Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Shafie Apdal Nafi Beri ‘Wang Sebegitu Banyak’ Kepada Zahida

Posted: 23 Apr 2012 05:49 AM PDT

SKANDAL ZAHIDA RAFIK DAN SHAFIE APDALBeberapa hari lalu, nama Datuk Seri Shafie Apdal yang merupakan Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah serta Zahida Rafik tiba-tiba hangat apabila tersebarnya satu laporan polis yang dibuat oleh bekas pemandu peribadi Zahida Rafik iaitu Azman Azemi mengatakan Datuk Seri Shafie Apdal ada membuat pembayaran wang dalam jumlah yang besar kepada Zahida Rafik sejak beberapa tahun lalu. Dikatakan jumlahnya sudah mencecah RM1.5 juta. Pergh! Banyak tu.

Ekoran daripada itu, Datuk Seri Shafie Apdal akhirnya tampil membuat kenyataan berhubung laporan polis yang dibuat oleh bekas pemandu peribadi Zahida Rafik itu. Menurut Datuk Seri Shafie Apdal, ianya adalah tidak benar sama sekali. Kat bawah ni kenyataan penuh daripada Datuk Seri Shafie Apdal yang kami petik dari portal berita Sinar Harian:-

"Saya mengikuti dengan rapat beberapa laporan di dalam media dan blog-blog tempatan yang telah mengaitkan nama saya dengan satu laporan polis oleh seorang yang bernama Noor Azman bin Azemi (No. K/P: 740214146237) No report AMPANG/007017/12 yang bertarikh 13 Mac 2012 yang mendakwa bekerja sebagai pemandu di bawah saya, dan mengaitkan saya dengan pembayaran wang yang sebegitu banyak kepada seorang artis bernama Zahida Binti Mohamed Rafik,"

SKANDAL SHAFIE APDAL DAN ZAHIDA RAFIK

Datuk Seri Shafie Apdal turut berkata, tindakan segelintir pihak yang menyebarkan laporan polis tersebut adalah sebagai berniat jahat yang bermotifkan kepentingan politik pihak tertentu. Malah turut menegaskan, beliau tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak yang berterusan memfitnah dan mengaitkan namanya dengan isu tersebut.

"Dengan ini, saya ingin menyatakan bahawa semua yang tertera di dalam laporan polis berkenaan adalah TIDAK BENAR sama sekali dan kenyataan-kenyataan iringan oleh individu yang menyebarluaskan salinan laporan polis berkenaan adalah BERNIAT JAHAT dan BERUNSUR POLITIK semata-mata.

"Sehubungan dengan itu, saya bersedia mengambil tindakan undang-undang terhadap sesiapa saja yang terus-terusan memfitnah saya dan mengaitkan saya dengan perkara ini.

Zahida Rafik sebelum ini ada membuat laporan polis terhadap Noor Azman yang dikatakan telah melarikan sejumlah RM200,000 wang syarikatnya setelah meminta pemandunya itu memasukkan wang tersebut dalam akaun syarikat perniagaan milik keluarganya.

Minggu lalu, Noor Azman pula membuat laporan polis mendakwa bahawa seorang menteri Kabinet (nama tidak dinyatakan) menyerahkan wang sejumlah RM1.5 juta kepada Zahida.

Spekulasi itu terus meruncing apabila beberapa pemimpin parti politik pembangkang membuat sidang akhbar menyebarkan dakwaan tersebut dengan mengaitkan nama Datuk Seri Shafie Apdal sebagai menteri terbabit yang memberikan wang beberapa kali kepada Zahida dalam jumlah yang besar.

Noor Azman, 38, yang bekerja sebagai pemandu peribadi Zahida sejak tiga tahun lalu mendedahkan skandal itu dalam laporan polis terhadap Zahida, yang menuduhnya melarikan wang berjumlah RM200,00. Tuduhan Zahida terhadap Noor Azman itu ada dilaporkan oleh sebuah akhbar pada 3 Mac lalu.

Sebelum ini, Zahida Rafik melalui akaun Twitter miliknya terlebih dahulu menafikan spekulasi yang sudah menjadi buah mulut satu Malaya ini dan kat bawah ni merupakan screenshot penafian daripada Zahida Rafik itu. Kalau rajin, anda bacalah.

SKANDAL ZAHIDA RAFIK DAN SHAFIE APDAL
SKANDAL SHAFIE APDAL DAN ZAHIDA RAFIK

Psstt: Sebuah kereta Volkswagen Golf TSI untuk dimenangi~

Related Posts with Thumbnails

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Tips Video Untuk Jadi Pemenang SAMSUNG GLOBAL BLOGGER

Posted: 23 Apr 2012 03:55 PM PDT

KL – London. London – KL. Itu yang bermain dalam kepala minda Budiey sekarang ni. Rasa macam London tu dekat je dengan Malaysia. Walaupun hakikatnya kota metropolitan itu sangat jauh dan memerlukan kos yang tinggi. Tapi ia bagaikan melambai-lambai untuk Budiey terbang ke sana.

Korang nak join Budiey ke London tak? Kalau nak join, jom lekas-lekas buat & hantar video paling bermutu & kreatif tahap maksima untuk menjadi salah seorang pemenang SAMSUNG GLOBAL BLOGGER.

Buat video dan hantar ke laman web ini. Klik: www.samsungglobalblogger.com

samsung

Dengan adanya peraduan SAMSUNG GLOBAL BLOGGER ni menjadikan Budiey rasa Sukan Olimpik 2012 dah makin dekat. Bermakna korang tak boleh berlengah-lengah lagi. Kalau betul mahu ke London secara percuma dan ditaja oleh Samsung, inilah peluang keemasan yang tak boleh korang lepaskan. Orang kata, tengok Sukan Olimpik kat TV, tak best sangat kalau nak dibandingkan dapat melihat dengan mata sendiri dan merasainya secara LIVE. Pergh! Best kan?

Sekarang ni, masa dah makin suntuk. Masa itu dirasakan sangat singkat dan kita sentiasa dihimpit oleh masa. Setiap hari, jarum jam sentiasa berputar. Melihat pada tarikh dan jarum jam, Budiey pasti ramai blogger diheret rasa tertekan sebab tarikh tutup untuk menghantar video Samsung Global Blogger makin hampir.

Adoi, macamana nak buat video lebih kreatif dari peserta yang lain ni ya? Korang ada idea? Itu yang bermain-main dalam kepala sekarang ni.

Untuk buat video yang bermutu dan kreatif, ada sesetengah orang mengambil masa yang agak lama. Tapi, sesetengah orang hanya ambil masa 2 jam je. Budiey pula, kadang-kadang ambil dalam masa sehari untuk siapkan video. Tapi taklah kreatif mana pun. Kadang-kadang rasa malu nak upload dalam youtube.

Oh ya, kat sini, Budiey nak share dengan korang video travelog semasa di Manchester baru-baru untuk menyaksikan perlawanan antara Manchester United menentang Liverpool. Budiey suka buat video semasa travel kerana dengan merakam video sahajalah kita dapat memberi gambaran yang sangat jelas dan bukti kita betul-betul berada di tempat kejadian. Budiey juga suka buat vlog semasa melancong kerana ia dibuat secara spontan dan tanpa mengikut sebarang skrip. Sempoi je.

Mungkin video yang Budiey buat ini boleh dijadikan sedikit contoh dan mungkin ini yang akan korang buat semasa di London nanti. Kerja korang tak lain tak bukan, kena melaporkan apa yang berlaku di tempat kejadian, cari orang untuk ditemuramah dan memberikan gambaran jelas apa yang menarik di sana nanti.

Kepada blogger kat luar sana, jangan lupa peluang untuk ke London masih lagi terbuka luas untuk anda. Mana tahu, idea di saat-saat akhir ini akan membuahkan hasil dan melayakkan anda menang Trip Ke London untuk menyaksikan sukan berprestij di dunia, Sukan Olimpik!

Cara yang mudah tapi sebenarnya memerlukan sedikit usaha keras dan memerlukan idea yang bernas untuk menghasilkan video 30 saat yang boleh menarik para juri untuk menerima anda sebagai pemenang.

Bagaimana caranya untuk buat video yang sempurna, kreatif dan bermutu? Samada anda tergolong di kalangan beginners atau dah pro, Budiey rasa anda perlu belajar dan tahu perkara asas buat video.

Pertama sekali, anda kena betul-betul berminat dan ada keinginan untuk buat video. Cari mood untuk kita betul-betul bersedia. Video akan jadi hambar kalau kita buat video secara paksa dengan hati yang tak ikhlas.

Kedua ialah, jalan cerita atau impak kenalah ada. Takkan mendatar je kan. Nanti boring dan orang takkan menontonnya sampai habis. Jadi, ciptakan satu kejutan kepada penonton. Lakukan perkara yang aneh, ganjil dan pelik agar video anda unik, lain dari yang lain. Video yang bermutu ialah video yang ada jiwa.

Aspek lain yang perlu diutamakan seperti peralatan video, cara editing, cara kita bercakap depan video dan gaya persembahan pun penting juga.

Jalan paling singkat untuk anda pelajarinya, ialah dengan melayari laman web ini: http://samsungglobalblogger.my.msn.com/tips/ProducingGreatVideo. Di mana kat laman web ini, anda boleh belajar sikit macamana untuk buat video yang hebat.

Bagi Budiey, video yang hebat terletak pada idea dan mesej yang ingin disampaikan. Kreativiti adalah soal nombor dua di mana korang kena fikir tentang bagaimana untuk menarik minat penonton supaya menonton video sampai habis dan mereka akan berkata WOW selepas menonton.

Pasti ramai yang nak tahu macamana nak join peraduan Samsung Global Blogger ini. Okay, caranya sangat senang di mana anda cuma diminta untuk menghantar video berdurasi selama 30 saat dalam bahasa Inggeris dengan cara yang kreatif dan menarik. Mana tahu, dengan hanya video yang terbaik dari anda ini melayakkan anda ke London untuk merasai kenangan terindah menyaksikan sukan terbesar dalam sejaran ini.

Kemudian, hantarkan video anda itu secara online melalui global digital platform MSN iaitu www.samsungglobalblogger.com.

Okay, tarikh tutupnya 29 April 2012. Dah tak lama lagi dah.

Jadi, jom lekas-lekas lah kita join peraduan ini, selagi masa masih ada ni.

Samsung

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Samsung Global Bloggers
  • Sertai Samsung Global Blogger & Menang Trip Ke London
  • Samsung Remains No.1 in the Monitor Business
  • Samsung GALAXY S II Reaching 10 Million in Global Sales
  • Samsung NX Camera Workshop For Shutter Bugs
  • Samsung GALAXY S II Reaches 5 Million Global Sales
  • 30 Million Global Sales of GALAXY S and GALAXY SII
  • The Black Eyed Peas Global Launch of Full HD 3D LED TV
  • Malaysians Declare Love for the Samsung GALAXY S II
  • Samsung Monitor Global No.1 for 5 Consecutive Years
  • Peserta Ujibakat Imam Muda Musim Ketiga Kini Bersedia

    Posted: 23 Apr 2012 07:18 AM PDT

    Peserta ujibakat Imam Muda musim ketiga sudah bersedia

    Memulakan sesi ujibakat menerusi laman Youtube, pencarian Imam Muda musim ketiga berakhir dengan selesainya ujibakat berpusat di Kuala Lumpur hujung minggu lalu.

    Sesi temu duga selama dua hari di Institut Baitulmal, Kuala Lumpur itu mendapat sambutan yang amat menggalakkan daripada golongan muda dari seluruh pelusuk negara termasuk Indonesia dan Thailand. Setelah mengikuti dua musim Imam Muda sebelum ini, rata-rata para peserta yang hadir sudah bersedia berhadapan dengan semua peringkat ujibakat.

    pihak juri semasa sesi temuduga

    Menurut Pengurus Saluran Astro Oasis, Hj Izelan Basar, "Kami amat kagum melihat kualiti peserta yang menghadirkan diri ke sesi temu duga kali ini. Biarpun pihak Astro Oasis hanya menjalankan ujibakat di Kuala Lumpur, sambutan para peserta tidak kurang hebatnya berbanding tahun-tahun sebelum ini. Ujibakat secara online yang dijalankan sebelum ini turut membantu mempromosi kehadiran Imam Muda musim ketiga dan menggalakkan lebih ramai peserta untuk mengambil bahagian.

    Berdasarkan kualiti hampir 1000 peserta yang hadir, kami amat optimis untuk melihat program Imam Muda musim ketiga sekali lagi mampu mencipta sejarah baru dalam dunia penyiaran.

    Penglibatan bekas Imam Muda musim terdahulu dalam program ini termasuk pada peringkat ujibakat ternyata memberi impak bukan sahaja kepada program ini tetapi turut meningkatkan keyakinan para peserta. Mereka dilihat lebih yakin dan berani dalam menyampaikan tugasan dan memenuhi kehendak ujibakat."

    Menceritakan tentang pengalaman kali pertama menghadiri sesi uji bakat Imam Muda, Muhammad Nasir, 25 tahun berasal dari Medan, Indonesia berkata, "Hasrat menyertai Imam Muda memang telah tertanam sejak musim pertama lagi namun ketika itu penyertaan masih belum terbuka kepada semua jenis warganegara.

    Sehinggalah pada musim ini saya memberanikan diri untuk hadir ke sesi ujibakat untuk menimba pengalaman baru. Pastinya saya sentiasa berdoa dan berharap agar terpilih memasuki Imam Muda musim ketiga ini'"

    Ujibakat yang dijalankan itu terbuka kepada lelaki Muslim berumur 18 hingga 30 tahun samada warganegara atau bukan warganegara Malaysia digalakkan untuk turut serta dalam Imam Muda musim ketiga. Para peserta mestilah fasih berbahasa Melayu dan mempunyai latar belakang agama Islam yang baik.

    Juara Imam Muda 3 bakal memenangi hadiah wang tunai sebanyak RM 100,000 manakala Naib Juara akan membawa pulang RM 35,000. Tempat ketiga pula turut berpeluang memenangi RM15,000 sekaligus menjadikan jumlah keseluruhan berjumlah RM150,000 dan menjadikan hadiah wang tunai tertinggi yang ditawarkan bagi sebuah program keagamaan. Selain wang tunai, pemenang juga bakal membawa pulang pelbagai hadiah sampingan.

    Hj Izelan menambah, "Kami berasa amat terharu dengan sokongan padu yang diberikan oleh pelbagai pihak terhadap program ini. Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Bank Islam yang sekali lagi hadir hadir selaku penaja utama dan mengalu-alukan kehadiran Len Fa Medical Supplies (M) Sdn Bhd mempromosi produk Harwany – Pati Ikan Haruan selaku penaja bersama serta THR Gegar dan Sinar FM selaku radio rasmi. Sesungguhnya, kehadiran penajaan sebegini menunjukkan sokongan berterusan masyarakat terhadap program keislaman seumpama ini."

    Turut diperkenalkan pada musim terbaru ini adalah pendekatan media baru dengan pelbagai aplikasi telefon pintar yang menarik untuk mendekati penonton dan peminat secara lebih dekat dengan para Imam Muda, Mursyid dan Mudir.

    Penggunaan teknologi ini membolehkan peminat berinteraksi secara terus dan mengikuti perkembangan Imam Muda musim ketiga dengan lebih mudah di hujung jari mereka.

    Imam Muda musim ketiga ini bakal bersiaran di saluran rasmi; Astro OASIS (saluran 106) pada bulan Mei ini. Butir-butir lanjut mengenai sesi uji bakat dan program ini akan diumumkan kelak.

    peserta yang menanti untuk ditemuduga

    Muhammad Nasir

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Ujibakat Imam Muda Musim Ketiga Secara Online
  • Album Imam Muda Memecah Tradisi Kini Di Pasaran
  • Ujibakat Idola Kecil Musim 4 di Sri Pentas
  • Imam Muda Perkenal Mursyid Baru
  • Aran, Azhar & Asyraf Hos Khabar Haji Musim Kedua
  • Ujibakat Imam Muda di Kelantan Dapat Sambutan
  • Ujibakat Idola Kecil Musim Ke-3
  • One In A Million Musim Baru Kini Dah Tiba
  • Ustazah Pilihan Astro Oasis
  • Juara Pesona Nona Musim Ke-3
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Akaun twitter Zahida Rafik panas dengan sindiran peminat

    Posted: 23 Apr 2012 06:01 PM PDT

    Panas ye cerita tentang Skandal diantara Zahida dengan menteri luar bandar dan wilayah. Agak berani jugak ex driver Zahida memberikan cerita nie. Pastinya dia tahu akibat kalau dia mereka cerita melainkan dia ada bukti terhadap dakwaannya.

    Kita hanya mengikuti je perkembangan kisah ini.

    Aktres Zahida Rafik menjadi semakin popular selepas tersebar dakwaan dia menerima sejumlah wang daripada seorang menteri kanan sehingga mengundang pelbagai reaksi panas menerusi laman sembang Twitter milik pelakon itu.

    Kebanyakan pengikut Twitternya iaitu di @zahida_rafik menghantar pesanan yang menyindir selain teguran pedas berhubung dakwaan kononnya dia menerima wang kira-kira RM1.5 juta daripada VIP berkenaan.

    Salah seorang pengikut Twitter Zahida iaitu Fared Isa pada dua hari lalu menghantar mesej berbunyi:
    "Hi jutawan. Anda telah kantoi…Saya tidak pernah dengar nama anda sebelum ini hinggalah berita anda ini tersebar ke seluruh negara."

    Zahida pula membalas dengan berkata; "Sabar!!Teruskan usaha anda! Saya perlu tido sekarang, selamat malam! Esok jangan lupa tweet lagi tau…Sekurang-kurangnya saya seorang jutawan, anda pula? Seorang lagi pengguna, Mohd Firdaus menghantar pesanan kepada Zahida lima hari lalu berbunyi: "Untung laaa @zahida_rafik hidup senang-senang sahaja hujung minggu dapat RM200,000. Nak duit beritahu sahaja dekat menteri. Saya harap berita ini satu kebenaran."

    Zahida pula membalasnya; "Maaf ye, saya bekerja keras untuk dapatkan duit. Jika kamu tak ada duit, saya boleh derma sedikit. Tidak apa, Allah akan tunjukkan kebenarannya." Bagaimanapun trend tersebut berubah apabila pengikut Twitter milik Zahida mula memberi komen yang positif terhadap pelakon itu apabila terdapat mereka yang menyokong dan memberi galakan kepadanya.

    Seorang pengikut Twitter Zahida iaitu Tengku Iskandar menghantar mesej berbunyi; "Harap cepat selesai masalah ini sebelum makin melarat. Faham-faham sahaja la di Malaysia ini, semua hendak jadi hakim."

    Adlynn Jamlus pula menghantar mesej dengan meminta Zahida bersabar iaitu; "Bersabarlah dengan dugaan yang diberi... Insya-Allah ada hikmahnya. Sehingga malam Isnin, akaun Twitter pelakon Anak Mami The Movie ini mempunyai 7,069 pengikut.

    Rabu lalu, pemandu peribadi Zahida, Noor Azman Azemi membuat laporan polis mendakwa aktres berkenaan mendapat wang berjumlah RM1.5 juta daripada Menteri Pembangunan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Shafie Apdal. Bagaimanapun, Zahida dan menteri berkenaan telah menafikan tuduhan itu dan sedang mempertimbangkan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap individu yang cuba memfitnah mereka.

    Erra tak manjakan Engku Aleesya,jawab gossip rumahtangga

    Posted: 23 Apr 2012 03:49 PM PDT

    Selepas bergelar ibu, aktres terkenal Erra Fazira mengaku bahawa dia kini sudah kurang aktif dalam dunia seni kerana mahu memberi sepenuh perhatian kepada rumah tangganya terutamanya kepada anak tunggal, Engku Aleesya, hasil perkahwinannya bersama suami, Engku Emran Engku Zainal Abidin.

    Munurut petikan daripada Harian Metro, Erra berkata walaupun anak perempuannya itu dilahirkan di dalam sebuah keluarga mewah, namun Erra atau nama sebenarnya Fazira Wan Chek memberitahu bahawa anaknya tidak dimanjakan dengan pelbagai benda.

    Ini dibuktikan apabila Erra membuat majlis hari jadi anaknya pada 30 Mac lalu secara kecil-kecilan di Plaza Damas, Sri Hartamas yang hanya dihadiri keluarga terdekat dan rakan-rakan artis bersama anak masing-masing, antaranya Datin Paduka Umie Aida dan Wan Khatijah.

    "Saya tidak melihat kenapa kita perlu meraikan hari jadi anak secara besar-besaran kerana dia masih kecil dan tidak ingat pun apa yang berlaku ketika itu."

    "Jadi saya putuskan untuk menyambut majlis hari jadi Aleesya di kelas gimnasiumnya saja kerana selepas habis kelas, dia boleh terus meniup lilin dan memotong kek hari jadinya bersama kanak-kanak lain di situ."

    Jelas pelakon berusia 36 tahun ini, bukan susah untuk buat kanak-kanak gembira kerana apa yang penting ada kek hari jadi dan lilin untuk ditiup dan dikelilingi kawan-kawan mereka.

    Sementara itu, Erra diminta untuk mengulas tentang gosip rumah tangganya yang didakwa goyah akibat orang ketiga, dengan kelibat Engku Emran tidak kelihatan pada majlis hari jadi anaknya itu menimbulkan lagi persoalan tentang status perkahwinan mereka.

    "Saya pun tak tahu dari mananya datang gosip ini. Sampai sekarang pun orang masih sebarkan cerita sama mengenai rumah tangga saya. Sejauh manakah kebenaran gosip itu, saya pun tidak pasti."

    "Apa yang saya boleh katakan di sini, rumah tangga saya sama saja seperti suami isteri lain di luar sana, ada naik dan turunnya," katanya.

    Zarina Anjoulie kutuk Lufya ketiak Lecak,Lufya beri penjelasan

    Posted: 23 Apr 2012 03:42 PM PDT

    Lufya menyuarakan rasa kecewanya apabila ada peminat yang tersalah anggap dirinya adalah Zarina.
    Disebabkan perkara ini, Lufya pernah disapa oleh seseorang dan menegurnya mengapa dia bogel di dalam internet sedangkan dirinya tidak pernah berbuat perkara terkutuk itu.

    Selain itu, Lufya turut dikatakan pernah diraba oleh seseorang sambil dipanggil Anju yang jelas merujuk kepada Zarina Anjoulie.

    Namun lain pula dipihak Zarina Anjoulie, sebentar tadi kecoh di laman Twitter miliknya dan dia dipercayai melancarkan "perang" terhadap Lufya sebagai respon terhadap artikel yang ditulis di blog hiburan tersebut.

    Antara kenyataan yang dikeluarkan oleh Zarina termasuklah, "U keep nagging2 on papers n blogs bout me dah 5 years I just kept silent when I too kena bahan ngan org pasal muka cam awk. This is WAR."

    Zarina Anjoulie turut membuat kenyataan berbentuk kutukan terhadap Lufya.



    Wahhh, memang ramai orang tahu bahawa Zarina Anjoulie seorang yang sangat lantang.

    Penjelasan Lufya

    Lain pula cerita daripada pihak Lufya yang menegaskan bahawa dia tidak mempunyai sebarang niat atau maksud untuk mengaibkan Zarina Anjoulie seperti yang didakwa oleh pelakon sensasi tersebut di laman Twitter peribadinya.
    Bagi mendapatkan cerita dan kisah sebenar mengapa perkara berkenaan boleh tercetus, portal murai.com.my menghubungi sendiri Lufya untuk mendapatkan komen beliau mengenai perkara yang kini panas juga kutukan yang dilemparkan kepadanya.

    "Saya tidak ada maksud mahu menjatuhkan Zarina tetapi saya hanya mahu orang ramai tahu Lufya dan Zarina adalah dua individu berbeza. "Saya tidak ada niat untuk mengaibkan mana-mana pihak. Kerana bukan sekali dua saya dimalukan di tempat terbuka dan saya tidak tahu menahu mengenai hal tersebut.

    "Seperti kejadian di The Curve, saya diraba dan individu tersebut menyebut nama Anju. Mujurlah ketika itu tidak ada orang yang lalu lalang. "Hal sebegini membuatkan saya mahu tampil menjelaskan keadaan sebenar tetapi saya tidak menyangka begini pula jadinya," ujar Lufya yang kecewa niat baiknya disalah ertikan.

    Lufya juga diajukan soalan mengenai kenyataan Zarina yang memalukannya dan dia menggangap perkara itu sebagai bahan jenaka yang tidak masuk akal.

    "Saya tidak peduli jika dia mahu mengutuk saya atau meletak gambar menunjukkan ketiak yang basah di Internet kerana itu sungguh tidak profesional dan kelakar.

    "Hal ini tidak perlu diperbesarkan. Saya tampil dengan kenyataan sebegini bukan untuk mengaibkan dia.
    "Tetapi jika dia berfikiran sedemikian, dengan menyalah ertikan maksud dan niat saya terpulanglah. Jika dia mahu mengaibkan saya itu di luar bidang kuasa saya,itu urusan dia dengan Allah.

    "Saya cuma berharap dia lebih professional kerana industri hiburan kita bukannya besar mana, balik-balik akan berjumpa bertemu muka juga," ujarnya lagi

    Gambar terbaru Lisa Surihani berambut pendek

    Posted: 23 Apr 2012 03:42 PM PDT

    Amacam comel tak rambut baru Lisa?dah macam ala-ala Korean girl je Sensasi tengok..
    Sensasi rasa sayang pulak apabila rambut panjang cantik Lisa dan dipotong..


    Why oh why....tapi comel jgk kan Lisa berambut pendek..

    Gambar comel Bella ,anak Sheikh Muzaphar belajar berenang

    Posted: 23 Apr 2012 03:26 PM PDT

    Belum lagi sampai berusia satu tahun,angkasawan negara kita sudah memulakan "traning" untuk anaknya mengikut jejak langkahnya menjadi angkasawan? Bella diajar berenang,dah mampu menahan nafas selama 7 saat dalam air,hairan sensasi mcm mana Bella yang kecik tue boleh mendengar arahan..heheh..bijak bijak..





    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Lakoni Adegan Gantung Diri, Aktor Brasil Tewas

    Posted: 23 Apr 2012 09:15 PM PDT

    Seorang aktor di Brasil mengalami insiden yang menewaskan dirinya saat tengah memainkan peranan tokoh Yudas, salah satu murid Yesus, dalam drama Paskah di alun-alun kota. Aktor muda tersebut tewas setelah melakoni adegan gantung diri.

    Tiago Klimeck (27) jatuh koma dan harus dirawat di rumah sakit setelah insiden yang terjadi pada 6 April lalu. Insiden tersebut terjadi di  kota Itarare, sekitar 200 km sebelah barat Sao Paulo.

    Setelah 17 hari menjalani perawatan di rumah sakit, Klimeck akhirnya meninggal dunia pada Isnin (23/4) malam waktu setempat.

    Menurut polis setempat, Klimeck benar-benar kehabisan nafas saat melakukan adegan gantung diri yang dilakukan Yudas setelah mengkhianati Yesus. Klimeck sempat tergantung di seutas tali selama 4 menit, tanpa orang-orang menyadari bahwa dia tidak boleh bernafas.

    Diduga, tali keselamatanyang dikenakan Klimeck di balik jubahnya gagal berfungsi dengan baik. Tali tersebut justru ikut tertarik ke atas hingga ke bahagian leher Klimeck dan membuat lelaki muda tersebut tercekik.

    Hasil pemindaian pada jasad Klimeck menunjukkan, bahawa insiden tercekik tersebut menimbulkan keadaan yang disebut cerebral anoxia, yakni di mana supply oksigen ke otak terputus sama sekali. Kendati demikian, insiden ini masih dalam penyelidikan polis setempat.

    Sumber : http://news.detik.com

    Ibu Dua Anak Perkosa Remaja Lelaki

    Posted: 23 Apr 2012 09:00 PM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Seorang ibu dari dua orang anak, ditangkap oleh pihak polis lantaran memperkosa seorang remaja lelaki berusia 15 tahun.
    Leanna Intorcia (34), diduga memperkosa remaja itu, setelah membuatnya mabuk dengan minuman beralkohol di rumahnya.
    Seperti diberitakan oleh Dailymail, Isnin (23/4/2012), Ia dituduh  memberikan pelayanan seorang isteri kepada remaja  itu, termasuk oral seks, dan senggama.

    Perbuatan mesumnya terungkap, setelah orangtua remaja itu, melapor ke polisi 
    Cartage, di Kota New York, Amerika Syarikat (AS). Polii akhirnya menahan Leanna, dengan tuduhan tindak pidana pemerkosaan tingkat tiga, dan membahayakan kesejahteraan seorang anak.
    Kes yang sama juga terjadi di AS dalam seminggun terakhir, Jamie Nichole Phillips, (20),dari Uni Township, Ohio diduga telah memperkosa seorang remaja lelaki berusia 14 tahun di apartmentnyadi bawah ancaman pisau.

    Minum 10 Liter Coca Cola, Seorang Ibu Tewas

    Posted: 23 Apr 2012 08:45 PM PDT


    TRIBUNNEWS.COM, ADELAIDE - Seorang ibu beranak lapan meninggal setelah meneguk 10 liter minuman ringan Coca Cola dalam sehari. Demikian kesimpulan koroner yang menyelidiki sebab kematian wanita tersebut di New Zealand.
    Menurut laporan harian Otago Daily Times, Natasha Harris yang berusia 30 tahun menderita gagal jantung dan menurut suaminya disebabkan kerana begitu banyaknya Coca Cola yang diminumnya dalam sehari.
    Harris dilaporkan muntah-muntah sebanyak enam kali dalam seminggu beberapa bulan menjelang kematiannya yang tiba tiba di bulan Februari 2010, namun pada awalnya Harris mengatakan muntahnya disebabkan kerana dia stress. Bila dia tidak minum Coca Cola, Harris akan merasa lemas dan suka marah-marah.
    Suami Harris, Chris Hodgkinson mengatakan kepada koroner (seseorang yang bertugas menyelidiki dan memberikan keterangan resmi mengenai sebab kematian), David Crerar bahawa Harris  menegukk 10 liter Coca Cola setiap hari."Hal pertama yang dilakukannya di pagi hari adalah minum Coke, dan yang terakhir sebelum tidur juga adalah minum minuman yang sama." kata Hodgkinson.
    Ahli patologi, Dr Dan Mornin di depan sidang koroner mengatakan bahwa Harris besar kemungkinan menderita hypokalemia   iaitu kurangnya potassium di dalam darah  kerana tingginya konsumsi Coca Cola.
    Dia mengatakan Harris meninggal kerana gagal jantung, dan kebiasaannya minum Coca Cola, dan juga asupan gizi yang buruk serta terlalu banyak kafein, menyebabkan kematiannya.
    "Semua makanan dan minuman akan berguna bila merupakan bahagian dari pola makan yang seimbang ditambah dengan gaya hidup aktif," kata pernyataan tersebut.


    Model Hot Ini Marah Fotonya Dipasang di Situs Porno

    Posted: 23 Apr 2012 08:30 PM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Model hot asal Singapura, Jvnne Zheng, membuat laporan polis setelah sebuah situs porno menggunakan fotonya untuk promosi. Demikian dilansir Asia One, Isnin (23/4/2012).
    Ia mengatakan sebuah situs porno yang sangat populer dan berbasis di luar negeri, menggunakan fotonya untuk sebuah artikel tanpa meminta izin dan merusak reputasinya. Dalam blog-nya, ia menulis jika dirinya sudah mengirimkan email agar postingan tersebut dihapus.
    "Pada dasarnya, saya mengirimkan email kepada mereka sejak itu adalah tuduhan yang tak benar dan melakukan pencemaran nama baik. Ini sesuatu yang melanggar hukum di Singapura," demikian ujarnya di depan wartawan.
    "Saya sudah mendapatkan nasihat dari teman-teman dekat yang mengatakan itu adalah hal yang sia-sia kerana ada beberapa orang yang sudah berusaha dan mereka gagal," jelas Zheng, lagi.
    Situs ini sebelumnya juga membuat tulisan yang tak berdasar terhadap sejumlah korban dan polis sudah menerima laporan tersebut. Hanya saja, pemilik situs porno itu tak berdomisili di Singapura dan polisi belum menangkap pelaku pengrosakan nama baik model tersebut.

    Misi mencari ikan paus berwarna putih

    Posted: 23 Apr 2012 08:15 PM PDT


    PARIS - Sepasukan saintis Rusia mengumumkan mereka akan melancarkan satu operasi untuk mengkaji seekor ikan paus pembunuh jantan berwarna putih yang dinamakan Iceberg pada minggu depan.
    Saintis-saintis Universiti Moscow dan Universiti Saint Petersburg pernah menyaksikan ikan paus spesies Orca itu muncul di permukaan laut berhampiran Kepulauan Commander di Lautan Pasifik Utara pada Ogos 2010.
    Pengarah Bersama Projek Orca Timur Jauh Rusia (FEROP) Erich Hoyt berkata, Iceberg yang memburu bersama 12 ikan paus itu dipercayai berusia sekurang-kurangnya 16 tahun berdasarkan saiz sirip mamalia berkenaan.
    "Ini kali pertama kami melihat ikan paus pembunuh jantan dewasa yang keseluruhan berwarna putih," kata Hoyt.
    Para saintis itu akan mengkaji sama ada Iceberg menghidap penyakit genetik albino.
    Haiwan albino tidak boleh mengeluarkan melanin yang menyebabkan kulit menjadi gelap.
    Kebanyakan haiwan albino tidak dapat hidup sehingga dewasa kerana warna terang tersebut menyebabkan ia mudah dibunuh haiwan lain.
    Terdapat dua ikan paus pembunuh berwarna putih yang diketahui tinggal di Semenanjung Kamtchatka, timur Rusia yang merupakan tempat Iceberg ditemui.
    Pada tahun 1970, seekor ikan paus pembunuh berwarna putih berusia dua tahun, Chimo ditangkap di Kanada sebelum ia mati dua tahun kemudian.
    Selepas satu pemeriksaan dilakukan ke atas bangkai haiwan itu, ia didapati menghidap albino. - AFP

    sumber : kosmo online

    Lakaran pakaian Lady Gaga didedah

    Posted: 23 Apr 2012 08:00 PM PDT


    SEOUL - Empat lakaran pakaian yang bakal digayakan bintang pop Amerika Syarikat, Lady Gaga pada konsert jelajah di Korea Selatan didedahkan semalam.
    Ia termasuk fesyen pakaian sendat yang direka dengan mempunyai bentuk seperti gitar dan sebuah papan kekunci piano.
    Menurut rakan kongsi pereka pakaian jenama Giorgio Armani, firma Shinsegae International, Lady Gaga, 26, juga akan memperkenalkan pakaian jenama terkenal itu di empat lokasi lain semasa konsert jelajahnya berlangsung.
    Koleksi pakaian baharu penyanyi tersebut termasuk sehelai sut hitam diperbuat daripada beratus-ratus tiub vinil yang dijahit dengan butang logam dan kepingan kaca.
    "Pakaian terkini itu diperbuat daripada pelbagai material yang melambangkan konsep futuristik," kata Shinsegae.
    Korea Selatan melarang penduduk berusia bawah 18 tahun menonton konsert Lady Gaga kerana ia didapati tidak sesuai untuk peminat remaja.
    Sejumlah penganut agama Kristian turut berkumpul kelmarin bagi menentang konsert itu dengan menuduh penyanyi tersebut menyokong homoseksual dan pornografi.
    Pakaian itu juga akan dibawa ke Hong Kong, Singapura, Australia dan New Zealand semasa konsertnya berlangsung.
    Lady Gaga disenaraikan sebagai 100 individu yang paling berpengaruh sebagai ikon fesyen oleh majalah Time.
    Dia pernah mengejutkan para peminat apabila memakai koleksi pakaian yang diperbuat daripada daging mentah.
    Penyanyi itu tiba di sini pada Jumaat lalu seminggu sebelum konsertnya berlangsung.
    Sementara itu, poster yang menentang konsert Lady Gaga dipasang di beberapa lokasi di sini.
    Poster itu dipasang oleh anggota-anggota pertubuhan Perikatan Kesopanan Kebudayaan dan Seksualiti. - AFP
    sumber : kosmo online

    Filem ketagihan seks tidak ditayang di Singapura

    Posted: 23 Apr 2012 07:45 PM PDT


    SINGAPURA: Filem mengenai ketagihan seks tidak akan ditayangkan di negara ini selepas badan penapisan mengarahkan adegan seks antara karakter utama dan dua wanita disingkatkan, kata pengedar tempatan, semalam.
    Filem "Shame" yang diarahkan Steve McQueen dan diserahkan ke badan penapisan Pihak Berkuasa Pembangunan Media (MDA) dinilai hanya sesuai ditonton oleh penonton berusia 21 tahun ke atas dengan syarat adegan itu dipotong.

    "Mereka tidak meminta supaya keseluruhan adegan itu dipotong, mereka hanya merasakan adegan itu terlalu panjang," kata jurucakap pengedar filem Cathay-Keris.


    "McQueen merasakan penting agar kerjanya ditayangkan sebagaimana tujuan asalnya dan tidak bersetuju adegan filemnya dipotong," katanya kepada media. "Kami menghormati keputusannya, justeru filem itu tidak akan ditayangkan di pawagam Singapura," katanya.

    "Shame" dicalonkan untuk "Filem Terunggul Britain" dalam anugerah Academy Britain untuk Seni Televisyen dan Filem (BAFTA) yang diadakan Februari lalu.


    Sementara itu, dalam kenyataannya kepada akhbar Straits Times, MDA berkata: "Kami berpendapat adegan seks yang panjang melangkaui batasan garis panduan yang ditetapkan." - Straits Times



    sumber : myMetro

    Victoria dikecam kerana bahayakan penumpang pesawat

    Posted: 23 Apr 2012 07:30 PM PDT


    HONG KONG: Bekas anggota Spice Girl, Victoria Beckham, mencetuskan kontroversi semalam, selepas dia memuat naik gambarnya duduk di kerusi dikhaskan untuk kakitangan kabin syarikat penerbangan Cathay Pacific.
    Mengiringi gambar itu ialah catatan gurauan Victoria: "Kru kabin bersedia untuk mendarat! Selamat datang ke Beijing!!" Dalam gambar itu, Victoria memakai cermin mata gelap kelihatan seolah-olah membuat pengumuman kepada penumpang pesawat berkenaan, manakala seorang pramugari membuat memek muka lucu di sebelahnya.
    Insiden berlaku dalam penerbangan dari Hong Kong ke Beijing, Jurucakap Cathay Pacific berkata, tindakan itu tidak berbahaya tetapi "tidak wajar."

    "Gambar itu diambil bukan dalam situasi kritikal, seperti waktu berlepas atau mendarat," katanya. Jurucakap itu berkata, Victoria hanya berlakon dan tiada sebarang pengumuman dibuat kepada penumpang.



    "Ia tidak wajar apabila tempat duduk itu hanya dikhaskan untuk kru kabin dan penumpang tidak dibenarkan menyentuh mana-mana peralatan penerbangan," katanya.


    Victoria mengunjungi Beijing untuk melancarkan sebuah model kereta baru hujung minggu ini.

    Akhbar Hong Kong, The Standard, melaporkan Victoria dikecam di Internet kerana meletakkan penerbangan itu ke dalam risiko. - AFP



    sumber : myMetro

    Murid, wanita hamil maut dilanggar remaja tak berlesen

    Posted: 23 Apr 2012 07:15 PM PDT


    TOKYO: Seorang kanak-kanak perempuan berusia tujuh tahun dan seorang wanita hamil terbunuh semalam selepas sebuah kereta melanggar sekumpulan murid sekolah rendah di Kyoto.
    Lima kanak-kanak parah selepas seorang remaja berusia 18 tahun dan tidak mempunyai lesen memandu, merempuh sembilan murid dan seorang wanita.

    Yukihi Matsumura, 26, yang hamil tujuh bulan, mati beberapa jam selepas kejadian. Anak yang dikandungnya juga mati.


    Polis menahan remaja berkenaan yang dikatakan tidak tidur sepanjang malam sebelum nahas.

    Media tempatan melaporkan dia mungkin tertidur ketika memandu.


    "Dia mengaku berfoya-foya sepanjang malam bersama-sama dua rakan," kata jurucakap polis. - AFP



    sumber : myMetro

    Budak 4 tahun tembak mati bapa kerana PlayStation

    Posted: 23 Apr 2012 07:00 PM PDT


    RIYADH: Seorang kanak-kanak berusia empat tahun menembak mati bapanya yang enggan membelikan PlayStation.
    Akhbar Asharq memetik jurucakap polis di bandar Jizan, selatan Arab Saudi, sebagai berkata, kanak-kanak itu mengambil pistol bapanya dan menembak kepala lelaki berkenaan.

    Menurut laporan akhbar itu, kanak-kanak terbabit meminta bapanya membeli sebuah PlayStation dan kejadian berlaku selepas lelaki itu pulang tanpa membawa mainan yang dihajati.


    Ketika menanggalkan pakaian, lelaki berkenaan meletakkan senjata di bawah. Anaknya mengambil pistol itu lalu menembaknya dari jarak dekat. - AFP


    sumber : myMetro

    UPSI nafi pelajar maut hadapi tekanan belajar

    Posted: 23 Apr 2012 06:45 PM PDT


    IPOH: Pelajar perempuan Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Tanjung Malim yang maut selepas terjatuh dari bangunan lima tingkat di kampus berkenaan petang Sabtu lalu, sering berdepan masalah kemurungan sehingga sering terpaksa ditemani ahli keluarga ketika di kampus sebelum ini.
    Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni UPSI, Datuk Dr Junaidi Abu Bakar ketika dihubungi semalam, menafikan pelajar itu menghadapi tekanan pembelajaran atau mengalami gangguan makhluk halus dari kampus universiti.

    Menurutnya, beliau dimaklumkan keluarga arwah sebelum ini masalah gangguan itu dihadapi pelajar berkenaan sebelum ditawarkan memasuki UPSI dua tahun lalu.


    "Arwah berdepan masalah (gangguan) itu sebelum masuk universiti ini lagi. UPSI belum ada kes pelajar menghadapi masalah itu.

    "Jika ada pelajar bermasalah, kami merujuk mereka ke Bahagian Kaunseling dan menghubungi ahli keluarganya untuk membantu," katanya.


    Akhbar ini semalam melaporkan Fatimah Mina Md Juferi, 22, dari Bakri Muar, Johor, ditemui terbaring di tingkat bawah bangunan E-Learning dengan kesan luka di beberapa bahagian badan, termasuk patah di rusuk kiri dan kanan, kaki kanan serta bahu kiri dan kanan dipercayai terjatuh antara jam 5.30 hingga 6.30 petang Sabtu lalu.



    Mayat pelajar tahun dua Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Awal Kanak-kanak itu ditemui lengkap berpakaian dan bertudung oleh beberapa pelajar yang kebetulan melalui kawasan itu.


    sumber : myMetro

    ‘Ambillah nyawaku’

    Posted: 23 Apr 2012 06:30 PM PDT


    SUNGAI PETANI: "Saya sedih melihat keadaannya kerana setiap hari dia (Noor Ashikin) memohon kepada Tuhan agar ambil saja nyawanya kerana tidak tahan menanggung derita akibat kegatalan pada badannya yang dialami sejak Julai tahun lalu," kata Suraya Maidin, 45, ibu kepada Noor Ashikin Mohd Irwan, 17, yang kulitnya melepuh dan berdarah tanpa diketahui puncanya.
    Keadaan itu menyebabkan pelajar tingkatan lima Sekolah Menengah Kebangsaan Khir Johari (SMKKJ) di sini, tidak ke sekolah kerana sukar memakai pakaian berikutan kulit badannya tertanggal dan berdarah sehingga tidak mampu menahan kesakitan.

    Suraya yang berniaga nasi lemak berkata, penyakit Noor Ashikin mula dikesan selepas dia mengadu gatal seluruh badan sepulang dari sekolah dan apabila membuka baju, mendapati seluruh kulit badannya menggelembung dan selepas itu pecah.


    Menurutnya, sejak itu seluruh tubuh anaknya sentiasa berdarah dan Noor Ashikin tidak boleh terdedah kepada keadaan panas kerana kulitnya akan kembali menggelembung dan pecah serta berdarah menyebabkannya meraung kesakitan.

    Noor Ashikin masih menerima rawatan susulan di Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) sejak awal bulan ini.


    Suraya yang juga ibu tunggal dan tinggal di Flet Paya Nahu di sini berkata, sejak mengalami penyakit itu, Nor Ashikin sudah beberapa kali dimasukkan ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di Alor Setar dan HSAH bagi menerima rawatan, tetapi doktor pakar gagal mengenal pasti penyakit anaknya.



    "Sebelum ini, dia pernah dirawat selama sebulan di HSB dan rawatan susulan di HSAH selepas penyakitnya didapati berkurangan. Bagaimanapun, selepas seminggu keluar hospital, penyakit itu datang kembali menyebabkan anak saya dimasukkan semula ke hospital.

    "Terbaru, 8 April lalu apabila dia dimasukkan ke HSAH akibat kulitnya tertanggal dan seluruh badannya berdarah.


    "Dia kini masih dirawat di HSAH dan keadaannya semakin beransur pulih, tetapi beberapa bahagian tubuh yang tertutup seperti ketiak, pinggang dan kedua-dua paha masih berdarah.

    "Saya sedih melihat keadaannya yang menanggung penderitaan. Tidurnya juga tidak lena kerana sakit, malah tempat tidurnya perlu dilapik dengan plastik bagi mengelak kulitnya yang tertanggal, melekat," katanya ketika ditemui di sini, kelmarin, yang memohon sesiapa saja membantu mencari cara menyembuhkan penyakit anaknya itu.



    sumber : myMetro

    Ibu lari dihalang kahwin

    Posted: 23 Apr 2012 06:15 PM PDT


    JOHOR BAHRU: Seorang ibu tunggal yang menghilangkan diri dari rumahnya di Taman Ungku Tun Aminah (TUTA) di sini, sejak 4 Mac lalu, dikatakan berbuat demikian kerana dihalang daripada berkahwin lagi oleh anaknya.
    Anak wanita itu, V Sritharan, 17, berkata, ibunya, G Amirtham, 43, meluahkan hasrat berkahwin beberapa hari sebelum menghilangkan diri. 
    "Saya baru pulang dari pusat membeli-belah dan mendapati ibu tiada, manakala beberapa helai pakaiannya juga dibawa bersama.

    "Saya berusaha mengesan ibu di kawasan sekitar selain mendapatkan bantuan daripada keluarga namun ibu gagal ditemui," katanya, di sini, semalam.



    Menurut Sritharan, bapa mereka, S Viswanathan, 40-an, meninggal dunia Ogos lalu dan beberapa bulan kemudian, Amirtham berkenalan dengan seorang lelaki.


    Sritharan berkata, ibunya meluahkan hasrat berkahwin lagi namun mendapat tentangan keras.



    sumber : myMetro

    ‘Berkorban demi abang’

    Posted: 23 Apr 2012 06:00 PM PDT


    DUNGUN: "Adik sanggup dermakan apa saja asalkan abang selamat," kata Muhammad Muaz Yusof, 13, kepada ibunya sebelum dia meninggal dunia di rumahnya di Kampung Molek, di sini, semalam, akibat paru-paru berair selepas dua hari mendermakan darah dan sum-sum tulang belakang kepada abangnya yang menghidap leukemia.
    Muaz yang juga pelajar tingkatan satu Sekolah Menengah Sultan Omar, di sini, berkata demikian kepada ibunya, Asma Ismail, 51, beberapa minit sebelum memasuki bilik rawatan di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM), Bandar Tun Razak, Kuala Lumpur, Sabtu lalu, untuk menjalani proses pemindahan darah dan sum-sum tulang belakangnya.
    Asma berkata, anak kelimanya, Mohd Munawar, 21, disahkan menghidap leukemia sejak empat bulan lalu dan sering mendapatkan rawatan di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian, Kelantan, sebelum diarah doktor menemui pakar di HUKM.

    "Pakar mengesahkan Munawar memerlukan darah jenis A- termasuk sum-sum tulang belakang dan arwah mempunyai darah jenis sama dengan abangnya sebelum kami sekeluarga ke HUKM untuk menjalani proses pemindahan darah dan sum-sum tulang belakang," katanya.



    Katanya, sebelum memasuki bilik rawatan itu Sabtu lalu, dia bertanya arwah sama ada takut atau tidak, namun arwah berkata, dia sanggup dermakan apa saja demi menyelamatkan nyawa abangnya itu.



    sumber : myMetro

    Dikeroyok tak bayar hutang judi

    Posted: 23 Apr 2012 05:45 PM PDT


    KUALA LUMPUR: Akibat gagal melunaskan hutang lebih RM1,000 selepas kalah berjudi, seorang lelaki berusia 23 tahun bukan saja dibelasah 10 lelaki, malah rambutnya turut digunting kumpulan terbabit dalam kejadian di Taman Sri Murni, di sini, Sabtu lalu.
    Dalam kejadian jam 10.30 pagi itu, mangsa parah di badan dan kepala akibat dibelasah kumpulan terbabit.

    Menurut sumber, mangsa yang kalah berjudi di sebuah premis di kawasan berkenaan mendakwa mahu keluar dari bangunan itu untuk ke bank mengeluarkan wang, namun ditolak dua lelaki yang menyangkakan mangsa mahu melarikan diri selepas kalah dalam pertaruhan itu.


    Katanya, mangsa mulanya dibenarkan meninggalkan kawasan berkenaan kerana berjanji datang semula untuk membayar hutang dan meminta tempoh kurang sejam berbuat demikian.

    "Bagaimanapun, mangsa kemudian meminta dua lelaki terbabit menunggunya di sebuah restoran berhampiran kawasan itu.


    "Mangsa yang datang semula dengan tangan kosong terkejut apabila mendapati dua suspek yang menolaknya menunggu di restoran berkenaan bersama 10 lelaki lain.



    "Mangsa bukan saja diterajang dan ditumbuk, malah rambutnya turut digunting seorang daripada suspek terbabit.

    "Kumpulan itu meninggalkan kawasan berkenaan sebelum mangsa membuat laporan di Balai Polis Jinjang," katanya.


    Menurutnya, mangsa yang cedera di badan dan kepala ditahan hampir 24 jam di sebuah hospital sebelum dibenarkan pulang jam 10 malam, kelmarin.

    Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian itu dan siasatan lanjut masih dilakukan.



    sumber : myMetro

    Aksi polis menumpaskan penculik

    Posted: 23 Apr 2012 05:30 PM PDT

    inilah aksi polis menumpaskan penculik ynag cuba
    menculik seorang anak kecil.....








    Pegawai di China dipecat kerana pakai jam berjenama dan hisap rokok mahal

    Posted: 23 Apr 2012 05:00 PM PDT

    Seorang pegawai pejabat pemerintah China dipecat kerana menjalani gaya hidup mewah

    Zhou Jiugeng yang bekerja sebagai ketua Biro Perumahan Distrik di kota Nanjing menjadi terkenal kerana pemecatan itu, setelah foto yang menunjukkan Zhou menggunakan jam berharga 100.000 Yuan dan menikmati rokok berharga 150 Yuan sebungkus tersebar melalui internet.

    Selain itu Zhou juga dilaporkan sering memandu Cadillac, kereta buatan General Motors, ke pejabatnya, sebuah kebiasaan yang jauh melampaui gaya hidup normal seorang pegawai negeri di China.

    Pemecatan itu terjadi kurang dari sebulan setelah Zhou pernah memancing reaksi keras dari masyarakat menengah ke bawah di China yang tidak mampu membeli rumah. Pegawai perumahan itu mengatakan pada awal bulan ini perusahaan perumahan yang menjual produk mereka di bawah biaya produksi harus dihukum. (tempointeraktif.com)

    Lelaki lakukan 'strip tease' dan 'cat walk' dalam bas

    Posted: 23 Apr 2012 04:45 PM PDT


    sumber : stomp.com.sg
    ini ceritanya....

    A man performed a 'strip tease' and even used the aisle between the bus seats as a catwalk. Are people so stressed that they reveal their bodies in public, asks STOMPer Stefanie.

    According to Lianhe Wanbao, the naked man was on bus 170 which departed from Kranji MRT at 10am yesterday (Feb 24) 

    His antics scared off all the passengers on the bus, which was relatively empty that morning.

    The man was initially sitting at the back, but he suddenly took off all of his clothes and performed a 'catwalk' along the aisle.

    After doing so, he promptly returned to the back row of seats and laid down, says a passenger who witnessed the incident.

    The passengers notified the bus captain who immediately stopped the vehicle and called the police -- after which he ensured the man was decently covered.

    The 49-year-old man was apprehended by the police and will be sent to the Institute of Mental Health for a check-up.

    Said Stefanie in her email (Feb 25):

    "It seems more and more people are 'revealing' their body in public.

    "Does it mean people nowadays are over-stressed?

    "Do spend a moment and look at your loved ones, understand their problems before they reveal themselves in public."

    Kerana payudara terlalu besar buat Kerrie nak bunuh diri

    Posted: 23 Apr 2012 04:30 PM PDT


    Seorang perempuan bernama Kerrie Jewell dan berusia 41 tahun berjuang mendapatkan operasi pengecilan payudara dari lembaga kesihatan Inggris, NHS. Jewell tinggal di Coulby Newham dekat Middlesbrough, Inggris.

    Dilansir Daily Mail, ia mengaku berada di ambang keinginan bunuh diri kerana ukuran payudaranya yang mencapai 40 HH. Dalam kesempatan itu, ia menambahkan jika ia sering diejek selama 25 tahun kerana ukuran payudaranya.

    Jewell yang tidak punya pekerjaan apapun dan hanya mendapatkan bantuan kewangan dari pemerintah mengatakan jika sudah meminta kepada doktor untuk mengurangi ukuran payudaranya sejak usia 16 tahun. Ia mengaku menderita sakit punggung, pundak, dan kaki akibat beratnya beban yang harus dibawanya.

    Jewell juga harus membayar secara khusus desain bra untuknya yang harganya 50 poundsterling. Meski ia sering mendapat nasihat untuk mengurangi berat badan sebelum melakukan prosedur operasi pengecilan payudara namun ia tetap menginginkan operasi langsung.

    "Saya tidak ingin terlihat seperti top model. Saya hanya ingin hidup normal dan tidak diejek," jelasnya.

    Cara Suku Masai ambil darah daripada lembu untuk dicampur dengan susu

    Posted: 23 Apr 2012 04:15 PM PDT

    Suku Masai menyukai sekali makanan ini, dan seringkali dibuat dengan cara dicampur susu, darah lembu dipercaya memperkuat manusia di kalangan suku Masai. Darah ini diambil dengan cara melubangi pembuluh darah utama sapi dengan panah, dan setelah darah cukup, lubang tadi ditutup, sehingga sapi tadi sembuh. Cara ini boleh diulang sebulan sekali tanpa menyebabkan lembu tadi terbunuh.

    Darah beku dipisahkan, dan darah cair dicampur dengan susu dan diminum mentah. Di beberapa suku lain, darah ini dicampur dengan susu asam dan dimasak sampai kental, menyerupai scrambled egg.

    Gila.pelancung Belanda ni cuba seludup sedozen burung dalam seluarnya

    Posted: 23 Apr 2012 04:00 PM PDT

    Seorang pelancung Belanda ditangkap kerana cuba menyeludup lebih dari sedozen burung kolibri yang disembunyikannya dalam kantong-kantong khusus yang dijahit di bahagian dalam seluar dalam, di lapangan Rochambeau, Cayenne, Guyana Perancis.





    Burung-burung tersebut secara individual dibungkus dengan kain kemudian dilekatkan untuk mencegah mereka melarikan diri.

    Tapi untungnya petugas kastam cukai berhasil menahan lelaki tersebut setelah melihat tindakannya yang mencurigakan. Dan ketika mereka menggeledahnya, ditemukan beberapa ekor burung kolibri yang nampaknya telah dibius, berada dalam keadaan terbungkus dan dilekatkan ke dalam seluarnya.

    Abang ni bikin malu ketika di pantai

    Posted: 23 Apr 2012 11:00 AM PDT




    Abang-abang agak-agaklah...

    Cara pakai seluar yang terlampau

    Posted: 23 Apr 2012 10:30 AM PDT

    [Ngeri] Sup darah ala China

    Posted: 23 Apr 2012 10:15 AM PDT









    Amacam sanggup ke anda makan kalau dihidangkan
    sup macam ni....

    Pelik..'hamil' setiap kali lepas makan

    Posted: 23 Apr 2012 10:00 AM PDT


    CANNOCK, Britain - Perut seorang gadis, Kerri Dowdswell akan membesar seperti dia sedang hamil setiap kali selepas makan, lapor sebuah akhbar semalam.

    Namun, perut gadis berusia 23 tahun itu akan kembali kepada keadaan normal beberapa jam selepas itu.

    "Saya kerap kali ditanya bila akan bersalin dan ia agak tidak menyelesakan apabila berada dalam keadaan seperti ini," katanya yang berasal dari Cannock, Staffordshire.

    Masalah tersebut membuatkan dia terpaksa memakai seluar untuk ibu bersalin setiap kali keluar makan.

    Setakat ini, doktor-doktor masih bingung kerana mereka masih tidak mengetahui punca kejadian itu.

    Kerri menghidap penyakit itu semasa dia mendapat haid buat kali pertama.

    Menurut gadis itu, perutnya akan membesar dalam tempoh 15 minit semasa dia makan.

    Namun, katanya, ada ketika perutnya mengambil masa selama beberapa jam selepas waktu makan untuk kelihatan seperti wanita hamil.

    Kerri berkata, perutnya itu akan kembali normal beberapa jam selepas ia membesar. - Agensi


    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS