Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


ABPBH 25: Adakah Aaron Aziz Bintang Paling Popular?

Posted: 06 Apr 2012 04:41 AM PDT

Mula menjejakkan kaki dalam industri hiburan Malaysia pada tahun 2004 dalam drama berjudul "Haryati", Aaron Aziz kini sudah popular dikalangan peminat tempatan walaupun dia merupakan anak jati kelahiran Singapura.

Namun tahun 2011 telah menjadi satu fenomena buat dirinya. Lakonan Aaron Aziz dalam filem berjudul 'KL Gangster" arahan Syamsul Yusof telah melonjakkan namanya dimata peminat. Watak yang dibawakan berjaya memukau mata dan hati para penonton. Apa tidaknya, dengan rupa paras dan tubuh badan yang sasa, sampai sekarang kami tidak boleh lupa bagaimana rupa wanita jika kami bercerita mengenai Aaron Aziz.

Bermula disitu, sekali lagi, lakonan Aaron Aziz sebagai Hariz dalam filem yang diilhamkan dari novel cinta karya Fauziah Ashari telah memukau hati penonton. Aaron berjaya melakonkan watak Hariz, seorang lelaki kaya yang pada mulanya membenci Izzah, namun tiba-tiba jatuh cinta dan terpaksa menempuh konflik diantara ego, keluarga dan cinta.

Persoalannya, cukup popularkah Aaron Aziz untuk memenangi Anugerah Bintang Paling Popular yang ke-25? Adakah cukup sekadar 2 filem ini dan beberapa drama lakonannya boleh menjadi nilai samada dia popular atau tidak?

OHBULAN! boleh tunjukkan anda beberapa contoh paling ketara yang membuktikan Aaron Aziz sememangnya popular dikalangan rakyat Malaysia. Setakat ini, Aaron Aziz belum pernah dikaitkan dengan mana-mana selebriti perempuan di negara kita, ini disebabkan Aaron sendiri sudah mempunyai isteri yang jelita. Semua orang sudah tahu bukan?

Banyak isu-isu mengenai Aaron Aziz telah menarik perhatian para media, antaranya ialah isu Aaron memohon kerakyatan Malaysia yang masih belum diketahui statusnya sehingga hari ini. Isu kad pengenalan dan nama betul Aaron yang juga dipersoalkan sebelum ini. Tak habis dengan itu, semalam blog-blog hiburan dan media mempersoalkan pula kuku Aaron Aziz.

Sampai ke kuku dipersoalkan, anda rasa belum popular lagikah Aaron Aziz? Sebelum ini, gambar-gambar Aaron bercuti bersama isteri turut menjadi perbualan para peminat. Tidak kurang dari situ, jika anda pergi ke laman Youtube, dan cari nama Aaron Aziz, disetiap video yang ada Aaron Aziz pasti akan ada komen yang kami sendiri "geli" nak baca! Itu pasti dan kami tidak tipu, tak tahulah jika ada yang kami terlepas, kan?

Banyak lagi isu-isu berkaitan Aaron Aziz, tapi cukuplah setakat ini yang kami tulis. Barang yang lepas, jangan dikenang.

Ini hanya sekadar pandangan dari OHBULAN!, apa pun kuasa undian terletak di tangan anda dan kami rasa, undian sudah pun berakhir hari ini. 8 April ini bakal menyaksikan siapakah yang akan merangkul anugerah paling berprestij ini. Kita nantikan ya!

Pesanan – Pada 8 April ini, anda juga boleh menonton 'Live Streaming' Anugerah Bintang  Popular Berita Harian 25 (ABPBH 25)  di sini.

Maher Zain Lancar Album Baru “Forgive Me”

Posted: 06 Apr 2012 12:45 AM PDT

Populariti penyanyi warganegara Lebanon, Maher Zain di Malaysia memang tak perlu disangkal lagi apabila album debutnya berjudul 'Thank You Allah" menerima jualan berjumlah 250 000 cetakan di seluruh negara. Didokong oleh sokongan penuh daripada peminat setianya, Maher Zain mengorak langkah dengan melancarkan album keduanya berjudul 'Forgive Me' di Hotel Le Meridien Kuala Lumpur, petang tadi.

Album terbaru ini mengandungi 14 lagu kesemuanya. Lagu kedua berjudul 'Number One For Me', dijadikan hit single pertama yang akan menjadi siulan pendengar Muslim seluruh negara. Apa yang istimewa, album ini mengandungi 2 buah lagu Melayu berjudul 'Ku Milik Mu' dan 'Tuntutan Kepada Mu'. Selain daripada lagu berbahasa Melayu dan Inggeris, Maher Zain turut memuatkan beberapa lagu Arab yang menjadi trademark kepada mana-mana album spiritual seumpamanya.

Album yang diterbitkan oleh Awakening Worldwide LTD dan diedarkan oleh InTeam Records Sdn Bhd dan Warner Music telah pun menjengah pasaran mulai 2 April 2012 yang lepas. Harga album ini hanyalah RM29.90 dan boleh didapati mulai laman www.inteammobile.com. Jangan lepaskan peluang mendapatkan album yang memberi inspirasi kepada anda sekarang!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Trailer Filem Jalan Kembali Bohsia 2

Posted: 06 Apr 2012 10:55 PM PDT

Ini dia OFFICIAL TRAILER untuk filem JALAN KEMBALI (BOHSIA 2) yang akan ditayangkan pada 7 Jun 2012 yang diupload oleh Syafiq Yusof hari ini.

Sebuah filem aksi Syamsul Yusof terbitan Skop Productions yang bakal ditayangkan pada 7 JUN 2012. Lakonan mantap dari Syamsul Yusof, Salina Saibi, Sofi Jikan, Nabila Huda, Zizan Raja Lawak, Harun Salim Bachik, Azad Jazmin, Hetty Serlene dan ramai lagi.

Tengok pada tajuk pun kita tahu yang filem ni ada elemen-elemen aksi, nak kata ganas tu, korang tengok sendirilah trailer ni macamana, dengan aksi mat rempit, lumba motor yang sangat merbahaya, pastinya padat dengan aksi stunt dan juga skripnya juga ada komedi. Apa yang penting, mesej yang nak disampaikan dari filem ini.

Penampilan Hetty Sarlene yang dah lama tak muncul, kali ini akan tampil dalam filem Jalan Kembali Bohsia 2. Juga yang dinantikan komedi Zizan dan juga pelakon Nabila Huda.

Sama-sama kita nantikan. 7 Jun… ala lambatnya lagi.

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Sinopsis Bohsia: Jangan Pilih Jalan Hitam
  • New Trailer Transformers 3 Dark of the Moon HD
  • Video Trailer Filem Selamat Pagi Cinta
  • Trailer Filem Keramat Ada Adegan Seks
  • Official Trailer Filem Azura
  • Trailer Filem Aku, Kau & Dia Lakonan Remy Ishak
  • Trailer Filem Histeria Lakonan Scha, Talya, Vanidah Imran
  • Trailer Filem Duhai Si Pari-Pari
  • Trailer Movie Saus Kacang Lakonan Marsha Milan Londoh
  • Gambar Diana Danielle di Red Carpet ABP 2008
  • Gambar Adam Dengan Pakaian di ABPBH Tajaan Lords Tailor

    Posted: 06 Apr 2012 05:29 PM PDT

    Gambar Adam Dengan Pakaian di ABPBH Tajaan Lords Tailor

    Budiey perhatikan, Adam ni jenis yang agak details gak dalam bab-bab pemakaian dan berfesyen ni. Bagus la jugak macam tu. Sekurang-kurangnya, Adam tahu apa yang sesuai dengan gaya dan konsep muzik yang dibawa.

    Untuk Anugerah Bintang Popular yang bakal berlangsung esok, pakaian Adam ditaja oleh Lords Tailor dan Budiey rasa rekaan ini sangat bagus dan sesuai dengan Adam. #Untungla

    Adam ABPBH

    Adam ABPBH

    Adam ABPBH

    Adam ABPBH

    Adam ABPBH

    Adam ABPBH

    Tags: ,

    Comments

    comments

    Powered by Facebook Comments

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Aaron Aziz Menggayakan Pakaian Karpet Merah di ABPBH
  • Gambar Aaron Aziz di Lords Tailor ABPBH di Kuching
  • Lords Tailor Taja Baju Zizan Raja Lawak ABPBH 2010
  • Gambar Baju Shaheizy Sam Untuk Anugerah Bintang Popular 2011
  • Gambar Azrel Ismail Menggayakan Pakaian Lords Tailor di ABPBH
  • Gaya Moden Klasik Lords Tailor Anugerah Bintang Popular 2010
  • KRU Pecat Adam AF2?
  • Gambar Dato' Siti Nurhaliza di Pelancaran Pembukaan Lord's Tailor
  • Gambar Afiq Muiz Pakai Baju Lords Tailor Untuk ABPBH
  • Gambar Shaheizy Sam di Anugerah Bintang Popular 2010
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Celebrity News

    sumber :-

    Celebrity News


    Gossip Panas : Skandal KOMPOSER AZMEER Berkahwin Dengan Gadis Kampung

    Posted: 06 Apr 2012 02:56 AM PDT

    Sebelum balik daripada pejabat ZoOM, ada satu "post" yang mengejutkan ZoOM mengenai komposer terkenal, yakni Azmeer atau nama sebenar Mohd Azhar Bin Abu Bakar (menurut info). Mungkin selepas ini cerita ini akan berpanjangan dan menjadi topic hangat diperkatakan di media cetak/elektronik dan lama-laman sosial serta Blog.

    Selepas membaca luahan seseorang yang dipetik daripada satu laman blog (isu-hangat.blogspot.com), ZoOM mengamati satu persatu apa yang ingin disampaikan oleh orang yang meluahkan perasaan tidak puas hatinya, mengenai kisah sedih kawan beliau dengan komposer Azmeer.

    Jika semua ini tidak benar, Azmeer kena tampil menjawap isu panas yang bakal meletupkan gossip artis di Malaysia, dan mengambil tindakan sewajarnya. Dan berikut ZoOM sertakan luahan seseorang mengenai Azmeer yang dikatakan membuat sesuatu yang sudah tentu menyakitkan hati sesiapa sahaja yang membacanya :
    Kad Kahwin Azmeer dan Gadis tersebut (Menurut Info)
    Saya menulis nota ini atas dasar saya sebagai seorang wanita dan tidak mahu wanita lain mengalami pengalaman pahit dan tertipu sebagaimana rakan wanita saya. Juga untuk menyedarkan golongan wanita agar tidak mudah terpujuk lantas terjebak dengan janji manis beberapa golongan artis dan selibriti.

    Rakan wanita saya "X" telah diperkenalkan oleh kawan-kawan dengan komposer terkenal AZMEER atau nama sebenarnya MOHD AZHAR BIN ABU BAKAR (660614-71-5611) sekitar tahun 2004. AZMEER memang sudah berkahwin ketika itu tetapi terus jatuh hati dan memikat "X" seorang gadis kampung yang bekerja mencari rezeki di Lembah Kelang. "X"
    sememangnya cantik dan seksi mengakibatkan AZMEER tidak lena tidur tergiurkan gadis sunti ini yang ketika itu berusia 27 tahun.

    X terus jatuh hati maklumlah dengan seorang selibriti dan AZMEER manis berkata-kata. Dan setelah mengusung X ke sana kemari AZMEER akhirnya bersetuju untuk menikahi X. X bersetuju menjadi isteri kedua dengan syarat AZMEER mesti mendapat persetujuan isteri tuanya.
    Atas nasihat dan muslihat kawan-kawannya AZMEER memberikan persetujuan dan pada 23 September 2005 telah bernikah dengan X di kampong X di Negeri Sembilan. Menurut maklumat AZMEER telah menggunakan sindiket memalsukan persetujuan isteri tuanya (isteri tuanya menurut maklumat tidak pernah memberikan persetujuan).

    Kesiannya keluarga X sekadar dapat menjadi tuan rumah majlis akad nikah dan kenduri kecil jiran-jiran. Tiada kenduri kahwin macam biasa, tiada bersanding semua kerana AZMEER kononnya tak mahu majlis besar-besaran. Sedangkan realitinya AZMEER tidak mahu majlis ini menjadi buah mulut apalagi diketahui isteri tuanya.

    Yang sebenarnya AZMEER mahu menghalalkan hubungannya dengan X kerana laparkan tubuh badannya. Setelah berkahwin hubungan AZMEER dan X sekadar touch and go. Apabila sahaja AZMEER ada peluang lari dari isteri tuanya X akan dihubungi untuk AZMEER melepaskan nafsunya. Tengah-tenga malam tak kira 1 atau 2 pagi AZMEER akan mencari X bila beliau lepas dari penjara isteri tuanya.

    Semua kawan-kawan tahu yang X dilayan hanya sekadar pemuas nafsu AZMEER. Budak kampong apa yang dia tahu. Terkadang belanja pun putus-putus sehingga X terpaksa cari makan sendiri untuk menampung belanja tetapi sebagai isteri yang setia menunggu-nunggu AZMEER bila sahaja ada peluang bersama. Keluarga X dikampung gelisah memikirkan nasib X.

    AZMEER tidak pernah bersama X dalam mana-mana majlis rasmi. Kalau curi-curi bercuti pun ditempat yang tidak diketahui orang kadang-kadang perlu bawa kawan-kawan untuk "cover line".

    Licik betul AZMEER.

    Ringkas cerita satu hari isteri tuanya telah menghidu bau busuk AZMEER dan menjejakinya. X dimaki hamun depan AZMEER di studio beliau. Kasihan X gadis kampung yang tak tahu apa-apa.
    AZMEER berjanji dengan isteri tuanya akan segera menceraikan X tetapi hakikatnya beliau tidak berbuat demikian sedangkan sangka isteri tuanya mereka telah bercerai.

    Sejak dari itu kekerapan AZMEER bertemu X semakin kurang. Hidup X terumbang-ambing menjadi isteri tapi tanpa kehadiran suami. Majlis kenduri keluarga dan Hari Raya AZMEER tidak pernah turun ke kampong X. Malah ketika bapa X meninggal dunia di kampong AZMEER sedikit pun tidak ambil kesempatan untuk pulang ziarah di kampong X di Gemas, NS.

    Pada awalnya kawan-kawan rapatnya menasihati agar X menuntut cerai dari AZMEER kerana kasihan melihat hidupnya tetapi sebagai seorang isteri yang taat X enggan walaupun hidupnya tak menentu. AZMEER pula sudah pasti tak mahu melepaskan X kerana X lah peluang untuk beliau melepaskan nafsu serakahnya bila ada kelapangan, maklumlah gadis sunti yang cantik dan digilai ramai.

    Dari tahun ke tahun atas nasihat kawan-kawan akhirnya X sedar yang beliau sebenarnya sekadar menjadi barang mainan AZMEER. AZMEER tidak serius mahu mendirikan rumah tangga dengan beliau tetapi sebenarnya hanya menjadikan X sebagai tempat memuas nafsu.
    Hanya selepas lebih 5 tahun berkahwin sorok-sorok dengan AZMEER akhirnya X sedar yang hidup beliau selama ini tertipu dan melalui bantuan peguam Suriani and Associates ( 06 6323008) beliau memfailkan tuntutan cerai. Apabila melihat X serius AZMEER bimbang dan memberikan persetujuan dengan syarat peguam merahsiakan identity beliau. Pada 11 April 2011 di Mahkamah Rendah Syariah Seremban AZMEER menceraikan X dengan alasan rumahtangga berkrisis dan tidak dapat didamaikan lagi.

    Sudahlah hidup beliau dipermainkan selama lebih 5 tahun oleh AZMEER. Segala belanja mahkamah termasuk yuran peguam yang menelan ribuan ringgit itu ditanggung X sendiri dan AZMEER tidak memberikan sesen pun gantirugi apabila menjatuhkan talak.

    Pasti ramai tidak percaya begitu sekali perangai AZMEER yang kelihatan baik dan ceria itu.
    Saya mahu cerita ini sampai kepengetahuan umum supaya AZMEER bertanggungjawab terhadap apa yang telah berlaku walaupun X kini telah pun berkahwin tidak mahu sedikit pun perkara ini keluar kepengetahuan umum kerana menghormati AZMEER.

    Sebagai seorang wanita saya kagum dengan pengorbanan X tetapi saya tidak sanggup melihat ada lagi mana-mana wanita lain menanggung siksa dan kesusahan lantaran orang seperti AZMEER ini. Tolonglah dedahkan perkara ini. Memang AZMEER akan malu tetapi apa salahnya malu setelah merosakkan hidup seorang gadis yang tidak berdosa…………..

    Jika Dah Baca ClickLah Like @ Share !!

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Utusan Online - Hiburan

    sumber :-

    Utusan Online - Hiburan


    Debaran dan keterujaan Intan-Neelofa

    Posted:

    Debaran dan keterujaan Intan-Neelofa

    Oleh KHADIJAH IBRAHIM
    khadijah.ibrahim@utusan.com.my
    Gambar NOOR ASREKUZAIREY SALIM
    Soleka ATIE JENGKA (013-3408200)


    DARI kiri Zulfahmi Khairuddin, Intan, Alex Yoong, Principal KL Minardi F1 2X Mark Parish, Neelofa dan Ahmad Razlan Ahmad Razali.


    SEMPENA penganjuran perlumbaan Formula Satu (F1) Grand Prix Malaysia 2012 oleh Litar Antarabangsa Sepang (SIC), baru-baru ini, penganjur memberi peluang kepada pihak media dan artis untuk merasai sendiri pengalaman kelajuan kereta F1 X2 yang dipandu oleh bekas pelumba F1, Alex Yoong dan Patrick Friesacher.

    Dengan kerjasama daripada rakan meja Sukan, Aizawati Ahmad, S3 berjaya membawa pelakon Intan Nurladyana Mohamat Yahaya, 30, dan Noor Neelofa Mohd. Noor, 23, ke litar Sepang pada 30 Mac lalu.

    Nyata kedua-dua pelakon popular itu teruja untuk merasai pengalaman tersebut lebih-lebih bukan mudah dan murah untuk mendapatkan peluang seumpama itu.

    ...

    Sila dapatkan naskhah Utusan Malaysia hari ini.

    Galeri seni tenangkan Feeya

    Posted:

    Galeri seni tenangkan Feeya

    Oleh MUHAMMAD SYAFIQ ROOS ANNUAR
    Gambar FAIRUZ IZYANA AYUB


    Entah apa yang dibincangkan oleh Feeya bersama peminat seni yang ditemuinya ketika di Galeri Petronas, Kuala Lumpur.


    JIKA kebanyakan anak muda sebaya lebih gemar meluangkan masa di pusat membeli-belah, lain pula bagi anak kelahiran Pasir Gudang, Johor ini. Bagi empunya nama Nurshafiza Iskandar Azizan, dia lebih selesa jika masa terluangnya diisi dengan perkara berfaedah dan bermanfaat.

    Oleh itu, galeri-galeri seni mahupun muzium sering menjadi lokasi pilihan penyampai radio Sinar FM ini untuk menenangkan jiwa dan dalam masa yang sama menambah pengetahuan.

    Berkesempatan mengikuti anak gadis yang mesra disapa Feeya ke Galeri Petronas baru-baru ini, ternyata dia sememangnya meminati bidang seni.

    "Sebenarnya saya suka pergi ke tempat-tempat sebegini sebab dapat tambah pengetahuan. Rasa tenang sangat.

    ...

    Sila dapatkan naskhah Utusan Malaysia hari ini.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Gossip Artis Malaysia :: Sensasi Selebriti

    sumber :-

    Gossip Artis Malaysia :: Sensasi Selebriti


    Awek seksi Terkencing dalam seluar kesan minum arak

    Posted: 06 Apr 2012 09:00 AM PDT


    Satu awek di majlis khabarnya meraikan hari ulang tahun di sebuah kelab malam telah terkencing didalam seluar jeans. Awek ini khabarnya tidak sempat ke tandas disebabkan kesan minum arak berlebihan .




    Awek ini yang kelihatan hot dan seksi tidak sempat untuk pergi ke tandas untuk membuang air kecil kerana mabuk.

    Isu Skandal Komposer Azmeer Dengan Gadis Kampung?

    Posted: 05 Apr 2012 07:50 PM PDT

    Gempar, teka teki Komposer terkenal tanah air dengan Skandal Gadis Kampung Terbongkar, erti peribasa anak melayu, sepandai pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua. Itulah yang patut ditujukan kepada Komposer Azmeer ini dimana telah memusnahkan kehidupan anak gadis yang berasal dari kampung. Dunia hiburan kita senantiasa mempunyai isu isu skandal yang baru, kini giliran Azmeer komposer terkenal pula..

    Khabarnya Komposer tersebut telah mengahwini gadis itu tapi telah mengabaikannya. Bukti sijil nikah komposer terkenal tersebut juga disertakan seperti dibawah.



    Berikut adalah satu petikan yang begitu menghiris hati dari satu laman blog yang terkemuka di Malaysia.

    Saya menulis nota ini atas dasar saya sebagai seorang wanita dan tidak mahu wanita lain mengalami pengalaman pahit dan tertipu sebagaimana rakan wanita saya. Juga untuk menyedarkan golongan wanita agar tidak mudah terpujuk lantas terjebak dengan janji manis beberapa golongan artis dan selibriti.

    Rakan wanita saya "X" telah diperkenalkan oleh kawan-kawan dengan komposer terkenal AZMEER atau nama sebenarnya MOHD AZHAR BIN ABU BAKAR (660614-71-5611) sekitar tahun 2004. AZMEER memang sudah berkahwin ketika itu tetapi terus jatuh hati dan memikat "X" seorang gadis kampung yang bekerja mencari rezeki di Lembah Kelang. "X" sememangnya cantik dan seksi mengakibatkan AZMEER tidak lena tidur tergiurkan gadis sunti ini yang ketika itu berusia 27 tahun.

    X terus jatuh hati maklumlah dengan seorang selibriti dan AZMEER manis berkata-kata. Dan setelah mengusung X ke sana kemari AZMEER akhirnya bersetuju untuk menikahi X. X bersetuju menjadi isteri kedua dengan syarat AZMEER mesti mendapat persetujuan isteri tuanya.
    Atas nasihat dan muslihat kawan-kawannya AZMEER memberikan persetujuan dan pada 23 September 2005 telah bernikah dengan X di kampong X di Negeri Sembilan. Menurut maklumat AZMEER telah menggunakan sindiket memalsukan persetujuan isteri tuanya (isteri tuanya menurut maklumat tidak pernah memberikan persetujuan).

    Kesiannya keluarga X sekadar dapat menjadi tuan rumah majlis akad nikah dan kenduri kecil jiran-jiran. Tiada kenduri kahwin macam biasa, tiada bersanding semua kerana AZMEER kononnya tak mahu majlis besar-besaran. Sedangkan realitinya AZMEER tidak mahu majlis ini menjadi buah mulut apalagi diketahui isteri tuanya.

    Yang sebenarnya AZMEER mahu menghalalkan hubungannya dengan X kerana laparkan tubuh badannya. Setelah berkahwin hubungan AZMEER dan X sekadar touch and go. Apabila sahaja AZMEER ada peluang lari dari isteri tuanya X akan dihubungi untuk AZMEER melepaskan nafsunya. Tengah-tenga malam tak kira 1 atau 2 pagi AZMEER akan mencari X bila beliau lepas dari penjara isteri tuanya.

    Semua kawan-kawan tahu yang X dilayan hanya sekadar pemuas nafsu AZMEER. Budak kampong apa yang dia tahu. Terkadang belanja pun putus-putus sehingga X terpaksa cari makan sendiri untuk menampung belanja tetapi sebagai isteri yang setia menunggu-nunggu AZMEER bila sahaja ada peluang bersama. Keluarga X dikampung gelisah memikirkan nasib X.

    AZMEER tidak pernah bersama X dalam mana-mana majlis rasmi. Kalau curi-curi bercuti pun ditempat yang tidak diketahui orang kadang-kadang perlu bawa kawan-kawan untuk "cover line".

    Licik betul AZMEER.

    Ringkas cerita satu hari isteri tuanya telah menghidu bau busuk AZMEER dan menjejakinya. X dimaki hamun depan AZMEER di studio beliau. Kasihan X gadis kampung yang tak tahu apa-apa.
    AZMEER berjanji dengan isteri tuanya akan segera menceraikan X tetapi hakikatnya beliau tidak berbuat demikian sedangkan sangka isteri tuanya mereka telah bercerai.

    Sejak dari itu kekerapan AZMEER bertemu X semakin kurang. Hidup X terumbang-ambing menjadi isteri tapi tanpa kehadiran suami. Majlis kenduri keluarga dan Hari Raya AZMEER tidak pernah turun ke kampong X. Malah ketika bapa X meninggal dunia di kampong AZMEER sedikit pun tidak ambil kesempatan untuk pulang ziarah di kampong X di Gemas, NS.

    Pada awalnya kawan-kawan rapatnya menasihati agar X menuntut cerai dari AZMEER kerana kasihan melihat hidupnya tetapi sebagai seorang isteri yang taat X enggan walaupun hidupnya tak menentu. AZMEER pula sudah pasti tak mahu melepaskan X kerana X lah peluang untuk beliau melepaskan nafsu serakahnya bila ada kelapangan, maklumlah gadis sunti yang cantik dan digilai ramai.

    Dari tahun ke tahun atas nasihat kawan-kawan akhirnya X sedar yang beliau sebenarnya sekadar menjadi barang mainan AZMEER. AZMEER tidak serius mahu mendirikan rumah tangga dengan beliau tetapi sebenarnya hanya menjadikan X sebagai tempat memuas nafsu.
    Hanya selepas lebih 5 tahun berkahwin sorok-sorok dengan AZMEER akhirnya X sedar yang hidup beliau selama ini tertipu dan melalui bantuan peguam Suriani and Associates ( 06 6323008) beliau memfailkan tuntutan cerai. Apabila melihat X serius AZMEER bimbang dan memberikan persetujuan dengan syarat peguam merahsiakan identity beliau. Pada 11 April 2011 di Mahkamah Rendah Syariah Seremban AZMEER menceraikan X dengan alasan rumahtangga berkrisis dan tidak dapat didamaikan lagi.

    Sudahlah hidup beliau dipermainkan selama lebih 5 tahun oleh AZMEER. Segala belanja mahkamah termasuk yuran peguam yang menelan ribuan ringgit itu ditanggung X sendiri dan AZMEER tidak memberikan sesen pun gantirugi apabila menjatuhkan talak.

    Pasti ramai tidak percaya begitu sekali perangai AZMEER yang kelihatan baik dan ceria itu.
    Saya mahu cerita ini sampai kepengetahuan umum supaya AZMEER bertanggungjawab terhadap apa yang telah berlaku walaupun X kini telah pun berkahwin tidak mahu sedikit pun perkara ini keluar kepengetahuan umum kerana menghormati AZMEER.

    Sebagai seorang wanita saya kagum dengan pengorbanan X tetapi saya tidak sanggup melihat ada lagi mana-mana wanita lain menanggung siksa dan kesusahan lantaran orang seperti AZMEER ini. Tolonglah dedahkan perkara ini. Memang AZMEER akan malu tetapi apa salahnya malu setelah merosakkan hidup seorang gadis yang tidak berdosa…………..

    Rozita Che Wan berang dan mahu saman penyebar fitnah

    Posted: 05 Apr 2012 06:41 PM PDT

    Baru - baru ini Datuk Siti Nurhaliza telah menampilkan diri berkenaan isu fitnah Datuk K berhubung mahu berkahwin dan telah disunting dengan Rozita Che Wan. Dalam kenyataan berikut Siti Nurhaliza menyatakan bahawa mempercayai akan Suaminya Datuk K yang senantiasa berada disisi nya dan sekali gus gosip tersebut adalah berbau fitnah.

    Hari ini Rozita Che Wan juga memberanikan diri bagi menjelaskan bahawa gosip yang di war warkan itu adalah fitnah sama sekali dan dalam petikan media tempatan, dia mengatakan bahaya dia tidak pernah menjumpai datuk K dan bagaimana isu tersebut boleh ditimbulkan?

    Ia mengakui bUKAN sekali tetapi tiga kali dia terpaksa berhadapan dengan gosip yang sama - kononnya bakal menjadi isteri kedua seorang ahli perniagaan yang juga merupakan suami kepada penyanyi terkenal tempatan.

    Tidak dinafikan gosip-gosip liar itu telah menimbulkan kemarahan yang bukan sedikit buat dirinya.

    Amat terkilan dengan perbuatan tidak bertanggungjawab itu, pelakon popular, Rozita Che Wan memberitahu, gosip itu bukan sahaja menyinggung perasaannya tetapi juga mereka yang dikaitkan.

    Justeru pelakon 'bergetah' berusia 39 tahun itu berhasrat mengemukakan saman kepada penyebar fitnah terbabit.

    Tegas ibu tunggal kepada dua anak itu, adalah tidak adil buat dirinya dan mereka yang terpalit sama dengan kontroversi terbabit memandangkan ia tidak pernah berlaku sama sekali.

    Malah Rozita sendiri mengakui amat terkejut dengan penyebaran berita terbaru yang mengatakan dia bakal menjadi isteri kepada Datuk Khalid Mohd Jiwa (Datuk K) iaitu suami kepada penyanyi terkenal tanah air, Datuk Siti Nurhaliza.

    Sebelum ini, berita yang sama turut diperkatakan khalayak.

    "Gosip ini tersebar dalam tempoh dua tahun ini. Dan kali ini berita itu disebarkan pula melalui penulis blog. Saya sendiri terkejut dengan penyebaran fitnah tersebut.

    "Saya tidak nafikan perkara ini agak menganggu kerana ia bukan sahaja membabitkan diri saya tetapi juga beberapa pihak yang dikaitkan.

    "Oleh itu saya berhasrat untuk menyaman mereka mereka yang tidak bertanggungjawab dengan penyebaran fitnah ini," katanya ketika ditemui ketika menghadiri majlis pernikahan Azza Elite di Masjid Bukit Antarabangsa, Hulu Kelang, Selangor, Ahad lepas.

    Menurut Rozita, tindakannya untuk mengemukakan saman adalah untuk memberi pengajaran kepada pihak terbabit agar tidak sewenang-wenangnya mencetuskan kontroversi kurang berasas terhadap dirinya.

    "Saya langsung tidak pernah bertemu dengan Datuk K, jadi saya juga hairan mengapa tiba-tiba sahaja dikaitkan akan berkahwin dengannya.

    "Seharusnya mereka tahu untuk menghormati perasaan orang lain memandangkan tohmahan ini juga berkait dengan keluarga pihak yang terbabit," katanya.

    Malah Rozita turut bersetuju dengan kenyataan Siti Nurhaliza yang dikeluarkan di akhbar baru-baru ini agar laman blog portal hiburan lebih sensitif dengan setiap berita yang dilaporkan.

    Bagaimanapun ketika ditanya apakah dia akan mengambil keputusan untuk menamatkan zaman solonya demi meredakan kontroversi yang melanda diri, pelakon itu serius menyatakan pendirian.

    Katanya, perkahwinan bukan jalan penyelesaian yang mampu membantunya keluar daripada kemelut kontroversi seperti ini.

    Malah dia tidak mahu kesucian perkahwinan digunakan sebagai medan untuk dirinya melepaskan diri dari dunia gosip yang sering melanda kehidupannya.

    "Saya rasa sekalipun saya berkahwin, jika masih ada yang mahu menulis kontroversi, mereka tetap akan menulis.

    "Jadi perkahwinan bukan jalan penyelesaian kepada masalah yang saya hadapi ini," katanya yang baru saja selesai menjalani penggambaran telemovie, Sayang Cok Man untuk TV2.

    Masih sendiri

    Mengakui masih belum ada calon yang berjaya mengetuk pintu hatinya untuk menjadi suami, Rozita ketika ini lebih selesa untuk bersendiri.

    Malah dia mengaku lebih berhati-hati sebelum benar-benar mahu membuka pintu hati kepada lelaki.

    "Saya masih lagi solo dan tidak menjalinkan hubungan serius dengan mana-mana lelaki buat masa ini.

    "Jadi isu yang mengatakan saya bakal berkahwin dalam masa terdekat ini adalah tidak benar sama sekali," katanya tegas.

    Sementara itu juga Rozita turut menjelaskan bahawa kehilangan anaknya Aniq Ezra Azuar Effendy, 14, yang dikatakan lari dari rumah akibat merajuk dengan dirinya yang kononnya mahu melangsungkan perkahwinan juga satu fitnah.

    "Kami ada sedikit perselisihan faham, namun bukanlah sebab saya mahu berkahwin.

    "Dia cuma merajuk tentang perkara kecil sahaja. Apapun sekarang pulih dan anak saya sudah tak merajuk lagi," katanya.

    Bagi Rozita buat masa ini soal perkahwinan bukan lagi menjadi perkara pokok untuk dirinya. Ini kerana apa yang penting adalah kebahagiaan anak-anak.

    "Jujurnya anak-anak tidak mempunyai masalah jika saya mahu berkahwin lagi.

    "Bagaimanapun kita tidak tahu perasaan sebenar mereka, dan untuk itu lebih elok bagi saya agar tidak terlalu bercakap mengenai hal ini," katanya sambil tersenyum.

    Bukan niat untuk meragui setiap cinta yang ditawarkan lelaki, bagi Rozita buat masa ini biarlah dia memberi tumpuan kepada keluarga dahulu.

    "Saya bukan takut dengan perkahwinan.

    "Cuma lebih berhati-hati kini. Bukan apa setelah sekian lama bersendiri ada lebih baiknya saya mengambil langkah ini," katanya.

    Mengenai hubungan cintanya dengan lelaki yang lebih muda sebelum ini, kata Rozita ia bukanlah seperti apa yang disangka dan sekadar digembar-gemburkan oleh pihak lain.

    "Kami hanya berkawan sahaja. Dan sehingga hari ini kami masih kekal sebagai kawan biasa," katanya ringkas.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Berita Harian: Hip

    sumber :-

    Berita Harian: Hip


    Biarlah ia berlalu

    Posted: 05 Apr 2012 04:22 PM PDT

    Hip

    Terkilan gagal temui peminat pada siri jelajah ABPBH2011

    KELIBATNYA langsung tidak kelihatan dalam siri jelajah Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2011 yang sudah pun melabuhkan tirainya di Pasir Gudang, Johor Bharu, 25 Mac lalu. Ketika finalis lain berusaha merebut peluang itu untuk bertemu dan beramah mesra bersama peminat mereka di lima lokasi terpilih, namun ia tidak berlaku pada Nora Danish. Sebagai finalis kategori Pelakon TV Wanita Popular kali ini, kehadiran aktres jelita itu dinantikan peminatnya. Malangnya, tiada satu lokasi pun dihadiri Nora, walaupun pihak penganjur sudah memaklumkan berkenaan hal itu kepadanya sejak awal lagi.

    Pastinya tindakan Nora yang tidak menyertai acara promosi terbabit meninggalkan kesan kepada penganjur dan peminat, khususnya. Mana tidaknya, ruang yang membolehkan dia mendekati peminat, yang selama ini setia menyokong kerjaya seninya tidak digunakan oleh pelakon siri Puteri ini.

    Sudahnya, ada hati yang kecewa dan terkilan dengan sikap Nora yang dianggap tidak menghargai usaha peminat selama ini. Lebih-lebih lagi apabila ada spekulasi menyatakan, keengganan Nora menyertai siri jelajah hanyalah kerana tidak mahu bertentang mata dengan seorang lagi pelakon lain yang turut tersenarai dalam kategori sama dengannya, iaitu Fasha Sandha.

    Atas faktor itulah maka ibu kepada seorang cahaya mata lelaki ini memberikan pelbagai alasan supaya dia tidak terbabit dalam acara berkenaan. Bagaimanapun, saat diajukan pertanyaan itu kepada si empunya diri, Nora menafikan keengganan bertemu Fasha menjadi punca dia tidak mengikuti siri promosi ABPBH2011.

    "Ingin saya tegaskan, ketidakhadiran saya dalam siri jelajah promosi bukan disebabkan tidak boleh berjumpa dengan pelakon dimaksudkan. Bagi saya, apa yang berlaku biarlah ia berlalu. Ia memang tiada kena mengena dengan isu itu. Lagipun, siri promosi itu membabitkan ramai artis, bukannya kami berdua saja.
    "Pada awalnya, memang saya berhasrat mengikuti siri jelajah kali ini. Namun, apakan daya saya memang terikat dengan jadual penggambaran yang sangat ketat. Penggambaran itu pula turut membabitkan ramai pelakon senior. Saya tak mahu menyusahkan mereka jika terpaksa mengambil cuti ataupun menangguhkan penggambaran," jelas Nora sewaktu menghadiri sesi fotografi bersama Hip di Butik Rafflesia The Pearl Centre, Hotel Park Royal, petang semalam.

    Jejai tak cerita apa-apa

    Anggun dengan busana milik Innai Red serta solekan Anas Nakkal, keayuan pelakon berdarah kacukan Melayu-Myanmar ini semakin terserlah apabila dia menggayakan aksesori kalung mutiara mewah yang direka khas Pengarah Urusan Refflesia sendiri, iaitu Winnie Sin.

    Kalung mewah bernilai RM250,000 yang bakal menjadi habuan pemenang Bintang Paling Popular ABPBH2011 itu dihiasi 144 mutiara putih air segar terpilih, 312 mutiara putih air segar terpilih, 73 butiran manik jed terpilih, bertatahkan 69 berlian bundar seberat 1.99 karat serta emas putih.

    Tambah Nora, sepatutnya dia membuat kemunculan istimewa pada siri jelajah di Melaka. Namun hasrat itu terbantut apabila dia terpaksa memenuhi komitmen lain yang sudah dijanjikan lebih awal.

    "Pada tarikh itu juga saya terpaksa ke Brunei kerana menghadiri majlis pelancaran sebuah kereta. Memang saya sudah berjanji dengan penganjur yang saya mahu ke Melaka, tetapi penganjur di Brunei menukar tarikh acara pada hari yang sama dengan siri jelajah promosi ABPBH.

    "Memandangkan mereka sudah siapkan kain rentang dan menguar-uarkan kehadiran saya pada majlis itu, jadi saya terpaksa memenuhi undangan mereka," terangnya.

    Meskipun mempunyai sebab kukuh mengenai ketiadaannya dalam acara itu, namun ia tidak bermakna Nora mengambil enteng perasaan peminatnya.

    "Terus-terang, saya memang terkilan dan sedikit kecewa kerana tidak dapat bertemu peminat saya. Bukan senang untuk bertemu mereka, namun tuntutan kerja membuatkan saya terpaksa melupakan hasrat itu," ujarnya.

    Sementara itu, meskipun belum ada sebarang pengumuman rasmi mengenai tarikh pernikahan Fasha dan bekas suaminya, Jejai, tentunya ramai yang ingin tahu apakah Nora akan menghadirkan diri pada majlis pasangan itu. Saat soalan itu berkumandang, Nora mendiamkan diri buat seketika sambil memikirkan ayat paling sesuai sebagai jawapan.

    "Sebenarnya, sehingga ke saat ini, Jejai memang tidak pernah bercerita apapun mengenai perkahwinannya. Cuma apa yang boleh saya katakan, kehadiran saya tidak diperlukan di situ," katanya sambil menguntumkan senyuman.

    Persembahan terbaik

    Posted: 05 Apr 2012 04:01 PM PDT

    Hip

    Sesi latihan di Balai Berita NSTP di Bangsar, malam tadi.

    Sesi latihan di Balai Berita NSTP di Bangsar, malam tadi.

    Nama besar industri seni janjikan hiburan memukau Ahad ini

    BARISAN vokalis terhebat tanah air bakal menghangatkan kedinginan puncak Genting pada malam kemuncak Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2011, Ahad ini, dengan persembahan penuh bertenaga lagi menghiburkan. Gigih melakukan latihan sejak beberapa hari lalu, semua artis yang terbabit dalam segmen persembahan pada malam penuh gemilang itu, termasuk barisan penyanyi yang bakal diiringi muzik orkestra di bawah pimpinan pengarah muzik terkemuka, Datuk Ramli MS, pastinya menyajikan hiburan yang meninggalkan kesan amat mendalam buat penonton.

    Semalam, latihan bersama 46 pemuzik orkestra diadakan di Balai Berita, sejak jam 6 petang sehingga 11 malam, sebelum latihan seterusnya dilangsungkan di Arena of Stars, hari ini dan esok. Raptai penuh pula akan diadakan beberapa jam sebelum acara sebenar berlangsung, Ahad ini.

    Latihan berkenaan membabitkan penyanyi dan pemuzik seperti Datuk Sheila Majid, Datuk M Nasir, Ziana Zain, Anuar Zain, Dayang Nurfaizah, Tam Spider, Aizat, Azlan Typewriter, Jaclyn Victor, Bob, Shi la Amzah, Black, Faizal Tahir, Ramlah Ram, Mas Idayu, Salma, Shiha, Hafiz, Adira, One Nation Emcees dan Man Kidal.

    Ramli yang sudah lebih 10 tahun bekerjasama dengan ABPBH berkata, kepercayaan diberikan Berita Harian untuk mengiringi persembahan artis dianggap sebagai tanggungjawab yang harus disempurnakan dengan sebaiknya.

    Dia yang mula membuat susunan baru terhadap lagu yang bakal dipersembahkan sejak sebulan lalu berkata, sesi latihan semalam berlangsung secara santai supaya tidak memberikan tekanan kepada artis dan pemuzik.
    "Dalam muzik, kita tidak boleh berlatih beriyaiya, bimbang apabila tibanya acara sebenar, persembahan boleh menjadi kaku. Biasanya pada malam kemuncak nanti barulah kami akan bermain dengan sepenuhnya.

    "Lagipun, dengan latihan yang dilakukan sejak semalam dan empat lagi latihan yang akan diadakan sehingga tibanya majlis sebenar, saya kira persiapannya amat memadai," katanya.

    Sementara itu, Ziana yang bakal berduet dengan Azlan menerusi lagu Anggapanmu nyata tidak sabar untuk memukau penonton pada malam penuh berprestij itu.

    Ziana yang juga akan mengalunkan lagu daripada Meet Uncle Hussain (MUH), Lagu Untukmu, mengaku dia sendiri berdebardebar pada mulanya apabila diminta menyanyikan lagu kumpulan berkenaan. Sebagai persediaan, sejak seminggu lalu dia gigih menghafal melodi dan lirik lagu popular terbabit.

    "Selama ini saya tidak pernah terfikir akan menyanyikan lagu kumpulan MUH, tapi itulah yang dikatakan kejutan serta kelainan yang sering ditonjolkan dalam acara ini.

    "Alhamdulillah, selepas latihan malam ini (malam tadi) perasaan berdebar itu berjaya diatasi. Saya memang sudah tidak sabar untuk beraksi bersama Lan pada malam kemuncak nanti," katanya yang kali akhir menjayakan ABPBH pada 2008.

    Penyanyi yang cukup dikenali menerusi lagu Seandainya Masih Ada Cinta Dayang Nurfaizah, juga sependapat ABPBH sentiasa menampilkan kelainan pada setiap acara kemuncaknya.

    Dia yang bakal berduet sekali lagi bersama Anuar Zain berkata, setiap tahun keterujaan membuat persembahan amat berbeza. Malah, dia memang sentiasa menantikan peluang untuk beraksi di pentas ABPBH.

    "Apabila membabitkan persembahan secara duet, Dayang akan pastikan dapat menjalani latihan secukupnya kerana lirik dibahagikan mengikut bahagian masing-masing.

    "Mujur Dayang biasa bekerjasama dengan Anuar, jadi keserasian itu sudah ada. Seingat Dayang, kali terakhir kami berduet menerusi lagu Dia pada ABPBH beberapa tahun lalu," katanya.

    Selain barisan artis berkenaan, turut memeriahkan acara kemuncak itu ialah persembahan sketsa Ombak Rindu yang bakal dijayakan hero pujaan ramai, Aaron Aziz, di samping Maya Karin dan Lisa Surihani.

    Turut membuat persembahan pada 8 April ini ialah Datuk Siti Nurhaliza, Ezlynn, Fauzi Nawawi, Lisdawati, Maria Farida, Najwa Latif, Stacy, VIP dan Watie Elite.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Harian Metro: Rap

    sumber :-

    Harian Metro: Rap


    Minta Allah tetapkan hati

    Posted: 05 Apr 2012 07:35 AM PDT

    SEKEMBALINYA dari mengerjakan umrah di Tanah Suci Makkah pada pertengahan Mac lalu, Abby Abadi kini tampil dengan imej bertudung yang sememangnya sudah lama disimpan hasrat untuk berubah menjadi muslimah yang lebih baik.

    Sesungguhnya dia tahu menutup aurat adalah wajib. Bagaimanapun katanya, dia tidak mahu terburu-buru kerana mahu penghijrahannya itu kekal untuk selama-lamanya. Tidak henti dia mengucapkan syukur ke hadrat Ilahi yang memudahkan urusannya ke Tanah Sudi dan sepanjang melakukan ibadah di sana.

    "Sudah lama saya mahu bertudung tetapi saya perlu pastikan yang saya benar-benar bersedia untuk melakukan perubahan itu kerana kita tidak boleh mempermainkan hukum Allah s.w.t. Saya juga tidak mahu bertudung kerana desakan orang lain, biarlah setiap perubahan itu dilakukan seikhlas hati saya.

    "Sepanjang berada di Tanah Suci, saya melihat kebesaran Allah s.w.t. Dia Maha Pengasih dan Penyayang terhadap hamba-Nya. Apabila berada di sana, kita dituntut menjaga aurat tanpa menampakkan walau sehelai rambut pun dan saya sendiri berasa sangat selesa apabila bertudung. Kini kembali ke tanah air, saya rasa sangat bersalah jika tidak bertudung. Seolah-olah saya tidak bersyukur dengan segala nikmat yang diberikan-Nya kepada saya selama ini.


    "Pada hari kedua di Makkah, saya beritahu rakan sebilik yang saya mahu bertudung. Katanya, baguslah kerana ia perkara yang baik tetapi fikirlah betul-betul. Katanya lagi, saya perlu berubah kerana Allah. Setiap kali bersolat, saya berdoa agar Allah tetapkan hati dan iman saya serta jangan membolak-balikkan hati saya," katanya.


    Berada di rumah Allah juga mengingatkan saya kepada kematian yang akan datang pada bila-bila masa, tanpa mengira usia muda atau tua serta di mana kita berada. Kematian itu pasti tetapi sudahkah kita membuat persediaan untuk kembali kepada-Nya.

    "Di tempat kita, saya selalu menziarahi orang yang meninggal dunia tetapi saya tidak pernah melakukan solat jenazah. Tetapi di Makkah setiap waktu solat saya dapat melakukan solat jenazah kerana setiap waktu ada kematian. Kalau bernasib baik kita boleh nampak orang mengusung jenazah lalu di tengah masjid.

    "Bayangkanlah setiap hari saya melihat jenazah. Hati saya sangat terusik dengan rasa keinsafan menyelinap ke segenap ruang dalam tubuh ini. Janji Allah itu pasti bahawa setiap yang hidup pasti akan mati. Jadi kenapa kita perlu bertangguh untuk berubah ke jalan yang lebih baik.

    "Belum pernah saya rasa sangat takut apabila teringatkan hari kematian tetapi kali ini perasaan saya amat berbeza. Tiba-tiba hati saya jadi gerun apatah lagi bila memikirkan sedikitnya amal ibadah yang dilakukan," katanya.

    Tambah Abby, kita perlu ingat lima perkara sebelum datangnya lima perkara.
    Rebutlah peluang itu, masa sihat sebelum sakit, masa kaya sebelum datangnya masa sempit (miskin), masa lapang sebelum tiba masa sibuk, masa muda sebelum datang masa tua dan masa hidup sebelum tiba masa mati." (Riwayat al-Hakim dan al-Baihaqi).

    "Ada kenalan saya yang sihat walafiat tiba-tiba terjatuh dan terus lumpuh. Saya mohon kepada-Nya supaya diberikan kesihatan yang baik supaya saya dapat melakukan ibadah tanpa halangan. Sejak balik umrah, saya berusaha menjaga solat. Tertinggal satu waktu saja, saya rasa sangat berdosa.

    "Saya menginsafi diri kerana sebagai hamba-Nya yang kerdil, saya banyak melakukan kesilapan dan hati agak berdebar untuk pergi ke rumah-Nya.
    Alhamdulillah, Allah permudahkan perjalanan saya ke sana.

    "Di celah ribuan jemaah umrah, Allah menyediakan 'lorong' untuk saya mencium Hajarul Aswad, bukan sekali tetapi dua kali. Saya juga dapat mengerjakan tiga kali umrah, umrah ketiga saya buatkan untuk arwah ibu saudara saya. Rindunya hati untuk ke sana lagi. Kalau ada rezeki dan diizinkan oleh-Nya, setiap bulan saya mahu ke sana.

    "Berada di sana, hati saya lapang dan tenang, tumpuan hanya kepada ibadah dengan melupakan segala yang mengganggu fikiran," katanya.

    Menurut Abby, sebelum dia ke Makkah, ada tawaran berlakon tetapi dia sudah nekad mahu segera ke rumah Allah selepas beberapa kali hasrat untuk ke sana tertangguh.

    "Saya pergi ke sana atas rezeki yang Allah beri pada saya dan anak-anak. Oleh itu tiada sebab dan alasan untuk saya menolak 'jemputan' daripada-Nya. Saya yakin pada ketetapan Allah. Apabila saya balik saja, ada beberapa tawaran berlakon dan ada dua tiga butik tudung yang mahu mengambil saya menjadi duta produk mereka. Serahkan saja urusan hidup kita kepada-Nya, insya-Allah selamat.

    "Buat masa ini saya belum memberikan kata putus, masih dalam proses perbincangan. Dalam soal berlakon pula, memang tiada masalah kerana daripada dulu saya selalu dapat watak yang memerlukan saya memakai tudung.

    "Bahkan dalam drama Gerak Khas pun saya bertudung. Saya tidak perlu bimbang mengenai itu kerana kalau kita niat ikhlas kerana Allah, pasti Dia akan membantu," katanya.

    Hampir tiga tahun berpisah dengan pelakon Norman Hakim dan menjalin hubungan intim dengan pelakon baru, Zul Ariffin, Abby kembali bersendirian.

    "Cukuplah sekali berkahwin dan selepas berpisah dengan Zul, saya juga tak mahu ada komitmen dengan sesiapa lagi. Bukan serik tetapi mulai hari ini saya perlu memberi ruang kepada diri sendiri dan bekerja keras mencari rezeki untuk saya serta anak-anak.

    "Apa yang boleh saya lakukan sekarang, mohon yang terbaik daripada Allah. Soal jodoh juga saya serahkan kepada-Nya. Andai ada jodoh buat kali kedua, saya berharap dapat suami yang baik, dapat menjaga saya serta menyayangi anak-anak," katanya.




    Julianne selami Palin

    Posted: 05 Apr 2012 07:27 AM PDT

    TIDAK mudah untuk menyelami sesuatu watak yang membabitkan identiti individu. Bukan sekadar mengamati perwatakan, malah segala aspek termasuk gaya bercakap dan gerak tubuh perlu dijadikan bahan penting untuk memastikan individu yang dilakonkan benar-benar berkesan.

    Itulah cabaran buat pelakon yang sudah empat kali dicalonkan di Anugerah Academy, Julianne Moore dalam melakonkan watak utama, Sarah Palin seorang Gabenor Alaska dalam filem khas tayangan HBO berjudul Game Change.

    Meskipun sudah membintangi lebih 30 filem sejak tiga dekad lalu, Julianne masih mengakui watak Palin yang dilakonkannya kali ini tidak semudah yang dijangka.

    Jelasnya, Game Change sebuah filem yang berbeza dengan garapan plot cerita yang begitu berat mengenai pergolakan politik di Amerika Syarikat.


    "Saya begitu tertarik dengan skrip dan perjalanan ceritanya. Mana tidaknya, ia diterjemah dari buku paling laris di Amerika Syarikat dengan mentakrif semula detik-detik pilihan raya dan senario politik di Amerika. Ia sesuatu yang melangkaui imaginasi saya sendiri kerana tidak pernah kita didedahkan secara menyeluruh dengan terperinci mengenai perjalanan dan perjuangan ahli politik.


    "Lantas saya menyifatkan Game Change filem yang hebat namun penuh cabaran buat saya selaku pelakonnya," katanya.

    Game Change yang ditulis oleh Danny Strong dan mendapat sentuhan pengarah Jay Roach menawarkan pengalaman berbeza di belakang tabir kempen pilihan raya presiden John McCain pada 2008 termasuk pemilihan Gabenor Alaska, Sarah Palin selaku Timbalan Presiden McCain yang turut tewas dalam pilihan raya umum itu.

    Bagaimanapun ia diceritakan semula daripada sudut pakar strategi kempen John McCain iaitu Steve Schmidt yang dilakonkan oleh Woody Harrelson bagi memberikan Game Change satu naskhah yang melihat kempen itu dari perspektif berbeza.

    Bukan sekadar menjadi pakar strategi, malah Steve Schmidt juga adalah lelaki yang memperjuangkan penyertaan Palin serta sentiasa setia berdiri bersama Gabenor Alaska itu dalam mencari jalan bagi mengukuhkan empayarnya dalam pilihan raya itu.

    Pelakon disegani ramai, Ed Harris yang membawakan watak John McCain juga Senator Arizona dilihat memberikan satu pengalaman terbaik dalam menghidupkan kesemua watak dalam filem ini.

    Menurut Julianne ketika ditanya mengenai cabaran dan kelainan yang dirasainya dalam menjayakan watak menerusi filem ini, Game Change menguji satu sisi bakat lakonannya yang mana perlu meneliti dengan terperinci sesebuah watak hingga menyeru ke dalam hidupnya sendiri.

    "Melakonkan watak Palin memang sesuatu yang sukar buat saya kerana dia seorang figura yang dikenali dan penuh semangat. Sudah tentu ia sesuatu yang mustahil untuk benar-benar menjadi orang itu, bagaimanapun saya berusaha membawa watak beliau ke dalam diri saya dan mewujudkan kehadiran beliau dalam cerita ini.
    Bukan sekadar melihat gaya cakap dan karakter semata-mata sebaliknya saya perlu meneliti emosi dan ekspresi wajahnya untuk memastikan lakonan itu tampak realistik.

    "Saya begitu bimbang jika ada pihak mempersoalkan lakonan saya dan kerana itu juga saya perlu melihat setiap aspek agar Palin dapat diserap masuk ke dalam diri saya.

    "Bayangkan, setiap hari saya membuat penyelidikan mengenai dokumentasi
    Palin serta menonton video ucapannya, wawancara beliau dan penampilan
    di seluruh negara menerusi YouTube. Saya juga turut merekodkan suaranya
    untuk didengar dalam iPod selain bekerja dengan jurulatih vokal. Saya perlu mengamatinya setiap hari kerana ingin meniru selagi termampu.

    "Saya membaca biografi beliau, buku-buku yang ditulis mengenai beliau
    dan pilihan raya yang mampu saya terjemahkan pada lakonan saya. Namun yang lebih sukar adalah menjejaki semangatnya dalam bertanding demi mengejar jawatan. Itu lebih memberikan tekanan," katanya.

    Tambahnya lagi, Game Change mendedahkannya dalam mempelajari perasaan dan pergolakan jiwa menjadi seorang ahli politik yang bermain dengan kuasa dan duit.

    "Saya boleh membaca dan bertanya soalan mengenai mereka serta cuba menjadi jelmaan mereka bagi menikmati siapa mereka. Ia sangat menarik, tetapi saya tidak akan tahu kebenaran rasanya atau apa yang mereka lakukan kerana saya tidak melaluinya. Namun menghambakan diri bagi meneliti perjalanan hidup Palin dan senario politik, saya hanya boleh katakan semuanya berlaku terlalu pantas.

    "Bayangkan, mereka mempunyai 60 hari saja untuk ke hari pengumuman pilihan raya yang mana ia satu jangka masa tidak waras. Jadi kejutan yang saya lihat ialah berapa cepat mereka terpaksa beralih dari satu perkara ke perkara lain dan bagaimana teruknya membuat persediaan secara tiba-tiba. Saya kagum dengan kecekapan dan semangat yang ada pada ahli politik ini dalam membuat keputusan dalam sekelip mata.

    "Ia sesuatu menakjubkan apabila seseorang yang mengejar jawatan di negara ini tapi dalam masa yang sama menjadi sasaran media hingga meletak keluarga di belakang. Lantas ada kalanya saya simpati terhadap situasi dihadapi mereka yang tidak pernah diketahui umum," katanya.




    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Kosmo Online - Hiburan

    sumber :-

    Kosmo Online - Hiburan


    Pengakuan terbuka Sheila Majid

    Posted:

    Pengakuan terbuka Sheila Majid

    Pengakuan terbuka Sheila Majid

    RATU Jazz negara, Datuk Sheila Majid, 47, membuat pendedahan secara terbuka bahawa kebanyakan lagu yang dicipta pada zaman ini tidak melekat di jiwanya dan mudah dilupakan kerana melodinya kedengaran serupa dengan lagu-lagu yang lain.

    Disebabkan itu dia mengakui perlu bersikap cerewet memilih lagu biarpun perlu mengambil masa terlalu lama untuk muncul dengan lagu baharu. Sikap cerewet Sheila itu juga menjadi bukti mengapa dia masih bertahan dalam industri muzik sehingga kini.

    "Jika saya bawa kereta dari rumah ke destinasi sambil dengar radio, tak ada satu lagu pun yang boleh diingat. 'It's all can easily forgettable'. Bukan nak kata saya sudah tua tetapi lagu-lagu sekarang kebanyakannya tidak ada jiwa. Ia lebih kepada tempo semata-mata. Kenapa lagu-lagu dulu masih diterima sehingga kini sebab ia ada jiwa dan mampu memberi impak kepada pendengar sekali gus menyebabkan penyanyi itu bertahan sehingga kini.

    "Sejak dua tahun lalu saya masih tercari-cari dan menunggu untuk dapatkan lagu yang benar-benar kuat dari segi melodi dan juga lirik tetapi tiada," ujarnya jujur selepas sidang akhbar sempena minggu setiausaha, A Day with Living Legend - Sheila Majid di Restoran Atmosphere 360, Menara Kuala Lumpur.

    Akuinya, dia banyak menerima lagu daripada pelbagai komposer tetapi sukar untuk membuat pilihan kerana lagu yang diterima tidak begitu kena dengan jiwanya.

    "Saya memang selektif dalam pemilihan lagu sejak dari dulu lagi. Ada yang lirik okey tapi tak kena dengan melodi. Kedua-dua perlu seimbang. Kalau boleh saya mahu lagu yang boleh menarik jiwa pendengar," jelasnya.

    Yuna dan Najwa

    Namun begitu, walaupun Sheila menyelar generasi masa kini dunia muzik tempatan, namun dia penuh berkeyakinan terhadap dua penggiat muzik muda, Najwa Mahiaddin dan Yuna.

    Berkongsi cerita, Sheila mengakui pernah meminta lagu daripada dua komposer muda iaitu Najwa Mahiaddin dan Yuna kerana tertarik dengan kebolehan mereka menulis dan mencipta lagu dengan baik.

    "Yuna dan Najwa terkejut apabila saya minta mereka buat lagu untuk saya. Mereka ingat saya bergurau. Hakikatnya mereka benar-benar berbakat dan sebab itulah saya ingin bekerjasama dengan mereka," ungkapnya.


    Sheila Majid menyerahkan plak yang ditandatanganinya kepada Pengarah Urusan Restoran Atmosphere 360, Datuk Mohd. Sabri Mohd. Nadzir selepas majlis sidang akhbar A Day with Living Legend - Sheila Majid baru-baru ini.


    Ujar Sheila, seseorang penyanyi itu juga tidak semestinya menerima bulat-bulat lagu yang diberikan oleh komposer, sebaliknya perlu dengar dan buat perubahan agar lagu tersebut menjadi lebih menarik.

    Sheila juga menyelar penyanyi-penyanyi sekarang yang kebanyakannya lebih banyak menjerit daripada menyanyi.

    "Cara nyanyian juga penting. Ia patut sedap didengar. Penyanyi sekarang bukan menyanyi tetapi menjerit-jerit," katanya yang bakal muncul dengan album terbaharunya tidak lama lagi.

    Menurut Sheila lagi, terdapat sebuah lagu Indonesia yang akan diberikan nafas baharu turut dimuatkan dalam albumnya nanti. Sheila juga akan muncul dengan single terbaharunya sebelum kemunculan album penuh.

    Lagu rezeki

    Ditebak soalan adakah dia bosan menyanyikan lagu yang sama berulang kali seperti Sinaran atau Ku Mohon pada setiap persembahannya, akui Sheila dia memang bosan.

    Hakikatnya dia sedar lagu tersebut merupakan lagu 'rezekinya' kerana ia menjadi pilihan pendengar peminat-peminatnya sehingga kini.

    "Memang saya akui bosan menyanyikan lagu yang sama seperti Sinaran setiap kali persembahan tetapi terpaksa berbuat demikian demi peminat. Sinaran adalah lagu 'rezeki'. Saya tidak boleh kata tidak untuk menyanyikannya. Jika saya tak nyanyikan lagu tersebut peminat akan marah," akuinya.

    Bercerita tentang konsert Legendary Concert 2012 yang akan berlangsung pada bulan Mei dan Jun ini, ungkap Sheila, dia sangat teruja untuk beraksi bersama tiga penyanyi hebat iaitu Amy Search, Jamal Abdillah dan Zainal Abidin.

    "Saya sangat teruja untuk buat persembahan dengan mereka. Saya akui banyak belajar dengan Zainal. Ketika itu dia masih dengan Headwind. Dia memang seorang penghibur yang bagus. Dia tak takut untuk bercakap ketika persembahannya.

    "Menariknya, setiap apa yang dituturkan dirinya membuatkan penonton suka dan terhibur. Dia sangat berpengalaman. Amy pula, walaupun dia tak bercakap banyak masa persembahan tetapi bila dia buat persembahan, dia boleh jadi raksasa. Jamal pula tak perlu menyanyi pun orang sudah teruja tengok dia," ungkapnya jujur.

    Kongsinya, walaupun masa latihan suntuk kerana ia berlangsung pada hujung bulan ini namun dia tidak tertekan kerana pemuzik-pemuzik konsert tersebut sudah acap kali bersamanya ketika persembahan.

    Konsert yang dinantikan untuk tahun ini juga dikatakan memberi keterujaan besar buat peminat empat legenda ini kerana hampir semua tiket VIP sudah habis dijual.

    Konsert yang dibawakan oleh Afro Inang Worldwide dan Research Venture Lab Sdn. Bhd. itu telah memilih lima lokasi berbeza iaitu di Stadium Larkin, Johor Bahru (5 Mei), Kota Kinabalu, Sabah (19 Mei), Kuching, Sarawak (26 Mei), Pulau Pinang (23 Jun) dan di Stadium Merdeka, Kuala Lumpur pada 30 Jun ini.

    Eksklusif Sheila


    SHEILA akan berbabit dalam konsert Legendary Concert 2012 bersama Amy Search, Zainal Abidin dan Jamal Abdillah pada bulan Mei dan Jun ini.


    Dalam perkembangan lain, Sheila cukup teruja untuk mengadakan persembahan sempena sambutan minggu setiausaha di Restoran Atmosphere 360, Menara Kuala Lumpur pada 25 April ini.

    Bakal mengadakan persembahan selama 45 minit, turut berganding dengannya ialah pelawak dan pelakon Dee.

    "Ini adalah kali pertama saya akan menyanyi di Menara Kuala Lumpur dan sudah ada beberapa idea untuk persembahan itu nanti," kongsinya yang merupakan artis kedua yang mengadakan persembahan untuk Minggu Setiausaha di situ selepas Jamal Abdillah.

    Sheila juga optimis biarpun harga tiket yang dikenakan agak tinggi ia mampu menarik bukan sahaja bos dan setiausaha malah peminat-peminatnya sendiri.

    Hanya eksklusif menerima satu tawaran sahaja untuk Minggu Setiausaha, Sheila juga memberitahu, akan menyanyikan sebanyak tujuh buah lagu pada hari itu.

    Bermula pada pukul 12 tengah hari, tiket untuk menyaksikan A Day with Living Legend - Sheila Majid dijual pada harga bermula RM500 sehingga RM6,500 (berkumpulan).

    Sebarang pertanyaan mengenainya boleh menghubungi Siti

    di talian 013-337 7710 atau Jojo, 012-690 3058.

    Memori muda-mudi The Cranberries

    Posted:

    Memori muda-mudi The Cranberries

    Memori muda-mudi The Cranberries



    BAGI generasi yang lahir pada era 80-an, grup yang berasal dari Ireland yang dikenali sebagai The Cranberries adalah sebuah grup legenda.

    Mereka memang tidak sebesar nama grup seperti Gun 'n Roses misalnya, tetapi bagi peminat yang menghargai indah sebuah muzik yang diadun bersama unik penggerak atau karakter sesebuah grup, The Cranberries adalah satu alternatif lain untuk menikmati untai lagu yang mengasyikkan.

    Ditubuhkan pada tahun 1989, grup ini terdiri daripada Dolores O'Riordan (vokalis) Noel Hogan, (gitar) Mike Hogan (bass) dan Fergal Lawler (dram).

    Melabelkan diri mereka sebagai sebuah grup yang membawa muzik alternatif rock, ironi The Cranberries juga begitu sinonim dengan muzik berentak indie pop, post-punk, Irish folk dan pop rock.

    Hampir sudah tidak pernah kedengaran lagi berita tentang mereka selepas tahun 2003, The Cranberries tiba-tiba muncul kembali mengisi dahaga peminatnya pada tahun ini dengan album studio penuh yang diberi judul Roses.

    Album tersebut kemudian telah membawa grup ini kembali menjelajah dunia untuk tujuan promosi dan Malaysia telah menjadi salah satu lokasi persinggahan The Cranberries untuk menghiburkan peminat mereka di sini.

    Bertempat di Stadium Negara, Kuala Lumpur pada tanggal 4 April, The Cranberries membuat persembahan dengan penuh energetik di hadapan lebih 8,000 peminat mereka.

    Ironi, tak padahal mereka sudah masuk dalam kategori veteran. Namun kelincahan dan vokal Dolores yang masih konsisten serta sama seperti yang pernah direkodkan di dalam album membuatkan The Cranberries seperti kembali muda, sekali gus membawa semua peminatnya juga masuk ke alam muda remaja.

    Lebih mengujakan apabila mereka mendendangkan hampir semua lagu malar segar mereka yang cukup hit satu ketika dahulu seperti Dreams, I Can't Be With You dan Ridiculous Thoughts.

    Tidak banyak berkomunikasi tetapi tetap menghiburkan peminat dengan permainan pentas yang tangkas dan gaya tarian bebas oleh Dolores sendiri terus melarutkan peminat di dalam dunia mereka.

    Malah saat lagu seperti Linger, Ode to My Family, Animal Instinct dan When You're Gone didendangkan, The Cranberries hampir tenggelam dengan jeritan dan sorak serta nyanyian daripada peminat yang sememangnya menunggukan saat lagu-lagu tersebut didendangkan secara langsung selepas sekian lama hanya mendengar ia menerusi kaset, cakera padat atau corong radio sahaja.

    Berselang-seli dengan untaian lagu malar segar, grup tersebut turut mendendangkan lagu-lagu yang diambil daripada album baharu mereka, Roses. Biar ia masih belum mesra telinga, namun peminat tetap memberi sokongan.

    Sengaja membiarkan peminat menanti sehingga lebih sejam setengah, barulah mereka melantunkan lagu yang cukup berhantu di seluruh dunia, Zombie. Dengan pukulan drum yang cukup mantap dan petikan gitar serta bass yang sama 'keras' Dolores kemudian menyempurnakan nyanyian dengan gaya santai tetapi cukup mengesankan. Sedikitpun tidak tergelincir vokalnya sewaktu mendendangkan lagu tersebut, sama seperti dia mendendangkan lebih 15 buah lagu lain sebelum itu.

    Turun daripada pentas tanpa meninggalkan sebarang pesanan, The Cranberries naik semula ke atas pentas selepas peminat terus memanggil nama mereka. Sebagai penutup konsert, mereka mendendangkan empat buah lagu termasuk Salvation dan Promises yang memicu adrenalin peminat.

    Usai konsert, walau meninggalkan peminat di Malaysia tanpa sebarang ucapan selamat tinggal, The Cranberries tetap akan dikenang kerana telah memberi sebuah persembahan yang mantap dan membangkit memori lama menerusi untaian lagu mereka.

    Hal itu diakui oleh penyanyi, model dan pelakon Maya Karin yang menyifatkan dirinya sebagai kipas susah mati grup tersebut. "Saya sangat meminati mereka dan tahu semua lagu yang mereka mainkan tadi.

    "Jika peminat saya ada perasaan untuk memeluk saya apabila mereka bertemu saya, saya mempunyai perasaan yang sama iaitu untuk memeluk vokalisnya, Dolores," ujar Maya yang hadir ke konsert tersebut bersama adik lelakinya. - MALIAH SURIP

    Siti tidak curigai Datuk K

    Posted:

    Siti tidak curigai Datuk K

    Siti tidak curigai Datuk K

    Oleh NOOR ASHREEN ISMAIL


    MENARUH sepenuh kepercayaan terhadap suaminya ini, Siti enggan membiarkan emosi dirinya terganggu dengan gosip yang melanda.


    BUKAN kali pertama, namun sudah dua kali gosip ini bertiup kencang. Gosip yang mengaitkan suami kepada penyanyi tersohor negara, Datuk Siti Nurhaliza iaitu Datuk Khalid Muhammad Jiwa atau Datuk K dengan aktres jelita, Rozita Che Wan.

    Gosip yang mendakwa Datuk K menjalin hubungan sulit bersama Rozita kembali bersemarak setelah beberapa lama sunyi kerana tidak ada bukti kukuh.

    Namun pada 17 Mac lalu, muncul gosip dalam blog-blog hiburan mendakwa anak bongsu Rozita iaitu Aniq Ezra Azuar Effendy,14, lari dari rumah sebelum ditemui beberapa jam kemudian di rumah rakannya di Subang Jaya tidak jauh dari rumah.

    Insiden itu pada mulanya dikatakan ekoran Rozita sudah berkahwin dengan seorang Datuk. Spekulasi timbul kembali mendakwa Datuk yang dimaksudkan itu ialah Datuk K!

    Isu itu selesai kerana semasa memberi keterangan kepada pihak polis, Aniq Ezra dikatakan mengakui lari kerana merajuk dan berkecil hati dengan sikap Rozita yang dilihat terlalu melebih-lebihkan abangnya iaitu Ammar Effendi, 15.

    Biarpun begitu, apa yang jelas sekali lagi Rozita dan Datuk K dikaitkan, biarpun tiada bukti kukuh menunjukkan yang gosip yang disebarkan beberapa blog hiburan tersebut benar.

    Pada masa yang sama ketika diminta mengulas gosip terbaharunya itu, Rozita menafikan sekeras-kerasnya fitnah tersebut dan berhasrat untuk menyaman pihak yang mengaibkan dirinya itu.

    Namun apa pula yang bermain di benak perasaan Siti selaku isteri kepada Datuk K?

    Kosmo! sempat meminta penjelasan dan menyelami perasaan Siti sendiri setelah dilanda gosip yang sama sebanyak dua kali.

    Peluang menemu bual figura jelita ini terbuka sewaktu dia hadir dalam sidang akhbar di Hotel Grand Dorsett, Subang Jaya pada Isnin lalu sempena pengumuman majlis Hari Ibu Bersama Datuk Siti Nurhaliza 2012.

    Kosmo!: Apa komen Siti apabila gosip Datuk K dan Rozita heboh diperkata sekali lagi. Kali ini lagi teruk kerana mereka didakwa telah berkahwin.

    Siti: Kalau boleh Siti tidak mahu komen kerana jika ditulis, lagi orang akan bercakap. Siti pernah memberitahu rakan-rakan wartawan, Siti malas nak komen kerana akan besar lagi isu ini. Cuma Siti mahu cakap di sini, apa-apa pun fikir dulu sebelum kita buat gosip seperti ini.

    Siti sudah tiada reaksi yang mahu diberikan. Siti pun langsung tidak bertanyakan tentang hal itu kepada suami kerana Siti tahu memang tiada apa-apa pun yang betul tentang cerita itu. Jadi tiada langsung sepatah perkataan menyebut tentang ini kerana kita tahu kenyataannya bagaimana. Siti tiada perasaan marah sedikit pun terhadap Rozita. Ini kerana bagi Siti cerita ini memang tidak betul dan sengaja diada-adakan.

    Apa perasaan Siti ketika ini?

    Biarlah mereka (penyebar gosip menerusi blog di Internet). Sekarang Siti seperti tiada perasaan terhadap perkara ini. Geram memanglah geram tetapi jika kita selalu layan orang begini, memang kita juga yang sakit hati dan pening kepala. Jika orang yang betul-betul tidak kuat dan terbawa-bawa emosi, mungkin mereka akan lakukan sebegitu. Namun bagi Siti, tiada apa pun. Siti percaya kepada suami.

    Tapi Siti ada tak pergi berjumpa dengan Rozita atau sebaliknya?

    Tidak sama sekali dan tiada sebab untuk kami berbuat begitu. (ketawa)

    Adakah ia mengganggu hubungan Siti bersama Rozita sendiri?

    Andai Siti dan Rozita bersua pada majlis Anugerah Bintang Popular (yang bakal berlangsung pada Ahad ini), kami akan bertegur sapa seperti biasa. Tiada sebab untuk Siti mahu memusuhi Rozita atau mengelak daripada berhadapan dengan dia. Tiada sebab langsung. Ini kerana Siti tahu memang ini semua (hubungan sulit Datuk K-Rozita) tidak berlaku.

    Rozita ingin ambil langkah untuk saman individu tersebut, justeru adakah Siti juga akan mengambil tindakan yang sama?

    Ada juga saya dan suami terfikir. Jika betul kami jumpa individu tersebut, memang akan kami lakukan. Namun orang yang di alam maya (penulis gosip blog) ini agak sukar untuk dicari siapakah sebenarnya mereka. Siti rasa kesabaran Siti dan suami hanya Allah sahaja yang tahu. Suami pun kecewa dan mengalami tekanan kerana rakan-rakannya sering bertanya tentang hal ini. Ia sehingga membuatkan fikiran dia benar-benar terganggu. Siti kenal suami Siti, insya-Allah dan rasanya tiada langsung perkara sebegini berlaku, apa lagi untuk mencurigai suami Siti.

    Andai kata penyebar gosip itu sekali lagi menghebohkan tentang perkara itu di masa hadapan, adakah Siti akan ambil tindakan?

    Biarlah, kita akan berdoa dan berserah kepada Allah supaya orang yang buat fitnah itu akan diampuni dosa oleh Allah dan kembali ke pangkal jalan. Itu Siti rasa jalan terbaik kerana Siti rasa dia pun tahu, fitnah itu lebih keji daripada membunuh.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS