Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Rahsia Kecantikan Ibu, Kini ‘Menurun’ Pada Erra Fazira

Posted: 07 Dec 2011 11:32 PM PST

Alahai bertuah betul nasib badan, aktres cantik jelita yang satu ini merangkap bekas Ratu cantik Malaysia Dunia 1992, Erra Fazira kerana telah terpilih sebagai duta baru jenama produk kosmetik antarabangsa, Estee Lauder bagi menghangatkan lagi kempen jenama tersebut bagi penggal 2011/2012.

Mengikuti jejak langkah seorang lagi jelitawan tanahair, personaliti TV, Marion Caunter, yang turut menjadi jurucakap produk berkenaan, pengumuman perlantikan Erra, dibuat dalam majlis makan malam eksklusif sempena meraikan pihak media dan peruncit Estee Lauder dari seluruh negara bertempat di Mandarin Oriental malam tadi.

Erra melalui ucapannya, berasa terharu dan menghargai perlantikan tersebut. Tambahnya lagi dia tidak menyangka minat ibunya yang merupakan pengguna setia produk tersebut 'menurun' ke tangannya apabila dilantik menjadi duta produk antarabangsa tersebut.

"Saya harap, kesinambungan ini akan jatuh pula ke anak saya pada masa akan datang,"

"Sejak dilantik sebagai duta produk tersebut, saya sudah mula menajdikan Estee Lauder sebagai regim kecantikan setiap hari untuk tampak menawan dan lebih berseri-seri tak kira siang mahupun malam. Bahkan, walau sesibuk manapun saya akan memastikan menggunakan Estee Lauder sebagai pelengkap kecantikannya,"

"Apa yang pasti, wajah saya kini nampak lebih muda. Bersesuaian pula dengan kempen kecantikan Estee lauder, 'Every Women Can Be Beautiful'," ujar Erra lagi mengakhiri perbualan.

Apapun, sekalung tahniah buat Erra dari kami di OHBULAN! Baguslah apabila ramai kecantikan jelitawan tanahair kita diiktiraf, sama taraf dengan jelitawan antarabangsa yang lain.

Full content generated by Get Full RSS.

Video Part II : Mampu Memalukan Seluruh Industri Program Realiti TV? Setuju!

Posted: 07 Dec 2011 10:14 PM PST

Masih ingat lagi sebelum ini artikel OHBULAN! bertajuk Video : Mampu Memalukan Seluruh Industri Program Realiti TV? Setuju!?

Kali ini, adik kecil ini kembali sekali lagi dengan lagu berjudul "Takkan Berpaling Darimu" nyanyian asal, Rossa. Menurut sumber, adik kecil ini berasal dari Brunei tetapi masih tidak dapat dipastikan lagi umurnya.

OHBULAN! pasti jika adik kecil ini menjadi salah seorang peserta mana-mana rancangan realiti TV di tanah air yang setaraf dengannya, pasti peserta lain akan di-tapau habis.

Tidak mahu bercakap panjang, mari kita saksikan videonya selepas ini.

Full content generated by Get Full RSS.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Kim Hyun Joong Released Mini Album Lucky

Posted: 07 Dec 2011 11:00 PM PST

HEADS UP EVERYONE!

KIM HYUN JOONG HAS JUST RELEASED HIS 2ND MINI ALBUM "LUCKY" !!!

SS501's Kim Hyun Joong has just released his 2nd mini album titled, "Lucky "!

Kim Hyun Joong who transformed into a rough & rugged bad-boy with his first solo album 'Break Down' has changed his concept to a 'chic and dandy' gentleman for his second album 'Lucky'.

KHJ-LUCKY_CD Cover

Being released just 4 months after his first, 'Lucky' is already being highly anticipated by fans in Korea as well as the rest of Asia, and it is one that Kim Hyun Joong was once again very involved in. Kim Hyun Joong participated in composing and writing his own music, including "Do You Like That", a punky rock & roll dance track that harmonizes the sounds of strong band instruments, as well as "Smile", his first attempt at American medium R&B. "I'm Your Man" is a ballad track that combines the sounds of fifteen string instruments with the piano. He also wrote "U", a sweet song he wrote specifically for his fans.

The album was produced by Steven Lee, who also produced Kim Hyun Joong's first solo project 'Break Down', and hitmaker Taewan a.k.a C-Luv, making this album that much more complete.

His title track "Lucky Guy" features a rhythmical electric guitar and brass rock band sounds. It's categorized as an up-tempo American punk rock song, something that Kim Hyun Joong has always wanted to try musically. To make it possible, he's enlisted the help of the members of Day Break and Common Ground.

Kim Hyun Joong "Lucky Guy" imported album from Taiwan is out now in stores! This mini album also includes 4 pieces of Kim Hyun Joong post cards.

KHJ5

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Kim Hyung Joong Akan Datang ke Malaysia
  • AVRIL LAVIGNE LIVE IN HONG KONG CONTEST
  • Break the Spell Daughtry
  • Westlife Greatest Hits
  • Grand Prize Winner Celcom Broadband Myvi
  • Profile NIKKI PALIKAT
  • Jennifer Lopez Filmed New Album – Do It Well
  • Amy Winehouse & Tony Bennett Single Body and Soul
  • U-KISS Bran New Kiss Album Showcase 2011
  • T-Pain Releases New Single Best Love Song Featuring Chris Brown
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Persona Elegance Baru Lebih Mewah & Selesa

    Posted: 07 Dec 2011 04:40 PM PST

    Tahun 2011 dah nak sampai ke penghujung. Ya, Disember datang bersama dengan senyuman meleret bagi anda yang kerja makan gaji. Maklumlah, bulan Disember kan bulan durian runtuh. Bulan bonus! Dalam kepala masing-masing dah plan ke mana duit bonus akan dilaburkan, ye tak?

    Secara personal, Budiey plan nak cari kereta baru untuk dijadikan 'second car'. Sekarang, tengah target sebuah kereta Persona Elegance keluaran terbaru dari Proton Edar. Apa pendapat korang dengan kereta ni? Budiey dah baca banyak sekali rebiu dan ulasan pasal kereta Persona Elegance ni di internet dan rasa excited nak drive!

    Proton telah memberi nafas baru pada model terlarisnya, Proton Persona iaitu dengan terlancarnya keluaran Proton Persona Elegance 1.6 IAFM yang tampil dengan rekabentuk yang diubahsuai kepada yang lebih segar dari segi penampilan luarannya dan juga kualiti yang ditambah-nilai lagi sesuai dengan gelarannya, "Elegance".

    Proton Persona Elegance

    Budiey bukannya pakar atau tahu sangat pun tentang kereta ni tapi Budiey tetap kagum dengan ciri-ciri kontemporari moden pada kereta Proton Elegance ni. Sekali tengok dalam gambar, dah rasa ia memang mempersonakan. Sesuai dengan namanya pun, Persona!

    Apa yang penting sekarang, Budiey nak cari sebuah kereta yang selesa dengan rekaan yang elegan dan mewah! Pastinya, Persona Elegance memenuhi citarasa. Baru-baru ini, Budiey dah cuba 'test drive' kereta ni. Budiey cukup impress dan tertarik dengan rekaan dalaman dan dashboard yang kemas dengan gabungan 2 tona warna yang buat kita sejuk mata memandang. Sangat 'soothing' dan nampak rileks.

    Proton Persona Elegance

    Bagi Budiey, ciri-ciri utama masa beli kereta idaman kenalah specs yang mantap, ada gaya, design yang cun habis, stylish dan elegant, semua ni dapat mencerminkan jiwa muda kita. Sesuai untuk musim cuti sekolah & perayaan yang mana mudah untuk ke sana-sini, pergi bercuti atau shopping. Persona Elegance ni juga sangat padan dengan karakter orang muda yang sentiasa mahukan yang terbaik untuk kehidupan yang sempurna dan sukses. Apa yang lebih penting dari itu, bagi yang dewasa pula, pasti mahu mencari kereta yang menjimatkan duit petrol.

    Proton Persona Elegance

    Budiey memilih Persona Elegance sebab kereta ni paling sesuai dengan gaya hidup Budiey yang sentiasa sibuk setiap hari menghadiri events dan majlis. Pemilihan kereta seperti ini sangat sesuai dengan kehendak atau keperluan seorang penulis blog.

    Orang kata, imej tu penting dan imej kereta Persona dah serasi dengan gaya hidup yang selalu bergegas ke sana ke mari mencari bahan atau pergi meeting. Menjadi penulis blog sepenuh masa, sememangnya kesuntukan masa dan selalu mengejar masa menjadi cabaran utama. Kerja sangat banyak dan kita hanya ada masa yang sedikit untuk menyudahkan kerja kita. Jadi, kereta yang dilengkapi dengan gaya pemanduan Lotus ini memang sesuai sangat.

    Proton Persona Elegance

    Bukan apa, lagi satu, tengok pada ruang bonet atau kabin compartments yang sangat luas dan mengisi banyak barang seperti luggage dan peralatan kamera seperti tripod, notebook dan sebagainya. Ruang compartment dalam kereta ni juga memang sangat selesa sebab kita dapat masukkan barang-barang dengan secukupnya.

    Buatannya juga nampak kemas dan tersusun. Memang rekaan ni begitu memahami selera dan serasi dengan jiwa serta kehendak pengguna. Selain itu, Budiey rasa begitu yakin dengan kereta ni yang mana semasa berada dalam kereta ni dan semasa memandu, kita rasa tenang dan rileks je. Pemanduan pun memang lancar dan rasa smooth. Itu tak termasuk dengan sistem audio nya juga memang gempak.

    Budiey diperkenalkan dengan tiga jenis iaitu Base-Line, Medium-Line dan High-Line. Kita diberi pilihan samada mahu yang auto atau manual. Dah tentu Budiey akan pilih auto. :)

    Kalau nak hurai specs Persona Elegance secara details ni memang makan masa yang lama, jadi apa kata, korang lawat pusat pameran Proton berdekatan.

    Proton Persona Elegance

    Untuk audio systemnya pula ada speaker yang berintegrasi dengan dashboard. Cukup lengkap dengan sistem audio seperti Tuner, CD, WMA, pemain MP3, AUX dan USB port di mana sistem audio boleh dikawal di stering kereta mengikut keselesaan pengguna.

    PENGALAMAN SEMASA MEMANDU

    Cuma Budiey hanya nak ceritakan sedikit pengalaman Budiey semasa test drive kereta ni. Selain suka dengan rekaan dalaman yang solid, Budiey tertarik dengan ciri-ciri keselamatan yang menggunakan ABS dengan EBD yang menolong untuk menjadikan kereta kita lebih stabil di jalan yang licin dan ini dapat mengelak berlakunya kemalangan. Ciri ini juga akan menjadikan kereta lebih stabil antara tayar kiri dan tayar kanan.

    Menatap dengan mata kasar, Persona Elegance mempunyai body kit yang lebih stylish, sesuai dengan jiwa remaja mahu pun yang lebih mementingkan gaya eksekutif. Serius, body kit dia memang lawa. Boleh tahan jugaklah, beb!

    Berbanding dengan model lain, Budiey rasa struktur bentuk Persona Elegance lebih fleksibel berbanding model lain. Trendy & elegan sudah tentu perkataan yang lebih sesuai untuk menceritakan segalanya. Sebab Budiey rasa reka bentuk ianya melambangkan jiwa muda yang sukakan kebebasan dan keseronokan!

    Bagi yang belum tahu minor facelift kali ini melibatkan beberapa pembaharuan dari segi rupa luaran dan juga dalaman kereta. Fascia grill depan diperbaharui termasuk bumper hadapan dari model Gen.2 CPS sebelum ini. Lampu belakang juga diganti dengan design yang menggunakan LED. Design rim aloi juga baru untuk model ini.

    Budiey pun tak pasti sama ada 32-bit ECU yang digunakan dalam model baru ini mempengaruhi pecutan enjin. Tapi dari sumber-sumber, ada dinyatakan sedikit adjustment dilakukan dan acceleration pada low rpm lebih baik. Terbukti jelas semasa memandu di mana respon lebih pantas berbanding model sebelum ini.

    Dari segi handling pulak, Budiey tak nafikan, peranan LOTUS dalam development kereta PROTON memang ketara sekali. Ramai yang berpuas hati dengan handling kenderaan PROTON sejak model Waja lagi. Yang penting, Budiey rasa kereta ni cukup stabil ketika mengambil selekoh.

    Mungkin ada yang bertanya pada Budiey, apa bezanya dengan model-model sebelum ini? Ya, Budiey kira paling ketara ialah keadaan ketika berada di dalam kereta. NVH (Noise, Vibration, Harshness) level sangat berbeza berbanding sebelumnya. Budiey rasa ia lebih senyap dari Persona malah Exora sekali! Engine noise tidak ketara di dalam cabin. Dan ketika aku meluncur 120km/h bunyi angin belum kedengaran. Tak caya, korang boleh cuba drive.

    Ketika di jalan raya, saya rasa excited gak sebab memang ketara sekali dapat rasa enjinnya sangat pick up! Boleh tahan gak lah dan kita pun rasa selesa.

    Kesimpulannya, Budiey syorkan pergi pandu uji dahulu sebelum buat konklusi.

    Oh ya, sebelum terlupa. Persona Elegance juga dilengkapi dengan Dual SRS airbags yang dapat melindungi pemandu dan penumpang lain daripada cedera parah semasa berlaku pelanggaran. Orang kata, pilih kereta apa pun, ciri keselamatan perlu diutamakan. Yang penting, pandu cerma jiwa selamat.

    Proton Persona Elegance

    Tengoklah sendiri, tempat duduknya sangat luas dan selesa. Suka dengan kemasan yang diperbuat daripada leather ini. Memang nampak ada class!

    Proton Persona Elegance

    Ketika sesi pandu uji, Budiey dapat rasakan memang kereta Persona Elegance ini antara yang terbaik untuk dimiliki oleh semua peringkat usia. Tak hairanlah, dengan gaya elegan, mewah dan lebih moden ini dapat menarik ramai golongan muda untuk memiliki.

    Proton Persona Elegance

    Paling buat saya impress ialah ciri terbaru yang didatangkan dengan full body kit dengan lampu signal LED yang sangat terang, design alloy rim Persona Elegance ni juga memang sporty dan lawa. Memang ada style!

    Akhir sekali, Budiey rasa pilihan warna yang ditawarkan juga menarik. Proton Elegance didatangkan dengan 5 pilihan warna iaitu Chiffon Green, Bronze Garmet, Tranquility Black, Genetic Silver dan Brilliant Red. Budiey rasa nak pilih warna Chiffon Green. Warna apa pula pilihan korang?

    PROMOSI INCREDIBLE DEALS ON WHEELS
    Semasa pandu uji, Budiey diperkenalkan juga dengan tawaran istimewa iaitu PROMOSI INCREDIBLE DEALS ON WHEELS di mana sempena dengan musim cuti ini, kereta Proton akan dapat menikmati penjimatan hebat sehingga RM5,000. Tawaran sah apabila anda membuat tempahan sebarang kereta Proton dari 15 November hingga 31 Disember 2011. Kalau korang rasa mahu beli kereta Proton, haaa… kenalah bertindak cepat. Jangan lepaskan promosi Incredible Deals on Wheels ini. Untuk maklumat lanjut, kunjungi pusat pameran PROTON atau layari proton-edar.com.my. Ianya tertakluk kepada terma.

    Untuk info lanjut, jom layari www.proton-edar.com.my

    Proton Persona Elegance

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Proton Persona & Gathering Rumpun di Pelita Nasi Kandar
  • Impak Maksima Muzik Video DJ Aanantha
  • Anita Sarawak Selongkar Rumah Mewah dalam ASTANA
  • DJ Lin Dilantik Jadi Duta Kereta Persona PROTON
  • Profile Alvin Tay
  • Shikin Dangdut Nyaris Maur Kemalangan
  • Eksklusif! Single & Album Terbaru Aizat – Sahabat
  • Bengkel Bersama Dj Aanantha Berjaya Cungkil Bakat Pelajar
  • Gambar Pejabat Google Yang Canggih dan Mewah
  • Farah Asyikin di Pelancaran Koleksi Jam Roscani Trouvaille Ceramic
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Pemain Harimau Muda,Nazmi Faiz gembira diminati Neelofa dan mengaku Solo

    Posted: 07 Dec 2011 09:38 PM PST






    Sebelum nie Sensasi ada juga terbaca gossip kononnya Neelofa mahu belanja Skuad Harimau Malaya makan malam kerana meminati salah seorang pemain bola dalam skuad ini.Dan kononnya Neelofa menyuarakan hasrat kepada PA nya untuk bertemu salah seorang pemain yang diminatinya.

    Nazmi Faiz yang dikaitkan dengan Neelofa mengaku meminati Neelofa setelah melihat kekerapan wajah cantik aktres itu menghiasi majalah hiburan tempatan.

    Malah, anak keempat daripada lima adik-beradik itu ikhlas mengakui tambah meminati Neelofa sebaik saja menonton lakonan pemenang Dewi Remaja itu.

    "Jujur saya katakan, saya memang tidak pernah berjumpa dengan Neelofa. Jadi, kalau saya tak pernah jumpa dengan dia, bagaimana pula saya boleh dikatakan makan malam bersamanya? Terus-terang, saya mendapat tahu diri saya dikaitkan dengan Neelofa daripada kawan saya sendiri yang juga seorang pemain bola sepak.

    "Selepas mendapat tahu, saya terus membaca gosip berkenaan. Walaupun saya terkejut, tergamam dan tidak menyangka perkara sebegini boleh berlaku, tapi ada sedikit rasa gembira kerana saya juga adalah peminat Neelofa.

    "Buat sementara waktu, saya tidak akan berjumpanya memandangkan saya sibuk dengan latihan dan persiapan untuk perlawanan akan datang. Pun begitu, saya tidak boleh menolak andai kata berpeluang bertemu dengan dia," katanya.

    Dalam pada masyarakat rancak mempersoalkan gosip berkenaan, Nazmi turut dikatakan sudah mempunyai pasangan kekasih bernama Nadia Ismael. Ternyata, Nazmi tambah terkejut apabila mendengar nama itu dan terus menegaskan bahawa dirinya masih lagi tidak mempunyai teman istimewa.

    "Saya masih lagi muda. Baru saja berusia 17 tahun. Perjalanan saya masih jauh. Saya masih belum ada kekasih lagi. Saya masih lagi solo. Nadia Ismael itu adalah kawan kepada adik saya. Dia memang sangat rapat dengan adik saya. Saya hairan kenapa dia dikatakan kekasih saya.



    Nadia Ismael yang dikatakan kekasih kepada Nazmi Faiz namun dia menafikan dan mengaku Solo
    "Saya cuma anggap Nadia seperti kawan saya saja. Tidak lebih dari itu. Kalau boleh saya mahukan gosip seperti ini dihentikan kerana saya mahu memberikan fokus kepada karier bola sepak saya. Apapun, saya bersyukur setakat ini gosip ini tidak mendatangkan kesusahan dan gangguan dalam hidup saya.

    "Sekali lagi, saya mahu menegaskan bahawa setakat ini, saya bukanlah pemain bola sepak yang dikatakan digilai selebriti tempatan. Tiada seorang artis pun cuba datang mendekati saya apatah lagi Neelofa," jelasnya.


    Fakta yang anda perlu tahu tentang Nazmi Faiz

    1. Sanggup meninggalkan akademik dengan tidak mengambil Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) kerana merasakan dirinya lebih menyerlah dalam bidang sukan bola sepak.

    2. Akademik masih lagi menjadi tunjang utama dan menganggap ia satu perkara yang boleh dilaksanakan tidak kiralah jika seorang itu sudah meningkat usia.

    3. Masih belum ketahui tarikh untuk menduduki SPM kerana segalanya sedang diuruskan pihak Kementerian Pelajaran Malaysia.

    4. Sejak berusia 6 tahun lagi, Nazmi sudah mula bermain bola sepak dengan memaksa ayahnya untuk bermain bersama.

    5. Mempunyai seorang kakak, dua orang abang dan seorang adik.

    6. Seluruh keluarganya meminati bola sepak namun dirinya saja yang mempunyai bakat besar dalam bidang ini.

    Gambar Hariz dan Izzah (Ombak Rindu) di Wangsa Walk TGV

    Posted: 07 Dec 2011 09:29 PM PST

    Baru je semalam Sensasi dengan family pergi ke Wangsa Walk TGV untuk menonton ombak rindu..Tapi malangnya Cinema dah full sampai kan malam punyer tayangan pkul 12 pun tinggal seat front row ..tue pun kene duduk asing-asing sebab takda yang sebaris utk kami berlapan..huhu

    Memang hot meletup filem ini ye..ada yang sampai menangis menonton filem nie dgr kata nyer..
    Ada pulak yang tak berhenti ketawa sebab rasa lucu dengan babak romatis..huhu

    Timbul pula soal bayaran yang hanya cukup-cukup tambang pergi balik johor ke KL untuk penulis Fauziah Ashaari ,Sensasi rasa selepas habis kutipan filem tentu Penulis turut sama mendapat bonus lah kot..

    Memang tak patut lah kalau penulis tak dpat bonus atau saguhati drpd kutipan filem ini yang dikatakan mungkin mampu menandingi kutipan filem KL Gangster lebih kurang 11 juta,sebab ramai yang nak menonton filem ini kerana Judul Ombak Rindu yang menarik perhatian.




    Aaron Aziz

    Aaron Aziz

    Aaron Aziz

    Aaron Aziz

    Aaron

    Ombak Rindu

    Ombak Rindu

    Ombak Rindu

    Ombak Rindu

    Ombak Rindu

    Ombak Rindu

    Aaron

    Penulis Ombak Rindu Kecewa Bayaran Seciput

    Posted: 07 Dec 2011 08:43 PM PST

    Kehebatan filem "Ombak Rindu" tidak perlu disangkal lagi apabila berjaya mendapat kutipan RM 4 juta dalam masa 4 hari, tetapi penulis novel tersebut tampil kecewa atas tidak dapat terlibat dalam produksi filem itu.

    Novel "Ombak Rindu" yang diterbitkan oleh Alaf 21 telah dicetak semula sebanyak 23 kali sejak tahun 2000, tetapi pemilihan adaptasi itu tidak boleh menjauhkan dirinya dari kontroversi.

    Isu timbul apabila penulis novel "Ombak Rindu", Fauziah Ashari, nyata kecewa dengan pihak produksi kerana tidak memanggilnya untuk sama-sama menyertai produksi ini sebagai penasihat skrip hatta penulis skrip. Ini kerana selaku pemilik idea asal, mereka lebih mengetahui isi dan memahami jalan cerita novel itu sendiri.

    Kini isu bayaran tidak setimpal pulak telah disuarakan oleh penulis novel yang mengatakan bahawa bayaran yang diterima cukup-cukup untuk tambang pergi dan balik dari Johor ke Kuala Lumpur dek kerana sokongan padu untuk filem "Ombak Rindu".

    "Tiada apa yang tinggal," kata Fauziah lagi, " tiada sesen pun untuk saya kalau nak diikutkan bayaran yang diterima, tetapi perjanjian telah dibuat, sepatutnya pihak bertanggungjawab lebih prihatin tentang isu ini kerana apa yang diolah dari "Ombak Rindu" hampir kesemuanya adalah idea asal saya. Termasuk bait ayat yang disampaikan oleh Lisa Surihani, " Redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah". Itu juga merupakan ayat yang ada di novel," ujar Fauziah.

    "Nasihat sebagai penulis selepas ini kepada organisasi yang telus dalam menguruskan kewangan, adalah untuk adil dan saksama untuk kepentingan menjaga hak masing-masing. Apa jua yang ingin dilakukan yang melibatkan hasil ciptaan pihak lain, perlu dibincang dari akar umbi. Fauziah juga mengambil contoh penerbit barat yang mengangkat martabat penulis setanding dengan nama besar yang lain. Ini yang perlu kita contohi."

    "Ombak Rindu" dibarisi oleh pelakon hebat seperti Aaron Aziz, Lisa Surihani dan Maya Karin pasti memerlukan pelaburan yang banyak dari pihak penerbit Tarantella Productions Sdn Bhd yang dipelopori pengarah ternama Sharad Shadan selaku penerbit filem ini.

    Gambar Jessica Simpson jadi gemuk kerana mengandung

    Posted: 07 Dec 2011 08:28 PM PST

    .





    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Wow, Ada Pertandingan Mirip Kim Kardashian Berhadiah US$ 1.000

    Posted: 07 Dec 2011 09:00 PM PST

    Kim Kardashian memang tengah naik sekarang. Begitu popularnya, sampai ada sebuah majalah yang mengadakan pertandingan mirip Kim.

    Dikutip dari Fashionista, pertandingan tersebut diadakan oleh Dis Magazine. Pertandingan itu diadakan akhir minggu lalu di sebuah hotel di Miami sebahagian dari acara Art Basel.

    Untuk mengikuti pertandingan tersebut, peserta cukup datang dengan berdandan dan bergaya semirip mungkin dengan bintang reality show 'Keeping Up With the Kardashian' itu. Peserta yang paling mirip mendapatkan hadiah US$ 1.000.

    "Kan you kontour like Kim," begitu poster pertandingan tersebut. Ada 30 orang yang dinyatakan lulus seleksi untuk mengikuti pertandingan mirip Kim.

    Seorang wanita bernama Metisha LaRocca dinyatakan sebagai pemenangnya. Ia memang sedikit mirip dengan Kim. Metisha, merupakan wanita dengan rambut hitam yang panjangnya melebihi bahu. Ia mengenakan dress ketat putih, yang memperlihatkan lekuk tubuhnya.

    Juara kedua, Lauren Devine sama sekali tidak mirip Kim. Namun Lauren bergaya unik. Ia berdandan seperti penampilan Kim di cover majalah 'W', yang tanpa pakaian. Hanya Lauren sahaja yanag mengenakan pakaian dalam. Ia kemudian menutupi beberapa bahagian tubuhnya dengan beberapa tulisan, persis seperti idolanya di sampul majalah tersebut.

    Anjing Paling Pengecut yang Menggigit Kukunya Kerana Takut Kucing dan Gelap

    Posted: 07 Dec 2011 08:00 PM PST

    Adalah sesuatu yang wajar jika seekor anjing takut terhadap sesuatu, namun Border Collie berusia 6 tahun ini mempunyai ketakutan yang tidak wajar dimiliki seekor anjing, kerana ia sangat takut terhadap kucing dan berada dalam gelap.

    Bahkan gugupnya terhadap kucing dan gelap, Bentley kerap bersembunyi dibalik sofa dan menggigiti kukunya saat ditinggal sendirian, seperti orang yang ketakutan setelah melihat hantu, sehingga dia terpaksa mengenakan sarung khusus untuk melindungi kakinya.

    Namun, nasib Bentley akan menjadi lebih buruk lagi setelah sang majikannya memutuskan untuk tidak lagi memeliharanya, kerana tidak dapat mengatasi dengan sifat pengecutnya.

    Meskipun tubuhnya lebih besar dari rata-rata anjing Border Collie, pasukan penyelamat Dogs Trust di Kenilworth, Warwickshire, Inggris, membawanya pulang pada malam hari sehingga ia tidak sendiri.

    Sandra Wilson, manager yang mengurus kandang anjing, mengatakan bahawa Bentley adalah anjing paling pengecut yang ia pernah lihat.

    "Bentley takut kucing dan mengunyah kukunya sebagai reaksi terhadap stress kerana ditinggal sendirian atau dalam gelap." tutur Wilson yang dikutip Mail Online.

    "Kami bahkan melihatnya bersembunyi di balik sofa dan menggigiti kukunya ketika ia mendengar kucing mengeong di televisyen. Dia mungkin anjing yang paling pengecut di Inggris, tapi dia akan menjadi haiwan peliharaan yang lucu." tambahnya.

    Bentley didiagnosis menderita monophobia (takut berada sendirian) setelah pemilik pertamanya meninggal pada Oktober 2009. Tapi pemilik kedua menyerah untuk mengurusnya setelah memelihara Bentley selama tujuh bulan.

    Gila..remaja bunuh diri dengan terjun ke sungai yang penuh ikan piranha

    Posted: 07 Dec 2011 07:00 PM PST

    LA PAZ: Seorang remaja dipercayai membunuh diri selepas terjun ke dalam sungai yang penuh dengan piranha, ikan yang memakan daging.

    Polis berkata, nelayan tempatan berusia 18 tahun itu dimakan hidup-hidup selepas terjun dari kanunya ke dalam sungai di timur laut Bolivia, minggu lalu.


    Polis tempatan, Daniel Cayaya berkata, remaja itu dipercayai mabuk ketika itu.


    Kejadian berlaku di Rosario del Yata, 640 kilometer ke utara La Paz, ibu negara Bolivia.


    Kejadian itu hanya diketahui semalam selepas ia dilaporkan oleh sebuah stesen radio tempatan.


    Menurut Cayaya, pihaknya mengesyaki suspek membunuh diri kerana dia adalah nelayan di wilayah berkenaan yang tahu mengenai Sungai Yata dan hidupan di dalam sungai itu. - Agensi

    sumber : myMetro

    Pulak...Wanita curi bunga di kubur

    Posted: 07 Dec 2011 06:00 PM PST

    LONDON: Ini gambar mengejutkan yang menunjukkan seorang wanita mencuri di kubur seorang kanak-kanak.

    Keluarga kanak-kanak berusia 11 tahun itu yang mati dilanggar sebuah kereta pada 1980, memasang kamera litar tertutup di tanah perkuburan di Barking, Essex, selepas barangan yang mereka letakkan di kubur itu dicuri berulang kali.


    Mereka terkejut apabila rakaman kamera berkenaan menunjukkan seorang wanita mengambil pasu bunga dari kubur kanak-kanak itu dan memasukkannya ke dalam beg tangannya.


    Steve Rose, sepupu si mati, memasang kamera berkenaan di atas sebatang pokok berhampiran kubur kanak-kanak itu selepas barangan perhiasan dan bunga yang diletakkan keluarga itu hilang setiap dua minggu sejak 18 bulan lalu.


    Rose, 37, berkata: "Saya baru berusia enam tahun apabila dia mati. Ibu saudara saya yang mati dua tahun lalu tidak pernah melupakan kejadian itu. "Kerana itu, kami begitu kecewa dengan kejadian curi di kubur sepupu saya." Keluarga berkenaan sebelum ini merayu pencuri menghentikan perbuatan mereka tetapi rayuan itu tidak diendahkan.


    "Kami meninggalkan nota merayu mereka berhenti mencuri, tetapi mereka tidak mempedulikannya. Mereka tidak malu," kata Rose, pemandu teksi di London.



    Sementara itu, jurucakap Polis London berkata: "Pihak kami mahukan maklumat mengenai identiti wanita dalam gambar itu. 'Dia dikehendaki untuk disoalsiasat oleh polis berhubung kecurian bunga yang ditinggalkan di kawasan kubur di Rippleside.


    "Polis memahami perasaan keluarga yang berdepan dengan kecurian seumpama itu." Menurut Rose, kakitangan tanah perkuburan itu membenarkannya memasang kamera berkenaan.


    Majlis Tempatan Barking Dan Dagenham berkata, kecurian di tanah perkuburan jarang berlaku dan berikrar untuk bekerjasama dengan polis.


    Bagaimanapun, jurucakapnya enggan mengulas mengenai wanita yang gambarnya dirakam dalam kamera Rose. - Agensi

    sumber : myMetro

    Jantan banggang tumbuk doktor kerana tak bagi M.C untuk teman wanitanya

    Posted: 07 Dec 2011 05:00 PM PST


    HULU SELANGOR: Hanya kerana enggan memberi cuti sakit selama dua hari kepada seorang wanita, seorang doktor berusia 30-an cedera di hidung dan kepala selepas ditumbuk teman lelaki wanita berkenaan, kelmarin.

    Dalam kejadian kira-kira jam 4 petang itu, wanita terbabit yang berusia 25 tahun datang ke klinik mangsa di Gohtong Jaya, dekat sini, dengan ditemani teman lelakinya itu dengan alasan demam.


    Sumber polis berkata, wanita itu meminta doktor mengeluarkan sijil cuti sakit (MC) untuknya bagi tempoh dua hari dengan alasan tidak berdaya untuk bekerja keesokan harinya. "Bagaimanapun, doktor memberitahu dia hanya boleh memberikan sijil cuti sakit untuk hari itu saja kerana berdasarkan pemeriksaannya, mangsa sudah pulih daripada demam serta layak bekerja keesokan harinya.


    "Wanita itu tidak puas hati dengan penerangan doktor berkenaan dan segera keluar dari bilik rawatan untuk memaklumkan perkara itu kepada teman lelakinya," katanya.


    Menurutnya, teman lelakinya yang berang terus meluru masuk semula ke bilik rawatan dan menyerang doktor berkenaan.


    "Lelaki terbabit terus masuk ke bilik rawatan dan memaki hamun doktor berkenaan kerana tidak mahu memberikan cuti sakit selama dua hari kepada teman wanitanya seperti diminta.



    "Doktor itu cuba menghalang daripada terus dikasari sambil menerangkan situasi sebenar, namun namun penjelasannya tidak diendahkan," katanya.


    Sumber itu berkata, apabila melihat keadaan sudah tidak dapat dikawal doktor berkenaan memanggil pengawal keselamatan dan mengarahkan lelaki yang menyerangnya dibawa keluar dari bilik rawatan.


    Namun, sebelum sempat pengawal keselamatan mengheretnya keluar lelaki itu bertindak lebih ganas dengan menumbuk muka doktor berkenaan sehingga mangsa terjatuh dan mengalami kecederaan di hidung dan kepalanya.


    Berikutan kejadian itu, doktor membuat laporan di balai polis berhampiran dan Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Superintendan Norell Azmi Yahya Afendy mengesahkan pihaknya menerima laporan itu.

    sumber : myMetro

    Anjing Pintar, Boleh Main Perang-perangan

    Posted: 07 Dec 2011 04:00 PM PST

    BEIJING - Seorang lelaki China mengatakan, anjing peliharaannya yang cerdas mampu berjalan mundur dengan menggunakan kedua kaki belakangnya sejauh 1,6 kilometer setiap hari, anjing itu bahkan dapat bermain perang-perangan.

    Hu Xianwei, yang berasal dari Provinsi Hebei mengatakan, anjing peliharaannya yang baru berusia empat tahun sudah memiliki banyak keahlian yang cukup unik.

    Hu akhirnya memutuskan untuk mengajari anjing peliharaanya berbagai macam keahlian lain seperti berdiri dengan menggunakan kedua kaki belakangnya, berjongkok, dan melambaikan kakinya. Anjing pintar itu hanya perlu sekitar satu atau dua hari untuk menguasai berbagai macam trik yang diajari majikannya.

    "Keahlian terbaiknya adalah bermain perang-perangan denganku. Ketika aku menunjuk tanganku ke arahnya, seolah-olah seperti sebuah pistol, ia akan berdiri dan tidak akan bergerak sampai aku mengatakan 'Bang!' lalu ia jatuh ke lantai dan pura-pura mati," tambah Hu, seperti dikutip Orange, Selasa (06/12/2011).

    Hu membawa Zhu-zhu, anjing tersebut untuk berjalan-jalan setiap hari dan anjingnya pun kerap menunjukkan keahliannya dihadapan banyak orang, Hu juga mengatakan, dirinya tidak memiliki keinginan untuk menjual peliharaan kesayangannya tersebut.(rhs)

    Anda Pasti Tak Percaya Melihat Foto Ini, Unbelivable!

    Posted: 07 Dec 2011 10:01 AM PST

    Ketika keramas, mengeringkan rambut, dan menyisirnya, ia memerlukan bantuan dua orang. Ni Linmei, wanita dari Taiyuan, Shanxi, China ini kini memiliki rambut sepanjang 243.84 centimeter.

    Ia mengaku, selama 14 tahun, ia tak pernah lagi memotong rambutnya. Ia menghabiskan waktu minimal satu jam untuk merawat rambutnya setiap hari.

    Saat pasukan Daily Mail mengukur berapa panjang rambutnya, ia harus berdiri di atas kerusi sebelum akhirnya hujung rambutnya menjuntai ke lantai.

    Namun, ia mengaku beberapa bukan ini mengalami beberapa masalah. Misalnya, hujung rambutnya tiba-tiba pecah. Namun, ia mengaku sejauh ini tak menemukan sesuatu yang berat.




    Pilih Operasi Panjang Kaki yang Menyakitkan Demi Tak Diejek

    Posted: 07 Dec 2011 09:01 AM PST

    Bradford, Inggris Utara, Memiliki tubuh yang berbeza dengan orang lain kadang boleh menimbulkan ejekan tertentu. Hal ini yang mendorong Sanika Hussain untuk operasi ekstrem memanjangkan kaki kerana tidak tahan sering di ejek.

    Sanika memiliki tinggi badan 134,62 cm yang membuatnya seringkali diganggu dan diejek ketika berada di taman bermain dan sekolah. Ada yang meneriakinya dengan sebutan 'Mini Me' dan 'Freak' sambil berlari dan tertawa, keadaan ini membuat Sanika terpukul dan selalu menangis setiap kali ia pulang ke rumahnya.

    Sanika diketahui memiliki keadaan hypochondroplasia iaitu suatu bentuk dwarfisme yang membuat ukuran tubuhnya lebih kecil dibandingkan orang normal. Keadaan fisik ini membuatnya sering mengalami bullying baik secara mental maupun fisik.

    Kerana tak tahan terus menerus di-bully, maka pada November 2010 saat berusia 20 tahun, Sanika memutuskan untuk mengambil tindakan drastis operasi pemanjangan kaki untuk menambah tinggi badannya sebesar 3,5 inci (8,89 cm).

    Operasi pemanjangan kaki yang drastis ini merupakan pembedahan yang menyakitkan dan melibatkan kedua tulang keringnya yang dipatahkan lalu menggunakan serangkaian pin dan kawat, sehingga tulang baru boleh tumbuh untuk mengisi kesenjangan yang ada dan meningkatkan tinggi badan.

    Keadaan ini membuat Sanika merasakan sakit yang konstan terjadi dan memerlukankan proses pemulihan sekitar 2 tahun sebelum ia boleh berjalan lagi. Namun ia mengungkapkan bahawa hal ini lebih baik dibandingkan dengan penyiksaan yang ia terima setiap hari.

    "Sejak saya boleh mengingat, mereka selalu menyebut saya dengan nama-nama mengerikan seperti 'Dwarfy, 'Freak' dan 'Shorty'. Saya ingat mereka memukul dan menendang saya lalu memanggil dengan segala macam nama, tapi yang paling menyakitkan adalah panggilan 'Mini Me'," ujar Sanika, seperti dikutip dari The Sun, Selasa (6/12/2011).

    Kadang ia harus berpura-pura sakit di depan ibunya agar diizinkan tidak sekolah. Kini ia merasakan sakit bukan dari panggilan atau penyiksaan orang-orang, namun dari keadaan setelah operasi. Ia percaya bahawa setelah semuanya selesai, ia akan boleh diterima dengan baik dan tak ada lagi panggilan jahat untuknya.

    Ketika dilahirkan, Sanika nampak seperti bayi sehat lainnya, tapi ketika berusia 7 tahun ia memiliki tubuh lebih pendek dibanding teman-temannya. Kerana khuatir, sang ibu Yasmin (43 tahun) membawanya ke doktor dan dikatakan ia memiliki gangguan pertumbuhan tanpa penjelasan apa-apa.

    Diagnosis hypochondroplasia baru diketahui tahun 2009 ketika melakukan ujian tinggi badan sebelum operasi. Ia disarankan melakukan perawatan hormon pertumbuhan untuk memperpanjang tinggi badannya.

    "Tapi ibu tidak mengizinkan kerana efek samping ubat yang parah salah satunya risiko terkena diabetes," ujar Sanika.

    Namun keadaan ini ternyata membuatnya lebih menderita dan terintimidasi sampai ia mencapai satu titik yang mana sudah tidak tahan lagi. Ketika berusia 18 tahun ia mulai mencari operasi perpanjang kaki atau dikenal dengan Symmetric Extended Limb Lengthening.

    "Saya mengunjungi doktor dan menjelaskan betapa buruk hidup saya, hingga akhirnya saya dirujuk ke spesialis dan disepakati menjalani operasi tersebut. Pada Mei 2009 saya mulai ujian darah dan pemeriksaan sinar X," ungkapnya.

    Sebelum operasi, Sanika melakukan kaunseling untuk memastikan ia memahami periode pemulihan yang menyakitkan. Setelah operasi ia berinstirahat di tempat tidur dengan penyangga kaki selama 24 jam dan menunggu 12 bulan sampai tulang baru mengeras meski ia belum bisa berjalan.

    Operasi ini terbilang ekstrem kerana penyembuhannya jauh lebih lambat dibanding patah tulang yang biasa terjadi. Komplikasi boleh terjadi termasuk infeksi pada tulang dan kulit, pin tulang patah di tulang yang baru, masalah kulit serta kadang menyebabkan kecacatan kaki. Kerananya ahli bedah dan psikolog akan menilai setiap kes secara hati-hati sebelum memutuskan operasi.

    "Para pengganggu itu sudah menghantar saya melakukan operasi ekstrem seperti ini, dan saya harap tidak ada lagi orang-orang yang mengejek orang lain yang memiliki keadaan serupa dengan saya," ujar Sanika.
    (ver/ir)

    sumber : detikhealth.com

    Masih Merasa Seksi, Artis 50 Tahun Ini Foto Bogel

    Posted: 07 Dec 2011 08:01 AM PST

    LOS ANGELES- Meski usianya tak muda lagi, Nancy Dell'Ollio masih terlihat seksi. Artis 50 tahun inipun menyanggupi tawaran berpose bogel untuk majalah Playboy dengan bayaran mahal.

    "Dalam masyarakat seperti ini, usia tidak berarti apa-apa," kata Nancy seperti dikutip The Sun, Rabu (7/12/2011).

    Nancy menjamin, posenya di majalah milik Hugh Hefner itu akan menginspirasi wanita seusianya. Bahkan, bekas pasangan pelatih bola sepak, Sven Goran Eriksson ini yakin akan makin dihormati setelah berpose untuk Playboy.

    "Mereka melihat usiaku 50 tahun, dan mereka ingin memiliki tubuh sepertiku. Mereka akan terinspirasi dengan diriku," sesumbarnya.(rik)

    Snowy, Rusa Putih Langka Dengan Bulu Seputih Salji

    Posted: 07 Dec 2011 07:00 AM PST

    Dengan mengintip keluar dari antara pepohonan, Snowy seekor bayi rusa putih langka telah membuat para pengunjung di sebuah peternakan di Whitby, North Yorkshire, menjadi lebih bersemangat untuk merayakan Natal tahun ini.

    Rusa langka yang seluruh tubuhnya ditutupi dengan bulu putih ini menjadi pusat atraksi di Victoria Farm Garden Centre. Dan yang menjadi perhatian pengunjung adalah bulu rusa berusia enam bulan ini yang putih seperti salju.

    Bulu putih bersih Snowy ini terjadi kerana mutasi genetik aneh. Namun dia tidak termasuk sebagai rusa albino kerana warna matanya yang tidak merah.

    Salah satu pemilik taman tersebut mengatakan bahawa ia tidak percaya ketika mereka menemukan Snowy di lahan peternakan mereka, yang telah mengembang-biakkan rusa selama bertahun-tahun.

    "Kemungkinan rusa dengan bulu seputih salju yang lahir kira-kira satu berbanding 10.000." tutur Mark Noble yang dikutip Mail Online.

    "Kami merasa sangat beruntung memiliki Snowy, dan kami senang melihat dia berada di peternakan. Kami telah membiakkan rusa selama bertahun-tahun, tetapi belum pernah mengalami kejadian seperti ini sebelumnya. Pengunjung kami benar-benar mencintainya. Dia adalah seekor rusa kecil yang lucu dan ia telah membuat kami semua sangat bahagia." tambah lelaki berusia 44 tahun ini.

    Kulit Wanita Ini Terbakar SetelahPerawatan di Salon

    Posted: 07 Dec 2011 06:00 AM PST

    Charlotte Crisp, 40 tahun, berniat mempercantik dirinya dengan menjalani perawatan kecantikan menggunakan teknologi cahaya. Namun yang terjadi adalah sesuatu yang ia tidak akan lupakan selama hidupnya.

    Wanita yang berprofesi sebagai wartawan ini berniat menjalani perawatan 'Intense Pulsed Light Treatment' yang berguna untuk meratakan warna kulit. Hal ini ia lakukan semata pekerjaannya sebagai jurnalis, dimana ia diundang untuk me-review perawatan sekaligus tempat kecantikan tersebut.

    Sayangnya akibat perawatan yang tidak sesuai dengan prosedur, kulit wanita ini justru terbakar dan meninggalkan trauma mendalam baginya. Perawatan ini ia jalani tiga tahun yang lalu, dimana ia mendapatkan rekomendasi dari teman untuk menjalaninya.

    Saat menjalani perawatan tersebut, ia merasakan ketidaknyamanan saat sinar ditembakkan ke arah dada dan wajahnya. 20 menit kemudian setelah meninggalkan mall tempat salon tersebut berada, ia sampai di rumah dan langsung berteriak histeris saat melihat dirinya di cermin.

    Wajahnya terbakar dan meninggalkan bekas kemerahan, begitu pula dengan area dadanya yang memiliki bekas luka merah seperti ditempeli strip perekat. Hal ini baru saja ia ceritakan tadi malam (5/11/2011) kepada radio BBC.

    Sejak saat itu, ia menjalani serangkaian pengubatan dan mendapat penggantian yang cukup besar dari pihak salon. Namun dirinya merasa trauma yang tidak bisa hilang dari fikirannya.

    Heidi Worman, praktisi kecantikan menambahkan bahawa pemerintah harus memiliki dasar hukum yang jelas terhadap tempat-tempat kecantikan yang melakukan kesalahan prosedur, sehingga kejadian seperti ini tidak akan terulang dimanapun di masa depan.

    Pencuri Gendut Tersangkut di Langit-langit Lift

    Posted: 07 Dec 2011 05:00 AM PST

    Jika kamu ingin mencuri, ada baiknya untuk melakukan sedikit fitness. Tubuh penuh lemak tidak baik bagi kariermu. Dan yang lebih baik lagi, jangan pernah mencuri.

    Seorang lelaki China bernama Xi memiliki dendam kesumat terhadap perusahaan teknologi yang telah memecatnya. Merasa tak rela dipecat ditambah keperluan untuk mencari sumber wang baru, muncul ide jahatnya untuk mencuri kamera pengintai milik perusahaan.

    Sabtu petang kelmarin, dengan sabar ia menunggu hingga seluruh pegawai pulang ke rumah. Setelah pejabat yang berada di Shenzhen itu kosong, ia bergerak menuju bangunan di ltingkat bawah.


    Namun usahanya memasuki tak berhasil, akhirnya ia memutuskan untuk menggunakan ventilasi lift barang.

    Di saat ia mengangkat tubuhnya untuk menaiki lubang venitlasi tersebut, lubang itu ternyata terlalu sempit bagi perut besarnya, membuat ia tak dapat bergerak ke atas mahupun ke bawah. Tubuhnya terjebak diatas langit-langit lift.


    Perlu bantuan, Xi segera memanggil kekasihnya. Kekasihnya pun datang dan berusaha membantu melepaskan Xi dari langit-langit. Tapi meskipun sang kekasih telah melakukan berbagai upaya selama 2 jam, termasuk melepaskan seluar milik Xi, perut gemuk lelaki itu tetap tak boleh lepas dari lubang ventilasi.

    Ketika minggu pagi petugas keamanan datang, mereka menemuka Xi yang tanpa seluar, dan kekasihnya yang keletihan.

    Akhirnya polis datang dan membebaskan Xi dari lubang ventilasi, hanya untuk membawa ia dan kekasihnya ke bilik baru mereka di penjara.

    sumber: telegraph

    foto: www.thenanfang.com

    Misteri seluar dalam berlubang terungkai

    Posted: 07 Dec 2011 04:00 AM PST

    Seluar berlubang biasanya kerana kena paku, atau puntung rokok. Tapi jika hal ini terjadi atas Celdam Fitri, 17, ternyata motifnya lain. Seluar dalam ini berlubang kerana digunting pak ciknya sendiri, Darmo, 35, dalam rangka mempermudah usaha pencabulan atas anak saudaranya. Karuan saja isteri mengamuk sehingga melaporkan kepada polis.



    Amanat itu sesungguhnya berat, sebab jika tak boleh melaksanakan, jadinya dosa. Tapi banyak juga orang yang menganggap, amanat itu sangat nikmat.

    Darmo adalah termasuk orang yang menganggap amanat itu sangat nikmat. Meski dia bukan anggota dewan, tapi bisa juga merasakan hal sama. Ini terjadi ketika kakaknya mahu jadi TKW di Singapura. Anaknya, Fitri, lalu dititipkan pada Darmo untuk dijaga selama 3 tahun. "Aku titip anakku, peliharalah seperti anakmu sendiri," kata kakak Darmo ketika itu.

    Sejak sang kakak jadi TKW, Fitri lalu ikut pak ciknya yang tinggal di Desa Sumbergempol, Tulungagung (Jatim). Mungkin takut tidur sendirian, dia tidur dalam satu ranjang bersama pak cik dan isterinya. Awalnya biasa-biasa saja, tak sampai terjadi hal yang mustahil. Mereka tidur bertiga dengan damai, bermimpi menurut selera dan masing-masing.

    Tapi yang namanya setan kan tak suka melihat kedamaian di muka bumi. Mulailah dia mempengaruhi Darmo, untuk memanfaatkan peluang yang ada. Kata setan, sebagai lelaki normal masak tak tertarik pada anak saudaranya yang mulai nampak montok. Ini kan boleh dimanfaatkan, di kala istri sedang turun mesin, atau apalah namanya.

    Terlalu sering diprovokasi, lama-lama Darmo termakan juga oleh hasutan setan. Dicubalah mendekati Fitri, eh ternyata asyik juga. Sejak itu dia jadi lupa akan amanat dari kakak di Singapura sana. Justru kini, amanat itu sangat nikmat. Remaja itu mulai diraba-raba, di kala isteri Darmo tak ada. Rupanya dia menikmati juga, sehingga dia tak pernah menolak dicabuli oleh pak cik sendiri.

    Agaknya Darmo masih membatasi diri. Takut terjadi kehamilan mungkin, dia tak pernah sampai menggauli Fitri bak suami isteri. Pencabulan selama ini hanya sebatas pakai jari jemari dan mulut saja. Itupun, lama-lama aksi ini tercium oleh isteri Darmo. "Tri, kenapa seluar dalammu berlubang, sepertinya sengaja digunting?" kata si mak cik. Awalnya dia tak mahu berterus terang. Tapi kerana didesak-desak terus, akhirnya mengakulah apa yang terjadi selama ini.

    Tentu saja isteri Darmo jadi marah, sehingga aksi pencabulan ini diteruskan ke Bali polis Sumbergempol. Dalam pemeriksaan, Darmo juga ditanya, kenapa sekuar dalam Fitri mesti digunting segala? "O, itu untuk mempermudah ketika saya mencabuli anak saudara saya, Pak!" kata Darmo malu-malu. Bah!
    [poskota.co.id]

    Wow..anjing dengan 15 ekor anak

    Posted: 07 Dec 2011 03:00 AM PST

    Seekor anjing bernama Romy berhasil melahirkan bayinya hingga mencapai 15 ekor. Pemiliknya bernama Natasha White dan Alicia Copping,dari Inggris. Wow...

    Awek kahwin dengan ular

    Posted: 07 Dec 2011 02:00 AM PST


    Bhubaneswar, India - Seorang wanita yang merasa jatuh cinta dengan seekor ular dilaporkan menikahi reptilia tersebut pada sebuah upacara perkawinan tradisional Hindu dan dihadiri 2000 tamu di Orissa, India.



    Bimbala Das, nama wanita tersebut, mengenakan kain sari berbahan sutera pada upacara yang dilakukan Rabu keLmarin di desa Atala dekat Orissa, ibu kota Bhubaneswar. Pendeta yang memimpin upacara melantunkan mantra-mantra untuk menyatukan ikatan pengantin tersebut.

    Sayangnya sang ular enggan muncul di sarang semut, tempat si ular tinggal. Sebagai gantinya, sebuah patung ular dari kuningan dipakai untuk mewakili "mempelai lelaki" yang malu-malu itu.

    "Meski ular tidak boleh bicara, tapi kami memiliki cara sendiri untuk berkomunikasi," kata Das, yang berusia 30 tahun. "Setiap masa saya meletakkan susu di dekat sarang semut tempat ia tinggal, ia pasti muncul dan meminumnya. Saya sering mengunjunginya setiap kali saya lalu daerah situ dan ia sama sekali tidak pernah menyakiti saya," tutur Das.

    Para penduduk desa menyambut gembira pernikahan tersebut, kerana mereka percaya pernikahan ini akan membawa kemakmuran. Mereka menyemarakkan pesta pernikahan tersebut dengan nyanyian. Ular, khususnya kobra adalah haiwan yang dimuliakan dalam simbol agama India.

    Das yang berasal dari kasta rendah, masuk dalam sekte Vaishanv, sebuah sekte pencinta binatang dan vegetarian. Para tokoh sekte itulah yang memberi izin kepada Das untuk menikahi kobra, salah satu reptilia berbisa yang panjangnya boleh mencapai lima meter.

    "Saya bahagia," kata ibu Das, Dyuti Bhoi, yang memiliki dua anak perempuan lain dan dua anak laki-laki yang belum menikah. "Bimbala Das sebelumnya menderita penyakit dan kami tidak memiliki wang untuk berobat. Lalu ia mulai memberikan susu kepada ular dan penyakitnya sembuh. Hal itulah yang membuatnya jatuh cinta," kata Bhoi.

    Setelah pernikahan, Das pindah ke pondok yang baru dibangun di dekat sarang semut. Di awal tahun ini, seorang gadis pedalaman menikahi anjing di daerah pedalaman dekat Bhubaneswar.

    Sumber Foto : www.ngobrolaja.com

    Mayat Hidup Kembali Setelah Dikubur (video)

    Posted: 07 Dec 2011 01:00 AM PST

    Kajadian yang menggemparkan,orang yang sudah dikubur ternyata masih hidup. Kejadian ini nyata dan terjadi di Kalimantan Selatan.tidak satupun manusia yang dapat menentukan mati hidup seseorang.



    Banjarmasin: Kuburan seorang lelaki digali kembali oleh pihak keluarga kerana diyakni mayat dalam kubur tersebut masih hidup. Lelaki yang sudah dikubur lapan jam itu diketahui bernama Yadi, warga Kelurahan Kelayan Selatan, Banjarmasin Selatan, Kalimantan Selatan.

    Setelah diambil dari kuburnya, jasad Yadi yang terbungkus kain kafan dibawa ke Hospital Banjarbaru. Pasukan medik setempat menyatakan kalau lelaki yang berselimut kain kafan sudah meninggal. Kerana tidak yakin, pihak keluarga lalu membawa korban pulang ke rumah.

    Warga setempat berduyun-duyun datang untuk melihat Yadi. Suatu keanehan terjadi pada korban. Sekalipun tak bergerak dan bernafas, tubuhnya masih hangat bahkan mengeluarkan keringat. Sejumlah ahli agama yang datang menyatakan ada tanda-tanda kehidupan pada Yadi.

    Yadi dinyatakan meninggal setelah tenggelam di sebuah sungai. Keluarga menemukan Yadi dalam keadaan sekarat kerana sudah 10 minit tenggelam. Saat dibawa ke RS Umum Ulin, pihak doktor mengatakan Yadi sudah meninggal. Selanjutnya keluarga menguburkan Yadi.

    Pada malam harinya, isteri Yadi kesurupan dan meminta agar kuburan suaminya dibongkar. Sebab suaminya belum meninggal. Pihak keluarga yang mendengar itu sepakat menggali kuburan Yadi. Kini, rumah korban terus didatangi warga yang penasaran. Jasad Yadi terletak di pembaringan.

    Gila..lelaki ini bersetubuh melalui pusat

    Posted: 07 Dec 2011 12:00 AM PST

    berit2.com (Tangerang): Berbagai hal dilakukan oleh mereka mungkin mengalami kelainan seks. Salah satunya melakukan persetubuhan melalui pusat, Itulah yang dilakukan Aris Nuryanto terhadap Sobirin. Aris Nuryanto (36), diduga sebagai gay. Ia memaksa seorang lelaki lainnya untuk berhubungan badan. Hubungan badan yang ingin dipasakan itu, sungguh aneh, iaitu melalui pusat. Dipaksa melayani nafsu seksnya oleh Aris, Sobirin (23) pun marah. Sobirin memukul Aris. Peristiwa menggegarkan warga Perumahan Permata Sepatan, Kabupaten Tangerang. Aris Nuryanto,36, mengalami luka di kepalanya. Ia dirawat di RSU Tangerang. Sedangkan Sobirin ditahan di Polsek Sepatan. Peristiwa itu, terjadi Isnin (5/12/2011). Saat itu Aris menghubungi Sobirin untuk datang ke rumahnya di Blok D23 No 2 RT 10/05, Perumahan Permata Sepatan, Kabupaten Tangerang. Setelah tiba di rumah, Aris kemudian meminta Sobirin memuaskan nafsu berahinya. Tetapi Sobirin menolak. Aris mengancam akan memukul Sobirin. Lantaran takut, Sobirin akhirnya bersedia melayani perbuatan cabul Aris. Setelah melampiaskan nafsunya, Aris kemudian tertidur. Mengetahui Aris tertidur, Sobirin kemudian mengambil clurit di dapur dan langsung memukul kepala Aris. Melihat mangsa bersimbah darah, Sobirin malah duduk di samping tubuh temannya. Warga yang mendengar teriakan Aris, kemudian datang kerumah mereka. Melihat Aris bersimbah darah, warga kemudian menghubungi Polis Sepatan dan membawanya ke RSU tangerang. Petugas yang datang kemudian menahan Sobirin ke Polsek Sepatan. Ketua Polis Sepatan AKP Sunaryo mengatakan, penganiayaan itu dilakukan kerana sakit hati. Mangsa kerap kali memaksa Sobirin dijadikan pemuas nafsu syahwat Aris. Bahkan, perbuatan abnormal yang dilakukan Aris tersebut dilakukan di bahagian pusat Sobirin. "Korban memiliki perilaku seks menyimpang, baru kali saya menemukan kes sodomi tapi melalui pusat," ujarnya seperti dilapor poskota. Sakit hati kerana pusatnya menjadi sasaran pelampiasan nafsu Aris, pelaku kemudian mengambil sebilah clurit dan memukul kepala korban hingga berdarah. "Motifnya kerana pelaku merasa sakit hati terhadap perilaku mangsa yang memaksa untuk melampiaskan nafsu syahwatnya," ungkap Sunaryo. Sobirin mengaku sudah dua bulan berkenalan dengan Aris. Perkenalan keduanya terjadi di kilang besi, tempat keduanya berkerja. Aris kerap mengajak Sobirin menginap di rumahnya dan memaksa untuk melakukan hubungan badan . "Sakit. Pusat saya dijadikan pelampiasan nafsu dia," ungkapnya. Sobirin mengaku terpaksa menuruti kemahuan Aris, kerana jika tidak mahu memuaskan nafsu bejatnya, Aris tak segan-segan memukul dirinya. "Setiap kali datang ke rumah, saya dipaksa melayani, Jika tidak mahu, Aris akan memukul saya," ujar Sobirin. Sejak dua tahun berpisah dengan Yuli, istrinya, Aris Nuryanto, mengalami penyimpangan seksual. Saat itu Aris selalu mencari lelaki untuk melampiaskan nafsu syahwatnya. Padahal, selama menikah dengan Yuli, Aris dikurniakan dua orang anak iaitu La,10, dan Da,5, kedua anak Aris tersebut kini tinggal bersama ibunya di Ciputat, Tangerang Selatan. Sementara itu, Ny Subiyati,40, mak cik Aris yang datang ke RSU Tangerang, membantah jika anak saudaranya itu memiliki perilaku seks menyimpang. "Setahu saya Aris itu normal. Buktinya punya isteri dan anak," katanya singkatnya.

    Pondan Kena Tembakan Taser di Bahagian Kelamin Setelah Mengaku Seorang Lelaki

    Posted: 06 Dec 2011 11:00 PM PST

    Seorang pondan bernama Brooke Fantelli, 43, dari Romano, San Diego, Amerika Syarikat (AS), terkena tembakan taser di bagian organ kelamin setelah mengaku seorang lelaki. Polis melihat lesen memandu dan menanyakan jika dirinya seorang lelaki dan dijawab," benar". Polis kemudian menembak di bahagian organ genitalnya dan membuatnya jatuh terduduk kesakitan. Kejam juga polis

    Tak dapat barang berharga,pencuri panggang kucing

    Posted: 06 Dec 2011 10:00 PM PST

    TRIBUNNEWS.COM, LONDON- Kesal tak mendapatkan barang berharga ketika menjalankan aksinya, seorang pencuri sanggup memasukan anak kucing milik si tuan rumah ke dalam microwave yang sedang menyala.

    Peristiwa itu diketahui, ketika sang pemilik rumah mencari-cari kucing kesayangannya tersebut yang masih berusia 10 minggu, beberapa jam setelah apartmentnya yang terletak di Nuneaton, Warwickshire, Inggris, dimasuki pencuri.

    "Puteri saya kembali ke apartmentnya dan menemukan pintu depannya terbuka. Ia tidak menemukan anak kucingnya, yang ia namai, Adele. Puteriku kemudian menghubungi polis. Kemudian ia pergi ke dapur, dan ia melihat ke dalam microwave dan menemukan anak kucingnya," kata ibu dari si pemilik kucing seperti dilapor dari dailymail.

    Menurutnya, puterinya tidak boleh menghadapi kenyataan tersebut. Setelah menemukan kucing kesayangannya tewas terpanggang. Puterinya terus menangis meraung-raung tak berhenti.

    "Itu telah membuat saya sakit juga kerana saya terus berpikir tentang anak kucing kecil yang cantik dengan wajah cantik yang mungil itu," ucapnya.

    Pihak polis yang menangani kes tersebut menduga, aksi gila si perampok itu dilakukan kerana kesal tidak mendapatkan barang berharga saat melakukan aksinya.

    "Itu adalah tindakan pengecut yang akan menyebabkan penderitaan yang tak terlukiskan untuk haiwan yang tak berdaya itu. Kita akan mencari tahu siapa pelakunya," kata PolisWarwickshire, Ben Hood.

    Berdasarkan data yang dilapor oleh pihak polis kejadian tersebut terjadi pada 27 November 2011, yang lalu sekitar pukul 2 pagi.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS