Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Life Regen Launches FuGen New Personal Care Products

Posted: 29 Mar 2011 10:18 PM PDT

LIFE REGEN LAUNCHES NEW PERSONAL CARE PRODUCTS
FύGen promotes all natural ingredients free of toxic chemical for healthier life

When you go shopping for your personal care products, what is the most important factor that you look out for? Do you go for nice packaging, price factor, smell, ingredients or all?

VIDEO LIFE REGEN LAUNCHES FUGEN PRODUCTS

Choosing the right personal care product is as important as how you lead your life. Believe it or not these products can actually determine your very existence, the state of your health and help promote healthy living.

FUGEN

Years of research have shown and proven that chronic diseases, which are on the rise, may be caused by toxic chemicals present in these very products that we rely on every day.

Life Regen, a licensed Multi-Level Marketing (MLM) ̧ company that has created a strong following in Taiwan is now on Malaysian shores to expand its campaign against human pollution by disseminating knowledge on the correct use of personal care products.

"It is all about choice! Choosing the safer personal care product is very important as they play a crucial role in determining our health and lifestyle," said Dorph Peng, Managing Director of Life Regen.

According to Peng, Life Regen is introducing FύGen to Malaysians so they understand the importance of living a life free of toxic chemicals that are found in the products we use daily.

"FύGen is our export quality personal care product range formulated without known carcinogens, neurotoxins, allergens, hormone disruptors and other toxic chemicals," she said.

"We provide only all natural, no preservatives and no artificial colouring health products," she added.

On March 19, 2011, Life Regen will conduct its product launch to the media and introduces FύGen's six new products that use only natural ingredients and essential oils without any harmful and synthetic toxic chemical, fragrance, preservatives.

The event to be held at The Gardens Hotel, Kuala Lumpur will be officiated by the Guest of Honour, YB. Senator Dato' Ir. Donald Lim, Deputy Minister of Finance.

This will be followed with several welcome addresses by Life Regen's Managing Director, Ms. Dorph Peng.

The chairman of Life Regen (M) Sdn Bhd Dato' Hj Ikhwan Salim will also address all those present at this company's prestigious and memorable event.

The day's highlight will be the product showcase by celebrity models that will include Madam Lai Meng, Steve Yap and Cassandra Patrick. After the multimedia presentation and showcasing of the products, guests will be given a special presentation on FύGen's products by Marcus Fei, Marketing Director of Life Regen (M) Sdn Bhd.

FύGen's six new products comprise shampoo, body wash, cleanser, moisturiser, hand wash and toothpaste.

FUGEN

FύGen Six New Products:

FUGEN

LUSCIOUS – a natural citrus healthy scalp shampoo recommended for itchy scalp and combat dandruff. It is suitable for all age groups, even newborns and for all hair types.

FUGEN

REVIVE – a natural citrus antioxidant body wash that's gentle with antioxidant enriched formulation that gives extra benefits to those with skin problems and allergies. Suitable for all age groups.

FUGEN

RADIANT – a natural citrus antioxidant facial cleanser made from botanical ingredients rich in healthy aging combating properties. Radiant also helps to smoothened fine lines and wrinkles. Its dry cleansing foam helps reduce acne and regulates and maintains skin natural moisture balance. Suitable for all age groups.

FUGEN

HYDRATE – a natural citrus skin protection moisturiser suitable for dry and scaly skin, and skin damaged from overexposure to the sun. It protects skin from free radicals that cause accelerated aging and skin damage. It has natural antibacterial, antifungal and antiseptic properties, hydrates and softens skin.

FUGEN

FEND – a natural citrus antibacterial hand wash.

FUGEN

GUARD – a fluoride free natural bamboo salt toothpaste formulated with patented bamboo salt premix to prevent gingivitis, periodontal and gum disease. It has whitening effects with colloidal ball structure and natural herbs.

FύGen ingredients are 100% biodegradable and environmental-friendly. It boasts high quality personal care products at reasonable prices.

For more information, please visit fugen.life-regen.com.

FUGEN

FUGEN

FUGEN

FUGEN

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Lifebuoy CSR Campaign Gives Hope To Less Fortunate
  • Dayang Nurfaizah, Amylea, Hafiz di Karya1 Malaysia Charity Bazaar
  • Malaysian Dreamgirl 2 Enters Final Round
  • Amy Mastura Dilantik Menjadi Duta Kempen Malaysia, Jom Lebih Sihat
  • CellLabs Sheep Placenta The Revitalising Capsule
  • HP and Barang Barang Award Winner of The Guess and Win Contest
  • Malaysian Dreamgirl 2 Crowns Winner
  • HP Expands Mini PC Portfolio for On-the-go Professionals
  • Maxis Launches Maxis Movie Application
  • Airasia Launches Year-End Promo
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Ujibakat Deko Idaman Selebriti TV3

    Posted: 29 Mar 2011 09:52 PM PDT

    PELUANG PENYERTAAN KINI DIBUKA. JOM SERTAI UJIBAKAT DEKO IDAMAN TV3

    Program Ubah Suai Kediaman, Deko Idaman kembali ke TV3 dengan konsep baru pada tahun ini. Bakal dikenali sebagai Deko Idaman Selebriti, program tersebut yang menampilkan Azhar Sulaiman dan Syaiful Baharim sebagai pengacara merangkap pereka dalaman turut mengundang selebriti-selebriti tanah air popular dalam mengubah suai kediaman peserta terpilih.

    Memasuki musim baru, Deko Idaman Selebriti membawa konsep baru dengan memperkenalkan selebriti jemputan pada setiap episod yang juga akan turut serta dalam proses ubah suai ruang rumah yang terpilih. Mahukah melihat kediaman anda diubah suai dengan sentuhan kreatif dari pereka hiasan dalaman professional? Jangan berlengah lagi, sertai uji bakat Deko Idaman Selebriti yang akan diadakan pada 2 & 3 April 2011 (Sabtu & Ahad) bertempat di Theaterette, Sri Pentas, Bandar Utama, Petaling Jaya dari jam 10.00pagi hingga 4.00petang.

    DEKO IELEBRITIS logo

    Ruang yang akan diubah suai ialah bilik tidur, ruang tamu, dapur atau pun ruang makan. Peserta perlu membawa 3 keping gambar ukuran 4R di mana ruang rumah yang mahu diubah suai melalui sudut yang berbeza serta memuat turun borang lengkap daripada laman web www.tv3.com.my/dekoidaman. Bagi mereka yang tidak dapat menghadiri sesi ujibakat ini, jangan khuatir kerana peluang masih terbuka. Peserta boleh menghantar permohonan menerusi www.tv3.com.my/dekoidaman sebelum 10 April 2011. Panduan lengkap boleh didapati di dalam laman web ini.

    Hanya 13 peserta yang akan terpilih, adakah anda salah seorang dari peserta Deko Idaman Selebriti? Sertai uji bakat ini untuk memberi pengubahsuaian ruang kediaman yang lebih selesa dan indah! Rebutlah peluang keemasan ini..

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Ujibakat Deko Idaman Program Ubah Suai Kediaman di TV3
  • Kejutan DEKO DEKO DEKO Celcom Blue
  • Kejutan Deko Deko Deko Celcom Blue
  • Ujibakat Idola Kecil Musim Ke-3
  • Ujibakat Akademi Fantasia 6: Tarikh & Tempat Audition
  • Ujibakat Program Realiti Terbaru ntv7
  • Ujibakat GangStarz Musim Kedua Kembali Lagi
  • Ujibakat Mencari Pelakon Drama Bersiri TARI TIRANA
  • UJIBAKAT BINTANG RTM 2009
  • Ujibakat Mentor Bersama Awie
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    Review Penonton : Filem …. Dalam Botol, Constructive Criticism.

    Posted: 29 Mar 2011 09:09 PM PDT

    Review Penonton : Filem …. Dalam Botol, Constructive Criticism.

    Blogger Que_Esq berkongsi pandangannya mengenai filem … Dalam Botol yang sedang hangat di pawagam. Ikuti ulasannya selepas ini.

    Saya pernah menyoalkan kewajaran pembikinan filem …Dalam Botol ini, dahulu. And here I go again, or to be precise, let me continue.

    Maaf En OhBulan, saya tidak bersetuju dgn anda. Kurang bersetuju. Rujuk entri Review …Dalam Botol : Sebuah Filem Yang Berani, Berisiko Tinggi.

    Memanglah saya bukannya ternanti-nanti filem ini (poster saja sudah tidak menampakkan usaha). Malahan saya sendiri tertanya-tanya, di awal tayangan, kenapa saya memilih menonton ini, bukan pula filem 2 Alam (dan langsung membantu impian kutipannya). Mungkin kerana entri saya yang lalu telah terlebih dahulu menghukum dan saya merasakan …Dalam Botol perlu diberi ruang untuk sekurang-kurangnya, dibelek-belek. Ingin juga melihat apa yang dipuji benar dengan garapan sulung Khir ini.

    Dari mengarut tentang apa yang jelek dengan filem ini, baik diberi komentar yang lebih bermakna. Constructive criticism. Kerana ramai yang lebih memuji teknikal filem ini, kita kecilkan juga skopnya.

    • Jarang sebuah filem Melayu menggunakan teknik flashback. Bermula dari hujung, sebelum semuanya bercantum dan menjadi sebuah gambar yang sempurna. Cumanya, instead of memaparkan scene-scene terlarang dan Ruby (versi Mak Nyah Rubiddin) menyembah sujud boifrennya, Ghous, boleh sahaja Khir terus melakar kisah-kisah hidup Ruby yang dulu menggunakan teknik-teknik flashback dan tidak terlalu menunjuk-nunjuk hubungan mereka. Keep some as a mystery.
    • Ruby digambarkan sebagai mencapai tahap wanita sempurna demi kerana Ghous. Tetapi logik akalnya, selepas render reassignment, napa tidak dimasukkan silikon dan masih memakai rambut palsu? Scene Ruby mandi bogel tidak langsung dituntut kerana boleh saja digantikan dengan scene menarah memendekkan rambut secara drastik dengan linangan air mata.
       
    • Normah Damanhuri dan Jalil Hamid mencuri lampu spotlight kerana kehadiran mereka cukup terasa. Mungkin kerana Ruby masih baru dalam dunia lakonan, timbal balik darinya masih kelihatan kaku. Tapi Ogy, sorry, anda kelihatan berlebih-lebih dan tercari-cari watak anda. Sekejap seorang wanita yang ceria dan tegas, sekejap-sekejap begitu rapuh.
    • Skor muzik. Kurang faham mengapa ramai memuji. Memang adakalanya scene tanpa dialog begitu berkesan dengan runut bunyi yang bersesuaian. Cumanya bukanlah seluruh filem bagai opera lengkap bunyi-bunyian.
    • Khir kelihatan begitu mahir menterjemahkan scene tanpa suara. Namun ini tidak seimbang dengan sccene berdialog yang rata rata lemah dan kelihatan seperti tergantung. Suntingan jugak memeningkan kerana transisi dari satu babak ke babak yang lain tidak smooth.
    • Latar filem kurang senada kerana props dan lokasi seperti dari filem berbeza. Pelik bila ada yang menyamakan dengan filem Mak, kerana filem Mak walaupun kita terus-terusan meneka latar zaman yang dipapar, tetapi pilihan lokasi kelihatan lebih kurang sama. Biar membezakan yang kaya dan miskin ataupun berlainan bangsa.
    • Kalau mood suram yang cuba Khir paparkan, memang itulah yang kelihatan. Adegan waktu bercinta pun tiada terselit kegembiraan, apatah sewaktu majlis perkahwinan.

    Secara terus terang ini adalah satu-satunya filem Raja Azmi yang saya tonton. Harap-harapkan RA seorang visionary yang bakal terus jujur mencerna filem-filem bertema besar lain dan bukan sekadar melahirkan projek untuk mengajar glamer dan publisiti murahan sahaja.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Parti Birthday Erma Fatima Disaji Tarian Lucah, Memalukan!

    Posted: 29 Mar 2011 08:42 PM PDT

    Classy sangat majlis hari jadi Erma Fatima dihidangkan dengan tarian lucah oleh penari Nyah yang berpakaian menjolok mata. Ada yang berbikini, tak kurang yang menyarung g-string serta melakukan aksi menonggeng punggung terhadap para jemputan.

    Hairan juga apabila Erma mengatakan di Twitter berbunyi, "Salah ke sy menghargai keikhlasan & pemberiannya? Knp isu itu mahu d perbesarkan? Itu tdk adil & menghina mreka yg bkn menjual diri mereka!'

    Apa maksud Erma? Adakah soal keikhlasan harus diukur dengan aksi tarian lucah? Logik akal, kalau tarian lucah dihidangkan, bukan susah pun nak melangkah kaki keluar daripada majlis. Pihak penganjur pun salah, aksi Nyah sedemikian tidak patut disajikan kepada tetamu, memalukan!

    Apatah lagi majlis ini turut disertai oleh VVIP seperti Ketua Pengarah Istana Budaya, bekas Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad dan produser drama bercorak Islam di TV AlHijrah, Kala Terbit Cinta. Tidak wajar seorang kawan (penganjur) memanggil Nyah melakukan aksi lucah untuk menghiburkan para tetamu. Mujur, tetamu VVIP yang hadir hanya sempat duduk untuk 5 minit.

    Kes sebegini, bukan sahaja imej Erma tercemar, malah imej para VVIP turut kena tempiasnya.

    Dalam satu kenyataan, Erma ada menyebut bahawa dia tidak menganggap 'kejutan' itu adalah satu penghinaan terhadap imejnya. Tambah Erma lagi, kalau itu hadiahnya maka itulah yang diterima seikhlas hati.

    Kenapa pula 'kejutan' itu bukan satu penghinaan? Tarian lucah, bukan hinaan? Pelik?

    Kalau pihak penganjur ni jenis yang ada 'akal', mereka sebenarnya boleh buat kejutan yang lebih menarik seperti pertandingan karaoke, aksi stunt & lain-lain lagi. Kenapa tarian lucah juga yang menjadi pilihan?

    Dalam situasi ini, kami bukan menghina golongan Nyah. Tapi kami nak tegaskan, dimana letaknya akal pihak penganjur ketika membuat perancangan majlis hari jadi ini?

    Anda fikir, anda nilaikan.

    Kredit gambar & berita: Utusan Malaysia

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    [Kejam] Dikerjakan oleh tiga jantan diatas pokok

    Posted: 29 Mar 2011 09:00 PM PDT

    Kejadian ini telah dapat diambil gambar oleh  seorang yang melalui kawasan itu dan dia kebetulan membawa kamera dan berhasil memotret kejadian tersebut untuk dilaporkan sebagai barang bukti.

    UNTUK MELIHAT GAMBAR KEJADIAN SILA KLIK SPOILER
    DIBAWAH


    Muat turun gambar sebuku roti mengandungi tikus mati untuk fitnah pesaingnya

    Posted: 29 Mar 2011 08:25 PM PDT

    Sampaai macam tu sekali untuk menjatuhkan pesaingnya
    saya petik dari myMetro

    SEOUL: Mahkamah Korea Selatan, semalam menjatuhkan hukuman penjara 18 bulan ke atas seorang pembuat roti yang memuat turun gambar sebuku roti mengandungi tikus mati dalam usaha mencemari reputasi kedai pesaingnya.

    Pembuat roti berusia 35 tahun itu mendakwa dalam satu laman web popular bahawa dia menemui tikus dalam roti yang dibeli dari kedai roti berkenaan sejurus sebelum Krismas tahun lalu.


    Kim yang mempunyai cawangan kedai roti di Pyeongtaek, kira-kira 70 kilometer di selatan Seoul mengakui dia memalsukan kejadian itu bagi menjatuhkan reputasi kedai pesaing dan memajukan perniagaannya. Hukuman berat tidak dapat dielakkan terhadap defendan kerana dia dengan sengaja merancang jenayah hingga menyebabkan kerugian perniagaan pesaingnya," kata Mahkamah Daerah Pusat Seoul seperti mana dipetik agensi berita Yonhap. - AFP

    Kerana berpakaian seperti mak nyah seorang Diplomat sedia letak jawatan

    Posted: 29 Mar 2011 07:37 PM PDT

    Mulanya untuk berseronok tetapi akhirnya diri sendiri
    yang terperangkap..
    saya petik dari Berita Harian

    BANDAR RAYA PANAMA: Seorang diplomat Panama yang memakai gaun renda bersama sebiji pisang di dadanya umpama mak nyah ketika mengambil bahagian dalam karnival di Sepanyol menawar untuk meletak jawatan selepas perlakuannya mencetuskan kritikan. 

    Italo Afu, konsul Panama di Pulau Canary Sepanyol kelmarin memohon berbanyak maaf. 

    "Tidak bolehkah beliau berpakaian seperti lanun atau kelasi malah Donald Duck," kata Menteri Luar, Juan Carlos Varela. – AFP




    [Gila] Tikam wanita yang tak membalas cintanya

    Posted: 29 Mar 2011 06:45 PM PDT

    Akhirnya diri sendiri yang merana..
    saya petik dari myMetro

    MIRI: Berang dan cemburu kerana cintanya tidak berbalas, seorang lelaki menggunakan pisau pemotong sayur untuk menikam sehingga mati seorang wanita berusia 20-an yang menyewa bilik di rumahnya di Jalan Hokkian, di sini, semalam.

    Difahamkan, suspek berusia 43 tahun, bertindak demikian kerana cemburu selepas mengesyaki mangsa ada hubungan dengan lelaki lain, sedangkan dia sudah lama menyimpan perasaan cinta terhadap wanita itu.


    Ketika kejadian, mangsa yang menyewa di rumah 17 bilik itu sedang tidur, manakala suspek dikatakan sendirian selepas ahli keluarga lain berkunjung ke negara jiran.

    Sumber berkata, mangsa dipercayai dari Baram dan bekerja di sebuah syarikat swasta di bandar raya ini, menyewa di rumah milik keluarga suspek, sejak tiga bulan lalu.

    "Suspek dipercayai memasuki bilik sewa mangsa pada awal pagi ketika mangsa tidur dan menikamnya menyebabkan kecederaan di dada kanan apabila senjata itu menembusi paru-paru sebelum mangsa disahkan meninggal dunia, kira-kira jam 11.48 pagi.


    "Suspek juga dikatakan cuba menikam seorang lelaki yang dipercayai penyewa di rumah berkenaan selepas lelaki itu melihat perbuatannya.

    "Bagaimanapun, lelaki terbabit sempat mengelak dan merampas pisau digunakan suspek sebelum melarikan diri, manakala penyewa terbabit menghubungi rakan untuk meminta bantuan," katanya.

    Menurutnya, penyewa itu turut cedera ringan akibat bergelut dengan suspek kemudian membuat laporan di balai polis berhampiran.

    Sumber berkata, polis yang menerima laporan itu menggerakkan sepasukan anggota ke tempat kejadian dan menahan suspek yang dikatakan cuba untuk mencederakan dirinya.

    Sementara itu, jurucakap polis berkata, pihaknya menjalankan siasatan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan masih menyiasat sama ada suspek mengalami masalah mental, berada di bawah pengaruh alkohol atau dada

    [Canggih] Lamar kekasih guna iPad 2

    Posted: 29 Mar 2011 05:35 PM PDT

    CALIFORNIA – Ingin melamar kekasih anda dengan cara yang unik sekaligus mengikuti perkembangan zaman? Ikuti saja cara Jordan C yang baru saja melamar kekasihnya melalui ukiran di iPad 2 miliknya.

    "Saya hanya ingin membagi kegembiraan saya kerana gadget magik terbaru Apple telah membawa sedikit keajaiban dalam hidup saya," cerita Jordan pada web 9to5Mac, Selasa (28/3/2011).

    Jordan bercerita, malam sebelum dia mengutarakan lamarannya kepada sang kekasih, Jessica, ia mengaku tidak boleh tidur. Padahal dia telah memesan sebuah iPad dengan ukiran kalimat 'Mahukah Kamu Menikah Denganku?'

    "Keesokan harinya saya menerima iPad itu dan mengajak kekasih saya ke National Redwood Forrest di California Utara. Setelah menyeberangi sungai dan meelalui hujan, saya menemukan pohon terbesar di dunia. Saya pun berlutut dan mengerahkan upaya terbaik saya untuk melamarnya," cerita Jordan penuh semangat.

    Ia mengaku sangat gugup ketika ingin mengutarakan keinginannya menikahi Jessica. Di bawah pohon itu, dalam keadaan berlutut, Jordan pun mengumpulkan keberaniannya untuk bertanya kepada sang kekasih. Satu tangan memegang jari jemari Jessica, sedangkan tangan lainnya mengarahkan iPad berukir kalimah 'will you marry me?'. Jordan membiarkan produk buatan Apple itu yang bertanya kepada Jessica.

    "Entah kerana kata-kata saya atau 'Keajaiban Apple', dia (Jessica) langsung berkata YA," ujar Jordan.

    "Ya! Aku mahu menikahimu. Cepat berikan iPad itu padaku!" lanjut Jordan seraya menirukan perkataan Jessica.

    Artis Bollywood kena ramas oleh peminat

    Posted: 29 Mar 2011 11:01 AM PDT

    Anjing ini menitiskan air mata bila dapat jumpa tuannya kembali

    Posted: 29 Mar 2011 10:01 AM PDT

    BOSTON, KOMPAS.com — Lola, seekor anjing Dachshund, selamat dari kebakaran api yang menghanguskan apartment pemiliknya di Boston dan bertahan hidup selama sebulan dalam runtuhan sebelum ditemukan.

    Terisa Acevedo (24) terpaksa tinggal di tempat saudaranya setelah kebakaran yang terjadi pada 23 Februari lalu. Minggu lalu, dia kembali ke bekas apartmentnya kerana pemilik apartment memintanya mematikan alarm kereta di tepi jalan. Ketika itu dia mendengar suara dari bekas rumahnya, mengangkat runtuhan yang menutupi pintu, dan menemukan Lola.

    Menurut Acevedo, anjing yang baru berusia satu tahun itu melompat ke pelukannya dan menitiskan air mata. Doktor haiwan di Angell Animal Medical Center Boston mengatakan, anjing itu menemukan air dan sisa makanan untuk bertahan hidup. Mereka mengatakan, anjing berbulu hitam itu diharapkan segera pulih.

    [Kerterlaluan]] Guru Gunting Lidah Murid

    Posted: 29 Mar 2011 09:30 AM PDT

    Liputan6.com, Bantaeng: Hamka, salah seorang murid Sekolah Dasar Negeri VII Letta, Bantaeng, Sulawesi Selatan, menjadi mangsa kekerasan oleh gurunya di sekolah. Dari pantauan SCTV, Selasa (29/3), murid kelas satu SD itu terus merasa kesakitan dan tidak boleh makan seperti biasa lantaran lidahnya terus mengeluarkan darah setelah digunting oleh gurunya.

    Hamka mengaku lidahnya digunting oleh  guru bernama Endang Sri kerana dituduh telah mengeluarkan kata-kata kotor. Hamka berdalih bukan dirinya yang mengeluarkan kata-kata tersebut, melainkan kawannya yang mengejeknya. Tak hanya itu, Hamka juga bercerita bukan kali ini saja dianiaya gurunya. Dia bahkan mengaku kerap dipukul gurunya hingga lebam dan berdarah.

    Tak terima dengan perlakuan sang guru, keluarga mangsa pun melakukan protes ke pihak sekolah. Namun upaya tersebut tidak ditanggapi. Keluarga pun berniat segera melaporkan kekerasan tersebut ke pihak polis Resor Bantaeng lantaran perlakuan guru sudah melampaui batas.

    Akibat perlakuan guru itu, kini Hamka tak mahu lagi bersekolah kerana trauma.Dia mengatakan baru mahu bersekolah bila dipindahkan ke sekolah lainnya.

    [pelik] Pekerja yang kedatangan haid kena pakai gelang merah

    Posted: 29 Mar 2011 08:40 AM PDT

    SEBUAH perusahaan di Norway memperlakukan para pekerja  perempuan dengan mengenakan gelang berwarna merah untuk menandakan bahawa mereka sedang dalam masa kedatangan haid Kenapa mesti begitu?

    Ternyata peraturan itu dikeluarkan pihak perusahaan untuk memberi tahu  mengapa pekerja wanita kerap ke bilik air. Peraturan yang cukup aneh ini dimuat dan diperinci pada sebuah laporan syarikat pekerja perusahaan ini guna menanggapi peraturan sebelumnya tentang pergi ke bilik airyang dianggap terlalu ketat dan membatasi terutama untuk kaum perempuan.

    Di Norway, banyak perusahaan yang berusaha menerapkan disiplin terhadap para pekerjanya dengan kegiatan pemantauan, termasuk dengan kegiatan peribadi mereka seperti hendak ke bilik air. Sebanyak 66 peratus pengurus meminta adanya pemantauan terhadap pekerja yang terlalu sering ke bilik air. Ada juga yang meminta adanya sistem kunci elektronik untuk ke bilik air. Sepertiga perusahaan di Norway juga sampai menempatkan kamera pengintai dan ada yang meminta setiap pekerja untuk mengisi buku tamu sebelum masuk ke bilik air.

    Laporan itu juga mencatat, tindakan yang paling ekstrem dilakukan seorang pengurus yakni peraturan penggunaan gelang merah guna menandakan bahawa seorang pekerja wanita dengan haid sehingga dia memiliki alasan untuk sering ke bilik air. Para pekerja wanita tentunya merasa malu dengan peraturan ini sehingga para rakan mereka mengetahui hal peribadi tentang mereka.

    Sayangnya, nama perusahaan yang memberlakukan peraturan ini masih dirahsiakan. Menurut Current.com, adanya peraturan aneh ini dilaporkan Erik Bjorn Thon, . Menurut Thon, peraturan mengenakan gelang merah ini merupakan hal yang jelas-jelas melanggar hak asasi manusia dan sangat menghina mereka yang terpaksa memakainya."Pemantauan di lingkungan kerja memang menjadi masalah yang makin mengkhuatirkan. Menurut rencana, kami akan beupaya mengkaji kembali segala peraturan yang dinilai keterlaluan dan melanggar hak peribadi seseorang," katanya

    Ini sebabnya kenapa anjing tak boleh makan cokelat

    Posted: 29 Mar 2011 07:00 AM PDT

    Bagi kita manusia , cokelat merupakan makanan yang sangat lazat , mengasyikan dan hampir tidak bermasalah pada kesihatan kita. Paling-paling hanya menambah berat badan dan merosakkan gigi.

    Cokelat mengandung teobromin, kandungan teobromin dalam cokelat boleh menjadi racun untuk sebahagian haiwan bila dimakan. Haiwan-haiwan yang boleh kena keracunan pada kandungan teobromin diantaranya adalah kuda, anjing, burung kakak tua, tikus-tikus jenis kecil dan kucing (khususnya anak kucing), ini kerana metabolisme tubuh mereka tidak dapat mencerna kandungan kimia ini secara efektif. Bila mereka diberi makan cokelat maka kandungan teobromin akan tetap berada dalam aliran darah mereka hingga 20 jam, akibatnya haiwan-haiwan ini mungkin mengalami epilepsi dan kejang-kejang, serangan jantung, pendarahan internal, dan pada akhirnya menyebabkan kematian.

    Anjing yang keracunan cokelat terserang sakit perut yang luar biasa dan biasanya disertai dengan muntah darah. Muntahannya biasanya berbau coklat. Kemudian anjing akan mengeluarkan cairan liur yang berlebihan, gelisah, dan sulit untuk berdiri atau berjalan kerana tubuh terasa kaku dan kejang. Rasa haus akan meningkat padahal air liur terus keluar, anjing akan minum terus sampai kemudian muntah lagi.

    Kalau tidak segera diberi pertolongan, keadaan anjing akan menjadi lebih parah lagi seperti meningkatnya pernafasan, tremor otot, tubuh kaku, air kencing mengandung darah, gusi membiru, kejang-kejang, dan akhirnya mati.

    Biasanya, doktor haiwan kalau melihat gejala-gejala tersebut kebanyakan memvonis anjing terkena penyakit distemper syaraf atau parvo kerana gejalanya hampir sama.

    Tidak ada ubat yang boleh menawarkan racun cokelat. Biasanya oleh doktor anjing hanya diinfus dan diberi tambahan oksigen agar anjing dapat bertahan sampai racun cokelat tersebut hilang dengan sendirinya.

    Banduan makan matanya sendiri

    Posted: 29 Mar 2011 06:00 AM PDT

    Seorang banduan di Texas, Andre Thomas 25 tahun, mencungkil mata kanannya sendiri lalu memakannya. Untunglah hal itu cepat diketahui warden yang bertugas dan dia dilarikan ke hospital.

    Sebelumnya dia dipenjara kerana ke pembunuhan yang terancam hukuman mati. Diduga dia mengalami penyakit mental.

    Apa rasanya makan mata sendiri? Aneh… Nasib baik dia makan matanya kalau dia makan bahagian tubuh yang lain macam mana?

    Akademi Seks Amora, Sekolah Untuk BelajarBerhubungan seks

    Posted: 29 Mar 2011 05:51 AM PDT

    Ingin meningkatkan teknik dalam berhbungan seks? Anda boleh belajar di pameran yang sedang dilaksanakan di Berlin saat ini. Pameran itu bertajuk "Akademi Seks Amora".

    Pameran ini menyambut pengunjung dengan slogan  yang berbunyi "Akhirnya-Sebuah Pameran Untuk Orang Yang Harus Selalu Menyentuh Apa Pun."



    Lebih dari 50 patung ditampilkan untuk mempertontonkan kepada pengunjung daerah intim yang dimiliki lelaki dan wanita dan menawarkan tips-tips untuk segala hal yang berbau seks. Mulai yang berhubungan dengan masalah tarian telanjang, oral seks, hingga bagaimana mencapai orgasme sempurna. Diharapkan, para pengunjung lebih lihai making love (ML) setelah mengunjungi pameran.

    "Banyak pasangan datang bersama ke pameran ini untuk belajar," ujar Uta Barkow, manager Beate Uhse, jaringan industri seks yang menyelenggarakan akademi tersebut. "Sejauh ini pameran berjalan lancar. Banyak pameran ini berefek 'aha' bagi banyak orang," tambahnya seperti dilansir Reuters.

    Pameran ini juga menampilkan beberapa manequin wanita seukuran manusia, telanjang, dan dengan berbagai posisi. Salah satu patung dirancang untuk bergairah jika disentuh di tempat yang "tepat". Bahkan, ada boneka yang berteriak "That's it" jika pengunjung memasukkan jarinya di g-spot. Ada juga alat menarik yang diberi nama  "Spank-o-Meter". Alat ini berguna untuk mengukur tingkat kepuasan yang dialami patung ketika bokongnya dicambuk.

    Pameran ini juga menampilkan adegan filem yang menampilkan berbagai posisi seksual, termasuk gaya "Italian Chandelier", sebuah gaya yang boleh mengeluarkan kalori hingga 920 kalori per jamnya.

    Didirikan oleh Johan Rizki, akademi seks tersebut dibuka di London awal tahun ini dan akan segera dibuka di Barcelona.

    Pembedahan Perbesaran Payudara Adalah Hadiah Utama Pertandingan Ini

    Posted: 29 Mar 2011 04:30 AM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Sebuah hadiah kontroversi diberikan kepada pemenang tiket loteri. Hadiah utamanya adalah perbesaran payudara yang nilainya sekitar 10 ribu dollar Australia . Demikian dilapo rHerald Sun, Isnin (28/3/2011).

    Sebuah kelab malam di bernama Sin City Nightclub yang terletak di Gold Coast Australia memperlihatkan model berdada besar sembari mengatakan menangkan hadiah,"perbesaran payudara "

    Pemilik kelab malam bernama Jamie Pickering mengatakan para penikmat kehidupan malam yang datang pada 3 Aprilnanti boleh memenangkan beberapa hadiah dan bagi yang beruntung boleh masuk ke tahap berikutnya untuk memenangka hadiah utama.

    Namun, pertandingan  ini mendapat kritikan besar. Pihak regulasi aturan undian dan minuman keras Australia sudah melakukan penyelidikan mengenai undian ini.

    "Ini cara pemasaran paling buruk untuk memberikan gambaran jika payudara besar memberikan status yang baik," kata juru bicara dari JabatanKehakiman Australia. Namun, dalam poster itu tertulis jika hadiah utama adalah wang dan pemilik kelab malam memberikan saranan agar wang itu digunakan untuk membesarkan payudara.

    Wanita ini memiliki 4 ginjal

    Posted: 29 Mar 2011 03:50 AM PDT

    Ada orang hanya memiliki satu ginjal, tiga ginjal atau berjuang keras agar tetap hidup kerana ginjalnya rosak, nah Laura Moon lain lagi. Gadis berusia 18 tahun ini memiliki kelebihan ginjal, dia dikaruniai empat ginjal.

    Kenyataan ini baru diketahui Laura saat dia memeriksakan diri ke doktor kerana kerap kali menderita sakit perut. Setelah melakukan serangkaian pemeriksasan ternyata si Laura punya empat ginjal.

    Ini memang bukan kejadian aneh, karena sejumlah orang pernah juga diberitakan memiliki banyak ginjal, meski tentu saja kes seperti ini jarang terjadi.

    Moon berharap boleh mendermakan ginjal lebihnya tersebut. "Saya fikir, jika benar saya memiliki 4 buah ginjal, saya tak memerlukan keempat-empatnya." kata Moon sebagaimana dikutip newdaily.com.

    "Saya akan mendermakan kepada siapa saja yang memerlukannya. Saya berharap boleh menolong seseorang selagi saya masih muda. Saya akan melakukan apa saja sekuat tenaga untuk menjadi seorang pendonor." tambah Moon.

    Belum diketahui mengapa organ manusia bisa berkembang menjadi ganda, namun dipercaya satu di antara 125 orang ada yang memilki ginjal lebih.

    Hebat…Penjaga gol Ini Telah Menjaringkan 100 Gol

    Posted: 29 Mar 2011 02:00 AM PDT

    Liputan6.com, Sao Paulo: Sulit dibayangkan seorang penjaga gol menjaringkan 100 gol dalam kariernya. Ketidakmungkinan itu dipatahkan penjaga gawang senior Brasil, Rogerio Ceni. Sebuah gol Ceni ikut membantu Sao Paulo mengalahkan Corinthians 2-1 (1-0) dalam pertandingan kejuaraan wilayah, Minggu (27/3) malam waktu setempat.

    Ceni menjaringkan gol melalui tendangan bebas yang memang menjadi kepakarannyanya. Tendangannya melengkung melewati pagar betis lawan dan menusuk ke pojok kanan atas gawang tanpa bisa dijangkau kiper Corinthians Julio Cesar pada menit ke-54 di Arena Barueri, Sao Paulo, Brasil.

    "Sungguh momen yang indah," kata Ceni yang merupakan kiper ketiga Timnas Brasil saat menjuarai Piala Dunia 2002 di Korea Selatan-Jepun. Sebagai penjaga gol, kata Ceni lagi, dia tidak membayangkan oleh menjaringkan gol ketika memasuki padang

    Gol itu, menurutnya, terjadi secara spontan. Kebanyakan gol-gol Ceni datang dari tendangan bebas. Jumlahnya mencapai 56 gol. Lebihnya datang dari eksekusi penalti.

    Penghitungan Ceni bebeza dengan FIFA. Induk asosiasi sepakbola dunia itu menghitung Ceni menjaringkan 98 gol. Dua gol yang tambahan menurut Ceni, yakni gol ketika dalam pertandingan persahabatan yang memang tidak masuk hitungan FIFA. Meski menggunakan penghitungan FIFA, Ceni tetap merupakan pemegang rekod penjaga gol dengan jumlah gol terbanyak.

    Gol Ceni juga sangat bererti banyak buat Sao Paulo yang menghentikan catatan tidak pernah menang 11 kali berturut-turut atau dari Februari 2007 dari Corinthians, musuh tradisi mereka. Gol pembuka Sao Paulo dijaringkan Dagoberto pada minit ke-39, sedangkan gol Corinthians dijaringkann Dentinho pada minit ke-67.

    [Pelik] Trend baru...Seluar untuk tangan

    Posted: 29 Mar 2011 01:00 AM PDT







    macam -macam bentuk sarung tangan ini

    [Gila] Pekerja KFC berendam di sinki basuh pinggan setelah penat bekerja

    Posted: 29 Mar 2011 12:00 AM PDT

    Setelah menjalani penat bekerja, ketiga perempuan dari Anderson, California, itu melepaskan seragam kerja mereka untuk berbikini dan  rileks dengan berendam bersama di sinki cuci pinggan restoran yang dipenuhi dengan air hangat. Mereka kemudian  mengabadikan apa yang mereka lakukan dengan mengambil foto yang hasilnya kemudian dipamerkan di MySpace.

    Tulisan yang ditulis di bawah foto di antaranya adalah 'haha KFC showers!' dan 'haha we turned on the jets.' Manager restoran yang bernama Cheri menjelaskan, "Para pekerja perempuan itu telah mendapat teguran atas tindakan mereka."




    Cheri menerangkan telah memerhatikan foto-foto yang dimuat di situs MySpace.com saat jam makan malam. Foto-foto yang dipasang bulan lalu itu memuat 3 perempuan yang berendam di dalam sinki cuci pinggn dengan mengenakan bikini.

    "Saya terkejut ketika melihat foto itu," kata Cheri. Menurut Cheri, kemungkinan tak ada manager restoran yang bertugas ketika foto-foto itu diabadikan.

    Ketiga perempuan itu dilaporkan lebih dulu menutup restoran sebelum berendam. Dalam halaman  MySpace, salah satu di antara mereka menyebut diri sebagai pekerja berusia 17 tahun di Anderson KFC.

    "Saya pekerja KFC, mereka adalah sahabat terbaik dan keluarga saya," kata salah satu pekerja di dalam situs itu. Walaupun foto-foto itu sempat beredar di publik, foto-foto itu saat ini hanya dibuka aksesnya secara terbatas. Insiden ini berlangsung hanya 4 bulan setelah seorang pekerja Burger King di Ohio dipecat kerana berendam dengan bbuih sabun di sinki cuci pirnggan restoran.

    Gara anjing berak,kedua jiran saling tembak menembak

    Posted: 28 Mar 2011 11:00 PM PDT

    WASHINGTON – Gara-gara anjing buang air, dua orang berjiran ini saling tembak menembak antara satu sama lain.

    Jerry Blasingame (60), diduga telah melakukan penyerangan dengan menembak Terry Tehnet (52), dengan menggunakan senapang.

    Tehnet marah ketika dia mengetahui anjing Blasingame buang kotoran di pekarangan rumahnya.

    Keduanya memberikan versi cerita yang berbeza-beza, Tehnet yang kini mengalami cedera juga akan dituntut hukum.

    Tehnet mengatakan bahwa dia mendatangi tetangganya tersebut untuk komplain masalah kotoran yang ada di pekarangannya.

    Blasingame menyalahkannya kerana telah menembak anjingnya seminggu sebelumnya, Tehnet pun langsung mengatakan, "Temui saya di luar, saya akan menembak kamu juga."

    Tehnet pun tertembak di kedua tangannya, bahu dan dada, demikian lapor BBC, Isnin(28/3/2011).

    Sementara ketua polis wilayah Washington mengatakan bahawa pemilik rumah harus saling menghargai satu sama lain, jika anjingnya buang kotoran laporkan ke pihak polis.

    Ajaib… Bayi Lahir dalam Keadaan Sudah Disunat

    Posted: 28 Mar 2011 10:00 PM PDT

    SUMENEP – Warga Desa Lenteng Timur, Lenteng, Sumenep, Jawa Timur, digegarkan dengan kehadiran seorang bayi laki-laki yang lahir dalam keadaan alat kelamin sudah disunat.

    Bayi bernama Ahmad Dzaki Rahib Nur Fuadi itu lahir melalui proses persalinan normal dengan berat 2,5 kilogram.

    Putra pertama pasangan Hairul Insaniyah (23) dan Sunarto (27) ini lahir beberapa hari lalu. Namun kejadian aneh ini baru disedari 3 hari sejak dilahirkan.

    Awalnya sang Ibu tidak percaya, namun setelah diteliti bayinya sudah tersunat sebagaimana lazimnya.

    "Biasa saja tak ada yang aneh. Awalnya saya tak percaya, anak saya tersunat. Tapi waktu saya lihat, ternyata benar," tutur Insaniyah, Isnin (28/3/2011).

    Insaniyah mengaku tidak memiliki firasat apa pun ketika mengandung Rahib. Ketika mengidam pun sama seperti perempuan yang hamil muda lainnya. Namun entah ada hubungannya atau tidak, perempuan 23 tahun ini mengaku selalu membaca Alquran sejak hamil setiap hari.

    "Saya hanya membaca Alquran setiap hari. Setiap hari saya membaca Surat Yusuf, Surat Maryam, dan Surat Muhammad," tambah Insaniyah.

    Insaniyah bersalin di Pondok Bersalin Desa Pelita Bunda, Desa Jambu, Kecamatan Lenteng.

    Menurut Tatik Hasanti, bidan yang menangani persalinan Insaniyah, semua berjalan normal dan tidak ada kelainan selama hamil hingga melahirkan pada pesakiynya ini.

    "Normal dan tidak ada kelainan, ini kejadian di luar kebiasaan manusia dan ajaib. Tidak ada istilah dalam medik, biasanya yang terjadi hanya kulit kelamin tertarik ke belakang dan terlihat seperti tersunat, hanya jarang dan sulit ditemui," jelas Santi.

    Keadaan Rahib hingga ketika ini terlihat normal, tidak menunjukkan adanya kelainan mahupun penurunan kesihatan.

    Sumber : http://www.okezone.com

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS