang tak berkesudahan," kata jaksa Timothy Rank.

    Pornografi Anak

    Sang jaksa juga menambahkan, Ardolf menggunakan kemampuannya sebagai hacker untuk membuat tetangganya tersiksa di rumah sendiri selama berbulan-bulan.

    Saat polis menggeledah rumahnya, ditemukan sebuah catatan dengan tulisan tangan Ardolf yang berisi rancangan balas dendam, gambar-gambar pornografi anak, data-data yang dicuri dari komputer pasangan Kostolnik, dan beberapa manual khusus hacker.

    Di sisi lain, kuasa hukum Ardolf berpendapat bahawa hukuman yang dijatuhkan pada kliennya terlalu berat. Namun hasil investigasi lanjutan menemukan bahawa ia juga mencuri koneksi WiFi tetangga yang lain dan menakutkan mereka.

    Kasihan…Ingin Tolong Burung, Malah Kehilangan Mata

    Posted: 14 Jul 2011 11:00 PM PDT


    INILAH.COM, London – Bermaksud menolong seekor burung yang sedang terluka, Michael Buckland malah cedera. Si burung mematuk matanya hingga terluka dan keluar dari rongga mata.

    Buckland (38) diserang oleh seekor burung laut Gannet yang dia cuba selamatkan, saat berada di pantai. Ia mengangkat si burung yang kemudian mematuk wajahnya kerana panik melihat seekor anjing yang berlari ke arah mereka.

    Paruh burung yang tajam mematuki wajah Buckland berulangkali. Setidaknya tiga kali bola mata kanannya kena patuk dan kelopak mata kiri terbelah jadi dua.

    "Saya meletakkan tangan kanan di wajah dan merasakan lubang besar, tempat mata saya seharusnya berada. Bola mata saya tergantung ke luar dan saya harus memasukkannya kembali ke dalam rongga," ujarnya, kepada The Sun.

    Dibantu kekasihnya, Buckland memerlukan waktu 45 minit untuk kembali lagi ka taman karavan tempat mereka menginap selama cuti itu. Kemudian mereka ke hospital dan lelaki itu mendapat 11 jahitan di bola matanya.

    Kini, hanya mata kiri Buckland yang masih berfungsi. Akhirnya, mereka kembali lagi ke pantai tersebut dan mendapati si burung terbaring tak bernyawa di pasir.

    Aduh..leher lelaki ini nyaris putus

    Posted: 14 Jul 2011 10:00 PM PDT


    INILAH.COM, London – Sungguh beruntung lelaki ini. Lehernya nyaris putus kerana tak sengaja terjatuh dan kepalanya mengarah ke gergaji mesin yang sedang dia pegang.

    Tom Connelly (21) sudah nyaris tewas kerana kehabisan darah setelah mata gergaji yang biasa digunakan untuk memotong batang pohon mengenai lehernya. Hampir seluruh pembuluh darahnya putus dan 1 milimeter lagi, mengenai arteri karotid yang amat vital.

    "Saya benar-benar beruntung boleh berada di sini," ujar Connelly mengenai luka sepanjang 38 cm di lehernya itu, seperti dikutip The Sun. Nyawa Connelly selamat berkat pemikiran cepat rakan kerjanya dan paramedis yang membungkus luka dengan pembeku darah khusus untuk serdadu.

    Saat kejadian, Connelly bersama seorang kawan, Rob Nixon serta dua orang lagi, tengah memotong pohon Chesnut. Tom berada di atas pohon ketika tanpa sengaja, kasut bot berpaku miliknya tergelincir. Leher Connelly terjatuh tepat di atas gergaji mesin yang dia pegang.

    Saat tergantung-gantung di udara, Connelly melihat darah mengalir ke lengannya. "Saya terkejutk. Rob berkata agar saya meletakkan tangan di leher dan memegang kepala saya. Tak lama baru saya seadar, kepala saya nyaris putus," ujarnya.

    Connelly langsung diangkut dengan helikopter ke hospital. Ia kehilangan darah hampir tiga liter. Sementara pimpinan Connelly, Brian Dow, hanya boleh terpana dengan keajaiban tersebut. "Seharusnya ia tewas akibat kejadian itu," katanya takjub.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS