Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Dari Kemeja Lelaki Jadi Dress Wanita

Posted: 25 May 2012 08:00 PM PDT

Gaya kan kemeja pasangan lelaki anda menjadi dress anda? Bunyi macam pelik tapi itu lah kebenarannya. Kalau anda dapati ada lagi dalam almari anda atau almari abang ke adik kemeja yang dah tidak dipakai anda jangan pula buang,tetapi ambil baju tersebut dan gayakan dengan cara baru.

Jangan anda lihat baju yang tidak dipakai itu tiada gunanya akan tetapi ia akan menjimatkan wang saku anda untuk berbelanja beli dress baru. Bukan cuma satu gaya malah lebih dari tiga gaya dress serta skirt boleh digayakan dari satu kemeja lelaki. Dengan gaya yang unik ini ia boleh membuatkan dress anda jadi cuma satu dalam sebilangan fesyen kemeja dress. "It's Limited".

Beranikan diri anda cuba gaya kemeja in.Bagi yang bertudung juga boleh gayakan kemeja seperti ini tetapi hendaklah ia dipadankan dengan inner atau jaket utk tutup bahagian yang terbuka itu.

*abaikan bahagian terakhir dalam video ini. OHBULAN! hanya berniat memaparkan perkongsian cara memakai kemeja ini sahaja. Diharap jangan disalah tafsir ye..!!

Hijabster : Gaya Llilitan Pashmina

Posted: 25 May 2012 03:10 AM PDT

Pelbagai teknik serta tutorial pemakaian tudung dan selendang boleh kita dapati sekarang. Ada yang banyak mengunakan jarum,pin dan ada juga hanya lilitan biasa sahaja yang cuma perlukan gaya selitan. Tetapi harus di ingatkan bagaimana sekali pun cara pemakaian tudung tetapi yang penting ia masih menutup aurat dan tidak mendedahkan bahagian yang tertentu.

Setiap gaya yang ditampilkan dapat menghasilkan penampilan yang berbeza. Ada yang hanya dengan lilitan ringkas mampu buat anda kelihatan cantik dan ada juga yang perlu kan banyak sedikit teknik lilitan untuk kelihatan kemas dan cantik. Pengayaan tutorial pashmina dalam video ini dapat membuatkan wajah anda nampak  sedikit runcing.

Bagi yang ingin gaya trendy tetapi masih menutup bahagian aurat tertentu boleh la mencuba gaya lilitan pashmina ini. Mungkin ia mampu memberi kelainan juga pada gaya penampilan anda.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


adidas POISED TO KICK OFF 2012 WITH EXTREME POWER SPECIAL EDITION

Posted: 25 May 2012 09:39 PM PDT

adidas POISED TO KICK OFF 2012 WITH EXTREME POWER SPECIAL EDITION

New, special edition men's fragrance

The anticipation builds as you walk on to the pitch. Limbering up, and staring your opponent down. The roar of the crowd builds in rhythm with the pounding surge of your heart in your ears. You focus your energy. Channel your instincts. And as the whistle blows, you unleash every last bit of pent-up energy into the game you love. This is Extreme Power Special Edition.

Only adidas could channel the thrilling emotion of football's most exciting competition into a powerful new men's fragrance. 2012 is the year of Extreme Power, set to play itself out on the football pitches of Eastern Europe this summer. The kind of power perfectly represented by Zinédine Zidane, the Extreme Power spokesperson, who has gained through his years on the field a unique power which inspires confidence to others. A true football icon that is set to inspire many generations to come.

Barang dari goodie bag Adidas

A memorable, masculine fragrance
Sensual, aromatic and woody, adidas Extreme Power Special Edition is a distinctively masculine signature scent. The first impression is one of energy and freshness, as the fragrance opens with head notes of lemon, bergamot and galbanum in a sparkling, vibrant citrus aura. A modern kick is the revealed for a real powerful energetic feel thanks to a surprising coffee accord which on top of fruit heart notes of geranium and granny smith apple gives the fragrance an added boost. Finally, rich base notes of patchouli and warm tonka bean are wrapped in a woody blend of sandalwood and white cedar for a virile, masculine finish.

A unique look and style
The bottle and design of adidas' new Extreme Power Special Edition echo the rest of the adidas male line in style and shape, with its modern and ergonomic packaging. However, as a special edition fragrance, the bottle features a unique red cap and red dip tube for a unique sports look. Design elements on both the bottle and pack mirror the official match ball of the year's most anticipated football event. The use of vibrant orange, yellow and red throughout communicates power, strength and maximum impact, reinforcing the essence of the fragrance concept.

Launching May 2012
New adidas Extreme Power Special Edition will be appearing on retailers' shelves in May, supported by a complete media campaign comprised of television, digital and print, featuring football superstar Zinédine Zidane, the spokesman for adidas men's grooming products. It is especially fitting that the former World Cup and Euro champion will be representing a fragrance created in honor of the highest level of football competition.

Extreme Power. Extreme Confidence. A powerful new fragrance represented by the ultimate iconic football champion Zinédine Zidane. Zidane and Extreme Power will give young men all the confidence they need to channel all their energy and release their inner champion.

Scent:
The new adidas Extreme Power fragrance is a powerful and sensual fragrance that captures all the power, excitement and build up of the game we all love. Channel your Extreme Power and release your inner champion! The memorable masculine fragrance starts with a burst of citrus energy, follows with a fruity heart and dries down with the rich base notes of patchouli, Tonka and woody blend.

Top notes: Lemon, Bergamot and Galbanum.
Heart notes: Geranium, Granny Smith Apple and Coffee extract.
Base notes: White cedar wood, Patchouli, Australian sandalwood and Tonka Bean.

Price (RM):
Extreme Power Special Edition is available for sale in promo packs:
1. Eau De Toilette 100ml+Deo Body Spray 150ml+adidas Toiletry Pouch – RM52.90
2. Eau De Toilette 50ml+Deo Body Spray 150ml – RM33.90
3. Eau De Toilette 50ml+Roll-On 50ml – RM29.90

Available from:
1st May 2012 onwards

For sale at:
Caring, Carrefour, Giant, Guardian, Jusco, Parkson, Tesco, Watson's and major retailers nationwide.

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Zahid & Ferhad at Adidas Regional 5-aside Futsal Competition
  • adidas Launches Latest Men Fragrance Extreme Power
  • Avatar Special Edition Limited Digital 3D
  • Alicia Keys Release Album Songs In A Minor
  • EXTREME MARKSMEN New Series
  • Sungei Wang Plaza Hadiah Power Rangers Samurai Kepada Anak Yatim
  • Hot In Cleveland
  • Sony Classical Releases New Titanic Soundtracks
  • One Direction Lancar Album di Kota Kinabalu
  • Gambar Siti Nurhaliza di Pelancaran SimplySiti Gold Edition
  • Oh My English

    Posted: 25 May 2012 06:46 PM PDT

    ASTRO MEMBANTU RAKYAT MALAYSIA MEMPERBAIKI PERTUTURAN BAHASA INGGERIS
    Perbaiki pertuturan Bahasa Inggeris anda dengan Oh My English!

    Astro dengan sokongan Kementerian Pelajaran telah melancarkan inisiatif pembelajaran baru melalui rancangan Oh My English, yang bertujuan memperbaiki pertuturan Bahasa Inggeris rakyat Malaysia.

    Inisiatif baru ini adalah sebahagian daripada komitmen kami dalam menyajikan pelanggan dengan rancangan-rancangan yang bukan sahaja menghiburkan, tetapi juga turut mendidik dan memperkayakan kehidupan mereka dengan infomasi berguna. Sebagai sebuah syarikat media yang terunggul di Malaysia, Astro sedar akan peranannya dalam menyediakan peluang-peluang baru dan inovatif untuk menggalakkan pembelajaran berterusan sepanjang hayat di kalangan masyarakat.

    oh My english

    Pelancaran Oh My English ini menandakan bahawa Astro terus menyokong usaha Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM). Pada tahun 2009, Astro telah bekerjasama dengan Kementerian Pelajaran untuk membawakan rancangan pembelajaran bertaraf antarabangsa kepada sekolah-sekolah di seluruh tanahair melalui Program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR), iaitu Kampus Astro. Projek ini telah melengkapkan 10,000 buah sekolah di Malaysia dengan set televisyen skrin rata, dekoder Astro, berserta 17 buah saluran-saluran pendidikan dan informasi termasuk saluran History, Discovery, National Geographic, Astro Tutor TV, Astro TVIQ dan lain-lain lagi.

    Pada dunia hari ini, menguasai lebih daripada satu bahasa merupakan suatu kelebihan, dan Astro berharap agar inisiatif seperti Oh My English akan memenuhi dasar Kementerian Pelajaran iaitu 'Memartabatkan Bahasa Malaysia, Memperkukuh Bahasa Inggeris (MBMMBI)', yang menyasarkan untuk memupuk kecemerlangan dalam kedua-dua Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.

    Oh My English! merupakan sebuah komedi pendidikan yang berhasrat untuk menghiburkan para penonton dan pada masa yang sama mengajar pertuturan Bahasa Inggeris dengan betul. Oh My English! disiarkan pada setiap hari Ahad pada pukul 10 pagi di Astro TVIQ (Saluran 610)!

    Bertempat di sebuah sekolah (rekaan fiksyen) bernama SMK Ayer Dalam, Oh My English! mengikuti kisah pelajar-pelajar daripada Kelas 3 Merah yang terkenal dengan kenakalan mereka serta rekod pencapaian akademik yang kurang memuaskan. Dan apakah subjek mereka yang paling teruk?

    Ianya tidak lain dan tidak bukan adalah Bahasa Inggeris. Namun, ketibaan seorang guru baru daripada United Kingdom bernama Henry Middleton (lakonan Zain Saidin) di sekolah itu, bakal mengubah segalanya kerana beliau bakal berhadapan dengan cabaran mengajar kumpulan pelajar yang bermasalah ini.

    Menerusi 20 episod yang mengujakan, Oh My English! menampilkan barisan pelakon berpengalaman dan baru. Antaranya termasuk pelakon dan penyanyi terkenal Adibah Noor yang membawa watak sebagai pengetua. Tidak ketinggalan pelakon-pelakon komedi dan peserta Raja Lawak Mega Mr. Os dan Harun Salim Bachik. Zain Saidin pula membawa watak Henry Middleton, guru Bahasa Inggeris baru yang merupakan rakyat Malaysia yang dibesarkan di Britain.

    Di samping itu, Oh My English! juga menonjolkan bintang–bintang muda berbakat seperti Izara Aishah, Addy Ashraf dan pasangan adik beradik Ahmad Ezzrin Loy dan Nurul Ezlisa Loy. Antara pelakon-pelakon lain termasuk Mohd Zhafir Muzani, Kaameshaa Ravindran, Amer Sharrif, Tan Teong Sik dan Muhammad Akhmal Mohamad Nazri. Tidak ketinggalan juga artis-artis tersohor tanahair seperti Lisa Surihani, Rozita Che Wan dan Nabil Raja Lawak yang akan membuat penampilan istimewa serta memeriahkan lagi episod-episod tertentu.

    Selain itu, terdapat juga beberapa video klip pendek Oh My English! yang turut menampilkan bintang-bintang antarabangsa seperti Greyson Chance dan Maher Zain. Video-video yang penuh jenaka ini telah berjaya menarik perhatian ramai rakyat Malaysia dan menggegarkan dunia siber.

    Putri Yasmin Megat Zaharuddin, Naib Presiden Bahagian Remaja dan Kanak-Kanak, Astro, berkata "Halaman Oh My English di Facebook telah berjaya menawan hampir 50,000 peminat, mendapat lebih daripada 900,000 tontonan di YouTube dan masih terus meningkat, serta menjadi topik hangat yang kerap diperkatakan di Twitter. Kami telah menerima ribuan mesej daripada seluruh pelosok negara. Kami sangat menghargai segala maklumbalas positif ini dan ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang telah menyokong Oh My English!".

    Oh My English! mengambil pendekatan yang unik dalam pembelajaran Bahasa Inggeris. Setiap episod sitkom selama setengah jam mempunyai tema perbualan yang boleh digunapakai di dalam kehidupan seharian seperti pengenalan, sukan, muzik dan makanan. Episod-episod tersebut juga mengandungi 3 kapsul pendek yang menerangkan penggunaan Bahasa Inggeris dengan betul sama ada dari segi tatabahasa, perbendeharaan kata, struktur ayat mahupun sebutan.

    "Menurut kajian kami, memang ramai rakyat Malaysia ingin memperbaiki penguasaan Bahasa Inggeris mereka, tetapi mereka tidak begitu yakin dan berpeluang untuk berlatih menggunakan bahasa tersebut. Ini telah memberi inspirasi kepada kami untuk menghasilkan rancangan Oh My English yang mengambil pendekatan unik untuk membina keyakinan para penonton serta membuatkan pembelajaran Bahasa Inggeris lebih mudah," tambah Yasmin.

    Sebagai tambahan, Astro juga telah bekerjasama dengan British Council dalam pembangunan kandungan pembelajaran Bahasa Inggeris, termasuk bahan-bahan dan kertas latih tubi lengkap, yang boleh didapati di laman resmi Oh My English!

    Oh My English juga akan dilengkapi pengalaman pembelajaran multimedia melalui internet, butang merah interaktif pada alat kawalan Astro, laman sosial, radio, siri bengkel di sekolah dan dalam cetakan. Layari laman resmi Oh My English! di www.ohmyenglish.com.my untuk keterangan lanjut mengenai rancangan ini atau mempelajari Bahasa Inggeris menerusi permainan-permainan interaktif dan kandungan-kandungan lain. Jangan ketinggalan untuk mengikuti video-video terkini di www.youtube.com/ohmyenglishtv. Sebagai alternatif, penonton juga boleh mengikuti laman Oh My English di laman sosial facebook di www.facebook.com/ohmyenglish untuk berkongsi pengalaman masing-masing tentang cara-cara memperbaiki Bahasa Inggeris anda.

    Jangan ketinggalan untuk menonton Oh My English! pada setiap hari Ahad pada pukul 10 pagi di Astro TVIQ (Saluran 610)!

    Pelanggan Njoi juga dapat menyaksikan rancangan Oh My English! dari 8 Jun di Astro Prima (Saluran 105) pada setiap hari Jumaat jam 9.30 malam.

    Untuk melanggan ASTRO, sila hubungi 1300 82 3838 atau layari www.astro.com.my

    oh My english

    oh My english

    oh My english

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Izara Aishah di Pelancaran Oh My English
  • Airasia Adopts Global English Test Standards For Recruitment
  • Age Of Pollution: Ning's first English international album EastToWest
  • Hallmark Channel is the #1 Astro English Channel in Malaysia
  • Asia's Next Top Model
  • Malaysia's Largest Pool of Readers Vote Gold for Samsung
  • Synopsis Trailer Attack The Block
  • STRONG DEBUT OF COVERT AFFAIRS
  • QPR Stays in the Premier League
  • Carleed featuring Natasha Hudson Jika Ku Boleh Ubah Dunia
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Gadis 18 Tahun Pamer Alat Kelamin di Acara Tamat Sekolah

    Posted: 25 May 2012 09:00 PM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Orangtua pelajar di Lake Norman High School, North Carolina, Amerika Syarikat (AS) marah besar setelah seorang pelajar mengangkat skirt  dan memperlihatkan organ genitalnya di foto buku tahunan. Demikian dilansir Daily Maill, Jumaat (25/5/2012).
    Si gadis, yang namanya tak disebutkan itu, mengangkat skirt di antara gadis-gadis lainnya yang duduk di deretan depan. Foto itu disebut porno oleh orangtua pelajar di sekolah itu dan baru diketahui setelah orangtua mendapatkan satu majalah dengan bayaran 100 dollar .
    Satu di antara orangtua pelajar melihat foto gadis yang baru berusia 18 tahun ketika foto itu diambil. "Saya baru tahu saat anak saya melihatnya. Saya merasa sangat marah," ujar perempuan yang menolak disebutkan namanya saat diwawancarai WSOC-TV.
    Satu dari orangtua pelajar mulai mengirimkan SMS satu sama lain ketika buku tahunan itu dipublikasikan. "Orang-orang saling mengirimkan SMS agar melihat ke halaman 14," katanya, sembari menambahkan jika di masa mendatang hal itu tak terjadi lagi.

    Seni Potongan Huruf yang Menakjubkan Oleh Annie Vought [Foto]

    Posted: 25 May 2012 08:45 PM PDT


    Bagaimana cara kamu berhubungan dengan kenalanmu? Mungkin kebanyakan dari kamu akan menjawab dengan menelefon, SMS, mengirim email, ataupun nge-tweet. Sekarang ini kita jarang sekali menemukan seseorang yang masih menuliskan berkorespondensi surat yang ditulis tangan. Namun, Seniman asal Oakland, Amerika, Annie Vought membawa surat tulisan tangan ke level yang lebih tinggi, menjadi seni yang menakjubkan!
    Pada awalnya, Vought memperbesar ukuran surat korespondensi yang dia miliki dan memotong huruf demi huruf dengan pisau kecil di tangannya. Huruf dan garis yang saling terhubung menyokong struktur surat yang telah dipotong, serta menjaganya agar tetap kokoh.
    Dia mengatakan, "Melalui komputer saya berhubungan dengan orang yang mungkin belum pernah saya temui sebelumnya dan saya dapat merespon langsung orang yang saya cintai. Namun dengan kemudahan dan kenyamanan akses ini, kita kehilangan tulisan tangan yang sesungguhnya. Catatan tulisan tangan adalah potongan dari sejarah individu."




    Tujuh Anak Meninggal Akibat Gigitan Vampire

    Posted: 25 May 2012 08:30 PM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Tujuh orang anak di Peru, meninggal dunia akibat gigitan kelawar yang mengandung penyakit rabies.

    Menurut seorang pegawai kesihatan Peru, anak-anak itu tinggal di sebuah wilayah terpencil, sekitar 1.160 kilometer tenggaraibukota, Lima.

    Menurut
     Wakil Menteri Kesihatan Peru, PercyMinaya, Pemerintah telah membawa sebanyak180 ribu dosis vaksin untuk masyarakat Camana.
    Pada tahun 2010, wabak rabies menelan 20 nyawa anak-anak di Peru. Untuk itu Pemerintah telah melakukan program vaksinasi massal sejak akhir 2011.

    Rabies
     menyebabkan peradangan di otak  yang berakhir fatal. Virus rabies ditularkan oleh kelelawar jenis vampire.

    Mamalia penghisap darah itu, biasanya menyerang hidupan liar atau ternak, namun terkadang menyerang manusia khususnya di daerah habitat hutan hujan, yang sudah rosak.(bbc)

    Puting beliung tidak halang pasangan berkahwin

    Posted: 25 May 2012 08:15 PM PDT


    BANDAR RAYA KANSAS, Amerika Syarikat (AS) - Sepasang kekasih meneruskan perkahwinan mereka selepas ribut puting beliung muncul tidak jauh dari tempat majlis berkenaan berlangsung di Daerah Harper , dekat sini, dalam negeri Kansas.
    Klip video perkahwinan Caleb dan Candra Pence itu ditonton lebih 20,000 kali di YouTube.
    Dirakam oleh bapa saudara pengantin lelaki, ia menunjukkan pasangan berkenaan dan tetamu mereka tidak mempedulikan kemunculan puting beliung sekitar 16 kilometer di belakang mereka.
    Gambar perkahwinan mereka menunjukkan puting beliung kedua yang lebih kecil muncul di lokasi sama sejurus selepas mereka berkahwin.
    Perkhidmatan Cuaca Kebangsaan AS menyatakan, puting beliung itu mencapai kelajuan 222 kilometer sejam dengan beberapa ladang serta kincir angin musnah dalam bencana tersebut.
    Namun, Caleb memberitahu, tumpuannya ketika itu adalah untuk mengahwini isterinya dan dia tidak mengendahkan tentang kehadiran ribut tersebut.
    Pasangan itu berkahwin pada 19 Mei lalu. - Agensi
    sumber : kosmo online

    Bertumbuk di Parlimen kerana bahasa Rusia

    Posted: 25 May 2012 08:00 PM PDT


    KIEV, Ukraine – Pergaduhan ganas tercetus pada sidang parlimen Ukraine kelmarin berikutan satu rang undang-undang yang akan membenarkan penggunaan bahasa Rusia di mahkamah, hospital dan institusi lain di negara tersebut.
    Pergaduhan berlaku antara kumpulan pembangkang pro-Barat yang mahu membawa Ukraine keluar daripada bayang-bayang Rusia dengan anggota parti pemerintah pimpinan Presiden Viktor Yanukovych yang menyokong penggunaan bahasa Rusia.
    Sekurang-kurangnya seorang menteri parti pembangkang, Mykola Petruk mengalami kecederaan di kepala dan dibawa ke hospital.
    Pergaduhan di parlimen Ukraine bukanlah sesuatu yang luar biasa. Dalam satu pergaduhan pada Disember 2010, enam orang menteri dikejarkan ke hospital.
    Ukraine berpecah kepada wilayah timur yang bertutur dalam bahasa Rusia dan mahukan hubungan rapat dengan Moscow. Bahagian barat pula yang menggunakan bahasa Ukraine dan pro-Barat, mahu negara itu menyertai negara Barat. – Agensi

    sumber : kosmo online

    Ibu cungkil mata anak

    Posted: 25 May 2012 07:45 PM PDT


    MEXICO CITY: Polis di pinggir Mexico City menahan seorang wanita dan beberapa saudaranya kerana disyaki mencungkil mata anak lelaki berusia 15 tahun dalam satu upacara yang didorong oleh dadah.
    Remaja lelaki itu dibawa ke hospital di Nezahualcoyotl, bandar di sempadan Mexico City, dalam keadaan serius awal pagi kelmarin dan dipindahkan menggunakan helikopter ke hospital pakar, kata pegawai. 
    Jurucakap Nezahualcoyotl, Fernando Chavez berkata, seseorang menahan kereta polis dan melaporkan kejadian itu dan apabila pegawai polis masuk ke rumah itu, mereka dapati ibu memegang anaknya dalam keadaan masih terperanjat.

    "Apabila wanita itu membenarkan anggota polis memeriksa remaja itu, mereka terperanjat melihatnya tidak mempunyai mata," katanya dalam satu kenyataan.



    Pendakwa Raya Mexico City, Isaac Acevedo memberitahu media tempatan, sejumlah lapan orang ditahan dan penyiasat percaya, ibu remaja itu yang mencungkil mata remaja itu. - AP



    sumber : myMetro

    Potong, jual daging manusia

    Posted: 25 May 2012 07:30 PM PDT


    BEIJING: Polis di barat daya China, menahan seorang lelaki disyaki membunuh lebih 20 remaja lelaki dan memotong badan mereka untuk dijual.
    Laporan media Hong Kong dan China mengatakan, polis membuat penemuan ngeri itu ketika menyiasat kehilangan beberapa remaja lelaki di wilayah Yunnan sejak beberapa tahun lalu. 
    Laman web Guanxi News melaporkan, Zhang Yongming, 56, ditahan dua minggu lalu di rumahnya di Kampung Nanmen di Yunnan dan kini disiasat di atas pembunuhan remaja 19 tahun lewat April lalu dan kehilangan lelaki lain.

    Polis menyiasat rumah Zhang dan menjumpai telefon bimbit, kad bank dan beberapa bukti yang lain.



    Laman web itu berkata, berpuluh remaja lain hilang dari kampung itu sejak beberapa tahun lalu.



    Katanya, Zhang seorang yang hidup bersendirian, tidak pernah bercakap dengan jirannya, pernah merengkuk di penjara selama 20 tahun kerana membunuh.

    Di kampung itu dia dikenali sebagai "raksasa yang makan daging manusia."

    Laporan media itu turut memetik kata-kata jiran yang berkata, mereka nampak tulang putih terkeluar daripada beg plastik hijau yang digantung di rumahnya.

    Akhbar Hong Kong, The Standard, melaporkan, polis menemui mata manusia yang disimpan di dalam botol wain, seperti "wain ular" dan potongan daging yang kelihatan seperti daging manusia digantung untuk dikeringkan, di rumah Zhang.

    Polis berkata, Zhang mungkin memberi makan daging manusia kepada tiga anjingnya dan menjual daging bahagian lain di pasar dengan mengatakan ia daging "burung unta."

    Polis tempatan enggan memberi komen dan berkata maklumat akan diberi pada "masa yang sesuai" dan hampir semua laporan mengenai kes itu ditarik balik daripada laman web China, semalam.

    Carian atas talian untuk "kehilangan di Yunnan" juga diblok.

    Agensi berita rasmi Xinhua berkata, Beijing menghantar pasukan khas ke Yunnan untuk memantau siasatan kehilangan remaja tetapi tidak merujuk kepada butir mengerikan yang terkandung dalam laporan lain.

    Polis berkata, keluarga mangsa pada mulanya menyangka mereka diculik dan dipaksa bekerja di kilang membuat batu.

    Dua ketua polis dipecat dan kerajaan menggesa supaya kes itu diselesaikan dengan cepat. - AFP

    Budak 5 tahun kunyah apa saja

    Posted: 25 May 2012 07:15 PM PDT


    LONDON: Zach Tahir tidak pernah berhenti mengunyah di bilik tidurnya kerana dia makan apa saja, dari kelengkapan bilik tidur hingga ke bidai yang menutup tingkap biliknya.
    Kanak-kanak autistik berusia lima tahun itu tidak boleh bercakap dan menghidap penyakit ganjil yang menyebabkan dia tidak boleh membezakan makanan dengan objek yang tidak boleh dimakan. 
    Keperluannya untuk mengunyah bermakna dia cuba makan hampir apa saja, dari kasut sekolah hingga ke plaster dinding.

    Ibunya, Rachel, 32, berkata, Zach makan sebahagian besar bidainya hingga dia terpaksa membeli yang baru bagi menutup tingkap kediaman mereka di Salford, di Manchester.



    Rachel yang mempunyai anak perempuan berusia dua tahun, Isabella, berkata, Zach menghidap kecelaruan selera makanan yang menyebabkan dia akan makan apa saja.



    "Dia biasanya tidur empat jam setiap malam. Masa yang lain digunakan untuk membuat bunyi dan melompat di atas katil serta makan apa saja yang boleh dicapai di dalam biliknya.

    Dalam wawancara dengan akhbar Manchester Evening News: Rachel berkata: "Zach juga gemar memanjat tingkap dan memakan bidai. Dia suka jika dapat mengunyah sesuatu sepanjang masa, biasanya kain basah."

    Benda lain yang suka dikunyahnya termasuk, kertas, pakaian, plaster, benang, lumpur, lumut, batu dan rambut. - DM



    sumber : myMetro

    Operasi selamat gadis gemuk

    Posted: 25 May 2012 07:00 PM PDT


    LONDON: Sepasukan penyelamat terdiri daripada bomba, jurutera dan anggota separa perubatan memecahkan sebahagian rumah untuk menyelamatkan seorang remaja belasan tahun yang dipercayai paling besar di Britain selepas dia berdepan dengan masalah sukar bernafas.
    Ia adalah satu-satunya cara untuk mengeluarkan Georgia Davis, 19, dari rumahnya di Aberdare, Wales Selatan dan dibawa ke hospital.
    Menurut beberapa rakannya, Georgia mempunyai berat badan 400 kilogram.

    Usaha menakjubkan untuk menyelamatkan gadis itu memakan masa lapan jam dan membabitkan 40 orang.



    Operasi dilancarkan apabila Georgia pengsan kerana masalah pernafasan dan sakit dada di bilik yang sudah sekian lama menjadi penjaranya.


    Dia hanya boleh dibawa ke hospital selepas skuad penyelamat memusnahkan dinding tingkat atas rumah kembar ibunya dengan tukul besi dan gergaji untuk membuat lubang seluas tiga meter kali tiga meter.

    Pasukan itu juga meruntuhkan dinding bilik untuk membolehkan Georgia dipindahkan dari biliknya di belakang rumah itu.

    Skuad penyelamat itu turut membina tanjakan yang disokong oleh perancah untuk menyambung bilik Georgia dengan lorong pejalan kaki.

    Perancah juga dipasang untuk mengelak bumbung runtuh.

    Georgia diangkat ke tanjakan itu dari biliknya dengan mengguna kren sebelum dinaikkan ke atas pengusung khas yang seberat 70 kilogram dan dimasukkan ke dalam ambulans yang sudah diubahsuai.

    Remaja berkenaan dibawa ke hospital di Merthyr Tydfil, dengan topeng oksigen terlekap pada mukanya.

    Dia dkatakan sakit teruk malam kelmarin sementara ibu, Lesley, sentiasa berada di sisi.

    Pasukan perubatan yang dipanggil ke rumah itu menyedari Georgia terlalu gemuk untuk dibawa keluar menerusi pintu. menyebabkan operasi itu dilakukan dengan bantuan bomba dan jurutera. - DM



    sumber : myMetro

    Onar Wan Tonggek

    Posted: 25 May 2012 06:45 PM PDT


    AMPANG: Tidak insaf. Walaupun dihukum buang daerah di kawasan pedalaman, tetapi seorang lelaki berusia 20 tahun yang diberi gelaran Wan Tonggek tetap aktif menjalankan kegiatan mencuri sebaik dibebaskan.
    Difahamkan, Wan Tonggek yang sebelum ini dibuang daerah di Machang, Kelantan pulang semula ke tempat asalnya di daerah ini dan terus terbabit 'merekrut' beberapa ahli baru melakukan kegiatan curi motosikal dan meleraikan alat ganti sebelum dijual kepada sindiket tertentu.

    Namun, kegiatan jenayahnya tumpas apabila pegawai dan anggota polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang Jaya melakukan risikan dan intipan mengesan semula Wan Tonggek.


    Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin berkata, pihaknya menahan lelaki terbabit bersama seorang lagi lelaki berusia 19 tahun jam 6 petang Rabu lalu.

    "Hasil penahanan kedua-dua suspek itu, kami menyerbu sebuah di rumah Kampung Indah Ampang, jam 1 pagi kelmarin dan menahan seorang lelaki berusia 25 tahun.


    "Rumah berkenaan dijadikan stor haram untuk meleraikan komponen motosikal curi. Polis merampas lapan motosikal, 11 rangka motosikal dan pelbagai komponen yang sudah dileraikan," katanya ketika sidang media di IPD Ampang Jaya, di sini semalam.




    Malah, beliau berkata, polis turut merampas pelbagai peralatan seperti pemotong besi dan penukul dipercayai digunakan meleraikan komponen motosikal curi.

    Menurutnya, ketiga-tiga suspek kemudian direman selama empat hari hingga 27 Mei ini bagi membantu siasatan lanjut.



    sumber : myMetro

    Culik gadis kerana miskin

    Posted: 25 May 2012 06:30 PM PDT


    IPOH: "Misi bahaya 'culik dan kahwin' gadis Malaysia bukan hanya berkisar soal tradisi lama masyarakat Lombok, malah turut berpunca faktor kemiskinan berikutan ramai tidak mampu membayar hantaran tinggi," kata lelaki Lombok, Hendra, 27, yang bekerja di tapak pembinaan di Jelapang, Meru, di sini.
    Menurutnya, budaya tradisional 'culik dan kahwin' itu masih melekat kuat pada sanubari lelaki berketurunan suku Sasak dan terus diamalkan sehingga kini.
    "Proses kahwin lari ini bukan lagi aneh di sana dan ia sering dimulakan dengan proses penculikan.


    "Bagaimanapun ia tidak semudah disangka kerana lelaki Lombok yang berhajat melakukannya perlu menyusun strategi penculikan yang sering dilakukan pada waktu malam. 


    "Adat ini bukan hanya diamalkan di Malaysia, malah menjadi perkara biasa di Indonesia. Biasanya gadis itu sendiri tidak dimaklumkan perancangan (menculik) berkenaan bagi memastikan hajat tidak gagal," katanya. 


    Menurutnya, gadis yang menjadi sasaran biasanya diminta berjumpa pada lewat malam sebelum diajak menaiki kenderaan dan terus dilarikan hingga ke kepulauan Lombok, Indonesia. 


    sumber : myMetro

    Lelaki intip Liyana Jasmay ditangkap

    Posted: 25 May 2012 06:15 PM PDT


    AMPANG JAYA: "Ini bukan kali pertama sebaliknya enam kali," kata pelakon dan penyanyi, Liyana Jasmay, 24.
    Liyana yang baru bertunang dengan jejaka pilihannya pada 29 Mac lalu mengulas insiden dia dan keluarga diganggu lelaki 20-an dipercayai peminat fanatiknya.
    Lelaki terbabit dilaporkan mula 'menghantui' rumah Liyana di Hulu Klang, di sini, sejak November tahun lalu dengan membawa pelbagai hadiah, selain bertegas bertemu pelakon dan penyanyi berkenaan.

    Lelaki terbabit dilaporkan menunggu di hadapan rumah keluarga artis itu, selain berlegar-legar di sekeliling kediaman berkenaan.



    Antara hadiah yang dibawanya untuk diberikan kepada Liyana ialah baju-T, kasut, minyak wangi, cakera padat (CD), minyak wangi serta tuala wanita.



    sumber : myMetro

    Emak gigit satu badan anak berumur 2 tahun

    Posted: 25 May 2012 06:00 PM PDT


    IPOH: Perbuatan zalim seorang ibu mendera anak perempuan berusia dua tahun dengan menggigit seluruh tubuh dan kaki mangsa hingga dipenuhi parut serta lebam terbongkar apabila bapanya yang berusia 49 tahun membawa mangsa ke klinik berhampiran Ahad lalu bagi mendapatkan rawatan selepas mendapati rambut anaknya itu gugur tanpa sebab.
    Mangsa yang tinggal di Chui Chak di Langkap, Teluk Intan, diseksa ibunya yang juga suri rumah warga Vietnam berusia 25 tahun yang turut dipercayai menumbuk dan mencucuh tubuh mangsa dengan objek panas.
    Suspek sengaja menyorokkan kecederaan mangsa dengan memakaikan anaknya itu pakaian labuh.

    Difahamkan, bapa mangsa seorang pekebun sayur bimbang jika anak bongsunya itu menghidap penyakit berbahaya sebelum masalah itu dirujuk ke klinik kesihatan berdekatan.



    Hasil pemeriksaan doktor mendapati seluruh tubuh mangsa dipenuhi kesan lebam baru dan lama yang dipercayai didera dengan teruk.



    sumber : myMetro

    Remaja korek mata OKU dipindah

    Posted: 25 May 2012 05:45 PM PDT


    KUALA LUMPUR: Remaja berusia 19 tahun yang mengorek mata kanan seorang wanita orang kelainan upaya (OKU) di Taman Sinar Harapan, Kuala Kubu Bharu, Selasa lalu, akan ditempatkan di hospital sakit jiwa bagi menjalani rawatan lanjut.
    Pengarah Jabatan Pembangunan OKU, Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), Adnan Abu Bakar berkata, remaja itu akan dipindahkan dalam masa terdekat bagi membolehkan dia menerima rawatan lanjut selain mendapat penjagaan lebih rapi.

    "Kami baru mengetahui mengenai penyakit remaja berkenaan dan menghantarnya ke hospital sakit jiwa selewat-lewatnya minggu depan," katanya ketika melawat mangsa di Hospital Selayang di sini, semalam.


    Lawatan itu juga disertai Ketua Setiausaha Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Dr Noorul Ainur Mohd Nor yang turut menyampaikan sumbangan RM600 kepada keluarga mangsa.

    Sementara itu, menurut doktor, mata kanan mangsa, Chin Sook Min, 37, yang hampir terkeluar akibat dikorek remaja terbabit disahkan buta.


    Katanya, mangsa perlu menjalani rawatan susulan selepas pembedahan di hospital berkenaan.



    Semalam, Harian Metro melaporkan, Chin yang diletakkan di katil berhampiran bilik khas dipercayai dipanggil pesakit psikiatri itu sebelum dia turun dari katilnya dengan mengesot untuk pergi kepada remaja itu.

    Dalam kejadian jam 6.30 petang itu, remaja yang diletakkan di bilik khas yang dilengkapi jeriji memanggil mangsa.




    Sebaik dihampiri, remaja itu memegang dan mengorek mata kanan mangsa dengan jarinya menyebabkan mangsa meraung kesakitan.

    Bagaimanapun, jeritan mangsa didengari kakitangan taman berkenaan sebelum menyelamatkannya.



    sumber : myMetro

    Reaksi wanita lihat lelaki bogel

    Posted: 25 May 2012 05:30 PM PDT












    Sebenarnya mereka hairan masih ada yang tak bertamadun di
    dunia moden ni......


    Buah dada di belakang badan ???

    Posted: 25 May 2012 05:15 PM PDT

    Fenomena buah dada di belakang badan akan terjadi jika
    kita tidak menjaga diet kita....















    jagalah kesihatan dan diet agar 
    kehidupan lebih sihat....


    Datuk ini belajar photoshop semasa umur 60 tahun,membaiki 2000 gambar rosak

    Posted: 25 May 2012 05:00 PM PDT


    Baojun Yuan, datuk berusia 76 tahun, belajar Photoshop ketika usia 60 tahun. Dan dalam waktu 16 tahun terakhir ini telah memperbaiki lebih dari 2000 foto rosak dan melakukannya semuanya secara gratis....







    Hobinya pura-pura mati

    Posted: 25 May 2012 04:45 PM PDT


    Chuck Lamb, 47, yang di gelar 'orang mati' mungkin mempunyai hobi paling aneh iaitu : pura-pura mati. Tidak cukup sampai disitu, ia juga merakamkan semua adegan kematiannya dalam bentuk foto dan video dan disiarkan di websitenya sejak tahun 2005 dan kerana hobi yang aneh ini,website miliknya dikunjungi oleh 32 juta orang dan menarik perhatian stesen TV untuk mengundangnya.

    Laperpool (You'll never eat alone)

    Posted: 25 May 2012 04:30 PM PDT

    Hebat sungguh cafe-cafe nie....








    Aduh!!! kemek Ferrari ku

    Posted: 25 May 2012 04:15 PM PDT






    Bijakkah Anda Memilih Pasangan Hidup?

    Posted: 25 May 2012 04:00 PM PDT


    Adakah Anda Bijak Memilih Pasangan Hidup?

    Kebahagiaan dan kejayaan hidup berumahtangga adalah bergantung kepada kebijaksanaan seseorang memilih pasangan hidupnya. Pemilihan yang bijak ialah pemilihan yang didasarkan di atas keserasian dan persamaan watak-watak peribadi, persamaan taraf keluarga, persamaan agama, persamaan kecenderungan dan memilih kawan teman, hobi dan hiburan. Perkahwinan-perkahwinan yang berlangsung tanpa mempunyai keserasian-keserasian yang pokok ini seringkali terkandas dan gagal.


    Untuk menduga sama ada pemilihan pasangan hidup anda itu sesuai atau tidak, silalah tiap-tiap seorang yang mahu mengikatkan pertunangannya itu menjawab pertanyaan-pertanyaan yang berikut dengan Ya atau Tidak?

    (1) Adakah anda berdua mempunyai semangat pergaulan yang sama atau hampir sama?


    (2) Adakah anda berdua mempunyai sikap yang sama terhadap nilai-nilai hidup yang luhur, juga sama-sama bersikap lapang fikiran?


    (3) Adakah tiap-tiap seorang dari anda berdua ini saling hormat menghormati dan berpuas hati terhadap pekerjaan masing-masing?


    (4) Adakah bakal tunang anda itu sudah matang umurnya?


    (5) Adakah bakal tunang anda itu terkenal dalam kalangan sahabat temannya sebagai seorang yang amanah, jujur dan tidak selalu menguzurkan diri?


    (6) Adakah anda berdua sudah lama berkenalan?


    (7) Selama perkenalan anda degannya pernahkah terjadi sesuatu yang mengeruhkan perhubungan anda berdua?


    (8) Adakah sidia itu seorang yang tidak meninggalkan solatnya?


    (9) Adakah rancangan perkahwinan anda berdua ini dipersetujui oleh keluarga kedua belah pihak?


    (10) Adakah bakal tunang anda itu seorang yang patuh kepada kewajipan-kewajipan agamanya?


    (11) Adakah bakal tunang anda seorang yang yang bukan kaki muzik dan bukan juga kaki rockers ?


    (12) Adakah anda sudah memikirkan semasak-masaknya mengenai pilihan anda tersebut atau lebih didorong oleh nafsu?


    (13) Adakah bakal tunang anda itu mempunyai perhubungan yang rukun damai dengan keluarganya?


    (14) Adakah bakal tunang anda itu bukan merupakan kaki pokai atau pemboros?


    (15) Adakah bakal tunang anda itu seorang yang mudah cemburu dan syak wasangka?


    (16) Adakah bakal tunang anda itu seorang yang bertabiat tenang dan damai walaupun anda sendiri seorang yang pemanas dan perungus?


    (17) Adakah anda berdua mempunyai pengetahuan dan pengertian yang wajar tentang kehidupan berumahtangga?


    (18) Adakah bakal tunang anda itu seorang yang sederhana tabiatnya dan tidak termasuk dalam golongan kaki motor dan kaki perempuan?


    (19) Adakah bakal tunang anda itu boleh memberikan didikan agama kepada anak-anak anda nanti?


    (20) Dan yang penting sudahkah anda sembahyang sunat istikharah untuk menentukan pilihan anda itu baik untuk anda dan agama anda?


    Kalau tiap-tiap seorang dari anda berdua dapat menjawab dengan Ya sebanyak 16 atau lebih dari pertanyaan-pertanyaan di atas, maka itu membuktikan bahawa perkahwinan anda berdua akan berlangsung dalam kebahagiaan dan kejayaan. Kalau anda dapat menjawab Ya kurang dari 15 pertanyaan, maka perkahwinan anda mungkin berjaya, tetapi banyak menghadapi gelombang-gelombang yang pahit. Sebaliknya kalau jawapan-jawapan Ya itu tidak sampai sepuluh, maka perkahwinan anda sukar bertemu kerukunan dan kedamaian

    Inilah Gadis Hong Kong Yang Mempamerkan Payudara Ukuran Baru Untuk Bekas Kekasihnya (video)

    Posted: 25 May 2012 11:00 AM PDT

    Inilah gadis Hong Kong yang mempamerkan payudara barunya dengan ukuran C. Dalam videonya t dia mengejek bekas kekasihnya yang telah memutuskan hubungan kerana payudara nya kecil.





    Katanya dalam video tersebaut :

    Ng ga ching, you cheap bastard! Before you got me, you did whatever I asked of you. After you got me, we had to go Dutch on everything. Ok, that was still fine, but then you started complaining that my tits are AA cups and too small! And you dumped me because of that?

    Today, 3 months after we broke up, I want to show you something. Now, take a good look, I have a C cup! Don't you regret dumping me now? And I bet you want to do me again, right? But sorry, you don't stand a chance anymore. I won't see you again and I will NEVER let you touch my C's.

    Ng Ga Ching, you could say I'm a bitch or that I have princess syndrome, but whatever it is, you can never say that I am small again. Look at them, they are C's! You don't even have a C on your school certificate.

    terjemahannya :

    Ng ga ching, Anda lelaki murah! kamu mulai mengeluh bahawa payudaraku yang seukuran AA dan terlalu kecil! Dan kau mencampakkan aku kerana itu?

    Hari ini, 3 bulan setelah putus, aku ingin menunjukkan sesuatu. Sekarang, perhatikan, saya memiliki payudara ukuran C! Jangan menyesal, dan saya yakin kau pasti menginginkan aku lagi bukan? Tapi maaf, kamu tidak punya kesempatan lagi. Aku tidak akan sudi melihat kamu lagi dan aku tidak akan PERNAH membiarkan kamu menyentuh payudara saya yang kini mempunyai ukuran C .

    Ng Ga Ching, kamu boleh mengatakan saya adalah seorang murahan atau apapun itu , kamu tidak pernah boleh mengatakan bahwa payudara saya kecil. Lihatlah payudara saya, Kini lebih besar!

    Susun atur bilik kaki games

    Posted: 25 May 2012 10:30 AM PDT




    Kisah anak orang berpangkat yang berlagak selepas langgar orang

    Posted: 25 May 2012 10:15 AM PDT

    Insiden langgarl ari oleh Li Qiming terjadi pada malam 16 Oktober 2010, di dalam Hebei Universiti, Baoding di daerah Hebei, ketika sebuah kereta Volkswagen hitam Magotan yang laju di sebuah jalan sempit menghentam dua mahasiswa yang sedang bermain roller-skating.




    Salah seorang dari mereka mereka,  Chen Xiaofeng 20 tahun, seorang mahasiswa dari Shijiazhuang di Informasi Elektronik Teknik College meninggal kemudian di hospital. Korban lainnya, Zhang Jingjing, usia 19,  dalam keadaan stabil, meskipun menderita patah kaki kiri. Pemandui dalam keadaan mabuk, 22 tahun Li Qiming, cuba untuk melarikan diri dan terus memandu kereta ke asrama wanita untuk menurunkan kekasihnya. Ketika ditangkap oleh penjaga keamanan, dia yakin kedudukan ayahnya akan memberinya imuniti, dia berteriak "Silakan jika anda berani menuntut saya, ayah saya adalah Li Gang !!! "

    Setelah kemarahan meletus di forum internet China dan menyatakan bahawa Li Gang adalah wakil direktur biro keamanan umum setempat. Empat hari setelah kejadian itu, sebuah lomba puisi online mengundang pendatang untuk menggabungkan kalimat "Ayahku adalah Li Gang" ke dalam puisi China klasik. Pertandingan ini dibuat oleh seorang blogger perempuan di China utara dijuluki Piggy Feet Beta pada MOP orang Cina yang populer Bulletin Board System dan menerima lebih dari 6.000 penyertaan.


    Dalam sebuah wawancara dengan China Central Television pada 21 Oktober, Li Gang menangis dalam permintaan maaf pada 22 Oktober 2010, sebuah video yang menunjukkan maaf Li Qiming ditayangkan. Permintaan maaf ditolak oleh keluarga mangsa, kakak Chen Xiaofeng percaya permintaan maaf menjadi sebuah aksi politik. The People's Daily, dalam sebuah editorial yang diterbitkan pada tanggal 26 Oktober 2010, mendesak pihak berwajib untuk mengambil utindakan dan menjelaskan kebenaran melalui hukum.

    Pakaian yang patut dipakai di tepi pantai

    Posted: 25 May 2012 10:00 AM PDT

    Inilah dia pakaian yang patut dipakai di tepi pantai untuk menggelakan
    sinaran matahari...kulit pun tak terbakar...tak payah nak sapu krim...





    sopan pulak tu ..tak adelah terdedah sana-sini.....


    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS