Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Lutfya di Pelancaran Single & Klip Video DIAM

Posted: 05 Jul 2011 06:25 PM PDT

Budiey nak ucap tahniah sebenarnya kat Lutfya sebab semalam akhirnya beliau berjaya melancarkan sebuah lagi lagu single terbaru berjudul DIAM. Terima kasih sebab sudi jemput Budiey ya.

Kalau pembaca masih belum kenal siapa Lutfya, sebenarnya beliau adalah bintang yang lahir dari Akademi Fantasia musim ke-6, satu batch dengan Stacy kan? Kalau Budiey tak silap la, Lutfya tersingkir bersama dengan Naim di minggu yang ke-3. Its okay, kalau tak kenal, korang tengok je gambar kat bawah ni, rasanya korang boleh ingat balik. Lepas keluar AF, rezeki Lutfya banyak mencurah-curah dalam bidang lakonan.

Bagi Budiey, Lutfya nama sebenarnya Lutfyah Sheikh Omar ni ada pakej lengkap. Ada rupa untuk jadi bintang dan dia juga ada vokal yang boleh tahan mantap jugak lah.

Event semalam berlangsung di Hard Rock Cafe menyaksikan gadis kelahiran Johor Bahru yang berusia 26 tahun ini melancarkan single terbaru dan video klip berjudul DIAM. Budiey dah pun dengar lagu DIAM ni, Budiey suka dengan rentaknya yang catchy, easy listening dan of course boleh buat korang rasa nak bergoyang sama.

IMG_4424

Budiey kira Lutfya ni betul-betul serius untuk jadi penyanyi. Lebih setahun Lutfya berusaha keras untuk terus dikenali sebagai penyanyi dan penghibur, dan Budiey kira melihat kepada mutu vokal dan tahap performance Lutfya masa launching semalam, kalau kena cara dan nasib yang menyebelahinya, nama Lutfya boleh naik. Cuma kadang-kadang benda ni bergantung kepada luck gak la.

Selain menyanyi, Lutfya juga cuba mencungkil bakat beliau untuk mencipta lagu. Wal hasilnya, lagu DIAM ini adalah lagu ciptaan sepenuhnya oleh Lutfya.

Budiey suka tengok muzik video DIAM yang penuh dengan warna-warna ceria, sesuai benar dengan lagu DIAM yang berentak riang ria remaja ni. Pengambaran video klip dibuat di Full House, Jalan Yap Kwan Seng tu diarahkan oleh pengarah dari Singapura dan Lutfya bertuah kerana kini beliau sudah memiliki syarikatnya sendiri, Lutfya Omar Agency (LOA).

IMG_4430

IMG_4436

IMG_4439

IMG_4445

IMG_4455

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Ida Nerina Pelakon Filem Susuk di Pelancaran Video Klip Atilia
  • Video Klip Lagu Kerek Bandi Amuk Tema Filem Karak
  • Video Lucah Ida Nerina & Fauzi di Rumah Tumpangan Sabul
  • Gambar Pengambaran Video Klip Sindarella
  • Gambar Sekitar Pembikinan Video Klip Liyana Jasmay Ku Tak Percaya Cinta
  • Gambar Ida Nerina Seksi Pakai Bikini
  • New Video Clip Age Of Pollution by Ning Baizura
  • Nas Adila Buat Muzik Video Bidadari Syurga di Indonesia
  • Video Klip Video Seks Tersebar di YouTube & Blog
  • Sekitar Pengambaran Video Klip Chiki Kat Mentor
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Peraduan Jemputan Ke Showcase DEWA Ning Baizura

    Posted: 05 Jul 2011 10:34 AM PDT

    Budiey ingin memberikan 10 pasang tiket untuk pembaca Sensasi Selebriti bagi menghadiri Showcase DEWA Ning Baizura anjuran Universal Music Malaysia yang akan berlangsung pada hari Jumaat, 8 Julai 2011 ini di Zouk KL, Jalan Ampang, Kuala Lumpur bermula jam 8 malam.

    Selain dapat menikmati vokal mantap dengan lagu-lagu terbaru Ning Baizura, setiap pemenang juga akan diberikan sebuah CD Album Terbaru dari Ning Baizura berjudul DEWA.

    Kepada pembaca yang nak join tu, senang saje! Begini caranya:

    1. Hantarkan email kepada Budiey dengan menyertakan maklumat diri anda seperti:

    • Nama penuh:
    • No. IC:
    • Alamat:
    • No HP:

    2. Cipta slogan PALING KREATIF anda:

    Saya mahu join Showcase DEWA Ning Baizura kerana… (tidak lebih dari 20 patah perkataan)

    3. Hantarkan email anda itu kepada:

    Tajuk Email: Showcase DEWA Ning Baizura – Budiey.com

    TARIKH TUTUP: Jam 6 petang, 7 Julai 2011

    Kepada pembaca yang berjaya dipilih, anda akan dihubungi oleh Budiey melalui email ya.

    Terima kasih! Good luck pada semua! Love you all!

    final_web

    Album Dewa – NING BAIZURA
    Setelah sekian lama menyepikan diri, penyanyi dan diva bertaraf antarabangsa, Ning Baizura tampil semula di arena seni tempatan menerusi album studio baru berjudul 'Dewa'. Kelahiran Dewa yang juga album ke-12 Ning, diterbitkan sendiri oleh Ning bersama komposer Audi Mok menerusi gabungan syarikat mereka berdua iaitu Happenings dan Satu Entertainment, dan diedarkan Universal Music Malaysia. Album ini dilihat bakal membawa sinar baru dalam karier penyanyi bersuara lantang soprano ini.

    'Dewa' yang bermaksud 'cahaya' dalam bahasa Sanskrit, bakal menterjemahkan hala tuju baru Ning, sebagai seorang wanita, isteri, ibu dan penghibur. 'Dewa' menampilkan 8 buah lagu berkonsepkan balada, pop, elektro dan dance, termasuk 'Mama Papa', 'Rasaksa' dan 'Bila' yang kini kerap diputarkan di corong-corong radio.

    Teras album terbarunya ini disifatkan agak moden dan lebih dekat dengan masyarakat bandar, namun Dewa sebenarnya tidak mempunyai sebarang konsep yang khusus atau tertentu. Menurut Ning, album Dewa adalah yang paling peribadi baginya sepanjang 17 tahun karier sebagai anak seni, kerana diadun mengikut citarasa dan keinginannya selama ini.

    Menampilkan lagu rancak yang berentak elektro dan dance, namun masih ada lagu-lagu balada yang jadi 'makanan' yang turut diselitkan di dalam album ini. Menurut Ning, perubahan yang dibuat bersebab. Salah satunya kerana ingin peminat melihat dan merasai frasa perubahan dalam hidup serta mengenali definisi baru kehidupannya.

    Pemilihan Audi Mok sebagai penerbit bersama dan komposer sepenuhnya untuk album ini juga berdasarkan kepada persahabatan, kepercayaan serta kualiti dan hasil kerja komposer itu sendiri. Apa yang istimewa, Ning turut menulis lirik lagu yang berjudul 'Propaganda' untuk album ini.

    Album ini juga menampilkan kebolehannya dalam pelbagai teknik vokal yang dan bukannya hanya soprano semata-mata. Sempena kelahiran album ini juga, beliau kini sedang merancang untuk mengadakan konsert di KL Live pada Disember 2011.

    Profile Ning Baizura
    Ning Baizura binti Sheikh Hamzah (lahir pada 28 Jun 1975), lebih dikenali sebagai Ning, adalah penyanyi pop R&B Malaysia, yang rekod dan menyanyi dalam pelbagai bahasa termasuk Bahasa Malaysia, Inggeris, Jepun, Itali, Perancis, Mandarin dan Kantonis. Beliau dilahirkan di Kajang, dan berdarah kacukan Arab, Melayu, Belanda, Cina, India dan Jawa.

    Ning melangkah ke persada nyanyian secara komersial pada tahun 1992 dan menjadi artis rakaman bawah pelbagai label antarabangsa, sehinggalah September 2008 beliau memiliki label muzik sendiri yang mana beliau telah merakamkan lagu-lagu bergenre pop, soul dan R&B. Album beliau meliputi 11 album studio penuh (tiga yang penuh album Bahasa Inggeris), serta pelbagai kompilasi. Ning juga telah memenangi Anugerah Industri Muzik selain membuat persembahan antarabangsa di United Kingdom, Itali, Perancis, China, Indonesia, Korea, Jepun, Singapura, Hong Kong, Malaysia, Monte Carlo, Monaco, Switzerland dan Amerika Syarikat.

    Ning terkenal dengan persembahan pentas, selain bergelar pelakon dan mempunyai peranan dalam sepuluh filem utama, filem pendek dan beberapa telefilem. Antara yang menjadi bualan ramai ialah 'Malaikat Di Jendela' yang diarahkan oleh Osman Ali. Beliau memainkan peranan sebagai bidan yang dipulau oleh masyarakat kampung itu kerana suaminya telah meninggal dunia kerana HIV. Filem ini mengambil bahagian dalam beberapa festival filem di Cannes, Rotterdam dan Singapura.

    Pada tahun 2006, Ning menubuhkan syarikat rakaman sendiri, Artis United Records (AUR). Selain dirinya sendiri, artis nanugannya ialah protege beliau, Nicolette Palikat atau 'Nikki' daripada Malaysian Idol musim pertama dan Allahyarham Siti Surianie Julkarim (Yanie) daripada Mentor musim pertama, serta Ahmad Nubhan Ahamad (Nubhan) daripada Akademi Fantasia musim keenam. Sementara itu album Bahasa Inggeris beliau 'EastToWest' dilancarkan di Malaysia pada 10 Mac 2008.

    Beliau bekerja dengan Allahyarham Yasmin Ahmad dalam filem Muallaf. Ia memenangi beberapa anugerah antarabangsa di Eropah termasuk The Berlin Film Fest dan Singapura Film Fest.

    Ning Baizura kini tampil dengan album terbaru beliau, Dewa, pada Jun 2011.

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Ning Baizura di Malam Universal & Showcase 2011
  • Gambar Ning Baizura di Hi Tea 5Star ABP2010
  • Ning Baizura Jadi Puteri Gunung Ledang Dalam Filem Magika
  • Ning Baizura & Omar Sharif Bertunang
  • Gambar Ning Baizura Nikah
  • Gambar Foto Majlis Ning Baizura Bertunang
  • Keputusan Peraduan Menangi Album EastToWest – Ning Baizura
  • Gambar Ning Baizura di Sidang Media ABPBH2010
  • Gambar Nikki Bertudung di Majlis Nikah Ning
  • Peraduan Menangi Album EastToWest – Ning Baizura
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    “Aku Bukan Gay Der…” – Maulana, RSVP.

    Posted: 05 Jul 2011 11:18 PM PDT

    Bekas finalis Akademi Fantasia 8, Maulana Mohamad dalam diam-diam rupanya dia sibuk menjalani sesi rakaman serta menghadiri jemputan nyanyian. Selepas RSVP, Maulana pernah menerbitkan single Muzikal Melodi Cinta, namun tidak  mendapat promosi yang meluas. Ekoran daripada itu, Maulana mengambil langkah untuk keluar daripada Astro Entertainment Sdn Bhd (AESB) & bergerak secara solo pada bulan Jun yang lepas.

    "Sejak bergerak secara solo, aku kena bekerja lebih keras demi mencari sesuap nasi. Tapi, aku puas hati sebab aku boleh tahu segala perjalanan pembuatan lagu daripada A-Z, termasuk'lah dari segi promosi atau jualan. Aku akui terpaksa start all over again, namun aku percaya pada konsep no pain no gain," jelas Maulana yang lengkap bertopi.

    OHBULAN! : Eh, kau ni hensem bagai, gaya pun ada. Kau gay ke?

    Maulana : "Gila! Kau ni memang kan? Ha Ha (Maulana gelak pecah perut)

    "Tak, aku bukan gay der. Walaupun ada sesetengah orang yang cop aku ni macam gay, tapi aku tak kisah pun. Pada aku, orang tak tahu cerita sebenar, so biarkan je lah. "

    "Terus terang bro, sebelum ini ada VIP yang sanggup nak spedo aku. Huh, simpang malaikat 44. Aku nak jelaskan bahawa diri aku ni memang straight, tak bengkok-bengkok."

    "Namun, aku tiada masalah untuk berkawan dengan sesiapa, asalkan kita boleh hormat antara satu sama lain," jelas Maulana menafikan tuduhan gay yang dilemparkan terhadapnya.

    OHBULAN! : Yer ke? Kalau kau straight, siapa girlfriend?

    Maulana : Ha ha. Aku single and available.

    OHBULAN! : Okay, kau gay!

    Nota: Sesi perbualan ini berlangsung dalam keadaan gelak ketawa. Jadi, kami harap anda dapat enjoy dengan perbualan ini.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    (Gambar) Siti Saleha @ Nora Elena Bersosial Bersama Rakan Luar Negara

    Posted: 05 Jul 2011 10:32 PM PDT

    Yummy! Tak sangka pelakon drama meletup Nora Elena, Siti Saleha ni boleh tahan juga bersosial dengan rakan-rakan daripada luar negara. Rakan kami di Beautifulnara berkata, "tak jadi nak masuk meminang". #LOL

    Bersosial bukannya tak elok, kalau kita pergi karaoke ke, main futsal atau minum di kedai mamak pun dikira bersosial. Cuma, kita kena pandai-pandai'lah cover line, kan?

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Penyanyi cun ni diugut disimbah asid kemukanya

    Posted: 05 Jul 2011 09:30 PM PDT

    BEIRUT: Penyanyi Lubnan, Elissa (atas), ketika ini berada dalam ketakutan selepas menerima ancaman daripada seorang lelaki yang bersumpah membakar mukanya dengan asid.
    Lelaki yang membuat ugutan itu dilaporkan peminat seorang lagi penyanyi terkenal negara berkenaan, Nawal Al Zoughbi.

    Elissa membaca ugutan berkenaan yang disiarkan beberapa laman web mengatakan lelaki itu dan sekumpulan peminat Nawal lagi merancang menyimbah asid ke muka Elissa untuk merosakkan sama sekali wajahnya.

    Lelaki yang merancang ancaman itu juga menggesa semua peminat Nawal membantunya melaksanakan rancangan berkenaan.

    Bagaimanapun, sebab dia mahu melakukan serangan itu tidak didedahkan.

    Pegawai kanan polis segera diminta mengambil langkah perlu termasuk menahan lelaki dan bagi melindungi Elissa meskipun ancaman berkenaan yang disiarkan di laman web dipadamkan dua jam kemudian.
    Berikutan itu, Elissa mengambil keputusan mengupah beberapa pengawal peribadi bagi mengawalnya pulang dan mengiringinya pada setiap masa bagi mengelak serangan lelaki terbabit termasuk orang lain.

    Dalam satu lagi perkembangan lain, Elissa menamatkan pembikinan lagu muzik video terbarunya berjudul 'Bitsada' Bi Meen' (Siapa yang kamu percaya), yang terkandung dalam album terbarunya.

    Klip itu dirakamkan atas arahan Emile Seelani di beberapa lokasi di Beirut. Lagu itu juga akan disiarkan di beberapa saluran televisyen satelit tidak lama lagi.

    Lagu itu ditulis oleh penyajak, Nader Abdalla dan diedarkan oleh syarikat Tamim dengan Waleed Saed sebagai pengarah dan dihasilkan firma Rotana'.

    Sementara itu, majalah perniagaan Arab menyenaraikan Elissa di tempat ketiga sebagai dalam senarai bintang pop terkaya Lubnan dengan aset AS$35 juta (RM105 juta). Bintang pop terkemuka Mesir, Amr Diab adalah yang paling kaya dengan AS$$41 juta (RM123 juta).

    Di tempat kedua ialah Nancy Ajram, memiliki AS$36.3 juta manakala Fairuz di tempat keempat dengan AS$29.5 juta
    (RM88.5 juta). – Agensi

    sumber : berita harian online

    Hebat..lelaki gemuk ini menang undian pencarian model

    Posted: 05 Jul 2011 08:25 PM PDT

    LONDON - Seorang lelaki berbadan gempal, Roland Bunce, 24, berada di tempat teratas dalam pertandingan Make Me the Next Model 2011 yang akan diadili oleh barisan panel profesional selepas dia memenangi undian dalam talian.

    Langsung tidak mempunyai penampilan dan raut wajah seperti seorang model, Bunce mendapat perhatian pengundi awam dalam talian selepas penyertaannya disabotaj oleh pengguna Internet.

    Populariti Roland melonjak selepas kemunculannya menarik perhatian ramai pengundi bulan lalu. Dia juga terus mara untuk menang dalam pertandingan kelolaan pihak High Street yang bertujuan mencari model selepas menewaskan 5,000 peserta lain. Dia memperoleh undian terbanyak iaitu 66,000 undi.

    Bunce yang merupakan seorang jurutera komputer dari Belfast akan mempertaruhkan nasibnya dalam pusingan terakhir bersama 250 orang peserta lain pada 30 Julai ini.

    Pertandingan yang menerima 5,000 penyertaan itu menawarkan pemenangnya dengan baucar bernilai AS$3,221 (RM9,695.10) dan sesi fotografi untuk diperkenalkan kepada agensi peragaan. - Agensi

    sumber : kosmo online

    Budak ni suka makan ubat nyamuk sejak berusia 8 bulan

    Posted: 05 Jul 2011 07:40 PM PDT

    POLEWALI MANDAR (Indonesia): Biasanya kanak-kanak gemar meminum susu, makan cokelat atau biskut. Namun, bagi Abdillah Syarif yang berusia tujuh tahun dan berasal dari Polewali Mandar, Sulawesi Barat, dia sangat gemar memakan ubat nyamuk.
    Dalam sehari, Abdillah yang dipanggil Adit itu mampu menghabiskan sebungkus ubat nyamuk. Ibu bapa Adit sudah berusaha untuk menghilangkan tabiat buruk anaknya itu tetapi bukan saja tidak berhasil, malah, ketagihannya kepada ubat nyamuk semakin bertambah. Tabiat aneh Adit menyebabkan anak keempat pasangan Syarifuddin dan Nurlina itu menjadi terkenal di desanya di Sabang Subik, Kecamatan Balanipa.

    Adit mula gemar memakan ubat nyamuk ketika berusia lapan bulan. Pada mulanya, Adit yang belum pandai berjalan ketika itu, mendekati ubat nyamuk dan tiba-tiba memakannya.
    Hingga kini, dia jadi ketagih dan tiada sehari pun dilalui tanpa memakan ubat nyamuk. Dia juga melakukan tabiat itu secara diam-diam kerana takut dimarahi ibu bapanya.

    "Enak dan manis," katanya ketika ditanya mengapa dia gemar memakan ubat nyamuk.

    Usaha orang tuanya untuk menghentikan tabiat pelik anak mereka tidak berhasil. Walaupun sudah menyorokkannya di tempat lain, Adit akan mendapatkan ubat nyamuk dari rumah jiran mereka. "Biasanya kalau tidak menemukan ubat nyamuk di rumah, dia akan mencurinya di rumah jiran," kata Syarifuddin. Nurlina pula mengatakan tabiat Adit itu mungkin bawaan daripadanya.
    "Dulu ketika hamilkan Adit, saya memang gemar mencium asap ubat nyamuk dan mungkin ia menurun kepada anak saya," katanya. Menurut doktor pakar pediatrik di Dinas Kesehatan Polewali Mandar, Sih Harjo Boko, Adit menghidap penyakit pica iaitu kelainan keadaan pola makanan pada kanak-kanak. Penyakit itu disebabkan kekurangan zat besi dalam diri kanak-kanak dan boleh pulih, bergantung kepada keprihatinan ibu bapa menjaga anak mereka.

    sumber : myMetro

    Suami cuba sembelih isterinya yang suruh berhenti minum arak

    Posted: 05 Jul 2011 06:45 PM PDT

    KUALA LUMPUR: Berang ditegur kerana minum arak, seorang lelaki berusia 50-an cuba menyembelih isterinya dengan parang menyebabkan wanita itu cedera di tangan ketika cuba menyelamatkan diri dalam kejadian di rumah mereka di Wangsa Melawati, di sini, semalam.

    Dalam kejadian kira-kira jam 11.30 malam itu, tindakan pantas anak lelaki pasangan terbabit berusia 26 tahun membantu menyelamatkan ibunya berusia awal 50-an daripada 'disembelih' bapanya.

    Biarpun berjaya diselamatkan anak lelakinya, wanita terbabit cedera di kedua-dua tangan selepas terkena parang digunakan suspek dalam kejadian itu.

    Menurut sumber, kejadian itu bermula apabila mangsa menegur suaminya supaya berhenti meminum minuman keras kerana membazir selain berdosa.

    "Teguran mangsa menyebabkan suspek berang lalu memukulnya. Suspek bukan saja menampar, malah turut menumbuk dan menendang wanita itu hingga terjatuh.

    "Penderitaan mangsa tidak berakhir apabila suaminya bertindak lebih ganas dengan mengambil parang," katanya.
    sumber : myMetro

    Gambar seekor harimau yang mengecapi kebebasan

    Posted: 05 Jul 2011 05:45 PM PDT

    MOSCOW - Pasukan BBC Wildlife Magazine baru saja mengabadikan momen seekor harimau yang meluapkan geramnya setelah diselamatkan dari jeratan pemburu.

    Peristiwa itu terjadi ketika binatang buas bernama Victor tersebut sedang di bawa oleh ahli untuk menjalankan perawatan kesihatan setelah tertangkap secara brutal oleh para pemburu yang kejam.

    Sebagaimana dilapor Dailymail, Selasa (5/7/2011), harimau jenis Amur yang baru berusia sembilan tahun ini diselamatkan oleh sekumpulan siswa dalam hutan Russia terpencil yang mendengar raungan kesakitan dari Victor yang terjebak dalam jeratan kabel. Melihat kejadian tersebut, sekelompok siswa baik hati tersebut pun melaporkan kejadian ini ke Inspection Tiger Department. Beruntung setelah berhasil diselamatkan Victor ditetapkan dalam keadaan sihat.

    Victor pun terlihat sangat antusias ketika kandang di kendaraan pasukan observasi dibuka. Dia nampak memiliki kebebasannya kembali.

    "Kami memilih sebuah tempat dengan ruang terbuka yang cukup sehingga kita boleh duduk di kendaraan dan menyaksikan Victor meninggalkan kandangnya menuju kebebasan. Dan kami mendapatkan sebuah momen membahagiakan yang tidak terlupakan," ujar John Goodrich, 45, seorang lelaki yang telah 16 tahun bekerja dengan harimau di Russia.(rhs)

    Abang yang paling selamba

    Posted: 05 Jul 2011 04:30 PM PDT

    Macam mana rasanya duduk dirumah yang hanya lebarnya 1.5 meter?

    Posted: 05 Jul 2011 10:30 AM PDT

    INILAH.COM, Warsaw – Tak suka rumah yang terlalu luas? Mungkin anda boleh mempertimbangkan tinggal di rumah paling sempit ini. Bayangkan, lebarnya hanya 1,5 meter!

    Arkitek bergaya slim ini dikatakan menjadi properti paling sempit dunia. Meski begitu, isinya lengkap. Ada biliktidur, ruang santai, bilik mandi dan dapur. Begitu sempit, hingga para arkitek terpaksa menggunakan tangga tradisional yang menempel di dinding.

    Setiap lantai dari bangunan bertingkat empat itu panjangnya mencapai sekitar 12 meter dengan ruangan di setiap lantai. Lokasinya boleh 'diselipkan' di antara dua gedung di Warsaw, Poland, negara yang memikirkan bentuk bangunan macam ini.

    "Saya melihat ada gap dan merasa sepertinya perlu diisi. Mungkin seniman yang akan menggunakannya," ujar arkitek Poland, Jakub Szczesny, kepada Mail Online.

    Penghuni pertama apartment sempit ini adalah penulis asal Israel, Etgar Keret, setelah sejarawan Inggris, Norman Davies, menolak tawaran tersebut.

    Secara rasmi, rumah tersempit dunia, The Wedge, terletak di Pulai Great Cumbrae, di lepas pantai North Ayrshire, Skotlandia. Lebar The Wedge hanya 119 cm di bahagian depannya dan panjangnya mencapai 6,7 meter.

    Rumah sempit lainnya juga ditemukan di Brighton, Inggris, milik Rachel Boyle. Lebarnya 1,8 meter dan panjang 6,4 meter. Ia memilikinya selama 13 tahun terakhir dan kini menyewakannya. Amerika juga punya, di New York yang sempat menjadi milik aktor ternama Cary Grant.

    Hidap Sexsomnia, Lelaki Ini Tidur Ketika Perkosa Gadis Remaja

    Posted: 05 Jul 2011 09:52 AM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang lelaki yang memperkosa seorang gadis remaja dan mengaku sedang tertidur saat melakukannya malah dibebas oleh pengadilan dari tuduhan bersalah. Demikian dilapor The Guardian, Selasa (5/7/2011).

    Stephen Lee Davies (43) berasal Pembroke Dock, Wales barat, Inggris, mengaku tak bersalah kerana menghidap sebuah penyakit yang disebut sexsomnia. Seorang juru di Pengadilan Swansea Crown Court menerima dalihnya setelah seorang konsultan memberikan bukti jika kemungkinan apa yang dikatakan Davies benar adanya.

    Isteri dan juga bekas kekasihya bersaksi jika mereka sering diganggu pada malam hari ketika tidur dengannya. Davies berhubunge seks dengan pasangannya ketika sedang tidur dan tak mengingat apapun keesokan harinya.

    Dia diseret ke pengadilan akhir bulan lalu dengan tuduhan memperkosa gadis remaja umur 16 tahun yang sempat tinggal di rumahnya semalam.

    Si gadis remaja ini pergi ke bilik tidur Davies pada 7 September 2009 kerana bilik tersebut lebih dingin. Davies sudah tidur saat itu dan mengatakan dirinya tak tahu gadis remaja itu masuk ke biliknya.

    Si remaja terbangun pada malam hari dan melihat Davies berhubung seks dengannya dari belakang dan sempat menyebutnya "horny bitch".

    Saat ditangkap, Davies mengatakan dirinya bangun dengan keadaan penisnya ereksi dan bertanya-tanya apa yang dilakukan remaja itu di bilik tidurnya.

    Dr Chris Idzikowski, Direktur Edinburgh Sleep School, mengatakan di depan pengadilan jika sexsomnia itu adalah gangguan tidur yang masuk dalam kategori sleep walking yang terjadi pada satu dari 25 orang.

    Isteri masukkan suami kedalam beg pakaian untuk dibawa lari dari penjara

    Posted: 05 Jul 2011 08:48 AM PDT

    TEMPO Interaktif, Chetumal - Seorang wanita ditangkap kerana cuba menyeludupkan suaminya lari dari Penjara Mexican di Chetumal, Mexico, dengan cara memasukkannya ke dalam sebuah beg pakaian.

    Gerardo Campos, juru cakap polis di Carribean, Quintana Roo, mengatakan kes ini terungkap ketika pegawai penjara memperhatikan gerak-gerik wanita tersebut yang nampak gugup. Saat itu, sang wanita tengah menarik sebuah beg hitam beroda yang nampak besar.

    Seperti dilapor AP, Selasa, 5 Julai 2011, penjaga penjara lantas memeriksa beg yang dibawa wanita bernama Maria del Mar Arjona, 19 tahun, itu. Petugas lalu menemukan Juan Ramirez Tijerina, tahanan penjara itu, di dalam beg tersebut dengan posisi seperti janin dalam kandungan.

    Ramirez ditahan kerana terlibat kes memiliki senjata secara haram Dia dikenai hukuman 20 tahun tahanan.

    Polis lantas menangkap Arijona kerana cuba membawa lari Ramirez dari penjara.

    Lelaki pakai kasut wanita dan bunga di kepala beratur beli tiket wayang

    Posted: 05 Jul 2011 07:35 AM PDT




    sumber : stomp.com.sg

    A man was seen wearing women's shoes and a flower on his head as he queued up for movie tickets at the Golden Village Yishun cinema.

    STOMPer baboon, who spotted the man, said:

    "I saw this guy dressing himself up as a girl -- with female shoes and a flower on his head -- while we were getting our movie tickets at Golden Village Yishun."

    Hebat,Gadis 12 Tahun Selamatkan 5 Nyawa

    Posted: 05 Jul 2011 06:50 AM PDT

    VIVAnews - Seorang anak perempuan berusia 12 tahun yang digelar 'Penyelamat Kecil' menyelamatkan nyawa lima orang, bahkan setelah kematiannya. Hal ini terjadi setelah orangtua si anak mengambil sebuah keputusan berani untuk mendermakan organ putri mereka.

    Sebagaimana dilapor dari laman Dailymail pada 4 Julai 2011, gadis baik hati bernama Karis May Darling itu meninggal pada April lalu setelah terkena bakteria Streptococcus A yang berkembang menjadi radang otak. Orangtua Karis yang berduka lantas memutuskan untuk menyumbangkan jantung, hati, ginjal, dan pankreas putri mereka kerana yakin itulah yang diinginkan Karis.

    "Karis sangat senang menolong orang lain. Pendermaaan organ ini dapat menolong lima keluarga lain dari kehilangan orang tersayang, dan bila ia tahu ia pasti akan sangat senang. Karis kini hidup dalam diri lima orang yang ditolongnya, dan hal itu membuat kami merasa nyaman," kata sang ayah, John Darling.

    Karis yang suka menyanyi dan menari ini mengeluh sakit telinga pada suatu pagi di bulan April. Sang ibu membawanya ke doktor, yang mendiagnosanya sebagai infeksi dan hanya memberinya antibiotik. Sakit telinganya memang hilang, namun muncul lagi seminggu kemudian dan membuat keadaan Karis memburuk pada malam harinya. Sang ibu lantas membawanya ke Basildon University Hospital.

    "Para dokter memberi putriku antibiotik kerana menemukan infeksi dalam darahnya, sehingga kami tak berfikir itu penyakit yang serius. Putriku kemudian mengeluhkan sakit di kepalanya, namun ia masih mampu berbicara," kata Kerri Darling, sang ibu yang ternyata juga didiagnosa mengidap kanser payudara.

    Keadaan Karis memburuk setengah jam kemudian akibat pembengkakan pada otaknya. Ia lantas dirujuk ke Great Ormond Street Hospital setelah para doktor berusaha mempertahankan hidupnya menggunakan mesin. Sayang usaha ini sia-sia karena Karis akhirnya meninggal akibat mati batang otak.

    Hati Karis didonorkan pada seorang gadis remaja bergolongan darah langka yang hanya sesuai dengan milik Karis. Sebahagian hatinya didermarkan pada seorang bayi perempuan, sementara sebahagian lainnya pada seorang anak laki-laki. Satu ginjalnya ditransplatasikan pada seorang anak perempuan, sementara ginjal satunya pada seorang lelaki dewasa.

    Kini, keluarga asal Corringham, Essex ini mendirikan sebuah yayasan yang dinamai Karis May Darling Foundation. Yayasan ini menawarkan pelatihan drama professional dan pelatihan olahraga bagi anak-anak yang kurang mampu membayar pelatih profesional.

    Mengenai jenis program yang ditawarkan yayasan, Kerri mengungkapkan bahwa idea ini terdetik kerana Karis sempat akan mendaftar ke sebuah agen pencari bakat ke London.

    "Selain suka tampil di panggung, putriku juga sangat menyukai jujitsu. Agaknya inilah yang ia inginkan, membantu anak lain melakukan apa yang mereka suka. Dia benar-benar gadis kecil dengan hati yang besar, dan kami akan selalu sangat bangga padanya."

    Gitar Puteri Duyung, Aneh dan Satu-satunya Di Dunia

    Posted: 05 Jul 2011 05:35 AM PDT

    Gitaris Andy Manson dengan gitarnya yang "gempak"

    Telefon awam yang paling unik dan kreatif

    Posted: 05 Jul 2011 04:35 AM PDT



    Pendeta Minta Hasil TanamanDiganti Sarung Kaki dan Seluar Dalam

    Posted: 05 Jul 2011 03:36 AM PDT

    EXETER - Bukannya membawa buah dan sayuran untuk festival tanaman tahunan, seorang pendeta meminta para jemaahnya membawa sarung kaki dan seluar dalam.

    Pendeta Gavin Tyte (39), mengatakan bahawa dia malah menginginkan gerejanya diberikan pakaian dalam dibandingkan dengan apel, jeruk dan kobis.

    Pendeta kontroversi ini menginginkan para jemaahnya untuk memberikan semua itu kepada para penghuni rumah penampungan di Exeter, Inggris.

    Pendeta itu pun mengumpulkan sumbangan yang terdiri dari seluar dalam lelaki dan sarung kaki, seluar, tali pinggang dan juga makanan anjing kering.

    Dia juga meminta perlengkapan mandi seperti berus gigi, ubat gigi, sampo, dan juga alat cukur.

    Seperti dilansir Orange, Isnin(4/7/2011), pendeta Tyte sebelumnya pernah membuat heboh dengan berceramah dengan mengeluarkan suara muzik dari mulutnya.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Gambar..seorang pakar pemusnah bom yang gagal memusnahkan bom

    Posted: 05 Jul 2011 02:00 AM PDT

    Somewhere in Thailand, a bomb expert fails to disarm the bomb stored inside the car. Luckily, the man survive the explosion. Police said that it was the work of separatist militants in the south of Thailand.








    Aneh..kanak-kanak perempuan ini suka makan mancis

    Posted: 05 Jul 2011 01:00 AM PDT

    INILAH.COM, Pemalang – Seorang kanak-kanak perempuan Tiara Handayani (2,5) warga Dusun Sirandu, Kelurahan Purwosari, Kecamatan Comal, Kabupaten Pemalang, Jawa Tengah, mempunyai kebiasan aneh, suka memakan mancis api. Dalam sekali makan mampu menghabiskan satu-dua kotak mancis.

    Kebiasaan aneh putri ke tiga pasangan Bejo (34) dan Sri Handayani (28) tersebut berawal saat keluarga melihat Tiara berada di dapur seorang diri dengan mulut sedang mengunyah bagian coklat yang biasa terdapat di hujung mancis, sementara batang kayu korek api berserakan di sekelingnya.

    "Saat itu kami terkejut melihat Tiara makan mancisi sampai habis satu kotak, namun kami lega kerana hingga esok harinya Tiara tidak mengeluh sakit perut atau kepala pusing akibat makan bahagian kepala mancis itu," kata Handayani, ibunda Tiara.

    Handayani mengatakan, Tiara memiliki kebiasaan aneh tersebut sejak berusia sekitar satu tahun. "Untuk mencegah kebiasaan itu tidak terus berlanjut, kami sering menyembunyikan kotak mancis ke almari atau tempat aman lainnya, namun Tiara malah pergi ke rumah tetangga untuk mengambil sendiri mancis kemudian memakannya," katanya.

    Ia mengatakan, jika kotak berisi puluhan batang mancisi tidak segera disingkirkan dari dapur atau disembunyikan di tempat yang tidak terjangkau olehnya, maka dalam sekali makan Tiara dapat menghabiskan mancis sebanyak satu-dua kotak.

    Orangtua Tiara mengaku sudah kehabisan akal untuk melarang putri mereka melakukan kebiasaan anehnya, namun kerana selama ini Tiara tidak pernah ada keluhan sakit setelah makan mancis, maka mereka terpaksa membiarkan gadis kecil itu tetap menikmatinya.

    Selain itu, kata dia, tidak jarang Tiara juga memujuk teman-teman bermainnya untuk ikut makan mancis  namun tidak ada yang mahu, kalaupun ada yang ikut makan langsung dimuntahkan kera na rasanya tidak enak.

    Sementara itu, Tiara mengaku senang makan mancis kerana gurih dan renyah seperti rasa coklat, sehingga jika makan satu kali nak satu lagi.

    Aduh…Perempuan Ini Takut Pisang

    Posted: 05 Jul 2011 12:00 AM PDT

    TEMPO Interaktif, Ketika kecil Paula Ross kerap dipaksa makan buah. Sampai-sampai dia mengalami trauma. Dari banyak buah, ada satu buah yang membuat Paula ketakutan luar biasa: pisang.

    Jangankan memakannya, melihat atau mencium bau pisang saja sudah membuat dia panas-dingin. Dia semakin takut dengan pisang ketika pernah diintimidasi (bully) oleh teman-temannya di sekolah.

    "Mereka mengejarku dengan pisang, aku ketakutan dan mereka tertawa, mereka fikir itu lucu," ujar Paula seperti dikutip dari Daily Mail, Jumaat 1 Julai 2011.

     Paula tak makan pisang selama 20 tahun. Kini, di usia 23 tahun, Paula mulai boleh mengalahkan rasa takutnya terhadap pisang. Dia bisa berdamai dengan pisang setelah melakukan terapi.

    Paula melakuan terapi dengan psikolog John Bruce. Dia mengikuti programneuro-linguistic. Program ini membantu pesakit mengubah ketakutan seseorang terhadap suatu benda dan menanamkan persepsi positif terhadap benda yang dia takutkan.

    "Sekarang aku sudah berani memegang pisang. Aku juga tenang makan siang bersama dengan teman-temanku. Kalau ada yang membawa pisang, aku tak takut lagi," ujarnya.

    Menurut Bruce, terapis Paula, fobia pisang adalah hal yang aneh. "Sebelum bertemu Paula, aku tak pernah membayangkan ada penderita fobia pisang," kata Bruce.

    Dia lalu mengajak Paula melawan rasa takutnya terhadap pisang dengan menganggap bahawa pisang itu bukan sesuatu yang menakutkan, tapi sebuah hal yang menenangkan dan membuat senang.

    Nenek berusia 70 tahun ini jaguh menembak dan menjadi inspirasi penduduk

    Posted: 04 Jul 2011 11:00 PM PDT

    JOHRI - Dilihat dari perawakannya, tidak ada yang istimewa dari Parkaso Tomar, nenek berusia 70 tahun ini, bekerja di ladang dan mengurus ternakan, namun siapa menyangka bahawa nenek ini jaguh menembak.

    Dia dijuluki sebagai "nenek penembak" dari Desa Johri di Uttar Pradesh, propinsi bahagian utara yang terkenal dengan pembunuhan yang terhormat dan juga gugur janin perempuan. Wilayah yang sangat tidak baik untuk para wanita untuk membesar.

    Di desa inilah Tomar menjalani hidup, menginspirasi generasi baru sebagai wanita penembak.

    Dia membungkam semua lawannya, baik di arena menembak dan juga di desanya. Dia pun memberikan inspirasi kepada putrinya Seema dengan menjadi satu-satunya wanita India yang memenangkan kejuaraan menembak dunia.

    Bagi Parkoso, kemenangannya yang pertama adalah hal terindah yang selalu dia ingat.

    "Saya mengalahkan seorang Jeneral Inspektur di Delhi. Ketika dia akan pergi, seseorang mengatakan, setidaknya kau berfoto dahulu bersama nenek."

    "Jeneral itu mengatakan 'Apa berfoto, saya sudah dipermalukan oleh seorang wanita'," ceritanya.

    Sudah banyak piala dan kejuaraan yang telah dimenangkan oleh Parkoso. Dia telah berhasil menunjukkan pencapaiannya, namun dengan memberikan inspirasi kepada kaum muda adalah hal yang paling dibanggakannya.

    Seperti dilansir BBC, Isnin (4/7/2011), daerah tersebut merupakan wilayah yang didominasi oleh kaum lelaki, namun berkat Parkoso, kini anak perempuan dan anak laki-laki bahu membahu bekerja bersama.(rhs)

    Inilah Robot Pesaki Gigi Cantik Mirip Manusia Sebenar

    Posted: 04 Jul 2011 10:00 PM PDT

    INILAH.COM, Jepun– Robot pesakit gigi ini mirip manusia , tapi agak menyeramkan.

    Orang Jepun membuat robot yang mirip manusia s. Robot bernama Showa Hanako 2 ini dalah robot pesakit yang diciptakan untuk latihan praktik doktor gigi.

    Dilancarkan Khamis lalu di Jepun, robot ini rencananya akan dijual ke berbagai sekolah,hospital, dan klinik gigi di Jepun.

    Peneliti Showa University menciptakan robot dari bahan silikon sehingga hasilnya sangat mirip manusia sungguhan, tapi agak menyeramkan.

    Matanya boleh berkedip dan kepalanya boleh menggeleng. Ia juga boleh tersedak, batuk, bersin, serta mengerakkan lidah dan rahang. Robot ini adalah hasil kerja sama dengan Orient Industry yang menciptakan "love dolls", robot untuk orang dewasa.

    Saat doktor ingin memeriksa keadaan gigi si robot, robot ini akan merespon, menutup mata, mulut, menarik lidah, atau menggeleng kepala.

    Tapi tentu tidak seperti praktik gigi sebenarnya, pada robot ini doktor tidak boleh memasukkan air ke mulut robot kerana air akan merosak mesin.

    Koutaro Maki, profesor Showa University School of Dentistry mengatakan, robot ini membantu siswanya belajar. Siswanya merasa seperti tengah berhadapan dengan pesakit sebenar , jadi mereka lebih berhati-hati.


    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS