Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Photos Cate Blanchett 2011 Oscars Red Carpet

Posted: 27 Feb 2011 05:01 PM PST

Cate Blanchett brought high-fashion to the red carpet when she attended the 83rd Academy Awards on Sunday, February 27.

The Curious Case of Benjamin Button actress wore a lilac Givenchy Haute Couture dress from the fashion house's Spring/Summer 2011 collection. The dress featured a beaded body with a giant circle cut out around the actress' chest that revealed pretty pleated purple silk. The actress accessorized the unique dress with a simple gold bracelet.


Cate

Cate

Cate

Cate

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Photos Mila Kunis 2011 Oscars Red Carpet
  • Movie Carnival 2008
  • LIST OF HOLLYWOOD'S BEST AND WORST MOVIE STARS 2008
  • Photo Anne Hathaway Red Carpet Oscar 2011
  • Jennifer Hudson Red Carpet 2011 Grammy Awards
  • Fouziah Gous Bergaun Emas di Red Carpet FFM23
  • Photos Lady Gaga Inside An Egg 53rd Annual Grammy Awards
  • Top 10 Selebriti Lelaki Paling Meletop di AJL25
  • Photo Anne Hathaway @ Oscars 2007
  • Gambar Selebriti di Karpet Merah Festival Filem Malaysia 23
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Photos Mila Kunis 2011 Oscars Red Carpet

    Posted: 27 Feb 2011 04:37 PM PST

    Mila Kunis was looking lovely in lavendar on the Oscars' red carpet in Los Angeles on Sunday. Mila Kunis the hottest in the red carpet! What a girl!!!! Really she is the greatest so far. Stunning!

    The Black Swan actress, who iChatted with director Darren Aronofsky to nab her role in the film, stunned in a Ellie Saab gown (with a plunging neckline to boot), and also wore a romantic updo.

    If you can't get enough of Mila, don't fret — she'll be presenting during Sunday's ceremony. Also, check out all the photos in the gallery and hit the comments to share your thoughts on her look!


    Mila Kunis

    Mila Kunis

    Mila Kunis

    Mila Kunis

    Tags: , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: , , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Photos Cate Blanchett 2011 Oscars Red Carpet
  • Photo Anne Hathaway Red Carpet Oscar 2011
  • Jennifer Hudson Red Carpet 2011 Grammy Awards
  • Mila Jirin Bakal Lancar Album Terbaru & Showcase
  • Mila Jirin Berjaya ke Pertandingan Open Mic UK 2010
  • Fouziah Gous Bergaun Emas di Red Carpet FFM23
  • Photos Lady Gaga Inside An Egg 53rd Annual Grammy Awards
  • Top 10 Selebriti Lelaki Paling Meletop di AJL25
  • Lirik Lagu Persis Mutiara – Mila AF5
  • Mila Bergaduh Dengan Candy Sebab Ebi?
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Menangi Sebuah kereta VW Golf Tsi atau Blackberry Torch 9800 dengan panggilan pulang ke rumah dari luar Negara.

    Posted: 27 Feb 2011 06:09 PM PST



    Sukakan VW Golf Tsi nie?tapi tak mampu nak beli? Dengan menjadi pelanggan Celcom yang membuat 20 kali sahaja panggilan ke tanah air ,anda berpeluang memenangi kereta idaman ini.

    Tak kiralah anda di Singapore ke,Brunei ,Thailand,Eropah,Amerika atau dimana sahaja anda samada sedang bercuti ,akan bercuti bersama keluarga semasa Chinese New Year akan datang,dengan menalifon tanah air, sebanyak 20 kali,tanpa masa minimum dan juga tanpa sebarang registration ,siapa tahu anda menjadi seorang pelanggan bertuah Celcom.

    Selain daripada kereta idaman VW Golf Tsi ,anda juga boleh menjadi antara 30 pelanggan yang bertuah membawa pulang satu daripada 30 buah Blackberry Torch 9800.Tak kiralah anda pelanggan Celcom Exec,atau Celcom Biz mahupun Celcom blue,hanya telefon pulang ke tanah air je dah boleh menang.

    Bukan je dapat berhubung dengan keluarga mahupun rakan-rakan bahkan mungkin berpeluang menang hadiah-hadiah menarik yang ditawarkan celcom.

    Nak tahu cara-cara membuat panggilan pulang semasa di luar Negara..

    Jom sensasi tunjukkan.

    -Key in <+>

    -contohnya nak dial nombor hempon mak yang tinggal di Penang dial je +60191234567

    Dengan Celcom Roam Saver *120* dapat menjimatkan kos panggilan.

    Cuma dial *120*# dan press DIAL

    Celcom memang mempunyai liputan meluas semasa di Luar Negara,samada dari

    - Asia

    - Eropah

    - Amerika

    - Africa

    - Timur tengah

    - Carribeans

    Check liputan Celcom disini

    http://www.celcom.com.my/celcomexec/roamingidd/international_coverage_ground.php

    cepat telefon rumah,bermula dari sekarang sehingga 12 April 2011

    untuk maklumat lanjut Layari http://www.celcom.com.my/celcomexec/promotions/roamfreely.php

    Shuib mengaku sukar untuk dapatkan Siti Sarah,6 bulan cinta tak berbalas

    Posted: 27 Feb 2011 05:50 PM PST


    Sensasi seronok sebenarnya apabila mendengar kisah cinta orang.Buat pasangan pengantin baru Shuib dan Sarah pastinya kenangan dan adegan kejar mengejar semasa awal percintaan menjadi sebuah memori indah dan impian menjadi kenyataan apabila akhirnya sah menjadi suami isteri.

    Romantik jugakla Shuib nie bersungguh-sungguh mendapatkan Siti Sarah dan akhirnya penantiannya selama ini dibalas dengan cinta .


    Tp apa yang sensasi harapkan janganlah time nak mengejar je lelebih punya romantik,bersungguh-sungguh bagai nak rak...Tapi bila perempuan tue dah sayang dan terina cinta si lelaki tue,lelaki mula layan mcm hapa jer...Macam mana nak kekal kan hubungan mcm tue kan?

    Nasib baikla pasangan sensasi skrg nie tak mcm tue,dan harapnya takkan mcm tue la.....i love you sweetheart :P


    "Sarah adalah wanita pertama yang membuka hati saya untuk serius dalam perhubungan, dia terlalu istimewa. Sebenarnya sukar untuk saya dapatkannya, setengah tahun berkawan dengan Sarah, dia langsung tidak mengucapkan kata-kata sayang ataupun cinta pada saya, sehingga satu hari saya pernah berhentikan kereta di tepi lebuh raya semata-mata untuk mendapatkan hatinya,"jelas Shuib.

    Bukan enggan menerima cinta daripada Shuib, jelas Siti Sarah pula, ucapan cinta dan sayang terlalu berat dan sukar untuk diucapkan, malah kegagalan cinta dahulu mendewasakan dirinya.

    "Nak ucap cinta ataupun sayang bukan benda yang ringan, ia satu perasaan yang sangat susah untuk diluahkan. Bila saya cakap saya cintakan seseorang, saya sangat memaksudkannya.

    "Saya terima Shuib kerana dia mempunyai kesabaran, kesungguhan dan kejujuran yang jarang saya jumpa selama ini, malah, saya dapat lihat Shuib seorang lelaki yang telus dan kami dalam satu jalan yang sama,"jelas Siti Sarah.

    Pasangan ini telah mula mengenali hati budi masing-masing lebih kurang setahun tiga bulan yang lalu. Pertemuan pertama di lokasi penggambaran ini membuka lembaran yang indah untuk kedua-duanya dan mereka bersetuju untuk melangsungkan pertunangan pada 16 November yang lalu.

    Merancang untuk berbulan madu di Ireland, Siti Sarah dan Shuib bagaimanapun masih belum dapat tarikh yang sesuai kerana terlalu sibuk dengan kerjaya masing-masing

    Renungan Romantis Shuib terhadap sarah semasa sesi mencuba pakaian pengantin

    Gambar Sebelum dan Selepas menagih Dadah Jenis methamphetamine.Sungguh menakutkan

    Posted: 27 Feb 2011 10:47 AM PST

    Umum mengetahui dadah adalah pemusnah hidup,tapi Sensasi tak faham kenapa masih ada manusia-manusia yang bengap masih nak hisap dadah??Why??

    Lepas tue ada yang konon-konon nak cuba je,lepas dah cuba rasa seronok nak cuba lagi,last last jadi penagih.dan hidup seorang penagih pasti musnah..dadah tue memang hanya memberikan kesan buruk kepada penagih.

    Orang kaya hidup dengan kekosongan dan sentiasa mabuk,khayal kerana dadah.rock star antarabangsa hidup bergelumang arak dan dadah,akhirnya mati,kene penyakit,bunuh diri,stress,depress.macam-macam.

    Yang takde duit pun nak jugak ambik dadah sampai mencuri,merompak,meragut,pastu membunuh sebab dadah...memang lah sampah masyarakat betul la..huhu

    Jauhilah dadah sayangilah diri anda dan hidup anda.



    Petikan dari akhbar


    Pihak berkuasa Amerika Syarikat (AS) menyiarkan wajah-wajah penagih pil khayal methamphetamine yang bertukar menjadi hodoh selepas mereka mengambil dadah berkenaan, lapor sebuah akhbar semalam.

    Pendedahan yang mengerikan itu dibuat dalam satu klip video selama 48 minit berjudul From Drugs to Mug. Klip video itu dibuat bagi memberi kesedaran kepada golongan muda supaya jangan terjebak ke dalam kancah penagihan dadah.

    Klip video itu diterbitkan oleh pejabat Syerif Daerah Multnomah di negeri Oregon.

    Ia dibuat selepas klip video yang mempunyai mesej sama Faces of Meth mencetuskan kontroversi pada 2004.

    Antara lain, ia menunjukkan beberapa penagih pil methamphetamine kehilangan gigi mereka.

    Beberapa penagih turut dilihat menggaru tulang muka selepas wajah mereka menjadi amat cekung kesan pengambilan dadah itu.

    Beberapa anggota polis yang terbabit dalam penerbitan klip video itu merakamkan wajah penagih-penagih baru yang pertama kali ditangkap.

    Wajah-wajah mereka yang bertukar semakin hodoh dirakam semula beberapa bulan kemudian selepas mereka ditangkap semula oleh pihak berkuasa.

    "Saya mahu penonton dapat membayangkan bagaimana dadah memusnahkan kehidupan seseorang penagih," kata Timbalan Syerif Multnomah, Bret King, 45.






    Kisah Benar Seram : Rumah Sewa RM50 di Seksyen 2 Shah Alam depan Wet World

    Posted: 27 Feb 2011 10:33 AM PST

    Skrg nie pukul 2.30 pagi...yup pagi2 buta Sensasi nak update cerita seram pulak dah.Sensasi terbaca masa tengah surfing2 di pagi buta.

    Sensasi sendiri baca halfway je,sebab takut nanti malam mengigau pulak ..ehe ..essok sambung baca sampai habis.

    Cerita ini adalah kisah benar pelajar UITM Shah Alam. Ada khabar angin yang mengatakan bahawa kisah benar nie bakal difilemkan..ye ke? Tapi kalau kisah benar difilemkan mesti lebih seram kan.


    Gambar rumah kat bawah nie dipercayai rumah yang dimaksudkan di Seksyen 2 Shah Alam,depan Wet World.

    takkan lah sewa Rm50 mereka nie tak terpikir semacam ada misteri disitu untuk sebuah rumah dua tingkat?hmm...mungkin sbb student dan mereka ramai ada 8 org semuanya jadi mereka pun beranikan diri je..


    okeylah sensasi malas cerita panjang-panjang,korang try lah baca sendiri kisah seram ini.




    9 tahun lepas aku dpt smbung bljar kt uitm shah alam. So,perkara pertama yg kna fikir ialah aku nk duk mn sbb ak xdpt hostel. Oleh sbb kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn kwn2 aku umah sewa.....dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet world [kalo korang tau la].

    Uma tu bunglow 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke, pelik, rimas, takut semua ada. Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free la....Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk katanya...Ketiga,pokok ara tepi umah tu bsr sgt smpai dahan dia bleh msuk kt tingkap blk atas.


    Mlm pertama duk uma tu kitorg xtido sbb sibuk punggah n kemas brg+lyan dvd korea. Citer seramnya start ms hari kedua. xpayah nk tunggu mlm,siang2 pon kitorg dah kna kacau. Azmi "dagu" org first kena. Ms tu br kol 10.30pg [anggaran aku la], si Azmi ni bgun nk memerut. So dia g la toilet bwh tu tp dlm toilet ada org [sbb pintu tutup]. Toilet atas plak rosak, tuan umah kta nnt dia btulkan. Tunggu punye tunggu, xkuar-kuar org dlm tandas ni. Jd Azmi ni memekik la soh cpt sket kuar sbb dia xtahan. Akibat jeritan c azmi ni, abis satu umah bgun gi tengok peehal. Yg peliknya, kitorg berlapan smua ada, abih tu sape yg kt dlm tandas ni?



    Klik sini utk baca sampai habis ..

    Raja Azmi dan Roslin Hasyim tonton teater "Terima Kasih Cinta" berdua

    Posted: 27 Feb 2011 10:19 AM PST

    Teater Musikal Terima Kasih Cinta merupakan teater yang diadaptasi dari filem "Cinta" arahan Khabir Bhatia.

    Baru-baru ini,wartawan hiburan yang pergi menonton Teater ini telah ternampak kelibat seseorang yang dikenali iaitu Raja Azmi.

    Apa yang menarik Raja Azmi datang menyaksikan Teater tersebut dengan seseorang yang pernah digossipkan dengannya iaitu Roslin Hasyim dengan kontroversi Bilik hotel diserbu isteri Roslin.

    Nampaknya Raja Azmi sudah pulih dari trauma dan keluar berdua dengan Roslin.Kemesraan Raja Azmi dan Roslin nie memang dah lama.

    Pergi mana-mana slalu berdua.Tapi Raja Azmi dan Roslin kelihatan mesra seperti rakan karib semasa di Teater tersebut.Gambar diatas adalah gambar lama Rajaa azmi pergi ke gelanggang Raja Lawak dengan Roslin.

    Bagi yang berminat untuk menonton Teater Musikal Terima Kasih Cinta

    TKC telah pun dipentaskan di Istana Budaya bermula 19 Februari hingga 6 Mac 2011 ini boleh dikatakan sebagai pementasan broadway tempatan yang menyajikan 21 buah lagu lama yang membangkitkan kenangan cinta. Muzikal TKC masih mengekalkan jalan cerita yang sama iaitu menceritakan tentang lima kisah cinta yang berbeza, tetapi semuanya berkait antara satu sama lain mendapat sentuhan dari pengarah dan koreografer yang tidak asing lagi iaitu Pat Ibrahim. Pat Ibrahim sememangnya terkenal dengan hasil kerjanya dalam pementasan 'Puteri Gunung Ledang', 'P.Ramlee The Musical', 'Cuci The Musical' dan 'Konsert Satu Datuk Siti Nurhaliza'.

    Antara pelakon yang membintangi muzikal ini ialah Latif Ibrahim, Safura, Tony Eusoff, Norish Karman, Vince Chong, Nadia Aqilah, Shajiry Damery, Farahdhiya, Deja Moss, Anding dan Diddy Hirdy.


    Tiket berharga Rm30-Rm250 seorang.
    Barisan pelakon yang membintangi pementasan "Terima Kasih Cinta"
    Nadia Aqilah sebagai Arianna & Vince sebagai Taufiq
    Cinta Suci antara Arianna & Taufiq
    Cinta luar biasa. Saat yang menyatukan cinta diantara Rubiah (Safura) & Elyas (Latif Ibrahim)
    Rubiah saat meluahkan kata hatinya adakah pencarian cintanya sudah berakhir
    Saat Taufiq meluahkan rasa hatinya kerana takut kehilangan Arianna
    Latif Ibrahim
    Cinta tanpa batasan. Pergolakan rumah tangga Harris (Tony Eusoff) & Airin (Norish Karman) yang dibina atas dasar cinta akhir sampai penghujungnya
    Set pementasan Terima Kasih Cinta yang hampir sama seperti teater antarabangsa, West Side Story

    Anding memegang watak sebagai Dani
    Cinta abadi diantara kakak (Dyan/Deja Moss) dan adik (Dani/Anding)
    Cinta yang tidak disangka antara Azlan (Shajiry) & Azura (Farahdhiya)

    Lady Gaga tak pakai seluar semasa menonton teater dengan boyfriend

    Posted: 27 Feb 2011 09:57 AM PST

    Lady Gaga nie memang terkenal dengan lagu-lagu yang top dan juga fesyen pakaian yang pelik-pelik.Boleh dikatakan Lady Gaga nie suka hidup tanpa "boundaries"..ikut suka hati dia je nak buat apa..

    Dalam pelik-pelik si Lady Gaga nie dia pun ada buah hati.Yang pastinya kekasih hati lady Gaga nie tetap setia dengan Lady Gaga walaupun gf nyer nie memang unik lah sgt.
    Bila org kaya sangat kadang-kadang kita tak dapat tahu samada nie betul2 cinta sejati atau cintakan wang..Tapi kalau tak silap sensasi kekasih Lady Gaga nie memang dah bercinta dengan dia since sebelum Gaga jadi feymes lagi..

    Yang terbaru Gaga pergi tengok Teater dgn kekasihnya,dia cuma memakai jaket kulit dan sarung tangan manakala seluar dalamnya jelas menjadi tontonan umum.

    Pasangan tersebut tiba di St. James Theatre, New York dengan ditemani pengawal peribadi dan polis.

    Penyanyi lagu Born This Way itu turut memakai cermin mata gelap bersaiz besar dan kasut rekaan pelik.

    "Saya tidak kisah terhadap komen orang ramai, saya hanya menjadi diri sendiri," katanya.

    Dalam satu persembahan pentas minggu lalu, Lady Gaga mencetuskan rasa kurang selesa di Amerika Syarikat berikutan tindakannya memakai pakaian biarawati yang dibuat dari getah lutsinar sehingga menampakkan payu dara dan seluar dalam.





    Lady Gaga dan kekasihnya Luc Carl


    Penyakit Kanser Hati Shahir belum ditahap serius

    Posted: 27 Feb 2011 07:52 AM PST

    Nama Shahir terus melonjak naik dalam sekelip mata selepas menjadi Juara AF8 yang lepas.Murah rezeki Shahir dia menerima banyak tawaran utk jadi Duta produk.

    Shahir juga pernah dilanda kontroversi apabilaa mengaku sukakan Rozita Che Wan.Tambah kontroversi apabila Shahir dikatakan besar kepala dan tidak berdisiplin kerana tidak hadir sesi Photoshoot dan menarik diri dari beberapa acara dengan membatalkan disaat akhir.

    Rupanya Shahir dikatakan menghidap penyakit yang simpton seperti kanser..setelah Shahir membuat rawatan kedua di Hospital lain,memang benar Shahir menghidap kanser hati tetapi masih diperingkat awal.

    Kanser??memang penyakit yang amat menakutkan semua org..boleh pengsan dibuatnya kalau tetiba dapat tahu diri menghidap kanser.Tp zaman moden skrg kanser yang diperingkat awal boleh dirawat dan diubati.

    Kanser hati selalunya berpunca daripada hepatitis B iaitu keradangan hati.

    Kesian shahir semoga Shahir berjaya sembuh dri penyakit ini.


    Bekas juara Akademi Fantasia 8 (AF8), Ahmad Shahir Zawawi atau Shahir, dipercayai menghidap kanser hati selepas dia membuat pemeriksaan kesihatan pada tahun lalu.

    Menurut Shahir, penyakitnya itu dikesan selepas sampel darahnya melalui sembilan jenis ujian dan salah satu hasil ujian mendapati bahagian hati Shahir mengalami masalah.

    "Ketika itu saya ditahan di wad Hospital Az-Zahra, Bangi, Selangor selama dua hari akibat tekanan darah rendah. Tak sangka pula selepas membuat ujian, keputusan itu pula yang saya peroleh.

    "Bagaimanapun, saya telah membuat ujian darah yang sama di hospital lain untuk mendapatkan pengesahan sebenar tentang penyakit tersebut dan Alhamdulillah, selepas diperiksa, penyakit saya ini belum sampai ke tahap serius.

    "Mungkin kerana masalah pemakanan serta tekanan membuatkan kesan terhadap hati saya. Setakat ini saya masih lagi membuat pemeriksaan lanjutan dan keputusan baru akan diketahui pada minggu depan," katanya.

    Tambah Shahir, gara-gara penyakit tersebut, dia mengambil langkah untuk berehat seketika daripada sebarang publisiti serta persembahan nyanyian pada tahun lalu.

    "Bila saya perlukan ruang untuk berehat, timbul pula cerita yang saya tidak berdisiplin dan menghilangkan diri, semua itu adalah tidak benar.

    "Sampaikan saya terpaksa menunjukkan surat doktor kepada beberapa pihak untuk memberikan penjelasan kerana saya enggan menimbulkan spekulasi," ujarnya.

    Walaupun terpaksa bergelut dengan penyakit dan kontroversi, Shahir menerima keadaan itu seadanya memandangkan dia faham, sebagai seorang selebriti, pelbagai dugaan yang perlu ditempuh.

    Pada hujung tahun lalu, penyanyi yang popular dengan lagu Kebahagiaan Dalam Perpisahan itu dikatakan mula menghadapi masalah disiplin apabila beberapa sesi fotografi yang telah diatur dibatalkan pada saat-saat akhir.

    Malah dia juga gagal hadir semasa sesi mencabut nombor giliran sempena Anugerah Juara Lagu ke 25 (AJL25) anjuran TV3 selain tidak muncul dalam Konsert Ria 2010 di I-City, Shah Alam, Selangor.

    Bagaimanapun, ibunya, Mahanum Osman, berkata kesihatan penyanyi itu agak terganggu dan dia memerlukan masa untuk menenangkan fikiran di kampungnya.

    Gambar-Gambar sekitar Majlis Perkahwinan Siti Sarah dan Shuib Sepah

    Posted: 26 Feb 2011 11:34 PM PST

    Pada hari sabtu iaitu semalam 26 February 2011,selamat sudah pasangan kecil molek Siti Sarah Raisuddin dan Shuib Sepah menjadi suami Isteri dengan sekali Lafaz.Mereka bernikah di Sebuah Banglo di Bangsar . Majlis dihadiri kira-kira 200 orang tetamu.

    Tahniah Sensasi ucapkan kepada pasangan Siti sarah dan shuib,semoga kekal hingga keakhir hayat dan berbahagia selalu.






    gambar kahwin siti sarah shuib

    gambar kahwin siti sarah shuib

    gambar kahwin siti sarah shuib

    gambar kahwin siti sarah shuibgambar kahwin siti sarah shuibgambar kahwin siti sarah shuibgambar kahwin siti sarah shuib
    gambar kahwin siti sarah shuibgambar kahwin siti sarah shuibgambar kahwin siti sarah shuibgambar kahwin siti sarah shuibgambar kahwin siti sarah shuib

    Dikala Siti Sarah bakah berkahwin,perkahwinan bapa siti Sarah,Raisuddin ingin dibubarkan oleh bapa mertuanya

    Posted: 27 Feb 2011 07:59 AM PST




    Walaupun peristiwa penyanyi popular tahun 80-an, Raisuddin Hamzah bernikah kali kedua di Selatan Thailand telah empat tahun berlalu, bapa wanita terbabit masih tidak merestui perkahwinan itu yang dibuat tanpa pengetahuannya.

    Suberi Abdullah, 51, berkata, Raisuddin yang dikenalinya sejak tahun 2002 apabila sering datang ke kedai makan yang diusahakannya juga tidak pernah memaklumkan hasrat untuk berkahwin dengan anaknya, Siti Fatimah.

    "Selain itu, mereka tidak sepadan dari segi umur dan ia melibatkan maruah keluarga saya," katanya ketika memberi keterangan di Mahkamah Tinggi Syariah di sini pada Rabu.

    Dia yang disoal oleh peguam syarie Nor Azmi Mohd Ariff yang mewakili Raisuddin, 55, dan Siti Fatimah, 25, seterusnya memberitahu bahawa dia hanya dimaklumkan mengenai perkahwinan itu beberapa bulan selepas ia berlaku.

    Tambah Suberi, 50, semasa itu anak sulungnya itu yang sedang menuntut di Universiti Selangor (Unisel) di Batang Berjuntai pulang ke rumah mereka yang terletak di Hulu Kelang, dekat sini.

    "Siti Fatimah beritahu saya bahawa Raisuddin mahu berjumpa dengan saya. Saya jumpa dia di sebuah kedai makan di Ukay Perdana, Ampang dan Raisuddin cakap dia dah kahwin dengan anak saya. Saya beristifar," katanya.

    Suberi seterusnya memberitahu, Raisuddin tidak menunjukkan sebarang dokumen yang boleh membuktikan perkahwinan tersebut telah berlaku.

    Pada keterangan lain, Suberi mendakwa Raisuddin ada menyatakan hasrat untuk meminang Siti Fatimah untuk dikahwinkan dengan anak lelakinya.

    "Raisuddin kata pada saya, Pak Lang (panggilan saksi) kalau boleh saya nak pinang anak Pak Lang ini dengan anak saya. Waktu itu, saya kata anak saya masih lagi belajar," katanya.

    Suberi juga mengakui bahawa Siti Fatimah ada berkawan dengan seorang anak doktor sejak pertengahan tahun 2006.

    Menjawab soalan peguam syarienya, Mohd Roshdan Sujak pula, Suberi memberitahu doktor tersebut ada berbincang mengenai hubungan anak mereka, tetapi tiada kata putus dicapai memandangkan Siti Fatimah masih belajar.

    "Selepas Siti Fatimah bernikah, saya dapat tahu bahawa dia telah berhenti dan tidak menamatkan pengajian," tambah Suberi.

    Sementara itu, menjawab soalan Hakim Syarie, Zainor Rashid Hassin, saksi mengakui bahawa dia tidak mempunyai hubungan persaudaraan dengan Raisuddin mahupun bermusuh dengan bapa kepada penyanyi popular, Siti Sarah itu.

    Suberi sedang memberi keterangan pada permohonannya untuk membubarkan perkahwinan antara Siti Fatimah dan Suberi yang berlangsung di Songkhla, Thailand pada 2 Januari 2007 dengan berwalikan hakim mengikut Seksyen 62(2) Enakmen Pentadbiran Agama Islam Selangor 2003.

    Selaku plaintif, Suberi menamakan Siti Fatimah sebagai responden pertama dalam permohonannya diikuti oleh Raisuddin.

    Zainor Rashid menetapkan kes disambung semula pada 13 April depan untuk mendengar keterangan responden-responden.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS