Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


ILYKA Lancarkan Single Terbaru SISTEMATIK

Posted: 22 Dec 2010 08:06 PM PST

Masih ingat dengan nama Ilyka? Budiey rasa ramai yang dah lupa ni. Sebab Budiey pun sebenarnya, ingat-ingat lupa dengan penyanyi kecil molek ini. Okay, kalau macam tu, Budiey imbas semula ingatan anda.

Pada masih yang tak ingat, Ilyka atau nama sebenarnya Zuraila Mohamed Yassin dulunya pernah popular dengan lagu Diusung Duka. Sebenarnya, kalau nak ikutkan, Ilyka bukan satu nama yang asing sebab Ilyka juga pernah berlakon drama. Beliau juga pernah berlakon dalam Puteri Gunung Ledang pada tahun 2006 di Istana Budaya. Sekarang beliau dah buat comeback. Selain telah melancarkan single terbaru yang berjudul Sistematik, Ilyka juga akan muncul dengan lakonannya untuk drama siri terbaru terbitan Red Communication berjudul Gadis Semasa yang akan ditayangkan di TV3 pada Januari 2011 selaku artis jemputan.

Ilyka

Sedar tak sedar, dah 20 tahun Ilyka bergelar anak seni dan sampai kini, bidang nyanyian menjadi nadi dalam dirinya. Nama Ilyka mula bertapak semenjak tahun 1989 dengan menyanyi secara serius di sekitar Johor Bahru dan mencuba nasib menjadi artis rakaman.

Pada tahun 1991, Ilyka telah memenangi tempat pertama dalam pertandingan K3P yang dianjurkan oleh RTM. Dengan bakat semulajadi yang ada padanya, Ilyka disunting oleh syarikat rakaman NSR dan dia telah menghasilkan album pertamanya pada tahun 1993. Lagu hitnya Diusung Duka mendapat tempat di hati peminat dan dimainkan dicorong-corong radio ketika itu.

Antara pencapaian Ilyka sepanjang bergelar penyanyi, beliau pernah buat persembahan menjelang Merdeka Tahun 2000 bersama Orkestra Kebangsaan, pernah terpilih menjadi artis jemputan di persembahan istimewa An Evening with Al Jerreau di PWTC pada tahun 2000. Mewakili Celcom Malaysia dalam persembahan istimewa di Bangladesh, persembahan koktel istimewa F1 Sepang tahun 2001 dan persembahan makan malam istimewa West Mc Laren pada tahun 2002.

Setelah terkenal sebagai artis rakaman, Ilyka mencuba nasib pula mengikat kontrak menyanyi di hotel-hotel sekitar Kuala Lumpur. Kerana bakat dan kepetahannya itu, Ilyka banyak menimba pengalaman menyanyi di hotel-hotel 5 bintang seperti Concorde, Holiday Villa, Prince, Sunway, Shangri La dan banyak lagi.

Pada tahun 2007, Ilyka telah muncul dengan single terbaru berjudul Bila Ada Denganmu. Setelah itu Ilyka menyepi untuk beberapa tahun kerana dia begitu komited dengan keluarga di samping membesarkan anak sulungnya Arisha.

Dan kini, di tahun 2010, Ilyka ingin kembali semula beraksi di pentas seni. Single Sistematik merupakan single terbaru yang dirakamkan bersama Ajai. Konsep teknotronik serta dance music yang cuba diketengahkan oleh Ilyka mendapat sambutan baik dan sekarang dah boleh dengar di radio-radio.

Klip video Sistematik juga telah dihasilkan pada Ogos yang lalu dan telah pun diputarkan di stesen stesen TV.

Ilyka

Dalam memenuhi rangka promosi single Sistematik, dan juga sebagai satu hadiah bonus kepada para peminat Ilyka, pihak Wake The Baby Sdn Bhd telah bekerjasama dengan pihak Concorde Hotel Kuala Lumpur. Ini juga satu persembahan comeback istimewa hanya sehari sahaja. Semalam, Budiey sempat hadir di Crossroad Lounge, Concorde Hotel untuk melihat persembahan Ilyka. Bijak berkomunikasi dan suara vokalnya yang mantap menjadi taruhan utama Ilyka.

Ilyka

Ilyka

Ilyka

Ilyka

Ilyka

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Red Carpet di Party 20 Eh! Yang Anggun Part 1
  • Download Lagu Terbaru Butterfingers MAHARANI di Guamusic
  • Lagu Segalanya Cinta Single Pertama Siti Saida
  • Mimie Haris Rakam Single Terbaru Kakiku Kaku
  • Lirik Lagu Single Terbaru Kau Pergi – NB
  • Lirik Lagu Terbaru Bob AF Sinar Menunggu
  • Majlis Pelancaran Single Album In Heart Hari Ini
  • Senarai Pembaca ke Majlis Pra Tonton I'm Not Single 8 Julai Ini
  • Album Terbaru Imran Ajmain Punca Dan Tindakan Dilancarkan
  • Lagu Ciptaan Loloq Hero Wayang Single Pertama Siti Sairah
  • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    Peraduan Menangi 15 Keping Tiket Anugerah Skrin 2010

    Posted: 22 Dec 2010 05:39 PM PST

    Salam bahagia kepada semua pembaca Sensasi Selebriti,

    Korang nak menonton Anugerah Skrin 2010 secara live tak kat Dewan Merdeka, PWTC pada 24 Disember, Jumaat ni?

    Budiey ada 15 tiket utk pembaca budiey.com. Sape mahu? Sertai contest!

    Haaaa… hari ini, Budiey ingin memberikan kepada korang 15 tiket Anugerah Skrin kepada pembaca yang dapat menjawab soalan berikut:

    Soalan 1:
    1. Apakah tema Anugerah Skrin 2010.

    Soalan 2:
    2. Anugerah Skrin tahun ini ditaja oleh….?

    Soalan 3:
    3. Stesen TV manakah yang akan menjadi penyiar rasmi Anugerah Skrin?

    Lengkapkan slogan ini dengan kreatif:
    Saya mahu menonton Anugerah Skrin secara live kerana…. (tidak lebih daripada 15 patah perkataan)

    Sertakan juga maklumat peribadi:
    Nama:
    Alamat surat menyurat:
    Email:
    Nombor telefon:

    Hantarkan jawapan anda kepada:

    dengan tajuk email: Peraduan Menangi Tiket Anugerah Skrin 2010

    Tarikh tutup peraduan:
    Jam 5 petang 23 Disember 2010

    15 orang pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email.

    Terima kasih TV3 atas tiket jemputan tersebut. Kepada pembaca yang tidak dapat menonton TV, korang boleh juga mengikutinya secara online di:

    http://apps.tv3.com.my/ask2010

    Anugerah Skrin 2010 Sidang Media

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Peraduan Menangi 10 Keping Tiket Anugerah Skrin 2008
  • Peraduan Menangi Pas VIP Anugerah Industri Muzik 15
  • Senarai Pemenang Peraduan Menangi Tiket Wayang Filem THE LOVE GURU
  • Peraduan Menangi Tiket Shout! Awards 2010 Sensasi Selebriti
  • Pemenang Peraduan Mari Menonton Teater Muzikal Kanak-Kanak Aladdin
  • Peraduan Menangi Tiket Wayang Filem Kuntilanak 3
  • Senarai Pemenang Peraduan Menangi Tiket Wayang Filem Kuntilanak 3
  • Gambar Selebriti di Sidang Media Anugerah Skrin 2010 Part 2
  • Peraduan Menangi Tiket Wayang THE LOVE GURU
  • Video Sekitar Pelancaran Anugerah Skrin 2009
  • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    Gambar Kekasih Sabrina Ali, Akan Berkahwin Tahun Hadapan

    Posted: 22 Dec 2010 08:40 PM PST

    GAMBAR KEKASIH SABRINA ALI

    Setelah kecundang dengan perkahwinan terdahulu, nampaknya Sabrina Ali tidak menunggu lama untuk mendapatkan pengganti kerana dia kini sudah pun mempunyai kekasih. Dan jangan tidak tahu, kekasih Sabrina Ali adalah seorang lelaki bujang. Bukan duda mahupun suami orang ok! Kami pasti, hati Sabrina Ali sedang berbunga-bunga sekarang ni.

    Menurut Sabrina Ali, mereka berkenalan sejak beberapa bulan yang lalu yang mana perkenalan itu bermula secara kebetulan setelah mereka berjumpa dalam satu majlis hari jadi rakan Sabrina Ali. Dari situlah mereka mula mengenali hati budi masing-masing sehinggalah hubungan mereka menjadi semakin serius sekarang ni.

    GAMBAR KEKASIH SABRINA ALI

    Kerana hubungan mereka yang sudah sampai ke tahap serius, Sabrina Ali dan juga kekasihnya yang hanya mahu dikenali sebagai Amin (28) sudah merancang untuk mendirikan rumah tangga pada tahun hadapan walaupun hubungan mereka masih boleh dikatakan terlalu awal. Berikut seperti yang dikatakan.

    "Biarpun hubungan kami boleh dikatakan masih telalu awal, saya akui kini serius dengannya dan Insya Allah kami sudah terfikir untuk bernikah pada tahun hadapan. Cuma bila tarikhnya itu tidak dapat kami pastikan lagi dan akan kami beritahu kemudian.

    "Harapan saya sangat tinggi untuk perkahwinan kedua ini dan saya sangat takut serta berhati-hati sebelum mengambil keputusan kali ini. Lagipun dia juga masih bujang dan mungkin agak kurang faham mengenai hal berumah tangga ini," – Sabrina Ali

    Apa-apa pun, tahniah kami ucapkan sebab dalam waktu yang singkat je dah dapat pengganti. Maklumlah, cantik menarik tertarik kau memang de boom.. Sape tak terpikat kan? Semoga ada jodoh antara kalian.

    Psstt: Akibat terkena letupan tong gas

    Related Posts with Thumbnails
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    (Gambar HD) Sharifah Amani, Heroin Drama Tiramisu

    Posted: 22 Dec 2010 10:19 PM PST

    DSC07455 (Gambar HD) Sharifah Amani, Heroin Drama Tiramisu

    5 keping gambar pelakon berbakat Sharifah Amani, ketika berlangsungnya sidang media drama Tiramisu yang akan ke udara mulai 27 Disember ini. Berkualiti HD, Sharifah Amani bergaya eksklusif untuk pembaca OHBULAN!

    Layankan gambar, dan jangan lupa share artikel ini di Facebook. Bukan susah pun nak tekan button atas tu kan?

    DSC07454 (Gambar HD) Sharifah Amani, Heroin Drama Tiramisu

    DSC07453 (Gambar HD) Sharifah Amani, Heroin Drama Tiramisu

    DSC07457 (Gambar HD) Sharifah Amani, Heroin Drama Tiramisu

    DSC07456 (Gambar HD) Sharifah Amani, Heroin Drama Tiramisu

    pixel (Gambar HD) Sharifah Amani, Heroin Drama Tiramisu
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    “Hubungan Saya, David Teo Bagai Anak & Bapa” – Pierre Andre

    Posted: 22 Dec 2010 09:29 PM PST

    Tiramisu 4 Hubungan Saya, David Teo Bagai Anak & Bapa   Pierre Andre

    Umum tahu pergaduhan antara Pierre Andre & David Teo sedikit masa dahulu sudah pun pulih dengan kedua-dua pihak beralah, manakala David Teo menyerapkan kembali Pierre Andre di bawah pengurusan Metroweatlh. Ikuti kisah Pierre Andre selepas ini.

    Perkembangan saya, sepanjang tahun 2010, saya berpeluang mengarah & berlakon 3 buah filem. Antara filem yang terlibat berjudul Cantik & Hijab, saya diberi kepercayaan untuk berlakon, dan dalam pada masa yang sama mengarah kedua-dua filem tersebut. Insyallah, mengikut perancangan, saya akan keluar dengan 10 buah filem, antaranya turut dimiliki oleh Metrowealth.

    Hubungan pulih kerana orang dalam

    Selepas peristiwa pergaduhan saya dengan David Teo, memang saya akui mempunyai lebih banyak peluang di luar sana. Namun, saya merindui suasana seorang bos yang selalu mengambil berat dengan anak buahnya. David Teo, walau pun bising, pot pet sana sini, namun kebajikan anak buah amat dijaga. Itu membuatkan saya ingin kembali berbaik dengan David Teo. Tambahan lagi, hubungan kami dipulihkan dengan kerjasama orang dalam Metroweatlh. Hubungan saya dengan David Teo bagai anak & bapa, saya bersyukur sebab peristiwa tersebut mematangkan diri saya.

    Saya mula berbaik dengan David Teo sejak pertengahan tahun ini. Pernah juga terfikir ingin berhenti berlakon, tetapi David Teo berpesan, jangan dulu. Saya pernah terfikir untuk berhenti daripada dunia hiburan, dan mulakan perniagaan burger. Berkat sokongan ramai pihak, saya naikkan semangat dan kembali mewarnai dunia hiburan.

    Apa yang membuat saya rebel dengan David Teo dahulu, kerana David cuba menjadikan saya seorang businessman, sedangkan saya seorang film maker. Selepas 2 tahun, saya sedar apa yang David Teo cuba sampaikan kepada saya ada baiknya. Sebab itu, saya pasang hasrat untuk kembali berbaik dengan David.

    Cinta dengan anak kerabat Terengganu

    Saya merancang untuk menamatkan zaman bujang, kahwin tahun depan. Tapi, itulah, selalu rancang, tapi belum tentu menjadi. Saya sudah mengenal wanita ini sejak 2 tahun lepas, bekerja di bank. Di awal proses perkenalan, saya tidak tahu pun dia merupakan orang kerabat Terengganu. Saya risau juga bercerita panjang mengenai dia, biarlah buat masa ini saya rahsiakan namanya dahulu.

    Setakat ini, kami belum berjumpa keluarga kedua-dua belah pihak. Mak saya sudah tahu, tapi belum berkesempatan berjumpa. Walaupun dia tua setahun daripada saya, saya amat selesa dengan dia. Dia tidak pernah mempersoalkan apa yang saya buat, pada saya, cinta memerlukan kepercayaan & kejujuran.

    Bercinta dengan Sharifah Amani Dalam Drama Tiramisu

    Saya memegang watak sebagai Dani Mirza, seorang anak tunggal daripada keluarga berada, mempunyai kedai kek yang besar. Saya enjoy memegang karakter ini kerana ceritanya berbentuk komedi ringan. Setakat ini, saya tak mahu involve dengan cerita hantu, saya tidak bersedia memegang watak jahat. Saya memandang diri saya seperti Will Ferrel atau Jack Black.

    Klik artikel Pierre Andre & Sharifah Amani Bercinta Dalam Drama Tiramisu untuk sinopsis penuh.

    pixel Hubungan Saya, David Teo Bagai Anak & Bapa   Pierre Andre
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Yusri KRU dan Maya Karin Dating lagi

    Posted: 22 Dec 2010 01:25 PM PST




    Masuk kali nie dah kali ke berapa Maya Karin dan Yusry dilihat berdua...Kata Maya mereka hanya kawan biasa,dan mula berasa rimas bila org ingat mereka berdua dating.

    Tapi hakikatnya hanya mereka berdua saja yang tahu..ke majlis-majlis anugerah semua Maya Karin mesti pergi berdua dengan Yusry,mesti duduk sebelah..lepas tue tengok wayang,pergi membeli belah pun dgn Yusry,,.,bahkan ada yang ternampak yusry dan Maya berpegangan tangan semasa kat Chow Kit.

    Pendek kata memang nampak intim la..kemana saja berdua...Kalau sekadar kawan seperti yang Maya cakap,kenapa tak pergi keluar bertiga ke,ramai ramai ke...

    Berdua nie mcm intim la...Apa pun,masing masing single,.jadi takda salahnya kalau nak bercinta,,

    Mungkin Maya tak mahu hubungan cintanya di perkatakan,manalah tahu tak menjadi makin byk gossip liar pulak nanti..

    Sabrina Ali,dan kekasih baru bakal berkahwin tahun depan

    Posted: 22 Dec 2010 01:12 PM PST







    Tidak sampai setahun tempoh menjanda, aktres Sabrina Ali sudah pun menemui cinta baru dengan seorang lelaki bujang, berumur 28 tahun dan merupakan seorang ahli perniagaan. Sabrina hadir pada malam tayangan media filem seram Khurafat, di Mid Valley tanggal 20 Disember 2010, di temani oleh kekasih hatinya.

    "Kami baru berkenalan beberapa bulan yang lalu. Kebetulan kami berjumpa dalam satu majlis hari jadi rakan saya. Dari situ kami mula berkawan dan mengenali hati budi masing-masing sehinggalah hubungan kami menjadi semakin serius.

    "Saya suka lihat cara dia berkomunikasi, terutama bila bersama saya. Kalau di lihat kami secocok dari banyak segi dan sudut. Saya dapat rasakan kami mempunyai keserasian yang amat kuat dan saling faham memahami. Apa yang paling penting orang yang akan menjadi suami saya nanti harus menerima saya dan anak saya seadanya. Setakat ini, hubungan dia dan anak saya sangat baik dan anak saya senang dengannya," jelasnya ketika ditemui selepas tamat tayangan media filem Khurafat.

    Tambah Sabrina, dia dan kekasihnya merancang untuk mendirikan rumah tangga pada tahun hadapan. "Walaupun hubungan kami masih terlalu awal, saya akui kini serius dengannya dan Insya Allah kami sudah terfikir untuk mendirikan rumah tangga pada tahun depan. Tarikh dan bulan saja yang belum pasti lagi," Jelasnya.

    Sementara itu Tupai sempat juga untuk bertanyakan komen bakal suami Sabrina tentang perasaannya terhadap sabrina.

    "Sabrina seorang yang happy go lucky, sporting serta lebih penting mengenai dirinya adalah sikat jujur dan terus terangnya. Dia bukan seorang yang hipokrit dan sentiasa menjadi dirinya.

    "Saya sudah bersedia untuk mengambilnya sebagai isteri dan saya tidak kisah tentang statusnya sekarang. mungkin kami akan terus menikah tanpa mengikat tali pertunangan," jelas jejaka yang ingin di kenali sebagai Amin.

    Mengulas dengan lebih lanjut tentang pengalaman berlakon dalam filem seram pertama arahan Syamsul Yusof, Sabrina berkata, "Banyak pengalaman yang saya dapat antaranya ialah bayangkan pada pukul 2 pagi, babak di mana saya dimandikan jenazah di atas pengusung mayat. Ketika babak tersebut di buat saya meminta jangan gunakan kapur barus kerana saya masih mempunyai anak. Memang takut tapi sudah menjadi tanggungjawab saya sebagai seorang pelakon.

    "Lagi satu ketika babak saya terpaksa baring di dalam peti mayat memang tak dapat dilupakan. Kebetulan pada masa itu saya datang bulan dan diri tidak bersih. Memang menyeramkan dan terpaksa pula baring dalam peti tempat simpan mayat, memang saya ada rasa tak sedap badan tapi Allhamdullilah saya dapat atasinya".

    Sabrina yang memegang watak Anna yang menagih cinta seorang lelaki yang bukan miliknya lagi sehingga dirinya menjadi tidak waras. Sabrina juga mengakui bahawa tatkala melakonkan watak tersebut dirinya hilang pertimbangan dan kawalan.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Siapakah pemilik bra super jumbo ini?

    Posted: 22 Dec 2010 09:30 PM PST

    Agaknya siapa pemilik bra yang super jumbo ini?
    jom mari kta lihat pemiliknya...



    v




    v



    v




    OOOHH..inilah rupanya.Siapakah dia?

    Dia adalah Norma Stitz wanita berusia 30 tahun dari Atlanta Georgia dinobatkan sebagai pemegang rekod payudara terbesar, Norma juga dinobatkan sebagai ratu payudara dunia di cara popular 'late night show' di Itali.

    Ibu sanggup jual rumah untuk lihat anak kurus dan hasilnya superb

    Posted: 22 Dec 2010 08:45 PM PST

    Orang memiliki berat badan hingga 378 kilo, hanya akan menjadi "tahanan" ditempat tidurnya, dia sulit untuk menggerakan tubuhnya.Selama hidupnya dulu, makanan adalah "teman baiknya"Dia adalah Colin Corfield, 41 tahun, kini beratnya tinggal 88 kilo setelah dokter melakukan operasi "gastric bypass" untuk menyusutkan perutnya.Pembedahan itu memakan belanja sebanyak £33,000 dan ini telah memaksa ibunya menjual rumah untuk membayar kos pembedahan itu.Setelah pembedahan itu dilakukan Corfield boleh beraktiviti seperti biasa....lihatlah hasilnya sungguh superb...(link)

     sebelum di bedah..


    hasilnya sungguh menakjubkan...


    [Pelik] Pencuri curi tukul besi 25 tahun dulu ,hantar duit untuk bayar

    Posted: 22 Dec 2010 07:28 PM PST

     Inilah agaknya pencuri budiman! Seorang pencuri mengirim sampul surat berisi duit ke satu kedai  milik sekeluarga di Pennsylvania Barat untuk membayar satu tukul besi yang dia curi beberapa dekad lalu, kata seorang pemilik kedai tersebut.

    Duit  tersebut tiba di Central Contractors Supply Co. di Johnstown, Pennsylvania, dengan surat tulisan tangan yang mengatakan tukul besi itu dicuri anatara 25hingga 30 tahun lalu, kata Lynne Gramling, yang memiliki kedai tersebut bersama ayahnya.

    "Saya tahu itu salah, tapi saya melakukannya juga. Di dalam sampul surat ada wang 45 dolar untuk membayar harga tukul besi tersebut ditambah sedikit bunga," demikian bunyi surat yang tak ditandatangani dan bertarikh 6 Disember itu. "Ma`af saya mencurinya, tapi itu telah mengubah jalan hidup saya."

    Meskipun banyak barang yang telah hilang sejak keluarga itu membeli kedai tersebut sekitar 50 tahun lalu, itu adalah untuk pertama ada orang yang telah membayar barang yang dicuri, kata Gramling.

    Gramling membawa wang tersebut ke pusat pasukan keselamatan dimana tempat ayahnya menjadi sukarelawan.

    "Saya pergi dan mendermakan wang tersebut," kata Gramling. Katanya lagi wang itu "benar-benar jauh lebih banyak daripada harga satu tukul itu"."Dia baik hati sekali," katanya.(link)

    SAYALAH BLOGGER ITU

    Posted: 22 Dec 2010 07:27 PM PST


    www.borakkosong.com
    www.borakkosong.com
    www.borakkosong.com
    www.borakkosong.com
    www.borakkosong.com
    www.borakkosong.com
    www.borakkosong.com
    www.borakkosong.com
    www.borakkosong.com
    www.borakkosong.com

    Kesian pasukan penyelamat, orang yang terperangkap rupanya patung

    Posted: 22 Dec 2010 06:40 PM PST

    Mereka tak sangka orang yang terperangkap di atas ais itu rupanya
    sebuah patung..saya petik kosmo online

    GLOSSOP, Derbyshire - Pasukan penyelamat yang terdiri daripada dua jentera bomba dan sebuah helikopter bertungkus-lumus untuk menyelamatkan seorang pemancing lelaki yang berada di dalam sampan yang terperangkap di atas ais di sebuah tasik baru-baru ini, lapor sebuah akhbar semalam. 

    Namun, pasukan penyelamat itu kemudian mendapati lelaki tersebut sebenarnya patung yang digunakan untuk menakutkan burung-burung. 

    Patung itu dipakaikan dengan jaket berwarna cerah yang biasanya dipakai oleh pegawai perikanan untuk menghalau burung daripada mencuri ikan trout. 

    Pemilik penyedia perkhidmatan untuk menangkap ikan, Arnfield Fishery di Glossop, Derbyshire, Stephen Cuthbert mengakui bahawa patung itu kelihatan seperti manusia yang sebenar. 

    "Pada musim sejuk yang lalu, terdapat anggota-anggota polis yang datang menyelamat kerana menganggap ada mangsa terperangkap," katanya.

    Dia menjelaskan bahawa adalah sesuatu menghairankan apabila ramai orang yang memikirkan terdapat seseorang yang kelihatan pucat duduk di dalam sampan pada waktu sejuk. - Agensi

    WOW! AL QURAN ditulis dengan 24 liter darah

    Posted: 22 Dec 2010 05:47 PM PST

    Al Quran ditulis dengan 24 liter darah dan darah itu pula ialah darah Saddam Hussein...saya
    petik daripada kosmo online

    BAGHDAD - Pemerintah Iraq buntu memikirkan apa yang sepatutnya dibuat berhubung kitab suci al-Quran yang ditulis dengan menggunakan 24 liter darah bekas Presiden Iraq, Saddam Hussein 

    Kitab al-Quran setebal 650 muka surat itu kini disimpan di sebuah kamar berkunci di sebuah masjid yang dikenali sebagai 'Ibu Segala Peperangan' di sini.

    Empat menara masjid berkenaan menyerupai laras raifal AK-47 manakala empat lagi menara mirip peluru berpandu Scud.

    Saddam dipercayai memulakan projek al-Quran itu sebagai tanda kesyukuran selepas anak lelakinya, Uday terselamat daripada percubaan untuk membunuhnya.

    Ia ditulis oleh seorang ahli kaligrafi, Abbas Shakir Joody al-Baghdaddi yang dilantik oleh Saddam.

    Kitab al-Quran itu ditulis dengan menggunakan darah yang didermakan oleh Saddam selama tiga tahun.

    Sementara itu, Presiden Majlis Pentadbiran Iraq mahu semua barang yang berkaitan dengan Saddam termasuk kitab suci tersebut dimusnahkan.

    Namun, Ali al-Moussawi yang merupakan jurucakap Perdana Menteri, Nouri al-Maliki berkata, al-Quran itu perlu disimpan bagi mengingatkan rakyat mengenai kekejaman Saddam. 

    Saddam yang memerintah dari tahun 1979 hingga 2003, mati dihukum gantung selepas dia ditangkap askar-askar Amerika Syarikat (AS) yang menceroboh Iraq. Saddam dihukum mati selepas didapati bersalah melakukan jenayah kemanusiaan.- Agensi


    Foto menakjubkan fasa kejadian bayi di dalam janin

    Posted: 22 Dec 2010 04:30 PM PST

    Manusia seringkali lupa dan takbur dengan segala keberhasilannya, namun seperkasa apapun seorang manusia, sekejam apapun seorang manusia, sesombong apapun seorang manusia, entah dia pemimpin besar, rakyat jelata, seorang perompak, seorang pelacur, seorang dermawan juga seorang pengemis semua akan melewati fasa-fasa ini,Fasa dimana semua manusia sama semua. Kita sama sama telanjang tak memiliki apapun sama sama bersih dan suci tidak mengenal dosa dan kesalahan.

    Mungkin foto-foto ini sekadar mengingatkan apapun kita sekarang keadaannya kita yang merasa berhasil di dunia ini ataupun gagal, kita sama sama melalui permulaan yang sama iaitu dari rahim ibu kita yang bersih. tidak pernah sedikitpun ketika fasa itu kita bercita-cita seperti keadaan kita sekarang bukan? Mari kita sejenak merenung dan membayangkan foto yang ada di halaman ini adalah foto kita dulu ketika mengalami fasa-fasa tersebut. Pantaskan kita sombong sekarang ? (Ruang Hati)






    AutoPing Entri di BlogLarian FB

    Posted: 22 Dec 2010 11:01 AM PST


    No rumah blog ini dalam blog larian ialah NO 16

    KEBAIKAN BLOG LARIAN INI  ialah dengan hanya satu tempat sahaja
    kita dapat berblokwalking kesemua blog dalam satu tempat..
    tak yah nak tercari-cari....

    KEBURUKKAN BUAT MASA INI tak ada..cuma di minta admin mengemas @ menyusun atur
    blog larian agar nampak lebih kemas dan lebih profesional sesuai dengan matlamat dan tujuan.Ini bertujuan
    agar sesiapa yang mengunjungi bloglarian ini akan lebih tertarik.

    Cewek seksi buat hati tak karuan

    Posted: 22 Dec 2010 10:01 AM PST

    Aik..siap sorokkan muka lagi...
    mesti cun gila ...Jom kita lihat...


    v



    v



    v




    v




    v




    amacam cun tak....


    Jika anda disuruh lulur muka dengan sari pati yang dibuat daripada lipas nak tak?

    Posted: 22 Dec 2010 09:01 AM PST

    Rupanya lipas boleh membuat kulit muka anda bersih dan segar....Mari kita
    saksikan proses menjadikan lipas sebagi sari pati untuk lulur muka...








     dan ini hasil wajah wanita ini selepas dibersihkan..

    ok bersihkan....

    Adakah dengan cara berpakaian begini menunjukkan bukti Jepun negara maju?

    Posted: 22 Dec 2010 08:35 AM PST

    Jepun sebuah negara yang terkenal dengan kemajuan teknologi dan
    juga negara yang banyak melahirkan benda-benda pelik termasuk pakaian...
    Adakah dengan cara berpakaian begini menunjukkan bukti Jepun negara yang maju...?









    Jom kita tengok athlit angkat berat yang tulang tangannya berpusing

    Posted: 22 Dec 2010 07:31 AM PST






    Semuanya kerana semangat dan negara..cuba lihat tulang tangannya
    yang berpusing....sakit memang sakit tetapi itulah risiko yang perlu dia tanggung
    sebagai seorang athlit....


    Beginilah rupa kalau haiwan tak berbulu

    Posted: 22 Dec 2010 06:00 AM PST








    Gambar gadis-gadis yang suka tidur di toilet

    Posted: 22 Dec 2010 05:31 AM PST

    Sama ada mereka mabuk ,kepenatan atau mengantuk
    tak seoatutnya tidur di toilet...









    Seksi betul siap tunjuk buah dada lagi...

    Posted: 22 Dec 2010 04:30 AM PST

    memang seksi gila..tetapi sebagai yang berakal kita jangan mudah tertipu
    bila kita disajikan gambar sebegini rupa .KENAPA?
    nak tahu sebabnya...

    V



    V




    V




    V




    kerana inilah gambar sebenarnya.Sebab itulah kita kena melihat keseluruhan
    masalah sebelum membuat sesuatu keputusan....bertindak bijak


    Gaya unik peminta sedekah

    Posted: 22 Dec 2010 03:17 AM PST





    Dilakukan untuk mendapat sedikit imbalan daripada yang menonton...

    [Hebat] Lihatlah kegigihan lelaki ini

    Posted: 22 Dec 2010 02:33 AM PST






    Lelaki ini membuktikan dengan usaha dan kerajinan
    pasti akan mendapatkan kejayaan....


    KEPANTASAN MATA BLOGGER

    Posted: 22 Dec 2010 02:30 AM PST

    KEPANTASAN MATA BLOGGER segmen terbaru Ben Ashaari..
    segmen bagus untuk kita join nak tahu lebih lanjut klik sini

    Comelnya bayi yang dihasilkan daripada embrio yang disimpan 20 tahun dulu.

    Posted: 22 Dec 2010 01:00 AM PST

    Aneh bin Ajaib!! Bayi yang Dilahirkan Wanita ini Berasal Dari Embrio Bayi 20 Tahun yang Lalu. Seorang bayi comel lahir dari rahim wanita 42 tahun  menjadi perbualan. Kerana bayi itu berasal dari embrio yang sudah terbentuk sejak 20 tahun lalu. Seorang ibu yang ingin hamil mendatangi sebuah klinik derma sperma untuk melakukan program inseminasi bayi tabung.


    Dia mendapatkan derma embrio yang merupakan hasil pembuahan sel telur dan sperma dari sepasang suami isteri sejak tahun 1990 lalu. Itu merupakan embrio lebihan ketika pasangan suami isteri itu melakukan program bayi tabung. Kebetulan, dari beberapa pasang sel telur dan sperma yang dikahwinkan ketika itu, ada dua yang berhasil menjadi embrio.

     Embrio lebihan itu dibekukan sehingga ada wanita yang bersedia mengadopsi. Ertinya anak yang lahir dari rahim wanita penderma (isteri) dan anak yang lahir dari wanita 42 tahun tersebut adalah saudara kembar dengan beza usia 20 tahun.



    Dr Sergio Oehninger yang menulis kes itu di Jurnal Fertility and Sterility mengatakan, pembekuan embrio boleh menjadi cara baru bagi wanita yang ingin menunda memiliki momongan. Wanita boleh melakukan pembuahan di luar rahim ketika sel telurnya masih sehat. Embrio yang terbentuk kemudian dibekukan hingga merasa siap untuk mengandungnya.


    Secara teori perubatan, embrio boleh bertahan selama 55 tahun. "Kami tidak berfikir tentang embrio yang boleh tersimpan 40 tahun di dalam peti sejuk. Kami hanya berfikir boleh memiliki generasi baru menggunakan embrio dari generasi tua," kata Sergio.

    Gelagat orang yang tak takut Tsunami

    Posted: 22 Dec 2010 12:41 AM PST

    Tsunami satu peringatan Tuhan kepada manusia agar tidak berbuat
    sesuka hati DI MUKA BUMI INI.Bila bencana ini datang  bukan setakat
    orang melakukan dosa tetapi semua manusia yang ada diketika itu tak kira
    ,tua.muda atau kanak-kanak.Walaupun peringatan itu telah ditunjukkan oleh Tuhan namun
    masih ada manusia yang terlupa.....
    kerana perbuatan mereka yang lain mendapat bencana....




    manusia hanya insaf untuk seketika sahaja bila keadaan reda
    mereka balik kepada perbuatan yang lama...


    [Gambar]Mangsa pembunuhan yang mayatnya di masukkan kedalam tong dan disimen

    Posted: 21 Dec 2010 11:41 PM PST

    Dahsyat betul mangsa pembunuhan..mayatnya di masukkan kedalam tong drum
    minyak,Kemudian simen yang sudah di bancuh dimasukkan kedalam tong tersebut.Beginilah
    keadaan mayat mangsa setelah tong itu di buka...





    sampai macam ni sekali kelaukan penjenayah untuk menutup bukti....


    [Aneh] Kerana transplant gigi lelaki buta akhirnya dapat melihat wajah isteri tersayang

    Posted: 21 Dec 2010 10:45 PM PST

    Martin Jones tidak boleh menutup betapa dia merasa bahagianya ketika penglihatannya pulih. Selama 12 tahun, dia mengalami kebutaan dan selama itu juga lelaki yang berusia 42 tahun ini tak pernah melihat wajah isteri yang dinikahinya empat tahun lalu.

    "Aku bertemu dengan isteriku ketika buta. Ketika aku tahu ada kesempatan untuk boleh mengembalikan penglihatan, isteriku adalah orang yang pertama ingin aku lihat," kata Jones.

    Lelaki yang bekerja sebagai tukang bangunan ini mengalami buta akibat ledakan  aluminium putih ketika sedang bekerja. Dia menderita luka terbakar 37 peratus. Matanya buta dengan keadaan mata kiri hancur.

    Jones baru boleh melihat kembali setelah melakukan transplant gigi. Melalui pembedahan yang memakan waktu selama lapan jam, satu gigi depan Jones dicabut untuk digunakan sebagai lensa di mata kanannya.

    "Aku merasa sangat bahagia penglihatanku boleh kembali pulih. Aku tidak boleh menggambarkannya, tidak boleh dilukiskan dengan kata-kata. Aku buta selama 12 tahun dan bila penglihatanku kembali semuanya berubah," Jones menambahkan.

     Christopher Lui, ahli bedah kornea, Sussex Eye Hospital, Brighton, yang melakukan transplant gigi revolusioner itu. Dia mengambil satu gigi taring Jones yang diubah menjadi tempat khusus untuk lensa optik, dengan  lubang di dalamnya.

    Lui kemuian memasukkan gigi itu ke dalam pipi selama tiga bulan untuk menumbuhkan jaringan baru dan pembuluh darah. Prosedur selanjutnya adalah melakukan operasi rumit untuk memasukkan 'gigi' itu ke bola mata Jones.

    "Saat aku dengar pertama kali teknik tersebut aku tidak percaya. Begitu juga teman-temanku. Tetapi ketika aku melepaskan kacamata, Oh Tuhan, mataku seperti dalam film sains fiksyen, mereka pun percaya aku boleh melihat," ujar Jones.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS