Nuffnang

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Harijadi Rita disambut dengan suaminya Aidil dan anak mereka Rayyan

Posted: 21 Apr 2011 01:07 PM PDT


Rita Rudaini yang kini sarat mengandung menyambut birthday bersama dengan suami dan anaknya Aidil dan Aidit Rayyan.
Walaupun sarat daam gambar nie tak nampak mcm sarat mengandung kan..mantain lawa je Rita nie..

Kat kek tertulis Happy birthday Mummy,Wav (love) Daddy & Rayyan..

so sweet ..


Gambar Justin Bieber dan Selena Gomez semasa tiba di KLIA

Posted: 21 Apr 2011 01:01 PM PDT



Justin Bieber bawak aweksnya Selena Gomez ke Malaysia untuk menjayakan Konsertnya disini.

Walaupun mereka dikawal ketat oleh security namun gambar mereka sempat disnap oleh photographer.

Kelihatan Justin Bieber memakai baju T-shirt hitam dan seluar jeans,manakala Selena Gomez pakai blouse longgar dengan jeans koyak2..

Mereka berpegangan tangan semasa berjalan..how sweet :)


Santai sebentar dengan Lawak Kampus -Komik

Posted: 21 Apr 2011 12:44 PM PDT

Asyik baca gossip dan tengok gambarr bosan jugak kan,sesekali kena la layan tengok komik,baru santai..Klik gambar untuk besarkan..




Kris Dayanti akui hamil 4 bulan setelah bernikah pada 20 Mac 2011

Posted: 21 Apr 2011 12:36 PM PDT

Kris Dayanti rupanya dah hamil 4 bulan walaupun baru bernikah beberapa minggu lepas.Tapi bagi Kris Dayanti dia sudah dewasa dan memang planning nak kahwin jadi takda apa masalah pun,ye laah before kahwin pun dia dah bercium mulut dikhalayak ramai.jadi Kris sangat open mided walaupun dia beragama Islam..isk2,nasib dia kat Indon sebab kat Indon bukan strict sangat.kalau dia kat Malaysia ,memang sure kene hentam teruk..Kat Malaysia kat rakyat prihatin :))


Khabar angin tersebut didengari daripada kalangan mereka yang rapat dengan Krisdayanti. Biarpun, pada awalnya, Krisdayanti lebih senang untuk berdiam diri, namun akhirnya bekas isteri kepada Anang Hermansyah ini membuat pengakuan yang lebih mengejutkan.

Bahawa dia sebenarnya sudah pun hamil 4 bulan. Pengakuan yang mengejutkan itu telah dibuat menerusi Tabloid Nova. Adik kepada Yuni Shara yang lahir pada 24 Mac 1975 ini juga turut bersyukur dengan rezeki yang Tuhan kurniakan padanya itu.

Kata Krisdayanti, dia kini sudah pun hamil 17 minggu,

"Ertinya, sudah 4 bulan. Ya, saya tahu (mungkin berita ini agak memeranjat). Tapi, kami berdua sudah sama-sama dewasa. Kami pun dah lama merancang untuk mengadakan perkahwinan ini," katanya.

Mengenai tanggapan sering yang bakal dilemparkan masyarakat terhadap kehamilannya itu, Krisdayanti berkata, dia tidak mahu ambil pusing tentang hal tersebut. Malah, ibu yang bakal memiliki cahayamata ketiga ini mengakui lebih baik perkara itu diketahui ramai daripada kemudian hari.

"Benda ni dah terjadi. Kalau apa yang diberikan Allah ini tidak saya akui, nanti timbul pulak cerita yang tidak betul. Kononnya, saya melakukan abortion (buang anak)," katanya.

Krisdayanti dan Raul Lemos menikah pada tanggal 20 Mac 2011 lalu. Mereka kemudian mengadakan resepsi perkahwinan di Hotel Mulia, Jakarta Selatan pada 25 Mac 2011.

Kad Kahwin Zed Zaidi Tema Facebook,kenal bakal Isteri melalui Facebook

Posted: 21 Apr 2011 12:28 PM PDT

Facebook,ada ke sapa-sapa yang tak tau apa facebook?skrg nie budak darjah 1 pun dah ada facebook.Banyak impak facebook nie ada baik dan buruk..Melalui Facebook juga kita dengar mcm2 gossip artis,gaduh la itu la ini...bercerai sebab facebook dan tak kurang yang berkahwin sebab berkenalan kat facebook...

Zad Zaidi berkenalan dengan isterinya Natalia Mustafa Kamal melalui laman sosial facebook,jadi untuk mengabadikan kenangan manis detik perkenalan kad kahwin dibuat tema facebook juga. Romantik dan kreatif ,dapat lah satu dunia tahu kau bercinta melalui facebook..

Semoga perkahwinan mereka bahagia dan kekal selamanya..

kad kahwin zed zaidi

kad kahwin zed zaidi

Yusry KRU bercinta dengan Lisa Surihani,pegang tangan masa tengok wayang

Posted: 21 Apr 2011 12:17 PM PDT

Pergh,pengarah,penyayi,penerbit dan banyak lagi "pe" iaitu Yusry KRU kini hangat bercinta dengan Lisa Surihani katenyer....amboi2..bukan main lagi...

Dulu Yusry pernah dapat gelaran playboy taw..sebab selalu bertukar girlfriend,sebelum Yusry bercinta dengan Erra,dia pernah bercinta dengan Sasha saidin,wardina,Juliana Banos,dan ramai lagi,lepas tue masa dah kahwin dengan Erra,mereka dikatakan bercerai sebab kononnya si Yusry nie syok kat Fasha sandha time Fasha jai heroin filem cicakmkan arahannya.

Lepas tue gossip lain,Maya Karin,kilafaiy,ada banyak lagi,sensasi lupa plak nama dia,yang berlakon jangan tegur tue,sapa tah nama dia,oh ya Julia Ziegler...dan terbaru plak Lisa surihani..

Sebelum mereka dikatakan tgk wayang filem Seru sampai pegang2 tangan nie,Yusry pernah pergi menonton teater Lat dengan Lisa dan Ibunya,dan mereka sangat mesra okey..siap yusry bwk mereka naik satu kereta..Yusry bukan ke bwk Lamborgini?ahh org kaya mesti byk keta lagi..isk2

ehem..adakah kali nie Yusry betul bercinta dengan Lisa?dengan Maya pun pernah pegang tangan gak kan...haha...mcm2



Terbaru, SS dapat tahu, Yusry dikatakan hangat bercinta dengan pelakon jelita Lisa Surihani pula. Bukan SS sengaja buat cerita ini sebaliknya gosip ini disampaikan rakan SS sendiri yang melihat kemesraan dua pelakon popular ini ketika menghadiri malam gala filem seram, Seru arahan bersama Woo Ming Jin dan Pierre Andre di TGV Wangsa Walk, Wangsa Maju, baru-baru ini.

Ketika melangkah masuk ke pawagam, Yusry dan Lisa bergandingan dengan diiringi ibu Lisa sendiri yang berjalan di depan mereka. Pada mulanya, rakan SS hanya memikirkan Yusry dan Lisa sekadar berkawan rapat saja sesama rakan artis tapi insiden yang berlaku ketika dalam panggung memberikan persepsi sebaliknya.

Depan mata rakan SS sendiri, Yusry dilihat memegang erat tangan Lisa yang mungkin ketakutan bila menonton salah satu babak yang meremangkan bulu roma dalam filem seram itu. Reaksi Yusry itu seperti seorang kekasih yang menenangkan pasangannya yang ketakutan seperti senario biasa yang dilihat membabitkan pasangan yang hangat bercinta.

Apapun, SS tumpang gembira jika benar Yusry dan Lisa bercinta seperti yang disampaikan rakan SS itu. Pada pandangan SS, mereka memang sepadan kerana masing -masing masih solo dan tidak terikat dengan sesiapa pun. Namun, jika gosip mereka bercinta ini tidak betul, SS minta maaflah lebih awal dan anggaplah ia sekadar gosip semata-mata, sekali gus asam garam dalam industri seni tanah air.

Yusri dan Maya Karin pernah keluar bersama menonton wayang bersama

Lelaki boleh repair ape saje... betol ke?

Posted: 20 Apr 2011 11:52 PM PDT

A lot of good ideas....... Men can really fix anything...
Wait for the last one to be really zapped....





Don 't have a spoon?
I can fix that!

Seatbelt broken?
I can fix that!
New TV too big for the old cabinet?
I can fix that!

Electrical problem?
I can fix that!

Car stereo stolen?
I can fix that!
Bookshelf cracking under the weight?
I can fix that!

Electric stove broken & can't heat coffee?
I fixed that.
Can't afford a real GPS?
I can fix that!

Gotta feed the baby AND do the laundry?
I can fix that!
I actually think this one's ingenious.

Out of diapers? I can fix that! X-rated !

Speechless!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Joke: Harta pusaka nenek

Posted: 20 Apr 2011 11:39 PM PDT

Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Rahmat pulang ke kampung untuk
berjumpa dengan neneknya.

Nenek : "Rahmat, nenek sudah tidak kuat lagi, nenek minta kamu sambung
mengusahakan kebun nenek..."

Rahmat : "Jangan cakap macam tu, nek..." (dalam hati, tak sia-sia aku balik
kampung... dapat pulak harta pusaka nenek).

Nenek : "Segala isi perkebunan, ternakan, villa, traktor untuk kamu. Tolong
jaga baik-baik, jangan lupa disiram tiap hari tanaman nenek."

Rahmat : "Baik nek, nenek jangan bimbang tentang hal itu... Tapi dimana
kebun nenek? Rahmat tidak pernah tahu?"

Nenek : "Di Facebook nenek, FARMVILLE, nanti nenek bagi tau passwordnya."

Rahmat : "?????"

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Zed Zaidi Akan Tamatkan Zaman Bujang, Kad Jemputan Seperti Facebook

Posted: 21 Apr 2011 07:41 AM PDT

GAMBAR KAHWIN ZED ZAIDI

Zed Zaidi yang mula kami kenali menerusi drama Sembilu suatu ketika dahulu akan menamatkan zaman bujangnya tidak lama lagi kerana dia akan bernikah dengan Natalia Mustafa Kamal pada 29 April ini.

Menariknya, perkenalan Zed Zaidi dengan Natalia Mustafa bermula sebagai rakan Facebook. Kemudiannya 'melangkah setapak kehadapan' sebagai rakan perniagaan yang akhirnya menjadi pasangan kekasih.

Dek kerana itu, kad jemputan kahwin yang dihantarkan kepada pihak media dan juga semua orang mungkin direka menyerupai Facebook sebagai lambang pertemuan jodoh Zed Zaidi dan bakal isterinya itu.

GAMBAR KAD JEMPUTAN KAHWIN ZED ZAIDI

GAMBAR KAD JEMPUTAN KAHWIN ZED ZAIDI

Untuk info, majlis akad nikah akan diadakan di Restoran Felda Villa, Kuala Lumpur dengan tetamu terdiri keluarga terdekat kedua-dua belah pihak. Majlis resepsi pula akan diadakan pada 7 Mei di Dewan Perdana Felda, Kuala Lumpur dengan tema moden tradisional.

Tahniah in advance kami ucapkan kepada Zed Zaidi kerana bakal menamatkan zaman bujang. Kami juga doakan agar semua yang telah dirancangkan berjalan dengan lancar dan semoga semuanya baik-baik saja. Amin.

+ Diupdate oleh Encik One

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Hafiz AF7 dan Adira AF8 Mengaku Bercinta

Posted: 21 Apr 2011 06:11 PM PDT

Hafiz (AF7) dan Adira (AF8) Mengaku Bercinta Sejak Lima Bulan Lalu

Hafiz (AF7) mendedahkan kisah hubungannya dengan Adira demi untuk memulihkan reputasi kekasihnya yang didakwa mengamalkan hubungan sejenis.

PETALING JAYA: Juara Akademi Fantasia musim ketujuh (AF7), Mohd Hafiz Mohd Suip atau Hafiz, 21, mendedahkan sedang hangat bercinta dengan penyanyi Adira (AF8) sejak lima bulan lalu. Hafiz berkata, pendedahan itu bukan untuk mendapatkan publisiti murah sebaliknya bagi menjelaskan tanggapan serong sesetengah pihak sebelum ini yang mendakwa Adira menjalinkan cinta sejenis.

Hafiz AF7
Hafiz AF7

Kata Hafiz AF7:

"Saya atau Adira tidak mahu kecoh-kecoh tentang hubungan kami. Malah, ketika Adira 'diserang' gosip yang mendakwanya menjalin hubungan songsang beberapa bulan lalu, kami mengetahui cerita yang sebenar dan masih mampu mengunci mulut. Hakikatnya, dia seorang gadis yang baik dan sama sekali tidak seperti yang digembar-gemburkan. Saya berharap dengan pengakuan ini dapat membersihkan nama Adira di mata umum agar tiada pihak terus berpandangan serong padanya,"

Bercerita tentang hubungan yang terjalin secara tersembunyi selama lima bulan itu, Hafiz mengakui sudah lama menaruh hati kepada gadis kelahiran Ranau, Sabah itu.

"Sebenarnya saya sudah menyimpan perasaan pada Adira sejak dia AF8 lagi. Cuma, ketika itu kami mempunyai pasangan masing-masing. Kebetulan pula ketika saya sedih selepas putus cinta pada penghujung tahun lalu, Adira muncul memberikan semangat. Lama-kelamaan, keserasian kami itu bertukar menjadi perasaan sayang pula," katanya.

Adira FFM23

Sementara itu, Adira yang dihubungi mengakui intim dengan penyanyi lagu Awan Nano itu sejak lima bulan yang lalu.

"Memang saya menjalin hubungan dengan Hafiz sejak lima bulan yang lalu. Malah, hubungan kami diketahui oleh kedua-dua belah keluarga. Bagaimanapun, kami tidak mahu menghebohkan hal ini. Saya harap cerita ini tidak diperbesarkan dan semua pihak menghormati ruang privasi saya," katanya.

Apabila ditanya tentang impak dan penerimaan keluarganya terhadap gosip yang mendakwa dia mengamalkan hubungan songsang, Adira berkata: "Sebagai orang baru dalam industri ini, saya terlalu kerdil untuk mempertahankan diri daripada gosip sedemikian.

"Yang penting, keluarga sangat mengenali saya dan mengetahui cerita sebenar. Bagi saya, dengan berdiam diri saja segala fitnah yang dilemparkan itu akan lenyap dengan sendirinya."

Pengakuan eksklusif hubungan mereka ini sekali gus turut menangkis gosip hubungan Adira dengan juara AF8, Shahir. Terbaru, Aidra dan Hafiz dikhabarkan akan berduet untuk lagu tema filem Ombak Rindu arahan Osman Ali yang dijangka ditayangkan hujung tahun ini. via Mstar Online

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Adira Selepas Muzik Muzik Separuh Akhir 2010
  • Gambar Adira di Majlis Bersama Peminat
  • Gambar Adira di Festival Filem 23
  • Gambar Adira di Sidang Media Separuh Akhir Muzik Muzik 25
  • Fesyen Adira di ABPBH2010 Rekaan Hazwani Osman
  • Gambar Shahir & Adira di Konsert Reunion Akademi Fantasia 8
  • Hafiz AF7 Akan Lancar Album Sulung Masih Jelas
  • Trivia: Kaki Finalis Top 5 ABP Mana Ni?
  • Hafiz Juara Akademi Fantasia 7
  • Trivia: Gadis Berkebaya Putih dan Berkain Batik Di KLCC
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Gambar Justin Bieber & Selena Gomes di KLIA Malaysia

    Posted: 21 Apr 2011 06:00 PM PDT

    Gambar Justin Bieber & Selena Gomez di KLIA Malaysia

    American popstar Justin Bieber and girlfriend Selena Gomes surrounded by security personnel as they arrived at KL International Airport in Kuala Lumpur Thursday for a concert April 21, 2011. – 21 April, 2011

    justin bieber

    Justin Bieber arrived KLIA at 1451hrs and then he left KLIA for Kuala Lumpur at 1535hrs.

    Peminat fanatik Justin Bieber juga kelihatan sangat ramai yang sanggup menantikan ketibaan penyanyi kesayangan mereka. Sanggup menunggu dari pagi dan begitu juga dengan keadaan di ruang legar Stadium Merdeka.

    Sekumpulan fanatik siap buat flashmob menyambut kedatangan Justin Bieber di Malaysia.

    Selamat datang ke Malaysia, Bieber!

    Justin Bieber

    Justin Bieber

    Justin Bieber

    Kehadiran mereka bersempena konsert Justin Bieber My World Tour di Stadium Merdeka, Kuala Lumpur, 8.30 malam ini.

    "Ya, dia (Bieber) akan tiba dari Singapura pada esok (hari ini)," kata seorang pegawai Jabatan Imigresen di KLIA kepada portal berita berbahasa Inggeris terbitran The Star, Daily Chilli, Rabu.

    Bieber yang dijadualkan tiba di ibu negara semalam bagaimanapun terpaksa menangguhkan penerbangannya ekoran masalah kesihatan selepas mengadakan konsert di Singapura, Selasa lalu.

    "Justin tidak berapa sihat. Jadi, dia berehat di hotel untuk satu hari lagi," dedah satu sumber dari hotel penginapan rasmi penyanyi itu di Marina Bay Sands, Singapura.

    Justin Bieber pada sidang media konsertnya di Singapura, Selasa.

    Lebih menggemparkan, kunjungan Bieber ke Kuala Lumpur turut ditemani kekasihnya Selena Gomez yang sama-sama mengiringi siri konsert jelajah penyanyi itu di rantau Asia Pasifik.

    "Ya, Selena menemani Justin tetapi tidak mahu gambar mereka bersama dirakamkan," akui satu sumber terdekat penganjur rasmi konsert itu, Tune Talk.

    Fenomena Bieber terbukti luar biasa apabila tiket-tiket konsert yang berharga RM98, RM188, RM288, RM358, RM498 dan RM888 sudah habis dijual. Pintu pagar Stadium Merdeka akan mula dibuka pada pukul 7 malam Khamis sebelum konsert sebenar berlangsung pada pukul 8.30 malam. Ribuan peminat khususnya remaja dijangka menyaksikan sebuah konsert daripada artis yang mencetuskan fenomena seluruh dunia itu.

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Justin Bieber My World Tour in Kuala Lumpur
  • Tune Talk Presents Justin Bieber My World Tour In Malaysia
  • Senarai Pencalonan di Anugerah Grammy ke-53
  • Party Pajama Red FM A Rudy Awakening
  • Chris Brown New Single She Ain't You
  • AirAsia Philippine Patriots beat Westports KL Dragons
  • EGA A LUDJEMBERG DAN ARYANI FITIRNA DALAM DRAMA OLIVIA
  • Pelakon Drama Wulan Giovani L. Tobing & Dhini Aminarti Di Malaysia
  • Meriahnya Showcase Dayang Nurfaizah 20 07 di Planet Hollywood
  • Gambar Erra Fazira di Green Cheongsam Showcase The Weld
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    (Gambar) Justin Bieber Live Di Kuala Lumpur, Daripada Media Rakyat.

    Posted: 21 Apr 2011 05:59 PM PDT

    [unable to retrieve full-text content]

    (Gambar) Justin Bieber Live Di Stadium Merdeka, Kuala Lumpur.

    Posted: 21 Apr 2011 11:01 AM PDT

    biar la sape yg nak minat bieber ke, nk gi tgk knsert dia ke..itu hak masing2..beli tiket pun tk pakai duit korg..kdg2 ni la org kita, defensive sgt..tu tak boleh ni tak boleh..suka nak mengkondem org..lgpun yg kutuk2 tu kalau dpt tiket bieber scr free yg seat paling depan pun, confirm pergi nyer..aku pun bukannya minat bieber tp klu org lain minat bieber pun aku takdelah nk mengkondem..

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Bunuh suami yang selalu minta adegan seks yang aneh

    Posted: 21 Apr 2011 09:00 PM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang perempuan yang kini bercucu membunuh  suaminya kerana sering meminta adegan seks aneh selama bertahun-tahun. Perempuan bernama Eileen Mary Creamer (53) dari Victoria, Australia, menjadi perempuan pertama di Victoria yang dinyatakan bersalah membunuh kerana membela diri.

    Suaminya bernama David ditikam dengan tongkat panjang Afrika Selatan di bahagian perut ketika mereka bergaduh di rumah mereka pada Februari 2008.

    Dalam sidang itu, dia mengaku suaminya sering meminta adegan seks aneh seperti melihatnya berhubungan seks dengan lelaki lain di depannya dan sering memukulnya. Khamis (21/4/2011), juri menyatakan Creamer tidak bersalah atas pembunuhan namun bersalah kerana membunuh untuk membela diri.

    Hakim Paul Coghlan menyatakan jika pasangan itu memiliki masalah dalam hubungan pernikahan mereka. Ia menambahkan, David Creamer tewas setelah pukulan bertubi-tubi yang menunjukkan Eileen keluar dari kawalan diri. Atas kejadian itu, Eileen dihukum penjara selama 11 tahun.

    Tidak hanya itu, hakim juga meminta agar Eileen dipenjara selama tujuh tahun sebelum akhirnya mendapatkan izin pengampunan. Eileen sudah dipenjara selama dua tahun selama menjalani masa persidangan.

    Sumber: News.com.au

    Hanya gadis yang perawan dan payudara besar yang boleh petik teh di ladang ni

    Posted: 21 Apr 2011 08:30 PM PDT

    GUSHI - Sebuah ladang teh di China hanya akan mengupah perawan untuk mengutip daun teh di ladang mereka kerana mahu mengekalkan kualiti daun itu, lapor sebuah akhbar semalam.

    Gadis-gadis itu juga tidak dibenarkan mengutip daun teh dengan tangan tetapi perlu menggunakan mulut mereka untuk melakukan tugas tersebut.

    Daun teh yang sudah dipetik itu perlu dimasukkan ke dalam sebuah bekas yang diikat di leher mereka.

    Dalam satu iklan untuk mencari pemungut teh sepenuh masa, pihak pengurusan Ladang Jiuhua yang terletak di sini, wilayah Henan menyatakan, pemohon mesti seorang perawan dengan saiz payu dara yang agak besar.

    "Mereka perlu membersihkan diri setiap kali sebelum mula bekerja dan melakukan senaman khas untuk menguatkan leher dan bibir," kata jurucakap ladang berkenaan, Li Yong.

    Menurutnya, ladang itu menawarkan gaji £50 (RM249) sehari yang dianggap lumayan di China kepada gadis-gadis terbabit.

    Legenda tempatan menyatakan, daun teh itu dipungut oleh pari-pari dengan menggunakan mulutnya dan minuman herba tersebut didakwa dapat mengubati pelbagai jenis penyakit. - Agensi




    saya petik dari kosmo online

    Ada telur sebesar duit syiling

    Posted: 21 Apr 2011 07:00 PM PDT

    Pelik tapi benar..
    saya petik dari kosmo online

    GLOUCESTERSHIRE - Seekor ayam di Britain mengeluarkan telur sebesar duit syiling 50 pence (RM2.46) yang dipercayai telur terkecil di negara berkenaan, lapor sebuah akhbar semalam.

    Telur setinggi 3.3 sentimeter dengan lebar 2.5 sentimeter itu ditemui oleh seorang gadis, Chloe Heath-Byard, 15, ketika dia mengutip telur ayam di rumah neneknya di sini, barat daya England, baru-baru ini.

    "Saya terkejut melihat telur ayam sekecil ini. Saiznya menyamai duit syiling 50 pence," katanya.

    Chloe dan neneknya merancang untuk mengawet telur ganjil itu supaya dapat menyimpannya untuk satu jangka masa yang lama. - Agensi

    Hingus wartawan ini meleleh ketika buat liputan

    Posted: 21 Apr 2011 06:30 PM PDT

    Kesian dia...
    saya petik dari kosmo online

    TORONTO - Seorang wartawan di Kanada, Saphia Khambalia merah padam apabila hingusnya meleleh dari hidungnya semasa dia membuat liputan di depan kamera dan disaksikan oleh penonton, lapor sebuah akhbar semalam.

    Insiden yang memalukan itu berlaku baru-baru ini semasa wanita itu yang bekerja untuk stesen televisyen City TV News Toronto membuat laporan langsung di sebuah dewan di sini.

    Ketika itu, dia membuat liputan mengenai kehadiran pelakon popular Hollywood, Charlie Sheen di bandar ini.

    Semasa kali pertama hingusnya keluar, Khambalia, 23, menyapunya dengan menggunakan rambutnya tetapi sejurus kemudian, hingusnya masih lagi meleleh.

    Bagi mengelakkan dirinya daripada terus malu, dia segera menamatkan laporannya apabila melihat hingusnya terus meleleh dan mengenai mikrofon yang dipegangnya. - Agensi

    Wah! Ada Kondom Khusus untuk yang Lemah Syahwat

    Posted: 21 Apr 2011 05:31 PM PDT

    Jakarta, Setelah hadir dalam bir Viagra, ramuan pembangkit ereksi bagi lelaki-lelaki impoten kini hadir lagi dalam bentuk lain yang sama-sama unik. Ubat lemah syahwat itu akan dipakai untuk melapisi kondom khusus yang boleh membangkitkan penis .

    Kondom khusus tersebut akan dibuat dan dipasarkan oleh perusahaan terbesar di dunia yakni Durex. Proses izin untuk menghadirkan ubat antiimpotensi dalam kondom kini tengah diurus dan diharapkan akhir tahun ini sudah boleh dijual bebas di pasaran.

    Dibandingkan Viagra (Sildenafil) yang harus ditebus dengan surat doktor, kondom ini lebih praktik. Lelaki yang tidak ingin ketahuan identiti tidak perlu datang ke doktor terlebih dahulu untuk mendapatkan ubat, cukup datang ke farmasi dan membeli kondom ini.

    Lapisan ubat pada kondom ini berupa gel yang berisi vasodilatator, yakni ubat untuk melebarkan pembuluh darah. Makin lebar pembuluh darah di penis, makin lancar aliran darah yang akan membantu proses ereksi pada lelaki lemah syhawatdan penderita ejakulasi dini.

    Belum dipastikan apa jenis vasodilatator yang akan digunakan, namun dipastikan bukan Viagra yang sesungguhnya. Meski begitu, khasiatnya dikatakan tidak kalah dahsyat dengan Viagra yang melancarkan peredaran darah di penis dengan cara menghambat enzym PDE-5.

    Laboratorium yang memegang paten untuk design kondom unik ini, Futura Medical PLC tengah mengurus izin edarnya di Eropah dan diperkirakan selesai pertengahan tahun 2011. Jika tidak ada halangan, akhir tahun ini kondom berwarna hijau terang itu sudah mulai boleh dipasarkan.

    "Kondom ini memberikan 2 manfaat, yakni mencegah penularan infeksi kelamin sekaligus mengatasi gangguan ereksi pada lelaki, Ungkap direktur Futura Medical PLC, James Barder seperti dikutip dari Foxnews, Jumaat (21/4/2011).

    Sumber :http://www.detik.com/

    Aksi anak kucing buli ibunya di gelongsor

    Posted: 21 Apr 2011 11:01 AM PDT


    LETAK MAKLUMAT IKLAN

    Wow…Lelaki Ini Melamar Kekasihnya dengan Teka Silang Kata

    Posted: 21 Apr 2011 10:15 AM PDT

    Liputan6.com, Washingon: Seorang lelaki Amerika Syarikat melamar kekasihnya dengan teka silang kata . Dengan bantuan harian The Washington Post, lelaki itu berhasil merancang momen spesial bagi sang kekasih.

    Corey Newman, lelaki romantis yang melamar Marlowe Epstein dengan cara yang tidak biasa itu. Newman secara khusus meminta Bob Dylan, pembuat teka-teki silang The Washington Post, untuk merangkai teka silang kata spesial untuk melamar Epstein.

    Kata-kata indah tersebut disembunyikan dalam tiga pertanyaan. Pertanyaan tersebut adalah salah satu tokohShakespeare in Love (Marlowe), penulis naskahCasablanca Julius or Philip (Epstein), dan kata-kata spesial yang biasanya dilengkapi dengan cincin (Will You marry me?).

    Sesaat setelah pertanyaan-pertanyan tersebut dapat dijawab Epstein, Newman langsung mengeluarkan cincin yang dipilihnya lalu mengucapkan kata-kata indah untuk melamarnya.

    Polis Tegur Pemilik Plat Kereta Bertuliskan “Vagina”

    Posted: 21 Apr 2011 09:01 AM PDT

    SYDNEY – Seorang wanita di Australia mendapatkan teguran dari Otoritas Jalan Raya (RTA) kerana menggunakan plat dengan kata 'vagina'.

    Kristen Perry, memiliki nama kecil atau nama panggilan Kiki di keluarganya, dia memakai nama kecilnya tersebut pada plat kereta miliknya.

    Pihak RTA mendapat teguran dari komuniti warga Filipina yang ada di Australia, kerana nama, Kiki, dalam bahasa Tagalog bererti vagina.

    "Awalnya saya kira itu hanya gurauan, namun akhirnya saya sedar bahawa teguran ini merupakan hal serius yang tidak boleh saya hiraukan. Jika tidak plat kereta saya akan dicabut secara paksa," ujar Perry.

    Perry pun menjelaskan bahawa nama Kiki merupakan nama kecil pemberian keluarganya. Dan plat kereta yang bertuliskan nama kecilnya itu merupakan hadiah dari suaminya lima tahun lalu.

    "Ayah saya juga terkejut ketika saya menceritakan hal ini"

    "Ketika saya mendapat teguran, malamnya saya langsung menghubungi ayah saya dan berkata, 'Apakah ayah tahu kalau ayah selama ini memanggilku dengan panggilan vagina?'", demikian ujar Kiki seperti dilapor Telegraph, Khamis (21/4/2011).

    Pihak RTA mengatakan bahawa penggunaan plat kereta tidak boleh menyinggung bahasa, agama, dan seksual.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Di Filipina, Beli Kondom Tanpa Surat Doktor Dendanya US$ 115

    Posted: 21 Apr 2011 08:00 AM PDT

    Manila-Kondom terbukti efektif mencegah penularan penyakit kelamin pada hubungan seks yang tidak aman. Namun demi kepentingan lain, sebuah wilayah di Filipina membatasi penggunaannya dengan melarang penjualan kondom tanpa surat doktor.

    Sebuah kampung elit bernama Ayala Alabang di Metro Manila, Filipina menerapkan aturan kontroversi tentang penjualan kondom. Dengan alasan moraliti dan pencegahan perilaku seks bebas, pemerintah setempat melarang kondom dan alat kontrasepsi lainnya dijual bebas.

    Kondom yang di tempat lain bahkan boleh dengan mudah didapat lewat vending machine (sering disebut ATM kondom), di Ayala Alabang kondom hanya boleh ditebus dengan surat doktor. Nama doktor yang memberikan surat  dan alamat pesakit yang akan menggunakan, wajib dicantumkan dengan jelas.

    Keseriusan aturan pembatasan kondom ini nampak dari hukuman yang cukup berat bagi yang melanggar. Baik pembeli mahupun penjual kondom tanpa izin doktor boleh dikenai denda US$ 115 belum termasuk kurungan selama 1-6 bulan.

    Seperti yang terjadi juga di negara lain, kempennye antikondom di Filipina banyak diserukan oleh kalangan agamawan konservatif. Dengan dukungan dari Gereja Katolik, pemerintah Ayala Alabang menilai kondom hanya akan memicu seks pranikah dan kelahiran anak-anak yang tidak memiliki bapak.

    Namun di sisi lain, Filipina secara umum sebenarnya tengah menghadapi masalah kepadatan penduduk dengan populasi saat ini mencapai 94 juta jiwa. Laju pertumbuhan penduduk di negara ini tercatat paling tinggi di Asia Tenggara, yakni sekitar 2 peratus/tahun.

    Seorang peguam yang mewakili kelompok  hak-hak reproduksi perempuan, Clara Rita Padilla menentang kebijakan pemerintah Ayala Alabang tersebut. Menurutnya pemerintah daerah seharusnya menjamin akses seluas-luasnya terhadap alat kontrasepsi, bukan malah membatasi.

    "Kebijakan ini melanggar hak-hak reproduksi kerana terlalu membatasi akses ke informasi kesihatan reproduksi dan metode-metode kontrasepsi yang legal, aman dan efektif," ujar Padilla seperti dikutip dariPhilstar.

    Biro Cari Jodoh Carikan Pasangan dengan Ujian DNA

    Posted: 21 Apr 2011 07:00 AM PDT

    MUNICH - Mencari pasangan kini tidak lagi hanya disesuaikan dengan hobi dan daya penarik calon pasangan, mencari jodoh yang tepat boleh juga dengan DNA.

     Sebuah agen biro jodoh, yang didirikan oleh sekelompok mahasiswa biologi di Munich, Jerman, menggunakan ujian DNA untuk menemukan pasangan yang tepat bagi pelanggannya.

     Layanan seharga 120 poundsterling  yang dinamakan Gmatch (Gen Match) ini menggunakan sampel air liur untuk menguji tingkat potensi dan kompatibel tiap pasangannya. Hal inilah yang menjadikan kelebihan agen biro jodoh ini dengan agen serupa lainnya. Demikian lapor Telegraph, Rabu (20/4/2011).

     "Ketika kita bertemu seseorang untuk pertama kalinya, kita tahu dalam hitungan saat apakah kita tertarik kepada mereka atau tidak," ujar  Sarah A. Port (25).

    Cara unik orang Russia cantikkan bangunan

    Posted: 21 Apr 2011 06:40 AM PDT




    Senang tak payah nak robohkan....

    Cara panggang daging yang paling brutal

    Posted: 21 Apr 2011 05:00 AM PDT






















    Aksi bowling yang patut ditonton

    Posted: 21 Apr 2011 04:00 AM PDT


    LETAK MAKLUMAT IKLAN

    Kerana selalu tengok filem porno kanak-kanak 12 tahun rogol jirannya yang sakit mental

    Posted: 21 Apr 2011 03:00 AM PDT

    LUMAJANG - Akibat selalu nonton filem porno, seorang kanak-kanak sekolah rendah di Lumajang, Jawa Timur, memperkosa anak sebayanya yang mengalami sakit mental. Parahnya, jiran yang diperkosa ketika ini sedang hamil 6 bulan.

    W (12) tahun, kanak-kanak yang masih duduk di bangku kelas enam SD Sumber Wuluh Negeri 05, Kecamatan Candipuro, hanya boleh diam ketika dibawa ke Mapolres Lumajang.

    Dia diperiksa atas tuduhan pemerkosaan terhadap EA (15), yang tak lain tetangganya sendiri.

    Di hadapan polis, W mengakui kalau dia yang telah memperkosa sebanyak tujuh kali di rumah mangsa Ketika itu keadaan rumah mangsasepi.

    W mengaku nekad melakukan aksinya kerana pengaruh sering melihat filem porno.

    Di ruang unit Perlindungan Perempuan dan Anak (PPA) mangsa yang hanya menamatkan sekolah hingga kelas 4 SD ini, mengaku jika yang menghamili dirinya adalah W.

    Kapolres Lumajang AKBP Tejo Wijanarko, dalam keteranganya menjelaskan, terungkapnya kes pemerkosaan ini bermula dari kecurigaan keluarga yang mendapati adanya perubahan sikap dan perut korban.

    W saat ini masih dalam siasatan Polis Lumajang.


    sumber : http://news.okezone.com

    Wanita ini tanggalkan pakaiannya semasa bergaduh dengan pasangannya

    Posted: 21 Apr 2011 02:30 AM PDT








    Wanita dan lelaki itu dikatakan bertengkar dan kerana tidak tahan
    wanita itu kemudian menanggalkan pakaiannya...
    Agaknya dia terlampau marah sanggup melakukan apa sahaja
    walaupun memalukan diri sendiri....

    Heboh! Pulang Setelah 40 Hari Meninggal

    Posted: 21 Apr 2011 01:00 AM PDT

    KEDIRI, KOMPAS.com — Mat Ikhsan (76), yang dianggap sudah meninggal dunia, tiba-tiba muncul kembali pada Rabu (20/4/2011) pagi.

    Kejadian tersebut membuat penduduk di sekitar tempatnya tinggal, heboh. Padahal, sebelumnya, pada 26 March lalu, keluarga beserta tetangga telah menguburkan jenazahnya di pemakaman umum Wonosari desa setempat.

    Mat Ikhsan sebelumnya ditemukan gantung diri. Ketika ini, keluarga tengah mempersiapkan tahlilan dalam rangka menyambut 40 hari pemergiannya. Namun, ternyata datuk dengan lima anak tersebut pulang ke rumah.

    Sukemi, sepupu Mat Ikhsan, menuturkan, kepulangan kerabatnya tersebut bermula dari kedatangan Kliwon, teman Mat Ihsan, ke rumah dan mengabarkan jika baru saja bertemu dengan Mat Ikhsan.

    Sukemi yang awalnya sempat tidak percaya tetapi Kliwon meyakinkan dengan berbagai cara. "Dia sampai mempertaruhkan motosikalnya jika salah," ujar Sukemi yang ditemui di rumah Mat Ikhsan.

    Kliwon bertemu dengan Mat Ikhsan ketika sama-sama melintas di Jalan Yos Sudarso wilayah Pocanan, Kecamatan Kota. Kliwon yang tahu bahawa rakan kerja semasa mudanya itu telah meninggal sempat tidak percaya ketika melihat Ikhsan.

    Akhirnya, Kliwon memutuskan balik arah dan menemui temannya yang sedang jalan kaki itu. "Sama Kliwon diajak ke warung dan tidak boleh ke mana-mana, lalu di tinggal ke sini," kata Sukemi.

    Keluarga yang datang ke warung di Pocanan juga yakin bahwa itu Mat Ikhsan. Akhirnya Mat Ikhsan dibawa pulang ke rumah. Para tetangga yang mengetahui cerita itu berduyun-duyun datang untuk melihatnya.

    Mukini (51), anak Mat Ihksan yang pulang lebih awal dari tempatnya bekerja kerana mendapat khabar ini, langsung menangis serta memeluk dan menciumi tubuh bapak yang selama ini sudah dianggap meninggal. "Bapak…," ujarnya sambil menangis.

    Sementara Mat Ikhsan mengatakan, selama ini dirinya sengaja pergi dari rumah kerana merasa tidak kuat dengan beban hidup yang ia hadapi. "Saya bingung, anak-anak saya sakit," ujarnya dengan suara sedih.

    Lalu, siapa orang yang dikubur 40 hari lalu?

    Pertama Kali dalam Sejarah Bola Sepak, Pengadil Memberikan Kad Putih

    Posted: 21 Apr 2011 12:20 AM PDT

    Banyak kejadian lucu yang terjadi dalam pertandingan bola sepak. Ada jaringan gol hingga 142 gol, ada pengadil yang mengeluarkan sampai 36 kad merah dan sebagainya.

    Pertandingan antara Everton dan Birmingham City diwarnai dengan kejadian lucu.

    Ketika itu pengadil Peter Walton yang mengadili pertandingan hendak memberikan kad kuning kepada pemain Birmingham, Jordon Mutch yang telah melakukan tackle keras terhadap penyerang Everton, Louis Saha di minit ke 40 (thesun.co.uk).

    Namun, Peter membuat bingung kedua pasukan termasuk penonton. Ternyata kad yang dikeluarnya tidak berwarna kuning, tetapi putih.

    Tentunya kejadian ini merupakan yang pertama kali dalam sejarah sepak bola, di mana pengadil memberikan kad putih.


    Di akhir pertandingan, Peter mengakui kesalahannya yang dengan tidak sengaja telah meninggalkan kad kuning itu di bilik persalinan.

    Nasib baik dia tak keluarkan kad kredit......

    Bayi masih bernyawa walaupun ditanam hidup-hidup

    Posted: 20 Apr 2011 11:32 PM PDT

    TEMPOInteraktif.com | Rabu, 20 Apr 2011 | Seorang bayi baru lahir yang ditanam hidup-hidup menghebohkan penduduk di blok Eunos Crescent, Singapura. Awalnya, Tay Kim, seorang pesara 60 tahun, sayup-sayup mendengar tangisan mirip suara kucing. Dia pun langsung mencari sumber suara tersebut.


    Suara tangisan ternyata berasal dari dalam tanah, di sebuah taman di blok 31A. Curiga dia pun menggali tanah tersebut. Astaga! Di dalam lubang yang tak dalam itu seorang bayi laki-laki yang baru lahir berlumur lumpur. Lebih teruk lagi, lehernya dililit tali dari beg plastik sampah. Selain mulutnya penuh lumpur dan daun-daun kering, tali pusat bayi malang itu juga masih elok.

    Seperti dilaporkan hari ini, Rabu (20/1), bayi tersebut terus dibawa ke hospital. Keadaannya sekarang dilaporkan stabil. Kes ini masih disiasat polis.



    www.AstroDigi.com (Nino

    Di Mauritius wanita gemuk kebanggaan keluarga,wanita kurus memalukan keluarga

    Posted: 20 Apr 2011 10:40 PM PDT

    Warga di Mauritius, sebuah negara kepulauan di barat daya Samudera Hindia, memiliki tradisi turun temurun untuk membuat anak perempuan menjadi gemuk. Caranya dengan memaksa mereka untuk makan.

    Namun, ketika ini tradisi tersebut mendapat banyak tentangan dari kalangan muda Mauritius.

    Wanita bernama Mariam Mint Ahmed, 25, yang menentang tradisi tersebut. Dia mengatakan tradisi bernama leblouh ini adalah tradisi yang berbahaya dan perlu dihapuskan.

    "Saya mengenal ramai wanita muda tidak berdosa yang digemukkan diluar kemahuan mereka dan kebanyakan dari mereka mengalami sakit tekanan darah tinggi dan penyakit jantung," ujarnya seperti dilapor dari stesen berita CNN.

    Tradisi ini didasarkan pada anggapan warga Mauritius bahawa perempuan gemuk adalah simbol kecantikan dan kemakmuran. Sementara wanita kurus dianggap tidak menarik dan aib bagi keluarga kerana dianggap tidak mampu memberinya makan.

    Mint Ahmed mengatakan bahwa wanita di Mauritius telah banyak menderita akibat tradisi leblouh. Mereka dipaksa memakan makanan dalam jumlah banyak serta dipaksa untuk meminum berliter-liter susu lembu atau kambing.

    Mint Ahmed menceritakan bagaimana seorang gadis dihukum oleh keluarganya jika tidak menghabiskan makanannya. Salah satu metodenya dalah dengan menekan kayu di ibujari tangannya. Siksaan ini menurutnya sangat menyakitkan.

    Salah satu yang pernah merasakan leblouh adalah Selekeha Mint Sidi. Dia mengaku disiksa oleh ibunya hingga dia mahu makan.

    "Ibuku mulai menggemukkan saya ketika saya berumur 13 tahun. Dia biasanya memukuli saya hingga saya mahu memakan couscous yang berminyak dan daging kambing besar. Saya kira perut saya akan meledak kala itu," ujarnya Mint Sidi.

    Mint Sidi mengatakan bahawa dia kerap memuntahkan makanannya kerana perutnya tidak kuat lagi menampungnya. Namun, orang bertugas mengawasi leblouh menganggap itu hal biasa dan normal pada wanita muda.

    Mar Jubero Capdeferro, yang bertugas pada program gender di badan PBB di Mauritius mengatakan bahawa tradisi leblouh menjadi semakin berbahaya akhir-akhir ini ketika para orang tua mengganti susu unta dengan bahan kimia untuk menggemukkan binatang.

    "Ketika mereka nanti tua, umur 40 dan 50an, mereka tidak akan boleh bergerak, mereka akan menderita hipertensi, diabetes, dan banyak penyakit lainnya," ujarnya.

    Menurut kajian Asosiasi Solidaritas Sosial, sebuah badan untuk para korban tradisi di Mauritius, hanya tujuh peratus gadis kota yang menjalani leblouh, sementara di desa mencapai 75 peratus. Menurut organisasi ini, wanita desa masih memegang teguh tradisi ini.

    "Sangat sulit untuk menghapuskan tradisi leblouh di Mauritius. Tradisi ini telah berakar dalam fikiran dan jiwa para Ibu di Mauritius, terutama di daerah pedesaan dimana warga desa dengan pendidikan rendah mengikuti secara buta tradisi ini," ujar Lemrabott Brahim, seorang pengamat sosial di Mauritius.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS