Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


(Video) Bergenang Mata Fida Apabila Dipinang Olok-Olok.

Posted: 13 Jul 2011 11:54 PM PDT

Tengok episod pertama, boleh menitis air mata apabila Fida telah dikenakan oleh Zuan (hos Melodi) dalam segmen Bang Bang Boom. Al-kisahnya, Fida telah mencabar Zuan supaya meminang dirinya secara BBM. Tanpa disangkakan, Zuan benar-benar datang masuk meminang Fida. Namun, Zuan sekadar datang untuk bermain-main dengan Fida.

Apa lagi, bergenanglah air mata Fida apabila pinangan yang diharapkan dipermainkan sebegitu rupa. Ramai penonton yang marah dengan tindakan Zuan yang diperkatakan tidak sensitif terhadap hati seorang wanita.

Setelah rancangan tersebut berakhir, Zuan meletakkan status di Facebook berbunyi, "Buat mereka yg terlepas,boleh check it out Segmen Bang Part 1 Fida Ibrahim..Jgn Judge apa2 selagi anda tggu lihat Part 2 Rabu 6/7/11 di BangBangBoom 10pm hanya di TV3."

Mungkin ramai yang masih belum menonton keseluruhan segmen Bang Bang Boom Fida & Zuan. Kami pun tak nak bagi spoiler. Apa kata anda enjoice sahaja sesi rakaman penuh sebak selepas ini. Bahagian kedua ada penjelasannya. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Movie Day Out Sensasi Selebriti Tolong Awek Aku Pontianak

Posted: 14 Jul 2011 07:30 PM PDT

Salam buat semua pembaca budiman,

Dah lama betul, kita tak hang out dan tonton wayang citer Melayu sama-sama kan? Asyik citer Hollywood je, sekali sekala, kenalah sokong filem tempatan. So, esok, Budiey ingin mengajak pembaca untuk menonton filem TOLONG! AWEK AKU PONTIANAK bersama pembaca Budiey.com yang lain? Amacam okay? Tiket percuma untuk korang + dapat goodie bag istimewa.

Tak perlu nak citer banyak pasal TOLONG! AWEK AKU PONTIANAK sebab korang dah tahu tentang filem ini kan masa Party Costume yang Budiey.com dan Tayangan Unggul anjurkan di Menara KL yang lepas. Jadi, Budiey rasa ini adalah peluang untuk korang tonton filem ini di pawagam sebab lawak sempoi dalam filem ni memang Budiey suka sangat.

Poster Tolong Awekku Pontianak

Sinopsis TOLONG! AWEK AKU PONTIANAK:
Filem ini mengisahkan bagaimana seorang manusia boleh jatuh cinta kepada Pontianak.

Bob (Zahiril Adzim), orang kata dia loser tapi dia ni sangat baik, lurus bendul, naïf tapi sering dibuli oleh rakan sepejabat. Mempunyai rakan serumah bernama Pian (Sufian Mohamed). Bob sering bernasib malang bukan saja berkenaaan dengan kerja, kehidupan seharian malah sering gagal dalam percintaan.
Ina (Faezah Elai), inilah awek Bob. Kerja dia sales assistant je. Ina sanggup tinggalkan Bob dan pergi kepada lelaki yang lebih kaya kerana tak sanggup hidup dengan loser. Kesian Bob.

Faizal (Rashidi Ishak) teman sekerja Bob, dan juga anak bos tempat Bob bekerja. Dahlah tak pandai buat kerja, hanya pandai menggunakan kuasa sebagai anak bos. Sering mempergunakan Bob dalam urusan kerja. Kesian…Bob.

Suatu hari, Bob kenal dengan seorang wanita; Maya (Sazzy Falak), sangat cantik, comel dan baik hati. Bob mula terpikat pada Maya. Tapi Maya ni Pontianak, Bob tak tahu pun yang bakal awek dia ni Pontianak. Lagilah kesian kat Bob.

Maya tinggal bersama adiknya Liyana (Liyana Jasmay), cantiklah jugak. Tapi tak macam kakak dia, dia ni garang sikit dan sangat menjaga kakaknya. Aktif menjalankan aktiviti Pontianak disekitar kawasan perumahan dia.

Keadaan menjadi kacau apabila datang lagi seorang lagi Pontianak; Nadia (Nurul Wahab). Datang dari Johor ke KL semata-mata nak cari Maya. Kehadiran Nadia banyak mengucar-kacirkan kehidupan Maya, Liyana dan Bob. Aduh…kesian betul kat Bob.

TRAILER Filem Tolong! Awek Aku Pontianak

Bila? Hari Sabtu ini, 16 Julai 2011, Jam 12.30 tengahari

Waktu Tayangan: 1 pm

Di mana? Pawagam TGV Suria KLCC

Bayaran? PERCUMA + Goodie bag juga diberikan!

Runtime: 100 minit

BAGAIMANA CARANYA?

Apa yang korang perlu buat ialah:
Jadi pemanggil terawal. Sila hubungi Budiey di talian 019 2883856 sekarang! Tiket masih ada!

Segala SMS yang dihantar tidak akan dilayan. Siapa cepat dia dapat!!!

Kepada pembaca bertuah, kita jumpa HARI SABTU ini ya!

Movie Still Tolong Awek Aku Pontianak

Movie Still Tolong Awek Aku Pontianak

Movie Still Tolong Awek Aku Pontianak

Movie Still Tolong Awek Aku Pontianak

Movie Still Tolong Awek Aku Pontianak

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Filem Tolong! Awek Aku Pontianak
  • Jemputan ke Party Costume FIlem Tolong! Awek Aku Pontianak
  • Terima Kasih Mstar Online Siar Berita Party Costume TAAP
  • Gambar Sekitar Party Kostum Tolong Awek Aku Pontianak
  • Gambar Aril AF7 di Pelancaran Muzik Video Lagu HANYA
  • Movie Carnival 2008
  • Lirik Lagu OST HANYA Nyanyian Aril AF7
  • Gambar Selebriti di Prebiu Filem Tolong Awek Aku Pontianak
  • Gambar Pembaca Budiey.com di Party Kostum Tolong Awek Aku Pontianak
  • Movie Day Out Bersama Pembaca Sensasi Selebriti Filem Star Trek
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    63rd Primetime Emmy Award Nominees

    Posted: 14 Jul 2011 08:48 AM PDT

    The newest crop of television's finest is here, as the 63rd Primetime Emmy Award nominees were announced on Thursday morning, July 14.

    Modern Family leads the way with 17 nominations, while Bridesmaids star Melissa McCarthy (who was presenting the Emmy nominees alongside Fringe star Joshua Jackson) was flabbergasted when her name was called as a nominee for her lead role in the comedy Mike & Molly. Also nominated, Emmy host and Glee star Jane Lynch!

    The winners won't be announced until the actual show on September 18, but for now, you can ponder these nominees. Were the right people nominated? Sound off in the comments below!

    Best Drama:

    Boardwalk Empire
    Friday Night Lights
    Mad Men
    Game of Thrones
    Dexter

    Best Actress in a Drama:

    Kathy Bates- Harry's Law
    Connie Britton- Friday Night Lights
    Mariska Hargitay- Law and Order: SVU
    Julianna Margulies- The Good Wife
    Elisabeth Moss- Mad Men
    Mireille Enos- The Killing

    Best Actor in a Drama:

    Steve Buscemi- Boardwalk Empire
    Kyle Chandler- Friday Night Lights
    Michael C. Hall- Dexter
    Jon Hamm- Mad Men
    Hugh Laurie- House
    Tim Olyphant- Justified

    Best Supporting Actor in a Drama Series:

    Peter Dinklage as Tyrion Lannister- Game of Thrones
    Josh Charles as Will Gardner- The Good Wife
    Alan Cumming as Eli Gold- The Good Wife
    Walton Goggins as Boyd Crowder- Justified
    John Slattery as Roger Sterling- Mad Men
    Andre Braugher as Owen – Men of a Certain Age

    Best Actress in a Comedy:

    Eddie Falco- Nurse Jackie
    Amy Poheler- Parks and Recreation
    Tina Fey- 30 Rock
    Laura Linney- The Big C
    Melissa McCarthy- Mike & Molly

    Best Supporting Actress in a Comedy:

    Jane Lynch as Sue Sylvester- Glee
    Betty White as Elka Ostrosky- Hot in Cleveland
    Julie Bowen as Claire Dunphy- Modern Family
    Sofia Vergara as Gloria Delgado-Pritchett- Modern Family
    Kristen Wiig as Various characters- Saturday Night Live
    Jane Krakowski as Jenna Maroney- 30 Rock

    Best Actor in a Comedy:

    Jim Parsons as Sheldon Cooper- Big Bang Theory
    Johnny Galecki as Leonard Hofstadter- Big Bang Theory
    Matt LeBlanc as Matt LeBlanc- Episodes
    Louis C.K. as Louie- Louie
    Steve Carell as Michael Scott- The Office
    Alec Baldwin as Jack Donaghy- 30 Rock

    Best Supporting Actor in a Comedy Series:

    Chris Colfer as Kurt Hummel- Glee
    Jesse Tyler Ferguson as Mitchell Pritchett- Modern Family
    Ed O'Neill as Jay Pritchett- Modern Family
    Eric Stonestreet as Cameron Tucker- Modern Family
    Ty Burrell as Phil Dunphy- Modern Family
    Jon Cryer as Alan Harper- Two And A Half Men

    Best Comedy:

    Big Bang Theory
    Glee
    Modern Family
    The Office
    Parks and Recreation
    30 Rock

    Best Guest Actor in a Comedy:

    Idris Elba as Lenny- The Big C
    Nathan Lane as Pepper Saltzman- Modern Family
    Zach Galifianakis, Host- Saturday Night Live
    Justin Timberlake, Host- Saturday Night Live
    Matt Damon as Carol- 30 Rock
    Will Arnett as Devin Banks- 30 Rock

    Best Guest Actress in a Comedy:

    Kristin Chenoweth as April Rhodes- Glee
    Dot-Marie Jones as Coach Beiste- Glee
    Gwyneth Paltrow as Holly Holliday- Glee
    Cloris Leachman as Maw Maw- Raising Hope
    Tina Fey, Host- Saturday Night Live
    Elizabeth Banks as Avery- 30 Rock

    Best Guest Actor in a Drama Series:

    Bruce Dern as Frank Harlow- Big Love
    Beau Bridges as Nick Brody- Brothers & Sisters
    Michael J. Fox as Louis Canning- The Good Wife
    Paul McCrane as Josh Peyton- Harry's Law
    Jeremy Davies as Dickie Bennett- Justified
    Robert Morse as Bertram Cooper- Mad Men

    Best Guest Actress in a Drama Series:

    Mary McDonnell as Capt. Sharon Raydor- The Closer
    Julia Stiles as Lumen Pierce- Dexter
    Loretta Devine as Adele Webber- Grey's Anatomy
    Randee Heller as Miss Blankenship- Mad Men
    Cara Buono as Faye Miller- Mad Men
    Joan Cusack as Sheila Jackson- Shameless
    Alfre Woodard as Ruby Jean Reynolds- True Blood

    Best Lead Actress in a Miniseries/Movie:

    Diane Lane as Patricia Loud- Cinema Verite
    Elizabeth McGovern as Cora, Countess of Grantham- Downtown Abbey
    Kate Winslet as Mildred Pierce- Mildred Pierce
    Taraji P. Henson as Tiffany Rubin- Taken From Me: The Tiffany Rubin Story
    Jean Marsh as Rose Buck- Upstairs Downstairs

    Best Lead Actor in a Miniseries/Movie:

    Edgar Ramirez as Carlos- Carlos
    Greg Kinnear as John F. Kennedy- The Kennedys
    Barry Pepper as Bobby Kennedy- The Kennedys
    Idris Elba as John Luther- Luther
    Laurence Fishburne as Thurgood Marshall- Thurgood
    William Hurt as Henry 'Hank' Paulson- Too Big to Fail

    Best Supporting Actress in a Miniseries/Movie:

    Maggie Smith as Violet, Dowager Countess of Grantham- Downtown Abbey
    Evan Rachel Wood as Veda Pierce- Mildred Pierce
    Melissa Leo as Lucy Gessler- Mildred Pierce
    Mare Winningham as Ida- Mildred Pierce
    Eileen Atkins as Lady Maud Holland- Upstairs Downstairs

    Best Supporting Actor in a Miniseries/Movie:

    Tom Wilkinson as Joe Kennedy- The Kennedys
    Guy Pearce as Monty Beragon- Mildred Pierce
    Brian F. O'Byrne as Bert Pierce- Mildred Pierce
    Paul Giamatti as Ben Bernanke- Too Big to Fail
    James Woods as Richard Fuld- Too Big to Fail

    Best Miniseries/Movie:

    Cinema Verite
    Downton Abbey (Masterpiece)
    The Kennedys
    Mildred Pierce
    The Pillars Of The Earth
    Too Big To Fail

    Best Host for a Reality Series:

    Phil Keoghan, Host- The Amazing Race
    Ryan Seacrest, Host- American Idol
    Tom Bergeron, Host- Dancing with the Stars
    Cat Deeley, Host- So You Think You Can Dance
    Jeff Probst, Host- Survivor

    Best Variety Show or Comedy Series:

    The Colbert Report
    Conan
    The Daily Show With Jon Stewart
    Late Night With Jimmy Fallon
    Real Time With Bill Maher
    Saturday Night Live

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Britney Spears join Emmy Awards, Emmy Awards, Emmy Awards, Emmy Awards, Britney Spears Crap!
  • 2007 59th Annual Primetime Emmy Award Winners! Heroes Lost!
  • NTV7 Bakal Siar Anugerah Primetime Emmy 2010
  • Zachary Quinto Photos at 59th Primetime Emmy Awards
  • 8th Annual Boh Cameronian Arts Awards Nominations Announced
  • List Complete Winner Annual Emmy Awards 2010
  • 8TV Receives 4 Nominations The Asian Television Awards
  • Laura Linney Skips the Golden Globes After Losing Father To Cancer
  • MRCA 8TV to collaborate 2nd year for Entrepreneur Awards
  • Nominations 59th Annual Emmy Awards & Ramalan Budiey
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Release Tension,Bina ayat dengan tarikh lahir anda

    Posted: 14 Jul 2011 07:47 AM PDT

    i) Pilih bulan kelahiran anda:

    Januari - Aku cinta

    Februari - Aku gigit

    Mac - Aku belasah

    April - Aku peluk

    Mei - Aku terhantuk

    Jun - Aku terkentut depan

    Julai - Aku menari dengan

    Ogos - Aku pergi dating dengan

    September - Aku lambai dekat

    Oktober - Aku muntah depan

    November - Aku jerit dekat

    Disember - Aku terlanggar

    ii) Pilih nombor hari jadi anda:

    1 - Mat rempit

    2 - Komputer aku

    3 - Liverpool

    4 - Garfield

    5 - Driver Bas

    6 - Gangster

    7 - Handphone aku

    8 - Gerrard

    9 - Kawan baik aku

    10 - Semut

    11- Musuh dalam selimut aku

    12 - Polis

    13 - Taik kucing

    14 - Patung barbie

    15 - Lee Chong Wei

    16 - Mak Mertua aku

    17 - Mak tiri aku

    18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku

    19 - Makcik kantin

    20 - Sharifah Amani

    21 - Upin dan Ipin

    22 - Siti Nurhaliza

    23 - Spongebob

    24 - Cristiano Ronaldo

    25 - Bapuk/Maknyah

    26 - Kawan aku

    27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia

    28 - Jiran aku

    29 - Orang gila

    30 - Taylor swift

    31 - Awek cun/ Jejaka tampan

    iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:

    Biru - Sebab aku tak tahan

    Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem

    Hitam - Sebab aku gila

    Pink - Sebab aku suka single

    Merah - Sebab mak aku suruh

    Hijau - Sebab aku baik hati

    Ungu - Sebab aku cemburu

    Kelabu - Sebab bomoh suruh

    Kuning - Sebab suka hati aku la

    Oren - Sebab aku baru putus cinta

    Coklat - Sebab aku tak tentu arah

    Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat

    jom berkongsi.... :D haha

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Inilah penjenayah yang dibenarkan menonton video pornografi kanak-kanak

    Posted: 14 Jul 2011 09:00 PM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Terdakwa kes, Weldon Marc Gilbert, dibolehkan menonton ratusan pornografi kanak-kanak di penjara kerana ia juga bertindak sebagai penguambela bagi dirinya. Demikian diberitakan ABC News, Khamis (14/7/2011).

    Video porno ini adalah koleksi yang disita polis dari rumahnya di Washington, Amerika Syarikat (AS). Hakim akhirnya memutuskan membolehkan Gilbert berdasarkan peraturan pengadilan tinggi Washington untuk melihat bukti dan melakukan review yang melawan klien.

    Namun, sejumlah penegak hukum mengatakan bahawa ini pertama kalinya seorang terdakwa mendapatkan akses tersebut.

    "Dalam karier saya sebagai jaksa selama 16 tahun, ini pertama kalinya hal terbodoh saya lihat dan ini pertama kalinya terjadi di Pierce County," kata Jaksa Wilayah Pierce County Mark Lindquist kepada ABC News.

    "Kami tak pernah memberikan senjata kepada terdakwa sebagai alat bukti dan ini sangat bodoh dengan memberikan kepadanya pornografi kanak-kanak sebagai bukti," katanya.

    Gilbert, yang muncul di sejumlah video dikenakan dakwaan melakukan pemerkosaan terhadap kanak-kanak, kekerasan seksual, eksploitasi seksual terhadap anak bawah umur pada tahun 2007 setelah dua saudara mangsa melaporkan ke polis.

    Bekas pilot perusahaan United Parcel Service (UPS) yang berusia 50 ini dituduh memujuk kanak-kanak lelaki ke rumahnya di Lake Tapps dan kemudian memberikan alkohol ke anak-anak itu kemudian memukul bontot mereka. Gilbert kemudian berhubungan seks dengan anak-anak ini dengan cara masturbasi, oral seks, dan anal seks.

    Askar wanita ini berani ajak Justin Timberlake dating

    Posted: 14 Jul 2011 08:00 PM PDT


    NEW YORK - Seorang askar marin Amerika Syarikat (AS) yang berkhidmat di pangkalan Quantico, Koperal Kelsey De Santis menyiarkan video di laman YouTube bagi mengajak pelakon terkenal, Justin Timberlake keluar dengannya, lapor sebuah akhbar semalam.

    Dia yang berusia 27 tahun meminta Timberlake keluar untuk menemaninya menghadiri majlis tarian Marine Corps Ball di Washington pada November depan.

    "Saya akan meminta anda keluar dan meminta anda untuk datang menghadiri Marine Corp Ball dengan saya pada 12 November di Washington D.C," katanya di laman YouTube.

    Semasa dia membuat permintaan itu, beberapa askar marin berada di belakangnya.

    Buat masa ini, askar marin itu menunggu jawapan daripada Timberlake.

    Pada minggu lalu, seorang askar marin AS yang berkhidmat di Afghanistan, Sarjan Scott Moore menggunakan laman YouTube bagi meminta aktres Mila Kunis menjadi temannya untuk menghadiri majlis yang sama.

    Permintaan Scott itu diterima oleh Kunis semasa aktres itu ditemuramah dalam program Fox411.

    Kunis memberi jawapan untuk menghadiri majlis itu selepas dia bertanya kepada Timberlake yang merupakan kekasihnya samasa ada dia akan turut datang.

    "Mereka tidak mahukan saya. Mereka mahukan kamu," kata Timberlake ketika itu. - Agensi

    sumber : kosmo online

    Hebat...Peta penggunaan Flickr, Twitter dicipta

    Posted: 14 Jul 2011 07:00 PM PDT


    LONDON – Seorang lelaki Britain, Eric Fischer menghasilkan sebuah peta dunia yang memberi maklumat mengenai taburan penggunaan laman jaringan sosial, di sini, lapor sebuah akhbar semalam.

    Peta berkenaan menggabungkan data daripada laman perkongsian foto, Flickr dan laman jaringan sosial Twitter yang digemari oleh ramai selebriti.

    Titik merah pada peta berkenaan mewakili Flickr manakala titik biru adalah Twitter.

    Dalam peta itu, titik putih di tengah peta berkenaan pula merupakan lokasi-lokasi yang menggunakan kedua-dua perkhidmatan Flickr dan Twitter.

    Peta itu mendedahkan bahawa Twitter digunakan di serata bandar raya ini yang memiliki 8 juta penduduk manakala Flickr pula tertumpu di selatan Sungai Thames.

    Selain bandar raya ini, Fischer turut mengaplikasi tekniknya untuk melakar peta serupa melibatkan kota-kota utama dunia termasuk New York, Barcelona dan Tokyo.

    – Agensi

    Wajah perompak dirakam

    Posted: 14 Jul 2011 06:00 PM PDT


    BRADFORD, Britain - Seorang perompak yang mencuri empat kamera litar tertutup (CCTV) tidak menyedari wajahnya dirakamkan oleh CCTV yang dicurinya, lapor sebuah akhbar semalam.

    Rakaman CCTV itu menunjukkan dia menggunakan pemutar skru untuk melarikan kamera berkenaan di sebuah pub yang tidak digunakan lagi di sini pada Ahad lalu.

    Polis mengeluarkan wajah perompak itu yang sedang berusaha menanggalkan CCTV tersebut dengan menggunakan skru untuk dilihat orang ramai bagi tujuan mengesannya.

    Ganjaran sebanyak £200 (RM968) ditawarkan kepada sesiapa yang berjaya memberikan maklumat.

    Seorang peguam, Amjad Ali, 37, yang menjadi pemilik bangunan itu berkata: "Dia (perompak itu) amat rapat (dengan kamera CCTV) anda boleh mendengar dia bernafas." - Agensi

    Pemandu buta dikenakan hukuman

    Posted: 14 Jul 2011 05:00 PM PDT

    Pengadilan Kota Gary, Indiana, menghadirkan seorang tertuduh yang ditahan kerana memandu tanpa SIM dan Buta.

    Richard Bombain, tertuduh, ditanyai oleh Hakim Itsia River mengapa dirinya membawa kereta meskipun belum memiliki keizinan.

    "Saya buta," jawab Bombain singkat. Memang hukum di Indiana dan kebanyakan negara di dunia tidak memungkinkan orang buta untuk memiliki keizinan memandu.

    Tapi nampaknya hakim Rivera tidak puas dengan jawapan itu. "Berapa ramai orang yang ingin anda bunuh?" Balas sang hakim.

    Bombain segera meminta maaf apabila jawapan yang ia berikan tidak berkenan, namun hakim berkata ia tidak ingin menerima permintaan maaf, ia hanya ingin Bombain tidak memandu dijalanan lagi.

    Di Indiana, hukuman bagi pemandu yang tidak memiliki keizinan memang termasuk dalam klasifikasi hukum teringan. Hukuman itu adalah penjara maksima 60 hari dan denda paling banyak $500. Hakim Rivera nampaknya kesal kerana tertuduh kali ini jelas-jelas telah melakukan tindakan yang sangat berbahaya, namun hukum di daerah itu tak memungkinkan Bombain dihukum dengan hukuman berat.

    sumber: ABC News

    Kecik-kecik dah pandai

    Posted: 14 Jul 2011 11:01 AM PDT

    Mana adik-adik ni belajar? Parah-parah....

    Suami Perkosa Kemudian Tembak Isteri dengan Senapang

    Posted: 14 Jul 2011 10:30 AM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Seorang lelaki dinyatakan bersalah di sebuah pengadilan di NSW, Australia, kerana cuba menyakiti kemudian memperkosa serta membunuh isterinya. Demikian dilapor Sydney Morning Herald, Khamis (14/7/2011).

    Perempuan yang identitinya dirahsiakan ini menderita kekerasan fizik antara tahun 1977 dan 1997 termasuk ditembak, dicekik dengan kabel elektrik, dan memaksa sang isteri berhubungan seks setelah mengancam dengan pisau dan senapang.

    Lelaki ini dinyatakan bersalah atas 17 dakwaan termasuk sejumlah kekerasan seksual dan pemaksaan seks serta tiga cubaan pembunuhan.

    Dalam satu kesempatan, sang suami menarik rambut isteri keluar rumah dan menggunakan kabel untuk mencekiknya. Si perempuan berusaha lari namun ketika ia menghindari suami dia ditembak dengan senapang kaliber 22.

    Si lelaki itu dinyatakan bersalah namun tiga dari 20 tuduhan dakwaan yang ditujukan kepadanya setelah sidang berlangsung selama sebulan di mana ia mewakili dirinya sendiri. Ia bersumpah akan melakukan rayuan setelah putusan dibacakan. Sang istri yang menjadi korban berteriak dari kerusi pengunjung. "Ia tidak dapat menyakiti kita sekarang," ujarnya. Si lelaki masih dalam tahanan untuk menunggu penjatuhan hukuman setelah dinyatakan bersalah.

    Heboh dialam maya..bapa biarkan anak perempuannya belasah sepupu lelakinya

    Posted: 14 Jul 2011 09:45 AM PDT


    HEBEI - Sebuah video seorang gadis kecil yang menganiaya sepupunya kini sedang hebat diperbincangkan di dunia maya.

    Di dalam video tersebut, gadis cilik itu menyiksa dan memukuli sepupu laki-laki atas dorongan sang ayah gadis cilik tersebut.

    Video tersebut diambil pada hari Isnin oleh sang ayah, Lan Jianguo, di Kota Cangzhou, Daerah Hebei, China Utara.

    Di dalam video tersebut, gadis kecil menolak sepupunya dan memijaknya saat terjatuh di tanah, sementara Lan berdiri di samping puterinya mengambil gambar sambil mendorong keduanya untuk terus berkelahi.

    Ketika ada seorang wanita yang cuba menghentikan perkelahian tersebut, Lan melarangnya, justru mengatakan bahawa itu sudah biasa.

    Seperti dilpor China Daily, Khamis (14/7/2011), Lan mengatakan bahawa dia ingin mengajarkan anak saudara laki-lakinya itu agar boleh mempertahankan harga dirinya. Dia menerapkan peraturan seleksi alam.

    Dia menceritakan pengalamannya yang dulu sering ditindas di masa kecilnya, akhirnya dia mengalami kesulitan di dalam kariernya.

    Secara mengejutkan, ibu kepada anak laki-laki tersebut, yang merupakan kakak Lan, tidak keberatan dengan perkelahian itu. Dia setuju dengan cara yang diajarkan oleh lan terhadap putranya agar tidak menjadi pengecut.(rhs)

    Hiii…Muntah Manusia Seberat 35 Kilogram Ditemukan di Kawasan Parking

    Posted: 14 Jul 2011 08:25 AM PDT

    gambar hiasan

    TRIBUNNEWS.COM - Sebuah beg besar ditemukan dan isinya sungguh menjijikkan iaitu muntah seberat 35 kilogram yang dibuang di luar sebuah kedai di Pennsylvania, Amerika Syarikat (AS). Demikian dilapor AOL, Rabu (13/7/2011).

    Polis di Radnor mengatakan seorang pekerja di kedaiBed, Bath & Beyond, Delaware County, menemukan beg putih di kawasan parking. Beg yang ditemukan pada 5 Jun adalah beg kedua yang ditemukan di tempat yang sama. Sementara insiden pertama terjadi seminggu sebelumnya.

    Polis di Kota Radnor mengatakan mereka sedang menyiasat kejadian tersebut namun mereka tak menemukan insiden serupa sejak ketika itu.

    Inilah Mulut Tiruan yang Boleh Bercakap

    Posted: 14 Jul 2011 07:30 AM PDT


    INILAH.COM. Jepun – Mulut ini bukan betul. Tapi boleh bercakap seperti mulut manusia.

    Profesor Sawada dari Universiti Kawaga, Jepun menciptakan robot mulut yang boleh bercakap. Ia mempertunjukan hasil karyanya itu pada pameran Robotech 2011, baru-baru ini.

    Robot buatannya tidak hanya menghasilkan suara yang diputar dari hasil rakaman, melainkan juga menciptakan gerak mulut yang alami, seperti mulut manusia.

    Robot ini boleh melakukan gerak mulut berdasarkan suaranya, kerana dibuat dari organ tiruan yang dibangun di dalamnya. Organ tiruan itu antara lain paru-paru, tenggorokan, serta sistem pita suara tiruan.

    Saat ini, robot ciptaannya baru berbentuk mulut saja, jadi agak menyeramkan. Menurut ubergizmo, hasil akhir robot ini adalah figure wajah . Mungkin akan bagus jika robot mulut ini dipadukan dengan robot Showa Hanako 2.

    Anjing Ini Dilatih Dengan Viagra Dan Ganja

    Posted: 14 Jul 2011 06:40 AM PDT


    INILAH.COM, London – Agar boleh mengatur kemenangan anjingnya dalam pertandingan, pelatih ini melakukan hal-hal aneh. Mula memberinya ubat kuat lelaki dewasa, Viagra, hingga merebus daun ganja.

    Anjing jenis greyhound itu, Jake, bolehdiatur kemenangannya. Jika ingin menang, si pemilik, Anthony Fowler (61) tinggal memberinya Viagra. Jika ingin Jake kalah, Fowler memperlambatnya dengan memberi daun ganja rebus.

    Bahkan, Jake malang sering disuntik dengan steroid agar boleh kuat untuk menang. Fowler kemudian bertaruh sesuai keinginannya, agar boleh menang besar. Menurut The Sun, hal ini terbongkar setelah polis menahannya setelah ada gosip Fowler menjual ganja.

    John Ellwood dari Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) menyatakan, Jake dipertandingkan di event-event tak rasmi. Fowler bahkan tak sedar menunjukkan pil biru itu kepada seorang petugas RSPCA.

    "Ia berkata anjingnya boleh lari kuat setelah diberi Viagra," kata Ellwood, seorang rakannya.

    Jika diberi Viagra, pembuluh darah anjing boleh terpengaruh dan meradang. Ganja boleh menyebabkannya berhalusinasi. Fowler mengakui semua kesalahannya dan pengadilan akan menghukumnya minggu depan. Sementara Jake ketika ini sedang dirawat kerana terluka dalam perlumbaan.

    Ngeri..cara membuat lidah seperti lidah ular

    Posted: 14 Jul 2011 05:30 AM PDT





    Gila betullah mamat ni....

    Seperti dunia ana yang punya

    Posted: 14 Jul 2011 04:00 AM PDT

    Ternyata Orang Cacat Ini Malah Menyumbang Bukan Mengemis ... (Malukah Kita ?)

    Posted: 14 Jul 2011 03:00 AM PDT






    Ia berjalan di depan meja 'donation', kami berfikir: 'dia akan melalui sahaja…'"Saya ingin menyumbang!" Ia menuang duit syiling dari mangkuknya. Para petugas mengulurkan tangan ingin membantu, tapi dia ingin melakukannya dengan tangannya sendiri.


    Kami semua tak boleh berkata-kata, ia memberikan semua yang diperolehnya kepada Lembaga Amal dengan usahanya sendiri. "Saya masih punya wang." Ia berkata sambil merogoh saku seluarnya. Ia mengambil beberapa lembar wang 10 dollar dan … menyumbang!






    Perlu 4 minit untuk ambil gambar dengan cara segempak ini

    Posted: 14 Jul 2011 02:00 AM PDT


    Mengambil sebuah foto memerlukkan waktu 4 minit? Kedengarannya seperti sebuah proses yang sangat menjemukan. Tapi lihat dulu proses pengambilan foto yang satu ini. Kamu mungkin malah akan berfikir orang-orang ini seharusnya membuat proses itu menjadi lebih lama!

    David Dvir sang pembuat video yang berasal dari 2dphotography.ca ini mengubah sebuah gudang yang penuh dengan kelengkapan fotografi menjadi sebuah alat foto paling menarik yang pernah kita lihat. Ia menyebutnya Rube Goldberg Machine.

    Jumlah penggunaan alat-alat fotografi yang digunakan dalam video ini sungguh fenomenal. Dan perencanaan beserta proses pembuatannya ternyata memerlukkan waktu yang cukup lama. Proses perencanaan sudah dimulai sejak bulan November tahun lalu. Pada bulan Januari, ia bersama pasukannya mulai membangun projek ini. Setelah melalui 6 bulan penuh trial and error, video ini akhirnya sampai di YouTube untuk dapat kita nikmati bersama.


    Bro, Apa Ada Anak Panah di Wajah Saya?

    Posted: 14 Jul 2011 01:00 AM PDT


    Seorang anak remaja patut bersyukur kerana masih hidup setelah tertancap anak panah sepanjang 20cm yang hampir saja membuatnya tewas atau bisu selamanya.



    Di umurnya yang ketujuh belas, Lewis Tavernier benar-benar mendapatkan pengalaman tak terlupakan. Kepalanya tertancap anak panah yang melesat tembus ke pipi dan hampir saja mengenai otaknya.

    Sambil membawa crossbow miliknya, dia pergi ke rumah temannya di Stevenage, Hertfordshire untuk berlatih memanah.

    Sampai disana, dia menaruh benda itu di meja dan berguraul dengan temannya. Tiba tiba saja, senjata itu melepaskan anak panahnya dan Tavernier yang hanya berjarak hampir 1 meter dari pusat bencana tak mampu berbuat apa-apa saat anak panah itu menembus pipinya.

    "Jaraknya hanya sekitar semeter tetapi (tembakan) itu sangat cepat dan kuat sampai saya tidak merasa benda itu menancap di kepala saya. Saya hanya ingat mengatakan;" Bro, apa ada anak panah di wajah saya?"

    "Dia terlihat stress tapi saya rasa saya terkejut kerana pada awalnya tidak ada rasa sakit sama sekali. Baru ketika saya dihantar oleh ayahnya ke hospital, rasa sakit itu muncul."



    "Doktor mengatakan bahawa anak panah itu hanya berjarak 2mm dari saraf yang mungkin boleh membuat saya tewas, dan apabila menancap lebih rendah lagi kemungkinan saya tidak akan boleh bicara lagi selamanya."



    sumber: Dailymail
    foto: Archan

    Kerana 'Kentut' Jalan Jadi Sesak

    Posted: 14 Jul 2011 12:00 AM PDT


    Aneh memang, tapi kesesakan singkat yang terjadi di Twinsburg memang disebabkan oleh seorang lelaki yang kentut di tengah jalan.

    Polis Twinsburg mendapat laporan bahawa seorang lelaki yang memandu di Darrow Road tiba-tiba memberhentikan keretanya di tengah jalan, ia lalu keluar dan berteriak "Saya mahu kentut" sambil berlari mengelilingi keretanya.

    Lelaki itu kemudian kembali masuk ke dalam kereta dan pergi. Polii menemukan keretanya di parking menara air.

    Ketika disoal polis, lelaki itu bercerita dirinya sedang mencari pekerjaan di dekat daerah Solon. Ditengah jalan, ia terpaksa harus membuang gas dari isi perutnya kerana "rasanya terlalu menyakitkan."

    Setelah melihat sejarah kesihatan pria tersebut, polis memutuskan membawa lelaki itu ke hospital Universiti di Twinsburg untuk dirawat.

    sumber: twinsburgh.patch.com

    Tali leher yang boleh dijadikan bantal

    Posted: 13 Jul 2011 11:00 PM PDT


    TOKYO - Para pekerja di Jepun yang sering mengantuk ketika di pejabat kini mendapatkan solusi baru dengan tali leher yang sekaligus jadi bantal.

    Tali leher Temuri adalah Tali leher Tidur yang dibuat untuk digunakan oleh para pekerja yang ingin tidur di meja kerjanya.

    Tali leher ini boleh dibentuk menjadi bantal kerana ada lubang yang boleh diisi dengan udara yang tersembunyi di balik tali leher, udara diisi dengan meniupnya seperti belon.

    Tali leher ini terbuat dari bahan sutera dan bahan serat mikro spesial yang dapat membantu mendinginkan kulit pada saat musim panas.

    Seperti dilansir Telegraph, Rabu (13/7/2011), tali leger yang dibuat oleh KTM Co ini dijual dengan harga 2,500 yen .(rhs)

    Wah, Kereta Boleh Dipakai untuk Masak Nasi

    Posted: 13 Jul 2011 10:00 PM PDT


    Tokyo, Jepun- Pernah membayangkan kereta digunakan untuk memasak nasi? Jangan salah, hal itu sebentar lagi bakal menjadi kenyataan di tangan pengeluar kereta, Mitsubishi.

    Idea baru dari Mitsubishi kali ini cukup aneh dan unik, dan ada-ada saja. Namun apa yang dilakukan pengeluar kereta ini sungguh menakjubkan.

    Kereta yang boleh memasak nasi itu, seperti dilansir The Wall Street Journal, Rabu (13/7/2011) adalah kereta elektrik Mitsubishi i-MiEV. Untuk mendapatkan panas tinggi, bateri elektrik dimodifikasi sesuai keperluan.

    Di dalam kereta ersedia adaptor AC yang boleh memberikan daya elektrik yang diperlukankan sebuah rice cooker, blender untuk jus atau bahkan microwave.

    Sekadar informasi, idea ini tercetus akibat krisis elektrik yang dialami masyarakat Jepun selama musim panas ini akibat tsunami beberapa waktu lalu.

    Hingga kini kereta Mitsubishi i-MiEV elektrik sebagai pengganti dapur tersebut sedang dalam tahap uji coba. Jika tidak ada halangan kereta ini bakal dillancarkan di akhir 2011 dan bakal menjadi kereta pertama yang boleh difungsikan untuk memasak dari bersumber energi alternatif.

    Dengan itu Mitsubishi i-MiEV listrik tersebut senantiasa melayani masyarakat ketika bencana alam dan situasi darurat lainnya.

    "Kini semakin banyak orang mencari kereta elektrik kerana beberapa alasan, baik itu alasan lingkungan mahupun untuk mengatasi tingginya permintaan atas energi bumi," kata Presiden Mitsubishi Motors, Osamu Masuko.

    Sumber :http://www.detik.com/

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS