Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Apa Ada Pada Laman Sesawang Curious Cat

Posted: 29 May 2012 09:51 AM PDT

Ilmu yang Budiey ada tak lah banyak mana pun. Tapi yang mana Budiey tahu dan ada tu, Budiey akan kongsikan kepada korang semua.

Bila kita rasa ilmu kita cetek, nak tak nak, kita kena explore. Dalam erti kata lain, kita kena belajar dan menimba ilmu. Zaman sekarang ni, banyak sekali cara untuk kita menambah ilmu pengetahuan. Antaranya, kita boleh google je.

Jadi, dalam masa google sana google sini, Budiey terserempak dengan lamab web yang Budiey rasa sangat cool.

Jadi, sekarang Budiey nak share dengan anda semua pasal laman web ni https://www.curiouscat.my.

Budiey terjumpa laman web ni semasa mencari bagaimana cara untuk menjaga kucing di internet. Tapi yang muncul ialah Curious Cat.

Curious

Apa dia itu Curious Cat?

Kalau diterjemahkan dalam bahasa Melayu kita, ia bermakna seekor kucing yang selalu bertanya dan terlalu mengambil berat atas setiap perkara.

Rupanya, Curious Cat adalah nama samaran kepada seorang penulis blog. Budiey tak kenal siapa dia. Tak pernah jumpa kat luar pun. Yang Budiey tahu, dia kuat mengkritik, pendek kata, ada sahaja yang tak kena.

Pandai betul dia mengkritik. Tambahan lagi kalau dalam bab-bab lantai. Maklumlah, kucing ni memang sangat sinomnim dengan lantai rumah. Pendek kata, kucing memang suka lepak dan main-main, hang out atau pun jilat-jilat bulunya di atas lantai.

Selain dia jenis yang pemilih, karakter CC ni juga adalah suka memberi pendapat dan bercitarasa tinggi gak la. Lagi teruk bila ada lantai yang calar balar atau kotor atau lantai yang retak!

Impression pertama semasa mula-mula melayari website ni, Budiey rasa laman web ni sangat cool dan sangat menarik. Berlatarkan lantai rumah dan ada bahagian yang rosak. Ada diari yang mempamerkan beberapa gambar dan video tentang kucing yang bergelar Curious Cat.

Oh jap, boleh ON & OFF pulak. Canggih tu! Camna dia buat website ni tak tahu la eh.

Budiey rasa teruja nak tahu apa perkembangan website ni selanjutnya nanti. Adakah dia yang sehebat yang diperkatakan, suka mengkritik dan juga boleh memberi pendapat yang bernas. Terutama tentang dekorasi dan lantai rumah.

Layari: https://www.curiouscat.my

www.facebook.com/curiouscatdotmy

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • EKSKLUSIF Video Muzik Terbaru Prema Yin SUPERSTAR
  • Photos Cate Blanchett 2011 Oscars Red Carpet
  • Profil Samuel Rizal Arifin
  • Jom Layari Laman Web TV IdeaBuzz Sekarang
  • Maybank2U 2.0 Dibuka Untuk Tatapan Orang Ramai – Public Beta Testing
  • Oscar Nominations 2009 Live Telecast 22 February
  • Ulangtahun 8TV ke 7 Lebih Mantap
  • Penari sensasi Nick Demoura dalam Showdown 2011
  • ABC Monsters Cartoon Network
  • DOWNLOAD LAGU-LAGU SHEILA MAJID HANYA RM1
  • Selamat Ulangtahun ke-20 KRU

    Posted: 29 May 2012 09:16 AM PDT

    KRU – "Dari Ternama Ke Jenama"
    Sambutan 20 Tahun Di Persada Seni

    Kemunculan kumpulan trio KRU pada tahun 1992 selaku peneraju utama muzik rap tanahair pada ketika itu yang diwakili oleh 3 beradik berpengaruh iaitu Norman, Yusry dan Edry kini telah menjangkau usia yang ke-20 tahun. Sejarah telah membuktikan kegigihan serta bakat mereka melalui pelbagai peristiwa kejayaan gemilang yang telah berjaya dirangkul dan juga peristiwa pahit manis yang ditempuh KRU disepanjang pembabitan mereka didalam industri media dan hiburan tanahair.

    KRU

    Pembabitan selama 20 tahun KRU tidak dapat diungkap satu persatu yang menyaksikan transformasi dari sebuah kumpulan muzik rap "ternama" ke "jenama" empayar perniagaan mereka bukan saja diperingkat tempatan tetapi juga di persada dunia. Sempena menyambut ulang tahun KRU yang ke-20, bersama kita imbas kembali antara kejayaan yang telah berjaya dirangkul disepanjang tempoh setahun yang lalu: -

    1. Di antara kejayaan yang telah berjaya dirangkul adalah seperti mendominasi 8 anugerah (Filem Terbaik, Kesan Visual Terbaik, Lagu Tema Asal Terbaik, Pereka Kostum Terbaik, Skor Muzik Asal Terbaik, Sinematografi Terbaik, Penataan Seni Terbaik dan Poster Terbaik) di Festival Filem Malaysia ke-24 melalui filem epik aksi "Hikayat Merong Mahawangsa"; Filem Terbaik Anugerah Skrin 2011 melalui filem "Magika", serta Lagu Terbaik & Lagu Pop Terbaik (melalui lagu "Sedetik Lebih" nyanyian Anuar Zain) di Anugerah Industri Muzik ke-18 dan Juara Anugerah Mobile Celcom di Anugerah Juara Lagu ke-18, juga melalui lagu "Sedetik Lebih".

    2. Dari muzik Rap ke peneraju utama penggunaan kesan khas (CGI), kini KRU terus memberikan pembaharuan kepada peminat industri perfileman tempatan dengan menerbitkan pelbagai genre filem yang hebat. Di sepanjang tempoh Julai 2011 sehingga kini, pelbagai penggambaran telah dijalankan merangkumi pelbagai genre filem. Antara 3 filem mega yang bakal beraksi di layar perak adalah filem Stereoscopic 3D (S3D) pertama Malaysia berjudul "29 Februari" arahan Edry Abdul Halim yang bakal ditayangkan pada 30 Ogos 2012, dan filem aksi penggembaraan Stereoscopic 3D (S3D) yang membariskan pelakon-pelakon Hollywood berjudul "Vikingdom" arahan Yusry Abdul Halim; serta filem animasi komedi bertaraf antarabangsa berjudul "Ribbit" yang turut menampil suara pelakon-pelakon terkenal Hollywood arahan Chuck Powers.

    3. Walaupun KRU kini lebih giat menerajui industri perfileman, muzik tetap menjadi keutamaan mereka. Antara bintang-bintang kelahiran KRU adalah seperti Elite, X-Factor, Juliana Banos, Ezlynn, Adam, Dafi, Dr Kronik, Indigo, Pretty Ugly, Feminin dan ramai lagi. Kini, KRU meneruskan usaha mereka dalam mengasah bakat baru mahupun sedia ada dan antara yang terkini adalah Jaclyn Victor, Forteen, V.I.P, IQA, MOJO, Ad Azhar, Kamelia (Bintang Idola BH 2011), Baby Shima dan biduanita Datuk Sharifah Aini. Kejayaan kumpulan Forteen selaku Top 5 Artis Duo/Berkumpulan di Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 dan kejayaan Jaclyn Victor selaku pemenang tempat ke-3 Mania (program realiti TV terbitan Astro) mengukuhkan lagi kedudukan KRU Music.

    4. Disamping penerbitan produk-produk untuk pasaran tempatan dan antarabangsa, KRU juga tidak melupakan tanggungjawab sosial untuk melatih para belia meningkatkan kemahiran didalam bidang ICT sekaligus menyediakan peluang pekerjaan untuk membantu membangunkan industri media dan hiburan tempatan. Usaha KRU untuk melahirkan lebih ramai tenaga kreatif menjadi realiti dengan tertubuhnya KRU Academy. Kolej Professional ini menyediakan pelbagai kursus pensijilan berkaitan kemahiran yang diperlukan oleh industri media dan hiburan. Kolej ini juga turut disokongan oleh MDEC, Jabatan Pembangunan Kemahiran (Kementerian Sumber Manusia) serta Universiti Multimedia.

    5. Hasrat KRU untuk mempunyai saluran media baru yang berdiri diatas jenamanya tercapai dengan adanya KRU TV yang kini bukan saja boleh ditonton melalui telefon mudah alih tetapi juga melalui portal You Tube dimana KRU TV telah dipilih oleh Google untuk menyediakan pelbagai kandungan di "premium channel" yang turut menyediakan ruang untuk pengiklan untuk menyalurkan maklumat mengenai produk dan perkhidmatan mereka. Selain dari rancangan KRU TV seperti Paparazzi, 24-7, Carta Blockbuster; sebuah lagi rancangan yang sedang meningkat populariti masakini ialah Propaganza – sebuah program berbentuk majalah yang baru memulakan siarannya selama 1 jam secara eksklusif di Astro RIA bermula pada 18 Mac 2012. Rancangan terbitan bersama Astro & KRU ini dihoskan oleh selebriti terkenal iaitu Reza dan Marsha berjaya menarik minat masyarakat dengan purata 2 juta penonton setiap minggu.

    Walaubagaimanapun, kejayaan KRU bukanlah terletak 100% diatas bahu adik-beradik KRU tetapi disokong oleh ribuan karwayan dan pekerja yang bertungkus-lumus menjayakan pelbagai aktiviti Kumpulan Syarikat KRU sepanjang 20 tahun tertubuhnya KRU. Sempena sambutan ulang tahun KRU yang ke-20, KRU akan membuat persembahan secara eksklusif bersama barisan artis dibawah naungan KRU Music seperti Jaclyn Victor, Forteen, Iqa, Mojo dan ramai lagi bagi menghargai peminat yang setia menyokong mereka hingga ke hari ini. Konsert tersebut bakal berlangsung di Neverland, Jalan Kia Peng pada 10 Jun (Ahad) jam 8 malam. Walau bagaimanapun, acara ini adalah terhad kepada 1,000 penonton dan hanya terbuka kepada mereka yang berumur 21 tahun ke atas sahaja. Acara ini turut disokong oleh Hot FM (selaku radio rasmi), Media Hiburan (selaku media rasmi) dan Gua.com.my (selaku portal rasmi.)

    Untuk maklumat lanjut, sila layari Facebook KRU Studios di http://www.facebook.com/krustudios.

    KRU

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Selamat Hari Jadi Ira Aznira & Lirik Lagu Selamat Ulangtahun Sayang Imran Ajmain
  • Sekitar Party Ulangtahun Budiey.com Ke-4 – Pendaftaran Part 2
  • Selamat Menyambut Ulangtahun Pertama Portal GUA
  • Trivia: Perut Bonyot Pelakon Mana Ni?
  • Gambar Sekitar Party Ulangtahun Budiey.com ke-4: Part 1
  • Happy Birthday Erin Malek
  • Ucapan Diana Danielle & Imran Ajmain Sempena Ulangtahun Budiey.com
  • Suria FM Kini Dah 2 Tahun!
  • Ucapan Nas Adila Sempena Ulangtahun Ke-3 Budiey.com
  • 25 Selebriti Peraga Baju T Ulangtahun TV3
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    Foto : Tomok Kini Sudah Bergelar Bapa

    Posted: 29 May 2012 09:43 AM PDT

    Tahniah OHBULAN! ucapkan pada Tomok yang kini sudah bergelar bapa.

    Petang semalam (29 Mei) sekitar jam 6.03 petang, isteri Tomok, Ayu telah selamat melahirkan bayi lelaki secara normal. Menurut akaun Twitter rasmi Tomok, bayi lelakinya mempunyai berat sebanyak 3.33 kilogram ketika dilahirkan.

    Sekeping gambar bayi lelaki sulung Tomok turut dimuatnaik ke laman Twitter-nya. Comel kan? Tahniah sekali lagi kami ucapkan pada Tomok, Ayu dan juga keluarga.

    We The Kings Adakan Konsert Hari Ini!

    Posted: 29 May 2012 09:15 AM PDT

    Hari ini bakal berlangsungnya konsert We The Kings bertempat di Stadium Bukit Jalil. Bermula jam 8 malam, konsert ini akan turut diserikan dengan kehadiran kumpulan baru, "We Are In The Crowd".

    Antara kumpulan indie tempatan yang akan turut beraksi ialah Bunkface, Kyoto Protocol dan juga Oh Chentaku. Jadi, jangan lepaskan peluang anda kerana ini peluang sekali seumur hidup untuk menyaksikan persembahan We The Kings secara langsung di Malaysia.

    Sila tengok 'flyers' untuk maklumat lanjut atau terus ke AiraAsiaRedTix.com

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Wanita Terseksi Ingin Nikahi Justin Bieber

    Posted: 29 May 2012 09:00 PM PDT

    LOS ANGELES- Bar Refaeli memiliki impian terpendam. Wanita yang baru terpilih menjadi wanita terseksi versi majalah lelaki dewasa itu ingin menikahi Justin Bieber.

    "Justin Bieber dan aku akan menikah suatu hari nanti," harap Bar seperti dilapor Aceshowbiz, Selasa (29/5/2012).

    Selain menikah dengan Bieber, Bar juga mengatakan sangat tertarik dengan Tom Cruise. Sementara itu, dia memilih Jennifer Lawrence sebagai wanita ideal kerana memiliki sifat rendah hati.

    "Dia (Jennifer) adalah tipe yang seharusnya dimiliki semua wanita. Dia natural, dia rendah hati. Aku fikir dia seperti itu," puji mantan kekasih Leonardo DiCaprio tersebut.

    Wow!! Telur Dadar Ini Berharga $1000

    Posted: 29 May 2012 08:45 PM PDT


    Telur dadar satu ini diyakini sebagai telur dadar termahal sedunia dengan harga $1000 bernama , The Zillion Dollar Lobster Frittata.


    Adapun telur dadar ini jadi yang termahal lantaran bahan-bahan yang ada didalamnya - 6 butir telur, lobster, krim, lokio (daun bawang)  dan caviar sevruga (telur ikan) 10 oz (283.5 gram) - dimana per ons bernilai $65 -  yang menghiasi bahagian atas telur dadar itu.


    Telur dadar ini tersedia di sebuah hotel mewah di New York, Le Parker Meridien atau tepatnya di restoran Norma.


    Telur dadar termahal ini juga menyediakan versi yang lebih kecil, dimana telur dadar versi mini itu dihargai $100.




    "Sejak kami tahu telur dadar ini menjadi hidangan yang sangat mahal, kami memutuskan untuk bersenang-senang dengannya. 


    Meski begitu itu bukan tipu muslihat. Telur dadar itu rasanya enak," ujar general manager restoran itu.


    Beberapa restoran lain juga pernah mencuba menghidangkan telur dadar termahal sedunia seperti Bosidale, restoran di London yang menghargai telur dadar mereka dengan $140 ( 90 Poundsterling) yang terdiri dari telur, lobster, kepiting dan truffle.

    Lelaki Ceraikan Isterinya Kerana Pelihara 550 Kucing

    Posted: 29 May 2012 08:30 PM PDT


    Seorang lelaki Israel menceraikan isterinya setelah sang isteri bawa masuk kucing ke rumah mereka yang berjumlah 550 ekor.


    Seperti yang dilapor dari situs Femalefirst, si suami bukanlah pencinta kucing dan mengatakan kepada pengadilan Rabbinical Court di Beersheba, Israel selatan kalau kucing-kucing itu membuatnya tak boleh tidur di biliknya, dan kucing-kucing itu membuatnya tak boleh menyiapkan makanan di dapur.


    Lelaki itu juga mengeluh kalau kucing-kucing itu menghalangi jalannya ke bilik mandi dan juga mencuri makanannya jika dirinya berusaha makan.


    Meskipun usaha berbincang sudah dicuba, namun sang isteri lebih tertarik tinggal dengan kucing-kucingnya itu, sehingga keduanya pun bercerai.

    Wow, Ada Lampu yang Hanya akan Menyala Jika Diberi Darah

    Posted: 29 May 2012 08:15 PM PDT


    Sinar berwarna biru memancar indah dari lampu karya Mike Thompson. Sulit untuk mempercayai bahawa keindahan tersebut berasal dari suatu cairan yang sedikit menyeramkan di mata kita semua.
    Setelah waktu yang lalu kita sudah melihat lampu bertenaga alga, kita akan melihat sebuah lampu unik lainnya yang juga tidak memerlukan elektrik untuk menyala. Inilah bola lampu karya seorang desainer dari Amerika Syarikat yang untuk menyalakannya, iaitu darah.

    Wanita Mabuk Curi Ambulans

    Posted: 29 May 2012 08:00 PM PDT


    TRIBUNNEWS.COM, JAKARTA - Polis Chicago, Amerika Syarikat (AS) menangkap seorang wanita yang diduga mencuri ambulans, dan melanggarnya ke dua kendaraan yang sedang diparking.
    Seorang penyiasat polis mengatakan, Cassie Weathersby (30) mencuri ambulans di Hospital Saint Bernard, Chicago, Minggu (27/5/2012) sekitar pukul 22.45 waktu setempat.
    Setelah berhasil masuk ke dalam ambulans, Cassie membawa lari kendaraan itu. Tak lama, ia menghalakannya ke arah dua kendaraan yang diparking di dekat sebuah apartemen blok 6700, Selatan Indiana, Chicago.
    Cassie tidak terluka dalam insiden itu, namun ia ditangkap oleh polisi dan harus mempertanggung jawabkan perbuatannya. Ia dituduh melakukan pencurian ambulans, dan memandu di bawah pengaruh alkohol. (*)

    Ugut pesta ratah isteri

    Posted: 29 May 2012 07:45 PM PDT


    KUALA LUMPUR: Dua tangannya diikat manakala mulutnya ditutup. Mangsa kemudian dipaksa menghidu serbuk putih dipercayai dadah sebelum dipukul suaminya yang juga penagih dadah.
    Itu penderitaan dilalui seorang wanita berusia 22 tahun yang diperlakukan tidak ubah seperti binatang oleh suaminya berusia awal 20-an yang naik angin apabila mengesyaki isterinya berlaku curang. 
    Dalam kejadian jam 12.30 tengah malam di rumah mereka di Cheras, di sini, kelmarin, suami mangsa turut mengugut untuk memanggil rakannya bagi merogol mangsa.

    Bagaimanapun, mangsa terselamat apabila berjaya melarikan diri ketika suaminya itu keluar rumah untuk memanggil rakannya sebelum bergegas membuat laporan di Balai Polis Salak Selatan, di sini.



    Menurut sumber, suami mangsa yang pulang ke rumah dalam keadaan marah memaki hamun isterinya itu sebelum menuduhnya curang.



    sumber : myMetro

    Tetak budak 2 tahun

    Posted: 29 May 2012 07:30 PM PDT


    SEREMBAN: Seorang lelaki bersenjatakan pedang samurai tidak berhati perut apabila tergamak melibas kanak-kanak perempuan berusia dua tahun hingga cedera parah di beberapa anggota badan dalam serangan di sebuah rumah di Batu 9, Labu, di sini, Ahad lalu.
    Selain kanak-kanak malang itu, empat sekeluarga turut menimpa nasib sama dipercayai akibat dendam.

    Dalam kejadian kira-kira jam 6 petang itu, lima mangsa termasuk kanak-kanak perempuan itu parah di tangan, kepala dan badan dan kini dirawat di Hospital Tuanku Jaafar Seremban (HTJS) serta Hospital Mawar, di sini. Mangsa, K Suthenthran, 25, berkata, dalam kejadian itu, dia sekeluarga di ruang tamu sebelum didatangi dua lelaki menaiki motosikal masing-masing bersenjatakan pedang samurai dan sabit. "Tanpa perikemanusiaan, lelaki bersenjatakan pedang itu kemudian melibas anak saudara perempuan saya berusia dua tahun yang berada berhampiran pintu sebelum menyerang empat ahli keluarga termasuk saya dan dua abang.


    "Ketika itu, dua lelaki berkenaan seperti dirasuk hantu dan melibas secara membabi buta hingga terkena anak saudara masih kecil," katanya kepada Harian Metro. Katanya, seorang lagi rakan suspek yang memakai topi keledar turut melibas senjatanya menyebabkan mereka sekeluarga mengalami kecederaan pada muka, kepala dan tangan sebelum penjenayah itu melarikan diri menaiki dua motosikal diletakkan di depan rumah. "Saya tahu serangan itu bermotifkan dendam lama, namun biar menjadi rahsia antara kami. Bagaimanapun saya tidak sangka lelaki itu sanggup mencederakan kanak-kanak masih kecil," katanya. Beliau berkata, anak saudaranya yang cedera pada muka serta mata dirawat di HTJS manakala yang lain dirawat di Hospital Mawar di sini.

    Suthenthran mendakwa, mereka mengenali seorang daripada suspek dan menyerahkan perkara itu kepada polis untuk tindakan lanjut.


    Sementara itu, Ketua Polis Daerah Nilai, Superintendan Yusoff Awang, mengesahkan kejadian itu dan berkata pihaknya masih menyiasat lanjut kes berkenaan. "Orang ramai mempunyai sebarang maklumat mengenai kejadian itu diminta menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Nilai di talian 06-7991222 atau balai polis berdekatan," katanya.



    sumber : myMetro

    Aktres Ziyi nafi skandal seks dengan pemimpin China

    Posted: 29 May 2012 07:15 PM PDT

    BEIJING - Aktres popular China, Zhang Ziyi menafikan laporan media bahawa dia terlibat dalam skandal pelacuran membabitkan Bo Xilai, bekas pemimpin Parti Komunis China bagi bandar  Chongqing City.

    Xilai, antara pemimpin yang meningkat naik, dipecat baru-baru ini.

    Menerusi mikroblognya, Ziyi, yang kini terlibat dalam sesi penggambaran filem di selatan China berkata, "orang boleh menerima angin sebagai hujan" dengan menggunakan imaginasi mereka.

    Media-media China melihat kenyataan beliau itu sebagai satu penafian dakwaan dia terlibat dalam skandal seks untuk mendapatkan wang.

    Dia antara berlakon dalam filem Crouching Tiger Hidden Dragon, Rush Hour 2, Hero, dan Memoirs of a Geisha.

    Laporan portal Boxun, yang berpangkalan di Amerika Syarikat, Apple Daily yang diterbitkan di Hong Kong dan Taiwan, dan beberapa media China yang lain melaporkan bahawa aktres berusia 33 tahun itu tidur dengan pemimpin itu sebanyak 10 kali antara 2007 dan 2011.

    Pelakon itu juga kini diletakkan dalam siasatan polis dan didakwa dilarang meninggalkan China.

    Apple Daily dan beberapa media lain melaporkan bahawa kedua-dua pasangan itu diperkenalkan oleh pembantu Bo, Xu Ming, 41, pengasas dan pengerusi Dalian Shide Group.

    Sumber-sumber berkata Ming telah mengaku membayar Ziyi enam juta yuan untuk mengadakan hubungan seks buat kali pertama.

    Dia kemudian berunding untuk bayaran sebanyak 10 juta yuan.

    Media China juga melaporkan bahawa transkasi seks Ziyi dengan individu-individu kaya dan berpengaruh mencecah 700 juta yuan sepanjang 10 tahun lalu.

    Ini termasuk wang tunai 180 juta yuan daripada Ming.

    Ming juga didakwa memperkenalkan aktres itu kepada dua lagi pegawai berkedudukan tinggi.

    Spekulasi media juga berkata siasatan kes ini kemungkinan sebab Ziyi tidak menghadiri festival filem Cannes baru-baru ini.

    Filemnnya, Dangerous Liaisons telah dipertontonkan pada festival itu.

    Ziyi mendakwa dia sibuk dengan penggambaran filem The Grandmasters dan pernah dikaitkan dengan skandal-skandal lain sebelum ini.

    Pada 2010, dia didakwa memperbesar-besarkan kutipan dana untuk mangsa gempa bumi Sichuan. Dia hanya mampu mengutip AS$400,000 tetapi mendakwa telah berjaya mengumpulkan AS$1 juta.

    Setahun sebelum itu, Ziyi dituduh menipu seorang ahli perniagaan yang sudah berkahwin tetapi ketika itu dilaporkan telah bertunang dengan jutawan Israel, Vivi Nevo.

    Nevo dan Ziyi berpisah pada 2010.


    sumber : sinar harian

    Budak 10 tahun pandu kereta selepas bergaduh

    Posted: 29 May 2012 07:00 PM PDT


    NORTHAMPTONSHIRE: Sebuah kereta curi yang musnah tersadai di tepi pokok selepas seorang kanak-kanak lelaki berusia 10 tahun memandunya sejauh 3.2 kilometer, semalam.
    Pemandu dan pejalan kaki terkejut melihat kenderaan itu "bergerak tidak menentu" di jalan raya yang sibuk, tanpa pemandu kerana kanak-kanak itu sukar dapat dilihat berada di stereng.
    Kereta Suzuki Alto itu dikatakan diambil daripada ibu bapa angkatnya selepas satu pergaduhan, akhirnya merempuh kereta lain ketika ia dipandu secara bertentangan arah di laluan sehala.

    Kanak-kanak lelaki itu yang mengalami kecederaan ringan cuba melarikan diri. Dia memberitahu penduduk tempatan yang menangkapnya di Bellinge, Northants: "Jangan hubungi polis, beritahu bapa saya." Sementara itu, polis masih menyiasat kejadian itu.



    sumber : myMetro

    Abang tertembak dahi adik

    Posted: 29 May 2012 06:45 PM PDT


    MIRI: Seorang budak perempuan berusia lapan tahun kritikal akibat terkena tembakan di dahi yang dilepaskan abang berusia 10 tahun menggunakan senapang buatan sendiri ketika mereka bermain dengan senjata itu di kuarters pekerja kilang di Kampung Muhibah, Kuala Baram, dekat sini, semalam.
    Dalam kejadian kira-kira jam 10 pagi itu, Nurul Afifah Maderon, dipercayai terkena tembakan yang dilepaskan abangnya, Mohd Nur Aznul, ketika mereka bermain senjata milik seorang jiran yang ditinggalkan di tepi tangki air kuarters berkenaan.
    Difahamkan, senapang itu diletakkan jiran berusia 20-an di situ kerana menyangka ia tidak lagi dapat digunakan selepas gagal berfungsi ketika dia cuba menembak burung beberapa hari lalu.

    Menurut ibu mangsa, Janiah Assan, 31, ketika kejadian dia baru selesai membasuh pakaian manakala kedua-dua anaknya itu sedang bermain di luar rumah.



    SUMBER : MYMETRO

    Anak dara mengamuk

    Posted: 29 May 2012 06:30 PM PDT


    MUAR: "Dia (suspek) bagaikan dirasuk. Walaupun melihat suami tidak berdaya dan berlumuran darah, dia terus menetak hingga kakaknya dan beberapa jiran datang menghalangnya.
    "Ketika itu, mak cik tak dapat buat apa-apa kerana ditetak di kepala dan badan menyebabkan mak cik merangkak ke depan pintu dan menjerit minta tolong," kata warga emas, Juriah Dimiyati@Demyati, 61, menceritakan kejadian menyayat hati di rumahnya di Kampung Parit Kerinchi, di sini, semalam.
    Dalam kejadian jam 10.41 pagi itu, Juriah dan suaminya, Revuan@Reduan Harun, 73, hanya berdua di rumah sebelum tiba-tiba pintu depan rumah mereka ditendang suspek, wanita berusia 22 tahun yang juga jiran mangsa.

    "Ketika itu, mak cik sibuk menyiapkan bahan untuk memasak di dapur, manakala arwah (suami) berehat di ruang depan sebelum kami terdengar pintu depan ditendang kuat.




    "Sejurus kemudian, seorang wanita dalam keadaan tidak terurus meluru masuk dan menjerit meminta tolong.

    "Saya dan suami memarahi kelakuannya kerana menyebabkan kami terkejut, namun dia tidak mengendahkannya lalu mencapai parang di kawasan berhampiran dan menyerang kami bertubi-tubi," katanya ketika ditemui selepas mendapat rawatan di Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) di sini, semalam.



    sumber :myMetro

    Pelawak lelaki ditahan

    Posted: 29 May 2012 06:15 PM PDT


    TAIPING: Seorang artis lelaki yang juga pelawak terkenal tanah air ditahan polis selepas disyaki terbabit dengan kes tipu orang ramai dan Majlis Perbandaran Taiping (MPT) berjumlah hampir RM80,000.
    Suspek yang berusia 40-an itu ditahan pegawai Bahagian Siasatan Jenayah Komersial, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Taiping sebaik artis itu datang untuk memberi keterangan pada jam 4 petang kelmarin.

    Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Yusuf Mohd Diah berkata, lelaki berkenaan ditahan kerana disyaki terbabit dengan kes tipu membabitkan acara penganjuran Taiping Fest 1 Malaysia, Sempena Tahun Melawat Perak 2012 awal Mac lalu.



    sumber : myMetro

    Tomok dikurnia cahaya mata lelaki,comelnya

    Posted: 29 May 2012 06:00 PM PDT


    KUALA LUMPUR - Isteri kepada penyanyi Tomok selamat melahirkan bayi lelaki di Pusat Perubatan Prince Court, Jalan Tun Razak di sini petang semalam.
    Menurut Tomok atau nama sebenarnya Shah Indrawan Ismail, 28, bayi sulungnya itu selamat dilahirkan secara normal tanpa sebarang komplikasi.
    "Alhamdulillah, perasaan saya tidak boleh digambarkan dan saya sangat gembira apabila dikurniakan kehadiran orang baharu dalam keluarga.
    "Saya menyaksikan sendiri dari awal hingga akhir proses kelahiran cahaya mata sulung saya dan ini merupakan pengalaman yang paling berharga buat saya.
    "Syukur semuanya berjalan lancar dan bayi serta isteri saya pun sihat walafiat," ujarnya ketika dihubungi di sini semalam.

    sumber : kosmo online

    Wanita berjaya lolos diri daripada penculik

    Posted: 29 May 2012 05:47 PM PDT


    PETALING JAYA: Seorang pereka aplikasi telefon pintar bernasib baik selepas berjaya melepaskan diri dalam kejadian samun dan cubaan culik di tempat letak kereta sebuah pusat beli-belah terkenal di Mutiara Damansara, di sini, Ahad lalu.
    Dalam satu kenyataan di laman sosial, facebook yang dikeluarkan wanita berusia 20-an itu semalam, dia menyatakan rasa bersyukur kerana berjaya melepaskan diri walaupun berdepan dua lelaki bersenjatakan pisau dalam kejadian jam 5.30 petang itu.

    Menceritakan semula kejadian, mangsa yang dikenali sebagai Chin berkata, dia yang baru selesai membeli-belah seorang diri meletakkan barangan dibelinya dalam kereta milik teman lelakinya apabila didatangi seorang lelaki meletakkan pisau di leher dan menutup mulutnya.


    "Saya menunggu masa sesuai untuk membuka pintu sebelum melompat keluar. Lelaki yang duduk di sebelah saya berjaya menarik saya masuk ke dalam semula.

    "Bagaimanapun, pintu kereta yang terbuka memberikan saya peluang untuk terus keluar sambil bergelut dengan lelaki terbabit.


    "Ketika itu, saya terdengar jeritan pemandu supaya rakannya itu melepaskan saya dan membiarkan saya melarikan diri," katanya.




    Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Superintendan Meor Hamdan Meor Mohamed ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian.

    Katanya, kes disiasat mengikut Seksyen 394 Kanun Keseksaan.



    SUMBER : MYmetro

    Kesian awek ni sebab nak cantik lain yang jadi

    Posted: 29 May 2012 05:30 PM PDT


    Anoreksia Nervosa adalah gangguan makan yang ditandai oleh penolakan makanan yang mengakibatkan berat badan berkurang sampai ke tingkat yang membahayakan. Para penderita anoreksia sedemikian berjaya dalam mengurangi berat badannya hingga membahayakan keselamatan jiwanya.
    Anoreksia ditandai oleh ketakutan yang tidak wajar terhadap kemungkinan mengalami kenaikan berat badan dan kehilangan kemampuan mengawal makan. Para penderita anoreksia bangga akan diet dan kawalan ekstra keras yang dilakukannya.
    .

    Ciri ciri Anoreksia Nervosa meliputi :
    * Tidak mahu mempertahankan berat badan pada level normal atau sedikit di atas normal
    * Ketakutan bahwa berat badan akan naik
    * Menganggap berat badannya sudah ideal
    * tidak mengalami menstruasi.
    Meskipun berkurangnya berat badan adalah ciri yang paling jelas terlihat pada anoreksia nervosa, tetapi sesungguhnya hal itu bukan inti gangguannya. Banyak orang kehilangan berat badan akibat keadaani medis tertentu, tetapi penderita anoreksia memiliki ketakutan yang intens terhadap obesiti dan berusaha keras untuk menjadi kurus.




    Gangguan ini paling sering muncul pada remaja yang memang kegemukan atau mempersepsi bahawa dirinya terlalu gemuk. Ia lalu mulai berdiet keras, yang terus membuat dia sampai ke titik di mana ia terjebak secara obsesif untuk menjadi kurus.
    Senaman berat, yang nyaris seperti menghukum diri sendiri, juga lazim dilakukan. Berkurangnya berat badan secara dramatik diperoleh dengan membatasi asupan kalori.
    Seorang penderita anoreksia tidak pernah puas dengan penurunan berat badannya. Berat badan yang tetap antara hari ini dan keesokan harinya atau setiap penambahan berat badan dapat mengakibatkan kepanikan, kecemasan dan depresi.
    Ketika memandangi tubuhnya di cermin, ia melihat sosok yang sangat berbeda dengan apa yang dilihat oleh orang lain. Orang lain melihatnya sebagai gadis yang kurus kering dan lemah, seperti seorang penderita kelaparan, sedang yang bersangkutan melihatnya sebagai gadis yang perlu mengurangi berat badannya…
    Biasanya mereka pintar memilih ucapan yang ingin di dengar orang lain. Mereka mungkin mengatakan setuju bahwa berat badannya memang kurang dan perlu menambah, tetapi sesungguhnya ia tidak mempercayainya.
    Mungkin untuk menunjukkan bahawa dirinya mampu mengawal makanannya, sebagian penderita anoreksia menunjukkan minat yang besar pada masak memasak dan makanan. Sebagian menjadi juru masak yang handal, yang menyiapkan makanan untuk seluruh keluarganya. Sebahagian lainnya menimbun makanan di biliknya dan memandanginya dari waktu ke waktu.
    Tanda dan gejala medik anoreksia lainnya termasuk kulit kering, rambut dan kuku yang rapuh dan sensitif terhadap dingin.

    Saingan KFC di China

    Posted: 29 May 2012 05:15 PM PDT

    Saingan KFC di China, Bahkan Logonya Disebut-sebut Sebagai 'Isteri  Kolonel KFC'

    Ji'a'po adalah makanan cepat saji yang didirikan pada tahun 2007 dan sekarang terdapat sekitar seratus kedai di China. Apa yang membuat orang paling terkesan yang adalah logonya. Seperti yang terlihat sangat serupa seperti KFC.



    Mari masuk bilik CSI Thailand

    Posted: 29 May 2012 05:00 PM PDT
















    ngeri betul betul..orang yang cekal sahaj boleh 
    kerja begini....

    Gila..Setelah anak,mak pulak yang berfoto bogel

    Posted: 29 May 2012 04:45 PM PDT

    infospesial.net -  Setelah mempamerkan tubuh puterinya 'Gan Lulu' untuk promosi dalam pencarian jodoh anaknya, kini giliran Lei Bingxia, ibu Gan Lulu sendiri yang berpose bogel dengan pamerkan bahagian dadanya. Nampak sangat tak sedar diri meskipun dirinya sedar usianya tak lagi muda.


    Nampak dalam foto tersebut Lei Bingxia ibu Lulu bertelanjang dada dengan hanya ditutupi satu lengannya dan mengenakan kacamata hitam besar berpose dengan selamba di depan kamera, foto tersebut diambilnya saat berada di sebuah bilik hotel pada hari Selasa. (Maydaily)

    Gambar ..wanita marah pelajar kerana terlalu bising

    Posted: 29 May 2012 04:30 PM PDT







    sumber : stomp.com .sg

    his auntie became upset that students were playing basketball at their school's court at 2pm in the afternoon. She ranted at the security guard, hurling vulgarities as she stormed off.

    STOMPer QZ wrote:

    "This happened outside Swiss Cottage Secondary School's basketball court, right after school.

    "We were having some fun at the basketball court, in the middle of the day, at 2pm.

    "This old lady just comes out of nowhere screaming vulgarities and all.
    "Aren't we allowed to be using these facilities?

    "I understand that she's old and that we may be making some noise, but was there a really need for this?"

    Wanita..janganlah anda buat alis mata macam ni

    Posted: 29 May 2012 04:15 PM PDT





    Paparazi,paparazi memang kau orang tak tau malu

    Posted: 29 May 2012 04:15 PM PDT

    Paparazi..paparazi ..mereka membuat apa sahaja agar mereka dapat mengambil gambar yang terbaik...sampai menghalalkan cara...tapi yang perempuan buat tak kisah aje ,pakaian jangan cakap...yang mana satu nak di salahkan....




    Wanita hamil ni waras ke tak?

    Posted: 29 May 2012 04:00 PM PDT




    LETAK MAKLUMAT IKLAN

    Yoga Di tengah Jalan

    Posted: 29 May 2012 11:00 AM PDT

    Seorang lelaki di Guangzhou China membuat yoga ditengah -tengah sebuah jalanraya yang sangat sibuk. Walaupn telah di larang atau di halau oleh pihak polis ,lelaki ini masih juga meneruskan aksi yoga ini.Tidak di ketahui kenapa lelaki melakukan yoga di tempat yang sama walaupun di larang.



    Syak suaminya curang,isteri minta berhubungan seks setiap hari,sampai suami lari ke balai polis

    Posted: 29 May 2012 10:30 AM PDT

    Suami (kiri) dan istrinya (kanan) saat menuju ke balai polis

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang lelaki yang tak tahan desakan seks dari sang isteri terpaksa lari ke balai polis untuk meminta pertolongan.

    Dengan hanya mengenakan baju t-shrit dan seluar dalam dia meminta polis menolongnya. Beberapa minit kemudian sang isteri masuk ke balai polis dengan hanya mengenakan bra seksi dan seluar dalam merah.

    Sang istri mengatakan kepada polis di wilayah Kaohsiung, Taiwan, menjelaskan jika dia curiga sang suami curang dengan perempuan lain tetapi dia tak memiliki bukti.

    Kerana itu, ia menerapkan saran temannya agar berhubungan seks dengan suaminya setiap hari sehingga dia tak ada waktu dan tenaga buat wanita lain.

    Baru-baru ini, dia meminta berhubungan seks lagi dengan sang suami untuk putaran kedua namun kerana kelelahan sang suami menolak. Untuk membangkitkan hasratnya, dia kemudian melakukan oral seks ke suaminya selama sejam. Kerana kelelahan, suami kemudian lari dan menuju ke balai polis. Atas saran polisi, pasangan itu kemudian kembali ke rumah.

    Sumber: Apple Daily

    Nenek diberhentikan jadi guru tadika kerana tak boleh hantar murid ke tandas

    Posted: 29 May 2012 10:15 AM PDT


    BRIARWOOD, New York - Seorang nenek, Lillie Leon yang berusia 80 tahun memfailkan saman di sebuah mahkamah di Manhattan untuk mendapatkan semula pekerjaannya sebagai seorang guru awam di sebuah tadika, lapor sebuah akhbar kelmarin.

    Lillie diberikan notis pada minggu lalu yang menyatakan dia diberhentikan di Sekolah Awam 117 di sini.

    Dia yang telah bekerja sebagai seorang guru selama tiga dekad selepas berhenti bekerja dalam sektor perbankan diberhentikan atas alasan tidak mampu untuk membawa anak muridnya yang mahu pergi ke tandas.

    Menurut peguam Lillie, Stewart Karlin, anak guamnya itu boleh mengajar dengan baik tetapi dia tidak boleh berjalan dengan cepat kerana mengalami masalah lutut.

    Guru itu memperoleh pendapatan sebanyak AS$100,049 (RM298,054) setahun dan tidak pernah menghadapi masalah disiplin sebelum ini.

    Menurut guru itu, dia mahu kembali mengajar selama setahun lagi sebelum bersara. - Agensi


    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS