Nuffnang

Gosip Artis Malaysia

sumber :-

Gosip Artis Malaysia


Suami Datuk Siti Nurhaliza Kemalangan

Posted: 13 Dec 2012 12:31 AM PST

Siti Nurhaliza bersama suaminya Khalid Mohamad Jiwa.
PETALING JAYA: Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa (Datuk K) yang juga suami kepada penghibur nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza Tarudin cedera apabila motosikal yang ditunggangnya terlibat dalam kemalangan jalan raya di New Zealand pada Khamis.
Utusan Malaysia pada Khamis melaporkan dalam kemalangan itu Datuk K yang menunggang motosikal berkuasa tinggi patah bahu, cedera pada tangan serta kaki. Bagaimanapun keadaannya stabil dan tidak membimbangkan.
Siti Nurhaliza yang kini berada di Banjarmasin, Indonesia untuk mengadakan konsert terakhirnya iaitu Konsert Ekspresi Karya Gemilang pada malam Khamis dilaporkan terpaksa membatalkan konsert tersebut.
Siti memohon maaf kerana terpaksa membatalkan konsertnya di Banjarmasin, Indonesia.
Sementara itu Siti menerusi akaun Twitter miliknya memohon maaf kepada seluruh peminat kerana tidak dapat mengadakan konsert itu.
"Salam... maaf buat semua peminat di Banjarmasin serta semua "team" konsert, CT (Siti) tidak dapat ke sana kerana ada sesuatu yang tak terduga. Mohon memahaminya," kata Siti menerusi Twitter miliknya.
Akibat kejadian itu Siti akan berlepas ke New Zealand pada Jumaat untuk melihat keadaan suaminya bersama kakak iparnya, Datin Zaiton Mohammad Jiwa.
- ---

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Berita Harian: Hip

sumber :-

Berita Harian: Hip


Formula menjadi

Posted: 12 Dec 2012 03:28 PM PST

Lagu duet Tasha, Syed Shamim pikat lebih sejuta tontonan sejak video muzik dimuat turun di laman YouTube

Menyertai artis generasi baru termasuk penyanyi bertudung yang menjadikan laman YouTube sebagai medium menembusi arena seni suara tempatan, Tasha Manshahar, 20, tampil dengan identiti berbeza.

Bersama teman akrab yang sama menuntut di Institut Perguruan Ilmu Khas Cheras, Syed Shamim Abdul Kadir, 19, mereka bergabung suara memperkenalkan dendangan ciptaan sendiri, selain menyampaikan lagu saduran popular.

Selepas memuat turun lagu Cuba Teka, Februari lalu diikuti hampir 10 lagu saduran artis antarabangsa dan tempatan, pendengar sudah mengenali mereka sebagai duo. Lagu mereka pantas menarik peminat hingga mencatat lebih sejuta tontonan sejak mula disiarkan.

Menyedari gandingan itu disenangi ramai, Tasha dan Syed Shamim memilih meneruskan duet apatah lagi selepas mendapat lamaran label FMC sejak September lalu.

"Awalnya saya sekadar suka-suka memuat turun video lagu saduran ke dalam YouTube. Tak sangka kecenderungan ini menarik perhatian ramai. Macam lagu Mr Saxobeat nyanyian asal Alexander Stan, ia ditonton lebih 1.3 juta kali. Apabila bertemu kawan 'sekepala' yang memiliki minat sama, kami memilih tampil berdua.

"Sebelum bersama FMC lagi, saya dan Shamim termasuk beberapa rakan lain di bawah kumpulan Clora Studio rancak mengadakan persembahan tidak kira gig, kolej atau majlis perkahwinan.
"Kata orang, selain mencari duit poket, ia mengajar kami lebih menghargai sesuatu. Teman juga banyak membantu termasuk merakamkan lagu dan muat turun video. Hasil persembahan kami berdikit membeli peralatan muzik seperti gitar elektrik dan mikrofon," katanya.

Diusik sama ada hubungan dengan teman duet membabitkan hati dan perasaan, gadis kelahiran Sandakan, Sabah yang juga penuntut tahun pertama Sarjana Muda Perguruan Pengkhususan Bahasa Inggeris itu

Tak jalin hubungan istimewa

Tak jalin hubungan istimewa Ini diakui sendiri Shamim yang mengakui ramai tersalah anggap sedangkan hubungan mereka tidak lebih daripada rakan.

"Bagi saya, Tasha berbakat besar dalam penciptaan lagu dan nyanyian. Sebagai pemuzik, saya kagum dengan kesungguhannya dan sudah tentu berbesar hati dapat bergandingan dengan Tasha.

"Jika dikatakan kami punya hubungan lebih daripada kawan, ia tidak sampai ke tahap itu. Malah, antara kami rapat seperti rakan lain dalam kumpulan Clora Studio. Mujur ibu bapa masing-masing memahami perkara ini," kata anak guru muzik itu.

Andai Tasha belajar bermain gitar dan keyboard sendiri, Shamim pula sejak kecil dihantar mengikuti kelas muzik. Malah akuinya, kecenderungan bapanya turut mempengaruhinya mendalami muzik hingga mengambil jurusan itu di peringkat sarjana muda.

"Saya bertuah punya orang tua yang memahami. Mereka memberi sokongan cuma tetap mengingatkan saya mendahulukan kuliah biar serancak mana pun perancangan dalam arena seni suara," katanya yang berada di tahun pertama pengajian.

Mahu terus muat turun lagu saduran

Berkongsi debaran penerimaan single sulung, Be Mine, Shamim berkata, mereka mengambil peluang cuti semester untuk mempromosikan single itu.

Sekalipun memahami cita rasa semasa berbeza mengikut musim, hakikatnya kemajuan teknologi seperti YouTube dimanfaatkan untuk menyebarkan dendangan mereka kepada khalayak yang lebih luas.

Pendapatnya disokong Tasha kerana berdasarkan hit, lagunya sudah mencecah sejuta tontonan di laman itu, sekali gus mendapat maklum balas memberangsangkan hingga mendorong mereka menghasilkan lebih banyak video muzik.

Konsert kemanusiaan untuk Gaza

Posted: 12 Dec 2012 03:19 PM PST

Kesengsaraan umat Islam di Gaza tidak terlepas dari perhatian pejuang seni yang saban hari dilihat mengambil inisiatif membantu saudara seagama yang menderita di Palestin.

Ini termasuk barisan selebriti dari Bith Sdn Bhd dan AP Entertainment yang menyuarakan rasa benci mereka kepada rejim zionis menerusi lagu, sajak dan tayangan video.

Menganjurkan program Suara Keamanan dengan kerjasama Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dan Perdana Global Dance Foundation, konsert amal yang diberi nama 'Live 2 Rock, Rock 4 Gaza' akan diadakan di Stadium Titiwangsa, Kuala Lumpur pada 22 Disember ini.

Bakal berlangsung dari jam 10 pagi hingga 11 malam, konsert itu akan dimeriahkan Komuniti Pemuzik Rock Reborn dan beberapa penyajak.

Antara mereka ialah Al Farabi, Insanediary, Night Crawler, Bexter, N' The Boys dan Trimmer. Turut serta ialah Rockvival, Touch Mahal, Nuclear Strikes, Nan and Blues Project, Eddy W.0, Cryo Inferno, Hard Rock Renegade, Ajin dan Eddy Jee.

Kebanyakan lagu dan sajak yang akan dipersembahkan adalah hasil ciptaan Komuniti Pemuzik Rock Reborn. Ia berlatarkan kejadian di Gaza serta mesej keamanan.

Sebanyak 50 peratus daripada hasil jualan tiket 'Live 2 Rock, Rock 4 Gaza' akan disalurkan ke tabung waqaf Gaza. Tiket dijual pada harga RM20 di Stadium Titiwangsa.
Peminat yang mahu menempah tiket boleh melayari laman web sosial Facebook dengan kata carian nama Hardrock Reborn Community.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My Gosip .com | Gosip Artis Malaysia Terkini Dan Gambar Artis Malaysia

sumber :-

My Gosip .com | Gosip Artis Malaysia Terkini Dan Gambar Artis Malaysia


Gambar Anne Ngasri Pilih Baju Kahwin

Posted: 12 Dec 2012 11:09 PM PST

Anne Ngasri
Anne Ngasri yang sudah bertunang dengan jejaka pilihanya, Mohd Sumali Reduan pada bulan November yang lalu dan bakal melangsungkan majlis perkahwinanya pada 22 Disember ini di Jalan Parit Ismail, Benut, Pontian… Tinggal 9 hari lagi sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan pastinya Anne Ngasri dan pasanganya sedang sibuk membuat persiapan terakhir bagi menyambut hari bersejarah mereka..

Menurut laporan Media Hiburan, walaupun ini perkahwinan kedua buat Anne Ngasri, dia masih lagi merasa berdebar untuk menanti saat-saat dinikahkan..

"Jujurnya buat masa sekarang saya masih berdebar untuk menanti saat dinikahkan. Macam mana kali pertama dahulu, samalah juga kali ini. Debarannya tetap sama.Saya mengharap agar majlis yang akan dilangsungkan berjalan lancar."

Menurut Anne Ngasri, majlis perkahwinanya kali ini akan disambut dengan majlis kesyukuran sahaja, tanpa sebarang majlis persandingan.. Pada majlis itu nanti Anne Ngasri bakal mengayakan baju rekaan pereka fesyen terkenal, Ezuwan Ismail..

Anne Ngasri yang sedang sibuk membuat persiapan perkahwinan sempat berkongsi gambar baju yang bakal digayakan pada hari bersejarah tu nanti..

Gambar Di Majlis Resepsi Farid Kamil Dan Diana Danielle Di Kedah

Posted: 12 Dec 2012 04:18 PM PST

farid kamil dan diana danielle bersanding di kedah
Tahniah kepada pasangan pengantin baru ni, Farid Kamil dan Diana Danielle kerana telah selamat melangsungkan majlis resepsi belah lelaki bagi menyambut kedatangan menantu semalam.. Majlis persandingan yang berlangsung di Taman Tasik Darulaman di Jitra, Kedah ini dimeriahkan dengan kehadiran lebih dari 4000 orang tetamu yang terdiri daripada para tetamu VIP, sanak-saudara, rakan-rakan dan juga para peminat pengantin baru ni..

Bagi sesiapa yang tak dapat pergi tu, jom kita layan beberapa keping gambar disekitar majlis perkahwinan Farid Kamil Dan Diana Danielle Di Kedah kat bawah ni.. Farid Kamil dan Diana Danielle nampak berseri-seri pada hari tu..

Gambar: fadzil zahari, Amirul Hakim, MIG, Nabilaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS