Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


(Gambar) Persandingan Ayu Raudhah & Zaquan Adha – Piccalasso

Posted: 21 Jan 2011 07:35 PM PST

Lagi gambar epik majlis persandingan Ayu Raudhah & Zaquan Adha daripada team Piccalasso menyusuli anda selepas ini. Kehadiran Rozita Che Wan yang turut menyerikan majlis persandingan tersebut sedikit sebanyak mencuri tumpuan lensa kamera, fuh mantap habis!

Manakala, pasangan kembar Aidil Zafuan memaklumkan bahawa isterinya, Rita Rudaini tidak dapat hadir ke majlis perkahwinan atas alasan tidak sihat disebabkan sedang hamil 5 bulan. Dapatkan set gambar berkenaan perkahwinan Ayu Raudhah & Zaquan Adha dalam entri-entri berikut:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

(Gambar) Majlis Pernikahan Zaquan Adha & Ayu Raudhah – Piccalasso

Posted: 21 Jan 2011 04:38 AM PST

9 keping gambar eksklusif majlis pernikahan Zaquan Adha & Ayu Raudhah daripada team Piccalasso yang ditugaskan khas untuk membuat liputan kedua-dua pasangan selebriti sukan & drama. Dengan hanya sekali lafaz, Ayu Raudhah sah menjadi isteri kepada Zaquan Adha dengan disertai hantaran sebanyak 7 dulang & mas kahwin RM1,888.

Team Piccalasso yang terdiri daripada 3 anak muda bernama Azizi Lee, Faizal Rahim & Mashelmy diberikan kepercayaan oleh pasangan pengantin ini untuk merakamkan detik manis perkahwinan mereka. OHBULAN! difahamkan, mereka amat serius ketika bekerja kerana ingin memberikan hasil yang terbaik kepada klien. Apa lagi, anda yang ingin berkahwin mungkin boleh menggunakan perkhidmatan mereka. Halakan kursor ke Piccalasso dan katakan hi kepada mereka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Kahwin Ayu Raudhah Zaquan Adha

Posted: 21 Jan 2011 08:37 AM PST

ALOR SETAR: Hanya dengan sekali lafaz, aktres Ayu Raudhah,26, akhirnya sah bergelar isteri kepada pemain bola sepak kebangsaan dan Negeri Sembilan, Mohd Zaquan Adha Abdul Radzak, 23, pada majlis pernikahan mereka di Masjid Sultanah Bahiyah, di sini, Jumaat.

Pasangan ini telah dinikahkan pada pukul 3.45 petang oleh imam masjid tersebut, Mustafa Kamil Abdul Jamil yang mewakili walikan pihak perempuan iaitu abang Ayu, Roshidi Abu Bakar @ Che Wan.

Ayu Raudhah Kahwin

Pada majlis yang serba ringkas itu, Ayu atau nama sebenarnya Raudhah Abu Bakar @ Che Wan yang kelihatan anggun dengan busana rekaan Man Kajang berwarna krim menerima mas kahwin RM1,888 serta tujuh dulang hantaran daripada pihak lelaki dan berbalas sembilan dulang.

Bagaimanapun, jumlah wang hantaran dirahsiakan atas persetujuan kedua-dua belah pihak. Difahamkan, wang hantaran itu mempunyai kaitan dengan angka lapan, iaitu nombor jersi Zaquan.

Momen bersejarah pasangan mempelai itu disaksikan oleh kira-kira 200 orang tetamu termasuklah ibu Ayu iaitu Zabedah Saad, ibu-bapa Zaquan iaitu Abd Radzak Salleh dan Azizah Arshad serta ahli keluarga kedua-dua belah pihak serta kenalan rapat mereka.

Ayu Raudhah Kahwin

Turut menyaksikan majlis akad nikah mereka, kakak Ayu iaitu aktres Rozita Che Wan, abang ipar mereka, aktor Mazlan Ahmad dan kembar kepada Mohd Zaquan iaitu Aidil Zafuan.

Ditemui selepas majlis berakhir, Ayu yang kelihatan sebak sebaik selesai akad nikah itu melahirkan rasa syukur kerana hubungan cinta mereka yang terjalin hampir dua tahun itu berakhir dengan sebuah ikatan perkahwinan.

"Saya bersyukur, lega dan amat gembira kerana akhirnya kami disatukan juga setelah hampir dua tahun mempertahankan hubungan ini," kata Ayu.

Menurut pelakon drama Nur Kasih ini, dia merasakan sudah sampai masanya untuk mendirikan rumah tangga dan tidak menyangka jodohnya adalah dengan seorang pemain bola sepak terkenal.

ayu raudhah kahwin

ayu raudhah kahwin

"Perasaan saya bercampur-baur sebaik selamat dinikahkan. Saya akan cuba menjadi isteri yang baik dan menghormati setiap keputusan suami walaupun kami berbeza umur tiga tahun," tutur Ayu.

Sementara itu, Zaquan juga turut memanjatkan kesyukuran apabila majlis bersejarah mereka itu berjalan dengan lancar dan kini sah bergelar suami kepada Ayu.

"Saya rasa debaran ketika akad nikah tadi lebih mendebarkan berbanding debaran sepakan bola ke gawang gol. Bagaimanapun, saya bersyukur semuanya berjalan dengan lancar. Selama dua tahun ini, dia seorang yang amat mengambil berat tentang kerja saya. Ayu sentiasa memberikan sokongan untuk saya meningkatkan mutu permainan dan terus berjaya demi memantapkan reputasi bola sepak negara di persada antarabangsa," tutur Zaquan sambil mengukir senyuman manis.

Bercerita tentang percutian bulan madu, Ayu dan Zaquan belum menetapkan tarikhnya kerana sibuk dengan kerja masing-masing dan memilih sebuah pulau sebagai destinasi utama.

Beralih kepada soal anak, Ayu tidak menolak untuk mempunyai anak pada bila-bila masa memandangkan suaminya juga sangat menyukai kanak-kanak.

Pada sebelah malamnya, kedua-duanya menjalani resepsi perkahwinan berkonsepkan alam fantasi dan mengenakan persalinan rekaan Rizman. Majlis tersebut berlangsung di rumah pengantin perempuan.

Selain itu, mereka turut menggunakan khidmat pereka Qudyn untuk malam berinai pada 20 Januari di rumah Ayu.

Sementara majlis menyambut menantu akan dilangsungkan di Pusat Dakwah Islamiah, Paroi, Seremban, Negeri Sembilan pada 30 Januari ini. Pasangan pengantin akan mengenakan persalinan Calvin Thoo dengan bertemakan tradisional. – kredit Mstar Online

kredit gambar: MASHELMY NIZAR MASTOR
Co-Founder / Photographer
Piccalasso Studio
Wedding, Event and Commercial Photography
Web: http://www.piccalasso.com
MP: +60174710505

Ayu Raudhah Kahwin

Ayu Raudhah Kahwin

Ayu Raudhah Kahwin

Ayu Raudhah Kahwin

Ayu Raudhah Kahwin

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gossip: Ayu Raudhah Kahwin 2009?
  • Gambar Nikki Bertudung di Majlis Nikah Ning
  • Betty Benafe Kahwin VIP?
  • FASHA SANDHA AYU RAUDHAH DALAM DRAMA SUTERA MAYA
  • Gambar Wedding Elyana: Gubahan Hantaran Lelaki
  • Program Khas Aidil Adha di Saluran Muzik Aktif RTM
  • Flop Poppy di With love Down Under Charity Gig
  • Gambar Eira Syazira dan Esma Danial Kahwin?
  • Gambar Kahwin Nor Aliah Lee Kahwin Lagi
  • Zizan Nin dan Aida Radzwill Dalam Sanggar Cinta Raudhah
  • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    Drama Gemilang Bakal Kalahkan Nur Kasih

    Posted: 21 Jan 2011 07:45 AM PST

    Selepas kemunculan drama bersiri yang hebat seperti Nur Kasih, kini TV3 bakal mempersembahkan sebuah lagi nukilan terbaru, "GEMILANG" terbitan Filmscape yang akan mula ditayangkan 24 Januari 2011, setiap hari Isnin jam 9.00malam.

    Ada desas desus mengatakan mutu penceritaan dan skrip serta jalan cerita drama ini akan memberi saingan kepada pencapaian dan kejayaan yang pernah dicipta oleh Nur Kasih. Namun, berjayakah drama ini memecah rekod rating drama lain di TV3? Segalanya masih tak pasti dan Budiey sendiri tak dapat memberi ulasan lanjut tentang drama ini. Yang pasti, drama Gemilang sememangnya membariskan pelakon yang hebat.

    Adakah lagu Gemilang dari Ella akan dijadikan lagu tema?

    GEMILANG menyingkap perjuangan seorang pemuda untuk membela nasib golongan pelajar yang terpinggir dengan menubuhkan sekolah swasta yang pertama (Insititut Gemilang) di kawasan pedalaman pada tahun 1977 bagi menjamin masa depan mereka.

    GEMILANG memaparkan pelakon-pelakon muda yang semakin popular seperti Shah Jaszle, Tiz Zaqyah, Kamal Adli dan Tasha Shilla serta dibantu oleh Dato' Jalaludin Hassan, Talha Harith, Muniff Isa, Kpenq Zulkifli, Puteri Chi Chi, Amin, Gregory Sze Lai Huat, Qishz, Nash dan Diandra Arjunaidi.

    poster gemilang

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Lagu Tema Drama Nur Kasih
  • Drama Paling Membosankan Untuk 2007
  • Quotes of the Day: Tiada Drama Nur Kasih Musim Kedua Tapi…
  • Pemenang Anugerah Juara Lagu ke-23 18 Januari Ini
  • Lirik Lagu Terima Kasih Hero NB
  • Rossa, Faizal Tahir, Mawi di Malam Final My Starz LG
  • Vina Morales Juara Ikon Asean Kalahkan Jaclyn Victor & Judika
  • Gambar Tiz Zaqyah, Fizz Fairuz, Remy Ishak di Jordan
  • Drama Nur Kasih Lakonan Remy Ishak
  • Pelancaran Drama Intan Asmara Terbitan MIG Beat
  • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    (Gambar) Majlis Pernikahan Ayu Raudhah & Zaquan Adha

    Posted: 21 Jan 2011 05:04 AM PST

    GAMBAR MAJLIS PERNIKAHAN AYU RAUDHAH DAN ZAQUAN ADHA

    Ini ada beberapa gambar sekitar majlis pernikahan Ayu Raudhah dan Zaquan Adha yang berlangsung petang tadi. Gambar-gambar ini datangnya dari lensa kamera team Piccalasso. Apa yang boleh kami katakan, gambar-gambar memang superb. Terbaik dari ladang orang cakap. Kalau anda nak kahwin dan inginkan photographer untuk mengabdikan saat-saat indah anda itu, kami cadangkan anda dapatkan saja khidmat dari team Piccalasso. Confirm tak rugi beb.

    Baiklah! Jangan buang masa lagi. Jom layan kesemua gambar sekitar majlis pernikahan Ayu Raudhah dan Zaquan Adha yang dibawakan kepada anda oleh team Piccalasso ini.

    GAMBAR MAJLIS PERNIKAHAN AYU RAUDHAH DAN ZAQUAN ADHA

    GAMBAR KAHWIN AYU RAUDHAH DAN ZAQUAN ADHA

    GAMBAR KAHWIN AYU RAUDHAH DAN ZAQUAN ADHA

    GAMBAR KAHWIN AYU RAUDHAH DAN ZAQUAN ADHA

    GAMBAR KAHWIN ZAQUAN ADHA DAN AYU RAUDHAH

    GAMBAR KAHWIN ZAQUAN ADHA DAN AYU RAUDHAH

    GAMBAR KAHWIN ZAQUAN ADHA DAN AYU RAUDHAH

    Macam, superb kan gambar kahwin Ayu Raudhah dan Zaquan Adha ni?

    Big thanks to Piccalasso.

    Related Posts with Thumbnails
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    Ayu Raudhah Dan Zaquan Adha Selamat Diijabkabulkan

    Posted: 21 Jan 2011 02:59 AM PST

    GAMBAR KAHWIN AYU RAUDHAH DAN ZAQUAN ADHA

    Dengan hanya sekali lafaz, Ayu Raudhah sah bergelar isteri kepada pemain bola sepak kebangsaan dan Negeri Sembilan, siapa lagi kalau bukan Zaquan Adha atau nama penuhnya Mohd Zaquan Adha Abdul Radzak pada majlis pernikahan mereka yang diadakan di Masjid Sultanah Bahiyah, Alor Setar.

    Ayu Raudhah dan Zaquan Adha dinikahkan pada pukul 3.45 petang oleh imam masjid tersebut iaitu Mustafa Kamil Abdul Jamil yang mewakili walikan pihak perempuan iaitu abang Ayu Raudhah, Roshidi Abu Bakar @ Che Wan.

    GAMBAR KAHWIN ZAQUAN ADHA DAN AYU RAUDHAH

    Pada majlis yang serba ringkas itu, Ayu Raudhah atau nama sebenarnya Raudhah Abu Bakar @ Che Wan yang kelihatan anggun dengan busana rekaan Man Kajang berwarna krim menerima mas kahwin RM1,888 serta tujuh dulang hantaran daripada pihak lelaki dan berbalas sembilan dulang.

    Walau bagaimanapun, jumlah wang hantaran dirahsiakan atas persetujuan kedua-dua belah pihak. Namun begitu, wang hantaran itu dikhabarkan mempunyai kaitan dengan angka lapan, iaitu nombor jersi Zaquan.

    Lebih lanjut, anda boleh baca KAT SINI.

    ZON ARTIS: Tahniah kami ucapkan kepada Ayu Raudhah dan Zaquan Adha kerana telah selamat diijabkabulkan. Semoga pernikahan ini akan berkekalan hingga ke akhir hayat. Kalau ada masalah tu, cepat-cepat selesaikan dengan baik. Paling penting, elakkan dari mengeluarkan sebarang kenyataan yang ntah apa-apa ntah kat paper. Selamat berbahagia.

    Related Posts with Thumbnails
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Bayi yang di culik ditemukan semula setelah 23 Tahun

    Posted: 21 Jan 2011 09:00 PM PST

     Mungkin ini yang disebut keajaiban! . Seorang perempuan 23 tahun yang diculik dari sebuah hospital ketika masih bayi kembali kepada orangtuanya setelah dia curiga tentang perempuan yang membesarkan dirinya.

    Carlina White, baru berusia 19 hari ketika dia diculik dari Harlem Hospital pada 4 Ogos 1987 oleh seorang perempuan yang menyamar sebagai jururawat. Dia kini mulai terbiasa dengan kehidupan barunya. "Saya sangat bahagia, tetapi pada saat yang sama ada perasaan aneh kerana segala sesuatunya baru. Ini seperti dilahirkan kembali," katanya .

    Seorang pengguna dadah Pettway telah membesarkan White,  di Bridgeport, Connecticut, sekitar dua jam dari New York. Pettway sekarang ditahan FBI berkait dengan kes penculikan itu. White, yang dibesarkan dengan nama Nedra Nance, mengatakan kepada keluarganya bahawa dirinya sering dipukuli ketika masih kanak-kanak. Ketika remaja, dia mula curiga dengan "ibu"-nya, terutama ketika si "ibu" menolak untuk menyerahkan sijil kelahiran ketika dia ingin mendapatkan surat izin mengemudi.

     Pettway akhirnya mengaku bahawa dia bukan ibu kandung White. Akan tetapi, dia menceritakan kisah yang bertentangan, termasuk bahawa ibu kandungnya seorang penagih dadah dan telah meninggal dunia kerana AIDS. White, menurut Pettway, telah diserahkan ibunya kepadanya.

    "Saya selalu mencari hal-hal yang menjadi kesamaan kami, tapi saya tak punya persamaan dengan dia," kata White. Dia menambah, dirinya akhirnya menyedari bahawa dia tidak punya kemiripan fizik dengan Pettway.

    Setelah pindah ke Atlanta bersama anaknya yang berusia enam tahun, Disember lalu White menelefon National Centre for Missing and Exploited Children ) dan mengatakan, "Saya merasa sepertinya saya tidak tahu siapa saya."

    Para penyelidik, yang akrab dengan kes terpanjang yang belum terpecahkan di daftar mereka, menunjukkan foto-foto White sebelum diculik, kemudian disesuaikan dengan foto-foto diri White ketika masih bayi, yang diambil oleh "keluarga"-nya.

    Ibu kandungnya, Joy White, yang meletakkan gambar anakya di almarinya, dihubungi pada 5 Januari. Joy yang baru berusia 16 tahun ketika anaknya  dilahirkan diberi khabar yang gembira bahawa bayinya masih hidup.  "Saya langsung tahu itu adalah dia. Saya sedang bekerja ketika itu. Saya menjerit dan menangis, lalu lari ke lantai bawah." Sebuah ujian DNA smengatakan bahawa Carlina White adalah putrinya.

    Joy White mengatakan tentang penculik anaknya, "Saya ingin dia menderita. Saya ingin dia merasakan penderitaan sebagaimana yang saya alami selama 23 tahun."

    Ini strawberry yang harganya sama dengan blackberry

    Posted: 21 Jan 2011 08:00 PM PST

    Strawberry raksasa  ini yang besarnya hampir sama dengan buah kedondong . Harganya hampir sama dengan harga Handphone BlackBerry. Bezanya yang ini berry benaran, manis bisa dimakan sementara blackberry yang cuma boleh dipicit sahaja.

    Strawberry yang diproduksi di  Gifu, Kota Haneshima, Jepun diberi nama "Bijin Hime" atau Putri Cantik. Strawberry Putri Cantik ini satu biji beratnya lebih dari 80 gram dan memerlukan 30 tahun kajian untuk boleh membuat strawberry raksasa ini.

    Kerana baru  percubaan, strawberry ini baru akan dijual sebanyak 500 pek (satu peknya 4 sampai 5 biji).

    Maut kerana besarkan buah dada

    Posted: 21 Jan 2011 07:00 PM PST

    Tak bersyukur dengan apa yang ada.....saya petik dari myMetro

    BERLIN: Seorang daripada peserta program televisyen realiti Big Brother mati akibat kegagalan pembedahan membesarkan buah dada, lapor media semalam.

    Aktres filem lucah, Sexy Cora, disahkan mati akibat kegagalan otak dan berada dalam koma selama sembilan hari di sebuah klinik di Hamburg, Jerman.


    Keluarga Sexy - atau nama sebenarnya, Carolin Berger - dihubungi pihak hospital pada minggu lalu.


    Sumber berkata, otak wanita itu tidak mendapat bekalan oksigen selama 15 minit sebelum keadaannya menjadi kritikal.


    Dia mencipta nama dalam program berkenaan apabila mandi berbogel di depan kamera. - TS

    Merpati digunakan untuk menghantar dadah ke penjara

    Posted: 21 Jan 2011 06:00 PM PST

    Fuuh! macam-macam cara digunakan.....saya petik dari kosmo online

    BUCARAMANGA, Colombia - Pihak berkuasa Colombia menangkap seekor burung merpati yang membawa dadah untuk diseludup ke dalam sebuah penjara, lapor sebuah akhbar kelmarin.

    Seekor burung merpati yang membawa dadah seberat 0.05 kilogram itu terbang menuju ke arah sebuah penjara namun ia telah ditangkap oleh dua orang anggota polis selepas mereka melihat ia berada di tanah dan seolah-olah memerlukan pertolongan.

    Burung itu jatuh kerana paket dadah ganja yang diikat pada tubuhnya itu terlalu berat untuk dibawa terbang.

    "Ini merupakan kes terbaru dalam jenayah licik. Mereka cuba menyeludup dadah ke dalam penjara dengan menggunakan burung merpati terlatih," kata Ketua Polis Burcaramanga, Jose Angel Mendoza.

    Geng dadah Columbia sering menggunakan pelbagai taktik pelik untuk melakukan jenayah termasuk mengguna burung kakak tua terlatih sebagai pengintip. - Agensi

    Rakyat China takut tua

    Posted: 21 Jan 2011 05:00 PM PST

    KEMUNCULAN ramai pengemis disebabkan ramai rakyat China yang kurang bersedia menempuh usia tua dengan cukup tabungan.
    Satu tinjauan umum sebuah badan penjagaan kesihatan ternama British mendapati, rakyat China antara yang paling bimbang apabila usia mereka sudah meningkat tua, lapor akhbar China Daily semalam.
    Kajian meliputi 12 buah negara itu menunjukkan 28 peratus warga China tertekan memikirkan umur sudah bertambah malah lebih separuh daripada responden berusia 45 tahun menganggap diri mereka sebagai orang tua.
    Namun, apa yang menarik menerusi kajian yang dijalankan pada Jun dan Julai lalu mendapati, 72 peratus daripada responden yang berusia 65 tahun ke atas tidak berasa umur mereka sebagai sudah lanjut.
    Tinjauan itu juga menunjukkan satu pertiga rakyat China tidak membuat tabungan ketika umur muda bagi menghadapi usia persaraan manakala 46 peratus tidak mengambil insurans sebagai persediaan apabila tua.   ~~Agensi

    sumber : mran3238.wordpress.com

    Anjing purba di jadikan kawan dan makanan

    Posted: 21 Jan 2011 04:00 PM PST

    Sekarang anjing dikenal sebagai sahabat atau penjaga manusia. Namun pada zaman purba, haiwan  ini  dijadikan santapan.

    Ilmuwan meyakini ribuan tahun lalu, anjing adalah kawan setia sekaligus sumber makanan manusia. Ini bukan hal mengejutkan, mengingat masyarakat Korea masih memakan daging anjing. Namun ilmuwan mengatakan telah menemukan potongan tulang dari anjing peliharaan paling awal di Amerika.

    Ahli juga menyimpulkan anjing itu dikembangbiakkan untuk dimakan sekaligus anjing untuk berburu dan dipelihara. Samuel Belknap III dari University of Maine menemukan fragmen sementara yang berasal dari kotoran manusia yang ditemukan di barat daya Texas, Amerika Syarikat, pada 1970.

    Berdasarkan uji kaji karbon, tulang itu berusia 9.400 tahun dan milik dari seekor anjing, bukan serigala atau rubah. Fragmen itu ditemukan berada di dalam tumpukan kotoran manusia dan berwarna orange-cokelat kerana melalui saluran pencernaan.

    Belknap dan ilmuwan lain dari University of Maine dan Universitu of Oklahoma bidang antropologi molekular, menegaskan bahawa anjing memegang peranan penting dalam pembentukan kebudayaan manusia selama ribuan tahun.

    Sebagai tambahan, arkeolog Robert Wayne dari UCLA menemukan bukti keberadaan anjing 31.000 tahun lalu di Belgium, 26.000 tahun di Republik Chez dan 15.000 tahun lalu di Siberia. Namun fungsi anjing itu belum diketahui secara jelas. [vin]

    Gila seberang jalan pun sempat buat projek

    Posted: 21 Jan 2011 10:01 AM PST

    image
    Dah dasar namanya binatang..mana sempat jelah…..

    Dah cedera teruk pun masih kurang ajar

    Posted: 21 Jan 2011 09:40 AM PST

    Google Street View yang mempamerkan foto  di beberapa lokasi dunia bikin sensasi lagi. Kini foto seorang mangsa kemalangan yang mengacukan jari tengah ke ambulans.

    Mengacukan jari tengah merupakan tradisi tidak sopan di Amerika Syarikat kerana melecehkan pihak lain. Seorang lelaki tidak dikenal yang berlumuran darah tertangkap kamera Google Street View yang berada di sekitar lokasi Birmingham, England.

    Gambar yang nampak kabur itu diambil sekitar jalan St. Margaret, area Ward End. Lelaki berkepala botak itu nampak berbaring di tandu dengan darah berlumuran yang nampak jelas di bahagian belakang kepala.

    Dua petugas polis dilihat sedang mengambil pernyataan dari lelaki itu, sementara pekerja ambulans mengubati luka-lukanya.

    Google Street View memang menjadi kontroversi di masyarakat kerana dianggap melanggar privasi individu serta berisiko terhadap keamanan rumah. Beberapa negara menyerang layanan yang muncul sejak 2008 ini.

    Seorang lelaki yang sedang buang air kecil di kebun, pasangan yang keluar dari kedai seksual dan pasangan remaja yang tertangkap kamera sedang berciuman sering muncul di Google Street View. [vin]

    sumber : teknologi.inilah.com

    Adegan yang tak sanggup di lihat

    Posted: 21 Jan 2011 08:50 AM PST

    12954844236098414

    Mungkin akibat dah tak tahan sangat. Dia lepaskan saje-saje dah tak peduli orang lain..
    Namun kesian perempuan ini..malu....

    Aksi budak kecil perempuan hisap rokok

    Posted: 21 Jan 2011 07:00 AM PST

    Gayanya mengalahkan orang dewasa tetapi kesian melihatnya...












    Inilah orang yang buat kapal selam sendiri

    Posted: 21 Jan 2011 06:00 AM PST

    Tao Xiangli,  34 tahun dari China, menghabiskan masa selama dua tahun untuk membuatbkapal selam  sendiri berfungsi secara penuh.
    Tao bukanlah orang pertama untuk membangun sebuah kapal selam buatan sendiri, tapi itu tidak membuat prestasinya pun kurang mengesankan. Terutama kerana dia melakukannya dengan menggunakan tong minyak dan alat-alat yang dibeli dari tempat buangan barang.
    Dia membuat ujikaji di sebuah tasik di luar Beijing. Kapal selam buatan sendirinya memiliki periskop, motor elektrik, manometer, dua kipas, pusat kawal dan hanya memerlukan $ 4.385 untuk membuatnya.
    Foto oleh Reuters




    Si mondok yang terperangkap

    Posted: 21 Jan 2011 05:00 AM PST

    Inilah nasib si mondok yang terperangkap...





    Inilah akibat bila buaya cuba makan belut elektrik

    Posted: 21 Jan 2011 04:00 AM PST

    Video kucing boleh mengira

    Posted: 21 Jan 2011 03:00 AM PST

    Dapat lesen memandu setelah 960 kali ujian

    Posted: 21 Jan 2011 02:00 AM PST

    Pantang menyerah. Itulah Cha Sa-soon. Demi mendapatkan sebuah lesen memandu, dia rela mencuba ujian sampai 960 kali.

    Apabila dia berhasil mendapatkan lesen itu dia siap membeli sebuah kereta.

    Pejabat  berita Yonhap mengatakan, Cha hampir setiap hari menjalani ujian untuk mendapatkan lesen sejak April 2005. Dia mengatakan perlu membeli sebuah kereta  kecil kerana ingin mengunjungi anak-anaknya serta untuk keperluan perniagaannya, iaitu menjual sayur-sayuran.Hebat  semangat Ibu Cha, pantang menyerah.(link)

    Ikan berkaki dan mirip hamster di Mexico

    Posted: 21 Jan 2011 01:00 AM PST








    Axolotl (Ambystoma mexicanum) is a type of salamander that spends its life in the form of larvae. Exotic animals unique nan is sometimes referred to as "Mexican Walking Fish" because he looks like a fish that has hands and feet. However, the Axolotl is not actually a kind of fish, but rare type of salamander found in Mexico City. Axolotl length can reach 30 cm, but the average size is only 15 cm. The color of their bodies the average black or brown kepirangan and many are albino with such funny colors pink. These animals have gills that are outside his body. Gill seems to be beside her head so that a cursory look like horns. Eastern people often creates a fantasy that is associated to a legend of the dragon, so they often referred to as dragon fish.

    sumber: www.cornermystery.com

    Nenek super belasah pencuri dengan tongkatnya

    Posted: 21 Jan 2011 12:00 AM PST

    Doris Thiele adalah seorang nenek berusia 84 tahun dengan keberaniannya yang luar biasa dia  berkelahi dengan seorang pencuri yang cuba untuk masuk ke rumahnya dan memukulnya dengan tongkat yang biasa dia gunakan untuk berjalan.



    Leon Ingram, 34, seorang pengguna heroin menanduk kaca jendela untuk memecahkannya dan berusaha melarikan diri, namun jejak darah menyebabkan dia tertangkap. Dia dihukum penjara selama tiga tahun di Southampton Crown Cours etelah mengakui aksi perompakan tersebut dan menulis surat meminta maaf.


    Mrs Doris Thiele dan anaknya sedangs tidur di rumah mereka di New Milton, Hampshire, ketika Mrs Thiele bangun dan melihat lampu menyala. Dia menyangka anaknya mungkin sakit, dia bangun dan dia dihadang Ingram sehingga terjadi perkelahian. "Saya memutuskan untuk berdiri melawannya, tapi menjerit ketika dia datang menyerang ke arahku,"katanya.

    "Anak saya bergegas keluar dari biliknya dan meletakkan lengan di lehernya. "Dia terus berteriak tapi aku menyambar tongkat ayah saya berjalan dan terus memukul dia. Saya tidak akan membiarkan dia pergi dan dia tahu itu." Pasangan itu kemudian diberi penghargaan keberanian oleh polis atas tindakan mereka.

    Inilah Racun Pembunuh Yasser Arafat

    Posted: 20 Jan 2011 11:00 PM PST

    Sekian lama jadi misteri, seorang penasihat senior pemimpin Palestina Yasser Arafat mengatakan penyebab kematiannya kerana keracunan thallium. Zat apakah itu?

    Thallium (TI) ditemukan oleh Sir William Crookes pada 1861. Ketika terlepas ke udara, thallium berkilat seperti logam dan langsung mengeluarkan asap kebiruan.

    Sebuah oksida berat terbentuk dalam TI jika dibiarkan di udara, dan jika ditambah air maka hidroksida terbentuk. Logam ini sangat lembut dan lunak dan boleh dipotong pisau.

    TI digunakan untuk membuat kacamata khusus lensa reflektif. Garam TI digunakan sebagai bahan reaksi dalam riset kimia. TI sulfat dijual di negara sederhana di mana pertisida masih diizinkan. Namun di negara Barat, TI dilarang.

    Elemen dan senyawa TI bersifat racun atau toksik dan harus ditangani dengan hati-hati. TI tak banyak dipakai manusia dan hanya digunakan sebagai racun tikus dan bahan industri kimia dan teknik elektro.

    Secara efektif, tubuh manusia boleh menyerap TI, khususnya melalui kulit, organ-organ pernafasan dan saluran pencernaan. Keracunan TI biasanya kerana tak sengaja terekspos racun tikus yang isinya sejumlah besar adalah sulfat TI.

    Akibatnya, perut akan sakit dan sistem saraf mengalami kerosakan. Dalam beberapa kes, kerosakan tak boleh dikembalikan dan akan segera mati. Ketika manusia selamat dari keracunan TI, konsekuensi dari gangguan sistem saraf pun mengancam, termasuk gemetar, lumpuh dan perubahan perilaku.

    Jika bayi belum lahir keracunan TI, maka bayi akan mengalami gangguan bawaan. Akumulasi TI di tubuh manusia memiliki kesan kronik, seperti kelelahan, sakit kepala, depresi, kurang nafsu makan, sakit kaki, rambut gugur, dan gangguan penglihatan.

    Efek lebih lanjut adalah saraf merasakan rasa sakit dan nyeri sendi. Hal tersebut merupakan konsekuensi serapan TI melalui makanan.

    Arafat meninggal pada 2004  di Ramallah. Dia perlahan sakit dengan beberapa gejala tersebut hingga akhirnya koma dan menghembuskan nafas terakhir. [vin]

    sumber : teknologi.inilah.com

    Terjatuh ke dalam kolam saat SMS,menjadikan wanita ini populer di YouTube

    Posted: 20 Jan 2011 10:30 PM PST

    Peringatan bahaya SMS sambil memandu sudah kerap terdengar. Namun, belanja atau berjalan-jalan di mall sambil sms juga berbahaya.

    Kamera CCTV sebuah mall merakamkan seorang wanita sedang menggunakan handphone. Nampaknya, dia keasyikan dengan handphonenya dan tak dia sedar sebuah kolam air panjut besar di depannya. Tersandung tepian kolam, wanita itu jatuh ke dalam kolam air.

    Wanita malang itu kemudian basah kuyup, dan barang bawaannya pun basah terkena air. Kemudian, video ini disiarkan ke YouTube dan jadi perhatian orang dalam waktu yang singkat.

    Jumlah aksesnya video itu terlah mencapai satu juta kali. Sepeti dikutip DailyMail, jika diperhatikan, wanita itu begitu fokus pada handphonenya. Dia berjalan lurus tanpa memperhatikan sekeliling. Hasilnya, dia tercebur dan memalukan dirinya sendiri.

    Peristiwa itu terjadi di mall di wilayah Pennsylvania, Amerika Syarikat (AS).  Dia menjadi bintang di YouTube karena video itu.(link)




    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS