Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


ADV: Facial Mask BEAUTEE Lebih Berkesan

Posted: 03 Jan 2011 03:37 PM PST

Korang tahu tak apa itu masker atau topeng muka dan apakah kepentingan memakai masker di sudut kecantikan?

Biasanya, mask ni kalau nak kekalkan kecantikan kulit muka, kita kenalah gunakan mask sekurang-kurangnya sekali seminggu. Masker dapat menyegarkan wajah dengan meningkatkan pengaliran darah dan memberikan nutrient pada kulit kita.

Facial mask ni membuang sel kulit mati di bahagian lapisan atas kulit juga bertindak membersihkan ke dalam untuk membuang segala kotoran di samping melembabkan kulit kita. Jadi, kulit kita akan jadi lebih lembut, licin dan gebu. Facial mask juga melambatkan proses kedutan. Jadi, muka nampak macam awet muda.

main

Facial mask juga memberikan ketegangan pada kulit supaya lebih anja. Sebenarnya, boleh aje nak wat treatment kat salon tapi kosnya sangat mahal. Kita boleh dapat kesan yang sama sekiranya rajin pakai mask tapi mestilah mask yang dipilih sesuai dengan keadaan kulit kita bukan main hemtam pilih mana-mana masker.

Anda boleh je nak beli masker kat farmacy tapi adakah pilihan masker anda itu tepat? Apa-apa pun yang kita buat, kena ada info yang betul. Begitu juga bila kita pakai masker ni, kena ada cara yang TEPAT supaya kita tak perlu membazir duit & berbelanja mahal untuk pakai mask.

Percaya atau tidak, ada masker semulajadi yang kita boleh buat sendiri kat umah. Siap ada buku lagi jual kat kedai lagi cara-cara buat masker guna bahan semulajadi. Tapi yang tu, korang buat bacaan sendiri kat internet sebab hari ni saya nak cerita tentang masker ready made yang MURAH dan MUDAH untuk wanita dan lelaki bekerjaya dan tak de masa nak buat sendiri.

Facial mask yang paling baik dan berkesan ada dua jenis iaitu mask jenis serbuk dan mask jenis gel. Facial mask biasanya mengandungi ekstrak buah-buahan, vitamin dan mineral.

Setiap jenis mask mengandungi khasiat yang berlainan seperti masker yang diperbuat dari tanah atau arang sangat sesuai untuk kulit berminyak kerana ia membantu menyerap minyak, manakala hidrating mask sesuai untuk memberikan kelembapan yang sewajarnya kepada kulit kusam dan kering.

Ada juga mask yang boleh hilangkan jerawat, parut bengkak dan mengatasi masalah keradangan dan kerengsaan kulit sensitif.

Cara untuk menggunakan mask ni mudah saja. Sapukan masker gel atau powder pada kulit kemudian selepas 10 minit, cuci saja muka anda.

Pastikan pilih masker yang sesuai dengan kulit muka anda dan yang boleh memulih dan meningkatkan teksture kulit kita. Pastikan juga muka kita bersih sebelum pakai mask dan selepas cuci masker tu pastikan pakai pelembab, sebab tu kita pakai ampoule dulu baru pakai mask.

Produk BEAUTEE ada mengeluarkan powder mask dan rangkaian gel mask yang bagus-bagus anda boleh klik kat bawah ni untuk pilih mana mask yang sesuai dengan jenis kulit. Beautee mask series. (treatment & 3d powder).

  1. 3D powder mask ( 10 jenis ) dan 3 jenis solution
  2. Double Action Whitening Mask RM 6
  3. Eye mask RM 5
  4. High concentrated Colagen mask RM 8
  5. Nose mask RM 5
  6. Silk Colagen mask RM 6
  7. Treatment Intensive Collagen Gel Mask RM 80
  8. Treatment Intensive Hydrating Gel mask
  9. Treatment Intensive Purifying Mask RM 45
  10. Treatment Intensive Soothing Gel Mask RM 45
  11. Treatment Red wine mask RM 45

Jenis kulit anda adakah Berjerawat/berminyak, Normal to kering, Kombinasi ( normal+berminyak) & Sensitif? Kategorikan jenis kulit anda dan pilih masker yang sesuai okay.

Kalau susah nak faham tentang mask ni, korang boleh bertanyakan lebih lanjut kepada Mas di langsingdengansiy@yahoo.com atau hantar mesej di facebook atau di WMC.

P/S MASBEAUTEE juga telah bermurah hati memberikan AMPOULE percuma untuk goodie bag di Party Ulangtahun Budiey.com ke-4. Terima kasih Beautee.

Untuk info lanjut tentang produk ini, sila layari blog : KLIK SINI

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Serikan Wajah dengan Beautee Face Ampoule Series
  • Tips & Trick Memilih Vitamin C Paling Berkesan
  • Tips & Trick Cara Mengunakan Facial Scrub
  • Tips & Trick Cara Paling Berkesan Menggunakan Pelembab
  • Regain Youthful Skin With The Innovative E2 Treatment Series
  • The Real Face of Jesus?
  • Guna Ampoule dan 24k Gold Serum Masa Photo Shoot
  • Slit-mouthed Woman: Japanese Horror Thriller
  • Filem Menarik di Popcorn & Wednesday 8TV
  • Sheila Rusly: Watak Wanita Paling Jahat Dalam Drama 2007
  • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    RTM Lancar Program Realiti Terbaru Tiada Lama Tiada Baru

    Posted: 03 Jan 2011 02:44 PM PST

    Budiey rasa teruja dan seronok bila mana RTM menyuarakan ingin memperbaiki dengan lebih terancang dan mengemaskini segala program TV yang akan ditayangkan sepanjang tahun 2011. Pastinya, dengan janji itu, RTM dapat mengotakannya dengan mencurah segala tenaga untuk memberikan yang terbaik buat penonton.

    Seiring dengan itu Radio Televisyen Malaysia (RTM) akan menyiarkan rancangan realiti "Tiada Lama Tiada Baru" mulai 14 Januari ini untuk mencungkil bakat baru dalam bidang nyanyian dan mencari muka iras artis.

    DSC_0051

    Semalam, Budiey sempat untuk menghadiri Majlis Pelancaran dan Sidang Media Program Tiada Lama Tiada Baharu di Ancasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur. Sesampai di sana, Budiey lihat acara red carpet yang menampilkan ikon-ikon sedang berlangsung. Jadi sempat ambil beberapa gambar di red carpet.

    DSC_0067

    Tonton Video Sekitar Pelancaran Program Realiti Terbaru Tiada Lama Tiada Baru:

    Majlis pelancaran ini disempurnakan oleh YBhg Datuk Ibrahim Yahaya selaku Ketua Pengarah Penyiaran. Gimik pelancaran agak menarik dengan penampilan beberapa kanak-kanak comel miming meniru artis ikon.

    Pelancaran Satu-Satunya

    Dengan tagline Satu-satunya, program ini akan menampilkan Azwan Ali dan Didie Alias sebagai pengacara.

    Pelancaran Satu-Satunya

    Kedua hos yang meletop ni juga mengendalikan sidang media dan majlis pelancaran semalam dengan gaya bersahaja dan penuh santai. RTM yakin dengan kredibiliti kedua hos ini bakal memberikan kejutan tersendiri. Program ini diterbitkan oleh Puan Norfadzilah Hashim.

    Pelancaran Satu-Satunya

    Fakta menarik Tiada Lama Tiada Baharu:

    1. Mula disiarkan 14 Januari 2011
    2. Berlangsung selama 13 minggu
    3. Melibatkan 11 penyanyi bertaraf ikon
    4. 61 orang peserta bersaing
    5. Malam Kemuncak pd 15 April 2011
    6. Terbahagi kepada dua iaitu Kategori Nyanyian dan Kategori Muka Iras Artis
    7. 39 penuntut kategori Nyanyian
    8. 22 penuntut kategori Muka Iras Artis

    Program ini bukan untuk menjadi saingan kepada program realiti yang disiarkan di mana-mana stesen TV yang lain. Dek kerana mahu melahirkan bintang-bintang realiti TV yang betul-betul berwibawa lagi berkualiti dan mampu bertahan lama dalam arus perdana, maka program terbaru ini dilancarkan.

    Program sejam itu yang akan disiarkan setiap hari Jumaat sehingga 15 April ini akan menyaksikan persaingan oleh 61 peserta iaitu 39 dalam bidang nyanyian manakala selebihnya dalam kategori iras muka artis.

    Konsep Tiada Lama Tiada Baharu asalnya milik RTM namun ianya diinovasikan oleh pengacara sensasi, Azwan Ali yang dijangka dapat memeriahkan lagi penghibur di Malaysia.

    RTM dilihat begitu optimistik dan yakin dengan program realiti TV seperti ini dan mahu mencetuskan satu lagi fenomena. Persoalannya, mampukah program ini akan mendapat sambutan seperti mana program realiti TV yang telah lama popular. Segalanya terserah pada penerimaan penonton.

    Yang penting, program ini mahu mengangkat imej dan martabat bintang-bintang atau ikon seni negara yang banyak berjasa dan terus popular khasnya bintang kelahiran RTM. Seramai 11 artis ikon termasuk Datuk Jeffrydin, Mas Idayu, Noraniza Idris, Datuk David Arumugam, Datuk DJ Dave, Datuk M Daud Kilau, Ramlah Ram, Aishah, Datuk A Rahman Hassan & Datin Azizah Mohamed, Jamal Abdillah, Hail Amir dan Uji Rashid akan terlibat sebagai mentor dalam program berkenaan.

    Ketua Pengarah Penyiaran, Datuk Ibrahim Yahaya berkata program itu akan melibatkan artis lama yang akan bertindak sebagai mentor kepada peserta.

    "Jasa pejuang seni terdahulu perlu diberi pengiktirafan dengan memberi mereka peluang untuk terlibat sama dalam industri ini," katanya kepada pemberita selepas melancarkan rancangan berkenaan di sini, Isnin.

    Lima anugerah utama dalam kategori nyanyian ditawarkan dalam program itu iaitu bintang terbaik, persembahan terbaik, bintang paling popular, bintang contoh dan ikon paling popular manakala kategori muka iras artis pula bagi mencari pemenang utama, naib johan dan tempat ketiga.

    DSC_0043

    Siaran langsung TLTB ini akan bersiaran langsung untuk 13 minggu dan Malam Kemuncak program ini dijangka berlangsung pada 15 April 2011.

    Program ini menerapkan pendekatan ala Kursus Luar Kampus untuk melahirkan penuntut yang serius dalam bidang seni, khasnya muzik dan nyanyian. Pensyarah yang terlibat antaranya Dia Fadila yang menjadi guru vokal dan EE pula menjadi guru tarian dan persembahan.

    Program ini memecah rekod dengan menyenarai pendek 61 penuntut yang bersaing untuk 2 kategori utama iaitu kategori nyanyian seramai 39 penuntut dan kategori muka iras artis 22 penuntut.

    Setiap minggu, program ini akan buat kejutan dengan menampilkan bintang remaja popular setiap minggu, sekaligus memberi impak kepada usaha memberikan penghargaan kepada 11 ikon tersebut.

    Dari aspek perjurian memilih finalis ke Malam Kemuncak, pecahan undian adalah undian dari ikon 50%, undian SMS 30% dan undian pemerhatian 20%. Setiap minggu, 3 penuntut akan berentap di mana seorang akan diumumkan sebagai Juara Mingguan. 11 episod persaingan mingguan akan berlangsung. 1 episod PRA AKHIR dan episod ke-13 adalah Malam Kemuncaknya.

    11 Juara Mingguan akan ke peringkat akhir bersama seorang penuntut yang dipilih secara UNDI BALIK berdasarkan peratus undian tertinggi untuk disenaraikan juga ke Malam Kemuncak program realiti Tiada Lama Tiada Baharu pada 15 April 2011.

    Anugerah yang disediakan di Malam Kemuncak adalah kategori nyanyian Bintang Terbaik, Persembahan Terbaik, Bintang Paling Popular, Bintang Contoh dan Ikon Paling Popular. Manakala kategori muka iras artis pula mencari pemenang Juara, Naib Juara dan tempat ke-3.

    Pelancaran Satu-Satunya

    Pelancaran Satu-Satunya

    Pelancaran Satu-Satunya

    Pelancaran Satu-Satunya

    Pelancaran Satu-Satunya

    Pelancaran Satu-Satunya

    Pelancaran Satu-Satunya

    Pelancaran Satu-Satunya

    Pelancaran Satu-Satunya

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • My Starz – Program Realiti TV Terbaru TV3
  • Lirik Lagu Ku Mahu Siti Nurhaliza dari Drama Akasia Spa Q
  • Ulasan Konsert Akademi Fantasia 7 Minggu Pertama
  • Lirik & Video Klip Lagu Terbaru Nitrus SISA
  • Photo of The Day: Erra Fazira Ajar Bola Sepak?
  • Lirik Lagu VIP Iwan AF8
  • Lirik Puisi Hamba – Ella
  • Quotes of The Day: Scha dan Fahrin Putus Cinta
  • Lirik Lagu Adinda Album Terbaru Dafi
  • Lirik Lagu Radio Imran Ajmain
  • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    Khairul Fahmi Suka Nora Danish, Harap Black Atau Faizal Tahir Menang AJL 25

    Posted: 03 Jan 2011 11:49 AM PST

    khairul fahmi dan awek Khairul Fahmi Suka Nora Danish, Harap Black Atau Faizal Tahir Menang AJL 25

    Sisi kelakar seorang pemain bola sepak Malaysia, Khairul Fahmi yang makin popular sebagai salah seorang penjaga gol pasukan kebangasaan, serta pujaan ribuan gadis termasuk artis benar-benar mengujakan kami. Satu temubual tidak formal yang dibawa oleh rakan media, Sokerleaks bersama Khairul Fahmi membongkar segala rahsia tentang minat, teman wanita & sebagainya.

    Daripada temubual, kami berani kata penjaga gol Khairul Fahmi memang pandai melawak, juga sentiasa mengikuti trend semasa. Pelbagai soalan yang ditanya, namun kami akan hightlight-kan pandangannya mengenai dunia hiburan tempatan. Menurut Khairul Fahmi, sempena AJL 25 yang akan berlangsung pada 9 Januari ini, dia mengharapkan Black (Drama King) atau Faizal Tahir berjaya merangkul anugerah tersebut.

    Mengemari penyanyi bersuara true rocker, Khairul Fahmi memilih Amy Search sebagai penyanyi legend kerana mempunyai suara yang meletup, serta rapat dengan Nik Aziz.

    Pada malam final perlawanan AFF Suzuki Cup, selebriti cantik Nora Danish ada menghantar tweet, "sweetheart XOXO, call me" yang ditujukan kepada Khairul Fahmi.

    "Biasa'lah, mestilah gua suka. Nora Danish kemain top lagi tweet macam tu untuk gua, siapa tak suka? Tapi gua profesional. Secara personal memang takde lebih-lebih la..ermmm..dok tahu la..hahaha," balas Khairul Fahmi.

    Ehem, ada hati juga Khairul Fahmi terhadap Nora Danish. Ah, kalau kami pun diberi peluang, tak kan lepas punya. Ikuti temubual penuh antara Khairul Fahmi & Sokerleaks selepas ini.

    pixel Khairul Fahmi Suka Nora Danish, Harap Black Atau Faizal Tahir Menang AJL 25
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    “Bukan Isu Yang Perlu Dimarahkan” – Memey Suhaiza Respon Status Facebook Abby Abadi

    Posted: 03 Jan 2011 08:39 AM PST

    "Bukan Isu Yang Perlu Dimarahkan" – Memey Suhaiza Respon Status Facebook Abby Abadi

    memey Bukan Isu Yang Perlu Dimarahkan   Memey Suhaiza Respon Status Facebook Abby AbadiKisah Abby Abadi yang buka cerita bahawa Memey Suhaiza & Norman Hakim duduk serumah telah pun mendapat respon penuh daripada Memey Suhaiza, sebentar tadi. Wartawan Mstar mendapatkan Memey Suhaiza untuk responnya, dan apa yang boleh kami simpulkan, tiada sebarang kekesalan dalam kata-kata'nya.

    "Salahkah saya jawab telefon tunang?" kata Memey memulakan perbualannya. Baginya, menjawab panggilan telefon untuk tunang bukan'lah perkara yang besar. Ya, isu jawab telefon tak besar. Tapi yang menjadi isu, terang-terang kantoi duduk serumah dengan Norman Hakim, padahal kahwin pun belum lagi.

    Dalam pada masa yang sama, Memey meminta Abby Abadi agar tidak menimbulkan sebarang isu lagi. Eh, boleh tahan demand juga si Memey ni ya! Sekali lagi perkahwinan 'sah' mereka ditangguhkan sampai hujung tahun ini, menurut Memey selepas mereka bertunang, rezeki makin melimpah ruah.

    Aduh, kalau lagi sekali ditangkap khalwat, memang padan dengan muka.

    Kredit berita : Mstar

    pixel Bukan Isu Yang Perlu Dimarahkan   Memey Suhaiza Respon Status Facebook Abby Abadi
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Komik Kelakar:Barang Free

    Posted: 03 Jan 2011 10:57 PM PST






    haha,kesian,nak keluar kalau kene bayar 50Dollar,..mahal ok..haha

    Sensasi pernah mengalami keadaan mcm nie,tapi takdela melibatkan Man-Whore kan..kekeke

    satu hari nie sensasi pergi Jom Heboh dgn sorang mamat nie.. :P

    Pastu masa On the way dah habis jenjalan kat Jom Heboh tue ktrg di sapa oleh dua org perempuan bertudung lah,derang tunjukkan buku.Jadi ktrg ingat salesgirl lah kan..ktrg terus geleng2 ckp tak nak..

    Derang follow ktrg ckp,eh nie percuma cik.Member sensasi tue hape lagi kan,dah dgr barang free,dier pun okeylah,nak ambik..

    The moment dier pegang je buku tue,minah tue ckp dengan sumbangan ikhlas kepada anak yatim RM15 ye...Pastu member pun kene la bg gak RM15 tue sbb dah termalu,kang kata tak nak nampak sgt la nak brg free jer..hehe..ktrg punyer lah bengkek sbb memula dia tipu kata barang Free..apa salahnyer awal-awal dier ckp sumbangan kepada anak yatim,ktrg mesti x keysah punyer nak derma kan..

    Habis tue,masa balik tue Sensasi balik ke rumah mak.Bila mak sensasi balik dier pun membawa pulang buku yang sama,dier pun ceritalah..

    "adik,teruk betullah tadi ada pompuan tue kejar2 mak suruh ambik buku free,bila mak dah ambik dier suruh bayar RM15 katanye sumbangan utk anak yatim,mak dah pegang habis takkan nak kata taknaklah,so mak pun bagila RM15..."

    Sensasi gelak jer..kata sensasi pun dah terkena benda yg sama...

    Hadoi...len kali tak nak barang Free la..Tak baek menipu tak berkat hokey..

    Kalau nak sumbangan ckp je la..takyah nak tipoo2..tp kira berkesan lah dah berapa orang dah kena sensasi pun x tau..haha

    Jokes: Malaysia menang Piala AFF Suzuki ataupun Indonesia yang menang?

    Posted: 03 Jan 2011 10:19 PM PST

    Okey kita semua maklum Malaysia yang telah menggunguli Piala AFF Suzuki 2010 dengan kemenangan Agg: 4-2

    Namun kemenangan kita tidak disenangi rakyat Indonesia..bahkan mereka seolah olah tak dpt terima kekalahan dengan pelbagai alasan dan kutukan kepada Malaysia yg hebat nie :8)

    Jadi mereka tetap mengganggap merekalah yg menang sebenarnyer,,Whatever lah.. :P



    Khairul Fahmi calon terbaik ganti Van De Sar (Man Utd) menurut Ferguson..Hanyalah sebuah Prank (Main-main je)

    Posted: 03 Jan 2011 10:23 PM PST

    Baru-baru nie sensasi dapat info kononnyer Khairul Fahmi iaitu goal Keeper Harimau Malaya telah mencuri perhatian Pengurus Man Utd iaitu Sir Alex Ferguson.

    Kata Ferguson,dia melihat Khairul Fahmi adalah calon terbaik untuk menggantikan Van De Sar(goal Keeper terbaik Man Utd) sebab Van De Sar dikatakan bakal undur diri tak lama lagi..Sensasi agak terkejut lah..
    arghh tak mungkinlah kot...Tapi kata sumber,benda nie dah disahkan di dalam laman Web Rasmi Man Utd sendiri...

    Nie dier yang tertulis dlm website tersebut:


    After two hour,Malaysia team won the AFF Suzuki Cup against Indonesia at Glaro Bung Karno Stadium, Sir Alex Ferguson as manager of Manchester United want to use Khairul Fahmi to replace Van Der Sar.

    Khairul Fahmi is one of the important characters in the success of the Malaysia Team in AFF Suzuki Cup 2010. His success in keeping the Malaysia goal from indonesia attack in the early minutes of the game attracted a manager of Manchester United. Sir Alex Ferguson said "he is one of the best goalkeepers ever be produced, and if given the chance he could be a row of Buffon, Cassilas and Van Der Sar . "Van Der Sar is one of the best goalkeeper we ever have, but when he says the desire to retire, we need someone who can keep the goal and he (Khairul Fahmi) is the best candidate we have for the time being" said Sir Alex Ferguson.

    Tapi sebenarnyer sume nie hanyalah sebuah Prank..Bijak bijak..memang nampak real je mula-mula.

    nie dier bukti ke-prank an yang telah berlaku...wa kena beb..

    nie masa mula2 bukak link http://man-united.co.nr/
    klik gambar utk besarkan..





    Bila diperhatikan betul2 kat bawah tue dier tulis design by "Akumainmainje"


    dan akhirnya skrg apabila anda bukak balik link yang KONONnyer web rasmi Man Utd itu keluar benda nie pulak..

    Sebenarnye memang ramai yang terkena dengan jokes nie..tp ape pun kelakar la jugak..haha..


    Model Paling Kurus Didunia meninggal Dunia semasa berumur 28 tahun

    Posted: 03 Jan 2011 08:39 PM PST


    Terkejut Sensasi tengok kurus kering macam nie pun boleh jadi Model?

    Aneroxia nie adalah penyakit keinginan untuk kurus sehingga melampau-lampau.Setiap kali melihat diri di cermin pesakit Aneroxia nie akan nak lagi kurus sebab rasa kurang yakin dengan diri yang dia nampak gemuk..Padahal dah keding giler..

    Ish2..

    Model itu, Isabelle Caro yang terlibat dalam kempen No Anorexia pada 2007 yang diharamkan di Itali meninggal dunia pada 17 November lalu.

    Namun, pihak keluarganya meminta kematian anak mereka dirahsiakan.

    Punca kematian masih belum diketahui tetapi Caro menderita kerana anoreksia sejak berumur 12 tahun.

    Menurut rakannya, seorang penyanyi Switzerland, Vincent Bigler, Caro sering ke hospital kerana masalah pernafasan.

    Model itu mengejutkan industri fesyen apabila dia berbogel dengan menunjukkan rangka tubuhnya dalam satu kempen anjuran jurugambar Itali, Oliviero Toscani.

    Panas: Karam Singh Walia mabuk,hina melayu dan Video meminta maaf yang havoc

    Posted: 03 Jan 2011 08:31 PM PST



    Karam Singh Walia sebelum ini terkenal di Malaysia sebagai seorang yang banyak membantu rakyat Malaysia mengatasi masalah dengan membawa isu-isu ke media dan membuka mata pihak-pihak berkuasa untuk melakukan sesuatu.

    Bahkan ramai dikalangan rakyat berbangsa melayu hormat dan memandang tinggi Karam Singh Walia.

    Namun baru-baru ini,Karam Singh dikatakan telah mabuk lalu menghina Melayu dengan mengatakan yang melayu bukan berasal dari Malaysia mahupun Indonesia dan Mengatakan bangsa Melayu itu Sakai dan Lancau.

    Tapi Karam Singh menafikan yang dia ada mengatakan perkataan "Lancau" seperti yang didakwa lelaki dalam Video tersebut.

    Biasalah orang mabuk pasti akan bercakap tanpa lapik dan tidak menyedari akan keterlanjuran kata.

    Sebenarnye Rasist di Malaysia nie sukar untuk dikikis namun cuba dibendung dengan cara menghormati satu sama lain,walaupun dalam hati masing-masing ada perseptif masing2 dan tak puas hati namun dipendamkan atau di bualkan sesama sendiri sahaja.

    Walaupun Karam Singh telah mengeluarkan penyataan yang mungkin menghiris beberapa pihak umumnya bangsa Melayu,Namun Karam Singh akhirnya telah meminta maaf dan ingin sujud kepada org2 disitu supaya memaafkannya.

    Havoc jugaklah Video nie..sebab Karam Singh naik angin apabila kata-katanya diperkotak katikkan.

    Walaubagaimanapun pihak TV3 akan menyiasat tentang perkara ini,dan kerjaya KSW berada dihujung tanduk.

    Tapi bak kata org,bila org dah meminta maaf,apa yang perlu kita lakukan??maafkan lah..tak perlu lah bermusuh.

    semoga perkara ini menjadi tauladan kepada semua.

    Kita Melayu pun tak perlu nak Over react sgt,sabar itu separuh drpd iman.Sebab sekurang-kurangnya KSW memintak maaf jgk.drpd sesetengah yang langsung biadab mcm Namawee.

    Wajah jelita Lisa Surihani dan Diana Amir ,semasa di make-up sebelum anugerah Skrin 2010

    Posted: 03 Jan 2011 08:21 PM PST













    Memey dan Norman Hakim tinggal serumah,tak serik membuat kesilapan?

    Posted: 03 Jan 2011 08:00 PM PST



    Al-kisahnyer..Menurut Abby , Norman telah lewat untuk menghantar anak mereka yang memulakan persekolahan hari ini. Lalu Abby menelefon Norman, tup tup Memey pula yang menjawab panggilan tersebut dan memberitahu "kejap-kejap abang tengah siap".

    Yang bestnya, si Memey ini pula boleh menjawab apabila Abby mempersoalkan mengapa panggilan dijawab oleh Memey, bukan Norman sendiri.Memey dengan gedik menjawab "bialaa...Sibuk jer"...

    Memang pelik depan org Memey bukan main bersikap lemah lembut dan sopan,namun nampaknya pasangan ini masih belum insaf dan serik dari kisah khalwat mereka yang kontroversi tahun lepas.

    Memey bagaimanapun memberi komen tentang isu status facebook Abby Abadi tersebut

    "Salahkah saya jawab panggilan telefon bagi pihak tunang saya? Saya bukan buat salah besar sehingga dia hendak marahkan saya sampai macam tu sekali? Saya terkejut dengan tindakan Abby selepas dimaklumkan oleh seseorang ketika tiba di lokasi penggambaran.

    "Nak ikutkan secara logik, ia bukan isu besar dan Abby tergamak menulis sebegitu rupa dalam Facebook sehingga ia boleh ditatap oleh ramai orang," katanya

    Menurut Memey, ketika telefon tersebut berbunyi dia tidak menyedari ia panggilan daripada Abby kerana tidak tertera nama pemangil. Menurutnya, tindakan tersebut juga telah menimbulkan persepsi buruk segelintir masyarakat terhadapnya.

    "Saya mahu buka buku baru untuk tahun ini, tapi dia mulakan dengan buat persepsi buruk terhadap saya. Perkara ini juga melibatkan maruah saya.

    "Saya malas mahu besarkan keadaan dan saya hanya nasihatkan agar dia fikirkan dahulu sesuatu perkara secara rasional," katanya.Tambah Memey, dia berharap untuk tahun baru 2011 ini tiada lagi sengketa antara dia dan pelakon tersebut.

    "Saya tahu dia tidak suka saya, diantara kami memang tidak boleh berbaik tapi tolonglah jangan timbulkan sebarang sengketa," katanya.


    Namun memey nampaknya tidak menjelaskan mengapa dia tinggal di rumah Norman sehingga pada awal-awal pagi waktu menghantar anak kesekolah memey boleh menjawab dengan mengatakan abg tengah bersiap...Memey juga tidak menafikan yang dia tinggal serumah dengan Norman..huhu....


    Maria Farida putus cinta dengan Shah Jaszle,perang Twitter

    Posted: 03 Jan 2011 07:50 PM PST

    Berikutan kisah kecurangan Shah Jaszle yang telah diketahui oleh Maria Farida,dia telah berperang twitter dengan meluahkan isi hatinya yang luka lara.memang tak guna la laki yang mcm nie kan.dah dapat awek cantik dan vogue mcm Maria Farida pun masih nak cari awek lain.

    Adakah Shah Jaszle sememangnya seorang Playboy?
    Sebelum ini Shah Jaszle juga pernah bercinta dengan Anzalna,peserta Dewi Remaja.

    Nampaknya lepas ini perempuan akan lebih berhati-hati bila memilih pasangan.


    Twitter luahan hati Maria Farida yang kecewa:


    Shah Jaszle yang cuba memujuk Maria:

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS