Nuffnang

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Bills bills bills oleh Darren Glee Comel

Posted: 22 Mar 2011 11:01 AM PDT



Siapa kah lelaki ini? lebih dikenali sebagai Blaine Anderson di dalam siri popular masa kini iaitu Glee atau nama sebenarnya Darren Criss,anak kelahiran San Fransisco,California. Comel kan? lagu Bills bills bills ini yang di popular kan oleh kumpulan Destiny Child.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Ujibakat Teater Muzikal The Secret Life of Nora

Posted: 22 Mar 2011 08:45 AM PDT

Pementasan The Secret Life of Nora yang akan berlangsung di Istana Budaya pada bulan September ini sedang mencari pelakon dan artis untuk diketengahkan dalam teater ini. Jadi, ini masanya untuk artis dan pelakon yang mahu bekerja di bawah pengarah antarabangsa, Steven Dexter.

Yang paling grand, teater ini bakal dipersembahkan dalam dua bahasa, Melayu dan Inggeris. Tak pernah berlaku dalam sejarah teater di Malaysia. Teater ini memerlukan pelakon yang berbakat dalam bidang nyanyian dan juga tarian kerana ia menampilkan lagu-lagu dan tarian yang dicipta khas untuk muzikal ini. Termasuklah lagiu-lagu retro dan juga lagu-lagu lama. Namun demikian, tenaga kreatif seperti pengarah muzik, komposer, koreografer dan lain-lain hanya akan diumumkan dalam waktu yang terdekat.

Bagi penggiat seni, pelakon dan penari yang ingin turut serta dalam pementasan "The Secret Life of Nora" (NORA), sesi ujibakat bakal berlangsung di Enfiniti Vision Media pada 25 hingga 27 Mac ini. Manakala satu lagi sesi ujibakat akan diadakan di Singapura pada 29 hingga 30 Mac ini.

Teater Muzikal The Secret Life of Nora

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Tiara Jacquelina Nafi Suami Bercinta Dengan Maya Karin
  • Tiara Jacquelina Lancar The Secret Life of Nora
  • Ujibakat Teater Muzikal Terima Kasih Cinta
  • Pemenang Peraduan Mari Menonton Teater Muzikal Kanak-Kanak Aladdin
  • VIDEO PROMO TEATER MUZIKAL PATRIOT ASHRAF MUSLIM
  • Sessi Uji Bakat Puteri Gunung Ledang The Musical Musim ke 3
  • Senarai Pelakon Teater Muzikal Terima Kasih Cinta
  • Keputusan Peraduan Jom Menonton Teater Muzikal Patung Kertas @ MTC
  • Teater Muzikal Patung Kertas Musim Kedua Lakonan Jalaluddin Hassan
  • Ashraf Muslim di Malam Gala Teater Muzikal Patriot
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    “Tuhan Sahaja Yang Layak Judge Saya” – Miera Liyana

    Posted: 22 Mar 2011 09:33 PM PDT

    Tergelak Ai apabila membaca kenyataan artis kontroversi ini memberikan kenyataannya kepada pihak media. Bukan apa, terlampau banyak sangat kenyataan bersifat perangkap diri sendiri, sampai satu masa boleh disalah tafsir oleh pembaca-pembaca yang lain.

    Apabila Ai membaca kenyataan Miera Liyana di Murai, Ai tak tahu apa sebenarnya yang difikirkan oleh artis ini. Memang benar, Miera Liyana sudah pun meminta maaf atas keterlanjuran berpakaian tempoh hari. Kebiasaannya, artis-artis lain akan mengambil sikap mendiamkan diri selepas meminta maaf. Tapi, Ai lihat, rutin itu tidak ada pada Miera.

    Ai agak tersentak apabila Miera berkata, "Bagi saya, Tuhan sahaja yang layak untuk mengadilinya bukan orang lain yang sudah tentu tak mengenali diri dan hati budi saya." Atas tiket apakah yang Miera boleh berkata-kata sedemikian? Logik akalnya, Ai mendapati Miera yang masih belum terbuka untuk menerima kritikan serta cemuhan orang ramai.

    Biasalah, banyak artis-artis baru yang belum bersedia dengan kritikan orang ramai sudah tentu cepat mengelabah apabila satu-satu isu dipanaskan. Ai pun, bukan sekali dua pernah diserang oleh artis-artis baru di laman twitter, banyak kali juga. Tapi, Ai mengambil sikap profesional, tak perlu cerita panjang lebar.

    Mungkin, artis baru seperti Miera ini perlu belajar dengan artis senior berkenaan teknik-teknik menjawab soalan. Kan?

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    (Gambar) Pertunangan Danny X- Factor & Leen.

    Posted: 22 Mar 2011 08:52 PM PDT

    (Gambar) Pertunangan Danny X- Factor & Leen.

    Ya ya, we know it's not a-so-new story. Apa pun, kami nak ucapkan jutaan tahniah buat Danny X-Factor yang telah mengikat tali pertunangan bersama Leen, seorang pramugari AirAsia pada 20 Mac 2011. Layankan beberapa keping gambar pertunangan Danny selepas ini.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    Jodoh Sein & Nana Masih Panjang, Kembali Bersama

    Posted: 22 Mar 2011 07:19 PM PDT

    GAMBAR ANAK SEIN DAN NANA

    Syukur alhamdulillah dan kami tumpang gembira kerana jodoh pasangan yang pernah menjadi juara Sehati Berdansa musim ke-3, Sein dan Nana masih panjang apabila rumahtangga mereka bersatu kembali selepas bercerai talak satu pada 8 Disember tahun lalu.

    Mereka rujuk semula pada 11 Mac lalu selepas berpisah selama lebih kurang tiga bulan. Oleh itu, kami doakan semoga jodoh mereka akan terus berkekalan hingga ke akhir hayat. Jadikan apa yang pernah berlaku sebagai satu pengajaran dalam menjalani rumahtangga.

    TWITTER DIRA ABU ZAHAR

    P/s: Sebenarnya sudah beberapa hari lepas kami ingin kongsikan mengenai khabar gembira ini setelah terbaca status Twitter Dira Abu Zahar seperti kat atas tu. Namun, disebabkan sibuk dengan kerja yang menimbun, terlupa plak nak update. Huhu..

    Update kat mStar: Nana & Sein Buat Kenduri Kerana Rujuk Semula

    Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    (Gambar) Irma Hasmie Bertudung, Serius Cantik Daripada Biasa

    Posted: 22 Mar 2011 06:39 AM PDT

    GAMBAR TERBARU IRMA HASMIE BERTUDUNG

    Setelah pulang dari mengerjakan Umrah, Irma Hasmie kini sudahpun bertudung. Alhamdulillah, satu perubahan yang positif dan kami harap Irma Hasmie dapat mengekalkannya untuk selamanya. Tak nak la macam beberapa artis tu, balik dari mengerjakan Haji atau Umrah, pakai penuh, tapi tak lama lepas tu tinggal sket kemudian hilang terus.

    Lagi gambar Irma Hasmie bertudung yang serius cantik kat bawah ni.

    GAMBAR TERBARU IRMA HASMIE BERTUDUNG

    GAMBAR TERBARU IRMA HASMIE BERTUDUNG

    Psstt: Jom terjah www.zonbebas.com

    Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    [Gila] Bakar Al Quran kerana didakwa bersalah lakukan jenayah

    Posted: 22 Mar 2011 09:46 PM PDT

    Manusai ini manusia tak tahu menggunakan akal dan fikiran...
    saya petik dari Sinar Harian

    GAINESVILLE - Sebuah salinan kitab suci Islam dibakar dalam sebuah gereja kecil di Florida selepas al-Quran itu didakwa bersalah melakukan jenayah, kelmarin. 

    Pembakaran itu dilakukan di bawah pengawasan Terry Jones, yang merancang untuk membakar timbunan al-Quran sempena ulang tahun serangan bangunan Pusat Dagangan Dunia (WTC) di New York, pada 11 September 2001. 

    Menurut sumber, upacara itu diadakan sebagai perbicaraan buku di mana al-Quran terbabit dikatakan bersalah menyebabkan berlaku serangan pengganas dan ia patut dijatuhkan hukuman yang setimpal. 

    Jones menerima pelbagai ancaman keras daripada orang ramai termasuk Presiden AS dan Barack Obama, Setiausaha Tertinggi AS, Hillary Clinton atas rancangannya untuk membakar kitab suci Islam itu, September lalu. 

    Jones tidak meneruskan rancangan itu dan tetapi sebaliknya kali ini dia cuba memberi peluang kepada semua rakyat Islam untuk mempertahankan kitab suci mereka tetapi tidak mendapat sebarang respons.

    Hebat ..lelaki ini ubahsuai keretanya jadi padang golf mini

    Posted: 22 Mar 2011 08:25 PM PDT

    Lainorang lain kegemaran ,lain idea..
    saya petik dari kosmo online

    CHELMSFORD, England - Seorang peminat fanatik kereta, John McArthur, 22, mencipta kelainan apabila dia menukarkan kereta jenama Skoda Felicia miliknya menjadi sebuah padang golf mini, lapor sebuah akhbar semalam.

    McArthur hanya membeli kereta tersebut pada harga murah iaitu £347 (RM1,718.13) daripada sebuah laman web lelong, eBay bagi menggantikan kereta lama berjenama Renault Megane Scenic.

    "Adik perempuan saya tidak akan menaikinya tetapi rakan-rakan saya yang turut sama meminati kereta suka dengan kereta ini.

    "Mereka menyatakan orang ramai pasti akan melihatnya apabila saya memandu dan saya ada melihat beberapa orang merakamkan gambar dan bertanyakan pelbagai soalan," katanya.

    Dia meletakkan rumput palsu di atas kereta tersebut dengan dilengkapi lubang dan tiang bendera. - Agensi

    Comel..kucing duduk seperti manusia

    Posted: 22 Mar 2011 07:20 PM PDT

    omel betul kucing ni..
    saya petik dari kosmo online

    LONDON - Bukan sahaja manusia memerlukan masa berehat dan untuk menenangkan fikiran tetapi kucing juga perlu melakukan perkara yang sama, lapor sebuah akhbar semalam.

    Kini terdapat trend dalam kalangan pengguna komputer di beberapa laman web, e-mel dan blog yang menyiarkan foto-foto kucing yang sedang duduk dengan gaya seperti seorang manusia sedang bersandar.

    Kucing sering kali dikaitkan dengan manusia sejak hampir 9,500 tahun lalu dan merupakan haiwan peliharaan manusia yang paling popular di dunia.- Agensi

    [Gila] Belasah suami hanya kerana minta urut dan hidangkan makanan

    Posted: 22 Mar 2011 06:26 PM PDT

    Agaknya dia terlupa tanggungjawab sebagai isteri...
    saya petik dari myMetro

    AMPANG: Hanya kerana meminta dihidangkan makanan dan diurut badan, seorang lelaki berusia 53 tahun yang terlantar akibat sakit buah pinggang kronik dibelasah dan ditendang isterinya hampir 30 minit di rumah mereka di Jalan Cempaka di sini.

    Dalam kejadian kira-kira jam 11 malam Ahad lalu itu, lelaki terbabit yang sakit sejak setahun lalu hanya mampu menutup kepalanya menggunakan kedua-dua tangan sambil merayu dikasihani isterinya yang berusia 40-an. Mangsa mendakwa kejadian itu bukanlah pertama kali berlaku, sebaliknya kekejaman isterinya itu terpaksa dilaluinya sejak enam bulan lalu dan secara keseluruhan sudah lebih 10 kali dia diperlakukan sedemikian.


    Tidak tahan dengan perbuatan keji isterinya, mangsa ditemani beberapa rakan tampil membuat laporan di Balai Polis Ampang di sini, kelmarin, kerana bimbang keselamatannya.


    Sumber polis berkata, mangsa mendirikan rumah tangga bersama pasangannya hampir 10 tahun, namun penyakit buah pinggang kronik dialaminya sejak setahun lalu menyebabkan dia terpaksa bergantung hidup kepada isterinya.


    "Sejak menghidap penyakit berkenaan, setiap pergerakannya terbatas. Disebabkan itu, dia terpaksa meminta bantuan isterinya untuk mandi, makan, termasuk untuk bergerak ke tandas," katanya.


    Menurut sumber, enam bulan pertama, mangsa dijaga dengan baik oleh isterinya namun wanita terbabit dilaporkan hilang sabar sebaik masuk bulan seterusnya.



    "Mungkin wanita itu tertekan untuk mencari nafkah dan dalam masa sama terpaksa menguruskan makan minum suaminya itu. Wanita itu, mula menunjukkan sikap tidak sepatutnya dan dikatakan mula mengabaikan tanggungjawabnya itu.


    "Malah, jika suaminya meminta dia menyediakan makanan, mengurut badan yang sedang sakit wanita terbabit akan memaki hamun sebelum memukulnya," katanya.



    Sumber itu berkata, Ahad lalu, mangsa yang lapar dikatakan meminta pertolongan isterinya untuk menyediakan makanan.


    "Wanita terbabit memarahinya namun lelaki terbabit masih bersabar. Selepas 10 minit, mangsa sekali lagi meminta isterinya mengurutkan badan dan kakinya yang sakit.


    "Permintaan mangsa menimbulkan kemarahan isterinya sebelum mereka bertengkar. Isterinya yang hilang kawalan memukul suaminya.


    "Wanita itu menumbuk, menendang dan memukul mangsa menggunakan kaki dan tangannya lebih 30 minit," katanya.


    Katanya, mangsa hanya merayu dikasihani dan menutup bahagian kepalanya menggunakan kedua tangan.


    "Selepas melepaskan geram, wanita terbabit meninggalkan rumah berkenaan," katanya.


    Keesokan harinya (kelmarin), mangsa menghubungi beberapa rakannya meminta bantuan membawanya ke balai polis sebelum membuat laporan berhubung kejadian itu.


    Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian itu.

    Komputer khas untuk datuk dan nenek

    Posted: 22 Mar 2011 05:50 PM PDT

    Kiwi PC
    TEMPO Interaktif, – Setiap orang berhak menikmati kemajuan teknologi, tak terkecuali manusia lanjut usia alias orang tua.

    Keterbatasan pandangan kerana penglihatan yang mulai kabur, tubuh yang mulai renta, dan daya ingat menurun sering kali membuat mereka tertinggal dalam mengenal teknologi baru. Tapi Linux mencoba menafikan stigma tadi.

    Linux membuat Kiwi PC yang khusus ditujukan bagi datuk nenek. Designn Kiwi PC ini  unik kerana layarnya cukup besar, yakni seluas 19 inci dan keyboard warna-warni.

    Melalui "My Menu", mereka yang menggunakan Kiwi PC dapat langsung terhubung ke web-web yang sering mereka kunjungi. Ikon dan teks yang tampil pada monitor juga lebih besar dari biasanya.

    Sebelumnya, Linux juga telah membuat PC khusus untuk anak-anak, yakni PeeWee PC. Adapun komputer untuk orang tua ini berjalan dengan prosesor Intel Atom D510, RAM 2 gigabita, dan hard drive 250 gigabita. Satu unit komputer Kiwi dijual dengan harga US$ 499,99.

    Manusia Aneh Yang Membuat Sarang Seperti Burung

    Posted: 22 Mar 2011 11:01 AM PDT

    Mungkin begini cara mereka menemukan kehangatan di siang dan malam hari. Atau, dia fikir dirinya burung!

    Posted: 22 Mar 2011 10:01 AM PDT

    VIVAnews – Tak hanya memudahkan berkomunikasi, Blackberry dapat membantu penurunan berat badan. Melalui  aplikasi yang ada di Blackberry, Shelli Handerson berjaya mengurangi berat badannya sebanyak 48 kg

    Sebelum menggunakan aplikasi ini, Shelli memiliki berat badan 114 kg. Wanita berumur 22 tahun ini telah bertahan dengan kelebihan berat badannya sejak usia 16 tahun dan merasa sangat tidak bahagia.

    Hingga akhirnya Shelli menggunakan aplikasi penghitungan kalori seharga £1.99 pada smartphone miliknya. Ia menggunakan aplikasi ini untuk menghitung kalori yang dimakannya dengan cara memasukkan nama makanan yang dia makan setiap harinya.

    Keinginan untuk langsing, membuat Shelli dengan cepat merasakan ketergantungan pada aplikasi ini. Dengan mengombinasikan informasi yang ada di dalamnya dan bersenam secara teratur, berat badan yang semula menghantuinya mulai turun.

    "Awalnya saya men-download aplikasi ini sekadar suka-suka Tapi, setelah satu minggu berat badan saya turun, jadi saya lanjutkan," ujarnya seperti telah dikutip laman The Sun.

    Shelli pun menambahkan bahawa dia melakukan diet disertai dengan bersenam, serta mengganti asupannya dengan makanan lebih sihat jika dia ingin merasa kenyang namun tetap menjaga berat badannya.

    "Saya pun memulai hari dengan sepingan penuh English breakfast, dan memakan kueh kering yang mengandung sayuran," ujarnya. English breakfast terdiri dari daging babi asap, telur, tomat, jamur goreng, roti panggang, dan sosis.

    Setelah beberapa bulan menjalani diet dengan aplikasi ini, berat badan Shelli kini 66 kg. Perubahan bentuk badannya membuat hidup Shelli berubah. Wanita asal St Albans yang pernah berprofesi sebagai pelayan ini mendapatkan promosi sebagai manager bar di restoran tempat dia bekerja.

    Shelli mengaku lebih percaya diri dengan tubuhnya. "Saya merancang memakai bikini untuk pertama kalinya pada lcuti nanti," ujarnya.

    Aplikasi pada Blackberry tersebut ternyata dapat mengubah kebiasaan makannya. Shelli juga mendorong teman-temannya menggunakan aplikasi yang sama. "Hasilnya pun luar biasa," ujarnya.

    [Gila] Isteri presiden Guatemala ini sanggup bercerai kerana nak jadi calon presiden

    Posted: 22 Mar 2011 09:30 AM PDT


    GUATEMALA – Isteri presiden Guatemala, Torres de Colom mengakhiri pernikahannya yang berusia lapan tahun, demi menggantikan suaminya sebagai calon Presiden Guatemala.

    Langkah ini dilakukan oleh Torres de Colom, setelah  suaminya, Alvaro Colom tidak lagi diperbolehkan untuk mencalonkan diri sebagai presiden. Rencananya Torres akan mencalonkan diri pada pemilihan presiden September datang. Demikian diberitakan Telegraph, Selasa (22/3/2011).

    Perceraian akhirnya menjadi pilihannya, kerana undang-undang Pemilihan Guatemala melarang anggota keluarga Presiden yang sedang dalam perkhdmatan, menjadi sebagai calon dalam pemilihan presiden.Pernikahan yang telah berusia lapan tahun itu pun terpaksa dikorbankan.

    Menurut Torres, pencalonan dirinya adalah desakan rakyat Guatemala. Proses perceraian itu sendiri akan selesai dari waktu satu bulan.
    Torres mengumumkan dirinya akan menjadi calon Presiden Guatemala dari parti National Unity for Hope yang ketika ini sedang berkuasa di Guatemala. Meski dianggap cukup berani, pencalonan yang dilakukan Torres ini mengundang kontroversi kerana harus mengorbankan perkahwinannya

    Semut Boleh Memakan Otak Manusia Hingga Meninggal Dunia

    Posted: 22 Mar 2011 08:25 AM PDT



    Kejadian pertama : Seorang anak kecil meninggal kerana  ahli bedah yang menemukan semut di otaknya !

    Rupanya anak ini tertidur dengan beberapa gula-gula di mulutnya atau di samping tempat tidurnya .Semut itu merangkak ke telinganya dan akhirnya berhasil masuk ke otaknya.

    Ketika dia terbangun ,dia tidak menyedari bahawa semut telah berada di dalam kepalanya.

    Setelah itu , dia terus menerus mengeluh tentang gatal di sekitar wajahnya.Ibunya membawanya ke doktor, tapi doktor tidak tahu apa yang salah dengan dia. Ia mengambil sebuah X-ray dari anak itu dan ngeri, dia menemukan sekelompok semut hidup di tengkoraknya. Kerana semut masih hidup, doktor tidak boleh membedah anak tersebut kerana semut terus-menerus bergerak.

    Anak itu akhirnya mati. Jadi harap berhati-hati ketika meninggalkan bahan makanan di dekat tempat tidur Anda atau ketika makan di tempat tidur. Ini mungkin menarik semut. Yang terpenting, JANGAN PERNAH anda atau anak anda makan gula-gula sebelum tidur. Anda atau anak anda mungkin tanpa disedari telah menarik semut ketika anda tertidur.


    Kejadian kedua : Kejadian serupa terjadi di sebuah hospital di Taiwan. Orang di rawat di hospital  dan selalu di peringatkan olehjururawat  untuk tidak meninggalkan bahan makanan di dekat tempat tidur kerana ada semut. Dia tidak mengindahkan nasihat mereka.

    Semut akhirnya sampai ke kepalanya.Anggota keluarganya mengatakan bahawa orang itu terus menerus mengeluh sakit kepala. Dia meninggal dan diotopsi.

    Dokter menemukan sekelompok semut hidup di kepalanya. Ternyata, semut telah makan sebahagian kecil dari otaknya.

    Inilah hukuman brutal seorang ibu kerana anaknya tak pandai belajar

    Posted: 22 Mar 2011 07:00 AM PDT


    Di negara kita, sudah biasa jika anak murid yang nakal dihukum berdiri di depan kelas atau di luar pintu kelas. Tapi, di Amerika lebih parah lagi. Baru-baru ini seorang ibu di Florida, Rhonda Holder, menghukum anaknya, James Mond III, berdiri di pinggir jalan setiap hari. Tidak hanya berdiri, Rhonda juga menyuruh James Mond III, membawa kad manila yang telah ditulis olehnya.

    Tulisan itu sendiri berbunyi "I DID 4 Questions on my F-Cat AND Said I Wasn't Going to Do it!GPA 1.22... Honk if I NEED [an] Education". Kekesalan Rhonda kerana nilai pelajaran sekolah anaknya yang tidak pernah bagus. Parahnya, Rhonda akan memaksa anaknya yang baru berumur 15 tahun itu untuk terus berdiri di jalan sampai prestasi akademiknya membaik. "Sampai dia berfikir pendidikan itu penting baru dia boleh meninggalkan jalan tersebut," ujarnya.

    Sementara, James Mond III kepada Nydailynews.com mengatakan nilai sekolahnya memburuk kerana guru-guru tempat dia bersekolah tidak peduli pada dirinya.

    Inilah Jalan Paling Sempit di Dunia

    Posted: 22 Mar 2011 06:00 AM PDT

    Menurut Guinness Book of Records, jalan tersempit di dunia terletak di Reutlingen, Jerman. Pada kenyataannya, itu hanya lorong, keluar dari halaman belakang. Pada abad kelapan belas, daerah ini benar-benar hancur dalam kebakaran besar. Untuk memastikan bahawa di masa depan, kebakaran tidak oleh menyebar dengan mudah dari rumah ke rumah, sebuah ruang sempit yang tersisa di antara mereka. Ukurannya hanya 31cm lebar, dengan cepat masuk ke buku rekod sebagai jalan tersempit di dunia, meskipun tidak banyak jalan.





    [Kesian] 18 Tahun Menderita Penyakit Membusuk

    Posted: 22 Mar 2011 05:35 AM PDT

    Seorang pemuda di Ponorogo, Jawa Timur, menderita penyakit aneh. Hampir seluruh tubuhnya membusuk. Suroso yang tinggal bersama dengan Tukijah, neneknya, juga hidup di lingkungan miskin. Sudah 18 tahun pemuda lulusan sekolah menengah pertama ini terjangkit penyakit aneh yang terus menerus membiak ditubuhnya.

    Awalnya penyakit ini hanya benjolan hitam. Namun benjolan itu terus membesar dan kemudian pecah dan membusuk. Di beberapa bahgian tubuhnya, luka itu mengakibatkan lubang hingga tembus ke organ lain.

    Suroso tidak memiliki wang untuk berubat. Jangankan ke doktor untuk makan sehari-haripun mereka hanya  mengharap belas kasihan tetangganya. Dan yang lebih memprihatinkan hingga saat ini belum pernah sekalipun ada perhatian apalagi pertolongan dari Dinas Kesihatan mahupun pemerintah daerah setempat. Sumber : Liputan6

    Parfume antik berharga jutaan ringgit

    Posted: 22 Mar 2011 04:47 AM PDT



    Bulgaria adalah negeri penghasil minyak mawar terbaik di dunia, di sebuah tempat bernama Kazanlik inilah minyak mawar ini di produksi. Kazanlik memiliki luas 100KmX10 Km2. Merupakan sebuah lembah yang indah. Dipenuhi dengan perkebunan mawar.

    Mahasiswa buat laman seks

    Posted: 22 Mar 2011 03:00 AM PDT


    INILAH.COM, Filem The Social Network nampaknya menginspirasi mahasiswa di University of Chicago memperoleh kekayaan dari situs kontroversi Inilah jejaring sosial promosi seks.

    Mahasiswa University of Chicago yang tidak disebutkan namanya, berdasarkan keterangan Huffington Post melancarkan situs.www.UChicagoHookups.com yang memungkinkan mahasiswa University of Chicago menemukan hiburan di acara kampus atau sekadar perkumpulan santai.

    "Saya yakin ramai siswa yang telah mendengar stereotipe bahawa jika kita tidak menemukan acara untuk bersenang-senang, maka kita akan mati dengan putus asa," ujar pencipta situs di suratkhabar kampus The Maroon.

    "Saya tidak akan mengungkapkan secara spesifik, namun saya menegaskan kami sudah memiliki beberapa pengguna yang berhasil mendapatkan yang diinginkan," katanya.

    Situs itu juga mencantumkan kutipan Victor Lownes, "Seseorang yang berbeza adalah orang yang mendapatkan seks lebih banyak daripada Anda."

    CBS Chicago melaporkan lebih dari 200 orang sudah endaftar di laman itu untuk mendapatkan layanan seksual 'tanpa pamrih'. "

    "ni merupakan langkah penting yang memungkinkan seseorang merasa bebas untuk berhubungan seksual dengan cara mereka sendiri dan bebas," kata mahasiswa arkeologi Jon Clindaniel kepada CBS.

    Laman  itu mirip dengan fitur 'Casual Encounters' di web Craigslist namun saman dari mahasiswa University of Chicago itu memungkinkan siswa melakukan sesama siswa, bukan sembarangan orang.

    Pejabat kampus, di sisi lain, tidak memberikan komen.

    Penyanyi atau peminat yang salah?

    Posted: 22 Mar 2011 02:00 AM PDT

    Siapa yang harus dipersalahkan peminat atau penyanyi?

    Siapa suruh penyanyi tu pakai seksi sangat?
    Bila dah kena raba salah peminat...sendiri pun tak pandai nak jaga maruah...

    [Gila] Kerana nak nikah free pasangan ini sanggup berbogel

    Posted: 22 Mar 2011 01:00 AM PDT

    Macam -macm hal manusia ini .Pasangan ini sanggup berkahwin dalam keadaan bogel semata-mata mahu perkahwinan mereka dibiayai sepenuhnya oelh sebuah stesn radio di UK.Stesen radio itu akan membiayai segala kos perkahwina kepad pasangan yang sanggup berbogel pada hari perkahwinan mereka.





    Satu-Satunya Surat Khabar Di Dunia yang Masih Menggunakan Tulisan Tangan

    Posted: 22 Mar 2011 12:00 AM PDT


    Satu-Satunya Surat Khabar Di Dunia yang Masih Menggunakan Tulisan Tangan

    Hanya orang-orang yang punya seni menulis indah yang boleh melakukannya. Ini adalah salah satu proses dimana sebuah surat khabar akan diterbitkan. Wanita ini menulis naskah berita yang nantinya akan masuk pada proses pencetakan.

    Kegiatan ini berlangsung di sebuah surat khabar "The Musalman" di India. Nampaknya ini adalah satu-satunya surat khabar di dunia yang masih menggunakan tulisan tangan.

    Sperma para mahasiswa dicari

    Posted: 21 Mar 2011 11:00 PM PDT

    TRIBUNNEWS.COM – Bagi para mahasiswa yang sihat sedang dicari-cari. Kerana sperma mereka boleh dijual dan bernilai 3,000 yuan. Demikian diberitakan The China Daily.

    Sperma diminta begitu banyak kerana 10 peratus dari sejumlah kota besar di China tidak subur. Sejumlah mahasiswa di Guandong, China, rela memberikan sperma mereka. Menurut Kementerian Kesihatan China, diperlukankan lelaki berusia 22-45 tahun untuk memberikan sperma mereka sekali seumur hidup.

    Tetapi plelaki gay dan warga asing dilarang mendaftar. Lelaki yang berminat harus berkunjung ke bank sperma sebanyak tiga kali untuk ujian dan pemeriksaan darah sebelum datang memberikan derma sperma sebanyak 10 kali.

    Bagi penderma  yang memenuhi kelayakkan mereka boleh menerima 3.000 yuan setelah proses registrasi pendermaan selesai.

    "Ini bukan bererti mereka menjual sperma.. Kami menyediakan makanan, pengangkutan, dan kompensasi keraa waktu mereka tersekat," demikian disampaikan pengarah bank sperma,Tang Lixin.

    Bank sperma di Guandong adalah satu dari 10 bank sperma di China dan sudah menerima lebih dari 900 penderma tahun lalu dan meningkat sebanyak 100 peratus.

    "Mahasiswa dengan gelar master dan doktor datang mendermakan sperma dan sperma mereka lebih bernilai," kata Tang, lagi.

    Ajaib… Nenek Melahirkan Kembar Tiga dengan Normal

    Posted: 21 Mar 2011 10:00 PM PDT

    SAMPANG- Meski terbilang sudah berusia lanjut seorang nenek di Sampang, Madura, ternyata masih boleh melahirkan anak. Yang lebih mengejutkan, sang nenek mampu melahirkan anak kembar tiga.

    Iya ini memang terjadi di warga dusun Bulabuh Desa Malakah, Kecamatan Jrengik-Sampang. Abdul Basit awalnya tidak menyangka jika mempunyai anak di usia sang isteri.

    Nenek bercucu satu dari anak perempuan pertamanya, melahirkan bayi kembarnya secara normal dalam usia kandungan sembilan bulan. Bayi-bayi ini satu laki-laki dan dua perempuan dengan bobot dua kilogram masing-masing bayi.

    Sebelum melahirkan bayi kembar tiga ini, Misnati telah memiliki enam anak dan satu meninggal dunia dengan kelahiran tanpa ada yang kembar sebelum nya.

    Abdul Basit, ayah sang bayi, mengatakan sebelum melahirkan bayi kembarnya pasangan keluarga sederhana ini tidak ada firasat apapun. Sehingga kelahiran bayi dengan kembar tiga ini pun tak disangka sebelumnya.

    Ketika diperiksakan ke bidan desa pun, sang bidan juga tidak menyebutkan bahawa isteri nya akan melahirkan anak kembar. Kerana wajah ketiga bayi kembar ini sangat mirip, kedua orangtuanya memberikan nama yang mirip pula yakni Rena, Reni, dan Rendi.

    Bayi kembar dengan usia genap satu minggu ini pun setiap hari dikunjungi warga mahupun pihak keluargat untuk menimangnya. Hal ini dipercayai warga sebagai peristiwa kelahiran bayi kembar unik dan tidak pernah terjadi di desanya.

    Selain penasaran dengan keadaan sang bayi, warga yang datang berharap ketularan boleh memiliki bayi kembar yang dipercayai akan mendapatkan rezeki melimpah.

    Bayi yang dilahirkan secara normal inipun mendapatkan air susu ibu bantuan dengan susu formula untuk memenuhi keperluan bayi terhadap gizi. Selain itu pemberian susu tersebut guna meringankan beban ibu sang bayi saat ketiganya haus mendapatkan susu.

    Sumber : http://www.okezone.com/

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS