Nuffnang

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Gambar Lisa dan Yusry jadi guru pelajar tingkatan satu selama sejam

Posted: 18 Apr 2012 09:31 AM PDT

Seronoknya pelajar nie merasai pengalaman diajar oleh selebriti yang terkenal iaitu Lisa Surihani dan suaminya Yusry Abdul Halim...

Romantiknya Lisa dan Yusry ,sekarang semua benda nak buat sama-sama..hehe..im so jelous ok

Pelakon Lisa Surihani mengakui kerjaya sebagai guru pada masa kini berdepan dengan cabaran berganda jika dibandingkan dengan pengalamannya yang pernah menjadi seorang guru sandaran, sembilan tahun lepas.

Beliau dan suaminya, penyanyi dan pengarah filem Yusry Abdul Halim merupakan antara selebriti yang dipilih untuk menjayakan program 'Teach For Malaysia (TFM) Week' di mana mereka memainkan peranan sebagai guru di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Pendamaran Jaya di sini, Isnin.

Lisa berkata pengalamannya mengajar di sekolah itu membuatkan beliau lebih menghormati profesion guru.

"Pengalaman saya hari ini memang jelas membuktikan bahawa bukan senang untuk jadi seorang guru. Cabarannya bertambah mengikut peredaran masa terutamanya dari aspek menarik perhatian dan tumpuan pelajar.

"Saya mengalu-alukan rakyat Malaysia menyokong dan mengambil bahagian dalam program TFM ini," katanya dalam sidang media di sini, Isnin.

Lisa dan Yusry masing-masing meluangkan masa selama sejam berada di dua buah kelas tingkatan satu di mana Lisa mengajar subjek Geografi manakala Yusry mengajar subjek Bahasa Inggeris.

Ulasan Filem Battleship

Posted: 18 Apr 2012 09:16 AM PDT

Sensasi belum tengok lagi movie nie,tapi game battleship memang selalu main dgn adik Sensasi yang abru form 1 tue .ehee...tapi dengar cerita memang best sangat filem nie..mesti tngok lah nanti...Jom baca Ulasan Filem Battleship


Bintang
Keseluruhan: 4
Pelakon: 3.5
Plot: 4
Efek Khas: 4.5
Sinematografi: 4

Tonton jika anda suka filem : "Transformers", "War of the Worlds" & "World Invasion: Battle Los Angeles"

Sejak baru-baru ini, kita dapat melihat bahawa ianya telah menjadi satu trend oleh penggiat-penggiat filem untuk mengadaptasikan filem-filem mereka berdasarkan novel-novel yang laris, kartun kanak-kanak dan juga alat permainan.


Selalunya, filem-filem ini akan menjadi satu 'box office' atau mencapai kegagalan. Pengulas, walau bagaimanapun berpendapat bahawa filem "Battleship" ini adalah salah satu contoh terbaik yang menunjukkan kejayaan mengadaptasi cerita dari alat permainan.

Di arahkan oleh Peter Berg ("Hancock"), filem ini akan membawa penonton ke dunia yang jarang diterokai, iaitu kehidupan para kelasi di perairan Lautan Pasifik, Hawaii dan bagaimana kehidupan mereka berubah apabila suatu kuasa makhluk asing telah mengancam dunia.


Fokus filem ini adalah kepada Taylor Kitsch ("Joh Carter"), sebagai Lt. Alex Hopper yang bermasalah dan sering membuat kacau, manakala abangnya, Alexander Skarsgård ("Melancholia") sebagai Stone Hopper, seorang yang berdisiplin dan juga seorang pegawai atasan di atas kapal USS Sampson. Berikutan satu insiden pada suatu malam.

Lt. Alex Hopper telah dipaksa untuk menyertai pasukan tentera laut. Pada mulanya dia enggan, tetapi dia telah berubah hati apabila bertemu dengan Brooklyn Decker yang menawan ("Just Go With It") sebagai Samantha Shane. Walau bagaimanapun, sayangnya Rihanna tidak berapa menonjol di antara bintang-bintang filem ini, disebabkan oleh karakternya yang banyak memberi dialog-dialog klise dan air mukanya yang tiada perubahan untuk setiap babak yang dilakonkannya.


Tetapi cerita ini juga menampilkan watak sampingan yang tidak kurang hebatnya, seperti Jessie Plemons ("Paul") sebagai Ordy, seorang yang berjaya menambat hati penonton dengan lawaknya yang bersahaja di sebalik filem yang sememangnya dipenuhi adegan aksi ini. Filem ini secara sendiriannya sahaja memang satu tafsiran yang baik ke atas alat permainan 'Battleship' ini. Peter Berg dan penulis-penulis seperti Jon Hoeber & Erich Hoeber ("Red"), telah mengambil pendekatan yang berbeza dalam menghasilkan filem ini.

Mungkin pada pandangan pertama penggunaan makhluk asing sebagai musuh adalah sesuatu yang mungkin dipersoalkan oleh penonton, tetapi setelah menonton filem ini para penonton akan dapat memahami alasan mereka itu. Selain itu, dipertingkatkan lagi dengan teknologi dan sistem bunyi yang hebat serta grafik yang mantap, filem ini pastinya akan menarik perhatian penonton.

Filem ini juga menampilkan drama dan komedi selain adegan aksi. Versi IMAX filem adalah antara sambutan hangat filem ini. Walaupun tidak mempunyai versi 3D, filem ini dipenuhi dengan adegan aksi yang mantap dan hebat untuk disaksikan di skrin yang besar. Ianya seperti menonton aksi diantara "Transformers" dan "War of the Worlds" bersama.

Filem ini juga satu pengalaman yang menarik dan bersamaan dengan filem-filem lain yang mempunyai genra yang sama, dimana pertempuran antara manusia dan makhluk asing adalah jalan cerita utama, "Battleship" sememangnya berjaya membezakan dirinya dengan filem-filem lain.

Malah penonton juga akan mendapati diri mereka akan sentiasa berada dalam keadaan "bersedia" untuk aksi-aksi yang seterusnya. Selain itu, penonton dinasihati untuk tunggu sebentar selepas filem ini tamat untuk satu kejutan. Selain versi IMAX, "Battleship juga boleh didapati di dalam bentuk standard 35mm dan versi 2D.


Nabil bakal timang anak hujung tahun ini

Posted: 18 Apr 2012 09:09 AM PDT

Setiap pasangan yang berkahwin pasni mahukan kehadiran anak untuk melengkapkan cinta mereka..Penyatuan dua jiwa dengan kelahiran anak menguatkan lagi ikatan perkahwinan.

Tahniah sensasi ucapkan kepada Nabil yang baru menerima berita yang siterinya Zira telahpun hamil 5 bulan.


Zira memberitahu doktor mengesahkan kandungannya kini berusia lebih lima minggu. Namun masih terlalu awal untuk mengetahui jantina anaknya itu. Dalam masa yang sama, Zira juga melahirkan rasa syukur dan gembira dengan kehamilan itu dan berharap bayi yang dikandung sihat sempurna.

Sebelum ini Zira pernah memaklumkan yang dia telah mencuba pelbagai cara untuk hamil. Pasangan ini telah bernikah pada 30 September tahun lalu. Majlis resepsi yang diadakan di i-City Shah Alam berlangsung dalam suasana cukup meriah kerana turut dihadiri oleh peminat-peminat Nabil.

Bob Kuman,tak mampu lagi bangun hanya tinggal Rm36 dalam akaun

Posted: 18 Apr 2012 09:44 AM PDT


Terkedu seketika apabila membaca laporan eksklusif yang dilakukan wartawan TV3 Mazidul Akmal Sidek mengenai keadaan kesihatan yang tidak sihat dialami oleh pelawak terkenal, Bob Kuman.

Kisah bermula apabila Bob terjatuh ketika sesi pengambaran drama "Jangan Pandang Belakang Congkak" sekitar tahun 2011.

Ketika kejadian, Wahid Senario dan Lan Pet Pet ada menjadi saksi kejadian malang yang melanda diri Bob Kuman.

Dia yang memberitahu, "Dalam keadaan sakit, semput dan sukar bernafas ketika itu, saya gagahkan diri untuk pergi ke hospital kerana tidak tahan dengan kesakitan yang ditanggung. Selepas keluar dari hospital, saya diberitahu kos perubatan mencecah sehingga ke RM7,000, ketika itu tuhan sahaja yang tahu perasaan saya kerana produser drama tersebut langsung tidak mahu membantu. Itu yang membuatkan saya kecil hati. Mujurlah, ketika itu ada rezeki diterima untuk saya lunaskan hutang namun masih berbaki RM3,600."

Kesihatan Bob Kuman semakin merosot apabila kini dia terpaksa bergantung sepenuhnya dengan bantuan oksigen ditambah dengan pergerakannya yang terbatas sejak 8 April lalu kerana tidak mampu untuk bangun.

Ujar Bob lagi, dia amat memerlukan bantuan oksigen sendiri, namun tidak mampu untuk membelinya kerana kesempitan duit.

"Itu gambar saya, sewaktu dirawat di Hospital Tawakal Kuala Lumpur. Malam tahun 2011 semasa sesi penggambaran 'Jangan Pandang Belakang Congkak', siri televisyen, saya terjatuh di Hulu Langat, Selangor. Wahid Senario dan Lan Pet Pet antara saksi kejadian itu. Dalam keadaan pening, semput dan sakit, saya terpaksa memandu kereta sendiri ke hospital dan dibiarkan begitu sahaja. Masa keluar dari pusat rawatan itu, saya diberitahu, berhutang lebih kurang 7 ribu ringgit dengan hospital dan saya kena bayar sendiri. Itu saya tidak boleh terima. Penerbit tidak membantu sebab itu saya berasa kecil hati. Mujur selepas itu, dapat rezeki sikit dan saya menjelaskan sebahagian daripada caj hospital itu. Kini ada berbaki lebih tiga ribu enam ratus ringgit lagi," ujar Bob.

"Saya sudah tidak boleh bergerak sejak 8 April lalu dan kemudian memakai mesin oksigen ini. Sebenarnya saya bukan ingin menagih simpati masyarakat," katanya


"Setakat ini beberapa kawan membantu saya. Antara mereka, Adlin Aman Ramli. Dia bagi saya pinjam duit RM2,000 bang masa saya tengah susah, sewaktu dirawat di Putrajaya. Itu sahabat saya bang. Dalam keadaan begini, saya pun tidak boleh berkarya, tidak ada pendapatan. Mujurlah gerai Bawal Powersaya kongsikan bersama rakan mendapat sambutan dan boleh membantu sedikit dari segi kewangan," jelas Bob.

"Bang, sekarang ini saya hanya ada RM36 dalam akaun simpanan," bisiknya.

Untuk pengetahuan semua rakan artis dan peminat, Bob sedang berada dalam keadaan lemah, tidak mampu bergerak, apatah lagi untuk keluar dari rumah di Seksyen 11, Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor.

Kepada pembaca ingin membantu Bob, sila hubungi Razali di talian 016 231 5812. Manakala akaun Bob (HUSNI MOHD RAWI) Maybank 112371007047

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Fazura Berat Hati Lakonkan Watak Melibatkan Sentuhan Lelaki

Posted: 18 Apr 2012 10:36 PM PDT

Fazura yang kini memanjakan diri bercuti selama 2 minggu di lokasi yang dirahsiakan memberitahu bahawa dia agak keberatan untuk melakonkan watak yang bersentuhan dengan lelaki melalui laman Facebooknya, semalam.

Luahan hati Fazura mendapat respon yang positif daripada peminat yang mencecah 200 000, dimana mereka bersetuju dengan kenyataan pelakon jelita itu.

Memetik kata-kata Fazura, "Belum ada drama atau filem baru, susah rupanya nak dapat watak yang tak bersentuhan dengan lelaki. Semuanya kena ada aksi atas katil, aksi rogol, aksi jatuh dalam swimming pool. Aduhai.. umur dah makin meningkat, banyak dah segan silu nak buat. Mungkin belum ada rezeki faz."

Selain itu, Fazura turut menjawab persoalan peminat mengenai kekerapannya yang jarang kelihatan di kaca TV atau filem.

"Selain tu Faz sibuk buat business. Dah kurang berlakon jadi kena cari sumber rezeki yang lain juga. Business apa? Tunggu May ini."

OHBULAN! harap apa yang dihajati oleh Fazura tercapai juga.

Foto: Lisa Surihani Comel Dengan Stail Baru Rambutnya!

Posted: 18 Apr 2012 10:36 PM PDT

Wahhh, selepas berkahwin makin berseri-seri pula OHBULAN! tengok pelakon kesayangan rakyat Malaysia ini.

Apa tidaknya, Lisa yang biasa kita nampak rambutnya diikat kebelakang kali ini buat pertama kalinya mendedahkan stail rambut yang lain dari selalunya. OHBULAN! percaya Lisa telah memotong sedikit pendek rambutnya dan dia kelihatan lebih muda dari sebelum ini. Untunglah Yusry.

Menurut sumber, imej rambut terbaru Lisa ini dibuat untuk filem berjudul "Dendam Orang Mati". Lagi satu filem seram lakonan Lisa Surihani selepas Jangan Pandang Belakang Congkak. Mari lihat lagi wajah comel Lisa dengan gaya rambut barunya selepas ini.

sumber : myartis

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Pertandingan Muzik Sedunia PLANETROX

Posted: 18 Apr 2012 05:10 PM PDT

PLANETROX adalah pertandingan muzik di sedunia untuk mencari band-band baru terbaik dan mengeksposkan mereka kepada pihak antarabangsa yang lebih luas. Pada tahun 2011, Envol et Makadam memperluaskan ikatanya ke seluruh dunia dan membuat terobosan besar: band alternatif dari 15 negara yang berbeza akan boleh mendaftar untuk PLANETROX, ujibakat mereka dan peluang untuk membuat persembahan di music festival "Envol et Makadam" di Kota Quebec, Kanada.

PLANETROX merupakan inisiatif dari Envol et Makadam bekerjasama dengan Kota Quebec. Misi mengadakan ini secara antarabangsa adalah untuk mencari band terbaik dalam setiap negara yang menyertai dan menghadirkan mereka kepada orang orang awam di Festival Envol et Makadam setiap bulan September. Tahun ini buat pertama kali PLANETROX akan melibatkan Kanada, Amerika Syarikat, Perancis, Belgium, Inggeris, Jerman, Morocco, Ireland, Itali, Sepanyol, Jepun, China, Malaysia, Indonesia dan South Korea.

Pertandingan Muzik Sedunia PLANETROX

Envol et Makadam adalah festival muzik alternatif utama bandar Quebec. Terus berinovasi dan mengembangkannya untuk membolehkan artis tempatan dan antarabangsa berkesempatan untuk mengambil bahagian dalam sebuah acara yang setiap tahunnya menarik lebih dari 20.000 peminat muzik, serta banyak profesional di bidang industri muzik. Diprogramkan khusus untuk golongan muda; Bad Religion, Mastodon, Sum 41, hemat, Karkwa, The Sounds, Metric, Malajube, Raekwon dan Bloc Party adalah diantara beberapa artis terkenal yang pernah terlibat dan memberikan kesenangan kepada penonton festival di Envol et Makadam lalu.

Bagaimana cara menyertai PLANETROX? Daftarkan dan pilih lagu terbaik band kamu (lagu komposisi asli). Pendaftaran online boleh dibuat di https://www.envoletmacadam.com/en/planetrox/malaysia/subscription-form

Jika terpilih, kirimkan video dan buatlah promosi supaya semua orang memilih band kamu ke pentasaksi@imsingles.net sekarang !

4 Langkah Menyertai PLANETROX MALAYSIA:
1. Setiap band yang menyertai untuk harus upload MP3 satu lagu asli mereka – dan panel juri industri antarabangsa akan memilih 10 semi-finalis dari negara masing-masing.

2. 10 semi-finalis yang terpilih di setiap negara akan upload video lagu mereka tersebut. Akan diikuti Sebuah proses voting dan 5 finalis akan dipilih oleh hasil pengundian online awam ini, dan ia akan digabungkan 50-50 dengan undian para Juri '.

3. 5 finalis di setiap kota akan tampil dalam acara final di negara mereka dan undian penonton 50/50 digabungkan dengan penilaian panel juri akan memutuskan satu band pemenang.

4. Band pemenang dari 15 negara akan dijemput untuk tampil di salah satu acara muzik terbesar di Kanada, Envol et Makadam Festival di Quebec City dari 7 – 8 September 2012.

JADUAL PLANETROX MALAYSIA 2012
1 Mac Pelancaran pendaftaran PLANETROX & pendaftaran bands
11 Mei Tarikh tutup pendaftaran band
12 Mei 10 Semi-Finalis akan diumumkan
Mei 14 – Mei 20 Penghantaran video oleh semi finalis
Mei 21 – Jun 4 Tempoh untuk pengundian online
5 Jun 5 Finalis setiap negara akan diumumkan
Jun 18 – 8 Julai Persembahan Akhir 5 band setiapnya 20 minit slot
September 7 – 8 15 band dari 15 negara PLANETROX @ Envol et Makadam Festival, Quebec City

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Hari Diabetes Sedunia 2011 Menara KL
  • Pertandingan Akhir Evolusi Muzik Sihat Revolusi Cipta Kreativiti
  • Suria FM Prihatin Hari Aids Sedunia
  • Lagu Single Terbaru Dayang Nurfaizah LATELY
  • Hard Rock Battle of The Bands Calling 2011
  • Hard Rock Cafe Umum 10 Finalis Battle Of The Bands
  • Peraduan Mencipta Poster Filem Anak Halal
  • Dayang Nurfaizah Nyanyi Lagu Kutemu Cahaya di WORLD AIDS DAY 2009
  • PROFILE ROSLI ABU BAKAR
  • Gambar Sekitar Pengambaran Muzik Video Kita Satu dari Hafiz
  • Christina Perri Live in Malaysia KL Live

    Posted: 18 Apr 2012 04:35 PM PDT

    Christina Perri Live in Malaysia

    Music new singer songwriting sensation CHRISTINA PERRI who took the music industry by storm with her single "Jars Of Hearts" and now with the anthemic theme from the Twilight saga movie Breaking Dawn. "A Thousand Years" will be performing Live in Malaysia on Thursday, 7th June at KL LIVE at 8.30 pm.

    Christina Perri has come a long way as in July 2010, the then struggling singer-songwriter and musician had a life-changing moment when she was asked to perform a song she had written, a defiant break-up anthem called "Jar of Hearts," on the Fox show So You Think You Can Dance. The raw, emotional quality of her performance connected with viewers and catapulted the 24-year-old Philadelphia native into the public eye. "Jar of Hearts" went on to sell a million downloads and land Perri, who was then supporting herself as a café manager in Beverly Hills, a deal with Atlantic Records.

    Christina Perri

    Jar of Hearts" is just one of 12 honest gems that Perri unveils on her debut album lovestrong., a title she says reflects how her heart feels today. "I looked at the album as a whole piece and the two themes that stood out were love and strength," she says. "It really titled itself. Writing about love is just who I am. I've tried to write about other things, but ultimately this is what comes out of me."

    Perri lays herself bare on lovestrong., using her soaring, bittersweet voice and expressive piano playing to sketch out her stories. Some, like "Penguin" and "Arms," are happy and hopeful, some, like "Bang Bang Bang" and "Mine," are fun and playful, and others, like "The Lonely" and "Jar of Hearts," are downright wrenching. The common thread? "They're all songs I felt I needed to give away," she says. "I have been writing songs since I was 15, so I reached into my arsenal and picked the ones I felt others should hear. My intention for my music is pretty simple: I want to make people feel less broken and alone."

    Perri sets lovestrong.'s hopeful tone with the second single "Arms," a towering acoustic-guitar driven tune that builds to an urgent crescendo as its tale of the fight between the heart and the mind unfolds. "Your heart wants to be loved, but your head is telling you that you shouldn't be with that person," Perri says. "The song is about that struggle and finally giving in and letting love win."

    It didn't really register how emotionally raw the album was going to be until Perri's 20th day in the recording studio. "In the vocal booth, I had to go back to the place and time that made me feel so vulnerable and rip open old wounds to sing each song, sometimes two songs in a day," she says. "Emotionally, it was the hardest 33 days of my life, but it was worth it because the result is that this album is 100 percent me. It's heartfelt, real, bold, honest, vulnerable, hopeful, strong, poetic, bluesy, gritty, pretty, and simple."

    Produced by Joe Chiccareli (White Stripes, Tori Amos) and mixed by Michael Brauer (Coldplay, Regina Spektor), lovestrong. boasts a bold creative vision that is very much in keeping with Perri's spirited personality. A petite, tattooed ball of energy with an engaging smile, she has always embraced life to the fullest. Her adventures have included touring the world as an assistant to a rock band, spending a year at a prestigious university, producing popular music videos, making olive oil in Italy, and even serving as a fashionista barrista in Beverly Hills

    On June 30th, 2010, Perri got word that "Jar of Hearts" was going to air on So You Think You Can Dance as a backdrop to a memorable piece choreographed by Stacey Tookey. Viewers began downloading the song from iTunes in droves, sending "Jar of Hearts" into the Top 10 on the iTunes Pop chart and into the Top 15 on the Overall chart overnight. Impressed, SYTYCD's producers invited Perri to play the song live on the show two weeks later. After Perri performed the song on July 15th, "Jar of Hearts" landed at No. 25 on the Billboard Hot 100 chart, at No. 1 on Amazon's digital singles chart, and sold 200,000 downloads in three weeks. "While all of this was happening, I barely slept," Perri says, "because I was afraid it was just a dream; that I'd wake up and none of it would be real. One minute I didn't exist in the music world and the next minute I did."

    Perri had actually been preparing for her big moment since she was a child. The daughter of hairdressers (whom she describes as "not musical, though my mom can whistle in many octaves"), Perri first sang in public at her Holy Communion at age six. Piano lessons began at age 8, but her piano teacher "fired" her (as she puts it), because "I would change the endings to the songs when I didn't like the way they were written." Eventually, Perri picked up a guitar and taught herself to play. She was in London working as a gofer for her brother's band Silvertide when she got word that she had been accepted to Philadelphia's prestigious University of the Arts with a sizeable scholarship. She attended for a year, but took a leave of absence to visit her father's extensive family in Italy. "I was 19 and I needed to soul search," she says. "I was still writing music, but I didn't know what I wanted to do with my life."

    Still searching, Perri moved to Los Angeles with a suitcase and a guitar and recommitted herself to being a singer and a songwriter. She posted YouTube videos of herself performing her own songs, as well as covers, and shared her struggles in her uniquely humorous way. A video of one of her original compositions, "Tragedy" (which is included on lovestrong.), caught the attention of Bill Silva Management, who signed on to represent her. And so began Perri's charmed odyssey. She will hit the road for spring tour with James Blunt as she awaits the May 10th release of lovestrong.

    "Every day something happens that blows my mind," she says. "Being able to wake up and play music is more than I've ever dreamed my life could be. I'm looking forward to sharing my experiences, my hope, my strength, my guts, and my heart with the world." …….

    Her latest current hit "A Thousand Years" taken from the album The Twilight Saga: Breaking Dawn — Part 1: Original Motion Picture Soundtrack. was featured in a Vimeo clip of popular Malaysian blogger Timothy Tiah Ewe Tiam, co-founder of the popular ad-blogging site Nuffnang, proposing to his girlfriend/fiancée Audrey Ooi Feng Ling, with "A Thousand Years" used as the backing track for the proposal video, immediately went viral on the web, racking up nearly 4 million views online within a week, with American Idol host Ryan Seacrest hailing it as a heartwarming coda to 2011. Perri confessed that the video made her cry.

    Tickets will be on sale from 16th April at the following outlets; Rock Corner -KLCC, The Curve, Subang Parade, One Utama, The Gardens, Midvalley, The Curve; Victoria Music Centre –Sg.Wang, Bangsar Shopping Centre, Tropicana City Mall, Amcorp Mall, The Guitar Store outlets – Cheras, Desa Sri Hartamas, Damansara Perdana, Kepong, Puchong and at KL Live. Tickets are also available online at www.ticketpro.com.my. Hotline – 03-78807999.

    Tickets are priced @ RM 258 (Rock Zone); RM188 ( Upper Tier) ; RM 98 (Regular) and early birds will get 20% discount vaild until April 30th.

    CHRISTINA PERRI Live in Malaysia is jointly organized and promoted by JS Concert Productions and Fatboys.

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • The World's Greatest Voice Ladies First
  • Nicole Richie Gives Birth And Share Maternity Ward With Christina Aguilera!
  • Christina Aguilera: Guess Who's Having A Baby Today!
  • Konsert Altimet Live Sepang Circuit
  • Christina Aguilera Heavy Makeup Pregnant Red
  • Concert Bruno Mars Kuala Lumpur Malaysia 2011
  • MTV World Stage Malaysia With 30 Seconds To Mars & Pop Shuvit
  • Jessie J Live in Malaysia Concert
  • Buy One Jessie J Concert Ticket & Get Another One Free
  • CHRISTINA AGUILERA AND KANYE WEST TO TAKE THE STAGE MTV VIDEO MUSIC AWARDS
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    [hebat] Cara orang tua di Korea Selatan mengatasi anak suka main game dan tengok tv

    Posted: 18 Apr 2012 09:30 PM PDT

    Kalangan orang tua di Korea Selatan (Korsel) punya pendekatan unik untuk mendidik anak-anak mereka yang terlampau suka bermain game komputer dan menonton televisyen. Supaya tidak malas,remaja  ini dikirim ke kem tentera.


    Menurut stesen televisyen ABC News, anak-anak yang rata-rata mula memasuki kelompok usia remaja ini menjalani suatu program yang sangat berat, yang dibuka pada akhir Desember lalu. Selama sepuluh jam setiap hari, sekitar lebih dari 180 peserta harus menjalani gerak badan dan ketahanan fizik ala tentara.

    Bahkan, mereka harus membuka baju untuk merasakan dinginnya cuaca di luar. Apalagi cuaca di Korea Selatan tengah bersalju. Suhu di Kota Ansan, yang menjadi lokasi pelatihan, mencapai minus 8 darjah celcius.


    "Orang tua mengirim saya ke kem ini kerana saya suka bermain game komputer," kata seorang anak berusia 15 tahun bernama Kang Han-sol. Dengan menjalani pelatihan ala tentara itu, menurut Kang, dia berharap dia akan menjadi disiplin dan giat belajar serta tidak terlalu asyik bermain.

    "Akhir-akhir ini, banyak murid yang sudah jadi egois dan kurang cergas serta pemalas," kata seorang pelatih bernama Park Tea-joon.






    sumber: vivanews.com

    Patung-patung yang mirip betul dengan manusia

    Posted: 18 Apr 2012 09:15 PM PDT












    Haiya!!! Ada restoran khas untuk anjing

    Posted: 18 Apr 2012 09:00 PM PDT

     Makanan segar  tak hanya baik buat manusia, tetapi juga bagi haiwan peliharaan. Itu sebabnya, sepasang suami isteri di Rio de Janeiro, Brazil, membuka restoran makan khas untuk anjing peliharaan.

    "Begitu anda memiliki haiwan peliharaan ini kasih sayang sama seperti kepada anak atau orangtua, Anda ingin memberi yang terbaik buat mereka," tutur Rachel Zanardi (49), pengacara yang mengaku bahawa kesihatan dua anjingnya, Julyane dan Davyd, makin baik setelah diajak makan di Pet Delicia, nama restoran makanan itu.

    Meski begitu, pemiliknya  itu menolak menyebut tempat usahanya sebagai restoran. "Kami lebih memilih menyebutnya 'tempat untuk anjing' daripada restoran kerana masih ramai orang kelaparan di negara seperti Brazil ini," kata Roberta Camara.








    bk-dah disamakan pulak kasih sayang kepada anjing dengan kasih sayang kepada anak dan orang tua

    Tangan Nyaris Hilang Digigit Laba-Laba

    Posted: 18 Apr 2012 08:45 PM PDT

    Jangan remehkan laba-laba, ia boleh saja mengandung racun mematikan, atau paling tidak boleh membuat korbannya kehilangan anggota tubuh. Kisah yang dialami Catherine Coombs boleh jadi peringatan.
    Perempuan 48 tahun itu bangun tidur dalam keadaan kesakitan, gara-gara bahagian belakang tangannya digigit laba-laba jenis false widow. 

    Laba-laba hitam, kerabat dekat laba-laba mematikan jenis black widow, melepaskan racun saat mengigit, membuat tangan Coomb membengkak secara dramatis. 

    Korban harus dibawa ke rumah sakit dan menjalani tiga kali operasi, untuk mengeluarkan racun dan melepaskan daging di tangannya yang membusuk, mencegah racun menyebar ke lengannya. Keadaannya kala itu sangat buruk, doktor bahkah khuatir harus mengamputasi tangannya itu. 

    Suhu badan Coombs menurun drastik akibat infeksi kulit selulitis. Radang yang ditemukan di salah satu kakinya bahkan sempat membuat kekhuatiran, racun laba-laba itu telah menyebar lewat jantung dan aliran darah korban. 

    Gigitan kecil itu memaksa Coombs tinggal di rumah sakit selama enam minggu. Kini, ia menunggu infeksi meninggalkan tubuhnya, sebelum boleh memulihkan otot tendonnya, yang dilumpuhkan oleh racun. 

    Coombs yang pernah menjadi fotografer medis dari Lytchett Matravers, dekat Poole, Dorset, Inggris, mengaku trauma. "Sepanjang hidupku, aku bakal takut laba-laba. Orang menyebut, itu fobia bodoh kerana mereka tak akan menyakitimu. Sekarang aku tahu, laba-laba boleh membuat sakit luar biasa," kata dia, seperti dimuat Telegraph. 

    Coombs makin ngeri kerana dokter mengaku khuatir tangannya harus dibuang. "Aku menandatngani pernyataan bersedia diamputasi sebelum menjalani operasi, di bawah pengaruh anestesi," kata dia. 

    Di setiap operasi yang dilakukan, doktor selalu menemukan lebih banyak daging yang terinfeksi, yang harus segera disingkirkan. " Doktor menemukan daging yang ter-nekrotisasi (necrotised flesh), tiap kali bangun aku harus memastikan tanganku masih ada, belum diamputasi" kata dia. 

    Seminggu pertama adalah yang paling menderita. Suhunya badannya tinggi, lebih sakit daripada terkena flu parah. "Rasa sakit di tanganku tak tertahankan, doktor melakukan operasi tiga kali dalam waktu tujuh sampai lapan hari," kata dia. "Saat itu aku merasa, penderitaanku tak akan berakhir," kata dia. 

    Laba-laba jenis false widow atau dalam Bahasa Latin, Steatoda nobilis ukurannya tak seberapa besar, namun gigitannya paling beracun di antaranya laba-laba lainnya di seluruh Inggris . 

    Binatang itu bernawa gelap berkilat, dengan motif lebih pucat di bahgian abdomen atau perut. Mereka biasa ditemukan di luar bangunan. 

    Diperkirakan, laba-laba ini datang ke Inggris dari Canary Islands, sekitar 100 tahun lalu. Kini, ia menyebar ke seluruh negeri, salah satunya didorong perubahan iklim. 

    Biasanya, mereka hanya menggigit saat merasa terprovokasi. Bagi korbannya, gigitan false widow mirip sengatan lebah, namun beberapa orang boleh merasakan sakit lebih dari tersengat lebah. 

    Februari lalu, seorang ayah bernama Chris Galton (31), juga menjadi korbannya. Ia kolaps setelah digigit 10 kali di bagian leher dan punggung. Galton sempat dibawa ke rumah sakit dan dipulangkan setelah diberi ubat penghilang rasa sakit. 

    Dokter Tom McKinstry, dari the British Medical Association mengatakan, orang boleh meninggal gara-gara gigitan false widow, hanya jika mereka menderita reaksi alergi dan tak mendapatkan perawatan. "Racunnya boleh membuat korban kesakitan selama 12 sampai 14 jam," kata dia.

    Sumber : http://dunia.vivanews.com

    Pulau XXXX, Pulau Khusus Lelaki Dewasa 18 Tahun ke Atas

    Posted: 18 Apr 2012 08:30 PM PDT

    Sebuah perusahan bir ternama di Australia XXXX menyewa Sebuah pulau di Great Barrier Reef sebuah pulau khusus yang di tujukan bagi lelaki dewasa di mana pulau ini nantinya akan menjadi tempat pelancungan dan hiburan bagi lelaki yang sudah dewasa. Selama tiga tahun mendatang, pulau itu akan bernama Pulau XXXX. Sebelumnya pulau ini bernama Pumpkin yang merupakan syurga yang tersembunyi di Queensland, Australia.

    XXXX juga akan mengadakan pertandingan dengan hadiah bercuti di pulau ini secara percuma sambil menikmati fasiliti di dalamnya, seperti bermain golf, berlayar di kapal mewah, memancing, serta kegiatan pelancungan lainnya.

    "Dalam beberapa bulan ke depan, kami akan memperlihatkan bagaimana sebuah pulau dapat menjadi tempat hiburan khusus lelaki," tulis perusahaan bir tersebut dalam situsnya, seperti dikutip dari IBTimes, Selasa (17/4/2012).

    Marketing Manager XXXX, Anna McMillan, mengatakan konsep pulau ini adalah untuk menginspirasi warga Australia tentang momen bersenang-senang.

    "Kebanyakan mereka terlalu sibuk dengan pekerjaannya. Kami ingin membuat sesuatu yang besar, yang dapat memberikan mereka kesempatan untuk berlibur dan bersenang-senang," tuturnya. "Riset kami menunjukkan, para konsumen lelaki produk kami senang bercuti atau bersenang-senang bersama teman lelakinya. Kami berharap pulau XXXX dapat menjadi inspirasi," ucapnya.

    Sebelum tahun 2003, Pulau Pumpkin hanyalah sebuah dataran mungil yang berada di selatan Great Barrier Reef, Queensland, Australia. Hingga akhirnya pasangan suami isteri asal Afrika Selatan membelinya seharga US$ 1,3 juta. Pulau itu kemudian menjadi hadiah ulang tahun anaknya, Wayne Rumble, yang ke-27.

    Sumber : http://palingseru.com

    Masih Muda, Artis Ini Sudah Tiduri 500 Wanita

    Posted: 18 Apr 2012 08:15 PM PDT

    Usia Mario Falcone tergolong masih muda, 24 tahun. Tapi bintang The Only Way is Essex ini punya pengalaman dalam hal meniduri wanita. Dia mengaku sudah meniduri lebih dari 500 wanita. 

    Mario mengaku pernah meniduri lima wanita sekaligus dalam satu malam. Bahkan, ketika perjalanan selama dua minggu ke Malta, Mario mengaku tidur dengan 28 wanita. 

    "Lebih dari 500 perempuan. Orang mungkin akan mengerutkan dahinyam tapi aku lelaki muda yang single. Jadi aku fikir hal itu masih boleh diterima," kata Mario seperti dikutip Dailymail, Rabu (18/4/2012). 

    Sepanjang hidupnya, Mario mengaku baru dua kali menjalin hubungan serius dan lama. Hubungan Mario dan Lucy Mecklenburgh sendiri putus menyambung dan pernah diwarnai perselingkuhan Lucy dengan lelaki lain.

    Meski begitu, Mario berjanji akan setia dengan Lucy. Menurut Mario, mereka rutin melakukan seks agar hubungan mereka menjadi hidup. 

    "Yang terbaik yang pernah aku lakukan adalah lima wanita dalam satu malam, tapi semuanya aku lakukan secara individu. Aku punya dua kekasih yang serius, aku bersama mereka selama dua tahun," katanya.

    Sumber : http://celebrity.okezone.com

    Bisu Selama 33 Tahun Wanita Ini Kini Dapat Bercakap Lagi

    Posted: 18 Apr 2012 08:00 PM PDT

    Nasib malang yang menimpa seorang wanita asal Amerika, Jan Christian membuatnya terpaksa kehilangan suaranya 33 tahun. Ia menjadi  bisu akibat kemalangan kereta.

    Baru-baru ini Jan berhasil sembuh dan mendapatkan suaranya kembali. Namun suaminya malah berkata ia lebih baik tidak boleh bercakap.

    Jan terpaksa kehilangan suaranya saat ia berusia 17 tahun akibat kemalangan yang membuat lehernya patah di empat bahagian. Tumbuh besar tanpa suara, Jan kemudian menikahi suaminya, Randy Christian 35 tahun lalu. Mereka pun saling berkomunikasi dengan bahasa tangan.

    Namun nampaknya Jan yang kini boleh bicara jadi hal yang mengganggu bagi suaminya. Ia yang kini bahagia boleh bicara kembali, mulai sering membicarakan kemahuannya dan mengeluh jika dibebankan pekerjaan rumah yang terlalu banyak.

    Suaminyapun sering melontarkan lawak: "Aku dulu punya isteri yang sempurna - isetri yang tidak boleh bercakap." Walaupun demikian, Jan tahu bahawa suaminya bahagia ia boleh bicara. Jan pun mengatakan pada Fox19, "Dia sangat senang. Kadang aku berfikir mungkin ia ingin aku tidak bicara lagi."

    Jan sembuh berkat seorang teman yang menyarankan untuk menjalankan operasi dengan seorang doktor dari University Hospital of Cincinnati, Dr Sid Khosla. Setelah menjalani tujuh operasi di bahagian pita suara, kini ia memperoleh suaranya kembali secara perlahan tapi pasti seiring berjalannya waktu.

    Sumber : http://wolipop.detik.com

    Gila...Seksi tak salah

    Posted: 18 Apr 2012 07:45 PM PDT


    JAKARTA: Aktres filem Perempuan-Perempuan Liar, Nikita Mirzani, berpendapat seseorang wanita wajar mempamerkan tubuhnya yang cantik kepada umum selagi ia tidak melanggar norma agama.
    Kata Nikita, 26, selain bentuk tubuh menggiurkan, seseorang wanita tidak sepatutnya bermasalah jika mahu mempamerkan tatu pada tubuh masing-masing.

    "Kelihatan seksi dan mendedahkan anggota tubuh tak boleh dijadikan masalah.


    "Jika ada tubuh yang indah, mengapa tidak diperlihatkan?" katanya ketika ditemui media, semalam.

    Pendirian Nikita itu dikukuhkan lagi apabila dia bakal muncul dengan filem terbarunya, Pocong Kuntilanak Roxy, tidak lama lagi.


    Dalam filem terbarunya itu, Nikita sekali lagi tampil dengan gaya seksi dan dia ternyata tidak keberatan jika diminta mendedahkan tubuhnya lagi pada masa depan.



    "Muncul dengan imej seksi adalah pengorbanan dalam lakonan," katanya.

    Ditanya mengenai tubuhnya, Nikita berkata, dia menganggap mata dan bibirnya adalah aset paling seksi dimilikinya ketika ini.


    "Mata dan bibir seperti Angelina Jolie," katanya.

    Nikita juga mengakui tatu yang dicacah pada payu daranya kini dipadam untuk disesuaikan dengan peranannya dalam lakonan.


    Namun, selebriti yang pernah memiliki 17 tatu itu memutuskan akan memilih tempat baru untuk menggantikan gambar yang dipadam. "Di mana? Saya bercadang di punggung supaya hanya orang tertentu dapat melihatnya nanti.


    "Saya memilih gambar sepasang ikan lumba-lumba," katanya. - DH



    sumber : myMetro

    Tipu diculik untuk jumpa kekasih

    Posted: 18 Apr 2012 07:30 PM PDT


    AVONDALE (Arizona): Polis berkata, seorang wanita dari bandar Phoenix mengaku dia menipu diculik supaya dapat bertemu dengan teman lelakinya di Mexico.
    Polis Avondale berkata, keluarga Jessica Rodriguez memberitahu polis pada 30 Mac lalu Jessica menelefon daripada nombor yang tidak dapat dikesan menyatakan dia ditahan tanpa kerelaannya.

    Keluarga Jessica percaya teman lelakinya, Jesus Antonio Araque Mondragon yang berusia 19 tahun merancang penculikan itu selepas melarikan diri ke Mexico. Mondragon adalah orang buruan yang dikaitkan dengan satu kes bunuh Januari lalu.


    Jabatan polis Nogales Sabtu lalu memberitahu polis Avondale bahawa Jessica berada di stesen sempadan.

    Polis Avondale berkata, Jessica kelmarin memberitahu pihak berkuasa dia menipu keluarganya mengenai penculikan dirinya kerana dia tahu ibunya tidak akan membenarkan dia bertemu Mondragon. - AP



    sumber : myMetro

    Ibu ditembak, bayi diculik

    Posted: 18 Apr 2012 07:15 PM PDT


    SPRING (Texas): Seorang bayi yang baru dilahirkan diculik daripada ibunya selepas wanita itu ditembak berulang kali di luar sebuah hospital di sini, semalam.
    Menurut penyiasat, penembak berkenaan melarikan diri dengan sebuah kereta Lexus.

    Syerif di Montgomery County berkata, Kayla Marie Golden, 28, terbunuh dalam kejadian itu.


    Kayla dilapor berjalan ke kenderaannya selepas pemeriksaan anaknya, Keegan yang baru berusia tiga hari apabila dia bertengkar dengan seorang wanita yang meletakkan kereta di sebelah kenderaannya, kata syerif, Lt Dan Norris.

    Menurut saksi, wanita itu kemudian menembak Kay- la berulang kali sebelum mengambil bayi itu dan melarikan diri, melanggar mangsa yang menjerit "Anak Saya." Saksi berkata, mereka mendengar kira-kira tujuh das tembakan dilepaskan wanita itu. - AP



    sumber : myMetro

    Wanita rebah 20 kali sehari

    Posted: 18 Apr 2012 07:00 PM PDT


    ASHFORD (Kent): Seorang wanita yang menghidap penyakit ganjil iaitu dia rebah setiap kali ketawa bimbang dia mungkin menurunkan sakit aneh itu kepada anak lelakinya.
    Kelly Timson, 25, tidak boleh menyaksikan pertunjukan jenaka atau malah pergi ke pub bersama temannya kerana setiap kali dia ketawa, dia akan rebah. Kelly mengalami keadaan neurologi yang jarang berlaku dipanggil Cataplexy bermaksud tubuhnya mencapai tahap lumpuh sepenuhnya akibat tindak balas emosi seperti geli hati, terkejut, marah dan malah, sayang.

    Hanya merenung dengan penuh kasih sayang kepada dua anaknya, Charlie, lima dan Ronnie, dua tahun menyebabkan Kelly tidak dapat bergerak atau bercakap. Dia sering rebah di lantai dan mencederakan dirinya. Pada satu ketika dia hampir lemas selepas jatuh dengan muka tersembam di sofa. Kelly mengalami hingga 20 serangan cataplexy dalam sehari dan memerlukan ibu atau adik lelaki di sampingnya setiap masa seandainya dia rebah. Kelly juga mengalami keadaan berkaitan dengan penyakitnya narcolepsy yang bermakna dia akan terlelap sepanjang hari, tanpa mengira apa yang sedang dilakukannya.


    Kelly yang berasal dari Ashford, Kent berkata: "Saya tidak dapat menghitung berapa kali saya terlelap ketika makan malam. Malah, saya tidak boleh berkunjung ke restoran dengan teman lelaki kerana bimbang saya akan tersengguk di meja makan. Ia pasti memalukan.

    "Pernah sekali, saya mendapat serangan cataplexy di pasar raya dan kemudian beberapa kali lagi. Saya mungkin mendapat serangan 20 kali dan saya rasa mungkin orang ramai memikirkan saya mengambil dadah atau mabuk. Setiap kali saya berdiri, saya rebah lagi.


    "Ketika saya mendapat serangan saya boleh melihat dan mendengar tetapi saya tidak dapat bergerak atau bertutur langsung. Ia boleh hilang beberapa saat atau ia mungkin berakhir selama sejam," katanya. - DM



    sumber : myMetro

    Diseksa kekasih warga Nigeria

    Posted: 18 Apr 2012 06:45 PM PDT


    SUBANG JAYA: Hanya kerana silap memasukkan kad mesin juruwang automatik (ATM) sehingga kad itu disekat, seorang wanita mendakwa diseksa teman lelakinya yang berasal dari Nigeria selama lebih 24 jam di sebuah kondominium di USJ 1, di sini.
    Dalam kejadian kira-kira jam 7 malam Isnin lalu, mangsa yang juga pelajar kolej swasta berusia 25 tahun mendakwa kepalanya dihantuk ke dinding, badannya dihempas ke sinki dan mukanya dicucuh dengan rokok oleh teman lelakinya yang berusia 26 tahun.
    Sumber berkata, kejadian berlaku sejurus mangsa pulang dari tempat kerja sambilannya apabila dia tiba-tiba diserang suspek yang menunggunya di dalam rumah.

    Menurutnya, pada mulanya mangsa dipukul menggunakan botol plastik sebelum kepala wanita malang itu dihantuk ke dinding beberapa kali.



    "Selepas puas menghantukkan kepala mangsa, suspek kemudian mengangkat wanita terbabit sebelum menghempasnya ke atas sinki bilik air dan perbuatan kejam itu berterusan sehingga kira-kira tiga jam.



    sumber : myMetro

    Budak Tersepit Jari,Tahan sakit 30 minit

    Posted: 18 Apr 2012 06:30 PM PDT


    KOTA BHARU: Seorang kanak-kanak berusia tiga tahun hanya mampu menangis dan menahan sakit selama setengah jam selepas tangan kanannya tersepit di dalam mesin permainan di sebuah kedai runcit di Kedai Mulong, di sini, kelmarin.
    Dalam kejadian jam 5.30 petang itu, mangsa, Mohd Asyraf Mohd Huzaini dari Kampung Batu Lapan, Kadok, dekat sini, yang berkunjung ke kedai runcit itu bersama bapanya, Huzaini Yahya, 32, pada mulanya memasukkan syiling ke dalam sebuah mesin permainan, tetapi barang permainan tidak keluar menyebabkan dia memasukkan tangan kanannya di lubang mesin permainan itu.
    Bagaimanapun, cubaannya mengeluarkan semula tangan gagal sehingga terpaksa ditenangkan ibunya, Rosnita Wahab, 28, dan dibantu anggota bomba.

    Huzaini berkata, dia terkejut mendengar anaknya menangis ketika berada di kaunter pembayaran.


     
    sumber : myMetro

    Jual bayi di bar

    Posted: 18 Apr 2012 06:15 PM PDT


    KUALA LUMPUR: Seorang bayi lelaki berusia empat bulan diselamatkan polis ketika dalam proses untuk dijual dengan harga RM4,000 oleh seorang lelaki Myanmar kepada seorang wanita tempatan di sebuah bar di Jalan Hang Kasturi, di sini, semalam.
    Dalam kejadian jam 4.45 petang itu, polis menahan lelaki Myanmar terbabit yang berusia 30-an untuk siasatan lanjut.
    Sumber polis berkata, sebelum serbuan ke bar itu dilakukan, polis mendapat maklumat daripada seorang lelaki tempatan yang menerima tawaran untuk membeli bayi berusia empat bulan daripada lelaki Myanmar terbabit.

    Menurutnya, sepasukan anggota daripada Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur melakukan serbuan ke bar yang dikenal pasti pada waktu 'urus niaga' dirancang iaitu pada jam 4.30 petang.



    "Sebaik tiba di tempat kejadian, polis menemui seorang lelaki Myanmar mendukung seorang bayi lelaki berusia empat bulan dan berunding dengan seorang wanita tempatan.



    sumber : myMetro

    Anak setan

    Posted: 18 Apr 2012 06:00 PM PDT


    KUALA LUMPUR: Seorang lelaki berusia 69 tahun membuat laporan meminta polis menahan anak lelakinya selepas dia gagal mengawal suspek.
    Warga emas itu bertindak demikian selepas anak lelakinya berusia 20-an membelasahnya selain memukul wakil penduduk di sebuah flat di Jinjang, di sini, kelmarin hanya kerana mereka menasihatkannya supaya berubah.

    Dalam kejadian jam 8.30 malam itu, suspek dilaporkan mengamuk dengan memecahkan barangan dalam rumahnya sebelum menyerang bapanya dan wakil penduduk yang menasihatkannya.


    Menurut sumber, bapa mangsa yang gagal mengawal anak lelakinya itu meminta wakil penduduk di kawasan perumahan berkenaan menasihatkan suspek dengan harapan nasihat itu didengari suspek.

    "Bagaimanapun, tindakan si bapa dan wakil penduduk itu menimbulkan kemarahan suspek sebelum lelaki terbabit memaki-hamun mereka.


    "Suspek yang gagal mengawal kemarahan menumbuk dan menyepak bapanya," katanya.



    Sumber itu berkata, suspek menyerang wakil penduduk berkenaan dengan menampar mangsa beberapa kali sebelum memukulnya.

    "Amukan suspek tidak berakhir apabila dia mengamuk di tempat letak kereta kawasan perumahan berkenaan," katanya.


    Difahamkan, suspek memecahkan pasu bunga dan papan kenyataan di kawasan perumahan itu.

    Katanya, suspek meninggalkan kawasan itu selepas melihat ramai penduduk menyaksikan kejadian itu.


    Sehubungan itu, bapa mangsa membuat laporan di Balai Polis Jinjang meminta polis menahan anaknya itu kerana gagal mengawalnya selain bimbang suspek mencederakan lebih ramai penduduk di kawasan berkenaan.


    Dalam laporannya, mangsa mengesyaki anak lelakinya mungkin terbabit penagihan dadah hingga gagal mengawalnya.


    Difahamkan, mangsa dan wakil penduduk berkenaan dirawat sebagai pesakit luar di sebuah hospital kawasan itu.


    Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian itu dan berkata siasatan lanjut masih dijalankan.



    sumber : myMetro

    Lukis menggunakan darah haid

    Posted: 18 Apr 2012 05:45 PM PDT


    Ramai kaum wanita yang berasa malu apabila mereka dalam keadaan haid dan ada juga yang merasa takut terutama bagi yang pertama kali didatangi.Tapi tidak bagi Vanessa Tiegs  yang kemudiannya terfikir melakar darah haid itu kekanvas untuk dijadikan lukisan.Bagi sia-sia jika darah itu dibuang.



    Vanessa Tiegs seorang bekas penari ballet profesional yang tinggal di San Francisco USA .


    Dia mula melukis lukisan yang pertamanya menggunakan darah haid yang berjudul Spiral Moon pada September Tahun 2000 . Dia mendapat ilham dari sebuah buku yang berjudul blood, breed and roses 'how menstruatin create the world'. Hal itu merubah pandangannya pada dunia haid.Kemudian dia mula melukis dan dapat melukis 88 buah lukisan hasil daripada 36 kali kedatangan darah haidnya. Setelah itu ia memilih 13 dari 88 lukisannya untuk di pamerkan .


    Dia mencampurkan darah haidnya dengan media campuran arkilik agar dapat menghilang bau hanyir darah.Ramai yang mengutuk tindakan Vanessa dengan mengatakan bahawa ideanya tidak sehat dan sangat menjijikkan . Tapi ramai juga yang memujinya.(link)


    inilah di antara lukisan-lukisannya




    Macam ni punya pakaian kahwin pun ada

    Posted: 18 Apr 2012 05:30 PM PDT



    agaknya ni ciri-ciri suami kena Queen control..
    dah macam anjing pun ada....
    jenis manusia yang dah hilang fikiran waras..
    hilang maruah dan harga diri

    Inilah Artis yang Terbabit Kes Foto Bogel di 2011

    Posted: 18 Apr 2012 05:15 PM PDT


    LOS ANGELES- Tak semua  selebriti mahu memperlihatkan gambar seluruh tubuhnya di depan orang ramai. Apalagi jika gambar itu merupakan koleksi peribadi. 


    Tapi masalah muncul jika foto-foto telanjang sang artis jatuh ke tangan orang yang salah. Boleh dipastikan akan langsung menyebar ke seluruh dunia melalui internet. 


    Seperti dikutip dari US Weekly, Rabu (28/12/2011), inilah sejumlah artis Hollywood yang tersandung masalah foto bugil di tahun 2011. 




    Scarlett Johansson


    Mungkin inilah salah satu foto telanjang yang paling diperbincangkan orang banyak di tahun ini. Selain kerana boleh dipastikan keasliannya, dalam foto yang tersebar, Scarlett memperlihatkan seluruh bahagian atas tubuhnya. Foto Scarlett bocor kerana  para hacker. Foto bekas isteri Ryan Reynlods ini langsung menyebar pada bulan September 2011. 




    Blake Lively


    Foto bogel bekas kekasih Leonardo DiCaprio ini beredar di internet. Namun, bintang Gossip Girl ini membantah keras foto itu adalah dirinya. Lively mengaku tidak pernah mengambil foto telanjang dirinya sendiri. 


    Chris Brown


    Foto bogel bekas kekasih Rihanna ini bocor di internet pada bulan March 2011. Foto itu tersebar dua minggu sebelum album barunya dirilis. 




    Mila Kunis


    Foto-foto bogel Mila juga tersebar kerana para hacker. Salah foto bogel yang beredar saat itu untuk dikirim ke Justin Timberlake, yang merupakan lawan mainnya di filem Friends with Benefits. 


    Vanessa Hudgens


    Vanessa sepertinya tak pernah belajar dari pengalaman. Foto bogel Vanessa pernah tersebar pada tahun 2007 dan 2009. Namun, pada bulan March 2011 foto bogel Vanessa kembali tersebar. Meski begitu, bekas kekasih Zac Efron ini terkejut foto bogelnya banyak tersebar di dunia maya. 


    Amber Portwood


    Foto bogel Amber yang ada di handphone dicuri kemudian dijual oleh orang tak bertanggungjawab. Alhasil, dengan seketika foto Amber tersebar luas.


    Amber Rose


    Beberapa situs mengatakan memiliki foto bogel bekas kekasih Kanye West. Menurut khabar, Amber mengirim foto bogelnya itu untuk Nicki Minaj. Namun, kedua wanita itu membantah saling mengirim foto bogel.(rik)

    Gambar..Awek meninggal berkecai di sebelah kekasihnya

    Posted: 18 Apr 2012 05:00 PM PDT




    uhh..ngeri beb..tak sanggup rasanya aku

    sumber gambar : xtremesick

    Seorang Wanita Mengaku Menghidap Alergi Elektrik??

    Posted: 18 Apr 2012 04:45 PM PDT

    Seorang wanita mengatakan dirinya terkena electrosensitivity, semacam alergi terhadap sesuatu yang berhubungan dengan elektrik. Kerana alerginya ini, ia dapat merasakan apabila ada seseorang yang membawa iPhones mendekati dirinya. "iPhones membuat saya merasa sakit dalam jangka waktu sekitar 20 minit ketika mendekati seseorang, jadi meskipun saya tidak melihat seseorang membawanya, saya akan segera mengetahuinya."

    photo: HARVEY HOOK / HOTSPOT MEDIA

    Wanita itu bernama Jannice Tunnicliffe. Ketika mendekati sumber elektrikk, atau signal seperti WiFi, ia mengatakan bahawa dirinya akan mengalami sakit kepala, mual, sakit di dada, dan tangan serta kakinya terasa gatal. Dan untuk mengurangi efek alergi, jendela rumahnya yang berada di Yunani, dilapisi dengan metal khusus.

    Ia mengatakan kepada Daily Telegraph, bahawa Ia percaya semua ini terjadi kerana kimoterapi yang pernah dilakukannya. Tapi semua orang tidak ada yang percaya.

    Sejauh ini, banyak netters yang membaca berita ini meragukannya. Apakah Kamu percaya?

    sumber: digitalspy

    Makan otak anak sendiri untuk sembuhkan penyakit

    Posted: 18 Apr 2012 04:30 PM PDT

    Gara-gara mengikut mitos kuno seorang lelaki penderita epilepsi sanggup membunuh  anak laki-lakinya yang  berusia 11 tahun dengan tujuan untuk memakan otaknya agar penyakitnya sembuh.


    Zhang Yuanhong ibu  kepada mangsa

    Wang Chaoxu dari desa Qixian daerah Yunnan barat daya China melakukan hal  tersebut pada seorang anak yang bernama Li Xuetang. Kejadian ini diketahui setelah ditemukan susuk mayat anak yang dikuburkan 3 km dari  tempat mereka tinggal.


    Ketika ditemukan keadaan tubuh Tang-Tang panggilan  Li Xuetang sangat mengerikan beberapa organ tubuhnya hancur dengan penuh lumuran darah dan lebih mengerikan kulit kepalanya yang terkopek dan otaknya hilang.


    Sebelum ini pernah terjadi kes yang sama menimpa seorang anak perempuan di wilayah yang sama iaitu otak tempurung pecah dan isinya hilang. Zhang Yuanhong ibu kepada mangsa sangat sedih dan tidak boleh menerima kenyataan yang menimpa anak tercintanya ini.


    Setelah disiasat polis akhirnya Wang Chaoxu mengakui semua perbuatannya, dirinya percaya dengan memakan otak anaknya dan makan cacing tanah serta semut maka penyakit epilepsi yang dideritanya sejak kecil  dapat sembuh sepenuhnya. Selama ini dirinya merasa sangat tersiksa dengan penyakit yang dihidapinya.


    sumber : ruanghati.com

    Awek ni berumur 70 tahun

    Posted: 18 Apr 2012 04:15 PM PDT



    Raquel Welch is an American actress. And she is 70 years old!
    Well she is hotter than many of today's young girls in beauty contests. I guess every man would love his wife to look like this at her 70's.
    Big respect to Raquel :)

    Polis Tegur Pemilik Plat Kereta Bertuliskan “Vagina”

    Posted: 18 Apr 2012 04:00 PM PDT

    SYDNEY – Seorang wanita di Australia mendapatkan teguran dari Otoritas Jalan Raya (RTA) kerana menggunakan plat dengan kata 'vagina'.

    Kristen Perry, memiliki nama kecil atau nama panggilan Kiki di keluarganya, dia memakai nama kecilnya tersebut pada plat kereta miliknya.

    Pihak RTA mendapat teguran dari komuniti warga Filipina yang ada di Australia, kerana nama, Kiki, dalam bahasa Tagalog bererti vagina.

    "Awalnya saya kira itu hanya gurauan, namun akhirnya saya sedar bahawa teguran ini merupakan hal serius yang tidak boleh saya hiraukan. Jika tidak plat kereta saya akan dicabut secara paksa," ujar Perry.

    Perry pun menjelaskan bahawa nama Kiki merupakan nama kecil pemberian keluarganya. Dan plat kereta yang bertuliskan nama kecilnya itu merupakan hadiah dari suaminya lima tahun lalu.

    "Ayah saya juga terkejut ketika saya menceritakan hal ini"

    "Ketika saya mendapat teguran, malamnya saya langsung menghubungi ayah saya dan berkata, 'Apakah ayah tahu kalau ayah selama ini memanggilku dengan panggilan vagina?'", demikian ujar Kiki seperti dilapor Telegraph, Khamis (21/4/2011).

    Pihak RTA mengatakan bahawa penggunaan plat kereta tidak boleh menyinggung bahasa, agama, dan seksual.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Bagus kotak pizza macam ni

    Posted: 18 Apr 2012 11:00 AM PDT

    Bagus kotak pizza macam ni...
    selalu kalau ada pizza lebih susah nak simpan kerana
    kotaknya yang besar.Dengan cara begini lebihan pizza
    senang disimpan....








    [Pelik] Patung Mc Donald diculik dan kepalanya dipenggal

    Posted: 18 Apr 2012 10:30 AM PDT

    Sebuah kumpulan aneh yang menamakan diri FLA, 'Food Liberation Army' (Tentara Pembebas Makanan ?) telah menculik patung ikon Mc Donald di sebuah restoran cepat saji di Helsinki, Finland dan mengancam akan memenggal kepalanya.

    Beberapa hari kemudian mereka membuat video dengan segala tuntutan yang harus ditebus oleh pihak Mc Donald dan menguploadnya di Youtube. Video yang mungkin terinspirasi dari gerakan teroris ini membuat  banyak pihak terkejut di Helsinki.

    Berikut ini potongan gambar dari video yang mereka upload disertai dengan tuntutan tertulis di bahagian bawah.







    Seorang juru cakapMc Donald berkata, "Kami selalu melayani pertanyaan para pelanggan dan media tentang standard pengolahan makanan. Tapi tidak dengan cara yang seperti ini." Dia juga membantah telah menutup-nutupi  rincian tentang kualiti makanan dan proses manufakturnya.

    Beberapa hari kemudian pihak polis menangkap Leinonen Jani, salah satu anggota FLA, dan memaksanya untuk menunjukkan tempat di mana Mc Donald disekap. Akhirnya patung ditemukan di sebuah apartment kosong dengan keadaan kepala yang sudah terpenggal pisau guillotine (pisau pemenggal kepala yang digunakan pada jaman Napoleon).


    Apakah proyek berikutnya FLA akan menculik patung Liberty dan memenggalnya? Ada ada aja!

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS