Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Jom Join Facebook Capital Of The World

Posted: 19 Apr 2011 09:30 AM PDT

JOM JOIN FACEBOOK CAPITAL OF THE WORLD

Facebook & Twitter dah jadi macam satu kemestian bagi kita. Setiap hari mesti nak tulis kat wall Facebook. Dah jadi macam ketagihan pulak rasanya. Tak hairanlah kalau kajian menunjukkan Facebook antara laman sosial paling popular kat Malaysia.

Percaya atau tidak, orang Malaysia menjadi antara yang paling aktif berfacebook. Budiey ada terbaca di suratkhabar, mengikut satu kajian, orang kita telah menghabiskan masa lebih kurang 9 jam seminggu untuk berfacebook.

DiGi FB

Cakap pasal Facebook, Budiey diberitahu tentang satu kempen yang dilancarkan oleh DiGi pada bulan ini. Kempen itu dinamakan FB Capital of The World di mana satu kempen menggalakkan rakyat Malaysia untuk menghantar petition card ke Facebook dan DiGi sedang berusaha untuk menjadikan Malaysia sebagai satu-satunya negara yang menghantar petition card paling BESAR supaya Facebook mengenali Malaysia sebagai FB Capital of the World.

Budiey melihat kempen ini sekurang-kurangnya dapat menyatukan orang Malaysia untuk meminta Facebook menjadikan Malaysia sebagai Facebook Capital of the World.

Jadi, apa tunggu lagi, jom kita join kempen ini. Tunjukkan sokongan anda dengan menyertai kempen ini. Untung-untung nasib dapat menyertai satu party eksklusif LIVE FB Party yang dianjurkan oleh DiGi tak lama lagi.

Mesej di Invite Card berbunyi: "FB, we are the FB Capital of the World".

Bagaimana nak join?

Pertama sekali, kenalah LIKE DiGi Facebook Telco Page atau DiGi Youth Page . Kalau boleh, gunalah 'centralized application'. Atau anda boleh terus ke Malaysia Eff-Bee Capital Application.

Kemudian, allow the application MALAYSIA EFF –BEE CAPITAL untuk membolehkan anda meletakkan profile picture dan mesej.

Secara automatik, setelah meletakkan mesej dan profile pic, ia akan muncul juga di wall post anda.

DiGi FB

Contoh mesej di wall profile anda : Malaysia should be the World's Facebook Capital because … tak lebih dari 140 patah kata.

Yang paling penting, jangan lupa untuk share application ini kepada rakan-rakan anda di Facebook ya.

DiGi FB

Okay, sebagai hadiah untuk 250 orang yang pertama share paling banyak, anda akan mendapat peluang memenangi 2 jemputan bagi menghadiri sebuah party Facebook di Malaysia yang paling happening yang akan diadakan pada 6 Mei 2011.

Di sana akan ada satu custimize page Gallery di mana akan memaparkan semua peserta FB yang menghantar gambar mereka.

Di page itu juga ada counter yang akan memaparkan bilangan peserta dan target peserta, Ini secara tak langsung akan menggalakan lebih ramai lagi rakan-rakan di FB untuk menyertainya.

Setiap hari akan dipaparkan senarai 250 peserta paling banyak share dan aktif di FB page DiGi.

Apabila counter menunjukkan bilangan target mencukupi, pihak DiGi akan mengumumkan lokasi party dan mengumumkan pemenang bertuah sehari (24 jam) sebelum tarikh party diadakan.

BERTINDAK SEKARAAAAAAAANG!

Tarikh tamat untuk menyertai peraduan ini ialah pada 3 Mei ini. Alamak, tinggal beberapa hari lagi kan? Jangan bertangguh-tangguh lagi ya. Masa dah takde dah ni, jadi, baik buat SEKARANG!!!

Pengumuman 250 orang pemenang dijangka akan dibuat sebelum 5 Mei ini. Sementara lokasi party Facebook akan diumumkan pada 5 Mei 2011. Hanya 24 jam sebelum tarikh party diadakan. Jadi, korang kenalah alert dan mengunjungi Facebook DiGi.

Jadi, apa tunggu lagi, JOOOOOOOOOOMMMM! Masa yang sangat tepat untuk korang jadikan Malaysia sebagai FB Capital of the World! sama-sama kita meriahkan kempen ini. We don't have ENOUGHHHH timeee!!! COME OOONNN!! Only till 3 May! Tinggal seminggu lebih je lagi ni! Jom lekas bertindak!

Jumpa korang di Party ini pada 6 Mei ini ya!

Layari sekarang: DiGi Facebook Telco Page

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Radio Capital FM88.9 Mahu Lawan Radio Hot FM dan Radio Era?
  • Party Masquerade Media Hiburan
  • Wonder Girls Perform at MTV World Stage Live in Malaysia 2010
  • One Young World
  • Win An All Expenses Paid Trip For Two To London
  • Win iPad with AXE Wake n' Win Contest
  • CATS & DOGS CARNIVAL AT TROPICANA CITY MALL
  • Pejabat Facebook Sedang Dibina di Malaysia
  • Food Tech New Series
  • All Martial Arts Exhibition and Fight Nights
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Sekitar Majlis Ramah Mesra Bersama Awi Rafael

    Posted: 19 Apr 2011 09:29 AM PDT

    "Hello, nama saya Awi Rafael, saya adalah seorang singer & songwriter."

    Itulah ayat-ayat pengenalan diri dari seorang penyanyi yang dulunya pernah menyertai kumpulan Bhumiband yang terkenal di Singapura dan pernah memenangi trofi Best New Album, Best New Song di Anugerah Planet Muzik. Menggelarkan dirinya sebagai Awi, sekilas mengingatkan Budiey dengan penyanyi band handalan Wings, Awie. Tak ramai penyanyi nak guna nama Awi. Unik dan ringkas. Awi Rafael, orangnya sangat mesra dan mudah didekati.

    Saat bertemu sejurus usai Majlis Ramah Mesra di Ecobar jam 4 petang semalam, Budiey merasakan Awi Rafael ada aura ikon pop rock. Ada gaya. Kasual berjaket, jeans lusuh yang koyak di bahagian lutut dan lengkap berkasut bot tinggi.

    Awi Rafael

    Kata Awi, dia ada follow Twitter Budiey dan kami sempat berbual sepatah dua. Tak dapat berbicara lama kerana Awi Rafael masa tu sibuk dengan temubual bersama TV. Awi jenis yang suka merendah diri dan tak pernah lupa untuk menghargai pertolongan media yang banyak membantu beliau.

    Dan semalam, adalah tarikh bersejarah bagi Awi Rafael yang telah melancarkan album pertamanya yang berjudul AWI RAFAEL. Majlis dibuat di Ecobar, Menara Bata, Damansara Perdana. Di majlis ramah mesra semalam, Awi sempat mendendangkan 4 buah lagu kepada media yang hadir. Nak dengar persembahan Awi yang santai, sila klik video kat bawah ya:

    Aku Bukan Bintang – Awi Rafael

    Bila Aku Jatuh Cinta – Awi Rafael

    Bukankah Aku – Awi Rafael

    Pulanglah – Awi Rafael

    Kepada yang belum kenal Awi Rafael, boleh follow twitter @AwiRafael. Sebenarnya, beliau yang kini mencecah 25 tahun ini pernah mendapat persekolahan di Singapura dan merupakan graduan jurusan Undang-Undang dan Psikologi. Kemudian beliau merantau ke Australia untuk mencuba nasib dan menimba pengalaman di sana. Sekarang, Awi mahu test market di Malaysia pula dan hari ini beliau telah bernaung di bawah label Warner Music Malaysia.

    Menurut profile yang Budiey baca ni, Awi lahir pada 23 Julai 1986 dan nama sebenarnya ialah Muhammad Nabawi bin Gunawan. ibunya berasal dari Pontian, Johor manakala bapanya adalah dari Jakarta, Indonesia. Awi bukan calang orang sebab sebelum ini beliau pernah menjelajah bersama kumpulan muzik seperti Sheila On 7, Dewa dan banyak lagi.

    Awi Rafael

    Seawal usianya 20 tahun lagi, Awi telah berjaya mendengarkan suaranya di TV dan radio Singapura, Brunei dan Indonesia. Bagi Awi, itu satu pencapaian yang boleh dibanggakan daripada pemuzik yang bergerak secara solo.

    Album Awi Rafael memuatkan 5 buah lagu hasil penulisan lirik dan lagu oleh Awi Rafael sendiri dengan tambahan 2 buah lagu Pulanglah versi BM dan radio edit. Album ini menampilkan lagu-lagu berentak pop rock dan balada. Lagu Pulanglah yang kini diputarkan di beberapa stesen radio Malaysia kini telah pun mendapat tempat di hati pencinta muzik negara ini dengan tersenarainya lagu ini sebagai antara lagu yang menjadi pilihan pendengar.

    Lagu yang dimuatkan dalam album ini ialah Pulanglah, Aku Bukan Bintang, Bukankah Aku, Bila Aku Jatuh Cinta dan Panas.

    Album Awi Rafael boleh dibeli pada harga RM21.90.

    Awi Rafael

    Awi Rafael

    Awi Rafael

    Awi Rafael

    Diterbitkan bersama Hang Dimas dari kumpulan Hujan.

    Awi Rafael

    Awi Rafael

    Awi Rafael

    Awi Rafael

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Majlis Ramah Mesra Bersama Artis Aquila Emas
  • Lirik Pulanglah Awi Rafael
  • Gambar Terbaru Alif AF di Malam Ramah Mesra Aidilfitri Bersama Stacy
  • Gambar Fazura di Sesi Ramah Mesra Pelakon Drama Ezora @ The Curve
  • Download Caller Ringtones Awi Rafael Pulanglah
  • Gambar Sekitar Makan Malam Carnival Media Blast
  • Gambar Sekitar Majlis Ramah Mesra Pelakon Drama Tower 13
  • Dato' Siti Nurhaliza Dalam Drama Spa Q 2
  • Sekitar Sessi Ramah Mesra Bersama Pelakon SIONG
  • KIDS PARADE & CAKE DAY
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    OHBULAN Mobile : Kini Berita & Gosip Eksklusif Di Tangan Anda.

    Posted: 19 Apr 2011 09:53 PM PDT

    OHBULAN Mobile : Kini Berita & Gosip Eksklusif Di Tangan Anda.

    Eksklusif untuk pelawat OHBULAN! yang lebih selesa menerima SMS notification, kami baru sahaja melancarkan perkhidmatan SMS yang diberi nama OHBULAN MOBILE sebagai satu lagi medium kemudahan untuk anda menerima berita & gosip panas melalui telefon bimbit.

    Untuk melanggan OHBULAN MOBILE :

    Taip ON <jarak> OHBULAN dan hantar ke 33880

    Membatalkan langganan OHBULAN MOBILE :

    Taip STOP OHBULAN dan hantar ke 33880.

    • Kadar : RM0.30 setiap mesej yang diterima.
    • Servis ini adalah eksklusif untuk semua pengguna telefon bimbit. Tiada had.
    • 3 mesej panas & terkini setiap hari (kecuali Sabtu & Ahad)
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    D’Hask : Video Klip RM 300 Ribu, Tampilkan Pamela Anderson, Marilyn Manson, Jojo & Bai Ling.

    Posted: 19 Apr 2011 09:29 PM PDT

    D'Hask : Video Klip RM 300 Ribu, Tampilkan Pamela Anderson, Marilyn Manson, Jojo & Bai Ling.

    Sesi sidang media yang berlangsung semalam di Carcosa Seri Negara menampilkan band baru daripada negara Brunei, D'Hask yang dianggotai oleh Daus (gitar), K-Roll (vokal & gitar), Reme (bass), Syariff (keyboard) & Luffy (dram). Kemunculan mereka buat pertama kali di Malaysia mempertaruhkan 2 single yang berjudul Tempatku & Kamu Adalah Mimpi Burukku.

    Paling unik, kumpulan D'Hask ini sanggup berhabisan hampir RM300 ribu untuk menghasilkan video klip berkualiti tinggi, dan menampilkan bintang-bintang Hollywood seperti Marilyn Manson, Jojo, Bai Ling & Pamela Anderson. Kekuatan D'Hask bukan hanya terletak pada video klipnya sahaja, mereka juga berusaha untuk mengekalkan kualiti lagu yang sesuai dengan selera pendengar rakyat Malaysia.

    Hasil usahasama antara Madre Records & Sony Music dilihat mampu membawa rancak kepada industri muzik Malaysia yang semakin berkembang pesat. Menurut Ramli MS, Madre Records mempunyai syarikat di London & secara tidak langsung dia berhasrat satu hari nanti dapat membawa bakat-bakat di Malaysia menembusi pasaran London.

    Justeru, kerjasama Madre Records & Sony Music dilihat sebagai '2 ways business'. Layankan video klip D'Hask selepas ini.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Aksi terlampau seksi nenek 65 tahun dilarang teruskan persembahan dalam rancangan realiti

    Posted: 19 Apr 2011 09:00 PM PDT

    saya petik dari Berita Harian

    LONDON: Seorang nenek berusia 65 tahun dilarang meneruskan persembahan tariannya dalam rancangan realiti televisyen Britain's Got Talent berikutan aksinya yang 'terlalu seksi'.

    Nenek berkenaan yang hanya dikenali sebagai Lady Lorraine sebelum itu mengejutkan juri rancangan David Hasselhoff, Amanda Holden dan Michael Mclntyre dengan aksi tarian ala separuh bogel dan tarian gelek sambil menyatakan beliau adalah seorang 'wanita liar dan seperti gunung berapi yang menunggu masa untuk meletus'. – Agensi


    Beg tangan kulit yang dibuat secara kejam

    Posted: 19 Apr 2011 08:00 PM PDT


    Saya petik dari Sinar Harian

    LONDON - Sebuah beg tangan kulit rekaan selebriti terkenal, Victoria Beckham didakwa dihasilkan secara kejam dengan diperbuat daripada kulit buaya yang disiat semasa haiwan itu masih hidup, menurut kumpulan pencinta haiwan, semalam.

    Namun jurucakap kepada isteri pemain bola sepak terkenal, David Beckham itu memberi jaminan bahawa penghasilan beg mewah buatan Itali berharga 18,000 pound (RM89,000) itu mengikut prosedur dan etika yang ditetapkan.

    Bagaimanapun, kumpulan pencinta haiwan, :People for the Ethical Treatment of Animals: (PETA) menyangkal kenyataan itu dan menegaskan haiwan eksotik sering kali diseksa sebelum dijadikan aksesori.

    Sebagai contoh, buaya di Amerika Syarikat dipelihara dalam kurungan yang sesak dan kotor serta digantung sebelum kulitnya disiat serta dibunuh dengan cara kejam bagi mendapatkan kulitnya:.

    Gadis Islam pertama keturunan turki yang berbogel untuk Playboy

    Posted: 19 Apr 2011 07:30 PM PDT


    Saya petik dari kosmo online

    BERLIN - Selama ini, seorang gadis berusia 25 tahun berketurunan Turki yang menetap di sini, Sila Sahin menjadi contoh teladan tentang kelakuan baik wanita Islam moden dalam masyarakat berbilang budaya di Jerman, lapor sebuah akhbar semalam.

    Dia yang merupakan seorang aktres yang membintangi drama telenovela Jerman, Bad Times disenangi ramai peminatnya dan membuatkan keluarganya berasa bangga.

    Namun, langkah terbarunya mengejutkan para peminatnya dan turut menyebabkan mereka yang rapat dengannya naik berang.

    Beraksi berahi untuk kulit majalah Playboy Jerman dengan satu payu daranya terdedah, Sila sengaja mahu menyampaikan mesej yang jelas kepada keluarganya yang mengamalkan cara hidup Islam.

    "Saya berbogel untuk Playboy kerana saya mahu bebas," kata Sila.

    "Gambar-gambar ini merupakan bukti kebebasan saya daripada semua halangan yang terpaksa diikuti semasa zaman kanak-kanak saya," tambahnya.

    Keluarganya, bagaimanapun, tidak dapat menerima perbuatan Sila dengan ibunya bertindak memutuskan perhubungan dengan aktres berkenaan.

    "Ibu saya masih marah. Ia lebih sukar dengan datuk dan nenek saya, serta ibu dan bapa saudara saya," kata wanita jelita itu di laman web siri televisyen berkenaan.

    Dia bagaimanapun, berjaya bercakap dengan ayahnya yang juga seorang pelakon.

    Ayah Sila bimbang anak gadisnya akan dibenci bukan sahaja oleh masyarakat Turki di Jerman, tetapi oleh seluruh umat Islam akibat tindakannya.

    Sila berkata, dia berbogel untuk majalah Playboy bagi menyeru wanita-wanita Islam yang selama ini hidup terkongkong dan tidak dibenarkan membuat pilihan, termasuk dalam menentukan calon suami serta keperawanan mereka, supaya bangkit untuk bersuara dan bertindak.

    Tindakan Sila menjadikannya sebagai wanita Turki pertama yang berbogel untuk Playboy. Dia bagaimanapun kesal dengan tindakan keluarganya yang menyisihkan dirinya kerana isu tersebut.

    Dalam satu wawancara, Sila merayu keluarganya supaya memahami punca dia membuat keputusan untuk bergambar tanpa seurat benang itu.

    Aktres berkenaan turut merayu keluarganya supaya memaafkan dirinya.

    "Saya berharap mereka (keluarganya) dapat memaafkan saya," kata Sila.

    "Tolonglah terima saya semula," tambahnya. - Agensi

    Kajol rela mati daripada berubah jadi lelaki

    Posted: 19 Apr 2011 06:25 PM PDT


    Apa nak jadi pada manusia ini..
    saya petik dari myMetro

    KOTA BHARU: "Saya lebih rela mati daripada berubah (menjadi lelaki sejati). Saya bukan sengaja mahu menjadi wanita tapi naluri wanita memang wujud dalam diri saya sejak zaman kanak-kanak lagi.

    "Saya tidak mampu untuk berubah dan sampai bila-bila saya akan terus begini," kata penyanyi mak nyah yang ditahan penguat kuasa Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan (JHEAIK) Jajahan Tanah Merah kerana kesalahan berperwatakan seperti wanita dan berpakaian tidak senonoh di khalayak ramai di tapak ekspo di Tanah Merah, Jumaat lalu.

    Mak nyah yang juga penyanyi dikir barat tersohor Kelantan itu ditahan pada kira-kira jam 10 malam 15 April lalu dan kisah penahanannya disiarkan Harian Metro, Isnin lalu.

    Dia ditahan dalam Ops Insaf oleh sepasukan anggota penguat kuasa JHEAIK Jajahan Tanah Merah, diketuai Rosli Ismail bersama lima Skuad Amru dan tujuh anggota Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (Rela) selepas mendapat maklumat daripada orang ramai.

    Semalam, akhbar ini melaporkan Persatuan Dikir Barat Negeri Kelantan (Pendikir) mengesahkan mak nyah yang ditahan itu bukan penyanyi dikir barat, sebaliknya terkenal dengan nyanyian lagu berentak Bollywood.

    Rekod Baru Pasangan Pengantin Baru Tertua seDunia 2011

    Posted: 19 Apr 2011 05:00 PM PDT


    Pasangan uzur datuk nenek yang baru saja mencatatkan diri sebagai pasangan pengantin baru tertua sedunia 2011. Mereka adalah Forrest Lunsway (100th) dan Rose Pollard (93th), keduanya asal California, AS, dengan penggabungan total usia keduanya 193 tahun (dailymail.co.uk).

    Keduanya sama-sama berprofesi sebagai penari dan masih aktif di sebuah pusat kegiatan masyarakat. Mereka bertemu 28 tahun yang lalu ketika dipasangkan sebagai partner menari. Sejak itu hubungan mereka semakin dekat dan keduanya memutuskan untuk menikah tepat di hari ulang tahun Forrest yang ke 100, pada tanggal 19 March 2011.

    "Saya sadar tidak akan bisa menikmati kebahagiaan ini berlama-lama. Setidaknya saya ingin hidup hingga 110 untuk menikmati cinta bersama Rose," kata Forrest.

    Apa pendapat nenek Rose tentang suaminya? "Forrest orangnya perhatian. Setiap kali latihan dia menjemput saya dan memperlakukan saya baiknya di lantai dansa mhaupun di luar panggung. Dan saya tidak sanggup menolak lamarannya ketika dia berlutut di depan saya di sela-sela acara latihan rutin, meminta saya untuk menjadi pendampingnya," Rose tidak boleh menyembunyikan kegembiraannya.

    Para undangan dibuat kaget ketika menghadiri acara resepsi. Forrest mengundang mereka hanya sekadar untuk merayakan ulang tahunnya yang ke 100 sekaligus memberikan kejutan kepada semua orang ketika dia memperkenalkan isteri barunya – yang merupakan sosok yang sudah tidak asing lagi di kalangan mereka, para penari senior.

    Rekod pengantin baru tertua sebelumnya disandang oleh pasangan Harry Corton dan Edna Holford asal Inggris dengan usia gabungan 183 tahun.

    Sumber:
    http://cahayaku-cahayamu.blogspot.com

    The World’s Biggest Pop-corn Box

    Posted: 19 Apr 2011 11:01 AM PDT

    This 2.8 tons of crunchy popcorn that filled a box that was 5.37 meters high and 2.5 to 3.5 meters wide, with a volume around 52 000 liters, this is the BIGGEST Pop corn box I've ever seen.










    Kursus seni bercinta akan diajar di universiti di China

    Posted: 19 Apr 2011 10:01 AM PDT


    TEMPO Interaktif, Beijing - Sudahkah Anda berpengalaman dalam urusan bercinta? Atau tengah frust merawat hubungan asmara? Temukan jawabannya di Beijing, China.

    Ya, para mahasiswa di ibukota China yang tengah dimabuk cinta bakal beroleh bantuan setelah dilaporkan bahawa sebuah kursus dalam seni bercinta bakal dimasukkan dalam kurikulum universit di Beijing.

    Menurut laporan Beijing Evening News Sunday, biro pendidikan kota sudah menyusun rencana garis besar untuk berkonsentrasi pada kesihatan mental mahasiswa dan mahasiswi, dengan harapan mengajarkan mereka 'bagaimana mencintai diri sendiri, mengungkapkan cinta, menolak cinta, merawat cinta, dan hakikat cinta'.

    Menurut harian itu, homoseksual yang sebenarnya topik tabu di China, juga boleh dibahas dalam gelaran kursus mendatang.

    Skema ini telah menghasilkan banyak perhatian di masyarakat, tapi banyak yang meragukan pentingnya kursus ini . "Cinta tak boleh diajarkan. Ini menuntut pengalaman pertama masing-masing," kata seorang mahasiswa di Beijing Normal University, kelmarin. Dia menambahkan bahawa dia cuma boleh berharap sedikit dari kursus semacam itu.

    Tolak Perkosaan, Lelaki-lelaki Ini Berkasut Perempuan

    Posted: 19 Apr 2011 09:01 AM PDT


    VIVAnews - Sejumlah laki-laki di Amerika Syarikat tanpa malu memakai kasut tinggi (stiletto)di depan umum.Mereka sengaja untuk mencari perhatian untuk menunjukkan bahawa mereka menentang kekerasan seks atas perempuan.

    Menurut berita Associated Press, peristiwa unik itu berlangsung di kota Anchorage, Alaska, 8 April lalu.Lelaki dari beragam potongan–mulai yang botak, berewok, hingga yang tambun–melangkah dengan percaya diri bersama stiletto masing-masing ketika berada di kompleks Universiti Alaska Anchorage.

    Diantara mereka yang berarak adalah Ketua Polis Alaska, Kolonel Keith Mallard. Dia mengaku kesulitan ketika berjalan dengan kasut tinggi warna merah kerana harus menyeimbangkan diri dengan berat tubuhnya. "Saya merasa canggung," kata Mallard, yang sempat terjatuh ketika berjalan memakai stiletto.

    Perarak kaum lelaki ber-stiletto ini bukan sekadar lucu-lucuan. Sambil berjalan sejauh hampir dua kilo meter, mereka mengutip dana untuk disalurkan kepada suatu yayasan nirlaba, Donations to Standing Together, yang bertujuan memulihkan kembali perempuan yang menjadi korban kekerasan seks.

    Para peserta pun menyampaikan pesan kepada publik agar tidak meremehkan isu kekerasan seks atas perempuan.

    Walau mengaku tidak nyaman memakai stiletto, seorang peserta bernama Vashon Hilliard mengaku bangga boleh menjalani kempen ini. "Kegiatan ini punya tujuan yang mulia, kenapa saya tidak mahu melakukannya?" ujar Hilliard, yang merupakan seorang sukarelawan bagi kaum cacat fisik.

    "Mereka berjalan demi saudara perempuan, ibu, dan anak-anak perempuan mereka. Mereka berjalan demikian kerana prihatin dengan perempuan," kata Keeley Oslon.

    Fotografer cantik yang suka mengambil gambar sendiri dalam keadaan telanjang

    Posted: 19 Apr 2011 08:00 AM PDT


    Seorang fotografer cantik asal Paris bernama Erica Simone (25th) yang gemar membuat foto dirinya sendiri yang dalam keadaan telanjang. Bukan itu saja, dia melakukannya tidak di dalam studio foto, tetapi di jalanan dan tempat-tempat umum di Kota New York. Semua ini demi alasan 'seni'! (dailymail.co.uk)
    "Suatu hari saya berfikir, bagaimana jika kita tidak memiliki apa-apa; tidak punya uang, tidak punya baju, tapi kita tetap harus melakukan kewajiban dan aktivitas sehari-hari," kata Erica mengawali alasannya membuat foto telanjang dirinya. "Tentunya kita harus melakukan dan melewati hidup kita dengan telanjang, apa adanya."

    Erica juga menambahkan,"Ini bukan tentang seks! Ini merupakan ungkapan hasil pemikiran dan refleksi seni peribadi. Dan saya harap ini tidak dianggap melanggar undang-undang"

    sumber:

    Penderita Kanser Ini Membuat Perhiasan Dari Pil dan Kapsul Untuk Membayar Hutang Hospital

    Posted: 19 Apr 2011 07:00 AM PDT


    "Aku membeli ubat pada pengubatan pertama US$ 500 dari saku sendiri. Aku melihat ubat yang aku terima dan kemudian juga pil kecil dan berangan -angan jikalau pil-pil itu adalah permata."

    Susan Braig didiagnosa menderita kanser payudara pada tahun 2004. Dirinya mengumpulkan pil dan tablet tua dari farmasi dan menyusunnya menjadi perhiasan imitasi untuk membuat kalung berwarna-warni, kalung, anting-anting dan tiara. Dia kemudian menjual hasil kerajinan itu untuk membantu membayar hutang perubatannya.

    Namun idea untuk membuat perhiasan datang pada tahun 2007 ketika Braig menyertai sebuah pameran seni medik dan acara bertema yang diselenggarakan oleh Yayasan Newtown Pasadena.

    Dia memutuskan untuk membuat tiruan perhiasan Tiffany & Co untuk pameran dengan meletakkan ubat yang berbeza di tempat berlian, rubi dan zamrud bersama dengan potongan-potongan lainnya.

    Penonton sangat antusias dengan perhiasan yang dibuatnya, sehingga Braig banyak menerima permintaan untuk membuat perhiasan serupa, sejak saat itulah dia memulai kariernya dan sekarang dia dijuluki desainer perhiasan ubat.

    Tujuh tahun setelah melakukan rawatan Braig sekarang bebas kanser, namun dia masih memiliki biaya medik yang belum dibayar.

    Perhiasan dari ubat yang dia ciptakan dari pil mahalnya untuk melawan kanser yang sudah tidak terpakai dan yang disumbangkan oleh teman-temannya, membantu untuk membiayai dirinya dan melunasi hutang-hutangnya.

    Menjual karya seni yang unik dari harga $15 sampai $150, dan salah satu bahagian yang paling popular adalah sebuah kalung yang diletakkan pil Viagra di tengah.







    sumber :http://danish56.blogspot.com/2011/04/penderita-kanker-ini-membuat-perhiasan.html

    Tweeps Gagalkan Bunuh Diri di Twitter

    Posted: 19 Apr 2011 06:00 AM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Seorang lelaki merancangkan usaha bunuh diri dan meninggalkan pesan di Twitter. Pada 16 April lalu seorang lelaki mengaku akan meninggalkan wasiat sebelum bunuh diri di Twitter kerana ia tidak punya kertas. Pesan ini kemudian disampaikan ke orangtua dan temannya dan juga saudaranya .

    Pengguna Twitter, sangat terkejut dengan pesan itu kemudian mulai me-retweet (RT) pesan tersebut dan ia harus menghentikan usaha bunuh diri.Lelaki itu berada di Seoul, Korea Selatan (Korsel)

    Inilah isi Twitter
    @peacepeace****:I called the cyber police and will contact the military (saya menelefon polis cyber dan askar).
    @AndroidG***: I contacted the person's brother's military unit, but they told me it was difficult searching because it was too dark(saya sudah menghubungi saudara di militer namun sangat sulit bagi mereka sulit mencari kerana terlalu gelap)

    Setelah tengah malah, tweets pun berhamburan dan cuba menyelamatkan si lelaki itu dan akhirnya mengatakan jika lelaki itu memutuskan untuk tidak bunuh diri. PenggunaTwitter yang akan bunuh diri yang menggunakan ID, @KoW***** menulis:"Saya juga berterima kasih kepada militer, polisi, petugas pemadam kebakaran, dan juga pengguna Twitter yang terus memberikan sokongan. Saya akan mengingat siapapun yang menolong saya dan saat harinya tiba maka saya akan paling bahagia di banding orang lain".


    Bekas Juara Tinju Dunia ditahan Polis kerana Di syaki Mencuri Kereta Sendiri

    Posted: 19 Apr 2011 05:00 AM PDT



    Bekas Juara Tinju Dunia, Frank Bruno, tidak boleh menahan marah setelah ditahan polis atas tuduhan mencuri keretanya sendiri.


    Seiring dengan semakin meningkatnya angka pencurian kendaraan mewah, pihak keamanan di Berkhamsted, Inggris, semakin memperketat pengawasan. Mereka tidak segan-segan memberhentikan kendaraan yang sedang laju jika mereka melihat gelagat pemandu yang mencurigakan.

    Frank Bruno, bekas juara dunia yang mengumumkan pengunduran dirinya dari dunia tonjok menonjok di tahun 1996, yang 'menjadi korban' pengawasan polis (dailymail.co.uk).

    "Saya sedang memandu kereta saya sambil bernyanyi mengikut lagu di CD, ketika dua orang polis memberhentikan kendaraan saya," kata Bruno yang pada mulanya patuh ketika disuruh turun dari kereta. "Saya menunjukkan STNK dan SIM, namun mereka melihat ke arah saya dengan pandangan yang aneh ."


    "Apakah ini kereta curi?" Polis bertanya kepada orang hitam tinggi berbadan gempal ini sambil memperhatikan plat nombor cantik, STNK dan SIMnya.

    "Apakah kalian tidak mengenali saya?" Bruno mula geram.

    "Tentu saja saya mengenali anda. Sama seperti saya kenal sama Batman, Peterpan dan bahkan Tom & Jerry," kata polis yang seolah tidak mahu tahu. "Kami hanya menjalankan tugas. Akhir-akhir ini kami mendapatkan banyak laporan kehilangan kereta mewah seperti yang sedang anda bawa ini."

    Akhirnya setelah terjadi pertengkaran, baik Bruno dan Polis akhirnya boleh saling berjabat tangan. Bruno akhirnya boleh mengerti bahawa tugas polis adalah menciptakan keamanan dan berlaku adil kepada setiap orang, baik orang biasa mahupun bekas juara internasional tinju heavy weight.

    Sumber:

    Cara masak sosej tanpa minyak selain direbus

    Posted: 19 Apr 2011 04:00 AM PDT










    Zhora Chimpanzee Russia Yang Ketagihan Rokok Dan Alkohol

    Posted: 19 Apr 2011 03:00 AM PDT



    VIVAnews.com-Ketagihan alkohol dan rokok ternyata tidak hanya untuk manusia. Haiwan seperti chimpanze pun boleh ketagihan juga.Dan
    haiwan ini juga menjalani rawatan ketagihan ini.

    Itulah yang harus dijalani oleh Zhora, seekor chimp
    anze penghuni zoo di kota Rostov, Russia. Zhora dijadualkan harus menjalani perawatan khusus karena sudah mengalami ketagihan rokok dan minuman keras.


    Pejabat berita RIA Novosti mengatakan bahawa bekas bintang sarkis itu rupanya sering mendapat rokok dan minuman beralkohol dari para pengunjung zoo.


    Kasih sayang mereka kepada Zhora justru mendatangkan penyakit kepada chimpanze itu sehingga ia ketagihan. "Kami sudah minta para pengunjung tidak lagi memberi dia alkohol dan rokok," kata Nadezha Yeutushenko, wakil direktur pengelola zoo di Rostov.

    "Tapi permintaan itu tidak dipedulikan," lanjut Yeutushenko kepada Novosti, yang juga dikutip di laman The Times of India.

    "Mereka tertawa setiap kali melihat seekor haiwan minum alkohol dan merokok. Namun itu membuat keadaan kesihatan haiwan itu menjadi buruk. Banyak pihak yang belum mengerti impak itu," lanjut Yeutushenko.

    Menurut surat khabar Komsomolskaya Pravda, Zhora kini harus menjalani rehabilitasi di republik Tatarstan, tempat dia berasal.

    Kerana video menangis di You Tube,kanak-kanak ini jadi gabenor

    Posted: 19 Apr 2011 02:30 AM PDT


    Gara-gara videonya di YouTube, kanak-kanak tiga tahun bernama Jesse Koczon, menjadi gabenor sehari. Dalam video yang dipost pada 31 March lalu, Jesse terisak-isak menyatakan dirinya kecewa kerana semua orang mengatakan dirinya masih kecil untuk menjadi gabenor New Jersey, Amerika Syarikat (AS).

    Akhirnya, Jesse berhasil mendapatkan impiannya. Gabenor New Jersey Chris Christie mengatakan bahawa Jesse menjadi gabenor sehari.

    Di video itu, Jesse tak boleh bernafas ketika menangis. Ia mengatakan kepada ibunya jika semua orang mengatakan dirinya terlalu kecil padahal dirinya sudah belajar. "Semua anak-anak ingin menjadi Gabenor New Jersey," ujarnya sambil terisak-isak. Ia kemudian bertemu dengan gabenor sebenar dan gembira.




    Sumber: FoxNews

    Gara-Gara Sakit Pinggang, Badan Datuk Ini Boleh Di Lentur

    Posted: 19 Apr 2011 01:00 AM PDT


    ZHANGZHOU – Kalau biasanya golongan tua mengalami kesakitan pada otot-ototnya kerana faktor usia. Tidak demikian yang terjadi pada Chen Daorong (80) dari Zhangzhou, Dareah Fujian, China Selatan.

    Datuk pencen ini memiliki tubuh yang sangat lentur. Ia dapat melingkarkan kedua kakinya ke lehernya.

    Kemampuannya ini ia dapatkan tanpa latihankan khusus. Kemampuannya melipat tubuh dikerana ketidaksengajaan,da menjadi seorang yang amat lentur melipat tubuh kerana sakit pinggang dan punggung sejak 12 tahun lalu. Demikian lanpor Orange, Selasa (19/4/2011).

    "Saya menderita sakit pinggang dan punggung yang sudah lama akibat saya sering kurang tidur di malam hari. Tetapi saya tidak melakukan perawatan seperti akupuntur, urut refleksi, atau pun memakan ubat-ubatan."

    Chen memiliki cara tersendiri untuk menghilangkan rasa sakitnya ketika sedang dialaminya.

    Terinspirasi dari sebuah penayangan akrobatik, ia pun berlatih sendiri melakukan hal serupa sembari melemaskan otot pinggang dan punggungnya.

    Setelah beberapa tahun melakukan latihan akrobatik secara rutin, akhirnya perlahan rasa sakitpada pinggang dan punggungnya hilang.

    "Kini saya merasa sehat dan bertenaga. Saya merasa dapat bertahan hidup hingga 100 tahun." tegasnya.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Paling kurang ajar..jaringkan gol guna kemaluan

    Posted: 19 Apr 2011 12:35 AM PDT



    AS Groville dan FC Mufflins mengancam keluar di liga Perancis ketika pengadil memutuskan gol itu sah. Mufflins 'menjaringkan gol dengan bahagian peribadi striker. Para pemain Groville tidak senang. Mereka membuka seluar sebagai tanda protes ...


    Gila, Wanita Hamil Telan 41 Kapsul Berisi Dadah

    Posted: 18 Apr 2011 11:00 PM PDT


    BALI, RIMANEWS- Petugas Bea dan Cukai Bali menangkap seorang wanita Filipina yang sedang hamil kerana didapati membawa shabu-shabu sebanyak 342,87 gram. Barang haram itu diseludup dengan cara ditelan.

    Ketua Penindakan Bea Cukai Kanwil Bali, Yanuar Chaliandra menjelaskan, dari tangan tersangka Maria Cecilia Lopez, disita barang bukti berupa 41 kapsul berisi kristal putih yang diduga methampethamine atau shabu.

    Pemilik paspor VV0878854 itu masuk Bandara Ngurah Rai Bali dengan menumpang pesawat Thai Airways TG 431. Petugas yang curiga kemudian melakukan pemeriksaan terhadap tubuh Maria.

    "Tersangka mengaku hamil satu bulan dan menunjukkan surat keterangan doktor. Tapi petugas mencuriga ada sesuatu yang janggal pada perut tersangka yang terasa sangat keras, berbeza dengan perempuan hamil pada umumnya," ujar Yanuar, Isnin 18 April 2011.

    Guna memastikan kecurigaan itu, petugas melakukan pemeriksaan dan mendapati ada benda-benda berbentuk kapsul dalam perut Maria. Kerana dalam keadaan hamil muda, petugas kemudian berusaha mengeluarkan kapsul dalam perut tersangka secara hati-hati dan bertahap selama dua hari sejak Jumaat 15 April 2011.

    Setelah dilakukan ujicoba dengan narcotics test kit, diketahui bahawa serbuk kristal dalam kapsul itu adalah narkoba golongan I jenis methampethamine atau shabu-shabu.

    Berdasarkan pemeriksaan sementara, Maria mengaku membawa barang haram itu dari Bangkok (Thailand) dan rencananya hanya transit di Bali dengan tujuan akhir Jakarta. Dia mengaku diperintah sesorang warga Filipina yang berada di Bangkok.

    Setiap pengiriman narkoba, Maria mendapat wang saku 400 US$. Sebagai upah dari pengiriman barang haram itu, Maria mendapat imbalan 2.000 US$ .

    Maria mengaku baru kali ini mengirim barang ke Indonesia. Biasanya, dia mengirim narkoba ke negara-negara di Afrika. Dengan modus disembunyikan dalam rongga bahagian dalam bag.

    Tersangka dijerat Undang-undang Nomor 35 Tahun 2009 tentang Narkotika. Atas perbuatannya tersebut, Maria menghadapi hukuman mati atau penjara seumur hidup, dengan denda paling banyak Rp10 miliar.

    Lelaki sedang rakam gambar perempuan mandi di hospital di tangkap

    Posted: 18 Apr 2011 10:00 PM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Seorang lelaki berusia 40 tahun ditangkap kerana merakam secara diam-diam perempuan yang sedang mandi, ganti baju, dan melakukan aktiviti di bilik mandi. Lelaki Korea Selatan (Korsel) ini melakukannya selama enam tahun.

    Lelaki bernama Lee ini ditangkap oleh polis di Gyeongsang Selatan. Lee mengambil gambar dari 1.014 perempuan dari tahun 2005 hingga tahun 2011 di kota Gimhae dan Busan.Dia ini selalu membawa kamera digital ke manapun dia pergi dan kadang-kadang merakam pakaian dalam perempuan.

    Polisi menemukan driver eksternal disk dan CD di tempatnya dan disyaki berisi foto dan video yang dirakamnya selama enam tahun. Bahkan, ia pun masih sempat merakam perempuan ketika sedang dirawat di hospital.

    Ia dipaksa meninggalkan hospitalketika ia tertangkap ketika sedang merakam perempuan di bilik mandi. Lee memasukkan rakaman itu ke dalam beberapa folder dan memisahkannya berdasarkan aktiviti misalnya "bagian tubuh", "Seluruh badan", ataupun "wajah".

    Istri Lee mengaku suaminya suka menonton video porno namun tidak tahu jika sang suami hobi merakam perempuan. Lee berhenti bekerja dan mulai menjual foto-foto itu secara online dan mendapatkan keuntungan sebesar 2.024 dollar AS.

    Sumber: Korea Herald/ANN

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS