Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Siti Nurhaliza di Premium Lounge LCCT Sepang

Posted: 22 Nov 2011 08:23 AM PST

Gambar Siti Nurhaliza di Premium Lounge LCCT Sepang

Korang pernah beli premium seat AirAsia X tak? Kepada yang selalu beli, pasti tak asing dengan Plaza Premium Lounge AirAsia X ni. Tapi bagi Budiey, ini kali pertama dapat jejak kaki di Premium Lounge. Maklumlah, tiket premium seat ni bukannya murah. Tapi dengarnya, AirAsia X nanti akan buat promosi harga untuk tiket premium seat serendah RM899 sahaja untuk ke Korea. Itu dengar ura-ura, belum pasti lagi kompem ke tak.

Dato' Siti Nurhaliza tiba di LCCT Sepang dari Marriot Putrajaya berasingan dengan kami. Yang pasti, suaminya turut menemani dan berada di sisi untuk mengucapkan selamat tinggal.

Lebih kurang 2 jam juga kami berada di Plaza Premium Lounge dan di situ kami menikmati hidangan buffet makan tengahari yang ringkas dan sangat selesa. Minuman dalam tin, buah-buahan dan aiskrim juga ada sebagai pencuci mulut.

Jam 1 tengahari, kami check in dulu bagasi secara grup dengan bantuan AirAsia X yang bertugas menemani kami.

Masa untuk boarding tiba, dan kami diberi peluang untuk masuk lebih awal untuk mengambil gambar Dato' Siti Nurhaliza bersama dengan CEO of AirAsia X, Azran Osman-Rani.

Cuaca di luar basah selepas hujan renyai-renyai turun bagaikan ingin mengucapkan selamat tinggal buat kami.

Siti Nurhaliza LCCT Sepang AirAsia X

Siti Nurhaliza LCCT Sepang AirAsia X

Siti Nurhaliza LCCT Sepang AirAsia X

Siti Nurhaliza LCCT Sepang AirAsia X

Siti Nurhaliza LCCT Sepang AirAsia X

Siti Nurhaliza LCCT Sepang AirAsia X

Siti Nurhaliza LCCT Sepang AirAsia X

Siti Nurhaliza LCCT Sepang AirAsia X

Siti Nurhaliza LCCT Sepang AirAsia X

Siti Nurhaliza LCCT Sepang AirAsia X

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Siti Nurhaliza di Pelancaran Album ALL YOUR LOVE
  • Gambar Datuk Siti Nurhaliza dan Datuk K
  • Gambar Dato' Siti Nurhaliza di Jeddah Mekah Tunai Haji
  • Gambar Dato' Siti Nurhaliza di Tahun 1997
  • Dato' Siti Nurhaliza di Karpet Merah Anugerah Juara Lagu 25
  • Gambar Dato' Siti Nurhaliza di Sirah Junjungan
  • Trivia: Pelakon Mana Yang Makan Kat LCCT
  • Gambar Siti Nurhaliza di Majlis Berbuka Puasa SNP 2010
  • Gambar Selebriti di Majlis Pelancaran Album ALL Your LOVE
  • Gambar Terbaru Datuk Siti Nurhaliza
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Ulasan Filem Real Steel

    Posted: 22 Nov 2011 03:14 AM PST

    ULASAN FILEM REAL STEEL

    Korang pernah tonton filem Rocky tak? Haa, kalau minat tonton filem Rocky, pasti akan minat dengan filem Real Steel arahan Shawn Levy yang mana sebelum ini terkenal dengan filem arahannya Night at the Museum. Garapan skrip & lakon layar dari John Gatins & Dan Gilroy, filem ini mengangkat tema kemanusiaan dan futuristiknya semenangnya sukar untuk dilupakan penonton.

    Membawa taglines Courage is stronger than steel, filem ini begitu mendapat sambutan dari penonton di pawagam. Filem yang berkos 80 juta USD ini berdasarkan pada filem STEEL sebuah filem pendek yang dibuat sekitar tahun 1956.

    Lakonan utama Hugh Jackman, Evangeline Lilly, Dakota Goyo ini menceritakan tentang seorang bekas ahli gusti yang menemui sukan boxing robot di mana ianya satu sukan yang popular di masa depan. Charlie Kenton yang begitu gigih berjuang untuk menjadi juara dalam setiap pertarungan boxing robot. Untuk menjadikan robotnya lebih kuat, Charlie memerlukan wang untuk upgrade robot. Sedangkan, beliau terpaksa menanggung hutang yang banyak. Untuk selesaikan masalah ini, Charlie bersama dengan anaknya yang berusia 11 tahun bernama Max yang dilakonkan oleh Dakota Goyo, di mana dari hasil hubungan yang baik anak dan ayah ini telah menghasilkan sebuah robot yang bersifat kental bernama Atom.

    Berdurasi 127 minit, kebanyakan scene pergaduhan boxing robot dalam filem ini adalah motion-captured yang menggunakan penggusti profesional.

    Pada saya, filem ini boleh dikategori sebagai sebuah filem sains fiksyen fantasy di mana ia menggambarkan pada satu hari nanti macam-macam perkara boleh berlaku termasuklah, manusia tidak lagi menggunakan fizikal untuk bertarung sebaliknya menggunakan robot.

    KEISTIMEWAAN FILEM REAL STEEL

    1. Aksi Robot Animatronic Sangat Bagus
    Robot Animatronic yang ditampilkan dalam filem ini sangat bagus. Robot itu sendiri saya lihat sangat fun dan begitu imaginatif. Perlawanan yang menggunakan robot ini adrenalin yang kita rasakan seperti kita menonton filem Rocky. Walaupun filem ini melibatkan pertarungan robot, tema kemanusiaan masih lagi diterapkan. Di mana ia menerapkan nilai-nilai semangat perjuangan, tak pernah berputus asa. Rekaan atau design robot dalam filem Real Steel menjadi highlight utama. Keupayaan dan pergerakan robot begitu natural dan saya rasa penonton tidak merasakan ianya dihasilkan dari teknik CGI atau motion captured.

    Khususnya, watak robot Atom, sangat unik dan pasti ramai yg kagum melihat watak ini.

    Filem ini mahu memberikan impak pada penonton tentang Artificial Intelligence VS Human Intelligence.

    2. Garapan Plot & Gaya Penceritaan Yang Seronok Untuk Ditonton
    Ada twist dalam filem ni. Jadi, korang yang tonton tu, pasti rasa nak tahu apa yang berlaku. Pasti ada yang tak sangka ada beberapa scene dibuat seolah-olah ingin menguji tahap kesabaran penonton.. Bagi Budiey, story linenya nampak real dan hidup. Semasa menonton filem ini, perasaan anda akan berbaur di mana kita dapat ceria, sedih, ketawa dan macam-macam lagi. Garapan hebat ini begitu bijak meng

    3. Lakonan Yang Mantap
    Gabungan pelakon mantap Hugh Jackman, Evangeline Lilly & Dakota Goyo ini menjadikan filem ini sangat sempurna. Terutamanya watak Dakota Goyo yang membawa watak anak menjadikan filem ini begitu sukses. Penonton akan rasa watak pertalian antara bapa dan anak begitu dekat dengan mereka. Saya boleh lihat chemistry atau keserasian yang ditunjukkan oleh Hugh Jackman dan Dakota Goyo. Terutama sekali, Dakota yang saya rasa berbakat besar untuk membawakan watak ini secara natural

    Oh ya, tak lupa dengan penataan muzik dan juga muzik score juga saya rasa agak kemas untuk filem ini. Predictable? Ya, ia kadangkala sangat mudah dijangka apa yang akan berlaku. Penamat Tidak Seperti Yang Kita Gambarkan. Beberapa scene yang ada bahasa-bahasa yang tak sepatutnya ditonton oleh kanak-kanak 10 tahun ke bawah.

    Rating: 4/5 bintang

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Lady In The Lake
  • The Real Face of Jesus?
  • Peraduan Menangi Goodie Bag Biography Channel – Sensasi Selebriti
  • Foto-foto dari Filem Qabil Khushry Qabil Igam
  • Ulasan Filem Duyung Terbitan KRU Films
  • Gambar Nanu Baharudin Pelakon Filem Congkak
  • Trailer Filem Otai Lakonan Nasha Aziz & Aznil Nawawi
  • Filem Orang Minyak: Filem Paling Teruk Tahun 2007
  • Pemenang Peraduan Mari Menonton Teater Muzikal Kanak-Kanak Aladdin
  • CD Album Chandra, Mr Gambus & Hans Anwar dari EQ Music
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    11 Perkara menarik yang berlaku di FFM24 yang mungkin anda tak tahu

    Posted: 22 Nov 2011 09:51 AM PST

    Selesai sudah Majlis FFM ke 24..sekarang adalah masa untuk kita bergossip tentang apa yang berlaku disebalik/ketika berlangsungnya Majlis yang gilang gemilang itu.


    1. Sebelum siaran langsung bermula, FFM24 dimeriahkan dengan acara karpet merah yang dihoskan oleh Reza Mohamed, Didie Alias dan Aril AF7.

    2. Namun kemeriahan di acara karpet merah terbantut apabila anggota RELA yang ditugaskan mengawal keadaan menghalau pihak media yang menjalankan tugas ketika itu. Alasan mereka ialah pihak media tidak memakai pas sedangkan semasa pendaftaran dilakukan, tiada pas media diberikan oleh pihak penganjur.

    3. Beberapa orang artis wanita yang memakai gaun labuh meleret hampir terjatuh ketika berjalan di acara karpet merah apabila kain mereka dipijak oleh orang belakang.

    4. Salih Yaacob yang segak memakai sut dilihat hadir bersama isteri mudanya yang hanya memakai jeans dan T-shirt.

    5. Karpet merah FFM24 dihangatkan lagi dengan kehadiran pasangan bercinta iaitu Yusry dan Lisa Surihani, Awal Ashaari dan Scha Al Yahya, Remy Ishak dan Tiz Zaqyah, Intan Ladyana dan Kamal Adli serta Sherlie Merlis dan Ash.

    6. Ketika iklan, penonton di Dewan Plenary PICC disajikan dengan video filem-filem terbaru yang bakal ditayangkan pada bulan November dan Disember ini antaranya Aku Bukan Tomboy, Misteri Jalan Lama dan Songlap.

    7. Pelakon Enot hadir ke majlis tersebut bukan sebagai pelakon tetapi sebagai Pembantu Peribadi (PA) kepada Didie Alias. GUA agak kesian melihat keadaannya itu yang agak pucat dan muram di mana beliau berdiri di tepi karpet merah berseorangan sambil memegang beg dan air untuk Didie.

    8. Acara FFM24 suram kerana jemputan di dalam dewan tidak bersemangat untuk menepuk tangan.

    9. Pelakon Shofi Jikan memberikan 'standing ovation' selepas pengacara majlis, Johan Raja Lawak selesai membuat persembahan pembukaan dengan lagu 'Serambi Filem'.

    10. Sidang media hanya dibuat selepas sejam majlis anugerah selesai. Ketika itu, semua media yang sedang berada di luar sudah hampir selesai menemubual pemenang. Ekoran itu, penganjur terpaksa memanggil media beberapa kali kerana tiada media yang ada pada sidang media tersebut.

    11. Gelagat hos majlis tersebut iaitu Johan dan Fauziah Datuk Ahmad Daud benar-benar menjengkelkan. Majlis anugerah tersebut adalah untuk meraikan pemenang bukannya untuk lebih menyerlahkan diri dengan kenyataan-kenyataan seperti "Saya pemenang dua kali berturut-turut", "Datuk Rahim Razali ialah abang saya..." dan sebagainya.

    Gambar wajah Suami Syella,walaupun tua tapi hensem jugak

    Posted: 22 Nov 2011 09:49 AM PST

    Sebelum nie gambar Suami Syella amat dirahsiakan untuk menjaga hati pelbagai pihak,namun apa boleh buat..hanya melalui klik klik dan klik sudah tersebar jua..huhu..

    Tapi boleh tahan jugak suami Syella nie walaupun tua tapi ada rupa jugak... Mcm Dato Siti dan Dato K, Datin Paduka Ummi dan Dato Paduka Khairuddin dan ada lagi adui Sensasi terlupa lah pulak..

    Suami Syella nie ada iras-iras mcm PM kita..tp memang bukan PM lah..PM kite rambut dah putih sume..

    Penulis novel Ombak Rindu tidak berpuas hati dengan Filem tersebut

    Posted: 22 Nov 2011 09:31 AM PST

    Sensasi memang minat betul dengan Novel Ombak Rindu karya Fauziah Ashari..

    Al-kisahnya dulu sensasi zaman sekolah,beli majalah remaja,di ruangan Novel (bersiri) Novel Ombak Rindu dipaparkan ..pada setiap keluaran majalah Remaja akan ada sambungan..masa tue sensasi tak tahu Novel tue boleh beli je kat kedai..ingatkan memang khas utk majalah remaja...


    Memang starting pun dah best sampaikan sensasi tak miss beli majalah Remaja semata-mata nak baca Novel Ombak rindu..beli je magazine terus bukak ruangan Novel...Syiok woo..

    Khatam sudah Novel Ombak rindu yang mengambil masa lama nak habis menerusi majalah Remaja...tetiba satu hari kat skolah,member bwk Novel tajuknya Ombak Rindu...okey teruja skjp..terus mintak pinjam,lagipun kwn baik sensasi yg punyer..Baca Novel nie memang syahdu giler siap nanges2..


    Selain Ombak Rindu ,Novel yang legend ialah Novel Lagenda Budak Setan,Kau Untukku..dan ermm...mostly sensasi baca dulu Novel2 Ahadiat akashah, Fauziah dan...arghh lupa lah nama pengarang...Disebabkan minat sgt baca Novel,sensasi pernah bercita2 nak buat sebuah Novel..memang sensasi dah tulis berjela2 panjangnya...hehe menarik ,cuma tak dipublish je sebab tak hantar pegi mana-mana publisher..saje sukex2.. Lol..

    Sebagai pembaca novel karya2 unggul mereka ini,Sensasi agak particular dgn detail filem tue,mcm filem lagenda budak setan memang sensasi terkuciwa dgn jalan citer yg byk x memaparkan kisah sbnr dan detail dlm Novel..Hopefully filem Ombak Rindu nie tak begitu mengecewakan lah hendaknyer...


    Tapi baru-baru nie semasa pelancaran Filem Ombak Rindu,penulis Novel menyuarakan ketidak puasan hati terhadap Filem tersebut...apekah? oh nooo... Whatever it is..i must go and watch juagk2 filem nie..


    Komen Penulis Novel Ombak Rindu-Fauziah Ashari


    Penulis novel Ombak Rindu iaitu Fauziah Ashari tidak berpuas hati selepas menonton filem bertajuk sama yang diadaptasi dari novel nukilannya. Penulis novel tersebut bagaimana pun mengakui agak sukar untuk membandingkan novelnya dengan filem tersebut.

    "Sejujurnya saya tidak berpuas hati dengan filem ini. Memang agak sukar untuk menilai dan membandingkan dengan novel. Apabila kita membaca novel yang mengambil masa 5 jam, tentu sekali apabila ke medium filem ia hanya menjadi 2 jam. Saya melihat terlalu banyak campurtangan di antara pengarah dan penerbit."

    Namun demikian, Fauziah akui ia adalah hak untuk membikin filem untuk berkarya dan berharap penulis novel sepertinya diberikan peluang untuk melibatkan diri dari peringkat awal.

    "Namun saya berfikiran terbuka. Ia adalah hak untuk pengkarya untuk berkarya. Cuma saya berharap di masa akan datang sekiranya ada lagi peluang sebegini, pihak penerbit akan meringankan mulut mereka untuk menjemput penulis melibatkan diri sekurang-kurangnya sebagai penasihat skrip dan dialog."

    Novel setebal 563 mukasurat dan telah diulang cetak sebanyak 21 kali itu diadaptasi ke layar perak oleh Osman Ali dan Armantono.

    Pengarah yang baru-baru ini menggondol anugerah Pengarah Terbaik di Anugerah Skrin menerusi filem Cun! enggan memberikan komen lanjut tetapi menerima komen penulis novel tersebut dengan terbuka.

    Tayangan perdana filem Ombak Rindu berlangsung di GSC Mid Valley pagi semalam. Turut hadir menyaksikan filem tersebut ialah para pelakon filem itu antaranya Maya Karin, Aaron Aziz, Lisa Surihani, Bront Palarae dan ramai lagi.

    Gambar Terbaru Keluarga Faizal Hussein bersama Isterinya Suhaila dan 2 anak

    Posted: 22 Nov 2011 09:13 AM PST

    Comel-comelnyerr anak Faizal Hussein nie kan...Happy family..

    Temubual bersama Afdlin Shauki bersama Hans Isaac tentang Filem Fantasy "Misteri Jalan Lama'

    Posted: 22 Nov 2011 09:11 AM PST




    Boleh Hans ceritakan sedikit watak anda dalam Misteri Jalan Lama?
    Hans:
    Saya memegang watak sebagai Indra, abang kepada Ilya lakonan Que. Watak dalam filem ini berkait rapat dengan diri saya sebab saya pun keras kepala juga. Indra seorang abang yang negatif di mana dia kecewa dan kecil hati dengan bapanya.

    Cabaran yang anda berdua lalui sepangjang penggambaran Misteri Jalan Lama?
    Afdlin:
    Bagi saya cabarannya adalah waktu pengagambaran saya telah jatuh sakit dan dimasukkan ke hospital untuk beberapa hari. Kebetulan waktu itu tengah penggambaran babak besar. Tapi saya bersyukur kerana Hans mengambil alih tugasan saya dan menolong saya mengarah untuk babak tersebut.

    Hans: Cabaran saya adalah ketika mengambil alih tugas Afdlin. Waktu itu saya baru mula untuk mengarah tapi saya cuba buat yang terbaik. Setiap kali lepas habis penggambaran saya akan ke hospital dan tunjuk pada Afdlin okey atau tidak hasil kerja saya. Saya takut apa yang dia nak, saya tak dapat bagi.
    Selain itu, 2 bulan setengah saya tak boleh cukur jambang. Saya juga kena minum banyak air untuk memboyotkan perut dan membesarkan badan.

    Apa yang membuatkan Afdlin untuk membuat filem Misteri Jalan Lama kerana sebelum ini Afdlin sememangnya terkenal dengan filem bergenre komedi dan kekeluargaan?
    Afdlin:
    Saya memang minat dengan filem-filem yang bergenre fantasi dan saya dibesarkan dengan cerita-cerita fantasi. Sebenarnya saya memang idamkan untuk membuat sebuah filem yang bergenre fantasi. Dalam filem ini juga saya ada menyelitkan elemen – elemen komedi dan kekeluargaan tapi lebih fokus pada perhubungan antara adik-beradik.

    Boleh ceritakan kerjasama Hans dan Que sepanjang penggambaran?
    Hans: Kerjasama dengan Que okey cuma kadang-kadang dia hilang fokus. Pada hari yang saya mengarah saya perlu memberitahu kepada dia bahawa dia kena fokus kerana filem ini bukan untuk dia tapi untuk semua yang terlibat. Que merupakan seorang pelakon yang bagus.

    Apa komen Hans dan Afdlin tentang ketidakhadiran Que pada malam tayangan ini dan hasil kerja Que dalam Misteri Jalan Lama?
    Afdlin: Sebagai pelakon, dia dah lakukan kerja yang baik, jadi saya tak akan memberi komen negatif pasal dia. Lagipun, saya tak rasa apa-apa tentang ketiadaannya di sini. Saya tak ada masalah dengan dia sebab saya suka bekerja dengan pelakon yang bagus. Saya sendiri melabelkan dia sebagai pelakon yang bagus di Malaysia. Saya sayang dia sebagai seorang pelakon, tapi jika dia sendiri tidak mahu, kita tak boleh nak buat apa-apa. Apa yang penting, filem saya dah jadi. Terima kasih kepada pelakon lain yang datang.

    Hans: Que telah melakukan kerjanya sebagai seorang pelakon dengan baik dalam filem ini. Cuma saya kecewa dengan dia kerana tidak mahu belakon lagi kerana dia seorang pelakon yang bagus.

    Kenapa filem ini mengambil masa yang lama untuk di keluarkan?
    Afdlin:
    Filem ini mengambil masa yang lama kerana terdapat babak yang memerlukan CGI. Untuk melakukan CGI agak susah dan dan mengambil masa yang panjang.
    Harapan untuk Misteri Jalan Lama?
    Afdlin:
    Saya harap filem ini akan Berjaya dan mendapat sambutan. Filem ini sangat penting dalam kerjaya saya sebagai seorang pengarah kerana ini merupakan filem serius pertama saya.
    Hans: Sama macam Afdlin juga, saya berharap filem ini akan berjaya dan mendapat sambutan. Filem ini adalah sebuah filem yang menarik dan bagus.
    Terima Kasih Hans dan Afdlin?
    Hans dan Afdlin: Sama-sama.

    Sahabat baik. Hans Isaac & Afdlin Shauki


    Full Movie : Lagenda Budak Setan

    Posted: 22 Nov 2011 08:55 AM PST

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    Gossip: Aksi Mesra Penyanyi Suara Mantap & Pelakon Lelaki Sasa, ‘Cinta Kedai Buku’

    Posted: 22 Nov 2011 09:48 PM PST


    Apa yang OHBULAN! nak ceritakan bukan pasal hubungan penyanyi cantik yang dilabel 'mesra peminat' ini dengan penyanyi 'biskut' dari program realiti, tapi sebaliknya gosip cintanya dengan seorang lagi aktor baru, tinggi lampai berbadan sasa yang sekarang agak ligat bermain drama (sasa ke?).

    Sebelum ini, mereka berdua pernah hadir bersama dalam satu majlis anugerah berprestij. Aksi teman tapi mesra mereka yang bertepuk-tepuk tampar pastinya menarik mata yang memandang, terutamanya pihak media. Bila ditanya, malu-malu kucing nak mengaku yang hati masing-masing saling terpaut. Baiklah, kami layankan saja masa itu. Bak kata orang Melayu, 'untung sabut timbul, untung batu tenggelam (ada kena mengena ke?) barang yang baik, pastinya terungkai juga akhirnya.

    Tapi…tapi apa yang OHBULAN! nampak semalam memang tangkap syok juga, alkisahnya petang semalam lepas dari melawat seorang teman dari sebuah hospital pakar, pergilah melepak sekejap di dalam sebuah mall yang betul-betul terletak berhadapan dengan hospital tersebut.

    Lokasi yang dituju pastinya kedai buku, maklumlah sebagi penulis, ilmu perlu dimantapkan (cheh!!) Dalam khusyuk menelaah buku-buku, tiba-tiba ternampak kelibat penyanyi sedang membelek-belek buku, ok buat tak kisah saja… Tidak lama kemudian muncul pula seorang lelaki, berkemeja putih yang sedari tadi perasan juga, asyik melilalu-lilau dalam kedai buku tersebut. dan sah, lelaki tersebut adalah pelakon kacak tadi.

    Maybe mereka kebetulan bertemu, tapi bila terdegar pelakon tersebut berkata, "dah ke? mereka kat luar dah tunggu" kepada penyanyi muda tadi, memang sah mereka jalan bersama. Benar, kehadiran mereka bukan berdua, ada beberapa teman turut bersama mereka.

    Tapi yang menariknya, aksi pasangan selebtiri muda remaja ini memang tampak mesra tak ubah pasangan kekasih, yang lelaki siap tolong jinjing beg penyanyi wanita tadi dan adakalanya bertenggek manja minta agar si 'kekasih hati' cepatlah beredar dari kedai buku tersebut. Barangkali sudah perasan lirikan mata OHBULAN! yang sedari tadi memerhatikan mereka, gelabah jadinya.

    Kepada pasangan merpati dua sejoli ini, janganlah main tarik tali lagi, kalau dah betul bercinta mengaku sajalah ok, senang cerita. Tak payah sorok-sorok. Semoga berbahagia hendaknya, taknak kontroversi belakang hari. Apapun, OHBULAN! suka dengan lagu baru penyanyi wanita ini, memang mendayu dan suaranya pun mantap!

    Full content generated by Get Full RSS.

    K-Pop : RaNia Lancarkan MV Terbaru Bertajuk “Pop Pop Pop”, Meletup!

    Posted: 22 Nov 2011 09:10 PM PST

    Aummm! MV terbaru kumpulan RaNia yang bertajuk "Pop Pop Pop" baru sahaja dilancarkan 3 hari lepas. OHBULAN! pasti ramai peminat yang ternanti-nanti dengan MV ini.

    Dianggotai oleh 7 orang wanita jelita, kumpulan RaNia terdiri dari 6 orang wanita Korea iaitu Riko, Saem, Jooyi, Di, T-ae, Xia dan seorang wanita Thailand iaitu Joy. Mereka pernah membuat persembahan di Konsert Suara Kami yang berlangsung di Stadium Merdeka pada 16 September lepas.

    Tidak perlu bercerita panjang, saksikan MV penuh dari RaNia sekarang!

    Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Foto Pengebom Berani Mati Solo (UNCENSORED)

    Posted: 22 Nov 2011 09:00 PM PST

    Marketing Unik Dan Gempak!! Agar Pembeli Yakin Susu Yang Dibeli Segar dan Asli

    Posted: 22 Nov 2011 08:00 PM PST

    Bermacam cara dan trick pemasaran digunakan agar produk yang dipasarkan boleh laku, salah satunya dengan tampil beza lain dari yang lain, inilah mungkin yang ada dibenak fikiran pedagang susu kambing segar keliling yang menjajakan dagangannya. Agar pelanggan tahu kalau susu yang dijual benar-benar segar maka di pedagang susu ini membawa kambing-kambing langsung dan memerasnya didepan pembeli, kreatif.....



    Pelanggan Misteri Tinggalkan Begr Berisi Satu Juta Dolar di Restoran

    Posted: 22 Nov 2011 07:00 PM PST

    Pihak Polis Sydney, Australia, saat ini sedang mencari pemilik beg "penuh wang" yang ditinggalkan di restoran Itali oleh seorang pelanggan misteri.

    Menurut huffingtonpost yang mengutip stesen TV tempatan, beg yang ditinggalkan di Cafe Marko tersebut berisi sekitar 1 juta dolar Australia dalam pecahan 50 dolar.

    Namun, pihak polis hanya menggambarkan bahawa koper itu berisi sejumlah besar wang tunai, tanpa memberikan jumlah tepatnya.

    Inspektor Ian Pryde mengatakan kepada wartawan bahawa seorang lelaki yang berumur 30 tahun yang mengenakan seluar pendek dan singlet surfing, membawa beg ke dalam kafe. Dia kemudian terlihat seperti ketakutan dan pergi tanpa membawa wang itu.

    Kerana Iklan seram Phones4u disiasat

    Posted: 22 Nov 2011 06:00 PM PST


    LONDON: Iklan sebuah syarikat telefon bimbit gergasi Britain, Phones4u, disiasat pihak berkuasa selepas pelbagai pihak mengadu ia tidak sesuai dipaparkan kepada umum.

    Iklan itu menunjukkan hantu budak perempuan yang menakutkan seorang wanita di kawasan meletak kenderaan bawah tanah.


    Menurut pelbagai pihak, iklan berkenaan dianggap terlalu menyeramkan untuk kanak-kanak.


    Pihak Berkuasa Standard Pengiklanan (ASA) semalam mengesahkan menerima 341 aduan mengenai iklan berkenaan.


    Ia adalah aduan tertinggi dicatatkan pada tahun ini.


    Pengguna yang berang dengan Phones4u menyatakan kemarahan mereka melalui YouTube dan mendesak pihak berkuasa mengharamkannya. Sementara itu, jurucakap ASA berkata, dia mengesahkan iklan berkenaan kini disiasat kerana dianggap keterlaluan serta tidak sesuai untuk tatapan kanak-kanak.



    "Kami akan berhubung dengan Phones4u untuk menjalankan siasatan menyeluruh," katanya.


    Iklan itu disiarkan pada waktu perdana televisyen memaparkan hantu budak perempuan seperti sering dilihat dalam filem seram.


    'Hantu' itu mengejutkan wanita terbabit yang baru habis membeli-belah dengan mengangkat telefon bimbit di tepi tingkap bersama pesanan "kamu akan dihantui sesalan jika terlepas tawaran kami." - DM

    sumber : myMetro

    Wanita dapat wajah baru di puji cantik

    Posted: 22 Nov 2011 05:00 PM PST

    GAMBAR fail pada 11 Ogos lalu menunjukkan wajah Charla Nash (kiri) selepas dia diserang seekor cimpanzi.Gambar kanan menunjukkan wajahnya selepas dia menjalani pembedahan pemindahan muka di Hospital Wanita Brigham, Massachusetts pada Mei 2011.

    HARTFORD, Amerika Syarikat (AS) - Seorang wanita yang diserang seekor cimpanzi menyatakan dia lebih kerap keluar rumah selepas menjalani pembedahan pemindahan muka dan wajah baharunya itu dipuji cantik.

    Wanita berkenaan, Charla Nash memberitahu program bual bicara terbitan NBC, Today, wajah penderma organ yang diperolehinya itu mula berubah menurut struktur tulang mukanya.

    "Ada orang memberitahu saya bahawa saya cantik," kata Nash dalam wawancara tersebut yang disiar kelmarin.

    "Sebelum ini mereka belum pernah memuji saya cantik," tambahnya.

    Menurut Nash, dia turut disapa oleh seorang kanak-kanak semasa keluar membeli belah baru-baru ini.

    "Ia belum pernah berlaku sebelum ini. Budak perempuan itu menyatakan Hi kepada saya. Saya tidak menakutkan sesiapa," katanya.

    Nash diserang oleh seekor cimpanzi seberat 90 kilogram yang dipelihara oleh jirannya pada 2009.

    Haiwan itu mengoyakkan hidung, bibir, kelopak mata dan tangan Nash sebelum ia ditembak mati oleh polis.

    Dia menjalani pembedahan pemindahan muka dan kedua-dua belah tangannya pada Mei lalu.

    Wanita itu akan menjalani pembedahan pemindahan tangan kali kedua dalam masa setahun selepas ekoran masalah komplikasi. - Agensi

    sumber : kosmo online

    (Full pic+ video)..ngeri kaki budak di gilis trak

    Posted: 22 Nov 2011 04:00 PM PST

    Kemalangan ini berlaku di Peshawar, Pakistan.



    sumber : bestoneoffour.wordpress.com

    Demi Iklan, Stesen Keretapi di ubah menjadi Padang Rumput

    Posted: 22 Nov 2011 10:01 AM PST

    Bayangkan Anda keluar dari kereta api dan langsung memijak padang rumput sejuk, yang tepat berada di tengah-tengah kota. mungkin hanya menjadi bagian dari halusinasi kita. Tapi dia Auckland New Zealand sebuah perusahaan susu raksasa (meadow) membuat khayalan tadi menjadi kenyataan!

    sebelum di ubah :

    Britomart Station tepatnya, demi kepentingan iklan yang akan di buat pihak perusahaan meadow, stesen kereta api itu di tukar menjadi padang rumput hijau yang indah.
    mereka mengubah sekitar 1.250 meter persegi lantai , menjadi padang rumput yang hijau.
    menurut rencana, mereka akan membuat 8 iklan sekaligus di lokasi tersebut

    berikut keadaan stesen setelah di ubah :



    Goyang dangdut paling ekstream

    Posted: 22 Nov 2011 09:01 AM PST

    Adakah goyang Inul??

    atau Dewi Persik???

    v




    v





    v





    v





    v


    tapi sebenarnya yang ini..dipanggil goyang 'pacak bumi'

    Gila..Chinese Psychologist guna perempuan berbikini untuk promosi dirinya

    Posted: 22 Nov 2011 08:01 AM PST








    A young woman wearing a red bra and panties held up a sign saying, "National treasure, Mental Illness Specialist, 10 million yearly salary, searching for buyer." Next to the woman sat the doctor mentioned on the sign. The leisurely doctor, sitting legs crossed, maintained his position from beginning to end, not saying a word.

    Gila..lelaki ini miliki 6 juta foto pornografi kanak-kanak

    Posted: 22 Nov 2011 07:00 AM PST

    INILAH.COM, Ottawa – Lelaki Kanada berusia 52 tahun ini memiliki koleksi pornografi anak-anak yang luar biasa banyaknya. Ia diganjar hukuman penjara lima tahun oleh negaranya.

    Douglas Hugh Stewart mengakui bersalah memiliki benda-benda, akses serta mendistribusikan pornografi anak-anak.

    Hal itu ia lakukan setelah polis menemukan sekitar enam juta foto tanpa pakaian erta video gadis cilik. Bahkan diantaranya, ada yang baru berusia dua tahun.

    Manager layanan pelanggan yang hidup di basement rumah ayahnya ini dipenjara 4,5-5 tahun untuk setiap tuntutannya.

    Hakim Anne Dugas-Horsman menyatakan foto-foto itu memang tak terhingga jumlahnya namun bukan bererti anak-anak tersebut tidak ada.

    Anjing Ini Boleh Memandu

    Posted: 22 Nov 2011 06:00 AM PST

    DARWIN, KOMPAS.com — Pintar sekali anjing ini. Dia diperkirakan memandu karavan milik tuannya di sebuah jalan di kota Darwin, Australia. Nampaknya anjing ini belajar memandu setelah memperhatikan tuannya.

    Woodley, anjing jenis Koolie, diperkirakan memandu karavan tuannya ketika pemiliknya, Richard McCormack, sedang di kedai. "Saya keluar dari kedai dan melihat kereta besar meluncur di jalan. Saya tidak dapat mempercayai," ujar McCormack.

    Rupanya ini bukan pertama kali Woodley memandu karavan tuannya. "Woodley duduk di samping ketika saya memandu dan senang sekali duduk di kerusi pemandu ketika saya tidak ada. Tuas brek tangan berada di dashboard dan dia tampak melihat saya melepaskan berulang kali. Dia meniru apa yang saya perbuat," kata McCormark.

    Untung saja, mobil itu dapat dihentikan ketika Phil Newton (30) melompat ke jendela yang terbuka dan menarik tuas brek setelah melihat si anjing memandu.

    Sumber : Kompas Cetak

    Kelucuan Oskar, Seekor Kucing Buta Saat Memperoleh Mainan Pertamanya

    Posted: 22 Nov 2011 05:00 AM PST

    Oskar adalah seekor kucing lucu yang berumur enam bulan yang lahir dengan bola mata yang tidak terbentuk secara sempurna, sehingga ia tidak dapat melihat sama sekali. Ia kemudian diadopsi oleh Nick (37) asal Omaha, Nebraska, AS.

    Dalam video yang diunggah oleh Nick di YouTube ini, terlihat bagaimana Oscar bermain dengan mainannya yang pertama, sebuah bola khusus yang berisi loceng.



    "Oskar dapat 'melihat' bola itu dengan telinganya. Ia merupakan seekor kucing yang bahagia dan sebagai pemberi inspirasi, kami merasa diberkati memilikinya," tulis Nick dalam videonya.

    Daisy pengadil wanita termuda didunia

    Posted: 22 Nov 2011 04:00 AM PST

    Daisy dari Somerset, Inggris dinyatakan sebagai pengadil bola sepak wanita yang paling muda di dunia menurut Guinness. Daisy yang mendukung Championship Inggris dari sisi Watford, menerima kelayakan level 9 dari Persatuan Bola sepak di hari ulang tahunnya tahun ini. Daisy telah melakukan kursus pelatihan dua minggu untuk total 16 jam sebagai persyaratan untuk memimpin pertandingan dan-pertandingan itu pertandingan bolasepak dibawah usia 11 tahun. Daisy juga harus lulus ujian pilihan ganda sebelum melakukan tujian pratikal yang melibatkan analisa sebuah pertandingan di DVD.

    Di pertandingan pertamanya sebagai wasit FA yang cakap atau memiliki kelayakan, Daisy memberikan sebuah penalti kepada musuh pasukan sekolahnya sendiri. "Aku tertarik dengan bolasepak ketika berusia 10 tahun dan pindah dari sekolah khusus perempuan ke sekolah dasar (sekolah campuran ). Lalu aku memutuskan untuk mengambil (pelatihan) pengadil kerana aku berfikir hal itu bakal mengembangkan seluruh mentalitasku terhadap pertandingan-pertandingan dan membuatku menjadi pemain yang lebih baik. Teman-temanku ok-ok saja dengan itu kerana mereka tahu aku orang yang mahir olah raga. Bahkan beberapa temanku bangga terhadap aku," ujar Daisy.

    Daisy yang bermain untuk Bishop"s Lydeard , berharap dirinya boleh menjadi pengadil untuk orang dewasa dan menjadikannya sebagai pekerjaan part-time ketika dirinya berusia 16 tahun. Pengadil yang lulus ujian atau berkelayakan di Inggris sendiri ada sekitar 25.502 orang dimana hanya ada 407 pengadil perempuan disana.

    Inilah kucing gayanya seperti anjing

    Posted: 22 Nov 2011 03:00 AM PST

    Penyeludup Gunakan Pesawat Remote Control Untuk Terbangkan Ganja ke Eropah

    Posted: 22 Nov 2011 02:00 AM PST

    Para penyelundup dadah selalu berusaha menemukan cara paling jitu untuk menghindari tangkapan polis, salah satunya adalah menggunakan pesawat remote control untuk menyelinapkan obat-obat terlarang ke benua Eropah, tanpa harus takut tertangkap.
    Pihak polis menemukan pesawat kontrol yang mengangkut ganja seberat 2,2 kilogram seharga 2000 euro di Laut Tengah antara Marocco dan Sepanyol, ketika pesawat tersebut jatuh.

    Petugas menduga pesawat modifikasi yang berbahan bakar minyak tersebut dikendalikan oleh penyeludup dalam perahu.

    Penemuan ini membuat petugas polis Sepanyol terkejut, dengan sistem baru dalam penyelundupan narkoba ini.

    "Para penyelundup yang beralih ke cara yang lebih dan lebih cerdik untuk menyelinapkan narkotika mereka ke Eropah kerana kami terus memperketat penjagaan dan memutus jalur supply mereka." tutur salah satu sumber polis yang dikutip mail online.

    Bantal Ini Boleh Ubati Kerinduan Bagi Cinta Jarak Jauh (Long Distance Relationship)

    Posted: 22 Nov 2011 01:00 AM PST

    Bagi Anda yang menjalani long distance relationship (LDR) yakni hubungan jarak jauh, alat yang satu ini akan membantu menghilangkan rasa rindu pada pasangan. Sepintas, alat ini nyaris sama dengan bantal yang biasa digunakan untuk tidur. Tapi bantal yang dinamai Pillow Talk ini akan mengeluarkan cahaya dan suara denyut jantung setiap kali pasangan Anda berbaring di atasnya.

    Seperti dicatat Jezebel, bantal ini terhubung secara wireless dengan cincin khusus yang mendeteksi denyut jantung pemakainya. Saat cincin digunakan dan Anda mulai berbaring di atas bantal, bantal milik pasangan Anda yang jauh di sana akan mengeluarkan cahaya dan suara denyut jantung Anda. Begitu juga sebaliknya. Saat si dia memakai cincinnya dan bersiap untuk tidur, lampu sensor di dalamnya akan menyala dan mengeluarkan bunyi denyut jantungnya.

    "Jika Anda meletakkan kepala di atas bantal, Anda akan mendengar detak jantung pasangan secara real-time," ujar Joanna Montgomery, penemu bantal inovatif ini, seperti dikutip Huffington Post. Tapi jika Anda tergolong penghidap insomnia atau mudah terbangun di malam hari, disarankan untuk tidak menggunakan Pillow Talk. Alih-alih membayangkan tidur lelap di pelukan si dia, tidur Anda justru tidak akan nyenyak kerana terganggu suara denyutan jantung yang keluar dari bantal. (Sumber)

    Inilah model yang digelar ' si wajah malaikat berbody setan'

    Posted: 22 Nov 2011 12:00 AM PST

    Bianca Bai adalah model Taiwan super Hot yang perna ada di Taiwan.Bianca Bai Xin Hui, adalah salah seorang artis dan model terpanas di Taiwan saat ini. Kecantikan dan kemolekan tubuhnya membuatnya dijuluki si wajah malaikat berbody setan. Wajah dan tubuh Bianca dengan mudah ditemukan di majalah-majalah terbitan Taiwan. Ia banyak membintangi iklan pakaian dalam dan bra, bahkan telefon jenama Nokia.Biodatanya :


    * Name: Bai Xin Hui
    * English name: Bianca Bai
    * Nicknames: (Angel's face, Devil's body)
    * Date of birth: October 10, 1982
    * Birthplace: Taiwan
    * Height: 176cm
    * Profession: Model, Actress
    * Modeling Agency: Catwalk Modeling Agency
    * Horoscope: Scorpio
    * Blood type: O






    Gadis cantik yang begitu gembira saat sesi Mugshot (foto pelaku jenyah yang diambil polis)

    Posted: 21 Nov 2011 11:00 PM PST


    Ketika pelaku tindak jenayah lain berusaha menyembunyikan wajahnya serta bermuka cemberut saat sesi Mugshot (foto pelaku jenayah yang diambil pihak polis), gadis yang satu ini malah berusaha membuat fotonya terlihat se-ceria mungkin.

    Michelle Watson, dari Arizona Amerika Syarikat (AS), membuat repot polis di Prescott, Arizona, saat wanita berusia 24 tahun ini ditangkap pada Khamis (17/11/2011) lalu, kerana memandu Honda Civic-nya dalam keadaan mabuk.

    Menurut penjelasan Jabatan polis Prescott yang dikutip thesmokinggun, selain menolak menjalani ujian ketenangan, Watson juga berusaha melawan saat diamankan, mendorong petugas, serat menggunakan kata-kata kasar dan makian pada polis.

    Meskipun semua ini, Watson terlihat berseri-seri dan berkedip dengan mengangkat dua ibu jarinya saat difoto di Penjara Daerah Yavapai.

    Rincian dalam laporan polis Prescott, Watson didakwa melakukan penyerangan pada polis, serta melawan penangkapan, dimana kandungan alkohol dalam darahnya berada tiga kali ganda daripada had yang dibenarkan.

    Walaupun Fobia Ketinggian, Ryan Gleeson Lamar Kekasihnya Dari Atas Shopping Center

    Posted: 21 Nov 2011 10:00 PM PST

    Ryan Gleeson bukanlah Batman, superhero, tapi dirinya berani menaklukkan rasa takutnya akan ketinggian demi untuk melamar kekasihnya, Charlotte Kinman. Seperti yang dilapor dari situs Metro, Ryan, yang mengenakan kostum seperti Batman - dimana topeng Batman diganti dengan helmet - dari atap pusat perbelanjaan West Orchards, menuruni tali yang digantung dari atas menuju lokasi Charlotte berada dan melamar kekasihnya itu dengan memperlihatkan tulisan "Charlotte Will You Marry Me ? " (Charlotte mahukah kau menikah denganku – red) yang tertulis di jubah atau sayap Batman yang dikenakan lelaki 28 tahun dari Towcester, Northamptonshire.

    Pastinya aksi Ryan itu membuat terkejut Charlotte dan untungnya Charlotte mahu menerima lamaran Ryan.

    Aksi berani Ryan itu dilakukannya bulan lalu danu dirakam di kamera

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS