Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Temubual Eksklusif Bersama Forteen

Posted: 29 Oct 2011 08:47 PM PDT

Kalau sebelum ni, negara kita ada Phyne Ballerz, V.E dan Ruffedge, sekarang Budiey perhatikan dah tak ramai kumpulan paduan suara wujud. Namun, terbaru kumpulan vokal yang Budiey jumpa semasa pelancaran KRU TV telah muncul di persada seni suara. Empat remaja muda trang tang tang ini menamakan diri mereka Forteen yang mana bakat mereka dicungkil oleh Edry Abdul Halim.

Forteen yang membawa maksud untuk remaja dianggotai oleh empat jejaka iaitu Saiful Ridzuan Abdul Hamid, 22, (Ariz), Muhammad Ridzuan Sharifuddin, 22, (One), Mohamad Arif Ameerais Azhar, 21, (Ameer) dan Muhammad Izzul Islam Mazlan, 21 (Izzue Islam). Dalam ramai-ramai ni, Budiey hanya kenal dengan Rizu yang dulunya pernah masuk program realiti popular One In A Million (OIAM) musim ketiga.

forteen

Forteen sekarang ini sedang hangat dengan lagu single pertama berjudul Berdua Bersatu yang semakin popular di radio-radio.

Baru-baru ini, Budiey sempat menemubual Forteen…

1. Apa kelainan Forteen dari segi imej dan lagu berbanding dengan grup yang lain?
Imej Forteen lebih fokus kepada unsur-unsur formal dan digabungkan menjadi formal dan casual. Lagu single terbaru kami, Berdua Bersatu pula bergenrekan pop balada dan melodinya senang untuk didengar dan dinyanyikan bersama terutama untuk golongan remaja zaman sekarang.

2. Sejauh mana keunikan Forteen ini dapat memberi warna pada industri yang bakal bersaing dengan ramai penyanyi berkumpulan di luar sana?
Sebagai artis semestinya kami ingin bertahan sampai ke akhir hayat kami. Ini kerana kami hidup atau bernafas dengan muzik dan muzik dan jiwa kami tidak boleh dipisahkan. Mmang sudah diduga persaingan itu sentiasa ada dan positifnya perlu ada. Jadi kita kena selalu mengeluarkan sesuatu yang baru dan segar mengikut peredaraan masa bersesuaian dengan trend terkini.

3. Dalam ramai-ramai vokalis, siapa yang banyak mengetuai vokal grup ini?
Untuk single Berdua Bersatu ni kebanyakkan vokal diberi kepada ONE dan ARIDZ.

4. Ceritakan serba sedikit mesej, asal usul bagaimana lagu terbaru ini boleh dirakamkan?
Pada mulanya, kami diberi tiga lagu pilihan untuk menjadi single kami, Berdua Bersatu adalah salah satu daripadanya. Setelah berbincang kami memutuskan untuk memilih lagu berdua bersatu dan terus membuat keputusan untuk dirakamkan lagu ini.

5. Apakah visi Forteen? Di mana Forteen akan berada 5 tahun akan datang?
insyaalah kami masih merada di dalam industri Malaysia. Kami menganggap kumpulan KRU adalah mentor kami di mana mereka masih bertahan sehingga sekarang.

6. Bagaimana kalian jaga ikatan dan hubungan sesama ahli kumpulan agar tak berpecah?
Sebagai sebuah kumpulan, sebarang perkara atau permasalah yang timbul kami jadikan perbincangan sebagai asas penyelesaian. Kesemua ahli kumpulan bebas untuk bersuara, kesimpulan dan jawapan kepada penyelesaian kami jadikan sebagai keputusan bersama. Kami senang dan serasi sebagai sebuah kumpulan, jadi tiada isu atau sebab untuk kami berpecah.

7. Pendapat Forteen tentang perkembangan muzik sekarang ini?
Okay, setakat ini sepeti yang kita lihat, rancangan realiti tv semakin banyak dan bakat-bakat baru pun semakin bertambah. Jadi dari situ kita dapat lihat yang industri kita semakin berkembang.

8. K-Pop muzik jadi trend di Malaysia, tak nak tukar imej kepada K-Pop?
Kami sentiasa dikaitkan dengan K-pop atau nama sebenar korean pop, sedangkan music pop itu sesuatu yang universal bermaksud setiap artis bebas dalam cara mereka untuk berkarya. Sebenarnya kami tiada persamaan langsung dengan K-pop, di mana kami lebih mengemukakan vocal bukan tarian. Lagi pun kami lebih suka artis berkumpulan yang mengutamakan vocal sebagai pengaruh kami seperti V.E, Westlife dan lain-lain.

9. Harapan Forteen?
Harapan Forteen semestinya kami nak bertahan sampai ke akhir hayat kami. Kami berharap jugak rakyat Malaysia dapat memberi sokongan penuh kepada kami sampai bila-bila secara tidak langsung dapat membantu industri muzik tanah air dan memartabatkan lagi ke peringkat antarabangsa.

10. Perkembangan terkini Forteen?
Sekarang ini kami sedang giat menjalani promosi untuk single Berdua Bersatu dan beberapa undangan persembahan di luar sana. Alhamdullilah, kami menerima sambutan dan respon yang baik dari peminat melalui single pertama ini. Sekiranya segalanya berjalan lancar mengikut perancangan, insyallah Forteen akan muncul dengan single kedua dan ini menjadi tanda penghargaan kami khas buat peminat.

Kepada peminat yang ingin mendapatkan lagu Berdua Bersatu, lagu ini turut dimuatkan ke dalam album kompilasi OMG GEMPAK terbitan KRU Studios. Album ini sudah berada dipasaran dan boleh di dapati di cawangan Speedy, Music Valley dan Rock Corner yang berhampiran.

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Behind The Scenes Temubual Eksklusif Bersama 3 Macan
  • Gambar Siti Nurhaliza di Temubual Eksklusif @ PNB Darby Park
  • Temubual Eksklusif Bersama Dr. John Gage Di Program Tamu Awani
  • Kontroversi Melodi Manipulasi Fakta Wedding Ashraf Sinclair Bunga Citra Lestari
  • Erra Fazira dan Aleesya di Selebriti Room Suria FM Esok
  • Foto Sekitar Konsert Boyz II Men di Arena of Stars, Genting Highland
  • Sekitar Ekspresi Remaja TV9 di UKM Bangi
  • Album Kompilasi OMG Gempak
  • Dokumentari DAULAT TUANKU Di TV3
  • Rakaman Eksklusif Dato' Siti Nurhaliza Bersama Peminat
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Gambar Sekitar TV3 Kids Parade & Cake Day 2011

    Posted: 29 Oct 2011 08:26 PM PDT

    'MENJANA KARISMA KANAK-KANAK' TEMA TV3 KIDS PARADE & CAKE DAY TAHUN INI
    Lebih 30 Kontinjen Meriahkan Perarakan Kanak-kanak 1Malaysia

    Bersempena sambutan Hari Kanak-kanak SeDunia peringkat kebangsaan, TV3 dengan kerjasama Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat membawakan TV3 KIDS PARADE dan CAKE DAY buat kali ketiga sejak diperkenalkan pada tahun 2009. Objektif TV3 KIDS PARADE dan CAKE DAY ialah untuk menemukan pelbagai kelompok kanak-kanak bersama seisi keluarga dalam satu acara istimewa bertemakan 'Menjana Karisma Kanak-kanak' bagi memupuk semangat muhibah tanpa mengira bangsa dan agama dikalangan semua yang terlibat seiring dengan konsep 1Malaysia.

    TV3 Kid parade 2011

    Seawal jam 8.00pagi, TV3 KIDS PARADE bermula dengan acara pembukaan iaitu perarakan kanak-kanak 1Malaysia, di mana 38 kontinjen yang terlibat terdiri daripada pra-sekolah, sekolah, pasukan beragam, rumah kebajikan dan barisan artis yang pernah menjayakan program School Attack seperti Syazwan Zulkifli, Adam Shah, Talha Harith, Dedeq, Mimie Harris, Adi Mentor 4 dan Salma Mentor 5 (dilampirkan senarai penuh kontinjen untuk rujukan). Juara tahun lalu, SK Jalan 3, Bandar Baru Bangi sekali lagi bertanding. Wang tunai bernilai RM3,000 menjadi rebutan buat pasukan terbaik manakala RM2,000 untuk tempat kedua, RM1,000 untuk tempat ketiga dan RM500 untuk saguhati. Setiap kontinjen akan dinilai dari segi rekaan kostum, kreativiti dan persembahan keseluruhan.

    Pengurus Kumpulan Pengurusan Jenama TV3 Kids, Mohd Azri Badri berkata, "Melihat kepada kejayaan lalu, TV3 KIDS PARADE diteruskan lagi pada tahun ini. Lebih meriah, edisi kali ini mendapat kerjasama dari Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, KFC dan Nestlé. Diharapkan TV3 KIDS PARADE mampu menjadi platform untuk kanak-kanak berkumpul beraktiviti disamping memupuk jati diri dan karisma."

    Selain menyaksikan perarakan kanak-kanak, para pengunjung berpeluang menyertai pelbagai aktiviti dan memenangi cenderamata eksklusif TV3. Aktiviti lain yang diadakan di TV3 KIDS PARADE ini, antaranya, sesi beramah mesra bersama karakter kartun seperti BoBoiBoy, Upin & Ipin, Supertots, Tamagotchi, Armor Hero, persembahan pasukan sorak, bag pipe, brass band, persembahan teater kanak-kanak, pertandingan melukis, bengkel mewarna, tayangan Movie Magic, pendaftaran ahli baru MyTV3 dan banyak lagi.

    Gerai Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM), Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), KFC, Nestlé, Dutch Lady, Munchy's, Pharmaniaga dan Children Islamic Centre (CiC) turut dibuka untuk pengunjung. Di gerai JKM pengunjung boleh mendapatkan pelbagai maklumat dan informasi seperti perkhidmatan-perkhidmatan kebajikan untuk kanak-kanak, keluarga, orang kurang upaya (OKU) dan warga emas. Di gerai Dutch Lady pula terdapat 'Cabaran Sekolahku Generasi Membina' yang mempamerkan hasil kreativiti pelajar sekolah seluruh tanahair dalam membina struktur binaan dengan menggunakan kotak susu Dutch Lady.

    TV3 KIDS PARADE edisi kali ini dirasmikan oleh Y.B. Dato' Shahrizat Abdul Jalil, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat yang diiringi oleh Encik Ahmad Izham Omar, Ketua Pegawai Operasi, Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad.

    Sementara si anak seronok berhibur dan beriadah dengan pelbagai aktiviti kanak-kanak, para ibu pastinya tidak mahu ketinggalan menyertai acara CAKE DAY. Antara aktiviti-aktiviti yang diadakan ialah Pertandingan Menghias Kek yang menawarkan wang tunai bernilai RM500 untuk tempat pertama, RM300 tempat kedua, RM200 tempat ketiga dan RM100 hadiah saguhati. Objektifnya ialah untuk memberi peluang kepada kaum wanita menunjukkan bakat dan berkongsi pengetahuan berkenaan ilmu pastri.

    Acara CAKE DAY dirasmikan oleh Puan Nurul Aini Abu Bakar, Pengurus Besar Kumpulan, Pengurusan Jenama, TV3 & TV9. Selain pertandingan menghias kek, aktiviti lain yang turut diadakan adalah demonstrasi menghias kek oleh Puan Zuraidah dari Silver Spoon International College. Acara dimeriahkan lagi dengan sesi mendekorasi cup cakes bersama adik Izuan Fikri dan adik Mia Sara Nasuha serta lelongan kek yang telah dihias oleh personaliti dan artis jemputan seperti Sharifah Sakinah, Wan Sharmila, Hairi Safwan, Saiful Nizen dan Amyza Adnan kepada pengunjung yang hadir. Hasil lelongan akan disalurkan ke Tabung Amal Azean Irdawaty.

    Senarai Kontinjen TV3 KIDS PARADE
    1. Media Prima Berhad Kids
    2. School Invaders (Barisan artis yang telah sama-sama memeriahkan program TV3 Kids School Attack; Syazwan Zulkifli, Adam Shah, Talha Harith, Dedeq, Mimie Harris, Adi Mentor 4, Salma Mentor 5 dan ramai lagi)
    3. SMK St. John, Kuala Lumpur
    4. SMK (P) Sri Aman, Petaling Jaya
    5. Mascot (BoBoiBoy, Upin & Ipin, Supertots, Tamagotchi & Armor Hero)
    6. Motocade (MyTV3, TV3 Kids, School Attack & K9)
    7. SMK Tinggi Klang, Klang
    8. Permata Seni (Tiga gabungan iaitu Muzik, Koir dan Tari)
    9. Tadika Al-Fikh, Pelabuhan Klang
    10. Taska Warisan Cemerlang, Klang
    11. Tadika Sri Bunga Raya, Shah Alam
    12. Tadika Ceria Az-Zahrah, Klang
    13. Children Islamic Centre (CiC), Putrajaya
    14. Tadika Atfal Excel, Cheras
    15. Tadika Seni & Kreatif, Cheras
    16. Taska Permata SIRIM Bhd, Shah Alam
    17. Smart Soleh Integrated Preschool, Sg. Buloh
    18. Pertubuhan Rumah Amal Cahaya Tengku Ampuan Rahimah (RACTAR), Subang Jaya
    19. Rumah Hope, Petaling Jaya
    20. Rumah Sayangan, Kuala Lumpur
    21. Pertubuhan Kristian Desa Amal Jireh, Semenyih
    22. Shapherd Centre Foundation, Semenyih
    23. Rumah Ozanam, Petaling Jaya
    24. Pusat Aktiviti Kanak-Kanak, Jabatan Kebajikan Masyarakat Negeri Selangor
    25. Pemulihan Dalam Komuniti Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
    26. Pusat Aktiviti Kanak-Kanak Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
    27. Persatuan Pure Life, Kuala Lumpur
    28. SK Pandan Indah, Kuala Lumpur
    29. SK Bukit Rahman Putra, Sg. Buloh
    30. SK (J) Cina Lick Hung, Subang Jaya
    31. SK Puncak Alam, Selangor
    32. SK Seafield, Subang Jaya
    33. SK Jalan 3, Bandar Baru Bangi
    34. SK Meru, Klang
    35. SK Bukit Sentosa, Rawang
    36. SK Taman Bukit Subang
    37. SK Tun Doktor Ismail, Sabak Bernam
    38. St. John's Alumni Pipe Band
    *Mengikut urutan perarakan

    TV3 Kid parade 2011

    TV3 Kid parade 2011

    TV3 Kid parade 2011

    TV3 Kid parade 2011

    TV3 Kid parade 2011

    TV3 Kid parade 2011

    TV3 Kid parade 2011

    TV3 Kid parade 2011

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • KIDS PARADE & CAKE DAY
  • TV3 Kids Parade & Cake Day 2011
  • TV3 Kids Parade Bertemakan Persahabatan
  • TV3 Kids Parade & Cake Day
  • Cartoon Network Ben 10 Ultimate Boot Camp
  • TV3 Bakal Anjurkan My Kids Awards
  • TV3 Kids School Attack Jana Minda Cerdas Kanak-Kanak
  • The Water Horse & Da Vinci Creative Kids Art Worshops
  • Life Stories Hyper Parents & Coddled Kids
  • TV3 Kids Voice Out School Attack
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    ASTAGA!! Ibu Dan Anak Melekat Hingga Mati Akibat Berzina

    Posted: 29 Oct 2011 09:00 PM PDT

    Kes persetubuhan ibu dan anak yang tak boleh dipisahkan telah menjadi buah mulut masyarakat Gorontalo. Kini, ibu dan anak itu telah meninggal dunia. Bilakah keduanya meninggal dunia masih menjadi pertanyaan.

    Menurut maklumat dari Gorontalo Post, ibu yang berusia 30-an tahun dan anak yang berusia 15 tahun tersebut meninggal beberapa jam selepas berada di bilik pembedahan salah sebuah hospital di Gorontalo.

    Ada desas desus yang mengatakan keduanya masih sempat bertahan beberapa hari sebelum meninggal dunia. Setelah menyelidik di Gorontalo Post, didapati ibu dan anak tersebut meninggal setelah pasukan perubatan berusaha melakukan pembedahan untuk memisahkan keduanya.

    Pembedahan itu terpaksa dilakukan kerana keadaan kedua-duanya amat kritikal.Doktor tiada jalan lain untuk memisahkan keduanya selain melakukan pembedahan.

    Setelah melakukan pembedahan, keduanya meninggal dunia. Mayat kedua beranak itu dituntut keluar secara tertutup

    http://www.menjelma.com

    Otot Betis Kanak-kanak 3 Tahun Ini Dipenuhi Paku

    Posted: 29 Oct 2011 08:00 PM PDT

    PAREPARE- Safira kanak-kanak 3 tahun yang sebelumnya diberitakan menderita penyakit aneh, kini telah menjalani perawatan Intesnif di Hospital Umum Andi Makasau. Pasukan doktor memastikan, pada betis Safira terdapat lempengan logam berupa besi menyerupai paku pada betis kiri dan kanannya oleh doktor pakar.

    Hal itu terungkap setelah doktor ahli radiologi RS Andi Makasau, dr Subaedah melakukan tindakan rontgen.

    "Ini kes yang pertama saya dapatkan, biasanya saya cuma menemukan pada orang dewasa itupun hanya susut, " terang dia.

    Dia menambahkan, di betis Safira, masih ada 26 benda asing yang menyerupai paku. "Saya sudah periksa dalam betis anak itu, Ada yang berukuran 1 cm, 2 cm, hingga 5 cm, dan pada betis sebelah kiri ada 19 buah dan kanan 7 buah," jelasnya.

    Ketika ditanya soal penyebab adanya benda asing tersebut, Subaedah tidak boleh menjawab dari segi medik. "Penyebab benda asing ini kami tidak boleh jawab dari segi medik, kerana tidak masuk diakal ini boleh terjadi, namun foto rotgen ini sudah memastikan kerana beza antara tulang dan paku yang ada di betis anak tersebut," terang dia.

    Subaedah menyatakan pihaknya berharap anak tersebut dioperasi secepatnya. "Sebaiknya segera dibuang paku ini, dengan cara operasi, dari foto dan analisa medik kami, besi ini menempel pada otot, untungnya pada tulang tidak ada dan Kemungkinan kecil tidak terkena pembuluh darah. Jika tidak ditangani lebih lanjut boleh mengakibatkan infeksi," pungkas dia.

    Ibu Safira, Sarifah Hamsiah berharap agar anaknya boleh cepat sembuh. "Saya berterima kasih kepada pemerintah kerana beban saya telah dibantu, mudah-mudahan penyakit aneh anak saya segera sembuh," katanya.

    http://news.okezone.com

    Bukti kenapa lelaki tak boleh jadi baby sitter

    Posted: 29 Oct 2011 07:00 PM PDT









    Hebat..blogger makanan cipta set sarapan Inggeris hanya dengan gula

    Posted: 29 Oct 2011 06:00 PM PDT

    Sekilas kita melihat ini merupakan sepiring sarapan lengkap ala Inggris, namun siapa yang menyangka bahawa sebenarnya sarapan yang antara lain terdiri dari telur mata lembu, kacang panggang, kembang tahu dan sosej tersebut sepenuhnya terbuat dari gula.

    Ini adalah hasil kerja keras selama berminggu-minggu oleh blogger makanan kreatif Vicky McDonald dari Stasty.com.








    Sumber : dailymail

    Kanak-kanak ni Bernama Adolf Hitler

    Posted: 29 Oct 2011 05:00 PM PDT

    INILAH.COM, New Jersey – Deborah dan Heath Campbell memiliki tiga anak, salah satunya bernama Adolf Hitler. Mereka berkata nama itu bukan bererti rasis.

    Selain Adolf Hitler (5), dua anak lainnya kembar bernama Aryan Nation dan Hinler Jeannie. Deborah dan Heath juga memiliki tato swastika serta menghiasi rumah mereka dengan simbol Nazi tersebut.

    Tapi mereka tetap menyatakan tidak rasis, hanya suka simbol swastika. Sayangnya, pengadilan memutuskan Deborah dan Heath bukan lagi orangtua ketiga anak itu. sebab pengadilan membuktikan, keduanya membiarkan anak-anak mereka.

    Pasangan dari New Jersey, AS ini dilaporkan ke polis setelah meminta kedai kek membuat kek dengan nama Adolf di atasnya. Pasangan ini mengatakan pengadilan mengambil anak mereka kerana nama-nama mereka.

    "Hakim dan Division of Youth and Family Servide mengatakan tak ada bukti dan mereka melakukannya kerana nama anak-anak. Mereka terpengaruh hanya kerana nama anak-anak," ujar Heath.

    "Orang seharunya menerima perubahan. Anak saya takkan membesar seperti Hitler dan melakukan apa yang ia lakukan," lanjutnya, berharap hakim mengizinkan ia dan isteri membawa pulang anak-anak mereka pada Disember.

    Kenyang makan KFC,kakak ni tak sedar coli dah terbukak

    Posted: 29 Oct 2011 11:01 AM PDT

    Parah !! Bayinya Nyaris Jatuh dari Tingkat 3 ( Pic + Video )

    Posted: 29 Oct 2011 10:30 AM PDT

    Nail-biting: Ashley Brown, of Stone Mountain, Georgia, holds her three-year-old daughter from her ankles as she prepares to drop her to safety


    Hold on! A rope tied around the girl's waist slipped off as her mother let go


    Rescue: Baby Jayden tumbles into the arms of a neighbour as her mother clings to the rope that slipped


    Thankful: Ashley Brown, 23, cradles her six-month-old son, James, after her family survived the blaze


    Miracle: Baby James was tossed from the third-story window before his older sister, Jayden, was dropped by a rope


    Abang negro tengah 'projek' di celah pokok buluh kena sergah polis

    Posted: 29 Oct 2011 09:45 AM PDT


    Blogger cantik ini dipermalukan kerana ada vibrator dalam bagasinya

    Posted: 29 Oct 2011 08:00 AM PDT

    INILAH.COM, Washington – Gara-gara membawa vibrator, penumpang di sebuah lapangan terbang Amerika Syarikat (AS) dipermalukan dan seorang petugas direhatkan. Bagaimana ceritanya?

    Pihak berkuasa Keselamatan Transportasi AS (TSA) memutuskan memberi tindakan disiplin kepada seorang petugasnya, terkait keberadaan vibrator tersebut.

    Si petugas yang tak disebut namanya, memeriksa bagasi yang dibawa oleh blogger perempuan, Jill Filipovic. Di dalam begasi Filipovic, terdapat 'mainan' tersebut.

    Selepas memeriksa bagasi Filipovis, si petugas menuliskan kata-kata tak senonoh di dokumen milik perempuan itu. "Get your freak on girl," tulis si petugas.

    Merasa kata-kata itu tak sopan dan jelas tak profesional, Filipovic mengambil gambar tulisan itu dan mempostingnya ke situs blog mikro, Twitter.

    "Baru saja membongkar beg dan menemukan catatan ini dari TSA. Sepertinya mereka menemukan barang peribadi milik saya di beg. Wow," demikian caption foto.

    Malang bagi si petugas kerana Filipovic ternyata juga seorang peguam. TSA langsung mengadakan penyelidikan mengenai insiden ini.

    "Petugas yang menuliskan kata-kata itu kami pindahkan dari bahagian screening dan memberinya tindakan disiplin," kata TSA di blog resminya. Filipovic tak menyaman TSA atas insiden ini.

    Wow..Ular Sawa 16 Kaki, Menelan Seekor Rusa di Florida

    Posted: 29 Oct 2011 07:00 AM PDT

    Para pekerja di Taman Nasional Everglades di Florida telah menangkap dan membunuh seekor ular sawa Burma sepanjang 16 kaki (4,8 meter), yang baru saja memakan seekor rusa dewasa.

    Scott Hardin, koordinator spesies eksotis untuk komisi Ikan dan Hidupan Liar Florida, mengatakan bahwa para pekerja menemukan ular tersebut pada Khamis (27/10). Dan merupakan salah satu ular sawa terbesar yang pernah ditemukan di Florida Selatan.


    Hardin mengatakan bahawa ular sawa tersebut baru saya melahap seekor rusa seberat 34 kg. Sehingga para pekerja menembaknya dengan senapang.

    Skip Snow, seorang ahli biologi dan spesialis ular sawa di Taman Nasional Everglade, yang melakukan autopsi pada bangkai ular tersebut, menjelaskan bahawa dalam perut sang sawa ditemukan bangkai seekor rusa.

    Sumber : _msnbc.msn.com

    Gambar macam ni memang meloyakan tekak

    Posted: 29 Oct 2011 06:00 AM PDT


    walaupun ini gambar photoshop..kalau macam ni punya penyakit kalau ada
    memang mengelikan.Siapa agaknya yang boleh lihat gambar macam ni agak lama?

    sumber gambar : anak teruna

    Kerana kekurangan wanita,adik beradik boleh setubuhi isteri abang atau adik bila-bila masa

    Posted: 29 Oct 2011 05:00 AM PDT


    VIVAnews - Kepercayaan primitif India yang mengagungkan anak lelaki dan menafikkan kelahiran wanita berhujung pada timpangnya jumlah kedua gender. Hal ini, menciptakan kejadian yang bertentangan dengan moral, iaitu berkongsi steri dengan para saudara.

    Hal ini terjadi di wilayah utara India, tepatnya di distrik Baghpat, hanya sekitar dua jam dari kota metropolitan New Delhi. Munni, wanita pertengahan 40an yang mengisahkan penderitaannya menjadi seorang isteri dari suami sekaligus pemuas nafsu adik-adik suaminya.

    "Suamiku dan orangtuanya berkata, saya harus membagi diri saya dengan adik-adiknya," kata Munni, dikutip dari Daily Mail, Sabtu 29 Oktober 2011.

    Dua adik suaminya adalah bujang lapuk yang tidak memiliki isteri. Antara lain disebabkan tidak mencukupinya jumlah wanita di desa tersebut. Munni saat ini memiliki tiga orang anak, hasil hubungannya dengan suami, dan dua adiknya.

    "Mereka mensetubuhi saya bilapun mereka mahu, siang atau malam. Jika saya menolak, mereka memukuli saya dengan apa saja. Kadang mereka mengusir saya untuk tidur di luar, saya juga pernah disiram minyak tanah dan dibakar," kisah Munni yang akhirnya berhasil lari.

    Munni hanyalah satu dari puluhan wanita di Baghpat yang mengalami hal yang sama. Kes-kes penyiksaan dan penyimpangan ini kebanyakan tidak dilaporkan ke polis. Wanita-wanita ini jarang dapat keluar rumah sendirian, sehingga sulit untuk berhubung dengan dunia luar.

    Warga desa mengatakan fenomena berbagi isteri ini memiliki banyak keuntungan. Salah satunya adalah menghindari perpecahan akibat berebut lahan dan aset di antara para pewaris keluarga. Selain itu, juga membebaskan wanita miskin dengan menikahinya, mendapatkan nafkah dari ramai lelaki.

    Bhagyashri Dengle, direktur eksekutif Children's Charity Plan India, mengatakan fenomena ini terjadi akibat menurunnya jumlah wanita dibandingkan lelaki. Kebanyakan warga di India menggugur bayi wanita kerana dianggap tidak berguna di masa depan.

    "Kita harus melakukan sesuai jika tidak situasi akan memburuk. Wanita di India akan semakin berisiko diculik, diperkosa atau jauh lebih buruk lagi," kata Dengle.

    Menurut sensus India tahun 2011, saat ini hanya terdapat 858 wanita untuk 1.000 orang lelaki di Baghpat. Jumlah wanita terus menurun. Hal ini juga terjadi di distrik Haryana, Punjab, Rajashtan dan Gujarat.

    "Di setiap desa, terdapat lima atau enam bujang yang tidak dapat menemukan isteri. Dalam satu keluarga, terdapat tiga atau empat lelaki yang belum menikah," kata Dengle lagi.

    Salah satu cara untuk mengatasinya adalah membeli pengantin dari daerah lain seharga 15.000 rupee. Namun, inipun hanya membawa penderitaan kepada kaum wanita, kerana kebanyakan harus menikah dengan lelaki yang jauh lebih tua

    Haah..cara nak selamatkan komputer dari gangguan budak kecil

    Posted: 29 Oct 2011 04:00 AM PDT


    Ada Taksi dari Tank di Britain! [Video]

    Posted: 29 Oct 2011 03:00 AM PDT

    Pemandangan tak biasa terlihat di jalanan Inggris belakangan ini. Warga yang berdiri di pinggir jalan dapat melihat beberapa kendaraan berlapis waja berkeliling sambil mengangkut penumpang, ternyata kendaraan itu berubah menjadi taksi! Dan tambangnya percuma.Ada apakah gerangan?

    Tank-taksi seberat 16 ton yang disebut Tanksi itu memang sengaja beroperasi di jalanan Inggris atas permintaan Electronic Arts. Buat apa? Tentu saja untuk mempromosikan game perang terbaru mereka yang baru saja diluncurkan, Battlefield 3.


    Anjing ni buat pertandingan bolasepak terhenti seketika

    Posted: 29 Oct 2011 02:00 AM PDT

    Sebuah pertandingan bolasepak pada pertandingan Copa Sudamericana antara Santa Fe melawan Botafogo pada Rabu (26/10), terpaksa harus dihentikan selama beberapa minit. Namun dihentikannya pertandingan ini bukan akibat kerusuhan penonton, tapi kerana seekor anjing yang tiba-tiba masuk kedalam padang.

    Kejadian ini langsung membuat heboh seisi stadium,dimana para pemain mahupun official terlibat aksi kejar-kejaran saat berusaha menangkap anjing tersebut.

    Peristiwa kejar-kejaran lucu ini berlangsung selama lebih dari tiga minit, sampai si anjing memutuskan kembali ke penonton.

    Sementara itu penyebab sang anjing masuk kedalam lapangan, sampai saat ini belum diketahui secara jelas.


    Siapa mahu cium a**nya awek ini?

    Posted: 29 Oct 2011 01:00 AM PDT

    agaknya siapa yang mahu cium a**nya awek-awek ini..
    jom tekan spoiler dibawah untuk mengetahui apa yang nak
    dicium



    Spoiler:



    Photobucket

    Photobucket

    Photobucket

    Photobucket

    PUHHHH..kalau macam ni punya panjang bulu ketiak siapa yang nak cium...hhahaha..mungkin ada.Kalau di buangkan lebih manis..muka cun bulu ketiak bersepah kan tak sedap didengar kalau orang kutuk macam tu



    Gila..ada syarikat yang nak ambil cetakan kemaluan Lindsay Lohan untuk dijadikan sex toys

    Posted: 29 Oct 2011 12:00 AM PDT

    LOS ANGELES- Setelah menjalani sesi pengambaran foto dengan majalah Playboy, Lindsay Lohan semakin laris. Bintang Mean Girls itu ditawari sebuah perusahaan yang meminta izin membuat sebuah mainan seks atau sex toys.

    Perusahaan khusus hiburan dewasa, Fleshlight sedang giat melobi agar boleh mengambil cetakan alat vital milik Lindsay untuk dijadikan mainan seks. Kemungkinan besar mainan seks itu berupa boneka yang mirip Lindsay.

    Sebagai bukti keseriusan mereka, Fleshlight berani memberikan harga USD1 juta. Namun, niat itu sepertinya akan disulit dilakukan lantaran Lindsay tak tertarik. Menurut laporan TMZ, yang dikutip dari Hollyscoop, Jumaat (28/10/2011).

    "Lindsay sepertinya tidak akan menerima tawaran itu meski ditawari wang yang banyak," kata sumber yang dekat dengan Lindsay.(rik)

    sumber : http://celebrity.okezone.com

    Artis Cantik Korea Ini Gembira Warga Internet Suka Pehanya Yang Gebu

    Posted: 28 Oct 2011 11:00 PM PDT

    Lee Yoon-ji sempat terkejut dengan reaksi netizen (warga internet) yang mengomen pahanya. Para netizen itu menganggap pahanya sangat indah.


    Padahal, sebelum menghadiri Busan Internasional Film Festival (BIFF) Lee Yoon-ji sempat khuatir pahanya akan terekspos di balik gaun seksi yang dikenakannya.

    "Sebenarnya saya tidak menyukai bahagian paha karena berkerut. Tetapi saat saya datang di BIFF paha saya tertangkap kamera, dan ternyata mendapat respon baik," kata Lee Yoon-ji seperti dilansir Nate, Jumaat (28/10/2011).

    Memiliki paha dihiasi kerutan, membuat Lee Yoo-ji sering mengeluhkannya. Sebab bahagian tersebut justru sangat menganggu penampilan.

    "Ketika saya pergi ke pemandian umum dengan keluarga, saya dapat menemukan mereka (kerutan) dengan kerana mereka ada di dekat paha saya. Dan saya berusaha keras menurunkan berat badan agar paha saya tidak terlihat bergelembir," imbuhnya.

    Berkat foto Lee Yoon-ji yang mempamerkan paha di BIFF, justru membuat banyak lelaki tertarik kepadanya.


    http://celebrity.okezone.com

    Wanita ini Jatuh Pengsan Ketika Dilamar

    Posted: 28 Oct 2011 10:00 PM PDT

    Seorang lelaki berlutut dengan tangan memegang cincin sambil mengucapkan kata 'mahukah kau menikah denganku', adalah suatu momen yang paling ditunggu-tunggu semua wanita di dunia.

    Namun ketika sang kekasih, Cameron mengucapkan lamarannya, Brittany Hillards mendapatkan 'lebih' dari sekadar kejutan. Kerana setelah Cameron mengucapkan lamarannya, Brittany langsung jatuh pengsan.

    Rupanya Brittany tidak menyangka akan mendapatkan kejutan istimewa dari kekasihya, ketika Cameron membawanya ke sebuah taman untuk merayakan ulang tahun hubungan percintaan mereka yang pertama, ia terlebih dulu menutup mata Brittany.

    Namun, belum pulih benar dari rasa terkejut saat melihat para keluarga berkumpul dalam acara tersebut, Ia tercengang ketika Cameron tiba-tiba berlutut, mengeluarkan cincin dari sakunya kemudian mengucapkan lamaran kepada gadis pujaannya. Hal ini membuat Brittany terkejut dan kemudian jatuh pengsan.

    "Tunangan saya Cameron, menutup mata saya sejak meninggalkan rumah. Aku sama sekali tidak mengetahui kalau ini adalah sebuah kejutan," tuturnya.

    "Itu sebenarnya adalah ulang tahun pertama hubungan kami. Dan saat dia melamar saya jatuh pengsan. Saya tidak tahu kenapa, namun saya merasa seperti orang dungu." tambah Brittany.


    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS