Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Kemenangan Lagu ‘Penakut’ Sebagai Lagu Terbaik Di AIM18 Ditarik Balik

Posted: 23 Nov 2011 06:48 AM PST

LAGU PENAKUT YUNA

Kontroversi kemenangan lagu Penakut di Anugerah Industi Muzik (AIM) yang ke-18 baru-baru ini akhirnya terlerai apabila kemenangan lagu Penakut yang dicipta sepenuhnya oleh Yuna dalam kategori Lagu Terbaik ditarik balik. Perkara ini disahkan sendiri oleh Yuna menerusi Twitter'nya.

LAGU PENAKUT YUNA

Terdahulu, dalam ruangan Dengarnya (Berita Harian) pada Rabu melaporkan, berlaku kesilapan pada pemilihan pemenang bagi kategori itu sehingga Penakut dinobatkan sebagai lagu terbaik secara keseluruhan walaupun ia tidak memenangi dalam kategori Lagu Pop Terbaik pada anugerah itu.

Turut dilaporkan, anugerah itu akan diserahkan kepada komposer Edry Abdul Halim dan Anuar Zain menerusi lagu Sedetik Lebih yang memenangi kategori Lagu Pop Terbaik. Difahamkan juga, pihak penganjur iaitu RIM dan AIM akan mengadakan sidang akhbar khas bagi menjelaskan kekeliruan itu.

Mungkin tidak mahu mengeruhkan lagi keadaaan, Yuna dalam satu mesej lain di laman Twitter memberitahu dia tidak mahu menjawab sebarang pertanyaan dan memohon supaya ia diajukan kepada pihak penganjur.

LAGU PENAKUT YUNA

Tidak apa la Yuna, mungkin bukan rezeki anda. Dan walaupun anugerah tersebut ditarik balik, kami percaya anda tetap pemenang di hati peminat-peminat dan juga penyokong karier seni anda. Antaranya kami.

Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

Adibah Noor Tidak Mahu Berkahwin

Posted: 23 Nov 2011 02:00 AM PST

ADIBAH NOOR

Percaya atau tidak, Adibah Noor, penyanyi yang kami kenali dengan vokal'nya yang cukup power membuat kenyataan yang dia nekad tidak mahu berkahwin. Menurut Adibah, dia nekad tidak mahu berkahwin kerana serik untuk bercinta lebih-lebih lagi dia pernah putus kasih sebanyak lima kali.

"Bayangkan, lima kali saya putus cinta dan semua tak mahu berkahwin dengan saya. Dan sejujurnya, saya serik dan tak mahu kahwin. Dengan usia sebegini, lebih baik saya jaga diri sendiri serta keluarga dan fokus pada kerjaya seni. Alhamdulillah, keluarga tidak pernah mendesak, malah mereka faham dengan apa yang saya inginkan,"

Walaupun nekad tidak mahu berkahwin dan tidak mempunyai lelaki bernama suami di sisi, namun Adibah tetap merasakan hidupnya cukup sempurna kerana dia mempunyai teman-teman rapat yang sentiasa bersamanya ketika susah dan senang. Tapi Adibah tidak menolak jika dipertemukan jodoh.

"Saya mempunyai sekumpulan rakan perempuan yan masih lagi bujang dan kami telah berjanji untuk menjaga antara satu sama lain. Selain keluarga, mereka inilah yang sentiasa bersama saya ketika susah dan senang. Bagaimanapun, saya tidak menolak sekiranya takdir telah menentukan jodoh saya,"

Psstt: Kesian lelaki ni, tak pasal-pasal rantai besi melekat ditangannya

Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Siti Nurhaliza di National Folk Museum Korea

Posted: 23 Nov 2011 02:23 PM PST

Ini merupakan kali kedua Budiey memijak kaki di lokasi pelancongan National Folk Museum Korea di mana pada bulan lepas Budiey sudah pun jejak kaki di sini bersama Awal Ashaari dan Scha Alyahya. Jadi, Budiey memang dah tahu beberapa fakta sejarah yang terpahat kat sini.

Di sini juga tersergam Istana Kyeongbok Palace. Okaylah, Budiey tak nak tulis panjang-panjang sebab nak letak gambar banyak-banyak. Layaaannnzzz…

Siti Nurhaliza

Siti Korea

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Korea

Siti Nurhaliza

Siti Korea

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Siti Nurhaliza di Cheongwadae Sarangchae Korea
  • Siti Nurhaliza Bawa Media Melawat Korea
  • Photo of the Day: The Beatles at Mint Museum of Toys
  • Gambar Siti Nurhaliza di Pelancaran Album ALL YOUR LOVE
  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Seoraksan National Park
  • Gambar Dato' Siti Nurhaliza di Jeddah Mekah Tunai Haji
  • Gambar Siti Nurhaliza Dalam Bas Tour Korea
  • Gambar Dato' Siti Nurhaliza di Tahun 1997
  • Gambar Siti Nurhaliza di Premium Seat AirAsia X
  • Dato' Siti Nurhaliza di Karpet Merah Anugerah Juara Lagu 25
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Gambar Siti Nurhaliza di Cheongwadae Sarangchae Korea

    Posted: 23 Nov 2011 02:05 PM PST

    Gambar Siti Nurhaliza di Cheongwadae Sarangchae Korea

    Selepas ke Cheong Gye Cheon Street, kami singgah di pusat pameran dan muzium pelancongan terkenal iaitu Cheongwadae Sarangchae. Yang bestnya, korang yang nak datang, boleh masuk secara percuma. Tempat ni ditutup pada hari Isnin dan dibuka dari jam 10 pagi hingga jam 6 petang waktu Korea.

    Secara ringkas, muzium dan pusat pameran ini memberi info yang begitu jelas tentang kebudayaan, sosio ekonomi, masyarakat dan juga semua tempat-tempat menarik di Korea. Gambar-gambar dan ilustrasi kat sini pun memang gempak dan awesome. Siti Nurhaliza juga sempat berposing kat sini dan gambar-gambar di bawah ini sangat 'ohsem' juga untuk ditatap buat korang semua yang meminati Siti Nurhaliza.

    Budiey rasa lokasi Cheongwadae Sarangchae Korea ni memang cukup strategik sebab ia berdepan dengan President Blue House, sebuah tugu dan juga bukit yang terkenal kat sini. Memang lawa betul pemandangan kat sini. Ditambah pula dengan suhu yang sejuk. Pergh!

    Siti Nurhaliza Korea

    Siti Nurhaliza Korea

    Siti Nurhaliza Korea

    Siti Nurhaliza Korea

    Siti Nurhaliza Korea

    Siti Nurhaliza Korea

    Siti Nurhaliza Korea

    Siti Nurhaliza Korea

    Siti Nurhaliza Korea

    Siti Nurhaliza Korea

    Siti Nurhaliza Korea

    Siti Nurhaliza Korea

    Siti Nurhaliza Korea

    Siti Nurhaliza Korea

    Siti Nurhaliza Korea

    Siti Nurhaliza Korea

    Siti Nurhaliza Korea

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Siti Nurhaliza di National Folk Museum Korea
  • Gambar Siti Nurhaliza di Pelancaran Album ALL YOUR LOVE
  • Gambar Dato' Siti Nurhaliza di Jeddah Mekah Tunai Haji
  • Gambar Siti Nurhaliza Dalam Bas Tour Korea
  • Gambar Dato' Siti Nurhaliza di Tahun 1997
  • Gambar Siti Nurhaliza di Premium Seat AirAsia X
  • Dato' Siti Nurhaliza di Karpet Merah Anugerah Juara Lagu 25
  • Gambar Dato' Siti Nurhaliza di Sirah Junjungan
  • Gambar Siti Nurhaliza di Premium Lounge LCCT Sepang
  • Gambar Siti Nurhaliza di Majlis Berbuka Puasa SNP 2010
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS