Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Doktor Gigi Muncul Masterchef Pertama Malaysia

Posted: 08 Jan 2012 09:34 PM PST

Daripada meja bedah ke meja masakan, usaha gigih seorang doktor gigi meninggalkan sementara kerjaya profesional beliau untuk terlibat dengan program realiti MasterChef Malaysia ternyata berbaloi apabila dinobatkan sebagai juara MasterChef Malaysia yang pertama. Dr Ezani Farhana Md Monoto, 26 tahun dari Kajang, Selangor berjaya menewaskan Wahidan Hj Ag Supain, seorang pekebun dari Sandakan, Sabah pada episod terakhir, Santapan Penamat yang ditayangkan di Astro Ria (Saluran 104).

Kemenangan Ezani ini melayakkan beliau untuk membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM100,000 beserta trofi sumbangan Astro serta kontrak menerbitkan dan mengedarkan buku masakannya sendiri.

Juara MasterChef Malaysia, Ezani Farhana Md Monoto berkata, "Dinobatkan sebagai MasterChef Malaysia musim pertama merupakan perasaan yang paling menakjubkan dan sesuatu tidak pernah disangka akan terjadi dalam hidup saya. Terlalu banyak yang saya kecapi sepanjang pertandingan ini terutamanya ilmu-ilmu kulinari daripada chef-chef terkemuka, pendedahan dunia kulinari, pengalaman memasak dalam pelbagai situasi dan tempat berlainan yang unik terutama sekali dalam dapur profesional."

Ezani turut menyatakan pengalaman sebegini menyedarkan dirinya untuk menceburi bidang kulinari ini secara lebih serius.

"Pada kesempatan ini, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Astro dan Astro Ria kerana membawa MasterChef  ke Malaysia, dan saya amat berbesar hati dapat menjadi sebahagian daripada fenomena Masterchef ini. Bersaing dengan Abang Wahidan pada peringkat akhir merupakan suatu penghormatan yang amat besar kerana beliau merupakan seorang tukang masak yang paling jujur dan ikhlas serta hebat. Tidak dilupakan kepada para juri, ibu bapa, keluarga, sahabat handai, para peserta terutamanya lima yang membantu saya di Santapan Penamat, pihak produksi serta semua yang tidak putus-putus memberi sokongan dan semangat selama ini."

Full content generated by Get Full RSS.

Azwan Ali Gembira, Anwar Ibrahim Dibebaskan!

Posted: 08 Jan 2012 08:32 PM PST

Hari ini bakal tercatat dalam sejarah, Anwar Ibrahim akhirnya dibebaskan dari tuduhan liwat terhadap Saiful Bukhari Azlan.

Kes yang berlanjutan selama hampir 3 tahun setengah ini benar-benar memberikan impak yang besar pada Anwar Ibrahim dan juga penyokong beliau. Namun begitu, apa yang pasti disini ialah Azwan Ali antara salah seorang selebriti yang menyokong Anwar Ibrahim sepenuh hati.

Ini terbukti apabila pagi tadi selebriti yang penuh kontroversi ini telah menulis di akaun Twitter rasminya dengan perasaan gembira apabila tuduhan terhadap Anwar Ibrahim ditarik dan kes ini dimenangi sepenuhnya oleh Anwar.

Azwan Ali turut mengutuk Saiful Bukhari Azlan sekeras-kerasnyam dan kali ini OHBULAN! turut menyokong Azwan Ali tentang apa yang ditulis di akaun Twitter-nya. Syabas!

Apa-apa pun, kami di OHBULAN! bersifat neutral. Tidak menyokong mana-mana belah pihak. Yeah!

Full content generated by Get Full RSS.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Ujibakat ON AIR Cungkil Pengacara Berbakat

Posted: 08 Jan 2012 09:53 PM PST

ON AIR - Astro beri peluang gilap bakat pengacaraan oleh ikon terkenal

Membuka tirai tahun 2012, Astro terus merancakkan perkembangan industri penyiaran tempatan dengan membawakan sebuah lagi program realiti yang akan mencungkil bakat baru dalam bidang pengacaraan berjudul ON AIR yang bakal memulakan sesi ujibakat di negeri-negeri terpilih bermula 14 Januari ini!

Pengurus Kumpulan Saluran Hiburan Astro, Puan Azlin Reza Azmi berkata, "Sebagai sebuah saluran Melayu unggul yang menawarkan variasi program hiburan terbaik, Astro sentiasa menayangkan program-program yang sesuai dengan citarasa para penonton. Astro Ria telah menerbitkan variasi program realiti pelbagai genre seperti nyanyian, lakonan dan tarian. Kini tiba masanya untuk kami mengetengahkan bidang pengacaraan pula.

Suhaimi Sulaiman Aznil

Bidang pengacaraan amat sinonim dengan sesebuah stesen televisyen, maka kami hadir dengan sebuah program realiti pencarian terbaru untuk mencari bakat-bakat baru ini untuk memeriahkan lagi bidang pengacaraan yang bukan hanya terhad kepada televisyen, malah seluruh entiti industri penyiaran tempatan termasuk radio. Kami berharap platform yang disediakan ini dapat membuka ruang kepada mereka yang berbakat untuk menyerlahkan potensi demi menggapai impian mereka ".

Pada sidang media ini juga, pihak Astro turut mengumumkan kehadiran dua ikon dalam bidang pengacaraan yang tidak asing lagi iaitu, Aznil Hj Nawawi yang akan bertindak selaku ketua juri dan dibantu oleh Suhaimi Sulaiman. Selain bertindak sebagai juri, mereka juga bertanggungjawab untuk melatih dan membimbing para peserta menjadi seorang pengacara yang versatil.

Kejayaan Aznil memenangi Anugerah Bual Bicara Terbaik di Anugerah Televisyen Asia di Singapura pada tahun 2005 menerusi rancangan Macam Macam Aznil selain mengekalkan kemenangan sebagai Pengacara TV Popular di Anugerah Bintang Popular Berita Harian selama lapan tahun sejak 2003 sehingga kini meletakkan beliau individu yang paling layak mengemudi rancangan ini.

Suhaimi Sulaiman pula bukanlah satu nama baru dalam bidang pengacaraan malah karier beliau dalam industri penyiaran sudah bermula seawal tahun 1990. Beliau kini mengendalikan rancangan temubual Agenda Awani dan Focus Economy dan merupakan pelopor strategi media Astro Awani dan bertanggungjawab membimbing dan melatih para penyampai dan pengacara di saluran berita dan informasi 24 jam yang pertama di Malaysia itu.

Azlin berkata, "Kami berbangga dengan kesudian dua nama besar dalam bidang pengacaraan ini untuk turut serta dalam program On Air ini. Gandingan mantap dua ikon pengacara ini merupakan kekuatan utama program ini dan pastinya mampu menarik minat ramai individu di luar sana yang sudah lama mendambakan peluang keemasan untuk berguru dengan dua nama besar dalam bidang pengacaraan ini," tambah Azlin lagi.

Menerusi konsep program ON AIR ini, sebanyak tujuh peserta lelaki dan wanita yang terpilih menerusi siri ujibakat di beberapa buah negeri akan ditempatkan di sebuah lokasi tertentu di ibukota untuk menjalani kursus melalui silabus yang telah ditentukan untuk memantapkan lagi pengetahuan dan ilmu mereka daripada pelbagai genre pengacaraan. Mereka akan diberi tunjuk ajar, pendedahan serta tugasan tertentu selama 10 minggu yang berlandaskan format televisyen iaitu Berita, Majalah dan Hiburan.

Juara bakal memenangi kontrak sebagai Artis Residen Astro selama tiga tahun dan pelbagai hadiah sampingan lain yang akan diumumkan kelak.

Pihak produksi akan mengunjungi empat buah negeri bagi mengenal pasti peserta-peserta yang dilihat layak untuk menyertai program ini di lokasi-lokasi berikut:

1. Pulau Pinang Red Box Karaoke, Gurney Plaza 14 & 15 Januari 2012
2. Johor Bahru The Puteri Pacific, Johor Bahru 21 & 22 Januari 2012
3. Sarawak Merdeka Palace, Kuching 28 & 29 Januari 2012
4. Kuala Lumpur Pusat Penyiaran Asia (Astro), Bukit Jalil, 4 & 5 Februari 2012
** Kaunter pendaftaran bagi setiap sesi ujibakat dibuka dari jam 9.00 pagi hingga 1.00 petang dan para peserta digalakkan untuk hadir awal bagi mengelakkan kesesakkan.

Peserta mestilah seorang lelaki atau perempuan, bujang atau sudah berkahwin dan mestilah seorang warganegara Malaysia berumur 18 tahun hingga 30 tahun dan boleh bertutur dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris dengan baik dan mempunyai personaliti yang menarik. Para paserta ujibakat perlu membawa salinan kad pengenalan, resume dan sekeping gambar berukuran 4R.

Program realiti On Air ini bakal bersiaran di saluran rasmi; Astro RIA (saluran 104) pada 25 Januari ini. Butir-butir lanjut mengenai program ini akan diumumkan kelak.

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Ujibakat Akademi Fantasia 6: Tarikh & Tempat Audition
  • Ujibakat Mentor Bersama Awie
  • Sesi Ujibakat Anak Wayang di Shah Alam
  • Ujibakat GangStarz Musim Kedua Kembali Lagi
  • UJIBAKAT BINTANG RTM 2009
  • Ujibakat Idola Kecil Musim Ke-3
  • Ujibakat Program Realiti Terbaru ntv7
  • Ujibakat Teater Muzikal The Secret Life of Nora
  • Promo: Ujibakat Pengacara, Hos, Talent Astro Oasis @ Astro
  • Ujibakat Idola Kecil Musim 4 di Sri Pentas
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Doktor Gigi Ezani Masterchef Malaysia Pertama

    Posted: 08 Jan 2012 09:38 PM PST

    DOKTOR GIGI MUNCUL MASTERCHEF MALAYSIA YANG PERTAMA

    Ezani tewaskan Wahidan di Santapan Penamat!

    Usaha gigih seorang doktor gigi meninggalkan sementara kerjaya profesional beliau untuk terlibat dengan program realiti MasterChef Malaysia ternyata berbaloi apabila dinobatkan sebagai juara MasterChef Malaysia yang pertama. Dr Ezani Farhana Md Monoto, 26 tahun dari Kajang, Selangor berjaya menewaskan Wahidan Hj Ag Supain, seorang pekebun dari Sandakan, Sabah pada episod terakhir, Santapan Penamat yang ditayangkan di Astro Ria (Saluran 104).

    Kemenangan Ezani ini melayakkan beliau untuk membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM100,000 beserta trofi sumbangan Astro serta kontrak menerbitkan dan mengedarkan buku masakannya sendiri.

    ezani

    Juara MasterChef Malaysia, Ezani Farhana Md Monoto berkata, "Dinobatkan sebagai MasterChef Malaysia musim pertama merupakan perasaan yang paling menakjubkan dan sesuatu tidak pernah disangka akan terjadi dalam hidup saya. Terlalu banyak yang saya kecapi sepanjang pertandingan ini terutamanya ilmu-ilmu kulinari daripada chef-chef terkemuka, pendedahan dunia kulinari, pengalaman memasak dalam pelbagai situasi dan tempat berlainan yang unik terutama sekali dalam dapur profesional. Pengalaman ini juga menyedarkan bahawa saya mempunyai "drive" dan potensi untuk menceburi bidang kulinari ini secara lebih serius.

    Pada kesempatan ini, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Astro dan Astro Ria kerana membawa MasterChef ke Malaysia, dan saya amat berbesar hati dapat menjadi sebahagian daripada fenomena Masterchef ini. Bersaing dengan Abang Wahidan pada peringkat akhir merupakan suatu penghormatan yang amat besar kerana beliau merupakan seorang tukang masak yang paling jujur dan ikhlas serta hebat. Tidak dilupakan kepada para juri, ibu bapa, keluarga, sahabat handai, para peserta terutamanya lima yang membantu saya di Santapan Penamat, pihak produksi serta semua yang tidak putus-putus memberi sokongan dan semangat selama ini."

    VIDEO LAWAK JOHAN RAJA LAWAK, Hanif & Ray RADIO ERA

    Pada permulaaan episod Santapan Penamat ini, dua orang finalis, Ezani dan Wahidan perlu melakukan pemeriksaan bahan di dapur kemudian mencipta menu dan resipi terbaik mereka. Sebagai kejutan, setiap finalis perlu memilih lima peserta Top 24 yang telah tersingkir untuk membantu mereka menyediakan juadah yang perlu mereka siapkan dalam tempoh tiga jam. Wahidan telah memilih Amita, Zamir, Danial, Shariah dan Deena. Manakala Ezani memilih Ary Malik, Brian, Felix, Azilah dan Imelda.

    Kedua-dua pasukan yang diketuai oleh Ezani dan Wahidan perlu menyediakan menu lengkap termasuk pembuka selera, hidangan utama dan pencuci mulut untuk dihidangkan kepada 40 orang tetamu. Wahidan memilih untuk menghidangkan Udang dan Kekapis di Perap dengan Citrus (Pembuka Selera), Siakap Beromakan Sos Kantan dan Tuhau (Hidangan Utama) dan Fillo Kastard Krim Bersama Buahan Beri (Pemanis Mulut) manakala Ezani menghidangkan Salad Nusantara dengan Kekapis (Pembuka Selera), Lamb Cutlets dengan Medley Sayur-Sayuran (Hidangan Utama) dan Kek Ubi Bit Berempah (Spiced Beetroot Cake) (Pemanis Mulut).

    Tetamu yang hadir pada episod Santapan Penamat ini sebahagian besar merupakan para chef profesional termasuk yang pernah muncul dalam episod MasterChef Malaysia sebelum ini. Mereka turut menilai makanan yang disediakan dan memberikan 40 peratus markah manakala juri tetap yang dibarisi oleh Chef Joe, Chef Zubir dan Chef Riz pula melengkapkan baki 60 peratus markah.

    Pengurus Kumpulan Saluran Hiburan Astro, Puan Azlin Reza Azmi berkata, "Astro Ria amat gembira kerana dapat merealisasikan impian rakyat Malaysia untuk merasai pengalaman menonton program realiti masakan MasterChef di negara ini seterusnya berbangga dengan juara MasterChef Malaysia kita sendiri. MasterChef Malaysia ternyata telah mencipta fenomena di negara ini dan menjadi satu lagi program terbaik dan menjadi pilihan utama penonton selama 12 minggu ditayangkan di Astro Ria.

    "Di kesempatan ini juga saya ingin mengucapkan terima kasih kepada PANASONIC 'Cooking Magic' selaku penaja utama MasterChef Malaysia. Setinggi-tinggi penghargaan juga kami rakamkan kepada penaja bersama iaitu Hong Leong Bank, Jaya Grocer, Maggi, MyChef, NeuVida Omega-9 Cooking Oil, BHP Petronas, MPH Bookstore dan Scott. Sokongan yang telah diberikan oleh pelbagai pihak sepanjang penerbitan MasterChef Malaysia amat kami hargai dan berharap kerjasama ini dapat diteruskan pada masa depan."

    finalis bersama peserta masterchef malaysia

    wahidan dan ezani

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • MasterChef Malaysia Bakal Umum Senarai Juri
  • Senarai Peserta MasterChef Malaysia
  • Gambar Drama Cinta Balqis
  • Ujibakat MasterChef Malaysia
  • Wan Sharmila Jatuh Patah Gigi Masa Program Ewah-Ewah
  • TAHNIAH Wardina Saffiyah Duta Ubat Gigi Mu'min
  • Kak Vee Suria FM Buat VENEER Cantik dan Putihkan Gigi
  • Misha Omar Jadi Pekak Sebab Pendarahan Dalam Telinga?
  • Temui Padi, Andra & The Backbone, Sheila On 7, Gigi, Dewa 19 di KL Sentral
  • Ujibakat Masterchef Malaysia Terima Sambutan Positif
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Cartoon Santai yang menggelikan hati

    Posted: 08 Jan 2012 09:18 AM PST


    tanpa disedari si bapa menerangkan bahawa idiot itu adalah dirinya sendiri ;p
    Dasyatnye bini dia nie main kayu 11 belakang suami...
    suami yang begitu desperate..hamaigadd
    lampu ajaib yang disalah guna..?patutnya mintaklah benda yang best2
    wish come true

    Rihanna dan Chris Brown kembali bercinta melalui Twitter?

    Posted: 08 Jan 2012 03:34 AM PST

    Sensasi rasa semua tahu rihanna pernah bercinta dengan Chris Brown,namun percintaan mereka akhirnya putus apabila Chris mempunyai satu tabiat suka memukul Rihanna apabila
    marah menyebabkan akhirnya hubungan mereka putus.Rihanna mendakwa itu bukanlah kali pertama dia dipukul.

    Kemudian kecoh pula Rihanna mengambil tindakan mahkama supaya Chris Brown diberikan restraining order.Tak boleh berada berdekatan sejauh beberapa km.



    Peminat-peminat setia Rihanna kembali berang dengannya apabila melihat dia saling berbalas-balas mesej menerusi laman Twitter dengan bekas kekasihnya, Chris Brown.

    Setelah tiga tahun berpisah gara-gara keganasan Chris yang kerap memukul penyanyi kelahiran Barbados itu, nampaknya kedua-dua mereka kembali berhubungan apabila kerap melawati akaun Twitter masing-masing.

    Kemesraan mereka jelas dilihat apabila Cris meluahkan rasa cinta kepada bekas kekasihnya itu dengan mengatakan, "Love U more than U know!" pada 29 Disember lalu.

    Malah Rihanna memberi respons baik dengan membalas dia turut mempunyai perasaan sama terhadap penyanyi lagu 'Next To You' itu dengan menghantar entri "And we on da same page... (For the most part). I'll always love u #1LOVE."

    Chris dan Rihanna mula kembali rapat menerusi laman Twitter pada Mei tahunl alu dan hal tersebut membuatkan para peminat Rihanna bengang dengannya.

    Lantas Rihanna menjelaskan mereka sekadar berhubungan dengan menghantar entri Twitter, "Ini cuma di Twitter, bukan di altar, tenang saja!".

    Azwan Ali dakwa peserta Relatiti Tv menyihirnya

    Posted: 08 Jan 2012 02:51 AM PST



    Sekali lagi Azwan Ali menggemparkan dunia hiburan apabia mendakwa ada 2 orang artis,dari program realiti TV yang dengki dengan menghantar ular sihir ke rumahnya.

    Ini semua gara-gara kerana kononnya Azwan Ali telah menjadi batu api supaya Juri mengeluarkanjnya dari program tersebut.

    Wallahualam,sama ada betul atau propa Azwan Ali dihantar Ular sihir kerumahnya.Apepun Sensasi nak nasehat janganlah bermain sihir-menyihir nie...syirik.

    Syirik nie dosanya teramat besar sehingga tuhan tidak mengampunkan hambanya yang syirik melainkan dengan taubat nasuha...jadi baiklah kita elakkkan benda-benda yang tak berfaedah dan menyimpang nie.

    Lady Gaga takut hantu,lakukan ritual mandi darah

    Posted: 08 Jan 2012 02:38 AM PST


    Sejak sekian lama dikenali dengan perangai pelik, rupa-rupanya ada lagi kejutan lebih besar Lady Gaga untuk peminatnya.

    Terbaru, penyanyi Bad Romance itu didakwa menginap di bilik hotel di London dengan tab mandinya berlumuran darah.


    Khabar angin mula terbesar luar di Internet dengan mendakwa penyanyi yang gemar berpakaian aneh itu mula melakukan ritual sihir.

    Difahamkan, Lady Gaga, 25, mengambil jalan itu sebagai langkah menjaga keselamatannya daripada gangguan hantu.


    Sementara itu, sumber berkata, kakitangan Hotel Intercontinental di London terkejut apabila mendapati tab mandi di bilik sewaan Lady Gaga dipenuhi darah.


    Penemuan itu, kata sumber berkenaan, terdedah ketika kakitangan hotel berkenaan mengemas bilik Lady Gaga.

    "Bagaimanapun, cecair merah yang didakwa darah itu belum dikenal pasti," katanya.


    Seorang kakitangan hotel mewah itu mendakwa, Lady Gaga "mandi darah" sebagai sebahagian daripada ritual ilmu hitamnya.

    Menurut pekerja itu, Lady Gaga meninggalkan sejumlah besar darah ketika menginap di hotel berkenaan musim panas lalu.


    "Insiden itu dimaklumkan kepada pekerja berkenaan dan dinasihatkan supaya jangan mengungkitnya lagi," katanya.


    Sementara itu, sumber berkata, Lady Gaga dipercayai takut diganggu roh jahat.


    Ketakutan itu mendorong penyanyi terbabit menggunakan khidmat penyiasat paranormal untuk memeriksa setiap bilik yang bakal dihuninya.


    "Dia membelanjakan 30,000 (RM146,110) untuk membeli meter pengesan medan elektromagnet sebagai langkah keselamatan," katanya.

    Yusry dan Lisa ubah waktu dan tempat Nikah

    Posted: 08 Jan 2012 02:23 AM PST

    Gambar Ibu Lisa,Yusry,Lisa Surihani dan kedua orang tua Yusry.amboi selamba je peluk walaupun parent ada ka sebelah ye..


    Pejam Celik kini dah pun hampir pertengahan Januari 2012..tak lama lagi perkahwinan yang ditunggu tunggu iaitu perkahwinan Yusry KRU dengan Lisa Surihani bakal berlangsung.

    Sebelum ini pasangan ini dijadualkan bernikah di Masjid Tuanku Mizan, Putrajaya selepas Asar pada 23 Februari depan, namun selepas berbincang Yusry KRU dan Lisa Surihani memilih untuk disatukan selepas Maghrib di lokasi baru iaitu di Hotel Marriot, Putrajaya.

    "Setelah berbincang dengan sanak saudara semua, kami mengambil keputusan untuk menukar waktu dan lokasinya. Memandangkan selepas Asar jangka masa hendak masuk Magrib cepat, jadi kita tidak mahu menganggu jemaah lain di masjid. Malah setelah berbincang, kebetulan tarikh nikah kami berlangsung pada hari Khamis serta ramai saudara mara bekerja waktu itu.

    "Agak kelam kabut untuk mereka sampai pada waktu Asar, jadi yang terbaik waktunya juga kita tukar kepada magrib dan sangat sesuai kerana malam Jumaat. Saya sangat bersyukur, apabila kami mahu menukar lokasi dan lokasi berkenaan mempunyai kekosongan dewan,"katanya.

    Bakal mengayakan busana rekaan Cosry pada majlis nikah dan resepsi kelak, kata Lisa Surihani hanya sepasang pakaian sahaja yang akan digayakan yang dibeli menggunakan keringat sendiri.

    "Kami terbuka jika ada yang ingin menaja kami. Ada beberapa tawaran tajaan namun sehingga kini masih belum dipilih. Pakaian nikah dan resepsi pun dibeli kami sendiri dan saya berpuas hati kerana membelinya menggunakan hasil titik peluh sendiri. Untuk kedua-dua majlis kami hanya memakai sepasang baju sahaja,"jelasnya yang bakal menghadiri kursus kahwin minggu depan bersama bakal suaminya kerana Yusry bertegas mahu menemaninya.

    "Bermula 11 Januari saya sudah mula menjalani penggambaran filem Ular selama 25 hari. Jadi apabila waktu terluang saya dan Yusry akan lakukan apa yang patut seperti ujian HIV dan kursus kahwin.

    "Namun saya berterima kasih kepada saudara mara dan kawan rapat kerana banyak membantu. Saya juga gembira kerana segala tugas telah dibahagi-bahagikan jadi saya yakin semuanya akan berjalan lancar apabila tiba waktunya,"

    Katy Perry bersuara tentang punca perceraiannya dengan Russle Brand

    Posted: 08 Jan 2012 02:12 AM PST

    Only Katy speaks for Katy

    Sebelum nie banyak spekulasi dibuat terutama oleh blog hiburan,majalah,dan macam-macam lagi mengatakan bahawa punca perceraian mereka kerana Katy Perry dikatakan masih "liar", suka berparti,tiada masa untuk suaminya dan juga mereka hilang keserasian.

    Katy mengeluaarkan tweet melalui Twitter miliknya berkenaan isu perceraiannya dengan Russel Brand.

    "I am so grateful for all the love and support I've had from people around the world. You guys have made my heart happy again."

    "Concerning the gossip, I want to be clear that NO ONE speaks for me. Not a blog, magazine, 'close sources' or my family."


    Kata-kata Katy Perry seolah-olah cuba memberitahu bahawa punca perceraiannya dengan Russel hanya dia saja yang tahu,bukan blog,majalah,rakan rapat mahupun keluarga yang boleh menjadi sumber tentang perpisahan mereka.

    Biasalah tue bila pasangan berpisah pasti ada sebab yang hanya diketahui diri sendiri punca dan sebab mereka sudah tidak dapat bersama lagi.

    Russel Brand dilaporkan bakal menerima separuh harta Katy Perry sebanyak USD40 juta.

    Beyonce selamat melahirkan seorang bayi perempuan

    Posted: 08 Jan 2012 01:55 AM PST

    Beyonce dan suaminya Jay-Z ,baru saja menimang seorang cahaya mata perempuan yang diberi nama Ivy Blue Carter.

    Tahniah diucapkan kepada pasangan yang selebriti Hollywood ini.Sejurus selepas Beyonce melahirkan anak sulung mereka ,bertubi-tubi ucapan tahniah melalui twitter dan ucapan selamat lahir ke dunia diucapkan oleh rakan-rakan selebriti yang lain..

    Tak sabar nak tengok wajah comel puteri Carter nie..nama pun cantik sangat Ivy Blue Carter.

    Ikut muka Beyonce ke muka Jay-Z ye?

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Reaksi Anak Kecil Melihat K-pop Untuk Pertama Kalinya [Video]

    Posted: 08 Jan 2012 09:00 PM PST



    Bagaimana reaksi anak kecil ketika melihat video musik SNSD, Super Junior dan 2NE1? Apakah mereka terkesan, atau malah merasa aneh? Video  dari TheFineBros ini memperlihatkan berbagai reaksi lucu mereka ketika menyaksikan K-pop untuk pertama kalinya. Dan siapa diantara ketiga group ini yang menjadi favourite mereka?




    sumber: TheFineBros / YouTube

    Kontoversi! Model Remaja Dakota Fanning Muncul di Cover Cosmopolitan dengan Headline Seks

    Posted: 08 Jan 2012 08:00 PM PST


    infospesial.net -Dakota Fanning terlihat seksi, ia dirombak menjadi dewasa untuk cover majalah Cosmopolitan, tetapi tidak semua orang berfikir itu terlihat lebih baik. Model 17 tahun itu tampil bersemangat untuk edisi Februari Cosmo, dan ternyata artis The Runaways itu ternyata akan meningjak usia 18 tahun pada akhir bulan depan ini. Namun dengan umur yang masih belasan, ia terlihat jauh lebih tua dari usianya saat tampil di majalah tersebut, dengan make-up mata, rambut panjang perang, dan gaun ketat pada tubuhnya.


    Tetapi beberapa kritikan membidik majalah itu dan mengatakan jika Dakota muncul keluar di sampul depan majalah Cosmopolitan dengan dikelilingi oleh serangkaian keterangan cabul termasuk 'Best Ever Sex' dan 'Too Naughty To Say Here: But You Have to Try This Sex Trick!'.


    Banyak pembaca untuk mengekspresikan kemarahan mereka di Twitter. Salah satu pengguna dengan nama @ phaniepack menulis Tweet: 'Dakota Fanning masih 17 tahun dan pada sampul Cosmo. Apakah aku satu-satunya yang melihat masalah dengan ini? ". Dan beberapa pengguna lain seperti Darkduck64 menulis 'Ok, DakotaFanning dan gadis di depan TIDAK terlihat Cosmo sama. Jika itu dia, saya fikir mereka menggunakan sedikit Photoshop ... '


    Tapi Cosmo tidak mundur dari pilihannya menjadikan Dakota seorang gadis sampul remaja. "Kami senang untuk fitur Dakota Fanning di sampul majalah Cosmopolitan Februari dan ia terlihat menakjubkan". "Dakota, yang ternyata 18 tahun ini, adalah seorang wanita, dewasa muda tak kenal takut dan kami bangga untuk menghormati dia sebagai Fun Fearless Female kami tahun ini," kata juru bicara Fox News Cosmopolitan. (Dailymail)

    Kesian..Budak maut bilik tidur dirempuh lori

    Posted: 08 Jan 2012 07:00 PM PST


    SYDNEY: Seorang budak lelaki 11 tahun maut ketika tidur di biliknya apabila sebuah lori merempuh dua rumah, kira-kira jam 5 pagi semalam. 


    Insiden itu turut menyebabkan tujuh yang lain, termasuk seorang budak lelaki berusia 14 tahun, cedera parah.




    Lori itu terbabas dari jalan selepas merempuh sebuah van yang terkandas akibat tayarnya pancit.




    Pemandu van berkenaan juga maut, manakala pemandu lori berkenaan kritikal.




    Kemalangan berlaku di Lebuh Raya Pasifik yang menjadi laluan utama menghubungkan bandar raya di pantai timur Australia. - AFP


    sumber : myMetro

    Datuk Seri Anwar Ibrahim di dapati tidak bersalah dan dibebaskan

    Posted: 08 Jan 2012 06:10 PM PST


    Hakim Mohamad Zabidin, dalam keputusan yang mengejutkan memutuskan Anwar tidak bersalah dan mengarahkan supaya beliau dibebas dan dilepaskan.
    Hakim Mohamad Zabidin yang tidak membaca penghakiman penuh kecuali kesimpulannya berkata kedua-dua bukti iaitu DNA dan oral-lisan tak boleh sabit kesalahan.
    "Selepas meneliti bukti, saya tidak boleh pasti 100 peratus bahawa bukti telah diusik.

    "Justeru, mahkamah keberatan menerima bukti sedemikian dari SP1 Saiful."

    Isteri Anwar, Dr Wan Azizah Wan Ismail kelihatan menanggis sambil memeluk suaminya dalam kegirangan.  
    Seluruh mahkamah kecoh seketika dengan penyokong Anwar menjerit gembira.

    sumber :Malaysiakini

    Kakak ni tak kisah suaminya jadi perempuan

    Posted: 08 Jan 2012 06:00 PM PST


    LONDON: Seperti kebanyakan pasangan suami isteri, Barry dan Anne Watson mahu memperbaharui ikrar perkahwinan mereka.


    Bagaimanapun, ketika ia akan dilangsungkan sembilan tahun kemudian, muncul perbezaan ketara - kali ini Barry muncul sebagai wanita bernama Jayne.




    Tanpa mempedulikan perubahan itu, Anne tetap mahu meneruskan majlis berkenaan sebagai bukti cinta sejatinya.




    Menceritakan pengalamannya, Jayne, 43, berkata pada peringkat awal Anne berang apabila diberitahu dia akan menjalani pembedahan menukar jantina.




    Bekas pemandu bas itu berkata, rumah tangga mereka bermasalah kerana Anne menyangka dia menjalin hubungan dengan wanita lain.




    "Sebaliknya, Anne tidak faham kerana sebenarnya saya yang mahu jadi wanita," katanya.







    Selepas diberi penjelasan, katanya, Anne akhirnya bersetuju dengan keputusan menukar jantina itu.




    "Anne bersedia mencintai saya sebagai Jayne, sekali gus memperbaharui ikrar sebagai cara terbaik membuktikan bahawa kami bahagia," katanya.




    Sementara itu, Anne, 53, berkata dia sedih kerana 'kehilangan' Barry tetapi pada masa sama, ada aspek lain pada diri Jayne yang menarik perhatiannya.




    "Kini kami duduk bersama dan berborak gembira mengenai rambut, pakaian dan mekap," katanya.




    Mengenai majlis memperbaharui ikrar itu, Anne berkata, ia lebih istimewa berbanding detik perkahwinan mereka sebelum ini.




    Katanya, dia gembira kerana Jayne kini lebih selesa dengan keadaan fizikal dirinya.




    Sejak kecil Jayne memang menyedari dia mempunyai banyak perbezaan berbanding budak lelaki lain.




    Di sekolah, katanya, dia gemar bermain dengan budak perempuan berbanding menghabiskan masa di padang bola sepak.




    "Saya mula memakai pakaian ibu ketika dia tiada di rumah.




    "Apabila saya menyarung semula pakaian lelaki, saya seperti kembali ke penjara," katanya. - TS


    sumber : myMetro

    Parah ..bayi maut digilis lori

    Posted: 08 Jan 2012 05:00 PM PST


    CHUKAI: "Pagi sebelum kejadian, dia sangat berselera makan nasi goreng dan sempat bergurau dengan mengambil nasi daripada pinggan abangnya dan letak dalam pinggan saya.


     "Selesai makan, dia terus naik ke atas motosikal menunggu bapanya tanpa berkata apa-apa," kata Zuriah Ismail, 36, ibu Muhammad Shakir Zufayri Mohd Asri, setahun 11 bulan, yang maut dalam kemalangan ngeri, pagi kelmarin.




     Dalam kejadian jam 9 pagi dalam kawasan kuari Terengganu Tengah di Ibok, dekat sini, mangsa maut digilis lori apabila kenderaan berat itu diundurkan pemandunya tanpa menyedari kanak-kanak itu dan bapanya berada di belakang.




     Zuriah yang ditemui di rumah ibunya di Kampung Batu 9, Ibok, semalam berkata, suaminya, Mohd Asri Nawi, 36, keluar bersama anak bongsu mereka dan dia terkejut apabila diberitahu abang iparnya mengenai kemalangan berkenaan.




     Menurutnya, anak bongsu daripada tiga beradik itu seorang yang susah menangis, tetapi tiga hari sebelum kejadian, dia berkelakuan pelik apabila lebih banyak merengek dan buat perangai.




     "Kalau kanak-kanak lain suka bermain dengan alat permainan, dia pula lebih suka bermain dengan ayam dan kucing peliharaan kami. Kalau dia jumpa beras di dapur, habislah beras itu diberi makan kepada ayam di luar," katanya.







     Sementara itu, moyang saudara mangsa, Sufiah Mamat, 71, yang juga orang terawal tiba di tempat kejadian berkata, ketika sampai, dia melihat motosikal Honda EX5 dinaiki cucu saudaranya terperosok di bawah lori dan menimpa mangsa.




     "Hancur luluh hati saya apabila melihat otak arwah dikutip ahli keluarga untuk dikebumikan bersama mangsa dalam kemalangan yang menyebabkan motosikal itu putus dua," katanya.




     Katanya, Mohd Asri yang rebah akibat rempuhan itu cuba menyelamatkan anaknya dengan menarik lengan mangsa namun tidak dapat berbuat apa-apa apabila pautan terlepas.




     "Semuanya berlaku begitu pantas, sekelip mata saja arwah sudah berada di bawah lori menyebabkan bapanya meraung melihat anaknya tidak bernyawa lagi," katanya.




     Difahamkan, bapa mangsa mahu pulang ke rumah sebelum disapa sepupu yang bekerja di kawasan kuari berkenaan dan mereka sempat berborak sebelum lori yang diletakkan di hadapan motosikal dinaikinya bersama mangsa tiba-tiba mengundur.




     Menurut Sufiah, pada malam sebelum kejadian, Muhammad Shakir sempat menyambut hari jadi sepupu di rumahnya dan baju dipakainya pada malam itulah yang dipakai sehingga ke akhir hayatnya.




     Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Abdullah Sani Salat, ketika dihubungi semalam mengesahkan kejadian dan berkata kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.




     Beliau berkata, menurut laporan diterima, pemandu lori tidak menyedari kehadiran motosikal berkenaan mengundurkan kenderaannya lalu merempuh motosikal itu.




     Katanya, pemandu lori itu hanya menyedari menggilis mangsa selepas lorinya ditepuk beberapa kali oleh saksi di tempat kejadian .




     Menurutnya, mangsa mati di tempat kejadian dan bedah siasat menunjukkan kematian disebabkan parah di kepala serta mayatnya dituntut tengah hari kelmarin dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Batu 9, Ibok.


    sumber : myMetro

    Wanita Bekas Peserta Dancing With the Stars Ini Ingin Punya Penis

    Posted: 08 Jan 2012 04:00 PM PST

    LOS ANGELES- Bekas peserta {Dancing With the Stars}, Chaz Bono memantapkan hatinya dengan mengganti kelaminnya dari wanita menjadi seorang lelaki. Sebelumnya, Chaz telah terlebih dulu melakukan operasi pembuangan payudara. 


    Dan kini ia sedang menabung untuk operasi transgendernya untuk membuatkan penis untuknya. "Saya bisa mendapatkan penis buatan lewat operasi tapi kalau penis saya nanti lebih pada pembesaran. Memang tidak boleh tegak seperti lelaki normal," tutur Chaz seperti yang dinukil E!News, Minggu (8/1/2012). Chaz mengaku sudah tidak sabar untuk memiliki penis, kerana ia ingin segera boleh buang air lewat penis.


     Namun bayaran operasi yang terbilang mahal berkisar membuatnya bersabar untuk memiliki penis. "Saya memang ingin memiliki implan penis, kerana saya ingin boleh buang air melalui itu. Kata doktor saya di Belgium lebih murah daripada di sini, antara 25 ribu USD sampai 45 ribu USD.(efi)

    Pan, Penyanyi Baru China yang Sensasi

    Posted: 08 Jan 2012 03:00 PM PST



    Kepandaiannya menggunakan dua karakter suara, baik itu perempuan mahupun lelaki, menghantarkan gadis dari keluarga miskin ini menjadi seorang bintang yang bersinar.


    Para juri acara China's Got Talent dibuat terkejut setelah seorang peserta gadis berusia 24 tahun menunjukan suara indah dan uniknya di atas pentas. Gadis itu bernama Pan Qianqian.


     Sedari kecil, Pan memang menyedari ada yang unik dari karakter suaranya. Ia pun bermimpi agar suatu ketika nanti menjadi seorang penyanyi.


     Tapi mimpi ini justru ditertawakan oleh orang tuanya sendiri, yang menganggap mimpi puetrinya tersebut tidak realistik. Untungnya, Pan tidak melepas mimpinya begitu saja.


     Menjelang dewasa, Gadis yang hobi berkaraoke ini pergi ke kota untuk bekerja menghidupi orang tua dan saudaranya. Ia mengaku pernah bekerja sebagai petugas keamanan, pekerja kilang dan terakhir sebagai pelayan sekaligus penyanyi di sebuah restoran steamboat.


     Di restoran inilah bakat menyanyi Pan mulai terekspos. Bos Pan menyarankan Pan agar mengikuti pertandingan menyanyi bulanan di acara Star Way. Pan lalu pergi mengikuti pertandingan tersebut dan berhasil pulang dengan meraih juara . Ketika acara ini disiarkan pada bulan Oktober, Pan menjadi sensasi baru di dunia seni suara. Acara inilah yang menjadi lonjakan karier pertama bagi Pan.


     Dua bulan kemudian, ia kembali mengikuti pertandingan lainnya yang lebih besar, yaitu China's Got Talent. Penampilannya di babak penyisihan mengejutkan para juri yang tentu saja mengizinkan Pan masuk ke babak selanjutnya. Acara ini membuat nama Pan menjadi semakin populer.


     Pan dengan suara wanitanya tampil di acara Star Way:






    Pan dengan suara lelakinya tampil di acara China's Got Talent:

     

    Aksi dan gaya tertidur dalam kereta api

    Posted: 08 Jan 2012 10:00 AM PST











    Kemaluan lelaki ini ereksi selama 7 hari kerana tato kemaluan

    Posted: 08 Jan 2012 09:00 AM PST


    Keputusan untuk membuat tato sebaiknya sudah difikirkan secdalam-dalamnya apalagi bila menato bahagian tubuh yang vital. Seorang lelaki Iran harus mengalami ereksi semi permanen yang berlangsung lama gara-gara keputusannya menato organ kelamin.


    Lelaki Iran berusia 21 tahun yang tidak disebutkan identitinya memutuskan untuk menato organ kelaminnya dengan huruf 'M', yang merupakan inisial dari nama belakang kekasihnya.


    Tak disangka seminggu setelah menato penis, lelaki tersebut mengalami ereksi priapism 24 jam selama 7 hari. Priapism adalah keadaan ereksi yang berlangsung selama lebih dari 4 jam tanpa adanya rangsangan seksual dan biasanya bersifat menyakitkan.


    Tato penis boleh  merosak organ kelamin lelaki bila dilakukan secara tradisional. Alasannya terdapat pada jarum yang digunakan dan tidak adanya kawalan dari kedalaman jarum.


    "Henna, abu dan pigmen alami lainnya sering digunakan oleh penato tradisional. Mereka pertama menggunakan jarum untuk menembus kulit, kemudian menerapkan bahan pewarna pada permukaan kulit yang berlubang," jelas urolog Iran dalam laporanJournal of Sexual Medicine edisi terbaru, seperti dilapor MSNBC,Sabtu (7/1/2012).


    Tentu saja tindakan tersebut dapat menyakitkan bagi organ kelamin lelaki, termasuk yang dirasakan lelaki Iran tersebut. Setelah beberapa hari, rasa sakit yang dirasakannya memang mereda. Tapi segera setelah itu, lelaki tersebut menyedari bahawa penisnya mulai mengalami ereksi malam yang berlangsung cukup lama. Seminggu kemudian, ia mengalami ereksi priapism 24 jam selama 7 hari.


    Seperti iklan ubat kuat, kelaminnya memang dapat ereksi sangat lama. Tapi ereksi non-seks yang berlangsung selama lebih dari 4 jam boleh berbahaya bagi penis. Kurangnya aliran darah dapat membuat jaringan kekurangan oksigen, yang bila dibiarkan boleh menghancurkan jaringan dan akhirnya menyebabkan impotensi.


    Seperti dikutip dari Webmd, ereksi priapism terjadi jika darah di penis terjebak dan tidak mampu mengalir. Keadaan ini dapat terjadi pada semua kelompok umur termasuk bayi yang baru lahir. Jika tidak segera diubati maka boleh menyebabkan jaringan parut dan disfungsi ereksi permanen.


    Terdapat dua kategori dari priapism, iaitu:


    Low-flow


     Sering terjadi pada pria yang sihat tanpa diketahui sebabnya, tapi biasanya mempengaruhi orang yang memiliki penyakit sickle-cell, leukemia atau malaria.


    High-flow


     Disebabkan oleh arteri yang pecah akibat cedera pada penis atau perineum (daerah antara skrotum dan anus) sehingga mencegah sirkulasi di penis berlangsung normal.


    Sekitar 42 peratus penyebab priapism akibat penyakit sickle-cell. Namun penyebab lainnya diduga akibat pengubatan terutama ubat untuk penyakit mental tertentu, trauma pada saraf tulang belakang atau daerah genital, gigitan laba-laba hitam, keracunan karbon monoksida, penggunaan obat terlarang seperti kokain atau ganja dan pada kes yang jarang terjadi akibat kanser yang dapat mempengaruhi aliran darah di penis.


    Sumber :http://www.detik.com/

    Gila...lelaki ni suruh awek pegang anunya (pic)

    Posted: 08 Jan 2012 08:00 AM PST

    macam ni punya orang pun ada,macam dah tak ada kerja lain.....

    Kisah sianak yang sangat mengharukan

    Posted: 08 Jan 2012 07:00 AM PST


    Sepasang suami isteri - seperti pasangan lain di kota-kota besar meninggalkan anak-anak diasuh pembantu rumah sewaktu bekerja. Anak tunggal pasangan ini, perempuan cantik berusia tiga setengah tahun. Sendirian ia di rumah dan kerap kali dibiarkan pembantunya kerana sibuk bekerja di dapur. Bermainlah dia bersama ayun-ayunan di atas buaian yang dibeli ayahnya, ataupun memetik bunga dan lain-lain di halaman rumahnya.


     Suatu hari dia melihat sebatang paku karat. Dan ia pun mencoret lantai tempat kereta ayahnya dletakkan , tetapi kerana lantainya terbuat dari marmar maka coretan tidak kelihatan. Dicubanya lagi pada kereta baru ayahnya. Ya… kerana mobil itu bewarna gelap, maka coretannya nampak jelas. Apalagi anak-anak ini pun membuat coretan sesuai dengan kreativitinya.


     Hari itu ayah dan ibunya bermotor ke tempat kerja kerana ingin menghindari kesesakan lalulintas. Setelah sebelah kanan kereta sudah penuh coretan maka ia beralih ke sebelah kiri kereta. Dibuatnya gambar ibu dan ayahnya, gambarnya sendiri, lukisan ayam, kucing dan lain sebagainya mengikut imaginasinya. Kejadian itu berlangsung tanpa disedari oleh si pembantu rumah.


     Saat pulang petang, terkejutlah pasangan suami isteri itu melihat kereta yang baru setahun dibeli dengan bayaran angsuran yang masih lama lunasnya. Si bapak yang belum lagi masuk ke rumah ini pun terus menjerit, "Kerja siapa ini !!!" …. Pembantu rumah yang tersentak dengan jeritan itu berlari keluar. Dia juga beristighfar. Mukanya merah padam ketakutan lebih-lebih melihat wajah bengis tuannya. Sekali lagi diajukan pertanyaan keras kepadanya, dia terus mengatakan ' Saya tidak tahu..tuan." "Kamu dirumah sepanjang hari, apa saja yang kau lakukan?" herdik si isteri lagi.


     Si anak yang mendengar suara ayahnya, tiba-tiba berlari keluar dari biliknya. Dengan penuh manja dia berkata "Dita yang membuat gambar itu ayahhh.. cantik …kan!" katanya sambil memeluk ayahnya sambil bermanja seperti biasa.. Si ayah yang sudah hilang kesabaran mengambil sebatang ranting kecil dari pohon di depan rumahnya, terus dipukulkannya berkali-kali ke telapak tangan anaknya . Si anak yang tak mengerti apa apa menangis kesakitan, pedih sekaligus ketakutan. Puas memukul telapak tangan, si ayah memukul pula belakang tangan anaknya.


     Sedangkan Si ibu cuma mendiamkan saja, seolah merestui dan merasa puas dengan hukuman yang dikenakan. Pembantu rumah terbengong, tidak tahu harus berbuat apa… Si ayah cukup lama memukul-mukul tangan kanan dan kemudian ganti tangan kiri anaknya. Setelah si ayah masuk ke rumah diikuti si ibu, pembantu rumah tersebut menggendong anak kecil itu, membawanya ke bilik.


     Dia terperanjat melihat telapak tangan dan belakang tangan si anak kecil luka-luka dan berdarah. Pembantu rumah memandikan anak kecil itu. Sambil menyiramnya dengan air, dia ikut menangis. Anak kecil itu juga menjerit-jerit menahan pedih saat luka-lukanya itu terkena air. Lalu si pembantu rumah menidurkan anak kecil itu. Si ayah sengaja membiarkan anak itu tidur bersama pembantu rumah. Keesokkan harinya, kedua belah tangan si anak bengkak. Pembantu rumah mengadu ke majikannya. "Sapukan ubat saja!" jawab bapak si anak.


     Pulang dari kerja, dia tidak memperhatikan anak kecil itu yang menghabiskan waktu di bilik pembantu. Si ayah konon mahu memberi pelajaran pada anaknya. Tiga hari berlalu, si ayah tidak pernah menjenguk anaknya sementara si ibu juga begitu, meski setiap hari bertanya kepada pembantu rumah. "Dita demam, Bu"…jawab pembantunya ringkas. "Kasih minum panadol aja ," jawab si ibu. Sebelum si ibu masuk bilik tidur dia menjenguk bilik pembantunya. Saat dilihat anaknya Dita dalam pelukan pembantu rumah, dia menutup lagi pintu bilik pembantunya.


     Masuk hari keempat, pembantu rumah memberitahukan tuannya bahawa suhu badan Dita terlalu panas. "Petang nanti kita bawa ke klinik.. Pukul 5.00  siap" kata majikannya itu. Sampai saatnya si anak yang sudah lemah dibawa ke klinik. Doktor mengarahkan agar ia dibawa ke hospital kerana keadaannya susah serius. Setelah beberapa hari di rawat  dokoer memanggil bapak dan ibu anak itu. "Tidak ada pilihan.." kata doktor tersebut yang mengusulkan agar kedua tangan anak itu dipotong kerana sakitnya sudah terlalu parah dan infeksi akut…"Ini sudah bernanah, demi menyelamatkan nyawanya maka kedua tangannya harus dipotong dari siku ke bawah" kata doktor itu. Si bapak dan ibu bagaikan terkena halilintar mendengar kata-kata itu. Terasa dunia berhenti berputar, tapi apa yang dapat dikatakan lagi.


     Si ibu meraung merangkul si anak. Dengan berat hati dan lelehan air mata isterinya, si ayah bergetar tangannya menandatangani surat persetujuan pembedahan. Keluar dari ruang bedah, selepas ubat bius yang disuntikkan habis, si anak menangis kesakitan. Dia juga kehairanan melihat kedua tangannya berbalut kasa putih. Ditatapnya muka ayah dan ibunya. Kemudian ke wajah pembantu rumah. 


     Dia mengerutkan dahi melihat mereka semua menangis. Dalam siksaan menahan sakit, si anak bersuara dalam linangan air mata. "Ayah.. ibu… Dita tidak akan melakukannya lagi…. Dita tak mahu lagi ayah pukul. Dita tak mahu jahat lagi… Dita sayang ayah..sayang ibu.", katanya berulang kali membuatkan si ibu gagal menahan rasa sedihnya. "Dita juga sayang Mbok Narti.." katanya memandang wajah pembantu rumah, sekaligus membuat wanita itu meraung histeria.


     "Ayah.. kembalikan tangan Dita. Untuk apa diambil.. Dita janji tidak akan mengulanginya lagi! Bagaimana caranya Dita mahu makan nanti ?… Bagaimana Dita mahu bermain nanti ?… Dita janji tidak akan mencoret-coret kereta lagi, " katanya berulang-ulang. Serasa hancur hati si ibu mendengar kata-kata anaknya. Meraung-raung dia sekuat hati namun takdir yang sudah terjadi tiada manusia dapat menahannya. Nasi sudah jadi bubur. 


     Pada akhirnya si anak cantik itu meneruskan hidupnya tanpa kedua tangan dan ia masih belum mengerti mengapa tangannya tetap harus dipotong meski sudah minta maaf…Tahun demi tahun kedua orang tua tersebut menahan kepedihan dan kehancuran sampai suatu saat Sang Ayah tak kuat lagi menahan kepedihannya dan meninggal dunia diiringi tangis penyesalannya yang tak bertepi…, Namun…., si Anak dengan segala keterbatasan dan kekurangannya tersebut
     tetap hidup tegar bahkan sangat sayang dan selalu merindukan ayahnya....semoga ini boleh menjadi bahan renungan kita semua...dan berfikir sebelum mengambil tindakan...salam.


    sumber

    Syok punya pasal adik ni sampai cium perempuan di televisyen

    Posted: 08 Jan 2012 06:30 AM PST


    ni kecik lagi dah berperangai macam ni..bila besar macam mana????

    Penjenayah ni bernama Beezow Doo-doo Zopittybop-Bop-Bop

    Posted: 08 Jan 2012 06:00 AM PST


    Kita seringkali mengalami kesulitan untuk mengingat nama seseorang, namun tentunya anda akan lebih kebingungan saat berusaha mengingat nama lelaki yang satu ini.


    Beezow Doo-doo Zopittybop-Bop-Bop, seorang lelaki berusia 30 tahun dari Wisconsin, ditangkap polis setempat atas tuduhan narkoba dan kepemilikan senjata api pada hari Rabu (04/01) lalu.


    Sebelumnya dikenal sebagai Jeffrey Wilschke, sampai akhirnya ia memutuskan untuk mengubah namanya secara hukum menjadi Beezow Doo Doo-Zopittybop-Bop-Bop.


    Zoopittybop-Bop-Bop didakwa membawa senjata api, serta kepemilikan ganja dan pelanggaran masa percubaan.


    Dikutip dari Mail Online, menurut catatan pengadilan yang diperoleh oleh Capital Times, Zoopittybop-Bop-Bop lahir dengan nama Jeffrey Drew Wilschke. Dia secara legal mengubah namanya menjadi Beezow Doo Doo-Zoopittybop-Bop-Bop pada Oktober tahun 2011 lalu.


    Pihak berwajib melakukan penangkapan terhadap Zopittybop-Bop-Bop setelah tetangganya mengeluhkan kebiasaannya 'minum serta penggunaan ubat berlebihan' di sekitar taman setempat, menurut laporan polis  Madison.

    Kisah Kembar Siam yang Penuh Kasih Sayang

    Posted: 08 Jan 2012 05:00 AM PST


    Sebuah kisah mengharukan dan membuat kita semakin sedar.Inikah yang namanya kasih sayang antara saudara,inikah yang namanya bantu membantu,dan inikah yang namanya saling mencintai.Stefan dan Tyler Delp dua orang kembar siam yang selalu menghabiskan waktu bersama.Selama 19 tahun,mereka bersama dalam satu kepala dimana yang satu menhadap ke depan dan yang satunya menghadap kesamping belakang.


     Semenjak lahir di Pennsylvania,dua kembar penderita autis dan cacat fizik ini tertutup dari sorotan media.Sekaranglah mereka mulai berbicara,




     dailymail


     Stefan dan Tyler Delp memiliki kegemaran bermain biola.Mereka juga bersekolah di sekolah luar biasa bagi yang mengalami keadaan cacat.Nancy Hoffman-Delp seorang ibu dua anak yang memiliki semangat memotivasi anaknya ini mengatakan," Akademik penting, tetapi mereka lemah dalam bersosial, jadi ini adalah langkah besar bagi mereka".Menekuni kegemaran merupakan salah satu cara mengembangkan kreativiti.


     Ketua sekolah mereka Joe Castellucci mengatakan bahawa kembar akan mengikuti program kehormatan semester berikutnya ini memiliki masa depan yang positif.


     Ketua sekolah mereka mengatakan,"Mereka memiliki tujuan.Satu menikmati membuat filem, yang satunya lagi lebih ke musik".




     dailymail


     Mereka harus mampu beradaptasi dengan lingkungan,dimana yang satu berjalan maju dan yang satunya berjalan mundur.Jika ingin berbicara dengan orang lain,salah satu dari mereka harus berputar agar dapat melihat wajah pembicara.Berdasarkan penelitian hanya satu dari 2,5 juta kelahiran anak kembar yang dimana tengkorang mereka menyatu bersama-sama.Orangtua merekapun mengaku anaknya tidak pernah mengalami sakit pada tengkorang yang menyambung.




     dailymail


     Satu hal hikmah yang dapat diambil adalah,mereka mengukapkan mempunyai saudara yang dapat menemani belajar untuk berkembang menjadi sahabat,pergi ke sekolah bersama,bermain biola bersama dan merangkul kehidupan bersama.Benar-benar selalu bersama,berjalan bergantian dan saling mencintai meskipun harus berbagi  kepala bersama.Bersyukurlah pembaca yang diberikan kesempurnaan fizik,kisah diatas akan menginspirasi kita agar saling menghargai dan mencintai keluarga,saudara,sahabat dan orang lain.


    sumber

    Dj wika Szmyt,Dj Nenek Berusia 73 Tahun dari Poland

    Posted: 08 Jan 2012 04:00 AM PST

    Manusia tak pernah terlalu tua untuk belajar hal baru. DJ Wika Szmyt dari Warsawa, Poland, berusia 73 tahun. Ia memainkan muzik disko, rumba, atau samba untuk orang-orang seusianya kerana menari membuat mereka merasa hidup. Tapi, nenek ini juga tampil di pesta-pesta yang didatangi anak muda.





    Bendera Yahudi digunakan untuk mengelap tapak kasut

    Posted: 08 Jan 2012 03:00 AM PST



    Bendera Yahudi digunakan untuk mengelap tapak kasut di tandas di Lapangan Terbang Tunis Carthage

    Bunuh bayi hasil selingkuh kerana takut suami

    Posted: 08 Jan 2012 02:00 AM PST


    BANDUNG (Pos Kota) – Zona Malam - Gara-gara takut katahuan sang suami anak yang dilahirkannya hasil selingkuh, surirumah Is,20, asal Pakenjeng - Kabupaten Garut, nekad membunuh bayi perempuannya di kebun ubi kayu, tak jauh dari rumahnya. 


    Dia tekah ditangkap polis dan kini menjalanio pemeriksaan intensif. " tersangka sudah mengakui semua perbuatannya. 
     Ketua polis AKP Mulyadi, kepada wartawan, Sabtu (7/1), mengungkapkan, aksi pembunuhan yang dilakukan tersangka berlangsung dua minggu lalu. 


     Kes ini terbongkar, berkat laporan warga yang menyebutkan, tersangka sempat melahirkan bayi perempuan di rumahnya sendirian namun bayi itu tak pernah dipangku apalagi diberi air susu ibu. 
     Dengan adanya keganjilan tadi, warga pun melakukan siasatan dan mereka memperolehi laporan jika bayi yang dilahirkan Is sudah tewas dibunuh di kebun ubi kayu. " Warga lalu melapor ke polis," katanya.

     Sabtu, tersangka ditahan di rumahnya kemudian kini tengah menjalani pemeriksaan intensif. Berdasar pengakuan sementara, tersangka Is melakukan pembunuhan terhadap bayinya itu dilakukan dua minngu lalu.

     Bayi itu dibunuh dengan cara dicekik . Tersangka mengaku ketakutan kerana bayi yang dilahirkan bukan hasil hubungan dengan sang suami . " Tersangka hamil ketika suaminya berada di luar kota. Bayi itu hasil hubungan intim antara Is dengan lelaki yang menjadi selingkuhannya. Mereka melakukan saat suami tersangka sedang ada di luar kota," katanya

    Si Seksi Georgia Salpa Kembar Kim Kardashian

    Posted: 08 Jan 2012 01:00 AM PST


    infospesial.net -  Kecantikan dan Keseksian Kim Kardashian sangat khas, namun ternyata selebriti yang populer dengan KEEPING UP WITH KARDASHIANS memiliki kembaran yang sangat seksi juga. Siapa dia ? 


    Georgia Salpa, dikatakan kembar Kim Kardashian. Georgia berambut panjang gelap tersebut sempat mengejutkan penonton acara CELEBRITY BIG BROTHER kerana kemiripannya dengan bekas isteri Kris Humpries tersebut.




    Georgia bintang reality show dari Ireland ini juga memiliki kulit berwarna zaitun dan bibir sensual yang membuatnya menawan. Dengan mata besar cokelat, tulang pipi tinggi dan dada yang berukuran besar yang dimiliki keduanya, sepintas orang akan menyangka Georgia sebagai Kim.


    Perbezaaan mereka adalah Georgia empat tahun lebih muda. Wanita 26 tahun ini tidak memiliki simpanan uang sebanyak Kim di akaun banknya. Georgia yang juga berdarah Greek itu popular dengan acara CALUM BEST yang dibawakannya di Ireland.


    Beberapa penonton yang melihat penampilan Georgia di CELEBRITY BIG BROTHER pun memberikan reaksi yang bermacam-macam tentang hal ini. Lewat twitter, beberapa mengungkapkan bahawa mungkin saja keduanya terpisah saat lahir, atau ada juga yang menganggap bahawa Georgia jauh lebih menarik dari Kim.


    "Kukira Georgia Salpa jauh lebih menarik dari Kim Kardashian. Susuknya jauh lebih baik!" ungkap salah satu penonton CELEBRITY BIG BROTHER.

    Selebriti yang dijadikan patung seks

    Posted: 08 Jan 2012 12:00 AM PST

    Bagi para lelaki yang menjadi penggemar selebriti Hollywood seksi, pasti sering terbawa mimpi boleh tidur dengan mereka kan? Untuk memenuhi keinginan ini, salah satu perusahaan sex dolls memproduksi boneka-boneka cantik dan sangat seksi, yang terinspirasi dari para selebriti. 












    Apa punya jenis bapa ni ,selamba je raba payudara isteri dan anaknya semasa bergambar

    Posted: 07 Jan 2012 11:00 PM PST

    Semakin tak faham dengan kehidupan manusia sekarang,macam sudah hilang rasa
    hormat sesama manusia.

    Pelik..Nikita Mirzani Anggap Foto Telanjangnya Masih Wajar

    Posted: 07 Jan 2012 10:00 PM PST


    Nikita Mirzani, artis hot yang wajahnya seringkali muncul dalam acara talk show 'Kakek Kakek Narsis' (KKN) di Trans TV, ternyata tidak terkejut setelah mengetahui foto telanjangnya beredar luas di internet.


     Maklum, Nikita pernah mengalami hal serupa sebelumnya. Waktu itu, ia dikerjakan oleh orang-orang  yang tidak bertanggung jawab dengan menyebarkan foto-foto bogelnya.


     "Iya, sama seperti dulu. Jadi, sudah tak terkejut," ujar Nikita, Sabtu (7/1/2012), saat dihubungi melalui telefon.


     Namun, Nikita menanggapi beredarnya foto tersebut dengan santai. Ia menilai hal itu sebagai sesuatu yang masih dalam tahap kewajaran.


     "Foto-foto aku yang beredar di internet itu aku nilai masih dalam tahap wajar. Sebab masih terlihat tertutup, jadi apa yang harus dipermasalahkan," ucapnya.


     Dalam foto tersebut, Nikita tidak sendirian. Ia tengah berpose mesra bersama seorang lelaki dalam keremangan cahaya. Llekaiitu bertelanjang dada. Jari tangan kanannya meramas payudara Nikita.


     Wajah Nikita mendongak ke atas. Matanya menatap tajam, bibirnya sedikit terbuka. Ekspresi tersebut seolah menunjukkan bahwa dirinya menikmati sentuhan jari-jari dari lelaki tersebut.


    sumber

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS