Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Angelina Anak Watie Elite?

Posted: 10 Jan 2011 04:44 AM PST

ANGELINA ANAK WATIE ELITE

Kalau anda mengikuti siaran Melodi pada ahad lepas, semestinya anda sudah sedia maklum mengenai satu 'isu hangat' dimana seorang remaja bernama Angelina membuat pengakuan ekslusif kepada Melodi yang dia adalah anak kepada seorang artis wanita. Tambah memeranjatkan, dia mengaku yang dia adalah anak tidak sah taraf artis tersebut.

ANGELINA ANAK WATIE ELITE

Antara kandungan SMS yang ditunjukkan.

ANGELINA ANAK WATIE ELITE

ANGELINA ANAK WATIE ELITE

Walau bagaimanapun, semasa wawancara antara Michelle dan remaja tersebut, nama artis yang dikatakan ibu kepada remaja tersebut tidak dinyatakan atau lebih tepat di-tut-kan sehingga menjadi teka-teki kepada penonton mengenai siapakah artis yang dimaksudkan itu. Yang ada cuma hint berupa sekeping gambar artis tersebut yang telah diblurkan.

ANGELINA ANAK WATIE ELITE

Walaupun Melodi cuba menyembunyikan nama artis yang dikatakan ibu kepada remaja tersebut dan hanya menunjukkan gambar yang telah di'blurkan, tapi pada akhir rancangan, Melodi mungkin secara tidak sengaja atau terlepas pandang telah 'membocorkan rahsia' mengenai artis wanita yang dikatakan adalah ibu kandung kepada remaja tersebut.

Buktinya…

ANGELINA ANAK WATIE ELITE

Jadi persoalannya sekarang, benarkah Angelina tu anak Watie?

Related Posts with Thumbnails
Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Kecapi Keanggunan Bersama Minuman Anti-Penuaan Eterna’

Posted: 10 Jan 2011 08:42 AM PST

Kecapi Keanggunan Bersama Minuman Anti-Penuaan Eterna'

Eterna-Poster3

Ooosha.com dengan bangganya memperkenalkan produk Minuman Anti-Penuaan Eterna' yang pertama kali diperkenalkan di Malaysia. Dengan kombinasi Kolagen Marin dan Xanthone Buah Manggis, minuman Anti-Penuaan Eterna' akan membantu pengguna mengurangkan kedut, meningkatkan keanjalan kulit, menghidrasikan permukaan kulit dan memperlahankan kesan penuaan.

Dengan konsentrasi 5000mg dalam setiap hidangan, Minuman Anti-Penuaan Eterna' padat dengan kolagen marin yang terkenal sebagai bahan anti-penuaan berkebolehan meningkatkan keanjalan kulit, meningkatkan hidrasi pada kulit, menghidupkan semula kulit berumur, mengurangkan kesan parut dan "stretch marks", dan membantu mengaktifkan kolagen semulajadi kulit.

Minuman Anti-Penuaan Eterna' juga mengandungi Xanthone dari ekstrak buah manggis – satu bahan yang terkenal sebagai anti-radang dan anti-oksida yang membantu melawan radikal bebas yang memberi kesan buruk kepada kulit anda. Vitamin C juga ditambahkan bagi membantu pengurangan kedut, melembapkan dan melembutkan permukaan kulit.

Eterna' berperisa beri dan sesuai diambil sejuk.

Ambil segelas Minuman Anti-Penuaan Eterna' setiap hari, sebaiknya dengan perut kosong sebelum tidur, selama 15 hari secara konsisten untuk melihat kesannya.

40-HARI TANPA SOAL Ooosha.com

Eterna Web2

Minuman Eterna' boleh didapati secara eksklusif di Ooosha.com berserta dengan jaminan 40-Hari Pulangan Wang Tanpa Soal yang PERTAMA di Malaysia. Jaminan ini adalah untuk memberi keselesaan kepada pengguna dalam pembelian produk dari Ooosha.com. Jika pengguna tidak berpuas hati dengan produk, atas apa sebab sekalipun dan walaupun telah digunakan, mereka boleh memulangkannya (tertakluk kepada syarat pemulangan) dan Ooosha.com akan memulangkan kembali wang anda tanpa soal!!!

Eterna' disenaraikan berserta harga RM 110 (15 x 15gm sachet) di pasaran tetapi boleh didapati pada harga istimewa iaitu RM 100 sahaja (tidak termasuk kos pengangkutan).

PELUANG MEMENANGI APPLE iPAD

Bersempena dengan pelancaran Eterna' di Ooosha.com, anda berpeluang memenangi Apple iPad dengan hanya mengikuti langkah-langkah berikut:

1. Daftar sebagai ahli di Ooosha.com

2. Jadi pengikut kami di twitter.com/myooosha dan/atau Facebook [Ooosha Zero-Risk Shopping]

3. Kemudian tulis yang berikut sebagai Status Facebook/Tweet di Twitter anda:

Dengan Eterna',umur hanyalah angka.Potongan 10% & peluang menangi Apple iPad bersama [sebut-nama username kami (eg: @myooosha)].Layari http://ooosha.com

- Pastikan anda menggunakan frasa yang sama berserta sebut-nama yang sah dalam status atau Tweet anda (sebut-nama yang sah adalah apabila pembaca boleh KLIK pada sebut-nama tersebut)

4. Hantar e-mail kepada kami di share@ooosha.com berserta maklumat berikut:

- Username anda di Ooosha.com
- Username Facebook dan/atau Twitter anda
- Masa dan tarikh status dan/atau Tweet anda yang menyebut nama kami

5. Anda secara automatik akan menerima baucer diskaun 10% melalui e-mel DAN berdaftar untuk cabutan Apple iPad

Penyertaan terakhir pada 31 Januari 2011.

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • CARA BERKESAN MENGANJAL DAN TON BADAN
  • Maya Karin Jadi Duta Produk Minuman Bertenaga
  • Gambar Sekitar Bengkel Kecantikan Bersama Irma Hasmie
  • Jemputan: Sessi Pengenalan di AsterSpring Pavilion
  • Profil Watie Bekas Anggota Elite
  • Puteri Sarah Liyana Minum Apa Tu?
  • Video Sex Skandal Khairy Jamaludin Tersebar di Internet?
  • Maya Karin Berkempen Untuk Alam Sekitar
  • Advertorial: Sanchi Panax Natoginseng
  • Serikan Wajah dengan Beautee Face Ampoule Series
  • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    Astro First Movie On Demand dari Pawagam ke Rumah Anda

    Posted: 10 Jan 2011 08:15 AM PST

    Pada jam 11 pagi tadi, Budiey menghadiri satu sidang media dan pelancaran Astro First di Zouk KL, Jalan Ampang, Kuala Lumpur. Selain penerbit dan distributor filem, Budiey lihat ramai juga selebriti dan pelakon filem turut berada di sana untuk mempromosikan Astro First. Antaranya, Lisa Surihani, Putri Mardiana, Shaheizy Sam, Yana Samsudin dan ramai lagi.

    Astro First

    Astro First membawa Pawagan ke Rumah Anda

    Perkhidmatan pertama seumpamanya yang membolehkan anda menonton filem tempatan terbaru

    Astro First

    Rakyat Malaysia sudah tidak perlu bersusah payah untuk beratur panjang di kaunter tiket dan mengharungi kesesakan lalu lintas setiap kali mahu menonton wayang di pawagam apabila perkidmatan movie-on-demand terbaru; Astro First kini boleh dinikmati menerusi platform Astro bermula 13 Januari ini.

    Astro First

    Pelanggan Astro akan berpeluang untuk menonton filem-filem terbaru selepas dua minggu ditayangkan di pawagam di kediaman masing-masing pada harga yang berpatutan.

    Astro First

    Ini dia ejen Zalif, dulu PR KRU Studios sekarang ni Zalif nak jadi pelakon sepenuh masa. Nama dia Zalif tapi kitorang panggil dia Pooh sebab dia comel macam anak patung Pooh.

    Astro First

    Astro First, sebuah perkhidmatan movie-on-demand yang pertama seumpamanya bakal disiarkan menerusi Saluran Astro 480 bermula 13 Januari 2011 dengan tiga judul hebat – Aku Masih Dara, Damping Malam dan Ngangkung.

    Perkhidmatan ini menjanjikan harga yang berpatutan, keselesaan serta meningkatkan kualiti masa sekeluarga untuk setiap pelanggan Astro.

    Pelanggan Astro boleh menantikan lebih banyak judul filem terbaik seperti Hikayat Merong Mahawangsa, Hantu Kak Limah Balik Rumah, KongSi, Kembar Siang, Tolong Awek Aku Pontianak, Senjakala, Sini Ada Hantu dan sebagainya untuk bulan-bulan akan datang.

    Astro First mempunyai tiga kunci kelebihan seperti berikut:
    Senarai filem-filem terbaru terus menerusi Astro First selepas dua minggu ditayangkan di pawagam.

    Keselesaan – menonton filem-filem terbaru menerusi Astro First di kediaman masing-masing pada bila-bila masa dan seberapa kerap mengikut keselesaan anda bersama keluarga dan rakan-rakan.

    Lebih nilai untuk wang – Dengan bayaran sebanyak RM15 setiap judul filem berbanding bayaran sebanyak RM40 hingga RM60 untuk empat ahli keluarga, Astro First ternyata member lebih nilai untuk wang anda. Selain itu, 32 pilihan masa menonton untuk setiap filem memberikan keselesaan untuk menonton mengikut keselesaan anda, sekerap mungkin dalam tempoh 48 jam selepas pembelian.

    Astro First

    Ketua Pegawai Operasi ASTRO, Henry Tan

    Ketua Pegawai Operasi ASTRO, Henry Tan berkata, "Astro mensasarkan untuk membawa hiburan masa depan ke setiap kediaman rakyat Malaysia. Astro First merupakan perkhidmatan pertama seumpamanya dalam usaha untuk melakar sejarah industri hiburan. Menerusi Astro First, anda kiniboleh menikmati filem-filem terkini yang baru ditayangkan di pawagam-pawagam seluruh Malaysia di kediaman masing-masing mengikut keselesaan sendiri.Selepas perundingan demi perundingan denganpihak-pihak pawagam dan syarikat produksi yang terlibat, kini kami sudah bersedia untuk menawarkan filem-filem terkini di pawagam menerusi platform Astro terus ke kediaman pelanggan dengan nilai yang jauh lebih baik.

    Lebih daripada sekadar menawarkan pengalaman menonton filem terbaru kepada tiga juta pelanggan, Astro First juga merupakan misi yang sama penting yakni untuk memperluaskan pengedaran filem-filem dan memanjangkan tempoh menonton yang ditawarkan di pawagam. Astro First juga memberi akses pangkalan penonton yang luas kepada penerbit-penerbit filem tempatan yang selama ini tidak pernah didapati. Menerusi Astro First juga, para pencinta filem yang menetap di kawasan yang tidak mempunyai akses kepada pawagam kini berpeluang untuk menikmati dan menunjukkan sokongan mereka kepada filem-filem tempatan. Secara ringkas, Astro First bakal merancakkan ekonomi industri filem negara ini."

    Tan turut menambah, "Kami percaya Astro First menyediakan platform untuk mempromosi kandungan kreatif tempatan di kalangan penonton Malaysia secara lebih meluas. Kami yakin dengan kejayaan filem-filem tempatan di Astro First ini kelak bakal menyaksikan pesaing antarabangsa dan serantau untuk turut serta dalam mengubah cara pengedaran filem-filem di Malaysia."

    Astro First

    Tiga langkah mudah untuk menikmati Astro First
    Sangat mudah untuk membeli filem kegemaran anda di Astro First. Kunjungi media portal Astro First di Saluran Astro 480 dan;

    1. Tekan butang biru di alat kawalan jauh Astro dan pilih filem kegemaran anda.

    2. Tekan butang biru sekali lagi untuk pengesahan. 3. 13 digit kod SMS akan dipaparkan di televisyen. SMS BUY[13-digit code] ke 32999. Contoh: BUY 1234567891234

    Anda akan menerima SMS pengesahan pembelian dan filem tersebut kini boleh ditonton dalam masa lebih kurang lima minit kemudian. Setiap pembelian akan dicajkan ke bil semasa pelanggan. Kadar caj telco akan dikenakan untuk setiap SMS.

    Untuk maklumat lanjut, layarilah www.astro.com.my/astrofirst

    Astro First

    Cuba teka siapa yang bawa motor besar ni.

    Astro First

    Yesss… Dira Abu Zahar. Dia kan memang bikers.

    Astro First

    Erynne Erynna, pelakon remaja yang membintang filem Damping Malam pun ada

    Astro First

    Ehem ehem, Shaheizy Sam & Lisa Surihani pakai sedondon tu.

    Astro First

    Yana Samsudin & Tasya

    Astro First

    Ashraf Muslim yang kacak lagi bergaya

    Astro First

    Putri Mardiana

    Astro First

    Shaheizy Sam yang baru habis pengambaran filem 8 Jam. Dengarnya watak Sam dalam filem ni memang lain dari yang lain.

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Drama Mertua VS Menantu Lakonan Erra Fazira
  • Promo: Dapatkan Majalah Cinema Online Keluaran April Sekarang!
  • Video Trailer Filem Selamat Pagi Cinta
  • Movie Carnival 2008
  • Filem Momok The Movie Kutip RM1 Juta Dalam 5 Hari
  • Profile Khairi Zukhairi
  • FILEM SETEM & MARHABAN DI ASTRO DI PAKEJ MUSTIKA
  • Video The Making Of… Sebalik Tabir Filem Syurga Cinta
  • Phua Chu Kang The Movie
  • Promo: Dapatkan Majalah Cinema Online Keluaran Mei Sekarang!
  • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    Dr. Rozmey Tertipu, Ingin Buka dRbook Penganti Facebook

    Posted: 10 Jan 2011 10:11 PM PST

    Dr. Rozmey Tertipu, Ingin Buka dRbook Penganti Facebook

    Screen shot 2011 01 11 at 2.04.47 PM Dr. Rozmey Tertipu, Ingin Buka dRbook Penganti Facebook

    Ini lawak antarabangsa ke apa? Dr. Rozmey kembali mewarnai dunia hiburan dengan idea-idea yang makin pelik & tak munasabah. Terpengaruh dengan khabar angin bahawa Facebook bakal ditutup 15 Mac 2011, Dr Rozmey bercadang untuk membuka sebuah laman sosial bagi mengantikan kekurangan tersebut, dRbook.

    Ya, anda yang percaya bahawa Facebook akan ditutup memang 100% kena troll, pwned (Apa itu pwned?). Minggu lepas, konglomerat kewangan dunia seperti Goldman Sachs & sebuah syarikat Rusia membuat pelaburan bernilai $500 juta, dengan anggaran nilai potensi Facebook berjumlah $50 billion. Penganalisis pelaburan juga menganggarkan Facebook bakal bernilai $57 billion menjelang akhir tahun ini.

    Screen shot 2011 01 11 at 2.09.12 PM Dr. Rozmey Tertipu, Ingin Buka dRbook Penganti Facebook

    Menurut jurucakap CNBC, nila Facebook kini melebihi jumlah nilai Boeing, syarikat pembinaan kapal terbang yang terbesar di dunia. Dianggarkan Boeing hanya bernilai $49 billion setakat hari ini.

    Logik akal, tak mungkin Mark Zuckerberg (co-founder Facebook) suka hati nak melenyapkan Facebook daripada dunia maya. Bukan apa, kami yakin pasti ada terselit duit-duit mafia yang turut dilaburkan dalam Facebook, cari nahas je!

    Tujuan artikel ini ditulis untuk melenyapkan kisah-kisah Facebook yang makin menjadi-jadi.

    pixel Dr. Rozmey Tertipu, Ingin Buka dRbook Penganti Facebook
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    Keputusan Undian, Setuju Atau Tidak Anna Raffali Menang AJL 25.

    Posted: 10 Jan 2011 07:00 PM PST

    Screen shot 2011 01 11 at 10.59.10 AM Keputusan Undian, Setuju Atau Tidak Anna Raffali Menang AJL 25.

    Setelah 24 jam undian berjudul "Tolong Ingatkan Aku – Ana Raffali menang, setuju atau tidak?" dibuka, kami menerima keputusan penuh hasil respon orang ramai terhadap keputusan Anugerah Juara Lagu 25. Harus kami ingatkan, keputusan ini dibuat berdasarkan survey terhadap pembaca OHBULAN! yang datang daripada pelbagai pelosok negara, dengan pelbagai pendapat dan pelbagai bidang kerjaya.

    Andai Ana Raffali terbaca survey ini, jangan marah atau bengang. Jadikan ini sebagai pembakar semangat, satu benchmark permulaan Ana Raffali untuk menidakkan segala kritikan orang ramai.

    Daripada 2391 responden yang menyertai undian, sebanyak 1648 respon mewakili 69% undian tidak bersetuju bahawa Ana Raffali sepatutnya memang AJL 25, kerana lagu lain lebih sedap. Manakala, sebanyak 743 respon mewakili 31% undian bersetuju bahawa Ana Raffali wajar menang AJL 25, kerana lagu dia memang sedap.

    p/s: Lagu Tolong Ingatkan aku – Ana Raffali akan lebih sedap kalau anda berulang kali mendengar lagu ini. Sebab itu, kami letakkan video klip Ana Raffali di bahagian video, muka depan.

    pixel Keputusan Undian, Setuju Atau Tidak Anna Raffali Menang AJL 25.
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    SkyCrewz Network

    sumber :-

    SkyCrewz Network


    Majalah Mangga Edisi Januari 2011 Kene Kencing??

    Posted: 10 Jan 2011 06:57 AM PST

    Majalah Mangga Edisi Januari 2011 Kene Kencing??

    Siapa yang kene kencing ni? Majalah Mangga atau pun Anith? Yang pasti pembaca dan pembeli memang kene kencing. Apa pun mungkin taktik menaikkan nama kot ? atau pun tersalah cakap takpun tersalah dengar. Ye la reporter dengar lain, Anith cakap lain.

    Edisi Mangga
    gosip artis Majalah Mangga Edisi Januari 2011 Kene Kencing??

    Edisi Anith
    gosip artis Majalah Mangga Edisi Januari 2011 Kene Kencing??

    gosip artis Majalah Mangga Edisi Januari 2011 Kene Kencing??

    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    Keputusan Anugerah Juara Lagu Ke 25

    Posted: 10 Jan 2011 06:49 AM PST

    + CATCH KOREAN POP STARS LIVE IN MALAYSIA!
    Experience Korean Pop Concert with the
    Beast, 4minute and G.Na at the #DiGikpop!
    Pre-sale tickets are on sale now at 1U,
    New Wing!

    + BE PART OF THE INVENT YOUR OWN IPAD APPLICATION CONTEST AND WIN!
    An epic fan of angry birds? Now it's your
    chance to show the world what #iPadApp
    you can come up with. You could even win
    an iPad + WiFi Maxis Modem by Maxis!

    + CHECK OUT WHAT BERRY YOU ARE TODAY!
    Some people can be such an AuntyBerry,
    live a little! What's yours today? Share
    with your friends today! #whatberryareyou

    + EXPERIENCE ROSEVELT'S NEW SINGLE AND MUSIC VIDEO, MADICINE!
    "Naaaaa... Na na na na na na..."
    Rosevelt's Madicine. @roseveltband
    #roseveltband

    + TAKE PART IN ASTRO PVR CHANGE YOUR LIFE CONTEST TODAY!
    A set of Astro #byond pvr? 3D/2N at
    Sutera Harbour Kota Kinabalu? Let's take
    part in the Astro b.yond pvr contest
    today! #byondpvr

    + SHOP IN JIPABAN TODAY!
    Shopping and socializing have been
    brought to another new level! In
    @Jipaban, you can shop while you Skype
    with your friends anywhere in the world!
    Hurry!

    + MASSIVE DISCOUNTS AT THE CELCOM EVERYONE SALE TODAY!
    The #CelcomEveryone Sale is back! New
    phones. Great deals. Bigger discounts.
    Bigger Savings. There's something for
    everyone!

    + REDEEM YOUR DISCOUNT TOKENS AT CELCOM GREAT SALE TODAY!
    How do you like the idea of playing Fruit
    Ninja on a Samsung Galaxy Tab with your
    friends? Celcom is having a GREAT SALE &
    the deals are too good to be missed!
    #CelcomGreatSale

    + GET THE BIZZY BODY RM1 DEAL TODAY!
    I love food too much and yet, I have no
    time to exercise. I don't worry cause
    with #BizzyBody I get to shed off those
    calories without exercising! Thank you,
    Bizzy Body!

    + OM NOM NOM YOUR WAY THROUGH, AND WIN HTC SMARTPHONES!
    WOW. I am drooling as I am reading the
    contest details. Go food hunting with
    #MaxisOmNomNom and win lots of attractive
    prizes. Click now!

    + ARE YOU AN ADVOCATE, AN INVESTOR, A MANAGER OR A HOPEFUL?
    Wants to know a good diet, a balanced
    life? Most importantly, how healthy you
    are? Thanks to Nestle, take the profile
    test to improve your well-being.
    #NestleProfiler

    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    [Sedih]Kehidupan pengacara yang disimbah asid

    Posted: 10 Jan 2011 09:01 PM PST

    Katie Piper, seorang pengacara tv telah berani tampil ke khalayak umum untuk pertama kalinya sejak kejadian yang menghantui hidupnya dulu. Katie telah menjalani 34 pembedahan dan pemindahan kulit. Sekarang ini dia memakai topeng muka plastik.

    Bekas model yang berusia 26 tahun ini telah diserang oleh bekas kekasihnya iaitu Danny Lynch, 33, selepas mereka putuskan hubungan cinta mereka. Lelaki yang tingginya 6 kaki 4 inci itu telah merogolnya dan kemudian mengupah Stefan Sylvestre untuk menyimbahkan asid ke muka katie.

    wajahnya sebelum disimbah asid

    wajah setelah menjalani pembedahan

    "Saya rasa tidak mungkin saya dapat hidup. Muka saya jatuh dan saya dapat rasakannya menguap. Saya memukul-mukul tingkap restoran, tangan saya terbakar. Mereka mungkin menyangkakan yang saya mabuk kerana mereka mengunci pintu", jelas Katie tentang kejadian yang dialaminya itu.

    6 minggu selepas kejadian serangan asid itu, Katie telah dibenarkan untuk melihat cermin kembali. Katanya, "pada mulanya saya ingat ada suatu yang tidak kena dengan cermin itu. Saya tidak mempunyai kelopak mata dan rambut."

    "Saya rasakan yang saya kelihatan seperti Freddy Krueger. Saya rasa mahu hempaskan cermin itu ke muka saya."

    Tambah Katie lagi, "Walaupun saya telah betul-betul ditakutkan , saya begitu gembira dengan wajah saya yang baru."

    "Jika saya lihat pada gambar lama saya sekarang, saya lihat seorang wanita yang telah banyak saya habiskan masa dengannya. Dia seperti kawan baik saya yang saya tidak akan jumpa lagi."

    "Tetapi saya gembira sekarang dan senyum setiap hari. Dan terima kasih kepada orang-orang yang sangat bagus di sekitar saya."

    sumber : unikversiti.blogspot.com

    Hari ini sejarah tercipta Alexa Traffic Rank untuk borakkosong.com bawah 100,000

    Posted: 10 Jan 2011 08:42 PM PST

    Alhamdulillah apa yang diusahakan akhirnya berjaya Alexa Traffic Rank untuk blog ini di
    bawah 100,000.Ini semua berkat dan sokongan daripada sahabat-sahabat yang setia
    menyokong dan selalu mengunjungi blog ini.Dan tidak juga dilupakan kepada
    sifu aku yang memberikan tunjuk ajar.Inilah bukti ilmu yang diberikan sangat-sangat berfaedah  dan tidak
    sia-sia.Terima kasih Ben Ashaari

    TERIMA KASIH


    DAN INILAH HASIL DARIPADA
    SOKONGAN SAHABAT-SAHABAT SEKELIAN


    INI AKAN MEMBUAT AKU LEBIH BERSEMANGAT DAN CUBA
    MEMBUAT BLOG INI LEBIH MANTAP.HARAPAN AGAR
    SAHABAT-SAHABAT TERUS MENYOKONG....

    Kisah anak kecil pembuat batu bata yang rela melepaskan 'dunianya' untuk membantu orang tua

    Posted: 10 Jan 2011 07:40 PM PST








    Jono, seorang anak kecil pinggiran kota yang rela melepas "dunianya" untuk membantu orangtua. Setiap hari dia akan membantu mengangkut dan menjemur batubata. Pekerjaan orangtua Jono hanyalah membuat batubata secara kecil-kecilan.Anak sekecil Jono terpaksa mengerjakan pekerjaan orang dewasa, tidak disuruh...tapi dia tak sanggup melihat ayahnya bekerja sendirian. Jono selalu kelihatan riang ketika membantu ayah. tapi, kita tidak tahu apakah Jono benar-benar periang, ataukah Jono menyembunyikan rasa sedihnya agar ayah dan ibu tidak ikut sedih...

    Jono si kecil yang tak sanggup melihat ayahnya bekerja sendiri ikut membantu menyusun dan memindahkan bata.Jono ternyata tak bersekolah. orangtua jono tak sanggup membiayai Jono agar tetap duduk di bangku sekolah.

    Jono terpaksa membantu orang tuanya ketika teman sebayanya belajar di sekolah dan juga disaat teman sebayanya bermain serta bergurau menikmati masa kanak-kanak.

    bk-anak sekecil ini tahu permasalahnan yang dihadapi orang tua dan sanggup membantu..Apakah kita yang dewasa sanggup melakukan seperti yang dilakukan Jono???

    Ada hari tanpa pakai seluar panjang di New York

    Posted: 10 Jan 2011 06:00 PM PST

    Pelik betul negara yang di katakan maju manakan tidak siap ada
    hari tanpa pakai seluar panjang..nasib baik tak ada hari tanpa pakaian...
    saya petik dari kosmo online


    SEJUMLAH orang mengambil bahagian dalam hari tanpa seluar panjang di New York kelmarin.

    NEW YORK - Ratusan penduduk di bandar ini tidak memakai seluar panjang dan skirt petang kelmarin semasa menaiki tren bawah tanah walaupun dalam suhu yang sejuk.

    Mereka cuma memakai seluar dalam dan seluar pendek selain pelbagai jenis baju bagi meraikan ulang tahun ke-10 hari menaiki tren tanpa memakai seluar panjang.

    Terdapat seorang lelaki yang memakai baju kot dan bertali leher tetapi cuma berseluar pendek manakala sebahagian wanita hanya memakai seluar dalam pelbagai warna.

    Trend itu bermula pada 2002 apabila kumpulan yang dikenali sebagai Improv Everywhere menggalakkan pengguna tren bawah tanah tidak memakai seluar panjang dan skirt.

    Acara itu bermula pada pukul 3 petang dan hebahan mengenainya dibuat di laman web Facebook. - Agensi

    Dibawah suasana pada hari itu :








    [HEBAT] Pelajar dapat telefon bimbit dilengkapi GPRS di Beijing China

    Posted: 10 Jan 2011 05:25 PM PST

    Diberikan secara percuma untuk mengatasi keganasan....
    saya petik dari myMetro

    gambar hiasan

    BEIJING: Pelajar di sekitar Beijing diberi telefon bimbit dilengkapi sistem peranti pengesanan global (GPS) untuk mengekang masalah orang hilang dan keganasan, lapor media tempatan semalam.

    Menurut Global Times, alat itu disediakan Yayasan Palang Merah Beijing dan bagi fasa pertama, 20,000 unit diedarkan.Akhbar itu melaporkan, alat berkenaan boleh digunakan sebagai jam.

    Ketua program itu, Liu Quan, berkata program berkenaan dilaksanakan untuk meningkatkan tahap keselamatan pelajar ketika kadar keganasan di sekolah semakin meningkat.

    Sekurang-kurangnya lima serangan keganasan dilaporkan berlaku di sekolah China dalam tempoh Mac hingga Mei tahun lalu, menyebabkan 17 orang - termasuk 15 kanak-kanak - terbunuh.Lebih 80 orang lagi cedera.

    Menurut Palang Merah Beijing, setiap tahun kira-kira 200,000 kanak-kanak hilang dan sehingga kini 600,000 orang masih gagal ditemui. Sementara itu, walaupun telefon bimbit berkenaan diberi percuma, ibu bapa masih perlu membayar caj perkhidmatan sebanyak RM370 bagi tempoh dua tahun.

    Lebih 100,000 unit telefon bimbit seumpama itu dijangka diedarkan ke seluruh sekolah di Beijing tahun ini. - AFP

    Lembu terlalu dahaga minum susu sendiri

    Posted: 10 Jan 2011 04:40 PM PST


    Lembu ini terlalu haus mungkin, itu sebabnya dia minum susu sendiri. Salah seorang doktor haiwan berkata: "Dia jelas menikmati dirinya sendiri dan ianya tidak membahayakannya tetapi saya tidak yakin petani akan sangat senang jika semua lembu lain mula melakukannya juga."

    Pemilik nya berkata, "Lucy lembu kami minum susu sendiri! Saya seperti wow, dan kemudian saya tertawa."











    Fesyen jenis apa ni ???

    Posted: 10 Jan 2011 10:01 AM PST

    image

    image
    Tak tahulah jenis apa punya fesyen????

    Kerana tak mahu pergi kerja tikam diri sendiri

    Posted: 10 Jan 2011 09:01 AM PST

    Mungkin lelaki ini mempunyai majikan yang sangat garang ataupun diberikan tugas yang banyak dan tidak berupaya dia lakukan. Atau mungkin dia sedang tidak bersemangat untuk bekerja kerana mengalami tekanan mental dan sebagainya. Walau apa pun, jangan cuba lakukan seperti apa yang dia lakukan ini.


    Lelaki dari Denver, Amerika Syarikat ini mengambil tindakan drastik akibat tidak mahu pergi kerja dengan menikam dirinya dengan pisau, kemudian mendakwa bahawa ianya telah dilakukan oleh 3 lelaki yang menyerangnya.

    Aaron Siebers, 29, membuat laporan pada Isnin lalu pada kedai video tempat dia bekerja. 5 orang anggota polis bergegas ke tempat kejadian siap dengan unit-unit anjing polis.

    Siebers mengatakan bahawa dia telah ditikam oleh 3 lelaki yang berpakaian hitam dan mereka ialah Hispanic atau Skin head. Walaubagaimana pun, setelah ditanya bertubi-tubi oleh pihak polis, akhirnya Siebers mengaku bahawa cerita itu diada-adakan olehnya.

    Siebers kemudiannya ditahan dan dituduh memalsukan laporan dan mengganggu pegawai polis.

    Via - Metro.co.uk

    Satu kilo paku dan bahan-bahan logam dijumpai dalam perut seorang lelaki

    Posted: 10 Jan 2011 08:01 AM PST

    Doktor di Peru Utara telah membuang hampir 1.5 pound (satu kilogram) paku, duit syiling, kawat tembaga berkarat dan skrap logam daripada perut seorang lelaki.

    "Mereka memanggil saya kedai hardware," kata Requelme Abanto dari katilnya di hospital bandar Cajamarca, di bahagian utara Peru.

    "Pesakit datang dengan sakit perut teruk. Selepas pemeriksaan kami mendapati bahawa ia mempunyai ratusan paku di dalam perutnya," Carlos Delgado, seorang ahli bedah di rumah sakit di bandar Cajamarca berkata.

    Lelaki itu dirawat di rumah sakit pada hari Jumaat. Setelah dua jam operasi doktor mengeluarkan 900 gram paku, syiling dan skrap logam daripada perutnya, serta pisau kecil.

    "Saya tidak pernah punya kes seperti ini," kata doktor bedah. "Saya telah membedah ramai pesakit tetapi begitu banyak benda di dalam perut, itu benar-benar luar biasa."

    "Orang itu dalam keadaan stabil selepas pembedahan", kata Dr Delgado. Dia menambah lagi bahawa pesakit sekarang sedang diperiksa oleh pakar kesihatan mental.

    Pekerja binaan logam yang berusia 26 tahun itu sudah makan logam-logam itu sudah berbulan-bulan. Dia memberitahu Channel 9 televisyen Peru bahawa dia sekarang ini mungkin akan melakukannya di khalayak umum "sebagai sukan".

    "Saya menelan 17 paku pada bulan Februari dan tidak mati," katanya. "Lima-inci paku, semua dalam masa satu hari."

    sumber : unikversiti.blogspot.com

    Musalla bergerak di Arab Saudi

    Posted: 10 Jan 2011 07:00 AM PST

    Walaupun perkembangan maksiat berkembang pesat bersama umat Islam namun masih ada insan yang sudi menegakkan Islam Dan Sunnah Rasulullah SAW, sesungguhnya umat Arab masih dilindungi oleh Allah SWT kerana mereka suka melakukan solat walau dimana jua tempat mereka berada, Lihatlah pemuda Arab Saudi ini yang sanggup bergerak dengan van mereka untuk membina Musalla bergerak ditempat awam. Semoga Allah SWT memberi keberkatan dalam hidup mereka.




    bagus idea ini.....

    sumber : peribadirasulullah.wordpress.com

    Perompak kena gelak kerana merompak dengan sudu

    Posted: 10 Jan 2011 06:30 AM PST

    image
    Seorang perompak cuba untuk merompak sebuah bank di Lublin, Poland. Tetapi yang kelakarnya, dia menggunakan sudu untuk menakutkan orang. Staf bank menolak untuk mengeluarkan wang setelah mengetahui bahawa lelaki itu hanya bersenjatakan sebilah sudu.
    Lelaki yang cuba merompak itu akhirnya diketawakan oleh mangsa-mangsanya dan pergi dari situ dengan tangan kosong. Walaubagaimana pun, pihak polis tidak memandang ringan kes ini dan akan cuba menyiasat.
    Jurucakap polis, Renata Laszczka-Rusek berkata, "Ianya adalah satu yang pelik tetapi dia telah melanggar undang-undang dan kami akan mencarinya."

    Via - ziua.net

    Pakaian yang tak sepatutnya dipakai ke majlis pengkebumian

    Posted: 10 Jan 2011 05:00 AM PST




    Meja boleh berjalan

    Posted: 10 Jan 2011 04:45 AM PST




    LETAK MAKLUMAT IKLAN

    Kalau macamni senang betul nak alihkan meja...

    Kerat jari teman wanita

    Posted: 10 Jan 2011 03:00 AM PST

    AMERIKA SYARIKAT - Pegawai-pegawai sherrif Yavapai County telah menangkap seorang lelaki dari Rimrock pada hari Sabtu selepas dipercayai memotong sebahagian jari teman wanitanya dan mengugut akan membunuh dia dan ibunya.

    Ronald Gene Olivier, 48, memaksa teman wanitanya itu mengerat jarinya untuk mendapatkan kepercayaannya. Dia ditangkap dan dibawa ke penjara Camp Verde atas tuduhan penculikan, keganasan rumah tangga, penyerangan, jenayah kerosakan, dan menolak penangkapan.

    Mangsa yang berusia 43 tahun mengatakan kepada pihak berkuasa bahawa dia diancam bunuh jika dia tidak membiarkan jarinya dipotong dengan pedang.

    Penyiasat mengatakan Olivier meletakkan tangan mangsa di atas meja dan menghiris sebahagian dari jari kelingking kirinya. Mangsa berlari ke rumah jiran dan meminta bantuan selepas serangan.

    Doktor tidak dapat mencantum semula jari mangsa. Olivier masih dalam tahanan dengan ikat jamin $150,000.

    Gereja yang dikatakan dihiasi dengan 40,000 tulang umat Islam

    Posted: 10 Jan 2011 02:31 AM PST

    Gereja yang terletak 70 km daripada ibukota Republik Check bekas negara Yugoslavia yang dipenuhi dengan gereja – gereja ganjil.

    Gereja yang berusia melebihi seribu tahun dibina dengan menggunakan tulang-tulang umat Islam tanpa kayu atau batu atau bahan binaan  biasa.

    Pada tahun 1318 pihak gereja telah berjaya mengumpul 30 ribu tulang umat Islam untuk dijadikan binaan dinding.

    Pada tahun 1870 jumlah tulang umat Islam telah melebihi 40 ribu untuk menyempurnakan binaan gereja tersebut.

    Ada juga pihak seperti Mr Ikram Khan mengatakan tulang-tulang tersebut bukanlah dari tulang umat Islam tetapi tulang dari orang Kristian sendiri yang ingin mengabadikan tulang mereka bertujuan sebagai kenangan dengan niat kesucian pada pandangan agama mereka.

    Lihatlah tulang dan tengkorak yang menghiasi setiap sudut gereja tersebut.





    Wallahuallam…hanya Allah yang mengetahui, mungkin putar belit Barat dan mungkin juga tulang-tulang itu bukannya dari orang Islam..

    sumber : peribadirasulullah.wordpress.com

    Rupanya Jackie jual ikan di Singapura

    Posted: 10 Jan 2011 01:31 AM PST

    Penjual ikan Zhang Sui Xing, 48,  mukanya serupa dengan bintang filem aksi Hong Kong yang terkenal dan telah mengelirukan ramai orang yang bertemu dengannya di pasar di Empress Road.

    Zhang, yang telah menjalankan perniagaan ikannya di sana selama lebih dari 20 tahun, telah menjadi ikon popular di pasar basah tersebut, menarik ramai suri rumah tangga - beberapa bahkan memanggilnya "Aunty killer".

    "Perniagaan saya sangat baik. Ramai pelanggan akan memanggil saya 'Chen Long' (nama cina Jackie).

    "Mereka juga memperkenalkan ramai teman untuk membeli ikan," katanya kepada Shin Min Daily.

    Zhang mengatakan dia belum pernah bertemu Jackie Chan secara peribadi, tetapi telah menonton semua filemnya.

    "Ramai orang bilang saya kelihatan seperti Jackie Chan sejak saya berada pada usia 20-an lagi," katanya, sambil menambah bahawa dia juga memain peranan sebagai 'Jackie Chan' dalam filem 'I Not Stupid'.

    Dia mengatakan ramai orang telah meminta tanda tangan darinya. "Ketika saya mengatakan kepada mereka saya bukan Jackie Chan, mereka akan bertanya apakah saya saudaranya," katanya.
    Via - Asia One
    sumber : http://unikversiti.blogspot.com/

    Ada lelaki suka hidu buntut di supermarket

    Posted: 10 Jan 2011 12:45 AM PST

    Rakaman video CCTV ini telah dilaporkan oleh The Morningstarr pada bulan Disember tahun lepas. Ianya merakam bagaimana seorang lelaki yang dalam umur pertengahan mencuri-curi menghidu buntut pekerja lelaki supermarket.

    Lelaki yang berkaca-mata itu, telah dilihat pada dua kesempatan berasingan menghidu buntut lelaki yang bekerja sebagai pembantu kedai di supermarket cawangan Plymouth Co-Op, Devon, UK.

    Entah apa halnya tak tahu lah, mungkia dia menghadapi masalah mental .









    sumber : unikversiti.blogspot.com

    [Kerja Gila ] Lelaki kembiri diri sendiri untuk elak berlaku curang kepada isterinya

    Posted: 09 Jan 2011 11:30 PM PST

    Rasanya ini adalah mimpi buruk kepada setiap lelaki tetapi bagi petani Colombia Luis Alfonso Sanchez ianya logik untuk dilakukan. Beliau nampaknya tidak lagi menyayangi testikelnya sendiri.

    Lelaki berusia 40 tahun ini memutuskan untuk mengembiri dirinya sendiri untuk mengelakkan berlaku curang kepada isterinya yang menolak berhubungan seks dengannya. Dia menggunakan pisau cukur untuk memotong alat kelaminnya.

    Sanchez telah melakukan tindakan sedemikian pada beberapa ekor binatang di masa lalu dan percaya bahawa prosedur itu mudah baginya. Dia berkata: "Saya telah mengembiri babi, kucing, anjing dan tiga hari kemudian mereka sembuh.

    "Saya fikir itulah yang akan terjadi dengan saya. Saya telah lakukannya pada binatang, jadi saya teruskan, menekan diri saya, dan memotongnya untuk membuang dengan paksa!"

    "Ketika saya melihat bahawa saya tidak boleh lagi mengharapkannya (isterinya), maka saya tidak mahu mengganggu dia, saya membuat keputusan untuk memotong buah zakar kerana saya seorang Kristian dan tidak mahu pergi mencari lain (pasangan). "

    Sanchez dirawat di hospital Santander di mana Dr Javier Martinez mengatakan ia masih dalam proses penyembuhan: "Dia masih mempunyai escroto-penial hematoma. Dia sudah dilihat oleh jabatan urologi, dan mereka menemui bahawa testikelnya masih ada."

    Menurut doktor, luka-luka Sanchez telah mula dijangkiti. Dia sekarang berada di bawah pengawasan ahli urologi dan pakar bedah di University Hospital of Santander, di Bucaramanga, timur laut Brazil.

    sumber : unikversiti.blogspot.com

    Telinga dan jari kanak-kanak berusia 6 tahun dipotong ibu tiri

    Posted: 09 Jan 2011 10:47 PM PST

    Seorang ibu tiri kepada  seorang kanak-kanak yang berusia 6 tahun dipercayai telah memotong telinga kiri dan empat jari, Guangzhou Daily melaporkan.

    Akhbar itu melaporkan bahawa suspek dipercayai mengheret anak gadis tersebut ke dapur rumah mereka di Guangdong, China.

    Di dapur itu dia telah memotong telinga kiri anak tirinya dengan pisau . Gadis itu menjerit dan meronta sehingga  darahnya bergelinangan  di seluruh lantai dapur.

    Dia berusaha lari keluar dari dapur, tetapi ibu tirinya dipercayai menangkapnya dan meletakkan tangan kanannya pada papan cincang sebelum memotong pula keempat jarinya.

    Luka juga ditemui di bahagian alat sulitnya. Liang Zutian, pengarah keselamatan di desa Hefeng, Foshan City, mengatakan bahawa beliau belum pernah melihat ibu yang sebegitu kejam.

    Gadis itu dibawa ke hospital terdekat oleh ayahnya. Pihak hospital telah membawa kes itu kepada polis, yang kemudiannya menangkap ibu tiri tersebut. Ketika melihat polis, dia menangis. Dia terus menangis dan mengatakan dia berharap dia sudah mati.

    Tidak diketahui apa yang telah menyebabkan serangan tersebut. Penduduk kampung mengatakan kepada wartawan bahawa pasangan itu berkahwin 12 tahun yang lalu, tetapi tidak mempunyai anak pada awalnya.

    Mangsa ialah dari isteri terdahulu ayahnya. Pasangan itu kemudian mempunyai dua anak bersama-sama, seorang gadis dan seorang lelaki, kedua-duanya lahir dalam dua tahun lepas.

    Ibu tiri itu tidak tinggal di rumah yang sama sebagai pasangan dan hanya mengunjungi mereka pada hari itu. Polis masih menyiasat dan sedang cuba untuk mencari pengasuh anak gadis itu, yang menghilang selepas kejadian.

    Ketika wartawan berkunjung ke rumah, pintu itu terkunci. Tetangga berkata keluarga itu tidak menghadapi masalah kewangan.

    Mereka menambah bahawa ayahnya adalah lelaki yang baik, tetapi isterinya agak sombong. Dia juga berkelakuan aneh, yang menyebabkan tetangga-tetangganya tidak terlalu banyak berhubungan dengan dia.

    Wartawan melawat mangsa di hospital, dan melihatnya ketika jururawat membantu untuk menukar kain pembalut. Gadis kecil itu mula menangis, dan jururawat memeluknya dan mengesat air matanya.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS