Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


EKSKLUSIF: Gambar Pra Persandingan Awal Ashaari & Scha Alyahya

Posted: 22 Oct 2011 09:58 PM PDT

Eksklusif untuk korang semua, khususnya peminat Awal & Scha…

Okay, tajuk entri ini nampak sangat futuristiknya. Haha, tapi korang semua dah tahu kan yang Awal Ashaari dan Scha Alyahya sekarang tengah hangat bercinta dan katanya mereka tak lama lagi akan mendirikan rumahtangga. Dalam erti kata lain, mereka sekarang sedang merancang untuk buat majlis kahwin dan resepsi. Ha, Budiey rasa tak lama lagi la tu kot sebab ada gak terdengar gossip tentang perancangan perkahwinan Scha dan Awal ni yang kononnya akan dilangsungkan pada tahun depan. Insyaallah, andai benarlah gossip ini, Budiey tumpang gembira. Bukan apa sebab sepanjang berada bersama Scha dan Awal di Korea ni, Budiey dapat perhatikan dengan lensa kaca mata Budiey sendiri yang mereka sangat romantis sangat.

Okay, ini gambar-gambar photoshoot pra-perkahwinan 'olok-olok' pelakon Awal Ashaari dan Scha Alyahya di Korea di mana mereka telah memilih kostum Maharaja dan Maharini yang mana pernah dipakai semasa tahun 1764.

Sesuai betul dengan Scha sebab kostum ni macam busana dari Jepun je kan?

Awal Ashaari & Scha Alyahya di Korea

Awal Ashaari & Scha Alyahya di Korea

Awal Ashaari & Scha Alyahya di Korea

Awal Ashaari & Scha Alyahya di Korea

Awal Ashaari & Scha Alyahya di Korea

Awal Ashaari & Scha Alyahya di Korea

Awal Ashaari & Scha Alyahya di Korea

SCHA AWAL

Awal Ashaari & Scha Alyahya di Korea

Awal Ashaari & Scha Alyahya di Korea

Awal Ashaari & Scha Alyahya di Korea

SCHA AWAL

Awal Ashaari & Scha Alyahya di Korea

Awal Ashaari & Scha Alyahya di Korea

Awal Ashaari & Scha Alyahya di Korea

SCHA AWAL

Tags: , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Karpet Merah ABP2010
  • Gambar Terkini Scha Alyahya & Awal Ashaari di Korea
  • Gambar Awal Ashaari Dalam Bas Korea Trip
  • Gambar Scha Alyahya di Anugerah Skrin 2010
  • Gambar Scha Alyahya di Sidang Media ABPBH2010
  • Gosip Awal Hadiah Kereta Audi Untuk Scha Tak Benar
  • Awal Ashaari Mahu Cepat Kahwin
  • Traveloque Korea Bersama Awal Ashaari & Scha Alyahya
  • Trivia: Awal Ashaari Angkat Sape Ni?
  • Gambar Awal Ashaari di The Big F&N Fest 2010
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Gambar Awal Ashaari Dalam Bas Korea Trip

    Posted: 22 Oct 2011 07:27 PM PDT

    Jam 9 pagi waktu Malaysia, sekarang kami menuju ke Hwang Soong Fotress di Suwon, Seoul, Korea di mana kat sini adalah tempat kubu dan juga tempat persinggahan Maharaja dan Maharani. Di sini juga adalah tempat atau lokasi pengambaran sebuah drama popular yang pernah ditayangkan kat TV3 sewaktu ketika dulu.

    Gambar Awal Ashaari Dalam Bas Korea Trip. Kat belakang tu pula Scha dan mereka dah pun siap dimake up untuk memulakan pengambaran.

    Awal Ashaari Scha

    Awal Ashaari Scha

    Awal Ashaari Scha

    Awal Ashaari Scha

    Tags: , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • EKSKLUSIF: Gambar Pra Persandingan Awal Ashaari & Scha Alyahya
  • Traveloque Korea Bersama Awal Ashaari & Scha Alyahya
  • Trivia: Awal Ashaari Angkat Sape Ni?
  • Gambar Terkini Scha Alyahya & Awal Ashaari di Korea
  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Karpet Merah ABP2010
  • Gambar Awal Ashaari di The Big F&N Fest 2010
  • Ucapan Awal Ashaari Sempena Ulangtahun Ke-3 Budiey.com
  • Awal Ashaari Jurucakap Rasmi Kad Dot Red Red Box
  • Gambar Heliza AF5 di Pengambaran Filem Syurga Cinta
  • Video Hadziq Tom Tom Bak Sayang Awal Ashaari
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Dengan Hanya Pakaian 'Dalaman', Kate Winslet Selamatkan 3 Nyawa

    Posted: 22 Oct 2011 09:00 PM PDT

    INILAH.COM, Los Angeles - Kate Winslet (36) selamatkan nyawa nenek dan dua anaknya saat menjadi korban kebakaran. Kate melakukan itu hanya dengan mengenakan bra dan seluar dalam atau 'dalaman' saja.

    Mengutip femalefirst, Sabtu (22/10), Kate hanya mengenakan bra dan seluar dalam untuk menyelamatkan diri dari kebakaran rumah penginapan mewah Richard Branson pada Ogos 2011 lalu.


    Aktris yang sedang bercuti di rumah bernama Great House on Necker Island itu pun berhasil menyelamatkan dua anaknya Mia (10) dan Joe (7), serta neneknya, Eve (90).


    "Itu sungguh sangat menakutkan. Kami bangun pukul 4.30 di pagi hari untuk berteriak api telah membakar rumah. Aku melompat dan langsung berlari ke arah api, tapi kemudian menyedari akan mati. Aku langsung memberitahu anak saya untuk masuk dan menutup pintu dan kemudian berfikir, "Sekarang apa yang harus aku lakukan?'," paparnya.

    "Aku berlari ke bilik tidur dan mengenakan bra dan seluar dalam saja. bergegas cepat, aku membawa anak-anak dan nenek. Kami menuruni tangga dan lantai yang licin kerana kebakaran itu di tengah hujan lebat. Aku seperti di dalam filem, meski ini nyata. Senangnya, kami selamat dan nenek sungguh wanita kuat," imbuhnya. [mor]

    sumber gambar Kate Winslet - femalefirst.co.uk

    Rihanna habiskan £1,000 dalam masa lima minit di kedai seks

    Posted: 22 Oct 2011 08:30 PM PDT

    INILAH.COM, Paris - Rihanna santai belanja di toko alat-alat dan perlengkapan seks di Paris, Perancis. Lima minit belanja, Rihanna menghabiskan £1,000 .

    Penyanyi Umbrella ini memang terkenal dengan aksi sensasinya. Buktinya, ia berbelanja alat dan perlengkapan seks di kedai seks di Paris, Perancis, Khamis (20/10). Demikian laporan The Sun, Sabtu (22/10).

    Rihanna tanpa segan-segan menghabiskan wang £1,000 dalam waktu lima minit. Ia membeli seluar, mainan, borgol kulit, lilin wangi dan minyak untuk mandi. Untuk itu, Rihanna tak perlu meminta bantuan pelayan kedai.

    Saksi mengatakan, "Rihanna tahu apa yang diperlukannya. Rihanna tidak ingin bantuan apapun saat memilih produk." [mor]

    Kejam ibu dihamili ,anak diperkosa

    Posted: 22 Oct 2011 07:00 PM PDT

    Misteri penemuan mayat dalam kotak di Koja Jakarta Utara dan mayat dalam beg di Cakung, Jakarta Timur akhirnya terbongkar. Ternyata, kedua mayat tersebut adalah ibu dan anak.

    Mayat dalam kotak yang ditemukan di Koja adalah Hertati (35) yang merupakan ibu dari Eryantisari (6), mayat yang ditemukan di Cakung, Jakarta Timur. Ibu dan anak tersebut dibunuh Rahmat Awiwi (26), kekasih Hertati.

    Kejadian tersebut berawal sejak Rahmat datang ke rumah sewa Hertati, Khamis (13/10/2011) yang terletak sekitar KBN Koja, Jakarta Utara.

    Tujuan Rahmat datang ke Hertati untuk berhubungan badan, setelah merasa pusing dengan kerana pertamanya yang juga meminta untuk dinikahi kerana sudah hamil dua bulan.

    Ternyata Hertarti yang sudah pisah ranjang dengan suaminya di Lampung Utara pun meminta hal yang sama. Spontan hal tersebut membuat Rahmat semakin geram dan dililit masalah, kerana ada dua wanita yang minta dinikahi.

    Kemudian, Rahmat pun memanggil Kriswahyudi (27) teman tersangka untuk datang ke rumah sewa Hertati dengan alasan untuk menyelesaikan suatu masalah.

    Setelah itu, Kris diminta Rahmat untuk mengajak anak Hertati menunggu di teres rumah tersebut. Saat berdua di dalam rumah, Hertati dan Rahmat pun melakukan hubungan badan layaknya suami isteri yang sah.

    Namun, setelah puas berhubungan badan, keduanya kembali terlibat pertengkaran.Pertengkaran ini sampai akhirnya membuat Rahmat gelap mata. Sebuah pisau diambil, dan sejurus kemudian ditusukkan ke perut Hertati.

    "Dia hamil dan meminta saya menikahinya, kemudian saya tusuk dengan pisau di perutnya dua kali," kata Rahmat saat di Mapolda Metro Jaya, Jumaat (21/10/2011).

    Mendengar teriakan ibunya, Eryantisari kemudian masuk diikuti Kris. Saat tahu ibunya berlumuran darah, Eryantisari langsung ditangkap Kris. Kris pun menyerahkan Eryantisari ke Rahmat.

    "Kemudian saya mengikatnya lalu saya perkosa. Saat diperkosa dia masih hidup," ungkap Rahmat.

    Setelah melampiaskan nafsunya, aksi binatang Rahmat tak berhenti. Ia juga membunuh Eryanti dengan cara dibekap dan dipatahkan lehernya. Tak hanya itu, untuk menghilangkan barang bukti supaya Eryanti tidak dikenali, Rahmat menyiramkan minyak yang diambil dari tangki motornya ke tubuh Eryantisari yang telah tak bernyawa.

    Namun lantaran takut diketahui warga, api yang telah membakar Eryanti dipadamkan. Ia kemudian memilih membuang jasad Hertarti dan Eryantisari.

    Mayat Hertati dimasukan ke dalam kotak televisyen yang ada di rumah tersebut, kemudian anaknya dimasukan ke dalam beg. Setelah itu paginya, Jumaat (15/10/2011) mayat ibunya di buang di Koja. Dan keesokan harinya, Sabtu (16/10/2011), giliran anaknya yang dimasukkan ke dalam beg dibuang di Cakung. "Saya buang dengan menggunakan motor saya," ucapnya.

    Gila punya menantu sanggup pijak kaki mertua yang cacat penglihatan sampai patah

    Posted: 22 Oct 2011 06:00 PM PDT

    MELAKA – Seorang warga emas yang cacat penglihatan patah kaki kanan akibat dipijak menantunya dalam pertengkaran di Kampung Morten di sini baru-baru ini.

    Pada kejadian pukul 3.30 petang 10 Oktober lalu itu, Ibrahim Omar, 65, yang menetap di rumah anak keduanya, Jamilah, 46, di Kampung Pengkalan Rama Pantai, pergi ke rumah pusakanya di Kampung Morten untuk mengambil baju.

    "Tiba di rumah itu, isteri saya, Arah Mahmud, 64, menghalau saya dari rumah tersebut sehingga berlaku pertengkaran di antara kami berdua.

    "Pertengkaran itu semakin teruk apabila menantu saya yang berusia 38 tahun dan tinggal di rumah itu masuk campur," katanya ketika ditemui di Kampung Pengkalan Rama Pantai di sini semalam.

    Ibrahim berkata, menantunya itu tiba-tiba bertindak ganas lalu memukulnya dari belakang.

    "Dia menghumban saya ke luar rumah sebelum memijak kaki kanan saya dengan kuat sehingga patah," katanya.

    Menurut Ibrahim, jirannya yang menyaksikan kejadian itu terus menghubungi Jamilah yang kemudian datang untuk membawa Ibrahim pulang.

    Katanya, pada malam selepas kejadian, kakinya berasa sakit dan beliau terus ke Hospital Melaka untuk menjalani pemeriksaan.

    sumber : kosmo online

    Pelik..Seorang Lelaki Melakukan Operasi Payudara Untuk Menghindari Kejaran Polis

    Posted: 22 Oct 2011 05:00 PM PDT

    Polis menemukan satu modus penyamaran baru yang dilakukan oleh seorang buruan di Cina, iaitu dengan menanam implan silikon di dadanya, dan menyamar sebagai wanita.

    Ming, 21, memang seorang penjenayah yang boleh dikatakan sedikit aneh dan pelik. April lalu ia mencuri wang dari bosnya yang merupakan pemilik sebuah salon rambut di Changzhou, Provinsi Jiangsu. Menghindari kejaran polis, Ming menempuh pola hidup nomad, berpindah-pindah dari satu tempat ke tempat yang lain. Disamping itu, ia juga melakukan operasi implan payudara serta menyuntikan hormon wanita ke tubuhnya agar dapat menyamar sebagai seorang wanita.

    Namun segala usahanya itu ternyata terbukti tidak terlalu ampuh. Polisi berhasil menemukan dan menangkap dirinya di Xinyang.

    Yang bikin kes ini sedikit aneh, jumlah wang yang dicuri Ming dari bosnya berjumlah 7.000 Sedangkan biaya operasi payudara rasmi di China mencapai angka yang lebih daripada wang di curinya. Jadi apakah payudara barunya itu dipakai Ming agar ia terhindar dari polis, atau sejak awal ia memang berniat mencuri wang demi mendapatkan sepasang payudara barunya itu? Jawabannya hanya Ming yang tahu.

    sumber: Shanghai Daily

    iPhone cover yang tak bagus untuk budak-budak

    Posted: 22 Oct 2011 11:00 AM PDT

    sumber gambar : stomp.com.sg

    Wanita yang berhubungan seks ketika berpayung terjun telah dipecat

    Posted: 22 Oct 2011 10:01 AM PDT

    CALIFORNIA- Hope Howell, wanita yang merakam video seks sambil terjun payung bersama bintang filem porno, Alex Torres akhirnya ikut dipecat menjadi receptionist tempatnya bekerja.

    Sebelumnnya, pihak Skydive Taft tempat dimana Alex dan Howell bekerja telah memecat Alex terlebih dahulu. Howell merupakan receptionist di Skydive Taft, sedangkan Alex merupakan instruktur payung terjun ditempat yang sama. Sebagai bintang filem porno, Alex memiliki julukan Voodoo.

    Skydive awalnya masih belum terlalu yakin aksi gila itu atas kemahuan Howell juga. Namun, setelah melihat dengan saksama rakaman videonya, pihak Skydive yakin Howell benar-benar menikmati ulah gila bersama Alex.

    "Aku mendapat telefon yang mengatakan aku dipecat. Aku merasa seperti ditusuk dari belakang atas pemecatan itu," kata Howell seperti dikutip dari Ibtimes, Khamis (20/10/2011).

    Sebelumnya diberitakan, Alex Torres dan Howell berhubungan seks saat terjun payung sambil terus merakamnya. Mereka juga sempat merakam adegan seksnya di dalam pesawat sebelum terjun ke darat. Pihak terkait langsung beraksi dan menyelidiki hal itu.(rik)

    Bekas wanita selingkuhan Ryan Giggs ini selamba cuba pakaian dalam walaupun banyak kamera yang mengintainya

    Posted: 22 Oct 2011 09:20 AM PDT

    Imogen Thomas, bekas peserta Big Brothers Inggris, terlihat santai mencuba pakaian dalam di sebuah kedai. Bekas wanita selingkuhan Ryan Giggs ini tidak peduli jika sejumlah kamera ikut mengintainya.


    Pelatih Fitness Ini Sengaja Gemuk, Ingin Tahu Rasanya Obesiti

    Posted: 22 Oct 2011 08:00 AM PDT

    VIVAnews - Tubuh bidang Drew Manning lenyap. Perut six pack-nya berubah menjadi buncit berlemak. Mengatasnamakan profesi, pelatih fitness asal Utah, Amerika Syarikat, ini sengaja menggemukkan badannya agar tahu rasanya obesiti.

    Manning tak ingin hanya mengumbar teori saat mengajarkan pentingnya melatih tubuh untuk mempertahankan berat badan ideal. Ia merasa perlu membuat tubuhnya gemuk agar boleh merasakan masalah sesungguhnya yang dihadapi para peserta fitness yang dilatihnya.

    Ia memberi waktu untuk menaikkan berat ubuhnya sekitar 80 lbs atau sekitar 36,28 kilogram selama enam bulan. Ia sangat yakin enam bulan berikutnya boleh dengan mudah mengembalikan berat tubuhnya sesuai teori yang selama ini ia ajarkan.

    Demi mewujudkan niatnya, ia mulai menjalani pola hidup tak sihat. Selain berhenti olahraga, ia juga menyantap makanan-makanan tak sehat yang mempercepat terbentuknya timbunan lemak seperti aneka keripik, junk food, soda, pizza.

    "Sangat menyenangkan pada awalnya boleh makan apapun yang saya inginkan, tentunya dengan konsekuensi dan tubuh saya mulai terasa sangat tidak menyenangkan," ujarnya, seperti dilapor dari Daily Mail.

    Dalam masa 3,5 bulan, usahanya menuju obesitas mulai terlihat. Otot-otot kencangnya lenyap, berganti lemak-lemak yang menggelambir. Berat tubuhnya sudah meningkat dari 87 kilogram menjadi sekitar 119 kilogram.

    Melihat perubahan tubuhnya saat ini, keyakinannya boleh mengembalikan tubuh atletisnya dalam enam bulan mulai pudar. "Aku agak takut proses penurunan berat badan akan berlangsung lebih lama dari enam bulan, tapi saya yakin boleh dan selalu ada dukungan sampai tubuh saya kembali sihat," ujarnya.

    Sebelum Tewas Anak Khadafi Sempat Minum Air dan Merokok! ( Full Pic )

    Posted: 22 Oct 2011 07:00 AM PDT

    Sebelum Tewas, Putra Khadafi, Mo'tassim yang turut tewas bersama ayahnya Khadafi, ternyata sempat minum air dan merokok sebelum detik-detik kematiannya.

    Alive: Mutassim Gaddafi drinks water and smokes a cigarette before his death in Sirte


    A wound is visible on Moutassim's neck and his clothes are spattered with blood as he looks resigned to his fate

    Moments before death: Mutassim lies on a sofa, his white vest bloodied after his capture


    Dead: Gaddafi's son Mutassim was also killed in a firefight in Sirte

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2051857/Gaddafi-dead-Dictators-son-Mutassim-pictured-moments-execution.html

    Gila...Penyelenggara Pertandingan Kecantikan Minta Hubungan Seks Ke Peserta Agar Menang

    Posted: 22 Oct 2011 06:00 AM PDT

    Salah seorang peserta Miss Asia Pasific 2011 yang diselenggarakan di Busan Yachting Center, Korea Selatan, 15 Oktober 2011, membuka suara mengenai sistem voting dalam pemilihan pertandingan kecantikan ratu sejagad. Seperti dilansir The Sun, Jumaat (21/10/2011). Pengakuan peserta dari Inggris bernama Amy Willerton (19), ia mundur dari kontes tersebut setelah tiga hari mengikutinya.

    Willerton mundur kerana sejumlah lelaki dari penyelenggara pertandingan kecantikan internasional itu meminta seks kepadanya dengan imbalan pemberian markah. Si cantik berambut brunette ini mengaku mendapatkan pelecehan seksual dari pihak penyelenggara dengan mengundangnya dalam sebuah acara makan siang dan berbincang mengenai pemberian markah dengan imbalan seks.

    Ketika ia melaporkan hal itu ke polis, ia sangat terkejut kerana sejumlah orang penting di organisasi penyelenggara itu secara terbuka memberikan polis wang rasuah agar tak menerima laporan tersebut. Setelah kembali ke Inggris, Willerton baru tahu ternyata pemenangpertandingan kecantikan itu jatuh ke tangan wakil dari Korea Selatan.

    Amy Willerton saat tampil dalam Miss Asia Pasific 2011 di Busan Yachting Center, Korea Selatan

    Di malam Grand Final Miss Asia Pasific World yang berlangsung di Busan Yachting Center, Korea Selatan, 15 Oktober 2011, terpilih pemenang dari lima terbaik. Peserta Korea Park Sae Byul berhasil menjadi pemenang Miss Asia Pasific World 2011. Sementara Florima Treiber dari Perancis meraih juara dua (Runner Up 1), Anna Botova dari Rusia juara tiga (Runner Up 2).

    Sementara Alessandra Usman dari Indonesia juara empat (Runner Up 3), dan Tanvi Singla dari India juara lima (Runner Up 4).

    Wow...Main Video Game Sambil Mencuci Pakaian

    Posted: 22 Oct 2011 05:00 AM PDT


    Adanya mesin cuci memang mempermudah kita dalam membersihkan pakaian. Apalagi, jika mesin cuci juga boleh anda gunakan untuk bermain video game. Pasti, aktiviti mencuci pakaian jadi lebih seru.

    Lee Wei Chen dari Kingston University, London, yang memiliki idea gila untuk 'mengawinkan' mesin cuci dengan video game console. Inspirasinya muncul kerana mahasiswa desain berusia 27 tahun ini sedar kalau ia terlalu banyak menghabiskan waktu bermain video game.

    "Aku merasa kemampuan yang aku kembangkan di dunia virtual tak berguna di dunia nyata. Lalu, aku berusaha untuk membuatnya jadi lebih bermanfaat," kata Wei Chen, seperti dikutip dari Orange.co.uk.

    Mesin buatan Lee ini terlihat seperti mesin video game biasa, tapi bahagian bawahnya terdapat unit mesin cuci. Keduanya juga memiliki sirkuit komponen yang sama. Hal yang seru dari mesin cuci ini adalah siklus pencucian tergantung pada keberhasilan seseorang menyelesaikan level permainan.

    Untuk mengoperasikan mesin ini diperlukan koin. Ketika proses pencucian belum selesai kerana tak berhasil menyelesaikan permainan, diperlukan ekstra koin. Jadi, benar-benar seperti bermain di mesin video game

    "Chen memilih dua objek yang langsung dikenali iaitu mesin cuci dan sebuah mesin permainan. Keduanya boleh jadi mesin baru dengan konsep eksekusi desain yang cukup baik," kata Colin Holden, pembimbing Lee Wei Chen di kampus.

    Perlukah dibuat apron macam ni?

    Posted: 22 Oct 2011 04:00 AM PDT



    Inilah Mishka, Anjing yang Boleh Mengucapkan ‘I Love You’

    Posted: 22 Oct 2011 03:00 AM PDT


    Seperti kebanyakan selebriti dunia, dia memiliki halaman Facebook-nya sendiri, serta penggemar di seluruh belahan dunia. Namun, yang membuat berbeza adalah Mishka merupakan seekor anjing dan ia mempunyai kemampuan berbicara.

    Mishka anjing jenis Siberian Husky ini mengkhususkan dirinya mengatakan 'I Love You', 'Halo', 'I'm Hungry', dan menjawab 'No' ketika ditanya apakah ia anjing bodoh.

    Anjing betina berusia sembilan tahun ini tinggal bersama pemiliknya Matt Gardea di AS, dan menjadi terkenal setelah videonya yang di unggah ke YouTube menjadi hit di internet dimana 59 juta orang melihat video tersebut sejak diposting Mei tahun lalu.

    Bahkan, saking popularnya, Mishka telah disewa oleh pengiklan guna mempromosikan produk mereka. Dan tugasnya terbarunya adalah sebuah iklan TV untuk suplemen probiotik dari Purina Veterinary Diets.





    Gila..atuk sodomi cucu sambil dibantu oleh ibu dan neneknya

    Posted: 22 Oct 2011 02:00 AM PDT

    Kes ini pertama kali diungkap oleh Yus (53), ayah Aal (4), anak kecil yang diduga menjadi korban sodomi. Kepada polis Yus mengatakan jika Ar (55) adalah pelakunya. Ar ini merupakan ayah kandung isteri Yus, iaitu RF (25). Tak cuma itu,, isteri Ar (nenek angkat korban), Ros (52) juga terlibat.

    Bahkan RF (emak korban) juga ikut membantu dan turut serta dalam "pesta seks" itu. "Anak saya berkata, lubang bontotnya ditusuk oleh opanya (Ar)," jelas Yus, saat memberitahu peristiwa yang menimpa anaknya. Penjelasan ini juga disebut Yus, ketika menjalani pemeriksaan anggota penyelidik Unit Pelayanan Perempuan dan Anak (PPA), Balikpapan.

    Meski mengaku tak melihat kejadian yang berlangsung di rumahnya, kawasan Perumahan Bumi Rengganis Blok C RT 95, Gunung Bahagia, Balikpapan Selatan, Yus, yang juga pencen polis dengan pangkat terakhir Ajun Komisaris Polisi (AKP) itu , yakin buah hatinya tak bohong. "Awalnya dia memang tidak mengaku, tapi akhirnya Aal ceritakan semuanya," tegas Yus, sambil menunjukkan foto yang diambilnya, ketika memeriksa lubang anus anaknya.

    Yus mengaku selama ini anaknya memang kerap mengeluh sakit. Di perut, badan, dan bahkan kerap disertai demam. Dia mengaku tak pernah mengira, jika sakit yang dirasakan anaknya itu, diduga akibat kekerasan seksual yang dilakukan datuk angkatnya.

    Menerima laporan ini, polis memang bertindak cepat. Pemeriksaan terhadap orang yang disebut sebagai pelaku juga dilakukan. Terutama RF, ibu korban yang disebut turut membantu dan membiarkan anaknya disodomi dan dicabuli. "Sampai sekarang, pemeriksaan masih terus kita lakukan.

    Kes ini memang akan kita dalami, dan selidiki secara intensif. Jelas, kita harus mendengar pengakuan dari semua pihak. Tidak boleh hanya sepihak saja. Sementara ini, dari hasil pemeriksaan yang dilakukan terhadap ibu korban, dia menafikan," tegas Kapolresta Balikpapan AKBP A Rafik, ketika diberitahu Kaltim Post, terkait perkembangan penyelidikan atas kes ini.

    Polis juga akan melakukan pemeriksaan terhadap Ar dan Ros, datuk dan nenek angkat Aal, yang disebut sebagai pelaku utama. "Kita juga akan melakukan menyelidiki, dengan laporan ayah korban, dengan terlapor. Yang jelas, kita juga tak boleh gegabah," ungkap Rafik. Yus yakin, perbuatan sodom yang menimpa anaknya, sudah terjadi beberapa kali.

    Bukan hanya 2 kali, seperti yang diketahuinya. Dugaan ini juga yang akan diungkap polis, termasuk motif kekerasan seksual tersebut, jika memang laporan sodomi dan pencabulan itu terbukti. Lantas apakah keterangan yang didasarkan pada pengakuan korban yang masih kecil itu boleh jadi keterangan, polis juga jelas tak akan diam.

    Pemeriksaan harusnya melibatkan berbagai pihak yang berkait terhadap masalah ini. "Jelas itu akan kita lakukan. Ini juga ada aturannya, bahawa dalam melakukan pemeriksaan terhadap anak-anak, harus ada pendampingan. Ini untuk memastikan, tidak ada tekanan dan faktor-faktor lain yang mempengaruhi pemeriksaan," tegas Kapolres lagi.

    Sambil menunggu proses penyelidikan , terlepas terbukti atau tidaknya tindak kekerasan seksual tersebut, warga tetap harus memetik pelajaran. "Salahsatunya adalah harus mendampingi dengan buah hati.

    Jangan sampai orangtua tak mengerti keadaan anaknya sendiri. Menjaga dan melindungi anak dari berbagai kejahatan, memberikan jaminan keselamatan dan kesihatan," tegas Rafik.

    Aku tertipu dengan kegebuan bon**t awek ni

    Posted: 22 Oct 2011 01:40 AM PDT

    Bila aku lihat dia dari belakang betapa seksinya
    awek ini.Begitu menghairahkan....

    Ketawa gembira bila melihat awek seksi....

    tapi bila aku ketahui rupanya dia bukan awek sejati..


    aku tertipu..mudahnya aku terpedaya....

    terus berdiam membisu...tak sangka begitu mudahnya
    hidup ini tertipu kerana nafsu....Ya yang penting aku tak nak lagi
    ditipu oleh desakkan nafsu..Hidup perlukan perubahan.....


    Ada lagi adegan 'korek' ditempat awam

    Posted: 22 Oct 2011 12:35 AM PDT

    Yang hairan perempuan macam tak kisah je..adakah kerana seronok?
    bila dah berisi barulah masing-masing saling menyalahkan antara mereka...

    Lelaki Belasah Anjingnya Membabi Buta, Terima Kecaman di Facebook

    Posted: 21 Oct 2011 11:00 PM PDT

    Seolah seperti hilang akal, seorang lelaki membelasah anjing peliharaannya habis-habisan. Tak hanya itu, video itu langsung postingkan di Facebook dan menerima kecaman keras.

    Video ini menampilkan seorang lelaki membelasah anjing peliharaannya dengan tongkat saat anjingnya berusaha masuk rumah. Nampak, anjing Staffordshire Bull Terrier ditendang, ditinju di muka dan lelaki ini seolah merasa senang melakukannya.

    Bahagian paling menyeramkan pada video itu yakni, lelaki ini mencekik leher anjing sebelum meninjunya dua kali di kepala dan menendangnya sementara terdapat seorang anak kecil ada di belakangnya.

    Dalam beberapa jam, video yang diunggah di jejaring sosial Facebook itu menerima banyak kecaman. Bahkan, ada seorang warga marah mengaku telah mengelilingi rumah lelaki dalam video di Grimsby, Lincolnshire, Inggris. Polis pun menangkap lelaki yang melakukan hal keji tersebut seperti dilaporkan DailyMail.

    Bayi Berusia 30 Tahun Ini, Dibebaskan dari Tuduhan Penipuan Jaminan Sosial

    Posted: 21 Oct 2011 10:30 PM PDT

    Ketika bayi ini merasa dalam kedaan terancam, ia tidak akan menangis, namun segera balik menyerang.

    Seorang lelaki dewasa yang sehari-harinya memakai pampers dan menghisap puting dibersihkan dari tuduhan penipuan, dan mengharapkan permintaan maaf dari seorang senator yang menuduhnya melakukan hal tersebut untuk mendapatkan jaminan sosial.

    Diketahui, Stanley Thornton, Jr, menderita keadaan medik aneh yang dikenal sebagai paraphilic infantilism, suatu keadaan yang memaksa lelaki berusia 30 tahun ini untuk berpura-pura sebagai anak kecil, guna mengatasi kekerasan fizik dan seksual ia derita.

    Program Taboo (tabu) National Geographic merakam gaya hidup yang tidak biasa dan mengungkapkan untuk memenuhi keperluan, Thornton mengunakan cek dari jaminan sosial.

    Inilah yang menimbulkan kontroversi pada Mei lalu, dimana dengan Senator Tom Coburn menuntut penyelidikan terhadap Thornton. Dia menuduh Thornton, melakukan penipuan untuk mendapatkan wang jaminan sosial.

    Setiap bulannya, Thornton menerima wang dari pemerintah , kerana dia didiagnosis menderita berbagai penyakit, termasuk pasca-traumatic stress disorder dan depresi.

    Namun permasalahan ini semakin meruncing ketika Thornton mengancam akan bunuh diri jika tunjangannya dipotong oleh pemerintah.

    Menurut Washinton Times, Administrasi Keamanan Sosial telah membersihkannya dari segala tuduhan pada bulan Ogos lalu. Dan sekarang, Thornton menuntut Coburn, kerana menganggap senator tersebut menciptakan tekanan kepada dirinya dan Sandra Diaz, teman sebiliknya yang memainkan peranan sebagai ibu, dan juga membantunya berpakaian. Sehingga Diaz meninggal pada puncak skandal tersebut pada bulan Julai.


    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS