Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Selebriti Hollywood, Kimora Lee Simmons Ucapkan Selamat Hari Raya!

Posted: 28 Aug 2011 10:31 PM PDT

Kimora Lee Simmons merupakan model bertaraf antarabangsa yang memiliki rancangan realitinya sendiri, "Kimora: Life in the Fab Lane". Al-kisahnya, secara umum selebriti Hollywood jarang mengendahkan perayaan yang diraikan oleh penganut muslim. Tetapi, Kimora Lee telah memecahkan sempadan agama & bangsa dengan membuat ucapan ringkas di laman Twitternya, @OfficialKimora, sekitar 13 jam lepas.

Selebriti bertaraf A ini merupakan bekas presiden & pengarah kreatif Phat Fashions dan kekayaannya dianggarkan berjumlah puluhan juta dollar Amerika.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Foto Eksklusif : Persiapan Gaun Perkahwinan Bakal Isteri Nabil, Nazira.

Posted: 28 Aug 2011 09:41 PM PDT

Info : OHBULAN! bekerjasama dengan team Festival Pengantin, pengurus perkahwinan Nabil Raja Lawak & Nazira Ayub sebagai media online rasmi yang akan membawa segala perkembangan mengenai perkahwinan mereka secara eksklusif di laman ini.

Nazira Ayub, 23 tanpa ditemani Nabil hadir ke Kamarini Bridal Sense yang terletak di Seksyen 7, Shah Alam untuk mencuba beberapa gaun sebagai persiapan hari perkahwinannya yang akan berlangsung pada 2 Oktober 2011 di I-City, Shah Alam. Dikhabarkan, Nabil & Zira memilih warna putih cream untuk hari persandingan, manakala warna peach untuk hari pernikahan.

What do you think? The bridal gown damn beautiful, aite? Foto kredit : MyCuteMoment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Filem Bunohan Dilancarkan di Festival Filem Antarabangsa Toronto

Posted: 28 Aug 2011 10:52 PM PDT

FILEM BUNOHAN BAKAL DILANCARKAN DI FESTIVAL FILEM ANTARABANGSA TORONTO; MENDAPAT UNIVERSAL PICTURES SEBAGAI PENGEDAR

Filem aksi-drama yang dinanti-nantikan, Bunohan akan ditayangkan di Festival Filem Antarabangsa Toronto ke-36 (TIFF) sebagai tayangan perdana di peringkat antarabangsa. Bunohan dipilih secara rasmi untuk festival ini dalam seksyen Discovery yang memaparkan filem-filem daripada pembikin-pembikin filem yang meningkat naik dari seluruh dunia.

Menurut Giovanna Fulvi, programmer kepada TIFF:
"Sekali pandang, ianya realistik dan bergaya. Bunohan adalah filem yang mempunyai kuasanya tersendiri. Arahan Said yang mantap, menjamin persembahan yang kuat daripada barisan pelakonnya, yang hampir keseluruhannya lelaki. "

TIFF, festival yang paling berprestij di Amerika Utara akan berlangsung pada 8-18 September 2011, sementara Bunohan ialah satu-satunya filem yang mewakili Malaysia pada tahun ini.

ILHAM (Faizal Hussein) arrives in Bunohan

Pembikin filem Dain Said mempunyai sebuah lagi alasan untuk berbangga bulan ini. Bunohan telah berjaya mendapat pengedaran antarabangsa bersama Universal Pictures untuk UK, Perancis, Jerman, Australia dan New Zealand.

Bila dihubungi Bangkok di mana beliau sedang menyiapkan filemnya untuk dihantar ke Toronto, Dain berkata, "Ini adalah berita gembira. Saya benar-benar tidak mengharapkan apa-apa, tetapi sekarang ianya terjadi. Apa yang boleh saya katakan? Saya berasa teruja, terutamanya untuk semua tenaga produksi dan para pelakon yang telah berusaha dengan bersungguh-sungguh untuk menjayakan filem ini. '

Filem ini dibintangi Faizal Hussein, Zahiril Adzim dan Pekin Ibrahim, yang turut dibantu oleh Bront Palarae, Nam Ron, Wan Hanafi Su, Sofi Jikan, Amerul Affendi, Hushairy Hussein dan Jimmy Lor. Selain mereka, kami juga berbangga mempunyai model tinggi lampai Tengku Azura dan pengarah indie Ho Yuhang.

Filem ini ditulis dan diarahkan oleh Dain Said, dan diterbitkan oleh Nandita Solomon. Tim Kwok dari Entertainment Convergence pula bertindak sebagai Penerbit Bersama. Bunohan dihasilkan oleh syarikat perfileman Apparat yang dimiliki oleh Dain sendiri dan diwakili di peringkat antarabangsa oleh Easternlight Films.

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Filem KARAOKE Menang anugerah Mavericks di Festival Filem Antarabangsa Calgary
  • Sepet, Cinta antara 3 filem Malaysia ditayang di Chennai
  • Apparat Lancar Trailer Filem Bunohan
  • Filem 'A Case De Alice' dari Brazil menang Anugerah Perdana KLIFF 2008
  • Short Shorts Film Festival & Asia 2010
  • Sinopsis Filem Bunohan
  • Filem Mukhsin Menang Pingat Perak di Netpac Festival Di Jogjayarta
  • Yasmin Ahmad Meninggal Dunia
  • Penyertaan Festival Filem Malaysia ke-22 2009 Dibuka
  • Chermin Catit Sejarah Filem Malaysia Pertama Ditayangkan di Puchon International Fantastic Film Festival
  • Pavilion KL Shares Raya Joy With Orphans

    Posted: 28 Aug 2011 10:27 PM PDT

    Pavilion KL shares Raya joy with orphans from Rumah Amal Siraman Kasih

    Pavilion Kuala Lumpur, the world's premier shopping and lifestyle destination played host to 50 children from Rumah Amal Siraman Kasih, giving the needy orphans a festive outing leading up to the Raya celebrations.

    The children were treated to haircuts by Miko Galere to give them the radiant confidence for Raya celebrations, followed by a shopping spree where each child picked from fun toys, cute stationary and school bags as their Raya presents. As part of the festive spirit of giving. Parkson Pavilion also generously donated t-shirts to add to the childrens' wardrobe.

    A Raya coloring contest was presented much to the delight of the children as they carefully colored and shaded a festive visual in hopes to be one of the three best entries to win a coveted prize. The terrace of Al-Amar Lebanese Restaurant was a hive of activity, decorated with playful balloon sculptures as the children were entertained by a cheeky clown, all courtesy of Balloon Buzz Party Centre. The break-fast session at the Al-Amar Lebanese restaurant with the management and staff of Pavilion KL featured a selection of mouthwatering dishes for all to enjoy.

    Earlier in the month, Pavilion KL donated RM10,000 to the home to kick-start fundraising as part of its "The Secrets of Raya" campaign, until 4 September. In the spirit of sharing and good deeds this Raya, Pavilion KL is encouraging shoppers to donate at least RM50 to Rumah Amal Siraman Kasih to get a chance to win a weekend drive experience with Bufori Classic car.

    "We are extremely happy to host these children and to ensure they do not miss any element in ushering in Hari Raya. As a responsible corporate citizen, we believe that we are to play an active role in the communities that we operate in. Raya is a time for sharing, giving and celebration, and what a meaningful way to get into the festive spirit than to share it with children who might not necessarily have such privileges and choices that we take for granted," said Kung Suan Ai, Director of Marketing for Pavilion KL.

    The Secrets of Raya month-long celebration at Pavilion KL is running till 4 September with great gift ideas, lively entertainment, enticing rewards and pure Raya joy. Shoppers are invited to indulge in the many secrets of Raya including Secrets to Rewarding Experiences, Secrets to A Good Cause, Secrets to Great Looks, Secrets to Lively Entertainment, Secrets to Exquisite Scents, Secrets to Gifting Varieties and Secrets to Good Dining to celebrate this Raya with a difference.

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Trivia Album Raya Paling Mahal di Dunia
  • Sheila Majid Thrills Fans at Pavilion KL
  • Gambar Sheila Majid di Pelancaran Sinaran Raya 2010 Pavilion KL
  • Pavilion KL Hosts International Photography Exhibition
  • Pavilion KL unveils the Secrets of Raya
  • Buka Puasa and Win MasterCard Rewards Pavilion KL
  • Pavilion KL Celebrates Hari Merdeka & Hari Malaysia
  • Malaysias First Puma Motorsport Pop-Up Store
  • Opening Ceremony Restoran RainForest Sports Bar Bistro @ Pavilion
  • Jemputan: Sessi Pengenalan di AsterSpring Pavilion
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    Danny (X-Factor) Nikah 16 September 2011

    Posted: 28 Aug 2011 04:17 PM PDT

    DANNY X-FACTOR NIKAH

    Buat yang masih tak tahu, Danny X-Factor telah bertunang dengan Saidatul Fazlin Zakaria pada 20 Mac lalu. Kami ada paparkan beberapa gambar sekitar majlis pertunangan Danny dan Saidatul Fazlin tu kat sini. Pergilah tengok.

    Berita terbaru yang kami terima, Danny dan Saidatul Fazlin akan melangsungkan pernikahan pada 16 September 2011 bersempena cuti Hari Malaysia. Majlis pernikahannya dibuat secara sederhana untuk keluarga di Kampar, Perak.

    Majlis menyambut menantu pula akan diadakan di Pasir Mas, Kelantan yang mana ianya akan diadakan dua minggu selepas majlis pernikahan. Manakala majlis persandingan pula akan diadakan pada awal bulan Oktober depan.

    Kami di Zon Artis mendoakan agar semua yang telah dirancangan akan berjalan dengan lancar dan dipermudahkan olehNYA.

    Psstt: Kad raya Lisa Surihani buat peminatnya

    Related Posts with Thumbnails

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Lawak..pemain ini tampar penjaga garisan (video)

    Posted: 28 Aug 2011 09:00 PM PDT

    Penguasaan diri harus terus dilatih kepada para pemain. Jika tidak, seperti ini jadinya. Diego Malaquias, pemain belakang kelab Uruguay Montevidio Wanderers naik darah. Tiba-tiba tangan kirinya dilayangkan dan mendarat di pipi kanan seorang penjaga garisan yang bertugas.

    Kejadian itu berawal saat klub Danubio mendahului 1-0 atas Wanderers para pertandingan minggu lalu. Di penghujung pertandingan, pemain Danibio sengaja melengah-lengahkan waktu. Diego yang berusaha ambil bola, ternyata tendangan kakinya terkena badan lawan.

    Penjaga garisan tersebut lalu memanggil pengadil. Pengadil kemudian mengeluarkan kad merah, dan disinilah Diego naik marah lalu menempeleng penjaga garisan.

    Tapi, setelah kejadian itu Diego berjalan ke bangku simpanan, pemain asal Brasil itu menangis, seraya menyesali perbuatannya.

    "Saya tidak pernah melakukan yang seperti itu. Saya pergi dengan menangis karena saya telah bersalah kepada rekan-rekan setimnya, keluarga saya dan semua pendukung yang menyaksikan," ungkap Diogo kepada The Sun.

    Belum jelas sanksi apa yang akan dijauhkan pihak Liga Uruguay terhadap perbuatan Diego


    Kontroversi..Menteri guna wang rakyat belajar bahasa Mandarin

    Posted: 28 Aug 2011 08:00 PM PDT


    LONDON – Seorang menteri Kabinet Britain yang juga jutawan, Jeremy Hunt dihimpit kontroversi selepas beliau didapati menggunakan wang rakyat sebanyak £2,500 (RM12,217) untuk belajar bertutur dalam bahasa Mandarin, lapor sebuah akhbar semalam.

    Hunt, 44, diselar banyak pihak kerana beliau boleh mempelajari bahasa tersebut secara percuma daripada isterinya yang berketurunan Cina.

    Beliau yang memegang jawatan Setiausaha Kebudayaan dan berstatus menteri kabinet memperoleh gaji sebanyak £135,000 (RM656,426) setahun.

    Media tempatan memperoleh maklumat mengenai yuran kelas bahasa Mandarin yang disertai Hunt melalui Akta Kebebasan Maklumat Britain.

    Pada tahun lalau, Hunt turut membayar bonus hampir £2 juta (RM9.7 juta) kepada dirinya sendiri hasil keuntungan syarikat penerbitan miliknya, Hotcourses.

    Beliau mengahwini isterinya, Lucia di bandar kelahiran wanita itu, Xian, di China dua tahun lalu.

    – Agensi

    sumber : kosmo online

    Canggih..Bangunan tergantung saingi Taj Mahal

    Posted: 28 Aug 2011 07:00 PM PDT


    CALCUTTA, India – Sebuah struktur menyerupai stesen angkasa lepas lengkap dengan taman di atas bumbungnya merupakan antara lebih 12 rekaan unik yang tersenarai dalam pertandingan Festival Arkitek Dunia di bandar raya Barcelona, Sepanyol pada tahun depan.

    Sekali pandang, struktur futuristik itu kelihatan tergantung di udara pada ketinggian 100 meter dari tanah.

    Diberi nama Atmosphere, ia sebenarnya menyambungkan dua bangunan pencakar langit. Reka bentuk struktur berkenaan yang kelihatan lebih hebat daripada bangunan Taj Mahal dihasilkan beberapa arkitek di sini.

    Idea untuk menghasilkan binaan tersebut diinspirasikan daripada kehidupan tradisional masyarakat Hindu.

    Atmosphere memiliki 80 unit rumah yang sesuai diduduki oleh pasangan berkeluarga.

    Antara penyertaan lain yang turut menarik perhatian sempena pertandingan berprestij itu termasuk bangunan reben coklat dan bangunan kulit kerang. – Agensi

    Wow..Taylor Swift beli rumah mewah untuk keluarga

    Posted: 28 Aug 2011 06:00 PM PDT


    NASHVILLE, Amerika Syarikat (AS) – Baru beberapa bulan menjual rumahnya yang berharga AS$1.4 juta (RM4.1 juta), penyanyi Taylor Swift membelanjakan pula AS$2.5 juta (RM7.4 juta) untuk membeli sebuah kediaman mewah untuk keluarganya.

    Penyanyi irama country berusia 21 tahun itu telah membeli rumah barunya yang terletak di kawasan eksklusif di sini.

    Ibu bapanya, Andrea Gardner dan Scoot Kingsley Swift bakal menjadi penghuni baharu yang berjiran dengan selebriti lain seperti Nicole Kidman dan Keith Urban.

    Kediaman yang bercirikan kehidupan mewah itu mempunyai keluasan melebihi 520 meter persegi. Ia dibina di tepi lereng bukit yang subur.

    Berdasarkan laman hiburan On The Red Carpet.com, hartanah itu dikenali sebagai Northumberland.

    Ia dibina pada tahun 1934 oleh Duta Amerika Syarikat (AS) ke Denmark, Guilford Dudley Jr.

    Kediaman tersebut sebelum ini dimiliki oleh Pengerusi Universal Music Group, Luke Lewis. – Agensi

    sumber : kosmo online

    Cara minta sedekah yang menggemparkan

    Posted: 28 Aug 2011 02:35 PM PDT


    Unik!! Pasukan Bola Ini Potong Kambing Sebelum Bertanding

    Posted: 28 Aug 2011 10:45 AM PDT

    Biasanya ritual sembelih kambing di lakukan di saat lebaran haji atau Aqiqah. Tapi kurang jelas maksud dari tujuan Sivasspor, sebuah kelab bolasepak dari negara Turki, mereka melakukan ritual sembelih kambing di stadum saat melakukan sebuah pertandingan persahabatan dengan FK Rad Belgrade, rakaman video yang diambil dari youtube ini jelas meperlihatkan kegiatan tersebuat dilakukan sesaat sebelum pertandingan dimulai. Banyak orang berkata beza negara beza peraturan, tapi asalkan masih menjungjung tinggi semangat kesukanan di lapangan mungkin hal ini masih bole kita anggap wajar.


    'Awek' seksi tak pakai bra

    Posted: 28 Aug 2011 09:40 AM PDT



    memang seksi gila awek ni....

    Guru Ini Beralih Jadi Artis Porno

    Posted: 28 Aug 2011 08:45 AM PDT


    INILAH.COM, Miami – Ketika melihat foto bogelnya di internet, lelaki asal Florida yang kehilangan pekerjaan sebagai guru mengaku merancang mendalami pornografi sebagai profesinya.

    Pemegang gelar master administrasi publik Shawn Loftis (36) dari University of Miami ini mengatakan, ia menikmati menjadi guru pengganti di satu sekolah di Miami. Bahkan, ia mengaku dijanjikan menjadi guru tetap di sana.

    Namun, administrator memecatnya pada March lalu karena ia kedapatan memiliki foto bogel di internet.

    "Pejabat sekolah mengatakan saya melanggar aturan dewan sekolah yang mencerminkan kredit pada diri sendiri dan sistem sekolah," ujar Loftis seperti dikutip UPI.

    Pencipta filem seri World of Menini mengaku yakin ia tak seharusnya dipecat. "Orang mengira ketika terlibat industri seks, Anda juga akan menyiksa anak-anak," ujarnya. "Saya tak pernah memikirkan ini dan saya mengajar untuk memberi edukasi pada anak-anak," lanjutnya.

    Loftis mengaku, kini ia akan kembali ke industri filem dewasa.

    Ini dia peniaga sayur yang masuk dalam senarai orang paling berpengaruh didunia

    Posted: 28 Aug 2011 07:45 AM PDT


    Chen Shu-chu hanyalah seorang peniaga sayur biasa yang punya kios di pasar besar Taitung County, kawasan tenggara Taiwan. Tapi, sejak majalah Time merilis daftar 100 Orang Paling Berpengaruh di Dunia, perempuan 59 tahun itu mendadak terkenal.

    "Apa itu majalah Time? Saya tidak pernah tahu," ujar Chen saat diwawancarai Central News Agency di kiosnya. Dia bahkan mengaku malu saat diberi tahu bahawa majalah bergengsi Amerika Syarikat (AS) itu memasukkannya dalam daftar 100 Orang Paling Berpengaruh di dunia.

    Ia sejajar dengan bekas Presiden AS Bill Clinton, reformis Iran Mir-Hossein Moussavi dan bintang filem Jet Li. "Ini membuat saya malu. Tapi, terima kasih atas perhatian Anda semua," lanjutnya.


    Dalam esei yang dia tulis tentang Chen untuk Time edisi Khamis lalu, sutradara Brokeback Mountain Ang Lee menyatakan kagum pada kesederhanaan perempuan berambut sebahu tersebut. "Ini bukan tentang sesuatu yang luar biasa.

    Tapi, justru tentang kesederhanaan dan kemurahan hatinya," ungkap lelaki berdarah Amerika-Taiwan tersebut. Sebab, meski tidak bergelimang harta dan kemewahan, Chen selalu menyempatkan beramal.

    "Wang menjadi berguna hanya jika berada di tangan orang yang memerlukannya," tegas Chen. Kerana itu, tidak hairan jika selama 17 tahun terakhir dia menyumbangkan tidak kurang dari USD 320.000ke yayasan-yayasan sosial.

    Termasuk derma untuk yayasan anak-anak dan pusat asuhan yang besarnya masing-masing USD 32.000 . Juga sumbangan senilai USD 144.000 untuk perpustakaan sekolahnya dulu.

    Namun, Chen menolak disebut sebagai dermawan. "Saya tidak pernah memberikan donasi yang nilai nominalnya sangat besar," tandasnya, seperti dilansir Agence France-Presse, kelmarin. Pekerja keras yang memiliki tiga anak angkat itu juga enggan bercerita banyak soal sumbangan-sumbangannya ke yayasan sosial.

    Sebab, menurut dia, amal yang dia berikan bukan untuk dipublikasikan. "Apalagi, ini juga bukan sebahagian dari pertandingan," imbuh Chen.

    Perempuan yang tidak tamat sekolah rendah kerana kesulitan biaya itu menekuni bisnis sayur-mayur di Pasar Taitung sejak berusia 13 tahun. Awalnya, dia hanya membantu orangtuanya yang memang peniaga sayur di sana. Kini, dialah yang mengelola kios sayur tersebut.

    Selama hampir lima dekad, Chen menjadi pedagang sayur dengan jam terbang paling tinggi. Sebab, tiap hari, kiosnya lah yang buka paling pagi dan tutup petang.

    "Mengagumkan. Tapi, di atas semua (derma) yang sudah dia berikan itu, keteladanan lah yang menjadi sumbangan terbesarnya," terang Time dalam pernyataan rasminya tentang Chen. Sosok rendah hati itu berambisi memberikan pendidikan serta makanan dan layanan kesihatan gratis bagi masyarakat miskin.

    Kerana itu, wajar jika Time mencatatkan nama Chen dalam kategori pahlawan. March lalu, Chen juga dinobatkan sebagai satu dari 48 pahlawan amal Asia oleh majalah Forbes.

    Sumber : http://suaramedia.com

    Gadis Termuda Yang Sudah Mendapati Tali Pinggang Hitam

    Posted: 28 Aug 2011 06:40 AM PDT

    Itulah foto nyata: gadis 5 th (sekarang tujuh,) pemegang tali pinggang hitam perempuan termuda di dunia , memberikan jumpkick ke mulut seorang lelaki dewasa , mungkin setelah ia berfikir bahawa dengan satu pukulan ia akan terlihat lebih manis ..

    Ini Varsha Vinod dari Purakkad, India

    Varsha mulai berlatih bela diri seninya di usia dua tahun, Dia juga master dalam menggunakan beberapa senjata mematikan , termasuk tongkat yawara, nunchaku, dan ll.

    Burger Vending Machine

    Posted: 28 Aug 2011 05:00 AM PDT

    Di Tateishi Burger, Jepun, kamu dapat memesan burger melalui mesin penjual automatik. Untuk 1 buah burger, kamu harus membayar sebesar ¥ 100. Masukkan duit ke dalam mesin, mesin akan mengeluarkan burger. Namun, ternyata mesin ini tidak sepenuhnya automatik, sebenarnya ada tukang masak yang membuat burger di dapur.

    Cara brutal adik ni minta sedekah

    Posted: 28 Aug 2011 04:00 AM PDT


    sumber gambar : i-dus.com

    Video: Meteor Jatuh di Peru, Hutan Terbakar

    Posted: 28 Aug 2011 03:00 AM PDT

    Berapi-api seperti tahi bintang kecil, video meteor merobek langit di kot Cusco, Peru, ini nampak menakjubkan. Peristiwa ini terjadi pukul 14.00 waktu setempat kelmarin.

    Fenomena alam mengagumkan ini berakhir saat meteor hilang di horizon dan disaksikan para warga. Para ahli yakin, meteor ini menyebabkan kebakaran di hutan di selatan kota yang dilanda kekeringan itu.


    Burger King Flame..wangian beraroma burger

    Posted: 28 Aug 2011 02:00 AM PDT


    Burger King telah menciptakan Burger King Flame, iaitu wewangian yang didasari dari aroma burger. Wow! Rasanya ini sesuai untuk digunakan pada saat pertemuan pertama kali dengan kekasihmu. Apa lagi yang boleh menciptakan suasana romantik selain aroma daging, keju, dan mustard?!

    Pelik..perusahaan di Jepun ini minta pekerja buat potongan rambut seragam

    Posted: 28 Aug 2011 01:00 AM PDT


    Jepun memang dikenal dengan negara peniuh inovasi, termasuk perusahaan di Jepun yang satu ini, mereka menemukan cara untuk menyelamatkan lingkungan dengan meminta pekerja mereka untuk memiliki potongan rambut yang identik. Apa hubungannya ya?

    Peraturan ini tak lama lagi akan diterapkan oleh perusahaan konstruksi Maeda Corp kepada seluruh pekerjanya, baik lelaki mahupun wanita, lapor The Daily Telegraph.

    "Perusahaan kami sangat memperhatikan keselamatan lingkungan dan kami mendorong para pekerja kami untuk melakukan aktiviti yang ramah lingkungan,"ujar seorang juru bicara Maeda Corp.

    Karyawan lelaki telah diminta untuk menggunakan potongan rambut yang pendek di sisi belakang dan samping kepala, sedangkan para karyawan wanita harus memiliki potongan bob dengan sisi samping yang lebih panjang.

    "Kami belum memiliki datanya saat ini, tapi kami percaya orang yang memiliki rambut pendek tidak memerlukan pengering rambut dan mereka akan menggunakan air lebih sedikit. Jika semua karyawan melakukan hal ini, maka kita mengehemat penggunaan energi yang banyak.

    Juru bicara itu mengakui bahawa para pekerja masih mengalami kesulitan dalam mempersiapkan potongan rambut baru mereka. "Saya menerima banyak telepon dari para karyawan yang menanyakan dimana mereka dapat memotong rambut mereka dengan potongan yang tepat."


    sumber: The Daily Telegraph via Digital Spy

    Brutal..doktor letak jarum suntik HIV disetiap penjuru rumah untuk elakkan kecurian

    Posted: 28 Aug 2011 12:00 AM PDT

    15
    BRAZIL - Banyak orang memanfaatkan anjing penjaga atau menggunakan alarm anti-CURI mencegah pencurian di rumah.

    Tetapi seorang doktor di Brasil, memilih sesuatu yang lebih ekstrem untuk menakuti pencuri, yaitu memasang puluhan jarum suntik yang sudah terinfeksi HIV di hujung-hujung pagar rumahnya.

    Jika biasanya kita menemukan peringatan dengan kata-kata "Awas Ada Ajing Galak", di pagar rumah doktor ini bertuliskan "Tembok Dengan Darah HIV Positif. Dilarang Masuk Tanpa Izin". Demikian seperti dilansir Yahoonews, Jumaat (26/8/2011).

    Doktor tersebut mengaku bosan kerana seringkali terjadi pencurian di rumahnya. Para pencuri masuk ke rumah dengan melompati pagar.(rhs)

    Inilah Si Pemilik Mata Cyborg

    Posted: 27 Aug 2011 11:00 PM PDT


    Kerana kecelakaan, Rob Spence kehilangan satu matanya. Sebagai gantinya, ia memasukkan kamera di rongga matanya itu.

    Diberitakan Channel4, kamera pengganti mata Spence bukanlah kamera canggih yang membuatnya melihat kembali. Kamera ini tidak dihubungkan ke otak dan saraf pengelihatan, melainkan dipasang untuk merakam hasil pandangan mata cyborg-nya itu, untuk kemudian hasil rakamannya diperlihatkan pada orang lain.

    Sarana rakam kamera itu nirkabel dan hasil rakamannya ditransmisikan secara automatik ke komputer.

    Rob melakukan ini sebagai kecintaannya pada dunia perfileman. Sehari-harinya ia adalah seorang sutradara dan produser film di Kanada. Beberapa tahun belakangan ia berkonsentrasi mengerjakan projek mata cyborg ini.


    Sekolah Termewah Di Dunia

    Posted: 27 Aug 2011 10:00 PM PDT

    Jangan salah, ini bukan mall, hotel atau tempat sejenisnya di mana orang bersenang-senang, tapi ini adalah bangunan sekolah, tempat orang belajar, menimba ilmu. ├śrestad College, di Denmark, menjadi satu satunya bangunan sekolah termewah dengan berbagai fasiliti kelas satu.

    Sekolah ini dirancang senyaman mungkin untuk para pelajar dengan begitu diharap mereka boleh menghasilkan prestasi maksima. Kalangan akademk Denmark percaya bahawa sinar matahari dapat membangkitkan semangat belajar para siswa. Bangunan sekolah dirancang sedemikian rupa untuk memaksimakan masuknya sinar matahari sebagai sumber penerangan.

    Tidak seperti umumnya sekolah yANg serba terkotak-kotak, maka rekaan bahagian dalam j dibuat serba terbuka, sehingga lantai bahagian atas boleh melihat bahagian-bahagian di bawahnya. Selain koneksi internet di setiap tempat, setiap siswa juga mendapat laptop . Juga ada bantal orange multi fungsi yang boleh dipakai untuk santai, belajar, atau tidur untuk melepas kepenatan.
    Tak hairan desain unik sekolah ini berhasil mendapat pengakuan internasional melalui beberapa penghargaan.

    Melihat semua yang ada di Orestad College, rasanya memang tidak ada alasan tidak berprestasi , kan?






    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS