Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Foto Khairul Fahmi & Leuniey Dating Tepi Pantai

Posted: 07 Oct 2012 10:22 PM PDT

Minggu lalu foto mesra Khairul Fahmi dan kekasihnya, Leuniey Natasha hangat diperkatakan oleh peminat-peminat industri tempatan, sehingga Khairul Fahmi atau lebih mesra dipanggil Apex mengakui sendiri kepada pihak media bahawa statusnya bersama Leuniey adalah bukan sekadar kawan biasa.

Terbaru foto mereka di muat naik sekali lagi menerusi laman Istagram masing-masing dan kali ini mereka kelihatan sungguh mesra dan seolah-olah sedang bercuti di sebuah pusat peranginan di tepi pantai.

Jom lihat foto 'dating' mereka selepas ini. So sweett!!

“Saya Bukan Simbol Seks” – Fathia Jawab Isu Pakaian Seksi

Posted: 07 Oct 2012 09:27 PM PDT

Terbaru, menerusi laporan Kosmo Online hari ini, Nur Fathia dikatakan telah menetapkan garis panduan untuk dirinya berpakaian kerana tidak mahu mengulangi kesilapan lalu sehingga dilabelkan sebagai pelakon seksi.

"Saya bukan simbol seks dan saya enggan memakai pakaian yang terlalu menjolok mata. Saya akui berlaku sedikit pertengkaran ketika sedang menjayakan sebuah babak sebagai pelacur dalam filem 'Darah Panas' kerana saya dipaksa memakai pakaian ketat dan menjolok mata."

"Pada hari kejadian juga saya berkeras untuk menukar pakaian lain yang kurang seksi berbanding baju dan skirt paras paha yang diberi oleh produksi. Setakat itu had saya dalam berpakaian!" tegas pelakon jelita ini.

Fathia turut menegaskan bahawa untuk masa akan datang dia akan lebih berhati-hati dalam aspek pemilih pakaian dan sekiranya dikehendaki untuk tampil seksi, dia akan pastikan pakaian tersebut tidak keterlaluan.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


KFC ZINGER DOUBLE DOWN Jadi Fenomena

Posted: 07 Oct 2012 09:28 AM PDT

Bila Budiey rasa lapar sangat, Budiey rasa nak makan 'something' yang lazat yang tengah hangat kat pasaran sekarang. Baru puas hati. Selalu sangat makan nasi pun jemu jugak, betul tak?

Rasanya, tak ada yang paling hangat diperkatakan sekarang ini, selain KFC Zinger Double Down yang boleh didapati di restoran KFC mulai 25 September yang lalu. Tak hairan kalau nama burger ni jadi trending kat Twitter. Ramai sangat yang bercakap pasal kelazatan burger baru ni.

Budiey antara yang bertuah dapat mencuba dan merasai kesedapan KFC Zinger Double Down ini semasa singgah di sebuah restoran KFC kat Pavilion KL.

Budiey KFC

Tak pernah Budiey bayangkan wujudnya burger yang tidak diperbuat dari roti langsung yang mana roti tu ditukar sepenuhnya oleh daging ayam! Mungkin sebab tu lah diberi nama 'Double Down' tu kot.

Sedangkan bila kita sebut 'burger' je, pastinya 'roti' tak dapat dipisahkan seperti irama dengan lagu yang juga tak dapat dipisahkan, haaa… seperti jugalah roti dan burger, kedua-duanya saling berduet bersama.

Anda bayangkan, bagaimanakah rasanya bila burger tebal dihimpit dengan dua keping daging ayam dan ditengahnya pula ada sos keju yang sangat juicy, mayonis, kepingan keju dan crispy chicken strip.

Itulah keunikan sebenar KFC Zinger Double Down!

Rasanya? Wooooooaaahhh…. Budiey dah pun cuba wey. Sedap betul lah!

Entah dari mana idea ini datang, Budiey tak pasti. Apa yang Budiey tahu, KFC Zinger Double Down ni sangat terkenal di negara Amerika Syarikat di mana dilancarkan pada 12 April 2010.

Burger dah pun menjadi satu fenomena luar biasa di negara luar seperti Kanada, Amerika Syarikat, Filipina dan terbaru di Singapura… dan Budiey rasa tak mustahil burger ini juga akan jadi kegilaan dan fenomena luar biasa untuk warga Malaysia pulak.

Semasa pertama kali mencubanya, Budiey dapati daging ayamnya tebal dimasak ranggup (crispy) sedangkan Budiey memang tak suka dengan crispy. Kalau nak tahu, Budiey gemar dan selalu makan ayam original dari KFC. Ia betul-betul dibuat untuk lelaki kacak macam korang semua. Ia packed dengan daging dan untuk penggemar daging, pastinya burger ini sangat tepat untuk hidangan korang!

Tapi, apa yang Budiey rasai masa tu… Keenakan yang tiada tolak banding ayam ranggup (crispy) yang ada pada burger ini sudah cukup membuatkan Budiey gemar dengan kelazatannya yang cukup istimewa.

Habiskan satu hidangan burger ni, ambil masa yang agak lama sebab Budiey nak merasai keenakkannya sepuas-puasnya.

Satu hidangan burger ni dah cukup buat Budiey rasa kenyang sampai ke malam. Bukan apa, tengoklah sendiri, ada dua keping daging yang tebal tu. Jumlah kalori pula sebanyak 540.

Bagi Budiey, masa makan burger ni, Budiey tak letak sos pun. Rasanya tak perlu letak sos cili sebab rasanya dah enak pun. Tapi kalau korang nak kasi pedas, boleh je letak sos cili atau sos tomato.

Mmm… kalau ada daging original pun best gak. Jadi, pelanggan ada dua pilihan.

KFC Zinger Burger Double Down

Tampil dengan tagline – ALL MEAT, ALL MAN sudah cukup memberi gambaran pada Budiey yang burger ini ditujukan kepada lelaki dan menggambarkan pada pelanggan KFC sendiri yang mana burger ini diperbuat sepenuhnya dengan daging ayam. Ya, jangan harap nak ada roti masa beli burger ini. Itu yang membezakan burger ini dengan produk lain.

Tapi jangan percaya dengan tagline tu ya sebab kaum hawa dan perempuan kat luar sana pun boleh merasainya. Budiey percaya, pelanggan sasaran untuk burger ni adalah kaum lelaki yang berusia 18 hingga 29 tahun. Bukan apa, burger ini diperbuat khusus untuk kaum lelaki adalah kerana ia dapat memberikan kepuasan kepada selera lelaki yang suka makan daging yang banyak.

Haaaa… baru puas hati, betul tak?

Jangan pula, anda cuba nak memandai minta letak roti masa order burger ni kat KFC. Memang tak ada roti langsung ya!

Apa-apa pun, untuk info lanjut, jangan lupa layari layari www.kfc.com.my dan LIKE https://www.facebook.com/KFCMalaysia

KFC Zinger Burger Double Down

Korang mesti tertanya-tanya berapa RM burger ni dijual di KFC kan?

Okay, bak sini Budiey nak habaq mai…

Untuk ala-carte, harganya RM8.40 sahaja. Tapi sekiranya korang minta combo yang didatangkan bersama reg drink, harga untuk satu set ialah RM10.50. Tak cukup lagi, anda boleh tambah RM2 untuk upgrade kepada minuman bersaiz besar disertakan sekali dengan reg fries atau reg wedges.

Burger yang sangat unik ini dijual di seluruh cawangan KFC ya. Budiey dah cuba satu hari tu, dan rasa nak pergi lagi untuk cuba lagi.

Untuk anda yang tinggal di Semenanjung Malaysia, anda boleh dapatkannya sekarang (untuk masa yang terhad sahaja). Amacam? Korang mesti dah tak sabar-sabar kan?

Walaweh! Tunggu apa lagi, jom serang KFC dan 'order' KFC Zinger Double Down sekarang! Ya, sekarang sebab burger ni disediakan untuk masa yang terhad sahaja dan sementara stok masih ada!

Kenalah dengan tagline KFC… So Gooooooooood! (sambil buat sign thumbs up!)

KFC Zinger Burger Double Down

KFC Zinger Burger Double Down

No tags for this post.

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Kucing paling pemarah di dunia (foto)

Posted: 07 Oct 2012 09:30 PM PDT



Dia telah memenangkan puluhan ribu hati para pengagum - tapi berapa banyak dari mereka yang akan cukup berani untuk mencuba mengusapnya adalah . Dia adalah Colonel Meow, kucing bermuka marah dengan ekspresi asam telah membuatnya menjadi sensasi internet. Meskipun memiliki bulu yang lebat,  kucing persia hitam asap ini terkesan galak berkat tatapan jahat dan wajah yang tampaknya tidak berubah dengan kerutan .
Fans telah memberinya julukan 'kucing paling pemarah sedunia'. Tapi ketika bahkan pecinta kucing paling bersemangat mungkin enggan untuk terlalu dekat dengan Kolonel Meow dalam kehidupan nyata, halaman Facebooknya telah menarik 'like' lebih dari 32.000 orang dari seluruh dunia.

 

Seperti banyak diktator lain, Meow Kolonel memiliki pendidikan bermasalah - profil mengungkapkan bahwa ia ditemukan di pinggir jalan setelah ditinggalkan di Seattle, Washington. Namun pihaknya lebih lembut juga terungkap dalam biografi singkat di mana ia mengakui bahwa ia memiliki rasa takut dengan burung . Nona Avey, yang mengadopsi Meow Kolonel dari penampungan haiwan, sekarang berharap untuk membawanya ke Los Angeles dan membuatnya menjadi bintang.

. (DAILYNEWS.CO.UK)

[Foto] Pesona kecantikan para bintang Korea

Posted: 07 Oct 2012 09:00 PM PDT


Festival Film Internasional Busan dipenuhi dengan pesona kecantikan para artis Korea.
Berikut foto-fotonya.
 
 BIFF, Miss A Suzy, not as …

BIFF, Oh Yeon seo, not at …

BIFF, Kim Sa-Rang looks the …

BIFF, Kang So-ra, simple and …

BIFF,  Kim A joong, see-through …

BIFF, Park Shin hye put on …

BIFF,  Kim A joong, see-through …

BIFF, Kim Nam-gil, cutie pie …

[Photo] Moon Geun Young at …

[Photo] Park Shin Hye showing …

BIFF, Nam Gyuri did you do …

[Photo] Nam Gyu Ri on red …

[BIFF] Beautiful actresses …

Orang-orang Ini Dibayar Untuk Menggemukan Badan

Posted: 07 Oct 2012 08:30 PM PDT

Para peneliti di Washington University School of Medicine di St. Louis membuat penawaran yang tidak biasa. Mereka akan memberi imbalan layak pada beberapa orang untuk memakan fast food setiap harinya dalam jangkan waktu 3 bulan.

Dikhabarkan oleh abcnews.go.com (05/10/2012) Dr. Samuel Klein, ketua peneliti studi ini ingin melakukan penelitian. Fokus utamnya mencari penyebab mengapa hanya beberapa orang yang mengalami kenaikan berat badan mengalami diabetes dan hipertensi, sementara yang lain tidak.

Kerananya, ia lebih memilih untuk menggunakan 'tikus percubaan' berupa manusia. "Apa yang pelajari pada tikus tidak selalu boleh diterapkan kepada manusia," jelas Klein.



Makanan cepat saji terbukti menjadi makanan sempurna kerana boleh diukur secara tepat apa yang dimakan tiap orang. Lima restoran cepat saji yang dipilih untuk studi adalah Mc Donald's, Burger King, Taco Bell, Pizza Hut, dan KFC.

"Restoran makanan cepat saji mempunyai menu makanan yang sudah diatur, jadi kami boleh tahu kalori dan komposisi makro-nutrsi di dalamnya.Ini merupakan cara yang tidak mahal, mudah, dan enak untuk memberikan orang-orang ekstra kalori," tambah Klein.

Orang-orang ini akan dibayar untuk makan, dan pembayaran mereka boleh mencapai $3.500 tergantung dari berapa lama mereka boleh mencapai berat badan yang ditargetkan. Para sukarelawan harus menaikan berat badan 5-6% dari berat badan awal selama 3 bulan. Selanjutnya mereka boleh menurunkan berat badan lagi. Para peneliti mengawasi berat badan mereka dari minggu ke minggu.

sumber: detikcom

Gara-gara Tindik Telinga, Gadis 16 Tahun Alami Gagal Jantung

Posted: 07 Oct 2012 08:00 PM PDT




Jess Smith.

Jess Smith mengeluhkan rasa sakit di bagian dadanya. Beberapa hari kemudian, ia harus menjalani operasi jantung terbuka darurat selama tujuh jam.

Seorang gadis berusia 16 tahun yang dulunya sangat sihat, kini mengalami gagal jantung akibat infeksi, yang kemungkinan besar disebabkan oleh tindik telinga. Jess melakukan prosedur tersebut satu tahun sebelumnya.


Jess mengalami serangan jantung dan harus menjalani perawatan intensif selama tiga minggu, setelah diserang penyakit langka. Anehnya, keadaan tersebut seharusnya mempengaruhi orang-orang yang berusia tiga kali di atasnya.

"Awalnya, saya fikir ini hanya gangguan pencernaan. Saat saya kembali ke doktor, ia berpikir itu infeksi jantung. Saya tidak percaya ketika mereka mengatakannya," kata Jess ketika diwawancarai oleh Daily Mail, (3/10).

Operasi jantung membuat Jess memiliki bekas luka sepanjang 6 inchi di dadanya. Tetapi, ia tak mempersoalkan bekas luka itu dan justru bangga kerana berhasil melaluinya.

sumber  

Wanita Singapura kelima paling tak setia di dunia,Malaysia ketiga

Posted: 07 Oct 2012 07:30 PM PDT


SINGAPURA: Kaji selidik Durex baru-baru ini menyenaraikan wanita Singapura yang kelima paling tidak setia di dunia.
Pungutan pendapat daripada 29,000 wanita di 36 negara meletakkan Ghana di tangga pertama dengan 62 peratus apabila wanitanya mengakui menipu teman lelaki dan suami mereka. Wanita Thai berada di kedudukan kedua dengan 59 peratus, wanita Malaysia ketiga (39 peratus) dan Russia keempat (33 peratus).

Di tangga kelima adalah wanita Singapura yang tidak begitu setia dengan 19 peratus.


Menyenaraikan lelaki Singapura sebagai paling ramai melakukan seks rambang di Asia, kaji selidik jenama kondom itu berkata, mereka mempunyai 16 pasangan secara purata dalam kehidupan mereka. - ST

sumber : mymetro

Sophie wanita RoboCop

Posted: 07 Oct 2012 07:00 PM PDT


LONDON: Sophie Morgan boleh dianggap seorang RoboCop apabila separuh daripada tubuhnya berfungsi dengan bantuan peralatan canggih bernilai �90,000 (RM443,747).
Bagi sesiapa yang melihat Sophie, pasti akan berasa kagum.

Dari pinggang ke bawah, setiap tubuhnya disokong alat bermotor diperbuat daripada gentian karbon. Sophie, 27, mengawal pergerakan mesin itu menggunakan alat pada tangannya bagi membolehkan kakinya berjalan. Pada tiga langkah terawal, Sophie kelihatan menahan sakit tetapi dia tersenyum lebar beberapa detik kemudian. Hanya lima minit sebelum itu, dia hanya mampu duduk di kerusi roda apabila pergerakannya jadi sangat terbatas akibat lumpuh dari paras dada ke bawah.


Sophie ditimpa bencana sembilan tahun lalu apabila kereta dinaikinya terbabit dalam kemalangan dan insiden itu merosakkan tulang belakangnya.

Selepas beberapa tahun, dia menerima kenyataan tidak akan berjalan lagi seperti sebelum ini. Namun, media semalam melaporkan, Sophie adalah antara manusia pertama mendapat faedah daripada alat dikenali sebagai Rex itu.


Rex adalah kemajuan perubatan besar pertama dicapai untuk membantu orang lumpuh sejak beberapa dekad lalu. Ia membantu pesakit termasuk yang lumpuh dari paras leher ke bawah - untuk kembali berjalan.



Dalam perkataan lain, Rex akan menamatkan penggantungan pesakit lumpuh kepada kerusi roda. Sophie - kini bertugas sebagai penyampai televisyen - mencuba Rex kali pertama pada Mei lalu.

Katanya, ia adalah pengalaman yang sukar diceritakan.


"Dengan ketinggian 1.5 meter, lantai kelihatan begitu jauh apabila memakai Rex.

"Saya berasa selamat tetapi emosi bercampur-baur dan selepas beberapa minit saya tidak percaya boleh berjalan," katanya. Pengalaman itu menyebabkan dia terus mahu mencuba Rex secara berterusan. Teman lelaki Sophie, Tom, 28, berkata sejak berkenalan lima tahun lalu, Rex membolehkan dia melihat kekasihnya berdiri untuk kali pertama. Ketika ini ada hanya 10 unit Rex dicipta dan 30 orang pernah mencubanya. - DM


sumber : mymetro

Jerat gadis seksi

Posted: 07 Oct 2012 06:45 PM PDT


KUALA LUMPUR: Bermodalkan pakaian seksi dan gaya menggoda, seorang wanita berusia 20-an dikesan menggunakan taktik itu untuk menghampiri mana-mana lelaki bagi menjerat mereka.
Selepas berjaya menghampiri lelaki terutama individu yang bersendirian di Jalan Raja Laut, di sini, wanita terbabit akan mengumpan mangsa untuk ke rumahnya. 
Di rumah berkenaan, siap menunggu dua lelaki berusia lewat 20-an yang bersenjatakan kayu dan pisau sebelum seorang daripadanya mengaku suami kepada wanita terbabit.

Mangsa yang terperangkap dipaksa menyerahkan wang atau barangan berharga kepada kumpulan berkenaan.



Difahamkan, sudah lebih 10 lelaki menjadi mangsa kelicikan kumpulan itu membabitkan kerugian puluhan ribu ringgit.


sumber : mymetro

Tombol pintu ‘gigit’ jari

Posted: 07 Oct 2012 06:30 PM PDT


MELAKA: "Emak, tak boleh buka!" jerit kanak-kanak lelaki berusia sembilan tahun yang menempuh detik cemas selama tiga jam apabila jari hantu tangan kirinya tersepit dalam tombol pintu di apartmen mereka di di Jalan Ujong Pasir, di sini, semalam.
Difahamkan, dalam kejadian jam 11.45 pagi, Muhd Danish Abbasy Mokhtar bermain dengan tombol pintu bilik kakaknya, Nurkia Satina Batrisyia, 12, yang tercabut.

Ketika asyik bermain, jari hantu murid tahun tiga Sekolah Kebangsaan Banda Hilir itu termasuk ke dalam lubang tombol pintu berkenaan.


Anggota bomba yang dikejarkan ke tempat kejadian memotong tombol itu bagi mengeluarkan jari kanak-kanak berkenaan yang bengkak.

Ibunya, Sharifah Nazahatul Akmal Syed Abu Bakar, 38, berkata, ketika kejadian dia memasak di dapur.


"Saya tersentak apabila Danish datang memberitahu jarinya tersepit dalam tombol pintu yang tercabut.



"Dalam keadaan panik, saya cuba mengeluarkan jarinya menggunakan minyak, tetapi gagal. Danish pula menangis teresak-esak kerana ketakutan," katanya.

Menurutnya, ketika kejadian suaminya tiada di rumah dan selepas lebih sejam berusaha tetapi tetap gagal, dia menghubungi bomba.


Sementara itu, Ketua Operasi Balai Bomba dan Penyelamat Jalan Kubu, Pegawai Bomba Kanan II Hashim Kaus berkata, beliau bersama enam anggota dan satu jentera bergegas ke tempat kejadian sejurus menerima panggilan pada jam 1.23 tengah hari.

"Kami cuba mengeluarkan jari mangsa dengan kaedah manual menggunakan minyak, tetapi tidak berhasil kerana kanak-kanak itu meronta-ronta ketakutan.


"Berikutan itu, kami memujuk dan menenangkannya sebelum memotong tombol itu dengan alat khas," katanya.


sumber : mymetro

Bayar nyawa intai wanita

Posted: 07 Oct 2012 06:15 PM PDT

GEORGETOWN: Seorang lelaki warga emas terpaksa membayar dengan nyawanya apabila dia dibelasah orang ramai ketika mengintai seorang wanita dalam tandas di Kompleks Tun Abdul Razak (Komtar) di sini, menyebabkan dia di masukkan ke wad neurologi Hospital Pulau Pinang (HPP) sebelum meninggal dunia, malam kelmarin.
Mangsa yang berusia 59 tahun meninggal dunia kira-kira jam 9 malam selepas dimasukkan ke hospital sejak seminggu lalu kerana mengalami pendarahan dalam otak. 
Dalam kejadian Sabtu lalu, seorang peniaga wanita masuk ke tandas untuk membuang air kecil sebelum menyedari dia diintai seorang lelaki melalui celahan pintu yang renggang.

Wanita terbabit kemudian menjerit meminta tolong dan seorang saudaranya masuk dan terserempak seorang lelaki yang berada di tandas bersebelahan.

Suspek yang berusia 59 tahun dan juga seorang pengemis dipukul beramai-ramai oleh orang awam yang berang sebelum diserahkan kepada polis.

sumber : mymetro

Kantoi cubaan samun kedua

Posted: 07 Oct 2012 06:00 PM PDT


SEPANG: "Ketika sedang membeli buah naga, tiba-tiba jalan sesak, mulanya saya ingatkan kemalangan jalan raya, tidak lama selepas itu terdengar dua das tembakan sebelum melihat seorang lelaki ditahan polis dengan kaki berlumuran darah dan mengaduh kesakitan di tepi jalan," kata saksi yang hanya ingin dikenali sebagai Salleh.
Pada masa sama, dia melihat seorang lagi lelaki melarikan diri ke laluan bertentangan menaiki motosikal.


"Selain itu, seorang lelaki India turut tercedera di lengan kiri, rupa-rupanya dia ditetak ketika cuba disamun. Kejadian berlaku amat pantas dan keadaan di situ kecoh seketika...nasib baik penyamun itu dapat ditangkap.

"Beberapa orang awam lain melihat tiga lagi rakan penyamun melarikan diri menaiki dua motosikal," katanya di sini, semalam.



Dalam kejadian jam 1.15 petang itu, suspek cedera di paha kiri selepas ditembak polis ketika cuba menyamun seorang lelaki dikenali K Panneer, 28, di Pekan Sungai Pelek, dekat sini.


sumber : mymetro

12 Shortcut Keys Rahsia di Facebook

Posted: 07 Oct 2012 05:30 PM PDT


Apakah Facebook telah menjadi bagian dari keseharian Anda? Jika demikian, alangkah baiknya jika Anda boleh akses berbagai fitur Facebook dengan cepat, salah satunya adalah menggunakan shorcut keys. Ya, Seperti halnya aplikasi PC, Facebook juga memiliki shortcut yang boleh Anda hafal dengan cepat dan mudah. Dan berikut  12 shortcut keys terbaru untuk akaun Facebook Anda.

1. ALT + ?
Perpaduan tombol ALT dan ? di halaman akaun Facebook Anda, akan membawa Anda ke kolom pencarian teman. Tak perlu lagi mengarahkan kursor menggunakan mouse atau touchpad ke search bar di Facebook karena dengan sekali tekan pada kedua tombol itu Anda boleh dengan cepat menemukan teman atau page yang Anda cari.


2. ALT + M
Ingin mengirim pesan ke teman Facebook? Gunakan tombol ALT dan M!

3. ALT + 1
Dua tombol ini untuk mengakses homepage Facebook Anda. Sekali tekan maka Anda akan boleh melihat update status terbaru dari teman-teman dan page yang telah Anda subscribe.

4. ALT + 2
Menekan tombol keyboard ALT dan 2 akan membawa Anda ke timeline Facebook. Mudah dan cepat, bukan?

5. ALT + 3
Dua tombol tersebut jika Anda tekan akan membawa Anda ke Friends page.

6. ALT + 4
Anda boleh membuka inbox di Facebook dengan cepat menggunakan tombol keyboard ALT dan 4.



7. ALT + 5
Kedua tombol ini akan membukakan halaman 'Your notifications' akaun Facebook Anda. Di sana Anda bisa melihat semua notifikasi yang masuk dengan daftar paling atas untuk notifikasi terbaru.



8. ALT + 6
General Account Settings boleh Anda buka dengan tombol ALT + 6. Di sini Anda boleh mengubah email juga password akaun Facebook.



9. ALT + 7
Privacy settings di Facebook boleh Anda akses menggunakan kombinasi keys ALT dan 6.

10. ALT + 8
Ingin melihat akaun resmi Facebook? Tekan saja tombol keyboard ALT dan 8.


11. ALT + 9
Facebook Terms and Policies boleh Anda lihat dengan menggunakan keys ALT dan 9.




12. ALT + 0
Dan, ALT serta 0 (nol) pada keyboard akan membawa Anda pada Facebook Help page.



Itulah kombinasi ALT dengan 12 keyboard keys lainnya untuk akses cepat berbagai fitur di Facebook. Semoga bermanfat.



source: http://tips.gopego.com

Akibat Sebar Foto Sembarangan

Posted: 07 Oct 2012 05:00 PM PDT

Mulai sekarang berhati hatilah untuk memberikan foto anda ke sembarang orang. banyak kejadian bahwa foto tersebut dijadikan sebagai editan yang tidak bertanggung jawab. Kadang-kadang juga boleh diedit lucu seperti di bawah ini yang menjadi foto lucu

Spoiler for show:




Foto-foto kebakaran kereta

Posted: 07 Oct 2012 04:30 PM PDT

Begini  kalau mengendarai mobil tanpa periksa-periksa keadaan kereta awalnya dan tidak berhati-hati. Bukan hanya dirinya sendiri yang akan dirugikan, tetapi pengguna jalan lain akan merasa terrugikan juga, eraa biasanya hal-hal seperti ini akan menyebabkan jalanan sesak.

Berikut ini adalah foto-foto kebakaran kereta





















Ada yabg aneh pada ikan Arowana ini

Posted: 07 Oct 2012 04:00 PM PDT

It is quite an ordinary fish at first sight, called arowana, but this fish has an interesting way of breeding.

1A very unusual fish (5 pics)


The role of a "mom" is pretty minimal - lay eggs directly into the mouth of the "dad".
And the dad has to keep its young children in the mouth until they go out.

2A very unusual fish (5 pics)

3A very unusual fish (5 pics)

4A very unusual fish (5 pics)

5A very unusual fish (5 pics)

CEK DISINI alasan KENAPA NENEK SUPER DUPER INI PEMBERANI

Posted: 07 Oct 2012 09:45 AM PDT


It may look just like a regular photo of an older woman doing some cleaning, but wait until you see the second picture.
1What a Brave Old Lady

CEK DISINI alasan KENAPA  NENEK SUPER DUPER INI PEMBERANI !!!


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**
*
*
*
*
*
*
*
2What a Brave Old Lady

Foto Pernikahan Paling Aneh Dan Unik Di Dunia

Posted: 07 Oct 2012 09:30 AM PDT


sumber :

Inilah foto gadis bertudung memegang bra yang mendapat protes

Posted: 07 Oct 2012 09:15 AM PDT


Laundry day: A photo of a Muslim woman holding a bra taken by a Canadian Muslim arts student, has caused outrage at her university
Laundry day: A photo of a Muslim woman holding a bra taken by a Canadian Muslim arts student, has caused outrage at her university

Karya seni seringkali mengundang pro-kontra kerana bersifat subjektif. Demikian pula yang dialami Soraya Graham.

Dia memotret seorang gadis yang mengenakan hijab (baju kurung) sedang mempamerkan bra setelah dicuci di ruang laundry. Foto hitam putih itu langsung diprotes kalangan pelajar muslim di kampus-kampus Kanada.

Padahal gadis yang difoto adalah kawan seasrama di Universitas Thompson Rivers, Kota Kamloops, Kanada. Graham, 24 tahun, juga seorang pemeluk Islam. Mahasiswi jurusan seni rupa ini mengaku ingin menggambarkan susuk muslimah berhijab yang manusiawi, yakni juga memakai bra.?

Karya foto ini merupakan tugas mata kuliah yang dipamerkan di lobi kampus , seperti dilansir harian the Daily Mail.

Ide Graham rupanya tidak diterima beberapa rakan lain. Khabar mengenai foto yang dinilai provokatif itu segera menyebar ke kampus lain dan mengundang kemarahan pelajar muslim di Kanada. Puluhan mahasiswa berunjuk rasa meminta permintaan maaf dari si pemotret. Bahkan Kedutaan Besar Arab Saudi mengirim nota protes ke Kementerian Pendidikan Kanada gara-gara publikasi foto itu.

Muslimah yang sejak lahir hidup di Kanada ini merasa hairan mengapa fotonya dianggap provokatif. "Setahu saya tidak ada hal yang sifatnya memojokkan pihak tertentu di foto saya itu, dan lagi, di negara ini, bukankah semua orang bebas berekspresi asalkan tidak melukai orang lain?" ujar Graham.

Ernie Kroeger,pensyarah yang memberi penugasan pada Graham, berusaha membela muridnya. "Mengapa beberapa pihak yang tidak sepakat dengan karya itu menolak duduk bersama dan menyampaikan keberatan mereka?" kata Kroeger.

Hingga berita ini dilansir belum ada pernyataan rasmi dari pihak kampus mahupun jabatan pendidikan terkait tuntutan para pengunjuk rasa.

sumber :http://www.merdeka.com

Ada sesuatu yang tak kena pada pengntin wanita ini,kenapa ye?

Posted: 07 Oct 2012 09:00 AM PDT



Meet the Happiest Bride Ever

ada "SESUATU" dari PASANGAN yang mahu NIKAH ini ... lihat dibawah ini ... 


.



.



.



.



.




.




.




She just couldn't conceal her emotions...

1Meet the Happiest Bride Ever
2Meet the Happiest Bride Ever
3Meet the Happiest Bride Ever
4Meet the Happiest Bride Ever
5Meet the Happiest Bride Ever

Menurut anda gambar ini bergerak atau tidak ?

Posted: 07 Oct 2012 08:00 AM PDT

Menurut anda gambar ini bergerak atau tidak ??

Gempak baju dari belon ini

Posted: 07 Oct 2012 07:25 AM PDT


 Berikut ini adalah beberapa model wanita yang memperagakan busana balon yang kreatif.

(sumber:blogspot.com)

Berkasih mungkin boleh membuat harga diri lebih rendah dari pelacur

Posted: 07 Oct 2012 06:00 AM PDT


Mungkin ini suatu cerita yang fiktif bagi anda, namun kali ini  cerita yang mungkin boleh saja menyedarkan anda semua.
Kisahnya berawal dari seorang pemuda yang sedang menaiki sebuah bas dengan temannya, mereka senang bertukar fikiran tentang suatu hal yang ada di sekitarnya. anggap saja Pemuda1 dan pemuda2.
Mereka berdua tentu memiliki sifat yang berbeza antara satu sama lain.
Pemuda1 : Lihat didepan sana ada lelaki  sedang berpelukan dengan pacar atau kekasihnya.
Pemuda2 : Memangnnya kenapa?
Pemuda1 : apa kau tidak tertarik untuk berkasih seperti  itu?
pemuda2 : Aku hanya tertarik jika jodohku (awek) boleh menghindar dariku.
Pemuda1 : Apa maksudmu?
Pemuda2 : Wanita zaman sekarang sudah buta kerana kata-kata cinta dari pasangannya. mereka sama sekali tak keberatan bila disentuh oleh pasangannya kerana mereka fikir pasagannya akan jelas menikahinya, Namun tidak demikian, dalam hubungan pasti terjadi yang namanya konflik, konflik lah yang akan memisahkan mereka.
Pemuda1 : Lalu?
Pemuda2 : Harga diri WANITA  yang sedang berkasih lebih rendah dibandingkan harga diri seorang pelacur, pelacur jika ingin berhubungan maka sang pasangan harus membayarnya. namun dalam berkasih, sang pasangan dapat mendapatkan percuma tanpa membayar jika ingin berhubungan. Ditambah jika SERING ganti pasangan

Kisah disadur dari melansir.blogpot.com

[Renungan] Kisah Pemuda Miskin dan Gadis Kaya

Posted: 07 Oct 2012 05:00 AM PDT



 Kisah cinta itu banyak sekali didunia ini,bro.Kita tidak boleh menyelami semuanya untuk mengetahui makna cinta yang sebenarnya.
Kita tidak pernah boleh tahu bagaimana masa depan akan merubah seseorang.Setiap hidup,ada garis takdir yang terus berjalan,seiring nafas kita bekerja.Setiap manusia tidak hidup dari sesuatu yang tidak bertujuan.Kisah renungan yang sangat bagus ini kita baca untuk menambah motivasi diri.
Seorang Pemuda miskin mencintai seorang gadis kaya. Suatu hari Pemuda itu 'menackle' si gadis
Gadis itu berkata, "Dengar ya, gaji bulanan Anda sama dengan pengeluaran harianku..!
Haruskah aku bercinta dengan Anda? Aku tidak akan pernah mencintai Anda. Jadi, lupakan diriku dan bercinta dengan orang lain yang setingkat dengan Anda"
Tapi entah kenapa si Pemuda tidak boleh melupakannya begitu saja.
10 tahun kemudian, mereka bertemu disebuah pusat membeli belah.
Wanita itu berkata, "Hei Kamu!! Apa khabar? Sekarang aku sudah menikah. Apakah kamu tahu
berapa gaji suamiku ? RM 10000  sebulan! Dapatkah kamu bayangkan ? Dia juga sangat cerdas"
Mata Pemuda itu berlinang air mata mendengar kata-kata wanita itu,
Beberapa minit kemudian suami wanita itu datang. Sebelum wanita itu berkata sesuatu,suaminya berkata :"Tuan…?! Saya terkejut melihat Anda disini. Kenalkan isteri saya."
Lalu dia berkata kepada isterinya, "Kenalkan Bossku, Boss masih bujang.....
Dia mencintai seorang gadis tapi gadis itu menolaknya. Itu sebabnya dia masih belum menikah.
Sial sekali gadis itu.. Bukankah sekarang tidak ada lagi orang yang mencintai seperti itu??. "
Wanita itu merasa terkejut dan malu sehingga tidak berani melihat kedalam mata si Pemuda
Kadang orang yang kita sakiti dan kita hina jauh akan lebih sukses dari pada yang kita bayangkan … Setelah semua terjadi timbullah sebuah penyesalan dari dirinya …
Kadang orang yang di hina akan memakai hinaannya untuk mengapai sebuah kesuksesan …
Ini hanya sebagian cerita kehidupan nyata
Bukan harta yang akan membuat kita bahagia
tapi bersyukurlah yang membuat kita bahagia!!!

(kolom-inspirasi.blogspot.com)

Berani tak korang lakukan ini?

Posted: 07 Oct 2012 04:00 AM PDT


Kalian punya pasangan? Berani kah kalian melakukan hal seperti di bawah ini? Iaitu berpose dengan menukar pakaian yang semula anda pakai kemudian di pakai pasangan kalian? begitu juga sebaliknya. Lihat saja foto-foto di bawah ini ...

20 Tahun Mencari Abang, Akhirnya Bertemu di Penjara

Posted: 07 Oct 2012 03:00 AM PDT


Seorang perempuan asal Inggris Menghabiskan 20 tahun mencari abang kandungnya yang telah lama terpisah. Mereka pun bertemu di penjara Amerika Syarikat (AS) yang sedang menjalani pelayanan masyarakat. Seperti yang dilansir Uniknews. 
Natasha Owen Jones (31) dari Ilford, Essex, berusaha mencari abangnya, Morgan Schulz yang sudah berpisah dengannya. Natasha dan Schulz diadopsi pada usia yang sangat muda setelah ibu mereka meninggal kerana overdosis obat-obatan dan ayah mereka dipenjara.
Natasha sempat berfikir kalau dirinya adalah anak yatim piatu dan anak satu-satunya, tapi ketika dia berusia 10 tahun dia menemukan sebuah Dokumen di meja ayah angkatnya yang mengatakan bahwa, dirinya memiliki saudara kandung. Demikian seperti dilansil Daily Mail.
Natasha menyewa detektif untuk mencari abangnya. Menurut laporan, abang d Natasha yang dulu bernama Laurence dan sudah pindah ke AS. Laurence pun mengganti namanya menjadi Morgan Schulz.
Natasha terkejut ketika pertama kali bertemu dengan Shulz, kerana lelaki berusia 32 tahun ini dihukum dan diminta bekerja sosial selama 99 tahun di penjara Minnesota, hal itu disebabkan kerana Shulz membunuh pengedar narkoba. "Melihatnya setelah bertahun-tahun tidak bersama adalah momen yang sangat luar biasa," ujar Natasha.
Saat ini Natasha dan Morgan hanya boleh berkomunikasi melalui telepon dan Natasha berharap abangnya dipindahkan ke penjara di Inggris serta masa hukumannya dikurangi. Kisah dua bersaudara ini akan dibuatkan film dokumenter berjudul "My Brother the Murderer" .

10 Orang Bernama Pelikl di Dunia

Posted: 07 Oct 2012 02:30 AM PDT

1. Jesus Condom
 No comment....
 
2. @
suami istri dari china menamai anaknya demikian, katanya supaya berasa modern n familiar

3. Dick Assman
 
4. Batman bin Suparman
Tahun 1995, ditemukan seorang remaja yang mempunyai nama unik. ya, menyandang 2 nama superhero besar, merupakan keberuntungan tersediri baginya.
sayangnya, pemuda tersebut tidak dapat ditemukan jejaknya guna dimintai keterangna lebih lanjut berkaitan dengan nama yang disandangnya.
5. Mister Love
liat aja beritanya… namanya Mister Love tapi kelakuannya… didakwa tindak jenayah pelecehan seksual..


6. Oliver Looser
Wedew… Looser… dah tahu jelas siapa pemenangnya…

7. Judy Graham SWALLOWS
 (Swallow dalam bahasa inggris berkonotasi juga dengan "korup" – you know what i mean)

8. Natalia Vagina
Natalia Vagina adalah seorang lelaki!!!
9. Gaye Males
10. Mike Litoris
orangtuanya tak tahu istilah  medik… atau malah sengaja?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS