Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Program Muzikal di TV9 Sempena Aidilfitri 2011

Posted: 29 Aug 2011 05:27 PM PDT

Program Muzikal di TV9 Sempena Aidilfitri 2011

Dato' Siti Nurhaliza bersama Idola Kecil 3 – 30 Ogos, 10.00 pagi

Juara Idola Kecil 3, Harris, dan teman-temannya yang lain iaitu Hadi, Balqis, Shazlin dan Puteri berpeluang untuk berduet dan berkongsi pentas bersama idola mereka iaitu Dato' Siti Nurhaliza dalam rancangan istimewa ini. Rancangan ini mempunyai kelainan yang tersendiri kerana mereka bukan sahaja berduet bersama Dato' Siti Nurhaliza, malahan mereka juga turut akan mengadakan permainan dan segmen bercerita yang membabitkan penonton di dalam studio. Menerusi rakaman istimewa ini Dato' Siti Nurhaliza telah berkongsi cerita menariknya serta pengalaman sewaktu beliau kanak-kanak.

Hujan di Paris – 31 Ogos, 10.00 pagi

Dengan misi mereka untuk 'menakluki' pentas dunia, destinasi Hujan kali ini adalah ke kota romantik, Paris. Berbekalkan semangat dan hanya beg galas, Hujan ke Grenobles untuk mempersembahkan muzik indie mereka kepada masyarakat di sana terutamanya pelajar-pelajar Malaysia. Inilah satu-satunya kumpulan dari Malaysia yang bertuah dapat membuat persembahan di Paris.

Ekspresi Dato' M. Nasir & Jamal Abdillah31 Ogos & 1 September, 11.00 pagi

Paduan suara emas 'sifu', M. Nasir, dan Raja Pop Malaysia, Jamal Abdillah, pastinya menyerikan sambutan Aidilfitri tahun ini menerusi TV9. Dendangan lagu dengan alunan lagu-lagu evergreen sepanjang zaman yang sentiasa menjadi siulan dan nyanyian orang ramai termasuk anak muda masa kini. Rancangan ini akan turut dimeriahkan dengan rakan-rakan seperjuangan mereka iaitu Ogy Dato' Ahmad Daud, Francesca Peter dan juga artis-artis baru dan muda seperti kumpulan Hujan, Mawi dan Awie Rafael. Pastinya apabila mendengar lagu-lagu ini, sebahagian daripada penonton teringat kembali akan kenangan-kenangan indah yang pernah dilalui dahulu.

Bunkface di Hong Kong – 3 & 4 September, 11.30 pagi

Ikuti perjalanan Bunkface yang mewakili Malaysia menyertai pertandingan Festival Muzik Asia Hong Kong 2011 baru-baru ini di samping kumpulan pop lain dari 6 buah negara lain seperti China, Taiwan, Singapura, Korea dan Hong Kong. Pelbagai rintangan dan halangan juga perlu Bunkface lalui ketika berada di sana dan salah satu daripadanya adalah dari segi komunikasi. Turu dipaparkan adalah beberapa lokasi menarik di sekitar Bandar metropolitan Hong Kong yang pasti menjadi tumpuan pelancong dari seluruh dunia.

Mampukah Bunkface memenangi pertandingan tersebut?

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Amy Search dan Ramli Sarip di Ziarah Aidilfitri
  • Muzikal Kanak-Kanak Balik Kampung Pulang Bandar
  • Program TV Aidilfitri di Saluran Muzik Aktif
  • Muzikal Raya Ratu Rock Ella
  • Program Khas Aidil Adha di Saluran Muzik Aktif RTM
  • Program Muzikal Terbaik Sempena Aidilfitri 1430H di TV3
  • Stylistika Siti Singkap Evolusi Fesyen
  • Program Hebat Sempena Aidilfitri 1430H di Astro
  • Muzikal Raya Twist Raya di Aidilfitri TV2
  • Mari Berdansa Aidilfitri
  • E-Kad Raya Aidilfitri 2011

    Posted: 29 Aug 2011 07:21 AM PDT

    Salam lebaran semua pembaca,

    Setelah sebulan kita semua berpuasa, sudah tiba masanya untuk kita menyambut hari raya Aidilfitri esok. Dengan itu, Budiey ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Puasa kepada semua pembaca. Terima kasih kepada semua yang menghantar ucapan di Facebook dan Twitter. Juga tak lupa yang hantar e-kad di e-mail Budiey.

    Kepada yang nak hantar e-kad raya kepada budiey, bolehlah menghantar email kepada: budiey.isma@gmail.com

    Ini beberapa e-kad yang Budiey terima melalui email. Terima kasih semua.

    celcom raya

    Kad Raya

    Kad Raya

    Kad Raya

    Kad Raya

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Pantun Lawak Hari Raya dan Pantun Aidilfitri
  • Pantun Hari Raya Aidilfitri Akademi Fantasia 5
  • Ucapan SMS Salam Aidilfitri daripada Fouziah Gous
  • Kad Raya, E-kad Aidilfitri, TV Raya, Pelita Raya, Apa Lagi?
  • Amalan Mulia Di Hari Raya Aidilfitri
  • Ucapan SMS Adilfitri dari Ashraf Muslim
  • Selamat Hari Raya Aidilfitri 2007
  • Amy Search dan Ramli Sarip di Ziarah Aidilfitri
  • Program TV Aidilfitri di Saluran Muzik Aktif
  • Lirik Lagu Raya Nubhan Aidilfitri Limpah Kurniaan Ilahi
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Gila...kecik-kecik dah pandai layan projek

    Posted: 29 Aug 2011 09:20 PM PDT




    Mana mak bapak dia orang ni???

    Gila..kanak-kanak dikelar

    Posted: 29 Aug 2011 08:47 PM PDT


    SHANGHAI: Seorang pekerja mengelar kanak-kanak di sebuat pusat jagaan untuk pekerja pendatang di timur Chna, menyebabkan lapan orang cedera.

    Serangan berlaku tengah hari di daerah Minhang, pinggir bandar raya Shanghai, pusat tumpuan ramai pekerja pendatang.


    Penyerang wanita itu kini dalam tahanan polis untuk disoalsiasat, kata Zhuang Liqiang, pegawai Biro Keselamatan Awam Shanghai.


    Daripada lapan kanak-kanak itu, empat dihantar ke hospital untuk dirawat sementara empat lagi hanya cedera ringan. Penyerang dipercayai mengalami sakit jiwa. - AP

    sumber : myMetro

    Wow hebat...Surat khabar lama dijadikan petrol

    Posted: 29 Aug 2011 07:25 PM PDT


    TULANE, Amerika Syarikat (AS) – Sekumpulan saintis Universiti Tulane di sini menemui kegunaan baru untuk surat khabar lama iaitu menjadikannya bahan api bio bagi menggantikan petrol, lapor sebuah akhbar semalam.

    Mereka berkata, kereta pada masa hadapan boleh bergerak dengan menggunakan kertas termasuk surat khabar lama.

    Perkembangan tersebut adalah susulan penemuan sejenis bakteria dikenali sebagai TU-103 yang 'memakan' kertas untuk menghasilkan butanol iaitu sejenis bahan api bio yang boleh menggantikan petrol.

    "Di Amerika Syarikat sahaja, sekurang-kurangnya 323 tan kertas boleh digunakan untuk menghasilkan butanol yang dibuang pada setiap tahun," kata ketua penyelidikan tersebut, Profesor Madya David Mullin.

    Menurutnya, kajian itu menunjukkan kejayaan yang memberangsangkan.

    "Kajian kami pasti dapat mengurangkan kos untuk menghasilkan bahan api bio yang agak tinggi pada masa ini," tambahnya. – Agensi

    sumber : kosmo online

    Aduh..tertangkap kerana tulis kegiatan mencuri dalam diari

    Posted: 29 Aug 2011 06:00 PM PDT


    SEOUL: Seorang pencuri ditangkap selepas polis menemui maklumat mengenai kegiatan jenayahnya di dalam diarinya, lengkap dengan alamat tempat dia mencuri serta perkataan seperti 'jackpot' (cepumas).

    Lelaki Seoul berusia 42 tahun itu yang dikenalpasti sebagai Kim saja, mencuri beg mewah, barang kemas dan elektronik bernilai 320 juta won (RM900,000) daripada beberapa rumah sepanjang enam tahun.


    Dia ditangkap bulan ini selepas kamera litar tertutup sebuah mesin pengeluar wang automatik merakam gambarnya cuba mengeluarkan wang dengan mengguna kad kredit yang dicuri.


    Kim mulanya menafikan dia terbabit dalam rompakan, tetapi kemudian mengaku selepas polis menyerbu rumahnya.


    Bersama-sama longgokan barang curi itu, polis juga menemui diari yang mengandungi maklumat mengenai jenayahnya, termasuk alat rumah yang dirompak dan penilaian secara harian mengenai sama ada hasil rompakan itu baik atau tidak.


    Penyiasat, Lee Hyun-Yeong berkata, Lee menggunakan horoskop bulanan di Internet untuk memilih hari 'terbaik' untuk mencuri. -AP

    sumber : myMetro

    Wah,Pemilik PayPal Merancang Bangun Negara Terapung

    Posted: 29 Aug 2011 05:00 PM PDT


    TEMPO Interaktif, Pendiri PayPal, Peter Thiel punya idea gila. Dia merancang membuat Negara terapung. Negara itu akan berada perairan internasional dan akan memiliki peraturan sendiri tidak terkait dengan negara manapun.

    Thiel, 43, yang memiliki kekayaan 910 juta poundsterling telah memberi dana 763 ribu poundsterling kepada Seasteading Institute untuk mewujudkan rancangannya. "Mungkin banyak yang berfikir ini hal mustahil, tapi itu suatu keuntungan buat kami," kata Thiel.

    Keuntungan yang dimaksud Thiel, sampai saat ini tidak ada yang percaya akan terwujud. Sehingga tidak ada yang mencuba menghentikan kami. "Sampai akhirnya mereka terlambat," katanya.

    Idea negara terapung ini berasal dari idea radikal liberal, yang menghormati kebebasan individu. Negara apung ini nantinya berbeza betul dengan negara konvensional.

    "Membuat negara terapung satu-satunya cara untuk membuat masyarakat baru di bumi," begitu bunyi pernyataan Seasteding Institute, lembaga yang menjadi kepala projek ini.

    Lembaga tersebut dioperasikan oleh Patri Friedman, bekas engineer Google yang juga cucu dari peraih nobel ekonomi Milton Friedman. Rencana besarnya negara itu boleh menampung 10 juta orang pada 2050. Saat ini mereka tengah menyiapkan miniaturnya yang menampung 270 orang.

    Cuba lihat gambar ini..pasti anda terpegun

    Posted: 29 Aug 2011 11:01 AM PDT


    Gilalah...Pelayan Restoran Dapat Tips Kereta

    Posted: 29 Aug 2011 10:45 AM PDT


    Liputan6.com, Stockport: Terkejut dan gembira tengah dirasakan Carlos Alarcon, pelayan restoran di Stckport, Inggris. Baru-baru ini, mendapatkan tips dari seorang pelanggan berupa kereta.

    Kisah bahagia itu berawal dari Alarcon yang kehilangan keretanya. Ia pun menceritakan kisah itu kepada bosnya. Lantas, kisah itu pun sampai ke telinga Tony Howard, pelanggan yang gemar makan siang di restoran tempat Alarcon bekerja.

    Tiba-tiba, pemilik bengkel itu menghadiahinya sebuah kereta Mitsubishi. "Dia dalah orang baik dan pantas untuk memandu daripada mengejar bas. Aku rasa tidak ada yang berlebihan soal ini. Tetapi aku tahu, ini akan bererti banyak baginya. Kerana itulah, mengapa aku melakukannya," ungkap Howard.

    Alarcon senang bukan kepalang. "Aku benar-benar tak dapat berkata-kata. Aku menawarinya sejumlah wang, tetapi dia menolaknya. Dibandingkan dengan kereta lamaku, kereta pemberiannya seperti limousine bagiku. Tony memang orang baik, tetapi aku tidak pernah menyangka ia akan melakukan hal besar ini," kata Alarcon.

    Perempuan Lahirkan Bayi Mirip Monyet ( Pic + Video )

    Posted: 29 Aug 2011 09:45 AM PDT


    Mungkinkah dunia yang memang sudah Tua.sehingga banyak Fenomena yang muncul,keanehan yang tidak wajar.

    Sebagai manusia yang beriman dan mengerti ini merupakan firasat dan pertanda bahAwa Tuhan telah menunjukkan kuasanya.[gistink.info]


    Pasar Bunga Terbesar Di Dunia

    Posted: 29 Aug 2011 08:50 AM PDT

    Banyak bangunan mengatakan mereka sebagai gedung terluas di dunia, dan pasar bunga Aalsmeer adalah salah satu yang terbesar . Dalam hal ini, ia masuk dalam Guinness Book of Records mengakui sebagai bangunan komersial terbesar di dunia, dengan luas 990,000 meter persegi (10,6 juta kaki) dan setelah melihat denah terbuka, akan sulit bertemu jika terpisah





    Bunga adalah bisnis besar di Belanda dan Aalsmeer adalah pusat bisnis itu. Setiap hari kerja mereka menjual sekitar 20 juta bunga dalam struktur besar,dan untung sekitar € 2 miliar per tahun . Banyak bunga-bunga ditanam di Pasar Aalsmeer di Belanda, tapi banyak dari mereka yang ditanam di tempat yang jauh seperti Kenya, Uganda, dan Israel. Sekitar 6.000 petani datang ke sini untuk menjual ke lebih dari 2.000 pembeli bunga.

    TERNYATA PENGGANTI STEVE JOBS SEOARANG GAY

    Posted: 29 Aug 2011 07:25 AM PDT


    Tim Cook oleh sebagian kalangan sangat pasti untuk menggantkan posisi Steve Jobs sebagai CEO Apple. Cook termasuk tipe pekerja keras dan selalu memberikan contoh bagi pekerjanya, sehingga tak menghairankan pengamat yang optimis dengan suksesor Jobs tersebut.
    Namun tak banyak tahu, di balik kecerdasan Cook dalam memimpin Apple, ada sisi unik sekaligus tabu yang belum diketahui oleh publik. Salah satu diantaranya adalah, Cook memiliki oreantasi seksual dengan sesama jenis atau gay.

    Desas desus ini sendiri sudah cukup lama terdengar di kalangan internal perusahaan yang berbasis di Silicon Valey tersebut. Menurut sumber terdekat Cook, keperibadian gay dirinya terlihat setelah Cook diprofilkan sebagai "bujangan seumur hidup" dan "sangat tertutup" di tempat lain.

    Dilansir Gawker, Jumaat (26/8/2011), seorang eksekutif teknologi telah berbicara kepada beberapa veteran management Apple tentang Cook. Dia mengatakan kepada para eksekutif supaya mendukung Cook jika dia secara terbuka mengakui orientasi seksualnya yang menyimpang, dan bahkan akan mendorong dia untuk melakukannya saat ia langkah-langkah sampai peranan kepemimpinannya.
    Walaupun mereka juga memiliki kekhuatiran kalau pengakuan tersebut akan berimpak pada persepsi Apple di masa depan.

    Cook digambarkan sebagai seorang workaholic yang bahkan tak segan meng-email bawahannya pada pukul 4:30 pagi setiap pagi. COO membanggakan dirinya sebagai orang yang pertama ke pejabat dan keluar terakhir. Di IBM, ia menawarkan diri untuk bekerja di pabrik saat Natal dan Tahun Baru.
    Secara kontroversial Cook sejauh ini, eksekutif gay yang paling kuat di teknologi, setelah pengakuan lesbian Kepala SDM Microsoft Lisa Brummel dan Megan Smith,bekas CEO PlanetOut yang sekarang bekerja sebagai wakil presiden Google pengembangan bisnis baru.

    SELAMAT HARI RAYA DARI BORAKKOSONG.COM

    Posted: 29 Aug 2011 06:00 AM PDT



    SELAMAT HARI RAYA DARI KAMI SEKELUARGA
    KEPADA PEMBACA SERTA PENGUNJUNG
    BORAK KOSONG...
    MOGA HARI RAYA AKAN MENCERIAKAN KEHIDUPAN
    BAIK DI DUNIA DAN DI AKHIRAT

    MAAF ZAHIR DAN BATIN
    DARI KAMI SEKELUARGA....

    Gila babi betul cara potong kuku

    Posted: 29 Aug 2011 05:00 AM PDT


    WOW..!! Makanan Plastik Di Restoran

    Posted: 29 Aug 2011 04:00 AM PDT






    Ajaib.. Seorang Remaja Berhasil Selamat Setelah Dilanggar kereta api

    Posted: 29 Aug 2011 03:00 AM PDT

    Anak laki-laki berusia 12 tahun itu pada awalnya terlihat terjebak di antara kereta api dan hujung peron stesen di Sydney, Australia, sebelum dia menghilang dari pandangan.

    Nampaknya macam dia telah tewas terlindas kereta api setelah beberapa minit berlalu setelah pelanggaran ia belum juga terlihat. Namun ajaibnya, remaja ini berdiri dan menaiki peron dengan kaki dan siku yang patah, penuh luka namun selamat dari kecelakaan mengerikan tersebut.

    Rakaman ini dirilis oleh Departemen Perhubungan New South Wales, untuk menunjukkan bahawa melompat ke jalur jalur kereta api adalah tindakan yang bodoh, meskipun tidak nampak ada kereta api yang mendekat.

    Para pegawai kereta api mengatakan bahawa mereka percaya remaja itu melompat turun untuk berbicara dengan seorang gadis yang berdiri di platform pada sisi lain stesen.

    Departemen Transportasi mengatakan bahawa anak laki-laki tersebut dibawa ke Hospitak Kanak -kanak Sydney Westmead untuk mengobati tulangnya yang patah.

    Sumber : dailymail


    JALAN RAYA DI CHINA TERLIPAT KERANA SUHU YANG SANGAT TINGGI

    Posted: 29 Aug 2011 02:00 AM PDT

    Jalan ini terletak di Kota Mianyang, Sichuan, China. Jalan yang terletak di sebelah Barat Bandar Mianyang tersebut retak kerana suhu yang sangat tinggi. Tidak hanya retak, namun jalan tersebut juga melengkung setinggi 50 cm yang mengakibatkan jalan tersebut seperti terlipat.





    Wartawan kurang ajar suruh pemain tandatangan di punggungnya

    Posted: 29 Aug 2011 01:00 AM PDT

    Ini kelakuan aneh wanita berambut perang yang barangkali peminat fanatik dengan pemain bolesepak. Kejadiannya di Equador saat awek seksi itu yang seorang wartawan atau memang berpura-pura menjadi wartawan agar boleh mendekati sang pemain.

    Selesai pertandingan, awek yang tak disebutkan identitinya seperti wartawan lainnya melakukan wawancara. Saat melakukan wawancara khusus, dia kemudian meminta tanda tangan pemain. Gilanya...dia memelorotkan seluar jeans dan meminta tanda tangan di bahagian punggungnya(maaf).

    Kelakuannya mengundang teriakan penonton laki-laki. Mereka bersuit-suit atas tindakan awek tersebut. Pemain nampaknya malu dan menolak memberi tandatangan. Meski demikian dia memberikan ciuman kepadanya.Saat meninggalkan padang, dia memperlihatkan asetnya pada suporter lelaki.


    Doktor Cantik ditelan hidup" oleh Unta gila

    Posted: 29 Aug 2011 12:00 AM PDT


    Kejadian ini terjadi di sebuah negara Arab yang telah dirahsiakan nama nya untuk menjaga nama baik negara tersebut..

    Seekor unta yang mengalami sedikit gangguan mental telah menelan hidup- hidup seorang doktor haiwan yang ingin memeriksa kesihatan unta tersebut..

    Unta sepeti diketahui orang' bukanlah haiwan karnivor yang menjadikan daging sebagai menu utama dalam setiap sajian nya..

    Akibat daripada serangan unta itu, nasib doktor hewan itu sangatlah malang.. keadaan doktor tersebut telah dirahsiakan kepada umum..

    China Hapus Lagu Gaga dan 100 Lagu Lainnya

    Posted: 28 Aug 2011 11:00 PM PDT


    Penyanyi kontroversial Lady Gaga mempunyai fans hampir di seluruh dunia. Namun tetap saja ada pro dan kontra terhadap gaya yang ditampilkan penyanyi 'Born This Way' ini.
    Seperti dikutip pejabat berita Associated Press(AP), Kementerian Kebudayaan China memerintahkan situs pengunduh musik menghapus enam lagu Lady Gaga, Katy Perry, Backstreet Boys dan penyanyi pop lainnya dalam waktu dua minggu atau mereka menerima hukuman.

    Pemerintah China membuat daftar 100 lagu yang harus dihapus dari situs China kerana lagu-lagu tersebut tidak pernah masuk dalam daftar sensor pemerintah. Lagu-lagu itu antara lain lagu 'Judas' milik Lady Gaga, lagu 'Last Friday Night' milik Katy Perry dan 'I Want It That Way' oleh Backstreet Boys. Belasan lagu artis Taiwan dan Hong Kong serta beberapa lagu barat juga termasuk dalam daftar tersebut.

    Kementerian menjelaskan, peraturan yang ditetapkan bermaksud menjaga kelestarian budaya China. Seperti yang diumumkan di situs Kementerian Kebudayaan China pada 19 Ogos 2011, situs pengunduh musik harus menghapus lagu-lagu tersebut sampai batas waktu 15 September 2011. Bagi situs yang melanggarnya akan terkena hukuman. Meski demikian, tidak dijelaskan secara spesifik mengenai hukuman tersebut.


    LG Lancar Scanner Dari Mouse Pertama Di Dunia

    Posted: 28 Aug 2011 10:00 PM PDT


    Mouse ini dapat menscan dan menyimpan gambar ke berbagai format seperti PNG, JPEG, TIFF dan PDF dengan ukuran maksima kertas A3. Dan tak hanya itu, berbekal fitur Optical Character Recognition, mouse ini mampu memindahkan dokumen tertulis di dalam kertas kedalam versi digital tanpa masalah. Bayangkan betapa mudahnya kini memindahkan dokumen dalam surat khabsr atau majalah ke dalam word dalam waktu yang lebih singkat, lebih mudah dan praktis.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS