Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Temui Farina & iR Radzi di One Utama Hari Ini

Posted: 19 Mar 2011 08:13 PM PDT

Temui Farina dan iR Radzi hari ini, 20 March 2011 (Ahad) Jam 4 petang di One Utama (Old Wing).

Dapatkan album CD & poster (Calendar 2011) daripada Single Terbaru mereka. Istimewa dibawakan oleh BME Entertainment. Datanglah Beramai-ramai, jumpa Di sana…!!

Farina

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Drama Pesan Mak Lakonan Zizie Ezette, Faizal Yusop
  • Lirik Syukur Di Aidilfitri Farina
  • Roadshow Dashing For Men
  • Suria FM Sambut Ulangtahun Ke-3 Penuh Bermakna
  • Final DiGi The Next Level NTV7
  • Atie AF dan Shahrul Kamaluddin dalam Racun Cinta di TV2
  • Temui Artis KRU di Rumah Terbuka KRU 2008
  • Filem Songlap Lakonan Shaheizy Sam Tamat Pengambaran
  • Keputusan Peraduan Jom Menonton Teater Muzikal Patung Kertas @ MTC
  • Temui Imran Ajmain di Festival Youth'09 PWTC
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Miera Leyana Minta Maaf Pakai Baju Seksi

    Posted: 19 Mar 2011 05:05 PM PDT

    Miera Leyana Minta Maaf, Tak Sedar Baju Terlampau Seksi

    Dari saat pelakon Miera Liyana masuk ke dewan Ballroom, Hotel Le Meridien hinggalah saat ini, medan Twitter dan Facebook begitu meriah tak henti-henti menyebut nama Miera Liyana. Sekaligus, nama pelakon yang masih mentah ini terus meningkat dan diperkatakan ramai. Apa taknya, pakaian yang dipakai oleh pelakon ini dikatakan tidak sesuai dengan budaya masyarakat Malaysia. Baju yang terlalu seksi itu hanya sesuai untuk artis Hollywood sahaja. Budiey sebagai pemerhatI tak bergaji ni dapat melihat dan membaca macam-macam komen dan kritikan pedas dari orang ramai hasil dari kejadian ini. Hingga ada yang mahukan peminat banned nama pelakon yang semakin meningkat naik ini. Rasanya, berilah peluang kedua untuk Miera. Dan Miera pula jangan pula melatah dengan kritikan pedas orang ramai.

    Kadang-kadang, terfikir juga mengapa Miera tak menolak sahaja baju yang diberikan oleh pereka fesyen dan memilih baju yang lebih sesuai. Atau Miera dah terbiasa dengan pakaian seperti ini semasa pertunjukan fesyen di Paris dan di luar negara. Sedikit sebanyak mungkin pengaruh dari pengalaman masa di oversea tu buat Miera tak berjaga-jaga.

    Oh ya, realitinya, Miera ni sebenarnya memang suka melatah bila diusik-usik atau digeletek oleh kawannya.

    miera

    Gambar: Miera Liyana dalam satu adegan drama lakonannya.

    Namun, pada hari ini, Miera Leyana telah memohon maaf maaf pada semua dalam kenyataannya di Portal Mstar Online.

    Diharap Miera Liyana menerima teguran dan kritikan orang ramai. Seterusnya menjadikan apa yang berlaku satu pengajaran dan tak patut diulangi di masa akan datang.

    Selamat maju jaya Miera Liyana.

    VIDEO MIERA LEYANA MASA CASTING DRAMA:

    KUALA LUMPUR: Pelakon Miera Leyana memohon maaf kepada semua pihak atas kesilapannya mengenakan pakaian seksi sehingga menampakkan sedikit sisi payudaranya.

    Katanya, dia tergesa-gesa memilih pakaian rekaan Wan Huzairil tersebut pada pagi Jumaat lalu untuk menghadiri majlis makan malam anjuran Rafflesia dan Mandalay di Hotel Le Meridien, di sini, pada hari yang sama.

    "Saya memohon maaf kepada yang tidak menyenangi apabila melihat saya berpakaian seperti ini. Saya tidak sempat mencuba terlebih dahulu pakaian ini kerana baru mendapatnya daripada pereka fesyen pada pagi tadi. Saya sendiri yang memilih pakaian ini kerana nampak sangat cantik dan lain dari lain. Tak sangka pula apabila pakai, jadi seperti ini. Kalau saya pakai tiub, nampak tak cantik pula sebab pakaian ini terdedah di belakang."

    Bagaimanapun, pelakon filem Apokalips yang bakal muncul di pawagam ini akan berhati-hati memilih pakaian agar tidak berlaku insiden seperti itu.

    Miera mula tidak selesa mengenakan pakaian tersebut setelah ramai yang memerhatikannya dengan pandangan pelik dan ada juga yang datang kepadanya untuk menegur.

    "Saya bersedia menerima teguran orang ramai dengan terbuka tentang pakaian saya ini dan berjanji tidak akan melakukan kesilapan yang sama," akhiri pelakon drama Luna Fantasiku dan Kamelia Katrina ini dalam nada kesal.

    Miera Liyana THEN & NOW

    Miera Leyana

    THEN

    miera-liyana

    NOW

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Miera Leyana Pelakon Drama Online Luna Fantasiku
  • Gambar Miera Liyana Seksi di Malam Gala ABP Rafflesia
  • Gambar Fafau Da Sasau Pakai Baju Tema Deepavali
  • Gambar Faralyna di Malam Gala ABP Rafflesia
  • Gambar Rosma & Khai Pakai Baju Gaun Pengantin
  • Trivia: Selebriti Mana Pakai Kaca Mata Hitam Ni?
  • Gambar Selebriti di Karpet Merah @ ABP 2007
  • Gambar Terbaru Datuk Siti Nurhaliza & Datuk Khalid?
  • Gambar Nana Baju Jarang Meletop Seksi Fun
  • Pantun Lawak Hari Raya dan Pantun Aidilfitri
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    (Gambar) Majlis Nikah, Perkahwinan Kris Dayanti & Raul Lemos Di Jakarta

    Posted: 19 Mar 2011 07:56 PM PDT

    Kredit gambar : Twitter Dean_Musthafa

    Baru sahaja selesai sudah majlis pernikahan penyanyi popular Kris Dayanti bersama ahli perniagaan Raul Lemos di Masjid Nurul Iman, Hotel Grand Sahid, Jakarta. Tahniah!

    Seorang koresponden daripada Utusan Malaysia sempat menghantar tweet foto hiasan dalaman untuk majlis akad nikah pasangan kontroversi ini. Menurut sumber yang lain, mereka hanya menumpukan dekorasi di bahagian dalam masjid ekoran angin kencang di luar, dikhuatiri akan mencacatkan hiasan luaran.

    Mas kahwin daripada Raul Lemos bukan seperti yang kita jangkakan, sebaliknya Raul Lemos memberikan mas kahwin berupa set barangan solat secara tunai.

    Akad dilafazkan oleh Raul Lemos dengan lancar kepada KD berbunyi, "Kepada isteriku tercinta, mas kawin ini berupa seperangkat alat solat, saya serahkan kepadamu tunai, semoga ada manfaatnya."

    "Suamiku tercinta Raul Lemos, saya terima mahar ini, Insya Allah saya akan manfaatkan, semoga redha dan berkat Allah selalu menyertai kita," jawab KD sebagai balasan kepada akad Raul Lemos.

    Selesai sahaja akad nikah, Raul Lemos sempat mencium bibir KD sebanyak 3 kali di hadapan para tetamu sebagai tanda cinta.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    (Gambar) Anith Sudah Bertudung, For Real?

    Posted: 19 Mar 2011 12:15 PM PDT

    Selama ini, Anith kerap digemparkan dengan penyebaran foto aksi-aksi daring'nya, tidak kira bersama kawan, teman lelaki, atau secara individu. Malah, kami pernah terbaca bahawa dia agak bengang apabila gambar peribadinya menjadi topik perbualan hangat di blog-blog hiburan seperti, ehem! Malah, kejadian tersebut membuatkan dia lebih berhati-hati setelah dinasihati sendiri oleh keluarganya.

    Kali ini, Anith tampil ayu lengkap bertudung ala-ala mencapai tahap kemanisan iman. Entah dimana agaknya lokasi gambar ini diambil, tapi yang pasti suasananya amat tenang, sejuk mata memandang. Adakah gambar di atas ini merupakan satu babak dalam lakonan, photoshoot? Atau, sememangnya Anith kini lebih selesa muncul bertudung seperti aktres Irma Hasmie?

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Inilah penyanyt rap yang memeluk Islam

    Posted: 19 Mar 2011 09:00 PM PDT

    REPUBLIKA.CO.ID, LOS ANGELES – Di Amerika Syarikat, nama Bad Boy Records amatlah tersohor sebagai label rakaman yang menmpopularkan aliran musik rap. Salah satu penyanyi yang pernah bernaung di bawah payung label ini adalah Loon. Loon sendiri merupakan nama pentas yang digunakan oleh penyanyi yang memiliki nama asli Chauncey Lamont Hawkins ini.

    Bersama dengan pemilik Bad Boy Records yang juga rapper Amerika, Sean John  "Diddy" Combs, dan penyanyi Usher, Loon berkolaborasi membawakan single berjudul I Need a Girl di tahun 2002. Dan, dalam waktu singkat single yang menjadi lagu pertama dalam album bertajuk We Invited The Remix itu langsung menduduki tangga keempat carta lagu Billboard Hot 100.

    Sejak saat itu karier Loon sebagai seorang  rapper mulai berkibar. Popular dan wang pun dia raih dengan mudah. Namun, ungkap Loon, dirinya tidak pernah merasakan kepuasaan peribadi meskipun menikmati puncak kehidupan material, kesejahteraan, sukses dan glamour. Seberapa keras dia berupaya, dia mengaku tak merasakan kedamaian di dalam dirinya.

    Hal ini pula yang pada akhirnya mendorong rapper kelahiran Harlem, New York, 20 Jun 1975 ini untuk menemukan kebahagiaan dalam Islam. Mengutip laman voa-Islam, Loon memutuskan untuk masuk Islam setelah kumpulan lagu terakhirnya terjual 7 juta copy. Sepanjang karir bermusiknya Loon telah merilis tiga album, masing-masing bertajuk Loon (dirilis Oktober 2003), No Friends (Ogos 2006), dan Wizard of Harlem (Oktober 2006).

    Selain itu ia juga telah merilis tiga belas single yang merupakan hasil kolaborasi dengan sejumlah penyanyi . Di antara singlenya tersebut adalah: I Need A Girl yang dinyanyikannya bersama Sean John "Diddy" Combs dan Usher;  Hit The Freeway yang dinyanyikan bersama dengan Toni Braxton; dan Show Me Your Soul yang dibawakannya bersama dengan Sean "Diddy" Combs, Lenny Kravitz dan Pharrell.

    Setelah memeluk Islam, dia pun merubah namanya menjadi Amir Junaid Muhadith. "Loon bekerja di luar sistem diri saya," ujarnya mengenang sosoknya saat menyandang nama Loon ketika bergabung dengan Bad Boy Records. "Kini saya bahagia menerima Islam dan menemukan kedamaian dalam hati, sesuatu yang selalui saya cari dalam bisnis musik. Terima kasih kepada Islam, sehingga saya mampu melengkapi pencarian dan kini saya sangat merasa damai. Bad Boys sudah tiada. Saya kini dapat anda panggil "good boy"," paparnya dalam suatu kesempatan wawancara dengan stasiun TV Al Jazeera.

    Amir menemukan cahaya Islam dua tahun lalu, tepatnya pada Disember 2008 silam ketika melakukan tour di Dubai, United Emirate Arab. Selama berada di Dubai,dia kagum dengan budaya kaum Muslimin di sana. Ketika di Dubai, menurut Amir, dia mendengar laungan azan dan melihat orang-orang bergerak menuju masjid-masjid yang terdekat untuk menunaikan solat. "Mereka terlihat berakhlak mulia dan berinteraksi dengan baik dengan siapa saja," ujarnya.

    Saat itu, sambung Amir, timbul pertanyaan dalam benaknya tentang hakikat agama mereka (Islam). Apakah Islam itu hanya khusus diperuntukkan untuk bangsa Arab, atau untuk semua manusia? Sampai akhirnya ia mendapat jawaban yang konprehensif bahawa Islam itu adalah agama untuk semua manusia, tanpa membedakan keturunan, suku dan bangsa.

    Setelah berfikir mendalam, Loon pun memutuskaan untuk menerima Islam sebagai keyakinan barunya. Sejak saat itu ia berubah total. "Saya tinggalkan dunia musik secara total. Saya keluar total dari komuniti di mana saya habiskan hidup saya sebelumnya selama 17 tahun. Sekarang saya merasakan ketenangan batin yang sejak lama saya rindukan. Saya merasa bertambah tenang lagi setelah isteri dan anak saya juga masuk Islam," paparnya.

    Mengajak orang masuk Islam

    Sebelum memeluk Islam, Loon adalah seorang penganut Kristian. Kisah hidupnya dimulai dari tumbuh besar di lingkungan ghetto khusus kulit hitam di Harlem, New York. Ia kemudian menjadi anggota geng jalanan hingga membentuk grup musik bergenre rap dan hip hop, dan akhirnya menemukan cahaya Islam.

    Khabar bahwa ia masuk Islam pun mendapat slot khusus dalam tayangan Al Jazeera, satu-satunya stasen jaringan berita independen di Timur Tengah. Dalam pernyataan publiknya, Loon mengatakan kedamaian dari dalam hanya boleh diperoleh dengan menyerahkan diri kepada satu tuhan. "Hidup untuk sesudah mati, bukan untuk kehidupan saat ini, adalah kepuasan dalam meyakini, memuja dan memohon kepada Allah," ujarnya. "Itulah mengapa saya mempraktekkan agama Islam yang indah."

    Ketika akhirnya memeluk Islam, sempat muncul pertanyaan apakah Loon masih akan mengejar karier sebagai penyanyi rap? "Saat ini saya fokus mempelajari Islam dan memperluas pengetahuan tentang cara hidup Islam," ujarnya. "Berada di posisi yang mempengaruhi, saya pertama-tama harus mampu melindungi diri sendiri," ujarnya.

    Setelah menjadi mualaf, semangat Loon untuk belajar dan mengenal Islam lebih mendalam semakin bertambah, kerana dalam dirinya tertanam niat dan tekad untuk mengajak orang lain kembali kepada Islam. Untuk merealisasikan tekadnya ini, Loon kemudian memilih untuk bergabung dengan lembaga dakwah Islam Kanada, bidang penyebaran Islam. "Saya memiliki program khusus terkait masalah tersebut, yakni mengajak para penyanyi dan seniman top dunia untuk mengenal Islam dan prinsip-prinsipnya."

    Kertas cari yang tersayang

    Posted: 19 Mar 2011 08:00 PM PDT

    MIYAGI: "Ada nampak anak saya? Jika ada, hubung saya segera." Itu perkataan yang tertera pada puluhan helaian kertas yang dilekatkan pada pintu masuk sebuah pusat penempatan mangsa gempa bumi dan tsunami, 11 Mac lalu.
    Hanya sekeping kertas itu kini dijadikan harapan buat ahli keluarga mengesan insan tersayang yang mungkin masih hidup atau terselamat.

    Cara itu dilihat paling berkesan kerana setiap mangsa bencana akan ditempatkan di pusat penempatan di kawasan tumpuan ramai seperti stadium, sekolah dan dewan orang ramai di serata tempat.

    Jadi tidak hairan, akan kelihatan banyak helaian kertas dilekatkan di pintu atau dinding yang tertera nama mangsa yang hilang selain nombor telefon yang boleh dihubungi jika tahu di mana mangsa berada.

    Malah, ada pusat menyediakan papan kenyataan khas bagi memudahkan helaian kertas itu ditampal dengan lebih tersusun supaya mudah dilihat serta dibaca.

    Tinjauan Metro Ahad ke beberapa pusat penempatan mangsa bencana di sekitar Natori, di sini, dan Iwate mendapati banyak helaian kertas di dinding dan pintu bertujuan mengesan ahli keluarga masing-masing yang masih hilang.


    Bagi Kikoshi, 65, dia mencari anak perempuannya, Yuki Aizawa, 23, yang hilang sejak gempa bumi dan tsunami melanda.

    Katanya, sudah puas dia mencari anak tunggalnya di setiap pusat pemindahan tetapi hingga kini masih gagal.


    "Saya dan isteri risau kerana anak saya masih gagal ditemui. Ketika kejadian, anak saya keluar bekerja di bandar yang terletak kira-kira 30 kilometer dari rumah," katanya semalam.

    Sementara itu, Pengetua Sekolah Rendah Tatekoshi, Natori yang menjadi satu daripada pusat pemindahan, Morio Takashashi berkata, masih ramai mangsa di situ yang hilang dan gagal ditemui hingga kini.

    Katanya, setiap hari pasti akan ada mangsa dari kawasan lain datang ke sekolah ini untuk mencari kalau-kalau ada ahli keluarga mereka ditempatkan.

    "Mereka akan membawa beberapa helaian kertas tertera nama ahli keluarga dan nombor telefon yang boleh dihubungi untuk diletakkan di dinding di sekolah saya," katanya.

    Menurutnya, sehingga kini tiada seorang pun ahli keluarga yang menampalkan helaian kertas itu menemui keluarga masing-masing.

    Alamak .Tiger Wood sukar kawal kentut kuat

    Posted: 19 Mar 2011 07:00 PM PDT

    Macam-macam hal,,,
    saya petik dari Berita Harian


    FLORIDA: Bekas pemain golf nombor satu dunia, Tiger Woods, mungkin sudah berusaha sedaya upaya membaiki imejnya yang terjejas tahun lalu selepas kecurangannya didedahkan media.

    Bagaimanapun, masih ada beberapa tabiat bintang sukan berkenaan yang tidak mampu diubah.

    Satu tabiat Woods yang belum dapat diubah ialah kebiasaannya menyumpah, menyeranah dan memaki hamun.

    Selain itu dia juga mengalami masalah kentut tidak terkawal yang diperlihatkan minggu ini.

    Woods sedang membuat latihan pukulan pada kejohanan Piala Tavistock apabila kamera stesen televisyen Golf Channel merakam bunyi kentutnya ketika seorang lagi pemain golf terkenal Graeme McDowell bersedia membuat pukulan.

    Bunyi kentut Woods kedengaran dan rakaman televisyen menunjukkan Woods dan kedinya, Steve Williams, cuba menahan ketawa selepas McDowell membuat pukulan.

    Pengulas rangkaian itu merujuk kentut Woods sebagai 'bunyi bising penonton' tetapi kebanyakan peminat sukan golf mengetahui perkara sebenar, tambahan pula kedua-duanya dilihat sedang ketawa.
    Apapun, sejak kembali bertanding, Woods berkata dia mahu merampas semula kedudukan sebagai pemain golf nombor satu dunia.

    "Saya kecewa. Saya seronok memenangi kejuaraan golf tetapi agak lama tidak mencapai sebarang kejayaan," katanya.

    Woods juga mendedahkan dia sedang berusaha memperbaiki kehidupan peribadi selain cuba menjadi bapa yang baik kepada kedua-dua anaknya, Sam, 3 dan Charlie, 2. – Agensi

    Anak Wayne Rooney 16 bulan mula latihan bolasepak

    Posted: 19 Mar 2011 06:00 PM PDT

    Bila bapa kaki bola..
    saya petik dari myMetro

    LONDON: Anak Wayne Rooney yang berusia 16 bulan akan memulakan latihan untuk menjadi bintang bola sepak di sebuah sekolah sukan berkenaan.

    Bintang bola sepak Manchester United dan England itu dilapor mendaftarkan anaknya, Kai, di SocaTots, yang diharap dapat menjadikan kanak-kanak itu bintang seperti Ronladinho dan pemain Brazil lain yang bakat mereka dibentuk pada usia muda lagi.


    Selain kemahiran bermain bola, sesi latihan juga bertujuan meningkatkan keseimbangan, menyerlaras dan interaksi sosial.


    Wayne, 25, mengetahui mengenai kursus yang berlangsung di Cheshire itu dan tidak mengambil masa lama untuk mendapatkan tempat bagi Kai.


    Satu sumber berkata: "Wayne menggalakkan Kai membabitkan diri dalam bola sepak dan sudahpun membelikan kelengkapan pasukan Everton pertama untuknya di samping jersi United dan England.


    "Dia menaruh harapan semoga Kai mewarisi kemahiran semula jadinya dalam sukan itu." Kai sudah menyaksikan banyak perlawanan bola sepak. Ibunya, Coleen sentiasa membawanya ke Stadium Old Trafford untuk menonton perlawanan United. - The Sun

    Kanak-kanak 4 tahun ini hanya boleh makan melalui tiub

    Posted: 19 Mar 2011 05:00 PM PDT

    Daniel Harrison. Kanak-kanak empat tahun ini belum pernah merasakan nikmatnya makanan dan minuman sejak lahir. Seluruh keperluannya nutrisinya masuk ke tubuh melalui tiub yang terpasang di perutnya.

    Seperti dikutip dari laman Daily Mail, penderitaan kanak-kanak itu bermula ketika acid reflux menyerangnya ketika masih bayi.

    Acid reflux adalah gangguan pola makan akibat produksi asam lambung berlebihan. Ini biasanya ditanda dengan muntah setiap kali makan, disertai rasa sakit tak tertahankan di area dada atas dan tenggorokan. Tak jarang rasanya seperti terbakar.

    Sejak penyakit itu menyerang, Daniel selalu mengalami ketakutan luar biasa ketika dihadapkan pada makanan dan minuman. Gangguan autisme juga menambah trauma kaerana memori tentang rasa sakit ketika bayi terus melekat.

    Orangtuanya, Kevin dan Catherine, sudah pergi merata untuk menyembuhkan penyakit yang diderita Daniel. Berbagai tindakan perubatan sudah dilakukan, namun tak membuahkan hasil. Pada 2009, Daniel bahkan harus berjuang melawan virus H5N1 yang menyerang paru-parunya.

    Kini, Kevin berusaha menabung untuk membawa Daniel berubat ke University Hospital, Graz, Austria. Ia mendengar ada pesakit seperti Daniel sembuh di sana. "Saya cuma bermimpi Daniel bioleh hidup normal seperti kanak-kanak seusianya, menyuap makanan dan minum di meja," kata Kevin.

    Sumber : http://abdullahkhoirulazzam.blogspot.com

    Jom Tengok Bilik lelaki gila main game

    Posted: 19 Mar 2011 11:01 AM PDT







    Berlaku curang dengan Remaja, Suami Bunuh Isteri di Depan Anak

    Posted: 19 Mar 2011 10:45 AM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Seorang suami marah setelah tahu isterinya berlaku curang dengan remaja yang baru berusia 19 tahun. Demikian dilanporkan Daily Mail, Jumaat (18/3/2011).

    Suami bernama Barry Harrison (47) dan isterinya Amanda (34) ditemukan meninggal dunia di rumah mereka pada 9 Ogos tahun lalu. Amanda mengalami luka serius di leher sementara sang suami ditemukan mati dalam keadaan gantung diri.

    Dua anak mereka bernama Owen (3) dan Aiden (5) ditemukan oleh pekerja bernama Pat Cannon yang bekerja sebagai pengurus flat tempat mereka tinggal di Regal Court, High Street, Shanklin, Isle of Wight, England. "Anak-anak berkata ibu dan bapanya sedang tidur," kata Cannon dalam sidang koroner yang berlangsung Newport Coroner's Court.

    Dalam sidang itu terungkap jika pasangan ini mengalami kesulitan kewangan dan membuat keduanya mengalami tekanan. Si isteri bekerja di sebuah kedai ketika dia bertemu remaja bernama Alex Harmer-Wood sementara sang suami bekerja sebagai pemetik buah tomato.

    Benarkah Menghisap Payudara Selamatkan Perempuan dari Kanser?

    Posted: 19 Mar 2011 09:35 AM PDT

    TRIBUNNEWS.COM,  -Pada hari Sabtu (19/3/2011) telah tersiar dari BlackBerry Messenger(BBM), mengenai cara pencegahan kanser payudara. Dalam BBM tersebut mengatakan kanser payudara boleh dicegah jika terus dihisap oleh pasangannya.

    Dalam BBM tersebut, data tersebut diambil dari situs berita internasional BBC dan Jabatan Kesihatan dari Britain. Berikut isi BBM untuk mencegah kanser payudara dengan cara menghisap.

    Dalam waktu dekad mungkin akan ada wanita yang mahu membayar orang terutama lelaki untuk menghisap payudara mereka?

    Dalam Beranda BBC Top News Story: Doktor menyarankan bahawa payudara wanita yg disedut secara teratur akan sangat bagus untuk mengurangi risiko terkena kanser payudara.

    Dikatakan pula bahawa penghisapan payudara secara teratur akan menurunkan tingkat risiko yang cenderung menyebabkan berkembangnya kanser payudara.

    Payudara harus disedout sesering mungkin, hal ini dipercayai akan membantu perempuan melawan kanser payudara.

    Pesan ini dibuat oleh Jabatan Kesihatan dengan tema "Melawan Kanser Payudara".

    Ini entah benar atau tidak.

    WOW, Terapi Hormon Lahirkan Bayi Kembar Lima

    Posted: 19 Mar 2011 08:25 AM PDT

    Seorang perempuan berusia 26 tahun melahirkan bayi kembar lima pada Jumaat (18/3/2011) di Hospital Wina. "Kelima bayinya sihat sekali, begitu juga ibunya," kata Ketua Bagian Ginekologi Hospital AKH, Peter Husslein, kepada harian Oesterreich.

    Bayi kembar lima itu, semuanya perempuan, dilahirkan melalui bedah caesar menjelang malam dan sekarang masing-masing dirawat satu pasukan doktor.

    Kelima bayi kembar yang dilahirkan prematur pada minggu ke-29 kehamilan, masing-masing memiliki berat 1.000 gram.

    Operasi caesar itu sebenarnya direncanakan dilakukan minggu depan, tapi harus disegerakan setelah ibu muda tersebut mengalami gangguan jantung.

    Lebih dari 40 orang, dari ahli bius dan doktor pakar anak terlibat dalam proses kelahiran tersebut, kata Pengarah Medis AKH Reinhard Krepler.

    Orang-tua bayi kembar lima itu sudah memiliki anak perempuan berusia enam tahun. Sejak itu, dia menjalani terapi hormon setelah gagal memiliki anak lagi, kata surat khabar Kurier.

    Di Jerman ada sekolah khas untuk belajar tentang pengurusan pengkebumian

    Posted: 19 Mar 2011 07:30 AM PDT

    Theo Remmertz Academy di M├╝nnerstadt, Bavaria utara, mengatakan mereka adalah satu-satunya sekolah pemakaman rasmi di Eropah. Ia menawarkan tiga tahun kursus pelatihan yang mengurus jenazah.Bisnis masa depan ini menyeramkan namun menguntungkan. Siswa belajar mulai dari bagaimana menggali kubur yang tepat, dan acuan seimen, cara menangani keluarga berduka dan menulis pemberitahuan kematian. Sebahagian besar dari 525 murid sekolah dari pemakaman Jerman telah bekerja di bidang ini.

    Pelatih dari Theo Remmertz Akademi mengakui bahawa keterampilan pemakaman dulu diturunkan dari ayah ke anak, tapi kali telah berubah, dan dengan semakin banyak orang tertarik pada perniagaan ini, keperluan untuk sebuah sekolah pengurus pemakaman. Sekarang, kelompok pelajar dari  China dan Russia telah menghubungi sekolah tentang metode pelatihan ini.



    Ada Warga China Bersorak Gembira Jepun Kena Gempa

    Posted: 19 Mar 2011 06:00 AM PDT

    INILAH.COM, Beijing – Sejumlah pengguna internet China bersorak gembira dan bersyukur atas gempa 9,0 SR yang memporakporandakan Jepun pada 11 March lalu.

    Beberapa posting pesan secara online, untuk 'menyambut dengan hangat' bencana yang terjadi di Jepun. "Mari rayakan 9,0 yang baru diperoleh sebuah negara," tulis salah seorang pengguna.

    "Jepun seharusnya tenggelam sejak dulu. Gempa dan tsunami ini terlalu kecil. Akan lebih baik lagi jika bencana itu boleh menumbangkan takhta Yakusuni itu," tulis lainnya, merujuk pada simbol tentera Jepun tersebut.

    Jika mencari kata re le huan ying (sambutan hangat) di web pencari China Baidu, maka yang keluar malah kata Japan earthquake. Perang kata-kata pun terjadi di forum internet China antara mereka yang gembira dengan gempa itu dan beberapa yang mengusung nilai-nilai kemanusiaan.

    Meski begitu, sejumlah masyarakat internet (netizen) China mengutuk mereka yang memberi komen-komen semacam itu. "Kita semua manusia. Negara lain sedang mengalami bencana dan kalian merayakannya? Sungguh memalukan!" ujar pengguna lainnya.

    Aksi selamba lelaki ini mencuri

    Posted: 19 Mar 2011 05:45 AM PDT





    buat -buat tak nampak

    Detik kenderaan pelancong diserang singa

    Posted: 19 Mar 2011 04:30 AM PDT








    Iran Ciptakan Piring Terbang Pertama di Dunia

    Posted: 19 Mar 2011 03:45 AM PDT

    INILAH.COM, Ilmuwan Iran mengatakan menciptakan piring terbang pertama, meskipun belum jelas seberapa tinggi objek itu mampu terbang, Media menyebut pesawat itu mirip UFO.

    Piring terbang bernama Zohal yang bererti Saturnus itu merupakan pesawat ruang angkasa tak berawak yang dirancang untuk pencitraan udara.

    Namun, berdasarkan keterangan Daily Mail, objek itu boleh dimanfaatkan untuk berbagai misi yang tidak disebutkan terperinci. Pejabat media Fars menggambarkan piring terbang itu mirip UFO di filem Hollywood pada1950-an.

    "Alat transportasi yang mudah diluncurkan dan terbang, sedikit bunyi dan memiliki keuntungan yang sama dengan pesawat lain," tulis laporan ISNA (Iran's Student's News Agency).

    Perangkat itu dilengkapi autopilot, pengatur stabilitas gambar, GPS dan alat perekam kualitas HD. Program luar angkasa Iran yang ambisius tampaknya menjadi peringatan bagi dunia Barat, kerana pada waktu yang sama, teknologi misil yang digunakan untuk program luar angkasa sama dengan teknologi membangun rudal balistik antarbenua.

    Tahun lalu, Iran mengumumkan mereka berhasil mengirim tikus, kura-kura dan cacing ke luar angkasa. Mereka berambisi mengirim manusia ke antariksa, sembilan tahun yang akan datang.

    Mesin Cuci Manusia, Sebuah Projek yang Gagal

    Posted: 19 Mar 2011 02:00 AM PDT

    Nama rasminya Ultrasonic Bath, mesin cuci ini diperkenalkan sebagai konsep pada Expo Dunia 1970 di Osaka. sekitar 2 meter tinggi dan  harus menggunakan sebuah tangga untuk masuk ke dalamnya Setelah suhu air yang diinginkan di set, 15-minit-proses pencucian akan dimulai. Pertama 5-minit siklus pra-bilas, menyemprot baither dengan jet air panas. Setelah itu cuci berbentuk polong-mesin diisi dengan air dan pijat 3-minit-mandi dimulakan.


    Urutan menenangkan diperuntukan merangsang sirkulasi darah sambil membersihkan tubuh Anda. Pembilasan 2-minit proses followerd, dan akhirnya 5-minit pengeringan program, di mana udara hangat akan disemburkan ke pemakainya , sementara sinar inframerah dan ultraviolet membunuh bakteria yang tersisa
    Sayangnya Sanyo Ultrasonic Bath tidak pernah berhasil masuk ke rumah kita, tetapi perusahaan Jepun yang rilis HIRB (Human In Roll-lo Bathing), mesin cuci kompak untuk manusia, digunakan di rumah  orang tua.



    Hebat! Ilmuwan Buat Robot Mikro Doktor Mata

    Posted: 19 Mar 2011 01:00 AM PDT

    INILAH.COM,– Pengubatan mata makin mengagumkan. Kini robot berukuran sangat kecil boleh 'menjelajahi' mata pesakit. Robot ini boleh memberi ubat, bahkan membedah mata pesakit.


    Robot temuan Michael Kummer dan pasukannya dari Institute of Robotics and Intelligent Systems (IRIS) di Zurich, Switzerland ini akan segera diluancarkan untuk perubatan. Sebelumnya, robot serupa dari North Carolina State University juga dikembangkan.

    Namun bezanya, robot mikro itu boleh 'berenang' di cairan tubuh untuk membersihkan darah beku di pembuluh darah mata. Kini, Kumer mengembangkannya lebih jauh dan menambahkan kawalan keakuratan menggunakan medan magnet.

    Robot ciptaan Kumer ini disuntikkan ke mata melalui jarum dan dikendalikan secara elektromagnetik guna mengurangi penggunaan bahan bakar untuk memberi daya.

    "Kami harap robot mikro ini boleh membantu mengubati degenerasi mata dengan menyuntikkan ubat secara teratur," ungkap Kumer.

    Robot ini belum pernah dipakai pada mata manusia dan baru diujicuba pada mata babi yang telah mati. Seperti dikutip PC World, Kumer dan pasukan merancang mengujinya pada haiwan hidup.

    Tak hanya mengubati penyakit degenerasi mata, robot ini juga boleh dikembangkan untuk mengubati masalah mata lain dan melakukan operasi.

    Minuman khusus untuk jadi wanita cantik ( Placenta 10.000 )

    Posted: 19 Mar 2011 12:00 AM PDT


    Minuman yang satu ini sama sekali tidak halal. Minuman jelly drink ini dibuat dengan bahan utama placenta (ari2) babi, dengan tiap botol mencapai berat 10.000 mg! Placenta dipercaya memiliki kemampuan regeneratif, terutama untuk kaitan dengan kecantikan, dan akan dapat membantu diet anda! Minuman ini juga tersedia dalam ukuran 400.000 mg juga ..ada juga yang sanggup minum benda ini demi kecantikkan.

    Ternyata Tumor Otak Boleh Dikeluarkan Melalui Hidung

    Posted: 18 Mar 2011 11:00 PM PDT

    Untuk mengeluarkan tumor biasanya doktor harus melakukan proses pembedahan di bahagian tubuh tersebut. Tapi cara baru dilakukan oleh dokter bedah Inggris yang mengeluarkan tumor di otak melalui hidung dan tanpa pembedahan.

    Hal ini terjadi pada Ian Bradley, lelaki berusia 60 tahun asal Wellesbourne, Warwickshire, yang memiliki dua tumor seukuran duit syiling di otaknya.
    Pada awalnya, dia hanya mengalami flu yang terjadi terus menerus. Dan ketika hidungnya mulai berdarah, ia dirujuk ke Coventry University Hospital, Inggris. Hasil scan menunjukkan ada tumor langka di dasar otak Ian.
    Setelah pemeriksaan, doktor menemukan bahawa tumor telah menyebar ke tulang di dekat reseptor bau di kepala Ian. Kerana itu, doktor memutuskan untuk mencabut tulang yang terinfeksi tersebut dari lubang hidungnya.

    "Dokter mengatakan kepada saya mereka ingin mencuba cara pembedahan baru dan saya tidak perlu berfikir lama untuk meyakini ini, kerana saya tidak begitu suka kepala saya dibedah," ujar Ian Bradley.

    Ahli bedah memasukkan kait kecil ke lubang hidung Ian dan kemudian berhasil menarik tumor dari bahagian depan otaknya. Tumor tersebut keluar dari hidungnya tanpa memerlukankan proses pembedahan terbuka.
    Doktor menghabiskan waktu 6 jam untuk mengeluarkan tumor dari otak Ian dan juga berhasil mengeluarkan bahagian kecil dari tulang tempat tumor telah menyebar.

    "Saya kagum mereka mampu mengeluarkan tumor tanpa memotong saya sama sekali. Saya sangat berterima kasih," ungkap Ian lebih lanjut.

    Operasi dari hidung ini memang membuat Ian kehilangan kemampuan indera bauya, tetapi ia mengatakan ini adalah harga yang sangat kecil untuk membayar keberhasilan mengeluarkan tumor dari kepalanya.

    "Dengan menggunakan teknik baru ini, itu bererti kami dapat menghilangkan tumor kanser tanpa meninggalkan bekas luka yang tak enak dipandang di wajah Ian," jelas Dr Gary Walton dari Coventry University Hospital yang memimpin operasi.

    Menurut Dr Walton, teknik ini membuat masa penyembuhan pasien menjadi lebih cepat dan juga menghindari bekas luka yang menonjol pasca pembedahan.

    "Ini inovatif, memberikan hasil yang lebih baik bagi pesakit kami dan saya senang cara ini sukses pada Ian," jelas Dr Walton.

    Ian pun mengaku hanya perlu dua hari berada di wad hospital setelah operasi melalui hidung tersebut. Dan setelah beberapa hari, ia sudah boleh kembali beraktiviti dan bermain golf.

    "Saya sangat senang bioleh bernafas melalui hidung walaupun tidak boleh mencium bau lagi. Ini telah membuat perbezaan besar terhadap kualiti hidup saya," kata Ian.


    Sumber : http://www.tkjlover.web.id/2011/01/tumor-otak-bisa-dikeluarkan-lewat.html

    Pohon Palsu Ini Boleh Hasilkan Oksigen

    Posted: 18 Mar 2011 10:00 PM PDT

    VIVAnews - Berteduh di bawah pohon rendang saat terik memang nikmat. Tak hanya sejuk, tubuh juga terasa lebih segar oleh paparan oksigen yang dihasilkan pepohonan di siang hari. Hanya, mencari pepohonan rendang seringkali menjadi hal sulit bagi warga di kota-kota besar.

    Melihat banyaknya ruang terbuka hijau yang berubah menjadi hutan batu di kota-kota besar, sejumlah ilmuwan Universiti Columbia, New York, merancang sebuah pepohonan artifisial yang dapat mengonversi gas buang karbondioksida menjadi oksigen.

    Bekerja sama dengan Influx Studio, Paris, para ilmuwan mengkreasikan pepohonan dengan ranting-ranting menjulang menyerupai jamur. Di hujung-hujung ranting, mereka menempatkan panel surya sebagai energi untuk mengolah karbondioksida menjadi oksigen.

    Kreasi ini menjadi pusat perhatian di 'Boston treepods 2011′, sebuah ajang yang melombakan pepohonan artifisial kaum urban. Meski mampu melakukan fotosintesis seperti pohon semulajadi, pohon-pohon buatan ini tak membutuhkan tanah dan air atau media tanam lainnya untuk tumbuh.

    Demi memaksimalkan kemunculannya sebagai produk ramah lingkungan, kerangka dan ornamen pohon buatan ini memanfaatkan  bekas botol plastik . Lewat kemampuannya mengikat karbondioksida, produk ini diharapkan akan membantu meningkatkan kualiti udara.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS