Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Pelakon Utama Putera Katak Dikejar Dengan Parang

Posted: 26 Dec 2010 09:07 PM PST

Putera katak logo 550x389 Pelakon Utama Putera Katak Dikejar Dengan ParangSemuanya disebabkan tidak berpuas hati, Hanif pelakon utama drama Putera Katak yang kini keudara di Tv3 telah dikejar oleh sepasang kekasih di lebuh raya Duke lengkap dengan sebilah parang pada malam Jumaat yang lepas. Kami kira, pada malam Anugerah Skrin yang lalu.

Haniff telah dikejar sejauh 2 kilometer sebelum melepaskan diri di susur keluar Ampang, dan membuat laporan polis di balai berhampiran. Menurut Haniff, pada mulanya dia mengekori kereta suspek, namun disebabkan perlahan, dia memberikan isyarat lampu tinggi dan memotong kereta tersebut.

Kereta suspek kemudiannya membunyikan hon dan mula menghimpit kereta Haniff, sebelum bertindak menunjukkan parang. Haniff berkata lagi, dia ternampak seorang wanita disisi suspek tersebut, mungkin mereka adalah pasangan kekasih.

Bimbang dengan keselamatannya, Haniff memecut selaju-lajunya dan berjaya meloloskan diri. Pihak polis mengesahkan kejadian tersebut, dan usaha mengesan sedang dijalankan.

p/s: Kami bajet suspek mabuk kot, malam krismas beb!

pixel Pelakon Utama Putera Katak Dikejar Dengan Parang
Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

(Gambar) Syella Kamaruddin Panas Aksi Baju Dedah Dada, Seksi Terlampau

Posted: 26 Dec 2010 11:08 AM PST

images1 (Gambar) Syella Kamaruddin Panas Aksi Baju Dedah Dada, Seksi TerlampauMak oi, ini bukan calang-calang punya buah. Ini buah gred A, limited edition beb! Syella Kamaruddin, merupakan seorang artis yang kurang dikenali, jarang muncul dalam mana-mana drama, namun dia sering dihinggap dengan cerita panas, terutamanya berkenaan pakaian seksi yang selalu terdedah sana-sini.

Kalau dulu, ada cerita Syella yang konon'nya bergaduh di Facebook sebab ditegur oleh orang veteran kerana berpakaian seksi, namun kami rasa teguran itu tidak diendah sangat. Gambar terbaru (mungkin?) daripada Syella kembali menghangatkan mata-mata yang memandang. Apakan tidak, buah dada'nya hampir separuh terkeluar, macam nak ditayangkan sangat kemontokan aset berharga miliknya.

Daring dan berani, namun itu bukan tiket untuk popular dan mendapat perhatian produser filem. Cuba tengok Lisa Surihani & Siti Nurhaliza, tak perlu tayang apa-apa pun, fans mereka tetap berjuta-juta. Kami pun pelik, Syella ni orang'nya cantik, putih melepak. Apa motif nak tayang buah dada, low cut beb? Versi NSFW selepas ini, jizz!

165627 483863071697 543076697 5726947 5107225 n (Gambar) Syella Kamaruddin Panas Aksi Baju Dedah Dada, Seksi Terlampau

pixel (Gambar) Syella Kamaruddin Panas Aksi Baju Dedah Dada, Seksi Terlampau
Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Malaysia Menang 3-0 Dalam Final Pertama Piala AFF Suzuki ,Indonesia tuduh Malaysia guna laser sebagai alasan kekalahan

Posted: 26 Dec 2010 11:22 PM PST









Pertama sekali Sensasi mengucapkan tahniah buat pasukan Malaysia ,Harimau Malaya yang berjaya menumpaskan Garuda (indonesia) dengan 3-0...hebat..Sebagai rakyat Malaysia kita semua bangga melihat mutu permainan yang dipamerkan semalam.

Walaubagaimanapun,Indonesia yang tidak mampu menerima kekalahan dengan hati yang terbuka telah melemparkan tuduhan bahawa mereka kalah kerana gangguan Laser.Kecoh betul...Siap twit gambar ini kononnya,penyokong Malaysia telah menggunakan Laser hijau untuk mengganggu pemain Indonesia.Padahal penonton yang pergi menonton perlawanan semalam pun tak nampak Laser hijau yang dimaksudkan..

Okey..ini gambar nyer.Gambar ini telah disebarkan melalui Twitter dan Facebook "Ganyang Malaysia"





Isu Laser hijau nie bukan isu baru,sebenarnya tuduhan dan fitnah oleh Indonesia ini pernah berlaku dulu semasa perlawanan bola sepak diantara Malaysia dan Indonesia.Siapa yang Laser siapa???

Sebenarnya Penyokong Indonesia yang menghalakan laser ke muka dan mata penjaga Gol Malaysia ketika itu,Sharbinee Allwee..Kalau korang tak percaya tengok jer Video nie:



Disebabkan tidak professional dan tidak mahu mengaku kekalahan,mereka membuat tuduhan sebegitu pulak kat Malaysia...cisss

Gambar yang dikatakan Penyokong Malaysia laser ke Pemain Indonesia sebenarnye adalah gambar lama perlawanan Bola diantara Argentina dengan Nigeria....



Disebabkan isu ini,Penyokong Indonesia telah membuat satu akaun Twitter #MalaysiaCheatLaser



dan seperti biasa sikap mereka yang sentiasa suka bergaduh,mengapi-apikan dan mengugut rakyat Malaysia di Indonesia..

Entah pape la..tak professional langsung..

Ape pun,tahniah sekali lagi buat Pemain Malaysia.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Rahsia Kecantikan dari Krim Beautee New BB

Posted: 26 Dec 2010 08:01 AM PST

Bagi sesetengah wanita, seronok kalau dapat kulit sihat dan bebas kuman. Boleh test macam-macam jenis foundation, sun block, whitening cream, lotion dan sebagainya. Hanya untuk kelihatan anggunm kadang-kadang, kaum wanita boleh duduk sampai sehari suntuk depan cermin. Huhu, Tapi bagaimana kalau kulit anda bermasalah? (hu hu…sedih) Tak apa. Kalau bermasalah, u all try luangkan masa teliti artikel ini

Kemudian, bila dah sembuh, u all can kembali jadi selective dalam dunia kecantikan. Akan rasa seronok, bebas nak try apa jua produk kecantikan pun. Hope this info dapat membantu.

Apa-apa pun, rahsia yang paling penting ialah, sebelum anda membeli krim muka, anda mesti kenal jenis kulit kamu terlebih dahulu. Pemiliham krim atau pelembap yang tepat dengan kulit kamu akan memberikan kesan yang jelas pada wajah anda. Ia membantu kulit wajah anda jadi lebih berseri, cerah dan camtik.

Budiey BlogSecara umum, jenis kulit normal dapat menggunakan pelbagai produk kosmetik. Namun bagi kamu yang memiliki kulit jenis sensitif, berminyak atau kering, perlu berhati-hati untuk memilih krim yang sesuai. Faktor persekitaran seperti keadaan cuaca dan udara seperti panas matahari, debu, bahan kimia dan pencemaran juga perlu diambil kira untuk mendapatkan kosmetik yang sesuai dengan kamu. Jika kamu tersalah pilih, kamu akan mengalami masalah iritasi pada kulit.

Untuk itu, BB Cream dengan bangganya mengumumkan siri produk BB cream terbaru. Ia didatangkan dalam dua jenis iaitu untuk kulit berminyak & kulit normal dan kulit kering (ada dua color natural dan light color)

BB cream yang terbaru ini lebih hebat dari segi kualiti, texture dan lebih kepada botani extract. Produk ini telah mendapat sambutan yang menggalakkan dari dealer/salun Singapura dan Malaysia.

The previous BB cream is No Longer Available. Selling price is RM51.00/16ml (both types are same price)

HARGA PROMOSI SEMPENA PELANCARAN:
Dengan setiap pembelian BB cream anda akan mendapat 1 pack 5g Nano Miracle Cream PERCUMA!

Apply Nano Miracle Cream sebelum menggunakan BB cream akan memberikan kesan yang sangat bagus.

This BB Cream composed of Natural botanical extracts and Animo acid complex, making it hypoallergenic and balance oil and moisture on the skin to help makeup well. Perfect coverage lasting up to 12 hours. Suitable for normal and dry skin type.

Available in 2 different colours : Natural or Light

Direction
Apply small amount BB cream evenly over the face.
It can be use as make-up base.

Active Ingredients
Water, Glycol, Arbutin, Tocopheryl Acetate, Aloe Barbadensis, Sodium Hyluronate, Hydroyzel Collagen, Titanium Tioxide, Zinc Oxide, Peptide Complex, Ginko Water, 50 kinds of botanical complex extracts, Amino Acid Complex.

Tips ini dibawakan oleh Reamas Beauty Center terletak di no 13, Pusat Beli Belah Pandan Capital, (MPAJ) Pandan Indah, 55100 Kuala Lumpur.

Semua produk kecantikan yang dijual dibutik kecantikan ini adalah halal dan bebas dari unsur haiwan.

Semua harga yg ditawarkan adalah sangat berpatutan dan jauh lebih murah dari salun.

Untuk mendapatkan produk ini, sila hubungi Mas: 016-6224506

Email/Ym : langsingdengansiy@yahoo.com

Pembayaran boleh dibuat secara online dan kad kredit sila email untuk payment request.

Layari:
http://masbeautee.blogspot.com
http://www.langsingdengansiy.com

iklan

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Serikan Wajah dengan Beautee Face Ampoule Series
  • Tips & Trick Cara Paling Berkesan Menggunakan Pelembab
  • SAFI JENAMA UNGGUL PRODUK PENJAGAAN DIRI MUSLIMAH
  • Guna Ampoule dan 24k Gold Serum Masa Photo Shoot
  • Pemenang Cabutan Bertuah Tajaan Langsing SIY di Parti Ulangtahun Ke-3 Budiey.com
  • Program TV Hiasi Dirimu
  • Kumpulan Produk UNZA Lancar Safi Balqis Perfect 10
  • Tips & Trick Memilih Vitamin C Paling Berkesan
  • Gambar Siti Nurhaliza @ Anugerah Industri Muzik 1998
  • Tips & Trick Cara Mengunakan Facial Scrub
  • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    Gambar Selebriti di Anugerah Skrin 2010 Part 2

    Posted: 26 Dec 2010 04:49 AM PST

    Gambar Selebriti di Anugerah Skrin 2010 Part 2

    ASK 2010

    ASK 2010

    ASK 2010

    ASK 2010

    ASK 2010

    ASK 2010

    ASK 2010

    ASK 2010

    ASK 2010

    ASK 2010

    ASK 2010

    ASK 2010

    ASK 2010

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Selebriti di Sidang Media Anugerah Skrin 2010 Part 2
  • Poster filem Cintaku Forever & Cinta Nan Satu Sama?
  • Gambar Kenangan Cinta Linda Onn & Fahrin Ahmad
  • Peraduan Menangi 15 Keping Tiket Anugerah Skrin 2010
  • Peraduan Menangi 10 Keping Tiket Anugerah Skrin 2008
  • Photo of The Day: Tema Anugerah Skrin 2009 Arabian Night
  • Trivia: Cinta Selebriti di Anugerah Skrin 2009
  • Sidang Media Anugerah Skrin 2008 Berkonsepkan DIAMOND
  • Gambar Selebriti di Sidang Media Anugerah Skrin 2010
  • Senarai Kategori Anugerah Skrin 2009
  • =========================
    PERHATIAN KEPADA PEMBACA BUDIMAN,

    SILA GUNA BAHASA YANG SOPAN DAN BERHEMAH KETIKA MENULIS KOMEN. SILA HINDARI DARIPADA MENYENTUH TENTANG SENSITIVITI INDIVIDU, AGAMA DAN PERKAUMAN.

    SEGALA KOMEN YANG DITULIS ATAS TANGGUNGJAWAB DAN RISIKO ANDA SENDIRI. PIHAK BUDIEY.COM TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS SEBARANG KOMEN YANG DITULIS OLEH PEMBACA. HARAP MAKLUM

    Sila tinggalkan komen anda di sini:

    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    aReaL&Celebrity

    sumber :-

    aReaL&Celebrity


    6 Cedera Bas Ekspres Mahligai Terbabas Dekat Temerloh Awal Pagi Hari Ini

    Posted: 26 Dec 2010 01:39 AM PST

    Gambar Sekadar Hiasan

    TEMERLOH: Enam cedera, dua daripadanya patah tulang rusuk apabila sebuah bas ekspres dua tingkat terbabas di KM363, Jalan Raub-Bentong, awal pagi ini.

    Ketua Polis Daerah Raub, Superintendan Wan Mohd Samsuddin Wan Osman, berkata dalam kejadian kira-kira 5.30 pagi itu, bas ekspres Mahligai berkenaan sedang dalam perjalanan dari Kota Bharu, Kelantan ke Kuala Lumpur dengan membawa 39 penumpang.
    Beliau berkata, setibanya di tempat kejadian, bas terbabit dipercayai hilang kawalan lalu terbabas ke tebing bukit berdekatan.
    Katanya, penumpang yang mengalami patah tulang rusuk dihantar ke Hospital Sultan Haji Ahmad Shah Temerloh sementara empat lagi penumpang menerima rawatan di Hospital Raub.

    "Penumpang selebihnya tidak mengalami sebarang kecederaan," katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

    Beliau berkata, hasil ujian air kencing yang dijalankan ke atas pemandu bas mendapatinya bebas dadah. - BERNAMA


    bas express mahligai, kemalangan bas, ,Cameron Highlands, Jalan Cameron Highlands-Simpang Pulai, Kemalangan Bas, Kemalangan Jalan Raya, KM15 ,gambar kemalangan di Jalan Pekan Nenasi, gambar kemalangan di tali air, gambar kemalangan dipahang, Isu Semasa, kemalangan bas, kemalangan bas di Jalan Pekan Nenasi,rekod, pecah rekod, nuffnang, unique visitor nuffnang, innit nuffnang, bilangan pengunjung, absolute unique visitor, count unique visitor, php unique visitor, php visitor counter, unique user, unique visitor google, unique visitor statistics, unique visitor stats, unique visitor traffic, unique visitors, website visitors, analytics unique visitors, monthly unique visitors, unique visitors definition, website unique visitors,
    Kongsi Gosip Ini Di Facebook Anda Dengan Menekan Butang LIKE Di Bawah.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    SkyCrewz Network

    sumber :-

    SkyCrewz Network


    Siapakah Wanita Seksi Nampak Susuk Tubuh Ini?

    Posted: 26 Dec 2010 08:38 PM PST

    Cantik ke? Comel ke? dan Seksi ke? itu lah yang dapat digambarkan dengan wanita ini. Siapa yang mengenali wanita ini? Mengikut sumber, wanita ini adalah seorang krew produksi "Datang Bulan". Memang sesuai baju yang dipakai dengan cerita yang disampaikan. Bak kata Adibah Noor dalam iklan pad tu, macam tembikai gosip artis Siapakah Wanita Seksi Nampak Susuk Tubuh Ini?

    gosip artis Siapakah Wanita Seksi Nampak Susuk Tubuh Ini?

    gosip artis Siapakah Wanita Seksi Nampak Susuk Tubuh Ini?


    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    Syella Kamaruddin Seksi Dedah Dada

    Posted: 26 Dec 2010 08:29 PM PST

    Syella Kamaruddin ni lebih kurang artis suam-suam jugak kadang-kadang boleh jadi panas. Ye la setiap kali penampilan Syella Kamaruddin je pasti akan jadi panas macam pisang goreng. Mana taknya, sekali keluar je tengok tahap keseksian dia. Apa-apa pun Syella Kamaruddin memang terbaik dari ladang…

    gosip artis Syella Kamaruddin Seksi Dedah Dada


    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    [Pelik] Tarian Shuffle ganti silat di majlis perkahwinan (VIDEO)

    Posted: 26 Dec 2010 09:17 PM PST

    Makin hilang budaya kita jika generasi kita mengamalkan budaya barat ini...



    [Terbaik] Sanggup jual apartment untuk cipta kerusi roda untuk isteri yang patah kaki

    Posted: 26 Dec 2010 08:25 PM PST


    Li Rongbiao, pensara yang berusia 67 dari Beijing ini memiliki idea membuat kerusi roda yang boleh menaiki tangga setelah isterinya, Wang Huifang, 65 tahun, mengalami patah kaki.

    "Dulunya kami memerlukan masa 30 minit untuk menuruni apartment kami yang ada ditingkat 5 untuk sampai ke tingkat bawah setelah kemalangan itu.

    Dia menyedari apa yang diperlukan isterinya ialah  kerusi roda elektrik yang boleh untuk naik dan turun tangga namun benda seperti tak ada," ujar Li seperti dikutip dari Ananova.com.

    Walaupun dirinya mempunyai pengetahuan di bidang mekanik,  Li menjual apartmentnya dengan harga £44,000 untuk membiayai  projeknya itu.

    "Aku membeli banyak buku, dan selama setengah tahun mempelajari komputer designi, dan setengah tahun kemudian mendesign kerusi roda," jelas Li.

    Menurut Li, kerusi roda elektrik yang boleh dilipat itu boleh memanjat hampir 3.000 anak tangga – sebanding dengan 50 tingkat bangunan

    Model tersebut memerlukan seseorang  untuk membantu menarik kerusi roda tersebut namun Li mengatakan versi barunya akan boleh menaiki tangga tanpa bantuan.

    Li sendiri sudah diberi penghargaan 2 hak patent atas penemuannya itu dan ketikat ini sedang mencari partner untuk membantunya memasarkannya secara komersil.

    [Kesian] Kanak-kanak comel ini terpaksa makan setin ubat setiap hari untuk tidak beku

    Posted: 26 Dec 2010 07:37 PM PST


    Castleford, Gadis omel berusia 5 tahun mesti minum hampir setin ubat setiap hari untuk mencegah sel-sel tubuhnya membatu. Lillie Sutcliffe memiliki penyakit yang sangat aneh . Tubuhnya mengeluarkan zat cystine berlebih yang membuat sel-selnya membeku seperti kristal.

    Gadis kecil yang berasal dari Castleford, Britain ini didiagnosis terkena penyakit Cysitinosis . Namun bagi Laura Milner dan Simon Sutcliffe, orang tua Lillie, anaknya nampak seperti kanak-kanak biasa.

    Cysitinosis adalah penyakit yang sangat aneh dan belum boleh di uabat sepenuhnya. Penyakit ini adalah penyakit keturunan, dimana kristal diproduksi dalam sel-sel tubuh. Penyakit ini berpunca dari ginjal yang gagal berfungsi yang dialami Lillie sewaktu bayi.

    Akibatnya darah tidak boleh disaring dan dibersihkan lagi oleh ginjal. Keadaan itu kemudian mengeluarkan berlebih  zat kimia cystine, iaitu asam amino di dalam tubuh. Dan jika tubuh kelebihan cystine, sel-sel akan membeku kerana cystin akan saling bergabung dan membentuk kristal.

    Masalah ginjal, kelenjar tiroid, mata dan liver pun akan muncul. Tubuh tidak mampu lagi membersihkan tumpukan-tumpukan kristal cystin.


    Ibu mengetahui penyakit Lillie setelah sebuah pemeriksaan menemukan kristal pada mata Lillie. "Jika di matanya sudah mulai ada kristal, berErti seluruh badannya pun boleh membeku.Dan hanya boleh dikawal dengan pengambilan ubat."kata doktornya.

    Karena penyakitnya itu, Lillie tidak boleh berkembang dengan sempurna, tidak bioleh  berjalan jauh dan melakukan olahraga. Dia juga harus dibayangi ketakutan akan tubuhnya yang membatu jika tidak memakan ubat dengan dos yang tepat.

    Lillie yang sekarang berusia 5 tahun memiliki tinggi hanya 86 cm, ukuran tubuh yang biasanya dimiliki anak umur 2 tahun. "Dia masih nampak seperti masih bayi, sering menangis dan nafsu makannya sangat sedikit," kata Laura.

    Berbeza dengan anak-anak pada umumnya yang suka manis-manis, Lillie tidak suka manis tapi sangat suka dengan garam. "Mungkin kerana dia banyak kehilangan garam dari ginjalnya dan saya terpaksa membuat masakan yang masin untuk menggantikan sodium yang diperlukannya," jelas Laura.

    Tiap harinya, Lillie harus minum berbagai jenis ubat, mulai dari potassium citrate, sodium chloride, cairan phosphate, vitamin D dan masih banyak ubat lainnya untuk mencegah pembentukan kristal itu.

    Dr Kay Tyerman, konsultan pediatrik dan neurolog yang menangani Lille mengatakan bahawa penyakit Cysitinosis hanya boleh diperlambat dan tidak boleh diubati terus. "Ini adalah penyakit yang sangat aneh. Jika tidak minum ubat sesuai , Lillie boleh buta dan membatu. Usia hidupnya pun akan lebih pendek," ujar Tyerman.

    "Tapi Lillie banar-benar anak berani dan tabah. Saya bangga kerana dia masih kecil dan berani melawan penyakitnya," tambah Tyerman.

    Sebulan keluarga ni makan kicap bercampur cicak

    Posted: 26 Dec 2010 06:49 PM PST

    Malang sungguh keluarga ni terpaksa makan kicap bercampur bangkai cicak...
    saya petik dari kosmo online


    KANGAR - Selama sebulan ini, sebuah keluarga terdiri lapan orang di Taman Merpati di sini tidak menyangka keenakan makanan yang mereka nikmati menggunakan kicap soya pekat, rupa-rupanya bercampur bangkai cicak.

    Bangkai cicak dalam kicap pekat yang turut mempunyai tanda sijil halal itu hanya disedari ketika keluarga tersebut menggunakannya untuk memasak nasi goreng kira-kira pukul 7 malam kelmarin.

    Menurut Norazura Arip, 32, bangkai cicak sepanjang dua sentimeter itu tiba-tiba terkeluar dari botol kicap berkenaan ketika dia menuangkannya ke atas senduk untuk memasak nasi goreng.

    "Saya menjerit kerana terkejut melihat ada cicak keluar dari botol kicap ini yang telah pun bertukar warna menjadi kehitaman.

    "Ekoran itu, kami sekeluarga kini berasa loya-loya dan trauma setelah memikirkan selama sebulan ini kicap tersebut digunakan dalam masakan seharian kami," katanya kepada pemberita ketika ditemui di sini semalam.

    Ada pelakon kena kejar dengan parang

    Posted: 26 Dec 2010 05:45 PM PST

    Ada pelakon kena kejar dengan parang...baca petikan dari myMetro ini

    KUALA LUMPUR: Pelakon baru yang memegang watak utama drama dongeng bersiri, Putera Katak yang kini ditayangkan di TV3, terpaksa menempuh detik cemas apabila dikejar sepasang kekasih bersenjatakan parang sejauh lebih dua kilometer.

    Kejadian berlaku hanya disebabkan pelakon muda itu, Mohd Hanif Karamdin, 27, memintas kereta dinaiki pasangan terbabit ketika melalui Lebuhraya Duta Hulu Klang (Duke) menuju Ampang, di sini, Jumaat lalu.


    Bagaimanapun, dia yang menggunakan nama komersial Haniff bernasib baik apabila dapat meloloskan diri sebelum bergegas ke balai polis membuat laporan.


    Dalam kejadian kira-kira jam 7 malam itu, Haniff berkata, dia dalam perjalanan dari Kelana Jaya ke rumahnya pada mulanya mengekori sebuah kereta Honda City.


    "Disebabkan kereta itu dipandu terlalu perlahan, saya memberi isyarat lampu sebelum memotong kenderaan berkenaan. "Tiba-tiba pemandunya membunyikan hon dan mengejar saya," katanya ketika dihubungi di sini, semalam.


    Menurut Haniff, pada mulanya dia tidak mempedulikan tindakan itu, namun pemandu kereta itu menghimpit keretanya sebelum menunjukkan parang.



    "Ketika itu, saya lihat dia (pemandu) bersama seorang wanit. Saya yakin mereka pasangan kekasih," katanya.


    Haniff berkata, bimbangkan keselamatannya dia memecut keretanya, namun pasangan terbabit mengejar sambil menunjukkan parang ke arahnya.



    "Berderau darah saya dibuatnya...apa lagi dengan perasaan takut dan pelik mengenai sikap pasangan kekasih itu, saya pecut sehinggalah tiba di susur keluar menuju Ampang.


    "Pasangan itu yang pada mulanya mengekori rapat di belakang kereta saya mungkin terlepas pandang menyebabkan saya dapat meloloskan diri," katanya.


    Haniff pergi ke Balai Polis Taman Melawati membuat laporan sebelum kes dirujuk ke Ibu Pejabat Polis Daerah Sentul untuk siasatan lanjut.


    Dia yang pernah membintangi beberapa drama bersiri seperti Siong, Kelab Jeng Jeng dan Jelatang berkata, laporan polis dibuat kerana bimbang lelaki tidak dikenalinya itu mungkin melakukan perkara tidak diingini kemudian hari.


    "Kejadian seperti ini pertama kali berlaku terhadap saya. Saya berharap pengguna lebuh raya lain lebih berdisiplin dan menggunakan diplomasi untuk menyelesaikan masalah, bukannya dengan kekerasan," katanya.


    Ketua Polis Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan ketika dihubungi, mengesahkan kejadian itu dan memberitahu kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan.


    "Sehingga kini, suspek belum ditahan, namun usaha mengesannya giat dijalankan," katanya.

    Mereka yang mati selepas nafsu di puaskan

    Posted: 26 Dec 2010 04:00 PM PST





    akhirnya mereka ini mati selepas nafsu di puaskan...


    [Pelik] Anjing pancing ikan

    Posted: 26 Dec 2010 10:01 AM PST

    Sejak bila anjing pandai pancing ikan...
    mari kita tengok cara anjing ini pancing ikan....









    untung tuan anjing ni.....


    Polis kena kencing lembu ketika halang tunjuk perasaan

    Posted: 26 Dec 2010 09:35 AM PST

    foto-gambar-aneh-pictselcocc14
    sampai macam tu sekali bila lembu naik marah bila di halang tunjuk perasaan

    Mari kita lihat cara orang menipu ketika mengeluarkan wang di ATM

    Posted: 26 Dec 2010 08:15 AM PST

    Mungkin ada yang pernah terkena tipu ketika mengeluarkan wang di ATM sebelumnya. Disini kita lihat bagaimana mereka beraksi yang berjaya dirakam oleh kamera CCTV di ATM tersebut. 
    Jom ..kita lihat bagaimana mereka menipu....

    1.  Mulanya


    Pada gambar ini terlihat seseorang sedang melakukan transaksi di ATM.

    Sebenarnya dia lagi memasang sesuatu pada alat di slot tempat kad ATM dimasukkan. 

    Tindakan ini tentu sangat beresiko. Penjahat ini biasanya bekerja secara berkumpulan, seperti yang terlihat digambar ada kawannya yang bertugas mengawasi keadaan di luar.

    Inilah dia mangsa yang masuk setelah perangkap terpasang. Dia memasukkan kad ATMnya seperti biasa untuk melakukan transaksi.

    Setelah selesai bertransaksi anehnya kad ATM tak boleh dikeluarkan lagi darpada mesin itu. "Tertelan".

    Di gambar ini si penjahat berpura-pura menawarkan bantuan kepada mangsa yang panik. Tujuan utama dari si penjenayah adalah mengetahui nomor PIN kad ATM si mangsa yang "tertelan" ini. Bagaimana caranya ?

    Si penolong yag baik hati ini meyakinkan mangsanya bahawa cara mengeluarkan kad ATM adalah dengan menekan nomor PIN dan ketika itu dia akan menekan tombol "Cancel""Enter".Dia ingin tahu berapa nombor PIN simangsa ini. Pada gambar ini boleh kamu lihat kalau si penjahat dapat melihat tombol yang ditekan oleh si mangsa.

    Setelah berusaha berkali-kali si Penolong akan meyakinkan mangsa kalau kadnya sudah benar-benar tertelan oleh mesin ATM dan menyarankan kepada mangsa untuk menghubungi pihak Bank.

    Setelah situasi aman  penjahat ini akan kembali lagi untuk mengeluarkan kadATM dari alat perangkap yang dia pasang sebelumnya. Dia  telah mendapatkan nomor PIN nya yang telah berjaya diperolehi daripada MANGSA .

    Dari jam yang tertera di CCTV boleh  dikatakan dia hanya memerlukan masa hanya 24 saat untuk membuat penipuan ini dan menurut catatan pihak bank penjahat ini berhasil membawa keluar duit $4.000 .

    dan ini cara mereka memasang alat perangkap kad ATM itu...





    Dengan apa sekali pun jika kad tertelan hubungi terus pihak bank
    dan jangan sesekali berikan no PIN pada orang yang tidak di kenali...


    Jom tengok proses pembedahan mayat digunakan untuk seludup dadah

    Posted: 26 Dec 2010 07:31 AM PST






    semuanya dilakukan semata-mata kerana wang...


    Kisah-kisah pelik tapi mungkin ada benarnya...

    Posted: 26 Dec 2010 06:00 AM PST


    Kisah-kisah pelik, tapi mungkin benar untuk dikongsikan dengan kawan-kawan semua. Harap baca dengan tenang supaya mudah menghayati jalan ceritanya.


    Mula kisahnya begini:

    Suami : Kenapa Sayang menangis?
    Isteri: Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
    Suami : Buku apa?
    Isteri: Buku akaun bank abang le..

     ============ ========= ========= =======

    Tunang Farid, Siti menelefonnya untuk memutuskan pertunangan mereka.
    Farid : Mengapa?
    Siti : Saya dah bosan ngan awak. Saya dah ada teman baru. Sebelum tu awak mesti kembalikan semua gambar saya.
    Farid : Ok. Tapi saya tak ingatlah yang mana satu gambar awak, Nanti awak pilihlah sendiri. Yang selebihnya kembalikan kepada saya ok.
    Siti : Erkkkkkk.... .... Benci .........

     ============ ========= ========= ========= =

    Seorang posmen yang datang menghantar surat ..
    Posmen: "Assalamualaikum"
    En. Sameon: "Walaikumsalam"
    Posmen: "Ni rumah encik Sameon ye?
    En. Sameon: "Ya saya"
    Posmen: "Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni"
    En. Sameon: "Buat susah aje encik nie! Apasal tak pos aje?!!"
    Posmen: "Betul jugak yer!???"

     ============ ========= ========= ========= =
    Seorang lelaki tua pergi ke klinik mata. Setelah matanya diperiksa, dia bertanya:
    "Doktor, lepas pakai cermin mata nanti, boleh ke saya membaca macam orang lain?"
    "Ohhh sudah tentu," jawab doktor.
    "Oh, gembiranya. Dah lama saya buta huruf, akhirnya boleh juga saya membaca," kata lelaki itu dengan riang.

    ============ ========= ========= ========= ==

    Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik, Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati Amin.
    Shan : Kenapa menangis?
    Amin : Saya datang untuk ujian darah.
    Shan : Awak takut ye!!
    Amin : Bukan itu sebabnya.. Semasa ujian darah dijalankan, mereka telah terpotong jari saya.
    Mendengarkan penjelasan Amin, Shan pula menangis.
    Amin : Eh, kenapa pula encik menangis?
    Shan : Saya datang untuk ujian air kencing....

     ============ ========= ========= ========= ==

    Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat. Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam peti surat yg berwarna merah tu.
    "Atok buat apa tu?".
    "Atok bagi surat kat kawan atok,cu!" jawab atoknya.
     Cucunya bertanya lagi, "Apa bangang sangat kawan atok duduk dalam tong merah tu?"

     ============ ========= ========= ========= =

    Mungkin lawak tetapi dalam lawak ada kisah yang benar-benar terjadi-
    sumber : www.activeboard.com/forum.spark

    Trak ni mana depan mana belakang

    Posted: 26 Dec 2010 05:00 AM PST

     nampak macam biasa je...



     aaa..dah nampak...

    aiks...mana satu depan,mana satu belakang...

    Ini baru Delivery service yang dikatakan sangat hebat

    Posted: 26 Dec 2010 04:00 AM PST

    Funny 1
    Bukan dengan motor tapi dengan basikal..betul-betul hebat mamat seorang ni..barulah dikatakan delivery service yang sangat hebat….

    Cara unik doktor gigi menarik perhatian budak yang takut cabut gigi

    Posted: 26 Dec 2010 03:25 AM PST



    mungkin cara ini boleh menarik perhatian kanak-kanak itu
    atau mungkin juga lebih takut....


    Kecik-kecik dah diajar tengok bahan lucah

    Posted: 26 Dec 2010 02:00 AM PST



    Inilah kehebatan ibubapa zaman sekarang.....


    Bayi tabung...pasangan kecewa bukan sperma suami yang di gunakan

    Posted: 26 Dec 2010 01:30 AM PST

    Bukan cuma kes bayi di hospital saja yang boleh tertukar,tapi bayi tabung pun boleh tertukar. Kes ini terjadi di Singapura, bayi seorang pasangan suami isteri ternyata spermanya bukan milik si suami.

    Inilah yang terjadi pada sepasang suami isteri di Singapura. Pasangan ini menemukan bayi yang telah dikandungnya melalui in-vitro fetilisation (IVF) atau bayi tabung, ternyata bukan anak biologisnya kerana embrio yang ditanamkan tertukar.


    IstEri yang keturunan China dan suaminya keturunan Kaukasia ini awalnya curiga kerana melihat bayi yang dilahirkannya memiliki warna kulit yang berbeza dari mereka.

    Pasangan ini semakin terkejut ketika doktor di Thomson Fertility Centre Singapura, tempat mereka melakukan program bayi tabung, memberitahukan bahawa golongan darah bayinya adalah B.

    "Pasangan ini baru tahu setelah beberapa hari kelahiran bahawa bayinya bergolongan darah B. Padahal golongan darah mereka adalah A dan O, jadi tidak mungkin keturunannya berdarah B," jelas S. Palaniappan, pengacara pasangan yang tidak mahu menyebutkan identiti pasangan tersebut.

    Keraa khuatir, menurut Palaniappan, pasangan ini akhirnya memutuskan melakukan ujian DNA. "Mereka semakin terkejut kerana terjadi DNA ibu sma tetapi tidak dengan DNA ayah. Dengan kata lain, embrio yang ditanamkan bukan berasal dari sperma suami pasangan ini," jelas Palaniappan lebih lanjut.

    Pasangan ini sekarang ingin jawaban dari Thomson Fertility Centre dan juga berusaha meminta nasihat secara hukum.

    Palaniappan mengatakan bahawa kliennya telah memberitahukan kepada Jabatan Kesehatan setempat yang tengah menyelidiki masalah ini.


    Menanggapi masalah ini, Dr Cheng Li Chang, pengarah perubatan Thomson Fertility Centre dan ketua eksekutif wakil Thomson Medical Centre mengatakan bahawa dia dan rakan-rakannya sepenuhnya bersimpati dengan pasangan tersebut, serta menyatakan sangat menyesal dan sedih atas apa yang telah terjadi.

    "Kami telah bertemu dengan pasangan itu untuk menjelaskan situasi dan akan terus memperbarui serta menawarkan segala dukungan yang memungkinkan," jelas Dr Li.

    Menurutnya, ini merupakan insiden pertama dalam 22 tahun Thomson Fertility Centre beroperasi. Dan kelalaian ini akan sangat serius.

    "Bayi tabung pada dasarnya adalah proses manual yang memerlukan keterampilan yang sangat terlatih dan khusus. Insiden tersebut sangat jarang kerana ada banyak tingkat pemeriksaan ketat pada semua tahap proses. Kelalaian ini akan kami ambil tindak," katanya.

    Kerana doktor ini kemaluan perempuan tidak berbentuk lagi

    Posted: 26 Dec 2010 12:40 AM PST

    SYDNEY, Seorang doktor berurusan dengan masalah hukum setelah membedah organ intim perempuan hingga tak berbentuk lagi. Ketika dibedah, doktor  itu mengatakan kepada jururawat bahawa pembedahan tersebut penting kerana suami  perempuan sudah meninggal. Jadi, organ wanitanya tak berguna lagi.

    Menurut Sydney Morning Herald bekas doktor itu kini dikenakan dakwaan merosak tubuh Carolyn DeWagaeneire ketika menghilangkan kanser pada Ogos 2002. Ketika pembedahan  DeWagaeneire berusia 58 tahun.

    Doktor itu juga memotong kemaluan  DeWagaeneire yang masuk kategori ilegal bagi doktor yang melakukan operasi kecuali itu terkait dengan masaah kesihatan pesakit.

    Dalam sidang  pengadilan di Sydney, Australia, Pendakwa Margaret Cunneen mengatakan, doktor itu melakukan kerosakkan  tubuh pesakit dengan membedah tanpa memperhatikan keadaani emosi pesakit. "Ini tak perlu dilakukan dan dia tak meminta kebenaran dari DeWagaeneire," kata Cunneen.

    Ketika pembedahan berlangsung, doktor itu berbicara kepada DeWagaeneire, yang sedang dalam keadaan tak sedar kerana pengaruh ubat bius, dengan mendekatkan wajahnya ke pesakit, "Saya akan mengeluarkan kemaluan Anda juga." Dokter itu beralasan, jika kemaluan tak dipotong, kanser akan merebak.

    Cicak terperangkap 10 tahun dalam tembok,macaman ia boleh hidup?

    Posted: 25 Dec 2010 11:10 PM PST

    Rumah di Jepun biasanya memiliki ruang kosong diantara tembok yang terbuat dari kayu. Ketika tembok mulai rekah, dia menemukan seekor cicak terperangkap diantara ruang kosong itu kerana kakinya melekat pada sebuah paku. Dia merasa kasihan dan terus memeriksa paku itu, ternyata paku tersebut telah ada disitu 10 tahun lalu ketika rumah itu pertama kali dibangunkan.

    Apa yang terjadi? Bagaimana cicak itu dapat bertahan dengan keadaan terperangkap selama 10 tahun?

    Dalam keadaan gelap selama 10 tahun, tanpa bergerak sedikitpun, itu adalah sesuatu yang mustahil dan tidak masuk akal. Orang itu lalu berfikir, bagaimana cicak itu dapat bertahan hidup selama 10 tahun tanpa berpindah dari tempatnya sejak kakinya melekat pada paku itu!

    Orang itu lalu menghentikan pekerjaannya dan memperhatikan cicak itu, apa yang dilakukan dan apa yang dimakannya hingga dapat bertahan. kemudian, tidak tahu darimana datangnya, seekor cicak lain muncul dengan makanan di mulutnya …. rupanya inilah yang membuat ia bertahan hidup.

    Orang itu merasa terharu melihat hal itu. Ternyata ada seekor cicak lain yang selalu menolong cicakyang terperangkap itu selama 10 tahun. Sungguh ini sebuah cinta…cinta yang indah. Cinta dapat terjadi bahkan pada haiwan yang kecil seperti dua ekor cicak itu. apa yang dapat dilakukan oleh cinta? Tentu saja sebuah keajaiban. Bayangkan,cicak itu tidak pernah menyerah dan tidak pernah berhenti memperhatikan pasangannya selama 10 tahun. bayangkan bagaimana haiwan yang kecil itu dapat memiliki kurnian cinta yang begitu menganggumkan

    Aksi anak yang nakkan permainan sampai ditarik rambut ,dicekik leher maknya

    Posted: 25 Dec 2010 10:32 PM PST

    Beginilah keadaan seorang anak yang kemahuannya cuba untuk membeli maianan
    tidak dituruti ibunya...sanggup menarik rambut ,mencekik leher ibunya...



















    Si ibu akhirnya mengalah.....


    500 BLOG !

    Posted: 25 Dec 2010 10:30 PM PST


    Tujuan untuk menjadi blogger pada mula asalnya untuk suka-suka
    untuk mengisi masa lapang tetapi bila lama kelamaan kini menjadi ketagih
    dan seronok kerana bertemu ramai kenalan baru di alam maya ini....

    aku hanya berniaga sendirian di Johor Baharu..mempunyai 2 orang anak dan yang pasti
    keluarga menyokong penuh aku menulis blog ini...Terima kasih untuk isteri dan anak yang
    memberi sokongan kepada suami dan bapa mu ini....

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS