Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Artis Melaram di Malam Gala Rafflesia 2011 Part 3

Posted: 23 Mar 2011 07:37 PM PDT

Artis Melaram di Malam Gala Rafflesia 2011 Part 3

Malam Gala Rafflesia yang disambut bersempena dengan Anugerah Bintang Popular 2010 yang akan berlangsung pada 3 April ini diadakan di Ballroom, Le Meridein Hotel, Kuala Lumpur pada jam 8 malam, 18 Mac lalu.

Antara selebriti yang memeriahkan jamuan makan malam ABP Rafflesia Mandalay ialah pelakon Elaine Daily, pelakon Liyana Jasmay, model Zahnita, pelakon Juliana Evans, pelakon Wan Sharmila, pelakon Intan Ladyana, pelakon Memey Suhaiza, pelakon Diana Danielle, model Amber Chia, pelakon Irma Hasmie, penyanyi Deja Moss, pelakon Fahrin Ahmad dan pelakon Norman Hakim. Tak dilupakan Rafflesia & Mandalay juga turut menjemput artis-artis baru seperti Bkay (Ratu The Movie), Kilafairy, Adeline Tsen, Ana Dahlia dan Dottie. Semua selebriti yang hadir memperagakan pakaian berwarna keemasan penuh dengan citarasa glamor di tahap maksima.

Turut serta adalah pereka fesyen terkenal yang mereka pakaian yang diperagakan oleh selebriti tersebut seperti Rizman Ruzaini, Hatta Dolmat, Hazwani, Nik Erwan Roseli, Zery Zamry, Ariff Shukor, Riffai, Wan Huzairil, Wanpa, Bill Keith, Saiful Bahrim dan Lord's Tailor.

Sepanjang majlis makan malam itu, tetamu yang hadir turut dihidangkan dengan persembahan nyanyian oleh penyanyi Maulana, Deja Moss, Diana Danielle, Haziq dan Kilafairy.

Selain menikmati juadah makanan, tetamu juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah tajaan Rafflesia dan Mandalay.

Ini gambar selebriti yang sempat Budiey ambil.

Malam Gala Rafflesia

Dottie

Malam Gala Rafflesia

Malam Gala Rafflesia

Shila Amzah

Malam Gala Rafflesia

Malam Gala Rafflesia

Juliana Evans

Malam Gala Rafflesia

Memey Suhaiza & tunangnya Norman Hakim

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Selebriti di Malam Gala Rafflesia 2011
  • Artis Melaram di Malam Gala Rafflesia 2011
  • Rafflesia Taja 7 Selebriti Ternama di FFM23
  • Gambar Irma Hasmie Bertudung di Malam Gala ABP Rafflesia
  • Trivia: Tas Tangan Pelakon di Penyampaian Hadiah ABP – Rafflesia
  • Sekitar Party Ulangtahun Budiey.com Ke-4 – Pendaftaran Part 2
  • Rafflesia Taja Barang Kemas di Karpet Merah Anugerah Skrin 2010
  • Gambar Selebriti di Majlis Pengumuman Top 5 Finalis ABPBH 2010
  • Secretaries Week Rafflesia @ Hotel Istana, Kuala Lumpur
  • Foto Selebriti di Gala Nite Diva The Movie
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Win a Trip to Melbourne by Catching Local Headlines

    Posted: 23 Mar 2011 06:32 PM PDT

    Win a Trip to Melbourne by Catching Local Headlines on Crime Investigation Asia

    Crime & Investigation Network (CI, Astro channel 732) goes truly Asian with riveting true crime cases reopened and brought to life in intricate detail. Find out the sordid truths behind the sensational crimes and trials that shook Asia, every Thursday at 10pm.

    Infamous crime cases from Malaysia, Singapore, Indonesia and Hong Kong are being captured and examined. Interviews with police officers, legal consultants, forensics scientists, victims' family and other involving parties bring viewers back to the crime scenes for in-depth investigations. For instance, KL Under Siege in 1975, Ryan the Smiling Serial Killer, the Jars Murderers and many other shocking crime cases that impacted the countries will be explored by world-renowned technical teams.

    1975_KL Under Siege2

    Series of Malaysian infamous crimes and intrigues were captured in Crime Investigation Asia. One of the few is the Banker Who Knew Too Much. No wallet, no ID… just a Malaysian coin caught in the lining of his trousers. This led to the investigation of a young banker with Malaysia's Bank of Bumiputra who was on his business trip to Hong Kong. It takes the police officers 24 hours to get an ID on the dead man – Jalil Ibrahim. The Police don't have much information to go on, until they stumble upon the banker's personal diaries and letters. As they study his correspondence, they begin to suspect that Jalil may have discovered fatal secrets. But what did Jalil discover and why was he murdered? Mystery will be solved on March 7, at 11pm (encores on 25 April, 11pm).

    None of the Malaysians will ever forget the chaotic incident that happened on August 5, 1975 where more than 50 people from the US and Swedish embassies in Kuala Lumpur were taken hostage by members of the Japanese Red Army (JRA). Hostages were held for three days as the JRA demanded Japan's release of fellow members from prison. Although no lives were lost in the incident, it remained as a significant predicament in Malaysian history.

    In 1975: KL Under Siege, airing on 18 April at 11pm, the incident was re-enacted by veteran star Datuk Jalaluddin Hassan who plays Home Affairs Minister Tan Sri Ghazali Shahabuddin Ahmad, one of the government officials attempted to resolve the crisis.

    Besides catching Asia's infamous crime stories on the channel, viewers can also join interactive activities via CI's microsite: http://www.citvasia.com/ciasia/. Synopsis and airing details of each episode are clearly stated in the website. Crime prevention measurements can be viewed on the site as well. Viewers get to learn about crime prevention in 360 degree through the interactive site.

    If watching Asian true crime stories on air is not sufficient to fulfil your curiosity, now you stand a chance to win a visit to the 'Old Melbourne Gaol Crime & Justice Experience' in Melbourne! Do not miss the opportunity to prevail the ticket that grants you visiting rights to the past, present and future of crime and justice in Australia.

    Simply tell us what you think was the biggest real-life crime story in Asia; the investigation that grabbed the headlines and held everyone's attention. Let us know WHY it was the biggest crime of the year and what you've learnt from this crime in not more than 100 words.

    For more information, kindly visit: www.citvasia.com/ciasia

    1975_KL Under Siege5

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Contest Win a Trip to Melbourne
  • Gambar IZ OIAM Pakai T-shirt Sensasi Selebriti di Melbourne
  • Download New Spice Girls Video Clip – Headlines in Youtube
  • Datuk Siti Nurhaliza Hantar Mohd Adib Study ke Melbourne, Australia
  • Gambar Terbaru Dato' Siti Nurhaliza di Australia Bersama IZ OIAM
  • Hard Rock Calling Pearl Jam, Stevie Wonder Rock Concert
  • Concert Bruno Mars Kuala Lumpur Malaysia 2011
  • Next Generation Of Spice Girls
  • Profile Nas-T
  • Airasia X Hits Off With Its Massive Sales Campaign
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    4 Fakta yang anda tak tahu!

    Posted: 23 Mar 2011 11:13 AM PDT


    Fakta 1 :

    Anda tidak boleh menyentuh semua gigi anda dengan lidah anda…




    Fakta 2 :
    Setelah membaca Fakta 1 kamu terus mempraktikkannya tanpa berpikir panjang


    Fakta 3 :
    Setelah baca Fakta ke 2 anda tersenyum pahit ….
    dan berkata dalam hati "Hampeh..! aku dah terkena nih!"



    Dan…

    Fakta 4 :
    Setelah anda membaca Fakta 3 anda berniat untuk copy lawak bodoh ni kepada geng korang yang lain untuk kenakan diaorang seperti korang yang telah terkena ………!!!

    pembetulan fakta....

    tajuk nie sebenarnya 4 Auta yang anda tak tahu

    Lisa Surihani masuk UITM ,ambik jurusan Eletrical Engineering??

    Posted: 23 Mar 2011 10:58 AM PDT


    Lisa Surihani telah digembar gemburkan bakal melanjutkan pelajaran dalam jurusan Eletrical Engineering di UITM.

    Sehelai borang penilaian UITM,telah di siarkan,,,dimana nampak ssangat lah gambar yang digunakan tue gambar posing yang dah lama wujud dlm alam maya nie...mana mungkin borang permohonan atau penilaian sume pakai gambar posing tepi...semua mesti passport size laa..hadoi..

    yang kelakarnyer ada jugak yg percaya gosip kambeng ini...

    paling tak masuk akal dalam borang nie kat Modul atau ijazah ,ada tertera nama Farid Kamil..hihi...lecturer ke apa...lawak je..

    EE210 adalah jurusan Ijazah Eletrical Engineering kat UITM.


    Trailer Filem Karak,sangat menyeramkan,,

    Posted: 23 Mar 2011 10:49 AM PDT



    Kalau nak feel seram try la tengok video nie tengah malam mcm skrg nie..,huaaa..
    filem nie bakal ditayangkan pada 26 May 2011..

    Rahim Tamby Chik & Dato Eskay dikatakan sebagai dalang video Seks Dato Seri Anwar Ibrahim

    Posted: 23 Mar 2011 10:46 AM PDT



    Sekali lagi Dato Seri Anwar Ibrahim dikaitkan dengan skandal yang mengaibkan maruah dirinya.Akhirnya DSAI membuat laporan polis menafikan org di dalam Video rakaman seks dengan pelacur bukan dirinya.

    Cuba korang try tengok Video kat atas nie,tentang dalang yang membuat rakaman Video ini.
    Ada disebutkan mengapa org yang di dalam Video tue memang mirip DSAI,tetapi ada perbezaan nya. panasss~ mcm2 hal la..politik nie...

    Anwar lapor polis nafi dirinya dalam video seks
    Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi berhubung rakaman video aksi seks yang ditayangkan kepada wartawan di Carcosa Seri Negara semalam.

    Beliau tiba di IPD Dang Wangi pada pukul 10.35 pagi dengan ditemani isterinya Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail dan keluar pada pukul 12.05 tengah hari.

    Dalam laporan yang salinannya diedarkan kepada media itu, Anwar menafikan bahawa dirinya adalah lelaki dalam video itu.

    "Ini adalah serangan mengaibkan, melampau dan bermotif politik ke atas karaktor serta reputasi saya dan keluarga saya," kata Anawar dalam laporan polis itu. - Bernama

    Seram: Kejadian pelik berlaku semasa penggambaran Kum Kum The Series

    Posted: 23 Mar 2011 10:31 AM PDT

    Pengarah Kum-Kum The Series, Michael Ang mengakui terpaksa berhadapan dengan beberapa peristiwa seram dan pelik sepanjang melakukan penggambaran drama Kum-Kum The Series.

    Walau pun begitu, ia tidak pernah mematahkan semangat dia dan pelakon-pelakon lain untuk meneruskan penggambaran drama tersebut.

    "Kami lakukan penggambaran di tempat-tempat yang sememangnya menyeramkan iaitu di sebuah rumah yang dimiliki oleh kerabat diraja Kedah.

    "Saya sendiri ternampak sebuah lembaga di dalam skrin dan ketika saya lihat di keluar skrin memang makhluk itu berada di atas pokok," katanya.

    Kata Michael, bukan dia sahaja yang menerima kejadian aneh tersebut, kru produksi turut menerima gangguan apabila barang-barang yang sudah dimasukan dalam beg ditemui berselerak di sebuah bilik yang sememantgnya tidak digunakan mereka.

    "Selepas penggambaran kami siap kemaskan barang tapi bila ingin bergerak, seorang daripada kru produksi memberitahu ada barang yang belum dikemas lagi.

    "Baju dan barang tersebut berselerak di sebuah bilik yang langsung tidak digunakan," katanya.

    Sementara itu, pelakon Didie Alias turut berkongsi pengalaman apabila adegan jampi yang dilakukan di sebuah tanah perkuburan akhirnya terpaksa dibatalkan akibat hujan petir secara tiba-tiba.

    "Walaupun ia bukan jampi yang betul tetapi ayat-ayat tersebut seperti memuja mungkin secara tidak langsung mempunyai kesan kepada makhluk lain. Ditambah dengan penggambaran tersebut dilakukan di sebuah tanah perkuburan lama.

    "Saya melakonkan watak memuja mayat yang mana mayat tersebut hanyalah patung, tetapi bila mulakan babak tersebut tiba-tiba hujan, kilat, petir turun tanpa sebarang tanda awal," katanya Didie.

    Tambah Didie, babak tersebut akhirnya dilakukan pada hari lain.

    Pengalaman Marsha pula berbeza apabila dia tidak dapat melelapkan mata semalaman kerana terbau bunga Harum Sundal Malam sepanjang malam.

    "Saya memang seorang penakut, satu hari selepas penggambaran saya balik kerumah dan ingin melelapkan mata.

    "Tapi saya rasa ada sesuatu bau yang lain bukan dari pewangi rumah. Ia seperti bau Bunga Harum Sundal Malam," katanya.

    Drama 13 episod ini merupakan kesinambungan telefilem Kum-Kum yang disiarkan pada tahun lalu.

    Menurut Micheal, skrip adalah berdasarkan cerita-cerita yang pernah menjadi buah mulut masyarakat.

    "Cerita tentang hantu Kum Kum pernah menjadi topik hangat pada tahun 80-an. Dari sumber rujukan yang saya dapat, saya olah menjadi sebuah cerita yang menarik.

    "Bagaimanapun ia tetap mengekal jalan cerita asal yang diceritakan oleh masyarakat," katanya.

    Drama ini mengisahkan Mawar (Marsha Londoh) seorang gadis yang kurang keyakinan diri dan percaya dengan ilmu hitam untuk kelihatan cantik.

    Disebabkan keghairahan untuk menjadi cantik dan mendapatkan lelaki yang dicintai dia terpaksa membunuh 21 perawan dalam masa 41 hari.

    Drama ini dibintangi oleh Marsha Milan Londoh, Didie Alias, Elfira Loy, Shahanaz dan Sharifah Shahora.

    Bakal disiarkan bermula pada 12 April, setiap Selasa, pukul 9.30 malam di saluran Astro Ria.

    Video Lawak : Bukan semua cantik subjektif

    Posted: 23 Mar 2011 08:33 AM PDT



    hahahaha lawak la video nie..u all mesti tgk mcm mana si Lutfi nie berubah menjadi seorang yang tampan dan sasa dan macam2 lagi la.. sumpah lawak. congratz brader .

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    (Video HD) Got To Go – Najwa Mahiaddin, Relax & Catchy.

    Posted: 23 Mar 2011 09:49 PM PDT

    (Video HD) Got To Go – Najwa Mahiaddin, Relax & Catchy.

    We love the part when Najwa pronounce, "you got to go", followed by "go go go, go go go". Sangat relaxing & catchy. Sebagai pendokong genre Soul, secara jujurnya kami rasa Najwa mampu menarik golongan 28 tahun ke atas untuk setia menjadi pendengarnya.

    Why you should what the video clip?

    Kehadiran Atilia dalam video klip Got To Go bukan satu perkara yang janggal. Kalau tak silap, Atilia juga aktif menyanyikan lagu-lagu berentak jazz, yang sinonim dengan genre soul. Yang penting, Atilia tampak muda & comel dalam video ini.

    Satu lagi tarikan ialah kehadiran model lelaki yang bisa membuatkan anda tak mengira gadis atau mak budak terpaku melihat riak wajahnya yang kacak. Tak percaya? Enjoice dahulu Got To Go & kongsikan pandangan anda di ruangan komen selepas ini.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    (Video HD) Selamat Tinggal Dunia – Zizan Raja Lawak Ft Dina, Serius Best!

    Posted: 23 Mar 2011 07:35 PM PDT

    Serius sedap lagu ni! Hebat juga Zizan Raja Lawak rapping, ditambah lagi dengan kemerduan suara Dina, memang perfect! Kami menerima email daripada pengarah muzik video, "Saya Kelvin Anthony, seorang pengarah/editor dari Materealize Productions. Baru-baru ini saya berpeluang mengarah/edit muzik video Zizan ft. Dina – Selamat Tinggal. Saya telah berkongsi pengalaman saya mengenai pembikinan muzik video ini di blog saya."

    Jalan cerita berkisarkan kehidupan seorang suami yang rindu terhadap isterinya. Isteri yang dikenali semenjak kecil telah meninggalkan dunia kerana kemalangan. Jalan cerita yang ringkas, tapi mesej'nya sampai kepada penonton. Enjoice video klip  Selamat Tinggal selepas ini. Akhir kata, siapa nama perempuan ni erk? Cun gila!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Tubuh Kanak-kanak Ini Penuh Bulu

    Posted: 23 Mar 2011 09:00 PM PDT


    TEMPO Interaktif, Surabaya - Asri Fauziah, 11, kini hanya boleh berdiam diri di rumahnya  di Jalan Sambongan Gang 1 nomor 16 kelurahan Sidodadi, Somokerto Surabaya. Bulu yang tumbuh di seluruh tubuhnya, membuat dia malu untuk keluar rumah.

    Bahkan, Asri sempat tidak mahu bersekolah. "Di sekolah saya selalu diejek teman," kata Asri di rumahnya Rabu, 23 March 2011. Menurut dia, berbagai makluk mulai yang halus hingga binatang sering kali disebut untuk mengejek anak ke-tujuh dari pasangan Matniri, 50, dan Sriyati, 47, ini.
    Matniri menuturkan, bulu yang tumbuh di  tubuh anaknya sebenarnya sudah mulai nampak sejak lahir. Ketika itu, di punggung Asri keluar flek hitam yang kian hari kian membesar. Di flek ini lantas ketika Asri berusia setahun keluar bulu yang kian hari juga kian menyebar ke beberapa bahagian tubuh di antaranya punggung, perut, kaki, tangan serta beberapa bagian tubuh lainnya kecuali wajah.

    Ketika berusia dua tahun, Matniri  sempat membawa anaknya itu ke hospital. "Ketika itu ditolak kerana tidak diketahui penyakitnya. Hanya bulu biasa," tambah dia.

    Ketika Asri berusia enam tahun, orang tuanya sempat menyekolahkan anaknya ini. Ketika itu untuk menutupi bulu yang tumbuh, Asri terpaksa diberikan pakaian yang panjang sehingga menutupi seluruh tubuhnya. Hanya saja, teman-temanya akhirnya tetap mengetahui sehingga Asri sering diejek. "Saat kelas dua SD Bustanul Huda Simolawang, dia tidak mahu sekolah malu katanya," imbuh Matniri.

    Sriyati mengatakan, proses kelahiran Asri memang tidak wajar. Ketika itu, ketika Sriati sedang di pekarangan rumah, tiba-tiba Asri lahir. "Da lahir di depan pintu rumah. Bayi langsung keluar " imbuh dia.
    Sementara itu, untuk menyembunyikan bulu yang ada di tubuhnya, Sriati tiap dua hari sekali selalu mencukur seluruh bulu yang ada di tubuh Asri. "Dia juga sudah mulai berani sekolah," ujar Sriyati

    Laluan pejalan kaki 3D buat orang berasa gayat melaluinya

    Posted: 23 Mar 2011 08:00 PM PDT

    Kreatif sungguh..
    saya petik dari kosmo online

    ALICANTE, Sepanyol - Satu laluan pejalan kaki yang dibina dengan menggunakan bata di bandar tepi pantai di sini memiliki corak kiub yang memberikan kesan tiga dimensi (3D) apabila dipandang, lapor sebuah akhbar semalam.

    Laluan itu mencetuskan kontroversi berikutan ilusi 3D tersebut menyebabkan orang ramai berasa gayat apabila melaluinya.

    Corak 3D itu menampakkan laluan berkenaan curam dengan susunan bata itu menyerupai anak tangga yang besar walaupun ia sebenarnya rata dan landai. - Agensi

    Wanita bogel terperangkap di cerun bukit

    Posted: 23 Mar 2011 07:00 PM PDT

    Saya petik dari kosmo online

    SAN DIEGO, Amerika Syarikat (AS) - Seorang wanita yang berada dalam keadaan bogel diselamatkan oleh anggota-anggota penyelamat selepas dia terperangkap di tepi cerun setinggi 137 meter dari permukaan laut di sini, lapor sebuah akhbar semalam. 

    Wanita tersebut yang identitinya tidak didedahkan tidak mengalami sebarang kecederaan semasa dia diselamatkan dalam operasi selama 30 minit kelmarin.

    Menurut jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat dari San Diego, Maurice Luque, ramai yang pernah terperangkap di cerun itu sebelum ini selepas mereka mendaki.

    Jelasnya, wanita itu tidak ditahan selepas dia diselamatkan. 

    Pihak berkuasa sebaliknya masih belum mendapat gambaran jelas bagaimana wanita tersebut boleh berada dalam keadaan bogel dan terperangkap di cerun tersebut. - Agensi

    Elizabeth Taylor meninggal dunia

    Posted: 23 Mar 2011 06:00 PM PDT

    Dah samapi ajal...
    saya petik dari kosmo online

    LOS ANGELES - Aktres legenda Hollywood, Elizabeth Taylor yang mempunyai sepasang mata ungu meninggal dunia semasa berusia 79 tahun semalam di sebuah hospital di sini.

    Menurut satu kenyataan keluarga pelakon tersebut, dia telah dimasukkan ke Hospital Cedars-Sinai di sini sejak enam minggu lalu kerana mengalami masalah jantung yang merupakan penyakit yang dihidapinya selama bertahun-tahun. 

    Kenyataan tersebut menyatakan, aktres yang pernah mencuit hati ramai penonton menerusi filem National Velvet itu mengelami komplikasi jantung baru-baru ini.

    "Aktres legenda, seorang ahli perniagaan dan aktivis, Elizabeth Taylor meninggal dunia hari ini (semalam) dengan aman di Hospital Cedars-Sinai di Los Angeles," kata satu kenyataan daripada seorang pegawai seranta pelakon berkenaan.

    Menurut kenyataan itu, aktres berkenaan dikelilingi anak-anaknya, Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd dan Maria Burton semasa dia menghembuskan nafasnya yang terakhir.

    Pelakon itu mempunyai 10 cucu dan empat cicit.

    Menurut Wilding: "Ibu saya merupakan seorang wanita yang luar biasa yang kehidupannya dipenuhi dengan humor, kasih sayang dan keghairahan.

    "Walaupun kematiannya amat mengejutkan buat kami yang berada rapat dengannya, kami akan selalu memperoleh inspirasi daripada sumbangannya kepada dunia kita."

    Menurut kenyataan itu, anak-anak pelakon itu berasa bangga dengan sumbangannya dalam memerangi HIV/AIDS, kerjayanya sebagai ahli perniagaan dan kerja-kerjanya dalam dunia perfileman. 

    Dia dilahirkan di London pada 27 Februari 1932 namun ibu bapanya berasal dari Amerika Syarikat (AS).

    Bapanya merupakan seorang peniaga seni manakala ibunya pernah menjadi pelakon.

    Elizabeth berpindah ke California bersama keluarganya semasa dia berumur tujuh tahun dan bakatnya sebagai pelakon dikesan oleh seorang ejen pencari bakat.

    Aktres itu berlakon dalam filem pertama, There's One Born Every Minutes semasa dia berumur 10 tahun. 

    Dia membintangi lebih 60 buah filem dan antara filem-filem terkenalnya ialah A Place in the Sun, Giant, Raintree County, Cat on a Hot Tin Roof, Butterfield Eight Cleopatra dan Who's Afraid of Virginia Woolf.

    Filem terakhirnya, animasi the flintstones menerusi sumbangan suaranya pada 1994. Pelakon itu berkahwin dengan tujuh orang sepanjang hidupnya.

    Namun, dia berkahwin sebanyak dua kali dengan pelakon Britain, Richard Burton menyebabkan Elizabeth terkenal kerana berkahwin sebanyak lapan kali. 

    Elizabeth juga terkenal kerana hubungan rapatnya dengan penyanyi Michael Jackson yang meninggal dunia pada 25 Jun 2009. 

    - Agensi


    Telefon Tangan Braile Untuk Orang Buta

    Posted: 23 Mar 2011 05:00 PM PDT


    INILAH.COM,  Inilah kecanggihan teknologi. Untuk memudahkan orang buta telefon tangan canggih memungkinkan seseorang mengirim SMS tanpa menaip keyboard.

    Sumit Dagar, produser filem dan designer program interaktif, sebelumnya merasa khauatir bahawa teknologi baru akan menempatkan masyarakat yang menderita kelainan fungsi tubuh menderita kerugian besar.

    Oleh kerana itu, kelompok advokasi bagi torang buta mengajukan permintaan kepada Kementerian Kehakiman AS untuk menyelidiki apakah penggunaan aplikasi Google memberikan diskriminasi.

    Selain itu, Dagar merancang sebuah telefon tangan Braile bagi  orang buta yang dilengkapi fitur interaktif, panel layar sensitif dengan sentuhan sehingga boleh memunculkan SMS, video, peta mahupun informasi lain dengan garis dan bulatan, seperti huruf braile.

    Telefon yang dierkenalkan di TED Conference 2011 itu menawarkan layar sentuh yang khas. Jika tampilan piksel smartphone berbentuk warna, maka telefon Dagar mengertikan piksel ke dalam komposisi bentuk. Kerananya, SMS yang muncul akan diubah ke dalam tulisan braile di layar.

    "Coding bukanlah perkara rumit. Menciptakan permukaan itu sendiri yang menjadi masalah hardware. Bagi kami, peneliti harus bekerja pada sistem material," kata Dagar.

    "Ada ketertarikan yang besar untuk telefon Braile dari para keluarga tuna netra. Telefon  ini benar-benar memberikan kekuatan super dan mengubah dunia," ujar Dagar lagi.

    Alat senaman orang dulu-dulu

    Posted: 23 Mar 2011 11:01 AM PDT







    Seekor Kura-kura Sebabkan Kebakaran Hebat

    Posted: 23 Mar 2011 10:01 AM PDT

    NEW YORK – Giovani, seekor kura-kura yang bertubuh besar, menjadi penyebab kebakaran di sebuah aparTment.

    Kura-kura berusia enam tahun ini baru saja menjadi penyebab kebakaran di apartment milik Mohamed Salem (18).

    Ketika Mohamed keluar rumah Giovani dan dua kura-kura lainnya yang  diletakkan di dalam sebuah akuarium kecil di lantai biliknya, merayap keluar dari akurium dan "menjelajah" bilik Mohamed.

    Giovani lalu melanggar lampu meja Mohamed dan menumpahkan tiner di dekat peralatan lukis Mohamed.

    Lantas, kedua benda tersebut memercikan api dan membakar seluruh ruangan Mohamed yang dilapisi karpet dan berisi banyak kain.

    Seperti dikhabarkan Telegraph, Rabu (23/3/2011), nyawa Giovani selamat. Ia berhasil diselamatkan oleh seorang petugas kebakaran yang sedang berusaha memadamkan api di bilik Mohamed.

    Namun, dua kura-kura lainnya mati akibat terbakar api.

    [Gila] Polis ini tembak diri sendiri untuk dapatkan penghargaan keberanian

    Posted: 23 Mar 2011 09:15 AM PDT

    REPUBLIKA.CO.ID, NEW DELHI– Seorang polis di India terbaring di hospital, setelah menembak  dirinya sendiri kerana dia berusaha mendapatkan penghargaan keberanian bila dianggap ditembak oleh penjahat, demikian media setempat melaporkan, Rabu.

    Mahesh Rajguru mengaku enam lelaki tak dikenal menembaki dirinya ketika dia sedang bertugas. Mahesh adalah pengawal di sebuah rumah milik ahli politik di Jaipur, ibukota negara bahagian Rajasthan, India . Mahesh juga bercerita lelaki itu melarikan diri dengan sebuah kereta etelah serangan yang terjadi Isnin malam tersebut.

    "Para petugas pun langsung meluncur ke lokasi dan mereka mendapati keterangan dari Mahesh dan keadaan Tempat Kejadian Perkara (TKP) nampak mencurigakan," kata Komisioner Pembantu Polisi Arun Macya kepada PTI.

    "Ia sudah mengakui bahawa peristiwa yang diceritakan sebelumnya tidak pernah terjadi dan dia menembak dirinya sendiri agar boleh mendapat penghargaan atas keberanian," katanya. Mahesh, yang mengalami tiga luka tembak di bahagian perut dan lengan, dirawat di hospital pemerintah Sawai Man Singh di Jaipur. Keadaanya dilaporkan stabil.

    "Segera setelah mereka melihat saya, mereka menembaki saya. Sebuah peluru menerjang perut saya," kata Mahesh dalam cerita pertamanya. "Ketika saya teriak, mereka lari keluar dan kembali menembaki saya ketika mereka berlari menujuke kereta. Dua peluru mengenai lengan saya," tambahnya.

    Polisi mengatakan bahawa semua kelongsong peluru yang ditemukan di TKP adalah selongsong dari senjata Mahesh. Tak cuma itu, polisi juga mendapatkan  ada dadah di rumah Mahesh.

    Gara-gara kesilapan jururawat ,Sakit otak tetapi dibedah jantung

    Posted: 23 Mar 2011 08:30 AM PDT


    Joan Morris (nama samaran)  67 tahun mengakui kehospital untuk belajar menjadi jururawat namun kesalahan yang sangat berat , kerana telah mengambil pesakit yang salah .Pesakit itu sebenarnya akan menjalani pembedahan otak tetapi kerana kesalahan Joan dia telah dibedah  jantungya.Pesakit itu sudah berada di meja pembedahan selama satu jam. Doktor telah membuat torehan -torehan di dada, artery, alur dalam sebuah tabung dan snaked atas ke dalam hatinya (prosedur dengan risiko perdarahan, infeksi, serangan jantung dan stroke).

    Ketika telefon berdering dan doktor dari jabatan lain ditanya "apa yang anda lakukan dengan pesakit saya?" tidak ada yang salah dengan jantungnya ! ". Doktor yangmembedah pesakit  itupun memeriksa grafik, dan melihat bahawa dia telah membuat kesalahan yang hebat.Pembedahan ini dibatalkan, dan dia kembali ke bilik itu.Pesakit yang salah dibedah itu kini dalam keadaan stabil.

    Instruktur Taekwondo Ini Membuka Akademi " ALA Star Wars"

    Posted: 23 Mar 2011 07:00 AM PDT

    Setelah mimpi menggabungkan semangat untuk seni bela diri dengan cintanya saga Star Wars, seorang instruktur taekwondo Chili telah membuka sekolah Jedi pertama di Amerika Selatan.

    William Berrueta telah menjadi penggemarfilem tar Wars untuk waktu yang sangat lama, tapi  minat itu semakin bertambah Star Wars Tour  yang datang ke Chili pada tahun 2005.Ini memberi dia ilham kepada instruktur seni bela diri untuk memulai program pelatihan bagi muda penggemar sci-fi , Amerika Syaikat, sekitar $ 250.



    Foto-foto Model Elle Dibawah Umur Yang Mengundang Protes !

    Posted: 23 Mar 2011 06:30 AM PDT

    Pertunjukkan Skins di Amerika menimbulkan kontroversi lebih lanjut dengan model remaja berpose hanya dengal pakaian dalam saja.Acara, yang telah dicap "pornografi kanak-kanak" oleh kelompok penentang, memperlihatkan para bintangnya menanggalkan pakaian untuk pengambilan gambar sebuah majalah.

    Enam anggota MTV memperagakakan menanggalkan pakaian mereka untuk berpose dengan pakaian dalam walaupun setengah dari mereka berada di bawah usia menurut aturan di AS.Salah satunya, Eleanor Zichy, yang berpose mengenakan bra bunga dan seluar pendek baru berusia 15-tahun.


    Foto-foto yang muncul di  Elle Magazine telah menyebabkan heboh di Amerika.

    Melissa Henson, dari kelompok Dewan Induk televisyen, mengatakan kepada Entertainment Weekly: "Kami memiliki keperihatinan tentang pengambaran GQ Glee, meskipun [pelakon] berusia diatas 19 tahun, kerana mereka mewakili dirinya sebagai pelajar SMU.

    "Dengan ini, meskipun posenya kurang provokatif, fakta bahawa mereka telah menggunakan gadis di bawah umur ini memakai lingerie sangat mengganggu."

    Namun Pimpinan editor majalah Robbie Myers membela hal ini .Dia berkata: "Isi dari Kulit adalah jauh lebih bersemangat daripada apa yang harus mereka lakukan Dan kita memiliki keizinan dari orang tua mereka:.. Mereka juga disana ketika pengambilan gambar".Sejumlah sponsor termasuk Taco Bell, Wrigley dan Subway telah menarik sokongannya pada acara itu setelah ramai yang memprotes.

    Dewan Induk Televisyen bahkan dengan tegas menyatakan bahawa acara itu sudah melanggar hukum pornografi kanak-kanak AS.Tapi penciptanya berulang kali membela program yang menarik lebih dari 1,6 juta penonton.

    Kesian budak ni badannya terbakar

    Posted: 23 Mar 2011 05:46 AM PDT


    Bayangkan kalau kita berada di tempak buadak ni...

    Aksi perempuan hamil mengemis

    Posted: 23 Mar 2011 04:00 AM PDT




    Duduk berlutut sambil mengaharap belas kasian orang ramai

    Ketua polis Dipecat setelah Video Ciuman Hot di Dalam kereta terbongkar

    Posted: 23 Mar 2011 03:30 AM PDT

    TRIBUNNEWSCOM- Seorang ketua polis dipecat setelah video adegan ciuman hot bersama wanita pegawai part timer terungkap di pengadilan. Polis bernama Timothy Escola (57) Ketua polis di Township Perry, Cleveland, Ohio AS diketahui sedang melakukan ciuman hot ketika memandu kereta yang mengangkut pesalah kes kecurian.



    Rupanya, segala aksi Kapolres bersama Janine England (30) wanita cantik itu dirakam menggunakan video tersembunyi oleh tertuduh tersebut, dengan meletakkan di dashboard kereta bahagian belakang. Demikian dilaporkan dailymail .


    Ketika itu polis itu bersama Janine menggunakan kereta  untuk menjemput tertuduh pencurian di kampung berjarak 50 kilometer. Si tertuduh pencurian diletakkan di kerusi belakang sendirian, sedangkan si polis itu asyik mendapat hadiah ciuman hot dari Janine di sepanjang jalanan.

    Tak segan-segan, kadang Janine juga membelai si Polis itu kemudian menunduk ke pahanya entah apa yang dilakukan. Semasa melakukan kegiatan hot itu, Janine kadang menoleh  ke kerusi belakang untuk memastikan bahawa si tertuduh sedang terbaring tidur.

    Rupanya, tertuduh pencurian itu telah mengaktifkan kamera tersembunyi untuk merakam "kegiatan" polis itubersama Janine.

    Polis tersebut sudah empat tahun bertugas sebagai Ketua polis di wilayahnya. Sejak kejadian itu, penyelidikan kes ini belum berhasil. Namun siasatan terkini sukses mengungkap lengkap dengan data dan video asli yang telah terpublikasikan.

    Dalam proses persidangan, Ketua polis mengajukan pengunduran diri namun ditolak oleh atasan. Ketua polis itu diberhentikan dengan tidak hormat atau dipecat, menyusul video rakaman hot dalam kereta petugas itu telah diakuinya.

    Timothy Escola dipecat tapi diberikan pencen penuh sebagai penghargaan masa baktinya dan dinikmati bersama 2 anaknya. Di video nampak, Janine sering mencium mesra. Demikian juga Escola menikmati sambil terus mengemudi.

    Inilah Baju Renang Seksi yang Dilarang Basah

    Posted: 23 Mar 2011 02:25 AM PDT

    Dengan potongan mini dan warna menarik, design baju renang terbaru dari Herve Leger memang layak ditunggu. Namun pakaian renang ini  dilarang untuk basah. Kenapa?

    Dengan harga sekitar US1050 , pembeli baju renang ini dilarang untuk terkena air kerana menggunakan bahan yang rosak jika terkena dengan air di kolam renang.

    Satu peringatan tertulis di web perusahaan, "Untuk mendapatkan hasil terbaik dari pakaian renang Herve Leger, kami menyarankan anda untuk tidak menggunakannya di dalam air."

    Meskipun terdengar mencurigakan, bahan pakaian renang itu terbuat dari poliester, nilon dan spandex sehingga memungkinkan untuk dicuci dengan mesin. Pakaian itu berdesign belahan dada yang rendah, tali di belakang leher dan ornamen resleting.

     Meskipun begitu, Herver Leger optimistis pakaian ini dapat terjual di kalangan orang kaya yang rela untuk membuang wang demi kepuasan.

    Tahun lalu, label pakaian Rodarte melancarkan sarung kaki berharga US$500 yang tidak boleh dicuci. Selain itu, pembuat kasut mahal Christian Louboutin mempamerkan kasut dengan tumit setinggi 8 inci yang diperkirakan tidak mungkin dipakai manusia

    [Gila]Nenek mengamuk kerana tetangganya menolak untuk menciumnya

    Posted: 23 Mar 2011 01:35 AM PDT

    FLORIDA – Kerana menolak mencium nenek berusia 92 tahun, seorang lelaki dihujani tembakan secara membabi buta.

    Helen Staudinger, harus berhadapan dengan penjara setelah dia menembak  kearah rumah tetangganya, Dwight Bettner (53).

    Helen menembak rumah Bettner sebanyak empat kali dan merosak beberapa bahagian rumah Bettner bahkan hampir mencelakai nyawa Bettner dan ayahnya.

    Hal tersebut nekad dilakukan oleh nenek tua ini kerana Bettner menolak untuk mencium Helen.

    "Hampir saja kepala saya kena peluru, saya tidak menduga Helen akan melakukan ini kepada saya. Beberapa ketika sebelum dia melakukan aksinya ini, saya memang menolak permintaannya untuk menciumnya, ketika itu dia memang nampak marah dan pergi begitu saja" jelas Bettner seperti dilaporkan Strait Times, Rabu (23/3/2011).

    Bettner merupakan tetangga baru Helen semenjak enam bulan lalu.Helen mengaku tertarik pada Bettner dan telah memperhatikannya sejak Bettner menjadi tetangga barunya.

    [Gila] Dua wanita ini sanggup makan makanan anjing untuk buktikan sesuatu

    Posted: 23 Mar 2011 12:46 AM PDT

    Alison Weiner dan Hanna Mandelbaum, pemilik Pet Food, akan memakan makanan anjing keluaran mereka sendiri selama sebulan untuk meyakinkan dunia produk mereka adalah seratus peratus bahan organik dan sihat.

    Hanna, 30, dan Alison, 38, mengatakan makanan anjing mereka, dicampur dengan daging dari ayam dan lembu yang dibesarkan di pertanian dan benar-benar bebas antibiotik dan hormon. Menurut mereka ini "banyak makanan haiwan peliharaan mengaku kelas manusia, namun tidak satupun dari perusahaan itu sanggup menyuap kemulut mreka,", sehingga mereka telah memutuskan untuk berdiri untuk menentang dan makan makanan anjing mereka sendiri untuk selama sebulan, dan mendokumentasikan pengalaman di laman Web mereka.



    Projek ini  dimulakan pada 1 March dan ditetapkan untuk berakhir pada 31 March. Mereka mencatat setiap makan makanan anjing yang mereka makan dan mempostingnya di evermorepetfood.com.

    [Jodoh] Rujuk kembali setelah 57 tahun bercerai

    Posted: 22 Mar 2011 11:48 PM PDT

    VIVAnews - Kedut di kulit tak boleh disembunyikan lagi ketika pasangan itu mengucap janji pernikahan. Memang bukan pernikahan pertama. Mereka menikah lagi setelah 57 tahun bercerai, 70 tahun sejak pernikahan pertama.

    Gelora asmara kembali merayapi Elsie Dunn, 90, dan Leslie Harper, 93. Setelah tak saling bicara selama beberapa dekad, mereka rujuk dan kembali mengucap janji setia di Driffield, East Yorks.

    Upacara pernikahan pasangan rujuk itu dibuat di Pejabat Catatan Sivil Bridlington  tahun ini. "Setiap orang sungguh bahagia mendengar khabar ini. Mereka sudah ditakdirkan untuk bersama," kata Pauline, anak mereka yang kini sudah berumur 65 tahun.

    Magnet asmara mulai mendekatkan mereka setelah isteri kedua Leslie meninggal, 2004 lalu " Awalnya, dia menelefon anak kami, Pauline, menanyakan apakah saya mahu bertemu dengannya. Dan, suatu hari dia datang. Sejak itu kami pun berhubungan kembali," kata Elsie, seperti dikutip dari mirror.co.uk.

    Pauline merupakan anak perempuan pasangan ini semasa pernikahan mereka terdahulu. Dia mengatakan bahawa ayah dan ibunya senang ketika bertemu lagi, setelah sekian lama tak berkomunikasi. Mereka menghidupkan kembali hubungan mereka dan mencuba membinanya lagi.

    Kisah cinta Leslie dan Elsie berawal di Hull pada 1937. Kala itu, Leslie adalah seorang marine yang terlibat Perang Dunia II. SKetika berlabuh di Hull bersama temannya, ida bertemu dengan Elsie. Leslie pun jatuh cinta, ia memutuskan untuk bersama Elsie.

    Pernikahan pertama Leslie dan Elsie berlangsung pada 1941. Tiga tahun kemudian, kebahagiaan rumah tangga mereka semakin lengkap dengan kehadiran Pauline. Sayang, pasangan itu bercerai saat usia pernikahan memasuki tahun ke-13.

    Pasangan yang juga memiliki dua cucu dan seorang cucu yang sudah dewasa itu, saat ini memiliki dua set foto pernikahan yang menjadi kenangan kisah asmara mereka.

    "Kami seperti malaikat kecil. Kuserahkan semua milikku padanya sekalipun kami sempat bercerai," kata Elsie dari lubuk hatinya terdalam. "Aku akan terus menjaganya sebagai sebahagian hidupku. Aku jaga semuanya," Leslie menambahkan.

    Unik!! Kanak-kanak 2 Tahun Dinikahkan Dengan Bayi 9 Bulan

    Posted: 22 Mar 2011 10:47 PM PDT

    Sebuah pernikahan unik berlangsung di Pasar I, Sikabung-kabung, Kec. Sunggal, Deliserdang, kelmarin (20/3). Unik keranaa mempelai lelaki berusia 2 tahun dan mempelai perempuannya baru berusia 9 bulan. Mereka adalah Sangap Siregar dan Julian br Sinulingga. Berlangsung di rumah orangtua Julian, pernikahan kedua anak kecil itu berlangsung sederhana. Di bawah rindangnya juntaian pelepah sawit yang mengelilingi tempat tinggal pengantin perempuan, tetamu datang mengenakan kain sarung duduk bersila di bawah tenda biru (khemah) menyaksikan jalannya pernikahan itu.

    Menikah disaat belum mengerti apa-apa sama sekali (gambar hiasan)

    Seperti pernikahan lain, saksi juga dipersiapkan lebih dulu sebelum dimulaikan acara pernikahan yang agak aneh ini. Dua saksi yang dihadapkan ketika itu adalah Ponten Sinulingga (62) dan Zailani Sinulingga (58). Keduanya adalah datuk pengantin. Sedangkan yang menjadi tuan kadinya atau yang menikahkan adalah anak sauadara dari keluarga ayah pengantin wanita.

    Namun, sebelumnya, mahar atau wang pinangan harus diberikan dulu. "wang antarannya sebanyak Rp.300 ribu, wang saksi Rp.20 ribu, satu orang Rp.10 ribu. Sedangkan maharnya atau mas kahwinya sebesar Rp.58 ribu, ," ujar Ponten . Tak menunggu lama, acarapun selesai dilaksanakan. Sebagai rasa syukur, para undangan dijamu. Menurut Ponten, keluarganya telah dua kali melangsungkan perkahwinan seperti ini. "Sekitar 8 bulan lalu, kita juga buat acara seperti ini," katanya disetujui Zailani.

    Lanjut Ponten lagi, apa yang dilakukan keluarganya ketika ini merupakan warisan . "Ini salah satu adat di suku Karo dan tak boleh dilakukan sembarangan. Ertinya jika ada hal-hal yang memang mengharuskan dilakukannya perkahwinan tadi, " ucapnya. Pernikahan ini berlaku kerana  sipengantin lelaki selalu sakit. "Dari mulai umur satu bulan, dia sakit-, bahkan setiap minggu 3 kali keluar masuk hospital. Entah berapa puluh juta wang sudah dihabiskan untuk mengubatinya, tapi tetap saja kesihatannya tak sembuh. Hal ini terus berlangsung hingga Sangap berusia dua tahun lebih," jelas Ponten, menyebut ibu Sangap, Ratnadewi Br Sinulingga adalah anak perempuannya.

    "Sangap ini anakku, mereka tinggal di Jl. Selar, Kel. Belawan Bahagia, Belawan,"  Ponten memperjelas. Nah, kerana keadaan kesihatan Sangap kian memburuk, oleh keluarga, Sangap dibawa berubat dengan cara tradisional. "Kerana tak tahu lagi mahu berubat kemana, ahirnya Sangap dibawa berubat ketempat datuknya, Zailani ini," ujar Ponten.

    Sejak diubati Zailani, kesihatan Sangap mulai membaik. Semangat hidup Sangap akan tumbuh bila dinikahkan dengan saudara ibunya. Bahkan, namanya Sangap harus diganti. Dulu, Sangap bernama M. Ridho Alfarizi. "Harus diganti kerana nama tersebut tidak sesuai," jelas Andareas Sinulingga (33), ayah Julian, saudara kandung ibu Sangap.

    Kerana kesihatannya terus pulih, rancangan menikahkan Sangap dengan Julian pun ditentukan. "Ini boleh dikatakan nikah gantung, sebab masing-masing anak ini nantinya boleh membuat pilihan sendiri. Ertinya tidak harus menikah dengan pasangannya sekarang, tapi dengan catatan bila salah satunya menikah harus membayar denda mahar kepada pasangan satu lagi. Andai yang menikah lebih dulu bila dewasa nanti yang perempuan, maka dia harus membayar denda dua kali lganda mahar kepada si laki-laki, begitu juga sebaliknya. Memang belum ada kejadian pasangan kanak-kanak ini jadi sampai mereka dewasa," cerita Ponten panjang lebar.

    Sedangkan Sori Bangun Siregar (46), ayah Sanggap, mengaku senang akan pernikahan anaknya ini. "Yang jelas sejak diubati sama datuknya itu, anakku sihat, sekarang dah tak pernah lagi ke hospital kalau tidak seminggu tiga kali wajib," akunya. "Kalau hal begini sudah biasa sama kami orang karo, jadi bukan suatu keganjilan," kata Dewi, isteri Bangun Siregar.

    Sementara Andareas mengaku senang melihat Sangap sihat seperti sekarang ini. "Yang memberikan nama Sangap itu aku, sebelumnya namanya M .Rido Alfarizi, waktu berusia beberapa bulan. Aku sudah memberitahu sama kakak (emaknya Sangap) kalau nama anaknya itu terlalu berat dan si anak tidak sanggup membawa nama tadi, tapi kakakku Dewi degil," ungkap Andareas tersenyum.

    Zailani yang ditemui mengaku kalau hal-hal seperti memang di luar logik. "Kalau kita cerita logik, ya tak logik rasanya tukar nama, boleh sihat. Tapi ya begitulah, semua ini merupakan adat suku Karo, jadi dengan perkahwinan kedua kanak-kanak ini, diharapkan keduanya sihat-sihat selalu, murah rezeki dan terlindung dari segala marabahaya. Kalau dijelaskan kenapa boleh seperti ini, ini sulit dijelaskan, sebab berhubungan dengan alam yang tak nampak  ertinya yang kita tanya mahunya semangat hidupnya si anak itu, dan waktu itu anak ini meminta dinikahkan dengan saudaranya, jadi kita buat seperti ini. Tidak sembarangan dan semua anak boleh dinikahkan, kalau misalnya tidak kita kabulkan, si anak mengancam akan meningalkan kita  (meninggal dunia)," ungkap datuk itu memberitahu rahsia di balik resepsi unik itu. ruanghati.com

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS