Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Jennifer Lopez – On The Floor ft. Pitbull Sangat Catchy, Hangat!

Posted: 16 Mar 2011 11:22 PM PDT

Jennifer Lopez – On The Floor ft. Pitbull Sangat Catchy, Hangat!

JLO, kembali dengan single berentak dance pop setelah sekian lama menyepikan diri lengkap dengan music video berjudul On The Floor Ft Pitbull, kini menduduki carta top 100 Billboard di tangga ke-5. Namun, lagu ini kekurangan originality apabila kami mendapati produser menyelitkan unsur-unsur lagu Stereo Love – Edward Maya. Tidak salah, tapi sekali dengar, 'eh stereo love!'

Strategi JLO kali ini memang berjaya, hasil kolaborasi dengan Pitbull ini berjaya menarik sekitar 32 juta viewers, setakat hari ini. Kami lihat, trend-trend selebriti Hollywood hari ini sangat gemar menampilkan artis-artis featuring, seperti David Guetta & LMFAO. Berkemungkinan besar, produser lebih gemar menghasilkan single daripada album, jimat kos, untung pun lebih tinggi.

Enjoice video clip On The Floor selepas ini, sangat catchy & hangat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Tiara Anggap Gosip Maya Karin & Suaminya Tidak Serius

Posted: 16 Mar 2011 07:59 PM PDT

Apa pula perasaan Tiara apabila suaminya, Dato' Seri Effendi Nawawi digosipkan mempunyai hubungan sulit dengan Maya Karin? Kalau orang lain, sudah tentu melenting. Tapi, Tiara maintain kool apabila memberikan jawapan ikhlas berbunyi, "Saya merasakan sayalah wanita paling bertuah kerana memilikinya yang saya anggap seorang suami yang terbaik. Saya rasa tak ada suami di dalam dunia ini yang mencintai isterinya sebaik suami saya." Sumber Gua.com.my.

Menurut Tiara, dia tidak memerlukan sebarang gosip untuk terus mengekalkan namanya dalam industri serta jauh sekali memasang impian untuk merangkul trofi anugerah berdasarkan populariti. Sebagai orang veteran dalam industri hiburan, Tiara menyatakan yang dia sudah lali dengan gosip-gosip liar seperti ini.

Bukanlah perkara yang luar biasa pun, mana-mana artis cuba mengunakan pelbagai taktik & teknik untuk mengekalkan nama mereka di mata peminat. Tanpa populariti, maknanya bayaran yang diterima pun sekadar cukup-cukup makan.

Satu cerita yang baru kami terima semalam, mengenai seorang pelakon yang mengegarkan dunia hiburan dengan aksi tepi pantainya baru-baru ini. Sumber kami mengesahkan bahawa pelakon wanita itu sudah pun kembali bersama semula dengan lelaki berstatus duda.

Bekas isteri pula dah malas ambil 'port', biarkan sahaja apa yang mereka nak buat, asal tak menggangu hidup dia.

Jadi, apa maknanya berita perpisahan pelakon wanita itu yang sampai berhari-hari menjadi muka depan sebuah akhbar? Promo kedai ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Tiara Jacquelina Nafi Suami Bercinta Dengan Maya Karin

Posted: 16 Mar 2011 06:46 PM PDT

Tiara Jacquelina Tidak Percaya Suami Bercinta Dengan Maya Karin

Datin Seri Tiara mengulas mengenai gosip antara Maya bersama Mohd. Effendi yang heboh diperkatakan sejurus selepas pengumuman teater muzikal, The Secret Life of Nora di Kota Damansara semalam.

PETALING JAYA: Pelakon Datin Seri Tiara Jacquelina Eu Abdullah tidak mempercayai desas-desus kononnya suami beliau, Datuk Seri Dr. Effendi Norwawi, 62 menjalin hubungan dengan aktres terkenal, Maya Karin, 30. Gosip liar mengenai hubungan suaminya dengan aktres Maya Karin tidak sedikit pun menjejaskan kehidupan beliau. Sebaliknya, aktres dan penerbit terkenal ini menyifatkan dia wanita yang paling bertuah kerana mempunyai seorang suami sebaik bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu.

Menurut Tiara, dia menyimpan kepercayaan seratus peratus kepada suaminya dan tidak pernah mencurigai kesetiaannya.

Tiara Jacquelina ketika mengumumkan teater muzikal, The Secret Life of Nora, di Kota Damansara, Rabu.

"Apa yang boleh saya katakan, saya merasakan sayalah wanita paling bertuah mempunyai suami yang baik. Saya rasa tak ada suami dalam dunia yang mencintai isterinya sebaik suami saya. Malah, tiada seorang isteri yang dapat memiliki cinta seperti mana yang dicurahkan oleh suami saya." katanya.

Beliau bercakap demikian kepada pemberita selepas mengumumkan teater muzikal, The Secret Life of Nora di Kota Damansara di sini, Rabu.

Turut hadir, Ketua Pengarah Istana Budaya, Mohamed Juhari Shaarani. Teater muzikal tersebut bakal diadakan pada akhir bulan September di Istana Budaya.

Sebelum ini, ada laporan mengatakan kononnya Maya menjalin hubungan dengan Effendi yang juga bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri tetapi ia dinafikan aktres itu.

Gosip tersebut bagi Maya, adalah sesuatu yang tidak berasas dan langsung tidak masuk akal.

Dalam pada itu, Tiara turut menegaskan, sebagai seorang yang sudah lama dalam industri ini beliau sudah lali menghadapi cerita-cerita seperti itu.

"Saya sudah lali dengan gosip seperti ini, ini sudah menjadi lumrah dalam kehidupan artis," katanya.

Tiara memberitahu, dia sering menasihatkan rakan-rakannya yang ingin mendirikan rumah tangga supaya mengambil contoh lelaki sebaik suaminya. – Mstar Online

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Maya Karin di Ulangtahun Ke-2 Portal GUA
  • Gossip Maya Karin Akan Kahwin British Guy Bernama Steve?
  • Skodeng Maya Karin di Shout! Awards 2010
  • Video Lagu Katakan Datin Seri Tiara Jacquelina
  • Gambar Maya Karin @ Tag Heuer Event
  • Maya Karin Dilantik Jadi Duta Produk InnerShine Prune Plus
  • Maya Karin Teruja Jadi Hos Program Gossip
  • Suami Maya Karin Umum Mahu Bercerai
  • P. Ramlee The Musical @ Esplanade & Istana Budaya
  • Maya Karin & Muhammad Ali Kahwin 9 Ogos Ini
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Konsert D’lloyd Semalam di Malaysia Bakal Gegarkan Istana Budaya

    Posted: 16 Mar 2011 06:04 PM PDT

    SEKITAR SIDANG MEDIA KONSERT D'LLOYD – SEMALAM DI MALAYSIA

    BERDIRI ampuh sejak era 70-an, D'lloyd, kumpulan Indonesia yang turut menempa nama di Malaysia dan Singapura bakal kembali lagi ke negara ini membawa momen indah menerusi Konsert D'LLOYD Semalam di Malaysia. Istimewanya, sekian lama tidak bertemu peminat tempatan, buat julung kali kumpulan yang popular dengan lebih 100 album hits itu bakal beraksi di Istana Budaya selama tiga hari, bermula 6 hingga 8 Mei ini.

    Pentas berprestij itu akan menjadi gelanggang betapa kuasa muzik dan dendangan D'lloyd masih unggul untuk terus memancing perhatian peminat tegar serta kelompok pengikut baru. D'lloyd kini dianggotai Bartje Van Houten (pemain gitar/ketua kumpulan), Yuhanny Fatmarida Susilo (Yuyun/flute), Syamsuar Hashim (Sam/Vokalis), Chairul Daud (Khairul/dram), Candra Chasmala (keyboard) dan Uce F Tekol (Tooto/bass).

    Dlloyd

    Persembahan gah ini juga menjadi menifestasi perjuangan tanpa henti D'lloyd selepas lebih lima dekad mengabdikan diri dalam arena muzik sekali gus dianggap sebagai lagenda hidup yang menjadi ikon kepada band lain.

    Menyingkap semula kebangkitan kumpulan berasal dari Jakarta itu, mereka asalnya hanya sekumpulan kelasi kapal yang bercita-cita tinggi bergelar anak seni.

    Berbekalkan bakat disuntik semangat, bersama seorang lagi anggota yang sudah kembali ke rahmatullah, S Paggabean, mereka merealisasikan penubuhan D'lloyd, nama yang diambil sempena nama kapal tempat ditugaskan ketika itu.

    Sekali pun berhadapan onak duri sepanjang perjalanan penuh berliku, mereka akhirnya mampu menggapai impian yang awalnya dianggap sekadar mimpi indah.
    Bagai ditakdirkan, keserasian mereka membuahkan ganjaran ditambah kebolehan Bartie selaku pencipta lagu dengan garapan vokal lunak Sam hingga sampai suatu tahap setiap dendangan mereka menjadi kegilaan ramai!

    Siapa mampu melupakan lagu malar hijau yang masih menjadi siulan hingga kini seperti Keagungan Tuhan, Tak Mungkin, Oh Di Mana, Cinta Hampa dan Mengapa Harus Jumpa.

    Sebuah lagu lagi yang dikatakan punya sejarah peribadi buat vokalisnya, Semalam Di Malaysia juga pernah mendominasi carta dan popularitinya membolehkan ia diangkat ke layar perak pada 1975.

    Walau semua anggotanya sudah melepasi separuh abad, ia bukan pengukur tahap persembahan kerana apa yang pasti kumpulan itu sudah sedia beraksi dengan momentum barisan lagu-lagu hangat.

    Justeru, KONSERT D'LLOYD "Semalam di Malaysia" yang dijadualkan berlangsung hampir dua setengah jam itu pastinya penuh dengan nostalgia manis dan menjadi kenangan terindah buat semua yang pernah membesar dengan lagu mereka.

    Lebih istimewa, mereka juga bakal berkongsi pentas dengan teman seperjuangan yang juga penyanyi yang tidak asing lagi dikalangan peminat muzik Malaysia, Datuk Ahmad Jais. Konsert ini akan dipimpin oleh En. S.Atan, pengarah muzik. KONSERT D'LLOYD "Semalam di Malaysia" dibawakan khas oleh Massa Frequency. Tiket menyaksikan konsert ini hanya pada kadar RM68, RM98, RM128, RM168, RM208, RM258, RM308 dan RM458 dan boleh dilayari www.ticket2u.biz atau hubungi talian hotline +603 41478600.

    Massa Frequency akan menjual Album Kompilasi terhad Dlloyd pada harga yang istimewa. Tawaran ekslusif ini akan dikeluarkan oleh Life Record, hanya boleh dimiliki di Istana Budaya pada hari hari Konsert tersebut

    Sebarang maklumat lanjut boleh diperoleh di laman web khas www.konsertdlloyd2011.com yang akan beroperasi sepenuhnya bermula 10 Mac ini. Peminat yang ingin mengetahui setiap perkembangan berkaitan konsert juga boleh ke laman sosial Facebook: Konsert Dlloyd 2011 atau twitter: http://twitter.com/KonsertDlloyd.

    Dlloyd

    Dlloyd

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: , , , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Poster Konsert SATU Dato' Siti Nurhaliza di Istana Budaya
  • Konsert D'Lloyd Semalam di Malaysia
  • Konsert Idris Saidi & Orkestra Simfoni Kebangsaan di Istana Budaya
  • Konsert Ella di Istana Budaya
  • Konsert Mingguan Akademi Fantasia Di Istana Budaya?
  • Dato Siti Nurhaliza Cari Dana Untuk Konsert di Istana Budaya
  • Jom Nonton Teater Musical Peter Pan di Istana Budaya
  • Jay Jay dan Rahim Othman Dalam Konsert Black Dog Bone Istana Budaya
  • Datuk Siti Nurhaliza di Laman Santai, Istana Budaya 21 Jun
  • Alif Tersingkir Kerana Penyebaran Gambar Kekasih di Internet?
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Justin Bieber teruja jumpa Justin Bieber,mengalami sendiri Bieber Fever

    Posted: 16 Mar 2011 11:31 AM PDT

    Justin Bieber baru2 nie mengambil masa untuk melawat replika lilin dirinya yang dipamerkan di Madamme Tussauds Museum di London.

    Justin nampak sangat excited dan menyifatkan patung yang menyerupainya sungguh Cool..

    Heee,mcm mana la perasaan sensasi kalau ada patung yang dibuat sebijik mcm mukaku...ahahaha..mesti creepy plus suka..jatuh cinta kepada diri sendiri..kekeke..

    Masa patung nie dibuat Justin Bieber masih lagi pendek...Kata Justin,"As you can see, you know, I'm at least six feet taller than this guy."..."It's pretty incredible to see"

    Menurut jurucakap Museum itu,part yang paaling susah untuk dibuat adalah rambut patung tersebut,sebab ramai org memberi perhatian kepada rambut Justin Bieber...


    Gambar terbaru Irma Hasmie bertudung di samping Wardina Saffiya

    Posted: 16 Mar 2011 11:23 AM PDT

    Sweetkan Irma bertudung,Sensasi rasa Irma lagi cantik,manis segak beraya dengan tudung..Lagipun zaman skrg nie dah mcm2 jenis tudung yang very fashionable bagi peminat fesyen..

    Bukan je cantik bahkan ,membuatkaan org lebih suka....good choice Irma,semoga Irma Hasmie lebih diberkati yang ESA

    Video Perbualan Lisa Surihani dengan Kak Mas yang menuduh Lisa tak layan peminat,Lisa kecewa

    Posted: 16 Mar 2011 11:16 AM PDT



    Aduh kelakar nyer bila dengar suara suami kak Mas...hahaha...
    Paling tak boleh tahan bila suami kak Mas ckp dia sendiri tak percaya dengan bini dier..hahaha..

    Lisa memang percaya sgt2 la...haha..agak2 la suara suami kak Mas itu sgtlah familiar :P

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Wow!! Troli belanja lebih kotor dibanding toilet

    Posted: 16 Mar 2011 05:00 PM PDT


    Liputan6.com, Arizona: Berfikirlah dua kali sebelum meletakkan anak anda di dalam troli belanja. Rata-rata pegangan troli belanja itu mengandung bakteria dan kotoran yang lebih berbahaya dibandingkan gagang penyiram di toilet.

    Sebuah penelitian yang baru dilakukan University of Arizona menunjukkan, pembeli yang menggunakan troli belanja di supermarket dapat menimbulkan risiko kesihatan yang serius, tidak hanya kepada mereka yang menyentuh tetapi juga untuk anak-anak naik di atasnya.

    Dalam kajian ini, Charles Gerba, seorang profesor mikrobiologi di University of Arizona, beserta rakan-rakannya menemukan bakteria fecal di troli belanja. Ketika pasukan peneliti memeriksa beberapa sampel, mereka menemukan Escherichia coli, yang juga dikenal sebagaiE. coli, pada sebagian troli.

    "Itu lebih dari yang Anda temukan di toilet supermarket," kata Gerba kepada MSNBC. "Itu kerana mereka menggunakan pembersih disinfektan di toilet. Tidak ada yang secara rutin membersihkan troli belanja dengan disinfektan".

    Sebagian besar supermarket tidak rutin mencuci dan memberikan disinfeksi di troli, penelitian ini menyarankan untuk melap troli sebelum mengambilnya atau menempatkan anak di atasnya.

    Untuk penelitian ini,pasukan menyeka pegangan 85 troli belanja di empat negara untuk mencari kontaminasi bakteria. Dari total troli yang diperiksa, 72 peratus ditandai memiliki bakteria fecal. Setelah mengambil sampel lebih dalam pada 36 troli belanja, mereka menemukan 50 peratusnya mengandung E. coli. Selain kontaminasi E. coli, mereka menemukan sejumlah jenis bakteria pada troli belanja yang diuji.

    Gerba mengatakan, temuan mereka ini boleh menjelaskan penelitian lain yang menunjukkan anak-anak yang naik kereta berada pada risiko yang lebih tinggi terhadap pengembangan infeksi yang disebabkan oleh dua jenis bakteria yakni Salmonella dan Campylobacter.

    Dalam sebuah penelitian terpisah, Gerba telah menemukan bahawa beg belanja yang dapat digunakan kembali juga bisa berubah menjadi 'rawa bakteri' jika tidak dicuci secara teratur. "Ini seperti mengenakan pakaian yang sama setiap hari," kata Gerba.

    E. coli bakteri menyebabkan gejala ringan seperti rendah, demam atau mual muntah. Bakteria ini dapat mematikan dan menyebabkan diare disertai darah, dehidrasi, dan bahkan gagal ginjal disebut Hemolytic uremic Syndrome. Gejala ini akan semakin parah pada anak-anak, orang tua, dan mereka yang memiliki sistem kekebalan tubuh yang lemah.

    Datuk 78 tahun punyai 241 tindik

    Posted: 16 Mar 2011 11:01 AM PDT


    Datuk satu ini memiliki keunikan tersendiri. Penampilannya yang ekstrim membuat namanya masuk dalam Guinness Book of World Records sebagai "Lelaki dengan Tindik Terbanyak". Terdapat 241 tindik di wajah dan lehernya.

    Melansir situs bellaonline.com, sebanyak 150 tindik terpasang di wajah Jon Lynch (78), sementara lebihnya berada di lehernya. Pesara bank manager ini juga menambahkan tatoo pada wajahnya sehingga penampilannya terkesan sangat ekstrim.

    Datuk yang tinggal di Apsely, Hertfordshire di England ini berhasil mengambil alih pemegang rekod dunia sebelumnya Luis Antonion Aguero dari Cuba dengan total tindik sebanyak 230. Dia sama sekali tidak percaya bahAwa dirinya dinobatkan sebagai lelaki dengan tindik terbanyak sedunia. Kini dia bahkan merancang menambahkan tindik baru di kedua lengannya.

    Lynch mengaku mulai melakukan aksi tindik menindiknya itu sejak ia berusia 50-an usai pensiun dari Barclays Bank. Pada mulanya dia menindik pada bagian alis mata yang dipasangkan cincin kecil. Namun, kini setelah tiga dekade berlalu, sudah ada puluhan deretan cincin kecil di kedua alis mata Jon Lynch.

    Tindik tubuh merupakan hiasan pada tubuh manusia berupa penyematan benda (terutama dari logam, tetapi dapat pula tulang, gigi, atau tanduk) berbentuk tertentu secara semipermanen atau permanen dengan cara ditembuskan pada kulit.

    Artikel Terkait

    Teruja Jadi Vampire, Pemuda Hisap Darah Temannya

    Posted: 16 Mar 2011 10:01 AM PDT

    PHOENIX – Lelaki ini nampaknya terlalu fanatik tentang hal-hal yang berkaitan dengan vampire atau drakula.

    Aaron Homer (24), begitu tertarik pada kisah vampire. Hingga bahkan nampak sangat mendalami karakter vampire favoritenya, yang menginspirasi dirinya.

    Kegemarannya yang sedikit horor itu pun memberikan impak buruk baginya.

    Homer, dijatuhkan hukuman selama tiga tahun oleh Pengadilan Tinggi Maricopa County, Amerika Syarikat (AS), setelah melakukan percobaan penusukan terhadap teman sekamarnya, Robert Maley (25).

    Homer cuba menusuk Maley kerana telah menolak permintaan untuk menghisap darahnya.

    Maley mengaku pernah sekali membiarkan Homer menghisap darahnya. Namun, Maley menolak permintaan Homer yang kedua kalinya. Kemudian Homer cuba untuk menikamnya.

    Pihak polis melaporkan bahawa Maley tinggal bersama Homer dan kekasihnya, demikian lapor Strait Times.

    Maley mengatakan bahwa Homer dan kekasihnya sudah seperti orang yang kecanduan hal-hal yang berkaitan dengan vampire.

    Sumber : http://www.okezone.com

    [Gila] Pemilik Lamborghini sanggup hancurkan keretanya kerana tak puas hati dengan service

    Posted: 16 Mar 2011 09:01 AM PDT

    Malang sungguh nasib Lamborghini Gallardo yang satu ini. Kerana tidak puas dengan layanan service Lamborghini, pemiliknya nekad menghancurkan kereta berharga jutaan itu dengan penukul di depan khalayak ramai.


    Pemilik yang merupakan pengusaha di Kota Qingdao, China ini menghancurkan Lamborghini Gallardo-nya di Qingdao 1919 International Building Material dan Lamp Mall pada pukul 15.15 waktu setempat pada 15 March 2011. (China Car Times)


    Lamborghini Gallardo itu tidak dapat dihidupkan enjinnya pada 29 November 2010. Namun masalah enjin itu belum selesai, bumper dan casis kereta itu rosak kerana proses pengiriman kereta ke bengkel. Tetapi bengkel menolak bertanggung jawab dan melayan permintaan pengusaha itu untuk memperbaikinya. (China Car Times)

    Pemilik Lamborghini Gallardo itu membayar pekerja dengan penukul masing-masing di tangan untuk menghancurkan keretanya. Akhir dari sebuah Lamborghini yang malang. (China Car Times)


    Beginilah wajah Lamborghini Gallardo sebelum dihancurkan. (China Car Times)

    Lihat hasil kerja pekerja tersebut dengan penukulnya. (China Car Times)

    Ratusan orang dan wartawan menyaksikan 'penyiksaan' Gallardo ini. Mereka berkumpul sebelum proses penghancuran. (China Car Times)

    LifeStraw, Alat Sederhana Penyelamat Seluruh Dunia

    Posted: 16 Mar 2011 08:35 AM PDT

    Kelihatan sederhana namun manfaatnya bagi mereka yang kekurangan air bersih sangatlah besar. Dengan LifeStraw air yang kotor dapat langsung diminum, namun tidak menyebabkan orang yang meminumnya menjadi sakit.


    LifeStraw (Sedutan) adalah filter air yang dirancang oleh Vestergaard Frandsen dari Swiss.

    Vestergaard Frandsen sendiri merupakan sebuah perusahaan Eropah berbasis Internasional yang bergerak dibidang kemanusiaan dan mengkhususkan diri dalam tanggap darurat atas permasalahan yang kompleks. Mereka juga membuat produk-produk untuk pengendalian penyakit.

    Data-data mengenai LifeStraw:
    Panjang: 31 cm, Diameter: 30 mm, Price: about $3.00
    Model-model LifeStraw:
    LifeStraw Personal filter minimum 700 liter air, cukup untuk satu orang dan satu tahun.
    LifeStraw Family menyaring paling sedikit 18.000 liter air, menyediakan air minum yang aman untuk sebuah keluarga selama lebih dari dua tahun.
    Lifestraw menghilangkan 99,9999% bakteri yang menular melalui air, 99,99% virus, dan 99,9% parasit.
    Penyakit yang dapat dicegah antara lain difteria, kolera dan diare.
    LifeStraw dapat menyaring hingga 700 liter air sebelum harus diganti.

    Cara kerja LifeStraw

    Semua proses ini dilakukan hanya dengan menghisap secara regular, tidak beda jauh ketika menggunakan straw minuman sehari-hari.

    Inovasi-inovasi yang diberikan oleh LifeStraw sangat mengesankan sehingga disebut sebagai salah satu temuan terbesar di 2005 oleh Time Magazine dan memenangkan Index Award untuk inovasi di bidang design yang akan secara signifikan memperbaiki hidup manusia.

    Biaya yang murah dan imbas langsung yang boleh dimiliki oleh LifeStraw ketika mencapai orang-orang yang membutuhkan akan menjadikan alat ini sebagai alat yang sempurna untuk para kelompok-kelompok amal di dunia.

    Dengan dikombinasikan dengan dengan upaya-upaya baru untuk menyediakan sumur dan waduk-waduk bagi masyarakat, LifeStraw bisa memberikan kontribusi langsung yang signifikan bagi krisis air global yang kita hadapi dengan mewujudkan Tujuan Pembangunan Milenium yakni mengurangi setengah jumlah orang yang tidak memiliki akses berkelanjutan terhadap air minum yang aman pada tahun 2015. LifeStraw juga boleh menjadi cara yang jitu untuk mengatasi kebutuhan mendesak akan air oleh para korban bencana alam seperti angin badai, gempa bumi dan lain-lain.

    Lelaki ini dapat tahu rahsia perencah ayam KFC

    Posted: 16 Mar 2011 07:45 AM PDT

    INILAH.COM, New York – Siapa tak kenal ayam goreng Kentucky Fried Chicken (KFC)? Rahsia lazatnya tersimpan di 11 bumbu racikan rahsia milik Kolonel Sanders. Sayangnya bukan rahsia lagi, sebab seorang warga AS berhasil memecahkan kombinasi itu.

    Lelaki itu bernama Ron Douglas dan dia bukan seorang tukang masak professional. Dia terobsesi membongakar 11 bumbu dan rempah rahsia KFC yang diciptakan Kolonel Harland David Sanders pada 1935 itu dan meninggalkan pekerjaannya sebagai Manager Kewangan di JPMorgan di Wall Street pada 2007. Akhirnya, perjuangan tahunan itu membuahkan hasil.

    "Akhirnya saya menemukan kombinasi yang identik dengan racikan KFC atau Kolonel Sanders," ujar Ron gi, seperti dikutip news.com Dan kini, dia telah menerbitkan sebuah buku khas yang membongkar rahsia terdalam franchise asal AS tersebut.

    Eksperimen Ron tak mudah, dengan ratusan bumbu serta rempah yang dikenal dunia, dia harus mencampur jutaan kombinasi untuk mendepatkan rasa yang tepat. Pada suatu masa, Ron merasa sangat putus asa dengan isi Original Recipe KFC itu.

    "Tapi dia tak mahu mengatakannya kepada saya," lanjut Ron. Namun saat melakukannya, dia mengetahui ada banyak orang di internet yang mencuba melakukan hal sama dengannya. Sejak itulaha ia membuka sebuah web khusus yang berdedikasi untuk membongkar rahsia KFC.

    Ron membuat beberapa ereksperimen dengan bumbu-bumbu tersebut. Buku yang dia terbitkan, America's Most Wanted Recipes, yang memuat resepi rahsia KFC pun menjadi bestseller di AS.

    Ciptaan pelik yang dipatenkan

    Posted: 16 Mar 2011 06:00 AM PDT

    Filter rokok dari keju
    Paten 3,234,948

    Jutaan orang di seluruh dunia merokok. Banyak juga yang menikmati keju. Mengapa tidak menggabungkan keduanya dalam filter rokok yang terbuat dari keju? Dengan begitu, Anda dapat bersantai dan menggigit keju pada saat yang sama - dengan tidak ada racun tertinggal di belakang! Stuart Stebbings De Pere, mematenkan idea ini pada tahun 1964.



    Papan Permainan Konflik Timur Tengah
    Paten 5.108.112

    Bayangkan Monopoli, kecuali di tempat Boardwalk dan Indiana Avenue anda memiliki kotak seperti "Oil Spill, Kehilangan 1 Barrel" dan "Pembicaraan Damai" dan "Cari Saddam, Win 3 Barrel." Permainan, yang diciptakan oleh Debra A. Gould dari Palmer, Mass, pada tahun 1991 dan dipatenkan pada tahun 1992, berkisar sekitar perang antara Iraq, Arab Saudi dan AS Tujuan: Mengumpulkan rudal dan minyak barel. Pemain yang menang adalah salah satu yang memiliki paling banyak barel minyak ketika permainan terakhir rudal ditembakkan.

    Cover Anti Debu atau bulu untuk Anjing
    Paten 3.150.641

    Tidak ingin anda terkenat debu atau bulu anjing? Seroun Kesh dari Detroit membuat idea ini. Sebenarnya, tujuan utama Kesh dengan membuat pakaian seluruh tubuh ini adalah untuk melindungi perabot  rumah dari debu atau bulu yang di bawa anjing.


    Metode  Menyembunyikan kebotakan
    Paten 4.022.227

    Singkatnya: sebuah paten untuk sisir multi-directional, dipatenkan pada tahun 1975 oleh Frank Smith dan Donald Smith.

    Periskop Makam
    Paten 901.407

    Pada tahun 1908 penemu George Willems dari Roanoke, Ill, punya idea aneh: periscop untuk peti mati yang melekat, setelah dikubur, mereka boleh mengintip ke dalam untuk memastikan bahawa orang dimakamkan itu masih mati.


    Alat untuk Memfasilitasi kelahiran Anak oleh Gaya Centrifugal
    Paten No 3.216.423

    Cara untuk mengurangi rasa sakit, satu lagi alat yang sesuai untuk pusat pelatihan NASA dari hospital, ibu yang akan melahirkan diikat dalam di katil dan dan diputar  sekitar 82 putaran per menit, cukup cepat untuk memaksa bayi keluar dan lahir ke dunia . Jangan khuatir: Ada alat internal yang menjaga mesin dari berjalan terlalu cepat .Empat puluh tahun kemudian, hospitalmasih belum mahu menggunakan alat ini.


    Kombinasi Bantal dan Helmet
    Paten No 3.538.508

    Ini benar-benar bantal yang bertujuan baik yaitu untuk membantu penumpang selamat dari kecelakaan pesawat.


    Memiliki kopi terlarut dalam Komposisi Nikotin
    Paten No 6.749.882

    Penemu Stephen Fortune menyatukan ini. Untuk para pekerja keras yang baru tidur pukul 2 pagi  dan bangun pada pukul 4, tentu pekerjaan yang berat. Bantal ini untuk membantunya. Begitu anda membuka mata, anda langsung boleh menghisap kopi yang bercampur nikotin, sehingga anda akan langsung terjaga.


    Thong-Type Garment Dengan kerangka Besi 
    Paten No 6.738.988

    Edward T. Ruiter 's dan Jacqueline Dugas-Ruiter's mematenkan thong underwear ini. Fungsinya untuk mencegah kejahatan pemerkosaan.

    Alat Musik Diadaptasi untuk memancarkan Api Terkawal
    Paten No 4.247.283

    Bagi mereka yang mencari sensasi untuk menambah sedikit efeck pada terompet mereka, hanya seperangkat instrumen anda dengan kartrid dari gas yang mudah terbakar terhubung ke saklar pengapian.

    Udara segar dan Metode Alat Pernafasan
    Paten No 4.320.756

    Penemu William O. Holmes muncul dengan gagasan di awal tahun 1980-an setelah terjadi kebakaran di hotel bertingkat tinggi. Perangkat Holmes berTujuannya untuk  orang yang terperangkap dapat menyedut udara yang tidak beracun dari toilet hingga pemadam kebakaran tiba. Meskipun itu berbau.

    Cantiknya harimau Golden Tabby ini

    Posted: 16 Mar 2011 05:00 AM PDT

    Tabby Tiger merupakan salah satu harimau dengan variasi warna yang sangat unik kerana disebabkan oleh gen resesif . Ini adalah bentuk warna dan bukan spesies yang terpisah. Harimau ini cenderung lebih besar dan semua jenis harimau memiliki  keturunan harimau Bengal seperti -Harimau Putih.
     Tabby Tiger kadang dikenal sebagai Strawberry Tiger berbulu emas ringan, kaki pucat dan garis-garis orange . Bulunya cenderung jauh lebih tebal dari biasanya.Dikatakan harimau Golden Tabby hanya ada 30 ekor.



    Drift rally yang hebat

    Posted: 16 Mar 2011 04:00 AM PDT


    LETAK MAKLUMAT IKLAN

    Kerana mimpi pemuda ini masuk Islam

    Posted: 16 Mar 2011 03:00 AM PDT

    REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA –Jika dia tak mendapat mimpi itu saat sekolah menengah, tak pernah terlintas dalam benak Ahmad Naga Kunadi, 34 tahun, untuk memeluk Islam. Selain faktor garis keturunan, dalam keluarga lelaki Tiong Hoa itu pun tak ada yang beragama Islam. Semua menganut keyakinan Kong Hu Chu, termasuk dirinya.

    Namun, sebuah peristiwa–yang semula ia anggap aneh–dalam hidupnya, membuat Naga mulai tertarik Islam. Ia mendapat mimpi yang menyeramkan. Dalam mimpi, ia melihat api mengelilingi manusia yang tergantung di paku bumi. Begitu terbangun, ia merasa ketakutan.

    "Saya menyaksikan manusia-manusia digantung di sebuah paku bumi dan di kelilingi oleh api yang sangat besar", tutur Naga. Seusai mendapat mimpi Naga mengalami demam selama tiga hari. Padahal sebelum itu kondisinya sehat-sehat saja.

    Naga mencoba mengabaikan mimpi itu. Selain menyeramkan, ia juga tak mampu menafsirkan apa arti mimpi tersebut. Waktu berjalan, hingga suatu hari, ketika sudah di sekolah menengah, ia menjumpai kejadian yang mengingatkan dirinya lagi terhadap mimpi tersebut.

    Sewaktu ia berjalan di sebuah kedai buku, ia tiba-tiba berkeinginan untuk berhenti rak bahagian Islam dan mengambil Al-Quran. Ia pun membuka dan membaca sebuah tafsir Al Quran beserta terjemahannya.

    Tak boleh membaca tulisan Arab,ia pun hanya membaca teks terjemahannya saja. Membuka halaman secara acak, ia berhenti di surat Al-Humazah. Ia sangat terkejut menemukan arti terjemahan potongan surat tersebut sama persis dengan gambaran mimpi yang dia alami dulu.

    "Terdapat api yang membakar dan kamu lihat mereka di ikat di tiang yang panjang" Ucap Naga saat menjelaskan arti dari surat yang ia baca. Ia terheran-heran mengapa mimpinya dulu bisa ada dalam Al-Quran.

    Dari sini lah Naga tertarik mengetahui Islam. Setelah kejadian ini, ia mulai sering berdiskusi dengan teman-teman Muslimnya. Tak sebatas berdiskusi dengan temannya, ia pun mencari tahu mengenai Islam dari buku-buku tentang islam.

    Tapi ia tak merasa cukup dengan informasi yang ia peroleh. Banyaknya persepsi islam yang tumbuh dan berkembang di Indonesia membuat informasi serba simpang siur. Meski demikian, dorongan rasa ingin tahun terhadap Islam malah kian besar. Alasan lain, ia masih belum memahami mengapa arti mimpinya bisa ada dalam Al Qur'an.

    Akhirnya ia memutuskan untuk mengikuti pengajian di Masjid. Sayangnya ada sedikit kendala. Ada pandangan yang mengatakan mereka yangbelum di khitan tak boleh masuk masjid. Naga yang berkeyakinan Kong Hu Cu tentu saja belum dikhitan.

    Tapi itu tak mengendurkan semangatnya untuk terus memperdalam pengetahuannya tentang Islam. Ia pun mengikuti pengajian dari luar masjid. Tak hanya mencatat dan mendengarkan, ia bahkan mencegat Ustadz pengajian tersebut untuk meminta mengajarkan dan mengenalkan islam pada dirinya.

    "Saya pun rela mengunjungi rumah ustadz tersebut untuk mengajari saya di rumahnya" papar Naga. Dari ustadz tersebutlah Naga bisa mendapatkan ilmu tentang islam. Naga juga tahu bahwa mimpi tersebut adalah gambaran mengenai neraka dan mengapa mimpi itu bisa sama seperti di Al-Quran kemungkinan adalah sebuah hidayah untuk dirinya.

    Tapi, ketertarikan Naga terhadap Islam tak disambut baik oleh keluarganya. Mengetahui ia mulai belajar Islam, mereka mulai mengambil jarak. Ia juga mendapat tekanan untuk menghentikan kegiatanya tersebut. Hubungan Naga dengan keluarganya juga semakin rengang

    Tekad Naga yang sudah bulat mendorongnya maju terus dengan pendiriannya. Selepas dari bangku SMA, ia memutuskan untuk tinggal di sebuah mess. Kebetulan ia langsung mendapatkan pekerjaan begitu lulus.

    Dua hari libur kerja, dimanfaatkan betul oleh Naga untuk mempelajari Islam. Saat Sabtu dan Minggu ia kerap mengisi dengan kegiatan mengaji dan membaca-baca buku.

    "Setiap ada pangajian di hari Sabtu atau Minggu, saya pasti mengikuti pengajian tersebut. Selain itu saya juga sering ke toko buku untuk mencari buku yang bersikan pengetahuan islam," kata Naga.

    Setelah lama belajar tentang islam, Akhirnya ia mulai sedikit demi sedikit mengikuti anjuran Islam. Hal pertama yang ia lakukan adalah melakukan khitan. Tepat pada usia 22 tahun ia dikhitan. Walau boleh dibilang terlambat, Naga tetap melakukan itu.

    Ia beranggapan khitan juga baik untuk kesehatan. "Andai nanti saya tak masuk Islam pun, khitan kan juga baik untuk kesehatan". Ujar Naga.

    Dalam pencarian tentang Islam, ia menemukan Masjid Lautze di daerah Pasar Baru, Jakarta. Di masjid itu juga sempat mengikuti pengajian. Ia terus memperdalam Islam di masjid tersebut hingga akhirnya tahun 2002 ia memutuskan mengucapkan dua kalimah syahadat di Masjid ini.

    Begitu masuk Islam, ia mengaku merasakan keindahan yang tak ada taranya. Ia merasakan bahagia yang tak mampu diucapkan dalam kata-kata.

    "Semua tahu kalau gula itu manis, tapi untuk menjelaskan kenapa gula itu manis itu sulit. Seperti itulah gambaran saya mengenai bahagianya masuk islam, saya tak bisa jelaskan rasa bahagia tersebut," tutur Naga.

    Kengininan untuk mendalami Islam tak berhenti sampai di sini. Setelah resmi menjadi Muslim ia sering beraktivitas di Masjid Lautze. Bahkan kini Naga ikut membantu mengurus kegiatan pengajian muallaf di Masjid tersebut.

    Buaya yang dah bunuh 300 nyawa hanya untuk suka-suka

    Posted: 16 Mar 2011 02:00 AM PDT

    VIVAnews.com | Burundi, negara penuh konflik di Afrika memiliki seekor haiwan pemangsa manusia yang paling mengerikan. Haiwan itu adalah buaya sungai Nil jantan berukuran panjang 6 meter dan memiliki berat sekitar 1 tan.

    Gustave, nama buaya itu, merupakan buaya sungai Nil terbesar yang pernah tercatat dan masih hidup sampai ketika ini. Menurut penduduk sekitar dan Patrice Faye, seorang peneliti Prancis yang menghabiskan waktu bertahun-tahun untuk menangkap Gustave, sampai ketika ini buaya itu telah membunuh lebih dari 300 orang.



    Meski lebih besar dibanding ukuran rata-rata buaya sungai Nil, Gustave bukanlah buaya terbesar. Menurut penelitian, buaya berukuran 6 meter cukup lumrah di sejumlah kawasan Asia dan Australia. Guinness Book of World Record mencatat, buaya terbesar berasal dari kawasan timur India dengan panjang 7 meter.



    Warga setempat menyebutkan bahawa Gustave membunuh bukan hanya untuk mencari makan, namun untuk bersenang-senang.


    Setiap melancarkan serangan, ia membunuh beberapa orang lalu menghilang selama berbulan-bulan atau bahkan bertahun-tahun. Setelah itu ia muncul kembali di lokasi yang berbeza dengan tujuan untuk membunuh kembali. Menurut National Geographic, Gustave terakhir terlihat pada Februari 2008.

    Selera makan Gustave juga berbeza dengan buaya pada umumnya. Dikhabarkan, ia pernah membunuh kuda l jantan – haiwan sangat berbahaya yang umumnya dihindari oleh buaya – dan melahapnya.


    Tubuh Gustave juga memiliki banyak guratan bekas luka akibat pisau, tombak, dan bahkan senjata api. Sebuah titik gelap di bahagian atas kepalanya merupakan bekas jejak luka tembak yang sejatinya bertujuan untuk mengakhiri hidupnya. Seluruh pemburu, bahkan satu regu tentara sempat cuba membunuhnya, namun gagal.

    "Kami pernah mencoba menangkap Gustave dengan membuat jebakan besar di bawah air. Namun meski buaya itu muncul, ia tidak mendekat ke jebakan," kata Faye, seperti dikutip dari Listverse, 16 Februari 2011 "Ia hanya berenang mengelilinginya," ucapnya.

    Faye menyebutkan, kini target untuk membunuh buaya yang diperkirakan telah berusia lebih dari 60 tahun tersebut sudah diubah. "Kami kini ingin menangkap buaya tersebut untuk mengamankannya dan juga menyelamatkan kehidupan di sekitar sungai Nil," ucapnya.

    Saat ini, pemerintah Burundi telah menempatkan sebuah kurungan khusus di Ruzizi National Park yang siap menampung haiwan pemangsa manusia paling mengerikan sepanjang sejarah tersebut.

    Berhati-hati beli makanan dari Mc Donalds

    Posted: 16 Mar 2011 01:45 AM PDT

    McDonalds restoran cepat saji sangat popular didunia tetapi
    kita harus berhati- hati kerana takut makan yang di sediakan kurang
    masak seperti gambar dibawah ini..



    [Gila] Murid dihukum berdiri ditempat sejuk sampai mati kesejukkan

    Posted: 16 Mar 2011 12:25 AM PDT

    Berita Unik kali ini tentang Student in China Died by Teacher Punishment. Seorang pelajar di China meninggal dunia kerana hukuman yang diberikan oleh  guru sekolah. Hukuman yang diberikan kepada Zhang Jixing (14), seorang pelajar sekolah menengah pertama iaitu berdiri dilapangan sekolah ketika cuaca di Kota Weifang sedang musim dingin


     Dengan suhu udara mencapai 14F atau –10C, berakibat fatal. Zhang Jixing ditemukan dalam keadaan tewas kerana kedinginan. Hu Daofa, sang guru yang memberikan hukuman, seakan lupa dengan anak didiknya. Dengan sikap acuh, dia meninggalkan muridnya yang sedang dihukum untuk pergi minum-minum bersama kawan-kawannya.

    Kematian Zhang Jixing menyulut emosi orang tuanya. Mereka tidak terima atas perlakuan yang diterima sang anak. Zhang Jixing diberi hukuman oleh Hu Daofa kerana ketahuan cuba lari dari sekolah. Saat ini kepolisian China sudah menangkap Hu Daofa beserta Kepala dan Wakil kepala Sekolah kerana usaha mereka untuk menutup kes ini dengan memberikan sejumlah wang kepada orang tua mangsa.

    [Gila]Cara askar ini berhenti merokok

    Posted: 15 Mar 2011 11:00 PM PDT






    Mereka disuruh menghisap sepuluh batang rokok kemudian
    disuruh minum air daripada campuran bawang putih dan tembakau

    Ibu kanak-kanak bersisik takut nak mengandung lagi

    Posted: 15 Mar 2011 10:45 PM PDT

    TRIBUNNEWS.COM, MAKASSAR – Ibu kanak-kanak bersisik di Makassar iaitu Rohana trauma melahirkan. Ia tak mahu melahirkan, kerana khuatir seperti anaknya, Jasriana.

    "Saya tak mahu lagi melahirkan. Takut  kalau begini lagi nanti anakku. Saya tidak tahu bila dia ini boleh sembuh," ujar Rohana (31) kepada Tribun,

    Rohana mengaku tertekan akibat kelainan yang dialami anak . Hampir seluruh tabungan dan barang berharga telah dijual demi buah hatinya.

    Minggu (13/3/2011) rumah Rohana dikunjungi orang ramai. Ini kerana sejumlah wartawan media cetak dan media elektronik datang untuk meliput kelainan yang dialami kanak-kanak  akrab yang dipanggil Acce itu. W

    Acce pun tampak riang setelah dirinya difoto dan diminta menyanyikan sejumlah lagu. Namun dirinya belum mengerti alasan difoto dan wartawan datang ke rumahnya.

    Kelainan yang dialami Acce ini disebut lamellar ichthyosis. Kulitnya mengelupas, bentuknya seperti sisik ikan. Tak hanya itu kelopak mataanak  ini juga mengalami kelainan.

    Matanya sulit berkedip. Kulit kepalanya juga mengelupas, rambutnya tipis, dan daun telinganya hampir tidak ada. Matanya pun tidak bisa terkena air kerana akan merasa kesakitan.

    "Biasanya kalau tidak ada lihat-dia akan menggaru kulitnya. Baru berhenti kalau berdarah. Saya lihat kalau kulitnya yang terkelupas itu dibuka, ada lagi. Tidak berhenti bersisik," keluhnya dan diiyakan suaminya, Sahril (32).

    Berbagai jenis obat diberikan Jasriana namun tak ada perubahan apapun pada kelainannya itu. Doktor spesialis kulit dan kelamin, dr A Sastri Zainuddin kepada Tribun mengatakan bahawa yang dialami Acce ini bukanlah suatu penyakit melainkan kelainan genetik sehingga tidak boleh disembuhkan, hanya boleh dilakukan operasi untuk membuka kupasan kulit.

    Untuk operasi kulit, kedua orangtua Acce tidak memiliki biaya. Mereka hanya bisa berharap ada dermawan yang mahu menolong anaknya ini.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS