Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Vokalis Estrella, Liyana Fizi Terima Fu*k You Kerana Menyokong Anti-Keganasan Mak Nyah

Posted: 19 Dec 2010 08:26 AM PST

Screen shot 2010 12 20 at 12.04.41 AM Vokalis Estrella, Liyana Fizi Terima Fu*k You Kerana Menyokong Anti Keganasan Mak Nyah

Usaha vokalis Estrella, Liyana Fizi dalam menyokong gerakan Anti-Keganasan Mak Nyah menyebabkan ada peminat berasa berang dan menghadiahkan Fu*k You kepada dia melalui laman Facebook, malam tadi. Vokalis Estrella yang popular dengan lagu Stay ini walaubagaimana pun membalas kutukan peminatnya supaya menjaga bahasa, dan cara melayan orang.

Daripada apa yang kami faham, Liyana Fizi cuma memberikan sokongan kepada gerakan Anti-Keganasan terhadap golongan Mak Nyah kerana selama ini mereka menerima layanan yang kasar, serta tidak adil. Namun, itu bukan bermaksud bahawa Liyana Fizi menentang hukum agama.

Menurut Liyana, mak nyah tidak pernah merompak, meragut, cuba menipu, atau mencederakan keluarganya. Mereka tidak pernah melakukan apa-apa kesalahan terhadap dirinya. Dan, dia juga mempunyai hak untuk membuat gig pada mana-mana konsert kesukaannya.

Ada benar juga kata Liyana, tetapi, kalau difikirkan daripada sensitiviti masyarakat, mungkin Liyana patut mengambil kira kata-kata peminat itu. Enjoice!

pixel Vokalis Estrella, Liyana Fizi Terima Fu*k You Kerana Menyokong Anti Keganasan Mak Nyah
Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

(Xklusif!) Ahmad Dhani Umum Once Tarik Diri Daripada Dewa 19

Posted: 19 Dec 2010 06:46 AM PST

Screen shot 2010 12 19 at 10.27.14 PM (Xklusif!) Ahmad Dhani Umum Once Tarik Diri Daripada Dewa 19

Terkejut kami apabila wartawan Malay Mail, melalui twitter Joe Lee memberitahu  bahawa Ahmad Dhani baru sahaja mengumumkan Once tarik diri daripada kumpulan paling popular Indonesia, Dewa 19. Berita ini sangat eksklusif, sampai orang Indonesia pun belum tahu lagi. Cheers!

Surat perletakan jawatan sudah dihantar kepada Ahmad Dhani & ahli kumpulan Dewa 19, kira-kira minggu lepas. Kami difahamkan, pencarian bintang baru bagi mengantikan Once mungkin akan dibuat melalui siri realiti TV di Indonesia. Kemungkinan besar juga akan mendapat kerjasama daripada Tv Malaysia.

Sekeping screenshot gambar surat perletakan jawatan oleh Once yang sempat dihantar oleh Joe Lee di ruangan Twitter, sebentar tadi, selepas ini. Thanks Joe!

x2 3d06998 (Xklusif!) Ahmad Dhani Umum Once Tarik Diri Daripada Dewa 19

pixel (Xklusif!) Ahmad Dhani Umum Once Tarik Diri Daripada Dewa 19
Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Kursus Solekan & Kecantikan PERCUMA di Akademi RedGlow

Posted: 19 Dec 2010 09:05 AM PST

Anda berminat dengan bidang solekan dan kecantikan?
Bercita-cita ingin menjadi makeup artist atau memiliki salon kecantikan sendiri?
Anda Lepasan SPM?
Penganggur?
Maupun bekerja?

Inilah masanya untuk mencapai apa yang anda inginkan!

Akademi RedGlow menawarkan kursus berikut secara PERCUMA!

1. Kursus Juru Kecantikan

Tempoh Pengajian: 6 bulan
Mod Pengajian: Sepenuh masa
Sinopsis Pengajian: Sijil Jurukecantikan ini mendedahkan pelajar kepada teknik-teknik sebagai seorang jurukecantikan dengan latihan melaksanakan rawatan wajah, solekan, pedicure dan manicure serta teknik-teknik komunikasi sebagai juru kecantikan.

Peluang Pekerjaan:

  1. Jurukecantikan
  2. Jurusolek
  3. Perawat kecantikan

iklan

2- Kursus Profesional Solekan

(Makeup Artist undangan turut mengajar)

Tempoh Pengajian: 50 Jam/ 1 bulan
Mod Pengajian: Separuh masa/ Sepenuh masa
Sinopsis Pengajian: Belajar asas dan lanjutan solekan serta mengandam secara menyeluruh termasuk solekan fantasi, outdoor dan indoor serta solekan pengantin.

Peluang Pekerjaan:

  1. Juruandam
  2. Jurusolek
  3. Makeup Artist

Temuduga terbuka akan diadakan untuk memilih pelatih untuk kursus-kursus di atas:

Tempat:
Akademi RedGlow
No 17-B, 2nd Floor,
Jalan Tengku Ampuan Zabedah E9 / 9,
Seksyen 9 ,
40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan
Tarikh: 26 & 27 Disember 2010
Waktu: 10.00 am- 3.00 pm

p/s: Sila bawa kad pengenalan fotostat.

Untuk keterangan lanjut, sila layari:

http://redglow-portfolio.blogspot.com

Interview akan dijalankan oleh:
1- Arlina Rosli
2- Annur Najwa

iklan

iklan

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Sekitar Bengkel Kecantikan Bersama Irma Hasmie
  • Amber Chia Lancar Amber Chia Academy
  • Jom Sertai Pelbagai Aktiviti dan Bengkel Kecantikan di AsterSpring
  • Seminar Cantik Bersama Wanita Anjuran TV3
  • Bengkel Kecantikan Sensasi Selebriti Bersama Irma Hasmie
  • Gambar Adlin Aman Ramli dan Emilda Rosmila di Zura Academy
  • Guna Ampoule dan 24k Gold Serum Masa Photo Shoot
  • Aizat Teruja Mahu Belajar Muzik di United Kingdom
  • Radhi Study Go! Radhi OAG Dari Rock ke Ulat Buku?
  • Diana Danielle Tak Sabar Ikuti Kursus PLKN 19 Mac Ini
  • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    IZ Sulaini Bakal Perform di DiGi Live K-Pop Concert 2011

    Posted: 19 Dec 2010 08:02 AM PST

    Budiey sekarang tengah sibuk cari artis untuk perform di Party Ulangtahun Budiey.com ke-4. Kalau boleh nak cari artis solo sebab tempat dan ruang sangat terhad. Jadi, kepada grup atau duo yang minta nak perform tu, Budiey minta maaf banyak-banyak sebab tak dapat tunaikan permintaan. Mungkin satu hari nanti bila dah ada yang sudi sponsor tempat yang lebih besar, kita kasi diorang perform pulak.

    Cakap pasal perform ni, Budiey dah pun jemput beberapa orang penyanyi solo. Ada yang dah bersetuju dan ada juga yang tak dapat datang sebab sibuk dengan kerja.

    Maklumlah artis baru sekarang, masing-masing sekarang tengah nak naik. Seperti juga dengan penyanyi solo yang baru-baru ini buat Opening Act untuk Konsert Wonder Girls pada 11 Disember lalu di Genting Highlands. Asyik sibuk memanjang. Di bawah ini ada video behind the scenes IZ sebelum naik ke pentas. Ramai yang nak tahu macamana. Rupanya, menurut IZ, dia tak guna stylist sebaliknya semuanya dibuat sendiri. Jimat sikit kos. Kalau boleh buat sendiri, why not. Better buat sendiri je. Barulah artis indie!

    IZ antara artis yang suka bangun pagi. Di mana IZ juga suka berkongsi cerita dengan Budiey tentang kerjaya seninya. Mungkin benda pertama yang IZ fikir masa bangun tu, camna nak lebih dikenali untuk tahun 2011 ini. Rasanya, kalau dah berusaha, pasti akan berjaya. Tak gitu Iz?

    Dikhabarkan IZ juga akan ke US lagi pada bulan Februari 2011 untuk merakam beberapa buah lagu Inggeris untuk albumnya nanti. Patutlah IZ tak dapat kompem nak datang ke Party Budiey.com. Rupanya IZ sibuk hafal lagu barunya. Wah, rakam pun kat US. Apa kat Malaysia takde kepakaran ke? Hehe, gurau je.

    Terbaru pasal IZ, pada 13 Januari nanti, dia akan perform kat DiGi Live K-Pop Concert 2011. So, Budiey nak ucap good luck! Sibuk macamana sekali pun, IZ patut datang ke party budiey.com sebab kali ini party budiey.com ada kelainan sikit di mana kita berparty sambil tengok wayang di Cathay Cineleisure!

    Kepada pembaca, nantikan pengumuman tentang jemputan ke Party Ulangtahun Budiey.com ke-4 tak lama je lagi! Stay tuned okay?

    Gambar IZ Sulaini yang dikirim sewaktu perform di Konsert Wonder Girls:

    IZ Sulaini Wonder Girls

    Bersama penari latar di belakang pentas. Mestilah neves masa ni kan?

    IZ Sulaini Wonder Girls

    Iz menggayakan pakaian lengkap dari Adidas. Macam nak gi jogging je ni.

    IZ Sulaini Wonder Girls

    Masa tengah perform lagu Jauh.

    Video WONDER GIRLS Opening Act oleh IZ

    WONDER GIRLS Behind-The-Scenes (IZ & Soul Krazy)

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • DiGi Live K-pop Party 2011
  • MUSIC AGAINST RACISM CONCERT MENARA KL
  • Nawal Al-Zoghbi Selamat Tiba di Malaysia
  • Wonder Girls Perform at MTV World Stage Live in Malaysia 2010
  • Concert Rihanna Live in Kuala Lumpur Stadium Bukit Jalil
  • Concert Roberta Flack in Malaysia
  • Dayang & Marcell SAYANG Concert Esplanade Singapore
  • XPAX IGNITES RIHANNA LIVE IN KUALA LUMPUR
  • Maxis & Hotlink Customers Witness Adam Lambert's Rising Star Live In Singapore
  • Concert Beyonce Live in Malaysia
  • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Gambar Adik lelaki dan keluarga Maya Karin

    Posted: 19 Dec 2010 08:02 PM PST

    Lumrah manusia bila ada artis yang cantik mesti kita nak tengok keluarganya atau adik beradiknya.Nak tahu dari mana kecantikan dia diwarisi.Ada yang mewarisi kecantikan dan kekacakan dari ayah ada pula yang mewarisi dari mak..

    Dan ada juga,Mak dan ayahnya takla begitu hensem atau cantik,kira biasa2 saja,tapi hasil gabungan mereka berdua anak jadi cantik jelita,ataupun kacak.

    So jom kita tengok keluarga Maya Karin.Adik lelaki Maya Karin nie bernama Armin dan kini menetap di Eropah.Adik perempuannya Iriniah Melati bekerja di London.





    Paramore Berpecah

    Posted: 19 Dec 2010 07:30 PM PST

    Ok tajuk kat atas tue takla betul..ceritanya mcm nie...

    Adik-beradik Farro, pemain gitar Josh dan pemain dram Zac telah meninggalkan Paramore, sebuah band pop-punk berasal dari Franklin, Tennessee, Amerika Syarikat.

    Pengumuman ini telah dibuat sendiri di laman web rasmi Paramore oleh tiga lagi ahli kumpulannya iaitu Hayley Williams, Jeremy Davis dan Taylor York. Mereka menerangkan kedua beradik ini telah memberitahu mereka akan meninggalkan Paramore beberapa bulan lalu.

    "Josh dan Zac telah memberitahu kami bahawa mereka akan meninggalkan band ini selepas persembahan kami di Orlando pada 12 Disember. Tidak ada di antara kami yang terkejut dengan keputusan tersebut. Semenjak tahun lalu, mereka kelihatan seperti tidak ingin bersama band ini."

    Tambah mereka lagi: "Kami inginkan Josh dan Zac melakukan apa yang boleh membuatkan mereka gembira dan jika ia bermakna bukan bersama kami, maka kami akan menyokong mereka mencari kegembiraan tersebut di tempat lain."

    Walaubagaimanapun Paramore meneruskan dengan kenyataan berikut:

    "Kami tak pernah terfikir untuk meninggalkan Paramore.Kami berharap dapat meyakinkan anda semua bahawa kami bertiga akan tetap bersama Paramore dan mneneruskan perjuangan ini bersama sampai bila-bila"


    Siti Nordiana tak tahan dikritik,Tak mahu berimej seksi lagi

    Posted: 19 Dec 2010 07:05 PM PST

    Nana lebih sesuai berimej sopan,apatah lagi sebelum bergelar janda Nana telah membawa imej yang tidak seksi,tapi bila dah menjanda tiba-tiba pulak,seksi yang terlampau,dengan pakaian yang amat singkat dan jarang.Memang mengejutkan ramai pihak.

    Lantas ramai yang menkritik hebat penampilan Nana yang seolah-olah mcm cuba membuktikan sesuatu.Dan Setelah dikritik,Nana meminta maaf dan akan kembali ke status asal.

    Kata Nana ,kalau dier digelar berimej kampung pun dia terpaksa terima je kata-kata org..

    Hairan pulak sensasi,kenapa pulak kalau berimej sopan dikatakan kampung,Lisa Surihani,Siti Nurhaliza dan banyak lagi contoh artis yang sopan okey je,tak dikatakan kampung pun..huhuhuh..







    Sekalipun tidak telanjang, namun status Nana yang baru saja memegang gelaran janda lebih setahun lalu, memberi persepsi negatif kepada dirinya apabila dilabel janda panas dan seksi. Lebih menyakitkan apabila dia dituduh tidak memelihara maruah kerana dikatakan sanggup mengeksploitasikan tubuh badannya sendiri untuk tujuan kontroversi, selain memikat lelaki.

    "Memang saya dah jangka, penampilan terbaru sempena come back menerusi single Tak Tahan, pasti mewujudkan pelbagai tanggapan, ada yang suka dan sebaliknya. Namun, daripada maklum balas di laman sosial, kebanyakannya negatif, hanya segelintir kecil saja yang boleh menerima fesyen terbaru saya.

    "Kepada peminat dan pihak media yang tersinggung dengan pembaharuan yang cuba saya tampilkan, sekali gus tidak boleh menerima imej seperti ini (seksi), saya mohon maaf.

    "Saya berjanji, selepas ini saya tidak akan mengenakan pakaian seksi yang melampau lagi. Sekalipun saya tampil dengan imej terbaru, ia semata-mata untuk menghadiri majlis hiburan dan sesi fotografi saja. Tapi, di luar waktu kerja, saya tetap Siti Nordiana yang lama," katanya tenang.
    Pun begitu, Nana seolah-olah tersilap langkah apabila imej seksi yang cuba ditonjolkannya tidak diterima masyarakat, berbeza dengan penyanyi baru hari ini seperti Yuna mahupun Ana Raffali yang tetap popular sekalipun tidak berpakaian seksi. Justeru, Nana dikatakan seperti 'menjual' tubuh untuk tatapan umum, bukan bakat nyanyiannya.


    "Selepas menerima komen negatif, selepas ini saya akan mengenakan pakaian mengikut keselesaan diri tanpa dipengaruhi mana-mana pihak lagi. Saya lebih mementingkan pendapat peminat dan media kerana merekalah yang sentiasa memberi sokongan.

    "Justeru, sekiranya selepas ini saya kembali ke imej asal, orang kata fesyen kampung, saya perlu bersedia. Ikhlas saya katakan, saya bukan seorang yang seksi, jika peminat lebih selesa menerima saya dengan imej sebelum ini, perlahan-lahan saya akan berubah ke arah itu atau bersederhana memilih pakaian.

    "Saya akui, percubaan tampil dengan imej segar dan seksi, mendapat maklum balas yang negatif. Jadi, saya harus mengambil iktibar dan memperbaiki kesilapan demi memastikan perjalanan seni berjalan lancar, sekali gus mendapat restu orang ramai," katanya yang kini aktif semula sebagai penyanyi selepas meninggalkan kerjayanya sebagai kaunselor.

    Selepas memegang status janda, Nana didakwa berubah menjadi seksi untuk menarik perhatian lelaki. Nana juga dikatakan cuba membuktikan kepada bekas suaminya, Faizal, dia juga boleh bertemu jodoh dalam masa terdekat. Justeru, sejauh mana kebenaran dakwaan itu?

    "Demi Allah, itu bukan saya! Saya tampil dengan imej seksi bukan nak cari 'jantan' mahupun meraih publisiti murahan, sebaliknya lebih kepada percubaan. Namun, percubaan itu tidak menjadi. Saya tak sanggup lagi mendengar komen, orang menuduh saya tiada pegangan agama, selain membabitkan maruah diri dan keluarga.

    "Saya tidak mahu diri ini terus dihina, dibenci dan maruah diri dipijak-pijak! Saya juga tidak pernah berniat mempamerkan aset diri sebelum ini untuk meraih kontroversi agar cepat popular. Saya akui kesilapan lalu apabila tampil dengan imej seksi, justeru sekali lagi saya mohon maaf.

    "Seperkara lagi, menerusi imej terbaru ini, tiada apa yang hendak saya buktikan kepada Faizal. Dia sudah ada kehidupan sendiri, jadi apa lagi saya nak buktikan? Saya hanya nak membuktikan, saya masih bertahan dalam industri seni selepas 10 tahun menceburinya," katanya di akhir perbualan.

    Anak Daphne Iking, Isobel Daniella sah bukan anak bekas suaminya

    Posted: 19 Dec 2010 06:40 AM PST

    Anak Daphne Iking nie comel sangat,kontroversi tentang status anak Daphne nie dah diragui semenjak dulu lagi,dan bekas suami nya telah menyaman Darren Choy yang dikatakan cuba mengajak Daphne untuk melakukan hubungan intim.


    Tapi akhirnya persoalan terjawab apabila bekas suami Daphne membawa Isobel untuk menjalani pemeriksaan DNA dan sahih lah Isobel bukan anak kandungnya..

    Kesian Isobel,menjadi mangsa dalam skandal ibu bapanya sendiri.







    Darren Choy memakai baju putih,dan Daphne baju Maroon

    Bekas suami kepada pengacara, Daphe Iking memberitahu, bahawa beliau terkejut semasa mengetahui bahawa anak perempuan mereka, Isobel Daniella bukanlah anak kandungnya.

    Ryan Chong Yiing Yih, 32, menambah, beliau telah membawa Isobel, 2, menjalani ujian asid deoksiribonukleik (DNA) dan darah di sebuah klinik di Petaling Jaya, dekat sini selepas mengesyaki perkara tersebut.

    "Sampel spesimen tersebut kemudian dihantar ke Australia untuk diuji dan daripada laporan perubatan tersebut menerangkan bahawa saya bukan bapa kepada Isobel," katanya.

    Katanya lagi, darah beliau dan Daphne adalah jenis O tetapi Isobel mempunyai darah kumpulan A.

    Terdahulu, Ryan yang memberi keterangan di Mahkamah Majistret di sini Jumaat, memaklumkan perasaan syak timbul selepas terbaca e-mel antara Daphne dengan Darren Choy Khin Ming di komputer bekas isterinya.

    Katanya lagi, dalam e-mel itu Daphne menulis bahawa seorang doktor yang dikenali sebagai Dr. Kamajit telah memberitahu bahawa wajah Isobel mirip dengan wajah Darren, seorang ahli perniagaan.

    Pada prosiding sama, Ryan turut mengemukakan kiriman e-mel dan salinan perbualan antara Daphne dan Darren yang didakwa berlaku di ruang siber.

    Antara e-mel tersebut bertarikh antara 13 September 2006 dan 3 Jun 2008 dan mengandungi ayat-ayat seperti 'I love you' dan 'you are my baby'.

    Ryan juga memberitahu, beliau mengetahui Daphne dan Darren ada membuat rancangan untuk bercuti di Indonesia untuk melakukan hubungan intim.

    Turut dikemukakan di mahkamah ialah invois percutian di sebuah hotel di Bali, Indonesia yang didakwa antara Daphne dan Darren.

    Ryan sedang memberi keterangan terhadap Darren, 45, yang dinamakan sebagai defendan dalam saman peribadinya kerana didakwa memikat Daphne yang semasa itu masih berstatus isterinya.

    Ryan berkahwin dengan Daphne pada 27 Januari 2007 di Bali.

    Darren didakwa melakukan kesalahan itu dengan niat supaya Daphne atau nama sebenarnya Daphne Eleanor Iking, 31, melakukan persetubuhan yang ditegah dengannya.

    Perbuatan itu didakwa dilakukan di B-13-2, The Plaza, Jalan Wan Kadir 3, Taman Tun Dr Ismail, di sini, antara Julai 2007 dan September 2008.

    Darren dipercayai merupakan individu pertama yang didakwa mengikut Seksyen 498 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara dua tahun atau denda atau kedua-duanya, jka sabit kesalahan.

    Pada prosiding itu, Ryan diwakili peguam-peguam Wong Kian Kheong dan Chris Lim manakala peguam-peguam Akbardin Abdul Kader dan Datuk Jagjit Singh mewakili Darren.

    Perbicaraan yang didengar di hadapan Majistret Engku Ahmad Rashdi Engku Abdillah bersambung Isnin ini.

    Budak 4 tahun hampir kebuluran,teman mayat ibu yang sudah berulat

    Posted: 18 Dec 2010 11:48 PM PST

    Sebenarnya ,berita nie sensasi dah baca beberapa hari yang lepas,saja je share kot la korang belum baca ke :P

    Kesian sangat dengan budak nie umur 4 tahun yang tidak makan dan minum selama 3 hari,selepas ibunya mati dipercayai dibunuh.Sampai Mayat ibunya berulat ,budak nie tetap tunggu di sebelah ibunya,

    Umur pun baru 4 tahun,mesti la dia takut ,tak tahu nak buat apa dan mengharap ibunya bangun.Kesian sangat mesti budak nie trauma,..

    Suspek dipercayai ayah nya sendiri...adus...tapi apa pun kes ini masih dalam siasatan polis




    SIBU: Kasih anak kecil yang tidak mengerti apa sebenarnya berlaku menyebabkan seorang kanak-kanak perempuan berusia empat tahun kelaparan dan ditemui tidak bermaya di sisi mayat ibunya yang sudah berulat dipercayai mati akibat dibunuh kira-kira tiga hari lalu di sebuah rumah teres di Jalan Hua Kee, di sini.

    Ketika ditemui jam 4.30 petang semalam, kanak-kanak itu duduk tidak bermaya di sisi mayat ibunya yang terlentang di atas tilam dalam bilik tidur dengan kesan kecederaan di badan dan telinga kanan.

    Timbalan Ketua Polis Daerah Sibu, Superintendan Zamani Hamdan, berkata kanak-kanak berkenaan ditemui anggotanya yang bergegas ke lokasi selepas mendapat laporan pemilik rumah yang didiami wanita berumur 34 tahun itu apabila terhidu bau busuk.

    Katanya, pemilik rumah itu pada mulanya ke rumah yang didiami ibu tunggal terbabit untuk memungut sewa bulanan sebelum curiga apabila panggilannya tidak berjawab sebelum terhidu bau busuk meloyakan daripada dalam rumah itu.

    "Dia menghubungi polis yang kemudian membuka pintu dan menemui sekujur tubuh dalam keadaan sudah berulat terlentang di atas tilam di dalam bilik tidur.

    "Di sisi mayat itu duduk seorang kanak-kanak perempuan dalam keadaan lemah kerana tidak makan dan minum sejak beberapa hari lalu," katanya ketika dihubungi semalam.

    Zamani berkata, berdasarkan keadaan mayat yang sudah berulat itu, polis percaya wanita terbabit mati sejak tiga hari lalu dan kanak-kanak perempuan itu tetap menemani ibunya.

    "Berdasarkan siasatan awal, kami menemui beberapa kesan kecederaan pada kepala dan telinga kanan mangsa dan tidak menolak kemungkinan wanita yang berasal dari Sibu itu mangsa pembunuhan.

    "Bagaimanapun, kami masih menunggu laporan penuh bedah siasat ke atas mayat bagi mengetahui punca kematian wanita itu," katanya.

    Zamani berkata, kanak-kanak perempuan berkenaan dihantar ke Hospital Sibu untuk rawatan lanjut kerana dipercayai trauma dengan pengalaman yang dilaluinya dan keadaannya dilaporkan stabil.

    "Susulan penemuan mayat mangsa, polis menahan seorang lelaki yang juga bekas suaminya bagi membantu siasatan yang dijalankan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh," katanya.

    Gambar Pernikahan SM Nasarudin dan Marion Rose Caunter Abdullah

    Posted: 18 Dec 2010 11:37 PM PST

    Sensasi suka sgt tgk Marion Rose Caunter nie,sungguh cantik dan ayu dengan baju kahwin serba putih rekaan Rizalman..

    Walaupun sudah memeluk agama Islam namun Marion Caunter masih mengekalkan nama nya dan menambah Rose Abdullah,,,Okeylah tue..maklumlah,nama dah diguna sejak kecil lagi,tetiba nak tukar jadi Maria ke,Mariam ke..mcm kekok pulak kan..

    Masing-masing punya citarasa dan pilihan..ada yang tukar nama sepenuhnya ,ada yang tidak.
    Yang penting sensasi harap pasangan nie bahagia dan SM Nasarudin dapat membimbing Marion dengan baik.


    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    Gambar Fizo Omar Bersama Superbike Barunya

    Posted: 19 Dec 2010 03:04 AM PST

    GAMBAR SUPERBIKE FIZO OMAR

    Fuh! Jeles kami melihat superbike baru Fizo Omar tu. Besar siot. Kalau bawak kat memana, confirm akan jadi perhatian ramai.

    Menurut Fizo, superbike itu dibelinya pada harga RM60 ribu.

    Tambah menarik lagi, nombor plat superbike baru Fizo tu adalah WU F120 yang kalau dilihat adalah simbolik kepada nama'nya FIZO.

    Lagi gambar Fizo dengan superbike barunya kat bawah ni.

    GAMBAR SUPERBIKE FIZO OMAR

    + Kredit to runwitme.blogspot.com

    Psstt: Bikin sakit hati betul video ni

    Related Posts with Thumbnails
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    [Sedih] Kerana kelaparan dan kehausan bontot lembu pun di jilat

    Posted: 19 Dec 2010 09:16 PM PST

    dowadadsdoad
    Melihat gambar diatas menjadikan kita patut bersyukur kerana dikurniakan makanan dan pakaian yang sempurna.Bayangkan kalau diri kita berada ditempat mereka ini….Inilah yang mereka terpaksa lakukan untuk bertarung hidup.Mereka akan melakukan apa saja asalkan perut  dapat diisi dan tekak dah dibasahkan..biarpun terpaksa menjilat bontot lembu….

    Mikayla Francis pesakit kanser yang dikebumikankan seperti seorang puteri

    Posted: 19 Dec 2010 08:48 PM PST

    Mikayla Francis, seorang gadis  berusia 7 tahun, akhirnya meninggal dunia setelah menderita sejenis kanser hati hepatoblastoma yang dideritanya sejak 0gos lalu. Sabtu dan Francis dimakamkan sebagai layaknya seorang puteri.

    Seramai 300 orang berkumpul di East Side Christian Church, Bayswater, Australia, untuk mengucapkan selamat jalan untuk Mikayla.



    Prosesi pemakaman dimulai dengan kereta kuda dan diberi sayap malaikat. Dua orang polis dengan menggunakan motor dalam konvoi juga mengenakan sayap.

    Peti jenazah Mikayla dilapisi dengan bunga dalam ukuran besar dan bunga peoni serta bunga daisy. Yang mengangkat peti antara lain ayah Andrew Francis dan saudaranya sambil melingkarkan tangan ke bahu masing-masing saat memasuki gereja.


    Mikayla menjadi perhatian di Australia setelah media setempat memberitakan betapa kuatnya gadis kecil itu menghadapi penyakit yang dideritanya. Kedua orang tuanya, Allyson Cowan dan Andrew Francis, memberikan pesan mereka mengenai betapa bangganya mereka terhadap anak perempuan mereka yang menginspirasi warga Australia ketika berjuang menghadapi kanser.

    Teman-teman sekolah Mikayla dari sekolah Menzies Creek Primary School membentuk barisan dan memberikan penghormatan dengan meniupkan balon ke udara. Keinginan Mikayla agar tak dilupakan sepertinya menjadi kenyataan. Mikayla meninggal dunia pada Isnin (13/12/2010) malam dikelilingi oleh keluarganya.

    Keluarga Mikayla terkejut saat anak mereka didiagnosa menderita hepatoblastoma dan doktor menemukan tumor ukuran 10 sentimeter di hatinya. Dia sempat sihat sejenak sebelum akhirnya dia didiagnosis namun mulai merasa sakit di bahagian perut.

    Dia kemudian menjalani perawatan kemoterapi di Royal Children's Hospital namun tidak memberikan respon terhadap perawatan itu. Kanser kemudian menyebar ke paru-paru. November lalu, doktor mengatakan agar orangtua Mikayla merayakan natal lebih cepat kerana mereka tidak yakin jika Mikayla boleh bertahan hingga Santa datang.

    Wanita yang anggap semua agama kuno akhirnya memilih Islam

    Posted: 19 Dec 2010 07:15 PM PST

     "Jika kau bertanya padaku pada usia 16 apakah aku ingin menjadi seorang Muslim, aku akan berkata," Tidak, terima kasih. Agamaku adalah minum-minum, berpesta bersama dengan teman-temanku," ujar Catherine Heseltine, sambil menggeleng-gelengkan kepala.

    Lahir di London Utara, Catherine tidak pernah mempraktikkan agama apapun di rumahnya. Dibesarkan dalam lingkungan kelas menengah terpelajar, agama bagi keluarga ini dianggap "sedikit kuno dan tidak relevan".

    Hingga suatu hari, guru sekolah  ini bertemu seorang pemuda bernama Syed. Pemuda ini, diakuinya, beza dengan laki-laki yang pernah dikenalnya. "Dia menafikan semua prasangkaku tentang agama. Dia masih muda, Muslim, sangat percaya pada Tuhan – dan dia sangat "normal", sama seperti lelaki seusianya. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa, tidak seperti kebanyakan pemuda Inggris,  dia tidak pernah minum minuman keras."

    Bagi Catherine, perbincangan dengan Syed membuatnya seperti ditampar. Menurutnya, seorang penganut agnotism akan menyedari bahawa menjadi peribadi tanpa agama adalah juga sebuah keyakinan; yakin Tuhan tak ada. "Kalau bagiku, bahkan Tuhan ada  tidak pun, aku tak pernah peduli."

    Setahun kemudian,dia mula mungkir dengan pemikirannya. Sampai akhirnya dalam diam-diam dia menyedari, mulai jatuh hati pada Syed dan Islam. Entah dia jatuh hati lebih dulu pada Islam kemudian baru Syed, atau sebaliknya. Yang jelas, dia yang makin teruja kian rajin membaca buku-buku keislaman.

    Apa yang paling menarik perhatiannya dari semua bahan yang dibacanya? "Alquran. Kitab ini sangat  menarik dari sisi  intelektual, sisi emosional, dan spiritual. Aku menyukai  penjelasannya tentang alam semesta dan menemukan bahawa 1.500 tahun yang lalu, Islam telah memberikan hak-hak perempuan yang tak dimiliki di sini, di dunia Barat ini. Aku makin yakin Alquran betul-betul sebuah wahyu."

    Namun, menyatakan keislaman, dia belum sanggup. Baginya, berislam bukan sekadar bersyahadat, atau demi mendapatkan apa yang kita inginkan — dalam konteks Catherine adalah mendapatkan Syed sebagai suaminya. "Agama ini benar-benar hebat. Tapi selama tiga tahun aku menyimpan minat  dalam Islam untuk diriku sendiri," ujarnya.

    Sampai kemudian, timbul keberanian untuk bersyahadat ketika kuliah di tahun pertama. Di tahun yang sama, keraa alasan tak ingin berlama-lama berkasih, dia memutuskan menikah.  Reaksi awal Ibuku adalah, "tidak dapatkah kau hidup bersama saja dengannya tanpa menikah?" Bagi ibu dia agak keberatan," tambahnya.

    Bagi ibunya, rumah tangga Muslim adalah rumah tangga yang menindas isteri. Namun dia sudah bulat tekadnya. "Kini aku sudah lima tahun lebih  menjadi isteri Syed dan ibuku tak menemukanku dirantai di dapur," ujarnya terbahak-bahak.

    Catherine pada awal keislamannya belum sepenuhnya berjilbab. Di acara-acara keagamaan, dia mengenakan jilbab. Namun dalam kesehariannya, dia mengenakan bandana atau topi untuk menutupi rambutnya.

    DIa beralasan, sengaja tampil demikian untuk menarik perhatian ketika tengah berada di restoran, pasar, atau dimanapun dia berada di luar rumah. Ketika orang bertanya, maka akan mudah baginya untuk bercerita tentang Islam.

    "Sepertiku, aku ingin orang bertahap mengetahui ajaran Islam. Aku juga ingin orang menilaiku  pertama kali dari kecerdasan dan karakterku, bukan agamaku. Ini aku sebut sebagai syiar." ujarnya.






    [Hebat] Cipta permainan seperti Mario Bros untuk ganti kad undangan perkahwinan

    Posted: 19 Dec 2010 06:45 PM PST

    Undangan perkahwinan berbentuk kad,melalui cd,sms itu sudah biasa tetapi  kalau undangan dalam bentuk permaiann (game) itu luar biasa.Sepasang bakal pengantin berasal dari Jerman mempunya idea unik dalam merancang undangan pernikahan mereka. Mereka membuat undangan perkahwinan mereka dalam bentuk video game 8 bit yang berinspirasi dari Mario Bros.


    Pasangan yang juga fanatik game ini merancang 2 karakter yang dinamakan sesuai nama mereka, iaitu Darina dan Niko. Kepingan CD game bernama Incredible Adventure itu kemudian dikirimkan kepada keluarga dan rakan-rakan sebagai bentuk jemputan.


    Namun untuk mendapatkan tarikh dan lokasi perinkahan berlangsung, semua undangan mesti  mendaftar sebagai ahli terlebih dahulu sebelum memainkan dan memenangkan game tersebut. Kalau mereka berjaya baru informasi tempat dan tarikh pernikahan bakal muncul di akhir permainan.


    Bagi yang biasa memainkan Mario Bros, pasti tidak akan menjumpai kesulitan dalam memangkan game itu. Sementara bagi yang jarang , jangan khuatir sebab game ini diciptakan dengan tingkat kesulitan yang sangat mudah.Pasangan yang merupakan anggota dari Offbeat Bride ini ternyata juga menyediakan Incredible Adventure  melalui Windows atau memakai Wine dengan Linux atau Mac.

    [Ngeri] Wanita sanggup bunuh dan kerat mayat anaknya berusia 4 tahun

    Posted: 19 Dec 2010 05:45 PM PST

    Kesian kanak-kanak ini ,nyawanya diragut oleh ibunya sendiri...mayatnya dikerat
    serta isi perutnya terburai...saya petik myMetro


    LONDON: Seorang wanita ditahan malam tadi selepas anak perempuannya yang berusia empat tahun mati dibunuh dan mayatnya dikerat.

    Mayat kanak-kanak yang terburai isi perut itu ditemui dengan jantung dan organ lain tubuhnya dipotong serta diletakkan di bilik berbeza dalam flet dihuni keluarganya.

    Wanita beragama Islam, Shayma Bharuchi, 35, didapati sedang duduk di kerusi goyang di sebelah mayat anaknya, Nusayba di dapur ketika suaminya pulang.Dia sedang mendengar bacaan ayat al-Quran yang dimainkan di alat MP3 melalui fon kepala.

    Keadaan mengerikan itu ditemui bapa Nusayba, Jerome Negney, 36 ketika sampai di flet keluarga itu di Clapton di London Timur, tengah hari kelmarin.Shayma dikatakan menikam anaknya dan kemudian mengerat tubuh kanak-kanak itu mengikut upacara mandi darah.

    Negney yang dipercayai seorang mualaf membuat panggilan kecemasan sebelum ahli paramedik mengesahkan Nusayba sudah mati di tempat kejadian. Shayma yang turut mempunyai dua lagi anak berusia 14 dan 16 tahun dan tiada di rumah ketika kejadian berlaku kemudian ditahan.

    Doktor yang memeriksa Shayma mengesahkan dia tidak sihat untuk disoal siasat polis dan dikelaskan di bawah Akta Kesihatan Mental. Jiran tetangga semalam memberitahu mereka menyaksikan Shayma menangis ketika dibawa dua anggota polis dari flet tempat tinggalnya.

     Seorang wanita berusia 30-an berkata: "Shayma sentiasa memakai hijab hitam yang hanya menampakkan matanya. Saya juga sering mendengar jeritan dia dan suaminya bertengkar dari flet itu. Ada kala pertengkaran mereka terdengar sangat serius." Polis masih melakukan pemantauan di luar flet itu semalam ketika pegawai khas penderaan kanak-kanak memulakan siasatan.Shayma pula masih lagi ditahan. - Agensi

    Kerana cantik dibuli rakan sekolah,lalu gantung diri

    Posted: 19 Dec 2010 04:45 PM PST

    Seorang gadis berusia 13 ditemukan tergantung di bilikya. Hal ini dilakukannya kerana tak tahan dengan siksaan yang dilakukan rakan-rakannya di sekolah. Sebab, dia dianggap cantik dan membahayakan.
    Poppy Bracey ditemukan tergantung di bilik tidurnya setelah kembali ke rumah dari sekolahnya di Manchester. Remaja itu sempat dilarikan ke hospital, namun nyawanyatidak dapat diselamatkan lagi.


    Pasukan penyiasat menduga Poppy melakukan hal itu kerana merasa tersiksa akibat tekanan yang diterimanya di sekolah. Hal ini mengundang perbincangan lebih 1000 pelajar sekolahLowton, Leigh, di internet. Mereka menyebut Poppy korban cemburu beberapa rakannya yang merasa tidak senang dengan kecantikan gadis itu.

    "Mengapa seseorang ingin mengganggu dia?? Selain cemburu," tulis salah seorang siswa. Ada juga seseorang bernama Kayleigh Midgley yang menulis,"Kamu mengejutkan dan membuat mereka malu. Aku berharap para b******s itu merasa sangat bersalah."


    Poppy  tinggal di Leigh pada saat kematiannya. Nick Hudson dari Children and Young People's Services mengatakan kematian Poppy yang sebelum waktunya itu sungguh tragis. "Hal ini mengejutkan dan ramai yang bersedih," ucapnya.

    Sementara Emma-Jane Cross, dari badan pencegahan kekerasan remaja (Beatbullying) mengatakan kematian Poppy merupakan kenyataan tragis atas buli Sehingga hal ini menjadi perhatian bahagia pihak yang memiliki keluarga atau kerabat yang masih remaja.

    "Ini sangat penting bagi remaja yang sering diganggu, untuk mengetahui bahawa mereka tidak sendirian. Ada orang-orang di sekitar mereka yang dapat diajak bicara. Ada yang boleh memberi bantuan serta tindakan yang dapat diambil untuk mendukung mereka," paparnya.

    Pemerintah harus memasukkan secara mendesak program pencegahan buli di setiap sekolah. "Harus ada pemberian penjelasan kepada guru, remaja, dan keluarga untuk memberi dukungan mengalahkan buli," imbuhnya.

    Jom kita lihat ular yang dibelah selepas telan orang

    Posted: 19 Dec 2010 10:01 AM PST




    ular ini telah ditangkap selepas menelan
    mangsanya dan ternyata mangsanya seorang
    manusia.Perutnya telah dibelah ......


    Akibat mabuk semua dia sapu

    Posted: 19 Dec 2010 09:30 AM PST

     dah mabuk mat pun berpinar...syok ...

    nasib baik ada kawan tegur...

    mamat tu marah pasal member kacau daun...

     Apalagi member kena tengking dan suruh mamat ni bukak mata...

     dan ternyata yang di syok beromen tu pondan....

    [Gila] Pemandu wanita ditahan rupanya memandu sambil bermastubarsi(onani)

    Posted: 19 Dec 2010 08:40 AM PST

    Melihat sebuah kereta yang meluru laju dengan aneh dan mencurigakan membuat polis jalan raya curiga dan merasa perlu untuk mengejar dan menghentikan pemandu kereta tersebut. Salah satu alasan polisi curiga adalah kaca kereta yang dipakai terlalu gelap sehingga pemandu sama sekali tidak nampak dari luar.

    Kejadian tersebut terjadi di Elmwood Place, dekat Cincinnati di Ohio Amerika Syarikat  dimana aturan yang berlaku disana tidak membenarkan kaca kereta terlampau. Polis akhirnya mendapati seorang wanita yang  bernama Colondra Hamilton berusia 36 tahun adalah pemandu kenderaan Cadilac yang mencurigakan tersebut. Polis mendapati Hamilton juga terpengaruh minuman alkohol ketika memandu.

    Yang aneh, ketika dihentikan polis , Hamilton ternyata saat itu sedang memandui sambil masturbasi dengan menggunakan alat bantu seks vibrator sambil menonton video porno yang  di laptop disampingnya. Keanehan itu diketahui karena polis melihat zip seluar yang digunakannya terbuka dan terdapat vibrator masih aktif di dalamnya.(link)

    Seorang goalkeeper bolasepak di England bunuh diri kerana tunang curang

    Posted: 19 Dec 2010 07:45 AM PST

    Seorang goalkeeper muda di England memutuskan menggantung dirinya setelah tunangnya curang dan meninggalkan dirinya demi teman satu pasukannya. .

    Dale Roberts (24) bunuh diri setelah tunangnya yang bernama Lindsay Cowen (25) memiliki hubungan dengan Paul Terry adik kepadaJohn Terry yang bermain di kelab Chelsea. Kedua lelaki itu bermain di kelab Rushden and Diamonds.

    Cowen meninggalkan Roberts setelah Terry berhubungan seks dengannya di rumah mereka sendiri. Roberts akhirnya menolak bermain dengan rakan sepasukannya yang tergamak tidur dengan tunangannya dan Terry kemudian dipindahkan ke kelab Darlington.

    Cowen mengakui kejadian itu berlaku ketika dia bertengkar dengan Roberts di rumah mereka di Higham Ferrers, Nothamptonshire.Sejumlah temannya mengatakan Roberts sangat patah hati dan berusaha bersabar kerana  kehilangan tunangannya.

    "Mereka  mula berhubung setelah Paul tidur di rumah mereka ketika Dale mengalami cedera," demikian kata seorang teman mereka.(link)

    Gigi pun boleh di tatoo

    Posted: 19 Dec 2010 06:40 AM PST

    Pelik memang pelik gigi pun sekarang pun boleh'di tatoo...







    Posman tak nak kirim surat kerana kucing

    Posted: 19 Dec 2010 05:50 AM PST


    Posman di Portsmouth menolak memberikan surat melalui pintu rumah kerana takut diserang kucing  pemilik rumah.Pejabat pos menyatakan bahawa Lana, kucing bercorak warna-warni, merupakan ancaman bagi pekerjanya.  Lana mencakar tangan petugas pos ketika dia akan memasukkan surat melalui lubang di pintu rumah.

    Petugas pos terpaksa mengetuk pintu hingga pemilik keluar mengambil surat.Namun pemilik kucing, Carl White mengatakan, kucingnya tidak menyerang dan hanya sedang bermain-main.Kini White (36) dan isterinya Carol (26) diminta menjauhkan kucing dari pintu, atau mereka tidak akan menerima surat lagi.

    White yang merupakan pegawai pembersih di Pelabuhan Portsmouth mengatakan, dia terkejut mengetahui Lana menjadi ancaman."Kotak surat kami hanya berukuran enam inci dan kucing kami selalu duduk di belakangnya," ujarnya .

    Kini pemilik kucing tersebut harus selalu memastikan bahawa kucing mereka tidak lagi duduk di balik pintu dan yang pasti tidak menyerang posman.(link)






    Cat causes complaint after attacking postman
    Uploaded by itnnews. - News videos hot off the press.

    Mereka ni bermeditasi ke tidur

    Posted: 19 Dec 2010 04:00 AM PST









    nampak macam tido je...

    [HEBAT] Hospital untuk pengemar Hello Kitty

    Posted: 19 Dec 2010 03:20 AM PST





    memang hebat...semunya di hiasi  Hello Kitty

    Anda rasa anda boleh buat macam pak cik ini?

    Posted: 19 Dec 2010 02:00 AM PST

    mengangkat batu-bata menaiki tangga..
    berat memang berat...kalau aku tak sanggup...

    Ada seorang ibu boleh keluarkan 3 liter susu badan sehari

    Posted: 19 Dec 2010 01:30 AM PST

    Jika sebahagian ibu merasa sedih tidak boleh memberikan air susu ibu (ASI) secara cukup kepada bayinya kerana kesulitan mengeluarkannya tetapi tidak pada  Luo, yang berasal Chongqing, Daerah Sichuan, China.Setiap hari dia mengaku boleh mengeluarkan air susu hampir tiga liter.

    Jumlah lebih dari cukup untuk dinikmati anak perempunya yang berumur 6 minggu Shan Shan. Agar tidak membazir susu itu terpaksa diminum oleh ibunya (nenek Shan Shan), suami Luo sendiri dan ibu mertuanya. Tapi tetap air susu itu tetap terbuang kerana berlebihan.
    Hingga akhirnya ibu mertua  Luo mengatakan bahawa susu yang mereka minum itu terlalu banyak dan memberikan saranan agar  Luo memandikan bayinya dengan air susu yang melimpah itu.

    "Kenapa susu itu tidak dimanfaatkannya untuk memandikan bayi. Dia pun akhirnya menerima saranan saya," kata mertua Ny Luo seperti dikutip  China News.
    Setelah memandikan Shan Shan beberapa hari dengan air susu ibu itu, Luo ternyata mengaku cukup puas dengan saranan itu. Menurut dia, anaknya kini memiliki kulit yang lebih lembut dan putih sejak dimandikan dengan air susu ibu.

    Meski demikian Luo tetap saja merasa tidak selesa dengan hal itu. Dia berniat untuk menyumbangkan air susunya kepada yang lebih memerlukan.

    [Heboh]Inilah wanita Nigeria yang dikatakan boleh berubah menjadi kucing

    Posted: 19 Dec 2010 12:45 AM PST

    Cerita ini sama ada benar atau tidak kita pun tak tahu.Tetapi di katakan heboh di Nigeria, Wanita Yang Berubah Wujud Menjadi Seekor Kucing. Surat kabar Nigerian Tribune melaporkan bahawa ada tiga ekor kucing yang sedang menyeberang jalan ketika sebuah kereta melanggar mereka.

    Kucing pertama berhasil menghindar dan melarikan diri, sedangkan kucing kedua terlanggar dan segera berubah menjadi seorang perempuan. Kejadian aneh ini segera menarik perhatian orang-orang di tempat itu. Ketika mereka menyedari kejadian aneh ini, mereka segera memukuli\ kucing ketiga (masih dalam rupa kucing) hingga mati. Kemudian mereka memukul perempuan itu hingga luka parah.

    Menurut saksi yang menyaksikan kejadian itu, perempuan kucing itu yang mengaku bernama Aisha Abdukareem Ibrahim mengatakan bahawa dia dan dua teman mengambil rupa kucing dan sedang mengadakan perjalanan dari Abuja ke Port Harcourt untuk membunuh tiga orang. Perempuan itu mengatakan bahawa mereka telah berhasil membunuh dua orang, namun mereka mendapatkan kesulitan ketika hendak membunuh orang ketiga dan mereka memutuskan untuk kembali ke Abuja.

    Saksi lainnya yang bernama James mengatakan bahawa perempuan itu kemudian berpura-pura lupa ketika melihat orang-orang berkerumun di sekitarnya. Dia pura-pura bertanya apa yang telah terjadi. "Aku belum pernah melihat kejadian ini selama hidupku. Aku melihat seorang perempuan yang terluka dan tergeletak di jalan, bukan kucing." kata James.

    Ketika Nigerian Tribune tiba di lokasi kejadian dekat Garrison Junction, Wanita kucing itu sedang duduk di tanah dengan darah di  tubuhnya. Bahagian kanan wajahnya mengalami luka  yang cukup dalam. Orang ramai memukulinya akibat marah kerana mereka melihat bahawa perempuan itu adalah seorang penyihir.

    Kemudian perempuan itu dibawa ke hospital untuk mendapatkan rawatan. Petugas polis mengawalnya untuk mencegah orang ramai yang marah membunuhnya. Polis mengatakan bahawa perempuan itu sudah dibawa ke hospital dan diawasi selama 24 jam untuk mencegah ia tiba-tiba menghilang.

    Di Afrika dilaporkan bahawa penyihir-penyihir di benua itu memiliki kemampuan untuk berubah bentuk menjadi haiwan seperti serangga dan ikan. Walaupun kita sudah selalu mendengar tentang hal ini, tetapi  sulit untuk dipercayai.

    [Hebat] Lamar kekasih melalui aplikasi iPhone ciptaan sendiri

    Posted: 18 Dec 2010 11:50 PM PST

    Bagi pemuda Australia ini, nampaknya tak ada yang lebih romantik daripada membuat aplikasi iPhone special untuk melamar kekasihnya. Dia rela menghabiskan waktu 3 bulan dan modal sebanyakUS$ 1500 demi menciptakan aplikasi itu.

    Sahba Idelkhani,  yang bekerja sebagai juruteknik komputer memang bekerja dengan keras demi sebuah lamaran pernikahan istimewa.Aplikasi buatannya adalah satu game dengan beberapa level permainan.


    Diperlukan waktu sebanyak 11 jam untuk menyelesaikannya. Kekasihnya yang bernama Melody, harus pergi ke lokasi-lokasi yang telah ditentukan dalam game. Setiap tempat yang disertakan memiliki erti khusus dalam cerita romantik mereka.

    "Semua lokasi ini memiliki makna. Sebagai contoh, Melody harus pergi ke kafe kesukaannya dan sarapan di sana. Ada beberapa lokasi lain seperti taman di mana kami sering pergi ke sana," kata Idelkhani.

    Setiap Melody selesai melakukan petunjuk di satu lokasi, level permainan akan naik dan petunjuk berikutnya tampil. Game ini akan berakhir  pada makan malam romantis mereka berdua.

    Di akhir permainan, Melody mendapat kad istimewal bertuliskan "Mahukah kamu menikah denganku?". Kad lamaran itu diletakkan di sebuah patung dan ternyata sudah ada di sana semenjak tiga tahun dulu, tanpa disedari oleh Melody.

    "Dia sedikit menangis," kata Idelkhani saat menceritakan reaksi kekasihnya. Usaha yang di lakukan Idelkhani membuat Melody bersedia dinikahi. Pasangan berbahagia ini pun akan berkahwin pada Februari tahun depan.
    (link)   

    [Aneh] Wanita dakwa dia hamil setelah menonton filem lucah 3D

    Posted: 18 Dec 2010 10:40 PM PST


    Jennifer Stweart (38), mengaku hamil setelah menonoton filem lucah 3D di apartment kawannya  di New York

    Dia berkata anaknya mirip aktor kulit hitam yang berlakon di dalam filem itu, padahal suaminya seorang tentera yang sedang bertugas di luar negeri berkulit putih.


    Dia merasa pening dan mual sebulan setelah menonton filem tersebut, dan ketika melakukan ujian kehamilan ternyata hasilnya positif.

    Walaupun pengakuan istrinya terasa aneh, Erick Johnson berkata, "Film lucah 3D kelihatan sangat real jadi dengan teknologi sekarang  segalanya mungkin terjadi."(link)

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS