Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Siti Saleha di Post Party Anugerah Industri Muzik 18

Posted: 12 Nov 2011 10:49 PM PST

Gambar Siti Saleha di Post Party Anugerah Industri Muzik 18

Pelakon drama Kekasih Awal dan Akhir nampak sweet dengan dress rekaan Wanpa. Agak lain rekaan Wanpa kali ini. Jika biasanya, design Wanpa menggunakan konsep drapping, tapi kali ini untuk Siti Saleha, dress yang mengetengahkan simple dan nice untuk AIM18.

Siti Saleha AIM18

Siti Saleha AIM18

Siti Saleha AIM18

Siti Saleha AIM18

Siti Saleha AIM18

Siti Saleha AIM18

Siti Saleha AIM18

Siti Saleha AIM18

Siti Saleha AIM18

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Siti Saleha di Anugerah Bintang Popular 2010
  • Gambar Eksklusif Siti Nurhaliza di Post Party AIM14
  • Gambar Siti Saleha di Karpet Merah ASK 2011
  • Gambar Siti Saleha di Media Prima TV Networks Screening 2012
  • Siti Saleha Bakal Jadi Pengacara Program Gerbang AIM18
  • Gambar Siti Nurhaliza @ Anugerah Industri Muzik 1998
  • Gambar Siti Nurhaliza di Rumah Terbuka Astro
  • Gambar Siti Saleha di Pelancaran PUMA FAAS Collection
  • Gambar Siti Saleha Nora Elena di Promo Tour Enchanteur Paris
  • Gambar Safura di Anugerah Industri Muzik 1998
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Gambar Anuar Zain di Post Party AIM18

    Posted: 12 Nov 2011 10:31 PM PST

    Untuk peminat Anuar Zain, Budiey sempat mengambil 2 foto ini semasa berjumpa dengan Anuar Zain di Post Party AIM18 yang berlangsung sejurus selepas anugerah berlangsung.

    Anuar Zain menang untuk kategori Persembahan Vokal Terbaik Di Dalam Lagu (Lelaki) dan juga Lagu Pop Terbaik. Tahniah! Cuma Budiey terkilan sebab lagu Sedetik Lebih – Anuar Zain tak dapat menang dalam kategori Lagu Terbaik AIM18. Namun, dengan membawa pulang dua buah trofi kemenangan, rasanya dah cukup membuktikan lagu Sedetik Lebih antara yang terbaik. Syabas dan tahniah Anuar Zain. Budiey.com sokong Anuar Zain!

    Anuar Zain AIM18

    Anuar Zain AIM18

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Siti Saleha di Post Party Anugerah Industri Muzik 18
  • Gambar Kekasih Anuar Zain
  • Sneak Preview Rakaman Konsert Fenomena Anuar Zain & Ziana Zain
  • Gambar Anuar Zain di Prebiu Media Hikayat Merong Mahawangsa
  • Gambar Anuar Zain Superimpose Bertudung Tersebar di Internet
  • Gambar Anuar Zain Kahwin Senyap-Senyap Adalah Tidak Benar!
  • Video Anuar Zain SEDETIK LEBIH Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010
  • Majlis Aidilfitri Bersama Anuar Zain Anjuran Anuar Zain Network Sdn Bhd
  • Gambar Eksklusif Siti Nurhaliza di Post Party AIM14
  • Gambar Afdlin Shauki di Up Close & Personal Anuar Zain
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    (Tahniah!) Along Raja Lawak & Zila Selamat Terima Kehadiran Baby Boy

    Posted: 12 Nov 2011 05:48 PM PST

    GAMBAR ANAK ALONG RAJA LAWAK DAN ZILA

    Tahniah kami ucapkan kepada Along (Raja Lawak) dan Zila diatas kelahiran anak pertama beberapa hari lalu. Untuk info, anak pertama Along dan Zila berjantina lelaki dan diberi nama Ahmad Danial. Jangan tak tahu, nama Ahmad Danial tu adalah nama yang dicadangkan oleh Datuk Dr. Fadzillah Kamsah, pakar motivasi yang dikenali ramai.

    Tahniah sekali lagi dan semoga baby sihat sahaja hendaknya.

    Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

    Hattan Tamatkan Zaman Duda, Kini Bergelar Suami Semula

    Posted: 12 Nov 2011 01:58 AM PST

    GAMBAR PERNIKAHAN HATTAN

    Takde angin takde ribut, tup-tup kami menerima perkhabaran gembira yang mengatakan bahawa Hattan, penyanyi yang cukup terkenal dengan lagu Rendang Tak Berbuah sudah bergelar suami semula semalam (11 November 2011) setelah menduda hampir enam tahun.

    Hattan sah bergelar suami dengan hanya sekali lafaz dalam satu majlis akad nikah yang dibuat selepas solat Isyak di kediaman keluarganya di Seri Menanti, Negeri Sembilan. Majlis tersebut dibuat secara tertutup dan hanya dihadiri oleh ahli keluarga terdekat serta sahabat handai.

    Walau bagaimanapun, Hattan belum bersedia memperkenalkan isteri barunya yang berusia awal 30-an itu kepada umum. Apa-apa pun, tahniah kami ucapkan kepada Hattan dan selamat berbahagia. Kami doakan semoga perkahwinan kali ini berkekalan buat selama-lamanya.

    Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Wanita dipukul dan dirogol oleh ahli pasukan keselamatan yang ceroboh masuk kedainya (full pic)

    Posted: 12 Nov 2011 09:00 PM PST

    October 23rd, Shenzhen Baoan District Public Order Joint-Defense Force member Yang Xili broke into and vandalized Yang Wu's small shop. When Yang Wu's wife Wang Juan tried to stop Yang Xili, she was instead viciously beaten and raped. Afraid, Yang Wu hid in the utility room. An hour later, Yang Wu called the police and took his wife to the hospital for treatment, but because he could not afford the costs could only then return home. Afterward, Yang Xili's relatives threatened Yang Wu demanding that he drop his charges. Yang Wu, when interviewed, said he was the world's most cowardly man.







    Aksi wanita terjun dari tingkat 12 kerana hubungannya dilarang keluarga kekasih

    Posted: 12 Nov 2011 08:00 PM PST



    wanita ini dikatakan tertekan dengan masalah yang dihadapinya.Keluarga kekasihnya melarang anaknya daripada berhubungan dengan wanita ini dan kerana tertekan dia sanggup terjun daripada tingkat 12 untuk menghilangkan masalahnya...

    bk-setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya dan yang pasti perlu banyakkan bersabar

    Sofa Paling Lazat di Dunia yang Dibuat dari Kek Cokelat

    Posted: 12 Nov 2011 07:00 PM PST

    Sebuah sofa biasanya menjadi salah satu tempat yang paling tepat untuk bersantai di rumah, membaca buku, menonton TV. Bahkan terkadang menjadi rebutan anggota keluarga sebagai salah satu tempat strategik untuk tidur siang.

    Namun sofa yang satu ini lain dari biasa, dan anda pastinya tidak akan sanggup duduk atau tidur diatasnya kerana sofa yang satu ini seluruhnya terbuat dari cokelat.

    Sofa dari kek cokelat ini diciptakan oleh seniman Argentina, Leandro Erlich. Dimana kek raksasa berbentuk sofa ini dilapisi cokelat tebal, dengan gaya indah yang membuatnya terlihat seperti sebuah sofa kulit berwarna coklat. Hebatnya lagi, semua rincian sofa termasuk kancing dan jahitannya semua terbuat cokelat.


    Selain bentuknya, sofa cokelat ini juga mempunyai satu kesamaan dengan sofa pada umumnya, iaitu menjadi rebutan anggota keluarga.. nyamm…

    Sumber : edibleblog.com

    Guru yang paling Baik

    Posted: 12 Nov 2011 06:00 PM PST

    Guru Terbaik tahun yang lalu, Bu Thomson berdiri didepan pelajar kelas V mengucapkan sebuah kata bohong kepada para pelajarnya dia mengatakan akan mencintai setiap muridnya. Tetapi hal tersebut sebetulnya tak sepenuhnya jujur, kerana Teddy yang duduk dibarisan depan adalah seorang anak yang tidak konsentrasi belajar dan pengotor. Sebenarnya Bu Thomson sangat ingin dengan pena merahnya menulis diatas raport card Teddy nilai "E".

    Pada suatu hari ketika Bu Thomson sedang memeriksa catatan di raport para muridnya. Dia sangat terkejut membaca komen bekas guru yang pernah mengajar Teddy.

    Guru di kelas I menulis, "Teddy adalah seorang murid yang cerdas, selalu tersenyum, pekerjaan rumahnya dan catatannya selalu rapi, sangat menghormati orang lain, membuat orang disekelilingnya berbahagia!."

    Guru kelas II menulis, "Teddy adalah seorang pelajar yang sempurna, semua teman-teman menyukainya, tetapi ibunya menderita penyakit kanser, kehidupan dirumahnya pasti sangat susah!"

    Guru kelas III menulis, "Kematian ibunya menimbulkan pukulan berat baginya. Dia sangat rajin belajar, tetapi ayahnya tidak peduli terhadapnya, jika tidak segera diambil tindakan maka kehidupan keluarganya akan segera mempengaruhi pelajarannya. "

    Guru kelas IV menulis, "Pelajaran Teddy mulai mundur, dia tidak tertarik kepada pelajaran lagi, dia tidak ada teman lagi, kadang-kadang tertidur di kelas."

    Setelah membaca catatan tersebut, Bu Thomson baru menyedari masalah yang sebenarnya. Dia merasa malu, dan sangat sedih kerana pada saat Hari Krismas, semua muridnya memberi dia hadiah yang dibungkus dengan kertas pembungkus hadiah yang cantik, sedangkan Teddy membungkus hadiahnya dengan kertas surat khabar.

    Bu Thomson membuka hadiah Teddy, didepan kelas, hadiahnya adalah sebuah gelang berlian palsu dan sebotol parfume yang tinggal ¼ diadalam botol, murid-murid yang lain mulai mentertawakan hadiah dari Teddy, tetapi guru Bu Thomson segera mengambil gelang tersebut dipakai ditangannya dan berkata sangat indah dia menyukai hadiah tersebut, lalu menyemburkan parfume tersebut ke tangannya.

    Hari itu setelah lonceng pulang berbunyi, Teddy tinggal dikelas dan berkata kepada guru Bu Thomson, "Guru, hari ini engkau wangi seperti ibuku!." Setelah Teddy pulang, guru Bu Thomson menangis dengan sedih selama satu jam. Setelah hari itu guru Bu Thomson tidak mengajar "Membaca, menulis dan menghafal dan matematik lagi." Tetapi dia mengajarkan pendidikan kepada para muridnya.

    Mulai hari itu dia memberi perhatian khusus kepada Teddy, mencurahkan kasih sayang seperti seorang ibu kandung, Teddy juga mulai hidup kembali, guru Bu Thomson selalu memberi semangat kepadanya, dia semakin tangkas. Di akhir tahun Teddy menjadi murid yang terpintar dikelasnya. Walaupun guru Bu Thomson mengatakan akan mencintai setiap muridnya tetapi Teddy adalah pelajar kesukaannya.

    Setahun kemudian, guru Bu Thomson menemukan secarik kertas yang ditampal dipintu rumahnya, itu adalah tulisan Teddy yang mengatakan "guru Bu Thomson adalah guru yang paling baik yang dijumpai seumur hidupnya!" Setelah 6 tahun berlalu guru Bu Thomson menerima sepucuk surat dari Teddy yang mengatakan dia sudah tamat SMA, dia mendapat juara 3, dia mengatakan guru Bu Thomson tetap adalah guru yang paling baik seumur hidupnya dan guru kesukaannya!

    Empat tahun kemudian, Teddy menulis bahawa dia telah tamat S1 dan akan melanjutkan ke S2 dia mengatakan guru Bu Thomson tetap guru kesukaan dan guru yang terbaik selama hidupnya, dan guru Bu Thomson melihat ada tambahan gelaran doktor ditanda tangannya.

    Cerita ini belum berakhir, pada musim semi tahun ini, Teddy menulis surat lagi, menceritakan bahawa ayahnya sudah meninggal beberapa tahun yang lalu, dia sudah menemukan seorang gadis dan akan menikah dengannya, dia meminta guru Bu Thomson sebagai wakilnya akan disediakan tempat duduk di posisi orang tuanya. Guru Bu Thomson memenuhi permintaan Teddy, pada hari pernikahan dia memakai gelang berlian palsu pemberian Teddy dan menyemprotkan parfume pemberian Teddy, Teddy teringat itu terakhir kalinya dia bersama ibunya merayakan natal dan ibunya memakai parfume ini.

    Ketika mereka merangkul satu sama lain, prof. Teddy dengan berbisik ditelinga Bu Thomson mengatakan, "Terima kasih guru Bu Thomson engkau telah mempercayai saya, terima kasih kerana engkau membuat saya menjadi orang penting, sehingga saya mempunyai kepercayaan diri untuk berubah!"

    Airmata guru Thomsom mengalir dengan deras, dengan lembut dia berkata, "Teddy, anda salah! Andalah yang mengajari saya, sehingga saya mempunyai kepercayaan diri untuk berubah, setelah bertemu denganmu, saya baru tahu bagaimana mengajar!"

    sumber : http://erabaru.net

    Mangsa awek gebu

    Posted: 12 Nov 2011 05:00 PM PST

    KUALA LUMPUR: Melihatkan rupa cantik menawan, badan melentuk dan kulit gebu melepak, dia tanpa berfikir panjang menerima pelawaan cinta seorang wanita.

    Lebih meyakinkan, wanita berusia 20-an itu mengaku masih anak dara dan baginya, itu ibarat pucuk dicita ulam mendatang.

    Namun, kerana terlalu taksub dengan kesempurnaan fizikal seorang wanita, hidup Hashim Musthoda, 40, (bukan nama sebenar) umpama buruan kerana 'anak dara' itu rupa-rupanya isteri orang, malah memiliki seorang cahaya mata.

    "Saya mengaku melakukan hubungan terlarang tetapi tidak menyangka dia yang mengaku anak dara rupa-rupanya isteri orang.



    "Akibatnya, hingga ke hari ini hidup saya tidak keruan kerana sering diugut dan difitnah kononnya cuba menyimbah asid dan melarikan wanita itu, selain kerugian ribuan ringgit.


    "Lebih memburukkan keadaan, dia mendakwa mengandung hasil hubungan dengan saya dan pada masa sama suaminya enggan bersemuka, namun mereka membuat laporan konon saya mengancam keselamatan keluarga itu, menyebabkan saya hidup umpama buruan," kata Hashim.

    sumber : myMetro

    Meskipun Diprotes, Bintang P*rno Sasha Grey Tetap Jadi Guru

    Posted: 12 Nov 2011 04:00 PM PST


    Los Angeles - Bintang p*rno Sasha Grey tak peduli dengan protes banyak pihak yang tak setuju dengan aksinya mengajar . Sasha jalan terus.

    Seperti diberitakan sebelumnya, Sasha diundang ke sekolah Emerson Elementary School di Compton, Los Angeles pada 2 November lalu. Sasha diundang dalam rangka kempen program baca buku yang bertajuk Read Across America.

    Sasha yang sudah dua tahun tak lagi membintangi video p*rno mengungkapkan dalam akaun Twitternya bahawa dia sangat senang mengajar murid yang lucu-lucu. Namun reaksi bertolak belakang dari orangtua murid. Mereka menolak anak-anaknya diajari oleh bintang p*rno.

    Namun, Sasha pantang mundur. Ia tetap berkomitmen untuk membudayakan cinta membaca untuk anak-anak sekolah dasar.

    "Saya berkomitmen untuk program ini. Dengan pemahaman bahawa orang-orang akan memiliki pendapat mereka sendiri tentang apa yang telah saya lakukan, siapa saya dan apa yang saya wakili," tukas Sasha seperti dikutip TMZ.

    "Saya seorang aktor. Saya seorang seniman, saya seorang putri dan saya adalah seorang rakan. Saya memiliki masa lalu bahawa beberapa orang mungkin tidak setuju dengan itu. Tetapi tidak lantas mendefinisikan siapa aku," sambung Sasha.

    Sasha melanjutkan, "Saya percaya di masa depan anak-anak kita, dan saya akan tetap menjadi pendukung aktif dan peserta di bidang pendidikan yang berfokus pada inisiatif."

    sumber

    Tabah betul abang ni

    Posted: 12 Nov 2011 10:01 AM PST





    Potret Nyata Kehidupan Pelacur (18++)

    Posted: 12 Nov 2011 09:01 AM PST

    Bicara dunia pelacuran tidak akan pernah ada habisnya, dunia remang remang ini memang merupakan salah satu profesi tertua di dunia yang hingga kini tidak pernah sepi dari pengunjung, bahkan dibeberapa tempat yang memiliki semacam tempat khas dan walaupun pemerintah setempat tutup, tetap saja masih terjadi pusat pelacuran walaupun dengan kemasan lain
    Lokasi di Bombay India








    Video Iklan Politik Seksi dari Putin Army

    Posted: 12 Nov 2011 08:01 AM PST

    Untuk mempromosikan Vladimir Putin, para pendukungnya yang seksi ini telah melakukan beberapa aksi 'wah' seperti mencuci kereta dengan pakaian minim dan merobek baju mereka. Dan sekarang, model-model cantik yang menamai mereka Putin Army melancarkan sebuah kempennya untuk mendorong warga Rusia untuk pergi ke tempat mengundi pada pemilihan parlimen Rusia pada tanggal 4 Disember, iaitu sebuah iklan video seksi.


    Dalam iklan terbaru Parti Rusia Bersatu ini, seorang wanita muda cantik dalam gaun pendek, terlihat berjalan ke sebuah tempat pemungutan suara (TPS).

    Ketika sang gadis seksi ini menyerahkan kertas suaranya, tiba-tiba seorang pemuda muncul disampingnya, yang kemudain memimpin sang gadis menuju bilik suara dan menutup tirai. Namun beberapa saat kemudian tirai bilik suara tersebut kembali terbuka dan lelaki tersebut ditarik kedalam.

    Setelah itu kamera kemudian menyoroti sebuah ruang diantara tirai dan lantai, memperlihatkan pakaian mereka jatuh, dan kemudian inti dari slogan iaitu 'Mari kita Lakukan Bersama' muncul di layar.

    Sesaat kemudian keduanya keluar dari bilik suara dimana sang wanita terlihat memperbaiki rambutnya. Mereka kemudian memasukan surat suara mereka ke kotak suara kemudian berjalan pergi dengan bergandingan tangan.

    Parti Rusia Bersatu, yang popularitnya jatuh ke rekod terendah, membuat iklan tersebut untuk cuba untuk memenangkan kembali suara dari para kalangan pemuda cerdas Rusia.

    Namun rupanya kempenya ini menimbulkan kemarahan, kerana selain kandungan seksual dalam iklan tersebut, pemungutan suara di Rusia harus dilakukan secara peribadi seperti kebanyakan negara-negara lainnya.
    Gennady Gudkov, seorang deputi Duma yang berpengaruh, mengatakan ia akan meminta jaksa dan komisi pemilihan negara itu untuk menyelidiki iklan tersebut kerana dianggap melanggar konstitusi.

    "Rusia Bersatu telah lupa bahawa pemungutan suara di Rusia dimaksudkan untuk menjadi rahsia. Menurut hukum, seseorang yang memberikan suara mereka di dalam kotak harus benar-benar sendirian." tuturnya kepada surat khabar Izvestiya

    Diketahui, pada bulan Julai lalu sebuah perkumpulan wanita cantik di Rusia, yang menamai mereka Tentara Putin (Putin Army), melancarkan sebuah kompetisi yang disebut 'Aku akan merobek [baju saya] untuk Putin.


    Cara brutal untuk memutuskan sesuatu hubungan

    Posted: 12 Nov 2011 07:00 AM PST


    Adakah dengan cara sekurang ajar ini sesautu perhubungan dapat diputuskan

    Lelaki Ini Membuat Kopi Yang Lebih Mahal Dari Kopi Luwak, Iaitu Kopi Panda

    Posted: 12 Nov 2011 06:00 AM PST


    Seorang lelaki dari China cuba membuat kopi yang harganya akan mengalahkan rekod kopi termahal di dunia milik Indonesia.

    An Yanshi, seorang pensyarah dari China telah mengumpulkan sekitar 5000 ton kotoran panda untuk membuat kopi tersebut.

    "Panda memiliki proses pencernaan yang sangat buruk dan hanya akan menyerap sekitar 30 peratus dari apapun yang mereka makan. Artinya kotoran mereka kaya akan serat dan nutrisi," ujar Yanshi.

    "Kopi ini memiliki rasa kacang yang kental dan aroma yang sangat unik ketika di proses."

    Kerana keunikannya tersebut, ia percaya kopi ini dapat terjual lebih mahal daripda kopi luwak


    sumber: metro.co.uk

    Lelaki Ini Baru Merasakan Pesta Hari Jadi Ter-Hot Sepanjang Hidupnya [Video]

    Posted: 12 Nov 2011 05:00 AM PST

    Ternyata ada sebuah cara mudah yang akan merubah pesta harijadi menjadi "hot" dalam seketika.

    9 Hal Yang Belum Anda Ketahui Tentang Negara China

    Posted: 12 Nov 2011 04:00 AM PST

    1. Cina menghukum mati orang tiga kali lebih banyak dibandingkan semua negara lain di dunia.



    Ada tiga kali lebih banyak orang dihukum mati di China dibandingkan di negara-negara lain dijadikan satu, demikian perkiraan minima yang terbaru oleh pihak Amnesty Internasional. Badan ini di tahun 2008 mengatakan sebanyak 1.718 hukuman mati dari laporan berita dan catatan publik, tapi banyak lagi yang tidak dilaporkan. Beberapa analisis mengatakan angkanya mungkin di atas 6.000. Jumlah sebenarnya dirahsiakan negara. Eksekusinya banyak yang dilaksanakan di jalanan di dalam van yang dijuluki van maut hasil rancangan Jinguan Motors. Mereka menyatakan eksekusi dengan van dan suntikan lebih beradab dibandingkan ditembak mati, lagipula si terhukum mati lebih cepat, lebih secara klinik dan lebih aman. Menurut mereka digantinya hukuman tembak dengan suntikan mati menandakan China sekarang "mempromosikan" hak asasi manusia.


    2. Lebih dari 4.000 bayi di China diberi nama "Pertandingan Olimpiade" ketika negara itu sedang bersiap-siap menyelenggarakan Beijing 2008.




    Lebih dari sekadar satu kebanggaan bagi China, Olimpiade Beijing menjadi sebahagian yang begitu penting dari kesedaran nasional hingga lebih dari 4.000 bayi diberi nama menurut perhelatan akbar itu. Sebahagian besar dari 4.104 anak yang bernama "Aoyun", yang artinya olimpiade, dilahirkan sekitar tahun 2000 sewaktu Beijing sedang berupaya diterima menjadi tuan rumah olahraga musim panas 2008 itu. Kebanyakan anak yang diberi nama Aoyun adalah laki-laki.


    3. Setiap tahun di China menghabiskan 45 juta sumpit (chopsticks).




    Di Cina, setiap tahunnya, diperkirakan 45 juta pasang sumpit dipakai dan dibuang sesudahnya. Itu sama dengan 1,7 juta m3 kayu atau 500 ribu pohon setiap tahunnya.


    4. 200 juta warga China hidup dengan kurang dari 1 dollar per hari.




    Yang termasuk ke dalam golongan miskin di China adalah warga yang penghasilannya di bawah 1,25 dollar per hari. Pada tahun 1981 angka rata-rata warga yang miskin adalah 64% dari total penduduk China. Angka ini turun jadi 10% di tahun 2004, bererti dalam rentang waktu 1981 – 2004 ada 500 juta warga yang berhasil keluar dari kemiskinan.


    5. Lebih dari 700 juta warga China minum air tercemar.




    China berkontribusi terhadap 20% jumlah penduduk dunia, namun hanya memiliki 7% dari sumber air dunia. Menurut World Bank, 90% air tanah perkotaan dan 75% sungai dan danau sudah tercemar. Ini bererti 700 juta warga Cina minum air tercemar setiap harinya.


    6. Ais krim dan pasta mungkin pertama kali diciptakan di China.




    Sekitar tahun 200 sebelum Masihi di China sudah diciptakan semacam campuran beku susu dan beras yang jadi cikal bakal ais krim. Juga di sebuah lokasi penggalian arkeologi di bahagian barat China, diketemukan semangkuk mee berusia 4.000 tahun, yang mungungkapkan China mungkin lebih dulu menciptakan pasta daripada Itali.


    7. Lebih dari 50% barang palsu yang berada di masyarakat Eropah berasal dari China.




    Sebanyak 54% barang yang melanggar hak cipta yang beredar di Eropah ternyata pemasok utamanya adalah China. CD/DVD merupakan peringkat pertama barang tiruan yakni sebanyak 79 juta keping, bererti 44% dari jumlah seluruh barang tiruan, diikuti oleh rokok (23%) dan pakaian serta pernak-pernik.


    8. China masih belum bebas dari wabah penyakit abad pertengahan Eropah.




    Di tahun 2009 Cina mengakhiri karantina sebuah kota di sebelah barat laut yang diserang wabah radang paru-paru (pneumonia). Meledaknya penyakit yang sangat menular itu menewaskan 3 penduduk desa di sekitar kota Ziketan di propinsi Qing-Hai. Wabah penyakit itu secara sporadis berjangkit di China, khususnya disebarkan oleh haiwan pengerat dan kutu, serta mudah menular antara manusia.


    9. Menjelang tahun 2025 China akan sudah membangun 10 kota metropolitan seukuran New York.




    Skala dan langkah urbanisasi China akan terus berlanjut dengan kecepatan yang belum pernah terjadi sebelumnya. Bila kecendrungan seperti sekarang tetap bertahan, penduduk perkotaan China akan berkembang dari 572 juta di tahun 2005 menjadi 926 juta di tahun 2025 dan bakal mencapai angka 1 billion di tahun 2030. Jadi dalam jangka waktu 20 tahun penduduk kota-kota China akan bertambah sebanyak 350 juta lebih banyak dari seluruh penduduk AS hari ini. Menjelang tahun 2025 Cina akan memiliki 219 kota yang berpenghuni diatas 1 juta. Juga akan dibangun 40 juta m3 lantai ruang di 5 juta bangunan. 50.000 dari bangunan tersebut merupakan gedung pencakar langit – sama dengan 10 kota sebesar New York.

    http://www.nyebur.com

    Akibat bergambar bersama dengan kucing dan anjing

    Posted: 12 Nov 2011 03:00 AM PST

    image

    ow, Gadis 10 Tahun Melahirkan di Mexico

    Posted: 12 Nov 2011 02:00 AM PST

    Seorang gadis yang baru berusia 10 tahun melahirkan seorang bayi di Mexico. Dia melahirkan seorang bayi laki-laki melalui bedah caesar saat usia kehamilannya 31 minggu. Gadis cilik yang memeriksakan diri di rumah sakit Puebla pada 22 Oktober lalu segera menjalani operasi kerana mengalami kejang dan komplikasi fatal lainnya. Lewat sebuah operasi caesar, gadis cilik ini melahirkan bayi laki-laki dengan berat 3 kilogram 5 ons di Rumah Sakit Wanita Puebla, 60 km di luar Mexico.

    Seperti dikutip dari Daily Mail, bayi prematur kini menjalani perawatan intensif dan dalam keadaan baik. Sementara si ibu muda yang mulai pulih diperbolehkan untuk menyusui anaknya. Pengarah rumah sakit, Rogelio Gonzalez kepada UpFrontNewswire mengatakan, kelahiran di bawah umur ini telah dilaporkan pada Kejaksaan Agung Negara untuk diselidiki lebih lanjut, apakah gadis itu diperkosa. Dan jika demikian, siapa yang melakukannya.

    Hukum di Mexico melarang pengguguran pada ibu muda kecuali ada bukti mereka adalah korban kekerasan seksual. Usia yang diizinkan melakukan pengguguran adalah 12 tahun, sementara mereka yang lebih muda dari 12 tahun yang melakukan pengguguran menghadapi hukuman denda atau penjara jika tak dapat membuktikan kehamilan mereka akibat pelecehan seksual. Namun, aturan ini sedang ditinjau.

    Kes kehamilan anak bukan hal pertama di Mexico Ogos 2010 lalu, seorang gadis 11 tahun yang hanya dikenal dengan nama Amalia melahirkan bayi prematur setelah diperkosa berulang kali oleh ayah tirinya sejak berusia 10 tahun. Ketika si anak hamil, sang ibu segera melaporkan suaminya ke polis. Aturan di kota Cancun melarang pengguguran, namun para korban perkosaan kerap tak mengetahui bahawa Undang-undang baru memungkinkan korban perkosaan melakukan aborsi.

    Ibu termuda di dunia disandang Lina, seorang anak asal Peru. Saat itu, pada awal tahun 1939, dokter yang menyangka Lina memiliki tumor menemukan janin dalam perutnya. Pada April 1939, dia melahirkan seorang bayi laki-laki seberat 2,7 kilogram bernama Gerardo.

    Sumber : kosmo.vivanews.com

    Restoran Penuh Payudara " Breastaurants "

    Posted: 12 Nov 2011 01:00 AM PST

    Restoran payudara atau breastaurants adalah sebutan untuk restoran yang para pelayannya menggunakan pakaian serba mini dan memperlihatkan dada. Kini restoran ini tumbuh dengan pesat di banding dengan sejumlah restoran dari jenis lain. Demikian dilapor The Huffington Post, minggu ini.

    Kini, meski tidak jelas keuntungan yang diperoleh oleh jenis restoran tersebut namun kini penjualan Hooters kini mencapai satu juta dollar AS setelah meningkat dalam beberapa tahun terakhir. Hooters merupakan satu dari restoran jenis breastaurants namun ada pula yang kini sedang melaju dengan pesat.

    CEO Tilted Kilt Pub & Eatery bertema Celtic, Ron Lynch, memberikan penjelasan tentang konsep tersebut ke Majalah Entrepreneur. "Kami menjual sex appeal. klasik seksi, cute seksi, dan seksi yang cerdas. Bukan seksi yang jorok," katanya.

    Sementara, Randy DeWitt dari restoran the Twin Peaks merasakan hal yang sama dan menjelaskan jika Twin Peaks memiliki kualiti makanan yang enak dan memiliki pakaian seksi khusus para gadis.

    Kru Lynch memberikan sentuhan yang disebut touchology, di mana para pelayan akan menyentuh meja sebanyak mungkin dan membuat para tamu akan merasa nyaman.

    Photo Pre - Wedding Bogel Yang Menghebohkan China

    Posted: 12 Nov 2011 12:00 AM PST

    SHANGHAI: Sebuah persatuan untuk fotografer pernikahan di China menyerukan larangan potret telanjang pengantin baru, trend baru di kalangan pasangan muda negara itu.

    The Wedding Asosiasi Perdagangan Shanghai mengatakan perilaku ini tidak menghormati institusi pernikahan dan memperingatkan akan tekan pemerintah untuk melarang setiap studio yang mengambil foto tersebut, Shanghai Daily melaporkan pada hari Jumaat.

    "Kami tidak menganjurkan seperti foto-foto pernikahan mereka berada di luar sesuai dengan tradisi konservatif orang Tionghoa," wakil presiden asosiasi itu Ia Lina mengatakan.

    Studio telah mulai menawarkan pasangan pilihan potret dari mereka tidak memakai sama sekali atau dengan lembaran strategis ditempatkan atau benda lain di tubuh mereka.

    Peguam Liu Chunquan berkata itu bahwa tidak ada yang ilegal tentang potret telanjang, tetapi mengatakan siapa saja yang menyebar foto tersebut dalam domain publik boleh menghadapi tuduhan pornografi.

    Foto Seksi Amy Childs Si Ratu Bra Yang Mengancam

    Posted: 11 Nov 2011 11:00 PM PST

    Artis seksi Amy Childs sangat pintar mengatur bajunya untuk menunjukan sisi seksi tubuhnya, terutama bahagian payudaranya. Saat menghadiri suatu pesta pada hari Khamis lalu (10/11/2011) Amy trelihat sangat memukau, Ia tampil dengan mengenakan korset berwarna hitam dengan motif tutul.

    Amy terlihat sangat glamour, dan dengan korset yang di kenakannya membuat payudaranya semakin menonojol sehingga lebih terlihat bervolume. Tak hairan jika Amy Childs disebut sebagai ratu bra. Saat tampil di sebuah acara di East Grinstead, Amy menunjukkan hal itu. (Dailymail)

    Pengakuan Bintang Porno 24 tahun Yang Positiv HIV

    Posted: 11 Nov 2011 10:00 PM PST


    Los Angeles, Bintang porno yang terinfeksi Human Immunodeficiency Virus (HIV) dan sempat membuat gegar industri porno di Amerika akhirnya tampil ke publik. Ia mendesak produser filem dewasa untuk mengizinkan aktornya memakai kondom, sebab ia yakin dirinya terkena HIV ketika shooting.




    Bintang porno berusia 24 tahun, Derrick Burts mendedahkan identitinya ke publik setelah selama ini disamarkan dengan nama Pesakit Zeta. Kemunculannya bukan tanpa tujuan, ia ingin kempen penggunaan kondom di kalangan industri filem porno.



    Burts didiagnosis HIV positif pada Oktober 2010 dan sempat membuat produksi film porno dihentikan beberapa waktu untuk mencegah penularan di kalangan aktor dan aktris. Namun setelah diperiksa satu persatu, ternyata tidak satupun lawan mainnya yang tertular HIV sehingga produksi film bisa dilanjutkan.



    Juru bicara klinik yang memeriksa Burts, Adult Industry Medical Healthcare Foundation menguatkan hasil pemeriksaan tersebut dengan mengatakan aktor tersebut tidak terkena di lokasi shooting. Pernyataan ini menyiratkan bahawa standard kesihatan di industri filem dewasa masih terjaga.



    "Pesakit Zeta tertular virus itu akibat perilaku dan aktivitas seks yang dilakukannya sendiri, bukan dalam rangka shooting," ungkap sang juru bicara dalam pernyataan yang disampaikannya .



    Klinik tersebut bahkan telah mengidentifikasi seseorang yang diyakini telah menularkan HIV ke Burts dan dipastikan bukan dari kalangan bintang porno. Hanya saja identitinya tidak boleh diungkap dengan dalih kerahasiaan pesakit.



    Tidak diungkapnya identiti si penular membuat aktor serba boleh yang sering berperanan sebagai gay mahupun lelaki normal ini makin tidak yakin dengan tuduhan klinik tersebut. Ia tetap yakin bahawa virus itu diperolehnya dari rakan mainnya dalam sebuah shooting film gay di Florida.



    Burts mengatakan kesalahannya dalam pembuatan filem tersebut adalah tidak menggunakan kondom kerana tuntutan peranan. Ketika itu ia mengaku sudah menggunakan kondom saat adegan seks anal, namun diminta melepasnya saat memperagakan adegan seks oral.



    "Ini sangat berbahaya. Siapapun yang bermain di filem porno mulai sekarang harus menggunakan kondom. Bayaran US$ 10.000 atau US$ 15.000 dari main filem porno tidak sebanding dengan nyawa kita," tegas Burts seperti dikutip dari NY Dailynews.

    Masa remaja Burts dilewatkan di kota Whittier, California dan menjalani pendidikan menengahnya di Hemet High School. Sebelum masuk ke dunia hiburan khusus dewasa, ia sempat bekerja sebagai manager sebuah hotel dan pemain silap mata di kapal pesiaran.

    Sebagai pemain filem dewasa, Burts jarang menggunakan nama asli di filem-filemnya. Ketika membawa watak tokoh gay ia lebih dikenal dengan nama Derek Chambers sedangkan saat melakonkan watak lelaki normal namanya berubah menjadi Cameron Reid

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS