Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Terima Kasih Mstar Online Siar Berita Party Costume TAAP

Posted: 03 Jul 2011 06:00 PM PDT

Terima kasih juga kepada rakan-rakan media yang sudi hadir di Party Costume Tolong! Awek Aku Pontianak semalam. Antara rakan-rakan media yang turut hadir ialah Azira dari Mstar Online, Hafz & Taki dari program HipTV TV9, Emma dari Melodi TV3, Cinema Malaysia, Kak Fariza dari Majalah Perempuan, Kak Wan, Abang Din dan semua rakan Budiey yang datang untuk menyokong. Sokongan kalian sangat-sangat Budiey hargai.

Pada pagi ini, berita tentang party costume telah pun disiarkan di Mstar Online. Terima kasih Azira.

Party Kostum Tolong Awek Aku Pontianak

Antara rakan-rakan media yang sudi menyokong event Party Costum. Thanks all!

Party Kostum Tolong Awek Aku Pontianak

Hafiz dari program Hip TV – TV9 dan Emma dari Melodi – TV3. Terima kasih sebab sudi temubual Budiey ya. Love u all guys!

Parti Kostum Hantu Simbolik Filem 'Tolong! Awek Aku Pontianak'
Oleh SITI AZIRA ABD AZIZ

Party TAAP

Antara tetamu yang hadir ke majlis Parti Kostum filem Tolong! Awek Aku Pontianak. – Foto LOW BOON TAT

KUALA LUMPUR: Parti kostum hantu bersempena dengan kemunculan filem Tolong! Awek Aku Pontianak pada 7 Julai ini telah berlangsung sebagai simbolik kepada salah satu adegan dalam filem itu.

Filem lakonan Zahiril Adzim, Sazzy Falak, Liyana Jasmay, Sufian Mohamed, Nurul Wahab, Bell Ngasri dan Harun Salim Bachik itu akan menemui penonton di 51 buah pawagam seluruh Malaysia.

"Majlis ini diadakan sebagai simbolik kepada salah sebuah babak dalam filem Tolong! Awek Aku Pontianak dan selama dua minggu saya dan pihak Tayangan Unggul Sdn Bhd berbincang untuk menjayakan majlis ini.

"Hasil perbincangan, saya telah menganjurkan penyertaan ini kepada pembaca Budiey.com serta meminta mereka mengantar emel yang mengandungi slogan, jenis pakaian mengikut tema dan sebab ingin menonton filem ini," kata Budiey, blogger dari portal hiburan Budiey.com selaku salah seorang penganjur di Megaview 1, Menara Kuala Lumpur.

Party TAAP

Budiey Penulis Blog Budiey.com

Menurutnya, seramai 180 tetamu yang hadir termasuk para pelakon filem tersebut dan rakan artis lain seperti Shila Amzah, Farawahida dan Farina AF8 yang membuat persembahan dalam majlis itu.

"Majlis seperti ini memberikan sedikit kelainan dan lebih meriah berbanding majlis yang pernah dianjurkan sebelum ini.

"Jika ada peluang bekerjasama dengan pihak penganjur lain, saya akan mengadakan parti kostum lagi," katanya yang turut menganjurkan majlis ulang tahun Budiey.com pada 7 Januari setiap tahun.

Selain berpeluang memenangi hadiah pakaian terbaik mengikut tema, penonton turut dihidangkan dengan permainan dan menonton secara eksklusif tayangan 30 minit pertama dalam filem ini.

Turut diadakan adalah cabutan bertuah dan peluang memenangi 30 hadiah di mana hadiah utama sumbangan Canon berupa kamera video Canon Legria HFR16 manakala hadiah Kostum Lelaki Terbaik dan Kostum Wanita Terbaik masing-masing adalah kamera digital Canon PowerShot A3300IS.

Party TAAP

Bintang filem Tolong! Awek Aku Pontianak sempat menghiburkan tetamu.

Dalam pada itu, Tayangan Unggul turut menjalinkan kerjasama dengan Kelab Motor Keicarmania di mana pelekat kereta berlogo filem Tolong! Awek Aku Pontianak dilekatkan di 100 buah kenderaan milik ahli kelab motor ini di seluruh negara ini.

Malah 10 buah kenderaan dari kelab ini turut hadir memeriahkan majlis ini. via Mstar Online

Party Kostum Tolong Awek Aku Pontianak

Farawahida @ Party Kostum Tolong Awek Aku Pontianak

Farawahida… JANGAN KAU TANYA AKU LAGI.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Pembaca Budiey.com di Party Kostum Tolong Awek Aku Pontianak
  • Gambar Sekitar Party Kostum Tolong Awek Aku Pontianak
  • Gambar Aril AF7 di Pelancaran Muzik Video Lagu HANYA
  • Neway Karaoke Box Siarkan Berita Parti Ulangtahun Budiey.com
  • Lirik Lagu Terima Kasih Hero NB
  • Nash Terkejut Sosilawati Dibunuh
  • Kad Raya Dari Kimi
  • Ibu Ifa Raziah Meninggal Dunia
  • Rozita Che Wan Masuk Hospital Menghidap Hepatitis
  • Sekitar Party Ulangtahun Budiey.com Ke-4 – Pendaftaran Part 2
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Gambar Sekitar Party Kostum Tolong Awek Aku Pontianak

    Posted: 03 Jul 2011 05:27 PM PDT

    Alhamdulilah, Party Kostum Tolong Awek Aku Pontianak yang dirancang oleh Tayangan Unggul dengan kerjasama blog Budiey.com telah pun berlangsung semalam di Menara Kuala Lumpur pada jam 2 petang.

    Di kesempatan ini, Budiey ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan jutaan terima kasih buat semua 110 orang pembaca budiey.com yang sudi hadir. Bukan senang nak cari pembaca macam korang ni memandangkan korang sanggup korban masa rehat di hujung minggu. Korang memang happening sangat-sangat. Tak sangka korang semua berusaha sedaya upaya untuk mengenakan pakaian mengikut tema. Mula tu, Budiey ingat ke korang semua yang datang tu mahu pakai ala kadar aje, tapi tup tup semalam, terkejut jugak sebab semua pakai kostum yang sesuai dan berkarakter.

    Sambutan yang diterima amat menggalakan. Tahniah buat semua yang menjayakan Party Kostum Tolong Awek Aku Pontianak.

    Untuk menghargai korang semua yang bertungkus lumus mencari kostum, nah Budiey siarkan gambar korang satu persatu ya.

    4 hari lagi, filem Tolong Awek Aku Pontianak akan mulai ditayangkan di pawagam, jadi… pakat ramai-ramai tonton filem ni sebab citer ni memang kelakar giler.

    Kepada semua pembaca yang hadir, jangan lupa korang boleh upload foto-foto yang korang ambil di fanpage budiey.com, sila layari:

    www.facebook.com/budieydotcom

    Kepada pembaca yang masih belum lagi follow Budiey, jangan teragak-agak, jom pakat ramai-ramai follow Budiey di twitter ya. Follow @budiey

    www.twitter.com/budiey dan juga kalau nak follow twitter Tayangan Unggul follow @TayanganUnggul, silalah follow sebab ada macam-macam event dan juga pass menonton wayang akan diberikan kepada korang semua.

    Party Kostume TAAP

    Tak lupa nak ucap banyak-banyal terima kasih kepada Dollah Cantek yang sudi jadi hos party. Pengalaman banyak mengajar Dollah Cantek camna nak handle crowd, tambah-tambah bila crowd yang happening macam korang. Lagi senang.

    Party Kostume TAAP

    Antara selebriti yang datang awal di Menara KL semalam ialah siapa lagi kalau bukan Nurul Abdul Wahab yang memegang watak sebagai pontianak yang sangat jahat dalam filem Tolong Awek Aku Pontianak. Baju yang dipakai ditaja oleh Ika Fancy. Thanks ya!

    Party Kostume TAAP

    Eh ni Ugly Betty Malaysia ke ni? Hehe, kalau nak tahu, inilah dia Farina AF yang turut hadir memeriahkan party kostum. Farina menghiburkan pembaca yang hadir dengan single terbaru beliau yang berjudul YANG BENAR. Terima kasih Farina ya. Dilampirkan ucapan Farina yang Budiey petik dari Twitter beliau @Annefarina7: Thank you sekali to @Budiey & tayangan unggul @AfdalShahzdCLNK jemput farina utk memeriahkan lg suasana majlis party costume TAAP! Goodie bag sgt best! Siap ada bju tidur colour pink! I lovee the book. Thank you again, @Budiey. Jgn lupa panggil lagi yer.

    Party Kostum Tolong Awek Aku Pontianak

    Turut sama meriuhkan suasana ialah seramai 20 orang geng sempoi dari Keicar Mania yang mempromosikan filem dengan menampal sticker filem Tolong Awek Aku Pontianak di pintu kereta mereka.

    Najwa Latif

    Persembahan dimulakan dengan show akustik, Si Gadis Youtube iaitu Najwa Latif. Mendendangkan sebuah single terbaru beliau, CINTA MUKA BUKU.

    Shyla Amzah

    Shila Amzah, yang turut mendendangkan lagu single terbarunya yang ditulis dan dicipta sendiri oleh beliau, PATAH SERIBU.

    Farawahida

    Farawahida menghiburkan pembaca dengan lagu terbaru beliau, JANGAN TANYA AKU LAGI.Walaupun terpaksa bergegas ke Johor sebab ada show kat sana pada petang itu juga, Farawahida tetap meluangkan masa bagi memeriahkan suasana. Thanks ya.

    Tags: , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Terima Kasih Mstar Online Siar Berita Party Costume TAAP
  • Gambar Pembaca Budiey.com di Party Kostum Tolong Awek Aku Pontianak
  • Jemputan ke Party Costume FIlem Tolong! Awek Aku Pontianak
  • Filem Tolong! Awek Aku Pontianak
  • Gambar Aril AF7 di Pelancaran Muzik Video Lagu HANYA
  • Lirik Lagu OST HANYA Nyanyian Aril AF7
  • Gambar Selebriti di Prebiu Filem Tolong Awek Aku Pontianak
  • Tolong! Awek Aku Pontianak Sangat Kelakar Santai
  • Sekitar Party Ulangtahun Budiey.com Ke-4 – Pendaftaran Part 2
  • Gambar Awek Kekasih Saiful Malaysian Idols
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    Rindukan Imran Ajmain? Tonton Persembahan Akustik Secara Percuma.

    Posted: 03 Jul 2011 10:56 PM PDT

    Sempena sambutan 100 hari bebas dari merokok, penyanyi/pencipta lagu Imran Ajmain bakal mengadakan sebuah siri persembahan akustik di merata Kuala Lumpur, Petaling Jaya, Shah Alam dan juga di Singapura pada bulan Julai ini.

    • 6hb Julai – Kunang-Kunang (Gombak)
    • 14hb Julai – Ayers Rock Butcher & Grill (WangsaMaju)
    • 19hb Julai – Badoque Cafe (Singapore)
    • 20hb Julai – Senyap The Hub, Shah Alam Extreme Park (Shah Alam)
    • 24hb Julai – Station 1 Cafe (Sunway)
    • 28hb Julai – Bora Ombak (Ampang)

    Semuanya bermula pada jam 8 malam.

    Setelah genap seratus hari Imran menghitung secara rahsia di akaun Twitter-nya, dia mendedahkan bahawa beliau telah pun berhenti merokok dalam sebuah video: http://goo.gl/WAJWy dan ia membawa respons yang sangat positif pada hari itu di Twitter sehingga tercetus perbincangan bersama 'followers' tentang perjumpaan bersama penggemar muziknya. Terjadilah 'acoustic tour' ini.

    Imran bakal menyanyi lagu-lagu dari album pertamanya, 'Dengan Secara Kebetulan' seperti 'Seribu Tahun', 'Sudah tu Sudah', album keduanya 'Punca dan Tindakan' seperti 'Selamat Ulang Tahun Sayang', 'Radio', 'Jika Engkau Pergi' dan akan memperkenalkan lagu-lagu barunya yang dijangka ada di pasaran tidak lama lagi.

    Tetamu undangan termasuk Fazley Yaakob yang juga akan menerbitkan album baru tahun ini, dan pembuka tirai untuk tiap lokasi, pendatang baru, Tengku Adil dari Singapura. Penyanyi muda, Najwa Latif, akan turut membuat persembahan untuk tarikh 24hb Julai di Sunway.

    Persembahan ini semua akan bertempat di kafe atau restoran, dan tiada dikenakan bayaran tiket. Orang ramai dialu-alukan untuk membuat tempahan meja supaya tidak kecewa.

    Untuk sebarang pertanyaan, boleh rujuk ke twitter @imranajmainHM atau @PutraFaiz 0176814143

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    (Gambar) Siti Nurhaliza & Anak Hari Pertama Training Askar Wataniah

    Posted: 03 Jul 2011 10:45 PM PDT

    Kami yakin Siti Nurhaliza mempunyai semangat yang membara untuk menjalani program latihan sebagai askar wataniah. Lihat sahaja gambar yang baru Tok Ti tweet sebentar tadi, bukan main segak bergaya sebagai wirawati.

    Siti Nurhaliza turut ditemani oleh anak tirinya bersama Datuk Khalid ke pusat latihan ini. Sebagai seorang ikon negara, penglibatan Siti Nurhaliza dalam program sebegini rupa secara tidak langsung akan mempromosikan sifat patriotime di kalangan peminatnya.

    Kami baca akhbar hari ini banyak memaparkan laporan mengenai perhimpunan Bersih. Pada kami, banyak lagi cara untuk memperjuangkan sesuatu ideologi, atau pun mempertahankan negara. Askar wataniah mungkin satu pilihan yang tepat. Pernah kau terfikir?

    Kredit gambar: Twitter Siti Nurhaliza & Adib Khalid.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Di tembak 30 kali tapi masih hidup

    Posted: 03 Jul 2011 09:00 PM PDT

    LONDON: Seekor kucing di Britain masih hidup walaupun ditembak sebanyak 30 kali, lapor akhbar Daily Mail.

    Apabila pemilik kucing yang dinamakan Hope itu berdarah, beliau menyangkakan haiwan kesayangannya itu diserang anjing.
     Bagaimanapun selepas dibawa ke klinik haiwan, doktor memberitahu yang badan kucing itu penuh kecederaan akibat tembakan. Kebanyakan kecederaan di belakang dengan empat peluru di kepalanya.
     Pakar perubatan mengeluarkan sebahagian 10 serpihan tetapi berputus asa mengeluarkan yang lain kerana bimbang akan mendatangkan komplikasi.

    Persatuan Diraja Mencegah Kekejaman Haiwan (RSPCA) membuka siasatan ke atas kes itu.

    Inspektor (RSPCA), Amy Collingsworth berkata, "Hope sangat mesra dan kucing yang menawan dan agak sukar memahami mengapa seseorang mahu menembak haiwan tidak bersalah,".

    "RSPCA menyiasat kejadian ini dan meminta sesiapa yang mempunyai maklumat mengenai tembakan ini menghubungi kami," katanya.
    RSPCA melaporkan 567 kes penderaan haiwan membabitkan senjata tahun lalu saja. Hope sudah pulih dan dijangka dikembalikan kepada tuannya tidak lama lagi. – Agensi.
    sumber : Berita Harian

    Jual koleksi Transformers bernilai RM967,815 demi kekasih

    Posted: 03 Jul 2011 08:00 PM PDT

    BODDAM, Scotland - Seorang pengajar teknikal sebuah syarikat marin, Shane Fenton terpaksa menjual koleksi permainan Transformers miliknya yang bernilai £200,000 (RM967,815) atas permintaan kekasihnya, lapor sebuah akhbar semalam.

    Fenton yang berusia 32 tahun membuat keputusan untuk menjual koleksi permainan itu yang dikumpulnya sejak kanak-kanak bagi membayar hutang rumahnya di sini.

    Koleksi permainan itu melibatkan lebih 1,000 model patung Transformers itu yang disimpan di bilik tidur utama rumah mereka.

    "Benar, saya dapat membayar hutang rumah jika saya menjual permainan itu," kata Fenton.

    Menurutnya, kekasihnya itu mahu memulakan hidup berkeluarga dan mempunyai anak menyebabkan koleksi permainan tersebut yang disimpan di dalam bilik tidur utama itu perlu dijual bagi membolehkan mereka menggunakan bilik berkenaan.

    Selama ini, bilik tidur itu tidak boleh digunakan kerana ia hanya menyimpan alat permainan berkenaan.

    "Saya memberitahu Fenton bahawa dia bukannya kanak-kanak lagi. Dia akan berusia 33 tahun pada tahun depan," kata kekasihnya itu yang enggan namanya didedahkan.

    Pasangan tersebut kini sibuk membuat senarai alat permainan itu yang akan dijual. - Agensi

    sumber : kosmo online

    Beli Bugatti RM290 ,di jual RM2.08 juta

    Posted: 03 Jul 2011 07:50 PM PDT

    SUSSEX, Britain - Sebuah kereta lumba Bugatti yang dibeli pada harga £60 (RM290) pada 1950 telah dijual dalam satu lelongan pada harga £430,000 (RM2.08 juta) pada Festival Kelajuan di sini, lapor sebuah akhbar semalam.

    Kereta itu milik Jack Perkins dari Ruby, Warwickshire yang dibelinya di Nottinghamshire dan diubah suai untuk digunakan dalam perlumbaan.

    Perkins yang merupakan seorang jurutera menggunakan kereta itu dalam perlumbaan Indianapolis 500 pada 1936 dan Kejuaraan Kebangsaan Amerika pada 1938.

    Dia meninggal dunia pada 1992 dan berlumba sehingga Jun 1988 semasa berumur 78 tahun.

    Balunya, Jean kemudian memutuskan untuk mempamerkan kereta itu di Muzium Kenderaan Haynes di Somerset sehingga Disember 2010.

    Keluarga Perkins kemudian memutuskan untuk melelong kereta itu dalam satu acara lelongan pada hujung minggu lalu.

    Identiti pemilik baharu kereta itu tidak diketahui. - Agensi

    Pelajar 15 tahun gantung diri kerana disaman polis

    Posted: 03 Jul 2011 06:45 PM PDT

    JASIN: Akibat tertekan selepas disaman polis, seorang remaja nekad menggantung diri dalam bilik di rumahnya di Taman Bemban Utama, di sini, kelmarin.

    Mayat, M Rajathurai, 15, ditemui ibunya, S Chinnammah, 49, dalam keadaan leher diikat dengan kain kira-kira jam 5 petang selepas membuka pintu bagi melihat anaknya tidur.


    Empat jam sebelum ditemui mati, pelajar tingkatan tiga Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Bemban itu disaman kerana menunggang motosikal tanpa lesen di Bemban.


    Chinnammah berkata, dia tidak menyangka anak bongsunya bertindak demikian selepas tertekan akibat disaman.


    Katanya, kejadian bermula kira-kira jam 12.30 tengah hari selepas dia meminta anaknya ke kedai berhampiran membeli makanan.


    Bagaimanapun, dia mendakwa tidak mengetahui anaknya itu menaiki motosikal dan menyangkakan keluar menaiki basikal seperti kebiasaannya.



    "Saya mula gelisah kerana kelibatnya belum dilihat berikutan sudah terlalu lama keluar.


    "Tiba-tiba muncul kereta polis di depan rumah dan anak saya masuk ke rumah sebelum mengambil MyKadnya.



    "Saya yang terkejut terus bertanya kepada polis terbabit dan mereka menjelaskan anak saya ditahan kerana menunggang motosikal tanpa lesen berhampiran pekan Bemban," katanya selepas ditemui di rumahnya, semalam.


    Menurutnya, dia terus ke Balai Polis Bemban yang terletak dua kilometer dari rumahnya bagi mengetahui kejadian sebenar.


    Katanya, dia mengakui memarahi anaknya dengan tujuan menasihatinya sebelum membawanya pulang.


    "Ketika menarik tangannya, dia menggigil dan saya terus membawanya pulang. "Selepas makan, dia terus masuk bilik yang dijadikan tempat kami sekeluarga sembahyang dan tidur.


    "Dua kali saya menjenguknya dan ketika mahu menyuruhnya ke kedai, saya terkejut apabila mendapati dia tergantung dengan leher dicerut kain," katanya.


    Sementara itu, Ketua Polis Daerah Jasin, Deputi Superintendan Che Suza Che Hitam, ketika dihubungi mengesahkan kejadian berkenaan.


    ibu kepada empat anak itu.


    Dia cuba mengejutkan anaknya itu tetapi tiada tindak balas dan meminta bantuan jiran menghantarnya ke Hospital Jasin.


    "Ketika tiba di Jabatan Kecemasan, dia disahkan meninggal dunia sebelum mayatnya dibedah siasat," katanya.


    Dia berkata, anaknya akan tidur jika mempunyai masalah.


    Sementara itu, Ketua Polis Daerah Jasin, Deputi Superintendan Che Suza Che Hitam, ketika dihubungi mengesahkan kejadian berkenaan.

    sumber : myMetro

    Video tips ringan agar tetap cantik walau menggunakan kacamata

    Posted: 03 Jul 2011 05:45 PM PDT

    Video dari youtube, Mudah mudahan bermanfaat .Kadang kala Kacamata seperti merubah wajah Anda, itu kemungkinan tidak disesuaikan dengan muka dan tata rias wajah anda.Kacamata tidak lagi menjadi beban untuk saat ini tapi juga sudah menjadi trend disamping keperluan pokok bagi mereka yang memiliki ketergantungan terhadap kacamata.

    Nah silahkan ikuti tips ringan dibawah ini, Mungkin ada yang mahu mencoba dirumah atau dipejabat agar tetap selalu kelihatan cantik walau menggunakan kacamata.


    Standing Cat

    Posted: 03 Jul 2011 11:01 AM PDT



    LETAK MAKLUMAT IKLAN

    Pensyarah arah pelajarnya rompak bank

    Posted: 03 Jul 2011 10:45 AM PDT

    WINA - seorang profesor dikecam keras kerana menyuruh mahasiswanya merancangkan perompakan. Tidak hanya itu, mahasiswa juga diharuskan mempublikasikan hasil perampokan mereka.

    Armin Blasbichler pensyarah di Universitas Innsbruck, Austria, menjelaskan tugas itu diberikan untuk membuktikan lemahnya keamanan bangunan.

    Profesor Blasbichler mengajar kuliah arkitek.

    Sekira 21 bank diharuskan diceroboh oleh mahasiswa. Hal ini mengundang kontroversi di Austria, terlebih lagi Blasbichler mewajibkan mahasiswanya menyiarkan proses perompakan bank.

    "Perbuatan ini amat tidak bertanggung jawab. Buku (mahasiswa) tersebut, kini menjadi ikutan bagi semua pelaku kriminal di kota kami," demikian isi pernyataan pihak salah satu bank yang diompakl seperti dikutip Austrian Times, Ahad, (3/7/2011).

    Sementara Blasbichler membela diri bahawa dia tidak bermaksud untuk mencuri apa pun. "Tujuannya hanya ingin para mahasiswa mendalami arkitek sebuah bangunan," ucap Blasbichler.

    Menurutnya seorang arkitek memiliki jalan fikir yang unik guna menghadapi potensi ancaman yang ada.

    "Kami tidak bermaksud membuat celaka pihak bank. Sebaliknya,dengan scenario hipotesis ya

    Suami bodoh paksa isteri jadi pelacur untuk bayar duit kereta

    Posted: 03 Jul 2011 09:40 AM PDT

    KUALA LUMPUR: Seorang suami durjana memaksa isterinya melacur semata-mata ingin mendapatkan wang untuk menjelaskan ansuran bulanan keretanya.

    Kejadian kira-kira jam 11 pagi kelmarin, di Bukit Bintang, di sini, bukan kali pertama wanita berusia 25 tahun itu diperlakukan sedemikian, sebaliknya lebih sepuluh kali dalam tempoh hampir setahun lalu.

    Suami yang berusia lewat 20-an dan tidak mempunyai pekerjaan tetap itu memaksa isterinya menjual tubuh apabila kesempitan wang dengan dia bertindak sebagai 'bapa ayam' untuk mencari pelanggan.

    Tidak tahan dengan tindakan jijik suaminya, mangsa yang meloloskan diri daripada kawalan suaminya membuat laporan di Balai Polis Tun H S Lee, di sini, tengah hari kelmarin.


    Sumber polis berkata, dalam laporannya mangsa memberitahu dia melarikan diri daripada suaminya selepas selesai melayan seorang pelanggan di sebuah hotel murah di Bukit Bintang.

    sumber : myMetro

    Benda pelik yang di lontar penonton ke padang bolasepak

    Posted: 03 Jul 2011 08:30 AM PDT

    Sepanjang sejarah bolasepak, ada banyak supporter yang fanatik terhadap kelabnya. Dan banyak cara juga mereka apresiasikan untuk kelab tercinta dari nyanyian untuk memeriahkan suasana hingga bunyi petasan yang membahana di stadium. Itu semua mereka lakukan untuk menunjukan bahawa mereka ada di sana sebagai pemain ke-12.

    Tapi terkadang para fans fanatik ini terlalu jauh dalam mengapresiasikan sebuah kelab kesayangan mereka. Berikut ini adalah 10 benda teraneh yang pernah dilempar supporter ke dalam lapangan bolasepak sepanjang sejarah.

    1. Bola Pantai

    Terjadi di Scotland pada pertandingan Celtics vs Glasgow.


    2. Kepala Babi


    Ini merupakan bentuk kekesalan fans Barcelona terhadap Luis Figo, kerana Figo pindah ke Real Madrid yang merupakan musuh Barcelona.


    3. Scooter


    Ini terjadi pada saat pertandingan Inter Milan vs Atalanta. Sebelum pertandingan dimulai, fans Inter mencuri scooter dari fans Atalanta dan memasukkannya ke dalam stadium. Scooter di simpan di tempat kosong di dalam Stadium San Siro dan berusaha dicampakkan ke dalam padang.


    4. Arnab


    Ini terjadi di Yunani, ketika pertandingan pasukan Apoel vs Omonia Nicosia berlangsung.


    5. Vibrator


    Supporter gila di Argentina melemparkan vibrator ke dalam lapangan.


    6. Babi


    Ini terjadi pada salah satu kelab di Poland


    7. Botol Whisky


    Terjadi di Sepanyol tahun 2006, pada saat pertandingan Atletico Madrid vs Sevilla.


    8. Donat


    Supporter Hajduk Split (Croatia) memprotes presiden kelab mereka dengan melempar donat ke dalam lapangan. Kebetulan Presiden Kelab mereka mempunyai perusahaan kuih donat.


    9. Granat Tangan


    Dalam pertandingan pada tahun 1966 pertandingan antara Millwall dan Brentford di Den Lama, seseorang dari penonton melemparkan granat pada Brentford penjaga gol Brodie Chic, yang mendarat tepat di tujuan.

    Setelah mendapatkan lemparan dari penonton, Brodie meminta penjaga garisan untuk datang memeriksa benda apa yang dilempar untuknya, setelah itu dia mendapati bahawa benda itu granat, dia langsung mengisyaratkan semua pemain untuk meninggalkan lapangan secepat mungkin.


    10. Bola Tenis


    Para penggemar Hull City memutuskan untuk melempar bola tenis pada pertandingan Piala Liga di Stadium Reebox melawan Bolton untuk mendapatkan perhatian media Lloyd, Dan mereka telah berhasil untuk mendapatkan perhatian.

    Ubat Awet Muda Telah Ditemukan

    Posted: 03 Jul 2011 07:00 AM PDT

    SUSSEX - Ubat mujarab untuk anak-anak yang menderita penuaan prematur telah diketemukan. Ubat ini akan memperbaiki sel sel anak-anak malang tersebut.

    Para peneliti di Amerika Syarikat (AS) telah berupaya menciptakan cara untuk menyembuhkan Hutchinson-Gilford Progeria Syndrome (HGPS). Penyakit ini merupakan penyakit genetik yang langka.

    Rapamycin akan menjadi solusi bagi penderita HGPS. Ubat ini akan bekerja mengubati sel yang rosak. Demikian seperti dilapor dari Daily Mail, Sabtu (2/7/2011).

    Rapamycin yang dijuliki obat awet muda ini juga bekerja dengan menyingkirkan progerin yang berlebihan dalam tubuh anak penderita HGPS dan memperbaiki sel yang rosak.

    Penyakit HGPS umumnya diderita oleh bayi yang baru lahir. Bayi tersebut nampak seperti orangtua dan mengalami kerapuhan sel. Umumnya usia mereka tidak mencapai 12 tahun.

    Film The Curious Case of Benjamin Buttons menceritakan seorang yang menyidap penyakit HGPS. Dalam film tersebut diperlihatkan sang penderita lahir dalam kondisi tua dan semakin lama terlihat muda. HGPS dipicu oleh sejenis protein yang disebut Progerin.

    Salah seorang penderita HGPS di Sussex adalah Hayley Okines. Dirinya mengalami penuaan lapan kali lebih cepat daripada manusia normal.

    Okines didiagnosa menderita penyakit tersebut pada 1999 lalu.(rhs)

    Seperti Inikah Tahun 3000 Nanti?

    Posted: 03 Jul 2011 06:25 AM PDT

    LETAK MAKLUMAT IKLAN






    LETAK MAKLUMAT IKLAN







    LETAK MAKLUMAT IKLAN






    LETAK MAKLUMAT IKLAN






    LETAK MAKLUMAT IKLAN






    LETAK MAKLUMAT IKLAN






    LETAK MAKLUMAT IKLAN






    LETAK MAKLUMAT IKLAN

    TAG Heuer Lancar Telefon Android Berharga US$6.800

    Posted: 03 Jul 2011 05:00 AM PDT

    Pembuat jam Swiss TAG Heuer mulai memasuki pasaran telefon cerdas dengan menawarkan dua model telefon Android teranyarnya. Seperti dikutip dari situs PCWorld, TAG Heuer merilis telefon bertajuk Link. Telefon berlayar LCD TFT 3,5 inci itu akan menjalankan sistem operasi Android 2.2 dengan kapasiti penyimpanan internal 256 MB dan kad memory 8 GB. Link mempunyai kamera digital 5 megapiksel memiliki talk time sepanjang enam jam, serta memiliki waktu stanby selama dua minggu.


    Telefon berlayar LCD TFT 3,5 inci itu akan menjalankan sistem operasi Android 2.2 dengan kapasiti penyimpanan internal 256 MB dan kad memory 8 GB

    Dari sisi fiturnya, Link ini memang tak begitu istimewa. Namun Link dikemas dengan bahan-bahan yang sangat premium.
     Telefon ini direka berlapiskan bahan titanium, emas 18-karat, serta kulit aligator, atau kulit lembu. Jangan hairan bila kemudian telefon ini dijual dengan  harga US$6.800 .






    Sebenarnya ini bukan kali pertama TAG Heuer melancarkan telefon bimbit. Pada 2008, TAG Heuer juga sempat mengeluarkan sebuah telefon berfitur bernama TAG Heuer Meridiist. Saat itu Meridiist dijual seharga US$5.000 . Nantinya,  Link akan hadir dalam dua versi, yakni versi CDMA maupun GSM. Menurut stitus ZDNet, Tag Heuer Link akan boleh dibeli mulai Julai nanti. (Sumber)

    Video Awek Nekad Terjun Demi Cium Messi!

    Posted: 03 Jul 2011 04:45 AM PDT



    Entah apa yang ada di dalam fikiran wanita muda ini. Dia nekad melompat dari tempat duduk penonton hanya untuk memeluk dan mencium sang idola Lionel Messi. Begitu besar daya pikat para pemain bola terutama striker Argentina ini sehingga mampu mebuat seorang fans bertindak diluar akal yang sihat. Sungguh perbuatan yang tidak patut unutk ditiru...

    Sejarah dan Asal Usul Gaya Rambut Mohawk

    Posted: 03 Jul 2011 03:00 AM PDT

    Mohawk adalah sejenis gaya rambut yang fenomenal, unik dan aneh kerana sangat berbeza dengan penataan rambut pada umumnya. Gaya rambut ini pada umumnya memotong habis bahagian sisi kiri dan kanan, kemudian meninggalkan bahagian tengahnya saja dari depan hingga kebelakang. Sekilas memang serupa dengan bentuk rambut kuda.



     Mohawk sering di kaitkan juga dengan gaya rambut penduduk di lembah Mohawk di bahagian utara kota New York Amerika Utara. Sebelumnya pernah juga ditemukan juga gaya rambut berjenis Mohawk di Yunani yang menggambarkan Scythian (seorang pejuang olahraga) pada masa 600 tahun SM. Meski demikian gaya rambut Mohawk yang sekarang popular cenderung disebutkan berasal dari Amerika.

     Keadaan tersebut mengacu pada populariti Mohawk yang menjadi icon khas untuk para Punkers  (komuniti punk) yang ada di dunia. Dimana diyakini bahwa asal mula kelahiran Punk ada di Amerika yang di pelopori oleh group band Ramones.

     Meskipun gaya rambut Ramones tidak bergaya Mohawk, tapi kehadirannya memang menjadi inspirasi dari band punk berikutnya. Seperti Blink182 The exploited dan sex pistol. Karakter musik punk bertempo cepat dengan beat-beat yang menghentak. Ramones memang yang pertama kali meramu jenis musik tersebut.


    Sampai sekarang Mohawk masih terkait dengan gaya anak punk, tapi masih jadi bagian mainstream. Biasanya Mohawk diiringi dengan sepatu boots, rantai dan spike, jaket kulit, celana jeans ketat dan baju Share yang lusuh, yang juga identik dengan punk..

    Nenek 74 tahun didakwa kerana cium paderi

    Posted: 03 Jul 2011 02:45 AM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang paderi yang melambaikan Injil di sebuah parade gay di North Carolina, Amerika Syarikat (AS), mendapat kejutan. Seorang perempuan berusia 74 tahun yang ikut dalam aksi mendukung hak-hak gay kemudian menciumnya.

    Sayangnya, aksi ini tak diterima sang paderi yang kemudian menuduhnya melakukan kekerasan ringan. Demikian dilansir AOL, Sabtu (2/7/2011). Akibatnya si nenek tua itu harus berurusan di pengadilan.

    Joan Parker mengaku mencium si paderi di pipinya di parade itu yang dideklarasikan oleh Datuk Bndar Salisbury dalam aksi bertajuk Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender Pride Day.

    "Ia hanya melambaikan tangan di satu tangan naik turun dan berteriak dengan menggunakan kata-kata sodomi dan kamu akan ke neraka," kata Parker dalam wawancara telefon.

    "Saya kira ia memerlukan pelukan kerananya saya memberikannya," katanya. Namun, malah si paderi berteriak ke arah lelaki yang mengambil gambar dan ia kemudian menciumnya di pipi bukan di bibir.

    "Ia bilang saya menciumnya di bibir. Itu sebuah pembohongan,"kata Parker asal Colfax dan mengaku berada di acara itu untuk memberikan dukungan ke parade itu bersama suaminya.

    Sang paderi bernama James Edward Belcher asal Taylorsville mengatakan bahawa dirinya tak pernah mengatakn jika ia cium di bibir namun kerana ia menoleh ketika si perempuan datang menciumnya.

    "Jika saya tak menoleh maka ia akan mencium di bibir saya," kata Belcher (49) paderi di gereja New Light Baptist Church No. 2 di Millers Creek.

    Jururawat Seksi Telanjang Beri Arahan Cara Memeriksa Payudara

    Posted: 03 Jul 2011 01:00 AM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang jururawat perempuan nan cantik telanjang memberikan cara memeriksa payudara dalam sebuah acara di televisyen. Demikian dilapor media setempat di Jepun.

    Program acara yang ditayangkan pada tengah malam ini di sebuah televisyen di Tokyo mempromosikan cara mengesan kanser payudara.

    Menurut penuturan dari jururawat seksi itu, perempuan yang mendapatkan menstruasi sebelum umur 12 tahun atau memiliki bayi sebelum umur 30 tahun memiliki risiko tinggi untuk terkena kanser payudara."Perempuan yang memiliki riwayat seperti ini harus memeriksa payudara mereka setiap bulan," katanya.

    Demi membayar hutang wanita bersuami ini rela disetubuhi datuk 83 tahun

    Posted: 03 Jul 2011 12:00 AM PDT

    Seorang perempuan sudah bersuami, EM (40), rela badannya disetubuhi oleh seorang datuk MW (83). Isteri Tarmidi (45) itu sudi melayani datuk  warga Kabupaten Sukabumi yang menetap di Dusun Citerep Desa Kutamukti Kecamatan Kutawaluya itu, sebagai bayaran atas hutangnya kepada si datuk.


    Sontak, sang suami, Tarmidi, marah. Dia pun melaporkan kejadian ini kepada ketua desa setempat. Sang isteri, MW, tidak memungkiri perbuatannya tersebut. "Saya mengakui kejadian tersebut. Tetapi, saya juga tidak mungkin melakukan perbuatan itu jika dia (EM) tidak menawarkan," tutur MW saat ditemui di aula Desa Kutajaya usai melakukan pembicaraan kedua belah pihak.

    MW cerita, EM menawarkan badannya untuk dijamah sebagai pembayaran hutangnya. Kejadian berawal saat dirinya bertemu EM di gubuk sawah miliknya. Saat itu EM sempat memperlihatkan bagian terlarangnya untuk mengiming-ngimingi MW. Dia pun membeberkan bahwa selama ini sudah tidak dinafkahi oleh suaminya.

    "Semua itu saya lakukan karena masalah ekonomi. Terpaksa meminjamwang kepada MW dengan bayaran tersebut. Saya kini merasa bersalah dan meminta maaf atas kejadian ini kepada suami serta warga," paparnya kepada Pasundan Ekspres yang dikutip ruanghati.com.

    Saat dipertemukan di aula desa dengan disaksikan sejumlah tokoh masyarakat dan polis, MW mengaku pasrah atas sikap yang akan diambil pelapor. "Saya pasrah Saya mengaku salah, saya minta maaf dengan catatan, saya tidak akan menguanginya lagi," papar Mawi dihadapan sejumlah aparat desa.

    Pantauan Pasundan Ekspres setelah pertemuan tersebut, demi keamanan keduanya, pasangan selingkuh itu terpaksa diamankan di Mapolsek Rengasdengklok. Sementara pertemuan yang digelar pemerintah desa diketahui belum menghasilkan keputusan apapun.

    Foto Masturbasi Peribadi Model Cantik Ini Bocor di Internet

    Posted: 02 Jul 2011 11:00 PM PDT

    Model Amber Rose dipecat dari agensi model tempatnya bernaung setelah sejumlah foto yang memperlihatkan dirinya sedang masturbasi beredar di internet. Demikian dilansir Daily Mail, Jumaat (1/7/2011). Bekas kekasih  Kanye West itu mengatakan di Twitter jika agensi CAA tempatnya bernaung tak lagi bekerjasama dengannya. Konon, foto itu dikirimkan ke kekasihnya rapper Nicky Minaj saat itu,Safaree, namun khabar itu dibantah oleh model berusia 28 tahun itu.


    Tetapi, dengan tegas ia mengakui jika foto-foto itu adalah miliknya. Foto itu dilapor Media Takeout dan kemudian dipublikasikan di situs mereka.  Foto itu ada empat buah. Foto pertama memperlihatkan bokong Rose dan foto kedua adalah bahagian intimnya yang diarahkan ke kamera. Foto ketiga dan keempat memperlihatkan Rose sedang masturbasi dengan memasukkan jarinya ke organ intimnya. Amber tak mengenakan pakaian apapun selain sepatu hak tinggi.

    Ia mengaku kecewa kerana memberikan kepercayaan besar kepada seseorang. "Ini sangat buruk ketika seseorang yang sangat jahat datang ke kehidupan kamu dan menghancurkan semuanya. Saya kira hampir semua gadis pernah melakukannya dengan mengambil foto seperti itu. Tapi itu adalah foto peribadi yang tak boleh disebarkan," katanya.

    Ia pun menuduh Safaree sebagai dalang di balik skandal tersebut dengan mengirimkan foto itu kepada dirinya sendiri setelah menemukan foto itu di komputer perempuan kelahiran 21 Oktober 1982 ini. Amber Rose muncul di sejumlah video klip antara lain milik Ludacris iaitu What Them Girls Like, Young Jeezy (Vacation), Mary Mary (God in Me), dan video rapper Nicky Minaj (Massive Attack), serta penyanyi Fabolous (You Be Killin' Em). (Sumber)

    Unik ada..Pohon Pelangi

    Posted: 02 Jul 2011 10:00 PM PDT

    The Rainbow Eucalyptus (Eucalyptus deglupta) atau boleh juga disebut Mindanao Gum adalah satu-satunya spesies pohon Eucalyptus yang ditemukan di belahan bumi utara.Luar biasanya pohon ini adalah tumbuh hingga  70-m dan boleh juga bersinar dalam warna pelangi pada kulitnya yang dapat juga melakukan perubahan dengan warna kuning hijau,oranye dan bahkan bayangan ungu.



     Ini memang sungguh fenomena yang luar biasa yang di sebabkan oleh bercak kulit secara pergantian penanggalan pada waktu yang berbeza.Warna-warna yang berbeza pun boleh menjadi indikator usia kulit,luar kulit yang segar akan mengungkapkan inti kulit yang hijau terang dan memiliki inerbeauty tersendiri.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS