Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Buku Diari Heliza Helmi & Pelancaran Fesyen Terbaru Get Gorgeous

Posted: 25 Jun 2012 11:04 PM PDT

Sekarang ini, ada 3 agenda penting dalam hidup seorang figura bertudung Heliza Helmi…

1. Selaku hos untuk program yang membawanya mengembara merentasi benua dalam program kembara makan-makan RASA HALAL ANTARABANGSA yang bakal menemui penonton pada hari Khamis ini.

2. Wah, kata Heliza Helmi lagi, buku hasil tulisannya – DIARI HELIZA HELMI sudah pun berada di pasaran. Peminat boleh mendapatkannya di toko buku terkenal sekarang dengan harga RM25 sahaja.

3. Akhirnya, Heliza Helmi sudah ada butik dan juga busana miliknya sendiri di mana tak lama lagi akan dilancarkan.

Semasa bertemu Heliza semalam, Budiey dihadiahkan buku terbarunya. Terima kasih Heliza! Awak sangat nais.

Heliza Helmi

Heliza Helmi

Menggantikan tempat Farah Anuar, Heliza tak berapa nak bimbang dengan keadaan dirinya yang susah nak gemuk. Makan banyak pun tak apa. Namun, kena hati-hati juga. Apa-apa pun, Budiey dah tonton beberapa babak menarik sekitar lawatan Heliza di lima buah negara ini dan Budiey dapat rasakan Heliza cukup selesa menjadi pengacara program yang ditayangkan di Astro Oasis setiap Khamis jam 7.30 malam bermula 28 Jun ini.

Budiey difahamkan semua episod dirakam dalam bentuk HD dan mengikut kata Tuan Haji Izelan Basar, Pengurus Saluran Astro Oasis mengatakan pastinya pelanggan Byond bakal menonton dalam bentuk definisi tinggi di saluran Mustika HD nanti.

Kalau Iqbal pengacara baru Jalan-Jalan Cari Makan letak jawatan sebagai pengacara program itu sebab dah naik berat badan, berlainan pula dengan Heliza Helmi yang ternyata tidak pernah risau dengan situasi tersebut.

"Tidak terfikir pun pasal berat badan akan naik kerana sehingga kini berat badan saya sama sahaja. Mungkin kerana kami mempunyai jadual yang ketat dan harus bergerak dengan cepat untuk menyiapkan penggambaran pada setiap lokasi. Lagipun program ini bertajuk Rasa Halal Antarabangsa jadi saya banyak merasa makanan tersebut dan bukan makan semua sehingga habis," ujarnya sambil berseloroh.

Kali ini Rasa Halal Antarabangsa menjelajah ke lima buah negera di tiga benua berbeza iaitu Australia, Korea, United Kingdom, Perancis dan Turki.

Menurut Heliza lagi dia telah membuat beberapa persiapan bagi melancarkan perjalanannya ketika menjalankan tugas sebagai pengacara.

Ditanyakan mengenai cabaran menjadi pengacara Rasa Halal Antarabangsa, Heliza ternyata positif dan dia mahu mempelajari selok belok untuk menjadi pengacara yang baik.

"Saya teruja ketika dipilih untuk menjadi pengacara dan dalam amsa yang sama saya dapat belajar budaya yang baru. Merasai makanan yang berbeza disamping belajar bahasa negara yang dilawati dan menambah pengetahuan. Penat sudah semestinya tetapi itu semua saya letakan di bawah sekali kerana komitmen kepada kerja lebih penting dan saya harapkan ia akan memuaskan hati kepada mereka yang menonton,"tambahnya lagi.

Heliza kini sibuk memperluaskan langkahnya dengan menjadi perunding imej setelah mendapat sijil dalam bidang berkenaan.

Rezekinya juga terus bertambah setelah dilantik menjadi duta kepada minuman Cool Blog selain Sunsilk dan Garnier yang kini sudah memasuki tahun ketiga.

Tidak lupa bidang fesyen yang diminatinya di mana dia telah berkolaborasi bersama Get Gorgeous untuk koleksi Heliza Helmi by Get Gorgeous dengan 10 koleksi eksklusif khas untuk Lebaran selain Heliza Helmi Hijab dan Instant Telekung.

Dia juga baru sahaja menerbitkan Diari Heliza Helmi iaitu jurnal kisah hidupnya yang kini telah pun berada di pasaran.

Heliza Helmi

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Peraduan Menang Pass Menonton GIG TRIPLE PLAY TV9

Posted: 25 Jun 2012 10:34 PM PDT

Peraduan Menang Pass Menonton GIG TRIPLE PLAY TV9

Salam buat semua pembaca setia Budiey.com,

Budiey ada 50 keping pass untuk anda menonton secara langsung pertarungan muzik band terkemuka BUNKFACE, HUJAN & NIDJI di GIG TRIPLE PLAY anjuran TV9 yang akan diadakan pada hari Sabtu ini, 30 Jun, 8.30 malam secara langsung di stesen televisyen nombor 2 negara, TV9 (Saluran 119).

GIG TRIPLE PLAY TV9

KL Live akan menjadi saksi kepada aura ketiga-tiga kumpulan yang akan mempersembahkan kehebatan masing-masing di hadapan 1000 orang penonton.

TV9 membawa kumpulan popular dari Indonesia, Nidji yang dianggotai oleh Giring (vokal), Rama dan Ariel (gitar), Adri (dram), Andro (bass) dan Run-D (keyboard) untuk berkongsi pentas dengan dua kumpulan hebat tanahair, Bunkface dan Hujan, demi meraikan muzik dan kreativiti tanpa batasan. Nidji yang telah menempa nama bukan sahaja di Indonesia dan Malaysia, malahan di Jepun, Hong Kong dan Amerika Syarikat amat berbesar hati untuk berkongsi kreativiti dan seterusnya menghiburkan komuniti Nidjiholic di Malaysia.

Bunkface yang diterajui oleh tiga anak muda berkaliber iaitu Sam, Youk dan Pa'an banyak menghasilkan lagu-lagu bergenre pop punk dan punk rock. Kumpulan ini dibentuk pada tahun 2005 dan telah memenangi beberapa anugerah seperti 'Anugerah Bintang Popular 2009' (ABP 2009) dalam kategori 'Penyanyi Duo/Kumpulan Popular,' 'Anugerah Shout! 2009' bagi kategori 'Break Out Award', 'Rockstar Award' dan 'The Ultimate Shout Award' serta 'Anugerah Shout! 2010' bagi kategori 'Rockstar Award' dan 'Music Video Award'.

Kumpulan indie Hujan yang baru-baru ini menjuarai Versus, dianggotai oleh Noh, Dimas, Izzat, AG dan Am, mula dikenali ramai sejak ditubuhkan pada 2006. Alunan muzik mereka diberi penghargaan apabila meraih Anugerah Industri Muzik 2009 (AIM 2009) menerusi 'Album Terbaik "Hujan"' dan 'Lagu Rock Terbaik "Bila Aku Sudah Tiada.' " Malahan Hujan turut mempunyai peminat setia yang menggelarkan diri mereka Raingers.

Untuk maklumat lanjut sila layari laman web rasmi www.tv9.com.my/gigtripleplay dan di laman twitter @tv9malaysia melalui #gigtripleplay.

Mahu memenangi sepasang pass untuk ke GIG TRIPLE PLAY TV9 ini? Sertailah peraduan anjuran TV9 ini.

Anda hanya perlu menjawab 3 soalan mudah & slogan:

Soalan 1:
Namakan 3 grup yang bakal buat persembahan di GIG TRIPLE PLAY.

Soalan 2:
Namakan Stesen TV yang menganjurkan GIG TRIPLE PLAY.

Soalan 3:
Apakah Tagline Budiey.com?

Sila lengkapkan slogan ini tidak melebihi 15 patah perkataan:

Saya mahu menonton GIG TRIPLE PLAY kerana…

Sertakan juga maklumat peribadi:
Nama:
Alamat surat menyurat:
Email:
Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

Tarikh tutup peraduan:

28 JUN 2012

Tajuk Email: Peraduan Menang Pass Menonton GIG TRIPLE PLAY

SYARAT & PERATURAN:

  1. Penyertaan ini terbuka kepada semua pembaca Sensasi Selebriti yang menetap di Semenanjung Malaysia sahaja.
  2. Semua pemenang akan dihubungi melalui email.
  3. Keputusan juri adalah muktamad.
  4. Dengan menyertai peraduan ini, pembaca bersetuju terikat dengan Syarat dan Peraturan serta keputusan Sensasi Selebriti.

Terima kasih kepada pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

GIG TRIPLE PLAY Pertaruh BUNKFACE HUJAN NIDJI

GIG TRIPLE PLAY Pertaruh BUNKFACE HUJAN NIDJI

GIG TRIPLE PLAY Pertaruh BUNKFACE HUJAN NIDJI

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Tips Kecantikan Fazura

Posted: 25 Jun 2012 10:32 PM PDT

Fazura merupakan satu nama yang tidak asing lagi dalam dunia hiburan tanah air. Gadis jelita  kelahiran Pekan, Pahang ini bukan sahaja cantik malah merupakan seorang artis yang bijak dalam menguruskan bidang perniagaan beliau, iaitu Butik House Of Doll yang terletak di Bangsar.

Fazura juga merupakan salah seorang artis yang dilantik sebagai duta mandian Lux, sekaligus menyertai barisan jelitawan selebriti tempatan seperti Sheila Majid, Fauziah Latif, Erra Fazira dan Amy Mastura.

Berikut merupakan beberapa tips kecantikan yang diamalkan oleh Fazura :

  1. Melakukan aktiviti lulur dan tidak meminum minuman yang sejuk. Ini bagi mendapatkan kulit badan yang cantik dan sihat.
  2. Amalkan makan jamu dan sayur-sayuran supaya keanjalan kulit terpelihara dan terhindar daripada masalah kedutan.
  3. Minum air kosong sekurang-kurangnya lapan gelas sehari.
  4. Amalkan pengambilan green tea bagi mendapatkan kulit yang cerah dan cantik, dalam masa yang sama dapat mengurangkan kolestrol, tekanan darah dan juga kanser.

Diharapkan tips kecantikan yang diamalkan oleh Fazura ini berguna untuk para wanita yang ingin kekal cantik sepanjang masa.

Artis Menggayakan Busana Daripada Pereka Fesyen Nazreen Idris

Posted: 25 Jun 2012 09:37 PM PDT

Nazreen Idris merupakan salah seorang pereka fesyen tempatan yang telah banyak mereka pakaian untuk artis-artis tempatan seperti Aida Aris, Maria Farida, Diana Danielle, Intan Ladyana dan sebagainya. Kebanyakan busana rekaan Nazreen Idris ini lebih berkonsepkan gaun labuh dan dihiasi dengan perincian manik-manik dibahagian hadapan busana, dan ini bagi membangkitkan lagi keanggunan dan pesona si pemakai.

Selain itu, Nazreen Idris merupakan seorang graduan dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) dan beliau mula berjinak-jinak dalam dunia rekaan fesyen sejak memenangi tempat kedua dalam pertandingan Animax Fashion Ability pada tahun 2007.

Berikut merupakan beberapa koleksi busana hasil rekaan Nazreen Idris yang pernah digayakan oleh artis-artis tempatan :

Aida Aris

Busana berona hijau turquoise ini sangat menarik dan cantik digayakan oleh si tinggi lampai Aida Aris. Padanan perincian berona perak dan keemasan menyerlahkan lagi penampilan Aida Aris.

Maria Farida

Busana berona keemasan yang digayakan oleh Maria Farida ini kelihatan sangat cantik dan menyerlahkan lagi keanggunaan beliau. Tambahan perincian manik-manik menambahkan lagi kejelitaan Maria Farida dan potongan sedikit kembang dibahagian bawah busana, membuatkan busana ini kelihatan sedikit klasik.

Diana Danielle

Busanan yang kelihatan ringkas ini sangat sesuai digayakan oleh Diana Danielle. Tambahan sedikit renda-renda, les dan reben berona hitam dibahagian hadapan busana menyuntik sedikit  gaya english style dalam penampilan Diana Danielle.

Intan Ladyana

Busana berona coklat perang yang digayakan oleh Intan Ladyana ini kelihatan sangat cantik dan menarik. Padanan perincian manik-manik yang sedikit sarat dibahagian atas busana ini menyerlahkan lagi keayuan dan keterampilan Intan Ladyana.

Bagi individu yang ingin mengetahui lebih lanjut berkaitan dengan rekaan Nazreen Idris, anda boleh layari blogspot beliau di nazreenidris.blogspot.com.

Sumber : Nazreenidris.blogspot.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Cara melindungi bos besar keluar kereta

Posted: 25 Jun 2012 09:15 PM PDT


Selingkuh 21 Tahun Terbongkar Gara-Gara Facebook

Posted: 25 Jun 2012 09:00 PM PDT

Selama 21 tahun, Andrew Ingham (50) menyimpan perselingkuhannya dengan rapi. Kedua wanita yang dicintai tak saling tahu, kendati hidup hanya terpisah sejauh 10 mil (sekitar 16 km) saja di kota yang bertetangga.

Namun, semua menjadi bocor ketika Facebook mulai digandrungi ke-12 anaknya dari dua wanita itu.

Anak-anaknya yang lebih tua menemukan kehidupan gandanya dengan mengumpulkan petunjuk yang mereka temukan di Facebook. Anak tertua Ingham berusia 27 tahun dan yang terkecil 8 tahun.

Mereka pulalah yang mengatur pertemuan kedua ibu mereka, Jacqueline Ingham dan selingkuhan ayahnya, Anita Barret. Pada bulan Disember 2011, dua wanita yang mencintai lelaki yang sama ini bertemu.

Keduanya marah besar pada Ingham. Manajer supermarket ini kemudian terusir dari rumah para istrinya, dan hidup di sebuah flat kecil. Tekanan batinnya tak berhenti sampai di situ, kerana anak-anak yang kecewa ikut memusuhinya.

Ingham mengalami depresi, kata seorang temannya, yang pertama menemukan tubuhnya yang sudah kaku di flat sempitnya itu. Ia bunuh diri enam bulan setelah perselingkuhan itu terbongkar.

Dalam sidang dalam kematiannya di Pengadilan Koroner Chelmsford, Nyonya Ingham rasmi yang berusia 48 tahun, dan Barrett, 42 tahun, duduk di ujung terpisah di ruang sidang.

Ingham menikah Jacqui, panggilan Jacgueline 48, pada tahun 1983. Bersama-sama mereka membeli sebuah rumah di Welwyn Garden City, Herts, di mana dia tinggal sekarang. Lapan tahun menikah, ia memulai hubungan dengan Barrett yang tinggal di Hoddesdon, dari rumahnya.

Setelah pemeriksaan, Barrett Ingham menghabiskan setengah harinya dengannya, dan sisanya dengan keluarganya. "Dia hanya pembohong yang sangat baik," katanya.

Kepada The Sun, ia menyatakan kini mengenal keluarga istEri kekasihnya. "Kita semua tahu pada saat yang sama anak-anak sulung kami saling terhubung melalui Facebook," katanya.

Sumber : http://www.tempo.co

Dari Hobi Pamer Dada, Kini Rihanna Beralih Pamer Peha

Posted: 25 Jun 2012 08:45 PM PDT

infospesial.net -  Jika anda termasuk dalam salah satu pengamat penampilan Rihanna, maka anda akan tahu penampilan khas Rihanna yang kerab tampil dengan baHAgian dada terbuka. Namun kini saat Rihanna tampil dalam festival musik Hackney Weekend di London, Inggris, Minggu, 24 Jun 2012, secara mengejutkan ia tampil dengan bahagian atas tubuhnya tertutup.
Rihanna @Dailymail.co.uk
Meski demikian bukan Rihanna namanya jika tak tampil seksi, meski bahagian atas tubuhnya tertutup Rihanna tampil dengan bahagian paha yang terekspos kerana seluarnya yang super pendek. Paha mulusnya hanya dibalut dengan stocking jaring.

Seperti dikutip dari Dailymail, Rihanna memadukan penampilan seksinya tersebut dengan lipstik merah menyala dan sebuah kacamata hitam pada acara tersebut.

Pagi Jadi Petugas Keamanan, Malam Jadi Pencuri

Posted: 25 Jun 2012 08:30 PM PDT

DUBAI - Kerap kehilangan wang setiap bulannya, seorang akuntan di Dubai akhirnya memilih untuk memasang kamera pengintai demi mengungkap identiti pencuri yang mengambil wangnya. Tidak lama kemudian, ia pun berhasil memgetahui identiti pencuri tersebut.

Seorang akuntan di Dubai, Uni Emirat Arab (UEA) khabarnya kehilangan wang senilai Dh500  setiap bulannya. 

Padahal menurut lelaki itu, ia telah meletakkan wangnya di tempat aman. Selain itu, akuntan ini juga merasa hairan kerana pejabat tempatnya bekerja dilengkapi dengan fasiliti keamanan yang lengkap.  

"Februari lalu saja, Saya kehilangan Dh10 ribu . Namun, setelah itu Saya memutuskan untuk memasang kamera pengintai yang saya koneksikan ke akaun surat elektronik (email) Saya," ujar lelaki keturunan India tersebut, yang dikutip Emirates247, Isnin, (25/6/2012).

"Ketika Saya membuka email Saya untuk melihat hasil dari kamera pengintai, Saya sangat terkejut mendapati gambar petugas keamanan yang tertangkap kamera tengah mencuri," imbuhnya.
 
Setelah melakukan penyelidikan, pihak polis pun akhirnya memutuskan melakukan penangkapan terhadap seorang petugas keamanan yang berinisial ZFM. ZFM yang berusia 41 tahun ini dilaporkan mengambil keuntungan dari profesinya sebagai petugas keamanan yang bebas keluar masuk sejumlah ruangan di perusahaan akuntan itu.(rhs)

Seorang Ayah Rakam Puterinya Sedang Mandi

Posted: 25 Jun 2012 08:15 PM PDT

SINGAPURA - Sikap orangtua yang memberikan hukuman kepada anak yang tidak patuh mungkin kerap terjadi di kehidupan sehari-hari. Namun, seorang ayah di Singapura terpaksa ditangkap kerana dinilai memberikan hukuman tidak pantas kepada putrinya.

Seperti dilansir The New Paper, yang dikutip Emirates247, Isnin, (25/6/2012), berdalih ingin memberikan hukuman kepada sang putri, seorang lelaki berusia 49 tahun dikhabarkan sanggup merakam puterinya ketikas edang mandi. 

Meski dikecam kerana tindakan tidak senonohnya itu, lelaki ini berkeras ulahnya adalah sebuah bentuk hukuman kerana sang putri tidak mematuhinya. Namun, di dalam persidangan sang ayah akhirnya mengaku ia menyesal atas perbuatannya itu.

Sang puteri khabarnya mengetahui kejadian ini, kerana ia sempat mendapati sang ayah menyembunyikan sebuah telefon di dalam saku seluar yang tergantung di balik pintu bilik mandi. Namun, ia merasa sangat terkejut ketika mendapati bahawa sang ayah telah merakam aktivitinya selama berada di bilik mandi.

Akibat tindakannya itu, sang ayah kini terpaksa duduk di penjara kerana didakwa melakukan perbuatan cabul. Dalam persidangan pun terungkap, ternyata di dalam telefon yang digunakan untuk merakam puterinya itu juga terdapat sekira 91 video porno.(rhs)

Posted: 25 Jun 2012 08:00 PM PDT


TRIBUNNEWS.COM, WASHINGTON - Tak hanya menyajikan makanan dan minuman, restoran waralaba Twin Peak di Amerika Syarikat (AS), juga menyajikan pelayan wanita berpakaian seksi untuk memuaskan mata pelanggannya.
Wajah cantik, badan langsing, ditutupi kemeja kotak-kotak ketat yang menampilkan belahan payudara, dan seluar ketat yang membusungkan punggung mereka, para pelayan Twin Peak menyita pandangan mata para pengunjung.
Namun, Randy Dewitt, pemilik Twin Peak membantah pihaknya jualan syahwat untuk menarik pelanggan mengunjungi rumah makannya. Menurutnya, alasan utama pengunjung kembali lantaran kelazatan makanan yang mereka sajikan, dan pelayanan yang baik.
"Kami meyakini harus melayani ego pelanggan, sebelum melayani keperluan perut mereka," ujar Dewitt seperti dikutip dari Daily Mail, Senin (25/6/2012).
Restoran Twin Peak ternyata bukan lah satu-satunya yang memiliki pelayan seksi. Sejumlah restoran sejenis menjamur di AS belakangan ini, di antaranya Restoran Tilted Kilt Pub & Eatery, dan Mugs N Jugs. Mereka dikenal dengan  nama 'breastaurant'.
Restoran jenis tersebut pernah menjamur di AS pada era 1980-an, dan kembali marak dewasa ini, dengan konsep tambahan ekstra hiburan seperti karaoke, kolam renang, dan meja biliard.
Berdasarkan sebuah penelitian, breastaurant ini meraih kenaikan keuntungan sebesar 30 peratus pada tahun lalu.
Itu disebabkan restoran menyajikan sesuatu yang menarik, dan berbeza dengan yang lain, sehingga menarik rasa ingin tahun para pelanggan muda.
"Anak muda gemar datang ke tempat baru, di mana ibu dan ayah mereka tidak akan mengajak mereka," ujar  Darren Tristano, seorang analis Technomic, yang melakukan penelitian breastaurant. (*)

Pulau buatan manusia dijual AS$6.5 juta

Posted: 25 Jun 2012 07:45 PM PDT


VIENNA - Sebuah firma Austria akan membina pulau buatan manusia yang boleh terapung tetapi tidak mempunyai enjin.
Pulau tersebut bakal dijual pada harga AS$6.5 juta (RM20.5 juta).
Menurut pengasas syarikat Orsos, Gabor Orsos berkata, pulau tersebut boleh berlabuh di mana-mana lokasi.
Beliau menyatakan ia turut boleh ditunda ke lokasi lain.
"Minat terhadap pulau itu datang dari serata dunia termasuk Australia, China dan Amerika Syarikat," katanya semalam.
Orsos yang berasal dari Hungary menyatakan pihaknya memperoleh beberapa pembeli berpotensi dari Australia pada minggu depan.
Pulau itu dilengkapi dengan panel solar dan generator berkuasa angin.
Seramai 12 orang boleh tidur termasuk kru dan keluasannya ialah 1,000 meter persegi.
Pulau pertama itu akan siap dibina dalam tempoh antara 18 bulan hingga dua tahun.
Pembinaan pulau tersebut akan dilakukan di Slovakia. - AFP
sumber : kosmo online

Imej kepala Balotelli di ladang gandum

Posted: 25 Jun 2012 07:30 PM PDT


CASTAGNARO - Seorang artis seni, Dario Gambarini menggunakan sebuah traktor untuk menghasilkan imej seperti kepala bintang bola sepak Itali, Mario Balotelli di sebuah ladang gandum di sini kelmarin.
Menurut Gambarini, dia membuat kerja seni itu bagi memberi penghormatan untuk skuad Itali.
Imej itu berjaya disiapkan sebelum pasukan Itali menentang England dalam Kejohanan Bola Sepak Eropah (Euro) 2012.
- Agensi
sumber : kosmo online

Lelaki bunuh diri dengan lompat dari Menara Eiffel

Posted: 25 Jun 2012 07:15 PM PDT


PARIS: Seorang lelaki membunuh diri dengan terjun dari Menara Eiffel, semalam.
Sumber polis berkata, polis terlihat lelaki itu memanjat struktur menara itu pada kira-kira jam 11.30 malam (2130 GMT). Mereka segera mengosongkan menara itu, menutup kawasan itu dan cuba berunding dengan lelaki itu yang bercakap dalam bahasa Inggeris. 
Rundingan itu gagal dan lelaki itu melompat dari antara aras dua dan aras paling atas, pada ketinggian antara 125 dan 324 meter.

Sumber itu berkata, membunuh diri dengan melompat dari menara itu sering berlaku tetapi agak jarang seseorang itu boleh memanjat dengan begitu tinggi.



Menara itu dibina Gustave Eiffel pada 1889. - AFP



sumber : myMetro

Bapa, dua anak lelaki dibunuh kerana dituduh amal ilmu hitam

Posted: 25 Jun 2012 07:00 PM PDT


RAIPUR (India): Penduduk Kampung di Jharkhand, membunuh seorang lelaki dan dua anak remaja lelakinya kerana dituduh mengamalkan ilmu sihir.
Ketua Polis Daerah, Jatin Narwal berkata, ketiga-tiga mangsa ditetak di kepala Jumaat lalu oleh orang ramai di Kampung Kherra-Dipatolli selatan Jharkhand, kira-kira 100 kilometer dari Raipur. 
Katanya, polis masih menyiasat kejadian itu tetapi belum ada tangkapan dibuat.

Aktivis sosial berkata, membunuh kerana mengesyaki orang mengamalkan ilmu sihir atau "ilmu hitam" biasa berlaku di pedalaman India di mana kepercayaan karut masih lagi kuat di kalangan penduduk kampung. - AFP



sumber : myMetro

Ibuku bookie

Posted: 25 Jun 2012 06:45 PM PDT


PORT DICKSON: Seorang ibu dua anak dipercayai bookie perlawanan bola sepak Euro 2012, ditahan ketika sedang melakukan urusan perjudian haram di rumahnya di Bukit Pelandok di sini, membabitkan pertaruhan RM400,000 kelmarin.
Difahamkan, wanita berusia 29 tahun itu ditahan kira-kira jam 10.15 malam ketika asyik menerima tempahan perlawanan England menentang Itali yang berlangsung awal pagi semalam. 
Sumber polis berkata, ketika ditahan wanita yang juga pemilik kedai telefon itu dipercayai sedang mengutip wang pertaruhan daripada pelanggan.

"Bagaimanapun, polis melakukan intipan selama beberapa minit dan sepanjang tempoh itu suspek sedang asyik melayan panggilan telefon dipercayai daripada pelanggan dan mencatatkan pada kertas serta mengutip sejumlah wang," katanya di sini, semalam.



Menurut sumber, ketika serbuan ibu bapa suspek dipercayai enggan bekerjasama dengan tidak memberitahu anak perempuannya berada di sebuah bilik sedang mengambil tempahan.


sumber : myMetro

Jiran ludah muka isteri

Posted: 25 Jun 2012 06:30 PM PDT


AMPANG: "Pak cik itu menolak ayah hingga terjatuh dan saya yang cuba membantu juga diangkat sebelum dihempas ke lantai menyebabkan tangan kiri patah," kata seorang remaja lelaki dikenali sebagai Amir, 17, yang mendakwa dicederakan jirannya hanya kerana tidak puas hati.
Difahamkan, suspek yang berusia 40-an itu, dikatakan menuduh mangsa merosakkan motosikal anak lelakinya menyebabkannya tidak puas hati hingga tercetus pertengkaran.

Berikutan kecederaan itu, Amir terpaksa menerima rawatan di Hospital Kuala Lumpur (HKL) sebelum membuat laporan berhubung kejadian itu di Balai Polis Taman Melawati, di sini, Khamis lalu.


Menceritakan semula kejadian itu, bapa mangsa yang mahu dikenali sebagai Ahmad, 49, berkata, kejadian bermula 19 Jun lalu ketika anaknya berada di rumah sebelum didatangi anak jirannya berusia 13 tahun yang meminta bantuan selepas mendakwa menjadi mangsa buli di sekolah.

"Anak saya yang bersimpati kemudian membantu menyelesaikan masalah anak jiran itu, tetapi malangnya motosikal anak jiran itu turut dipecahkan ketika diletakkan di tempat letak motosikal di sekolah mereka.


"Tanpa usul periksa, dia (suspek) menuduh konon Amir yang melakukan perkara itu menyebabkan dia bersama dua anaknya dan seorang saudara merosakkan pula motosikal anak saya," katanya ketika ditemui Harian Metro, semalam.




Menurutnya, suspek mengaku bersalah dan sudi membayar ganti rugi selepas meminta penjelasan merosakkan motosikal Amir.

"Saya sangka perkara itu selesai, namun pada keesokan hari, dia datang ke rumah jam 3 petang dan mengugut mahu mencederakan isteri jika kami melintas di depan rumah mereka.


"Isteri saya turut diludah di muka dan menghamburkan kata-kata kesat," katanya.

Ahmad berkata, selepas diadu sikap biadab jiranya itu, dia dan Amir pergi meminta penjelasan daripada suspek kira-kira jam 9 malam di rumah lelaki terbabit.


"Namun, lelaki terbabit tidak mahu berbincang, sebaliknya menolak saya hingga terjatuh dan kebetulan Amir yang berdiri di sebelah cuba membantu turut sama menjadi mangsa selepas diangkat dan dihempas ke lantai," katanya.


Berikutan itu, Amir mengadu sakit pada tangan kiri sebelum dibawa ke HKL, Khamis lalu dan doktor mengesahkan tangannya patah.


Ahmad yang tidak puas hati dengan kejadian itu akhirnya nekad membuat laporan polis.


Timbalan Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Superintendan Md Nazri Zawawi mengesahkan menerima laporan kes berkenaan dan berkata, siasatan lanjut masih dijalankan.



sumber : myMetro

Culik,perkosa dan paksa kahwin

Posted: 25 Jun 2012 06:15 PM PDT


IPOH: Seorang remaja perempuan berusia 15 tahun mengalami pengalaman menakutkan apabila diculik di Jeli, Kelantan dan kemudian dibawa ke Grik, Perak, lalu diperkosa.
Mangsa kemudian dibawa ke Thailand untuk dinikahkan secara paksa oleh perogol terbabit tetapi 36 jam kemudian, gadis berkenaan ditinggalkan di tepi jalan di sini, Sabtu lalu.
Difahamkan, ketika kejadian kira-kira jam 8 malam Khamis lalu, pelajar tingkatan tiga itu sedang membantu ibu saudaranya berniaga di kedai makan di Sungai Mekong, Jeli, Kelantan, apabila seorang lelaki tidak dikenali tiba-tiba muncul dan menarik remaja itu ke dalam Proton Wira.

Bapa mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Azizul, 43, berkata mangsa dibawa ke Jeli oleh ibu saudaranya yang datang ke rumah keluarganya di Grik.




"Saya difahamkan anak saya dibawa ke Kampung Belum Baru, Grik dan dirogol dalam kereta oleh lelaki berusia 30-an itu," katanya sedih ketika ditemui di sini, semalam.


sumber : myMetro

Bunuh anak sering bogel

Posted: 25 Jun 2012 06:00 PM PDT


BELURAN: Berang anak lelakinya sering berkeliaran dalam keadaan bogel, seorang bapa bertindak kejam apabila bukan saja menusuk kedua-dua belah mata anaknya, malah mulutnya turut ditusuk dengan batang penyapu sehingga mati dalam kejadian di sebuah rumah kongsi di Ladang Metro Telupid, dekat sini, malam kelmarin.
Lebih mengerikan, dalam kejadian kira-kira jam 8 malam, mayat mangsa dikenali sebagai Nasrul Ali, 24, turut ditusuk di beberapa bahagian muka sehingga wajahnya sukar dicam selain beberapa tusukan di belakang badannya dipercayai menggunakan batang penyapu sama.
Difahamkan, ketika kejadian, mangsa yang mengalami masalah mental dikatakan berkeliaran dalam keadaan berbogel di kawasan rumah kongsi, menyebabkan bapa mangsa yang juga seorang bomoh kampung berang lalu menangkapnya.

Selepas itu, suspek mengheret mangsa masuk ke dalam rumah mereka sebelum bertindak kejam apabila menusuk kedua-dua biji mata anaknya itu dengan batang penyapu dan suspek turut menusuk mulut pemuda itu sehingga mati.



Selepas itu, suspek yang juga bapa kandung mangsa dipercayai memandikan mayat anaknya itu menggunakan lapan biji kelapa, selain meletakkan dua biji pisang di tepi mayat anaknya.



sumber : myMetro

Dinoda dalam tidur

Posted: 25 Jun 2012 05:45 PM PDT


KAJANG: Kejadian seorang wanita yang mendakwa menjadi mangsa rogol di rumahnya di Taman Tenaga di sini, Khamis lalu, mencetuskan tanda tanya berikutan berlaku tanpa disedari mangsa yang tidur.
Difahamkan, mangsa yang terjaga kira-kira jam 8 pagi terkejut apabila mendapati dirinya dalam keadaan bogel manakala dada dipenuhi cecair pekat keputihan dipercayai air mani.
Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ab Rashid Ab Wahab berkata, mangsa yang berusia 20-an dikatakan tinggal bersendirian di rumah berkenaan dan tidak bertemu sesiapa malam sebelum kejadian.

"Mangsa sendiri tidak tahu punca ditinggalkan dalam keadaan begitu kerana pada malam kejadian, dia mendakwa terus pulang ke rumah selepas tamat bekerja," katanya.



Katanya, mangsa memberitahu ketika terjaga, seluruh badannya sakit dan keletihan selain sakit kepala menyebabkannya terus ke klinik berhampiran mendapatkan rawatan.



sumber : myMetro

Seorang ibu bejaya menangkap seorang budak yang jatuh dari tingkat 10

Posted: 25 Jun 2012 05:30 PM PDT

BEIJING, KOMPAS.com — Seorang gadis cilik China yang berusia dua tahun seakan-akan mempermainkan kematian setelah jatuh dari jendela tingkat 10 sebuah apartment. Walaupun masih kritikal dia selamat berkat seorang pejalan kaki yang berlari untuk menangkapnya.

Si penyelamat, Wu Juping, berusia 31 tahun dan merupakan ibu dari seorang bayi berusia tujuh bulan. Ia melihat anak itu bergayut di jendela blok apartment yang tinggi itu. Perempuan pahlawan yang bertindak cepat itu menanggalkan kasut tumit tingginya lalu berlari ke arah kanak-kanak yang akan jatuh dengan dua tangan yang siap menadah.

Wu Juping dipuji sebagai pahlawan di televisyen China. Siaran televisyen memperlihatkan dia sedang dirawat di tempat tidur hospital kerana patah lengan setelah kecelakaan pada hari Sabtu itu. Wu menderita patah lengan kiri ketika anak kecil itu menimpanya sebelum jatuh ke rumput. Ia kemudian pengsan akibat kekuatan hentaman anak kecil tersebut.

Anak yang diselamatkan, Niu Niu, menderita perdarahan dalaman dan masih dalam keadaan kritikal. Ia ditinggalkan sendirian di apartmentnya ketika kecelakaan terjadi. Demikian lapor pejabat berita rasmi China, Xinhua.

Kecelakaan itu terjadi dekat Hangzhou, ibu kota daerah Zhejiang. Jin Dengfeng,pengarah sebuah hospital di kota Fuyang yang menawarkan rawatan bagi Wu ketika mendengar khabar mengenai aksi itu, mengatakan bahawa perempuan tersebut telah mempertaruhkan hidupnya dengan menghambat jatuhnya si anak. "Dia boleh saja meninggal atau lumpuh seumur hidup jika anak itu menimpa kepala atau punggungnya," katanya.

Wu mengatakan, kerana cederanya, dia terpaksa berhenti menyusui anak lelakinya yang masih bayi lebih awal dari yang direncanakan. "Saya tidak menyesali apa pun. Saya hanya berharap, Niu Niu boleh sembuh," katanya sebagaimana dikutip The Daily Mail, Senin (4/7/2011).

Lelaki selamba tengok penari bogel guna ipad dalam bas,macam tak boleh tengok kat rumah

Posted: 25 Jun 2012 05:15 PM PDT


sumber : stomp.com.sg

This man obviously can't wait to watch a video of a naked dancer on his tablet device before getting home. STOMPer esabella was standing by his side on the bus when she saw this.

This is not the first time someone has been caught watching explicit material in public. This once private activity has been brought out into the open: fast food joint and even a school computer lab are some examples, giving new meaning to 'anytime, anywhere'.

Said the STOMPer:

"This man here is watching this nude lady dance on his iPad on the bus. 

"I was standing right in front of him and he doesn't feel embarrassed at all! 

"Yucks, disgusting!

Betul ke berserabut gini bulu ketiak awek ni?

Posted: 25 Jun 2012 05:00 PM PDT

adei panjangnya....

Gambar..bangau tergolek

Posted: 25 Jun 2012 04:45 PM PDT



Nasib baik tak ada apa-apa..

Anjing tertusuk garpu BBQ selama dua hari masih hidup

Posted: 25 Jun 2012 04:30 PM PDT

Ajaib ! Seekor anjing berusia 12 bulan jenis Chihuahua  masih hidup setelah garpu BBQ besar tertusuk dikepalanya dan menembus otaknya.

Kejadian ini terjadi ketika pemiliknya yang bernama Hughie Wagers sedang melakukan pesta ditaman, dan terjadi insiden yang menyebabkan sebuah garpu  melayang dan terpacak dikepala anjing tersebut. Dalam keadaan berdarah anjing tersebut berlari keluar dan bersembunyi ke hutan dekat rumah selama dua hari sebelum ditemukan kembali oleh  pemiliknya dan lterus di bawake klinik.


Dari foto sinar-x yang menunjukkan garpu tersebut tampak tertusuk di kepala anjing ini, garpu tersebut tidak hanya berada pada rongga tengkorak atau di belakang mata, tetapi tertancap hingga kedalam otak anjing tersebut.

Satu pembedahan akhirnya menyelamatkan hidup seekor anjing ini…sungguh luar biasa…ajaib ! menurut doktor yang melakukan pembedahan  tersebut, dalam beberapa hari ini mungkin itu anjing akan sembuh, dan hanya ada sedikit kesulitan dalam membuka mata kanannya.



Tikus bukan,kelawar pun bukan

Posted: 25 Jun 2012 04:15 PM PDT




Apa jenis binatang ni ye???

Polbot, Robot Jaguh Main Billiard Dari Jerman

Posted: 25 Jun 2012 04:00 PM PDT


Robot diciptakan manusia agar membuat pekerjaan menjadi lebih mudah, namun bagaimana suatu saat nanti robot akan mengalahkan anda di dalam sebuah pertandingan billiard? Dan membuat anda rendah diri?


Dalam International Conference on Robotics and Automation yang dihelat di Shanghai, China, terdapat robot yang mampu bermain billiard dengan tingkat akurasi kemasukkan mencapai 80 peratus seperti dikutip dari Dailymail.



Robot yang memiliki ukuran rata-rata manusia dewasa, itu memiliki dua lengan yang masing-masing mampu melakukan gerakan dengan bebas sejauh tujuh darjah yang memungkinkannya dapat mengendalikan lengannya dengan mudah dan menakjubkan.


Robot yang dirancang oleh para pensyarah di Technical University of Munich dan datang lengkap dengan pakem efisiensi ala Jerman. Thomas Nierhoff, sang pencipta robot, sangat bangga dengan robot ciptaanya yang mampu menembak lima bola masuk secara berturut-turut.

Ini menggunakan kamera overhead untuk merencanakan tembakan, teknologi yang mungkin boleh memberikan banyak ruang pemain dengan tingkat keberhasilan 80 peratus. Robot ini diberinama Polbot.

Selain itu, dalam video yang dirilis Youtube ada sedikit kesalahan yang terlihat dan ini merupakan tembakan bola yang agak terburu-buru dan meleset dari perkiraan. Melalui penggunaan kamera, sebenarnya robot membangun citra mental seorang pemain, sebab dari sana terlihat betapa sulitnya memilih tembakan yang tepat, sebelum akhirnya memilih satu sasaran.

Tema konferensi robot tahun ini adalah 'Better Robot, Better Life,' yang mempromosikan gagasan bahawa teknologi yang pernah berkembang di dunia robotics and automation akan membantu membangun masyarakat, menjadi manusia yang lebih baik lagi.

Artis Korea Bunuh Diri Lantaran Diperkosa 100 kali

Posted: 25 Jun 2012 11:00 AM PDT


Malang sekali nasib artis Korea ini. Jang Ja Yeon  yang bunuh diri pada 7 Mach 2009 lalu di usianya 26 tahun, kerana kecewa menjadi korban pelecehan seksual dan bahkan pemaksaan melakukan hubungan seksual melayani 30-an orang, mulai dari karyawan hingga wartawan sebanyak lebih dari 100 kali, demikian seperti dilansir dari Allkpop.


 Terungkap berkat surat hasil tulisan tangan Jang Ja Yeon sendiri yang ditujukan pada sahabat-sahabat terdekatnya. uyrat tersebut berisi keluh kesah dan kesedihannya menghadapi dilema ini, di satu sisi ingin terkenal dan mencapai cita-cita sebagai artis, namun disisi lain mengalami pemaksaan seksual.


 Jang Ja Yeon bunuh diri di rumahnya di kawasan Kyungkido, namun kerana tidak ditemukan cukup bukti pada saat itu, kes ini  dianggap sebagai kes bunuh diri biasa, tetapi setelah surat-surat Jang Ja Yeon berhasil dikumpulkan dari para sahabatnya, perlahan mulailah terungkap dan diharap kes ini dapat menemui titik terang.


 Isi surat tersebut yang diberi judul 'Snow' menceritakan kisah bagaimana para selebriti dipaksa terlibat dalam sebuah industri hiburan yang buruk dan pemaksaan melakukan hubungan seksual dari bos production housenya untuk melayani keperluan seks para relasi bos ini.


 Pihak berwajib yang menyelidiki kes ini menemukan daftar nama yang berada di sekitar 230 surat Ja Yeon yang ditujukan kepada temannya. Para ahli sudah berpendapat bahawa surat tersebut benar merupakan tulisan tangan dari Jang Ja Yeon sendiri.


 Sebenarnya , lembaga perwakilan Kim (41), dan manajer Yoo (31) telah terbukti terlibat pada kes yang menyebabkan Jang Ja Yeon bunuh diri dan mereka (Kim dan Yoo) telah mendapat hukuman percubaan selama 2 tahun penjara dan 160 jam pelayanan masyarakat.

Kenapa boleh jadi macam ni?

Posted: 25 Jun 2012 10:30 AM PDT

Cuba lihat kereta ini kenapa boleh jadi sampai macam ni..











sampai tembus....

Kenakan Pakaian Ketat, Bahagian Intim Ashanty Terlihat Menonjol

Posted: 25 Jun 2012 10:15 AM PDT


infospesial.net -   Setelah ramai diperbincangkan gara-gara rambut model barunya yang disebut 'Konde Meledak', kini Ashanty kembali heboh dengan pakaian ketatnya yang dikenakan  bersama teman duetnya Anang Hermansyah. Kerana pakaian dikenakannya terlalu ketat tak khayal jika lekukan tubuh menggodanya jelas terlihat.


Foto itu sendiri diambil dalam acara muzik Dahsyat RCTI edisi Ahad(8/1/2012) lalu. Dalam acara tersebut, Ashanty mengenakan pakaian berwarna biru panjang, meski pakaian tersebut menutupi seluruh bagian tubuh Ashanty hingga ke bagian kaki, namun pakaian tersebut cukup ketat.  Kerana pakaian itu, bahagian tubuh sensitifnya terlihat menonjol.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS