Nuffnang

Belajar buat blog

sumber :-

Belajar buat blog


Masaalah mengosongkan ruangan title pada widget

Posted: 21 Jun 2010 08:55 PM PDT

Adakah anda menghadapi masaalah apabila hendak mengosongkan ruangan pada title semasa memasukkan widget pada blog.Biasa error Required field must not be blank  akan keluar jika anda cuba save widget tanpa memasukkan tajuk pada title.Tapi masaalah nya jika kita hendak masukkan widget bagi menu horizontal pada blog takkan kita nak letak title yang akan terpapar diatasnya,lainlah kalau kita nak letak apa apa kat sidebar.Jika anda ada masaalah ini jangan risau ada cara untuk mengatasinya.
Anda Cuma perlu taip pada ruangan title   <sp>
Kemudian save widget anda.

membuat menu horizontal pada blog

Posted: 21 Jun 2010 12:20 AM PDT

Pada entri yang lepas saya ada membuat tutorial bagaimana hendak membuat menu bar tanpa hack template .tutorial kali ini masih lagi mengenai bagaimana hendak membuat menu horizontal pada blog.Untuk membuat tidak perlu kita hack template,cuma  masukkan kod pada add gadget.Tutorial ini adalah atas permintaan  oleh sahabat kita Sendra yang mahu saya membuat tutorial bagaimana hendak membuat horizontal navigation seperti yang terdapat bahagian bawah header blog ini..yang tertera perkataan HOME,ISI KANDUNGAN......untuk membuatnya ikuti langkah ini.

Untuk memasukkan horizontal menu ini anda perlu:
1.log in ke blogger,pilih design-->>page element
2.klik pada add gadget--->>pilih HTML/Javascript
3.kemudian pastekan  kod menu horizontal pilihan anda dibawah ini
4.selepas save kod ,seret widget HTML/Javascript ke bawah header




<style> #navcontainer { /* none needed */ } ul#navlist { margin: 0; padding: 0; list-style-type: none; white-space: nowrap; } ul#navlist li { float: left; font-family: verdana, arial, sans-serif; font-size: 10px; font-weight: bold; margin: 0; padding: 5px 0 4px 0; background-color: #666; border-top: 1px solid #e0ede9; border-bottom: 1px solid #e0ede9; } #navlist a, #navlist a:link { margin: 0; padding: 5px 9px 4px 9px; color: #fff; border-right: 1px solid #d1e3db; text-decoration: none; } ul#navlist li#active { color: #95bbae; background-color: #d1e3db; } #navlist a:hover { color:#fff ; background-color: #F781BE; } </style> <div id="navcontainer"> <ul id="navlist"> <li><a href="#"><span>Link 1</span></a></li> <li><a href="#"><span>Link 2</span></a></li> <li><a href="#"><span>Link 3</span></a></li> <li><a href="#"><span>Link 4</span></a></li> </ul> </div>t;


<style> #navcontainer { background: #369; border-top: 1px solid #9CC; margin-top: 20px; font: normal normal 11px Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; } #navlist { list-style: none outside none; margin: 0; padding: 0; } @media all { #navlist { text-align: center } } #navlist li { bottom: 11px; display: inline; line-height: 1.2em; margin: 0; padding: 0; position: relative; } html>body #navlist li { background: #000; margin: 0 3px 0 0; padding: 4px 0px 4px 0; } #navlist a, #navlist a:link, #navlist a:visited { background: #900; border: 1px solid #FFF; bottom: 2px; color: #FFF; cursor: pointer; display: inline; height: 1em; margin: 0; padding: 3px 5px 3px 5px; position: relative; right: 2px; text-decoration: none; } #navlist a:hover { background: #C00; bottom: 1px; color: #FFF; position: relative; right: 1px; } #navlist a:active { background: #999; bottom: 0px; color: #FFF; position: relative; right: 0px; } #navlist li#active { background: #369; bottom: 13px; display: inline; margin: 0 3px 0 0; padding: 0; position: relative; } html>body #navlist li#active { background: #000; margin: 0 4px 0 4px; } #navlist #active a, #navlist #active a:link, #navlist #active a:visited, #navlist #active a:hover { background: #369; border-bottom: none; border-left: 1px solid #9CC; border-right: 1px solid #9CC; border-top: 1px solid #9CC; bottom: 0; color: #FFF; cursor: text; margin: 0; padding: 2px 5px 0 5px; position: relative; right: 0; } </style> <div id="navcontainer"> <ul id="navlist"> <li><a href="#"><span>Link 1</span></a></li> <li><a href="#"><span>Link 2</span></a></li> <li><a href="#"><span>Link 3</span></a></li> <li><a href="#"><span>Link 4</span></a></li> </ul> </div>





<style> #navcontainer { background: #E3CEF6; margin: 0 auto; padding: .4em 0 .2em 0; font-family: georgia, serif; text-transform: uppercase; font-size: 14px; } /* to stretch the container div to contain floated list */ #navcontainer:after { content: "."; display: block; line-height: 1px; font-size: 1px; clear: both; } ul#navlist { list-style: none; padding: 0; margin: 0 auto; width: 80%; font-size: 0.8em; } ul#navlist li { display: block; float: left; margin: 0; padding-bottom: 2px; } ul#navlist li a { display: block; width: 100%; padding: 0.5em; border-width: 1px; border-color: #ffe #F5A9D0 #ccc #fff; border-style: solid; color: #777; text-decoration: none; background: #A9A9F5; } #navcontainer>ul#navlist li a { width: auto; } ul#navlist li#active a { background: #800000; color: #800000; } ul#navlist li a:hover, ul#navlist li#active a:hover { color: #800000; background: transparent; border-color: #F5A9D0 #fff #fff #ccc; } </style> <div id="navcontainer"> <ul id="navlist"> <li><a href="#"><span>Link 1</span></a></li> <li><a href="#"><span>Link 2</span></a></li> <li><a href="#"><span>Link 3</span></a></li> <li><a href="#"><span>Link 4</span></a></li> </ul> </div>




<style> #tabs { font: bold 7.5pt Verdana; } #navcontainer { float:left; margin: 0; padding: 8px 0px; width:100%; background:#F7BE81; font-size:93%; line-height:normal; } ul#navlist { margin: 0; padding: 0; list-style-type: none; white-space: nowrap; } ul#navlist li { float: left; font: bold 7.5pt Verdana; line-height: 14px; margin: 0; padding: 5px 0 5px 0; } #navlist a, #navlist a:link { margin: 0; padding: 10px; color: #fff; border: 4px solid #575656; text-decoration: none; } #navlist a:hover { color: #fff; border: 4px solid #fff; } </style> <div id="navcontainer"> <ul id="navlist"> <li><a href="#"><span>Link 1</span></a></li> <li><a href="#"><span>Link 2</span></a></li> <li><a href="#"><span>Link 3</span></a></li> <li><a href="#"><span>Link 4</span></a></li> </ul> </div>


Untuk memasukkan link anda perlu mengedit bahagian ini pada kod diatas:
  <li><a href="#" ><span>Link 1</span></a></li>
  <li><a href="#" ><span>Link 2</span></a></li>
  <li><a href="#" ><span>Link 3</span></a></li>
  <li><a href="#" ><span>Link 4</span></a></li>

  Pada tanda "#" masukkan link anda
  Manakala pada Link 1,Link2,Link3 dan Link 4 pula masukkan perkataan yang ingin dipaparkan contoh
  HOME,CONTACT dan sebagainya.
  Jika hendak delete atau tambah link, padam atau tambah kod ini:

 <li><a href="#" ><span>Link n</span></a></li>
 * Warna warna pada menu boleh ditukar dengan mengubah kod warna pada kod kod menu diatas.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

zoomartis

sumber :-

zoomartis


K’naan - Waving Flag Lyrics

Posted: 21 Jun 2010 07:56 AM PDT

K'naan - Waving Flag Lyrics
When I get older, I will be stronger
They'll call me freedom, just like a Waving Flag

When I get older, I will be stronger
They'll call me freedom, just like a Waving Flag
And then it goes back, and then it goes back
And then it goes back

Born to a throne, stronger than Rome
But Violent prone, poor people zone
But it's my home, all I have known
Where I got grown, streets we would roam
But out of the darkness, I came the farthest
Among the hardest survival
Learn from these streets, it can be bleak
Except no defeat, surrender retreat

So we struggling, fighting to eat and
We wondering when we'll be free
So we patiently wait, for that fateful day
It's not far away, so for now we say

When I get older, I will be stronger
They'll call me freedom, just like a Waving Flag
And then it goes back, and then it goes back
And then it goes back

So many wars, settling scores
Bringing us promises, leaving us poor
I heard them say, love is the way
Love is the answer, that's what they say,
But look how they treat us, make us believers
We fight their battles, then they deceive us
Try to control us, they couldn't hold us
Cause we just move forward like Buffalo Soldiers

But we struggling, fighting to eat
And we wondering, when we'll be free
So we patiently wait, for that faithful day
It's not far away, but for now we say

When I get older, I will be stronger
They'll call me freedom, just like a Waving Flag
And then it goes back, and then it goes back
And then it goes back

When I get older, I will be stronger
They'll call me freedom, just like a Waving Flag
And then it goes back, and then it goes back
And then it goes back

(Ohhhh Ohhhh Ohhhhh Ohhhh)
And everybody will be
singing it
(Ohhhh Ohhhh Ohhhhh Ohhhh)
And you and I will be singing it
(Ohhhh Ohhhh Ohhhhh Ohhhh)
And we all will be singing it
(Ohhh Ohh Ohh Ohh)

When I get older, I will be stronger
They'll call me freedom, just like a Waving Flag
And then it goes back, and then it goes back
And then it goes back

When I get older, I will be stronger
They'll call me freedom, just like a Waving Flag
And then it goes back, and then it goes back
And then it goes back

When I get older, when I get older
I will be stronger, just like a Waving Flag
Just like a Waving Flag, just like a Waving flag
Flag, flag, Just like a Waving Flag

Lirik Lagu : Janji - Akim Akademi Fantasia

Posted: 21 Jun 2010 07:53 AM PDT

Verse 1
Cubalah kau mengerti,
Perasaan hatiku,
Ku cinta kamu,
Hanya itu aku tahu,

Verse 2
Dan takkan terulang lagi,
Silapku yang dulu,
Meninggalkanmu,
Ntuk kedua kali takkan berlaku,

c/o
Aku akan,
Selalu menjaga dan mencintaimu,
Aku janji,
Padamu takkan menduakanmu,

Bridge
Ku janji padamu,
takkan menduakanmu

Lagu: Akim
Lirik: Akim


Aizat Tidak mengaku Liyana Kekasihnya !!!

Posted: 20 Jun 2010 11:13 PM PDT


"Kami tidak pernah bersama, saya rasa orang salah anggap yang kami bercinta. Ia adalah gosip yang tak benar sebaliknya kami masih berhubung sehingga hari ini," katanya kepada pemberita ketika ditemui pada Konsert Inspirasi Muzik-Muzik TV3, Sabtu lalu.



Aizat menegaskan, dia dan Liyana adalah kawan baik sejak dahulu sewaktu Liyana menghasilkan album pertamanya.

"Kawan dia adalah kawan saya juga. Kita pun duduk dekat. Dari situ terpupuklah persahabatan yang rapat," katanya.



Mengulas mengenai insiden dia menolak tawaran sesi fotografi bersama Liyana sebanyak dua kali, Aizat berkata, tidak wujud apa-apa masalah pun antara mereka berdua pada masa itu.


"Saya sibuk pada hari tersebut. Hakikatnya saya tidak ada masalah dengannya. Kalau buat fotografi dengan dia dan saya pula ada kelapangan, kenapa tidak?"

Zoom: Dalam Hati Siapa Yang Tahu !!













Gambar Khairy Jamaluddin Dan Anak-Anak beliau

Posted: 20 Jun 2010 11:10 PM PDT

Inilah wajah pemimpin bersama anak-anak, comelnya anak-anak Khairy ni nama anak dua putera kesayangannya, Jibreil Ali, 3 dan Timor Abdullah, 2.

Shahrir AF8 Dan Adiba Noor Ada Hubungan Keluarga !!

Posted: 20 Jun 2010 10:10 PM PDT

Juara Akademi Fantasia AF8, Shahir, mempunyai pertalian keluarga dengan pelakon dan penyanyi terkenal, Adibah Noor.



Adibah berkata, dia hanya menyedari perhubungan keluarga itu apabila keluarga Shahir menghubungi ibunya selepas konsert AF8 berakhir.


"Datuk saya adalah adik beradik dengan moyang dia. Jadi lebih kurangnya dia macam pangkat anak saudara saya,"


Adibah menegaskan, dia bukan ingin menumpang populariti Shahir dengan pendedahan itu.

Zoom: Tak sangka juga Adiba dan Shahrir ada pertalian keluarga, namun dah ramai artis yang mempunyai pertalian keluarga malah adik beradik pun ada contohny

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Blog BOM321

sumber :-

Blog BOM321


Wanita Pijak Anak Kucing Sampai Mati !

Posted: 21 Jun 2010 06:51 AM PDT







Memang kejam!

Baju Best Untuk Peminat Bola !

Posted: 21 Jun 2010 02:57 AM PDT

Baju Best Untuk Peminat Bola !
Memang gempak!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Ariel Peterpan disantau, perut keluar keris…

Posted: 21 Jun 2010 09:33 AM PDT


Ketika senario hiburan Indonesia kecoh mengenai tiga klip video seks yang menampilkan pasangan mirip vokalis kumpulan Peter Pan, Ariel dengan aktres Luna Maya dan Cut Tari, keluarga Ariel pula mengatakan bahawa dia mungkin terkena santau sejak beberapa hari lalu, lapor sebuah akhbar semalam.

"Beberapa hari lalu, seorang rakan Ariel memberitahu saya, dari dalam perut Ariel keluar bermacam-macam benda termasuk keris dan batu," kata kakak Ariel, Nazlin Fachridzal kepada wartawan di kediaman penyanyi itu di Jalan Tanjungsari, bandar ini semalam.

Menurutnya, dia mengesyaki santau itu mungkin perbuatan pihak yang dengki terhadap kejayaan adiknya dalam industri muzik.

"Kemungkinan memang ada yang iri dan individu berkenaan mahu merosak imej adik saya di mata umum," katanya.

Tambah Nazlin, dia bukan mahu mencari publisiti murahan tetapi mendedahkan perkara tersebut sekadar untuk memaklumkan kepada orang ramai tentang keadaan adiknya.

"Selama ini banyak berita yang dilapor mengenai adik saya. Ya, inilah keadaan terkini Ariel supaya masyarakat tahu kejadian yang menimpa adik saya di sebalik kontroversi kes video lucah itu," tambah wanita berkenaan.

Terdahulu, kira-kira 50 orang daripada Front Pembela Islam (FPI) di Kota Bandung, mengadakan tunjuk perasaan di depan rumah Ariel.

Wakil Ketua FPI Bandung, Muhammad Anshori berkata, laporan mengenai klip-klip video seks itu telah memalukan Indonesia di luar negara.

Selain kediaman Ariel bantahan turut diadakan di depan kafe milik Luna Maya di sini.

Luna Maya ialah kekasih Ariel buat masa ini manakala Cut Tari ialah bekas kekasihnya.

Jokes : Perbualan Ariel Peterpan dengan skandalnya di laman Facebook

Posted: 21 Jun 2010 08:48 AM PDT


Memula sensasi ingatkan betul..tp bila difikir2kan nie mesti jokes yang org create berikutan kes Video Lucah Ariel yang tersebar..masakan mereka mahu membicarakan soal ini dlm facebook dong.. (mcm hampeh bahse indon ku)

Penunjuk Perasaan mahukan Ariel Peterpan Dihukum Rejam sampai mati

Posted: 21 Jun 2010 08:42 AM PDT







Sekitar 50 orang yang tergabung dalam berbagai ormas Islam di Kota Bandung, berunjuk rasa di depan rumah artis Nazriel Ilham atau Ariel. Mereka meneriakkan takbir dan yel, dengan sesekali peserta memukul pagar rumah.

Mereka menilai Ariel telah melakukan perzinaan dengan orang yang bukan istri yakni artis Luna Maya dan istri orang lain, yaitu Cut Tari. Karena itu, menurutnya Ariel harus dihukum rajam hingga mati sesuai dengan hukum Islam.


"Menurut pakar IT telah bicara bahwa itu merupakan video asli yang dibintangi Ariel, Luna Maya dan Cut Tari," ujarnya dengan nada tinggi..

Fesyen Bertudung Sheila Majid yang tak berapa digemari sensasi

Posted: 21 Jun 2010 08:19 AM PDT


takda pa yang nak digossipkan disini..just sensasi tak menggemari fesyen bertudung Diva Sheila Majid nie...tak berapa nak jelita la style ini :P

Tersalah terjun waterfall,hampir maut,tangan patah...

Posted: 21 Jun 2010 07:54 AM PDT

Dari dalam gambar nampak mcm tinggi je tempat terjunan dibuat oleh jejaka ini..
bagaimanapun terjunan yang dilakukan menemui bahana apabila dia "landing" atas batu dan menyebabkan tangannya terkehel dan patah...kalau landing kepala dulu kat batu,...confirm boleh pecah..





Design Terbaru Facebook yang bocor

Posted: 21 Jun 2010 07:49 AM PDT


Sensasi: nie la design akan datang Facebook yang dikatakan bocor,...Amacam ..cantik tak...mcm design minuman Isotonik jer,..

Komik : Sindiran Cara wanita bertudung Zaman Kini

Posted: 21 Jun 2010 07:31 AM PDT


huhuhu..sensasi pun rasa mcm sumthing wrong la sgt2..kalau pakai tudung then pakai pulak baju ketat,,seluar ketat..kdg2 yang pakai legging (sluar sendat melekat) pun ada dgn tudung...

agak2 ler...yg pakai baju lengan pendek berlambak rasanya...

yang lg kelakar,yg ada facebook,gadis yg pakai tudung nie siap bukak tudung bergambar dan pakai baju seksi2..then ada setengah gambar lain ayu bertudung...camno tue?

sensasi rasa,kalau nak bertudung tue..biarlah lengkap..nak ckp byk pun tak boleh..

masing2 ada akal..lu pikirlah sendiri

Gambar Romantis Awal Ashaari dengan Scha Al-yahya bercuti ke Bali berpegangan tangan

Posted: 21 Jun 2010 06:28 AM PDT

Wah wah...romantisnya pasangan bercinta dua nie...Mereka telah bercuti ke Bali Indonesia baru-baru nie..biasalah,untuk org berdating pasti nak pegi Bali untuk bercuti...

Gambar-gambar nie dah cukup menggambarkan romantisnya pasangan bercinta nie..

Tp scha langsung tak pakai mekap bila dating ngan Awal...sebab apa yeh..nampak mcm org sakit dan mcm pucat sikit....

Gambar ini diupload oleh Awal pada mulanya..tp lepas tue dia delete album tue...

Dulu mereka menafikan yang mereka bercinta...mungkin dulu teman tapi mesra kot... ><

tp bila dah lama berkawan rapat pasti bibit2 cinta tue timbul..kat dlm twitter pun mmg dah lama Scha panggil Awal dgn panggilan "B" dan awal panggil Scha "Baby"...

mereka dikatakan telah pergi ke Bali bertiga iaitu dengan sorang lagi kwn lelaki Awal,..ala nie mesti untuk mengelakkan gosip2 liar.... :P









Tips: Tips menyelesaikan masalah harian di rumah.terbaek!

Posted: 21 Jun 2010 06:14 AM PDT



Ants Problem:
Keep the skin of cucumbers near the place or ant hole.

To get pure and clean ice:
Boil water first before freezing.

To make the mirror shine:
Clean with spirit


To remove chewing gum from clothes:
Keep the cloth in the freezer for an hour.

To whiten white clothes:
Soak white clothes in hot water with a slice of lemon for 10 minutes 10.

To give a shine to hair:
Add one teaspoon of vinegar to hair, then wash hair.


To get maximum juice out of lemons:
Soak lemons in hot water for one hour, and then juice them.


To avoid smell of cabbage while cooking:
Keep a piece of bread on the cabbage in the vessel while cooking.


To rid the smell of fish from your hands:
Wash your hands with a little apple vinegar.


To avoid tears while cutting onions:
Chew gum.

To boil potatoes quickly:
Skin one potato from one side only before boiling.

To boil eggs quickly:
Add salt to the water and boil.


To check freshness of fish:
Put it in a bowl of cold water. If the fish floats, it's fresh.

To check freshness of eggs:
Put the egg in water.
If it becomes horizontal, it's fresh.
If it becomes slanting, its 3-4 days old.
If it becomes vertical, its 10 days old.
If it floats, it's stale.


To remove ink from clothes:
Put toothpaste on the ink spots generously and let it dry completely, then wash.

To skin sweet potatoes quickly:
Soak in cold water immediately after boiling.

To get rid of mice or rats:
Sprinkle black pepper in places where you find mice or rats. They will run away.

Apa yang perlu anda tahu tentang kucing..The Amazing Fact we dont know

Posted: 20 Jun 2010 06:58 PM PDT





  • Cats are born with blue eyes. They change at approximately 12 weeks of age.
  • Sometimes your cat will find it difficult to find the treats you throw him on the floor. The reason is because cats can't see directly under their own nose.
  • A cat uses it's whiskers to tell if the space they are contemplating entering is big enough for them ( Shouldve warn y mum to stop trimming Montana's whiskers after this -__- )
  • Killing a cat was punishable by death in acient Egypt.


  • Just like fingerprints on humans, the nose pad of cats is rigid in a pattern that is completely unique.
  • Pet owners live longer, happier lives with less stress and less heart attacks.
  • The oldest cat lived 36 years
  • The most fertile cat gave birth to 420 kittens
  • The fastest land animal is the cheetah
  • A cat who rolls over and exposes its stomach to you, feel very safe and secure around you. They are also letting you know that they enjoy your company. Awh :)
  • Your cat will pick on your mood and will change their mood based on yours.
  • Cats speak to humans who speak to them. They also get their security from your voice, so watch your tone. Wow
  • Cats rub up against objects and people in an attempt to put their scent on them, i.e. "mark them"
  • Cats purr when they are feeling any strong emotions
  • Cat's bite out of pleasure as well, so when your done petting your cat, if he/she bites you, it may not be a negative response.
  • Your cat prefers eating out of a clean bowl in the same quiet spot everyday.
  • 30% of a cat's waking hours are spent on grooming.
  • Chocolate and Tylenol are both harmful to cats.

  • Cats are sensitive to lactose so milk is not good for them. In fact, it will give them diarrhea. Instead, give your cat cream. The butterfat is easier for them to handle and it's good for them. It also has less lactose. Okay this is new.
  • Pregnancy in cat's usually last between 58 and 65 days, about 2 months.
  • Domestic cats purr at about 26 cycles per second, the same frequency as an idling diesel engine
  • Cats can be tought how to use the toilet.
  • White cats with blue eyes are quite often born deaf.
  • Cat urine glows in the dark if a black light is shined on it. This is a good way to detect cat urine in your home.

Tiz Zaqyah Tak mengaku apabila dikaitkan dengan Jejai...tp hakikatnya??

Posted: 20 Jun 2010 02:48 PM PDT


Sensasi:bagi mereka yang tidak mengikuti Twitter Fasha pastinya percaya dengan kata-kata Tiz yang bukan dia yang cuba menggoda Jejai..tp bagi org yang mengikuti perkembangan Twitter Fasha seperti sensasi sendiri,memang confirm pompuan yang dinyatakan Fasha tue mmg Tiz,walaupun nama Tiz Fasha tak sebut tp clue2 nya jelas... Dan apabila dikatakan sebagai seorang yang rapat dan slalu mengajak Fasha pegi clubbing,mmg Tiz lah yang dimaksudkan..bagi yg berada dlm industri pasti lebih mengenali Tiz dgn lebih dkt...Sensasi ada kwn yang mengenali Tiz dan mengesahkan..tp tak tau la kans...nie pun dgr dari mulut org yang dikatakan "boleh dipercayaila"..

Byk org yang rasa ini adalah pembalasan bagi Fasha..tp bg sensasi,mcm takda kaitan jer...mungkin benar Jejai diganggu dan ingin dirampas org lain...tp yang pastinya Jejai sgt setia dan mencintai Fasha sgt2...kiranya bukanlah karma,sebab Jejai tak hingin pun nak lari ke pempuan lain..sebenarnya perkara mcm nie lebih menguatkan lagi cinta Fasha pada Jejai kerana kesetiaannya..maklumlah Tiz pun cantik dan hot juga.

Kisah Fasha dengan Jejai nie,Fasha dan Jejai dah lama berkwn sblm Jejai kenal dngn Nora Danish lagi..Tp masa tue Jejai nak kat Fasha but Fasha dah ada bf..so after Jejai dah kahwin Fasha plak single...apa lagi,Jejai pun nak balik ngan Fasha..Wpun Fasha byk kali cuba menolak cinta Jejai,,tp sampai ke hari nie Jejai masih lagi setia dan sygkan Fasha sehingga hati lembut wanita mudah cair...Dan kini Fasha sendiri mengaku yang Jejai adalah buah hatinya....

Kenapa Jejai jadi rebutan?rasanya Jejai nie bukan dlm kategori lelaki hensem jambu...tapi Jejai nie manis orgnya,tinggi,senyumannya tampak ikhlas,seorang lelaki yang soft spoken dan respect pompuan,Kaya raya tapi tak kedekut,masih muda,Romantis,dan berusaha gigih utk pikat Fasha..jadi pompuan mudah tersuka kat sikap Jejai yang mcm ala2 jejaka gentleman gitu..

maklumlah,lelaki gentleman kat malaysia nie bukan ramai sgt...byk yg ego ader la


Baca gossip tentang Tiz Zqyah menafikan Gossip cubaan merampas Jejai


Kontroversi membabitkan pelakon Tiz Zaqyah dengan pelakon Fasha Sandha nampaknya masih belum reda lagi. Diimbas kembali, kontroversi membabitkan dua artis jelita ini mula tercetus apabila Fasha atau nama sebenarnya Nur Fasha Sandha Hassan telah meluahkan perasaan tidak puas hatinya di Twitter terhadap seorang 'perempuan' yang kononnya telah menelefon dan mengajak kekasihnya keluar pada jam 4 pagi.

Walaupun Fasha tidak menyatakan nama 'perempuan' terbabit, namun ramai yang dapat menggagak 'perempuan' yang dimaksudkan itu adalah Tiz. Ketika ditemui baru-baru ini di majlis doa selamat filem 'Nur Kasih', Tiz atau nama sebenarnya Tiz Zaqyah Abdul Razak menafikan sekeras-kerasnya bahawa perempuan yang dimaksudkan itu adalah dia.

"Kontroversi ini tidak ada kena mengena dengan Tiz. Secara peribadi, Tiz tak berapa kenal Jejai. Nombor telefon Jejai pun Tiz tak ada. Tiz tak buat apa-apa tapi tiba-tiba saja keluar cerita macam ini. Tiz terkejut bila nama Tiz dikaitkan, tapi Tiz tak ambil kisah.

"Orang pertama yang memberitahu tentang perkara ini ialah keluarga Tiz dan kemudian rakan-rakan Tiz. Mereka semua tanya apa sebenarnya berlaku. Mereka semua gelak sebab mereka semua tahu perkara sebenar.

"Mula-mula 'stress' jugalah, tapi lama-lama selepas tu Tiz buang semua benda ini. Tiz pandang depan, tak pandang ke belakang. Banyak lagi benda kat dunia ni yang Tiz nak kena fokus dari gosip-gosip macam ni. Tiz fikir positif saja. Tiz orang yang jenis 'go with the flow'."

Tiz nak jumpa Fasha
Apa yang agak mengejutkan, melalui laman Twitternya, Fasha turut memberitahu, perempuan yang cuba menggoda kekasihnya itu turut pernah menganggu kekasih Almy Nadia iaitu Fizz Fairuz.

"Tiz memang kawan dengan semua orang. Mungkin ada orang yang salah sangka," ujarnya yang menganggap spekulasi yang timbul itu adalah salah faham yang cuba ditimbulkan oleh segelintir pihak.

Tambah Tiz lagi, gosip ini sedikit sebanyak memberi tempias kepada karier lakonannya. Ketika ditemubual, Tiz turut mengakui berkawan rapat dengan Fasha dan pernah keluar beramai-ramai dengan Fasha dan Jejai sebelum ini. Dan sebagai kawan, dia ingin berjumpa dengan Fasha untuk bertanyakan tentang hal ini.

"Memang Tiz betul-betul nak tahu dari Fasha sendiri tentang hal ini. Kalau ada kesempatan, InsyaAllah, Tiz akan jumpa dia. Buat masa ini, dia tengah sibuk 'shooting' drama 'Duyung', jadi Tiz tak sempat nak 'call' dia lagi. Apa yang Tiz boleh beritahu di sini, hubungan Tiz dengan Fasha okay."

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS