Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Ally Iskandar Selamat Bertunang Dengan Nur Aisy’ah Zainal

Posted: 11 Feb 2011 08:53 PM PST

Gila'lah Hazrey kacak gemilang (bodek!) dapat korek rahsia. Pengacara TV3, Ally Iskandar sudah sah bertunang dengan Nur Aisy'ah Zainal, semalam.

Bukan setakat itu, kami difahamkan Hazrey sedang cuba mendapatkan gambar eksklusif majlis pertunangan Ally Iskandar & Nur Aisy'ah. Sabar kejap!

Nur Aisy'ah, merupakan Naib Juara Gadis Melayu musim pertama berjaya ditekel dengan cemerlang oleh Ally Iskandar, dan epik sekali pihak media tidak berjaya membau hubungan mereka.Mungkin sudah arif dengan selok belok dunia media, Ally bijak menepis berita yang berunsurkan peribadi.

Hasil copy-pasta penuh daripada Hazrey selepas ini.

Setiap kali aku berjumpa dengan Ally, soalan yang terpacul dari mulut aku tentunya: bila kau ni nak kahwin. Nanti orang cakap kau gay. Dia terus gelak berdekah dekah namun disebaliknya tersimpan rapi rahsia kisah cintanya. Ally Iskandar aku ketahui mudah bergurau dan cepat mesra dengan sesiapa. Dia sangat berkebolehan dalam kariernya

Sambil aku menulis ni, aku berkomunkasi dengan pengacara dan penerbit TV3 ini melalui blackberry messenger dan aku paksa dia bagi aku gambar dia dikuarantin dalam kereta sementara menunggu signal untuk masuk ke rumah bakal isterinya itu.

Ally Iskandar kini berada di luar rumah keluarga Aishah yang terletak di Taman Sri Intan, Ampang. Itu gambar tangan Ally yang dihantar pada aku beberapa saat lalu.

Antara mesej kami:

"Betul ke kau bertunang? Atau gosip liar yang nakal? Kalau betul, Alhamdulillah."

Ally menjawab ringkas: Majlis sdg berlangsung. Hamba sdg dikuarantin dlm kereta.

"Disebabkan konvoi banyak kereta, dah jam teruk. Sama mcm pergi meminang di Melaka der," guraunya. Tapi aku tahu, mesti dia berdebar.

Kredit berita: Hazrey, Rotikaya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Sharifah Sofia Persoalkan Valentines Day Haram

Posted: 11 Feb 2011 07:40 PM PST

Malam tadi, rakan kami berbangsa Sikh ada bertanyakan isu mengapa Valentines Day diharamkan, sedangkan hari tersebut untuk meraikan kasih sayang & cinta. Kami terdiam sejenak. Dengan nada perlahan, kami menerangkan kepada dia bahawa tarikh Valentines Day bukan berkaitan dengan cinta, sebaliknya mengenai sejarah kejatuhan Islam di zaman lampau. Dengan penerangan yang ringkas & berdasarkan fakta, akhirnya dia berkata, 'no wonderlah it's haram."

Senario di atas amat mirip dengan aktres Sharifah Sofia yang kini sarat mengandung. Mungkin dia tak tahu, atau terlepas pandang.

Al-kisahnya, Sharifah Sofia ada mengeluarkan kenyataan berbentuk soalan di Twitter, 'Really? A day of celebrating love is HARAM? Do u know dey print valentines day card 4 friends, mother, father, brother, sister & even pets?'

Kami tabik kepada peminat Sharifah Sofia yang menerangkan sebab-musabab Valentines Day diharamkan. Kami pasti, Sharifah Sofea kemudiannya men-google mengenai isu-isu ini. Syukur, tidak lama kemudian, Sharifah Sofea berkongsikan beberapa fakta ringkas mengenai isu pengharaman hari kekasih yang disambut pada setiap 14 Februari.

Pendek kata, bukan semua orang ada kefahaman yang mendalam mengenai pengharaman sesuatu perkara. Jadi, korang yang berilmu tinggi, kenalah nasihat & tegur secara berhemah. Jangan tegur kasar-kasar, okay?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Nikon Coolpix S1100pj Siap Dengan Projector

Posted: 11 Feb 2011 06:40 PM PST

Masih tercari-cari kamera digital yang terkini dan canggih di pasaran? Budiey ada satu cadangan pada anda yang tengah berkira-kira nak beli kamera.

Apa kata pilih Nikon Coolpix S1100pj yang masih fresh dan baru beberapa bulan berada di pasaran.

Tengok kotaknya, ada highlight keistimewaan kamera ini. Nampak tak, ada keluar cahaya macam lampu suluh.

Nikon Coolpix

Budiey telah pun memilikinya… dan apa yang Budiey boleh katakan kamera ni memang best. Sebab apa, jap lagi Budiey akan kasi tau.

Apa Ada Dalam Kotak ?

Nikon Coolpix

AN-CP17 Strap; UC-E6 USB Cable; EG-CP14 Audio/Video Cable; EN-EL12 Rechargeable Li-ion Battery; MH-65 Battery Charger; ML-L5 Remote Control; TP-1 Stylus pen; Coolpix Software Suite CD-ROM

Kamera ini tersedia dengan 79MB built in memory dan diberikan juga SD card 4GB removable storage. Ia tersedia dalam 4 warna iaitu hitam, perak, hijau dan ungu.

Nikon Coolpix

Masa Budiey pertama kali pegang kamera Nikon Coolpix S1100pj ni, aura kamera ni dah terasa lain macam. Oh, patutlah, kamera ni bukan sekadar kamera digital biasa! Ia ada sesuatu yang kamera lain takde.

Antara ciri-ciri keistimewaan kamera ini:

  1. 14.1 Megapixels
  2. Incredible Built-In Projector
  3. 5x Wide-Angle 28-140mm Equivalent Lens
  4. 5-Way VR Image Stabilization System
  5. 3′ Touch Clear Color Show
  6. EXPEED C2 Image Processing
  7. 720p HD Movie Recording
  8. Smart Potrait System
  9. 17 Scene Modes
  10. Touch Shutter Takes Picture Using LCD
  11. Subject Tracking
  12. Tracks Moving Subject

Apa Ada Pada Projector
Ya, Nikon Coolpix S1100pj ada sesuatu extra yang mahu diberikan kepada pengguna. Percaya atau tidak, kamera ini ada built-in projector.

Pastinya ini adalah kamera pertama di dunia yang ada projector. Fungsi projector ni membolehkan kita tengok balik foto dan video yang kita ambil dengan memancarkannya di dinding yang rata. Jadi, boleh tengok dengan ramai-ramai dengan gambar yang lebih jelas dan besar.

Ini adalah kamera kompak pertama di dunia yang dibangunkan dengan fungsi projektor. Sangat sesuai untuk berkongsi gambar, video terus dari kamera mahupun file presentation, yang disimpan didalam pc atau mac tanpa perlukan alat tambahan lain selain kamera projektor nikon itu sendiri dan dedicated software. Dengan sekali tekan butang sahaja, anda boleh melihat paparan di dinding. Bagi Budiey, itu sudah membuktikan kamera ini cukup hebat.

Dengan adanya 14 lumens, cahaya dipertingkatkan lagi untuk projector kamera ini dengan sebanyak 40% lebih tinggi. Jadi, kita boleh tengok foto dengan menggunakan projector walaupun di tempat yang terang.

Cakap pasal projector ni, Budiey ada rakam video dan dalam video ni sebenarnya Budiey nak tunjukkan apa yang boleh kita buat dengan projector. Sebenarnya, macam-macam boleh buat. Kalau anda kreatif dan inovatif, memang macam-macam idea boleh buat dengan projector ni.

Maksud Budiey, selain boleh tayang slideshow foto atau video, projector ni sebenarnya boleh buat gaya hidup kita lebih mudah dan sangat FUN!

Okay, kalau tak faham lagi dengan apa yang Budiey terangkan ni, jom klik video di bawah ni:

14 Megapixel
Tentunya, berbeza dengan model sebelum ini, Nikon Coolpix S1100pj ini dipertingkatkan megapixel. Kalau model sebelum ini Nikon Coolpix S1000 cuma ada 12 megapixel, tapi untuk model terbaru ini, ia dimantapkan dengan 14 megapixel. Optical zoom masih lagi sama dengan focal range 28-140 mm dengan 5Xoptical zoom dengan kecerahan f/3.9-5.8. Namun, untuk mengurangkan pergerakan kabur, kamera ini dilengkapi dengan optical dan electronic stabilizer.

Video Promo dari Youtube:

Senang & Cepat Digunakan
Nikon Coolpix S1100pj boleh dihubung terus ke PC atau Mac dengan senang. Dengan cara ini, ia menyenangkan lagi foto atau video disimpan ke PC semasa presentation. Kamera ini sangat cepat dan tak perlu menunggu lama untuk memproses dan snap foto.

Camera Body
Reka bentuknya memang senang dipegang. Dengan adanya round lines di sekitar kamera ini membolehkan kita rasa selesa untuk mengambil gambar. Bahagian depan kamera ini nampak rata dan compact dan lebih smooth. Bahagian projector juga taklah menampakkan kamera ini adalah projector kamera.

Nikon Coolpix

3' Touchscreen
Dengan skrin selebar 3 inci di ruang belakang kamera Nikon Coolpix S1100pj menjadikan ia senang dikendalikan sebab ada fungsi multi-control button. Yang penting model terbaru ni ada high resolution iaitu 460,000 dot 3-inch format touchscreen.

Smart Potrait System dengan Skin Softening
Face-priority AF membantu untuk mengambil gambar potrait dan mengesan wajah dan akan secara automatik fokus sebanyak 12 wajah dalam satu frame. Fungsi Skin Softening akan menjadikan wajah lebih lembut dan lebih nampak lebih cantik tanpa perlu diedit.

Trip To Thailand Nikon Coolpix

Video Projection Camera
Bergantung pada resolution sebenarnya. Untuk kamera ini VGA (640X480 pixel) tapi display dipertingkatkan menjadikannya lebih cerah. Saiz display diantara 12.7cm dan 119cm (5-47 inci), di mana jarak antara kamera dengan permukaan projection antara 0.26 hingga 4 meter.

Kamera ini dapat merekod video HD berdefinisi tinggi 720p movie. Lagi istimewa bila kamera ini siap dengan animated karakter yang boleh berhubung dengan wajah yang detect melalui autofokus semasa memilih untuk muzik latar. Contohnya, kita boleh muatkan muzik latar atau suara orang ketawa semasa presentation di projektor. Budiey nasihatkan anda caj dulu bateri untuk lebih lama buat video projection.

Nak gambar lebih cantik, jelas dan besar, bolehlah guna 14 megapixel berukuran ½.33 inci dapat mengelak daripada foto yang noisy walapun dalam kelajuan ISO yang slow serendah ISO 200.

File Quality
Ada 2 jenis setting kualiti JPEG untuk full resolution iaitu Normal dan High. Nikon Coolpix S1100pj tidak boleh shoot dalam setting RAW.

Macro
Semasa mengambil gambar jarak dekat atau macro, Budiey rasa Nikon Coolpix S1100pj memang terbaik. Jarak minima iaitu 3cm.

Budiey dah cuba mengambil gambar dengan menggunakan scene macro. Memang performancenya bagus. Tapi kenalah focus dekat dengan jarak 3cm dari objek. Untuk nampak lebih jelas, boleh guna Anti-Shake di mana ia membolehkan gambar kabur dan nampak sharp di bawah cahaya yang rendah atau semasa menggunakan zoom.

Nikon Coolpix

Pengalaman Pertama Guna Nikon Coolpix S1100pj
Pengalaman pertama menggunakan kamera ini, Budiey rasa excited. Tapi first kena belajar dulu. Satu perkara yang paling penting, kena baca manual dulu sebelum guna. Kebetulan Budiey terbang ke Bangkok untuk sesi lawatan, jadi alang-alang ke sana, bolehlah try dulu kamera ni.

Kat Bangkok, Budiey ada ambil beberapa gambar. Yang pasti, untuk yang suka jalan-jalan, kamera ni memang pilihan yang tepat sebab ada banyak scenes mode kita boleh guna.

First time guna projector kamera ni masa kat Bangkok memang agak memeranjatkan juga. Masa perkenalkan kamera ni kepada kawan-kawan media yang lain, mereka mulanya tak percaya kamera ni ada projector. Dan memang best bila diorang cakap mahu beli kamera ni.

Di Bangkok juga, Budiey berpeluang bercakap dengan pengarah & penerbit terkenal, A.Latif Mohaideen. Sambil borak-borak, Budiey buat slideshow menggunakan kamera ni dengan menggunakan projector.

Penerbit filem A.Latif nyata terkejut dengan teknologi terkini dari Nikon ni. Memang sesuai untuk buat presentation katanya. Tak perlu bawa projector yang besar lagi berat tu. Kos pun taklah mahal.

Kalau macam tu, Budiey sarankan kepada pengarah dan pembikin filem, kena beli kamera ni untuk memudahkan mereka buat presentation dan bikin filem dengan senang.

Memang betul, kalau nak cari lokasi pengambaran pun senang. Nak cari angle mana yang lebih elok atau nak cari tempat yang sesuai untuk shooting.

Rumusannya, untuk korang yang suka travel, memang sesuailah kamera ni untuk korang.

Scene
Ada 17 scene semuanya. Jadi, pengguna boleh menekan butang scene untuk menyenangkan cara mengambil gambar mengikut keadaan dan situasi. Antara scene ialah Potrait, Sport, Night Potrait, Party / Indoor, Beach, Snow, Sunset, Dusk/Dawn, Night Landscape, Close-up, Food, Museum, Copy, Backlighting, Firework Show dan Panoramic.

Trip To Thailand Nikon Coolpix

Scene – Landscape

Trip To Thailand Nikon Coolpix

Scene – Easy auto mode

Trip To Thailand Nikon Coolpix

Scene – Landscape

Trip To Thailand Nikon Coolpix

Scene – Food

Trip To Thailand Nikon Coolpix

Scene – Auto Mode

Trip To Thailand Nikon Coolpix

Flash Mode – Fill Flash

Rumusannya, kalau nak ambik gambar, kenalah mengikut kehendak dan citarasa anda. Pendek kata, kamera Nikon Coolpix S1100pj menjanjikan kepuasan untuk semua pengguna. Ia senang dan cepat digunakan. Jadi, apa berkira lagi, mahu gambar yang lebih warna dengan kemudahan projector? Nikon Coolpix S1100pj satu pilihan yang tepat!

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Disclaimer
  • IMAGING FAIR AND CONTEST FOR PHOTO FANS
  • Gambar Jue Aziz di Majlis Doa Selamat Drama Jangan Main Belakang
  • Final Poster Cicakman 2: Planet Hitam 2
  • Gambar Danny dan Kekasih Baru di Birthday Party
  • Dato' Siti Nurhaliza Nyanyi Lagu Filem Perempuan Berkalong Sorban
  • Gambar Erin Malek di Malam Penghargaan Metrowealth
  • Fazli Zainal Tunggu Album Baru KALBU Siap
  • Mulakan Salun Kecantikan Anda Sendiri Dengan NU SKIN
  • Kad Raya Dari Staff Metadome
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Gambar Erra Fazira Diraikan Erra Arts Club

    Posted: 11 Feb 2011 09:50 AM PST

    Bertuah jadi Erra Fazira ni, setiap tahun mesti dapat kejutan dari peminat. Selain yang dirancang oleh suami tercinta Engku Emran, rupanya awal – awal lagi pada 5 Feb di Penang yang lalu Erra Fazira sudah pun diraikan juga :-)

    Lagi dan lagi foto – foto menarik …boleh klik lihat sendiri di Fanpage Erra Arts Club

    Kredit foto : Erra Art Club

    Erra Fazira

    Erra Fazira

    Erra Fazira

    Erra Fazira

    Erra Fazira

    Erra Fazira

    Erra Fazira

    Erra Fazira

    Erra Fazira

    Erra Fazira

    Erra Fazira

    Erra Fazira

    Erra Fazira

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Erra Fazira Serba Ungu di Red Carpet FFM23
  • Gambar Fesyen Erra Fazira Rekaan Hatta Dolmat
  • Gambar Erra Fazira di Karpet Merah Anugerah Skrin 2010
  • Photo of The Day: Erra Fazira Ajar Bola Sepak?
  • Gambar Erra Fazira di Green Cheongsam Showcase The Weld
  • Erra Fazira Hamil Anak Pertama?
  • Gambar Aleesya Anak Erra Fazira Terbaru 2010
  • Erra Fazira Keguguran Sebab Urut Kaki
  • Gugu Gaga Bersama Erra Fazira di Astro Ria
  • Gambar Anak Erra Fazira Engku Aleesya Dah Makin Besar
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    Sharifah Sofia Pertikai Valentine Day Haram

    Posted: 11 Feb 2011 09:02 PM PST

    GAMBAR SHARIFAH SOFIA

    Rasanya anda semua yang beragama Islam sudah sedia maklum yang menyambut atau meraikan Valentine Day atau disebut juga sebagai Hari Kekasih adalah haram kerana ianya jauh menyimpang dari budaya Melayu apatah lagi ajaran agama Islam. Tengok video ni.

    Berbalik kepada apa yang kami nak sampaikan kepada anda, Sharifah Sofia melalui laman Twitter'nya cuba mempertikaikan tentang isu pengharaman sambutan Valentines Day. Antara persoalan yang dibangkitkan oleh Sharifah Sofia ialah:

    "Jika benar ianya haram, mengapa tahun lepas dan tahun-tahun sebelum ini tidak diharamkan?"

    Wahai puan Sharifah Sofia, bukankah dari dulu lagi yang Valentine Day sememangnya haram disambut oleh orang Islam? Kenapa pula anda cakap "mengapa tahun lepas dan tahun-tahun sebelum ini tidak diharamkan"? Tak faham kami.

    Ekoran dari persoalan yang dibangkitkan oleh Sharifah Sofea itu, beberapa pengikut Twitternya telah menjawab persoalan tersebut. Anda boleh bacanya kat bawah ni.

    SHARIFAH SOFIA PERTIKAI VALENTINE DAY HARAM

    SHARIFAH SOFIA PERTIKAI VALENTINE DAY HARAM
    kredit: malaysiandigest.com

    Kepada semua pembaca yang beragama Islam, tak payah la anda nak sambut atau meraikan Valentine Day a.k.a hari kekasih tu. Anda layan blog ni lagi bagus. Hehehee..

    Related Posts with Thumbnails
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    (Gambar) Aliff Aziz Tayang Body

    Posted: 11 Feb 2011 06:19 PM PST

    GAMBAR ALIFF AZIZ TAYANG BODY

    Wah! Dah berani tayang body dah si Aliff Aziz ni sekarang. Ni mesti sebab nak naikkan balik saham yang dah suam-suam kuku tu. Huhu.. Nasib baik tayang body je. Dibuatnya tayang semua, siapa nak menjawab?

    Dari info yang kami dapat, gambar Aliff Aziz tayang body ni diambil untuk dijadikan poster yang selalu ada kat dalam majalah tu dan poster Aliff Aziz tayang body ni disertakan dalam majalah Media Hiburan keluaran Januari 2001.

    So, sape yang teringin nak tengok body si Aliff Aziz tu tiap hari, bolehlah dapatkan majalah Media Hiburan keluaran Januari 2011 (edisi 1 Jan – 7 Jan) di kedai majalah yang berhampiran. Itupun kalau ada lagi la. Hee..

    Lagi gambar Aliff Aziz tayang body kat bawah ni.

    GAMBAR ALIFF AZIZ TAYANG BODY

    GAMBAR ALIFF AZIZ TAYANG BODY

    REWIND: Masih ingat lagi dengan gambar Aliff Aziz kantoi bercium yang tersebar suatu ketika dahulu? Bagi yang dah lupa atau tak pernah tengok gambar Aliff Aziz kantoi bercium tu, anda boleh lihat di entri Gambar Aliff Aziz kantoi bercium.

    P/s: Menangi Macbook Air, iPhone 4 atau iPad dengan menyertai contest MILO ni

    Related Posts with Thumbnails
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Jatuh dari tingkat tujuh kerana sibuk SMS

    Posted: 11 Feb 2011 09:00 PM PST

    Melbourne - Tragis! Seorang remaja  menemui ajal gara-gara terlalu sibuk SMS. Dia terjatuh dari tingkat tujuh di sebuah tempat parking kereta..

    Mangsa bernama Ryan Robbins, adalah remaja berasal dari Australia yang baru berusia 19 tahun. Awalnya, Robbins disyaki sedang mabuk sehingga tidak mengetahui keadaan di sekitarnyadan dia dilaporkan sibuk menulis SMS.

    Patricia Schroeter, nenek Robbins, memberitahu bahawa Robbins awalnya menghantar dua orang wanita ke tempat parking kereta di wilayah Melbourne. Dia kemudian menaip SMS sehingga tidak memperhatikan situasi sekeliling. Akibatnya, dia terjatuh dari tempat parkir tersebut dan meninggal ditempat kejadian. dikutip detikINET dari Herald Sun.

    Patricia jelas sedih mendengar kematian cucu kesayangannya. Dia pun berharap pihak pengelola parking lebih memperketat kawalan, misalnya dengan memasang pagar tinggi untuk mencegah kejadian serupa di masa depan.

    "Mereka harus memasang sesuatu sehingga kejadian ini tidak muncul lagi. Mungkin dengan memasang pagar lebih tinggi atau sesuatu yang lain," ucap Patricia

    Perlukah seorang penyanyi berpakaian begini didepan kanak-kanak?

    Posted: 11 Feb 2011 08:45 PM PST

    Pelik!!!Adakah penyanyi ini tak berfikir dahulu sebelum membuat persembahan?
    Adakah dia tak kaji dulu siapakah penontonnya,ada tak kanan-kanak?
    Jangan di fikirkan kerana glamour sahaja.Cuba fikirkan adakah
    cara kita berpakaian dapat mendidik mereka atau merosakkan
    fikiran mereka?



    mak bapak dia orang macam tak kisah je.....

    [Unik] Jam di kuku jari

    Posted: 11 Feb 2011 07:30 PM PST

    image

    Jam tangan kotak, bulat,bentuk hati, jam tangan cincin, jam rantai dan jam dinding sudah biasa kita lihat.Sekarang ada inovasi baru .Unik dan canggih! Timex mengeluarkan produknya berupa jam yang ditanam ditaruh di kuku ibu jari!!!!.
    Produk ini dinamakan TX54 dimana Timex bekolaborasi dengan Core77.

    image

    Fingernail watch ini belum secara rasmi di lancarkan, kerana itu tidak ada banyak informasi mengenainya dan harganya  . Layar jam ini meliputi waktu, tarikh, dan AM / PM, yang muncul dalam format yang jelas sampai menyala . Jam kuku ini menjadi lebih unik pada malam hari, kerana setiap lampu didesign dalam warna berbeza ketika hujung kuku jam ditekan. jam ini pasti akan menjadi jam terkecil yang pernah ada di dunia .

    Isteri simbah air mendidih kemuka suami kerana Facebook

    Posted: 11 Feb 2011 06:25 PM PST

    Lagi-lagi kerana Facebook...
    saya petik dari myMetro

    DAMMAM: Seorang isteri dilaporkan menyimbah air mendidih ke muka suaminya kerana tidak menjaga perasaan wanita itu, lapor akhbar al-Yaum, semalam. 

    Dalam laporan itu, wanita terbabit dilaporkan berang kerana mengesyaki suaminya memuat naik gambar dalam Facebook untuk menggoda wanita lain.


    Pasangan itu berkahwin baru-baru ini tetapi hubungan mereka dingin.


    Akhbar al-Yaum melaporkan, lelaki berusia 26 tahun itu memfailkan kes ke atas isterinya, selain menuntut mas kahwin dikembalikan. - AN

    Budak baru 13 tahun dah cipta laman sosial lebih baik daripada Facebook

    Posted: 11 Feb 2011 05:00 PM PST

    Siapa sangka baru 13 tahun sudah cipta laman sosial seperti Facebook..
    saya petik daripada kosmo online

    BANDUNG - Walaupun baru berusia 13 tahun, seorang budak lelaki di Indonesia, Muhamad Yahya Harlan ternyata hebat apabila dia mencipta laman jaringan sosial mirip Facebook, lapor akhbar dalam talian, Tribunnews.com semalam.

    Laman itu yang dinamakan salingsapa.com dapat disiapkan Muhamad yang belajar di Sekolah Alam Bandung, di sini, dalam masa sebulan.

    Konsep salingaapa.com hampir menyerupai Facebook yang diasaskan oleh Mark Zuckerberg dari Amerika Syarikat tetapi Muhamad berkata, laman webnya menampilkan beberapa ciri tambahan.

    "Pada awalnya, saya menonton berita tentang ada orang Indonesia yang mencipta laman web seperti Facebook dalam bahasa Indonesia.

    "Saya terus terfikir, saya juga boleh mencipta laman web serupa, tetapi lebih baik lagi," kata Muhamad ketika ditemui di sekolahnya kelmarin.

    Seterusnya, anak sulung pasangan Yan Harlan, 45, dan isterinya, Fidriana, 37, itu mulai 'mengklik' komputernya untuk merancang ciri-ciri laman sosial yang akan dihasilkan nanti.

    Dia turut mendapat bantuan daripada ayahnya yang menyumbang idea tentang ciri-ciri yang diperlukan untuk menghasilkan salingsapa.com.

    Kini, kejayaan pelajar cilik itu mendapat penghargaan daripada pelbagai pihak. 

    Menurut ibunya, Muhammad membentangkan hasil kerjanya itu di hadapan 12 mahasiswa Institut Teknologi Bandung semalam.

    "Harapan kami ialah laman sosial ciptaan anak saya ini akan digunakan untuk tujuan kebaikan," kata ibunya. - Agensi

    nak lihat laman yang di ciptanya sila klik sini

    Pelukis yang melukis sambil berjalan

    Posted: 11 Feb 2011 04:20 PM PST

    Untuk mendapatkan ilham, seniman melakukan berbagai cara. Pelukis bernama Joko Wasis ini, misalnya. Merasa duduk di satu tempat membatasi kreativitinya, pelukis asal Yogyakarta ini melukis sambil berjalan sejauh 30 kilometer dari Tamansari, Yogyakarta, menuju Pantai Parangtritis, Bantul.

    Foto Pelukis Yang Melukis Sambil Jalan Kaki


    Sepanjang perjalanan, Joko melukis yang kemudian lukisan itu diberi judul Jeritan Anak Lampu Merah. Jelas. Lukisan ini terinspirasi dari peristiwa yang ditemui Joko disepanjang jalan. Banyak warga Yogyakarta yang merasa aksi Joko ini menghiburkan.

    Inilah rupa akibat silikon berlebihan

    Posted: 11 Feb 2011 10:01 AM PST



    Cantik buatan manusia...akhirnya rugi..

    [Gila] Di New Zealand ada pertandingan yang berhadiah seorang wanita

    Posted: 11 Feb 2011 09:30 AM PST

    Wellington: Apa jadinya jika suatu pertandingan di media massa berhadiah wanita? Di New Zealand ada pertandingan yang di buat oleh sebuah radio The Rock FM yang memberikan hadiah seorang wanita. Wanita ini nantinya dapat dinikahi oleh  pemenang. Tentu saja, hadiahnya tak hanya itu. Masih ada hadiah wang yang bernilai 2 ribu dolar AS. Hadiah lainnya adalah pakej bercuti ke Ukraine selama 12 hari.



    Petandingan ini telah mendapat kritikan dan protes keras dari para penggiat HAM. Banyak pihak mengecam pelanggaran hak asasi manusia dalam pelaksanaan pertandingan ini. Salah satunya adalah Aktivis Sosial , Sue Bradford, yang menganggap pertandingan itu telah melanggar norma-norma susila. "Ini benar-benar sangat mengganggu. Menawarkan seorang wanita sebagai hadiah merupakan tindakan yang sangat tidak terpuji," kata Bradford.

    Walaupun berbagai kritikan pedas di buat oleh berbagai organisasi, namun pihak pengelola radio tidak memperdulikan hal tersebut dan tetap mempromosikan pertandingan itu sampai akhir bulan ini. Pengurus ProgramThe Rock FM, Brad Raja, mengatakan pada pertandingan ini hanyalah acara untuk bersenang-senang sekaligus salah satu cara mereka untuk mempromosikan radio mereka.

    "Keputusan untuk menikahi wanita tersebut atau tidak kami serahkan sepenuhnya pada pemenang pertandingan dan wanita itu. Kami tidak benar-benar menikahkan mereka dan memaksa wanita itu tinggal di New Zealand," kata Raja.

    Anak kecil melakukan aksi ranjang,parah gila

    Posted: 11 Feb 2011 08:35 AM PST








    Mungkin pada mak bapak mereka ini hanya satu gurauan.
    Tak ada yang salahnya bagi mereka tapi pada budaya kita
    ini satu kesalahan yang teramat berat.Adakah kita hanya membiarkan dan melihat
    sahaja berlaku adegan sebegini di depan mata?Daripada manakah mereka belajar melakukan
    aksi-aksi yang terlampau advance pada peringkat umur mereka?Harapan agar 
    budaya begini tidak berlaku kepada generasi kita.

    Gorilla lahirkan kembar

    Posted: 11 Feb 2011 07:46 AM PST

    Gorila kembar ini merupakan penghuni baru Taman Nasional Gunung Berapi Rwanda dan tercatat sebagai kembar kelima yang berhasil dirakamkan kelahirannya. Ketika ini, gorila gunung setidaknya berjumlah 800 ekor yang hidup di alam liar seluruh dunia, menurut LSM Gorilla Organisation yang berada di England.

    "Sangat jarang menemukan gorila gunung yang kembar. Keduanya adalah jantan dan kami merasa bahagia untuk mengetahui masa depan mereka," ujar pengurus program Gorilla Organisation. Ibu gorila biasanya hanya memiliki satu bayi setiap empat tahun atau lebih. Inilah yang menjadi alasan mengapa jumlah gorila sangat sedikit.




    Wanita hebat

    Posted: 11 Feb 2011 06:45 AM PST

    TEHERAN – Seorang seniman Iran yang lahir tidak memiliki kedua tangannya berhasil menaklukkan cacatnya dengan belajar menggunakan kakinya untuk melukis, memasak bahkan mengirimkan SMS.

    Zohreh Etezad Saltaneh (49), lahir tidak seperti bayi lainnya, dia tidak memiliki kedua tangan.

    Kini wanita separuh baya tersebut tinggal di sebuah rumah di Teheran dengan ibunya yang telah berusia 85 tahun. Saltaneh dengan mudahnya menggunakan kedua kakinya untuk melakukan kegiatan sehari-hari serta menjaga ibunya yang sudah tua.

    "Saya tidak memiliki masalah. Dengan berlatih saya boleh melakukan tugas saya lebih baik dibandingkan orang normal dan mendapatkan kebanggan tersendiri," ujarny.

    Perlu waktu selama 40 tahun baginya untuk boleh mengalahkan cacatnya ketika ini, dia harus berjuang dengan kehidupan sehari-hari mencari nafkah, tapi dia menganggap dirinya tidak berbeza dengan wanita lainnya.

    "Pepatah saya adalah, cacat bukan berarti harus dibatasi," ujarnya.

    Walaupun cacat, dia berhasil dalam bidang seni, dia pun berhasil mendapatkan beberapa penghargaan dan lukisannya dipamerkan di 60 pameran di seluruh dunia.

    Bakat seni dalam dirinya tidak menghentikan dirinya untuk melukis. Saltaneh juga menenun karpet Persia dengan menggunakan kakinya dan berharap bahwa suatu hari nanti dapat dipamerkan dalam pameran budaya di Iran.

    Sumber : http://www.okezone.com/

    Mentang -mentang askar kereta kahwin pun guna kereta tank

    Posted: 11 Feb 2011 05:00 AM PST














    Agak pak cik ni pegang pistol betul atau mainan?

    Posted: 11 Feb 2011 04:31 AM PST





    hebat betul pak cik ni..agak-agak pistol betul
    atau mainan...

    Kerana marah anjing ni gigit no plat kereta

    Posted: 11 Feb 2011 03:00 AM PST


    LETAK MAKLUMAT IKLAN

    Sanggupkah anda mencari rezeki seperti lelaki ini?

    Posted: 11 Feb 2011 02:00 AM PST

    image
    Berat mata memandang berat lagi bahu memikul.Agaknya inilah peribahasa yang paling sesuai untuk lelaki ini.Dia sanggup membawa kanak-kanak tadika kesekolah dengan menggunakan cara ini.Ini dilakukan untuk mencari sesuap nasi.Berat atau tidak kerja ini mesti dilakukan agar terus hidup…..TABIK!!!

    [Sedih] Anak 6 tahun terpaksa tinggal sendirian serta di pulaukan kerana AIDS

    Posted: 11 Feb 2011 01:40 AM PST

    Anak ini bernama Ah Long, baru berumur 6 tahun namun telah kehilangan orang tuanya kerana penyakit AIDS. Dia dilahirkan dengan HIV dan tinggal di rumah milik orangtuanya di daerah Guangxi, China.

    Ah Long harus menjaga dirinya sendiri kerana kebanyakan orang takut untuk mendekatinya. Satu-satunya teman adalah anjingnya. Ah Long punya nenek berumur 84 tahun namun  neneknya tidak mahu dia tinggal bersama cucunya.

    Dia tidak dibenarkan ke sekolah, kerana para orang tua murid 'berjanji akan membunuhnya" jika dia datang ke sekolah dan bermain dengan anak-anak mereka dan Doktor juga tidak mahu mengubati luka-lukanya.










    Kanak-kanak balik sekolah terpaksa saksikan adegan ngeri ini

    Posted: 11 Feb 2011 12:17 AM PST




    It's wrong to make out in the public at a time when children will be returning from school, says STOMPer ghostchin10, who saw this foreign couple behaving intimately at a fitness corner.

    According to the STOMPer, the couple was seen hugging and kissing at 5.30pm, which is the time that most children return home from school.

    The STOMPer says:

    "I was on my way home when I saw these China nationals making out at a fitness corner.

    "It's not wrong to do that, but it was around 5.30pm when all the children are on their way home.

    "What will they think when they see such an insensitive act?

    "So please once again get a room."

    Sanggup lakukan ini demi tuhan

    Posted: 10 Feb 2011 11:25 PM PST

    Pada akhir September dan awal Oktober di Thailand mengadakan festival vegetarian yang tidak biasa dan pelik. Dalam rangka Sembilan Dewa Kaisar memberikan mereka kesihatan yang baik dan ketenangan fikiran, orang-orang selama festival, yang berlangsung 9 hari, harus sesuai dengan banyak peraturan. Mereka tidak makan daging, minum alkohol, melakukan hubungan seks atau memakai pakaian putih, dan harus mempertahankan aksesoris di tubuhnya macam-macam alat kebersihan dan dapur ...Berbagai objek di cucuk melalui wajah seperti pisau, pedang, melihat, kacamata, tombak ... Setiap titik darah, dan bekas luka ialah hadiah untuk memurnikan jiwa. Ini ekspresi pengabdian dan kasih kepada para dewa selama upacara sering menjadi sangat menyeramkan dan aneh.









    Awek ini meninggal dunia setelah pertama kali di cium kekasihnya

    Posted: 10 Feb 2011 10:42 PM PST


    Jemma Benjamin  ini merupakan warga negara England. Dia meninggal dunia beberapa saat setelah bercium dengan kekasihnya untuk pertama kali.

    Jemma yang berumur 18 tahun berciuman dengan kekasihnya yang juga teman kuliah Daniel Ross, 21 tahun, di rumah Daniel setelah pergi keluar bersama.

    Daniel Ross

    Dari hasil diperiksa Jemma meninggal kerana kelainan keadaan jantung yang biasa dikenal sebagai SADS - Sudden Arrhythmic Death syndrome - yang setiap tahunnya membunuh 500 orang di England.

    Daniel yang baru 3 bulan mengenal Jemma, berusaha seboleh mungkin untuk menyelamatkannya sebelum paramedik datang. Daniel mengatakan bahawa dia dan Jemma baru saja pergi ke bar untuk mencari makanan dan minuman namun harus kembali kerumah kerna kad kreditnya tertinggal, setelah sampai dirumah dia dan Jemma berciuman di lorong pintu depan kemudian kedapur dan kembali ke ruang tamu dan duduk disofa, namun tiba-tiba kelopak mata Jemma mulai terkulai dan mulutnya berbuih. Daniel kemudian menelofon 999 dan melakukan CPR yang diajar melalui telefon, namun jemma tidak dapat diselamatkan.

    sumber: http://www.dailymail.co.uk/health/ar...condition.html

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS