Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Video Gaya Seksi Lana Nordin di Anugerah Skrin 2012

Posted: 10 Nov 2012 06:30 PM PST

Video Gaya Seksi Lana Nordin di Anugerah Skrin 2012

Wow, Fantastic Baby!

Budiey tak nampak pun pelakon seksi Lana Nordin ni melintasi karpet merah, atau Budiey tak perasan, tapi selepas acara Anugerah Skrin berlangsung, Budiey sempat bertemu dengan Lana semasa post party.

Serius, makin kurus la Lana sekarang ni. Apa citer pulak dia dengan boyfriend mat salllehnya tu? Masih on lagi kew?

Teruslah kena serang dengan media. Busana yang digayakan Lana boleh dikatakan seksi jugalah sebab membogelkan semua bahagian bahunya. Dan yang penting, nampak lurah dendam Lana. LOL. Kira ini fesyen berkemban ala artis Hollywood.

Isu terkini, Lana Nordin dikatakan dieksploitasi dirinya yang seksi dalam filem PONTIANAK VS ORANG MINYAK. Bagaimana Lana boleh seksi dalam filem ini, korang kena tengok sendiri filem ni.

Tonton video ni la ya:

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

No tags for this post.

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Tasha Shila di Anugerah Skrin 2012
  • Gambar Selebriti Wanita di Anugerah Skrin 2012 Part 1
  • Gambar Julia Ziegler di Anugerah Skrin 2012
  • Majlis Ramah Mesra Bersama Artis Aquila Emas
  • Gambar Nur Fathia Latif di Karpet Merah Anugerah Skrin 2012
  • Jelajah Anugerah Skrin 2012
  • Video Sekitar Pelancaran Anugerah Skrin 2009
  • Anugerah Pilihan Pembaca Media Hiburan 2011
  • Gambar Selebriti di Anugerah Oscar 2008
  • Gambar Grup Selebriti di Anugerah Skrin 2011
  • Gambar Selebriti Wanita di Anugerah Skrin 2012 Part 1

    Posted: 10 Nov 2012 05:39 PM PST

    Gambar Selebriti Wanita di Anugerah Skrin 2012

    Anugerah Skrin 2012

    Fathia & Faz Ahmad Daud

    Anugerah Skrin 2012

    Miera Liyana

    Anugerah Skrin 2012

    Lutfya

    Anugerah Skrin 2012

    Sara Ali

    Anugerah Skrin 2012

    Hanez Suraya

    Anugerah Skrin 2012

    Nad Zainal

    Anugerah Skrin 2012

    Mia Sara Nasuha

    Anugerah Skrin 2012

    Neelofa

    Anugerah Skrin 2012

    Wan Sharmila

    Anugerah Skrin 2012

    Izreen Azmida

    Daling Ngasri

    Darling Ngasri

    Anugerah Skrin 2012

    Fifi

    Anugerah Skrin 2012

    Nur Khiriah

    Anugerah Skrin 2012

    Fyza

    Anugerah Skrin 2012

    Zarina

    Anugerah Skrin 2012

    Didie Alias

    Anugerah Skrin 2012

    Fida

    Anugerah Skrin 2012

    Ziela Jalil

    Anugerah Skrin 2012

    Sheila Rusly

    Anugerah Skrin 2012

    Yatt Hamzah

    Anugerah Skrin 2012

    Fazreen Rafi & isteri

    Anugerah Skrin 2012

    Rosnah Mat Aris

    Anugerah Skrin 2012

    Aripah Damanhuri

    Anugerah Skrin 2012

    Kismah Johar

    Anugerah Skrin 2012

    Rita Rudaini

    Anugerah Skrin 2012

    Anugerah Skrin 2012

    Lisdawati Bersama Suaminya

    Anugerah Skrin 2012

    Ifa Raziah

    Anugerah Skrin 2012

    Amyza Aznan

    Anugerah Skrin 2012

    Noris

    Anugerah Skrin 2012

    Comments

    comments

    Powered by Facebook Comments

    No tags for this post.

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Julia Ziegler di Anugerah Skrin 2012
  • Gambar Tasha Shila di Anugerah Skrin 2012
  • Gambar Nur Fathia Latif di Karpet Merah Anugerah Skrin 2012
  • Gambar Grup Selebriti di Anugerah Skrin 2011
  • Jelajah Anugerah Skrin 2012
  • Gambar Zalif Sidek ala Mickey Mouse di Anugerah Skrin 2012
  • Gambar Selebriti di Jelajah Anugerah Skrin 2012
  • Senarai Kategori Anugerah Skrin 2009
  • Gambar Pasangan Selebriti di Anugerah Skrin 2011
  • Pasangan Selebriti Paling Romantis di Anugerah Skrin 2011
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Turun 70 Kg, Wanita ini terlihat jadi cantik !! Full Pic dari Gemuk Sampai Kurus

    Posted: 10 Nov 2012 09:30 PM PST


     Picture:









    Ini namanya sayang atau tempah maut?

    Posted: 10 Nov 2012 09:00 PM PST

    sayang yang berlebih-lebihan sehingga terlupa memikirkan keselamatan...

    Wow..candy ini boleh buat tubuh kita wangi

    Posted: 10 Nov 2012 08:30 PM PST


    Biasanya kita kan makan gula-gula pastinya mulut kita yang wangi tapi tidak dengan tubuh kita, benar tidak?? Nah..berbeza dengan sebuah gula-gula yang bernama Deo Perfume Candy. Kerana candy unik ini sebenarnya bentuk deodoran yang boleh di makan.
    Deo Perfume Candy mengatakan boleh membuat semua orang yang memakannya beraroma bunga mawar segar dari Bulgaria. Cara kerjanya sendiri disebabkan oleh geraniol, iaitu adanya antioksidan alami yang mengeluarkan aroma harum dan jika candy itu dikonsumsi mampu meninggalkan baunya itu selama beberapa waktu tertentu di dalam tubuh Anda. Wangi Deo Perfume Candy ini bertahan selama 6 jam.
    "Geraniol adalah antioksidan alami dan beraroma harum, jika dikonsumsi sebagai permen aromanya akan keluar dari pori-pori tubuh," papar produsen permen. "Secara alamiah itu akan membuat aroma manis yang dapat bertahan selama beberapa jam."
    Perusahaan Beneo mengatakan cara kerja permen ini diibaratkan seperti mengkonsumsi bawang. Permen sugar-free ini memiliki rasa lemon dan dijual USD 10  untuk satu kantong. Selama ini, Deo Perfume Candy sudah dijual di Sepanyol, Jerman, China, Korea dan rencananya hadir di Amerika Syarikat pada tahun depan.

    Lucu, Ada Anjing Jual Ayam di China

    Posted: 10 Nov 2012 08:00 PM PST



    Segalanya ada di pasar. Ungkapan tersebut mungkin benar. Kadang kita sering menemukan barang yang tidak terduga di pasar, termasuk pasar tradisional yang menjual keperluan kita sehari-hari. Selain barang-barang unik, jika Anda beruntung, Anda juga boleh  menyaksikan pemandangan yang tidak biasa.
    Seperti pemandangan yang terjadi di pasar tradisional China.

    Di antara deretan penjual sayuran, ada sosok penjual yang tampak berbeza dari penjual lainnya. Jika penjual lainnya adalah manusia, sosok penjual unik kali ini adalah seekor anjing. Yang lebih aneh lagi, yang ia jual adalah ayam hidup. Kita tonton videonya bersama di bawah sini :

    Lelaki Ini Simpan Alat Ke**min Anak Saudaranya di Dompet

    Posted: 10 Nov 2012 07:30 PM PST


    TRIBUNNEWS.COM, CAPE TOWN -Seorang lelaki di Afrika Selatan ditangkap, setelah polis menemukan alat vital di dalam dompetnya.
    Setelah diselidiki, alat kelamin  tersebut ternyata adalah milik anak saudaranya. Demikian dikutip BBC, Sabtu (10/11/2012).
    Mzukisi Fatyela, juru bicara polis setempat mengatakan, lelaki berumur 42 tahun diketahui melakukan aksi sadis kepada anak saudaranyanya, yang dilaporkan hilang di Kota Ngcobo, Minggu minggu lalu.
    Usai ditahan, lelaki yang tidak disebutkan namanya mengajak polis ke hutan, untuk memberitahukan lokasi di mana ia memutilasi anak saudaranya.
    "Kami langsung meringkus pelaku, setelah menemukan bukti nyata berupa jasad korban yang baru berusia 18 tahun, di sebuah hutan di Provinsi Cape Timur," ujar Faytela.
    Menurut Faytela, kepala, lengan, dan kaki remaja lelaki yang dimutilasi, ditemukan tidak jauh dari badannya.
    Hingga kini, polisi masih mendalami motif dan latar belakang pelaku. Penyidik mengaku belum boleh memastikan, apakah perbuatan pelaku ini ada hubungannya dengan praktik mistik atau tidak.
    "Kami belum dapat memastikannya, tapi semua kemungkinan diselidiki," imbuhnya

    Guru Berparas Cantik Ini Tahu Dirinya Lelaki Setelah 25 Tahun

    Posted: 10 Nov 2012 07:00 PM PST


    TRIBUNNEWS.COM - Seorang guru berparas cantik berusia 25 tahun asal Provinsi Hubei, China, terkejut setelah tahu dirinya seorang lelaki. Demikian dilansir The Star, Sabtu (10/11/2012).
    Perempuan yang hanya dikenal dengan nama dengan Zhang, dikhabarkan sangat cantik dan banyak lelaki ingin menjadikannya pacar. Ia ke rumah sakit untuk memeriksa mengapa dirinya tak pernah mendapatkan menstruasi kerana dirinya ingin menikah dan punya anak.
    Sesampainya di RS, pihak dokter memberitahukan jika ia termasuk hermaphrodite dan memiliki dua organ seksual. Hasil ultrasound memperlihatkan Zhang memiliki vagina namun tak memiliki kandungan. Tidak hanya itu, doktor menemukan dua bayangan di dalam perutnya yang diduga testikel.
    Akhirnya, dokter mengatakan jika dirinya seorang pria berdasarkan kromosom. Akhirnya dilakukan operasi untuk mengangkat testikelnya kerana Zhang ingin hidup sebagai perempuan. Zhang masih boleh berhubungan seks namun tak boleh memilik anak.

    Terlalu gemuk untuk jalani hukuman mati

    Posted: 10 Nov 2012 06:30 PM PST


    OHIO: Doktor seorang banduan yang menanti hukuman mati memberitahu mahkamah di sini semalam, pesakitnya terlalu gemuk untuk menjalani suntikan maut dan kerana itu tidak boleh menjalani hukuman berkenaan.
    "Kerana tidak mempunyai vena pada lengan, tangan atau kaki untuk disuntik kerana terlalu gemuk, dia tidak boleh menjalani hukuman mati," kata Doktor Sergio Bergese. Ronald Post, 53, sepatutnya menjalani hukuman itu pada 16 Januari depan atas kesalahan membunuh seorang kerani hotel, Grance Vantz pada 1983.

    Post, 53, yang seberat 270 kilogram mahukan mahkamah membatalkan hukuman itu atas alasan berat badannya akan menyebabkan dia mengalami kesakitan amat sangat ketika menjalani proses berkenaan.


    Menurut Bergese, Post juga mempunyai parut pada lengan kiri dan kanannya akibat cubaan membunuh diri. Parut berkenaan menyebabkan dia tidak boleh disuntik.

    Sementara itu, waris mangsanya yang mendesak pihak berkuasa meneruskan hukuman itu, menyifatkan alasan Post sebagai jenaka. - Agensi


    sumber : mymetro

    Usain Bolt cadang buka restoran bersama Gordon Ramsay

    Posted: 10 Nov 2012 06:00 PM PST


    LONDON: Jaguh pecut dunia, Usian Bolt mungkin bergabung dengan chef selebriti, Gordon Ramsay untuk membuka sebuah restoran bertemakan olahraga.
    Menurut Usain, dia berminat untuk membuka restoran berkenaan di London.

    "Saya sukakan makanan dan saya sukakan sukan.


    "Saya mempunyai impian untuk menggabungkan kedua-duanya.

    "Masalah yang dihadapi oleh kebanyakan restoran bertema ialah kualiti makanan yang tidak mencapai tahap.


    "Jika saya membuka restoran bertemakan olahraga, saya akan memastikan ia yang terbaik. "Kerana itu, saya bercadang bergabung dengan Gordon Ramsay. "Dia chef paling baik di dunia dan mempunyai personaliti," kata Usain.



    Usain akan berada di London Januari ini dan berhasrat berbincang dengan Ramsay mengenai rancangannya itu. - TS

    sumber : mymetro

    Makkah, Madinah paling terang dari angkasa lepas

    Posted: 10 Nov 2012 05:45 PM PST


    RIYADH: Seorang angkasawan Russia semalam berkata, bandar suci Makkah dan Madinah adalah yang paling terang dan cantik apabila dilihat dari angkasa lepas.
    Angkasawan berkenaan memberitahu demikian kepada pelajar Arab Saudi yang menyertai program Persatuan Kembara Angkasa Lepas semalam.

    "Ketika berada di angkasa lepas, kami tidak berdepan dengan masalah untuk merakam gambar bandar raya di bumi pada siang hari.


    "Tetapi, sebelah malam, ia begitu rumit dan anda perlu menggunakan teknik khas. Namun, saya berjaya merakam gambar beberapa bandar waktu itu. "Yang mengejutkan saya, ialah Makkah dan Madinah begitu terang berbanding bandar lain di seluruh dunia ketika waktu malam," kata angkasawan Anatoly Ivanishin.

    Menurutnya, bandar lain tidak begitu jelas ketika itu tetapi pemandangan Makkah dan Madinah begitu menakjubkan dan tidak diduga. - AN


    sumber : mymetro

    PSY terima sijil Rekod Dunia Guinness

    Posted: 10 Nov 2012 05:30 PM PST


    PSY bersama sijilnya.
    PSY bersama sijilnya.
    LONDON: Penyanyi sensasi Korea Selatan, PSY menerima sijil Rekod Dunia Guinness ketika ditemuramah di studio Radio 1 BBC di sini, semalam.
    PSY, yang terkenal dengan lagu Gangnam Style menerima sijil berkenaan selepas mengalahkan LMFAO dan Justin Bieber untuk 'Like' paling banyak bagi video dalam YouTube. Video Gangnam Style mencatatkan 4,911,081 'Like' sejak mula dimuatnaikkan pada 15 Julai lalu.

    "Saya begitu teruja," kata PSY yang nama sebenarnya Park Jae-sang selepas menerima sijil berkenaan. "Inilah sijil pertama saya. Saya tidak pernah menerima sijil di sekolah," katanya. - Agensi

    Ibu berjiwa kental

    Posted: 10 Nov 2012 05:15 PM PST


    KUALA LUMPUR: Tiga wanita ini layak digelar ibu mithali kerana berjiwa kental dalam mengharungi pelbagai dugaan menjaga anak kurang upaya kritikal terlantar (AKUKT).
    Ujian mereka sungguh hebat. Nooriani Mat Noh, 38, terpaksa menerima hakikat memiliki anak istimewa selepas kehilangan dua anak pertama; anak Norhayati Mohd Idris, 37, pula menghidap sekurang-kurangnya lima penyakit serius, manakala Fatiah Man, 41, kerap tidur malam dalam keadaan duduk sambil memeluk anak istimewanya.
    Ketiga-tiga kanak-kanak itu mengalami masalah cerebral palsy (CP), menyebabkan mereka tidak mampu berdikari selain menghidap pelbagai jenis penyakit lain yang memerlukan penjagaan sepenuh masa.

    CP atau bahasa mudahnya lumpuh otak adalah satu kategori ketidakupayaan perkembangan apabila bahagian otak tertentu yang mengawal koordinasi dan pergerakan otot dalam badan seseorang mengalami kerosakan.



    Ikuti pengalaman tiga wanita tabah ini ketika ditemui Metro Ahad di Pusat Perlindungan dan Jagaan Persatuan Sokongan Ibu dan Anak Kurang Upaya Azwar Kuala Lumpur dan Selangor (Psiaku Azwar) di Taman Batu Muda, Batu Caves, di sini.


    sumber : mymetro

    Musibah 'mak ikan','simpan' 3 pumuda

    Posted: 10 Nov 2012 05:00 PM PST


    KUALA LUMPUR: Satu ketika dia mempunyai segala-galanya dalam hidup seperti diidamkan kebanyakan wanita berjawatan besar, keluarga bahagia dan sihat tubuh badan tetapi angkara hobi jeliknya menyimpan lelaki muda untuk kepuasan nafsunya, 'aset' berharga itu hilang daripadanya hidupnya.
    Episod hitam wanita berusia 53 tahun dikenali sebagai Jun ini bermula apabila dia disahkan menghidap penyakit Aids pada 2009 selepas dijangkiti kuman HIV daripada seorang daripada tiga 'anak ikan' yang 'dibelanya'.
    Anak ikan ialah istilah digunakan untuk lelaki muda yang 'disimpan' wanita berusia sebagai pemuas nafsu.

    Khuatir penyakit itu diketahui umum, dia mengambil keputusan meletak jawatan sebagai pegawai atasan di sebuah agensi kerajaan di selatan tanah air.



    Pada masa sama, dia diceraikan suami yang turut memisahkannya dengan tiga anak selepas mengetahui penyakit itu diperoleh hasil hubungan terlarang.


    sumber : mymetro

    Vios langgar tembok madrasah

    Posted: 10 Nov 2012 04:30 PM PST


    KUALA LUMPUR - Seorang penjenayah yang disifatkan tegar dan ganas hanya sempat menikmati hasil rompakan bank di Petaling Jaya, Selangor hanya lima hari sebelum mati ditembak dalam kejadian di Jalan Datuk Senu 3, Sentul di sini semalam.
    Dalam kejadian pada pukul 4.30 pagi itu, lelaki berusia 33 tahun yang memiliki enam rekod jenayah itu mati akibat cedera parah selepas berbalas tembak dengan polis.
    Bagaimanapun, seorang lagi suspek dapat melarikan diri.
    Episod malang penjenayah dari Kelantan itu bermula apabila sepasukan anggota polis terserempak dengan sebuah kereta jenis BMW berwarna putih di Greenwood, Gombak yang digunakan ketika menyamun bank berkenaan.
    Sebaik menyedari diekori, suspek berhenti berhampiran Plaza Tol Gombak dan menaiki sebuah kereta Toyota Vios berwarna perak dipandu seorang lelaki lain yang menunggu di situ.
    Anggota polis kemudian cuba menghampiri kenderaan tersebut tetapi suspek mengeluarkan senapang patah sebelum berlaku kejadian berbalas tembak.
    Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Mohd. Adnan Abdullah berkata, suspek kemudian memecut kenderaan itu sejauh 15 kilometer hingga ke Jalan Datuk Senu 3.
    "Akibat terlalu laju, kereta penjenayah terbabas dan melanggar tembok Madrasah Majidiah.
    "Seorang suspek dapat melarikan diri manakala pemandunya maut terkena tembakan," katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.
    sumber : mymetro

    Inilah Foto Song Hye Kyo saat Masih Bayi

    Posted: 10 Nov 2012 04:00 PM PST


    [imagetag]
    Song Hye Kyo kembali banjir pujian karena foto saat dia bayi beredar luas di internet. Song Hye Kyo tampak lucu dan menggemaskan mulai ia masih bayi hingga beranjak menjadi balita.
    [imagetag]
    Di foto pertama, Song Hye Kyo bayi menggunakan topi bundar warna pink yang senada dengan baju dikenakannya. Foto kedua, Song Hye Kyo tampak sedang belajar berjalan. Rambutnya yang mulai lebat dibiarkan memanjang sampai atas bahu ditambah poni yang membuatnya semakin imut. Song Hye Kyo sedang berdiri di atas sepeda mini – nya ada di foto ketiga. Ia melongo menghadap kamera sambil tetap tak mau turun dari sepeda kesayangannya. Di foto terakhir, tampak seperti Song Hye Kyo berfoto untuk ijazah sekolah dasar. Kesemua foto memperlihatkan jika wajah pemeran Han Ji Eun dalam drama Korea terpopuler,Full House itu tak banyak berubah.
    "Dia sangat cantik,"puji seorang netizen seperti dilansir Soompi.
    "Dialah yang terbaik," ungkap netizen yang lain.
    Song Hye Kyo adalah aktris Korea yang lahir pada 22 November 1981. Kemampuannya dalam berakting sudah tak diragukan lagi. Beberapa drama yang ia bintangi laku keras di pasaran. Sebut saja Autumn In My Heart atau lebih dikenal dengan Endless Love yang ia bintangi bersama aktor Song Seung Hun dan Won Bin juga Full House yang memasangkannya dengan aktor sekaligus penyanyi ternama, Rain.

    6 Selebriti Bergigi Kuning

    Posted: 10 Nov 2012 03:00 PM PST


    Senyuman dengan gigi yang putih dan bersih tentu membuat tampilan Anda semakin menarik. Apalagi bagi para selebriti yang tampil di depan layar, tentu mereka sangat memperhatikan kondisi gigi. Namun, enam selebriti ini tampaknya cuek dengan keadaan gigi mereka yang menguning. Siapa saja selebriti bergigi kuning? Ini dia!
    1. Lindsay Lohan
    [imagetag]
    Terlalu banyak minum alkohol dan merokok bisa membuat warna gigi berubah. Seperti gigi Lindsay Lohan yang terlihat kuning saat datang ke sebuah karpet merah. Menurut seorang dokter gigi asal Beverly Hills, Dr. Naz Tofigh mengatakan pada Radar Online, kondisi gigi Lindsay tersebut menunjukkan kalau bintang 'Mean Girls' itu mulai malas merawatnya. "Ini contoh orang yang sudah lama tidak memeriksakan diri ke dokter gigi dan tidak merawat giginya sendiri. Ada banyak noda di giginya," ujar sang dokter.
    2. Drew Barrymore
    [imagetag]
    Drew Barrymore memiliki gigi yang bersih di awal karirnya, namun belakangan gigi bintang '50 First Dates' itu lebih menguning. Perubahan warna giginya tersebut kemungkinan besar karena kebiasan merokoknya dan terlalu banyak konsumsi kopi.
    3. Daniel Radcliffe
    [imagetag]
    Bintang 'Harry Potter' itu juga memiliki gigi agak kekuningan. Mungkin Daniel kurang rajin untuk merawat giginya.
    4. Miley Cyrus
    [imagetag]
    Pada awalnya Miley Cyrus bergigi kuning, namun tampaknya bintang remaja itu sadar penampilan giginya sangat penting. Bintang 'Hannah Montana' itu pun memutihkan giginya.
    5. Madonna
    [imagetag]
    Tidak hanya giginya yang berjarak, Madonna juga memiliki masalah pada warna giginya. Gigi diva pop tersebut berwarna kuning gelap, yang membuat tampilannya tampak kusam dan tidak sehat.
    6. Amy Winehouse
    [imagetag]
    Amy Winehouse juga kurang memperhatikan kondisi giginya. Selain berlubang, penyanyi yang meninggal Juli 2011 lalu karena terlalu banyak konsumsi alkohol itu bergigi kuning. Memang penyanyi yang memiliki tampilan khas itu diketahui jarang merawat kondisi tubuhnya.

    Uniknya Kostum dan Ekspresi yang Terinspirasi dari Internet

    Posted: 10 Nov 2012 08:45 AM PST


    Begitu banyak cara untuk bergaya, menunjukan beragam ekspresi unik, jahil dan menarik. Sedikit banyak inspirasi itu bisa jadi datang dari dunia maya seperti internet. Berikut seperti yang dilakukan beberapa orang, yang berpenampilan atau berekspresi mirip gambar terkenal di internet.

    (Sumber:oddee.com)

    Sumber: oddee.com, uniknya.com

    Jackie Green, Gadis Termuda di Dunia yang Menjalani Operasi Ganti Kelamin

    Posted: 10 Nov 2012 08:30 AM PST



    Di dunia ini transgender atau wanita yang merubah kelamin menjadi pria dan sebaliknya memang sudah tidak asing lagi kita temukan. Ada banyak hal yang menyebebkan seseorang merasa dirinya bermasalah dengan jenis kelaminnya.

    Bisa karena bawaan lahir, faktor lingkungan, gaya hidup, pilihan hidup atau bahkan tuntutan profesi yang akhirnya terus terbawa. Kebanyakan transgender ini melakukan perubahan melalui operasi ganti kelamin, dll untuk menegaskan jati diri mereka yang sebenarnya.
    Hal inilah yang dilakukan Jackie Green, Mantan finalis Miss Inggris yang kini telah memancarkan keanggunannya sebagai seorang wanita. Pada saat usia yang masih terbilang sangat muda, Green memilih jalan menjadi wanita alias memilih jalan sebagai transgender. Bahkan diakuinya selama ini dia telah terjebak dalam tubuh laki-laki yang sama sekali bukan dirinya.



    Di usianya yang ke empat tahun Green yang terlahir sebagai nama Jack mengatakan kepada ibunya, susan bahwa Tuhan telah membuat kesalahan, dimana ia seharusnya adalah seorang wanita. Tak hanya mengeluh pada ibunya, Green juga sempat putus asa hingga overdosis karena melakukan percobaan bunuh diri.
    Bahkan tak tanggung-tanggung Green juga sempat mengancam orang tuanya akan merusak alat kelaminnya karena kedua orang tuanya telah menyembunyikan obat dan sejata-senjata tajam. Namun usia ke 16 tahun, Green dan orang tuanya memutuskan untuk mengganti kelaminnya dengan melakukan operasi kelamin.

    Dengan keputusan itu, jadilah Jackie Green sebagai gadis termuda yang melakukan operasi pergantian kelamin di usia 16 tahun.
    Jalan cerita hidup Green kini tengah menjadi sorotan Dunia khususnya BBC, sebuah situs berita yang menjadikan Green sebagai subyek sebua film dokumenter yang akan diputar akhir bulan ini.
    Dan film pendek ini nantinya juga akan membahas secara detail mengenai gender identity disorder (GID) atau gangguan identitas gender. Dimana adanya gangguan ini tak terlepas dari kesalaha para ahli medis yang secara mudah mendiagnosis dan mengkalim seseorang terkena sindrom GID.


    Ingin Beri Pendidikan Seks, Ibu Ini Ajak Anak ke Tempat Pelacuran

    Posted: 10 Nov 2012 08:15 AM PST



    Di usia remaja, wajar bila seorang anak memiliki rasa ingin tahu soal seks lebih banyak. Karena tak ingin anaknya terjerumus di perilaku seks berbahaya, seorang ibu pun memberikan pendidikan seks dengan langsung mengajak sang anak ke tempat pelacuran.

    Jayne Goh (47 tahun) merasa khuatir ketika putranya, Jaymes Tan (15 tahun), mulai penasaran dan menyusuri salah satu tempat pelacuransaat masih menggunakan seragam sekolah.

    "Dia masih belajar dan saya pernah mendengar beberapa teman-temannya mengunjungi Geylang (tempat prostitusi di Singapura) karena rasa ingin tahu. Dan beberapa pekerja seks mendekati anak-anak itu untuk 'berbisnis'," ujar Jayne Goh, seperti dilansir Asiaone, Khamis (1/10/2012).

    Kerana khuatir dengan perkembangan sang anak yang sedang membesar, Jayne pun akhirnya memutuskan untuk melakukan eksperimen sosial dan mengajak anaknya langsung ke tempat pelacuran tersebut.

    "Saya lebih suka membiarkannya memuaskan rasa ingin tahunya daripada dia melakukan hal-hal itu di belakang saya," jelas wanita yang bekerja di industri komunikasi ini.

    Jayne membiarkan putranya menyusuri jalanan Geylang dan membekalinya dengan tape recorder. Ia melihat beberapa pekerja seks cuba mendekati anaknya dan menawarkan jasa dengan harga murah. Saat sudah terpojok, ibu ini akan mengirimkan 'penyelamat' untuk putranya, agar si pekerja seks tak berhasil menghasutnya.

    Meski metode pendidikan seks ini aneh, suaminya Christopher Tan (54 tahun), seorang dokter mata, mendukung metode Jayne sepenuhnya.
    http://health.detik.com 

    Wow ! Hidup Dalam Gelembung, Mahu Cuba?

    Posted: 10 Nov 2012 08:00 AM PST


    Merasa ingin menyendiri namun Anda tak punya waktu untuk pergi jauh? Mungkin Anda bisa mencoba untuk 'bertapa' dalam gelembung.

    Perancang Swiss menemukan gelembung berukuran manusia yang disebut 'tempat untuk menenangkan diri; bagi orang yang menginginkan rasa tenang di lingkungan mereka sendiri.

    Bola transparan yang dibuat oleh Micasa Lab ini boleh digunakan dalam ruangan, di luar ruangan, digantungkan pada langit-langit rumah, atau bahkan diletakkan dalam air. Gelembung tersebut juga boleh digantung di pohon dan bangunan lainnya.

    Produk bernama Cocoon 1 ini dijual USD 3.000. FItur di dalamnya boleh diganti sesuai dengan keperluan pelanggan. Untuk penggunaan di luar ruangan, Cocoon 1 dilengkapi power pack yang cukup untuk 40 minit lampu atau 20 minit lampu dan 30 minit memasak.

    Di dalamnya juga bisa diletakkan bantal, fasilitas memasak yang dilengkapi dengan cerobong asap. Di dalam Cocoon 1 ini juga ada fasilitas wifi lho!

    Ini dia gambarnya!

    cocoon 1

    Gelembung ini boleh diletakkan dalam rumah

    cocoon 2

    Kareena Kapoor Alih Profesi Jadi 'Wanita Nakal'?

    Posted: 10 Nov 2012 07:00 AM PST



    Wanita cantik ini baru menikah dengan seorang pemuka agama. Namun beberapa waktu lalu dia malah terlihat berada di wilayah pelacuran. Apa yang dilakukannya di sana?

    Namun jangan berfikir buruk dulu. Ternyata pemandangan itu hanyalah bagian dari film TALAASH yang dibintanginya. Dalam film tersebut, Kareena Kapoor memang bertindak sebagai wanita nakal.

    Adegan film TALAASH

    Dalam video klip single berjudul Jiya Laage Naa, Aamir Khan meninggalkan istrinya (diperankan oleh Rani Mukherjee) di tengah jalan. Sesaat kemudian, Aamir terlihat menghampiri Kareena.

    Sayangnya, single ini tidak banyak menarik penonton. Menurut sebagian orang, single ini dianggap tidak mewakili apa yang diceritakan dalam film TALAASH.

    Dalam film ini, Kareena berperan sebagai wanita bernama Rosy. Rencananya, film ini akan dirilis pada 30 November mendatang. teruja dengan filmnya?

    Di Hotel Ini, Mercedez-Benz Klasik nan Mewah Jadi Ranjang

    Posted: 10 Nov 2012 06:00 AM PST


    Semua fasiliti hotel yang super mewah dengan ornamen mobil@kereta klasik yang menarikada di The V8 Hotel. Jika Anda ingin merasakan tidur di ranjang yang benar-benar mahal, maka hotel inilah yang harus Anda tuju. Segala pengetahuan tentang mobil klasik juga boleh Anda dapatkan di sini. Berminat?

    Berikut kumpulan fotonya:

    Mobil klasik Mercedez-Benz yang dijadikan sebagai ranjang

    The V8 Hotel dari luar

    Suasana lobi hotel

    Kamar dengan tema lain yang masih bernuansa mobil klasik

    Kamar dengan tipe Double Room di The V8 Hotel 

    Gadis Ini Terbakar Tiba-Tiba, Mungkinkah Ini Azab?

    Posted: 10 Nov 2012 05:00 AM PST


    Wanita Terbakar
    Pada suatu hari, seorang gadis yang terpengaruh dengan cara hidup masyarakat Barat menaiki sebuah bus mini untuk menuju ke tujuan di wilayah Iskandariah

    Sayangnya meskipun tinggal di bumi yang terkenal dengan tradisi keislaman, pakaian gadis tersebut sangat menjolok mata.Bajunya agak tipis dan seksi hampir terlihat segala yang patut disembunyikan bagi seorang perempuan dari pandangan lelaki ajnabi atau mahramnya.
    Gadis itu dalam jarak 20 tahun. Di dalam bus itu, ada seorang tua yang dipenuhi uban menegurnya:
    "Wahai pemudi! Alangkah baiknya jika kamu berpakaian yang baik, yang sesuai dengan ketimuran dan adat serta agama Islam kamu, itu lebih baik dari kamu berpakaian begini yang pasti menjadi korban pandangan liar kaum lelaki …." Nasihat orang tua itu.
    Namun, nasihat yang sangat bertetapan dengan klaim agama itu dijawab oleh gadis itu dengan jawaban yang mengejek:
    "Siapalah kamu hai orang tua? Apakah kamu mencoba nak ingatkan aku agar menutup aurat sepenuhnya sedangkan ayah kandungku sendiri tidak pernah menasihatiku? Apakah kamu mau aku berpakaian menutup aurat sedangkan aku masih mau bebas menayangkan tubuh ku di muka umum? Apakah di tangan kamu ada anak kunci surga? Atau apakah kamu memiliki sejenis kekuasaan yang menentukan aku bakal berada di surga atau neraka? " Setelah menghamburkan kata-kata yang sangat mengiris perasaan orang tua itu, gadis itu tertawa mengejek panjang. Tidak cukup sampai di, si gadis lantas mencoba memberikan telepon genggamnya kepada orang tua tadi sambil melafazkan kata-kata yang lebih dahsyat.
    "Jika ISLAM itu BENAR, tempatkan bilikku di Neraka, Ambil handphone ku ini dan hubungilah Allah serta tolong tempahkan sebuah kamar di neraka jahanam untukku," katanya lagi lantas ketawa berdekah-dekah tanpa mengetahui bahwa dia sedang mempertikaikan hukum Allah dengan begitu biadab.
    Orang tua tersebut sangat terkejut mendengar jawaban dari si gadis manis. Sayang sekali, wajahnya yang ayu tidak sama dengan perilakunya yang buruk. Penumpang-penumpang yang lain turut terdiam malah ada yang menggelengkan kepala kebingungan.
    Semua yang di dalam bus tidak menghiraukan gadis muda yang tidak menghormati hukum agama itu dan mereka tidak mau menasehatinya karena khawatir dia akan menghinakan agama dengan lebih parah lagi.
    Sepuluh menit kemudian bus pun tiba di halte. Gadis seksi bermulut celupar tersebut tertidur di muka pintu bus. Puas supir termasuk para penumpang yang lain mengejutkannya tapi gadis tersebut tidak sadarkan diri. Tiba tiba orang tua tadi memeriksa nadi si gadis. Sedetik kemudian dia menggelengkan kepalanya.
    Gadis itu telah kembali menemukan Tuhannya dalam keadaan yang tidak disangka. Para penumpang menjadi cemas dengan berita yang menggemparkan itu. Dalam suasana kelam kabut itu, tiba tiba tubuh gadis itu terjatuh ke pinggir jalan. Penonton segera berkejar untuk menyelamatkan jenazah tersebut. Tapi sekali lagi mereka terkejut. Sesuatu yang aneh menimpa jenazah yang terbujur kaku dan terbakar di jalan raya.


    Aneh!! Lelaki Ini Gagal Memiliki Keturunan Karena Laptop

    Posted: 10 Nov 2012 04:00 AM PST


    • detail berita





    Sumber

    7 Nama Telefon Yang Paling Unik

    Posted: 10 Nov 2012 03:00 AM PST




    Sumber

    Jepun Salah Penjara Orang 15 Tahun!

    Posted: 10 Nov 2012 02:00 AM PST


    • detail berita





    Sumber

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS