Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Tampil Ala Madonna Untuk GLAM: Dato’ Siti Nurhaliza Sedia Dikritik!

Posted: 26 Dec 2011 10:34 PM PST

Jauh berbeza daripada pesona norma dirinya yang sering dilihat lewat dada akhbar, kaca televisyen mahupun penampilannya sebagai perias muka depan mana-mana majalah sebelum ini, empat foto penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza muncul untuk majalah GLAM isu Januari 2012, sememangnya telah berjaya menarik perhatian ramai.

Apa tidaknya, Siti yang acapkali tampil dengan gaya scarf menutupi bahagian kepalanya kali ini muncul sebagai reinkarnasi ikon dan Ratu Pop antarabangsa, Madonna menghiasi 12 halaman muka surat majalah GLAM dalam empat lagak gaya berbeza inspirasi daripada pesona Madonna menerusi album 'Material Girl', album 'Rain' seterusnya berubah kepada pesona gadis negara matahari terbit yang diinspirasi daripada klip video Madonna, 'Nothing Really Matters' selain tampil comel menjadi karekter Minnie Mouse persis gaya Madonna menerusi foto yang diambil oleh jurufoto tersohor, Herb Ritts.

Seperti biasa meski se-glam dan betapa berbezanya penampilan Siti dalam foto muka depan bertaraf lima bintang itu, tidak dapat dinafikan foto tersebut menjadi bualan ramai apabila ramai mempersoalkan penampilannya yang agak kontra dengan gayanya berselendang atau beserkup menutupi bahagian rambutmya. Siti menerusi rakaman wawancara program hiburan Gala TV menyatakan, dia sudah mempersiapkan diri menghadapi segala kecaman dan kritikan masyarakat terhadap dirinya berhubung aksi-aksi foto ala Madonna menghadapi kritikan pedas daripada masyarakat.

"Apabila Siti bersetuju untuk melakukannya, itu bermakna Siti sudah berdia untuk masyarakat khususnya peminat untuk berkata apa saja.

"Siti pernah beberapa kali bekerjasama dengan pasukan kreatif GLAM sebelum ini, Apabila diberitahu yang konsepnya berdasarkan selebriti antarabangsa yang cukup sensasi, Madonna, Siti terus bersetuju sebab tahu mereka akan menghasilkan gambar-gambar yang menarik," jelas Siti.

Pengarang atau Editor GLAM, Suzie Adnan dalam satu kenyataan bertulis kepada portal murai turut menyatakan bahawa Dato' Siti amat menitik beratkan imejnya yang berselendang dan mengikut kesesuaian majlis.

Justeru, untuk penggambaran muka depan majalah tersbeut, Siti bgitu terperinci mengenai cara pasukan kreatif GLAM menata gayanya lebih-lebih lagi pada bahagian kepala.

"Untuk cover Glam, Dato' Siti dipakaikan rambut palsu sepenuhnya, malah masih memakai serkup di bahagian belakang kepala. Efek grafik dan pencahayaan membuatkannya nampak seakan tidak menutupi bahagian rambut. Siti juga tidak memerangkan rambutnya untuk penggambaran ini," ujar Susie yang turut menyatakan idea dan konsep foto itu datang sepenuhnya dari team GLAM.

Selain foto reinkarnasi Madonna yang pastinya menjadi tarikan utama, apa yang menarik dalam GLAM isu Januari 2011 ini adalah perkongsian selera gesyen Siti yang kini semakin menggemari koleksi Chanel selain bercerita mengenai perancangannya untuk meluaskan lagi empayar produk kosmetiknya, SImplusiti serta hasratny membuka sebuah spa kecantikan.

Untuk mengetahui lebih banyak kisah menarik Siti serta banyak lagi paparan menarik, jangan lupa dapatkan naskah GLAM edisi pembuka tirai 2012, Januari, yang akan berada di pasaran sedikit masa saja lagi.

Full content generated by Get Full RSS.

Gambar Hangat Tersebar, Leina Hangat Hanya Mahu Jadi Penghibur Profesional!

Posted: 26 Dec 2011 07:13 PM PST

Hangat seketika dunia hiburan minggu lepas apabila akhbar Metro Ahad melaporkan pelantun lagu hits, 'Hello Sayang', Leina Hangat yang sudah lama menyepi dari persada hiburan ini dikatakan berkelakuan tak ubah seperti pelacur apabila beberapa keping fotonya 'menghiburkan' penonton yang serba serbi hangat tersebar di internet.

Walaubagaimanapun, penyanyi dangdut era 90-an ini atau nama sebenarnya, Nor Azlina Abdul Rahman, 39, menafikan dakwaan kononnya dia menjual diri namun dengan penuh rendah hati mengakui dirinya memang berpakaian seksi dan menjelaskan situasi sebenar semasa foto tersebut dirakam.

Leina turut merayu jasa baik masyarakat di luar sana agar tidak terus menghentamnya, kerana apa yang dilakukannya adalah semata mencari rezeki atas nama seorang penghibur.

"Dengan penuh rasa rendah diri, apa yang saya lakukan adalah sebagai melengkapkan tugasan saya untuk menghiburkan tentamu, bukan menjual diri dengan adengan-adengan menggiurkan.

"Memang saya berpakaian agak menjolok mata, tetapi itu keselesaaan saya. Walaubagaimanapun, saya masih tahu batas, apa yang saya boleh buat dan apa yang saya tidak boleh buat. Saya tidak begitu bodoh melakukan perkara tidak elok, apatah lagi dihadapan khalayak ramai. Mungkin persembahan saya pada malam itu, telah disalah tafsir," ujar Leina yang dipetik dari laman murai.

Leina turut mempersoalkan mentaliti segelintir pihak yang disifatkannya hanya melihat keburukan sedangkan apa yang dilakukannya adalah sebagai penghibur.

"Kenapa perlu menjatuhkan saya sedangkan itu adalah mata pencarian saya? Saya hanya mahu jadi penghibur profesional," katanya yang hanya menyanyi dan menari gelek saja pada malam persembahan itu.

Leina turut menjelaskan foto-foto yang tersebar itu diambil sewaktu dia sedang membuat persembahan makan malam tahunan anjuran sebuah syarikat yang rata-ratanya dihadiri oleh tetamu bukan Islam.

Ketika ditanya apakah motif di sebalik penyebaran foto-foto hangatnya, Leina menegaskan penyebaran foto tersebut berkemungkinan dilakukan oleh individu (peminat) yang cemburu dengan layanannya terhadap tetamu lain.

Full content generated by Get Full RSS.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Ulasan Filem Suatu Malam Kubur Berasap

Posted: 26 Dec 2011 08:40 PM PST

Agaknya sudah menjadi trend bagi syarikat pengeluar filem untuk mengeluarkan filem bercorak komedi seram. Akan datang, banyak lagi filem komedi seram berderet-deret menanti giliran. Mungkin kerana genre hiburan ala seriau ini menjadi daya tarikan utama dan pastinya mengeletek jiwa penonton. Seperti filem genre lain, yang membezakannya ialah formula, idea dan gaya penyampaian yang diserapkan dalam naskah itu. Formula dan gaya pengisian itulah yang membawa impak samada sesebuah filem itu ada jiwa atau tidak, ada kualiti dan mutu atau tidak. Menyentuh pasal formula, pemerhati filem juga akan menilai dari sudut dari mana datangnya formula itu. Samada ia sudah ia formula asli, diguna pakai, atau dikitar semula, atau pun ianya dipercantikkan lagi. Impak pada formula ini menjadi elemen penting untuk melariskan filem.

Walau apa pun formula yang diguna pakai, Budiey rasa penonton zaman sekarang dah pandai menilai sesebuah karya filem itu, samada ia menggunakan formula yang sama, recycle atau dibikin dalam satu naskah yang berlainan.

Poster Suatu Malam Kubur Berasap

Budiey suka untuk bercerita tentang filem yang sedang ditayangkan di pawagam ketika ini, Suatu Malam Kubur Berasap. Mendengar tajuknya sudah boleh membuatkan kita meremang bulu roma. Lantas terbayang di kepala akan suasana seram di kawasan perkuburan dan ia diselimuti asap putih. Bukan dari pembakaran terbuka tapi asap yang keluar dari kubur itu dikatakan adalah satu petanda di mana ruh penghuni kubur itu tidak berada dalam keadaan aman tenteram. Atau mungkin juga ruhnya sedang diseksa oleh malaikat sehinggakan keluar asap dari kubur. Itu hanyalah perkiraan Budiey sahaja. Mungkin Budiey terpengaruh dengan cerita-cerita dari novel seram tulisan dari penulis seram terkenal, Tamar Jalis.Tak tahu samada korang kenal atau masih ingat dengan nama itu.

Filem Suatu Malam Kubur Berasap yang sudah mulai berasap di pawagam mulai 22 Disember mendapat penerimaan yang berbeza dari khalayak. Budiey dapat memantau komen-komen dari pembaca blog dan juga di laman Twitter yang bercakap tentang filem ini. Macam-macam yang diperkatakan tentang filem edaran OutLoud Studios Sdn Bhd ini, ada yang positif dan ada yang negatif. Namun, ramai yang mempercayai filem ini mampu mencuit hati penonton dari lawak komedinya dan jika kita lihat dari aura seram yang diperlihatkan, Budiey kira ia juga mampu menjadikan penonton berdebar-debar sepanjang menonton.

Dari segi jalan cerita, Budiey kira filem ini mengutarakan plot yang agak simple, senang penonton untuk memahaminya. Plot seperti ini semestinya dapat membuatkan penonton terhibur. Cuma pada perkiraan Budiey, beberapa  scene dalam filem ini terlalu santai dan ia tidak terlalu complicated. Dari awal sehingga tamat, jalan cerita Suatu Malam Kubur Berasap seolah-olah tidak mahu menjadikan penonton pening untuk berfikir panjang tentang setiap watak.

Suatu Malam Kubur Berasap

Pemilihan pelakon yang sudah ada latar belakang sebagai pelawak iaitu Angah (Raja Lawak), Along (Raja Lawak), Azrul (Raja Lawak) adalah kombinasi yang tepat. Walaupun mereka tidaklah popular atau setaraf dengan pelakon rebutan penerbit ketika ini seperti Aaron Aziz atau Shaheizy Sam tapi dengan bakat yang ada, mereka berjaya menyampaikan watak masing-masing. Skrip yang ada lawak bersahaja mungkin menjadi modal untuk meraih penonton ke pawagam. Cuma, Budiey rasa dari segi perwatakan yang berlatar-belakangkan watak-watak cacat sudah agak klise untuk dijadikan bahan lawak.

Nasib baik, Angah yang memegang watak Atan, seorang pemuda yang lurus bendul dan Azrul yang memegang watak pemuda sengau ini ada kesungguhan untuk menjadikan watak mereka begitu real. Secara peribadi, Budiey terasa sebagai penonton begitu kesian dengan watak-watak cacat ini. Kadang-kadang, terlintas begitu susahnya bila lihat Angah termengah-mengah dan menghenjut bahu dan ini diakui sendiri oleh Angah, memang watak ini bukan sesuatu yang senang. Mungkin selepas ini, Budiey cadangkan agar penerbit menggunakan watak manusia biasa dan menyuntik lebih banyak komedi jenaka yang genius serta lebih sinis menyindir masyarakat. Skrip yang genius atau bijak boleh membuatkan penonton akan bercakap dan akan menonton filem ini berkali-kali. Itu sekadar cadangan Budiey sahaja.

Idea untuk memuatkan semua jenis hantu dari cerita-cerita hantu ala 1Malaysia memang satu idea yang bagus. Hantu budak comel berbadan biru yang berbogel duduk atas bahu, kemunculan hantu makcik Cina berdiri di tepi jalan berdekatan jirat Cina, hantu yang menjelma sebagai wanita cantik mandi di sungai, hantu pontianak, hantu pocong dan banyak lagi menjadikan filem ini meriah dengan hantu. Selain barisan pelawak, pelakon baru dari UiTM Shah Alam, Ain Nordin juga dikatakan berjaya menjelmakan sisi seram dan misteri dengan gaya tersendiri sebagai roh wanita yang telah meninggal dunia akibat dirogol.

Tidak dilupakan juga, filem ini ada sentimental value atau nostalgik bagi peminat kerana menampilkan pelakon veteren, watak Ruminah Sidek sebagai nenek Atan (Angah Raja Lawak) dan Allahyarham Zami Ismail sebagai pemilik warung yang dikatakan sedikit sebanyak membawa mesej dari lontaran dialog mereka yang memberi kesan kepada penonton dari segi nasihat dan pengajaran yang positif. Pemilihan dua watak nakal lakonan dua lagi alumni Raja Lawak, Wira dan Faiz juga tidak sia-sia. Mereka berdua ni ada bakat untuk diketengahkan di dalam filem seterusnya. Tidak dinafikan, mereka turut menyerlah dengan aksi komedi yang kadangkala menjadi tapi ada kalanya tak berapa nak menjadi.

Dari segi pengisian, filem ini tidak membawa isu yang berat, penuh bersahaja, cuma sekadar mahu menghiburkan penonton dengan gelagat-gelagat watak. Unsur dan elemen yang ringan kadang-kadang membuatkan kita tidak bersusah payah untuk mencari misteri atau rahsia dalam cerita ini kerana sudah pasti akan terjawab di akhir cerita. Namun, sesebuah filem itu akan menjadi cacat jika mengetengahkan isu yang ringan tetapi gaya penceritaannya agak berbelit-belit sehingga menjadikan penonton rasa keliru dan sarat dengan persoalan yang tidak berjawab. Tahap jenaka Suatu Malam Kubur Berasap juga tidaklah keterlaluan Budiey rasa. Sekadar satu hiburan semata-mata. Cuma gaya penyampaiannya agak eksrem dan over-acted. Mungkin itu formula untuk buatkan penonton ketawa.

Contohnya, semasa scene Mat Rempit yang bertembung dengan watak Along yang bertemu hantu sehingga masuk ke dalam rumah usang dan Along pula merempuh bangsal sehingga ranap. Lakonan Along, tidak tahu baca ayat Kursi, dan hanya menyebut huruf "Alif Ba Ta" apabila lari daripada diusik hantu juga mencuit hati penonton dan satu scene yang diingati oleh penonton walaupun sudah keluar dari dewan pawagam. Begitu juga babak Zach Diamond yang tiba-tiba menyanyikan lagu Sepohon Kayu bagi meredakan perasaan takutnya setelah bertembung dengan hantu.

Pendek kata, rata-rata penonton di Malam Tayangan Media mengatakan mereka rasa tidak kering gusi bila menonton adegan yang melucukan.

Dua scene paling menjijikan dalam filem ini iaitu semasa watak Atan mengunyah dan makan cacing. Ya, cacing yang digunakan adalah cacing betul. Tidak disangkal, calang-calang orang je yang boleh melakonkan scene ekstreem macam ni. Namun, Budiey rasa impak pada penonton… ia pasti agak meloyakan dan ada yang tak selera makan lepas tengok scene seperti ini. Agak kotor, ditambah lagi dengan scene seorang pemburu hantu yang terjatuh betul-betul terhumban kepalanya dalam tompokan najis manusia yang masih fresh. Yaarrkhh! Budiey tak boleh ingatla scene tu. Sangat jijik! Satu pujian kepada Angah Raja Lawak kerana berani menyahut cabaran seperti ini.

Angah Suatu Malam Kubur Berasap

Tumpuan Budiey agak sedikit kacau setelah plot penceritaan diselitkan dengan sub-plot dimana munculnya sekumpulan pengkaji paranormal atau pemburu hantu yang ingin mencari hantu di kampung itu. Ini sebagai satu kejutan penonton kerana mungkin ada yang tak sangka munculnya sekumpulan pemburu hantu ini. Pada Budiey, tarikan utama filem ini masih lagi pada watak utama yang dilakonkan Along, Azrul & Along. Ini yang melariskan filem ini kerana ia menjadi elemen komersial. Begitu juga dengan reka bentuk poster filem ini. Walaupun ia dikatakan menyerupai dengan poster sebelum ini, pastinya ia satu strategi pihak pemasaran untuk menarik tumpuan ke pawagam. Menurut apa yang Budiey dengar, sekiranya filem ini berjaya mendapat kutipan yang tinggi, filem Suatu Malam Kubur Berasap 2 akan menyusul. Itu bergantung pada penerimaan penonton.

Dari segi gerakan sudut kamera, sinematografi, skor muzik dan penata-cahayaan filem ini, Budiey kira ia mencapai tahap standard bagi filem seram komedi. Tahniah buat semua krew, penerbit dan pengarah ini kerana mencapat tahap yang setaraf dengan filem yang meraih kutipan tertinggi sebelum ini. Jika ada kelemahan dari segi plot terutamanya atau di mana sudut, saya kira, kita patut memberi peluang untuk pengarah yang baru pertama kali mengarah filem. Sudah pasti, segala kelemahan akan diperbaiki dan segala mutu penghasilan filem dapat dipertingkatkan untuk filem yang akan datang.

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Sinopsis Poster Trailer Filem Suatu Malam Kubur Berasap
  • Suatu Malam Kubur Berasap Kutip RM580 Ribu
  • Stesen Komuter Mid Valley & KL Sentral Berasap?
  • Sekitar Prebiu Media FIlem Suatu Malam Kubur Berasap
  • Angah Raja Lawak Suka Makan Cacing?
  • Senarai Pencalonan Drama Anugerah Skrin 2011
  • Foto-foto dari Filem Qabil Khushry Qabil Igam
  • Pemenang Peraduan Mari Menonton Teater Muzikal Kanak-Kanak Aladdin
  • Gambar Nanu Baharudin Pelakon Filem Congkak
  • Trailer Filem Otai Lakonan Nasha Aziz & Aznil Nawawi
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Chermaine Poo dalam SK-II Miracle Makers

    Posted: 26 Dec 2011 06:53 PM PST

    Saksikan Chermaine Poo dan Usaha Murninya di Episod Akhir SK-II Miracle Makers pada 1 Januari 2012

    Setelah berminggu-minggu mendengar kisah penuh inspirasi daripada lima orang tokoh wanita hebat serta turun padang dalam membantu mereka yang memerlukan, Chermaine Poo, pengacara rancangan ntv7 berjudul SK-II Miracle Makers kini menggalas sebuah cabaran dalam mencipta aspirasi dan kisah keajaibannya sendiri dengan usaha mengumpul dana untuk badan kebajikan pilihannya.

    Chermaine Poo with family & friends @ Signature Kitchen

    Rancangan SK-II Miracle Makers merupakan salah satu program baru terbitan ntv7 dengan kerjasama SK-II dalam memberi semangat baru kepada penontonnya. Bersiaran untuk enam episod selama 30 minit setiap hari Ahad jam 10.30 malam, rancangan ini berhasrat membuka mata masyarakat dalam mencipta keajaiban serta membuat perubahan di dalam masyarakat dengan menyumbang ke arah kebaikan. Selama lima minggu, Chermaine diberi tugas untuk berbicara hati ke hati bersama lima tokoh wanita yang disegani mengenai usaha murni dan matlamat mereka. Dalam episod akhir kali ini pula, Chermaine akan berusaha melaksanakan projek kebajikannya sendiri dari mula hingga mencapai matlamatnya.

    "Setelah menemubual lima orang wanita yang telah mencipta keajaiban mereka sendiri serta bersama dalam membantu mereka yang memerlukan, saya begitu terbuka hati untuk mencabar diri sendiri dalam melakukan usaha yang sama. Saya mencabar diri saya untuk menghasilkan 1,000 kek cawan serta menguruskan tempat jualan serta menjemput rakan selebriti dan teman-teman rapat untuk membungkusnya dalam masa dua hari. Selama dua hari saya tidak cukup tidur tetapi pengalamannya memang begitu memuaskan," kata Chermaine.

    Menamakan jualan amal itu sebagai "Chermaine Cupcake Charity", pelakon dan penyampai TV itu bergegas ke Signature Kitchen di Kota Damansara minggu lepas untuk menyediakan 1,000 kek cawan yang dimasaknya sendiri. Kemudian Chermaine mengundang rakan selebriti dan teman-teman rapat untuk bersamanya menjual kek cawan itu di ruang legar Sunway Pyramid sebagai salah satu usaha dalam mengumpul dana untuk "Shelter Home for Children". Enam kek cawan yang lazat dan dihias menarik dijual pada harga permulaan RM50 sekotak.

    Presiden firma perkaunan antarabangsa, Dato' Raymond Liew dari McMillan Woods Global berkata, "Syarikat kami akan sentiasa bersedia untuk memberi sumbangan dan saya rasa cabaran Chermaine ini sangat luar biasa dan layak mendapat sokongan kami".

    Penulis blog terkenal, Josh Lim yang turut sama dalam misi murni Chermaine sejak dari pagi lagi tidak segan silu mendekati orang ramai di Sunway Pyramid untuk memberi sokongan dalam menjayakan projek ini. "Saya rasa "Chermaine's Cupcake for Charity" amat hebat kerana bertujuan membantu kanak-kanak di rumah perlindungan serta cuba membawa kesedaran kepada masyarakat apa sebenarnya yang boleh kita lakukan untuk mereka yang bernasib malang," kata Josh.

    Chermaine Poo holding miniature cupcake

    Selebriti lain yang sama turut padang dalam menjayakan misi Chermaine adalah ketua bahagian Kereta Lotus Malaysia, Oh Kah Beng, jurugaya rambut selebriti, Albert Nico, Josh Lim daripada Adverlets, pereka pakaian antarabangsa, Nila Palacios, usahawan Carrie Fong serta blogger terkenal Felixia Yeap yang sama-sama dalam projek kebajikan ini. Chermaine yang terharu mengalirkan titis mata gembira di atas sokongan mereka dan orang ramai terutama daripada mereka yang menyayanginya.

    "Kesemua proses dalam menguruskan projek ini harus dirancang dengan baik kerana saya tidak boleh mensia-siakan sebarang masa. Waktu menghasilkan kek memakan masa yang lama, memenatkan dan agak memberi tekanan terutama memikirkan waktu sasaran yang diberikan. Saya sentiasa mengingatkan diri sendiri bahawa kelima-lima mentor saya melakukan perkara yang sama berulang kali dan tanpa putus asa. Saya amat bersyukur kepada Tuhan kerana kekuatan dan keazaman yang diberikan serta keluarga dan sahabat handai yang sentiasa memberikan galakan dan dorongan. Begitu juga ntv7 dan SK-II kerana memberi saya peluang dan ruang ini untuk melancarkan usaha kebajikan ini," kata Chermaine.

    Mereka yang membeli belah di Sunway Pyramid juga turut terlibat dengan proses bidaan yang dilakukan pada penghujung projek itu. Chermaine telah menyediakan kek cawan mini dan melelongnya untuk menambah lagi dana buat rumah perlindungan yang dipilihnya. Sebagai kejutan, kek cawan mini itu sendiri telah mendapat bidaan yang amat tidak disangka oleh seorang penderma yang amat bermurah hati. Untuk mengetahui berapakah jumlah bidaan kepada kek cawan mini itu serta jumlah keseluruhan dana yang berjaya dikumpul oleh Chermaine untuk "Shelter Home for Children", jangan lupa saksikan episod akhir SK-II Miracle Makers pada hari Ahad, 1 Januari nanti jam 10.30 malam hanya di Saluran Ceria Anda, ntv7.

    Untuk maklumat lanjut berhubung rancangan ini layari www.ntv7.com.my atau ikuti perkembangan ntv7 di Facebook dan Twitter. Jika ada yang terlepas menonton siarannya, tonton di www.tonton.com.my.

    Chermaine Poo @ Signature Kitchen

    Group picture - Chermaine Poo with family, friends, and the public @ Sunway Pyramid

    Chermaine & her celebrity friends @ Sunway Pyramid (l-r) -1

    Chermaine Poo @ Sunway Pyramid

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Sinopsis Drama Bait Cinta Lakonan Riz Ainuddin
  • Filem Menantang Maut Lakonan Ivy Batuta, Nadila Ernesta
  • Egyptian Book of the Dead
  • Lisa Surihani, Julia Ziegler Pakai Tudung dalam Tudung Ekspress
  • Chermaine Poo Jadi Pengacara Dapur Nyonya TV3
  • Rahsia Kecantikan dari Krim Beautee New BB
  • Amber Chia AX Appreciation Party Photos
  • Breakthrough With Anthony Robbins
  • One Young World
  • AirAsia X Partners British Government Foreign & Commonwealth Office
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Pemuda Tewas Setelah 42 Kali Masturbasi Dalam Semalam

    Posted: 26 Dec 2011 09:00 PM PST


    Walaupun masturbasi termasuk kegiatan seksual yang sebenarnya tidak berbahaya jika dilakukan dengan benar dan tidak berlebihan. Tapi jika terlalu sering, masturbasi boleh berimpak negatif seperti kematian, meski alasan pastinya belum diketahui. Ada buktinya? Pada Ogos 2011 lalu contohnya seperti dikutip atlnightspots, seorang anak berusia 16 tahun di Rubiato, Brazil meninggal setelah melakukan 42 kali masturbasi tanpa henti. Orangtuanya memang sudah mengetahui bahawa anaknya memiliki kecanduan dan merancang membawanya ke doktor, tapi sayang sudah terlambat.

     Remaja ini diketahui mulai masturbasi saat tengah malam dan melakukannya dengan cara kompulsif (terus menerus). Bahkan di dalam biliknya ditemukan banyak koleksi pornografi termasuk foto dan video perempuan. Kejadian yang dialami pemuda ini termasuk langka, tapi melakukan  masturbasi hingga 42 kali dalam semalam tentu saja sudah dalam posisi yang membahayakan fizzik dan psikis yang melakukannya.


     Ada pula kes lelaki yang tidak disebutkan identitinya meninggal ketika  masturbasi dengan metode seks yang membatasi kemasukan oksigen ke otak (autoerotic asphyxiation). Ia sengaja merasakan sesak nafas saat masturbasi untuk meningkatkan kesenangan dan menciptakan suatu euforia. Berapa banyak masturbasi yang boleh dilakukan tergantung dari keadaan tubuh seseorang. Tapi disarankan laki-laki melakukan masturbasi maksimal 2-3 kali dalam seminggu. Frekuensi ini boleh lebih asalkan laki-laki tersebut belajar bagaimana caranya untuk orgasme tanpa ejakulasi.


     Ketika seseorang mencapai orgasme maka laki-laki akan kehilangan cukup banyak energi kerana hampir semua otot akan mengalami kontraksi. Jika  masturbasi terus menerus dilakukan tanpa henti maka boleh membuat orang kekurangan energi yang nantinya boleh mengakibatkan pengsan atau kematian, seperti dikutip dari Askmen, Isnin (26/12/2011).


    Masturbasi yang berlebihan akan membuat tubuh kekurangan nutrisi penting dan fungsi hormon di dalam tubuh terganggu kerana hormon seks berlebih dan  neurotransmitter seperti asetilkolin, dopamin dan serotonin turut meningkat, sehingga mengganggu kelenjar adrenalin dan otak. Produksi zat kimia yang berlebihan ini memiliki efek yang berbeza-beza seperti kelelahan, nyeri panggul, perubahan penglihatan, nyeri punggung bawah, nyeri di testis serta kerontokan rambut.


    Masturbasi yang dilakukan secara kompulsif (terus-terusan) juga boleh berimpak negatif bagi pekerjaan, harga diri, kesihatan serta kehidupan sosialnya. Sementara itu menurut pakar seks Dr Andri Wanananda MS dalam konsultasi  detikHealth menuturkan masturbasi relatif normal bila dilakukan tidak sampai mengggangu kegiatan produktif sehari-hari. Tapi jika keseringan boleh menyebabkan ejakulasi dini saat sanggama dengan pasangannya.


     "Hal ini disebabkan oleh kebiasaan tergesa-gesa saat masturbasi kerana ingin cepat merasakan kenikmatan orgasme seorang diri (self-satisfaction). Lalu ketika ia menikah, sifat tersebut masih terpatri pada dirinya hingga mengabaikan eksistensi isterinya. Itulah yang menyebabkan banyak kes ejakulasi dini," tutur Dr Andri. Intinya menurut Dr Andri boleh saja melakukan masturbasi asalkan dalam batas yang wajar dan tidak mengganggu kehidupan peribadi dan sosial.

    Seorang Ibu Sanggup Buang Bayi Ke Sungai Kerana Malu Hamil Diluar Nikah (full pic)

    Posted: 26 Dec 2011 08:00 PM PST


    Hari ibu belum lama berlalu, disaat semua orang merenungi betapa besar pengorbanan sang ibu pada anaknya, lain cerita dengan ibu yang satu ini, jauh sekali dari susuk ibu yang digambarkan penuh kasih pada anaknya. Malah ibu yang satu ini  sanggup membunuh anak kerana malu . Teka-teki pelaku pembuang bayi di Sungai Desa Pakah, Kecamatan Ngrambe, Kabupaten Ngawi akhirnya terbongkar. Pelaku tidak lain adalah SMR (25), yang tidak lain adalah ibu kandung dari bayi malang tersebut. Kasubag Humas Polres Ngawi, AKP I Wayan Murtika, mengatakan, tersangka ditangkap oleh anggota Reskrim Polres Ngawi yang langsung melakukan penyelidikan selepas ditemukannya mayat bayi penuh luka di sungai Desa Pakah tersebut.




     "Anggota reskrim yang ada dilapangan langsung melakukan penyelidikan dan semua petunjuk merujuk pada ibu korban. Dan setelah diperiksa tersangka mengaku kalau memang dia yang membuang bayi tersebut," ujarnya, Isnin (26/12/2011). Wayan menambahkan, dari pengakuan tersangka, ia nekad membuang bayi tersebut kerana malu dengan tetangga. Kerana ia memiliki anak padahal keadaannya saat itu masih belum menikah. "Kerana malu ia membuang bayinya di sungai," tutur Wayan.


     Ketika ditanya terkait jumlah tersangka yang boleh bertambah, Wayan menjelaskan, ada kemungkinan bertambah, yakni orang tua laki-laki dari bayi tersebut. Namun hal tersebut masih menunggu hasil pemeriksaan. "Boleh saja yang laki-laki menjadi tersangka. Namun saat ini tersangka ibu korban masih diperiksa. Dan tersangka juga baru kita tahan semalam jadi masih belum berani menyatakan adanya tersangka lain," jelasanya.



     Sebagaimana diberitakan sebelumnya, pada Sabtu (24/12/2011) kelmarin warga Ngawi digegarkan dengan penemuan mayat bayi dalam keadaan sedih di Sungai Desa Pakah, Kecamatan Ngrambe, Kabupaten Ngawi. Saat ditemukan hampir diseluruh anggota tubuh bayi dipenuhi dengan luka. Luka tersebut diduga akibat benturan dengan batu dan ranting serta akar pohon yang banyak terdapat di sungai. Bayi malang tersebut ditemukan warga setempat saat sedang memancing di sungai yang berair jernih .

    Foto Liar Bunga Citra Lestari Kini Tersebar Meluas

    Posted: 26 Dec 2011 07:00 PM PST


    JAKARTA: Foto Bunga Citra Lestari (BCL) yang berfoya-foya di kelab malam tersebar dengan meluas di dunia maya, baru-baru ini.


    Dalam sebuah laman sembang komuniti di Internet yang memuatkan foto berkenaan, turut disebut amalan berfoya-foya di kelab malam sudah menjadi kebiasaan BCL dari dulu hingga sekarang walaupun setelah memiliki anak.


     Bagaimanapun, ketika wartawan Kapan Lagi mengesahkan mengenai kebenaran foto itu, pengurus BCL, Dody menafikan sekeras-kerasnya BCL gemar berfoya-foya di kelab malam.


     Menurut Dody, laporan itu tidak benar sama sekali kerana ketika ini BCL sibuk menumpukan perhatian kepada anaknya, Noah.







     "Itu tidak benar sama sekali. BCL tidak lagi mengunjungi kelab selepas mempunyai anak.





     Dia sibuk menguruskan anaknya sendiri , malah hingga kini dia masih menyusui anaknya.


     Jadi, bagaimana dia boleh keluar berhibur di kelab pada waktu malam? "Mengapa media selalu melaporkan berita negatif, sedangkan kita selalu menganggap wartawan sebagai teman.


     Seharusnya, kita saling bekerjasama menyebarkan berita yang positif," kata Dody.


     Daripada empat foto BCL yang tersebar di dunia maya itu, tiada satu pun menunjukkan tarikh tepat foto itu diambil.


     Hal itu disebabkan oleh data yang menunjukkan tarikh gambar terbabit diambil sudah dipadamkan menggunakan perisian Adobe Photoshop pada 15 Disember lalu bersesuaian dengan tarikh gambar itu dimuat turun.


    sumber : myMetro

    Kesian..budak perempuan dibaham anjing peliharaan bapa sendiri

    Posted: 26 Dec 2011 06:00 PM PST


    LONDON: Seorang budak perempuan berusia empat tahun cedera parah selepas diserang anjing peliharaan bapanya, semalam.


    Jorja Caze-Ramscar dilaporkan diterkam dan diheret anjing Alaska - dinamakan sebagai Luna - dari kerusi secara tiba-tiba. 


    Ibu Jorja, Karine, 36, berkata mereka bersiap-siap untuk makan malam apabila budak terbabit diterkam Luna yang sebelum itu duduk di sebelah mangsa. 


    "Luna mengheret Jorja ke lantai dan membaham mukanya dengan mulut yang besar," katanya. 



    Akibat serangan itu, Jorja menerima 20 jahitan di mukanya, selain perlu mendapatkan rawatan pakar mata.


    Luna, 15 bulan, dipelihara bapa Jorja, Clive Ramscar, 42, yang menetap di Dunstable, Bedfordshire. - TS


    sumber : myMetro

    Isteri orang ditangkap berpelukan dalam telanjang bulat dengan teman lelakinya

    Posted: 26 Dec 2011 05:00 PM PST


    ALOR GAJAH: Seorang wanita yang juga isteri orang ditemui dalam keadaan mengaibkan apabila berpelukan dalam telanjang bulat dengan teman lelakinya dalam bilik di sebuah rumah Kampung Baru Lendu, Alor Gajah, pagi kelmarin.


    Lebih memalukan apabila kejadian kira-kira jam 8.15 pagi itu disedari pemilik rumah berkenaan, Sutini Hamzah, 61, bersama anak lelakinya, Ainol Adnan, 38, yang datang ke rumah itu selepas dimaklumkan jiran mengenai tindakan sepasang kekasih tidak dikenali menginap di rumah mereka tanpa kebenaran.


    Ainol ketika ditemui berkata, sebaik dia dan ibunya tiba di rumah itu, mereka mendapati pintu pagar depan, tingkap dan pintu utama rumah terbuka luas seperti sudah lama ditinggalkan.


    Katanya, dia memberi salam sebanyak tiga kali, namun tidak bersahut sebelum masuk ke dalam rumah yang mempunyai empat bilik itu untuk melakukan pemeriksaan, namun mendapati tiada sebarang kesan rumah itu diceroboh.







     "Bagaimanapun, apabila saya dan ibu masuk ke bilik terakhir, kami terkejut apabila terserempak sepasang kekasih bertelanjang bulat dalam keadaan berpelukan nyenyak tidur seperti orang kepenatan.





     "Gelagat mereka sedang berpelukan intim di atas katil amat mengaibkan, malah mereka tidak sedar kehadiran kami," katanya


    sumber : myMetro

    Kakak tipu suami sebab nak projek dengan mat Bangla

    Posted: 26 Dec 2011 04:30 PM PST


    ALOR SETAR: Seorang isteri sanggup menipu suaminya dengan menyatakan dia pulang ke kampung sempena cuti Krismas kelmarin, namun sebaliknya mengikut seorang lelaki warga Bangladesh untuk berasmara di sebuah hotel di Shahab Perdana sebelum dicekup berkhalwat.


     Wanita berusia 49 tahun berasal dari Pulau Pinang dipercayai sudah mengenali pasangannya berusia 44 tahun itu yang bekerja di sebuah kilang di pulau berkenaan.




     Bagaimanapun, perbuatan mereka dikesan ketika operasi khas sepasukan anggota penguat kuasa Jabatan Agama Islam Kedah (Jaik) yang membuat pemeriksaan di hotel murah berkenaan jam 12.20 tengah malam.




     Ketua Operasi Jaik, Mat Nasir Md Dali berkata, selepas pintu diketuk dan diberi salam, seorang wanita yang hanya berkemban kain batik membuka pintu terkejut sebelum merayu sambil meminta maaf berulang-kali ketika anggota mahu melakukan pemeriksaan.




     Menurutnya, disebabkan curiga dengan perbuatan wanita itu, anggotanya kemudian memeriksa bilik berkenaan dan menemui seorang lelaki warga Bangladesh sedang tidur di tepi katil dengan memakai seluar pendek paras paha dan bersinglet.




     "Hasil soal siasat mendapati pasangan berkenaan bukan suami isteri kerana wanita terbabit mengaku lelaki itu hanya rakannya yang datang dari Pulau Pinang dan menyewa di bilik hotel untuk bertemu.







     "Wanita yang mempunyai anak lelaki tunggal berusia 23 tahun itu mengaku masih bersuami dan menipu suaminya yang dia pulang ke kampung, tetapi tidak menyangka dicekup berkhalwat, " katanya.




     Pasangan itu mendakwa datang ke bandar raya ini dengan menaiki bas sebelum menyewa di bilik hotel murah.


    sumber : myMetro

    Wanita Berjilbab Cenderung Lebih Cantik dan Sihat

    Posted: 26 Dec 2011 04:00 PM PST


    Jilbab berguna bagi kesihatan, terutama mencegah munculnya penyakit dan kelainan pada kulit yang disebabkan oleh sinar matahari, kata pakar ilmu kesihatan dari Universiti Muhammadiyah Yogyakarta (UMY), Dr Warih Andan Puspitosari.


    "Sinar matahari dapat menimbulkan berbagai kelainan kulit, seperti sunburn ( kulit merah-merah ), solar keratosis, solar urticaria, photosensitivit, dan kanser kulit," katanya di Yogyakarta.


    Menurut dia, jilbab berguna untuk menutupi kulit untuk meminimalkan sapuan sinar matahari di kulit. Apalagi, sekarang lapisan ozon semakin menipis akibat pemanasan global.


    "Keadaan itu menyebabkan sinar ultraviolet memiliki potensi lebih besar untuk mengenai kulit secara langsung tanpa disaring terlebih dulu oleh lapisan ozon," kata pensyarah Fakulti Kedoktoran UMY itu.



    Ia mengatakan, berjilbab juga boleh melindungi para muslimah dari berbagai pelecehan seksual. Saat ini kes kekerasan dan pelecehan seksual di kalangan remaja cukup memprihatinkan.


    "Data dari Rifka Annisa menunjukkan, pada remaja berusia 12-21 tahun telah terjadi 137 kes kekerasan dalam bercinta, 44 kes pelecehan seksual, dan 78 kes pemerkosaan," katanya.


    Selain itu, berdasarkan data kaunseling PKBI Daerah Istimewa Yogyakarta pada 2007, angka kehamilan tidak diinginkan pada usia SMP sampai perguruan tinggi mencapai 430 kes.


    Berdasarkan data memprihatinkan tersebut, menurut dia, Muslimah diharapkan memakai jilbab agar terhindar dari berbagai pelecehan seksual. Bahkan, mereka akan dihargai oleh orang-orang di lingkungannya.


    "Kaum Muslimah jangan takut berjilbab. Berjilbab tidak akan menghambat aktiviti, apalagi pada zaman sekarang, di mana kaum muslimah diberikan kebebasan memakai jilbab dengan berbagai model, berbeza dengan beberapa tahun lalu," katanya.


    Anda ingin lebih cantik dan sihat ?? Jadi tidak ada salahnya Anda memakai jilbab. Dan selain untuk lebih cantik juga, berjilbab juga untuk menghindari pelecehan seksual.


    Sumber: http://www.kaskus.us/

    Kelly Brook Posting Foto Santa Seksinya di Twitter

    Posted: 26 Dec 2011 03:00 PM PST




    infospesial.net -   Model seksi Kelly Brook berpakaian sebagai Santa seksi, untuk mendistribusikan hadiah di bawah pohon natal di rumah keluarganya. Wanita 32 tahun itu memposting dua foto seksi ke Twitternya.


    Dalam foto pertama Kelly berpose dilihat di sebelah pohon Natal keluarganya, yang dihiasi dengan hiasan, busur dan lampu. Dia mengenakan gaun merah minim dengan pinggiran bulu putih, sarung tangan, ikat kepala dengan topi Santa kecil terpasang dan sepasang sepatu merah yang menjulang. Dia memegang sebuah kantong besar yang terlihat menjadi penuh hadiah. Kelly memegang jarinya ke bibir, menunjuk untuk diam agar tidak membangunkan keluarga tidurnya.


    "Lihat apa yang turun dari Cerobong ....' kata Kelly.


    Pada foto berikutnya ia berpose berdiri dengan di dekat perapian dengan pakaian yang sama. Dan ia menulis "Ho Ho Ho." (Dailymail)

    Taiko bawak kerusi sendiri naik LRT

    Posted: 26 Dec 2011 11:00 AM PST


    Syok gila monyet berendam air panas dengan ditemani apek

    Posted: 26 Dec 2011 10:00 AM PST


    Lagi aksi nak promosi kereta ke perempuan

    Posted: 26 Dec 2011 09:30 AM PST



    nampaknya yang jadi perhatian bukannya kereta tapi perempuan...

    Kim Kardashian Posting Foto Mengenakan Bra Dan Piyama di Twitter

    Posted: 26 Dec 2011 09:00 AM PST




    infospesial.net -  Pernah bertanya-tanya apa yang dikenakan Kim Kardashian saat tidur? Bintang realiti ini telah memberikan fansnya kejutan dengan mengunggah foto dirinya dalam bra berenda hitam dan piyama sutra putih. Wanita 31 tahun ini mengirimkan gambar seksi di halaman Twitter-nya pada jam-jam awal pagi ini.


    Gambar seksinya tersebut disertai dengan tulisan 'piama sutra .... siap untuk tidur! "






    Kim memberikan salam liburan dengan foto seperti bercermin dan Kim terlihat dalam empat gambar dirinya meski dalam satu foto. Dalam gambar tersebut Kim terlihat sempurna dalam gaya rambut sensual. (Dailymail)

    Pelajar ini rela hilang perawan dan disetubuhi datuknya demi lanjut sekolah

    Posted: 26 Dec 2011 08:00 AM PST




    Sebut saja Intan(nama samaran) remaja berumur 16 tahun ini menunduk malu dan menangis tersedu-sedu ketika di bawa ke balai polis.Kerana remaja manis,mulus dan cantik ini telah mengalami masa - masa yang berat dari datuknya sendiri Jaim,69 Tahun.


     "Saya sangat perihatin atas musibah yang menimpa anak dibawah umur yang seharusnya mendapatkan perlindungan tapi malah menjadi korban kekerasan dan pemerkosaan bahkan oleh datuknya sendiri. Saya akan berupaya membantu mendesak pihak polis agar bertindak tegas terhadap para pelaku" ujar  warga yang ikut turut membawa tersangka ke balai polis.


     Tersangka mengakui kalau selama 3 tahun ini dia menyetubuhi korban setiap kali dia bernafsu,bahkan tersangka juga mengaku kalau dirinya jugalah yang mengambil kehormatan cucunya itu 3 tahun yang lalu.


     Korban mengaku dia rela di perawani oleh tersangka kerana ingin melanjutkan sekolah,kerana kedua orang tua korban sudah meninggal 7tahun yang lalu kerana kemalangan.


     Tidak sepantasnya anak yatim diperlakukan seperti ini ! Dia hanya ingin sekolah,malah di manfaatkan !


    sumber

    Aksi jantan yang kemaruk nak masuk pertandingan ratu cantik

    Posted: 26 Dec 2011 07:00 AM PST





    30 Kejadian Paling Gila Gara-Gara Facebook Selama 2011

    Posted: 26 Dec 2011 06:00 AM PST

    Begitu banyak orang - orang melakukan hal bodoh, konyol dan bahkan gila selama tahun 2011 ini dan inilah  30 orangmelakukan hal  yang paling heboh..

    1. Pada bulan November, pencuri masuk ke sebuah rumah dan saat dia melihat komputer dia langsung log in ke Facebook di komputer lalu dia keluar setelah mengambil beberapa barang. Sayangnya dia lupa tidak log out dulu sebelum meninggalkan rumah itu..

    2.Pada bulan Februari, seorang ibu ditangkap karena memposting foto-foto bayinya sedang menggunakan bong di Facebook.
     
    Source: wtsp.com

    3. Tigo Arrington membuat heboh dengan memposting ancaman kepada polis di Facebook. Ketika polis pergi untuk menyelidiki ancaman tersebut, mereka menemukan pornografi anak di komputer peribadinya dan dia ditangkap.
     
    Source: mobile.al.com

    4.Nikki Rasmussen ditangkap kerana cuba membakar rumah temannya, dia dendam pada temannya kerana dia dihapus dari daftar teman di Facebook 


    5. Selama sekitar satu tahun setengah, Bettysue Higgins 54 tahun menggelapkan $ 166.000 dari pekerjaannya di sebuah firma hukum. Dia menggunakan sebahagian besar wang ini untuk membeli koin virtual di game facebook YoVille dan Mafia Wars. Pada bulan Disember, dia didakwa di pengadilan dan dituntut 6 tahun penjara.


    Sumber: kjonline.com 

    6.Pada bulan Oktober, sebuah penelitian menemukan bahwa 1 dari 5 wanita akan lebih memilih bermain Facebook daripada seks. 
    Cosmo bertanya pada 2.000 pembacanya "apa yang Anda lebih suka cuti selama satu minggu penuh: seks atau Facebook?", Dan 20% menjawab bahawa mereka memilih memiliki Facebook daripada seks. 
    Sumber: socialhype.com 

    7.Pada bulan Oktober, Steve Frank, kota komisaris Covington, Kentucky, mengancam akan membiarkan "Taliban" saat menghadapi pengunjuk rasa.



    8. Althea Ricketts 62 tahun didakwa dengan penganiayaan anak,yang diperburuk kerana anaknya mempunyai akaun Facebook. 
    Source: articles.orlandosentinel.com 

    9. Jason Valdez menyimpan seorang wanita selama 16 jam di sebuah bilik hotel di Utah dan mengupdate status semua kejadiannya di live-blogged dan Facebook.



    10.Pada bulan Mei, 7-Eleven dalam kesulitan besar karena mengejek bulan Kesihatan Mental pada statusnya di Facebook.


    Source: adweek.com 

    11. Menurut American Academy of Matrimonial Lawyers,1 dari 5 Pengguna Facebook melakukan selingkuh yang menjadi penyebab kes perceraian di AS
    Source: yourtango.com

    12.Pada Disember, seorang pemandu teksi BERHASIL balas dendam pada seorang penumpang yang tidak membayar dan meninggalkan telefon dengan memperbarui status Facebooknya.

    Source: thedailywh.at 

    13. Pada bulan Mei, Lady Gaga menggunakan Farmville sebagai premier lagu barunya.

    Sumber: ohnotheydidnt.livejournal.com 

    14. Benito Apolinar dilaporkan mengatakan kepada isterinya bahwa "dia telah begitu banyak mendapat komentar pada statusnya" tapi dia tidak senang kerana isterinya tidak menanggapi posting tersebut 
    "Adalah sangat mengagumkan, banyak orang 'suka' pada statusku kecuali kamu (istrinya), tapi, kau istriku. Seharusnya kamu jadi orang pertama yang "suka" pada statusku," Dia mengatakan kepada isterinya. kemuadian si suami (Benito Apolinar) menyerang si istri 
    Sumber: heraldextra.com 

    15. Lelaki ini merosak dan masuk ke kereta seseorang dan mencuri handsetnya. 

    " Menurut polis, "Tersangka rupanya memfoto dirinya sendiri di telefon korban, dan kerana pengaturan telefon tersebut yang secara automatik upload ke halaman Facebook.Si pencuri teridentifikasi" 
    Source: ajc.com 

    16. Pada bulan Ogos seorang wanita berhasil menyewa pembunuh bayaran di Facebook setelah dia memposting pesan yang menawarkan $ 1.000 untuk siapa saja yang mau membunuh bekas kekasihnya. 
    Source: abclocal.go.com 

    17. Pada bulan Julai, dua puluh empat orang pekerja di projek Dallas City Hall menerima kesan setelah probe menunjukkan mereka menghabiskan terlalu banyak waktu di Facebook. 
    Source: dfw.cbslocal.com 


    18.Pada bulan Julai, seorang lelaki 19 tahun Watertown, Connecticut ditangkap setelah memposting video dua minit di Facebook yang menunjukkan dia melanggar keretanya ke tong sampah di sepanjang jalan yang dilaluinya. 
    Source: wfsb.com 

    19.Pada bulan Jun, Sarah Palin memposting catatan di Facebook yang mengatakan WTF berdiri untuk "Winning The Future."

    Source: facebook.com 

    20. Pada bulan Februari, seorang lelaki Mesir memberi nama puterinya yang baru lahir "Facebook ". 

    21. Pada bulan Jun, Pemerintah Perancis melarang radio dan jaringan berita televisyen untuk mengatakan kata-kata "Facebook" dan "Twitter" di siarannya. 
    Source: sg.news.yahoo.com

    22. Pada bulan Mei, sebuah penelitian mengatakan orang muda akan lebih banyak kehilangan indra penciuman mereka kerana situs jejaring sosial mereka. 

    McCann mensurvey 6.000 orang yang berusia 16-30 menemukan bahawa 53 persen responden lebih suka kehilangan kemampuan untuk mencium bau daripada kehilangan akses ke situs jaringan sosial. 
    Source: blogs.villagevoice.com 

    23. Pada bulan April, setelah Royal Wedding, Pippa Middleton's Ass Appreciation Society dimulai. sekarang memiliki lebih dari 240.000 penggemar.
    Source: news.com.au 

    24. FBI menuduh seorang lelaki merampok 5 bank di area Detroit setelah penyelidik men​​sesuaikan dia dengan foto di Facebook. 
    Perompakk itu mengenakan pakaian yang sama dalam gambar profilnya di FB ketika dia merompak bank. 
    Source: wtsp.com 

    25.Pada bulan Oktober, seorang wanita ditangkap kerana melakukan membiarkan semua orang tahu melalui Facebook bahawa dia berhubungan seks di bas. 
    Source: thesmokinggun.com 

    26. Pada bulan Februari, seorang lelaki Staten Island mencoba untuk menuntut Facebook sebesar $ 500.000 kerana mengeluarkan dia dari akaun Facebook tanpa peringatan. 
    "Saya tinggal di sebuah negara komunis di mana orang tidak punya hak. Hal ini terlihat sama bagi saya," kata Montenegro. "Aku tidak melakukan ini untuk wang. Aku melakukan ini untuk keadilan," katanya. 
    Source: nypost.com 

    27. Sophomore Nitesh Bhakta yang kuliah di Universitas Georgia, menggunakan Facebook untuk membantu menggagalkan perompakan bersenjata yang berlangsung di rumah keluarganya. 

    Gadis 20-tahun itu di bilik dengan laptopnya ketika dia mendengar jeritan neneknya."Begitu aku membuka pintu, saya melihat tiga orang semua bertopeng hitam di pintu depan," kata Bhakta. "Aku menutup pintu, menguncinya, menyambar laptop saya, pergi ke loteng dan bersembunyi." 
    "Saya tidak berfikir [Facebook] benar-benar dimaksudkan sebagai alat menyelamatkan nyawa, tapi ini satu-satunya cara saya bisa memikirkan seseorang segera menghubungi untuk meminta bantuan," katanya. 

    Jadi, Bhakta memperbarui statusnya Facebook: "HELP, ROBBERS, NO PHONE." "Banyak orang berfikir itu adalah lawak," katanya. Untungnya sahabatnya, John Salter, menganggapnya serius,dan memberitahu deputi Sheriff County, Bartow saat Bhatka bersembunyi dalam gelap. 
    Source: ajc.com 

    28. Crystal Yamnitzky dan kekasihnya Robert Driscoll mencuri sebuah cincin $ 12.000. Tak lama setelah itu, Yamnitzky memposting gambar di Facebook dengan judul, "Lihat apa yang diberi Robby padaku. ." Aku sangat mencintainya. " Mereka berdua ditangkap sesaat setelah itu.

    Source: pittsburgh.cbslocal.com 

    29. Ashley Payne 24 tahun , seorang guru bahasa Inggris sekolah umum di Georgia, dipecat kerana foto dirinya sedang minum wine pada liburan di Eropa diposting Facebooknya. 

    Source: cbsnews.com

    30. Dan ini yang terakhir .... Komen saja sendiri ...
    sumber

    Hal Yang Selalu Diperiksa Oleh Bekas Kekasih Di Facebook

    Posted: 26 Dec 2011 05:00 AM PST


    Wanita yang baru saja putus cinta biasanya masih suka memeriksa Facebook sang kekasih Hal ini didukung keraa Facebook tidak memiliki data untuk membantu pengguna memeriksa siapa yang melihat profile pengguna.






    Setiap komen dan wall yang ditulis bekas ataupun wanita lain sudah masuk daftar 'bacaan' wajib mereka. Berikut lima hal yang sudah pasti dicek wanita pada Facebook bekas kekasih, seperti dikutip Susanta.


     Status Hubungan


     Banyak wanita yang mengatakan bahawa mereka tidak peduli dengan status bekas kekasih setelah putus. Namun sebenarnya ada rasa khuatir jika mereka melihat pergantian status . Dengan begitu mereka selalu mengecek status hubungan melalui Facebook. Jika bekas masih berstatus single, mereka akan tenang dan lega. Namun jika bekas sudah menemukan wanita lain, mereka akan lebih sering memata-matai Facebook bekasnya


    Tempat Atau Lokasi Yang Dituju


     Seharusnya mereka boleh menikmati hidup mereka setelah putus, tapi sebaliknya, mereka malah menyiksa diri dengan mengintai kehidupan bekas kekasih. Mereka cenderung lebih sering memata-matai Facebook bekas setelah putus, tidak seperti saat mereka berhubungan. Seorang lelaki biasanya akan melihat Facebook bekas kekasihnya untuk mencari tahu di mana dia dan apakah dia akan keluar dengan seseorang.



     Wall Facebook


     Wall di Facebook merupakan cerminan dari keadaan Anda. Itu sebabnya wall menjadi yang paling favourite untuk dibaca . Mereka ingin mengetahui apakah bekas masih memikirkan mereka. Mereka akan melihat foto-foto baru yang mungkin baru diposting bekas kekasih. Hal tersebut menjadi gambaran untuk mengetahui gaya hidup bekas setelah mereka putus.


    Melihat Siapa Yang Menyukai Status Bekas Kekasih


     Ketika mereka masih berkasih, terkadang mereka tidak tertarik untuk mengetahui siapa yang menjadi teman Facebook pasangan. Setelah putus, mereka akan selalu melihat apa saja yang disukai oleh bekas, bolehsaja status wanita yang Anda tidak kenal. Mereka juga akan mencari siapa saja yang menyukai status atau postingan bekas. Mereka takut bekas kekasih sudah mulai boleh melupakan mereka.


     Komen


     Bahagian komen pada Facebook menjadi incaran yang paling buruk. Mereka akan mengunjungi setiap thread diskusi bekasn\ dengan temannya. Apalagi jika mereka memiliki teman yang sama di Facebook, komentar teman mereka akan berisi tentang putusnya hubungan kalian.


     Sumber: http://fathur-net.blogspot.com

    Kenapa Jatuh Cinta Buat Orang Tidak Nafsu Makan?

    Posted: 26 Dec 2011 04:00 AM PST


    Saat jatuh cinta maka berbagai perasaan bercampur jadi satu sehingga dikenal dengan istilah berjuta rasanya. Salah satu hal yang dirasakan orang saat jatuh cinta adalah tidak nafsu makan, kenapa begitu?


    Ketika sedang merasakan jatuh cita, seseorang akan mengalami perubahan keadaan hormon yang membuat suasana hatinya bergejolak tidak karuan. Tidak hanya dari fluktuasi suasana hati, perubahan hormon ini juga boleh diamati dari keadaan fizik.


    Para ilmuwan mengungkapkan bahawa pusat kesenangan di otak akan menyala ketika seseorang sedang jatuh cinta sehingga membuat orang seperti mabuk kepayang dan memiliki kegembiraan. Ahli saraf menjelaskan orang yang tengah dimabuk asmara ini akan mengaktifkan bahagian otak yang memibuat terjadinya pelepasan hormon dopamin, feromon, norepinefrin atau adrenalin dan juga serotonin.


    Zat kimia yang dilepaskan oleh tubuh akan akan membuat seseorang merasa sangat gembira, denyut jantung meningkat, sulit tidur dan yang pasti tidak nafsu makan, seperti dikutip dari MedIndia, Sabtu (17/12/2011). Selain itu ketika sedang jatuh cinta maka seseorang akan memikirkan orang lain yang dicintainya sehingga membuat seseorang terasa sulit menelan makanan yang membuatnya jadi tidak nafsu makan.


    Meski begitu orang yang jatuh cinta tidak kekurangan energi meski ia tidak nafsu makan kerana tubuh berada dalam taraf energi yang tinggi akibat pelepasan dopamin dan zat kimia lain. Tingkat energi yang tinggi ini juga membuat orang jadi sulit tidur dan selalu memikirkan orang yang dicintainya.


    Reaksi-reaksi yang terjadi di tubuh ketika sedang jatuh cinta ini boleh mempengaruhi suasana hati menjadi lebih baik, membuat tubuh lebih waspada serta memudahkan terjalinnya kedekatan emosi dengan orang lain. Sementara itu efek lain yang muncul di tubuh ketika seseorang sedang jatuh cinta adalah adanya perasaan tergila-gila, mabuk kepayang, kreatif dan gembira yang memberi efek positif.


    Tapi efek positif ini akan menjadi tidak sihat dan berbahaya ketika jatuh cinta berubah menjadi obsesi atau sangat ketergantungan dengan perasaan sehingga timbul rasa tidak boleh hidup tanpa seseorang.


     Sumber : detikhealth.com

    Animasi Hebat Hari Ini: Claymation oleh Peter Sluszka [Video]

    Posted: 26 Dec 2011 03:00 AM PST


    Berikan warna, kertas dan kamera ke Peter Sluszka, dan orang ini akan membuatnya menjadi sebuah karya animasi yang indah dan dinamik. Tak hairan jika banyak perusahaan terkenal memintanya untuk membuat iklan. 

    LAND ROVER CLAYNATION

     

     MORPHOLOGY

     

     SHERGAR

     
    sumber : Vimeo via Colossal

    Di Korea, Artis Yang Ingin Terkenal Harus Rela Jual Diri

    Posted: 26 Dec 2011 02:00 AM PST


    Ternyata tidak seperti yang kita liat, dunia hiburan di Korea ternyata hampir bahkan lebih rosak dari pada yang disangkakan ini terbukti dari banyak pengakuan dari artis atau penyanyi di sana yang menyatakan bahawa jia ingin menjadi terkenal maka harus jual diri. Salah satunya penyanyi Taiwan, Estrella Lin mengungkapkan buruknya industri hiburan di Korea Selatan. Estrella mengaku ia pernah diminta melakoni hubungan seks jika mahu dirinya terkenal.


     Menurut sebuah sumber, Estrella merupakan bekas personel grup 3EP Beuaties. Untuk berkarier di Korea, ia bergabung di sebuah agensi artis.


     Agensinya tersebut pernah menawarinya untuk menjual tubuhnya demi kepopulerannya. Estrella diminta berhubungan seks dengan para bos di dunia hiburan.


     "Aku dipaksa untuk menghibur para investor dengan seks. Tapi aku tidak mahu melakukannya. Aku tidak takut diprotes orang Korea kerana pengakuanku ini, kerana apa yang aku katakan memang benar," ujar Estrella.


     Bukan hanya diminta menjual tubuh, ia juga harus memalsukan tahun kelahirannya. Perempuan kelahiran 1980 itu dianggap terlalu tua, sehingga harus mengubahnya menjadi 1985.


     Kini Estrella sudah kembali ke Taiwan. Ia pun membuat buku yang isinya tentang keburukan industri hiburan di Negeri Gingseng tersebut.


     Sebelum Estrella mengungkapkan keburukan industri hiburan di Korea, kes serupa juga pernah terungkap di negeri tersebut. Kes jual tubuh oleh para artis itu terungkap melalui aksi gantung diri bintang serial Boys Before Flowers Jang JaYeon. Jang JaYeon dikhabarkan bunuh diri kerana dipaksa melakukan hubungan seks dengan para investor.


     Setelah kematian Jang JaYeon itu, kajian pun dilakukan Komnas HAM Nasional Korsel pada para selebriti. Komnas HAM melakukan kajian terhadap 111 aktris lama dan 240 aktris baru. Dari kajian itu, sekitar 60 peratus responden melaporkan telah mendapat rayuan seksual dari orang-orang yang boleh mempengaruhi karier mereka.Atas pertanyaan spesifik yang diajukan Komisi HAM Nasional, 22 peratus artis yang diwawancara mengaku mereka pernah 'dipaksa atau diminta' oleh agen-agen mereka untuk memberikan kenikmatan seksual. Sedangkan lebih dari enam peratus mengaku pernah mengalami kekerasan 
    sumber

    Sales Promoter Girl ni tak kisah orang ngintip seluar dalamnya

    Posted: 26 Dec 2011 01:00 AM PST



    pantang dapat peluang sapu terus abang-abang ni.....

    Jantan ni sengaja jatuhkan duit syiling untuk tunjuk kemaluannya kepada pelanggan Mc Donalds

    Posted: 26 Dec 2011 12:00 AM PST




    betul-betul tak berakal mamat ni....

    A man deliberately exposed his private parts to girls at the King Albert Park McDonald's, said STOMPer Hoo. The man reportedly dropped items on the floor several times, and exposed his genitals to the STOMPer's girlfriend and her friends, as he bent over.

    The STOMPer relates the incident:

    "My girlfriend and a group of friends were studying at McDonald's at King Albert Park on Oct 25, and at around 3 or 4pm, this guy in an army singlet came in and sat next to them.

    "He 'accidentally' dropped his coins and my girlfriend's friend helped him pick them up.

    "Then, she saw his private parts. He wasn't wearing any underwear!

    "He sat with his leg up on the seat. He 'accidentally' dropped his coins again and as he picked them up, he exposed his private parts to my girlfriend and her friends.

    "He did this for three times.

    "It was obvious that he did all that on purpose because when he came in alone, there were many empty seats but he chose to sit at the table next to them.

    "He also did not buy any food from McDonald's.

    "He is a shame to guys.

    "Seriously, this should never happen to any girl."

    sumber : stomp.com.sg

    Gila..pelancung dan pelacur selamba berhubungan seks ditepi jalan (full pic)

    Posted: 25 Dec 2011 11:00 PM PST


    Inilah foto-foto kegiatan hubungan seks parapelancung  dan pelacur tempatan, mereka dengan santainya melakukan kegiatan birahinya ditempat terbuka. GILA.. ditempat terbuka, mirip dengan haiwan yang tak punya akal. Kegiatan ini berlaku di pusat Kota Barcelona...


     Kalau tpelancung nekad melakukan hubungan seks dengan pelacur di tempat terbuka, di tepi jalan kota, apakah penyebabnya?  Tidak punya duit bayar bilik hotel? Tidak ada bezanya mereka dengan anjing yang berhubungan seks di sembarang tempat.Lihat gambar ini...(maaf jika gambar kurang menyenangkan tapi tujuan hendak menunjukkan apa bezanya manusia dengan binatang jika kelakuan sebegini)






    Inilah Macam-Macam Kebohongan Wanita Di Facebook

    Posted: 25 Dec 2011 10:00 PM PST

     Banyak hal yang boleh anda lakukan di Facebook. Tidak hanya sebagai tempat bersosial situs jejaring ini juga boleh dijadikan tempat untuk memantau dan mempengaruhi orang lain.


    Menurut beberapa lelaki seperti yang dikutip dari foxnews.com, wanita boleh memanfaatkan Facebook, tidak hanya dalam hal positif, tapi juga hal negatif. Salah satunya jika terkait masalah hubungan dengan lawan jenis.




    Berikut pendapat beberapa lelaki yang membicarakan hal mengejutkan yang boleh dilakukan wanita di Facebook.


    Membuat Profil Palsu Untuk Mengintip Bekas Kekasih


    Hal satu ini mungkin tampak sedikit ekstrem. Tapi, banyak wanita sengaja membuat profil palsu untuk boleh memantau bekas kekasih tanpa diketahui pasangannya. Daripada menelefon atau mengirimkan sms, sekadar menulis "Apa khabar?" di wall Facebook, cara ini memang lebih aman.


    Memanipulasi Penampilan


    Menurut lelaki, tidak sedikit wanita yang sering memasang foto di Facebook untuk menampilkan citra diri yang tidak sesuai realitinya. Dalam foto-foto mungkin ingin terlihat lebih seksi dan berani atau sebaliknya, dan berlawanan dengan kenyataan. Hati-hati, hal ini boleh menjadi boomerang buat wanita.

    Menulis Status Berlebihan dan Provokatif


    Status di Facebook boleh dibaca siapa saja dan banyak wanita yang mengggunakannya untuk tujuan provokasi atau pamer. Bagi lelaki, hal yang paling menyebalkan adalah "curahan hati", soal kehidupan peribadi di status. Menurut lelaki, lebih baik berbicara langsung daripada mengumbarnya di Facebook, kerana kesannya seperti mengharap belas kasihan. Selain itu, pamer soal kelebihan atau tempat yang dikunjungi dan langsung diberitahu di status.


     Memasang Foto Yang Membuat Orang Lain Cemburu


    Status sudah berhubungan dengan seseorang, tetapi dalam beberapa foto terlihat mesra dengan lelaki lain. Hal ini seperti ingin "membakar" rasa cemburu pasangan dengan cara keanak-anakan. Foto  itu juga menurut lelaki, sengaja untuk membuat orang lain mempertanyakan hubungannya, dan memberikan perhatian padanya.


     Status Hubungan Palsu


    Beberapa wanita bujang banyak memasang status hubungan dengan "in a relationship". Hal ini dilakukan untuk menghindari reaksi "kasihan" orang atas statusnya yang masih bujang. Hal ini menurut lelaki, sangat tidak masuk akal, kerana status tersebut menghambatnya mendapat pasangan.


    Apakah Anda juga melakukan hal sama? Hati-hati, menurut pendapat lelaki, kebiasaan ini boleh menjadi boomerang bagi wanita!

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS