Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Lirik Video : “Bangkit” Tampak Klasik, Kolaborasi Antara Altimet, DJ Fuzz & Salam

Posted: 05 Jul 2012 10:55 PM PDT

Takjub juga kami apabila menonton lirik video berjudul "Bangkit", sebuah lagu kolaborasi antara Altimet, DJ Fuzz & Salam.

Apa tidaknya, dengan hanya menggunakan lirik didalam bahasa Jawi, sebuah video berdurasi 4.41 minit telah direka dan kami rasa, hanya anda yang tahu bahasa Jawi boleh memahami tulisan didalam video tersebut. Video dan grafik ini telah diedit oleh Hafiz Mohtar dari SchizoMotion.

Tidak mahu bercerita panjang, mari tonton lirik video "Bangkit" selepas ini.

Rozita Che Wan Dinobatkan Sebagai Selebriti Paling Seksi 2012

Posted: 05 Jul 2012 09:26 PM PDT

Pada malam kemuncak Anugerah Stail EH! 2012 yang lepas, pelakon berwajah cantik dan anggun Rozita Che Wan telah dinobatkan sebagai selebriti wanita paling seksi 2012. Dalam majlis tersebut, Rozita Che Wan telah memperagakan busana rekaan Qudyn yang berona pastel dengan padanan perincian renda hitam perancis dan bersulam jemeki sarat dibahagian atas.

Menurut Rozita Che Wan, beliau menerima anugerah ini dengan hati yang terbuka kerana semuanya adalah pilihan peminat dan menyuarakan pendapatnya bahawa "Seksi bukan satu perkara yang tidak elok dan seksi tidak semestinya terdedah sana sini".

Selain itu, Rozita Che Wan turut menyuarakan bahawa seksi merupakan satu perkara yang subjektif dan mungkin pembawakan dirinya yang kelihatan seksi sehingga dinobatkan sebagai Selebriti Paling Seksi 2012 oleh peminat majalah Eh!.

Pada tahun 2010, Rozita Che wan telah dinobatkan sebagai Anugerah Stail EH! menerusi kemenangannya sebagai Selebriti Wanita Paling Seksi dan Selebriti Wanita Tubuh Badan Cantik. Namun begitu, pada tahun ini gelaran tersebut telah berpindah tangan pula kepada si gadis cantik Fazura yang memenangi anugerah Selebriti Wanita Paling Bergaya.

Sumber : Murai.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Michelle Yeoh Jadi Juri Anugerah Oscar

Posted: 05 Jul 2012 10:02 PM PDT

Datuk Seri Michelle Yeoh Jadi Juri Anugerah Oscar. Tahniah! Pelakon filem kelahiran Malaysia yang telah mencipta nama di peringkat antarabangsa, Datuk Seri Michelle Yeoh sekali lagi mencipta sejarah apabila menjadi orang Malaysia pertama yang terpilih sebagai salah seorang juri untuk Anugerah Academy yang bakal berlangsung pada tahun 2013.

Sebanyak 176 pelakon dan pengarah telah diundang oleh Academy Of Motion Picture Arts And Sciences untuk menjadi juri di mana mereka akan memilih calon yang layak memenangi Anugerah Academy iaitu satu acara penghargaan filem berprestij di Hollywood.

Selain daripada aktres berusia 49 tahun kelahiran Ipoh, Perak ini, nama-nama besar lain yang dipilih adalah Andy Serkis, Jean Dujardin, Jessica Chastain, Jonah Hill, Matthew McConaughey dan Terrence Malick.

Panel juri akan memulakan pengundian untuk Oscar ke-85 pada 24 Februari 2013.

Tahniah Budiey ucapkan.

Michelle Yeoh

Michelle Yeoh

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

SINAR INI Lagu Terbaru Maya Karin Dan Yassin

Posted: 05 Jul 2012 04:36 AM PDT

Lagu Terbaru Maya Karin Dan Yassin. Dalam diam-diam, pelakon Maya Karin yang kini sedang sibuk dengan pengambaran filem Jwanita telah merakamkan lagu terbaru feat Yassin dengan single bertajuk Sinar Ini. Vokal gemersik dan syahdu dari Maya Karin menjadi taruhan.

Lagu ini mempunyai lirik yang unik. Mempunyai maksud tersendiri. Manakala Vokal Maya Karin pula tidak kurang hebatnya setelah digandingkan dengan Yassin yang diakui kehebatan beliau dalam bidang nyanyian.

Muzik Video lagu Sinar Ini turut dirakam. Menurut Maya memang dah lama dia tak buat muzik video.

Lirik lagu Sinar Ini untuk tatapan peminat Maya Karin:

"Kumenatap langit, dari jendela,
di celah awan, bima suria.
ku merasakan Mu.
ku rasa kasih yang lindungi ku.
seakan aku dengar Dikau berkata
lalu dalam diam kita berbicara
ku senyum padaNya, dan seraya ku kata;
bahagia yang sempurna perlukan lagi sikit masa.
(dan) kutetap bahagia di sisi yang Kau pasti mana.
Kau semestinya, yang terakhirnya
ku luah rasa sebelum ku terlena
pada impian ku, dan yang Kau mahu, kerana;
dugaan ini hampir aku atasi.
dan kau pun tabah selama ini bagai pasti
di sebalik menanti, bahagia mengiringi sinar ini."

Dah lama betul, Maya Karin tak menghasilkan single duet. So harap-harapnya lagu duet kali ini berjaya menghasilkan duit yang melimpah ruah untuk Maya. Love!

Kat bawah ni gambar Budiey & Maya Karin semasa kami singgah di Restoran Ayam Percik di Kota Bahru Kelantan. Best!

Budiey & Maya Karin dah sampai di Restoran Yati Ayam Percik, Kelantan

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Tato Unik Bagi Penderita Kanser Payudara

Posted: 05 Jul 2012 09:00 PM PDT


Seorang seniman tato bernama Vincent ''Vinnie'' Myers memiliki keahlian khusus dalam hal membuat tato di tubuh kliennya. Demikian dilansir Daily News.


 Myers membuka kedai khusus untuk tato di Finksburg, Baltimore, Amerika Syarikat (AS) bagi perempuan yang sudah menjalani operasi payudara dengan mentato pada bahagian puting dan sekitarnya.


 Dengan menggunakan campuran pigmen, ia membuat ilusi tiga dimensi agar perempuan merasa memiliki payudara lagi. "Ini lebih memberikan penghargaan bagi saya ketimbang hal lain yang pernah saya lakukan," jelas Myers.


 Lelaki berusia 49 tahun ini sudah mendedikasikan hidupnya selama 28 tahun untuk tato komestik setelah operasi.


 "Perbaikan payudara tidak akan seperti payudara tanpa puting," jelas Myers yang tarufnya berkisar antara 350-1.000 dollar AS tergantung dari tingkat kesukaran yang dihadapinya.

Lelaki asyik bermasturbasi ditangkap polis

Posted: 05 Jul 2012 08:45 PM PDT


TRIBUNNEWS.COM, WASHINGTON - Nafsu kadang boleh mengalahkan akal sihat manusia. Itu pula yang dialami seorang lelaki Amerika Syarikat (AS), yang ditangkap kerana masturbasi saat memandu keretanya.
Seperti diwartakan The Huffington Post, Khamis (5/7/2012), baru-baru ini polis menangkap seorang pemandul Jeep, yang tindak-tanduknya terlihat mencurigakan.
Polis yang curiga dengan gerakan tangan si pemandui, lalu menyuruh memberhentikan keretanya. Ketika menepi, si lelaki sibuk mengenakan kembali seluarnya.
Saat memeriksa , polisi menemukan pistol mainan laras panjang di anusnya. Ternyata, pemandu itu sedang itu bermasturbasi menggunakan pistol mainan, yang diikatkan ke bahagian dalam kereta dengan kain hitam.
Saat ditanya polis, lelaki itu mengaku jika kesulitan mengawal hasrat masturbasinya. Ia juga mengaku sedang menjalani terapi.
Lelaki yang namanya tidak disebutkan itu ditangkap dengan tuduhan melakukan perilaku mesum di muka umum. Namun, tidak dijelaskan hukuman untuknya. (*)

Dress yang dibuat daripada 100 peratus daripada rambut

Posted: 05 Jul 2012 08:30 PM PDT


Rambut indah adalah dambaan semua wanita, tapi bagaimana dengan rambut yang disebut-sebut sebagai mahkota wanita itu dipakai sebagai bahan sebuah dress?
Seorang pemilik salon dari Inggris merancang sebuah dress yang dari hujung atas hingga bawah seluruhnya terbuat dari rambut. Walaupun bukan fashion yang bakal diterima oleh semua orang, dress ini cukup mendapat perhatian kerana pernah dipakai oleh finalis Miss England, Holly Lyons. Lyons sengaja memakai dress tersebut kerana memang mendapat sponsor dari sang pemilik salon, Jodie Breeds.
Menurut Jodie, dress rancangannya tersebut diciptakan untuk merepresentasikan keindahan rambut.
Dress rambut itu kini cukup membuat orang-orang penasaran. Jodie mempersilakan siapapun yang ingin melihat dress ini dari dekat untuk datang ke salonnya di Sunderland.
Walaupun dianggap aneh bagi sebagian orang, dress ini dianggap sebagai dress yang ramah lingkungan. Terbukti dengan lolosnya dress tersebut dalam segmen pakaian ramah lingkungan pada kontes kecantikan yang diikuti oleh Lyons.-idBite.com
foto: North News & Pictures Ltd

Pelancong diminta tidak pakai skirt pendek

Posted: 05 Jul 2012 08:15 PM PDT


SRINAGAR, India - Sebuah kumpulan Islam di Kashmir India semalam memberi amaran kepada para pelancong supaya mereka tidak memakai skirt pendek dan pakaian yang mendedahkan tubuh badan di wilayah itu.
Kumpulan tersebut, Jamaat-e-Islami meminta lembaga pelancongan di wilayah itu supaya menyokong pendirian mereka.
Menurutnya, para pelancong perlu diberitahu lebih awal supaya berpakaian sopan ketika berada di Kashmir bagi mengelakkan mereka mencetuskan kemarahan golongan ekstremis agama.
"Sejumlah pelancong, terutamanya warga asing, memakai skirt pendek dan pakaian menjolok mata yang bercanggah dengan etika dan budaya tempatan serta tidak dapat diterima dalam masyarakat yang bertamadun," kata jurucakap Jamaat-e-Islami, Zahid Ali.
Sejumlah pelancong kembali mengunjungi wilayah Kashmir yang ditadbir India sejak dua tahun lalu selepas keganasan antara pihak pemisah Islam semakin berkurangan di rantau berkenaan.
Majoriti penduduk wilayah tersebut terdiri daripada orang Islam.
Kashmir terkenal kerana memiliki panorama yang indah seperti rumat bot, banjaran gunung dan tasik. - AFP

Wanita kurus makan 45 hot dog

Posted: 05 Jul 2012 08:00 PM PDT


NEW YORK - Seorang wanita kurus, Sonya Thomas, 44, memecahkan rekodnya sebelum ini dengan memakan 45 hot dog dan roti ban dalam masa 10 minit dalam pertandingan memakan makanan itu dalam kategori wanita kelmarin.
Mendapat jolokan labah-labah 'Black Widow', wanita seberat 45 kilogram itu berkata, dia mencapai matlamatnya untuk memakan bilangan hot dog yang menyamai usianya.
Thomas yang berdarah kacukan Korea-Amerika, merupakan antara 15 peserta pertandingan tersebut.
Dia mengatasi rekodnya pada tahun lalu dengan kelebihan lima hot dog.
Thomas dari Alexandria, Virginia memenangi tali pinggang kejuaraan dan wang tunai sebanyak AS$10,000 (RM31,545).
Dia menyertai Kejuaraan Antarabangsa Memakan Hot Dog Terkenal Nanthan yang berlangsung di Pulau Coney di sini.
Joey Chestnut, 28, mempertahankan kejuaraannya untuk kali keenam berturut-turut dalam kategori lelaki apabila dia memakan 68 hot dog yang menyamai rekodnya pada 2009 sekali gus membawa pulang hadiah wang tunai AS$10,000.
Kategori lelaki dan wanita itu mula diwujudkan pada tahun lalu.
"Pertandingan secara berasingan adalah sesuatu yang baik kerana tekak (wanita) lebih kecil. Justeru, kami tidak dapat menelan secepat mereka (lelaki)," kata Thomas sebelum pertandingan bermula.
Apabila pertandingan makan hot dog itu mula diadakan pada tahun 1916, pemenang acara berkenaan memakan cuma 13 hot dog dalam masa 10 minit. - AFP

Warga asing tak lagi dibenar jadi penari bogel

Posted: 05 Jul 2012 07:45 PM PDT


OTTAWA: Penari bogel warga asing tidak lagi dibenarkan mendedahkan payu dara dan menggoyangkan pinggul mereka di negara ini, kata Menteri Imigresen, Jason Kenney, semalam.
Warga asing yang berhasrat untuk bekerja di kelab penari bogel, sebagai teman sosial dan di rumah urut tidak lagi akan memperoleh permit kerja sementara mulai 14 Julai ini, kata Kenney dalam satu kenyataan.

Perubahan polisi bertujuan "melindungi pekerja asing daripada risiko penderaan dan eksplotasi dalam perniagaan berkaitan dengan perdagangan seks." Ia termasuk dalam undang-undang belanjawan pelbagai yang lulus bulan lalu. Kementerian Sumber Manusia Kanada semalam juga mendedahkan peraturan baru yang mencegah majikan yang mempunyai kaitan dengan perdagangan seks daripada mengambil pekerja asing sementara. Kegagalan kerajaan untuk mengharamkan penari bogel asing pada 2007 ekoran bantahan daripada pemilik kelab di negara itu yang menyatakan mereka bergantung kepada pengambilan pekerja dari Eropah Timur dan Asia untuk menghiburkan tetamu. "Mereka cantik, eksotik dan sangat profesional," kata seorang daripada pemilik kelab kepada media ketika itu. "Mengharamkan mereka bekerja di Kanada hanya memberi mereka kurang pilihan untuk mengelak daripada hidup dalam kemiskinan di negara mereka," katanya.


Beberapa kelab kini berkata, mereka hanya mengambil penari bogel tempatan. - AFP


sumber : myMetro

Dipecat ponteng kerja selepas gambar bercuti dilihat di FB

Posted: 05 Jul 2012 07:30 PM PDT


MANILA: Seorang pegawai tempatan Filipina dipecat kerana ponteng kerja untuk pergi ke majlis perjumpaan rakan sekolah di sebuah pulau dan kemudian memuat naik gambar percutian itu di Facebook.
Pegawai Maklumat Wilayah, Maynardo Valdez menutup pejabatnya selama empat hari pada Julai tahun lalu untuk bersama bekas rakan kelasnya pergi bercuti di Pulau Boracay, kata majikannya, Agensi Maklumat Filipina. 
Usaha pegawai untuk mencari Valdez tidak berhasil, tetapi majikannya akhirnya mengetahui mengenai percutian itu apabila melihat gambar di Internet.

Menurut surat pemecatannya bulan lalu, "Rahsia percutian ke Pulau Boracay didedahkan apabila gambarnya dilihat di laman rangkaian sosial.




"Gambar itu kemudian dicetak sebagai bahan bukti untuk kes ini." 
Agensi kerajaan yang hanya mendedahkan pemecatan itu minggu ini berkata, Valdez dipecat kerana "mengabaikan tugas, salah laku dan tidak jujur."

Valdez tidak dapat dihubungi untuk mendapatkan penjelasan. - Manila Times



sumber : myMetro

Ibu bawa anak terjun jambatan

Posted: 05 Jul 2012 07:15 PM PDT


JAKARTA: Sambil mendukung anak lelaki yang berusia tiga tahun, seorang wanita melompat dari jambatan di tengah Bogor kelmarin, menyebabkan keduanya-duanya maut, sambil diperhatikan oleh anak perempuannya.
Ketua Polis Bogor Tengah, Adjutan Komisioner Kanan, Viktor Gatot berkata, kesusahan hidup dikatakan motif perbuatan bunuh dan bunuh diri itu. 
"Sambil mendukung anaknya, Markiyah, 30, pergi ke Sungai Cisadane di Pulo Empang, sebelum terjun dan lemas," katanya.

Viktor berkata, penduduk berdekatan mengetahui mengenai tragedi itu apabila mendengar jeritan dan tangisan anak perempuan Markiyah di tepi jambatan.




Seorang saksi, Suryana berkata, dia cuba menghalang kanak-kanak perempuan itu daripada mengikuti ibunya dan melompat dari jambatan.

"Kanak-kanak berusia enam tahun itu mahu mencari ibunya. Dia berkeras mahu ke sungai tetapi kami berjaya menahannya," katanya.

Viktor berkata, penduduk tempatan membantu anggota polis mencari ibu dan anak lelakinya di sungai.

Anggota polis membawa kanak-kanak perempuan itu pulang selepas menemui mayat ibu dan adiknya.

Berdasarkan penilaian penyiasat berkenaan keadaan rumah wanita itu, pihak polis membuat kesimpulan masalah kewangan adalah punca kejadian itu.

"Mereka baru tinggal di situ kira-kira sebulan. Rumah itu terlalu kecil. Tiada apa di dalamnya," kata Viktor.

Katanya, kanak-kanak perempuan itu memberitahu anggota polis, keluarganya pernah tinggal di Banten dan bapanya sudah meninggal dunia.

Kanak-kanak perempuan itu tidak tahu di mana mereka pernah tinggal sebelum ini dan bagaimana hendak menghubungi saudara-maranya.

Mayat kedua-duanya dibawa ke masjid di tempat itu sebelum dikebumi di perkuburan awam Kebon Manggis.

Penduduk tempatan membantu menyempurnakan pengkebumian itu. - Jakarta Post



sumber : myMetro

2 pelajar sewa helikopter ke sekolah

Posted: 05 Jul 2012 07:00 PM PDT



LONDON: Hanya kerana tidak mahu ketinggalan hadir dalam parti akhir tahun sekolah mereka, dua sahabat menyewa sebuah helikopter apabila rancangan awal menggunakan limosin tidak berjaya.
Pada awalnya, Chloe Webb dan Lauren Huggett mahu menyewa sebuah limosin untuk ke sekolah yang terletak hanya kira-kira 13 kilometer dari rumah mereka.


Bagaimanapun, rancangan itu tidak kesampaian apabila didapati semua limosin sewa di Gloucestershire habis ditempah.
Kekecewaan dua sahabat berusia 16 tahun itu ternyata tidak kekal lama apabila bapa Lauren, Jason Huggett, tampil membantu dengan menyewa sebuah helikopter untuk mereka.


Untuk mendapatkan perkhidmatan itu, Huggett dikenakan bayaran �500 (RM2,465).


Justeru, kehadiran Chloe dan Lauren ke parti sekolah mereka di Whitminster Inn ternyata mengejutkan semua pihak yang hadir di situ. Dua sahabat itu menaiki helikopter dua enjin Robinson R44 dari padang permainan di Cashes Green, Stroud, sebelum dibawa terbang kira-kira setengah jam ke tempat parti berkenaan dilangsungkan. Kata Chloe, ia adalah pengalaman yang hebat dan menyeronokkan. "Kami dibawa bersiar-siar selama setengah jam sebelum diturunkan di kawasan lapang bersebelahan khemah parti sekolah kami dilangsungkan.
"Semua kawan kami sangat terkejut dan tidak percaya kami datang menaiki helikopter," katanya. Lauren pula berkata, walaupun rancangan mereka untuk menyewa limosin gagal, apa yang dialaminya semalam ternyata jauh lebih menyeronokkan. Bagi Chloe, parti itu penting kerana ia menandakan berakhirnya sesi pembelajarannya di Sekolah Archway di Stroud.


Dia kini bercadang mengikuti kursus terapi kecantikan di Kolej Gloucestershire Selatan dan Stroud, manakala Lauren akan meneruskan pengajiannya di Archway.
Sementara itu, media melaporkan, parti akhir tahun serba meriah yang biasanya diadakan di Amerika Syarikat seperti banyak dipaparkan dalam siri High School Musical kini semakin banyak diadakan di Britain. Ibu bapa sering dipujuk untuk membelanjakan wang yang banyak bagi membiayai kos menyiapkan pakaian, dandanan rambut serta pelbagai aksesori lain. - DM


sumber : myMetro

Kereta Rolls-Royce 100 tahun dijual hampir RM24 juta

Posted: 05 Jul 2012 06:45 PM PDT


LONDON: Satu daripada kereta terbaik pernah dihasilkan Rolls-Royce dijual pada harga hampir �5 juta (RM24.7 juta) dalam satu lelongan, lapor media semalam.
Kereta unik berwarna perak dikenali sebagai The Corgi kerana bentuknya menyerupai kereta mainan pada era 1960-an ditempah khas pemilik asalnya.

Ketika ia dibina kira-kira 100 tahun lalu, nilai pasaran The Corgi hanya kira-kira �1,000 (RM4,900).


Pada awalnya, pakar kereta antik menjangkakan The Corgi akan dijual pada harga maksimum �2 juta (RM10 juta).

Bagaimanapun, persaingan antara dua pembida di majlis lelongan itu mendorong harga The Corgi melonjak naik kepada �4.7 juta (RM23.2 juta) ketika lelongan itu diadakan di Sussex Barat.


Kakitangan firma lelongan Bonhams, James Knight, berkata bidaan semalam adalah persaingan penjualan kereta paling lama pernah disaksikannya. The Corgi dilelong selepas pemiliknya seorang warga Amerika Syarikat meninggal dunia.



Kereta itu kemudian dibeli seorang warga asing tidak dikenali. - TS


sumber : myMetro

‘Budak baru’ dikaburi upah lumayan

Posted: 05 Jul 2012 06:30 PM PDT


PADANG BESAR: "Saya tidak pernah rasa takut ketika menyeludup, malah tidak gentar melakukannya kerana hasil yang diperoleh begitu lumayan sehingga mengaburi mata," kata seorang remaja yang mahu dikenali sebagai Faizal, 25, yang sudah hampir dua tahun bergelumang sebagai penyeludup.
Faizal berkata, dia mula berjinak-jinak dengan jenayah penyeludupan apabila menyeludup minyak dari beberapa stesen minyak di negeri ini ke stesen minyak mini milik taukenya.

Menurutnya, selepas mendapat kepercayaan, dia ditugaskan membawa barangan berkenaan ke negara jiran dan mula mengetahui selok-beloknya.


"Pada awal pembabitan dalam jenayah ini, saya menyewa kereta tauke dengan bayaran RM50 sehari sebelum memperoleh keuntungan berdasarkan trip perjalanan membawa minyak ke stesen minyak mini berkenaan.

"Jika penyeludup menggunakan kereta sendiri, keuntungan yang diperoleh lebih besar kerana tidak perlu melunaskan bayaran sewa kereta, namun kenderaan mereka perlu diubah suai," katanya.


Faizal berkata, modal permulaan RM300 perlu dikeluarkan bagi melakukan pengubahsuaian termasuk membuat tangki simpanan rahsia demi mengaburi pihak berkuasa.




Katanya, kedai atau bengkel yang menyediakan khidmat mengubah suai tangki juga dirahsiakan dan hanya diketahui kaki seludup.

Menceritakan kembali pengalamannya, dia berkata, bagi mencari pengalaman menyeludup, kebanyakan 'budak baru' akan bermula dengan menyeludup minyak kerana ia lebih mudah dan kurang berisiko.


"Jika dibandingkan dengan aktiviti penyeludupan manusia dan lain-lain, ia lebih berisiko, malah modus operandinya lebih sukar. "Kalau menyeludup minyak, kita cuma berlegar di kawasan setempat, jika bawa pendatang asing, kita perlu membawa mereka keluar negeri dan lebih berisiko," katanya.

Menurutnya, selepas setahun menyeludup minyak, dia mula mencuba nasib menjadi tekong menyeludup pendatang asing ke negara ini.


Katanya, sebelum ini pendapatannya tidak seberapa, namun kini boleh tersenyum apabila boleh memperoleh RM1,000 sehari hanya dengan menyeludup pendatang asing memasuki negara ini.



sumber : myMetro

Tertikam mesin pemotong rumput

Posted: 05 Jul 2012 06:15 PM PDT


KUALA TERENGGANU: "Saya cuba pegang pada kayu di bumbung itu, tetapi genggaman saya terlucut menyebabkan saya terjatuh di atas almari sebelum terhempas pada lantai.
"Ketika itu saya terasa pedih di bahagian pinggang dan apabila disentuh barulah saya sedar ada benda tajam tertusuk di situ," kata Malik Abdullah, 50, yang cedera tertikam mata mesin pemotong rumput di Pejabat Pertanian Daerah Hulu Terengganu, Ajil, kelmarin.

Tukang rumah itu yang menetap di Kampung Tuman, Pengkalan Berangan, Marang, ketika ditemui di Wad Ortopedik Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), di sini, semalam berkata, sebelum kejadian jam 12.30 tengah hari, dia bersama rakannya menukar lima atap stor pejabat berkenaan yang rosak akibat ribut baru-baru ini.


Menurutnya, selepas memanjat bumbung setinggi 4.5 meter itu, dia meletakkan alat pertukangan sebelum melangkah untuk mengambil atap yang dihulur menerusi forklift, tetapi malangnya dia tersilap langkah dan terjatuh di dalam stor berkenaan.

Katanya, pada mulanya dia terjatuh di atas almari, tetapi gagal mengimbangi badan menyebabkannya terhempas di lantai pula.


"Belakang badan saya terjatuh tepat di atas mesin rumput yang diletakkan di atas lantai menyebabkan saya tidak boleh bergerak.




"Darah yang keluar seperti air paip mencurah dan ketika itulah rakan bergegas memapah saya serta meminta bantuan kakitangan pejabat berkenaan untuk menghantar saya ke Hospital Hulu Terengganu sebelum rujuk ke HSNZ," katanya.

Sementara itu, isterinya, Norizah Jusoh, 48, berkata, ketika kejadian, dia berada di rumah sebelum ke Hospital Hulu Terengganu sebaik dimaklumkan mengenai insiden berkenaan oleh anak saudaranya.


Menurutnya, doktor memberitahu beberapa urat di bahagian saraf belakang badan suaminya terputus akibat terkena mata mesin pemotong rumput itu.


sumber : myMetro

Dera budak hingga mati

Posted: 05 Jul 2012 06:00 PM PDT


DUBAI: Teman wanita kepada seorang lelaki warga Emiriah Arab Bersatu, di mana dua anak perempuannya didera dan seorang daripadanya maut mengaku bertanggungjawab melakukan jenayah itu, lapor media tempatan semalam.
Teman wanita kepada bapa Wadeema dan Meera mengakui di mahkamah jenayah bandar raya ini, dia mendera dua kanak-kanak itu seorang diri hingga menyebabkan Wadeema meninggal dunia dan Meera mengalami kecacatan kekal," lapor akhbar harian Al-Ittihad.

Bapa mereka mengakui menanam Wadeema, 8, di kawasan terpencil bagi menyembunyikan mayat mangsa.


Satu lagi akhbar harian, Gulf News melaporkan lelaki berusia 29 itu memberitahu polis ketika soal siasat bahawa dia memukul dua anak perempuannya "kerana dia mahu menghalau jin daripada tubuh mereka." Bulan lalu, agensi berita WAM memetik kenyataan Peguam Negara Essam al-Humaidan sebagai berkata, pegawai keselamatan, Hamad Saud Juma al-Shirawi dan teman wanitinya yang juga suri rumah, Al-Anoud Mohammed al-Ameri, 27, mendera dua kanak-kanak itu selama enam bulan di flet mereka di Dubai. - AFP


sumber : myMetro

Amukan 4 ‘penumpang’

Posted: 05 Jul 2012 05:45 PM PDT


IPOH: Seorang pemandu bas dan tiga pelajar sekolah menempuh detik menakutkan apabila bas mereka diserang sebelum dirampas empat penjenayah berhampiran Jalan Lim Bo Seng di sini, awal pagi semalam.
Dalam kejadian jam 6.45 pagi itu, empat suspek yang menyamar sebagai penumpang bas mengamuk beramai-ramai sebelum memecahkan semua 19 cermin tingkap bas berkenaan. 
Suspek warga tempatan itu kemudian melarikan bas henti-henti berkenaan sejauh kira-kira 300 meter sebelum bas itu terbabas dan melanggar tiang lampu jalan berhampiran Jalan Lim Bo Seng, di sini.

Pemandu bas berkenaan, T Manirajah, 50, berkata kejadian berlaku ketika dia baru memulakan tugas membawa bas berkenaan untuk mengambil penumpang di sekitar kawasan Bercham, Pasir Pinji, Taman Canning dan pusat bandar raya Ipoh.



Menurutnya, dia mengambil tiga pelajar sekolah berhampiran Jalan Sultan Yusuff, di sini, dan tidak jauh dari situ, empat lelaki berusia 30-an naik.


sumber : myMetro

Seni dari bekas telur

Posted: 05 Jul 2012 05:30 PM PDT









Inilah Gadis Hong Kong Yang Mempamerkan Payudara Ukuran Baru Untuk Bekas Kekasihnya (video)

Posted: 05 Jul 2012 05:15 PM PDT

Inilah gadis Hong Kong yang mempamerkan payudara barunya dengan ukuran C. Dalam videonya t dia mengejek bekas kekasihnya yang telah memutuskan hubungan kerana payudara nya kecil.






Katanya dalam video tersebaut :

Ng ga ching, you cheap bastard! Before you got me, you did whatever I asked of you. After you got me, we had to go Dutch on everything. Ok, that was still fine, but then you started complaining that my tits are AA cups and too small! And you dumped me because of that?

Today, 3 months after we broke up, I want to show you something. Now, take a good look, I have a C cup! Don't you regret dumping me now? And I bet you want to do me again, right? But sorry, you don't stand a chance anymore. I won't see you again and I will NEVER let you touch my C's.

Ng Ga Ching, you could say I'm a bitch or that I have princess syndrome, but whatever it is, you can never say that I am small again. Look at them, they are C's! You don't even have a C on your school certificate.

terjemahannya :

Ng ga ching, Anda lelaki murah! kamu mulai mengeluh bahawa payudaraku yang seukuran AA dan terlalu kecil! Dan kau mencampakkan aku kerana itu?

Hari ini, 3 bulan setelah putus, aku ingin menunjukkan sesuatu. Sekarang, perhatikan, saya memiliki payudara ukuran C! Jangan menyesal, dan saya yakin kau pasti menginginkan aku lagi bukan? Tapi maaf, kamu tidak punya kesempatan lagi. Aku tidak akan sudi melihat kamu lagi dan aku tidak akan PERNAH membiarkan kamu menyentuh payudara saya yang kini mempunyai ukuran C .

Ng Ga Ching, kamu boleh mengatakan saya adalah seorang murahan atau apapun itu , kamu tidak pernah boleh mengatakan bahwa payudara saya kecil. Lihatlah payudara saya, Kini lebih besar!

Lagi aksi nak promosi kereta ke perempuan

Posted: 05 Jul 2012 05:00 PM PDT



nampaknya yang jadi perhatian bukannya kereta tapi perempuan...

[NGERI] Proses membelah perut buaya yang telah memakan seorang budak

Posted: 05 Jul 2012 04:45 PM PDT

Dikatakan ada seorang remaja berusia 11 tahun yang hilang pada ketika dia bersama kawan-kawannya berenang di Sungai Sarawak  dekat dengan desa Bako Ulu .

image
Ini wajah kanak-kanak yang hilang tersebut

Kanak-kanak  tersebut hilang kerana ada sebuah benda yang bergerak dengan cepat dan melenyapkan'nya.
Seramai lebih kurang lebih 200 penduduk desa melakukan pencarian di sungai tersebut dan menemukan seekor buaya yang sangat besar.
Setelah berunding, seluruh penduduk desa akhirnya sepakat memeriksa buaya tersebut dan  membelah perut buaya tersebut.

image
buaya yang ditangkap

image

image
pasukan polis turut membantu mencari

image

image

image
buaya dibawa naik kedarat

image
orang ramai yang menyaksikan kejadian

image
bapa kepada kanak-kanak tersebut dan gambar dibawah proses membelah perut buaya

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
wajah kanak-kanak yang ditemukan didalam perut buaya

image

image

image

image

image
buaya itu kemudiannya di lapah kulitnya dan dicincang serta dibakar

Gila..Wanita ini Berpose Bogel Di dalam Mayat Kuda

Posted: 05 Jul 2012 04:30 PM PDT

Freaky News- Pasangan suami-isteri dari Amerika harus berurusan dengan pihak polis kerana memposting foto mengerikan ke internet dan dituduh melakukan pemujaan setan.

Kuda yang mereka pelihara selama 32 tahun akhirnya harus berakhir di hujung senapang kerana Elizabeth Herrick dan kekasihnya Joshua Washburn telah menembak kuda yang telah mereka rawat itu, dengan alasan bawa kuda tersebut telah sakit dan sudah tidak boleh bertahan hidup.

Tapi bukannya menguburkan kedua yang telah mereka tembak itu, malah Elizabeth membuka bajunya dan berpose bogel dalam perut kuda yang telah mereka tembak itu, setelah melakukan sesi pengambaran kedua pasangan tersebut kemudian mengupload foto sadis tersebut ke internet.Perbuatan kedua pasangan tersebut langsung menerima kritikan keras atas foto-foto yang telah mereka upload.





Bahkan, juga terdapat foto yang memperlihatkan Elizabeth berpose dengan memegang hati haiwan tersebut, setelah diminta penjelasan atas foto-foto itu, pasangan tersebut hanya melontarkan pernyataan aneh bahawa " kami berdua hanya ingin merasakan bagaimana rasanya jika menyatu dengan kuda dan alam".

Yosua dan Elizabeth sekarang telah meninggalkan Amerika kerana sering mendapatkan ancaman pembunuhan akibat perbuatan yang telah mereka lakukan, bahkan masyarakat AS menuduh Elizabeth seorang pemuja setan.

sumber : the freak

Mengerikan!! Beginilah Keadaan Manusia Ketika Terlindas TRAKTOR

Posted: 05 Jul 2012 04:15 PM PDT




Boleh kita berkenalan?

Posted: 05 Jul 2012 04:00 PM PDT

                                                   Boleh kita berkenalan?

Ngeri.. Jari Tangan Seorang Wanita di China Tersepit Mesin Penghancur Kertas [Video]

Posted: 05 Jul 2012 11:00 AM PDT


Jari tengah dan jari manis tangan kanan seorang wanita terperangkap di dalam mesin penghancur kertas. Sebelumnya, dia sedang membersihkan mesin tersebut. Kejadian ini berlaku di koperasi kredit pedesaan tempatnya bekerja di daerah Zhejiang, Cina sebelah timur.

Awalnya, para rakan sang wanita berusaha untuk melepaskan jarinya dari mesin, tetapi pada akhirnya mereka harus menelefon bomba untuk membongkar mesin dan membebaskan wanita tersebut.

Doktor mengatakan bahawa dia menderita luka potong di jari-jarinya dan akan mendapatkan perawatan yang lebih lanjut di hospital.

Peringatan! Bagi yang tidak kuat atau takut melihat darah, tidak digalakkan untuk menonton video di bawah ini.








Sumber: The Telegraph

Kesian nenek ini jatuh dalam lumpur

Posted: 05 Jul 2012 10:30 AM PDT







LETAK MAKLUMAT IKLAN

Inilah gambar wanita bermain tenis seksi yang telah terjual 2 juta salinan

Posted: 05 Jul 2012 10:15 AM PDT

Inilah gambarnya..menjadi sensasi...dan lelaki itulah yang telah
mengambil gambar ini....dan dia telah meninggal dunia..

Fotografer Martin Elliot, yang mengambil gambar pemain tenis cewek seksi pada tahun 1976 dan gambar itu telah terjual sebanyak dua juta salinan, telah meninggal dunia di rumahnya, dekat Truro, Cornwall, England.

Dia menderita kanser dan  meninggal dalam usia 63 tahun. Isterinya, Noelle, yang bertemu Elliot tahun 1987, menggambarkan awal kehidupan mereka sebagai "gila" kerana mendapat pengiktirafan sdunia berkat gambar tersebut. "Martin menjual foto itu ke Athena yang kemudian membuatnya dalam bentuk poster, tetapi Martin tetap memegang hak ciptanya. Saya masih mendapatkan royaltinya sampai sekarang," kata Noelle.

Elliot belajar fotografi di Birmingham School of Photography, kemudian bekerja dalam bidang periklanan di Birmingham's Jewellery Quarter. Elliot bersara 11 tahun lalu. "Martin punya selera humor yang menakjubkan dan pelawak yang luar biasa," katanya.

[Gambar] Awek suntik dadah di kemaluan

Posted: 05 Jul 2012 10:00 AM PDT

Bila dah ketagih semua benda sanggup dilakukan walaupun membahayakan
diri sendiri.Beginilah keadaan bila dadah sudah menguasai diri.Demi melepaskan gian
sampai ada yang sanggup menyuntik bahan terlarang ini di kemaluan sendiri....




malang sungguh nasib awek ini.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS